indesit

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 343 ocen.

indesit
3343

Opinie o indesit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie indesit

Poszukujący

Jaka jest stawka wejściowa przez agencję na produkcji? Czy są teraz przyjęcia? Czy można przyjść tylko na wakacje?

Marta

@Nieznajomy z Multi, mógłbyś przedstawić czym zajmuje się dział firmy indesit, o którym wspominasz w swoim komentarzu? Jakie kwalifikacje należy posiadać, aby móc ubiegać o zatrudnienie w tym obszarze firmy? Proszę Cię również o opisanie warunków w oparciu, o które współpracujesz z indesit.

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowinkami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem, warunkami zatrudnienia czy benefitami pozapłacowymi.

Nieznajomy z Multi
@Administrator 06.04.2018 10:57

Polecam dział Multiprocessu - jedyny normalny w tym zakładzie (KOŁCHOZIE) i jako tako ujdzie za taką stawkę. Kierownicy i liderzy przez większość czasu mają wywalone w to co się dzieję na dziale ( przynajmniej na mojej zmianie) - ile zjedzie to zjedzie - chyba , że faktycznie coś się dzieje nie tak to lekka napinka jest, Praca spoko w w grupkach po 5-6 osób na "linię". Czekam na wasze opinie z Multi procesu ? Pozdro

Paula

Żółte związki AGD nie widzą problemu w wydłużeniu okresu rozliczeniowego do 12 miesięcy, dyrekcja naciska na Solidarność, a oficjalnie CISZA.. Jak długo pracownicy będą to tolerować? Nie dość że zamiast postojowego firma zmusza do urlopów, to za chwile zamiast nadgodzin będą dni do odbioru. To wszystko za pensję sprzątaczki. Jak nie potrafią zorganizować produkcji to wypad na ukrainę. Środkowy palec dla wyzyskiwania Polaków!!!

Kołchoz zarządzany za pomocą bata..

Najpierw w kwestii zarobków, Przemysław pisał o sporze zbiorowym Solidarności - nie ma żadnego sporu, związki zgodziły się na "porozumienie" dzięki któremu ludzie pracujący krócej niż 2 lata nie dostają kasy, chorujący również, dostają tylko 50gr do stawki od września. Reszta dostaje od grudnia, spokojnie można stwierdzić więc że za 2017 podwyżek nie ma, bo to co podpisano da zysk dopiero na 2018. Jedyny + to premia frekwencyjna (obecnie stówka od jesieni będzie dwieście) Stawki - to co dostaniesz na wejściu - wiele nie urośnie, kilkadziesiąt groszy co roku. Normalni ludzie nie chcą pracować, zostają starzy pracownicy z jako-takimi stawkami, z nowych - kryminaliści i ludzie "z problemami", sezonowo masa ukraińców. Kierownicy - w większości prostactwo bez wykształcenia i umiejętności zarządzania pochodzący z prowincji. Zarządzają jak kapral w wojsku: pokrzyczy, opierd...oli, pomóc nie pomoże, najwyżej zaszkodzi. Jak znajdzie ofiarę to jeździ na niej dopóki ofiara nie padnie. W miarę układy można mieć po rodzinie, ewentualnie pracując za trzech i podlizując się na każdym kroku. Pracowników nie dobiera się pod względem umiejętności, tylko spośród tych którzy dają się łatwo zdominować, niepisana zgoda na rozpoczynanie pracy 15-20 min przed czasem, są tacy co przychodzą 40 min wcześniej i pracując darmo, szykują sobie zapas. Później są szczęśliwi że dostają 3 min na papierosa. Atmosfera jest tak fajna, że ludzie biorą z chęcią przymusowe urlopy, do których zmuszają kierownicy kiedy nie ma pracy.

X
@obiektywny 03.10.2017 14:42

Zależy jak czyste stanowsko. Nic nie jechało to całą powierzchnie wysprzątałem, poukładałem materiał. Na minutę usiadłem i przyszedł akurat kierownik zmiany z pretensjami. Na palarni można było być pół godziny i nikt się nie czepiał. Ten sam kierownik swoim kolegom z biura nic nie mówil jak spali w pracy.

X

Kierownicy mają pretensje gdy nic po taśmie nie jedzie i się na chwilę usiądzie. Gdy się siedzi w palarni jest wszystko w porządku. Często widać kierowników spiących na nocnej zmianie i inni kierownicy do kolegów nie mają pretensji. Jeden kierownik mówi żeby czegoś nie robić bo to niebezpieczne np. wchodzenie na wlączoną taśme i poprawianie sprzętu. A jak się tego nie zrobi to inny kierownik obraźliwie krzyczy i ubliża.

Mari

Wytrzymałam w tej firmie dwa dni. Nie wszystko wyglądało tak pięknie jak na rozmowie wstępnej i szkoleniu BHP. Już od pierwszej godziny pracy narzucone było tempo, obowiązująca norma, nikt nie przejmował się tym, że jestem nowa i to mój początek pracy na produkcji, bo przypominam, doświadczenie nie było wymagane a rzekomo miałam przejść solidne szkolenie i wdrożyć się na spokojnie w stanowisko. Koordynatorzy co chwilę mnie popędzali, pomimo, że nie stanęłam w miejscu nawet przez 5 sekund i dawałam z siebie 200%. Mieli pretensje, że robię za wolno. Jak robiłam szybko to mówili, że niedokładnie. Wymagali natychmiastowej wprawy, ilości i jakości pomimo, że nawet nigdy nie miałam w ręku wkrętarki, a na obejrzenie blachy, założenie zawiasów, gumek, uszczelek, dwóch szyb (nie mogły być ani trochę popalcowane) i na wkręcenie 10 różnych śrub dano mi niecałe 1,5 minuty, bo w przeciwnym razie linia będzie stała! Pracownicy z sąsiednich stanowisk, z kilkuletnim stażem również nie byli grzeczni, Pani obok miała pretensje, że przeze mnie będzie musiała zostać do końca swojej zmiany i nadrobić zaległości a zawsze kończyła pół godziny wcześniej! Pozdrawiam serdecznie dział montażu, l.17. I co chwilę słyszałam różne sarkastyczne komentarze w stylu- gdzie ja się wychowałam, że tak mozolnie mi to idzie, bo przecież powinnam od razu wszystko umieć! Kierownicy, których zdążyłam poznać- ostatnie buraki oderwane od pługa, co drugie słowo to przekleństwo, zresztą pracownicy to samo i miałam wrażenie, że moja kultura osobista wręcz ich bawiła. Jedyny sympatyczny i ludzki- Pan Jacek Ś. reszta dno. Odnośnie kwestii finansowej... Zostałam oszukana przez Agencję. Rzekomo pensja miała wynosić 2200 na rękę, a nawet stali pracownicy dostają najniższą krajową. Co do transportu, również mnie oszukano. Miał być darmowy, w moim przypadku z Sieradza a okazało się, że po jakimś czasie trzeba za niego płacić albo zapewnić sobie swój własny. Współczuję serdecznie osobom które muszą tam przychodzić. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Chyba, że jesteście na tyle odporni psychicznie, że pozwolicie sobie wchodzić na głowę i być gnojonym od pierwszych minut.

Ewi
@Mari 28.10.2017 14:46

Mari , jesteś i tak lepsza , ja wytrzymałam tam 1 dzień dokładnie to samo miałam co Ty , chyba warunki pracy tam panujące doprowadziły do tego że większość ludzi tam pracujących to dzicz , obecnie pracuję w innym zakładzie gdzie duża przerwa trwa 30 minut i ludzie są tam więcej wyluzowani i tak jest w większości zakładów tylko jak widać Indesit jest wyjątkiem.

Uciekajcie, lepiej nie będzie.

Właśnie drukuje wypowiedzenie.. Po latach ciężkiej pracy i wysłuchiwania farmazonów kierowników, mam stawkę na poziomie pracownika firmy sprzątającej z supermarketu :/ Firma żeby zwiększyć swoje zyski, przenosi produkcje suszarek z Amiens, tam 270 osób pracowało z pensjami 1600 – 2000 euro, u nas mają tyle samo tylko że w złotych. KTO IM BĘDZIE PRACOWAŁ?!? Ukraińcy? Nawet oni nie są chętni.. Z grubsza licząc daje to oszczędności w samych płacach na poziomie ~300 tyś euro miesięcznie! Towar sprzedawany jest w tej samej cenie, czy wyprodukowany we Francji, we Wrocławiu, czy w Łodzi, dlaczego więc Łodzianie mają zarabiać najmniej ?!? Zarządu ani działania Solidarności nie widzę, chyba już ich nie ma? Widzę tylko przewodniczącego, który zabiegany zajmuje się drobnostkami, tematu podwyżek nie ma a jest JUŻ LUTY!! tematu siatki płac nie ma (a były obietnice w 2016) plan urlopów na lodówkach – nie ma, nie potrafią zaplanować produkcji – jak nie ma co robić - na siłę wyganiają na urlop i straszą paragrafami i sądem.. Radzę tę firmę omijać szerokim łukiem, szkoda czasu, szkoda zdrowia i szkoda życia, na każdym kroku rżną pracownika z pieniędzy mydląc oczy swoją propagandą. Od kwietnia zmiany na system płac w formie pensji zamiast stawki godzinowej i propaganda, że nikt nie straci.. Oczywiście „zapomnieli” wspomnieć, że wszyscy stracą na nadgodzinach w miesiącach dłuższych niż 168 godź roboczych, a nadgodziny tutaj to na niektórych działach niepisany standard. Jak ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy to zdecydowanie ODRADZAM!

Marta

@Produkcyjna, nie podoba Ci się wynagrodzenie jakie otrzymujesz w indesit. Planujesz rozglądać się za pracą w innej firmie. Co, Twoim zdaniem jest głównym powodem, dla którego uważasz, że powinnaś zmienić pracę? Jak długo pracujesz w tej firmie? Czy jest jakiś aspekt pracy w indesit, który może skłaniać do podjęcia współpracy z tą firmą? Każda uwaga będzie pomocna dla osób, które rozważają aplikowanie do indesit.

produkcyjna.
@Marta 15.12.2017 22:42

Wynagrodzenie jak wynagrodzenie. Wlasnie dostaliśmy podwyżki. Nie podoba mi się ta praca, głównie przez ludzi tam pracujących. Chamstwo, obmawianie na porządku dziennym. W zasadzie to tylko wynagrodzenie mnie tam trzyma. Nie mam powodu myslec, że gdzie indziej są normalniejsi ludzie, ale jak mam znosić buractwo to lepiej za większą kasę. W Indesicie niestety ciągle kombinują jak nam zapłacić jak najmniej. Np teraz padła produkcja. Mówili,że będziemy pracować do końca roku więc większość ludzi nie ma urlopów. Tak więc zamiast zapłacić postojowe to sugerują żeby brać urlopy bezpłatne. Oczywiście zmusić cię nie mogą. Możesz siedzieć w zakładzie gdzie jest bardzo zimno jak produkcja nie idzie i chować się przed wyższym kierownictwem żeby nie widzieli że nie pracujesz. Wiem są gorsze tragedie niż marznięcie w pracy. Znowu jak ruszy produkcja to musisz pracować non stop, nawet jak się maszyna zepsuje to musisz sobie znaleźć zajęcie żeby nie odpoczywać ani sekundy. 15 minut przerwy na 8 godzin. Praca monotonna, często wymagająca precyzji i siły fizycznej jednocześnie, a także silnej psychiki, bo jak mówiłam ludzie wredni. Kierownicy mają wieczne pretensje. W ciągu ostatnich 2-3 lat spadła ilość braków, poprawił się porządek. Co w zamian dostali pracownicy? Pretensje, że nie jest jeszcze lepiej. Gdyby nie pogotowie strajkowe w 2016 roku to pewnie podwyżki byłyby jeszcze mniejsze. A przede wszystkim nie szanuje się tu doświadczonych pracowników. Jak przychodzą agencyjni w okresach wzmożonej produkcji to starzy pracownicy mają ich szkolic, pilnować, zrobić swoją robotę i zabrać jeby jak nowi coś zrobią nie tak. Jak lubisz ciężką pracę gdzie nikt cię nie docenia za kasę lekko ponad najniższa krajowa to praca jest Ok.

gość

Mari – to co napisałaś to czysta kwintesencja, niestety nie ma co liczyć na zmianę polityki zatrudniania, a co za tym idzie warunków pracy, ponieważ to Korporacja dojenia i wyzysku.. Kierowników specjalnie się dobiera tak że mogą być mierni, bierni, ważne żeby byli wierni i posłuszni. Tacy ludzie dobierają sobie następnie pracowników.. Stawek też nie ma co porównywać - na umowie przez agencję stawki czasem są wyższe niż pracowników z kilkuletnim doświadczeniem. Dyrekcja firmy nie kryje że woli pracowników tymczasowych, bo to im się zwyczajnie opłaca. Z Ukraińcami i pracownikami tymczasowymi mogą płynnie regulować zatrudnienie, więc pewnych, doświadczonych, z dużym stażem nie szanują, liczą że się sami pozwalniają. Są teoretycznie dwa związki zawodowe, ale jeden od dawna jest uważany za żółty związek, a w drugim przewodniczący robi dokładnie to samo, za co kiedyś krytykował ten pierwszy. Decyzje podejmuje sam, nie pytając nikogo o zdanie, bazuje na zastraszeniu ludzi Radomskiem i zwolnieniami, podwyżki przesunięte o pół roku i na warunkach takich że połowa pracowników nie dostanie, urlopy sprzedane do dyspozycji pracodawcy, jak potrzebujesz urlop to się musisz o 1 dzień prosić przez dwa tygodnie.. Jak firmie pasuje to masz urlop z przymusu, co przyklepuje pan przewodniczący z automatu, a jakby ktoś miał inne zdanie to postraszy Radomskiem. Odnośnie ostatniego zdania, cyt.:” Chyba, że jesteście na tyle odporni psychicznie, że pozwolicie sobie wchodzić na głowę i być gnojonym od pierwszych minut.” takich co nie pozwolą sobie wchodzić na głowę to firma nie potrzebuje ;)

widzewiak
@Wózkowy 04.12.2017 21:40

W wielu miastach Biedronka na dzień dobry płaci 3000 brutto plus dodatki za coś tam. Czyli co w Indesicie ciężko na produkcji zrobić szeregowemu pracownikowi te 2300 na rękę. Przerażają te układy i opisywane chamstwo , co gorsze tolerowane przez przełożonych.

Aneta

Pozdrowienia dla pań i panów z Zarządu ZZ, którzy właśnie sprzedali urlop pracowników, jak ktoś planował zostawić sobie kilka dni na przyszły rok, to może osobiście podziękować przewodniczącemu i zapytać czy kawa z panią dyrektor smakowała ?

Marta

@Mari rozumiem, że nie podobała Ci się praca w firmie indesit. Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia zaproponowanych Ci przez tego pracodawcę na rozmowie kwalifikacyjnej?

Ewika

Pracuje w Indesit od 3 miesięcy przez firmę zewnętrzną i tak szczerze nie wiem o czym tu ludzie piszą atmosfera super ,kierownicy spoko ,jestem na lodówkach i jestem zdziwiona negatywnymi opiniami .Jedyny minus że dużo ukraińców zworzą a nie zatrudniają ludzi bezpośrednio przez indesit to jedyny minus.

Bartosz

Nikt nie twierdzi, że firma jest idealna. Ja nie słyszałam, żeby ktoś był zadowolony ze wszystkiego w swojej firmie. Jest raz lepiej raz gorzej bo tak jest!!!!!!!!

Baletmistrz

Dlaczego niektórzy zamiast pracować tylko obserwują innych i pozwalają sobie na ocenianie pracy swoich zwierzchników? Chyba im się coś pomyliło, to nie ich praca!!

Norbi

Jak się ktoś nie nadaje do takiej pracy to nie poleca! Zawsze można zmienić firmę tym bardziej, że jest spore zapotrzebowanie na rynku. Po co tak pisać?

anoooooonim
@Norbi 23.08.2017 23:14

@Norbi wolno każdemu wyrazić opinie, w końcu to forum. Ale jeśli widnieje większość złych opinii o tej "firmie" to coś jest na rzeczy. Pozdro ????

anonim

Nie polecam tam pracy, zwłaszcza na lodówkach dział montażu 4. Kierownik traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągle znajdzie powód do uczepki, nawet jeśli sie jest nowym pracownikiem. Potrafi tez oskarżyć o cos czego nie zrobiłeś. Mobbing jednym słowem, do tego cieżką praca i niskie pieniadze. Chyba ze jak ktoś lubi byc pomiatany to zapraszam tam ;) ale mozna znalesc normalniejsza prace, nawet jak się człowiek jeszcze uczy na przykład. Co prawda mało normalnych firm jest, ale mozna próbować. Ale NIGDY Indesyf ;)

Udo

Firma spoko, praca normalna jak przy takiej produkcji. Zawsze znajdzie się kilka osób które będą siały ferment i będą podpuszczały ludzi na siebie. Tylko psują atmosferę w firmie i wiecznie mają pretensje.

Mały 2003

Przypomnę tylko opinię pani głównej personalnej która Cytuję powiedziała że dla niej nie liczą się starzy pracownicy tylko ona stawia na nowych a taki nowy nie wyrabia się na swoim stanowisku Musimy jemu pomagać i wszyscy mają nas za to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> No chyba że jest dziewczyną ma włosy farbowane na czarno pełna solara to nawet kierownicy przy nim skaczą

Pracownik

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie Indesit to szerokiej drogi.

Waldi

Tak sobie myślę, że niektórzy to są chyba inspirowani do robienia negatywnych wpisów przez konkurencję? Indesit to spoko firma tylko pewnie nie dla wszystkich.

Mały 2003
@Waldi 09.08.2017 18:33

Proszę was Ogarnijcie się pracuje tam kilka lat osiągnąłem wszystko co może osiągnąć pracownik Nic z tego nie wynika pieniądze małe kierownicy cię nie szanują nie liczą się ani z tobą ani z twoim doświadczeniem ludzie uciekają jak mrówki wszędzie dostaną większe pieniądze i lepsze warunki Indesit nie ma czym zachęcić do siebie ludzi

Patryk

Jakie aktualnie ma firma oferty pracy? Może ktoś podpowie ewentualnie gdzie mogę szukać? Chodzi o dział administracyjny.

jeronimo
@Patryk 02.08.2017 11:37

Jak nie potrafisz znaleźć ofert pracy konkretnego pracodawcy na jego stronie www, czy innej typu pracuj bla.bla to chyba słabo z samodzielnym rozwiązywaniem problemów i jak chcesz pracować w biurze , czy nawet przy produkcji ?

Ona85

Witam chciałam dowiedzieć się cos o lini 14 mam tam iść na początek co tam dokladnie robicie jest ciężko? Jaka jest atmosfera ? Ludzie normalni szczególnie faceci czy srado napalonych dzików na których trzeba uważać i najwazniejsze jaki jest kierownik na tej lini dzieki za odp. Pomozecie mi podjąć decyzję bo zastanawiam się czy iść czy zrezygnować

samopomoc chłopska
@Ona85 27.07.2017 23:16

Daj sobie spokój! Potwornie ciężka praca, ludzie -socjopaci, faceci całą zmianę szukają tylko towarów do "prucia", kierownik Casanova i psychol. Linia 14 zamiast kuchenek, produkuje imadła metalowe- zrezygnuj! Zamiast do pracy , idź do psychiatry....

Amatorka

Czy ktoś zna aktualnie jak przedstawia się sytuacja poprawy wynagrodzenia? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym aplikować do firmy. Trochę się zastanawiam tymi opiniami na forum gdyż są niepokojące.

Czarodziej

Wszędzie tam gdzie jest produkcja to jest tempo pracy, taki jest charakter pracy na taśmie. Nikt nie odkrył nic nowego. Jak ktoś lubi taką pracę to pewnie będzie mu dobrze.

Andźka

Hejka, mieszkam na Widzewie i szukam pracy. Wiem że do indesitu ciągle szukają osób ale po ostatnich protestach boje się ? Czy możecie mi powiedzieć czy coś się zmieniło w kwesti kasy, podobno jakieś podwyżki miały być ale czy to tylko dla stałych czy agenje też? Na jaki dział iść najlepiej?

takatam
@Andźka 06.07.2017 13:22

Przez Manpowera płaca 14.50 na godzine, to wiecej niz maja niektórzy stali pracownicy, ale to jest praca góra na 2-3 miesiące. Nie wiem gdzie jest najlepiej, ale chyba nie będziesz miała wyboru, gdzie cię dadza tam musisz iść. Najlżej jest chyba na pakowalni, ale tam się raczej nie dostaniesz. Zdecydowanie nie polecam pianowania drzwi. Jak usłyszysz, że tam idziesz to uciekaj.

Ralejk

Jakiś czas temu zwolnilem się i na spokojnie po 8 miesiącach pracy postanowiłem napisać opinię na chłodno . Pracując poprzez agencje nie masz szans na awans. Wielu obiecywano umowę z firmą, podwyżkę przez co podczas postoju kuchenek ludzie szli na lodówki aby się przypodobać. I każdy się zawiódł. Większość dostała umowę na tydzień, a pozostali żadnej. Co do kierownictwa to powiem tyle, że jako zwykły pracownik produkcji nie istniejesz. Kierownik lini myśli tylko aby zrobić normę, zatrzymasz linie bo masz jakiś problem to od razu obraźliwe krzyki wobec Ciebie i awantura. Spotkałem może dwóch miłych kierowników, reszta jest chamska i arogancka. Mnie osobiście nic złego nie spotkało, ale widziałem różne sytuacje na innych. Praca na tz mufoli to koszmar. Osadza się na Tobie włókno szklane, swędzi nie miłosiernie. A jeśli się podrapież jest gorzej. Przerwa to tylko 15 min więc prawie wszyscy jedzą na linii pochowani gdzie jest miejsce aby usiąść. Normy są takie, że może masz 20 sekund aby odsapnac bo kolejna kuchenka już jedzie. Na podwyżki nie ma co liczyć bo agencyjny pracownik i tak nie dostanie, a pracownicy firmy mało co są w stanie ugrać. Po przejęciu firmy przez Whirlpool nic się nie zmieniło.

Research
@Ralejk 05.07.2017 20:20

Witam, bardzo proszę o kontakt w związku z Pana doświadczeniem w pracy w Whirpoolu research.grouplodz@gmail.com

Zezowaty

Niektórzy uwielbiają czarnowidztwo. Co będzie to czas pokaże ale jedno jest pewne jak nie zmieni się podejście nas pracowników do pracy to może być kiepsko.

Norbi

Chcę aplikować do firmy i po lekturze opinii nie wiem co robić. Czy firma zwiększa produkcję i będzie zatrudniała ludzi?

Kuchenka

Bardzo rozciagniety proces rekrutacji na stanowisko biurowe. Przez taką opieszałość możecie tracić kandydatów. Czuć tam dziwną napinke i taką 'toxic atmosphere'.

Zostaw opinię o indesit - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie indesit