indesit

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 345 ocen.

indesit
3 345

Opinie o indesit

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie indesit

Waldi

Może trzeba mówić o pewnych sprawach w firmie z szefostwem?

Andrzej

Dziwię się niektórym wpisom ponieważ słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Do Andrzeja
@Andrzej 05.07.2018 17:48

Chyba jaja sobie robisz ?! Dobry pracodawca ? :D Z roku na rok jest coraz gorzej, kompletnie leży zarządzanie, oszczędza się każdy grosz na pracownikach, źle zorganizowana praca, wypychanie na przymusowe urlopy w dniach bezprodukcyjnych, wypychanie do Radomska, coraz bardziej śmieszne podwyżki.. A miliony uciekają obok, bezsensowne inwestycje w maszyny, które nic nie wnoszą, po których wydajność spada i sztucznie kreuje się zysk w słupkach i tabelkach. Inwestycje w infrastrukturę która za chwilę jest demontowana, wydaje się ogromne pieniądze na coś co za rok ląduje na złomie, albo nic kompletnie nie wnosi. Nikt nie kontroluje sensu wydawanych pieniędzy, Włosi stawiają kolejne maszyny, które nie pracują prawidłowo, na co przymyka się oko i karawana jedzie dalej.. tak jest od lat.. wszystko w/g zasady "jakoś to będzie".

X

Kierownicy mają pretensje gdy nic po taśmie nie jedzie i się na chwilę usiądzie. Gdy się siedzi w palarni jest wszystko w porządku. Często widać kierowników spiących na nocnej zmianie i inni kierownicy do kolegów nie mają pretensji. Jeden kierownik mówi żeby czegoś nie robić bo to niebezpieczne np. wchodzenie na wlączoną taśme i poprawianie sprzętu. A jak się tego nie zrobi to inny kierownik obraźliwie krzyczy i ubliża.

aaa
@X 12.02.2018 17:15

potwierdzal bylem automatykiem tam pracownicy nie zyczliwi nie pomocni nie dziela sie wiedza , zmuszano mnie do łamania bhp i skakania do szybu gdzie byla zacieta winda z komponentami..... kierownik byly MarcinBurz... traktował ludzi jak (usunięte przez administratora) i tam tak sie traktuje człowieka aaa i jego teskty jak nie ma awarii to macie latac po hali aby wlosi widzieli ze sie nie stoi hahaah cymbał

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowinkami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem, warunkami zatrudnienia czy benefitami pozapłacowymi.

anonymous
@Byłem i zNick nąłem 13.06.2018 19:43

potwierdzal bylem automatykiem tam pracownicy nie zyczliwi nie pomocni nie dziela sie wiedza , zmuszano mnie do łamania bhp i skakania do szybu gdzie byla zacieta winda z komponentami..... kierownik byly MarcinBurz... traktował ludzi jak (usunięte przez administratora) i tam tak sie traktuje człowieka

Anita

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Kaśka
@Anita 18.06.2018 19:15

nie można, z roku na rok jest coraz gorzej. "przypadkiem" kiedy tylko jest mowa o podwyżkach, spada ilość zamówień i straszy się ludzi brakiem pracy. Jak temat podwyżek zostanie zamknięty, pewnie znów (dziwnym trafem] okaże się że praca jednak jest, będzie ściąganie ukraińców i innych nierobów, aby tylko jechało. Polski zarząd uważa pracowników za bydło, są przekonani że skoro jeden związek zawodowy siedzi im w kieszenia druggi prowadzą bajkopisarze, to ludzie będą składać te suszarki za 20 % zarobków francuzów. w sumie chyba słusznie, bo francuzi nie daliby tak sobą poniewierać!!

Feliks

Czy firma prowadzi rekrutacje?

Marta

@Poszukujący, czy uzyskałeś już informacje dotyczące interesujących Cię kwestii w związku z zatrudnieniem przez agencję w indesit? Możesz się ewentualnie podzielić nimi z innymi na tym forum? Kilka słów na temat możliwości sezonowej współpracy z tą firmą będą ważne np. dla studentów poszukujących wakacyjnego zatrudnienia.

Zatroskany

Moi drodzy, już chyba czas najwyższy nagłośnić sprawe i wystosować jakiś fajny artykuł do prasy. Czy ktoś byłby chętny? Jeśli tak, napiszcie proszę pod moim komentarzem

produkcyjna.
@Zatroskany 03.05.2018 09:47

Ale jaka sprawę?

luka28

Jakie Agencje Pracy Rekrutują do Indesit na Dąbrowskiego ,(chodzi mi o wózek widłowy)?

Poszukujący

Jaka jest stawka wejściowa przez agencję na produkcji? Czy są teraz przyjęcia? Czy można przyjść tylko na wakacje?

Marta

@Nieznajomy z Multi, mógłbyś przedstawić czym zajmuje się dział firmy indesit, o którym wspominasz w swoim komentarzu? Jakie kwalifikacje należy posiadać, aby móc ubiegać o zatrudnienie w tym obszarze firmy? Proszę Cię również o opisanie warunków w oparciu, o które współpracujesz z indesit.

Paula

Żółte związki AGD nie widzą problemu w wydłużeniu okresu rozliczeniowego do 12 miesięcy, dyrekcja naciska na Solidarność, a oficjalnie CISZA.. Jak długo pracownicy będą to tolerować? Nie dość że zamiast postojowego firma zmusza do urlopów, to za chwile zamiast nadgodzin będą dni do odbioru. To wszystko za pensję sprzątaczki. Jak nie potrafią zorganizować produkcji to wypad na ukrainę. Środkowy palec dla wyzyskiwania Polaków!!!

Kołchoz zarządzany za pomocą bata..

Najpierw w kwestii zarobków, Przemysław pisał o sporze zbiorowym Solidarności - nie ma żadnego sporu, związki zgodziły się na "porozumienie" dzięki któremu ludzie pracujący krócej niż 2 lata nie dostają kasy, chorujący również, dostają tylko 50gr do stawki od września. Reszta dostaje od grudnia, spokojnie można stwierdzić więc że za 2017 podwyżek nie ma, bo to co podpisano da zysk dopiero na 2018. Jedyny + to premia frekwencyjna (obecnie stówka od jesieni będzie dwieście) Stawki - to co dostaniesz na wejściu - wiele nie urośnie, kilkadziesiąt groszy co roku. Normalni ludzie nie chcą pracować, zostają starzy pracownicy z jako-takimi stawkami, z nowych - kryminaliści i ludzie "z problemami", sezonowo masa ukraińców. Kierownicy - w większości prostactwo bez wykształcenia i umiejętności zarządzania pochodzący z prowincji. Zarządzają jak kapral w wojsku: pokrzyczy, opierd...oli, pomóc nie pomoże, najwyżej zaszkodzi. Jak znajdzie ofiarę to jeździ na niej dopóki ofiara nie padnie. W miarę układy można mieć po rodzinie, ewentualnie pracując za trzech i podlizując się na każdym kroku. Pracowników nie dobiera się pod względem umiejętności, tylko spośród tych którzy dają się łatwo zdominować, niepisana zgoda na rozpoczynanie pracy 15-20 min przed czasem, są tacy co przychodzą 40 min wcześniej i pracując darmo, szykują sobie zapas. Później są szczęśliwi że dostają 3 min na papierosa. Atmosfera jest tak fajna, że ludzie biorą z chęcią przymusowe urlopy, do których zmuszają kierownicy kiedy nie ma pracy.

X
@obiektywny 03.10.2017 14:42

Zależy jak czyste stanowsko. Nic nie jechało to całą powierzchnie wysprzątałem, poukładałem materiał. Na minutę usiadłem i przyszedł akurat kierownik zmiany z pretensjami. Na palarni można było być pół godziny i nikt się nie czepiał. Ten sam kierownik swoim kolegom z biura nic nie mówil jak spali w pracy.

Mari

Wytrzymałam w tej firmie dwa dni. Nie wszystko wyglądało tak pięknie jak na rozmowie wstępnej i szkoleniu BHP. Już od pierwszej godziny pracy narzucone było tempo, obowiązująca norma, nikt nie przejmował się tym, że jestem nowa i to mój początek pracy na produkcji, bo przypominam, doświadczenie nie było wymagane a rzekomo miałam przejść solidne szkolenie i wdrożyć się na spokojnie w stanowisko. Koordynatorzy co chwilę mnie popędzali, pomimo, że nie stanęłam w miejscu nawet przez 5 sekund i dawałam z siebie 200%. Mieli pretensje, że robię za wolno. Jak robiłam szybko to mówili, że niedokładnie. Wymagali natychmiastowej wprawy, ilości i jakości pomimo, że nawet nigdy nie miałam w ręku wkrętarki, a na obejrzenie blachy, założenie zawiasów, gumek, uszczelek, dwóch szyb (nie mogły być ani trochę popalcowane) i na wkręcenie 10 różnych śrub dano mi niecałe 1,5 minuty, bo w przeciwnym razie linia będzie stała! Pracownicy z sąsiednich stanowisk, z kilkuletnim stażem również nie byli grzeczni, Pani obok miała pretensje, że przeze mnie będzie musiała zostać do końca swojej zmiany i nadrobić zaległości a zawsze kończyła pół godziny wcześniej! Pozdrawiam serdecznie dział montażu, l.17. I co chwilę słyszałam różne sarkastyczne komentarze w stylu- gdzie ja się wychowałam, że tak mozolnie mi to idzie, bo przecież powinnam od razu wszystko umieć! Kierownicy, których zdążyłam poznać- ostatnie buraki oderwane od pługa, co drugie słowo to przekleństwo, zresztą pracownicy to samo i miałam wrażenie, że moja kultura osobista wręcz ich bawiła. Jedyny sympatyczny i ludzki- Pan Jacek Ś. reszta dno. Odnośnie kwestii finansowej... Zostałam oszukana przez Agencję. Rzekomo pensja miała wynosić 2200 na rękę, a nawet stali pracownicy dostają najniższą krajową. Co do transportu, również mnie oszukano. Miał być darmowy, w moim przypadku z Sieradza a okazało się, że po jakimś czasie trzeba za niego płacić albo zapewnić sobie swój własny. Współczuję serdecznie osobom które muszą tam przychodzić. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Chyba, że jesteście na tyle odporni psychicznie, że pozwolicie sobie wchodzić na głowę i być gnojonym od pierwszych minut.

Ewi
@Mari 28.10.2017 14:46

Mari , jesteś i tak lepsza , ja wytrzymałam tam 1 dzień dokładnie to samo miałam co Ty , chyba warunki pracy tam panujące doprowadziły do tego że większość ludzi tam pracujących to dzicz , obecnie pracuję w innym zakładzie gdzie duża przerwa trwa 30 minut i ludzie są tam więcej wyluzowani i tak jest w większości zakładów tylko jak widać Indesit jest wyjątkiem.

Uciekajcie, lepiej nie będzie.

Właśnie drukuje wypowiedzenie.. Po latach ciężkiej pracy i wysłuchiwania farmazonów kierowników, mam stawkę na poziomie pracownika firmy sprzątającej z supermarketu :/ Firma żeby zwiększyć swoje zyski, przenosi produkcje suszarek z Amiens, tam 270 osób pracowało z pensjami 1600 – 2000 euro, u nas mają tyle samo tylko że w złotych. KTO IM BĘDZIE PRACOWAŁ?!? Ukraińcy? Nawet oni nie są chętni.. Z grubsza licząc daje to oszczędności w samych płacach na poziomie ~300 tyś euro miesięcznie! Towar sprzedawany jest w tej samej cenie, czy wyprodukowany we Francji, we Wrocławiu, czy w Łodzi, dlaczego więc Łodzianie mają zarabiać najmniej ?!? Zarządu ani działania Solidarności nie widzę, chyba już ich nie ma? Widzę tylko przewodniczącego, który zabiegany zajmuje się drobnostkami, tematu podwyżek nie ma a jest JUŻ LUTY!! tematu siatki płac nie ma (a były obietnice w 2016) plan urlopów na lodówkach – nie ma, nie potrafią zaplanować produkcji – jak nie ma co robić - na siłę wyganiają na urlop i straszą paragrafami i sądem.. Radzę tę firmę omijać szerokim łukiem, szkoda czasu, szkoda zdrowia i szkoda życia, na każdym kroku rżną pracownika z pieniędzy mydląc oczy swoją propagandą. Od kwietnia zmiany na system płac w formie pensji zamiast stawki godzinowej i propaganda, że nikt nie straci.. Oczywiście „zapomnieli” wspomnieć, że wszyscy stracą na nadgodzinach w miesiącach dłuższych niż 168 godź roboczych, a nadgodziny tutaj to na niektórych działach niepisany standard. Jak ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy to zdecydowanie ODRADZAM!

Marta

@Produkcyjna, nie podoba Ci się wynagrodzenie jakie otrzymujesz w indesit. Planujesz rozglądać się za pracą w innej firmie. Co, Twoim zdaniem jest głównym powodem, dla którego uważasz, że powinnaś zmienić pracę? Jak długo pracujesz w tej firmie? Czy jest jakiś aspekt pracy w indesit, który może skłaniać do podjęcia współpracy z tą firmą? Każda uwaga będzie pomocna dla osób, które rozważają aplikowanie do indesit.

produkcyjna.
@Marta 15.12.2017 22:42

Wynagrodzenie jak wynagrodzenie. Wlasnie dostaliśmy podwyżki. Nie podoba mi się ta praca, głównie przez ludzi tam pracujących. Chamstwo, obmawianie na porządku dziennym. W zasadzie to tylko wynagrodzenie mnie tam trzyma. Nie mam powodu myslec, że gdzie indziej są normalniejsi ludzie, ale jak mam znosić buractwo to lepiej za większą kasę. W Indesicie niestety ciągle kombinują jak nam zapłacić jak najmniej. Np teraz padła produkcja. Mówili,że będziemy pracować do końca roku więc większość ludzi nie ma urlopów. Tak więc zamiast zapłacić postojowe to sugerują żeby brać urlopy bezpłatne. Oczywiście zmusić cię nie mogą. Możesz siedzieć w zakładzie gdzie jest bardzo zimno jak produkcja nie idzie i chować się przed wyższym kierownictwem żeby nie widzieli że nie pracujesz. Wiem są gorsze tragedie niż marznięcie w pracy. Znowu jak ruszy produkcja to musisz pracować non stop, nawet jak się maszyna zepsuje to musisz sobie znaleźć zajęcie żeby nie odpoczywać ani sekundy. 15 minut przerwy na 8 godzin. Praca monotonna, często wymagająca precyzji i siły fizycznej jednocześnie, a także silnej psychiki, bo jak mówiłam ludzie wredni. Kierownicy mają wieczne pretensje. W ciągu ostatnich 2-3 lat spadła ilość braków, poprawił się porządek. Co w zamian dostali pracownicy? Pretensje, że nie jest jeszcze lepiej. Gdyby nie pogotowie strajkowe w 2016 roku to pewnie podwyżki byłyby jeszcze mniejsze. A przede wszystkim nie szanuje się tu doświadczonych pracowników. Jak przychodzą agencyjni w okresach wzmożonej produkcji to starzy pracownicy mają ich szkolic, pilnować, zrobić swoją robotę i zabrać jeby jak nowi coś zrobią nie tak. Jak lubisz ciężką pracę gdzie nikt cię nie docenia za kasę lekko ponad najniższa krajowa to praca jest Ok.

gość

Mari – to co napisałaś to czysta kwintesencja, niestety nie ma co liczyć na zmianę polityki zatrudniania, a co za tym idzie warunków pracy, ponieważ to Korporacja dojenia i wyzysku.. Kierowników specjalnie się dobiera tak że mogą być mierni, bierni, ważne żeby byli wierni i posłuszni. Tacy ludzie dobierają sobie następnie pracowników.. Stawek też nie ma co porównywać - na umowie przez agencję stawki czasem są wyższe niż pracowników z kilkuletnim doświadczeniem. Dyrekcja firmy nie kryje że woli pracowników tymczasowych, bo to im się zwyczajnie opłaca. Z Ukraińcami i pracownikami tymczasowymi mogą płynnie regulować zatrudnienie, więc pewnych, doświadczonych, z dużym stażem nie szanują, liczą że się sami pozwalniają. Są teoretycznie dwa związki zawodowe, ale jeden od dawna jest uważany za żółty związek, a w drugim przewodniczący robi dokładnie to samo, za co kiedyś krytykował ten pierwszy. Decyzje podejmuje sam, nie pytając nikogo o zdanie, bazuje na zastraszeniu ludzi Radomskiem i zwolnieniami, podwyżki przesunięte o pół roku i na warunkach takich że połowa pracowników nie dostanie, urlopy sprzedane do dyspozycji pracodawcy, jak potrzebujesz urlop to się musisz o 1 dzień prosić przez dwa tygodnie.. Jak firmie pasuje to masz urlop z przymusu, co przyklepuje pan przewodniczący z automatu, a jakby ktoś miał inne zdanie to postraszy Radomskiem. Odnośnie ostatniego zdania, cyt.:” Chyba, że jesteście na tyle odporni psychicznie, że pozwolicie sobie wchodzić na głowę i być gnojonym od pierwszych minut.” takich co nie pozwolą sobie wchodzić na głowę to firma nie potrzebuje ;)

widzewiak
@Wózkowy 04.12.2017 21:40

W wielu miastach Biedronka na dzień dobry płaci 3000 brutto plus dodatki za coś tam. Czyli co w Indesicie ciężko na produkcji zrobić szeregowemu pracownikowi te 2300 na rękę. Przerażają te układy i opisywane chamstwo , co gorsze tolerowane przez przełożonych.

Aneta

Pozdrowienia dla pań i panów z Zarządu ZZ, którzy właśnie sprzedali urlop pracowników, jak ktoś planował zostawić sobie kilka dni na przyszły rok, to może osobiście podziękować przewodniczącemu i zapytać czy kawa z panią dyrektor smakowała ?

Marta

@Mari rozumiem, że nie podobała Ci się praca w firmie indesit. Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia zaproponowanych Ci przez tego pracodawcę na rozmowie kwalifikacyjnej?

Ewika

Pracuje w Indesit od 3 miesięcy przez firmę zewnętrzną i tak szczerze nie wiem o czym tu ludzie piszą atmosfera super ,kierownicy spoko ,jestem na lodówkach i jestem zdziwiona negatywnymi opiniami .Jedyny minus że dużo ukraińców zworzą a nie zatrudniają ludzi bezpośrednio przez indesit to jedyny minus.

Bartosz

Nikt nie twierdzi, że firma jest idealna. Ja nie słyszałam, żeby ktoś był zadowolony ze wszystkiego w swojej firmie. Jest raz lepiej raz gorzej bo tak jest!!!!!!!!

Baletmistrz

Dlaczego niektórzy zamiast pracować tylko obserwują innych i pozwalają sobie na ocenianie pracy swoich zwierzchników? Chyba im się coś pomyliło, to nie ich praca!!

Norbi

Jak się ktoś nie nadaje do takiej pracy to nie poleca! Zawsze można zmienić firmę tym bardziej, że jest spore zapotrzebowanie na rynku. Po co tak pisać?

anoooooonim
@Norbi 23.08.2017 23:14

@Norbi wolno każdemu wyrazić opinie, w końcu to forum. Ale jeśli widnieje większość złych opinii o tej "firmie" to coś jest na rzeczy. Pozdro ????

anonim

Nie polecam tam pracy, zwłaszcza na lodówkach dział montażu 4. Kierownik traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągle znajdzie powód do uczepki, nawet jeśli sie jest nowym pracownikiem. Potrafi tez oskarżyć o cos czego nie zrobiłeś. Mobbing jednym słowem, do tego cieżką praca i niskie pieniadze. Chyba ze jak ktoś lubi byc pomiatany to zapraszam tam ;) ale mozna znalesc normalniejsza prace, nawet jak się człowiek jeszcze uczy na przykład. Co prawda mało normalnych firm jest, ale mozna próbować. Ale NIGDY Indesyf ;)

Udo

Firma spoko, praca normalna jak przy takiej produkcji. Zawsze znajdzie się kilka osób które będą siały ferment i będą podpuszczały ludzi na siebie. Tylko psują atmosferę w firmie i wiecznie mają pretensje.

Mały 2003

Przypomnę tylko opinię pani głównej personalnej która Cytuję powiedziała że dla niej nie liczą się starzy pracownicy tylko ona stawia na nowych a taki nowy nie wyrabia się na swoim stanowisku Musimy jemu pomagać i wszyscy mają nas za to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> No chyba że jest dziewczyną ma włosy farbowane na czarno pełna solara to nawet kierownicy przy nim skaczą

Pracownik

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie Indesit to szerokiej drogi.

Waldi

Tak sobie myślę, że niektórzy to są chyba inspirowani do robienia negatywnych wpisów przez konkurencję? Indesit to spoko firma tylko pewnie nie dla wszystkich.

Mały 2003
@Waldi 09.08.2017 18:33

Proszę was Ogarnijcie się pracuje tam kilka lat osiągnąłem wszystko co może osiągnąć pracownik Nic z tego nie wynika pieniądze małe kierownicy cię nie szanują nie liczą się ani z tobą ani z twoim doświadczeniem ludzie uciekają jak mrówki wszędzie dostaną większe pieniądze i lepsze warunki Indesit nie ma czym zachęcić do siebie ludzi

Patryk

Jakie aktualnie ma firma oferty pracy? Może ktoś podpowie ewentualnie gdzie mogę szukać? Chodzi o dział administracyjny.

jeronimo
@Patryk 02.08.2017 11:37

Jak nie potrafisz znaleźć ofert pracy konkretnego pracodawcy na jego stronie www, czy innej typu pracuj bla.bla to chyba słabo z samodzielnym rozwiązywaniem problemów i jak chcesz pracować w biurze , czy nawet przy produkcji ?

Ona85

Witam chciałam dowiedzieć się cos o lini 14 mam tam iść na początek co tam dokladnie robicie jest ciężko? Jaka jest atmosfera ? Ludzie normalni szczególnie faceci czy srado napalonych dzików na których trzeba uważać i najwazniejsze jaki jest kierownik na tej lini dzieki za odp. Pomozecie mi podjąć decyzję bo zastanawiam się czy iść czy zrezygnować

samopomoc chłopska
@Ona85 27.07.2017 23:16

Daj sobie spokój! Potwornie ciężka praca, ludzie -socjopaci, faceci całą zmianę szukają tylko towarów do "prucia", kierownik Casanova i psychol. Linia 14 zamiast kuchenek, produkuje imadła metalowe- zrezygnuj! Zamiast do pracy , idź do psychiatry....

Zostaw opinię o indesit - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie indesit