4Life Direct

Care4

• Skierniewice

5. Opinie o 4Life Direct

Opinie o 4Life Direct Warszawa

Nie przegap nowości o 4Life Direct!

guest

16.01.2015 23:06

4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
    gaja

15.01.2015 19:57

Praca beznadziejna. Ludzie nie rzadko poślą Ci wiązankę kwiatów polskich :-) Nie ma się co dziwić bo tylu jest teraz naciągaczy i oszustów. Co to za czasy żeby ludzi nękać telefonami, wielu nie chce nawet cię wysłuchać. Poza tym jak można dzwonić do kogoś na numer stacjonarny o 8 rano szczególnie w sobotę. Obudzisz kogoś to ci pośle parę bolszych :-). Nie polecam
    Wolf

04.01.2015 21:34

Zgadzam się dzwoni... dzwoni... dzwoni... do kompletnie nie zainteresowanych i demotywuje się z każdym dniem

26.12.2014 21:02

konsultant

31.12.2014 03:46

a co konsultant robi ? ... dzwoni do osób nie zainteresowanych ubezpieczeniem ,. Dzwoni ... i dzwoni... i nic?
    adem

23.12.2014 22:39

Tutaj nie chodzi się po domach a dzwoni się do setek ludzi którzy w większości na hasło 4life direct rzucają słuchawką, są tak obdzwonieni i tak zmęczeni konsultantami że nie mają ochoty na rozmowę
    INTEL

28.11.2014 09:37

Warunki niestety marne.. ale taki mamy rynek pracy dla młodych... jeśli zdam ten egzamin to znaczy ze już ruszam na słuchawkę ? Egzamin jest w formie testu czy również rozmowy na słuchawce? Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
    INTEL

27.11.2014 14:29

Witam.Jak wygląda egzamin po szkoleniach i czy ciężko go zdać?
    Legia

21.11.2014 21:46

Mowie absolutnie szczerze ze to byl najgorszy pracodawca jakiego poznalem.
    LUCAS

19.11.2014 02:30

ja nie polecam ,z całego serca , nie dla was ten stres, te szkolenia nic nie warte, te zapowiedzi ,że będą kokosy ....

28.10.2014 18:15

Czy grafik pracy jest elastyczny? (tak przynajmniej jest uwzględnione w ogłoszeniach)). Cały czas się waham,dlatego proszę o odp.:) i czy pracując dajmy na to w tygodniu około 6- 7 godzin 5 razy w tygodniu mając dobre wyniki sprzedażowe ((doświadczenie już mam i sprawdziłam się na rożnych projektach)...jakiego mogę spodziewać się średnio wynagrodzenia? oczywiście na kokosy nie liczę... ;)

02.11.2014 13:06

Czyli praca trwa więcej niż 8 h dziennie,rozumiem? Tym samym niezrealizowanie targetów wiąże się ze zwolnieniem pracownika... Przeraża mnie właściwie czas pracy...10 godzin. Na szczęście nie mam sytuacji podbramkowej i nie zabiegam również o umowę o pracę. Dla mnie istotne są godziny. Oczywiście dziękuję za odp.:)

28.09.2014 19:49

Witam, Chciałabym się dowiedzieć czy w 4 Life jest możliwa praca na 3/4 etatu w dziale sprzedażowym? Wiem,że kiedyś była taka możliwość. Pytam,bo zależy mi na elastyczności pracy:) I czy nadal można zatrudniać się na zasadzie: umowa-zlecenie ? Z góry pięknie dziękuję za odp.:) I czy można wyciągnąć miesięcznie 1500 zł netto bądź 2000 pln netto pracując na 3/4 etatu?

03.09.2014 00:08

Jozio

15.10.2014 20:52

Zdanie ktorego Telemarketer nigdy nie uslyszy ... Ale pani dzisiaj ladnie wyglada ! :-)
    Jozio

29.08.2014 11:21

Jesli marzycie o wyciskaniu do oporu to zapraszam do 4Life ponadto mozecie jeszcze dorzucic niepewnosc zatrudnienia i wydzielanie mleka w kuchni :-) to naprawde jest dla was. A i jeszcze przygotujcie sobie krawaty i apaszki do pracy na sluchawce... bo to wiadomo jest najwazniejsze
    pracownik BYŁY

06.08.2014 02:19

ja jak zwykle nie polecam tej firmy.wykorzystują na max i zwalniają. to jest nie tylko moje zdanie ale i innych byłych pracowników. każdy może wypowiedzieć się szczerze więc nie wiem po co są usunięcia komentarzy przez admin(usunięte przez administratora)
    Jacek

04.07.2014 00:12

To zastanawiać się można po co wszystko robią w takim pośpiechu... na dobrą sprawę jak się ma dobre papiery a danego dnia nie ma się czasu to nie ma pewnie nawet co liczyć na ponowny kontakt.
    Emil27

03.07.2014 09:58

Witam ile trwają szkolenia? Są płatne czy bezpłatne? Ciężko jest zdać egzamin?
    Paweł

02.07.2014 17:24

czy w tej firmie pracuje się na umowe zlecenie czy umowe o prace?
    Arczi

30.06.2014 15:54

witam, aplikowałem do tej firmy na stanowisko specjalista ds sprzedaży, dzwonił pan - miły niby. Wszystko co powiedział to specj ds sprzedazy 4life direct 13:30 puławska 405 2p. i czy panu odpowiada taka godzina. Więc ja mówię, że tak ale chciałbym się najpierw dowiedzieć na czym polega praca w jakich godzinach, jakie zarobki, jaka umowa. ODPOWIEDŹ: Ja się nie zajmuję takimi rzeczami tylko umawianiem spotkań, nawet nie mam informacji na ten temat. Moja odpowiedź: to w takim razie proszę zadzwonić jak pan będzie miał informacje na ten temat. ;)
    es_don

03.07.2014 16:26

(usunięte przez administratora) co do samego 4life pracowałem tutaj krótko, jednak wspominam ten czas ok dlatego czasem podczytuje opinie o moich byłych pracodawcach żeby byc na bieząco. tez dzięki temu wiem że często te krytyczne mają nie wiele wspólnego z rzeczywistością
    xoxo

27.06.2014 02:51

jeśli o mnie chodzi to nie pracowałem, ale bliskie mi osoby tak. i zgadzam się z tym co tutaj już napisano, że jest to na prawde dobra opcja na start patrząć na to co oferuje rynek młodym ludziom...
    zbylo

06.08.2014 02:29

taaa dobra opcja to nie w tej firmie
    Tomek25

26.06.2014 22:45

czy firma daje umowe o prace?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w 4Life Direct?

Kontakt - 4Life Direct

Senatorska 18 00-082 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

18.06.2014 07:40

Agatka

18.06.2014 09:18

Firmy typu 4life bardzo skutecznie zniechęcają do pracowania w tego typu branży!!!
    xoxo

10.06.2014 08:01

nie mam co prawda prawa zaprzeczac temu co piszecie bo nie znam sytuacji każdego z osobna, jednak nigdy też nie jest tak że jakies problemy z firmą mają wszyscy - tak jak mówiłem, te osoby które ja znam są zadowolone. inna sprawa że jak już ktoś wchodzi napisać komentarz to zwykle negatywny, więc też nie do końca obiektywnie jest kierować się wpisami kilku osob bo może duzo wiecej jest zadowolonych ;) ale to każdej firmy dotyczy także luz.
    misiak

26.04.2014 02:06

od poczatku pracowalam/em w tej tzw. firmie i nie polecam (usunięte przez administratora) zla organizacja, zla atmosfera, zle dowodzenie
    ene

30.04.2014 08:40

zamiast sprzedawać polisy staruszkom lepiej sprawdź gdzie na rynku jest prawdziwy potencjał :)
    Monika

29.03.2014 18:46

Szukam pracy w sprzedaży. Zanim zaaplikuję, chciałabym się czegoś dowiedzieć o tej firmie ale nie bzdur w rodzaju: dobrze sprzedajesz-zarabiasz, super atmosfera, otwarta droga kariery itp. banialuki. Trochę w takim temacie pracowałam i proszę napiszcie od siebie: czy to jest praca na stałe czy na chwilę(jak długą),czy duża rotacja, czy plan wyrabia się w 8 godzin, czy pracuje się w soboty, ile zarabia średniak a nie top pracownik, czy jak nie wyrabia się planu to zwalniają. Proszę napiszcie coś od siebie, jak jest naprawdę, a nie okrągłe zdania.
    gg

07.03.2014 13:45

(usunięte przez administratora) Gdyby zostały nikt przy zdrowych zmysłach nie zostałby przacownikiem tej firemki.
    akwiytor

15.02.2014 02:17

Robota spoko. Można zarobić. Jeżeli jesteś dobry - ponadprzeciętne wynagrodzenie. Jeżeli jesteś cipeczką - to piszesz komentarze jak wyżej. Polecam zdeterminowanym sprzedawcom.
    rrrmmm

14.12.2013 02:38

(usunięte przez administratora)nie polecam !!!
    Praca

08.11.2013 20:14

Witam prosze powiedzcie czy praca jest na jedną czy dwie zmiany? ile trwają szkolenia?
    ziuta

29.10.2013 15:57

Ostatnio widziałam na kilku portalach ich ogłoszenie, zastanawiam się czy wysyłac cv, po Waszych komentarzach nie wiem czy warto. Rozumiem, że to konsultant dzwoni do klienta i wciska mu ubezpieczenie ? Czy klient sam dzwoni jak jest zainteresowany? Pytam bo w ogłoszeniu nie ma żadnej konkretnej informacji
    ...

29.10.2013 13:11

Jeśli zależy Ci na podjęciu dobrej ,porządnej pracy-to ZAPOMNIJ o 4LIFE!!!!!
    Call-Time 5h

28.10.2013 23:33

Ja raz miałem call time 5h :) a i tak kazali mi przyjść w każdą sobote!
    rrrrrrrrrrrrrr

29.11.2013 20:24

to nie tu:)
    Praca

27.10.2013 22:49

w jakich godzinach sie pracuje? Szkolenia są płatne czy bezpłatne? Żależy mi na podjęciu porządnej pracy.
    ketrin

02.10.2013 11:07

(usunięte przez administratora) trochę kultury i taktu, to nie portal do tego typu wypowiedzi i personalnych zagrywek
    doZainteresowanej89

01.10.2013 21:41

Moja najniższa wypłata to było 1450 zł, a najwyższa 3400 zł netto. Średnio pewnie około 2500 zł netto wychodziło. To było przy lepszych warunkach zatrudnienia, niż obecnie. Pracowałem tam 7 miesięcy, robiłem targety. Pracuje się w teorii zmianowo po 8,5h dziennie (w tym 50 minut przerwy). Zmiana jest ranna i popołudniowa. Tyle teorii jeżeli chodzi o godziny pracy. W praktyce pracujesz 10-11 godzin dziennie w tygodniu + przychodzisz w soboty, bo ciągle gonisz plan. Jeżeli zależy Ci na $$ i możesz zacisnąć zęby na kilka miesięcy, to aplikuj. Afrykańczycy szukają takich, jak Ty :)
    zainteresowana89

01.10.2013 13:16

Każdy pisze "jest żle" i już a gdzie konkrety... ile można zarobić? pierwsze 3 miesiące? jaka jest podstawa? zakładając że wszystkie minusy jakoś przecierpię... zależy mi na pracy i chce wysłać cv póki szukają ludzi... czy ktoś poda jakieś konkrety? ile się pracuje? w jakich godzinach? jaka podstawa? ile trwa szkolenie? Wasze kłótnie tutaj nie dają obrazu pracodawcy :/ albo czy dział HR może coś opisać?
    R. :)

23.09.2013 16:12

No mnie też zwolnili chociaż wcale nie musiało tak być :) szkoda mi tylko ekipy trochę bo na słuchawkach pracują tam bardzo fajni ludzie...teraz mam inną pracę i nie ma tu takiego ciśnienia na call time i parametry jak w 4 life, mimo wszystko cieszę się, że otarłem się o tą firme, bo sporo mnie to nauczyło za co dziękuję team leaderom i zespołowi :)
    Lidka

13.08.2013 10:00

Jest szansa, żeby dostała się tam osoba po 30, po kilku letniej przymusowej przerwie w pracy? Mam duże doświadczenie zawodowe, ale w sprzedaży nie pracowałam. Na rynku pracy lipa, więc szukam intensywnie.
    była

17.05.2014 21:29

tak , przyjmuja wszystkich , jesli nie dajesz rady to miesiac dwa Cie trzymaja potem zwalniją, ale dają szanse abyś sie poprawiał.Polecam Iwone i Darka jako Team lederów
    krisu

22.05.2014 00:09

ja myslę ze nie każdy przede wszystkim się do tej pracy nadaje, jednak jakieś umiejętności sprzedażowe itd wbrew pozorom nie są prostą sprawą. natomiast jeśli już jesteś zdolny to widzę wśród znajomych że są szanse zarabiać nieźle. jak to wszędzie jednemu będzie się podobać innemu nie, ja w każdym razie słyszałem raczej w pozytywnym kontekście o pracy tam
    elfik

10.08.2013 21:02

Jak masz gadane i dobrze ci pójdzie na starcie to masz szanse na i mega dobrą kasę. Nie będzie łatwo jak nie sprzedawałeś, próbuj co ci szkodzi.
    potrzebna opinia

07.08.2013 18:56

na stronach z ogłoszeniami o pracę jest ze 4 ogłoszenia obecnie o prace w 4life direct na stanowisko specjalista ds.sprzedaży ubezpieczeń pracuje ktoś obecnie i może napisać czy warto składać cv jaka tam pensja bo to najważniejsze dla bezrobotnego?proszę o opinię
    dzidka

25.07.2013 22:55

Dzis bylam u nich na rozmowie. Miła HR-ka przepytała mnie jak uczniaka w klasie.Wygląda całkiem, całkiem.Tylko to biuro tak daleko na Ursynowie, z Tarchomina dla mnie to koszmar.

Zostaw merytoryczną opinię o 4Life Direct