4Life Direct

Care4

• Skierniewice

5. Opinie o 4Life Direct

Opinie o 4Life Direct Warszawa

Nie przegap nowości o 4Life Direct!

Marcin

18.05.2020 07:53

Rozmowa rekrutacyjna w tej firmie to jakaś farsa. Byłem zaproszony na rozmowę na stanowisko specjalistyczne. Przywitała mnie dziewczynka może 25, może 30 latek, wymalowana jak katowicka. Okazało się, że dziewczynka to kierownik działu. Myślę sobie: młoda taka, nawet niebrzydka, pomalować się potrafi, doświadczenie zawodowe i wiedza zapewne dwa razy mniejsze niż moje, ale z francuza pewnie też nie najgosza była, więc dali ją po znajomości na stanowisko kierownicze. Druga dziewczynka to osóbka z HR, która także nie potrafiła przeprowadzić rozmowy. Z otwartą buzią słuchała o moich doświadczeniach zawodowych, umiejętnościach i stanowiskach, jakie piastowałem. Rozmowa trwała może 15 minut. Następnego dnia dostałem maila, że niestety, ale nie mogą mi zaoferować stanowiska, o które się ubiegałem. Śmiech na sali! Dzieci z tej firmy powinny sortować jabłka na taśmie, a nie decydować, kto ma pracować,a kto nie.
    Artee

20.05.2020 03:55

Byłeś za dobry i malowane dziewczę cię nie przyjeło. Po co ma sobie robić konkurencję w firmie i drżeć o posadkę, skoro można uwalić klienta już na samej rozmwie.
    ...

22.05.2020 11:35

Mega niesmaczna opinia. Niezależnie od tego, co czujesz itp. Komentowanie umiejętności kobiety, jej wiedzę itp przez to że jest pomalowana i ładna mega słabe. Dodatkowo "francuz" serio? Jesteś mega obrzydliwy. Czy jakby była mężczyzną, też tak byś uważał? Bo kobieta jedynie na seksie może zrobić karierę?

19.05.2020 11:31

Rozmowa rekrutacyjna była naprawdę słaba. Przywitała mnie Pani max 27 lat, zadała kilka pytań, na które sama nie potrafiła odpowiedzieć, więc jak kandydat który jest zestresowany ma na nie odpowiedzieć? Dalej padło pytanie kto jest największym konkurentem? Odpowiedzi też długo szukała. Jednak rozmowa rozmową, ale w ofercie była informacja, że firma nie korzysta z zimnych baz danych. Korzysta! Wyobraźcie sobie, że dzwonicie do klienta, który rok wstecz wszedł na chwilę na stronę i zaczął uzupełniać wniosek, dostał telefon jednak w tamtym momencie nie miał środków na zakup ubezpieczenia. Wy macie do niego zadzwonić.. Dalej wynagrodzenie tj. stałe 3000 zł brutto (za okres szkolenia 750 zł brutto za dwa tygodnie i nie wiadomo czy później będą chcieli współpracować), czyli na rękę powiedzmy 2 100 zł. Jest premia dwuskładnikowa, która jest naprawdę ciężka do osiągnięcia, kiedy naprawdę chcesz zarobić konkretne pieniądze. Żeby w ogóle załapać się na "dodatek" musisz sprzedaż 40 polis życiowych w miesiącu, gdzie jak się już padła odpowiedź głównym konkurentem jest PZU. Wiem, że to wydaje się do osiągnięcia, ale to jest produkt 40+, więc wcale nie jest tak łatwo, zdarza się, że sprzedaż 10 polis życiowych w innych firmach to jest już coś. Warunki moim zdaniem bardzo słabe. Nie polecam, a rozmowa rekrutacyjna to kpina.
    Zażenowany

20.04.2020 14:37

"Odradzam" to mało powiedziane. Gówniarze, którzy myślą, że dostali posady swojego życia. Niesamowity hałas, w tym głośno puszczona muzyka. Jestem ciekaw jak to słychać po stronie klienta w słuchawce. Tym bardziej świadczy to o braku profesjonalizmu tej żałosnej firmy. Szkolenia są na poziomie, ale niestety na ten okres nie ma się wynagrodzenia za poświęcony czas, gdy nie zda się egzaminu, więc zanim ktoś się zdecyduje, to niech przemyśli 10 razy. Jednak mimo wszystko pracodawcy powinno zależeć na pracowniku, a tu tymczasem od samego początku pokazują wała na "nowych". Kierownictwo pożal się Boże, tzn. "liderzy", to banda żałosnych gówniarzy, którzy bardziej stanowią kółko wzajemnej adoracji, niż doświadczony personel mający jakiekolwiek kompetencje. Jeden, który ma nazwisko służące do spożywania trunków, nie dość że nie wygląda, to się nie zachowuje. Aż tak pewny siebie, że aż niesmaczne - trzeba zagryźć, bo inaczej się nie przyjmie i zwrot gwarantowany. Przyprawia o mdłości. Firma sztucznie napompowana, brak możliwości wyrobienia planów, bo zwyczajnie klienci boją się zawierać umowy z "firmą kogucik". Sztuczna atmosfera, niby miła, a jednak co jeden to (usunięte przez administratora) i nim się obejrzysz, to nóż w plecach.
    Zzzzz

15.04.2020 14:14

Odradzam pracę w tej firmie chyba że jesteś studentem albo i nie, masz małe potrzeby i najlepiej na utrzymaniu rodziców. Pracownik wykształcenia tutaj mieć nie musi zresztą większość kierowników są po studiach typu akademia sztuki ( nie związanych z ubezpieczeniami).W zasadzie ciekawe skąd oni się wzięli na swoich stanowiskach i dlaczego tak dlugo tam pracuja.Normalny pracownik długo tam nie pracuje, bardzo szybko zostanie zwolniony albo sam się zwolni. Wszystko działa na zasadzie prób i błędów. Tak na prawdę ludzie na wyższych stanowiskach nie znają podstawowych zasad z prawa (a chyba powinni) Generalnie odradzam zarówno pracę jak i branie ubezpieczeń z tej firmy.
    wwa

24.03.2020 10:48

odradzam
    Ktos

21.03.2020 17:22

Jedna z koordynatorek tak się śmiała, że jedna z byłych kierowniczek została zwolniona, tak każdego obgadywala na zdzwonce z pewną osobą, a teraz karma wróciła. Praca w tym miejscu to najgorsze doświadczenie w moim życiu. Na początku było dobrze, później zaczęło się psuć. Fałszywe osoby, jedno obiecują a drugie robią, plany w pewnym momencie przestały być realne. Pieniądze słabe. Nie polecam
    Zenobiusz

10.03.2020 12:44

Ciężko coś dodać

09.03.2020 07:46

Praca taka sobie, na początku jeszcze było fajnie, realne plany, premia tez do wyrobieia, tl również spoko! (pozdrawiam RObert!) natomiats teraz z tego co słyszę to jest porażka. Najlepszą decyzją w moim życiu było to ze się zwolniłem. także nikomu nie polecam. Warszawa nic nie robiła, to lublin ciągnął zawsze tą firme do góry a mimo wszystko zamknęli.
    Lol

07.03.2020 15:20

Super praca, świetne warunki i wynagrodzenia! Jeśli spojrzałeś z zaciekawieniem na to zdanie to wiedz, że tego w tej firmie nie zasmakujesz. Jeżeli jesteś dobry i robisz to co do Ciebie należy bez żadnych sporów i pretensji do przełożonych to będziesz "wyróżniony" jednak gdy podkniesz się chociaż raz to już jesteś skreślony. Ciągle trzeba się upominać o swoje i pilnować wypłat. Nie raz było tak że w sytuacji gdy agent nie zapisywał tego co zrobił dostał by dużo mniej pieniędzy! Coachingi ze szkoleniowcami to śmiech na sali, chłopaki chyba nie wiedzą po co tam są. Działu QC nie będę komentował. Jeżeli miałeś jakiś problem to nie licz na pomoc szkoleń czy koordynatora a tym bardziej "wyższego stołka". Pani manager nie wie na czym polegają produkty i jest na swoim miejscu?
    Szczery

07.03.2020 08:35

Jedyne czego można nauczyć się w tej firmie to czytania skryptu. Rozwój zerowy. Wypłaty mało satysfakcjonujące, o sobotach nawet nie wspomnę - zazwyczaj więcej wydasz na dojazd tego dnia niż zarobisz. Biorąc pod uwagę żenujące szkolenia ze strony Warszawy to zwolnienie takiej ilości osob wcale mnie nie dziwi. Chodzi mi głównie o brak przygotowania do szkoleń jak i do takiej rozmowy, która nie należy do przyjemnych ani łatwych... Jedynym słowem - (usunięte przez administratora)
    eLOeL

06.03.2020 21:39

Chyba bolało ich to, ze nie mieli wszystkiego pod kontrola w Lublinie i to tam była najlepsza atmosfera i sprzedaż, dlatego zamknęli oddział. W Warszawie żeby przetrwać trzeba mieć naprawdę mocne nerwy i wszystko w nosie ;)

06.03.2020 08:55

A co to za cenzura? Nie można napisać własnego zdania na temat firmy? Teraz tak będziecie się bawić i wszystko usuwać? To niestety nie zmieni opinii mnóstwa osób na temat żałosności tej firmy :)
    były pracownik

05.03.2020 21:16

To bardzo przykre że wszystkie komentarze zostały usunięte, zwłaszcza, że wszystkie były prawdziwe. Ta firma to tragedia i naprawdę nie polecam pracy w tym miejscu, za najniższą krajową, bo targety są nie osiągalne, więc premii nie zobaczysz nigdy. Obdzwanianie starych baz, kilka godzin słuchania poczty głosowej, a potem pretensje czemu nic nie sprzedałeś. Rotacja ludzi jest ogromna, nikt nie wytrzymuję tam więcej niż kilka msc, oprócz kilku osób. Od 10 lat jeden i ten sam agent roku, przypadek ?
    Prawda

05.03.2020 08:25

O nagle wwzystkie komentarze usunięte? Warszawka nie chce przyjac szczerości na swoje barki, smieszne i przykre. Jesteśmy dorosli, a zwolnienie 20 osob w ciągu 15 minut jest zenujace, szczególnie jak parę dni wcześniej przyjeżdża szefowa i pyta zw czajcie co u nas ????????????????????????
    Prawda boli

04.03.2020 20:48

Jak to jest możliwe, że wszystkie komentarze z ostatniego czasu zniknęły? Prawda boli? Czy strach że nikt nie będzie chciał pracować?
    Bakol

24.01.2019 00:53

Ktoś może mi powiedzieć ile sobót rocznie się pracuje, i czy można nie przychodzić w soboty?
    Jan

09.02.2020 18:28

To tylko od Ciebie zależy, ale minimum 4.
    Ahaha

04.03.2020 17:06

Za darmo nie ale za 7zl brutto za dzień, gdzie nawet za bilet MPK się nie zwróci to i owszem. Nie pozdrawiam
    Ex for lajfu

04.03.2020 15:51

Nie polecam tej firmy żadnej szanującej swoje zdrowie psychiczne osobie. Kombinowanie, zaniżanie wypłat, oszukiwanie na premii oraz żyłowanie planów oraz pracowników. Sprzedajesz ubezpieczenia ludziom szukającym kredytów, a kierownicy tylko czekają aż się potkniesz. Zrobią wszystko żeby nie wypłacić prowizji szczególnie, gdy jest ona wysoka.

01.03.2020 17:34

X

03.03.2020 17:01

Szukali ludzi, bo na styczeń i luty było im potrzebne dużo osób - w końcu kampania TV wystartowała. Jeszcze w grudniu mówiono jak to nikogo nie zwolnią i nie zamkną oddziału (takie były plotki) bo potrzebują osób na kampanie która będzie na początku 2020. No i proszę bardzo, tuż po kampanii - krótkie pożegnanie z dnia na dzień ????‍♀️ Wykorzystanie i tyle....
    Departament HR

28.02.2020 15:01

Rozstania z ludźmi są zawsze sytuacją trudną i stresującą dla obu stron: pracownika i pracodawcy. Żegnamy zespół z Lublina, który przez lata wspierał wielu z naszych Klientów w wyborze polisy na życie. Dziękujemy wszystkim za ich pracę. Centralizacja zarządzania to jeden ze strategicznych kierunków rozwoju 4Life Direct w Polsce. Bazując na dotychczasowych doświadczeniach zdecydowaliśmy się na rozbudowę struktur firmy w Warszawie. Wpłynie to na szybszy przepływ informacji wewnątrz organizacji oraz zapewni utrzymanie spójnych standardów pracy – w tym tych związanych z bezpośrednią obsługą klienta. Departament HR 4Life Direct sp. z o.o.
    nick

28.02.2020 15:44

"Rozstania z ludźmi są zawsze sytuacją trudną i stresującą dla obu stron: pracownika i pracodawcy" - Pracodawca aż tańczył z radości :D

01.03.2020 17:17

Co za bełkot....zamknięcie jednego z dwóch oddziałów jest "strategicznym kierunkiem rozwoju"? hahaha raczej strategicznym kierunkiem upadku firmy.
    Haha

01.03.2020 11:15

Nie polecam. Firma korporacją NIE jest, ale oczywiście zachowania typowo jak na korpo przystało. Ciśnięcie ludzi, wjeżdżanie na psychikę, pseudo motywacyjne couchingowe gadki, które nikomu nie pomagają tylko sprawiają, że człowiek czuje się jak śmieć. Nie możesz mieć własnego zdania, nie być w humorze ani w nastroju na dziwaczne zabawy, bo wtedy idziesz do jednego z mikroskopijnych pokoi na rozmowę, lub zostajesz wyrzucony. Dosyć często stosowana praktyka, co miesiąc zostaje wyrzucona chociaż jedna osoba. Jeżeli ktoś ma twardą psychikę i jest świetnym sprzedawcą to może próbować. Opinii miałem nie wystawiać, ale po tym jak usłyszałem że jednego dnia zwolnili cały oddział Lubelski.... dramat, 0 szacunku do człowieka, liczą się tylko wskaźniki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w 4Life Direct?

Kontakt - 4Life Direct

Senatorska 18 00-082 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

12.02.2020 16:31

Czy pracownicy 4Life Direct chętnie uczestniczą w różnych formach integracji?
    Haha

01.03.2020 11:08

Niechętnie, ale nie maja wyjścia bo w firmie co chwile ktoś wymyśla jakieś głupie dziecinne zabawy, skakanie i tańczenie...

28.02.2020 14:50

nie polecam, minimalna krajowa, brak możliwość zrobienia bonusu, nie dbają o pracowników
    Zły człowiek

28.02.2020 11:21

Porażka, zwalniają ludzi z dnia na dzień.
    ....

27.02.2020 21:29

Brak profesjonalizmu przy zwalaniu pracowników. Pani manager zamiast szybko i bezboleśnie załatwić temat, witała się ze wszystkim pytając co słychać? Przyjeżdżając do biura w celu zwolnienia pracowników następnym razem polecam wejść zrobić spotkanie i zakończyć temat, a nie takie cyrki. Dodam, że każdy z managerów był w bardzo dobrym humorze i nawet niektórzy tańczyli :) Bardzo przykre i nie taktowne zachowanie.
    Anna

29.01.2020 15:06

Pracuje tu prawie 2 lata i jest w porządku. Jak w każdej pracy są plusy i minusy. Jeżeli chodzi o target, to oczywiście jak w każdej sprzedaży trzeba go zrobić, żeby dostać też i prowizję. Więc jak pracujesz to kasa jest całkiem spoko ????
    Ex pracownik

28.01.2020 12:21

Wszystko fajnie obiecują góry złota, organizują zabawy gry. ALE kiedy potrzebujesz pomocy, i prosisz o konkretną odpowiedź to zostajesz z niczym. Żeby wbić się w cel i dostać chodź trochę dodatkowego grosza do wypłaty trzeba spełnić wymagania który są nie możliwe do zrobienia, a jak Ci nie wychodzi to dostajesz po (usunięte przez administratora).. Atmosfera? Niby fajna ale plotki rozchodzą się z prędkością światła, każdy niby fajny ale za plecami wybije Ci nóż w plecy. Jeden dzień bez sprzedanej polisy i skończysz na dywaniku u szefa. Płacą Tak mało że aż szok .. Jak na Warszawę to dramat, wymagają stylowych nerwów w sytuacjach kiedy klient Cię wyzywa, kontrolują co piszesz na chacie, patrzą na ręce. Nic dziwnego że rotacja ludzi jest ogromna. Jedna sobota w miesiącu wymagana do przepracowania, a nie było tego w umowie.(usunięte przez administratora)
    Pracownik niewolnik

24.01.2020 19:23

Wszyscy dookoła są mili ale za twoimi plecami obrabiają ci już (usunięte przez administratora) są plotki między sobą sprawdzają co piszesz na czacie z koleżanką czy kolega więc zapomnij o prywatności i luźniej atmosferze co chwile są jakieś dziwne akcje chcesz bonus proszę bardzo ale zrób to to i to 1 sobota pracująca jest tylko na rozmowie kwalifikacyjnej w styczniu jesteś już dwie zmiany są nawet do godziny 20 starsza pani jest biedna i ledwo zipie (usunięte przez administratora) opchnij jej coś za 200zl masz inne zdanie spoko ale później będą do ciebie robić różne aluzje chcesz porozmawiać z koordynatorem? Ok ale w trakcie rozmowy odwróci się (usunięte przez administratora) i sobie pójdzie taki mają szacunek do człowieka tu mili i słodcy a tu ci wbijają nóż w plecy trzeba bardzo uważać na to komu się ufa w tej pracy nic dziwnego że co chwile są nowe twarzy najgorsze pół roku życia ..stracone w tej pracy piękne stawki godzinowe są w internecie w rzeczywistości wypłata mija się z prawdą
    Ex pracownik

21.01.2020 08:51

Nie polecam pracy w tej firmie. Po pierwsze atmosfera nie jest taka super jak się może wydawać dzięki "kacikowi zabaw". Zwykle korpo. Liczą się liczby, nie człowiek. Zwalniają najstarszych stażem pracowników jak powiedzą co myślą lub gdy chcą o coś zawalczyć. Dwa, dwulicowosc na każdym kroku. Tu Cię chwala A za plecami mówią co innego. Trzy, agent ma ponad 5 KPI do spełnienia aby dostać prowizję. Cztery, drogie i mało atrakcyjne ubezpieczenia. Naprawdę, teraz jest rynek pracownika więc warto poszukać zatrudnienia gdzie indziej.
    Mariusz

07.01.2020 16:30

Odradzam tą firmę i radzę czytać regulamin przed podpisaniem umowy
    Rekrutowana

12.12.2019 14:53

Rozmowa rekrutacyjna: -pomieszczenie 2 metry kwadratowe - brak manier ze strony osoby rekrutującej, -kiedy zaczęłam pytać o obowiązki pani rekruterka zbywała mnie, że szczegóły na drugiej rozmowie z przełożonym, -w ogłoszeniu o pracę było wymienione 5 obowiązków, na rozmowie wyszło że jest 20 innych (niezwiązanych z oferowanym stanowiskiem pracy) -odradzam ...
    Zaonteresowana

20.11.2019 16:15

Czy ktoś pracował w Lublinie? Widziałam że szukają kogoś na doradcę klienta. Jak atmosfera i pieniążki? Pozdrawiam
    Król

21.11.2019 16:49

W Lublinie jest ok, bez takiego ciśnienia jak w Warszawie
    Loki

01.02.2019 08:58

Po długim przemyśleniach chciałbym podzielić się opinią o pracodawcy. Sam się zwolnilem z tego miejsca bo nie mogłem wytrzymać, czytając komentarze które niestety są mało pozytywne najsmutniejsze jest w nich że to prawda. Zaczynając od szkolenia pieknie ładnie wciskają nieprawdę kłamią w żywe oczy mjak jest wspaniale. Kiedy już byłem w zespole, mój koordynator (bananowy chłopiec co nie wie czego chce od życia) był dla mnie mało pomocny, bo przecież wszystko było na szkoleniu i jest w materialach, reszta koordynatorów podobnie spychanie aby dalej od pomocy. Jedymym plusem był zespół mega fajni ludzie, moja rodzina i znajomi jak im opowiadałem jak wyglada moja praca i co się w niej dzieje od razu radzili mi iść do psychologa i do sądu pracy. Na szczęście wierzę że ta firma to moja pomyłka i jest wie naprawdę fajnych miejsc pracy które sprawiają że Ci się chce przychodzić do pracy a nie wymiotować na samą myśl.
    ANNA

27.01.2019 18:21

Czy na fajka i do łazienki można wychodzić jak się nie rozmawia z klientem, po za czasem na przerwę
    XYZ

28.01.2019 08:30

Przerwa jest od fajka i na pójście do łazienki oraz na lunch itp, spróbujesz przekroczyć czas przerwy to usłyszysz kilka słów od koordynatora i nie będą miłe.
    Anna

28.01.2019 10:27

czyli to wygląda jak praca na kasie?
    Marta

26.01.2019 10:17

widziałam tabelkę z planami sprzedażowymi i np było 60 polis to 750 zł brutto, a pojedyncza polisa to 15 zł, czy jak sprzedam np 30 polis to mi wypłacą za to premię czy dopiero od 60 polis płacą?

26.01.2019 19:21

Od 60 polis płacą taki jaki jest założony cel prawdopodobnie za każdą polise sprzedana powyżej celu czyli 60 to jest 15 zl dodatkowo
    Cała Prawda

20.01.2019 14:36

Pracowalem w tej firmy jakis czas (ponad dwa lata) co można powiedzieć jako pracodawcy, jako pierwsza praca dla młodych na start moze być ale tylko na chwilę, jeśli spędzisz tam więcej czasu to albo stajesz się jednym z nich i jedziesz jak koń z klapkami na oczach na samo dno, bez pytań poprostu byłe do przodu. Jeśli chcesz coś zmienić, masz energię i zapał to albo Cię zwolnią bo nie pasujesz boalbo mówisz jak jest albo sam się zwolnisz bo nie dasz rady na układy. Sumtne jest to w tej firmie że mogłaby osiągać sztyty ale jest skazana na upadek.
    Gutek

02.08.2018 11:22

Często zapominamy o premiach czy innych dodatkach do pensji. Może i tu tak jest?
    wttget

16.01.2019 22:19

Nie jest
    abcd

16.01.2019 20:17

Łamanie praw pracowników.
    Peter

09.04.2018 23:41

Bardzo niskie zarobki co do pracy i kiepska atmosfera
    anonymous

25.04.2018 21:51

dokladnie jakie? Dla kazdego inne są niskie
    abcd

16.01.2019 20:08

Najniższa krajowa, a w soboty brak podstawy, tylko prowizja, wiec można siedzieć 10 godzin i zarobić dychę.
    4ld

20.12.2018 16:37

Pracodawca to fikcja, nic nie ms wspólnego z poważną firmą, wata cukrowa i popkorn mają rozwiązać problemy, szkolenia w ogóle nie przygotowują do pracy, wszyscy zalatani z trupią miną, firma idzie na dno, starsi agenci mówią że dobre czasu to przyszłość. Trzeba uciekać, nie zostawajcie tak. Byly pracownik po szkoleniu
    Zespół 4Life Direct

21.12.2018 13:15

Dziękujemy za pozostawiony komentarz. Ta opinia jest dla nas ważna i podchodzimy do niej poważnie, dlatego zachęcamy do osobistego kontaktu. Postaramy się odpowiedzieć merytorycznie na zamieszony komentarz, rozumiemy, że jest jeszcze coś co nie zostało wyjaśnione w trackie szkolenia, kontaktu telefonicznego lub współpracy z nami. Dokładamy wszelkich starań, aby prowadzone przez nas działania wspierające pracowników były profesjonalne i skutecznie przygotowywały do rozpoczęcia pracy w 4Life Direct. Od naszych pracowników oczekujemy postawy partnerskiej: zaangażowania, dotrzymywania warunków umowy, aktywnego uczestnictwa w przygotowaniu do pracy i jej wykonywaniu. Pozdrawiamy, Zespół 4Life Direct
    Wtf

20.12.2018 14:01

Bazar z ubezpieczeniami, wymagania z kosmosu, a płaca gorsza niż w biedronce na starcie.

Zostaw merytoryczną opinię o 4Life Direct