Drogi Ruchu co miesiąc zwiększacie plany my stajemy na głowach żeby to wyrobić Ale nie jesteśmy w stanie dalej niszczycie agentów więc niedługo ruszy kolejna lawina wypowiedzen
pracowałem przez ponad 20 lat w kiosku i nie miałem problemu z inwentaryzacjami czy też z rozliczeniem , tylko wynagrodzenie marne przy 300 godz. miesięcznie
Co się dzieje codziennie to samo błąd w aplikacji nie można sprawdzić planu sprzedaży, zwrotu prasy ani przecenić towaru czy tam ktoś pracuje?
Może związane jest to z tym, że pracujecie tylko do końca miesiąca i potem wszystko będzie zamknięte? @Pracodawca wypadałoby poinformować tu oficjalnie wszystkich zainteresowanych, a nie chować głowy w piasek
Czy może się wypowiedzieć ktoś kto pracuje już w nowej bryle Orlen? Jak to wygląda z wypowiedzeniem z ruch? Jeżeli nie zgodzę się na przejście to jaki okres wypowiedzenia jest? A jeżeli wezmę Orlen to ile czasu czekam na postawienie nowej bryły? Jakieś opinie na temat pracy po przejściu na Orlen?
Czy ktoś dostał noty o wpłatę utargu mimo że wszystko jest wpłacane ?
To ja składałam wypowiedzenie na początku czerwca. Zwolnili moją MS z dnia na dzień i nie mam żadnych wieści.Towaru nie dostaję od 2 tygodni,papierosów mam resztkę i nie ma praktycznie czym handlować oprócz prasy i lotto. Nieciekawy będzie ten ostatni miesiąc Premii pewnie nie wyrobię bo nie ma na czym.
Ej to szkoda jeśli jest tak jak piszecie, że niektórym dobrze się w tych kioskach robiło a jednak padli. A skąd macie pewność, że do nich jeszcze nie wrócą?
A ty się nudzisz że wchodzisz na tą stronkę kiosków nie ma i już nie będzie po co ta dyskusja
Nareszcie koniec po 30 latach mordęgi. ostatnie 3 miesiące to traktowanie ajentów jak zużyty papier toaletowy, bez towaru , bez możliwości zarabiania naciąganie prawa jak tylko się da. Brak odpowiedzi na maile brak informacji, czapa warszawska nie miała pojęcia jak prowadzić firmę to upadła. Ruch upadał 10 lat, został ograbiony ze środków trwałych i zasobów ludzkich , zastali tylko prezesi.
Ale to już w ogóle nie działają żadne kioski? Niby się cieszysz, ale pewnie też sporo ludzi straciło pracę. W ostatnim czasie niektórzy pisali o problemach z wynagrodzeniem, ciekawe czy do tej pory sprawy się rozwiązały.
Pracowałem tam ostatnie 3 lata. Początkowo nie było tak źle, ale czasem coraz gorzej, aż wszystko piardło...
Niekompetentna firma. Bezpodstawnie chcą zatrzymać na siłę a później nie wypłacają wynagrodzenia.
O co chodzi z tym zatrzymaniem na siłę? Warto podać konkrety :). Mam nadzieję, że problem z wynagrodzeniem się rozwiąże.
Nie polecam! Omijać szerokim łukiem. Nie raczyli mi nawet wypłacić wynagrodzenia. Stwierdzili chyba, że mogę przychodzić za darmo. Po odejściu brak jakiegokolwiek kontaktu.
Cała masa stoi pustych zamkniętych kiosków po rozmowie MS okazuje się że albo będą wszystkie zamykać albo nie ma prądu w kiosku Dlaczego MS tak traktują ? Bo nie chcą więcej pracy bo więcej kiosków to więcej obowiązków dla nich Wymyślają różne przeszkody to jak może być dobrze jak firma może prosperować jesli ma takich pracownikow
Dlaczego MS nie chcą zatrudniać w kioskach ludzi którzy się sprawdziło pracująca w tej firmie przez lata o co tu chodzi?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Praca w kiosku to był dramat szczególnie współpraca z managerem.To człowiek chory z zawiści . 300 godz za grosze brak urlopów brak chorobowego . (usunięte przez administratora) .Dobrze że wreszcie się to kończy
no to odrobina o pracy jako figurant kasowy a nie franczyzobiorca czy kto tam inny, w wielkim skrocie przez dwa lata z hakiem w tej firmie jedyne ciekawe rzeczy ktore sie wydarzyly to sporadyczne bojki meneli widoczne z wewnatrz ladnie oszklonego punktu i moze jeszcze podsluchiwanie jak menago akurat u mnie postanowil z kibla wejsc na spotkanie online. no i o tym wiecej bo to mnie glownie natchnelo do pisania tutaj czegokolwiek. menago w tej spolce to nieporozumienie, ogolnie system sprzedazowy jest stworzony rownie tragicznie, gdzie wazne sa procentowe wzrosty sprzedazy, procentowy udzial produktu dnia we wszytkich paragonach i inne cyferki ktore z utargami i realnymi zyskami maja niewiele wspolnego. 800% przebicia w sprzedazy brzmi fajnie w stosunku dnia do dnia? moze. to ze z tych 800% marza (do podzialu miedzy prowadzacego punkt i spolke) to 20 zlotych? a to juz mniej. generalnie spolka przez dwa lata nic ciekawego sama ze soba nie zrobila. zabka leci mocno w marketing, ruch nie wie co to. masz pan ciastko do kawy za zlotowke mniej i idz pan w ch. dobrze ze to zamykaja bo w koncu mam motywacje znalezc normalna robote
Czy wszystkie Kioski dostały wypowiedzenia? I czemu nic nie piszą w opinii publicznej o likwidacji firmy?
Już jestem po inwentaryzacji,wyszła pozytywnie.Przez cały okres współpracy zRuchem nie miałem większych zatargów ani konfliktów.Może miałem szczęście,że trafiałem na przyzwoitych KS,MS.Szkoda tylko.że doszło do takiego rozstania.A spędziłem w Ruchu blisko 40 lat
Oto mój przypadek. Dostałam wypowiedzenie wg. którego pracuje do końca listopada. Miałam niedawno renament. Wyliczono niedobór gotówki spowodowany brakiem wpłaty sprzed równego roku. Zapłaciłam następnego dnia po otrzymaniu noty. Teraz się okazuje że decyzją dyrekcji najprawdopodobniej już z końcem września będę "musiała" odejść i zapłacić 5 tyś kary za brak wpłaty z zeszłego roku. Nigdy się nie spotkałam z takim czymś. Jest gorzej niż źle z postępowaniem "Ruchu". Statek tonie i szukają kasy wszędzie...
Teraz się okazuje, że jeśli dobrowolnie odejdę z końcem września (a nie z końcem listopada jak mam na wypowiedzeniu) to anulują mi tę karę 5.000 zł. Śmiech na sali. Genialnie to wymyślili. Zostanę do końca to mam zapłacić 5tyś a oni będą musieli mi zapłacić podstawy za 3 miesiące (bo przy braku towaru nie mam szans na jakąkolwiek premię). Odejdę to "zarobię" za jeden msc ale łaskawie odpuszczą mi karę (nałożoną nadal nie wiem za co). Tak się oto pozbywa pracowników...SZANTAŻEM I STRACHEM! Żal...
Ja bym odeszła jak najszybciej. Zaraz się okaże, że nie dostaniesz nawet podstawy, bo RUCH nie ma kasy na wypłaty. Ja na swoją ostatnią wypłatę czekam już miesiąc. I na razie cisza.
Mojej ciotce przy końcu wypowiedzenia powiedzieli, że podobno nie wpłacała utargów przez pierwsze trzy miesiące pracy. Obudzili się po pięciu latach XD na szczęście miała kwity. Ale uwaga jakiś czas później moja koleżanka z innego punktu zauważyła, że jej kwity po roku wyblakły i nie było widać nic poza pieczątką z poczty więc ja sam otworzyłem osobne konto w banku, na które wpłacałem we wpłatomacie utarg i robiłem sam przelew. Wyciągi z konta raczej nie wyblakną xD Polecam i uważajcie! Co do samej pracy to faktycznie tragedia. Małe zarobki to wierzchołek góry lodowej. Samo to, że mieli zdalny dostęp do kasy i marketu gdzie mogli grzebać do woli. Duży red flag i niezły paradoks, że mam być odpowiedzialny za towar i gotówkę gdzie Oni mają zdalny dostęp do stanów magazynowych, wz i pz. Ogromne braki towaru głównie w tytoniu i papierosach. Na każde zamówienie towaru słyszałem "Nie ma". Inwentaryzator bez kultury i nie dbający o higienę osobistą. inwentaryzacje robi na odwal więc trzeba pilnować. (usunięte przez administratora) Miałem zmianę lokalizacji punktu i po dwóch miesiącach na nowym punkcie wypłata wstrzymana XD Kobieta w biurze twierdzi, że mam dwa punkty i tam mam noty za nie otwieranie punktu. Ja zdziwiony pytam co to za drugi punkt a kobieta podaje numer starego PSD xDD Oczywiście przeprosiła ale wypłata tydzień po terminie i weź się przed ZUS-em tłumacz za spóźnienie. Swoją drogą dobrze, że do pustostanu prasy nie wysyłali XD Swoją drogą o tej firmie można książkę napisać... Gdyby ogarnięci ludzie zasiadali by na dobrych stanowiskach i firma płaciła by godne pieniądze była by to całkiem fajna praca ale niestety patrzą tylko jak najwięcej wałków zrobić i żeby agent zapłacił jak najwięcej kar i braków z inwentury. Pozdrawiam cieplutko tych, którzy jeszcze się męczą z tą firmą a kandydatom serdecznie nie polecam. xoxo
Co jakiś czas widzę ofertę pracy na stanowisko analityka biznesowo-systemowego w Ruch, Orlen Paczce w dziale IT. Zastanawia mnie częstotliwość wrzucania nowych ofert na to stanowisko. Czy przez ciągły przemiał ludzi, czy zbiegi okoliczności ze względu na zwyczajną zmianę stanowiska pracy pracowników/rozwój projektu? Czy ktoś od środka byłby w stanie odpowiedzieć jakie są warunki pracy i jak się pracuje? I dlaczego taki jest przemiał tych ofert pracy? Gryzę się z myślami czy projekt jest słaby, źle zarządzany, czy o co chodzi, że do tego samego zespołu(o ile jest tylko jeden zespół od rozwoju) co parę miesięcy wystawiana jest taka sama oferta pracy. Może sam @Pracodawca wypowie się na ten temat?
Wszystko to o czym piszesz, od słabych projektów, źle zarządzanych, kompletnie nie rozwojowych, po ciągły przemiał ludzi i fatalną atmosferę... Zwyczajnych zmian stanowiska tam nie ma, w rozumieniu awansu, tylko układy, układziki... w tej chwili jest to firma dla której nie warto pracować...
Nie polecam pracy w Orlen Paczka…Pracowałem dość krótko (i całe szczescie) ale zdążyłem poznac jak to wszystko od środka wyglada. Handlowiec musi robić milion rzeczy zamiast zająć się sprzedażą, tabelki, dokumenty i inne rzeczy nienalezace do jego obowiązków. Nie ma czasu na sprzedaż a za sprzedaż to w końcu jesteśmy rozliczani nie? Ciśnienie na realizacje planów i KPI mimo wysłanych umów i ofert. Najpierw poukładanie sobie to wszystko a potem zacznijcie wymagać
No właśnie... a gdzie trzymać te tonę paczek do wydania kurierowi i klientom... u mnie czasami zdarzało się że miałem ponad 80 paczek na stanie...
Mozesz napisac jaka miales stawke na poczatek i co nalezalo do Twoich obowiazkow? Jakie auto i co jeszcze dostales w ramach benefitow. Jakie premie itd. Pozdro
Czy ktoś dostał noty o wpłatę utargu mimo że wszystko jest wpłacane ?
Witam, czy ktoś z państwa miał w ostatnim czasie inwentaryzację po której wyszły jakieś chore braki na chorą sumę ?
Proszę o info jaki podali powód rozwiązania umowy! bo mam ten sam problem, i nie wiem co powiedzieć w Urzędzie
Nie dostałem pracuję do 31 sierpnia. ,już w sobotę robię zwroty prasy a wypowiedzenie mam dostać na maila tyko nie wiem kiedy i jak to uzasadnią
Ja mam inwentaryzację na jakieś 3tys. Ale walczę z "reklamacjadoinwentaryzacji" bo wg.inwentaryzacji "Rozliczenie nie zawiera produktów z Grupy "Prasa"" a na moim rozliczeniu jest wiele pozycji dzienników, krzyżówek, magazynów dziecięcych. Moja prasa została już wcześniej rozliczona bez zastrzeżeń. Napisałam do Nich ale oczywiście żadnej odpowiedzi nie mogę się doczekać. Minie 14dni i będę jeszcze płacić za opóźnienie w zapłacie noty.
Jak mamy pracować jak przestaliśmy dostawać papierosy?
Haha znowu nie zapłacona prasa bo dzisiaj po 2 gazety nadziału????
Każdy z was dostał wypowiedzenie że do końca listopada pracuję?
A dzisiaj taka niemiła niespodzianka. Rano dostałam info na komunikatorze,że moja MS od dzisiaj już nie jest pracownikiem Ruchu.Ktoś inny ją będzie zastępować.Została z dnia na dzień bez pracy. Przykre to.Była wieloletnim pracownikiem.Ktoś ma podobnie?
Ruch to zapomina ze kioski na nich pracuja i ich absolutnie nikt nie docenia, tylko na te kioskiatki jada, wiecznie za vos kary. Po (usunięte przez administratora) tam polowa dyrektorow,chyba tylko do kasy dzielenia. Agdyby to co oni dostaja zainwestowac w kioskuli bylo by inaczej. A tak polowy fajek nie bylo,tytoniu,jakies dziadostwa wrzucali. I jeszcze te MS kazdego bym zwolnila,zero kompetecji,zero kultury. Opryskliwe buzie i tylko zmuszanie

Jak się pracuje w Ruch S.A?
+Zobacz opinie na temat firmy Ruch S.A tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 539.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Ruch S.A?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 499, z czego 33 to opinie pozytywne, 221 to opinie negatywne, a 245 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Ruch S.A?
+Kandydaci do pracy w Ruch S.A napisali 12 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.