Ruch S.A

Adres: Chłodna 52, 00-872 Warszawa

NIP: 5260250475 KRS: 0000020446

Ruch S.A
2 679 5678 5 1

Opinie o Ruch S.A

Filtruj opinie po kryteriach:

Agent
 Opinia

Kolejny produkt zdjety z promocji smiech normalnie pytam z czego mamy zrobic plan promocji ze starterow bo reszta sie nie wlicza ktos bardzo dobrze kombinuje zeby ajenci nie wyrobili planu

Pomocna?
Tak6Nie
Lolo
 Opinia
@Agent 12.06.2019 10:36

Za takie machloje powinien ponieść konsekwencje ktoś na gorze co wymysla takie zegary a nie dostarcza towaru i po co nazywac to promocjami skoro nie wlicza sie w promocje brak calkowitej orientacji w tym co robią a tyle pustych kioskow może tak te mądre umysly wziely taki kiosk i chociaż przez miesiac zobaczyly na czym polega nasza praca

Pomocna?
Tak7Nie
Eugenia
 Opinia
@Lolo 12.06.2019 10:49

Zaczyna się....ograniczają im towar bo wiedzą że mogą upaść....

Pomocna?
Tak3Nie1
Maurycy
 Opinia
@Eugenia 12.06.2019 12:31

A KS się wygłupy trzymają....zwiększyć sprzedaż....chodź i mi pokaż jak mam to zrobić cwaniak a nie tylko se piszesz na swoim stołku...

Pomocna?
Tak5Nie
ajentka za darmo
 Opinia
@Lolo 12.06.2019 10:49

Zdecydowanie brak organizacji,zasłanianie się biurokracją, niewypłacanie prowizji,niepowiadamianie o dodatkowych dokumentach,przegrana sprawa w sądzie, szkoda słów

Pomocna?
Tak2Nie
Orkisz
 Opinia

I znowu przychodzę rano ceny na kasie zmienione cygarniczka szklana z 50groszy na 1zł. Nie wiem gdzie lufki są po 1zł znajomy takie same jak my mamy kupuje po 30 groszy.

Pomocna?
Tak5Nie
Lolo
 Opinia
@Orkisz 08.06.2019 08:19

Chyba słońce im te mózgi wypalilo jak mozna 100procent ceny podniesc

Pomocna?
Tak5Nie
Kamil
 Opinia
@Lolo 08.06.2019 08:54

Można i bardzo dobrze że Ruch podnosi ceny. Ponieważ kioski to są punkty w których ludzie robią zakupy wg. Potrzeby na zasadzie mam potrzeba tu i teraz Ruch to nie supermarket gdzie na zakupy chodzi się z lista lub tam gdzie jest taniej. W kiosku działa impuls potrzeby. I czy coś np. Kosztuje 0.50 gr. Czy 1.00 to i tak to ktoś kupi bo ma taką potrzebę tu i teraz. Oczywiście może ktoś odmówi zakupu bo za drogo ale liczba osób która jednak się zdecyduje pokryje tego jednego klienta kilka razy. Sam prowadze 2 kioski od Ruch biorę prase i obserwując punktu UAS czasem dziwią mnie niskie ceny .... Warszawa sam sprzedaje Cygarniczki po 2 zł. Przez 2 lata może 10 osób zrezygnowało.... chusteczki 1.50 nikt nie kreci nosem płaci i jest zadowolony. I wiele innych produktow które w Ruch również powinny miec dużo wyszsze ceny co przełożyło by się na rentowność całej sieci... I podastawowa zasada jezeli sprzedawca by czegos nie kupil za daną cenę bo to nie stać to nie powinien mierzyć innych klientów swoim portfelem.... A woda 0.5 L. Kropla beskidu w cenie 3.00 to powinien byc standard już od dawna itp.

Pomocna?
Tak2Nie13
Ajentka
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 09:26

W Warszawie to cygarniczki mogą być i po 10 zł. W małej miejscowości to nie przejdzie. Ludzie szukają gdzie taniej. Nie mamy dochodów warszawskich. Masz swoje kioski jak piszesz tylko prasę z Ruch. To nie masz pojęcia jak to jest być ajentem. My mamy prowizję od sprzedaży. Jak klient nie kupi to nie mamy kasy

Pomocna?
Tak10Nie1
Palec
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 09:26

Skoro twoi klienci kupują impulsywnie to zacznij sprzedawać papierosy po 100 zł za paczkę i nie trać czasu na wydawanie reszty, bo co to za cena 13,99

Pomocna?
Tak10Nie1
Kamil
 Opinia
@Ajentka 08.06.2019 11:06

Doskonale wiem na czym polega ajencja w Ruch Po za tym macie podstawy jezeli nie wyrobicie planów i nie dostaniecie prowizji. Sam prowadzilem ajencje właśnie w tych kioskach które teraz prowadze. Płacę do ruch comiesięczny czynsz i prąd.... Po za tym sami sobie robicie problem nie chce się Wam pracować i tylko gadanie jak Wam źle.... to ruch ustala ceny i warunki jak się nie podoba to do widzenia.... Praca w biedronce i ludlu czeka i to za dwa razy większe pieniądze niż macie w Ruch praca 8 godz. +urlopy..... bym calkiem zapomnial nie ktorym cztery litery do stołków się przykleily i ciężko zmienic pracę latwiej na forum wylewać poematy o zmianach cen..... Nie którzy powinni się cieszyć że Ruch trzyma kioski na Polskich wsiach pomimo że są one w wiekszosci nie rentowne i chociaż częściowo poprzez zmianę cen te straty można pokryć....

Pomocna?
TakNie8
Kamil
 Opinia
@Palec 08.06.2019 16:31

Wystarczy że sprzedaje po cenie na paczce i stać mnie na pracownika któremu płacę 1 4 netto za godz

Pomocna?
TakNie3
paranoja
 Opinia
@Orkisz 08.06.2019 08:19

U mnie w prywatnym szkło kosztuje 1,95 .Dziennie sprzedaję 20-30 sztuk.Pozwoliłem sobie na taka cenę bo dzielnica nieciekawa no i konkurencja spod szyldu RUCH padła.Na początku nasłuchałem się że ździerstwo itd.Kiosku w promieniu 1km nie ma a wiadomo - lufka towar pierwszej potrzeby i nie grymaszą tylko płacą.

Pomocna?
Tak1Nie2
Ajentka
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 19:52

Podstawy. Smiech na sali. Może w Warszawie dobry punkt ma 3 lub 4 tyś podstawy. Ja osobiście mam 1800 brutto więc jest ogromem. Jak podzielę na God, int to mam 6zl. Więc jak klient nie kupi towatu to mam mało prowizji. Więc skończ z tymi podstawami bo w skali kraju jest to ogromna rozbieżność

Pomocna?
Tak3Nie
Glut
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 09:26

To chyba urzędasy z Annopol same pozytywy piszą....siedzą i pierdzą w te swoje stołki...jak narazie nikt suchej nitki na tej firemce nie zostawia zaczynając od magazynu po kiosk kończąc

Pomocna?
Tak8Nie
Była ajentka
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 19:52

Wieś to dziś jeździ do miast po zakupy lub są małe lokalne sklepy im kioski są zbędne. I wcale Ruch nie utrzymuje kiosków w byle dziurze stoją puste bo nawet na wynajmie od Ruchu nie da się zarobić. Czynsz prąd i zus przy obrocie 15 tys chyba na głowę trzeba upaść żeby w to iść. U nas został jeden z 5 punktów. Klientów jak na lekarstwo i ten też padnie. Miłego dnia

Pomocna?
Tak2Nie
Agent.jelen
 Opinia
@Była ajentka 10.06.2019 10:37

No i właśnie to jest istotą sprawy . Gazety się rozpisuja że trzeba ratować Ruch żeby ludzie w każdym zakątku kraju mieli dostęp do prasy - tak jakby nie było Kolportera albo garmond a - ale ratowanie nic nie da jeśli nie będzie kioskarzy a ich coraz mniej. Będą ratować Ruch który będzie miał coraz więcej zamkniętych kiosków . Ciekawe czy Zainteresowani biorą to pod uwagę w ratowaniu Ruchu czy są aż tak Głupi (?)

Pomocna?
Tak4Nie
Kamil
 Opinia
@Ajentka 10.06.2019 07:23

Ale przeciez sama chcesz za taka stawkę pracować... czyżby nawet w Biedronce nie chcieli Ciebie zatrudnić....

Pomocna?
TakNie2
Ajent
 Opinia
@paranoja 08.06.2019 20:28

30 dziennie. U mnie 60 ale rocznie. Nie ma tylu chętnych

Pomocna?
TakNie1
Ajent
 Opinia
@Kamil 11.06.2019 16:18

O jak my lubimy innym robić przytyki. Nie wszyscy mogą pracować w marketach a w biedronce pracuje się na 3 zmiany bo nocka układa towar. Chociażby ze względów zdrowotnych.

Pomocna?
Tak2Nie
Kamil
 Opinia
@Ajent 12.06.2019 07:50

Już od dwoch lat proces rekrutacji w Biedronce jest nastawiony na pracownika.... Mozesz sama zdecydowac ile godzin chcesz pracować i w jakich godzinach..... I dodatkowo możesz zdecydowac np. Że tylko na kasie... ta sama sytuacja w Lidlu

Pomocna?
Tak2Nie1
Jarosław
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 09:26

Prowadząc dwa kioski Ruch masz duże doświadczenie. Działa to na zasadzie franczyzy i utarg to Twój zysk, a podwyżka cen to decyzja odgórna, czy Twoja? Przybliż warunki współpracy dla osób które chciały poprowadzić taki kiosk.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zaintetesowany
 Opinia
@Jarosław 12.06.2019 12:34

Zastanawiam się jaki obrót mają - muszą mieć punkty by je dzierżawić lub być na franczyzie. Jeżeli bierze się tylko prasę a reszta sprzedawcy to trzeba zapłacić dzierżawę prąd, wodę jak jest. Mieć koncesję na sprzedaż papierosów spory koszt co roku.

Pomocna?
TakNie
Ajent
 Opinia
@Kamil 08.06.2019 19:56

No w Warszawie rewelacja 14zl na godzinę. W naszym mieście zakłady na umowę zlecenie płacą 20 netto.

Pomocna?
TakNie1
Ja
 Opinia
@Zaintetesowany 13.06.2019 08:55

Jaką wodę? ????????????

Pomocna?
TakNie
Psd
 Opinia
@Zaintetesowany 13.06.2019 08:55

Jaka koncesja????

Pomocna?
TakNie
Zaintetesowany
 Opinia
@Ja 13.06.2019 10:42

Z kranu. Przecież nie dostaniesz darmo tylko opłata z licznika. O ile jest w punkcie bo większość nie posiada wody i kanalizacji

Pomocna?
TakNie
Kamil
 Opinia
@Zaintetesowany 13.06.2019 08:55

Od kiedy placi sie koncesję za papierosy... smutne jest że ludzie nie macie wogole pojęcia o biznesie......

Pomocna?
Tak1Nie1
Zainteresowany
 Opinia
@Kamil 13.06.2019 15:22

Nadal nie mam odpowiedzi ile trzeba mieć sprzedaży żeby wynająć kiosk lub być na franczyzie żeby po opłaceniu wszystkiego łącznie z zusem dało się żyć. Jakoś nikt nie jest w stanie tego powiedzieć bo nie wierzę żeby za wynajem jak tu ktoś napisał Ruch brał 200 zł.

Pomocna?
TakNie
...
 Opinia
@Zainteresowany 14.06.2019 08:42

To nie szukaj Pan odpowiedzi na forum, tylko zadzwoń do firmy np. na infolinie i się dowiesz czy w Twojej miejscowości są jakieś punkty pod wynajem i jaki byłby w nich czynsz.. A co do biznesu skoro sam sobie towarujesz punkt to powinieneś zrobić biznes plan zbadać rynek i zapotrzebowanie klientów i określić ile można zarobić odjąć koszta i wychodzi Ci wszystko. Z Urzędu Pracy możesz się wtedy starać o dofinansowanie na biznes.

Pomocna?
TakNie1
ajentka za darmo
 Opinia
@Ajentka 08.06.2019 11:06

gorzej bo nie wypłacają prowizji

Pomocna?
TakNie
andrew
 Opinia

jestem za upadłością i oddaniem tych budek w dzierżawę lub sprzedaż dla kioskarzy , żeby klient mógł znów kupić potrzebne drobiazgi za rozsądną cenę , tak jak było przez ostatnie 90 lat .

Pomocna?
Tak10Nie7
Kioskarka
 Opinia
@andrew 03.06.2019 09:46

Jestem za

Pomocna?
Tak5Nie4
Najemca
 Opinia
@andrew 03.06.2019 09:46

To weź w wynajem, płacisz śmieszny czynsz 200 zł miesięcznie, bierzesz gazety a reszta towaru jest Twoja? W czym problem?

Pomocna?
Tak1Nie2
Rudlok
 Opinia
@Najemca 05.06.2019 15:58

Właśnie w tym że gazety od tych oszustów złodziei a nie normalna firma

Pomocna?
Tak3Nie2
Pucio
 Opinia
@andrew 03.06.2019 09:46

Ja też czekam z utęsknieniem kiedy to ruchowskie, złodziejskie barachło padnie i przestanie nas nękać ten (usunięte przez administratora) parytetem.

Pomocna?
TakNie
Ajent
 Opinia
@Najemca 05.06.2019 15:58

A ile za prąd jak klima chodzi 24 godz

Pomocna?
TakNie
Mirka
 Opinia

Przy obecnej pogodzie mam w kiosku ok 34 stopnie. Ruch nie chce mi naprawic urzadzenia ktore zchladzalo powietrze ( za drogi koszt naprawy podobno) i od 2 lat juz takie mam warunki pracy. Batony wszystkie sa rozpuszczone. Jedyna sprzedaz to papierowy i napoje z lodówki... Ekspres do kawy ktory zostal oddany do naprawy we wrzesniu, dopiero 2 tyg. temu dostalam inny. Cala zima bez kawy... a w lato malo co ta kawa sie sprzedaje. Czy to moga byc podstawy do zakonczenia współpracy z nimi szybciej niz okres wypowiedzenia 3 miesiace ??

Pomocna?
Tak3Nie
Tadeo
 Opinia
@Mirka 10.06.2019 13:30

Oczywiście głównie powinnaś bazować na braku klimatyzacji temperatura przekracza wszelkie normy.

Pomocna?
Tak3Nie
Glut
 Opinia
@Mirka 10.06.2019 13:30

Na cholewkę ty tam siedzisz to bardzo niezdrowe zgłoś przez komunikator im parę razy zamknięcie całodobowe jak jest upał i napisz że mdlejesz z gorąca bo nawiew czy klima niesprawna i że masz 50 st. w środku....parę dni ich tak przetrzymasz to zaraz ponaprawiają....

Pomocna?
Tak2Nie
Smutna
 Opinia
@Mirka 10.06.2019 13:30

A gdzie zgłaszałaś do Kierownika na info czy jeszcze gdzieś ponieważ wiem że zgłoszenia są sukcesywnie załatwiane. Trwa w tej chwili weryfikacja i lecą tam gdzie w kiosku jest prawie 40 niestety nie dadzą rady wszędzie na raz

Pomocna?
TakNie
Mirka
 Opinia
@Smutna 10.06.2019 20:27

Zglaszane do kierownika i od 2 lat zero poprawy. Dostałam wiatrak taki stojący w tym roku.... ale to nie daje za dużo... a batony "pływają". A ludzie się dziwią ze ja tam siedzę.... Ostatnio na 13 godzin pracy i utarg 214zl. To jest śmiech na sali

Pomocna?
TakNie
Ajentka
 Opinia
@Mirka 10.06.2019 13:30

Kup termometr wewnętrzny a jak masz zrób zdjęcie i wyślij do ks a drucie do dyrektora regionalnego z adnotacją że z powodu zagrożenia udarem ciepłym zamykasz do chwili naprawienia klimy. Zgłasza codziennie do napraw i to w trybie pilnym. I że zgłaszasz do sanepidu bo inspekcja pracy chyba nic nie da. A jak to nie pomoże zagroź że zainteresuje tym prasę. Przynajmniej ja cym tak zrobiła.

Pomocna?
Tak3Nie
Misia
 Opinia
@Mirka 10.06.2019 20:54

Nie do kierownika tylko do serwisów numer znajdziesz w Awarie w komunikatorze w zależności od województwa. Zgłoś w trybie pilnym. Kto to zgłasza kierownikowi. Tak to nigdy nie naprawą. Ja zawsze tak zgłaszam nigdy do kierownika. A jak to nie pomaga to piszę do DR.

Pomocna?
Tak1Nie
Rudlok
 Opinia
@Ajentka 11.06.2019 07:04

Moja mama miała 50 stopni zgłosiła sanepid powiedział takie same warunki są w piekarni więc nie ma co się kłócić napisać zamknąć najlepsze rozwiązanie odlaczyc prąd zgłosić awarię

Pomocna?
TakNie
AGENTKA
 Opinia

Agenci czy Wy też macie comiesięczny problem z dokumentami wysylanymi do Fincoress? Co miesiąc im czegoś u mnie brakuje a to paragonu a to zestawienia korekt. Juz mi słów brak. Dodam że wszystko sprawdzam przed wysłaniem kilka razy.

Pomocna?
Tak4Nie
Ajent
 Opinia
@AGENTKA 10.06.2019 11:07

Oprócz dokumentów wkładam kartkę na której jest wyszczególnione co zawiera koperta. Na razie jest spokój. Taki mają porządek i tak bardzo są rozgarnieci że ws, ystko im ginie.

Pomocna?
Tak2Nie
Glut
 Opinia
@Ajent 10.06.2019 15:18

Fincores gubi na potęgę...tak jak Ruch gubi paczki...ta firma to jedna wielka żenada....mi się wydaje, że oni to robią specjalnie żeby zablokować chociaż na kilka dni kasę z wypłaty....

Pomocna?
Tak5Nie
Talin
 Opinia
@AGENTKA 10.06.2019 11:07

Niestety to norma w tej firmie ginące dokumenty

Pomocna?
Tak1Nie
ajentka za darmo
 Opinia
@AGENTKA 10.06.2019 11:07

Tak i wstrzymują prowizję od paru dni głupio się tłumaczą ciekawe czy mają pieniądze na prowizje?

Pomocna?
TakNie
Były Pracownik
 Opinia

Słowem wstępu,pracowałem tam jako kierowca przez pół roku i jeśli nie chcesz robić za ciężki wolontariat,to odradzam. Praca jest ciężka,często są spóźnienia, na hali wieczna walka. Wypłata-niby 10, a w praktyce średnio w ostatnim tygodniu miesiąca,choć to i tak wcześnie,bo potrafią się spóźnić raptem 40 dni z wynagrodzeniem.Taki tam pikuś. Jeśli pracujesz sam dla siebie,sam sobie zapewniasz auto. Jeśli masz zamiar zostać podwykonawcą-uważaj,niby zależy na kogo trafisz,ale 90% aut to coś gorszego niż złom. Pracujesz 6 nocy w tygodniu,kary za pomyłkę,stratę-olbrzymie. Wynagrodzenie zależne od rejonu,ilości paczek,HDSów czy prasy. Nie możesz wyjechać przed 2 w nocy,bo nie towaru lub jest niegotowy. Niektórzy uwijają się w 5h,inni potrzebują 7-8h-wiele zależy od auta,rejonu,ilości pkt i organizacji. Kioskarze i odbiorcy oczekują towaru przed 6,opóźnienie potrafi wiązać z miłymi słowami. Choć zdarzali się pozytywni ludzie,za co mam wyrazy szacunku. Nakład potrafi się spóźnić i przyjechać nawet o 4. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze warunki zatrudnienia, najpierw wyskakują z miarę dobrym wynagrodzeniem i obietnicą podwyżki po okresie próbnym,a po miesiącu startują z nową umową,gdzie potrafią zjechać nawet o prawię połowę,bo Ruch ma "chwilowe" problemy finansowe. I takie obiecanki cacanki. W końcu udało mi się od tego uwolnić,choć nie było łatwo. Podsumowując: Jest to ciężka,odpowiedzialna i wiążąca się z dużym ryzykiem praca. 6 nocy w tygodniu pon-sob 2100 zł do ręki po obniżce Umowa o pracę Urlop na żądanie-zapomnij. To chyba tyle,jeśli są jakieś pytania,to pisać,jak tylko tu zajrzę,to odpowiem.

Pomocna?
Tak6Nie
Nigdy więcej.
 Opinia
@Były Pracownik 08.06.2019 23:23

Zgadzam sie z tobą w stu procentach. To jest jakas tragikomedia a nie praca. Pracowałem na nadziale i śmiało moge potwierdzic wszystko to co napisałeś. Od siebie dodam, ze będąc najnizej w hierarchii zatrudnienia ponosi sie największą odpowiedzialnosc. Nie ma zadnego pionu kierowniczego, który by był w stanie rozwiazac zaistniały problem a problemów co noc masz do wyboru, do koloru. Finansowo to jest jakas kpina, bo proponowane stawki racje bytu miały jakies 15 lat temu a nie w 2019 roku. Poza tym nigdy człowiek nie wie kiedy oraz ile dostanie. Moze dzis, moze jutro a moze za tydzien. Moze 2000, moze 1500 a moze tylko 800. Do tego dochodzi jak sam słusznie zauwazyłes, ciągła walka o podstawowe narzędzia pracy takie jak wózek, podkład, paleta czy wiązarka. Dla ludzi bez auta, powroty do domów to istne " Mission Impossible " a wspólpracownicy w zdecydowanej większosci są totalnie wyalienowani, odcieci od rzeczywistosci i nie docierają do nich zadne argumenty i kontrargumenty. Towar potrafi w magiczny sposób wyparowac, poniewaz schodzi z rejonu ale do punktu docelowego nie dociera i nawet jesli jest to pomyłka, to zaden inny punkt na rejonie nie przyznaje sie do tego, ze dostał za duzo tego czy owego. Nie zycze nikomu zle, ale uwazam ze jesli warunki pracy nie ulegną diametralnej poprawie zarówno w zakresie obowiazków, atmosfery jak i finansów, to w niedalekiej przyszłosci zabraknie tam rąk do pracy. Juz doszło do tego, ze sciąga sie kogos z rodziny, prosi sie byłych pracowników, którzy odeszli bądz zostali wyrzuceni z jakiegos powodu, by wrócili.

Pomocna?
Tak5Nie
DobreRuchanie
 Opinia
@Były Pracownik 08.06.2019 23:23

Potwierdzam , kierowcy " na swoim" wożą towar za stawki za km niższe niż biorą taksówki w śląskim tj 1,60zł/km , taka stawka to szczyt marzeń. Dochodzą ciągłe opóźnienia z powodu nie wyrabiania się magazynu a to z prasą a to z kurierkami , czasami kurierki robione są co 2-3 dni , bo nie ma ludzi aby ogarnąć to na bieżąco. Wózki magazynowe w stanie rozkładu , magazyn zwrotów zawalony prasą z Wrocławia , bo tam już zwrotownia przestała istnieć. Ogólny (usunięte przez administratora) , śmieci i paczki walają się po całym magazynie.

Pomocna?
Tak2Nie
Były Pracownik
 Opinia

Słowem wstępu,pracowałem tam jako kierowca przez pół roku i jeśli nie chcesz robić za ciężki wolontariat,to odradzam. Praca jest ciężka,często są spóźnienia, na hali wieczna walka. Wypłata-niby 10, a w praktyce średnio w ostatnim tygodniu miesiąca,choć to i tak wcześnie,bo potrafią się spóźnić raptem 40 dni z wynagrodzeniem.Taki tam pikuś. Jeśli pracujesz sam dla siebie,sam sobie zapewniasz auto. Jeśli masz zamiar zostać podwykonawcą-uważaj,niby zależy na kogo trafisz,ale 90% aut to coś gorszego niż złom. Pracujesz 6 nocy w tygodniu,kary za pomyłkę,stratę-olbrzymie. Wynagrodzenie zależne od rejonu,ilości paczek,HDSów czy prasy. Nie możesz wyjechać przed 2 w nocy,bo nie towaru lub jest niegotowy. Niektórzy uwijają się w 5h,inni potrzebują 7-8h-wiele zależy od auta,rejonu,ilości pkt i organizacji. Kioskarze i odbiorcy oczekują towaru przed 6,opóźnienie potrafi wiązać z miłymi słowami. Choć zdarzali się pozytywni ludzie,za co mam wyrazy szacunku. Nakład potrafi się spóźnić i przyjechać nawet o 4. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze warunki zatrudnienia, najpierw wyskakują z miarę dobrym wynagrodzeniem i obietnicą podwyżki po okresie próbnym,a po miesiącu startują z nową umową,gdzie potrafią zjechać nawet o prawię połowę,bo Ruch ma "chwilowe" problemy finansowe. I takie obiecanki cacanki. W końcu udało mi się od tego uwolnić,choć nie było łatwo. Podsumowując: Jest to ciężka,odpowiedzialna i wiążąca się z dużym ryzykiem praca. 6 nocy w tygodniu pon-sob 2100 zł do ręki po obniżce Umowa o pracę Urlop na żądanie-zapomnij. To chyba tyle,jeśli są jakieś pytania,to pisać,jak tylko tu zajrzę,to odpowiem.

Pomocna?
Tak2Nie
Ajent
 Opinia

Pozdrawiam centrum Logistyki, ceny zmienione ale brak nowych etykiet cenowych. Jednak nic się nie zmienia jazdy dział tej maszyny Ruch działa osobno. W dniu dzisiejszym powinnam zdjąć z półek wszystkie towar, który ma zmienione ceny bo brak etykiet z kodem kreskowy i nową ceną. Może ktoś zacznie wkoncu pytać ajentów bo oni okazję się lepiej wiedzą i rozumieją ten rynek niż cała reszta zapracowany za biurkami. A to dwa różne światy - ajentka i dyrekcji.

Pomocna?
Tak4Nie
Uczciwiepracujący
 Opinia

Wszystko co jest w kiosku cenę ma taką ze reakcja klientów czasem jest szokująca.....plany ich to jakieś nieporozumienie. 9.5/h wychodzi mi jak nie wyrobię planu A jak wyrobię co zdarza się raz na 3 miesiące średnio to stawka wychodzi 10.7 zł/H więc sami sobie policzcie.....320 g w miesiacu. Bez komentarza zostawię to......więc dlatego kończę przygodę z tą firmą....jeszcze troszkę i wolność. No i czekanie na ostateczne rozliczenie.

Pomocna?
Tak8Nie
Ajentka
 Opinia
@Uczciwiepracujący 08.06.2019 06:59

Masz rację. Ceny zwalają z nóg. Taki Monster w innych sklepach o 3 zł tańszy. Ceny owszem podnieśli ale cenowej z kodami nowych ktoś zapomniał przysłać. Teraz trzeba z każdym towarem latać do kadt i zamawiać na każdy osobną cenówkę. Może wreszcie ktoś zacznie myśleć w tych biurach logistyki. Bo jedynie kasę umieją brać, zero myślenia.

Pomocna?
Tak3Nie
Radek
 Opinia
@Uczciwiepracujący 08.06.2019 06:59

Tu niema na co czekać tylko uciekać za taką pracę bez urlopu ,bez chorobowego wszystko na naszej głowie plany z kosmosu braki towarowe na co czekać niech K.S sami usiądą i handlują wtedy zobaczą za jak to jest.Widzę tu parę osøb od lat które prøbują straszyć wielkimi niedoborami na zakończenie współpracy dziwi mnie taka forma pomocy na forum typu : jak odejdziesz to dopiero Cię załatwią: mam wrażenie że coś jest nie tak .Siedzi taki i straszy wiadomo że jak weźmiesz lub się pomyślisz to musisz za to zapłacić niema zmiłuj więc. dajmy spokój trzeba kończyć i do widzenia.W tym roku w naszym rejonie odeszło 8-osób w tym dwie zdezerterowały i tyko one mają problem z rozliczeniem.Może też zastanawiać fakt że na 1800 kiosków poszkodowanych jest 30 osób i to daje do myślenia

Pomocna?
Tak5Nie
Agent
 Opinia

Czy zauważyliście że z planu promocji zostały posciagane towary promocyjne takie jak baterie farby do wlosow burn wody i dezodoranty meskie mimo ze sa w promocji to się nie wliczaja mimo ze dobrze sie sprzedawaly czy Ruch dalej (usunięte przez administratora) agentow mamy zrobic promocje ze starterow do telefonu żenada kierownicy naciskaja na promocje ale nikt z nich nie reaguje na to co sie wyrabia nocą na kasie że na poczatku miesiaca wszystkie towary byly na kasie i jakims cudem znikly żenada

Pomocna?
Tak3Nie
Agent
 Opinia
@Agent 07.06.2019 18:12

Tak zgadza sie u mnie to samo za promocje kierownicy maja premię wiec to olewam

Pomocna?
Tak3Nie
Lolo
 Opinia
@Agent 08.06.2019 03:56

U mnie tez posciagali te towary co dobrze schodzily zostalo samo badziewie tlumacza sie tym że nie wszystko co jest na promocji wchodzi w zegary promocji oni wiedza co robią wiec pytam po jaka cholere drukuja biuletyny my wystawiamy towar w promocji rownie dobrze moge wystawic slodycze bo są korzystniejsze dla mnie kpiny brawo ruch

Pomocna?
Tak2Nie
Rudlok
 Opinia

Czy ktoś z państwa w ostatnim czasie dostał rozliczenie za koniec pracy z tymi oszustami ? Z wyimaginowanym długiem?

Pomocna?
TakNie
Orkisz
 Opinia

Znowu cenny podnieśli. Rano przychodzę i patrzę liczba towarów z nowymi cenami wszystkie w górę. Nie długo ludzie będą omijać te kioski z daleka.

Pomocna?
Tak2Nie
Kama
 Opinia
@Orkisz 07.06.2019 08:01

Wszystko idzie w górę nawet ziemniaki podrożały to się nie zdziw że za niedługo będzie wszystko drogie

Pomocna?
TakNie1
Orkisz
 Opinia
@Kama 07.06.2019 08:09

Ale w Ruchu to już PRZESADZAJA z cenami.

Pomocna?
Tak2Nie
Orkisz
 Opinia

Czy dostał ktoś smsa z kodem odbioru pieniądzy za konkurs z Marca Sprzedaj Winstona?

Pomocna?
TakNie
Dziadyga1922
 Opinia

A mi tam wszystko pasuje, jestem kierowcą i rejonowym. Mogłoby więcej gazet być, to i pieniądze byłyby większe, jednak może być tak jak jest aby tylko w terminie płacili...

Pomocna?
Tak2Nie9
Olek
 Opinia
@Dziadyga1922 23.05.2019 20:02

To chyba nie dostałeś ostatniej faktury j

Pomocna?
Tak1Nie
Dziadyga1922
 Opinia
@Olek 24.05.2019 06:38

Ja pieniedzy z Ruchu nie widziałem od Kwietnia ;/ A faktury no coz rewelacja nie są, ale da się żyć. Mówię-aby w terminie płacili.

Pomocna?
Tak1Nie
Ewelina
 Opinia

Witam. Czy mógłby mi ktos pomóc jak napisać wypowiedzenie umowy z ruchem. Moja teściowa chce zakończyć z nimi współpracę i chciałabym jej w tym pomóc.

Pomocna?
TakNie
Tadeo
 Opinia
@Ewelina 05.06.2019 10:22

A w czym problem? kwestia tylko ile teściowa pracuje i jaki okres wypowiedzenia ją obowiązuje.przykład. Wypowiadam umowę na prowadzenie PSD 343211 z dniem 25.06.2019 wiadomo że rozwiązanie zacznie się od 01.07.2019 i jeżeli teściowa pracuje więcej niż trzy lata to pracuje do 30 września i koniec

Pomocna?
Tak1Nie
Tadeo
 Opinia
@Tadeo 05.06.2019 10:56

Pamiętaj o wysłaniu listu pocztą listem poleconym za potwierdzeniem odbioru przez Ruch

Pomocna?
Tak1Nie
Agnieszka
 Opinia
@Tadeo 05.06.2019 11:04

To ważne, by na forum wzajemnie udzielać sobie potrzebnych informacji. Nie ulega wątpliwości, że wiele wiesz na temat specyfiki zatrudnienia w firmie Ruch. Na pewno sam tam pracujesz bądź też pracowałeś. Przeglądając ich oficjalną stronę zauważyłam, iż mają wiele ofert pracy i w związku z tym chcę Cię zapytać, czy nowi pracownicy mogą liczyć na jakieś szkolenia przygotowujące do pracy? Zachęcam Cię serdecznie do dalszej dyskusji.

Pomocna?
Tak1Nie
Ewelina
 Opinia
@Tadeo 05.06.2019 10:56

Dziekuje. A czy musi podac jakis powod ?

Pomocna?
TakNie
Tadeo
 Opinia
@Ewelina 05.06.2019 15:20

Nie żadnego

Pomocna?
TakNie
Tadeo
 Opinia
@Agnieszka 05.06.2019 12:23

Agnieszki cóż mogę powiedzieć kiedyś było super żyliśmy jak jedna wielka rodzina.Wszyscy byli razem Dyrekcja wspomagała jak mogła od nadzielających po robiących zwroty czy kierowników .Nastał nieszczęsny 2012 i się zaczęło wielcy KS-i żadnej pomocy głowy po Mont Blanc I znikające kioski na moją uwagę że dzieje się żle jeden z KS odpowiada człowieku jak zniknie kilka punktów to Warszawa nawet nie zauważy.Teraz powiem Ci o szkoleniach idziesz do sąsiedniego punktu na dwie godz.i po szkoleniu brak komunikacji na infol. nieznający tematu ludzie.Powiem tak żal mi nowych pracowników bo to fajni ludzie ale finał jest taki sam po kilku tyg.odchodzą o to z długami.Powiedz mi jak można pracować po 300 godz. za dwa tysiące.bez urlopu.bez dnia wolnego przecież za takie pieniądze Ciebie nie stać na zastępstwo.Wiem ktoś powie to było kiedyś teraz czasy się zmieniły ok.ale czy tak trudno udostępnić telefony do odpowiednich osób czy trudno dać ludziom urlop lepszą pensję porozmawiać. Na koniec życzę firmie jak najlepiej ale boję się że jest już za późno.Za moich czasów przeszedłem pięć spotkań z Dyr. a i nawet raz Prezes był posłuchali zapisali a za kilka dni było jeszcze gorzej

Pomocna?
Tak3Nie
Orkisz
 Opinia

Czy dostał ktoś smsa z kodem odbioru pieniądzy za konkurs z Marca Sprzedaj Winstona?

Pomocna?
TakNie
jantar
 Opinia
@Orkisz 05.06.2019 11:25

już dawno

Pomocna?
TakNie
Rudlok
 Opinia

Wielka radość mnie ogarnęła gdy przeczytałem że sąd się nie zgodził na przejęcie ruchu przez Orlen W końcu sprawiedliwość ich dosiega nie dziwie się że GARMOND Press zaskarżyć to do UE W końcu dobre wieści aby czekać na upadek i aresztowanie niektórych osób :D

Pomocna?
Tak14Nie11
C
 Opinia
@Rudlok 29.05.2019 15:37

Oj, chyba na razie na co innego się nie zgodził, i to także z powodów, które osobiście bym podciągnął pod ogólne stwierdzenie "cwaniakowanie". Bo ciężko mi inaczej nazwać (przykład) danie komuś 10 stron, na każdej ileś punktów, i mówić w sposób ciągły "czy są zastrzeżenia do punktu 1? Nie? Czy są zastrzeżenia do punktu 2?", a ty jeszcze nie zdążyłeś przeczytać punktu 1, bo jest zapisany w sposób "prawniczy". Co nie zmienia faktu, że mam nadzieję, że komuś w Ruchu dziś się zrobiło mocno ciepło. Szkoda, że wyładują się na tych niżej....

Pomocna?
Tak2Nie2
Azalia
 Opinia
@Rudlok 29.05.2019 15:37

A co to oznacza dla nas - siedzących w kioskach?

Pomocna?
Tak1Nie1
Rudlok
 Opinia
@Azalia 29.05.2019 16:07

Że prawdopodobnie będą musieli ogłosić upadłość i będzie wolność ale to dopiero jak będzie prawomocny wyrok

Pomocna?
Tak5Nie4
C
 Opinia
@Azalia 29.05.2019 16:07

Imo na razie nic. Ewentualnie jeszcze mniej prasy niż ostatnio, jeśli wydawcy stwierdzą, że w związku z tym jeszcze bardziej zdecydują się ograniczyć dawane nadziały. Mimo wszystko teraz czas na apelację. Pytanie tylko, czy Ruch ma czas na to, czy komuś w końcu cierpliwość się nie skończy....

Pomocna?
Tak3Nie2
C
 Opinia
@Rudlok 29.05.2019 15:37

Odpowiedź Alliora: "Sąd restrukturyzacyjny nie podważył merytorycznie układu RUCH SA z wierzycielami. Jedynie z przyczyn proceduralnych, w związku uchybieniami natury formalnej, nie zatwierdził układów przyjętych przez zgromadzenia wierzycieli w ramach przyśpieszonego postępowania układowego RUCH SA w restrukturyzacji. Oczekujemy na pisemne uzasadnienie tego wyroku. Po jego przeanalizowaniu podejmiemy dalsze kroki prawne" Według sądu nie wszystkie propozycje układowe były znane wszystkim wierzycielom przed i w trakcie głosowania zgromadzenia wierzycieli. Wierzyciele nie mieli też pełnej wiedzy, że propozycje układowe są realne do wykonania. Sąd zaznaczył, że procedura głosowania nad propozycjami układowymi przez zgromadzenie wierzycieli uchybiała zasadzie jawności i transparentności postępowania restrukturyzacyjnego. Wierzycieli zostali pozbawieni podstawowej gwarancji procesowej - prawa do informacji. Tia... imo niewiele to zmieni, poza tym, że przeciągnie się w czasie. A fakt, że Ruch czasu nie ma? Cóż... Ostatnia nadzieja w Garmondzie chyba.

Pomocna?
Tak2Nie1
Jędza????
 Opinia
@Rudlok 29.05.2019 15:37

Rudlok pojawiasz się i znikasz tylko "głupoty" wypisujesz to jest forum w głównej mierze adresowane do Agentów. Twoja radość wynika, że tyle osób mialoby stracić pracę (dodatkowe dochody) w mniejszych miejscowościach - no widać jak bardzo... Zasmucę cię RUCH trwa od 100 lat (a wieściłeś co najmniej od października, że zniknie) i będzie trwał nadal chociażby po to byś miał gdzie swoje "inteligentne wypowiedzi" publikować. Odrobinę (bo po tobie więcej nie oczekuję) szacunku dla PRAWDZIWYCH AGENTÓW

Pomocna?
Tak7Nie5
Pucio
 Opinia
@Jędza???? 30.05.2019 15:04

Odezwał się prawdziwy agent 07.

Pomocna?
Tak1Nie2
Rado
 Opinia
@Rudlok 29.05.2019 15:37

Słuchaj wyrzucili mnie z grupy info-poszkod...wiesz coś o tym?

Pomocna?
TakNie
Rudlok
 Opinia

Zapraszamy poszkodowanych przez Ruch SA do dołączenia do grupy na fb "GRUPA INFO-POSZKODOWANYCH PRZEZ RUCH SA"

Pomocna?
Tak1Nie1
Rudlok
 Opinia
@Rudlok 31.05.2019 20:42

Brak odpowiedzi na pytania = odrzut

Pomocna?
Tak1Nie2
Uczciwiepracujący
 Opinia
@Rudlok 31.05.2019 20:42

Nie mam fb i jestem na wypowiedzeniu i się okaże czy i ja będę poszkodowany.....? Poproszę swoją kobietę aby do was dołączyła to może w taki sposób będę miał kontakt z tą grupą

Pomocna?
Tak1Nie
Anna
 Opinia
@Uczciwiepracujący 01.06.2019 09:13

Zakonczyłam współpracę 10 miesięcy temu i miałam około 400 zł w plecy, głównie prasa no i słodycze.

Pomocna?
TakNie
Uczciwiepracujący
 Opinia
@Anna 01.06.2019 10:48

A po jakim czasie dali wypłatę ostatnią i kaucję?

Pomocna?
TakNie
Grazyna_55
 Opinia
@Uczciwiepracujący 01.06.2019 09:13

400zł?? to ciesz się ze tylko tyle. Inni mają 4 ale z czterema zerami a niektórzy jeszcze razy 2 :( Oczywiście jeśli kobieta, jak piszesz ma fb o zapraszamy

Pomocna?
TakNie
Grazyna_55
 Opinia
@Grazyna_55 01.06.2019 18:40

Sorki, o 400 zł pisał ktoś inny ale odpowiedź ta sama, tylko sie cieszyć

Pomocna?
TakNie
Grazyna_55
 Opinia

Nic się nie zmienia, dalej ajenci odchodzą z niedoborami. Rudlok niżej naisał że zaprasza do grupy na Fb a ja ponawiam propozycję, tym razem tutaj a nie na money bo widać ze wiekszosć osób tutaj pisze. Pomogę każdemu kto a problem i również zeznając w sądach, tak jak już to robiłam. Macie problem możecie pisać smsa albo dzwonić, tylko proszę w rozsądnych godzinach i nie w weekendy. Od piątku od godz. 15 do poniedziałku rano to jest czas dla mnie i na pewno nie odbiorę. Mój numer krąży gdzieś po Polsce ale tutaj podam drugi numer 506 511 860

Pomocna?
Tak2Nie
Węgorz
 Opinia

To już jest chyba koniec....zablokowali znów doładowania i nawet płatność kartą....

Pomocna?
Tak3Nie1
Piękna
 Opinia
@Węgorz 31.05.2019 08:39

U mnie w Warszawie wszystko działa, także zgłoś problem do Forcomu

Pomocna?
Tak1Nie
Maurycy
 Opinia
@Piękna 31.05.2019 11:16

Rano nie hulało u wszystkich

Pomocna?
TakNie
Uczciwiepracujący
 Opinia

Jeszcze raz ponawiam moje pytanie w kwesti rozliczenia się ruchu jak jest koniec umowy i wreszcie wolność....chodzi mi o ostatnią wypłatę i o kaucję.ks mówi że to około 3 tygodnie trwa A jak to wygląda w praktyce ????? Pytanie do tych co już są wolni od ruchu

Pomocna?
TakNie
Buu
 Opinia
@Uczciwiepracujący 29.05.2019 16:37

"Bujam" się z nimi już od lutego. Nałożyli na mnie noty, za szkolenie, za zerwanie umowy (odstapilem od umowy z ich winy i nie dostałem odp więc z dniem, który oznaczyłem, zamknąłem kiosk). Od not się odwołałem, odp od ruch brak, dostałem jedynie po ponad 3 miesiącach wezwanie do zapłaty z parynetu. No cóż olewaja pisma, które się do nich wysyła czy to odstapienie od umowy czy to odwołanie od not/inwentaryzacji.

Pomocna?
Tak7Nie
Uczciwiepracujący
 Opinia
@Buu 29.05.2019 22:46

Miejmy nadzieję że wszystko będzie ok. W moim przypadku dałem wypowiedzenie z 3 miesięcznym okresem więc niby wszystko zgodnie z prawem. Zobaczymy jakie będzie końcowe rozliczenie ale wiem jedno że jeśli naliczą sobie coś co się nie zgadza z moimi rozliczeniami to nie odpuszczę im ....wiadomo że na pewno będą jakieś braki na 200-300 zł ale nie liczę na więcej bo sam prowadziłem kiosk i nie miałem dużych strat jak były inwentaryzacje ..... no ale zobaczymy.

Pomocna?
TakNie1
Szara Eminencja
 Opinia
@Uczciwiepracujący 29.05.2019 16:37

Wygląda to tak najpierw czekasz na dokument z rozliczenia punktu potem jak ci wystawia Note to musisz ją zapłacić na konto a dopiero potem możesz się ubiegać o ostatnia wypłatę jeśli chodzi o kaucję to najwcześniej po 30 dniach możesz się ubiegać pisząc meila zabezpieczenia@ruch.com.pl podajesz imię nazwisko Nip punkt psd i numer konta i nazwę banku i numer umowy zawarcia i wypowiedzenia

Pomocna?
TakNie
Była ajentka
 Opinia
@Uczciwiepracujący 29.05.2019 16:37

Rozstała się z Ruchem na początku tego roku. Końcowa inwentaryzacja odbyła się dość szybko. Jakie było moje zdziwienie jak po ok 4 tyg otrzymałam przelew ostatniej faktury a po tygodniu od przelewu dokumenty. Stwierdzamy że Ruch nie wnosi żadnych roszczeń wobec mnie. Czyli nie u wszystkich są obciążenia. Moja przedostatnia inwentaryzacja też była na 0, a poprzednie nie wierzę noty jak 50 do 100zł. Nigdy nie miałam obciążenia z prasy. Czyli jak się wszystkiego pilnuje i sprawdza to nie ma żadnych problemów. Teraz jestem już wolna a moje rozstanie było spowodowane zmniejszeniem dochodu po utracie klientów przez braki prasy i towarów że strony ruch. Tak też umotywowalam wypowiedzenie.

Pomocna?
Tak4Nie1
dorotaopolanka
 Rekomendacja

Ja wspolpracowalam z firma Ruch 16 lat. Bardzo dobrze mi sie z nimi wspolpracowalo. Mimo, ze prase sprzedawalam w swoim sklepie/nie salonik prasowy/ to jest mi dzisiaj przykro, ze umowa zostala zerwana bez podania przyczyny. No ale coz...takie zycie.

Pomocna?
TakNie
TakToBędzie
 Opinia

"W tym tygodniu zapadnie ostateczna decyzja czy Ruch przetrwa .W środę, 29 maja br. ma zapaść decyzja sądu dotycząca układów w Ruchu - jeśli zatwierdzi on dwa postępowania układowe, PKN Orlen po przejęciu kolportera prasy od Alior Banku - stanie się właścicielem będącej na skraju bankructwa spółki."

Pomocna?
Tak1Nie
Palec
 Opinia
@TakToBędzie 28.05.2019 15:09

Garmond zaskarżył decyzję do Trybunału Europejskiego jako że niedopuszczalna jest pomoc Firm Państwowych dla podmiotu prywatnego

Pomocna?
Tak9Nie1
Czarny
 Opinia
@Palec 29.05.2019 11:22

Jak podajesz podajesz tego typu informacje, to należy podać źródło.

Pomocna?
TakNie
C
 Opinia
@Czarny 29.05.2019 14:47

Dzisiejszy Puls Biznesu.

Pomocna?
TakNie
Rudlok
 Opinia
@TakToBędzie 28.05.2019 15:09

Zapadła jedyna słuszna brak zgody

Pomocna?
Tak4Nie1
C
 Opinia
@Czarny 29.05.2019 14:47

A, i jeszcze Wirtualne Media także mają artykuł na ten temat, generalnie tożsamy z tym z PB, przynajmniej jeśli chodzi do momentu niezatwierdzenia układu przez sąd (tego w papierowym wydaniu PB, z oczywistych względów dziś nie było).

Pomocna?
TakNie
Eugenia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma beznadziejna dali reklamy na kiosku do zamieszczenia zabawek których nie ma fizycznie w kiosku tylko na zamówienie poprzez kiosk i opłacenie po czym czekanie....i do tego klient ma wiedzieć co zamawia...nazwa...seria...kod produktu....jesteście niepoważni...plany do wyrobienia to kosmos....paczek w cholerę i gubicie i tak ich połowę za co my kioskarze potem przyjmujemy to na klatę od naszych zaufanych klientów....robicie nas w konia na przyjmowanych zwrotach gazet....prasa codzienna z dnia nie przyjęto przed terminem można odebrać we Wrocławiu w ciągu 3 dni....tymczasem prasa zgodna z dokumentem WZ prasa i nr indeksu i wydania....jesteście żałośni.....jako firma kolporter i nasz rzekomo najlepszy kooperant....masakra i do tego te zakłamane inwentaryzację....co rok w plecy....

Pomocna?
Tak10Nie1
Czarny
 Opinia
@Eugenia 26.05.2019 20:59

To dlaczego się nie zwolnisz, skoro tak źle?

Pomocna?
TakNie3
eustachy
 Opinia
@Czarny 27.05.2019 13:04

bo jak się ma 60+ to raczej trudno znależć sobie nową pracę .i dlatego ruch wykorzystuje to do granic wytrzymałości i strzyże nas bezlitośnie niczym dorodne barany

Pomocna?
Tak7Nie
Agnieszka
 Opinia
@eustachy 27.05.2019 21:01

Bardzo Cię proszę, żebyś na forum o charakterze publicznym posługiwał się nieco bardziej kulturalnym słownictwem. W przeciwnym razie Twoje posty będę usuwane przez administratora serwisu GoWork.pl. Każdy pracodawca ma swoje wady, ale chyba wypadałoby docenić firmę Ruch za to, iż daje szanse na zatrudnienie emerytom. A powiedz nam, jak długo tam pracowałeś? Może zbyt krótko, by poznać wszystkie możliwości.

Pomocna?
TakNie9
eustachy
 Opinia
@Agnieszka 28.05.2019 15:31

agnieszko a co ciebie tak uraziło ,moje słownictwo jest niczym literackie ,a widzę trochę prawdy i już jakieś spazmy proszę się ogarnąć i popytać innych ajentów i wtedy kogokolwiek krytykować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak7Nie
Anna
 Opinia
@Agnieszka 28.05.2019 15:31

Szansę emerytom? Chyba żartujesz sobie. Gdyby nie ludzie w wieku około emerytalnym nie miałby kto pracować w kioskach. W dodatku na samozatrudnieniu.

Pomocna?
Tak5Nie
WujekSamoZło
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Czarno to widzę moi drodzy Państwo. Magazyn w Sosnowcu cierpi na braki ludzi , nie ma kto pakować gazet bo kasa śmieszna , firma przerzuca ludzi z handlu do pakowania gazet , doświadczeni kierowcy powoli rezygnują , nowi przychodzą , pojeżdżą miesiąc i uciekają , nikt przecież nie będzie dokładał do interesu. Żadnych informacji , żadnych spotkań z kontrahentami , Orlen to wziął bo musiał i nic więcej z tego na tą chwilę nie wynika. Kioski zamykają się jeden za drugim , te co jeszcze coś ciągną to tylko dlatego , że są prowadzone przez emerytów. Ruch przekroczył już pewną granicę , zza której moim zdaniem nie ma już powrotu. Wszyscy się męczymy , tylko na jak długo starczy nam sił i chęci.

Pomocna?
Tak22Nie
Dariusz
 Opinia
@WujekSamoZło 14.05.2019 17:16

Co w Twojej ocenie powinno ulec zmianie, aby firma Ruch znów stała się przyjaznym miejscem pracy? Napisałeś, że obecnie doświadczeni kierowcy zaczynają rezygnować z pracy, a nowo zatrudnieni odchodzą po miesiącu pracy. Czy głównym powodem są warunki zatrudnienia, czy może coś innego? Sprecyzuj, proszę swój wpis w tym zakresie.

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rafał
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dariusz 21.05.2019 10:47

Powiem Ci Dariuszu co.Pierwsze zarobki za min.,280g nie całe dwa tysiące brak urlopów ,a co najgorsze zachorować to już koniec ,firma czeka aby nałożyć karę .A teraz podstawowe pytanie zadawane od lat przez agentów po co Ci cali Kierownicy Sprzedaży chyba tylko po to aby brać wypłatę bo do niczego się nie nadają wszystko na głowie agenta i tyle w temacie.

Pomocna?
Tak8Nie
fredzia
 Opinia
@Dariusz 21.05.2019 10:47

Jedno. Oddać punkty agentom. Reszta przyjdzie sama.

Pomocna?
Tak2Nie
Szara Eminencja
 Opinia

Ja zadam pytanie kto wymyślił idiotyczny pomysł z totalizatorem w kioskach wiadomo że nie ma miejsca i sprzedaż też żadna a co z tymi co mają frynczyzy i płacą sami za prąd wypadało by zapytać czy się godzą na dodatkowe koszty

Pomocna?
Tak4Nie
Agent
 Opinia
@Szara Eminencja 22.05.2019 15:00

Tak jak bys nie wiedzial.Zyski z lotto bierze Ruch a agenci maja tylko odpowiedzialnosc ochlapy za tak odpowiedzialna prace na lotto szkoda gadać

Pomocna?
Tak5Nie
mirco
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Agent 22.05.2019 18:27

bo każdy ajent jest tanią siła roboczą bez prawa głosu z prawem do b nisko opłacanej pracy po 300-400 godzin w miesiącu ,bez żadnej ochrony ze strony państwa na ,które musi łożyć niemalże 50% swoich dochodów na zus y i podatki i to jest wyzysk w najczystszej postaci w w majestacie prawa najpierw przez krwiożercze państwo i przez wiecznie nienażarty ruch ,który na każdym kroku nas poniewiera poprzez bezsensowne restrykcje finansowe ukryte w karach ,planach brakach w dostawach itp,itp .kiedyś ruch pobierał 50% prowizji z lotto i to było mu za mało,i teraz pobiera ponad 70% a jak bo im się należy

Pomocna?
Tak9Nie
Szara Emibencja
 Opinia
@Agent 22.05.2019 18:27

Wiem że zyski bierze ruch tylko że kiosk jest mały ułożyć prasę towar przyjąć paczki co jest podłoga nimi zawalona a dotego lotek ciekawe gdzie go postawić chyba sobie na głowie a co ciekawsze nikt jak do tej pory nie zapytał o lotka czy zdrabke podsumowując po miesiącu zrobię raport na lotku 0.0 ciekaw jest co wtedy wszech wiedzący ruch piwie na to

Pomocna?
Tak4Nie
fredzia
 Opinia
@Szara Emibencja 23.05.2019 07:43

Do 5000 masz 1.5% powyżej 3%. Jak jest dobra lokalizacja to parę setek można zarobić. Wiem bo mam od dwóch lat

Pomocna?
TakNie1
Uczciwiepracujący
 Opinia

Witam wszystkich i moje pytanie do tych co już zrezygnowali jak wygląda sprawa z ostatnią wypłatą i z kaucją ???

Pomocna?
TakNie
Szara Eminencja
 Opinia

Teraz na temat reklamacji robiłem za braki towarowe owszem uznali po tygodniu dowiezli ale nadal brakuje 3 pozycji i znowu reklamacja. Mam przewagę bo place za faktury więc trzymam w szachu aż się sprawa wyjaśni nie będę płacić za czyjeś błędy bo nie umieją poprawnie spakować

Pomocna?
Tak5Nie
Agent
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Szara Eminencja 22.05.2019 15:04

Poprostu partacze ale racja jest zawsze po ich stronie agent jest tylko (usunięte przez administratora)ofiarnym brak mi słów i nerwow juz do nich

Pomocna?
Tak6Nie
Agentka slask
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zastrzeżenia do dostawy towaru.w zwiazku z wieloma reklamacjami na brakujace 2 paczki papierosow w dostawie chce wyrazić moja opinie kazda reklamacja zostaje odrzucona a towaru w dostawie brak niema szans aby udowodnic ze jest fizyczny brak oczywiscie kosztami zostaje obciazony agent a co bedzie gdy to zacznie brakowac kartonami dalej z agenta robi sie kozla ofiarnego placimy za czyjes zaniedbania ale to wlasnie widac po zamykajacych sie kioskach

Pomocna?
Tak11Nie
jantar
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Jest mała iskierka,że teraz będziemy szli do przodu.Były ankiety-czy będzie jakieś podsumowanie?Wiele razy podnoszono kwestie współpracy z agentami i nic się nie zmieniło.A szkoda,bo jest spora grupa,którym się chce pracować.Liczę na to, że w najbliższym czasie ktoś pomyśli najpierw o utrzymanie sieci,a potem jej rozwój.Wierzę.że tak się stanie.A malkontenci niech zajmą się sobą

Pomocna?
Tak6Nie12
Ali alo
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@jantar 16.04.2019 10:23

Tak już Ci przesyłają że mało tego i tamtego przy sprzedaży i że tak absolutnie nie może być i że nie wykonałaś treningu Moneygram...

Pomocna?
Tak11Nie
Topaz
 Opinia
@jantar 16.04.2019 10:23

Mała iskierka zobaczysz płomień już chcą aby sprzedać po trzy startery plusa w miesiącu zaraz będą straszyć karami jak za Vivusa .Jedynym ratunkiem aby było lepiej trzeba się pozbyć ludzi byłego prezesa i Ficnoress to jest całe zło z (usunięte przez administratora) na czele.

Pomocna?
Tak11Nie
Rado
 Opinia
@jantar 16.04.2019 10:23

Już masz iskierkę 12,49 za baterie

Pomocna?
Tak7Nie
Rudkok
Nazwa działu: Dział Sprzedaży Prasy
 Opinia
@jantar 16.04.2019 10:23

Żałosne to co piszesz Okradanie agentów jest dla ciebie świetną pracą ciekawi mnie co powiesz gdy ruch dowali ci na koniec 30 tys będziesz wtedy prosić o pomoc poszkodowanych

Pomocna?
Tak1Nie

Zostaw opinię o Ruch S.A - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Ruch S.A
  • Chłodna 52
    00-872 Warszawa
  • ruch.com.pl

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny