Ruch S.A

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 389 ocen.

Ruch S.A
2 389

Opinie o Ruch S.A

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A

Aga

Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc w kwestii rozwiązania umowy z ruchem? Gdzie należy wysłać wypowiedzenie ? Pod jaki adres? Czy trzeba i informować o tym kierownika sprzedaży ?

   
Anna
@Aga 19.06.2018 13:40

Najpierw zdawałam prasę a potem było zdanie towaru-tak jak przy inwentaryzacji.O wszystkim dokładnie powinien poinformować Cię K.S.

   
Iza

@Anna, a czy jesteście o tym poinformowani, że umowa może ulegać zmianie? Bardzo Ci dziękuję za Twoją odpowiedź. @Pucio, rozumiem, Tobie również dziękuję za chęć podzielenia się informacjami. Życzę pomyślnego rozwiązania sprawy!

   
Anna
@Iza 19.06.2018 14:00

Tak.W umowie jest punkt mówiący o tym,że Ruch może jednostronnie zmieniać warunki umowy.Także podpisując jesteśmy skazani na niewiadomą.Weźmy np warunki płacowe-obniżanie płacy za paczki itp.

   
Kasia

Witam jestem zainteresowana współpraca z Ruch S.A. czytam tu wasze opowieści i nie wierzę w to co czytam. Jak to kierownik z którym miałam rozmowę powiedział że to wszystko kłamstwa i to wy okradacie Ruch A nie on was bo inaczej to by się nimi zajął prokurator A do tej pory nikt nie zaczął. Moje pytanie brzmi czy 2tys zł podstawy to dobra stawka ?

   
W
@Kioskarz 19.06.2018 10:37

Ja też znam jednego któremu jest dobrze ,dopóki jest sam nie ma rodziny i nie musi zatrudnić pracownika i nie ma jeszcze do opłacania całego ZUS w innym wypadku zamknął by to bo ma o kilkanaście godzin więcej niż ja miałam w miesiącu zero życia prywatnego bo zależy mu na kasie i co ? Ile tak mozna ?Zakładając działalność chcesz zarobić a nie stać się jej murzynem .Może w wielkich miastach to idzie ale nie w małych i nie rozumiem po co robić ludzi w bambuko .Przy tych godzinach w tych warunkach bo są fatalne powinno się naprawdę dobrze zarabiać .

   
Polecam Ruch

Co myślicie o tym programie Polecam ruch? Wy polecacie? kasa całkiem ok, ale ten czas oczekiwania mogliby skrócić.

   
Ajentka
@Polecam Ruch 19.06.2018 10:39

Poleciłam osobę wytrzymała 2 lata tak jak jest mały zus i za 2 miesiace zamyka już jest na wypowiedzeniu. Niestety jakby miała zalać duży zus to zostało by jej jakieś 350 zł za 300 godzin. Fajnie

   
Misia

Oto następny materiał o Ruch https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ruch-agenci,106,0,2408810.html poczytaj na WP o ruchu i ajenta ch dzisiejszy artykuł

   
W

Wcześniej nie pisałam nic ale postanowiłam opisać swoją sytuację.Otoz w pon mam roztowarowanie,jednak przed tym szczęśliwym dniem KS oznajmił mi że składa wniosek do prokuratury o kradzież utargow na 9 tys zł i o niekorzystne działania na rzecz Ruchu jak to powiedział gruba sprawa .Mecze się z nimi ,chociaż kiosk Otwarlam w grudniu tamtego roku .Wszystko było pięknie przed podpisaniem umowy .Gdy dałam wypowiedzenie ,mimo prób porozumienia się bo mój kiosk jest niedochodowy .Obroty rzędu 8/11 tys na miesiąc ,a wynagrodzenie wiadomo jakie .Postanowiłam zakończyć z nimi współpracę odbierając to co mi się należy ,noi zaczęło się na kasie mam stany ujemne ,mimo to że zawsze towar i prasę sprawdzałam skrupulatnie .KS wysłał mi note na 1000zl i 2600 pierwsza za "szkolenia" druga za nieprzestrzeganie warunków umowy agencyjnej .A ten utarg kosmiczna kwota .Oczywiście to nie wszystko bo teraz dostałam info na kasę POS że za późno księguje dokumenty WZ i to przeszkadza w prawidłowym rozliczeniu mnie z prasy .Pani która zajmuje się wekslami już wie że będę we windykacji mimo to że kiosk jeszcze nie został rozliczony ,ale na tym etapie sprawy nie może ze mną rozmawiać .KS bezczelny obrzydliwy facet unoszący się przez telefon .Wypowiadający się na tematy o których nie ma pojęcia ,o co kolwiek go nie zapytać to on od tego nie jest i odsyła na infolinię .Noi ten ironiczny ton straszenia najpierw że kara za porzucenie kiosku a teraz prokurator .Dokumenty dotyczące roztowarowania co trzecie słowo to kara albo obowiązek,kolejne kary wymyślone przez Ruch .Człowiek podpisując godzi się na powiększenie sobie kwoty na wekslu ,bo elita zbiera na wakacje .

   
W
@Rudlok 12.06.2018 12:23

Jestem aktualnych danych nie mam ponieważ he nie mają zgody na rozliczenie mnie z inwentaryzacji .Wcześniej P. Uberman wysłał mi na maila kwotę 9 tys w tym są kary niezapłacone utargi i kolejna durnota naliczona przez Fincores jakieś niedobory w inwentaryzacji której wcześniej nie miałam i za bilety elektroniczne których nigdy nie sprzedawałam .

   
Onagent

Czytam te wpisy, czytam i czytam. Wywnioskowałem, że Ci którzy zakończyli współpracę z Ruch S.A powinni coś z tym zrobić a nie tutaj się żalić, ja podalem ich do Prokuratury krajowej, nie możemy się jakoś zgadać i coś razem zdziałać? Bo tu pisanie nic nie da, niestety ale taka jest prawda. Ludzie otrząśnijcie się w końcu i razem coś osiągniemy, im więcej ludzi tym lepiej.

   
Rudlok
@Ajent 15.06.2018 10:49

Nie potrzeba jest mieć Adwokata by z tym tworem walczyć inaczej nawet na to sąd patrzy. Wystarczy chcieć A nie poddać się i płacić ich kwoty z kosmosu

   
Misia

Proszę sobie przeczytać cały artykuł https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,215,0,2408407.html

   
Pucio
@Misia 14.06.2018 18:21

To by się zgadzało zarząd pieniążki przehulał, a teraz jedzie na plecach Agentów okradając ich i dopisując na swoich kasach tak duże salda. Dlaczego Agent nie może zmienić sobie swojego hasła do kasy POS i nie wolno wyłączać kasy z sieci po wylogowaniu i nie ma taśmy kontrolnej? Ja chciałem od nich wyciągi wstecz sprzedaży nie mają i nie jest to możliwe, bo oni nie przechowują.

   
Misia

Ruch, czyli drugi największy kolporter prasy w Polsce, ma coraz większe problemy z regulowaniem płatności. Niektórym wydawcom jest winny już ponad 100 tys. zł. O swoich kłopotach jednak sieć rozmawiać nie chce i zasłania się "tajemnicą handlową" Ruch od miesięcy nie rozlicza się z wydawcami, których tytuły sprzedaje w swoich kioskach czy salonach prasowych - informuje Presserwis. Z informacji serwisu wynika, że są firmy, którym kolporter jest winny nawet ponad 100 tys. zł.

   
fredzia
@Misia 14.06.2018 18:17

No a utargi to codziennie idą i to na tysiące .

   
Ajentka

No ja tez mam podobno na kilkanascie tysiecy z dnia na dzien dlug.

   
ajentka
@AjentkaD 14.06.2018 08:22

Wyślij wiadomość na maila [email protected]

   
Onagent

@gagent Z tego co czytałem na internecie mają 30 dni na odpowiedź, w przeciwnym razie reklamacje uznaje się za rozpatrzoną pozytywnie

   
Onagent

U mnie sytuacja wyglada tak, że już nie pracuje od marca dostałem rozliczenie na ogromny dług. Aktualnie się reklamuje i czekam ponad miesiąc na odpowiedź z ich strony...

   
Karolina
@Gagent 13.06.2018 16:38

Wg prawa RP mają 30 dni po tym terminie reklamacje uznaje się jako rozpatrzona pozytywnie tak powiedział mi mój prawnik który prowadzi obecnie moją rozprawę sądową

   
Iza

@Amelia, @ajentka, a może to ktoś podszywa się pod firmę lub w firmie był jakiś błąd systemu? Jak aktualnie wygląda Wasza sytuacja - czy coś się wyjaśniło w kwestii długu? @Misia, jestem moderatorem forum. Usiłuję uzyskać jak największą liczbę informacji, które z pewnością będą bardzo cenne dla osób zastanawiających się nad podjęciem współpracy z Ruch. @Rudlok, daj koniecznie znać, jak będzie rozwijać się Twoja sytuacja. Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego!

   
Pucio
@Iza 12.06.2018 21:13

Wyjaśniło się tylko to że trzeba im to zapłacić i dzwoni do mnie firma windykacyjna mimo to że dużo not wysłałem do reklamacji, które są bez odpowiedzi i co 2 tygodnie ponawiam ale bezskutecznie. Dokumenty z windykacji dostałem na e-maila, a powinny przyjść pocztą za potwierdzeniem odbiory i już nawet zaczęła windykacja straszyć sądem. Poczekam i nie zapłacę dopóki ruch mi nie wyjaśni reklamacji tych not i takiego dużego salda którego w kasie nie było takich pieniędzy. Pozdrawiam Agentów i czekam co będzie dalej.

   
tuptus

Czytam te Państwa opinie o firmie Ruch S.A. i oczom nie wierzę. Ruch S.A. traktuje Agentów jak potencjalnych złodziei, a z Państwa wpisów wgląda na to że to Ruch S.A. jest tym potencjalnym (usunięte przez administratora) Wiele z tych spraw powinno znaleźć się w sądzie i prokuraturze, aby takie złodziejskie firmy nie miały prawa bytu należ je zniszczyć. Kolejne kioski są zamykane także w małopolsce i nie tylko. Życzę wszystkim wytrwałości w walce z tą parszywą firmą i więcej nie dajmy się wciągnąć w tak parszywą współprace na zasadzie niewolnictwa.

   
Onagent
@tuptus 12.06.2018 15:09

Ruch jest to (usunięte przez administratora) istna (usunięte przez administratora) prania brudnych pieniędzy, to sie w głowie nie mieści, że takie (usunięte przez administratora) żyją w tym kraju

   
ajentka

Czy Ruch do Was też wydzwania że macie rzekome zadłużenie i jeśli nie spłacicie natychmiast to dostaniecie wypowiedzenie? Mało tego, nie chce dać dokumentów potwierdzających ich wersje? Będę składać pozew, jeśli jest ktoś zainteresowany dołączeniem (śląsk i okolice) bardzo proszę o kontakt na adres mailowy [email protected]

   
Amelia
@ajentka 09.06.2018 12:38

Do mnie że 2 tygodnie temu zadzwonił kierownik i mówi że mam u nich dług na kilkanaście tysięcy zł. Zdenerwowana dzwoniłam do Katowic czy wiedza coś na ten temat później ponownie kilka telefonów do kierownika z ostrymi słowami bo łagodnie to nie da się z nimi nic załatwić i nagle sprawa ucichła .. dziwne..

   
Inka_gnito

Nie polecam prowadzenia kioskow. Nie polecam tez pracy w CUW, w szczgolnosci mlodym , wyksztalconym i posiadajacym doswiadczenie w ksiegowosci osobom. Strata czasu i nerwów. Niestety wiekszosc pracownikow to Paniunie 50 plus , z reguly ze srednim wyksztalceniem, wychwalajace czasy jak to bylo fajnie w PRL-u kiedy nie trzeba było za wiele robic i ktore boja sie o swoj stołek i zrobia wszystko zeby uprzykrzyc żywota "nowym pracownikom". Czyli obgadywanie i plotkowanie za plerami oraz straszenie zwolnieniami. Pozornie milutkie zeby sie dowiedziec czegos jak same nie umieja zrobic. Przy tak niskim poziome wiedzy pracownikow nie ma sie co dziwic ze kioskarze sa blednie rozliczani.

   
Inka_gnito
@KD 05.02.2018 11:18

Jakich doświadczonych osób już nie ma?, tych co ich pozwalniali bo nie mieli żadnej merytorycznej wiedzy, zajmowali się tylko piciem kawy i ploteczkami przez 20-25lat stażu w Ruchu. Dopiero jak CUW powstał to było widać jakie to są"doświadczone osoby". Młodzi co też byli zatrudnieni jak powstał CUW musieli starym pracownikom pomagać w obsłudze programu komputerowego albo pokazywać co to tabelka w Excelu albo Word. Na początku niby przyjaźnie nastawieni no młodych a po czasie jak zauważyli że stanowią zagrożenie dla starych i wizja redukcji zatrudnienia to po openspejsie krążyły plotki ploteczki, niewybredne komentarze. Takiego były miłe Panie, żenujące zachowanie dorosłych ludzi niestety

   
księgowa (jeszcze pracująca)

Największy bajzel to powstał w tym CUK czy jak on się tam teraz zwie Bussiness Solutions. Prywatnie osoba która jeszcze tam pracuje a teraz jest na l4 powiedziała mi że rozleciało się wszystko za nowej pani prezes. Zaczęła inwigilować pracowników i rozliczać ich co do minuty, a tak pracować się nie da. Młode niedoświadczone osoby robią tak aby odbębnić pracę, nikogo nie obchodzi, że robi się błedy na które potem poświęca się cenne godziny aby wszystko rozplątać. Poza tym kierownikują osoby które nie mają bladego pojęcia o procesach. Są dobre w dawaniu wypowiedzeń bo prezeska nie splami się takimi sprawami. Gdyby zebrać osoby które wywalono lub same odeszły to może wyszłoby to wszystko na prostą, a tak to ludzie dzwonią i się wkurzają bo nikt nie jest w stanie im konstruktywnie odpowiedzieć. Kiedyś BS trzymała wszystko w garści ale robota była zrobiona sumiennie bo ona wszystko sama sprawdzała, teraz... szkoda gadać. Nie ma osoby która by powiedziała że to są godne warunki do pracy, wszyscy po wyjściu z tego openspace'a mają dość. Mieli obsługiwać SAP-em nowych klientów a z jednym Ruchem nie mogą sobie poradzić. Miał być ktoś od szukania klientów, jak szybko przyszedł tak szybko odszedł. I tyle. Jakieś ruchy wśród kierowników się szykują, ale co to da ? Kolejną część roboty mają oddać do warszawki i znów część ludzi zwolnią.

   
HM były pracownik
@księgowa (jeszcze pracująca) 03.04.2018 14:36

Wow!!! To mnie w zeszłym roku kopnął zaszczyt i dostałam wypowiedzenie od prezeski ...

   
anonymous

Kto w Ruchu wymyślił to telefoniczne Centrum Obsługi Klienta ? Nie mogło to być tak jak było, że dzwoniłem bezpośrednio do babki, która zajmowała się moim rozliczeniem, spojrzała w moje papiery i wszystko mi wyjaśniła co z czego się bierze w kulturalny sposób. Teraz te rozliczenia księgowe i płatności to istne odcedzanie klienta, bo nikt mi od razu nic nie powie. Potem się miotają a ja muszę dzwonić po kilka razy. Ta jest nowa nic nie wie, ta nic nie wie, trzecia jakieś głupoty mi opowiada. Jak pytam o kobitkę która kiedyś mi wszystko tłumaczyła to mówią że ją zwolnili ! To kto tam teraz pracuje ? Niedoświadczeni ludzie którzy nic nie wiedzą ? Kto odpowiada tam za ten bałagan ? I jeszcze co miesiąc to mi się nic nie zgadza ! Istny burdel w tych Katowicach ! Czy nie można zrobić z nimi porządku ? Pierwsza lepsza księgowa by tego przypilnowała, a tu coraz gorzej. Do kogo uderzyć aby mi jakiś problem z rozliczeniami wyjaśnił ?

   
Rudlok
@Oleś 08.06.2018 14:19

Bo ruch ma za zadanie nas okraść

   
młoda księgowa

Totalna inwigilacja pracownika w CUW. Piszę starą nazwę, bo o nowej Bussines Solutions jak się mówi, to po drugiej stronie telefonu agenci się pytają kilka razy jaka to nazwa i jak się pisze i czy to nowa firma na którą oni płacą czy to dawny CUW czyli Ruch. Rozlicza się każdą czynność księgową w minutach i sekundach, potem ile się zrobiło i ciągłe zarzuty dlaczego tak powoli się pracuje. Już nie jest to do zniesienia. Jakieś oceny pracownika niczym w szkole 1-5. Kierowniczka mi powiedziała że jak spadnę w ocenie do 1 to mnie zwolnią. Sama cholera donosi wyżej i bierze większą kasę za tę makabryczną atmosferę. Pozwalniali dziewczyny które ogólne oceny miały 3 i wyższe a wywalili je tylko dlatego że miały parę stówek więcej ode mnie i zbliżał się okres ochronny przed emeryturą. Nie wiem skąd były takie wytyczne ale chyba od prezeski. Coraz gorzej wam mówię. Komu wysiada psychika idzie na L4. Gorszego dziadostwa niż jest teraz to nigdy ponoć tu nie było bo ja dokładnie nie wiem bo przecież długo tu nie pracuję. Jak odejdę to wszystko tu wygarnę łącznie z rozmowami z kierowniczką które od pewnego czasu nagrywam. Co się jej o coś zapytam to mi mówi że powinnam to wiedzieć bo jest instrukcja stanowiskowa. W du.ę sobie wsadź tę instrukcję. Ty się na sprzątaczkę nie nadajesz a nie na kierownika. Kierownik to ktoś kto wszystko wie i w razie czego sam jest w stanie coś zrobić. Padną nazwiska oj padną bo ja już tego mam dość.

   
Oleś
@młoda księgowa 20.03.2018 11:48

Chociaż jedna osoba nie będąca agentem a związana z tą "firmą" ma jaja i pisze jak jest. Kiedyś dla ruchu agent był najważniejszy, teraz traktują nas jak śmieci . Kiedyś KS był dla agenta, służył pomocą a teraz nawet jeśli to my agenci mamy rację to KS się boi i nic nie zrobi. Pachnie mobbingiem. Mam nadzieję,że dostaną za swoje.

   
Iza

@Misia, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Czy warunki takiej współpracy z Ruch są negocjowalne? @fredzia, @Anna, rozumiem, że też współpracujecie z Ruch. Długo już trwa Wasza współpraca? Czy na przestrzeni an przykład kilku lat coś ulegało zmianie? @Ejdi, rozumiem więc, że Twoja sytuacja już się wyjaśniła, tak?

   
Rudlok
@Iza 06.06.2018 15:46

Tak pracowałem tylko 1 wypłata była normalną kolejne były okrojone bo poszedłem do wc i nie zdążyłem wyłączyć alarm na czas Albo się spóźnił autobus 4 min i miałem tak samo. Chcą ode mnie chore pieniądze bo aż 50 tyś zł za sfalszowane noty. Aktualnie zgłosiłem sprawę do prokuratury Krajowej

   
anonymous

Szukam pani z kiosku o nr PSD 237461 ( Wrocław ). Byłem przy jej kiosku dziś ale jest zamknięty , ludzie z okolicznych sklepów mówią że pracowała tam Ukrainka. Sprawa dotyczy fałszywej faktury , którą wystawił Ruch S.A. na jej kiosk, z tym że dane na tej fakturze są tez moje, czyli moje imię i nazwisko oraz adres kiosku. Nie zgadza się nr PSD. Powinien być mój a jest jej.Świadczy to o tym ,że Ruch S.A. ma uszkodzony system i dane się rozjeżdżają. Jutro tę lewa fakturę zawiozę do Prokuratury krajowej jako dowód przestępczej działalności. proszę o kontakt tel 516-707-175 Mateusz

   
Jola

Z tym to sanepid powinien zrobić porządek.W pracy musi być kącik socjalny dla pracownika ,WC, czy choćby umywalka .Nie można też pracować w pomieszczeniu powyżej ilus stopni .pracodawca powinien wtedy zapewnić napoje.Ruch nie jest pracodawca, ale powinien dostosować punkty.Teraz podpisując umowę byłabym bardziej mądrzejsza.Postawilabym swoje warunki typu klima, malowanie, wynagrodzenie. im nie pasuje to niech spadaja

   
Asia
@Jola 01.06.2018 08:48

Z BHP-Powyżej 28 stopni praca biurowa i lekka,inne jeszcze mniej , minimalna dla biurowej 18 stopni, inne 14 stopni.u mnie dzisiaj było 28 a bywa gorzej, pracownica w piątek się źle poczuła, a dzisiaj zwolnienie, bo w domu ponoć zemdlała i przyszło mi siedzieć samej po 15 godzin

   
123

Czy ktoś słyszał może ploty że ten pierd*lnik z Bożej łaski ma się zamknąć do końca czerwca?

   
fredzia
@123 04.06.2018 14:12

fakty fakty . Takie bzdety to ja słyszę już od 5 lat odkąd prowadzę punkt

   
ajentka

Przy około 240h miesięcznie, jakie macie podstawy?

   
Rudlok
@Misia 04.06.2018 09:07

Ja miałem przy 290h 2996zl przy czym to była pierwsza wypłata potem 1/3 tego więc grosze

   
Ejdi

Skoro wpłacam utargi codziennie, pełne, w momencie inwentaryzacji ewentualna minimalna różnica jest spłacana to jakim cudem moge mieć zadłużenie z bieżących utargów na kilkanaście tysięcy?

   
Ejdi
@Anna 01.06.2018 09:10

Mam pracownika aczkolwiek sama zawsze robię wypłatę, liczę ją 100 razy i wpłacam do banku. Okazało się, że ostatni zaksięgowany zwrot przez ich księgową był na kilka dni wcześniej a ja potwierdzenia wpłat z banku mam na 3 dni dalej. Nie rozumiem, po co w takiej sytuacji wypisywać że mam rzekomo dług ;/ gdyby księgowali na czas to by nie musieli pisać głupot.

   
Iza

@Ejdi, a czy takie sytuacje często mają miejsce? Jak są rozwiązywane? Czy sprawy, o których piszecie, zostały jakoś poruszane u tego pracodawcy? Czy współpracuje się z nim na zasadzie własnej działalności gospodarczej?

   
Misia
@Iza 31.05.2018 22:37

To jest współpracy na zasadzie ajent ma działalność i umowę z ruchem. Niestety po podaniu takiej umowy dopiero w praktyce wychodzi że jesteśmy niewolnikami tej sieci.wrzystko co ty jest opisywane jest nagminne .tylko ajentów obowiązują kary finansowe.na urlop nie można iść ani być chorym no chyba że ma się zaufaną osobę na zastępstwa. Praca po 11 -12 godz. Co najdziwniejsze większość punktów nie ma wody ani ubikacji. Każde wyjście do toalety trzeba zgłaszać to jakaś paranoja. A gdzie do niej iść. Ja zamykam i jeżdżę do domu bo nie będę chodzić i się prosić o skorzystanie w urzędzie gdzie 500 osób korzysta. Jak zjeść kanapkę kiedy rąk nie ma gdzie umyć. Idę zrobić testy na obecność metali ciężkich w organizmie od farby drukarskiej.

   
Marcin

Chce wprowadzić paczkę w ruchu w moim sklepie. Proszę o opinie czy warto.

   
Wawo
@Marcin 26.05.2018 12:04

Kiepsko za takie pieniądze. Plus trzeba się liczyć z tym że jak np wystąpi jakiś problem z daną paczka to trzeba dzwonić na infolinie. Zbyt częste problemy są w praktyce

   
Ruch ? Nigdy więcej :)

Zgodnie z ustawą RODO Ruch SA wyslijcie zakaz przetwarzania danych osobowych jaki natychmiastowe usuniecie danych i zagrozic ze jezeli w ciagu 7 dni tego nie zrobią to do sądu :) Ajenci pokażmy swoje prawa .

   
Iza

@Ruch ? Nigdy więcej :), @Misia, dziękuję za Wasze odpowiedzi na moje pytania. Pisaliście o zaległościach w wynagrodzeniach i innych zaniedbaniach pojawiających się po stronie Ruch - jak aktualnie przedstawia się sytuacja w tych tematach? Czy możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?

   
Karolina Puławy
@Iza 25.05.2018 12:03

Kradną nie płacą i wymyślają chore noty od całą filozofią

   
Sylwia

Był sobie w CUK "dział" naliczania płac. Zostały 2 osoby, które sobie znakomicie radziły. Zresztą jedna z nich była dawniej kierownikiem, ale uznali po co kierownik skoro zespół ma dwie osoby ? Liczy się kasa, bo nie ma kierownika to i koszty mniejsze. A teraz co ? Prezeska CUK czyli tego niezrozumiałego tworu Fincores Business Solutions zatrudniła... kierownika do tego działu !!! Czyżby swoją znajomą ? Merytorycznie zielona czyli po co ona ? Ano kasa panie, kasa... leci do kieszeni. Prezeska miała stworzyć CUK z prawdziwego zdarzenia i obsługiwać nowych klientów. I co ? I lipa, klientów brak, specjaliści od nowych klientów byli, pracowali i odeszli. Niewygodnych ludzi powyrzucała, zostali tylko ci, którzy muszą cicho siedzieć. A kolejni składają wypowiedzenia...

   
Nikita
@Sylwia 17.05.2018 11:24

Może ktoś w końcu dopilnuje pracowników tego Cuwu czy innego tworu ( bo tylko nazwy się zmieniają a usługi na co raz gorszym poziomie) żeby kioskarzy uczciwie i dokładnie rozliczano, a nie tylko ciągłe błędy a i prowizje dla nas coraz niższe. Może to i dobrze że w końcu jest dodatkowy nadzór nad pracownikami.

   

Zostaw opinię o Ruch S.A - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A