Ruch S.A

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 504 ocen.

Ruch S.A
2 504 6 1

Opinie o Ruch S.A

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Pracującyuczciwie

No to dzis moi drodzy kioskarze i wspaniale zarządzające kierownictwo "ruch"poszaleję na sprzedaży gazet...2 szt faktu 2 szt supera przegląd 3 szt 0 szt wyborczej.....1 szt gazeta Polska codzienna i to wszystko na dzis gdzie o godz 7 juz zadnej gazety nie mam haaaaaa brawo WY Kierownictwo bo nie ja. Smiech nie na sali tylko śmiech w kiosku a raczej przed nim bo klienci juz mają z nas polewkę konkretną i co boli najbardziej to to ze ich frustracje lecą prosto w nas.....i od kilku dni widzę jak juz omijają moj kiosk nawet nie pytając się czy bilet mozna doładować czy gazeta ich jest itd itd......upadamy na ryjka a góra i tak ma na to wyj......ne tyle w temacie moi drodzy

Zmęczony
@Pracującyuczciwie 22.09.2018 07:13

Jak powiedzieć stałemu klientowi że nie ma dla Niego Gazety Wyborczej, choć bierze ją zawsze od x lat w sobotę ... Powiedział że kupi w punkcie niedaleko (Kolporter) przez co z obrotu wypadło około 150 zł (poza wyborcza zawsze brał o jeszcze inny tytuł, papierosy, etc - co kupił już z pewnością tam...) Nie wykończył prezes Orlenu ale ruch mu się uda..

Północ

Komedia poyrzebuję 8-wybotczych dostalłam jedną sztukę. Panowie z Ruchu kończmy ten cyrk

D78

Gdzie te porozumienie z wydawcami dzisiaj mam 1szt wyborcza ,1szt super ekspres i dwa fakty normalny cyrk na Zus nie zarobię

Orkisz

Od Października w kioskach Ruchu ma nie być gazety Fakty i Mity. Pozdrawiam Igora Ch.

anonymous
@Orkisz 21.09.2018 13:12

Skąd takie informacje?

Warmińsko-mazurskie
@anonymous 21.09.2018 14:23

Fakty i mity str 2,naglowek na okladce

Jula
@anonymous 21.09.2018 14:23

W dzisiejszych faktach i mitach jest taka informacja

Orkisz
@Jula 21.09.2018 14:34

Ale tracimy klientów przez te gazety

anonymous

Witam jak wyplątać się z umowy z ruchem . Do dziś nie dostałam wypłaty towaru również nie mam . Jestem w 7 mies ciąży i nr wiem co robić bo jeżeli zrezygnuje to zostanę bez niczego bo ciężarnych do pracy nie przyjmą.

Daria8756
@anonymous 21.09.2018 12:40

Hej, bedziesz czekac przez kolejne kilka miesięcy. W końcu kierownik przyniesie ci dokument do podpisu, ale UWAGA, TO TY CHCESZ ROZWIĄZAĆ UMOWĘ, dokument będzie wykazaywal ze to RUCH ROZWIĄZUJE UMOWĘ TOBIE! Jezeli to podpiszesz, tym samym wezmiesz na siebie „winę”, ze to Ty jesteś powodem rozwiązania umowy. Po jakimś czasie dostaniesz pismo z ruchu z inwentaryzacji zdawczej (ostatniej, która Ci zrobią po rozwiązaniu umowy) a w tym piśmie obciąża Cię za towar którego „brakowało”, a nawet za towar którego nigdy przez cała swoją karierę w tej „firmie” nie widziałaś na oczy. (Bo przecież podpisałaś wypowiedzenie umowy TOBIE PRZEZ RUCH, a wiec dopiszą Ci takie manko, ze będziesz spłacać przez 3 lata.) Ja miałam kiosk półtora roku, pracowałam sama, bez dnia wolnego. Ostatnie 5 miesięcy miałam wstrzymana wypłatę „z powodu niedopłaty utargów w całości do banku”, prosiłam się o zamknięcie tego gó*na przez 3. Później dostałam pismo z inwentaryzacji na kwotę do zapłaty 33tys zł. Podpisałam wypowiedzenie umowy MI PRZEZ RUCH? Podpisałam. Tym samym nieświadomie wzięłam winę na siebie. 3 lata spłacałam w kosmicznych ratach. A jak już po wszystkim wysłałam pismo o zwrot weksla? Zero odzewu, a jak dzwonisz to Pani jest tak „miła” ze powie swoje ze nie odsyłają weksli, możesz sobie sama osobiście odebrać po czym się rozłączy „bo ma drugi tel”... :/

anonymous
@Daria8756 21.09.2018 12:52

Eeksel traci ważność po rozwiazaniu umowy.

Daria8756
@anonymous 21.09.2018 13:51

Traci ważność - nie traci. Pojęcie względne. Kiedy się wkopałam z Ruchem dużo czasu spędziłam odwiedzajac różnych doradców prawnych itd. Każdy jeden doradzał aby po spłacie jak najszybciej odzyskać weksel, by nie trafił gdzieś gdzie nie powinien. Po spłacie zobowiązania zabezpieczonego wekslem powinniśmy bezwzględnie żądać zwrotu dokumentu weksla. Z uwagi na abstrakcyjność zobowiązania wekslowego oraz ułatwienia w dochodzeniu roszczeń wekslowych teoretycznie możliwe jest uzyskanie tytułu wykonawczego oraz wszczęcie egzekucji przeciwko wystawcy weksla. I to nawet mimo spłaty zobowiązania, które weksel zabezpieczał. Warto o tym wiedzieć i zawsze pamiętać. Dlatego tak ważne jest, aby podpisany przez nas weksel nie trafił w niepowołane ręce. Podstawa prawna: Ustawa z dnia 28 kwietnia 1936 r. Prawo wekslowe (tekst jednolity; Dz.U. z 1936 r. Nr 37, poz. 282, z 2006 r. Nr 73, poz. 501.)

Jola
@anonymous 21.09.2018 12:40

Napisz j.g17 @interia.pl coś ci napisze, ale chyba będzie już zapozno.

Yo landi

Słyszał ktoś pogłoskę ,że Ruch może Poczta przejąć?

anonymous

https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/ruch-dogadal-sie-z-wydawcami-gazety-wracaja-do-ofe,49565

Przemek
@anonymous 21.09.2018 10:33

Pic na wodę , dostaw prasy jak nie było tak nie ma , półki z prasą świecą pustkami.

Maria kiosk prywatny

Jestem nauczycielką, która w wyniku różnych decyzji życiowych została „starą Panią w kiosku”. Z Ruchem związana byłam na dobre i – od dłuższego czasu – na złe. To prawie 40 lat, czyli szmat czasu a raczej kawał mojego życia. Chce mi się płakać. Myślałam, że spokojnie poprowadzę swój kiosk do późnej starości ale jak widać spokój nie jest mi dany. Lubię ludzi, dlatego ta praca sprawiała mi dużo przyjemności. Pieniądze nie są wielkie ale da się żyć. Przyzwyczaiłam moich klientów, że mam dla nich każdą gazetkę, a teraz … Sami Państwo wiedzą: „Masza” na teczki - nie ma, „Viva” – „przepraszam nie mam”, Polityka „przepraszam przed chwilą mi się skończyła”, „Znaczki świata” – „przepraszam nie ma ale na pewno mi doślą”, a gdzie Murator, Prawna, Olsztyńska, Wyborcza i wiele innych. Mam kochanych klientów i czasem ktoś zapyta dlaczego jestem jakaś inna. A od Pana Prezesa dostaję pismo, że wszystko jest dobrze i nie upadł. Z tego co czytałam o wynagrodzeniach „naszych” Panów Prezesów to może Ruch nie upadł ale Oni upadli bardzo nisko. Tyle milionów, które zabrali. To wtedy Panowie mogli myśleć o naszej długoletniej współpracy a nie teraz pisać „Mam nadzieję, że obecna sytuacja nie zakłóci tej relacji”. To nie jest już mój Ruch i teraz to zrozumiałam. Pamiętam czasy, że dzwoniło się od oddziału i miałam swoje Panie, które załatwiły mi wszystko ale one dawno minęły. Teraz to każą mi się przedstawiać numerem. Jestem dla nich tylko numerem. Dodzwonić można nawet pół dnia. Jest mi ciężko i nie mam już się ale jeszcze ten raz coś zrobię. Dla samej siebie. Mam do wyboru: 1) Kolportera – dzwonili do mnie po 4 razy dziennie, chcieli przychodzić. Jak Pani mi powiedziała „jestem w ich targecie”, z rozmowy wywnioskowałam, że dostanę „dobry numer”, a Ruchu „to już nie ma” a Garmond zły. 2) Gamronda - przyznam, że po przeczytaniu w gazecie brałam od nich Superka no i dali (sprzedali) mi nieszczęsną Maszę na teczki. Spodobało mi się, że byłam raczej Panią Marią i jak mi powiedziała dziewczyna to nie ma u nich przedstawiania się numerem. Tylko nie są tacy wielcy jak Kolporter. Do tej pory to o nich więcej słyszałam od Kolportera niż od nich samych. 3) Zostać z Ruchem i „nie zakłócić dobrej relacji” z Panem Prezesem – już nie Panie Prezesie 4) Zamknąć kiosk. Kiosku nie zamknę. Dostawcę zmienię, bo to nie jest już mój Ruch. Taka jestem stara, że zajęło mi trochę czasu zrozumienie, że „mojego Ruchu” to dawno już nie ma. Umowy jeszcze nie podpisałam. Wybaczcie ale musiałam się wyżalić. Pomogło mi przelanie tego wszystkiego – o ironio – na papier. Maria „stara Pani z kiosku”, człowiek ze swoimi uczuciami, problemami, wydatkami ale nie tylko numer

Monika
@Maria kiosk prywatny 20.09.2018 19:25

Jestem młodą osobą i zmiana pracy z jednej na drugą nie jest dla mnie problem. Próbuję jednak wczuć się w Pani sytuację i współczuję. Niestety sama czasem muszę w pracy traktować klientów jako cele sprzedażowe. Życzę Pani podjęcia dobrej decyzji. Zmiany owszem przynoszą trochę stresu ale zawsze wychodzą na lepsze. I jeszcze jedno: u większego jest Pani mniej ważna, a u mniejszego jest Pani ważniejsza. Monika.

Andrzej
@Maria kiosk prywatny 20.09.2018 19:25

Piękna, chociaż smutna historia. Teraz prezes powinien poczytać i powiedzieć: "O matko i córko, co ja narobiłem ?", a potem odkręcić sytuację, ale wątpię, że tak się stanie.

Palec
@Maria kiosk prywatny 20.09.2018 19:25

Od dłuższego czasu jestem załamany dostawami i jestem gotowy podpisać umowę nawet z diabłem tylko jak się wyplątać z umowy z RUCHEM

Wianek

Praca na Annopol to jedna wielka pomyłka. Dwie młode kierowniczki nowych pracowników mają za nic, jedna z nich uwielbia jak pracownicy jej donoszą, chora atmosfera. Bardzo bardzo NIE POLECAM

Pracującyuczciwie

Mam nadzieję że czyta to ktos z kierownictwa...co z tego ze dostawa towaru jest całkiem ok choć pomijam fakt ze od roku nie mam sporo asortymentu to od kilku dni jest brak biletów.....klienci juz się z nas śmieją ze jak fajki są to gazet nie ma jak gazety są to fajek nie ma jak są gazety i fajki to biletów nie ma.....śmieją się i tylko kiwają głowami....wiec kochane kierownictwo jak sobie wyobrażacie nasze utargi i robienie waszych zegarów skoro spory %klientów juz nie wroci a jak wroci to minie sporo czasu....ja juz widzę jak wiele osob mija moj kiosk i idzie dalej.....po gazete bilet fajki itd....co na październik tez dacie z kosmosu plan do wykonania prawda ? I oczywiście znowu dostaniemy ochłapy i jeszcze pare zakazów i kar co ?

Orkisz
@Pracującyuczciwie 20.09.2018 11:35

Mam to samo nawet moi stali klienci mnie mijają

Kioskarka356

Jak sobie radzicie z paczkami pocztowymi, które torują przejście? Przyjmujecie je w ogóle? Czy można odmówić? Niby kierownik mówi żeby nie przyjmować, zaś panie z poczty płaczą że co one mają z tą paczka teraz zrobić bo nie mogą klientowi takiej wydać.. następnym razem naprawdę nie przyjme, przez takie paczki czesto jestem uwięziona w kiosku. Jak to się ma do instrukcji przeciwpożarowej?

Ajentka slask
@Kioskarka356 19.09.2018 17:02

Ja nie przyjmuje dużych paczek z poczty polskiej już od dawna. Piszę im na kartce że brak miejsca i tyle. Nikt się nigdy nie czepiał

Haha
@Kioskarka356 19.09.2018 17:02

Ja też odmawiam .Kiedyś przynieśli pakę z ramą rowerową.Czego ci ludzie nie zamawiają do kiosku,można by książkę napisać.

anonymous

Czytaliście nowy komunikat zarządu? Co o nim sądzicie? Jak dla mnie próbują wmówić nam, że wszystko idzie w dobrą stronę...

anonymous
@anonymous 18.09.2018 16:12

Jaki jest ten komunikat?

Rudlok
@anonymous 18.09.2018 16:12

Jaki jest ten komunikat proszę na adres email treść rudlok11@gmail.com

Jula
@anonymous 18.09.2018 16:35

Gdzie znajde ten komunikat

Haha
@anonymous 18.09.2018 16:12

Wszyscy są źli tylko oni -biedne myszki.

kioskarz
@anonymous 18.09.2018 16:35

Czy ty właśnie zadałeś pytanie do swojej wcześniejszej wiadomości? Niezłe rozdwojenie jaźni i manipulacja.

Melania
@anonymous 18.09.2018 16:12

Ty podobno zlozyles wypowiedzenie natychmiastowe i w pn miales miec inwentaryzacje i co ???? Pisales to nie tak dawno. Czy ty aby jestes agentem ruch?

anonymous
@Melania 19.09.2018 17:04

"anonymous " czyli anonimowy...

Melania
@kioskarz 19.09.2018 15:56

Z tym kims jest cos nie tak. Obserwuje to od paru tyg.

anonymous
@Melania 19.09.2018 20:01

Naprawdę tak ciężko zrozumieć, że każdy kto się nie podpisze ma taki nick?

Anna
@anonymous 20.09.2018 05:52

Proponuję żebyś zaczął się podpisywać. To takie proste. Zwłaszcza,że na innych forach też występuje jeden tylko anonymus.Mnie też to popada.

Misia

Ilość przychodzących gazet to śmiech na sali. Tele tygodnia już w poniedziałek brakło, krzyżówki po 1 szt. Paczki pobraniowych też brak.teraz Ruch wynajduje wciąż nowe cuda żeby tylko ajenta udusić co daje w praktyce zabranie 1/3 podstawy. Smutny obraz naszej przyszłości. Odwleczono to co nieuniknione żeby góra jeszcze miała z czego kasę doić.

Wiemwięcej
@Misia 19.09.2018 07:29

Podobno ruchacze muszą płacić z góry za otrzymaną prasę,stąd takie super nadziały.Głowa do góry,lepiej nie będzie.

Orkisz
@Wiemwięcej 19.09.2018 13:48

Jak mogą płacić z góry oni płacą dopiero za to co sprzedali,

Jola
@Misia 19.09.2018 07:29

No ja dostałam tele tygodnia tyle co przez 3 tyg przychodzi, zatyka dziury na półkach, a kalendarzy brak,z A to u konkurencji ful wypas

anonymous
@Orkisz 19.09.2018 13:52

A na miejscu wydawcy dałbyś im cokolwiek na termin?No właśnie...Po wszystkim wydawcy robią im korektę.

Wiemwięcej

A co,na dobre oczy dają im gazetki za które nie płacą? Pomyśl pajacu.

Ela

Czy wy w końcu przejrzycie na oczy i zaczniecie walczyć czy tylko każdy sie będzie zalil na forum i nic nie robił zrozumcie ze razem możemy wszystko A sami pójdziemy na dno

Natalia

Czy ktoś z was też nie dostał w ogóle gazet ? I co mam zrobić jeśli do dziś nie dostałam wypłaty za sierpień ?

Gdańsk
@Natalia 19.09.2018 06:05

Dzwoń do księgowości .Gazety przyszły.

Selt
@Natalia 19.09.2018 06:05

Ja też nie dostałam gazet. I słyszałam, że ruch pociągnie jeszcze tylko do końca tego miesiąca. I że usilnie syndyka pospiesza o ogłoszenie upadłości

fredzia
@Selt 19.09.2018 08:38

Słyszałaś. Gdzie

Rudlok
@Natalia 19.09.2018 06:05

Wypowiedzieć umowę z trybem natychmiastowym ze względu na złamanie warunków umowy oraz wezwanie do zapłaty

Arek

Czy super już poszedł do ruchu ?

C
@Arek 16.09.2018 19:53

Generalnie w systemie jest, Prawnej dalej niet. Czy SE dojedzie, to się zobaczy... Ale szczerze mówiąc, to smutne, że wydawcy ulegli...

Adam
@C 16.09.2018 21:35

W drukarni drukuja , czyli raczej dojedzie SE.

fredzia
@C 16.09.2018 21:35

To biznes, ruch to jednak 30-40% rynku. Pamiętajcie że co się odwlecze to nie uciecze.

Anna
@fredzia 17.09.2018 06:27

Muszą zarabiać dalej a nie wiadomo co dalej z zarządem ruchu?jeżeli mają nadzór sądowy to zmienia postać rzeczy. Firmy pewnie chcą odzyskać kasę i chcą kasę z bieżącej sprzedaży.

Karolina
@C 16.09.2018 21:35

Robili z nami w SE wywiad ale nagle cisza bo przecież jak to można pisać o oszustwie firmy Która wznawia sprzedaż

karol
@Arek 16.09.2018 19:53

tak

Oleś
@Karolina 17.09.2018 09:46

Jak dla mnie SE się ośmieszył. Cały tydzień nadawał na Ruch wstrzymał tytuł i nagle od poniedziałku gazeta w kioskach. A klienci czytali, pytali i nie przychodzą.... Taka u nas polityka....

wojtekwp
@Oleś 18.09.2018 07:34

Dokładnie SE ośmieszył się. Pisał że w kioskach RUCH nie kupi się gazety i teraz wyszli na kłamców, zresztą jak cała ta gazeta to same kłamstwa. Chodzi o kasę, bardzo sporo stracił SE jak gazety nie było w sprzedaży w kioskach.

marco
@Oleś 18.09.2018 07:34

Nie ośmieszył się . Takie działania zmuszają Ruch do myślenie o konsekwencjach pomimo iż wystąpią na dwóch liniach

Oleś
@marco 18.09.2018 11:53

Taaaa wykorzystali agentów w walce o swoje.....

Rudlok

Poszukiwana osoba współpracująca z Ruch na franczyze bądź inna umowę nie ajent ktorą ruch oszukal. SE. Poszukuję bardzo proszę o namiary bardzo ważna sprawa

Jula
@Rudlok 13.09.2018 17:15

Ja mam umowę z ruchem tylko na dostarczanie prasy to jest pruwatny kiosk

Kaz
@Jula 13.09.2018 17:27

Wypowiadasz umowe czy podjęłas inne kroki

Rudlok
@Jula 13.09.2018 17:27

A czy oszukał ruch panią?

Jula
@Kaz 13.09.2018 17:32

Właśnie cały czas sie zastanawiamy z mężem co robić bo jefnak barfzo długo z nimi wspöłpracujemy 12 lat i nigdy nie mieliśmy z nimi problemöw

Jula
@Jula 13.09.2018 17:43

Mam takä cichutką nadzieję że sytuacja sie unormuje była u mnie babeczka z kolportera ale wcale rewelacyjnych warunköw nie dają

Amelia
@Rudlok 13.09.2018 17:34

Moja reklamacja w ruchu na 5 tys. Zaginęła... Chcą żeby wysłać im ja jeszcze raz

mariusz
@Jula 13.09.2018 17:52

A jakie to te nierewelacyjne warunki pytam bo u mnie już prawie podpis na umowie z kolporterem

anonymous
@Jula 13.09.2018 17:43

ja nie czekałem - wczoraj podpisałem umowę z kolporterem - taką z miesięcznym wypowiedzeniem - analizuję teraz moliwość wypowiedzenia z winy ruchu - na razie gazety mam a to najważniejsze bo bez tego leżę - a co do warunków marża lepsza niż w ruchu o 1 proc. - a gazety mają takie, że pierwszy raz na oczy je widzę - też współpracowałem z nimi ponad 10 lat bez większych problemów, lecz teraz to już przesada - nie pójdę przecież z nimi na dno

anonymous
@anonymous 13.09.2018 20:08

a jaka marże dał kolpolter ?

Jula
@anonymous 13.09.2018 20:32

Zaproponowali nam 25% a w ruchu mieliśmy 28% plus paczka w ruchu

Ela
@Jula 13.09.2018 17:52

Jako punkt prywatny z tego co wiem można z nimi podpisać umowę na 2 lata, przy przedłużaniu dają premie i podnoszą prowizję.

Doświadczony
@anonymous 13.09.2018 20:08

Rozumiem ,że nie jesteś agentem. A to zmienia postać rzeczy bo bycie ajentem obojętnie gdzie to są podobne warunki.

Selt
@anonymous 13.09.2018 20:08

Podpisales nową umowę mając jeszcze tą z ruchem?

Fugazi
@Jula 13.09.2018 20:49

Ile Ruch płaci za usługę Paczka w Ruchu?

Jula
@Fugazi 14.09.2018 10:45

Do kilograa 50gr powyżej 1zl

Karolina
@Fugazi 14.09.2018 10:45

Od nich odejść to akurat jest szybko i łatwo ale trzeba mieć sposób

Gdańsk
@Jula 14.09.2018 11:08

Ajentom płaci 50gr.bez względu na wagę.Do tego dochodzą paczki pocztowe.

Madzik 1
@Jula 13.09.2018 17:52

Też mam prywatny i od 19 lat z ruchem współpraca.Bywalo raz lepiej raz gorzej.i nigdy nie zgodziłam się przejść do Kolporter bo też mają swoje haki.ksiegowy poleca wysłać rozwiązania umowy za porozumieniem.co robić???

Jula
@Madzik 1 14.09.2018 15:47

Ja cały czas sie zastanawiam bo tez obawiam sie kolportera dzisiaj rozmawiałam z pania od nadziału z ruchu i powiedziała ze od poniedziałku cały Bauer wraca do kiosku w normalnych nadziałach wraca wyborcza w normslnych nadziałach dalej jeszcze bedzie problem z se i dgp mamy miec zwiekszony nadział faktu wiec zobacze jak to bedzie

Wiola
@Jula 14.09.2018 11:08

Ja mam teraz 400 zł na paczce jeśli by nie obniżyli prowizji by było 800, bo paczek było coraz więcej. Mieć 400 a nie mieć dla mnie to dużo, bo można mieszkanie zapłacić czy ratę w banku. 400 *12daje nam 4800, tyle tracilismy co roku

Madzik 1
@Jula 14.09.2018 16:38

To myślę że też poczekam.zobacze co przyniesie nowy tydzień.jezeli będzie bez zmian będę pisać wypowiedzenie.

Jula
@Madzik 1 14.09.2018 18:44

Też tak zrobie jeżeli nic się nie zmieni czekamy co przyniesie nowy tydzień

Ajent
@Jula 14.09.2018 11:08

Co to za bzdury.za przyjęcie paczki do nadania lub wydanie ajent dostaje 50gr a nie za kilogram.była złotówka ale stawkę obcięto oczywiście ajentom.bo w punktach partnerskich mają 1 zł. .naszym kosztem

Jula
@Jula 14.09.2018 19:16

Czy poprawiły sie dostawy prasy i ciebie w tym tygodniu

Jula
@Madzik 1 14.09.2018 18:44

Jak twoja sytuacja z gazetamipoprawiło sie

Ajentka slask

Czy komuś już przywieźli paczki zdrapek z Lotto? Jak zabrali tak już praktycznie nic nie mam..

Agent.jelen

Próbują się jak zawsze wybielić . Se pisał co pisał bo w końcu mógł - nie byli związani umowa wiec mogli pisać prawdę - inne gazety które normalnie były w sprzedaży są związane umowa która tak samo jak Nam ZABRANIA wypowiadania się na temat Ruchu .

Baca

A jak dostawy papierosów, bo na początku tyg nie było...

Kiosk777
@Baca 14.09.2018 01:07

Na ponidzialek mamy i dosc sporo papierosow ale szału niema

żyleta
@Kiosk777 14.09.2018 06:08

a skąd takie wieści?

Kiosk777
@żyleta 14.09.2018 07:09

Pz mam

anonymous
@Baca 14.09.2018 01:07

Papierosy zero dostawy . przynajmniej zapłacili za sierpień

żyleta
@Kiosk777 14.09.2018 07:41

heh to widze ze nie wszyscy mają PZ bo ja jeszcze niemam

Lika
@Kiosk777 14.09.2018 07:41

Szału nie ma, uzupełni się braki, a te co się skończyły w weekend już nie dali i znów dziura. Klienci kupowali z tego co zostało, a że jakiś osiol siedzi w magazynie i jak zobaczy parę fajek na stanie to już nie da, więc znów będą braki na koniec tygodnia. Dobrze ze ceny niektóre są konkurencyjne. Klienci chcą kupić wagony a oni dają 10 szt albo mniej, albo ktoś kupi od razu i nie ma albo nie można więcej sprzedać bo moja ks nie umie zatwierdzac zamówień interwencyjnych. Z resztą jak ktoś szuka fajek w piątek w większej ilości to też nie można nic zrobić i człowiek traci, bo nie ma. Taka polityka

marco
@Lika 18.09.2018 11:15

zakup w hurtowni masz działalność w takich wypadkach napewno nikt ci nie powie że żle robisz

Yo landi

Mam do Was pytanie i mam nadzieję, że zaraz nie spadną na mnie gromy.Czy ktoś z Was starał się o nową bryłę kiosku?Mój ma chyba tyle co cały Ruch,100 lat.Nazwali go bardzo pieszczotliwie Golde Olde to stara rudera,gdzie trzeba dźwigać kraty żeby go zamknąć.

Gdańsk
@Yo landi 18.09.2018 07:09

Serio? 3 lata temu prosiłam o klimę. Mam beton bo wykładzina jest dziurawa.Ruch pada a ty myślisz o nowej bryle?martwię się raczej o kasę czy będzie.

Yo landi
@Gdańsk 18.09.2018 07:22

Zapytałam tylko, nie potrzebne to wzburzenie i dziękuję za odpowiedź.Zgadzam się z tym że Ruch pada.Trzeba się zwijać z interesu :D

Www
@Gdańsk 18.09.2018 07:22

właśnie dlatego że prosiłaś to klimy nie dali . Po mojej "prośbie" montaż byl w niecale 2 tygodnie .

Www
@Yo landi 18.09.2018 07:09

O nowej bryle to mozna zapomnieć .

kika

czy ktoś coś wie kiedy połączą BKM masakra klienci odchodzą do konkurencji .

Jola
@kika 17.09.2018 14:52

Co to jest bkm?

CichyBąk
@Jola 17.09.2018 16:56

Bilety kom miejskiej

Agentka
@Jola 17.09.2018 16:56

Bydgoska karta miejska. I też jestem ciekawa kiedy włączą.

Jola
@Agentka 17.09.2018 19:19

Na szczęście tego nie mam...

D78

Od tyg.siedzę bez biletów fajek zero prasy kilka sztuk na paczka to daleko nie zajadę tragedia

kkk

Rozmawiałam z prawnikiem, Piotr Najda z Białej Podlaski. Kumaty facet i bezproblemowo podszedł do sprawy. Można nawet pozwać Ruch o odszkodowanie, bada sprawę

Patryk
@kkk 13.09.2018 18:35

Dasz namiary?

kkk
@Patryk 13.09.2018 18:54

Chyba nie łamie przepisów jak podam jego telefon? Piotr Najda 664930930, pnajda@omega-kancelaria.pl

Patryk
@kkk 13.09.2018 19:08

A ile kosztuje?

kkk
@Patryk 13.09.2018 19:17

Nie mogę powiedzieć, bo to tajemnica handlowa, ale dam radę. Facet rozumie problem.

Kioskarz
@kkk 13.09.2018 19:08

Kontaktowałem się z tym prawnikiem, ale pod innym nr tel: 512 522 937, e-mail: p.najda@omega-kancelaria.pl

Czytelnik

Kto usunął opinie z całego dnia 14-09?

Ja
@Czytelnik 15.09.2018 07:24

Właśnie.. Kogoś prawda boli

Agentka
@Czytelnik 15.09.2018 07:24

Czyżby nam przeliczyli straty hi hi żarty chyba że w przeliczniku na pensje prezesa bo strat jakie powstaly w zdrowiu po komentarzach klientów nam nikt nie zwroci a to że usuwają komentarze to zenada bojaa sie strajku czy prawda w oczy kole

Jola
@Czytelnik 15.09.2018 07:24

14 jest niżej 13

R
@Agentka 15.09.2018 08:08

Wszystko jest zalezne od ks.. kogo macie za Ks? :D

Adam

Od poniedzialku wraca SE, a gazety kolorowe od Bauera wg starych nakladow.

Orkisz
@Adam 16.09.2018 16:20

Skąd wiesz o AE?

Jola
@Adam 16.09.2018 16:20

Namieszaja, ludziom się mówi że nie będzie, w se pisze ze nie będzie a tu raptem maja wrocic

Yo landi
@Jola 16.09.2018 20:49

Dokładnie.Ale za to Fakcik trzeba eksponować : D

żyleta

W dzisiejszym komunikacie na POS pisze ze na nowo bedzie plan przeliczany ze względu na brak towaru z winy Ruchu..

A
@żyleta 15.09.2018 07:28

Tak przelicza, ze nic nie wylicza ???? no bo po co maja ulegac ajentom? Przeciez ajenci dla ruchu NIC NIE ZNACZA, z wlaszcza dla jednego ks, traktuje ludzi jak bydlo... powinni NAS po rekach calonac i nosic, ze dzieki NAM maja co do geby wlozyc, ale po co, skoro wola tracic Ajentow, to jest juz ich wina,

Rudlok

Widzę że prawda boli i komentarze są usuwane bo brak żadnej wiadomości z 14 masakra po co bronić tych bandytów mafie

Północ

cd.idę w piz...wrócę przed 13..00

Północ

Nie to jakaś tragedia 0-wyborczej.0-Rzeczpispolita nie ma po co siedzieć

Zostaw opinię o Ruch S.A - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A