NGK Ceramics

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 598 ocen.

NGK Ceramics
3 598 6 1

Opinie o NGK Ceramics

Olek

po ponad 6 latach obecnie poszukuję już nowej pracy. To co się dzieje w firmie jest dziwne, zwalniaja ludzi teraz przymują... Wywalają doświadczonych operatorów bo nie pisali samoocen, a potem do takich osób dzwonią ponownie czy nie chcą znowu pracować dla ngk ale oczywisciezaniższą stawkę. Wprowadzają 12H mimo że na dpf zostały osoby które nie są przychylne 12h w pracy. Reklamują 12h jako coś super, że wiecej czasu spedzisz w tygodniu z rodziną (dziwne- dzieci w szkole, żona w pracy), a sami mają wolne weekendy i opowiadają co oni nie beda robić w weekend gdy inni beda pracować- no tak jestesmy wielka rodziną. Nigdy się tak nie zawiodłem na firmie, zmieniła się nie do poznania. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ponowne władza powinna w 100% być pod Japończykami.

Marcin

Czy wy macie tam jakąś rotację między stanowiskami ? Bo 12 czy 8 godzin to ja się zastanawiam jak można codziennie robić to samo. Dziś robisz jedno, jutro to samo, za miesiąc to samo, za rok to samo, za 20 lat to samo. Po miesiącu jestem znudzony, po roku mam depresję, za rok szukam sznura. Zero ambicji w takiej robocie. Nawet za 10 koła bym nie chciał tak robić.

pikuś
@Marcin 08.12.2018 12:41

pracowałem tam ponad 7 lat,czasami rzygać mi się chciało tą robotą,codziennie to samo i wyścig szczurów

Kuka kol.

Ja jestem zadowolony z faktu, że wchodzą 12-stki ( choć do końca nie ma pewności ), dlaczego?, bo być może podtstarzałe królewny dowiedzą się co to jest praca. Operator goni z robotą, bo target trzeba zrobić, a paniusie od działu do działu biegają z katalogami perfum. Zapracowane.

anonim
@Kuka kol. 08.12.2018 11:17

jak ci zal to sie po jajkach podrap

Arnold
@Kuka kol. 08.12.2018 11:17

Lepiej biegać z katalogiem niż 12 H stać w jednym miejscu i wykonywać debilne czynności a raczej czynnoś. Szkoda że nie wiesz co o takim jak Ty kiedyś powiedział jeden z menadżerów cytuję,, małpa'' jesteś taką właśnie małpa bieganie z katalogiem jest bardziej kreatywne wiem dla Ciebie to jest niezrozumiałe. A jak słyszę ciężka praca to mi się rzygać chce, kasę się zarabia mózgiem a nie naciskając guzik. O swojej matce też mowisz że jest podstarzała?

Szukasz pracy?

Pracownik roku

Chopy wypłaty są 2900 netto z 3 Dojami po 6 latach tyrania tuż to obłęd żeby dawać tyle ????

Dobrze że to koniec
@Pracownik roku 08.11.2018 18:59

I tak znajdą się lamusy co nadgodziny będą robić. Za każdą nadgodzinę wyliżą (usunięte przez administratora) czerwonemu a no końcu mu jeszcze opierd.... gałe. Jak mają szanować ludzi skoro zawsze znajdzie się jakiś wół roboczy który przyjdzie wykonać plan produkcyjny mimo że jest traktowany jak (usunięte przez administratora) Jesteś silny i głupi, przyjdź do NGK. Ludzi którzy mają jeszcze jaja możesz policzyć na palcach, reszta to ciche myszki które zapier.. jak małe robociki.

Pracownik roku
@Dobrze że to koniec 08.11.2018 20:58

Ostatnio odradzilem kilku osobą które chciały się zatrudnić w zakładzie o niestsbilnym zatrudnieniu żeby nie popełnili tego błędu i szukali gdzie indziej pracy.

Nick'o'dem
@Pracownik roku 08.11.2018 22:00

Zatrudnienie jest stabilne. Kwestia stanowiska. Wiadomo, że operatorzy są zawsze do ostrzału bo można ich najłatwiej zastąpić.

pikuś
@Dobrze że to koniec 08.11.2018 20:58

Właśnie ''trzeba mieć jaja''a takich ludzi w NGK jest mało:)większość jest albo zastraszona,albo nie udacznicy życiowi co poza NGK nie wyobrażają sobie życia.Trzeba mieć jaja i uwierzyć w siebie a nie ten śmieszny zakład i być pod pantoflem czerwonego.

Liniowy Ciasny umysł !
@Dobrze że to koniec 08.11.2018 20:58

Jestem robotem zap.....lam w sobotę za garść cebulionów. Okruchy ze stołu dla chołoty a Góra się bawi i trwoni kasę na nietrafione inwestycje. Nawet Ukraińcy tu nie przyjdą robić bo oni mieli już swój Czarnobyl i truć węglikiem krzemu się nie będą.Wszyscy wyjadą pracować za godziwe płace w euro a nie w cybulionach.

Tom Hanks
@Dobrze że to koniec 08.11.2018 20:58

No właśnie takie lamusy jak ty. Dzięki takim jak ty normalni pracownicy są bezpieczni i nikt ich nie rusza. Wywalają w 99,9% przypadków takie padło jak ty. Ten 0,01% to błąd statystyczny który się gdzieś nawinął pod odstrzał. Dziękujemy za byliście frajerzy z nami. A teraz pora odejść.

Tom Hanks
@Liniowy Ciasny umysł ! 10.11.2018 19:36

Mów za siebie. Ja się nigdzie nie wybieram. Cebulionow mam pod dostatkiem wiec nie decyduj za mnie. Jak chcesz to jedz na zmywak albo innej nacji buty czyścić. Z pewnością cię tam za biureczko po sadza i tyle samo w euro zapłacą. Zejdź na ziemie i przestań bujać w obłokach. Albo rzeczywiście spakuj się i wio na te ogórki, pomidory, zmywak, magazyn czy czort jeszcze wie gdzie. Tam ci z pewnością za siedzenie będą euro płacić. Jeszcze wrócisz z garbem do Polski za cebulionami.

Dobrze że to koniec
@Tom Hanks 13.11.2018 23:21

Aż żal patrzeć jaki ty ograniczony jesteś. Jak by cię ojciec przez przypadek granatem od pługa nie oderwał, to dalej robił byś za muła. W sumie teraz robisz za osła więc dużej różnicy nie ma. Jak przyjechałeś do miasta to na widok dzwoniącego tramwaju klękałeś bo myślałeś że ksiądz idzie. A teraz wielki pracownik. Osioł nie pracownik. Ale powodzenia.

Tom Hanks
@Dobrze że to koniec 14.11.2018 09:07

O jej, urzekła mnie twoja historia. To widać ze z autopsji pisana. Jedz czyścić buciki Niemcowi, zrywaj pomidorki Holendrowi albo zmywaj w angielskim pubie. To eurosów i funciaków nawieziesz do Cebulandii. Będziesz jak panisko rządził. Twój wybór. Wszyscy tacy światowi, w euro chcą zarabiać. A za granica chodniki zamiatają i odwalają najgorsza robotę. Byle się euro zgadzało. Wtedy nie narzekają już na robote. To są sprzedajne(usunięte przez administratora)i tyle.

Zbulwrsowany
@Tom Hanks 14.11.2018 09:53

Jedz czyścić buciki Niemcowi, zrywaj pomidorki Holendrowi albo zmywaj w angielskim pubie. Lepsze to niż obfite bukkake od Samurajów. No ale widać, jak kto lubi :-)

Tom Hanks
@Zbulwrsowany 15.11.2018 12:16

Fajne masz upodobania. No ale kto co lubi. Ja tam wole robić dla Japonca w Polsce niż kłaniać się w pas Gutenmorgenowi na obczyźnie. Jedziesz jak do (usunięte przez administratora)... nie zauważyłeś podobieństwa z dawnych czasów? No ale jak ktoś lubi.... Mamy wolna Europę :) jedz, dorobisz się garba i dziesięcioletniego samochodu, za którym Niemiec płakał jak sprzedawał. (usunięte przez administratora) jak to mówił pewien pan z wąsikiem. Pół biedy jak trafisz do prawdziwego Gebelsa. Gorzej jak będziesz zamiatał u Innego śniadego pana. To dopiero będzie...

Tom Hanks
@Zbulwrsowany 15.11.2018 12:16

A w Holandii będziesz dymal pod agencjami i spał na paletach. No chyba ze oddasz 2 lub 3 tygodniówki za mieszkanko w godnych warunkach. Ale ile ci wtedy zostanie? Jak nie umiesz liczyć to weź kalkulator. Wszyscy jak debile krzyczycie jakie to zarobki w euro super. Policzcie zatem ile na czysto wam zostanie. Pewnie nie wiele więcej niż u nas. Pozostała różnice wydasz na dojazdy do pięknej Cebulandii jak jeszcze tu będziesz chciał kogoś odwiedzac. Lata złotego zatrudnienia za granica się skończyły. Teraz rządzą agencje pracy bardziej niż u nas. Niemiec. Holender czy Angol już nie zapłaci nikomu, kto nie jest wykwalifikowany porządnej stawki. NGK nie pozbywa się tak łatwo pracownika, nawet nie wykwalifikowanego. Wiec niezłe musieliście zaleźć za skore.

pers
@Tom Hanks 15.11.2018 12:48

widać dziecko że jeszcze nic nie rozumiesz - podrośniesz,zrozumiesz lub sądzę że raczej nie.

Tom Hanks
@pers 15.11.2018 12:55

Ehh, kolejny który nie poda konkretów a się udziela. To daj mi choć jedyny konkretny powód abym mógł zrozumieć. Choć nie sadze, ze to się stanie. Garstka krzykaczy na tym forum stara się przebić ze swoimi miałkimi stwierdzeniami. Słabizna

Semita
@Tom Hanks 15.11.2018 12:54

Aktualnie bratam się z Ukrainą, a oni cybulionami nie gardzą. Zapieprzają równo są nawet lepsi ode mnie, ale to nic dziwnego, bo jestem pół krwi Żydem i za cybuliona (usunięte przez administratora) nie będę za to chętnie takiego Ukrainca wykorzystam. Niech robi za mnie a co! Póżniej pojedzie do Niemiec i podbijemy stawkę naszą!

Slonzok
@Tom Hanks 15.11.2018 12:48

ale jaja...chopy zwolnili mie bo zech niby czaskol te filry, tozesz pojechol robic do niemca, ale sam nie jest żle jak godali bo robota festelnie mi sie podobo ino trocha mniej dostana bo w yngk dali mi 2800, a łod niemca dostowom 2500, pysk ludkowie

ojgyn z knajfeldu
@Pracownik roku 08.11.2018 18:59

bylech robiylch posmiolch sie z pajacow w koszulkach i niy ino , dziynki Pon Bonczkowi w tym rezerwacie szczimolch krociutko :) tera siedza sie fajnie u Niymca pod Landshut i nawet sie niy spoca i niy robia jak baran i niy licza na cud a Pan Niymiec - zły i niydobry oczywiscie , tys mi dol geltag 2 700 ino ze w ojro :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a Wy sie sam dali zrijcie zwlaszcza tyn gorol Tom Hanks , gupis cowieku i tyla .

andy
@ojgyn z knajfeldu 21.11.2018 18:00

Zapomniałeś napisać, że trochę usta i d/u/p/a/ boli za te 2700 ojro :P

Max
@andy 22.11.2018 10:14

Oho nikt tak nie ceni pracownika jak pracodawca w pl . A kilka milionów Polaków ktorzy wyjechali to na wczasy :D

heh
@andy 22.11.2018 10:14

Max ten szczerbaty już wyjechał. Nie wiedzieć czemu nosi teraz pedalskiego kolczyka, cały się wydziabał i ma murzyńską bransoletę. Na paradę równości do Niemiec najpewniej-dziąsełkiem posiorbać:D

Jorg
@Tom Hanks 15.11.2018 13:04

Zastanawiam się czy masz dzieci że tak fikasz na forum ?

gas
@Tom Hanks 13.11.2018 23:26

Jakbyś miał kasę to byś nie musiał rano do roboty wstawać i ciorać cieciu po 12 godzin. Ktoś kto ma kasę siedzi cicho, a ten co się chwali najczęściej g ma....co najwyżej kredytów nabranych. Ot taka życiowa prawidłowość. A ciebie wyceniam na jakieś 5000 brutto. Jeśli uważasz że to dużo to gratuluje dobrego samopoczucia.

Tom Hanks
@Jorg 29.11.2018 07:50

A co? Lubisz dzieci? To trzeba zgłosić odpowiednim organom...

Tom Hanks
@gas 29.11.2018 15:45

No widać jak głupi i niedouczony jesteś. W twoim pustym mniemaniu, jak ktoś ma kasę to nią sra i nie musi rano do pracy wstawać? Chyba masz 15 lat ze tak uważasz. Najbogatsi tego świata nie maja za wiele czasu i wstają wcześnie, baaaardzo wcześnie. I tak na marginesie - ja nie chodzę do roboty tylko do pracy. Do roboty to może ty wstajesz.

Jorg
@Tom Hanks 04.12.2018 19:21

To znaczy że jesteś gorolem, zapewne z SO

Jorg
@Tom Hanks 04.12.2018 19:18

Widać nie jesteś zbyt inteligentny. Nie kumasz aluzji.

FRED
@Tom Hanks 04.12.2018 19:21

Najbogatsi tego świata owszem chodzą do pracy ale idą na parę godzin, wypiją parę kaw, wykonają kilka telefonów, dmuchną sekretarkę i idą do domu. A ty siedzisz czy stoisz jak wół przez 8 a nie daj boże 12 godzin tempa strzało.

Juriiij
@Tom Hanks 15.11.2018 12:54

Zastanawiam się zatem czemu skoro ludzie śpią na paletach za granicą to 2 mln ludzi wyjechało i jakoś nie chce wrócić i podjąć pracy w twoim super NGK ? Stara zasada mówi że jak coś się nie opłaca to nie ma racji bytu na tym świecie. Skoro ludzie nie wracają to znaczy że się musi to opłacać.

:)
@Tom Hanks 15.11.2018 13:04

Piszesz takie głupoty że aż mi Cię szkoda, nie wiem na jakiej lini robisz , ale sam pewnie jesteś jednym z tych co lubią lizać rowek przełożonemu. Pewnie za obrone swojej firmy masz dodatkową premie ? hahaha Spuść gościu z tonu i cisnienia.

Żurek
@Pracownik roku 08.11.2018 22:00

Słusznie,obecnie chcą na piece zatrudnić.Niestety tylko ma 18 miesięcy a później ????

Olaf
@Dobrze że to koniec 08.11.2018 20:58

Przecież nie musisz pracować. Kto ci zabroni nie zbierać na emeryturę? Nikt.

Ambitny

Szukajcie ludzie innej pracy bo trzeba się cenić i szanować bo jak ty się nie będziesz cenił i szanował to nikt cie nie będzie cenił i szanował a w weekend lepiej sobie pogrilować, pójść do kina na imprezę pojeździć na motorze albo pojechać z dziewczyna na weekend jak każdy normalny człowiek na nie czekać cala sobotę i niedziele aż pójdę na 19 do roboty bo trzeba się cenić i szanować a nie ludzie będziecie zasuwać światki piątki i niedziele po 12h za gola wypłatę a prezes ngk będzie sobie pływał jachtem po karaibach bo jak to kiedyś sam powiedział jego hobby jest pływanie jachtem po karibach . Dlatego to są moje ostanie 2 tygodnie pracy w tej firmie robię jeszcze 2 ostanie soboty bo płaca za nie 100% bo gdyby nie płacili to bym nie przychodził a 2 stycznia składam wypowiedzenie za porozumieniem stron a jak nie pójdą mi na rękę to przywalę l4 bo nie mam zamiaru ani jednej soboty a tym bardziej niedzieli robić za darmo. A od 8 stycznia idę do nowej pracy i fakt ze będę pracował po 10-12h dziennie zależy jak się robota ułoży ale stawka 15 zł netto na rękę plus od 5% do 20% premii czyli zarobek od 3450zł do nawet 4750 i to za prace od poniedziałku do piątku wiec wiem za co robię a po 3 miesiącach jak się sprawdzę podwyżka na 18 zł na rękę.

Trelek
@Ambitny 06.12.2018 12:19

Ambicja jak niewiem co praca 12h dziennie gratuluję. Nie chcesz pracować niepracuj twoja sprawa. Praca w systemie 4 brygady nieoznacza brak nadgodzin jak uważasz, piece jadą tym systemie kilkanaście lat a jak ktoś chciał to miał komplet co miesiąc a nawet często znosili limity bo ludzi brakowało. Jak jest sezon urlopowy to ktoś musi pracować za nich więc biorą na nadgodziny z innych zmian proste. Jak się zwalniasz to droga wolna, płakać nikt nie będzie.

Ambitny
@Trelek 06.12.2018 23:57

Owszem będę pracował po 12h i ale na jedną zmianę i wiem za co robię a do tego wszystkie weekendy wolne czyli w piątek wychodzę wieczorem z pracy i sobota i niedziela wolne a nie tak jak w ngk praca światek piątek i niedziela po 12 godzin za 3000zł

Plagingowiec
@Ambitny 07.12.2018 12:28

Ambitny ale zes jest glupi. Dobrze że takie debile sie zwalniaja. Praca dziennie po 12h? To masz 1.5 etatu. Zarobisz 4800 nawet? To masz 3200 na etat tyle co w NGK na start. Jesli każą pracować dziennie po 12h to znaczy, że przepisy prawa pracy mają w (usunięte przez administratora) Więc oby była namiastka BHP i wyplata na czas. A weekendy to Ty będziesz miał wolne ale prześpisz po tygodniu pracy. Śpieszcie się kochać głupków tak szybko odchodzą.

Karol1981

Genialne rozwiązanie z wprowadzeniem czterobrygadówek. Praca w ,,świątek, piątek i niedziele'' za praktycznie gołe wypłaty. Jakiekolwiek ,,zetki'' (2 ,,zetki'' = 1 setka w systemie 8-godzinnym) lubią być zabierane na poczet dni takich jak np. Wielkanoc, które pracując na trzech brygadach mieliśmy ,,z urzędu'' wolne. Zostaję do początku stycznia na DPF, żeby zgarnąć premie świąteczną i za brak L4 i uciekam po ponad 6 latach pracy.

ka:)
@Karol1981 25.10.2018 00:12

I dużo szczęścia na nowej drodze życia :)

Tom Hanks
@Karol1981 25.10.2018 00:12

Jakie światek, piątek? Umiesz liczyć? Widziałeś choć raz grafik na oczy? Oczywiście, ze często setki ładowane są w dni, które firma „zabiera” jako wolne. Ładowane są najczęściej na prośbę samych pracowników, żeby zaoszcźedzic urlop - zamiast 1,5 dnia to 1 dzień urlopu. Chłopie, nie przepracowałeś w tym systemie ani jednego dnia a głupoty piszesz. Ma on swoje wady ale i zalety także np: - co drugi tydzień pracujesz tylko 2 dni w tygodniu (środa i czwartek) - masz takie przejście zmian, ze w poniedziałek idziesz na nockę wiec weekend masz prawie 4 dniowy (piątek, sobota, niedziela i poniedziałek). Wiec o jakim światku piątku mowa??? - pracujesz ok 15 dni w miesiącu (a nie średnio 20-21). Przeliczając na system 3-zmianowy jeździsz tydzień do pracy mniej - te 4 godzimy dłużej w pracy naprąwde nie robią wielkiej różnicy jak już tam jesteś - no i pracujesz na 2 zmiany a nie na 3 które zmieniają się co tydzień. Na 3 zmianowce organizm dopiero dostaje popalić - ledwie zejdziesz z nocek, już popołudniówki. Ledwie je skonczysz już ranne zmiany. W równoważnym masz po dwa tygodnie jednej i drugiej zmiany. Nie ma takiego szoku dla organizmu. - owszem, minusem może być brak nadgodzin, no ale wszyscy przecież na tym forum płaczą, ze „poświęcają swój czas” i ze są do nich „zmuszani”. To teraz już nie będzie tego problemu.

Loooolok
@Tom Hanks 04.12.2018 20:49

No dobra, gwiazdo a co z majowkami, Wielkanoca, swieta Listopadowe? Tez wolne? Nie wydaje mi sie

Plagingowiec
@Loooolok 05.12.2018 15:43

Kolejny co to musi mieć wolne. No tak bo trzeba pogrilować, poimprezować i (usunięte przez administratora) w zyciu mieć. Bo sie należy a jak nie dają to są be.

Loooolok
@Plagingowiec 05.12.2018 23:53

Nie sa be, tylko trzeba sie cenic jestesmy atrakcyjnymi jednostkami na rynku pracy. Najlepiej poswiec cale zycie firmie to jest podejscie rodem z PRL.

Nick
@Loooolok 06.12.2018 06:57

Nie pracuję w ngk(więc co tu robie zabijam WOLNY czas)ale u mnie wygląda następująco:za prace w tzw. "Czerwone dni" +19zlbrutto za każdą godzinę.Za godziny dodatkowe 100%. Jakby nie bylo tych dodatków być może 3/4 ludzi by się zwolnilo i nie o to chodzi że nikt nie chce pracować piątek świątek tylko chodzi o to ze placa podstawoea jest tak niska ze nie zachęca. Np w ES ustawowo jest w Sobote +50 a za Niedzielę +100% i nie obpwiazkowo.

Ambitny
@Plagingowiec 05.12.2018 23:53

Trzeba się cenić i szanować bo jak ty się nie będziesz cenił i szanował to nikt cie nie będzie cenił i szanował panie plagingowiec wole sobie w weekend pogrilować, pójść do kina na imprezę pojeździć na motorze albo pojechać z dziewczyna na weekend jak każdy normalny człowiek na nie czekać cala sobotę i niedziele aż pójdę na 19 do roboty bo nie każdy jak ty ma niskie poczucie własnej wartości bo trzeba się cenić i szanować a nie ludzie będą zasuwać światki piątki i niedziele po 12h za gola wypłatę a prezes ngk będzie sobie pływał jachtem po karaibach bo jak to kiedyś sam powiedział jego hobby jest pływanie jachtem po karibach . Dlatego to sa moje ostanie 2 tygodnie pracy w tej firmie robię jeszcze 2 ostanie soboty bo płaca za nie 100% bo gdyby nie płacili to bym nie przychodził a 2 stycznia składam wypowiedzenie za porozumieniem stron a jak nie pójdą mi na reke to przywalę l4 bo nie mam zamiaru ani jedenj soboty a tym bardziej niedzieli robić za darmo. A od 8 stycznia idę do nowej pracy i fakt ze będę pracował po 10-12h dziennie zależy jak się robota uloży stawka 15 zł netto na rękę plus od 5% do 20% premii czyli zarobek od 3450zł do nawet 4750 i to za prace od poniedziałku do piątku wiec wiem za co robię a po 3 miesiącach jak się sprawdzę podwyżka na 18 zł na rękę.

Wykształcony
@Loooolok 06.12.2018 06:57

Bullshit. Nie jesteście atrakcyjnymi jednostkami na rynku pracy. Atrakcyjni są specjaliści, po studiach a nie zwykłe robole z ulicy.

Paciaciak
@Ambitny 06.12.2018 12:17

Szczycisz sie ze będzie pracować po 12 godzin,żartujesz prawda? Ja bym sie nie bawił w drobne a od razu poszedl na tiry tam to dopiero zarobisz tylko spędzając w kabinie miesięcznie min 500g. haha.Albo od razu zamieszkaj u pracodawcy :DDD

Loooolok
@Wykształcony 06.12.2018 12:51

Zanim sie wypowiesz zasiegnij opinii kogos madrzejszego. Jak wynika z ostatnich analiz na polskim rynku pracy brakuje 500000 "roboli" a juz jest przeszło 700000 Ukraincow. Od stycznia otwiera sie zachod a u nas coraz więcej osób konczy uczelnie wyzsze. Biorac pod uwage te czynniki z cala pewnoscia moge powiedziec ze tak "robole" sa wartosciowa jednostka szczególnie ci z doświadczeniem.

Trelek
@Karol1981 25.10.2018 00:12

Karolku już prostuję twoją wypowiedź. Co do zetek to niejst tak że 2 zetki to jedna setka, zetka to jest stawka razy 1,5 a setka razy 2. Więc jak ktoś ma stawkę np. 20zł to za 1zetke dostanie 30zł a za setkę 40zł. Tak naprawdę nawet niedczuwasz fizycznie że robisz nadgodziny a kasa jest większa zależy od stawki ile ale ok 90-120zł netto za 4h zetek. Co do świąt to zależy od działu i zapotrzebowania czasem są wolne. Ja niewyobrażam sobie powrotu na 3 zmiany po 5 latach pracy w 4 brygadach. Na gpf większość osób które zmieniły system na 4brygady nie chcą wracać do 3 zmian, są wyjątki oczywiście. Proponuję najpierw spróbować a potem krytykować ile się da.

gas

NGK to fajny zakład. Kiedyś pracowałem w firmie co serwisowała im instalacje gazów technicznych zasilających lab. NOx. Szef kupował w Domacie uszczelki za 5 zł sztuka i sprzedawał japońcom po 300 eu sztuka. A ci walili konia ze szczęścia bo im powiedzieli że to super uszczelki-najnowsza technologia z Niemiec. Można im było sprzedać piasek na pustyni. Pozdrowienia dla frajerów z laboratoriów NOx w Gliwicach.

Gotfryd
@gas 29.11.2018 15:53

No to teraz dojdziemy do tego jaka to firma sprzedawała nam ów uszczelki. Jeśli piszesz bajki, zrobisz z siebie durnia. Jeśli to prawda, Twój szef będzie miał kłopoty. Zostawiłeś numer IP pisząc ten post tutaj. Nie będzie problemem uzyskać Twoje dane i dotrzeć do byłej firmy. Zobaczymy czy ów rewelacje, którymi się chwalisz okażą się prawda. Powodzenia.

Gas
@Gotfryd 04.12.2018 19:14

No to dawaj. Zobaczymy czy masz jaja czy jesteś tylko mocny w gębie. Daje ci miesiąc. Potem ja po IP dotrzę do Ciebie.

gas
@Gotfryd 04.12.2018 19:14

I jeszcze jedno na marginesie. Kłopoty mojego BYŁEGO szefa martwią mnie tak samo jak kłopoty przeciętnego Kowalskiego w tym kraju. Jakbyś był inteligentny to już byś wiedział o jaką firmę biega. Tylko jedna obsługiwała te instalacje.

haha
@gas 29.11.2018 15:53

Takich mają wysokiej klasy specjalistów w biurach, gdzie mało rozgarnięty gimnazjalista potrafi im kit wcisnąć. To zapewne ci stali, zasłużeni pracownicy o których w co drugim poście pisze Tom Hanks.

Tom Hanks

I bardzo dobrze ze firma pozbywa się tej gimnazjum, tej rozpuszczonej młodzieży, co ani piec minut nie przepracowali w swoim życiu, a chcieliby 5 koła na rękę zarabiać i jeszcze pouczać starych wyjadaczy czy wylewać święte żale na tym portalu. Bardzo dobrze ze wam „nieprzedluzono” umów. Chwasty trzeba rwać z korzeniami. Czytać się nie da co za bzdury tu piszecie. Ze pracowaliście w teneco czy oplu i jak tam było super. To cźemu wciąż tam nie pracujecie a przychodzicie do NGK pod agencje? Skoro to wasza kolejna firma, może to oznaczać jedno - nie nadajecie się do żadnej pracy - dwie lewe ręce. Labry i tyle. Praca w NGK jest jak wiele innych, ale ciężka nie jest - idźcie pokopać porządnie rowy to nabierzecie szacunku do pracy lesery. To ze premie nie są przyznawane za przepuszczanie wad, nie wyrabianie normy i brak dyscypliny to nieuczciwe? Przyzwyczailiście się nieroby ze premia wam się należy i już. A tak nie jest. Jak robisz dobrze to masz. Jak jesteś do (usunięte przez administratora) i się nie przyglądasz nie masz. Proste jak budowa cepa. Za darmo maja wam płacić obiboki? Pretensje, ze normę trzeba wyrabiać? No wolne żarty - a co, maja wam powiedzieć - zrób ile tam chcesz i będzie dobrze. NGK jak wszystkie inne firmy są czyjaś własnością i czyimś biznesem - są nałożone normy ilościowe i jakościowe bo na końcu rachunek musi się zgadzac. Tak jak wy godziliscie się na zatrudnienie w tym miejscu. A teraz płaczecie maminsynki ze złe. Nie spotkałem jeszcze osoby która przed zatrudnieniem nie wiedziałaby jakie warunki panują w NGK, bo ma znajomych, rodzine itd. którzy chetnie opowiadają kandydatom jak jest. Ale wy bidoki zawsze pokrzywdzeni, nigdy nic nie wiedza, nie słyszą i nie widza. Aż trudno uwierzyć ze przebrneliscie przez rekrutacje. Teraz jest rynek pracownika - wiec - nie ma co narzekać. Szukajcie innej roboty a dajcie spokój nam, pracownikom NGK, którzy swoją robotę chcemy wykonywać bez zgrzytów i najlepiej jak potrafimy. Wstyd tylko przynosicie w innych firmach. Nadajecie na NGK ale chełpicie się lenny w CV ze pracowaliście w japońskiej firmie z branży automotive i jakie to macie doświadczenie. Jak było wam tak złe, wykreślicie NGK bo przecież tak was bardzo skrzywdziła. Z rozmów z osobami zajmującymi się rekrutacja w innych firmach wiem jakich specjalistów z NGK z siebie robicie podczas rekrutacji. Powiedz wprost ze jesteś leniem i dój roboty się po prostu nie nadawałeś. Tyle w temacie. Raus! I nie wracajcie już więcej!

Zbulwrsowany
@Tom Hanks 23.10.2018 16:38

Kolejny przyklad podejścia do pracownika. Wiesz, że tymi postami robisz swojej ukochanej firmie pod górkę? Ile płacą od komentarza? Może warto dorobić sobie pisząc pochwalne opinie o NGK :-)

Tom Hanks
@Zbulwrsowany 23.10.2018 18:26

No rzeczywiście, mam z tego profity jak cholera. Chce tylko zdementować głupoty które tu wypisujecie. I nie mam z tego żadnych tantiem. Ot, tak po prostu dla sportu, żeby was wkurzyć i pokazać ze jesteście kompletnymi ignorantami. Robię to dla rozrywki, żeby pokazać jak mała macie wiedzę na temat firmy w której rzekomo pracujecie. Albo pracowaliście a teraz święte żale wylewacie ze was wypieprzono na zbity pysk za leserstwo, kombinatorstwo, krętactwo, lenistwo i wymieniać długo. Kto bardziej ogarnięty wie jak jest i o czym pisze. Narobiło się gowniarzerii i teraz piszczą jak cioty pod fartuchem mamusi. Trzeba facetem być i umieć kazda robotę ogarnąć. A nie pizdusiem....

Johny nawalony
@Tom Hanks 23.10.2018 18:46

Dobra chłopie ogarnij sie już z tymi postami widać ze lubisz posmarować Japoncom ale ile można ? Kto co lubi, wazne ze hajs się zgadza,

Tom Hanks
@Johny nawalony 23.10.2018 22:45

Ja lubię no i kasa się zgadza. Żal?

Zbulwrsowany
@Tom Hanks 23.10.2018 23:27

Trochę żal, bo niby stary chłop, a mózg wyprany do końca. Przez takich jak Ty dzieje się w firmie, co się dzieje. Potulnych baranków gotowych w ogień skoczyć dla swojego plusa i targetu :-) Boli Cię bardzo, że młodzi znają swoją wartość i nie dają się wykorzystywać, a jak coś im się nie podoba to nie boją się powiedzieć co. Taki komunistyczny beton jak Ty tego raczej nie przeskoczy. W Polsce dalej jest przekonanie, że trzeba po rączkach całować pracodawcę i cicho siedzieć, bo jeszcze się wyleci. Jesteś tego najlepszym przykladem. Stadko baranów gotowe do strzyżenia :-)

Tom Hanks
@Zbulwrsowany 24.10.2018 01:45

Boli mnie bardzo ze rośnie nam pokolenie roszczeniowych nieudaczników, którzy krzyczą nie dla tego ze im się krzywda dzieje. Krzycza żeby krzyczeć bo tak już zostali niestety nauczeni i wychowani. Z góry powtarzają (także na tym forum) bzdurne frazesy odwołujące się do czasów komuny czy PRLu a nie maja zielonego pojęcia o tym ustroju. Młodzi przeceniają swoją wartości i myślą ze wszystkie rozumy zjedli. Nie przepracuje 5 minut i już krzyczy ze jest niewolnikiem. Tak jak podałem wcześniej - w tej chwili jest rynek pracownika - wiec do wyboru do koloru. Po co wylewać święte żale. Jak mi nie odpowiada dana praca, zwalniam się i idę do innej. W tej chwili nie ma z tym żadnego problemu. Ale w innej firmie dla młodego będzie powtórka z rozrywki. Ostatecznie kończy ubjakiegos małego prywaciarza gdzie jest chłopcem na posyłki za najniższą lub siedzi na garnku u mamy. A na forum krzyk albo przechwałki jakiego to byka za rogi złapał. Typowy schemat.

Johny nawalony
@Tom Hanks 24.10.2018 06:05

Żal to mi jedynie Ciebie, po części zgadzam się z niektórymi twoimi postami ale większość to brednie i nie ładuj wszystkich do jednego wora, i nie obchodzi mnie ile kasy zarabiasz za lizanie i smarowanie

Yoko
@Tom Hanks 23.10.2018 16:38

Ciekawe co ci obiecali za takie (usunięte przez administratora) nie zjebie

Zbulwrsowany
@Tom Hanks 24.10.2018 06:05

Gowork jest od opinii, więc je wyrażamy. To Ciebie bolą przysłowiowe cztery litery, że ktoś śmie mówić źle o Twojej ukochanej firmie. Za dużo się naczytałes Joli Czarnieckiej- Siweckiej.

Aras
@Tom Hanks 23.10.2018 16:38

Czytajac twoj komentarz dziwie sie, ze potrafisz wogole zdania skladac w calosc.

Tom Hanks
@Aras 24.10.2018 07:57

No widzisz, jakoś potrafię na twoje nieszczęście

Normalny chop
@Tom Hanks 23.10.2018 18:46

Jak to pan Rymar i Mikotowicz powiedzieli kiedyś że mamy stawki takie jak Chińczyk to ja proponuję żebyś się przeprowadził do Chin a my nie będziemy siedzieć i piszczęc tutaj w Polsce i dawać się rypac cały czas to nie komuna młodzi walczą o swoje a Ty? Haha jak to napisałem do Chin albo Korei jedź i tam siedź cicho i mów że jest super i najlepiej jak by nic się już nie zmieniło nigdy.

DalejPracujacy
@Tom Hanks 23.10.2018 18:46

Co ty za bzdury piszesz...Weź się (usunięte przez administratora) w ten pusty łeb . Tyle mam do powiedzenia bo z głupkami się nie dyskutuje.

Jorg
@Tom Hanks 23.10.2018 16:38

Lepiej się przyzwyczaj do rozpuszczonej młodzieży bo innej już nie będzie. Młodzi nie są głupi i za 3000 zł nie będą czasu marnować.

Tom Hanks
@Jorg 30.10.2018 08:18

Tak napewno. Może zaraz za 5?

anonim
@Tom Hanks 23.10.2018 16:38

osobiście tez pracowałem w oplu i znam wielu ludzi bardzo dobrych pracownikow którzy zostali zwolnieni i nie bylo to pozbywanie sie jak to mowisz nieudacznikow tylko ciezka sytuacja w firmie ktorej najprosciej bylo pozbyc sie ludzi na umowach czasowych.Tak samo watpie ze wszyscy których zwalnia ngk to lenie firma poprostu nie potrzebuje tylu ludzi albo obawia sie co bedzie i zwalnia jak leci( nie przedluża umow) bo tym ze stalymi musiala by dac odprawe. oby nie bylo az tak żle i taki kozak jak ty tez poleci wtedy zrozumisz co to znaczy byc oszukanym przez firme dla ktorej wiele sie zrobilo

stary

Robią z ludźmi co chcą .... stawiając ich przed faktami dokonanymi ... ukrywają fakt że drugi zakład to totalna lipa ... a wiadomo kto za błędne decyzje zapłaci w największej mierze . ciekawe ilu z wszechrozrastających sie biur zwolnią ludzi

Chatssss
@stary 28.11.2018 12:05

Skoro zakład w dąbrowie to lipa to po co wybudowali drugą hale i montują w niej maszyny?

Batman
@Chatssss 28.11.2018 20:45

a moze jakies zwolnienie z podatku maja

Zelazko
@stary 28.11.2018 12:05

Zaklad w dabrowie to finansowa porażka.PRawdopodobnie bedzie zlikwidowany w ciagu max 3 lat

Jor
@Zelazko 29.11.2018 12:39

Porażka owszem ale nie zamkną tego zakładu bo musi na siebie zarobić gliwicki zakład jest pogrążany żeby ten twór mógł nadal istnieć a my na tym niestety cierpimy

andy
@Zelazko 29.11.2018 12:39

Oj kolejny z bólem d/u/p/y. Pewnie mieszkasz w którejś z wioch obok Gliwic i trzęsiesz tyłkiem, że cie zwolnią albo przeniosą na Dąbrowę

DG
@Zelazko 29.11.2018 12:39

Prędzej DPFy w gliwicach zlikwidują

RED LSH
@andy 29.11.2018 17:15

Na ból (usunięte przez administratora) jest maść. Operatorzy z Dąbrowy dostają 500+ za "pracę" w Gliwicach, a jedyne co robią to albo się po kantynach kitrają albo są wykorzystani do prac 5S. Dlaczego? Bo nie mają szkoleń na naszym zakładzie i żaden czerwony nie zaryzykuje postawienia takiego NIEROBA na swojej linii. Zresztą wcale nie jestem zwolennikiem DPF Gliwice..to zakład gdzie 80% zatrudnionych traktowało jako CIEPŁY (usunięte przez administratora) Jak zaczęli spierdzielać zesrani do nas na zakład LSH to zobaczyli co to jest zakład produkcyjny i zasady i praca. Ja bym przede wszystkim na DPFach ZWOLNIŁ wszystkich CZERWONYCH albo przeniósł ich na linie pod nas-CZERWONYCH z LSH. W tedy by docenili co stracili NIEROBY..to już PATOLOGIA..

Edd
@RED LSH 30.11.2018 22:17

Masz racje tak się tworzy patologia na zakładzie. Mnie na przykład przenieśli, bo nie pasowałem do kurwidołka i byłem dla nich zagrożeniem. Niezmiernie z tego powodu się ciesze, a czy czerwony zostanie kiedykolwiek ukarany? nie sadzę

Sim
@Chatssss 28.11.2018 20:45

Bo już za dużo włożyli w tą fabrykę....

Marta
@RED LSH 30.11.2018 22:17

Jesteś typową cebula zamiast walczyć o to żebyś miał tak jak to napisałes light jak na dpf mieli to chcesz dojechać innych, mysle ze miałeś trudne dzieciństwo ojciec fiziol pijak matka bezrobotna wiecznie na nic nie było teraz zobaczyłes trochę jak wygląda kibel z ciepłą wodą i odbiła palma

Yellow
@Marta 04.12.2018 18:50

Na dłuższą metę się nie da. To niszczy twój wizerunek. Takich ludzi się nie szanuje, ale można to wykorzystać i skompromitować odpowiednie osoby odbierając im autorytet.

Tom Hanks

Bardzo dobrze NGK w końcu pozbywa się leserow z agencji, tylko starzy wyjadacze mogą zapewnić tej firmie przyszłość, kolejni leserzy odejdą przy 12h pracy i dobrze, zostaną te osoby które czują respekt do NGK.

Tom Hanks
@Tom Hanks 02.11.2018 16:07

Oj kolego. Nie ładnie się tak podszywać. Oczywiście podzielam pierwsze uwagi, ale o respekcie do NGK nie napisałem ani razu. Dlaczego pracownik miałby czuć respekt przed NGK? To nie moje słowa, wiec uważaj pod kogo się podszywasz.

Tom Hanks

Do pana Malowazne: Szkoda ze masz 40 lat a nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie za bardzo chce mi się tobie tłumaczyć tego raz jeszcze, wiec najlepiej poproś kogoś bardziej ogarniętego niż ty, aby ci to przeczytał i wyjaśnił - nigdzie nie napisałem ze w NGK system ocen jest idealny i stosowany po równo przez wszystkich. To ze masz 40 lat i przerobiłes już 13-tu pracodawców ma świadczyć na twoja korzyść? Bynajmniej. Przy tak częstej zmianie pracy wydaje się ze to z tobą jest coś nie tak. Może proste obliczenie: załóżmy ze zacząłeś prace w wieku 20 lat. Teraz masz 40 i 13 pracodawców za sobą. Mamy średnio 1,5 roku u każdego z nich. Można by rzecz, ze niezły spadochroniarz z ciebie. CV pewnie na 4 strony. Tylko co z tego.

Malowazne
@Tom Hanks 15.11.2018 13:27

Po prostu w między czasie zdobywalem doświadczenie i wykształcenie co skutkowało to tym że wybrałem pracować do kogoś kto to docenial przede wszystkim finansowo bo nie pracuję dla kogoś dla przyjemności. Natomiast mając na moją niekorzyść epizod zawodowy z przełożonymi o nastawieniu podobnym np do Twojego to oczywiste że najrozsadniej było jak najszybciej się pożegnać.

Tom Hanks
@Malowazne 15.11.2018 13:58

Tak uważasz. Twoje zdanie. Nie mniej jednak na pierwszej, lepszej rozmowie kwalifikacyjnej nikt nie łyknie tego, ze aż tyle razy trafiałeś na tak bardzo złych ludzi.

tez jeszcze operator w ngk

Dokładnie bierzcie przykład z policjantów i bierzcie masowo L4 np. teraz od przyszłego tygodnia jak mają największe zamówienia gdzie chcą abyśmy przyszli w soboty przez cały listopad niech weźmie l4 75% załogi przedstawimy nasze żądania czyli praca od poniedziałku do piątku tak jak było plus nadgodziny w soboty do tego niezabieranie premii za l4 plus podwyżka 500zł od nowego roku dla każdego operatora i tak do skutku aż przystaną na nasze żądania a nie dajemy się zastraszać bandzie jednostrzałowych drewniaków w białych koszulkach co jest z wami chłopy takie kozaki w gębie z was na kantynach a jak przyjdzie co do czego to się boicie paru lamusów w białych koszulkach skrzyknąć sie na fejsie i dawać na l4 od przyszłego tygodnia

pikuś
@tez jeszcze operator w ngk 07.11.2018 11:32

dokładnie jest tak jak piszesz kolego.Tylko że w tej firmie jest za dużo ''marionetek''które są mocnr w gębie a jak przyjdzie co do czego to boją się walczyć o swoje jakby się świat kończył na tym śmiesznym NGK.Ja miałem jaja i po 7 latach poszukałem innej pracy i jestem zadowolony że podjełem teraz tą decyzje i nie musze się martwić że po nowym roku musiałbym robić świątek,piątek i niedziele.Bo wekendy mam wolne a zarobie to samo nie wspominajac o wydatkach na dojazdy do pracy(bo jestem kierowcą i auto mam pod domem)

Zdzisław Magiera
@tez jeszcze operator w ngk 07.11.2018 11:32

Zarząd do dymisji wraz z menedżerem HR.Od nowego podwyżki 1000zl Brutto.Pozostanie w systemie 3 zmianowym.Co trzy miesiące za brak l4 500zl Brutto.Takie są nasze wymagania od stycznia 2019.

Brutalna prawda owiana smogiem
@Zdzisław Magiera 11.11.2018 20:46

I tak (usunięte przez administratora) dostaniecie a protestów nie będzie bo większość boi się o robotę bo do innej się nie nadają. Taka prawda.

pikuś
@Zdzisław Magiera 11.11.2018 20:46

Tak jak kolega poniżej napisał że większość ludzi boi się i są tylko mocni w gębie bo poza małpią pracą w NGK nic nie potrafią i nie będą walczyć o swoje a zarząd dalej będzie robił co chciał i kpił z ludzi

Plagingowiec
@pikuś 12.11.2018 13:05

Może ta większość ma rozum i nie myśli jak młodociani gówniarze co to rozumy pozjadali i myślą, że wszedzie ich do roboty przyjmą bo tacy są uzdolnieni? Jak Wam tak źle to co robicie w NGK? Idźcie do innej roboty i zarabiajcie tysiące wszak macie kwalifikacje. Tylko najpierw sprawdźcie ile to jest 2+2.

pikuś
@Plagingowiec 12.11.2018 21:57

Właśnie ja znalazłem nową robote i nie czekałem aż mnie zwolnią czy nie,poza tym miałem już dość tej atmosfery w tym zakładzie i chorych zasad.Jestem bardzo zadowolony z podjętej decyzji bo dla chcącego nic trudnego-i nie pisz głupot że się nie da znalezć normalnej roboty poza tym cyrkiem w NGK.Ciekawe co będziesz mówił jak będziesz miał np;50lat i taki 25 letni kmiot w czerwonej koszulce będzie tobą pomiatał.Powodzenia

Tom Hanks
@pikuś 13.11.2018 18:30

No właśnie, wszyscy bazują w wypowiedziach na utartych sloganach i chwytliwych hasełkach. Możesz te „chore” zasady przytoczyć? Chociaż jedna, która tak bardzo uprzykrzyla ci życie? Skoro nie przestrzegasz zasad to nie nadajesz się do żadnej roboty bo wszędzie jakieś obowiązują.

pikuś
@Tom Hanks 14.11.2018 00:07

Choćby samo oceny,straszne kolesiostwo

Tom Hanks
@pikuś 14.11.2018 16:51

I to ma być przykład??? No naprawdę rewelacja. To jest tak jakby powiedzieć, ze markety to wyzysk, rząd to (usunięte przez administratora) a media to (usunięte przez administratora) W każdej firmie jesteś oceniany w taki czy inny sposób. Nawet prywaciarz musi oszacować twoja przydatność do pracy przed wręczeniem ci stałej umowy. Wolisz być tak z czapy oceniany? Czy wolisz jednak jak są określone jakies reguły gry. Lepsze czy gorsze ale są. Zatrudnij się w firmie gdzie takich zasad brak - nie ma opisu kompetencji, nie ma skali ocen, zasad oceniania aż wreszcie przełożeni przechodzą odpowiednie szkolenie jak oceniać. Pomijając to, jak sobie potem radzą, system oceniania istnieje i najgorszy nie jest. Idź do firmy gdzie go nie ma. Tam zobaczysz prawdziwe kolesiostwo w przyznawaniu premii, podwyżek itd. U nas jeszcze jesteś w stanie się wypłakać w HRach ze ktoś nie przestrzega reguł. Ba, nawet powinieneś to zrobić jak ktoś nie umie cię ocenić lub robi to niesprawiedliwi. W firemce bez zasad do kogo pójdziesz? Do Pana Boga jedynie. I ty podajesz tutaj przykład związany z ocenianiem? I to w tak dość ogólny sposób? Rzeczywiście nic więcej nie przychodzi ci do głowy??? Tylko to w tej firmie tak cię boli? Come on!

...
@Tom Hanks 14.11.2018 20:44

Masz trwały nieuleczalny uszczerbek na zdrowiu psychicznym. Staraj się nad tym panować, bo inni też to odczuwają. Don't worry, be happy and smile!

Zbulwrsowany
@Tom Hanks 14.11.2018 20:44

Wpłynęły szekle za komentarze, że znowu piszesz? :-) Oceny nie działają i samo NGK to wie, bo od przyszłego roku będą gruntownie przebudowane, ale Ty dalej zaklinaj rzeczywistosc.

Malowazne
@Tom Hanks 14.11.2018 20:44

Na wstępie nie jestem i nigdy nie byłem pracownikiem ngk. Mówisz ze w ngk oceniane pracowników jest na rownych i jasnych zasadach? Trudno mi w to uwierzyć chyba ze sam oceniasz byc może nie świadomie subiektywnie lub sam jesteś oceniany najwyższą ocena dlatego że utrzymujesz dobre kontakty z osoba odpowiedzialna za wydawanie ocen. Coś Ci powiem jestem 40latliem aktualnie pracuję u 13 pracodawcy w moim zyciu.Pracodawców mialem przeróżnych od marketów po aktualnego pracodawcy "państwowego" i NIGDZIE nie spotkalem sie z sprawiedliwym i uczciwym ocenianiem i wynagradzaniem pracownika nawet przy nienagannym wykonywaniu powierzonych obowiązków służbowych.

Tom Hanks
@... 14.11.2018 21:03

Cieszę sie, ze jesteś przez to szczęśliwy. A tak na marginesie, co ma piernik do wiatraka? Może jakies konkretne argumenty, może chciałbyś się odnieść merytorycznie do tego co napisałem? Podejmiesz wyzwanie czy cie to przerasta? Czy będziesz dalej tupać nóżka?

Tom Hanks
@Zbulwrsowany 15.11.2018 10:32

To chyba dobrze ze ktoś to widzi próbuje coś z tym zrobić czy zmienić? Czy nie dobrze? Z żadnej strony nie dogodzisz. Tak złe i tak nie dobrze. To takie typowo polskie. Na szczęście zarezerwowane dla wąskiego grona ludzi ograniczonych.

Mechaniczna pomarańcza
@Tom Hanks 15.11.2018 13:07

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Problem w tym, że zakłady takie mają podkładkę w postaci papierku i nie da się z tym nic zrobić, chyba że wyślesz agenta, który to udowodni, bo inaczej cię zwolnią i pozbędą się problemu. Zatem cieszmy się, że mamy reguły do których nasi podwładni się stosują, bo inaczej bylibyśmy karani za rzeczy za które góra jest odpowiedzialna, powstał by ucisk i (usunięte przez administratora) nie do wykrycia. Prawo stosowane w praktyce jest najważniejsze.

Tom junior
@Tom Hanks 14.11.2018 20:44

Zapisz się na sobotę Tom, Bianka dziś wysłała grafik jak będą busy kursować, w grudniu dostaniesz menu rozpisane przez dietetyków w trosce o Twoje zdrowie a później zryją Ci i tak już chorą korę mózgową tym jakie to straty przynosi fiziol będący na L4

nem
@... 14.11.2018 21:03

Trochę wyrozumiałosci dla Toma Hanksa.Pobyt na bezludnej wyspie ( "Cast Away" )i rozmowy z piłką odbiły sie na jego psychice

Tom Hanks
@Tom junior 15.11.2018 17:14

Ja tam nie wiem, komu co ryją. Ja pracuje dalej i mam się dobrze. A wy? Jak widać po wpisach - nie bardzo...

Pierot

Tom Hanks mam dla Ciebie nową robotę skoro tak nie lubisz zasad panujących w NGK zalazł się dla Ciebie anarchistyczny zakład, w którym możesz mieć na wszystko wy.je.ba.ne. Zero norm, zasad, władzy, popłyniemy pod kiblem o 11.

Tom Hanks
@Pierot 20.11.2018 23:27

Kolego - pomyliłeś chyba osoby. Ja nie lubię zasad w NGK? A co mi do tego aby je lubić czy nie. Gdzie ja napisałem, ze nie lubię? Po prostu się do nich stosuje i tyle. I nie płacze. P.S. Nie lubię tego, jak ktoś cokolwiek „załatwia”. W szczególności prace. Mam nadzieje, ze tobie nikt jej nie „załatwiał”, bo potem takich właśnie mamy pracowników...

Dyrektor

Siema obecnym i byłym pracownikom. Widzę tu różne wypowiedzi niektóre są spoko niektóre wypalają oczy :D ale tak bez kitu jak wygląda praca magazyn / produkcja i jakie pieniądze na start na dzień dzisiejszy; Dzieki za info

Plg
@Dyrektor 16.11.2018 13:10

3200 brutto + 10% premii, praca nie jest ciezka. Atmosfera jak wszedzie gdzie jest dużo ludzi..zależy na kogo trafisz i jak Ty się będziesz zachowywał. Wielu podwykonawców, którzy pracowali w wielu zakładach na terenie Polski, z którymi mam czasami w NGK do czynienia...twierdzi, ze zaklad w Gliwicach to przedszkole w dobrym tego słowa znaczeniu.

Zdzisław Magiera
@Plg 16.11.2018 13:38

Co za Down.Przedszkole to chyba tylko skonczyleś i dlatego taki matoł z Ciebie!

Plg
@Zdzisław Magiera 20.11.2018 07:13

Owszem przedszkole skończyłem, zerowke, podstawowke, gimnazjum, szkołę średnia oraz wyższa i jestem inżynierem, a ty kmiocie?

Nikt-kmiot
@Plg 21.11.2018 06:21

Do wykształcenia, by być kimś patrzebna jest jeszcze elementarna kultura. Szkołe wyższą teraz, może skończyć każdy. :(

andy
@Nikt-kmiot 21.11.2018 07:34

To skończ jakąkolwiek....

Tom Hanks
@Plg 16.11.2018 13:38

Nimi dobrze kolego napisałeś. Także mam styczność z wieloma firmami, które nie tylko dla NGK świadczą swoje usługi lub sprzedają towary. Wielu z nich uważa właśnie, ze w NGK rzeczywiście jest dość luźno (także w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Jak można łatwo zauważyć, 90% z piszących (lub zaglądających na to forum) to desperaci, którym w życiu nie wyszło. Zapraszam ich do innych zakładów. Jestem ciekaw pod jakimi innymi nickami będą się pojawiać na tym samym forum, w dziale ich nowego pracodawcy hehehehe. Tacy nigdy nie przestaną płakać i narzekać...

gosc

@Tom Hanks tak czytam te twoje wypowiedzi, ktore sa beznadziejne mowisz o argumentach jakie mamy ci podac ja sie przenioslem na inna fabryke ngk dziekuje bogu, bo to jacy przelozeni sa na jednym z dzialow nazywanym "łagry" pewnie nie wiesz jaki to,bo jestes w opini mnie i moich kolegow 1.dziobakiem czerwonego 2.sluzbista czerwonym 3.badz jakims pionkiem z biura ktory nie wie co sie dzieje, a wracajac do argumentow na moje zadlo albo l4 zawsze czerwony odpowiada co z twoja umowa :) powiedz mi czy jest to normalne zapewne uzyjesz swojego jak ze dupnego intelektu zeby obrocic kota ogonem i wybronic brygadziste no ale coz :) powiem szczerze ci tak w (usunięte przez administratora) byles i (usunięte przez administratora) widziales :) argumentow mam sporo za tym ze ten zaklad od 2-3lat spadl na psy :)

Pionek z biura
@gosc 21.11.2018 10:44

Uwierz mi, że chciałbyś zarabiać tyle ile niektóre pionki z biura.

gosc
@Pionek z biura 21.11.2018 12:03

nie chodzi mi tu teraz o zarobek bo czerwony tez wiecej zarabia :) ale o sam fakt ze wypowiada sie typ ktory urwal sie z choinki albo robi w innym zakladzie wnioskujac po jego wypowiedziach :) zreszta kazdy z tych trzech osob ktore wymienilem ma lepiej niz zwykly normalny niebieski operator w tej firmie badzmy szczerzy :)

gosc
@gosc 21.11.2018 13:51

i nie wrzucam kazdego z biura do jednego wora bo znam tez bardzo wporzadku pracownikow stamtad tylko tego jednego delikwetna ktory stanowczo bronii tego co sie dzieje szczegolnie na "łagrach" o czym zupelnie nie ma pojecia :)

Tom Hanks
@gosc 21.11.2018 10:44

Niestety nie zgadles kim jestem i jak widać masz malutkie pojęcie o różnorodności profesji w NGK. Nadal nie podałeś argumentów. Wylewasz tylko święte żale na czerwonego, ze przyhamował twoje kombinatorstwo. Ja już wiem jak wyglądają te wasze żądła i L4. Tylko nieróbstwo się szerzy. Nic więcej.

YO

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: przejrzystości sytuacji. Szczerości .

Dorota
@YO 16.11.2018 23:53

Ludzie są zdezorientowani bo raz zwalnia się ludzi a teraz podobno znów przyjmują. Pracownikom należy się podwyżka bezapelacyjnie W nowym roku zarząd musi coś zmienić bo ludzie planują masowo odchodzić

Hojny ale dojny
@Dorota 17.11.2018 21:57

Ja bym wam dał podwyżki o całe 4.99zł

Alfa
@YO 16.11.2018 23:53

Zablokować dostęp do internetu. Pracownicy będą się bardziej interesować sytuacją w firmie i będą się jednoczyć przeciwko niej, albo odkryją jak mało mają sobie do powiedzenia....

Alfa
@YO 16.11.2018 23:53

Zablokować dostęp do internetu. Pracownicy będą się bardziej interesować sytuacją w firmie i będą się jednoczyć przeciwko niej, albo odkryją jak mało mają sobie do powiedzenia....

Arek
@YO 16.11.2018 23:53

uszczęśliwić ich 4 brygadówka

Chatssss
@Arek 20.11.2018 19:03

Co ty chcesz od roboty na zmiany po 12h? 90% ludzi która przeszła do Dąbrowy nie wróciłaby do systemu po 8h.

Arek
@Chatssss 20.11.2018 19:32

bo nie maja wyjscia

Chatssss
@Arek 21.11.2018 01:54

Nikt im nie kazał przychodzić do Dąbrowy. Przychodząc wiedzieli że będzie praca po 12h.

Pracownik z Gliwic
@Chatssss 21.11.2018 20:24

Ludzie z Dąbrowy nie chcą wrócić tu na zakład wrócić po prostu. Szczerze gdybym dalej był na Gliwicach to przy tej robocie i (usunięte przez administratora) co tam jest bym się zwolnił 8h tam to mordęga a mowa 12. O atmosferze i przydupasach czerwonych nie wspomnę.

Mojzesz
@Arek 21.11.2018 01:54

jako pracownik z dąbrowy, potwierdzam, system 12h to najlepsze co może być. Za nic bym już nie wrócił na 8h, masa wolnego czasu na załatwianie spraw

Tom Hanks
@Dorota 17.11.2018 21:57

Kto planuje masowo odchodzić? Skąd to wiesz? Skąd masz takie dane? Przepytałas cały zakład ze to wiesz? Właśnie takie ofiary losu jak ty same stwarzają taka atmosferę, dezinformacje i plotkę. Zajmij się lepiej praca a nie masowymi odejsciami.

Zet

NGK Gliwice po prostu robi odsiew z nierobami ,na ich miejsce nowi. Plujecie na czerwonych nierobów w gliwicach i plujecie na zakład w dąbrowie ,ale tutaj potrafi czerwony być człowiekiem ,przyjść zagadać na lini. Ostatnio na nocce widziałem przechodząc przez P4 PLUSA który zmieniał ludzi na reinspekcji i oczyszczał jak wracałem .W gliwicach by kazali wam pracować na 2 stanowiskach .

kazik

jest oficjalny mail że ma zostać 900 osób reszta do zwolnienia , ogólnie sytuacja od 1,5 roku beznadziejna , cały czas sie martwisz o prace , aktualnie zwalniają , nie dają nowych umów pracownikom którzy mieli przejść pod ngk w ich miejsce zatrudniaja nowych pod agencje

Hejro
@kazik 03.12.2018 17:54

To fakty! Dzisiaj do mnie babka z agencji dzwonila z oferta pracy a cv skladalem rok temu! Ta firma to (usunięte przez administratora)!

pikuś
@kazik 03.12.2018 17:54

Przecież to oczywiste dlaczego tak robią;bo staremu pracownikowi muszą dać albo umowe na stałe albo na dłuższy okres,a jak nowego pod agencje zatrudnią to w każdej chwili go zwolnią i po problemie.Dobrze kombinują,tylko szkoda że ludzi traktują jak śmieci

Automat

Dlaczego z NGK uciekają automatycy?? Myslalem, o pracy u Was, ale jak dowiedziałem się o skali rotacji to zmieniłem zdanie.

Inny
@Automat 24.11.2018 20:43

Automatycy to chyba najbardziej niekompetentna grupa pracowników. Zwykle nic nie potrafią sami zrobić ;-)

Sl
@Inny 25.11.2018 01:21

Cieżko by każdy z nich znał obsługę każdej maszyny tak dobrze jak operator, który ogarnia tylko jedno stanowisko.

Operator
@Sl 25.11.2018 10:47

Automatycy myślą schematycznie. Nie każdą awarie da się naprawić przy pomocy katalogu usterek i błędów. Podchodzą do maszyny jakby sami byli robotami.

Automat
@Operator 25.11.2018 12:05

Dobra, ale dlaczego np. z Noxow odchodzą?

mada
@Operator 25.11.2018 12:05

haha,

Normalny chop
@Sl 25.11.2018 10:47

Jedno ja muszę ogarniać 7 stanowisk jako operator.

Robot
@Automat 26.11.2018 05:29

Bo nic nie potrafią i tyle.

Edd
@Normalny chop 28.11.2018 12:09

Przynajmniej się nie nudzisz.

Automat
@Edd 30.11.2018 23:13

Czyli automatyce nic nie potrafią dlatego uciekają gdzie indziej by nimi dalej być. Już po tym forum widać, ze z ta firma jest coś nie tak. Dzięki!

Nikoś
@Automat 26.11.2018 05:29

Duża presja, niskie zarobki, brak kompetencji przełożonych jeżeli chodzi o zarządzanie chyba najgorszy dział Ngk Gliwice

Mirek

Mój kuzyn pracuje w NGK w Dąbrowie pod agencją PowerJobs i bardzo sobie chwalił. Do mnie też dzwonili, ale waham się. Mówili, że warunki takie same i w Dąbrowie i w Gliwicach. Akurat mam dogodny dojazd do obu lokalizacji. Czy jest duża różnica między zakładami?

Ricko

Witam Jestem osobą która właśnie zakończyła rekrutacje do NGK po przez Mannpower. Przyjęto mnie , czekam na podpisanie umowy , czytam opinie na temat atmosfery i zarobków , ciekaw jestem czy tak jest naprawdę jak niektórzy tutaj przedstawiają sytuacje w NGK , podczas procesu rekrutacyjnego obejrzałem linie produkcyjna w hali gdzie jest recepcja poznałem proces powstawania DPF-a. Zaczynam prace od 2-go stycznia 2019 r. jako operator linii produkcji. Moje pytanie : jak są opłacane nadgodziny ? jaka jest w rzeczywistości premia miesięczna ? ( powiedziano mi że do 10 % podstawy)

Niebieski

Ludzie, organizujmy się od stycznia wprowadzają czterobrygadówkę, świątek piątek i niedziela w pracy po 12 h, zero czasu dla siebie i rodziny, niektórzy studiują w weekendy, od 2020 roku nawet w handlu wszystkie niedziele będą mieli wolne ( święta już mają ), nie siedźmy jak stado potulnych baranów tylko pokażmy swoje niezadowolenie, najbliższa okazja na zebraniu z zarządem, sporo ludzi już pracuje długo i wszyscy zatrudniali się na normalny system 8 h, w większości państw na zachodzie taki manewr by im tak łatwo nie przeszedł.

bart
@Niebieski 25.11.2018 20:51

bez konkretnych związkow zawodowych niestety ale pracodawca bedzie z ludzmi robil co chce. tym bardziej ze wiekszość starych pracownikow jest tak zaślepiona ta praca ze nawet po 16 godzin by pewnie sie godzili pracowac

Robot
@Niebieski 25.11.2018 20:51

Gościu piszesz po to by ludzie się wewnętrzali po co innego. To idź do Tesco robić i stul ryj bo na P0 cie wyruchaja i tyle.

Halina

Dobrze, że premie na święta podobno są juz zatwierdzone czyli tys zł jak zawsze bo mogło byc źle po tym jak ngk dostało karę za sprzedaż filtrów z Dąbrowy a mówili klientowi ze to z gliwic. 55 mln zł. Szok. Tylko ze teraz z 2100 os ma zostać 900

andy
@Halina 29.11.2018 13:49

Halyna, Janusz Ci głupot nagadał

jojo
@andy 29.11.2018 17:16

Ogólnie powiem Ci, że jest fajnie, na liniach umilamy życie naszym przełożonym, których nic nie interesuje. Testujemy ich wytrzymałość w sensie co możemy zrobić, żeby nas zauważono i na ile można sobie pozwolić, żeby doszło do jakiejś reakcji. Potem sprawdzamy czy ta reakcja jest adekwatna do wymiaru sytuacji, po czym zastanawiamy się na co jeszcze możemy sobie pozwolić. Zabawa na całego, bo rezultat mało satysfakcjonujący. Pewnie stąd ta reklamacja.

Jakiel
@Halina 29.11.2018 13:49

Bzdura!!!

gAGATEK
@Jakiel 30.11.2018 10:19

Nie wiem chłopie. To zależy jak trafisz. Ja jak trafiłem tak się zesrać można...

sebek

Krzykacze i jak po spotkaniu?

Jo
@sebek 29.11.2018 22:20

Ch**owo, cięcia wszędzie

Nn

Pracowałem tam na 2 hali na brygadzie D. Ludzie są zastraszani przez zmianowego . A on czuje się jak Bóg bo jest zmianowym i traktuje wszystkich z góry, mających przy sobie pieski czerwonych. A operatorzy porostu nie mają się nawet do kogo zgłosić, bo zaraz premia za głupoty.

hamulec ;d
@Nn 25.11.2018 20:57

No nie ciekawie jest na tej brygadzie nikt na nadogodziny nie chce przychodzic wysylaja ludzi z innych hal

silnik
@Nn 25.11.2018 20:57

Głupoty opowiadasz. Przecież jest kierownik działu, kadrowa, dyrektor, agencyjni mają tylko przerąbane, muszą się na wszystko godzić, albo się zwolnić. Agencja im nie pomoże, bo nie działa charytatywnie.

wół czy osioł?

Od nowego roku szykuje się tam totalny (usunięte przez administratora), nawet 1 stycznia pójdą harować bo tak za nich zadecydowano, a myślałem że w SG to tylko tenneco birkenau na Bojkowskiej jest obozem, ale ngk birkenau mu zaraz dorówna, a może i nawet przegoni w walce o piedestał. Co do atmosfery to panuje tam czarna febra, lewusy i totalne lejbusie w czerwonych uniformach nie potrafiące nic, tylko łazić, pleść głupoty, palić fajki i popijać kawusie. A jak ktoś się coś odezwie to obraza majestatu jaśnie pana w czerwonym skafandrze, co po przyjeździe ze swojej wiochy do Gliwic i angażu w firmie marzeń, myśli że samego Pana Boga za nogi chwycił. Zbawcy ngk i świata co myślą że jak ich braknie to się ten kołchoz zawali, on już się wali ze zrównoważonym 12h systemem wyzysku od 01.1.2019 za około 2700 na rączkę. Dobrze że wyczułem sprawę nosem i pokazałem tym miglancom środkowy palec. Pozdrawiam wszystkich niewolników tyrających na to tałatajstwo. Ahoj dzielni żeglarze.

alibaba

Lubię atmosferę w NGK Ceramics za: Straszny (usunięte przez administratora) się tam teraz zrobił ????

Rafal

Jak wygląda proces rekrutacji juz w samym NGK, jakies skladanie samolociku w zespole? Cos wiecej ktos moze napisac o tym? :)

Lolo
@Rafal 21.11.2018 15:21

daj sobie spokój z praca w tym zakladzie ludzi zwalniaja ogolnie zakład sie sypie, chyba ze zalezy ci na krótkiej pracy

Otello
@Rafal 21.11.2018 15:21

To zależy na jakie stanowisko startujesz. No ale tak jak piszesz rekrutacja jest podwójna. Zawsze mogą cię przyhamować.

wolf

Firma, która nie liczy się z pracownikiem. Ciągle piszą jesteśmy dużą rodziną i mamy iść firmię zawsze na rękę ale w drugą stronę nic nie otrzymujemy- Firma obecnie zabroniła odejść ludzi za porozumieniem stron. Osoby z dąbrowy G za delegację otrzymują pieniądzę a Gliwice ani złotówki nie dostają mimo, żę Gliwice są pociągiem ciągnącym wszystko. . Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pozostawienie czesci firmy pracujcych w systemie 3 zmianowym. A tak wprowadzą 12H duzo osób ucieknie.

Batman
@wolf 21.11.2018 13:47

To że ludzie uciekna jest im jak najbardziej na reke docelowo w Gliwicach ma być tylko 900 pracownikow z obecnych ok 2tyś. jak ludzie sami odejda nie musza ich zwalniac a tym samym dawać jakichkolwiek odpraw

Batman

Docelowo w Gliwicach ma pracować tylko 900 osób z obecnych 2tyś

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics