NGK Ceramics

Gliwice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 463 ocen.

Opinie o NGK Ceramics

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

pan jan

od kwietnia 5000 tys. brutto jak będą czwórki, także spiąć się i robić pod siebie raz,dwa!

Podwyżka
@pan jan 19.02.2018 13:11

Slyszalem ze podwyzka od kwietnia to 1000 zl...

Gladiator

Wiecie coś o mixingu? Jak tam sie robi? Mam tam iść

Zainteresowana

Czy w Gliwicach sa przyjęcia kobiet?

Zerg

Podobno podwyżka tylko za oceny ,podobno wiadomo ze spotkania z zarządem.

Chatsss
@Zerg 15.02.2018 07:55

Nie podobno tylko tak będzie. W ostatniej gazetce zakładowej o tym pisze.w

Chatsss
@RG 16.02.2018 09:13

Głupoty piszesz. Zobacz aktualny regulamin oceniania i przeczytaj co tam pisze. Nic się w nim nie zmieniło od kilku lat.

RG

Nie wiem jakim cudem zarabiasz 4500 do 5600 chyba że pracujesz,po wyżej 5 lat to jest możliwe. Operator na piecach tyle nie ma.Jak zarobisz po podwyżce 3500 będzie dobrze więc nie pisz pierdół

Alek90
@RG 15.02.2018 11:21

Kolego RG podaj mi swojego maila, wyślę Ci pasek z wypłaty. Pracuję 2,5 roku i nie na piecach a mam te 3700 lajtowo

123
@Alek90 17.02.2018 09:14

cześć. Ja bym z chęcią zobaczył taki pasek jak mozna, FB masz? Jednak cos jest na rzeczy skoro takie pieniądze płacą.

Ciekawy

Mam pytanie, czy choroby nowotworowe które się nabywa po około 1,5 rocznej pracy w NGK można łatwo wyleczyć i czy wystarczy pieniędzy na leczenie nabytych podczas pracy nowotworów i pylicy z odłożonych częściowo 3200zł+10%premii???

Aleczek
@Ciekawy 26.07.2017 13:55

Gadasz głupoty. Na moim dziale są osoby co robią ponad 10 lat, oraz mnóstwo młodych po 5,4 i mniej i nikt nie choruje.. weź człowieku nie gadaj pierdół

xyz
@Aleczek 26.07.2017 22:06

Wiesz może nikt tego nie odczuwa ale do końca nie jesteśmy pewni co nam wyjdzie na starość pracując w takich warunkach.. badania badaniami też nie wiadomo co tam wychodzi jak człowiek się na tym nie zna a to, że ktoś mówi, że robi tam X lat i nic mu nie jest.. to nie jest jakimś argument potwierdzającym na to czy jakieś czasami zmiany w organizmie nie zachodzą.

bolojank

A co to jest krzemica?

iluminat
@bolojank 26.07.2017 21:57

Jednym z rodzajów pylic płuc jest pylica krzemowa- krzemica. Narażone są na nią osoby mające kontakt z krzemionką krystaliczną (SiO2). Rozwój tego rodzaju pylicy płuc jest bardzo powolny i długo pozostaje ona bezobjawowa. Należy pamiętać, że choroba pojawia się po długoletnim narażeniu na pył, ale zmiany są nieodwracalne. Co więcej, nawet po usunięciu czynników ryzyka proces nadal postępuje. Rozpoznanie opiera się na podstawie RTG klatki piersiowej po wcześniejszym ustaleniu znaczącego narażenia na kontakt z pyłem.

nowy
@iluminat 26.07.2017 22:17

kurczaki to brzmi jak wyrocznia dla ludzi tam pracujących.. :( taki przyszły pracownik jak takie wypowiedzi piszę to aż się odechciewa startować tam...

anonymous

Witam. Nie wiem co was tam ciągnie do tej fabryki jak tam tyle szkodliwych substancji jest z którymi codziennie ma się styczność. Zdrowia później nie odkupicie.

Brayan
@abc 15.02.2018 18:44

Już nie ma takiego zapylenia jak kiedyś od kiedy sa lepsze odciagi i od kiedy pył można odzyskać do materiału. Kiedyś krew z nosa to była codzienność a teraz już tylko suchość :)

abc
@Brayan 15.02.2018 19:32

O ciup to niesmacznie to się czyta ale żeby aż tak to się robiło... Na pewno idzie się przyzwyczaić do tego.. A po wyjściu z zakładu tez odczuwasz dolegliwości jakieś ?

mlodzik

chcial bym sie dowiedizec ccemu 2 raz nie przyjmuja pod NGK 2 raz jesli zwolnili

Alek90
@mlodzik 07.02.2018 17:36

Jesli zwolnili to znaczy, że ktoś sie nie nadawał. Jeśli ktoś sam sie zwolnił, a chce spowrotem to co? Kasa teraz lepsza, itp i nagle chce pracować? Dlatego

Twoja Tata

Pracuję tej firmie pare lat na piecach z wypłaty jestem zawsze zadowolony jak chcę dorobić ide na nad godz jestem zwykłym operatorem a zarabiam na rękę 4500-5600 więc nie widzę powodu do narzekań marudza tylko ci którzy albo się nie dostali albo już tam nie robią bo lecieli w kulki

Alek90
@anonymous 09.02.2018 18:40

Są różne środki ochrony osobistej, na pył to rękawice, maska, oraz rękawy do których każdy ma prawo. W okularach ochronnych nikt raczej nie pracuje ????

anonymous
@Alek90 12.02.2018 11:24

aha rozumiem.. te maseczki jak jednorazowe to pewnie za dużo nie pomogą ale zawsze to lepsze niż nic.. okulary też b.dobra rzecz

zainteresowany

witam..jak to jest w tym ngk czemu ciągle przyjmuja jest taka rotacja??czy to polityka firmy żeby ciągle zatrudniać przez agencję??czy jest szansa zeby tam się utrzymać

Bulba
@zainteresowany 31.01.2018 18:49

Plecy to podstawa na strefie

bezrobotna
@Bulba 31.01.2018 22:17

a ja myslałam , że ręce ....

Byker

Jakie oceny minimalnie trzeba dostawać żeby nie zostać zwolnionym przy przedłużania umowy?

Alek90
@Byker 08.02.2018 07:03

Zależy. Ale C warto by mieć. Czyli a'la 3.

DoRii

Dostal ktos ostatnio zaproszenie na II etap?? Bo wiekszosc moich znajomych stara sie o zatrudnienie w NGK. I narazie wszyscy czekaja na tel. Moze ktos zostatnio Was cos wie??

wwww
@DoRii 03.02.2018 00:44

ja czekałem miesiąc na drugą rozmowe obecnie pracuje ale na 12 osób przeszły tylko 4

wwww
@DoRii 03.02.2018 00:44

ja czekałem miesiąc na drugą rozmowe obecnie pracuje ale na 12 osób przeszły tylko 4

Jezza

Według mnie praca super, ale przejście pod firmę to kpina. 3 lata pod agencja i dalej nic. Na dodatek na dpf mają zmniejszyć zatrudnienie z 3200 na 1000-1500 osób, także wiadomo kto poleci , mimo takiego stażu. Pozdro

Alek90
@Jezza 05.02.2018 08:37

3200 to w całej fabryce łącznie z LSH i Nox. Na dpf jest 1700 osób.

anonymous

Witam. Pytanie takie .. Czy w tej fabryce czy to Gliwice czy DG naprawdę jest takie zapylenie krzemionkowe które powoduje jakiś uszczerbek na zdrowiu??? lub coś jeszcze innego.. Czy jakieś maski dają lub inną ochronę ? Rozmyślam nad zaaplikowaniem tam więc proszę o konkretne odp.. Dziękuje . Pozdrawiam

lolololo
@anonymous 26.01.2018 09:41

TAK ...Jest bardzo duze zapylenie......A firma klamie ze niema...

anonymous
@lolololo 02.02.2018 09:49

aha to nie ciekawie to brzmi.. :(

RG

Witam mam pytanie czy jak się pracowało pod jedną agencją, to można iść do drugiej? A umowa nie była przedłużona mimo że nic się nie zrobiło tylko przez kogoś innego

anonymous
@RG 02.02.2018 06:55

Jeżeli zostałeś zwolniony to już Cie nie przyjmą.

pb4@onet.pl

Rozmowa super wygląda mają duże wymogi i pytania ale co jest na hali jest inna bajka wyścig szczurów nim ci nic nie powie o wszystko musisz pytać i biegać za każdym bo stary pracownik ma w dupie cię i ticzer też a panowie w czerwonych podkoszulkach też za bardzo nie pomoże bo czasem też nie umie a zarabia krocie .Także panie i ponownie z biura co przyjmują może by tak się ruszyć na halę i zobaczyć jak wygląda szkolenie nowego .I dla tego jak coś to za miesiąc cię zwolnią i następny .

Opek
@pb4@onet.pl 04.02.2018 17:26

Wystarczy minimalnie myśleć i robotę się szybko opanowuje - tutaj nie potrzeba "opiekunów" tylko samodzielność

Chętny 42

Jak to jest ciągle zatrudniają a stanowiska się rozciągają. Nie jest tak że innym nie przedłużający umowy albo zwalniają tylko potocznie aby inni się dostali do NGK

Marcel

Czesc jak dlugo czekaliscie na tel od work o tym aby dostac sie na drugi etap czyli na ten obchod do ngk ?

anonymous
@Marcel 02.02.2018 17:38

Zazwyczaj nie dzwonią z negatywną odpowiedzią.

Alek90
@Marcel 31.01.2018 15:56

Poczekaj, w tym tygodniu przyjeto ponad 50 osób z tego co widziałem na komputerze. Duża część tych ludzi z Opla. Znam osobe co zadzwonili po miesiącu dopiero.

Zerax

Ciekawe ile będzie podwyżki

Lozer
@Zerax 02.02.2018 11:13

Ja słyszałem że 3tyś i to netto

Podwyszka
@Zerax 02.02.2018 11:13

0zł netto

Gość

Kiedy wiadomo ,żenowe osoby zatrudnione do 31.01 dostaną przedłużenie umowy.Jak to wygląda?

Zerg
@Gość 31.01.2018 07:25

Pod koniec miesiąca ,jak nie to Ci powiedzą

kolo

Hej. Jak wygląda praca na dziale sensorów NOX.? Chyba bardziej czystsza i nie ma tego jakby to powiedzieć pyłu, syfu co na DPF.

RG

Witam serdecznie Chciałbym napisać tylko tyle że robota jest wporządku w miarę,pomijając monotonia pracy płaca ok, na czas itp ale najgorsze co może być to ludzie tzw karierowicze itp co wchodzą innym do wiadomo bez mydła i lubią kablować na innych itp na piecach jest kilku takich na nowej hali, nie będę nazwiskami spał ale każdy kto tam trafi niech uważa.Bo nigdy niewiesz kiedy jeden z nich z twojej brygady albo innej za byle co pójdzie donieść na Ciebie i nie tylko

Chatssss
@RG 29.01.2018 10:24

Od kiedy to NGK zatrudnia analfabetów? Ból piszemy przez Ó zamknięte....

Nick
@Chatssss 29.01.2018 19:04

na stanowiskach operatorów są (mogą być) takie osoby...nic nadzwyczajnego byle robili co do nich należy.

Chętny 42

Gdzie składać w Bytomiu czy w Gliwicach Cv.Jak długo trzeba czekać. Teraz pytanie jak jest praca na tej produkcji taśmie jak chce się siku. Czy zwalniają za bele co.

Chętny 42
@... 30.01.2018 11:53

Ale co tak zwolnienia są bo nie zrobiło się limitu a testy ten jak się nie napisze pozytywnie masakra.

Alek90
@Chętny 42 30.01.2018 12:41

Wiem że na dziale P6 są jakieś egzaminy - dział końcowej jakości. Ale nie wiem co jak nie zdasz. Masz wszędzie targety, które jak linia sie nie psuje to normalnie wykonujesz. Za nie zrobiony target nie zwalniają.

Miglanc

Witam.mam zamiar złożyć cv do ngk..ale doszły mnie slychy że podobno jak ktoś ma 36 lat to już raczej się nie dostanie...jest to takie nie oficjalne podobno:))może ktoś został przyjęty w podobnym wieku??

Alek90
@Miglanc 29.01.2018 22:42

Pamiętam jak dostaliśmy w zeszłym roku na dział 44 letniego, więc raczej z tym 36 to nie prawda ????

PROROK

Stracisz zdrowie zachorujesz na raka będziesz wrakiem człowieka nikt Cie nie przyjmie do pracy będziesz tyrał za 1380 zł jak Ci się uda po jakiś agencjach pracy tymczasowej a każdy kto Cie znał będzie miał Cie w (usunięte przez administratora) po prostu życie ...życie trwa nadal.

anonymous
@luzak 29.01.2018 11:37

Ale ja właśnie chce prawdziwych opinii na temat zakładu od ludzi, którzy tam pracują.. A wypowiedź prooroka to nie wiem czy brać na poważnie czy tylko się wyglupia.

Chętny 42
@PROROK 26.01.2018 20:22

Nie ma tam większej składki na emeryturę jak jest w warunkach szczególnych wcześniejszą emerytura

Papaj

Kiedy podwyżka 1000zl???

anonymous
@Xx 29.01.2018 12:28

Dziwne bo dzisiaj bylo 6 na szkoleniu na piece

Xx
@anonymous 29.01.2018 16:24

Na każdego odchodzącego do DG musi przyjść nowy żeby go zastąpić. Pamiętaj że najłatwiej jest zwolnić gościa zatrudnionego przez agencję pracy

anonymous

Siema jezdzi ktos z Piekar Slaskich na 12stki zmiana D piece? 9

Nowy
@anonymous 29.01.2018 16:26

Ktos cos wie?

elkop

Witam Serdecznie Chciałbym złożyć dokumenty uprawnienia na wózki widłowe, wykształcenie wyższe ( mało ważne) ...jest mozliwość dostania się...ino mam problem mam orzeczenie o niepełnosprawnosci

DPF
@elkop 28.01.2018 19:44

Na Swiętego Dygdy :-)

mieszkaniec Gliwic

Witam.Po 10 latach w innej firmie zdecyduje sie na prace w NGK.Rozmawialem z osobami tam pracujacymi i odnioslem wrazenie,ze jak ktos chce pracowac to tam pracuje,tylko narzekajacy psoja opinie o tej firmie.Ja od 2018 mam priorytet aby zmienic swoje zycie zawodowe na lepsze i mam nadzieje ze ta firma bedzie strzalem w dziesiątkę.

Koko
@mieszkaniec Gliwic 03.01.2018 19:02

Jeżeli bd. Robic Sw. To nie pożałujesz zmiany :)

anonymous
@mieszkaniec Gliwic 03.01.2018 19:02

Jeżeli zatrudnienie w NGK to dla Ciebie "zmiana życia zawodowego na lepsze" to szczerze Ci współczuje..

anonymous

Mozecie podać ile miesiecznie zarabia podstawowy pracownik, np. nowo przyjety? min i max zarobki...z premią i dodatkiem za nocki itd

anonymous
@Operator 25.01.2018 21:51

3200 brutto - 2300 netto 10% premii 320 brutto -230 - 250 netto

anonymous
@anonymous 25.01.2018 21:59

Na piecach prawie zawsze ponad 3;D

zakochany w Ngk

Firma jak firma, produkcja jak produkcja na głowę nie kapie z głodu nie umrzesz jak się zakręcisz to może gdzieś się wciśniesz i przebimbasz parę lat są lepsze i gorsze miejsca dla młodego całkiem przyzwoity zarobek dla 30+ ochłap korporacyjny dymanie na linii z rakotwórczymi substancjami nie rozumie zachwytu wielu ale jak się popatrzy co to za sort społeczny i jakie potrzeby pierwszego rzędu to wsunie.... Na tatre Wam wystarczy i czasem nawet focie sobie na fejsa wrzucicie z wczasów i fury w kredo jednak daleko do Europy oj daleko pozdrawiam tych co maja trochę wiecej oleju w głowie a barany niech się cieszą ze wyplata na czas hahaha

Rdf
@zakochany w Ngk 24.01.2018 19:14

Aaaa ,widzę że zagranica ... truskawki w niemczech bez zbędnej chemii zdrowiu nie zagrażające ? XD

zakochany w Ngk
@Rdf 24.01.2018 23:35

Pracuje w Polsce baaa nawet w Ngk ;) ale staram się być obiektywny

BGC

Cześć, pracuje ktoś na dziale P5 (machining) jak wygląda tam praca w porównaniu z innymi działami ?

p5
@BGC 24.01.2018 15:41

Nie polecam. Ludzie zje.bani, hanysów naściągali, kolesiostwo.

Cukierr

Witam. Proszę napiszcie gdzie dokładnie składać papiery żeby dostać się do NGK, czy można mailem czy lepiej osobiście?

anonymous
@Cukierr 22.01.2018 22:55

Niewiem czy jeszcze przyjmuja ale mozesz wyslac mailem lecz pewnie o wiele lepiej takze osobiscie;)

Piece

Witam dostałem sie na piece. Czy ta praca jest naprawde az taka zla? Dzieki za odpowiedzi

anonymous
@Piece 21.01.2018 20:47

Jest ciężka, bardzo gorąco, niefajne warunki ale da się wytrzymać. Lepiej jednak na produkcji.

anonymous
@anonymous 22.01.2018 11:35

Z tym ze na piecach troche wiecej zarobisz.

Pablo

Witam koledzy na czym polega praca w dziale utrzymania ruchu jako mechanik i ile można zarobić?

Zerg
@Pablo 19.01.2018 09:36

Zielonego pojęcia nie mam ,ale jak się dowiesz to napisz ;chętnie się każdy chyba dowie

anonymous

Zadzwonili do mnie powiedzieli ze przeszedlem pozytywnie cala rekrutacje i mam czekac na skierownie na badania... Cisza od tygodnia jakos. Ma ktos podobno sytuacje?

Pracownik produkcji Holandia
@anonymous 18.01.2018 10:40

Musisz być cierpliwy ja kiedyś składałem i oddzwoniła do mnie po 4 miesiacach Jessika z worka była zdziwiona ze juz nowa prace sobie znalazłem,one maja tam duzo pracy byłem kiedyś przejazdem w biurze w gliwicach to nawet nie zauważyły ze wszedłem tak były zajete Facebookiem mimo wszystko gratuluje i życze powodzenia w nowej pracy...

anonymous
@Pracownik produkcji Holandia 18.01.2018 17:50

"Powiedzieli" w Worku ze przyjecia od poczatku lutego wiec jutro tam zadzwonie i sie dowiem co i jak

Doner

Jest ktos w stanie opisac mi prace przy piecach w gliwicach oprocz tego ze jest cieplo?;) czy jest ciezka ile przerw czy cale 12h przy piecach sie stoi?

anonymous
@anonymous 10.01.2018 07:59

Nie ma najgorzej;)

Pytanie
@Doner 09.01.2018 13:31

???

Operator

Może Wam jeszcze napisać co mówić na rozmowach żeby się dostać?? Ludzie to jest dramat !

rafal

Mam pytanie jak dlugo czekaliscie na odpowiedz od chwili wyslania cv

Zerg
@rafal 14.01.2018 12:42

6 godzin ,ale to było w marcu.

anonymous
@rafal 14.01.2018 12:42

Ja musialem sam sie upomniec. Takze lepiej zadzwon do Worka;)

Praca

Proszę mi powiedzieć co jest na drugiej rozmowie w ngk. Co trzeba robic. Jakie pytania.

anonymous
@ciekawy 12.01.2018 08:02

Dostaniemy telefon do 2 dni roboczych;)

dpf
@Mlody 10.01.2018 20:04

Prosze o informacje jakie sa zdania w pracy w grupie ?

anonymous

Jak sie ma 192 godziny z grafiku 12stek to wszyskie godziny sa liczone? Czy podstawy mam te 2300 netto i nie wazne czy 160 czy 192h?

anonymous
@anonymous 13.01.2018 08:26

godziny powyżej etatu w danym miesiącu to nadgodziny 50%

anonymous

Kto jutro idzie na 2 etap do NGK?

Nox
@anonymous 10.01.2018 10:36

Ja miałem 1wszy etap czy macie ustalone którego 2gi etap?

idol
@Nox 12.01.2018 00:05

Cześć,ja dzisiaj mam pierwszy etap,jeśli go przejdę powiem Ci co z drugim .Pozdro

oli

Czy do NGK w Gliwicach dojeżdża ktoś z Żor ???

anonymous

Jutro mam rozmowe w Worku czy mial juz ktos ostatnio rozmowe?;)

anonymous
@anon 08.01.2018 18:24

No i tego sie obawialem. To jak sie na zmiane przyjedzie to musi byc masakra

anonymous
@anonymous 08.01.2018 18:54

A duzo ludzi z Piekar Slaskich jezdzi do gliwic?

anonymous

Witam, mógł by ktoś opisać mi pracę na magazynie w D.G. ? Co należy do obowiązków pracownika, jaka intensywność pracy. Wystarczy jedna odpowiedź, bez zbędnej (usunięte przez administratora) burzy.

Catsss
@anonymous 07.01.2018 06:45

Który magazyn? Są dwa, wyrobów gotowych i techniczny. Różnią się zasadniczo.

anonymous

Kiedy podwyżki? w kwietniu?

anonymous
@Anon 05.01.2018 17:18

Od 17 stycznia beda przyjecia pod firme z tego co wiem

anonymous
@anonymous 05.01.2018 21:38

a średnio w jakiej kwocie są podwyżki?

Kiver

Przyjecia do gliwic od nowego roku;)

anonymous
@Marek 04.01.2018 20:59

czyli około 2500? W Dąbrowie niby więcej, bo czasem wpadnie więcej godzin

anonymous
@anonymous 04.01.2018 22:08

Ale z nadgodzin wam wychodza godziny? To pracujac 16 dni w miesiacu po 12h to ma sie 32 nadgodziny 50% wiecek platne...

Mariosz

Czy wie ktoś czy i kiedy będą przyjęcia do Gliwic?

Mojzesz
@Carlito 04.12.2017 17:59

Do dąbrowy podobno od nowego roku. Teraz probuja werbowac osoby z gliwickiego NGK

Strachu
@Mariosz 04.12.2017 17:38

Ktos sie orientuje?

Apollo

Ma ktoś dokładne informacje kiedy będą przyjmować do Gliwic?

Apollo
@Marek 18.12.2017 20:54

Na stronie DG ktos opisal jak to wyglada;)

Marek
@Apollo 19.12.2017 09:08

Widziałem, niemniej jednak może się coś zmieniło, dlatego fajnie by było jakby opisał co i jak oraz jak mu poszło :)

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics