NGK Ceramics Polska Sp. z o.o.

Adres: Jana Gutenberga 6, 44-109 Gliwice

NIP: 6312363833 KRS: 0000146418

NGK Ceramics Polska Sp. z o.o.
3 710 3707 5 1

Opinie o NGK Ceramics Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Wiem
 Opinia

Wiem po rozmowie z zaprzyjaźnionym wysoko postawionym pracownikiem że od stycznia wracamy na 8h po 3 zm.

Pomocna?
Tak20Nie3
Wiem lepiej
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Kadra wysokiego szczebla rozważa takie rozwiązanie

Pomocna?
Tak12Nie2
Prorodzinny system 12h
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Już nikt nie chce systemu 8 godzinnego

Pomocna?
Tak8Nie21
Wiem
 Opinia
@Prorodzinny system 12h 08.07.2019 17:56

Chyba ty

Pomocna?
Tak14Nie2
Niezorientowany
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Znaczy się cały zakład czy tylko DPF-y na 8 a LSH i GPF po staremu na 12?

Pomocna?
Tak7Nie1
Wiem
 Opinia
@Niezorientowany 08.07.2019 23:25

Tylko DPF

Pomocna?
Tak9Nie1
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Następny który wie, to jakaś masakra z wami, jako mozna tak pie.. olić???

Pomocna?
Tak1Nie7
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Nigdy już nie wróci system 8h,za chwile jakiś oszolom napisze o podwyżce, i sie (usunięte przez administratora) zacznie licytacja kwot, jak stado baranow haha.

Pomocna?
Tak3Nie8
Tommy Gun
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Dzida Brygida 09.07.2019 13:58

500+ dla każdego. Od nowego roku

Pomocna?
Tak4Nie2
Wiem
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Tommy Gun 09.07.2019 14:59

To jest prawdopodobne a raczej na pewno pewna informacja :) cieszmy się :)

Pomocna?
Tak4Nie1
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tommy Gun 09.07.2019 14:59

Jest i baran.

Pomocna?
Tak1Nie2
Oliwietta
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Czy był ktoś na spotkaniu dziś i czy jednak od stycznia system 8 godzinny?

Pomocna?
Tak1Nie1
Tommy Gun
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Dzida Brygida 10.07.2019 02:29

Barana to możesz w ścianę swoją pustą głową wykonać

Pomocna?
Tak2Nie1
Robot
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wiem 08.07.2019 16:42

Wiem po rozmowie z wysoko postawionym sprzątaczem w naszej firmie, ze kible od stycznia będą zamknięte.

Pomocna?
Tak3Nie2
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tommy Gun 12.07.2019 07:33

Barana mozesz wykonac? I kto tu ma pusty leb? Szkoda ze tak zaklad przycislo i zatrudnia takich analfabetow, tylko taki diesel moze takie gów. No wymyslac, to wiele tłumaczy.

Pomocna?
Tak1Nie2
Tommy Gun
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Dzida Brygida 12.07.2019 11:28

Uuuuu widzę, że ktoś się poczuł bardzo urażony słowami gorzkiej prawdy. Nie bierz wszystkiego tak do siebie bo żyłka Ci pęknie i jak wtedy będziesz się wypinać przełożonym. Sprawdź co znaczy wyraz analfabeta a później go używaj. I naucz się zasad interpunkcji...

Pomocna?
Tak3Nie1
Wiem
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Tommy Gun 12.07.2019 15:53

Dobrze polać mu

Pomocna?
Tak1Nie1
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tommy Gun 12.07.2019 15:53

Slowami gorzkiej prawdy? Dobry jestes haha. Twoja skladnia jest odpowiednikiem zawartosci w twojej glowie. A to ze twoja stara wypina sie gdzie popadnie to nie znaczy ze inni robia to samo.

Pomocna?
TakNie2
Operator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dzida Brygida 13.07.2019 08:53

Problemy w czytaniu ze zrozumieniem? Wróć do podstawówki. Zaryzykuję tezę, że dla Twojej osoby to i tak za wysoki poziom. Szkoda czasu na kogoś tak ubogiego w wiedzę jak Ty.

Pomocna?
Tak1Nie
Dzida Brygida
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Operator 13.07.2019 14:34

Nie tommy gun? Co za patafian!

Pomocna?
TakNie
zdziwiony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy to prawda że Ukraińcy dostali wypłatę 3700

Pomocna?
Tak2Nie
Piece dpf
 Opinia
@zdziwiony 13.07.2019 14:08

Jeśli pracowali na piecach, na brygadzie D to tyle wychodziła wypłata za czerwiec

Pomocna?
TakNie
Formingowiec GPF
 Opinia

A widok w piecowej kanciapie ciagle ten sam :) jak to na nockach :) chetnie bym zmienil dzial i do was przyszedl macie wakat ??

Pomocna?
Tak6Nie13
Qwerty2019
 Opinia
@Formingowiec GPF 16.06.2019 04:01

Panie Formingowiec już sam fakt z jakiego działu pochodzisz mówi o tym że na piece się nie nadajesz. W Lidlu sobie roboty szukaj...

Pomocna?
Tak24Nie3
Formingowiec GPF
 Opinia
@Qwerty2019 16.06.2019 15:36

Panie...mialbys polowe mojej wiedzy to mozg by ci eksplodował...na formingu trzeba większej niz ci sie wydaje chyba najciezszy dzial pod katem wiedzy na fabryce ale ty wolisz telefon i sluchawki :p

Pomocna?
Tak1Nie17
taki owaki
 Opinia
@Formingowiec GPF 16.06.2019 23:53

Zastanawia mnie, skąd pan tyle wie o naszych piecowych, o ich pracy i o tym co robią? Skoro jest pan z innego działu, skąd pan może to wiedzieć

Pomocna?
Tak16Nie
Jan Palony
 Opinia
@taki owaki 17.06.2019 08:52

To może być trudne do zrozumienia ale spróbuj. Może on przechodzi między działami. Hmm...

Pomocna?
Tak1Nie6
taki owaki
 Opinia
@Jan Palony 17.06.2019 14:19

Czyli zakładam że na przerwie. Czyli możemy założyć że pieców i też mieli wtedy przerwę

Pomocna?
Tak1Nie1
Sratatata
 Opinia
@Formingowiec GPF 16.06.2019 04:01

Formingowcu skoro ty widzisz jak piecowi w kanciapie siedzą na słuchawkach idąc na przerwę to oni mają w tym samym czasie przerwę co ty. To skoro oni nie mogą w tym czasie siedzieć na telefonie to zastanawia mnie co uprawnia ciebie do używania telefonu podczas pracy. Widać że jesteś jednym z wielu leszczy którzy uważają że wszyscy są źli tylko ty jesteś super fachowiec nie doceniany przez firmę. Masz problem to zgłoś to oficjalnie a nie zachowuj się jak ostatnia c.i.p.a bo odwagę masz tylko na forum. Jak dla mnie to zwykła p.i.z.d.a jesteś.

Pomocna?
Tak13Nie1
pracownik_z_NGK
 Opinia
@Formingowiec GPF 16.06.2019 04:01

no no ja też bym chetnie zmienił dział na wasz ale tylko na przerwy bo nie przypominam sobie żeby ktoś prócz was miał przerwy po 30 minut

Pomocna?
TakNie7
J
 Opinia
@pracownik_z_NGK 17.06.2019 20:04

Co Cie to obchodzi ile mają przerwy, Twoja firma? Ze swoich płacisz? Nie lubię takich pulokow co innym patrzą na ręce. A swoją drogą statek tonie :)

Pomocna?
Tak9Nie
pracownik_z_NGK
 Opinia
@J 18.06.2019 06:09

co Cię obchodzi powiadasz? to co tych placzków obchodzi co u tych osob na piecach w biurze sie dzieje?najpierw poczytaj ze zrozumieniem wszystkie wpisy a potem komentuj kto komu patrzy na ręce.

Pomocna?
Tak2Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@taki owaki 17.06.2019 08:52

A od kiedy to trzeba pracować na danym dziale zeby wiedziec jak wyglada praca na innym, juz pare lat pracuje na tej fabryce mam znajomych praktycznie na kazdym dziale i wiele od nich mozna sie dowiedziec pozatym jak juz mowilrm przez szybe duzo widać.

Pomocna?
TakNie5
Formingowiec GPF
 Opinia
@Jan Palony 17.06.2019 14:19

No jak widac dla innych to zbyt trudne :)

Pomocna?
TakNie
Formingowiec GPF
 Opinia
@taki owaki 17.06.2019 17:57

Haha taaa z piecow mieli przerwe xd akurat tak sie sklada ze znam gdziny przerw na piecach i zadna z tych godzin wtedy nie byla :p pozatym czy nie jest tak ze do przerw służy kantywtea nie biuro ?? A ja akurat mam przerwe kiedy chce i na fajke tez chodze kiedy chce :) bo kto powiedzial ze mam niebieska koszulke :) a czerwoni przeciez kiedy chca maja przerwy na fajke kawe itp czyz nie drodzy koledzy ? :)

Pomocna?
Tak2Nie3
Formingowiec GPF
 Opinia
@Sratatata 17.06.2019 19:57

Co uprawnia mnie do telefonu ?? Hehe XXI wiek mnie uprawnia tyle ze drogi kolego co innego wyslac do zony sms lub odebbrac tel od dziecka a co innego ogladac kilka godz filmy :) zeby nie bylo jestem za tym bysmy wszyscy mogli wtedy gdy sytuacja wymaga skorzystac z tel POZDRAWIAM. :) aaaa i nie uwazam sie za super tylko lubie poszanowanie innych ludzi a na piecach tego nie widac bylo inni zapierniczaja a drudzy z nudow spia lub telefon to jest nnormalne uwazasz ?? Gdzie pomoc drugiemu by bylo lzej ? Tak jest zreszta nie tylko na piecach ja sam z takim zachowaniem nie wygram bo mentalnac ludzi na stanowiskach czerwonego urosla do rangi bycia lepszym kims waznym...zamiast byc poprostu dobrym duchem zalogi i pomocnym kiedy trzeba nie bac sie rekawiczek i pomoc...znam takich co nie baja sie pracy i pomocy szacun dla was koledzy :)

Pomocna?
Tak1Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@J 18.06.2019 06:09

Statek tonie dokladnie...ja nie patrze innym na rece pod katem fajek przerwy na kawe itp ngk to nie wiezienie zeby zakazac komus kto pali wyjsc na fajke o ile robota jest robiona na czas itp bo chyba lepiej by byl wmiare luz i robota zrobiona niz same zakazy

Pomocna?
Tak1Nie
Qwe
 Opinia
@Formingowiec GPF 20.06.2019 00:32

No i jak tu ku*wa ma być dobrze. Wuj Cię obchodzi co robią piece ,p0 czy inny forming. Może kaizena napisz żeby kamery dziennie przeglądać,co byś nie był pokrzywdzony. Smutne

Pomocna?
TakNie
Formingowiec GPF
 Opinia
@Qwe 23.06.2019 00:01

A ciebie gow.o powinnno obchodzic co sie pisze na forum :) wracaj baranie do zagrody....przez takich jak ty w firmie jest jak jest, czyli same (usunięte przez administratora) bojace sie zawalczyc o swoje racje...

Pomocna?
TakNie
asdf1234
 Opinia
@Formingowiec GPF 16.06.2019 04:01

panie formingowiec A to że forming pomyka co godzine na fajeczke jak nie czesciej to rozumie że to jest normalne i ok? Lepiej niech kazdy najpierw spojrzy na siebie a potem sie wypowiada ;)

Pomocna?
TakNie1
Qwe
 Opinia
@Formingowiec GPF 23.06.2019 21:40

A o coz mam walczyć,może też jestem z tych co netflixa znają na pamięć? Ijak na razie to ty pokazałeś że nie umiesz walczyć o swoje bo zamiast próbować poprawić sobie, to próbujesz pogorszyć innym.

Pomocna?
Tak1Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@asdf1234 24.06.2019 09:46

Na fajki od zawsze kazdy chodzil jak chcial, fakt bywa to wkurzajace dla tych co nie palą ale to kwestia dogadania miedsy operatorami :)

Pomocna?
TakNie
Formingowiec GPF
 Opinia
@Qwe 27.06.2019 21:41

A niby jak ja pogarszam innym wytlumacz mi ? No tak najlepiej siedz cicho, rob co ci każą nawet jak sie z czyms nie zgadzasz bo tak jest najprosciej...

Pomocna?
TakNie
Qwe
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Formingowiec GPF 02.07.2019 08:28

Jak ? A tak że na publicznym forum płaczesz na piecowe kanciapy, chowając się za ksywa, zamiast załatwic to w pracy jak facet co "umie walczyć o swoje", bez mieszania w to obcych osób które to czytaja. Boli cię to rób to samo co oni

Pomocna?
TakNie
Formingowiec GPF
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Qwe 10.07.2019 08:05

To moze podaj pierwszy swoje dane publicznie hmm ? Widze ze boli cie, ze ukrucili wam kanciapowe siesty :)ja caly czas robie co chce, robote mam zrobiona wiec przelozony nie widzi problemu, ze ide zapalic czy tez na kawe bo ma normalne zdrowe podejscie do ludzi :) pozdro dla normalnych :) A to, ze tobie przelozony zabrania wszystkiego pod grozba zabrania premii to nie moj problem..zawsze wsrod przelozonych znajdzie sie czarna owca a twoj to pierwszy chyba ktory lazi za operatorami na palarnie by zabrac premie hehehe :)

Pomocna?
TakNie
Qwe
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Formingowiec GPF 10.07.2019 11:40

To teraz nie wiem, jestem piecowym siestowiczem, czy chodze na smyczy liniowego? W jakim celu potrzebujesz moich danych? Nikomu nie wadze ani mi nikt nie wadzi, a ty z kolei masz straszny bol tylka o wszystko

Pomocna?
TakNie
Zainteresowana pracą
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Chciałam się dowiedzieć czy są przyjęcia do firmy. Praca dla kobiet. Czy moglibyście napisać jak wygląda praca? Jaka stawka na początek i umowa. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie4
Pracownik
 Opinia
@Zainteresowana pracą 10.07.2019 15:27

Dawaj do nas . Już sporo ludzi z Ukrainy przyjmują. Polacy nie chcą pracować za 2800.

Pomocna?
Tak4Nie
Monter
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Co tam dzisiaj na zebraniu było?

Pomocna?
TakNie
Czyściosheq
 Opinia
@Monter 09.07.2019 22:31

Różne rzeczy ale co mnie zdziwiło, w ramach 5S mają być odnowione toalety. Ale co z tego? Jak bydło nie potrafi korzystać z kibelka i zostawia za*rany to choćby był ze złota to dalej będzie (usunięte przez administratora) i standard dworcowy.

Pomocna?
Tak2Nie
Oliwietta
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Czyściosheq 09.07.2019 23:34

A było coś o tym systemie 8 godzinnym czy to tylko plota

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Czyściosheq 09.07.2019 23:34

Było coś na temat łamania przepisów BHP na gpf?

Pomocna?
TakNie
Skończony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Też macie problemy z nosem? Zatkany cały czas, katar? :/

Pomocna?
Tak1Nie2
Asd
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Skończony 09.07.2019 21:31

Tak,mimo maski itp

Pomocna?
TakNie
Tommy Gun
 Opinia

Wódka, dziwki i lasery. 500+ dla każdego :)

Pomocna?
Tak3Nie1
WtommyGraj
 Opinia
@Tommy Gun 09.07.2019 08:06

Darmowe obiady na NGK polać mu :)

Pomocna?
Tak4Nie
Zainteresowany
 Opinia

Czy to prawda ze głowni nasi klienci Volkswagen oraz BMW zrezygnowali z filtrów z dąbrowy górniczej ? Jak ma sie tam ta fabryka ? Czy wiadomo coś więcej ?

Pomocna?
Tak2Nie1
Biurowy
 Opinia
@Zainteresowany 06.07.2019 12:31

Prawda że VW wraca na glw o bmw nic nie wiem

Pomocna?
Tak3Nie2
Moja_Twoja
 Opinia
@Zainteresowany 06.07.2019 12:31

Profesjonalizm pracowników z DG znowu dał o sobie znać. Brawo.

Pomocna?
Tak3Nie3
Chattts
 Opinia
@Moja_Twoja 06.07.2019 17:15

Głupi jesteś i tyle. Chcieli filtry które składa taki (usunięte przez administratora) jak Ty. Chodzi o precoating którego nie ma w Dąbrowie. Ale to chwilowe.

Pomocna?
Tak1Nie1
Anonymous
 Opinia
@Moja_Twoja 06.07.2019 17:15

Przynajmniej nie kapujemy do PIPu o byle pierdołę.

Pomocna?
Tak4Nie4
Moja_Twoja
 Opinia
@Anonymous 07.07.2019 16:28

Tak tak Gorolu. Ciekawe czy będziesz tak śpiewał jak wprowadzą Ztki płatne jako 100% bo to będzie wynik naszej interwencji w PIP.

Pomocna?
Tak2Nie1
Zdruzgotany
 Opinia

Brawo dla wszystkich (usunięte przez administratora) co jęczeli za powrotem 8h trybu pracy. Dzisiaj na mojej hali było zebranie z kierownikiem - od lipca fabryka przechodzi na tryb Czterobrygadowy - ośmiogodzinny. Pierwszy wolny weekend mamy w połowie października. Gratulacje dla wszystkich (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie18
Giller
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 08:35

Piszesz jakies pierdoly, (usunięte przez administratora)to ludzie rozsiewajacy ploty, kierownik zrobil cie w (usunięte przez administratora) Ja, jak twoja stara, jaka chala jaki dzial, podaj a zaraz obale twoje debilne plotki.

Pomocna?
Tak7Nie2
lolololo
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 08:35

Serio??

Pomocna?
Tak1Nie
Waldi
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 08:35

Też mi się wydaję że plotka z (usunięte przez administratora) wzięta Ngk nie działa tak chaotycznie no chyba że się mylę pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie1
Zdruzgotany
 Opinia
@Giller 24.06.2019 09:16

Co to ja "chala" ?? Nic dziwnego, że ta firma tak wygląda skoro pracują tam analfabeci.

Pomocna?
Tak4Nie3
Oliwietta
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 08:35

Niestety mój kier również potwierdził powyższą infor z tym że nie od lipca a sierpnia.... Masakra.. Znów się ludzie będą zwalniać bo 3 godz dojazdu codziennie to pomyłka

Pomocna?
Tak1Nie8
Giller
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 17:05

(usunięte przez administratora) polonista ktory (usunięte przez administratora) na lini, naprawde dramatem jest to ch? Ja mysle ze dramatem sa takie te.. pe lby co sieja propagande. W ciagu 2 tyg.zmienia nam system pracy, lepiej byc analfabeta niz takim patafianem.. Co jak cos tam uslyszy pod kiblem przekazuje to dalej, takze sprawdz moj tekst polonisto, chociaz pewnie po zawodowej ci do niego daleko, jak trzeba miec pusty baniak by pierd... lic takie bzdety, co za leb haha. Wrozbita Maciej ja per. dole.

Pomocna?
Tak1Nie
Giller
 Opinia
@Oliwietta 24.06.2019 18:45

To sa bzdury! Robia z wami co chca, zaraz pojawi sie nastepny wpis ze od wrzesnia, widac ze nie macie kompletnie pojecia o kodeksie pracy, zal mi was, mam nadzieje ze zwolnienia zaczna sie po a nie przed oficjalna wiadomoscia haha. Jak powiedzial pewien grecki wyczynowiec,, wiem ze nic nie wiem" ten cytat to dla pana polonisty.

Pomocna?
Tak1Nie
Brawo
 Opinia
@Giller 24.06.2019 19:08

Nie ma konkretnej daty narazie czekają na kolejną wizytę PIPu jeżeli zaakceptuja zmianę jaką jest wycofanie rocznego grafiku to dalej będzie jak jest jeśli nie to zetki będą płatne 100% a jeśli dalej połowa załogi postanowi pójść do domu bo wybierze zetke i maszyny staną jak ostatnio to zostanie wprowadzony system 4 brygadowy a wtedy nie dość że wszyscy stracimy kasę to jeszcze weekendy zobaczymy co 6 miesięcy brawo wy

Pomocna?
Tak2Nie2
Giller
 Opinia
@Brawo 27.06.2019 05:09

Zetki beda teraz wylacznie na nockach czyli 100%.i beda podawane tylko z miesiecznym wyprzedzeniem to sa te cale zmiany, zreszta czas pokaze kto mial racje.

Pomocna?
Tak9Nie
lolololololo
 Opinia
@Brawo 27.06.2019 05:09

Wprowadzenie 8h systemu pracy na 4 brygadach oznacza zamkniecie zakładu.Gdyby to było takie proste to juz by to zrobili. Myslisz ze zaakceptowali to ze 25+ osób z jednej hali idzie do domu i kilka maszyn staje. A na DPF cisza boja sie oznajmic tzn powiedziec ludziom prawde. NA DPF tak samo nie musisz zostawac na Z i tak samo jak na innych biznesach mozesz wziasc dowolny dzien wolny jezeli masz przepracowaną odpowiednia ilosc godzin Z

Pomocna?
Tak1Nie
Dzida Brygida
 Opinia
@Zdruzgotany 24.06.2019 08:35

Jest lipiec, juz pracujesz w systemie 8h?coś jest bardzo nie tak z toba lub twoim kierownikiem. Dlatego prosba, nie posuwaj takich pierdół... Jeżeli nie masz nic do powiedzenia poprostu milcz!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Wotan
 Opinia
@Dzida Brygida 01.07.2019 09:49

Dali 3 miesiące próbne. Jeżeli ludzie będą dalej wybierać zetki to wprowadza 8 godz brygadowke. OD LIPCA zetki będą tylko na nocnej zmianie.

Pomocna?
Tak1Nie
:)
 Opinia
@Wotan 02.07.2019 05:33

Hmmm... watpie zeby odwazyli sie na przejscie na 4 brygadowke 8 h. Za duzo ludzi sie zwolni. Jeszcze sie nie ogarneli po tym co dzialo sie przy poprzedniej zmianie systemu. Proba tez raczej od sierpnia bo w lipcu nie ma zadnych zetek. W sierpniu sa 3, we wrzesniu tez 3 , w pazdzierniku nie ma wcale wiec malo kto wybierze w tym czasie. Druga sprawa ze masa osob i tak chodzi na nadgodziny na inne zmiany zeby dostac uczciwe pieniadze czyli 100 %, ta tendencja na pewno sie zmniejszy bo bedzie mozna normalnie tyle zarobic na wlasnej zmianie. To chyba najrozsadniejsze co mogla zrobic firma na te chwile.

Pomocna?
Tak2Nie1
Dzida Brygida
 Opinia
@Wotan 02.07.2019 05:33

Wroce do twojego wpisu za 3 miesiace, jestes na tym samym poziomie co zdruzgotany. Skąd wy bierzecie takie bzdety? Nastepny fan teorii spiskowych, co wy macie w tych glowach, pracuj i nie kombinuj zbyt wiele bo to nie najmocniejsza twoja strona, skorygujemy za 3 miesiace twoj wpis.

Pomocna?
Tak1Nie3
Dzida Brygida
 Opinia
@Wotan 02.07.2019 05:33

A jak cos to od sierpnia, od sierpnia nie od lipca, jest lipiec i zetki dalej sa na dniowkach, zmień informatora.

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownikngk
 Opinia
@Giller 27.06.2019 10:53

A co z urlopami? Przecież nie cała firma staje w sierpniu. Niektórzy z innych biznesów planowali swój urlop na Z1 właśnie po to żeby zabrali go jak najmniej... zmieniając harmonogram z dnia na dzień firma po raz któryś pokazuje jak bardzo liczy sie ze swoimi pracownikami mając nas w d..pie i robiąc z nami co i kiedy chce.

Pomocna?
Tak6Nie1
Trele morele
 Opinia
@Pracownikngk 02.07.2019 17:38

Chłopie ogarnij się ???? jak miałeś planowany urlop w z1 to dowiedz się czy naprawdę jesteś stratny bo ja będę mieć graf indywidualny i nie pisz bzdur... znowu ????

Pomocna?
TakNie1
Giller
 Opinia
@Pracownikngk 02.07.2019 17:38

To prawda... Ale pomysl spokojnie pracuje tu prawie 4 tys osób, jak firma przy takich zmianach ma zadowolić wszystkich, jest to niemożliwe.

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracownikngk
 Opinia
@Giller 02.07.2019 20:46

Firma wprowadzajc 12h miała brać pod uwagę wszystko.. a nie naraz w środku roku gdzie zaczely się urlopy wprowadza jakieś zmiany niewiadomo skąd i po co.

Pomocna?
TakNie1
Anonim
 Opinia

Czemu SLL- nie oceniaja kazdego dnia operatorów ? Przeciez nowy system ocen mial temu sluzyc . Moze HR by sie temu przyjrzało hmm

Pomocna?
Tak2Nie3
Mać
 Opinia
@Anonim 14.06.2019 09:50

Mamy sami podawać argumenty?????

Pomocna?
TakNie
Brawo
 Opinia
@Anonim 14.06.2019 09:50

Ponieważ obsługa telefonu komórkowego zajmuje im większość czasu reszta to kawa i fajki człowieku daj im żyć nie widzisz że ciężko pracują

Pomocna?
Tak1Nie
Nowy
 Opinia

Jak wygląda u was praca na produkcji bo z tego co widzę w ogloszeniu to tam potrzebują ludzi, system pracy jest po 12-o godzinny czy wracacie na 8-o godzinny system z tego co czytam tutaj ? I czy trzeba się mocno wykazać lub zapier....ć żeby przejść pod firmę czy poprostu wybierają ludzi za wygląd ????

Pomocna?
TakNie3
Paweł PSK
 Opinia
@Nowy 25.06.2019 17:07

Praca na produkcji jest spoko. Jak z czasem pochwytasz sobie znajomości to dostaniesz lżejsze stanowisko. System póki co 12 godzinny a jak będzie później to nie wiadomo, znowu idą jakieś zmiany. Polecam dział piecy.

Pomocna?
Tak1Nie4
Nowy
 Opinia
@Paweł PSK 25.06.2019 21:01

Słyszałem że na piecach idzie lepiej zarobić ale jest ciepło.. A jak wyglądają zarobki w firmie ?

Pomocna?
TakNie
HR
 Opinia

Moi drodzy od października planujemy zwiększyć czas pracy a nie 8o godzinna czterobrygadowke! wiec prosze sie sluchajcie plotek. otóż chcemy wprowadzic 12o godzinny system pracy od poniedzialku do niedzieli a osoby ktore maja srednia 4.0 maga sie ubiegac o jeden dzien wolnego w miesiacu

Pomocna?
Tak5Nie6
1
Gracjan
 Opinia
@HR 24.06.2019 21:07

No i to jest odpowiedź, prosto od HR.

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia
@HR 24.06.2019 21:07

wszyscy którym system 12h nie pasował to uciekli Ci którzy zostali to widocznie im pasuje albo sie przyzwyczaili po co znowu kombinować??znowu stracą ludzi, zaczyna nas to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
pracownikngk
 Opinia
@Pracownik 25.06.2019 13:56

Mnie to się wydaje że oni mają jakąś satysfakcję w tym że nas straszą kolejnymi zmianami i robią z nami co chcą..

Pomocna?
Tak3Nie
Ktoś
 Opinia
@HR 24.06.2019 21:07

Cześć. Chciałbym się więcej dowiedzieć o firmie typu, czy po 12 godzin się utrzyma czy będą przechodzić spowrotem na 8 godzin , i jak wygląda praca - trudna, wymagająca itp. :) mam nadzieję że wypowiedzą się konkretne osoby.

Pomocna?
TakNie2
Kierownik
 Opinia

Każdy kto ma małe dziecko do lat 4 może złożyć oświadczenie że nie chce pracować na nocki i tym sposobem można pracować po 8h na dwie zmiany od poniedziałku do piątku...pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie2
Pracownik HR
 Opinia
@Kierownik 23.06.2019 21:57

Zgadza sie potwierdzone info :) dobra opcja dla tych co maja umowe na stale...chociaz oswiadczenie złożyć może każdy

Pomocna?
TakNie1
Giller
 Opinia
@Kierownik 23.06.2019 21:57

Świetne rozwiązanie w szczególności gdy ktos ma umowe na czas okreslony, ha ha, brawo Ty!

Pomocna?
TakNie
AAAaaa
 Opinia

A ja tak z innej beczki nie o pracy nie o przełożonych tylko o wyjeździe z parkingu na koniec zmiany. Do wszystkich nowo przyjętych a przede wszystkim do Ciebie g l u p i a c i p o ze zmiany C w ciemnym audi TT na drodze panuje kultura jazdy i innych współpracowników się przepuszcza aby każdy ze swojej alejki mógł wyjechać a nie czekać bo ty się wpi er dalasz na cha ma.

Pomocna?
Tak21Nie1
Mmm
 Opinia
@AAAaaa 29.05.2019 23:45

Jeśli droga jest wewnętrzna nie opisana znakami to podstawa regula prawej ręki.

Pomocna?
TakNie
Mmm
 Opinia
@AAAaaa 29.05.2019 23:45

Dlaczego zalisz sie w necie a nie zwróciłeś jej uwagi lub zwrócisz? Czyżby kozak w necie a piz..w świecie? Ps malo zarabiacie a zwykla "przataczka" jezdzi audi tt?Haha

Pomocna?
Tak1Nie
Byk P2
 Opinia
@Mmm 30.05.2019 06:23

Pewnie z tego samego powodu z ktorego ty zamiast wpisac swoje imie i nazwisko pod postem wpisujesz "Mmm" czyzby (usunięte przez administratora) w swiecie ?

Pomocna?
Tak1Nie
Kierowca autobusu
 Opinia
@AAAaaa 29.05.2019 23:45

Gościu (c i u l u) z parkingu ciężko wyjechać więc jak ktoś takiego debila jak Ty to go nie wpuszcza. Nie dziwię się. Tak w ogóle to auta wyjzdzaja na tzw zamek więc przed tobą auto było wypuszczone. Ale jak się pchasz na (usunięte przez administratora) to śpię. .. żal Ci (usunięte przez administratora) ściska że laska jeździ lepszym autem i ma Cię w (usunięte przez administratora) glupku. Idź na autobus jak nie znasz zasad.

Pomocna?
TakNie1
Chatssss
 Opinia
@Kierowca autobusu 05.06.2019 07:55

Hmmmm twoja "M..." nie mówiła że jeżdżę gratem jak się ze mną po wioskach i lasach zapuszczała :) A tak w ogóle to następnym razem zanim będziesz pisać w nocy na forum to mniej pij żeby twoje zdania miały więcej ładu i składu :*

Pomocna?
Tak1Nie
Kierowca bombowca
 Opinia
@Mmm 30.05.2019 06:19

Prawda. Reguła prawej ręki. Ja się tego stosuje. A jak przyjdzie pora na dorobienie paru zł (zbliża się lipiec bez Z-ek) to wtedy ładnie wyjadę sobie swoim heblem z uliczki a baran jeden z drugim nauczy się tej zasady.

Pomocna?
TakNie2
Vigo
 Opinia

Nie polecam, pracowałem na piecach jak przyszło żeby dać umowę pod firmę to się wykrecili że byłem na l4 (raptem miesiąc wszystkiego przez cały okres pracy pod biurem) nie chodziłem na nadgodziny i miałem słabe oceny, co do ostatniego straszliwa porażka z nowym systemem ocen większość ma 3,18 do 3,30 i tyle nie ważne czy robisz swoje czy coś więcej,a taki + Ci powie że słabe oceny, szkoda zdrowia i czasu więc radzę się zastanowić przed podjęciem pracy w tym zakładzie.

Pomocna?
Tak16Nie1
Prawde mówiący
 Opinia
@Vigo 18.06.2019 07:58

Z tymi ocenami to jest wał...Oszusci i (usunięte przez administratora) wstydu nie maja

Pomocna?
Tak7Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@Prawde mówiący 19.06.2019 06:36

Z tym tez trzeba walczyc....ilu jest liniowych ktorzy oceniaja operatorów po kazdym dniu ta jak zaklada nowy system pracy absurd jest juz taki ze niektorzy czerwoni kaza pisac niebieskim co robili czyli samoocene kiedy to samooceny juz nie ma od stycznia...ruszyc tylki koledzy i oceniać wiem ze sie nie chce ale to chwila i z glowy wtedy oceny moze lepsze by byly podwyzki lepsze przeciez to z waszysz kieszeni te podwyzki nie beda :p

Pomocna?
Tak2Nie2
Robot
 Opinia
@Formingowiec GPF 20.06.2019 00:46

Najdłuższe zdanie jakie wiedziałem. Używaj przecinków, nie jesteś maszyną. No chyba że piszesz to na pulpicie sterowniczym swojej maszyny.

Pomocna?
Tak4Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@Robot 20.06.2019 06:26

Nie bede aie bawil w przecinki i inna interpunkcje to jest forum i pisze co mi sie podoba a co nie :p masz z tym problem to nie czytaj albo zglos do prof Miodka

Pomocna?
TakNie1
Strażnik internetu
 Opinia
@Formingowiec GPF 20.06.2019 13:23

W internecie obowiązuje netykieta głąbie. Poczytaj sobie co to jest .

Pomocna?
Tak2Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@Strażnik internetu 20.06.2019 21:06

Ty chcesz mnie uczyc netykiety piszac do mnie glabie. ? Przeciez netykieta to przede wszystkim brak wyzwisk i wulgaryzmow XD a jakby ktos byl dyslektykiem to bys mu zabronil wypowiadac sie na forum ? :p używaj czasem mózgu to nie boli :)

Pomocna?
Tak1Nie5
P5 machnining
 Opinia

Gdzie w te upały i temperatury prawie 40 stopni są ci wszyscy, którzy tak zachwalali ngk? Tacy mądrzy byli. Jak się nie podoba to się zwolnij mowili.

Pomocna?
Tak9Nie
jikero
 Opinia

Jak tam skwareczki w tym blaszanym obozie po 12h w takie upały??W zeszłym roku pracując po 8h karetki latały a teraz ??mam nadzieje że macie jakieś dodatkowe profity a nie tą ''deszczówke do picia''

Pomocna?
Tak12Nie1
Jojejo
 Opinia
@jikero 12.06.2019 17:53

Jest pięknie :) na gpf brak tabletek musujących, brak posiłku l, temp. Powyżej 45 stopni a jak sie zapytałem czy można chociaż o 5 minut przerwy wydłużyć w te upały to usłyszałem co mi da te 5 min dłużej ;))

Pomocna?
Tak8Nie2
jokero
 Opinia
@Jojejo 13.06.2019 11:25

To szczere wyrazy współczucia.Może inspekcja pracy by się tym zainteresowała zanim wywiozą kogoś ''do przodu nogami''

Pomocna?
Tak5Nie
Denis
 Opinia
@jokero 13.06.2019 15:48

Słyszałem o takim przypadku. Dość świeża sprawa. 43-latek dostał zawału w pracy i nogami do przodu... Te upały dają się we znaki.

Pomocna?
Tak2Nie
Operator GPF
 Opinia
@Jojejo 13.06.2019 11:25

Nam czerwony powiedzial co nam da tabletka musujaca XD. O posilkach nie wspomne :p

Pomocna?
Tak1Nie
Formingowiec GPF
 Opinia
@jikero 12.06.2019 17:53

Profity ? Ahahah chyba wiecej pracy dokladanej przez przelozonych SLL. Czerwoni maja gdzies temperatury i warunki w jakich musimy pracować...na GPF to juz nawet smieszne zaczyna byc chopcy z piecow nawet na nocce maja pod gorke gdzie nowi czerwoni chca pokazac swoja wladz XD idac na przerwe widac jak siedza w swojej kanciapie razem z piecuchami na telefonach sluchawki na uszach slonecznik i szychta leci czasem popatrza na kamery by operatorow opierniczych bo niby prace sobie ulatwiaja przy temp ponad 40 to trzeba byc kretynem by sie kogos czepiac przy takich warunkach ale trzeba pokazac swoja wyzszosc....dobrze by bylo by kierownik Borowiec przyjrzal sie pracy tych panow z kanciapy podczas nocnej zmiany my z formingu to widzimy i jestesmy z wami operatorzy z piecow ! A czerwony co juz pierwszego dnia robil notatke na operatora to rozbil bank XD no panowie czeroni jestescie beznadziejni zacznijcie patrzec sobie na rece a pozniej innym pozdro dla normalnych :)

Pomocna?
Tak8Nie2
Anonim gpf
 Opinia
@Formingowiec GPF 14.06.2019 09:33

Racja...nowi czerwoni na piecach to dno...ale moze zmadrzeja czas pokaze :)

Pomocna?
Tak6Nie3
Dpf-owiec
 Opinia
@Anonim gpf 14.06.2019 09:57

Weźcie mnie nawet nie straszcie tymi wpisami o warunkach bo od lipca sam mam właśnie przejść na forming gpf na zmianę D.

Pomocna?
Tak1Nie1
Formingowiec GPF
 Opinia
@Dpf-owiec 14.06.2019 11:52

Jak na linie C,D to współczuje liniowego...na(usunięte przez administratora)mialbys dobrze gosciu moze nie tak pochytany jesli chodzi o robote ale ludzi dobrze traktuje :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Dpf-owiec
 Opinia
@Formingowiec GPF 14.06.2019 15:33

Nie wiem jeszcze na jaką linię. Jedynie co wiem to, że mam się zgłosić do(usunięte przez administratora) Ale nie wiem czy któryś z nich to liniowy.

Pomocna?
TakNie
Obiektywny
 Opinia
@Formingowiec GPF 14.06.2019 09:33

Cóż sama prawda...trafiona w sedno

Pomocna?
TakNie
Shrek90
 Opinia
@Formingowiec GPF 14.06.2019 09:33

Tak jest na wiekszosci działów ale fakt tam juz jest przegiecie w tym biurze na piecach...

Pomocna?
Tak2Nie1
Magnus
 Opinia

Witam, mam pytanie jak to jest z tą premią 10%, co trzeba zrobić aby ją uzyskać (czy trzeba walić nadgodziny ?) Czy często macie tą premię ? Jak to jest z tym zatrudnianiem przez pośredników ? czy firm NGK zatrudnia po 18 miesiącach pod siebie (a może szybciej?) czy szuka następnych ludzi a obecnym "dziękuje". Czy pracownicy pracujący dłużej mogą potwierdzić że są u was podwyżki np. co rok lub dwa (np z ocen?)

Pomocna?
TakNie8
Alek90
 Opinia
@Magnus 26.03.2019 13:19

Premia jest co miesiąc, od wyników działu, w granicach 9-10 %. Drugie pytanie odnośnie zatrudnienia. Jeżeli nie chodzisz notorycznie na L4, nie jesteś jakiś konfliktowy, ocena tez sie zgadza to przedłużą. Tak, są co roku podwyżki

Pomocna?
Tak8Nie20
Magnus
 Opinia
@Alek90 26.03.2019 14:34

a czy możesz mi jeszcze napisać czym tak z grubsza się tam zajmujecie (czyszczenie, sortowanie czy może coś jeszcze innego, dużo ludzi pisze że praca jest monotonna).

Pomocna?
TakNie5
2
Alek90
 Opinia
@Magnus 27.03.2019 08:27

Zależy jaki biznes, i jaki dział. Dużo opowiadac ale jak co to w skrócie opowiem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@Magnus 27.03.2019 08:27

Biznesy to masz DPF, GPF, LSH, Nox

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Al
 Opinia
@Magnus 26.03.2019 13:19

Kiedyś Ngk było konkurencyjne, od kwietnia Ukraińcy przychodzą więc Odpowiedz sobie na pytanie czy warto skoro ludzie się zwalniają bądź masowo są na L4

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@Al 27.03.2019 08:51

Skończ powtarzać głupoty na temat zatrudniania ukraińców

Pomocna?
Tak4Nie25
Magnus
 Opinia
@Alek90 27.03.2019 08:31

No jeśli to nie problem to możesz w skrócie opisać DPF, trochę czytałem na stronie NGK ale wiadomo że lepiej dowiedzieć się od pracownika co się robi,co jest lekkie a co ciężkie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@Magnus 28.03.2019 09:28

Magnus, jeśli chodzi o to co lekkie i ciężkie. Hmm począwszy od formingu, wydaje mi sie, że jest praca ok, szczególnie na finiszu gdzie sprawdzasz tylko wyjeżdzające segmenty wzrokowo, i układasz do skrzynek. Jedynie temperatura podczas upału jest wysoka jak np na machiningu czy peelingu. Segmenty leciutkie, poza np modelem 2PR279 etc. Plugging &Peeling. Plugging wkładasz segmenty na taśme, potem następuje obróbka maszynowo (tasma,wypalanie laserem, podawanie cementu) następnie masz peeling. Gotowe segmenty gdzie następuje odkurzanie. Hala B tzw maszynki gdzie tylko odbierasz i pakujesz do skrzynki, hala C to odmurzasz ręcznie jak byś w domu odkurzał dywan. I układasz do skrzynek (minus to temp w lato). Piece to wiadomo temperatura i tyle w temacie. Mixing praca w pyle tzn z cementu który wrzucasz do miksera, jak byś ciasto robił (ale jest klima). I nadtępnie zalewasz gotowy cement do takich "kadzi". Assembling też w klimie, tam raczej ludzie nie narzekają. Coating nie wiem. Na machiningu ciepło, i dosyć ciężka robota z tego co wiem. P6 tzw inspekcja, to też praca w klimie, tam praca wzrokowa, maszyny wykonują test dymny świetlny, ty obserwujesz. I na koniec wzrokowo sprawdzasz gotowe już filtry

Pomocna?
Tak2Nie17

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Alek90 27.03.2019 19:46

To przeczytaj gazetkę związkowców baranie

Pomocna?
Tak12Nie
Heniek z poczty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Alek90 28.03.2019 13:40

Kim Ty jestes? Sl+ czy tylko Sl ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@Pracownik 28.03.2019 16:34

Związkowców? Jakich związków człowieku? To raz. Dwa. Nie wyzywam Cie, więc (usunięte przez administratora) sie odemnie bo baran to Cie zrobił, i to w oborniku. Trzy. Wiesz jakie są koszta zatrudnienia ukrainców?? Wiesz? Czy nie?

Pomocna?
Tak3Nie1
Alek90
 Opinia
@Heniek z poczty 28.03.2019 19:39

Operatorem, zwykłym operatorem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fizol
 Opinia
@Alek90 27.03.2019 19:46

Od połowy kwietnia maja przyjść pisze w nowej gazetce

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnus
 Opinia
@Alek90 28.03.2019 13:40

Dzięki wielkie za przybliżenie procesu produkcji :-), jak byś jeszcze mógł mi napisać jakie są tam u was dodatki do pensji bo czytam o jakichś Z-etkach (co to jest i ile wynosi) oraz dodatkach za brak L4 itp (jak często i jakie kwoty). Czy jeśli są dodatkowe nadgodziny to można przyjść w inny dzień (noc) czy trzeba zostać po całej dniówce ? czy taka dodatkowa praca jest tak samo liczona w dzień jak w nocy (czy za nockę więcej?)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ToJa
 Opinia
@Magnus 29.03.2019 09:13

Z-tki to nadgodziny płatne 50%. Nadgodziny są możliwe w dni wolne od pracy. Dodatek nocny wynosi tyle ile jest podane w KP.

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@Magnus 29.03.2019 09:13

Dodatki do stawki to premia 10%, dodatek 200 za prace w 12 godzinnym systemie, za L4 płatne 2000 zł, co cztery miesiące tj. 300, 500 i 1200 zl brutto. I premia Świąteczna od kilku lat 1000 zł. Dla pracowników NGK,nie agencji jrszcze wczasy pod gruszą. Za nocke masz dodatek zgodnie z kodeksem. Na nadgodziny można chodzić, ale to zależy od zapotrzebowania, a zetki jak kolega pisał masz 50%

Pomocna?
Tak2Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bolojank
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Al 27.03.2019 08:51

Pokaż mi firmę gdzie na start nowoprzyjęci w kwietniu zarobią ok. 4800 zł brutto? Szczególnie pokaż taką firmę dla kobiet.

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia
@bolojank 30.03.2019 23:35

4800 ... No chyba Cię poniosło ... Jak to obliczyles? Bo pracuje 12 lat i tyle nie mam ...

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bolojank
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Pracownik 31.03.2019 00:02

3400 podstawy + ok. 300 premii +ok. 150 nocki + ok. 720 zl zetki + 200 zl dodatku No to ile jest? A piecuchy jeszcze 240 dodatku.

Pomocna?
Tak2Nie14

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Loca
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

Jak zwykle znowu nie cała prawda napisana, ponieważ za zetki w miesiącu kwietniu dostanie tylko zm. A i C . Natomiast zmiana B i D w tym miesiącu nie ma ani jednej zetki. Czyli ile to jest ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnus
 Opinia
@Alek90 29.03.2019 15:40

wielkie dzięki za wyjaśnienie tych dodatków, dużo więcej wiem niż od pani z agencji pracy po rozmowie telefonicznej

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnus
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

Jeśli możesz to napisz mi ile musiałeś godzin (ewentualnie na dniówki przelicz) przerobić żeby dostać te 720 z tych Z-etek. A 150 za nocki to normalny dodatek za te nocki które wyszły ci z grafiku ?? No i jeszcze takie mam pytanie czy z tych dodatków macie potrącany wyłącznie podatek czy cała kwota (np te 4800) jest traktowana jako zwykłe brutto z którego lecą zusy i inne, czy tez jest tak że składki zdrowotne i emerytalne są od 3400 a reszta jest tylko opodatkowana?

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Heniek z poczty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

Dobre????????????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

720 zetki ... Oj człowieczku ... Raz jest 6 zetek , raz 3 ,raz wcale ,a Ty warczysz jakbyś to miał co miesiąc ...

Pomocna?
Tak8Nie
Margareta
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Pracownik 02.04.2019 08:05

A kto powiedział, że jest co miesiąc? W kwietniu na zmianie C tak mamy. No ale jak ktoś nie potrafi policzyć sobie wyplaty to tak to wygląda.Jednak średnie to za wysokie progi dla niektórych.

Pomocna?
TakNie4
Heniek z poczty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Alek90 28.03.2019 20:28

Dobre????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Heniek z poczty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

Chyba Ci pani z matematyki do niemiec w czwartej klasie wyjechala????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lolo
 Opinia
@Alek90 26.03.2019 14:34

Ten nowy system ocen to KPINA z pracowników..... Tam nic sie nie zgadza... Doswiadczeni pracownicy którzy dużą większosc potrafią wychodzi im 3.18 czy jakos tak srednia..... A w zeszłym roklu ci co nie mieli 3.30 byli OUT

Pomocna?
Tak4Nie
lOLO po za kontrOLO
 Opinia
@lolo 04.04.2019 21:16

ojoj i co teraz?

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
czarnuch
Nazwa działu: HR
 Opinia
@lOLO po za kontrOLO 05.04.2019 00:49

To jest tragedia. Jest to tak męczące psychicznie, że aż nie do wytrzymania.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek90
 Opinia
@lolo 04.04.2019 21:16

Kpina, kpina. Raz to nie wiem po co Job Matrix sie liczy, a dwa, to + i -. Nie będę latać dzień w dzień za dup.ą czerwonym, że wykazałem sie współpracą itp. zresztą oni czasu na Ciebie nie mają. Tak, pisałeś raz na miesiąc, dwa i spokój.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
Nazwa działu: HR
 Opinia
@bolojank 31.03.2019 17:27

Ciekawe jak obliczyłeś te 720.zł za zetki przecież. 1 zetka = 4godz 50%

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bolojank
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Pracownik 08.04.2019 08:19

Jeśli nie potrafisz sobie policzyć zetek to nie powinieneś pracować. Wróć do szkoły. No ale mam dobre serce i patrz. 3400/168= ok.20 zł 20 zł + 50%=30 zł 24 zetki x 30 zł = ok.720 zł. Nie dziękuj.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
F14
 Opinia
@Alek90 27.03.2019 19:46

To nie są głupoty na NOx-ach od jutro będą (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak1Nie
operamator
 Opinia
@Alek90 28.03.2019 13:40

prosze cie gosciu tylko na temat p6 wypowiadasz sie jakby tam bylo super, po pierwsze klima to ty chyba nazywasz to wiatrakiem w lato leci z ciebie a ty jak ciul musisz sie skupic na slrawdzaniu, robota monotonna a najwieksze (usunięte przez administratora) tego dzialu to przelozenii frajerzy.

Pomocna?
TakNie
ogarnijcisiętoniejest2008
 Opinia
@Magnus 26.03.2019 13:19

podoba mi się że ktoś tam napisał, że praca na formingu "szczególnie na finiszu" jest okej, gdzie właśnie tam jest najgorsze stanowisko gdzie stoisz jak kołek w miejscu 4 godziny (nogi i plecy wysiadają) i układasz jakieś 8-10 tysięcy segmentów w temperaturze około 35 stopni (w lato grubo ponad 40 stopni) i nie masz nawet czasu napić się wody bo to cały czas nak….wia, no brawo geniuszu, widać że nigdy tam nie robiłeś. ogólnie masakrycznie ch....ja robota i trzeba mieć mentalność niewolnika żeby godzić się na ten system pracy. robota dla frajerów, mentalnych murzynów, Ukraińców i ludzi których nie chcą nigdzie zatrudnić (czyli (usunięte przez administratora) bo na obecnym rynku pracy zatrudnią Cię wszędzie bo firmy łakną pracowników jak pustynia wody). trzeba być naprawdę ciężkim frajerem żeby dalej robić w tym japońskim kołchozie. KU CHWALE CESARZA I FRAJERNI KTÓRA NA NIEGO ROBI nie wspominając o tym, że nie masz weekendów, świąt etc etc, a normalnego urlopu nie dostaniesz, "tylko na żądanie" bo nie ma tylu idiotów do roboty i zawsze kogoś brakuje. tak jak powiedziałem zostali tam już tylko ciężcy frajerzy którzy nie mają jaj żeby się zwolnić bo przeraża ich myśl, żeby zacząć pracę gdzie indziej #cipkiiii

Pomocna?
Tak4Nie
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Alek90 28.03.2019 13:40

Kurła jednym slowem jak w raju...opis o czerwonym zabarwieniu...czytajac to az dziw ze nie placi sie za mozliwosc pracy w tym edenie...haha...alek jest dobry...alek na prezydenta...

Pomocna?
Tak2Nie
Niezmiennie
 Opinia
@Loca 31.03.2019 18:32

A na zmianę D przyjdą lada dzień Ukraińcy hehehe

Pomocna?
Tak1Nie
Al
 Opinia
@lolo 04.04.2019 21:16

Nowy system ocen ma za zadanie na przestrzeni 2-3 lat wyeliminować pracowników z najwyższymi stawkami i mocno promować tych co pracuja za,, dwie osoby''mając jednocześnie niska stawkę, nie będzie już wysokich podwyżek stawki zostaną zamrożone spowodowane to jest tym że załoga będzie zredukowana o kolejne 1000 osób i większość będzie się bała o pracę więc i o podwyżki pytac nie będzie większość produkcji dpf przerzucić na Dąbrowie, Noxy maja problem i to duży na rynek weszła konkurencja czego nasi nie przewidzieli, Bosh przejmuje cześć rynku. Niebawem Ukraincom kończą się pozwolenia na pracę w pl. Więc stworzył się problem kim ich zastąpić co otwiera nam możliwość tzw. Cichego strajku nie zapisywać się na nadgodziny, zarząd ma przeznaczone środki na podwyżki ale to ostateczności, czyli trzeba Jak najbardziej im utrudnić ten okres braków kadrowych. Pewno info pl pozdrawiam kumatych

Pomocna?
Tak2Nie
Byly formingowiec
 Opinia

Wlasnie siedze sobie w pracy czytam te falszywe komentarze i az rece opadaja. Jak wyglada praca w ngk duzo by pisac ale napisze krotko cos od siebie jako byly formingowiec gdzie kiedys pracowalem jacy sa tam przelozeni. Obrazanie poganianie i czepianie sie jest na porzadku dziennym. Co sami przelozeni robia w czasie gdzie ludzie ciezko pracuja po 12 h na maszynach sami chodza po palarniach po kantynach na dyskusje po parkingach na przechadzki w okolo zakladu na spacery jak jest ladna pogoda. Dodatkowo mysla jak uprzykrzyc zycie i doj.... operatorom jakby juz nie mieli ciezko za niewygorowane pieniadze. Na przyklad mozna wziac pomysl jednego z Sl+ gdzie wprowadzil 3 operatorow na linie zamiast 4 poczatkowo sie tego wypieral a w tym roku dostal za to nagrode za redukcje kosztow. Co z tego ze ludziom pogorszyl prace doszlo im w tym roku dodatkowo 12h pracy zamiast 8 ale i tak de. b i. le sie z tego ciesza i mysla ze jest fajnie bo zabral ich na impreze i postawil wodke brawo hala B.

Pomocna?
Tak13Nie
Czternastka
 Opinia
@Byly formingowiec 29.05.2019 23:14

Nie bardzo rozumiem. Pracuję w NGK czternaście lat,na jednym dziale i trzech zmianach A,C i teraz D i NIGDY nie doświadczyłam mobbingu,poniżania ,,sprowadzania do parteru,, odzywania się do mnie podniesionym głosem itp.historii.Sama też nigdy nie zachowałam się tak w stosunku do nikogo. Nie jestem ,,niedojdą bez szkoły,, ani tez nie uważam się za,,starego dziada,,Po prostu dobrze mi się tu pracuje i tyle.Kultury uczymy się od dzieciństwa,to nie kwestia pracy w NGK, czy gdziekolwiek indziej.

Pomocna?
Tak1Nie1
Były formingowiec
 Opinia
@Czternastka 09.06.2019 16:56

Podaj swój dział halę oraz zmianę to pogadamy na temat pracy i mobbingu, ja mówię o formingu gdzie pracowałem i znam wszystkie kobiety od samego początku a nie było ich za wiele więc jeżeli mówisz o tym samym dziale to zaraz podam Ci przykłady. Poza tym jesteś kobietą więc pewnie byłaś/jesteś inaczej traktowana w przeciwieństwie do innych osób które pracowały na wszystkich maszynach a nie tylko finishingu za czasów 4 operatorów na lini.

Pomocna?
Tak1Nie
Były formingowiec
 Opinia
@Czternastka 09.06.2019 16:56

CYTAT Czternastka 28.04.2019 23:36 Opinia "Trochę was nie rozumiem,dlaczego nie poczytacie KP a szczególnie przepisow bhp i obowiazkow jakie powinienem spełniać pracodawca.Juz kiedyś pisałem że pracodawca ma OBOWIĄZEK zapewnić pracownikowi, którego specyfika pracy zmusza do ciągłego stania lub chodzenia miejsca i siedziska do tzw.odpoczynku spontanicznego.I nie chodzi tu o miejsce na stołówce gdzie idziemy na przerwę. To są zupełnie dwie różne sprawy.Przepisy ogólne BHP W par.49 bardzo szczegółowo to wyjaśniają. Przeczytać, wydrukować i zanieść do działu BHP. Niech się do tego ustosunkuja.Zawsze jeszcze jest PIP. (usunięte przez administratora)" Tutaj piszesz że pracujesz w ngk czternaście lat i nigdy nie "doświadczyłaś" mobbingu i poniżania a wcześniej pisałaś/eś "kiedyś pisałem" że pracodawca ma obowiązek... itp itd. I jak teraz ta wypowiedź ma być brana za wiarygodną skoro raz piszesz jako kobita a raz jako mężczyzna, zdecyduj się kim jesteś zamiast pisać głupoty i wprowadzać ludzi w błąd...!!!

Pomocna?
Tak3Nie
czretnastka
 Opinia
@Były formingowiec 12.06.2019 00:39

Nie jestem zbyt inteligentna i nie rozumiem aluzji. Mnie to trzeba jak krowie na granicy!

Pomocna?
TakNie1
Czternastka
 Opinia
@Były formingowiec 12.06.2019 00:39

Nie piszę głupot i nikogo nie wprowadzam w błąd. W kodeksie pracy wszystko jest dokładnie opisane.Jak poszukasz w google,to znajdziesz nawet orzecznictwa sądowe. Pracuje w NGK 14 lat i zdecydowanie jestem kobietą, musiałam się pomylić z ,,pisałem,,i nie skorygowałam tego.