NGK Ceramics

Gliwice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 553 ocen.

NGK Ceramics
4 553 6 1

Opinie o NGK Ceramics

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

ElPaSito

Siema mam pytanie o DG.. jacy tam są liniowi? jest jakaś brygada na której jest normalna atmosfera a nie wyścig szczurów? :) Pracuję już 8lat i kupiłem dom obok DG.... myślałem o zmianie na DG jk tylko bd okazja ale na jak to wygląda.... od razu zaznaczę jestem OP i nie pcham się na liniowego ani nigdzie..

AS
@ElPaSito 21.09.2018 15:33

Jaki dzial ?

Ukaluna

Słyszeliście o nowej aferze wśród kierownictwa? Że jakieś zdjęcia,, członków,, ale nie rodziny .. Xd

andy
@Ukaluna 17.09.2018 10:56

Nie mozesz wiecej szczegolow ? Jedynie co dzis sie dowiedzialem to to ze wczoraj na brygadzie D na nocce w Dabrowie w kantynie na pietrze czerwony zastal dwoch operatorow z P0 jak sie piescili z jezyczkiem :) !!!.

wszechwiedzący
@Ukaluna 17.09.2018 10:56

Kierownik który juz nie pracuje na DPF tylko w dąbrowie wrzucił na fejsa swojego penisa,kierownik ten lubił śpiewać z zepsole rockowym

ZET
@wszechwiedzący 20.09.2018 10:10

Której sekcji kiero ? XD

Nick
@andy 17.09.2018 21:17

A jedni czerwoni biorą do siebiena zmiane i się obsciskuja potem ocenę winduja tak jak na zmianie D. Zresztą wszyscy go już znają. Prawda to jest.

ngk
@wszechwiedzący 20.09.2018 10:10

Nie mów plotek skoro nie wiesz. Kierownik pracuje dalej na DPF w Gliwicach druga część o śpiewaniu się zgadza :D

AS
@Nick 21.09.2018 04:13

Pracuje w Gliwicach ale mam kolegow na P0 w Dabrowie (oprocz homo zmiany) i powiem wam ze kazdy narzeka na homo brygade D. Glowny zarzut jest taki, ze nic sie niedzieje u nich, najwiecej maja operatorow i czerwonych ale nic widocznego nie robia a ocena w okolicach 3,75 za nic - sami sie tak chwala. Nie wiem czy kierownik nie moze zwerfikowac co oni wypisuja do samoocen ? Jest to glowny powod by sie nie zapisac do przejscia na DG ale po co se wkurzac potem, ze czlowiek zapierniczaa ci za lizanie maja 3,75. Wiem bo widzialem srednia ocen miesiecznych na brygadzie ze maja od wrzesnia zawsze najwyzsza srednia ocen.

Rocky

Dzień dobry. Czy ktoś się orientuje od kiedy będzie rekrutacja do pracy po 12 h i na jakich warunkach będzie wyglądać praca ?

Hero

Jaka temp na piecach?

Lepek
@Hero 01.08.2018 16:18

Umiarkowana

Smieszny
@Lepek 04.08.2018 18:13

Hahahahaha

były
@Smieszny 06.08.2018 16:43

Pracujesz 9 lat ja pracowałem 7 lat pod agencjami w P0 przez ten cały czas myliśmy pojemniki po substancjach rakotwórczych które były oznaczane przez Niemców ze wszystkimi oznaczeniami w języku polskim że mogą powodować raka uszkadzać narządy i co myliśmy to (usunięte przez administratora) tylko przekreślaliśmy etykiety wskazujące zagrożenia i przelewaliśmy w nie użyje polskiego znaczenia słów ...preko kołtingi czarny asembling itd i napewno wiesz o co chodzi a zwolniono mnie jak zachorowałem na rak i co dziwne z dokumentów które otrzymałem nigdy nie pracowałem w NGK NAPRAWDĘ JESTEŚ ŚMIESZNY cała prawda o agencjach pracy po co istnieją ...

Ray Johnson
@były 30.08.2018 16:41

gościu, wszędzie piszesz swoje pierdy o tym jak zachorowałeś na raka. ile można? rozumiem, że to jest straszne. ale zauważ skalę- tam pracuje kilka tysięcy osób i jakoś masowo nie chorują....

anonymous
@były 30.08.2018 16:41

Za malo sie modliles

Stary
@były 30.08.2018 16:41

Tarara

DPF

Można jakoś się dowiedzieć wcześniej komu umowy nie będą przedłużane czy dowiemy sie z dnia na dzień

aa
@DPF 14.09.2018 09:52

a po co maja ci wcześniej mówić abyś na l4 poszedł?

DPF
@aa 14.09.2018 21:53

By z dnia na dzien nie szukać roboty

pikuś
@DPF 15.09.2018 11:15

ja byłem szybszy i sam się zwolniłem z tego cyrku

J
@DPF 14.09.2018 09:52

Z dnia na dzień standard korporacyjny

wszechwiedzący
@aa 14.09.2018 21:53

Bo mają taki obowiązek?

Wiedzący
@wszechwiedzący 20.09.2018 10:11

Nie mają takiego obowiązku przy umowie terminowej. Kończy się umowa i do widzenia. Nie masz w umowie obietnicy kontynuowania współpracy. Prawo pracy tutaj jest jednoznaczne.

Benji

Siemanko, pytanie do pracujących, jakie warunki pracy tam panują i jak z wynagrodzeniem na początek, czy są jakieś etaty? Pytanie może tendencyjne, ale opinie które czytam wydają się marudzeniem a nie faktami których potrzebuję;)

anonymous
@Benji 20.09.2018 09:36

Wszystko zalezy na jaka brygadę dział trafisz.Sa ludzie i ludziska.

Alek90

Co to sie dzieje w tych Gliwiwcach. Przenosi sie ludzi na inne brygady, jedni odchodzą a na gpf ściągają osoby z Dąbrowy jeszcze im płacąc 500 brutto za msc.

Uklaula
@Alek90 18.09.2018 10:31

Patola VW nie chce brać z Dąbrowy i cała prod została na Gliwice rzucona a ludzi nie ma bo przeszli na Dąbrowe i lsh gpf

Weaver
@Uklaula 18.09.2018 16:08

VW nie chce brać nic bo ma własne problemy

Lol
@Alek90 18.09.2018 10:31

To i tak grosze

JORG

Może i bym się zatrudnił ale jak zobaczyłem te godziny pracy 7-19 i 19-7 to mi przeszło. Kto to wymyślił być 12 h w pracy. Nawet jakbym miał tam 10000 netto zarobić to dziękuję. Obecnie pracuje w spółdzielni mieszkaniowej gdzie do roboty przychodzę o godz. 7, robotę zaczynam o 9 a o 15 jestem już dawno w domu.

Mojzesz
@JORG 14.09.2018 07:16

Swietna historia, dzięki że sie z nami podzieliłeś

załamka
@JORG 14.09.2018 07:16

Skoro o 15 juz jestes dawno w domu a zaczynasz o 9 to wychodzi srednio 4h produktywnosci w tej spoldzielni. No i pewnie zarobisz tam drugie tyle tj 6400 brutto

arek
@JORG 14.09.2018 07:16

skoro tak fajnie masz w tej spółdzielni to tam siedz i roboty pilnuj a nie wypusuj po forach. ja nie mówie ze w ngk jest super ale skoro masz tak fajnie w spółdzielni to bardzo nad to cieszy

pikuś
@JORG 14.09.2018 07:16

12 h wytrzymać robiąc to samo jak małpa to współczuje.Zatródniłem się teraz jako kierowca robię czasami dłuższe trasy ale jazda aute to co innego niz ta monotonia w tym obozie

Alex
@arek 14.09.2018 22:03

7:16 no przecież widzisz że ciężko pracuje. Z nosem w telefonie.

Rudy

Dzień dobry. U kogo w ngk mogę zamówić prenumeratę strażnicy?

ziarno
@Rudy 14.08.2018 15:18

W pewnym sensie warunkiem waszego jestestwa jest poziom inteligencji tego jełopa.

Kgn
@ziarno 14.08.2018 17:54

Jełop to Twoje imię?

Ona
@Rudy 14.08.2018 15:18

U Kurpios Aleksandry

anonymous
@Ona 04.09.2018 19:53

Namnozylo sie tego we firme, niektorzy nawet nauczaja. Powinnismy sie pozbyc kociarstwa.

prawy

Panowie i Panie Niema sie czego obawiać.Firmie bedzie brakowalo pracowników gdyż dosc duzą liczba sie sama zwolni. Mało komu pasuje 4-brygadówka.Dodatkowo praca na DPF(machining/assembling sama w sobie jest dosc cięzka),Od siebie dodam jako pracownik z 10 letnim stazem ze bede zmienial prace w najblizszym czasie

Wojtek Sokół
@prawy 04.08.2018 15:28

Assembling i ciężka praca? Błagam. Przerabiałem temat, Na Machiningu rzeczywiście kolorowo nie jest, na Assemblingu za to całkiem sympatycznie, choć wiele zależy od tego u jakich brygadzistów pracujesz.

bartek
@prawy 04.08.2018 15:28

to niech sie zwolni na ich miejsce jest 5 innych co czekaja na prace a jak nie to ukraincy przyjda

Papa

Na dzień dzisiejszy to ludzie uciekają na inne działy lub zwalniają się sytuacja jest nie stabilna .No cóż jak ktoś pracuje 8 lat i nie ma umowy na czas nieokreślony to daje do myślenia kombinują jak się da.A system 4 brygadowy ma by po nowym roku co wiekszosci ludziom sie to nie podoba.

pikuś
@Papa 04.09.2018 17:06

dlatego doszedłem do wniosku i zwolniłem się po 7 latach z tego cyrku

Zainteresowany

Witam, wiem, że NGK wybudowało nowy budynek sensor Nox? Czy są tam przyjęcia?

Luki222

Witam. Powie mi ktoś na których działach pracują teraz kobiety ? Nie pytam o zatrudnienie.

stasiu
@Luki222 31.08.2018 22:41

A co chodzi ci o potrzebe fizjologiczną?

Luki222
@stasiu 31.08.2018 23:11

Swoje potrzeby załatwiam w toalecie. Tutaj już normalnego pytania nie można zadać bo co drugi to wyżej sra jak (usunięte przez administratora) ma. Zwykle pytanie, ciężka odpowiedź

kebab

Praca w LSH na formingu gdzie pracowalem jest spoko praca... fakt troche cieplo i trzeba czasem popracowac ;) atmosfera w pracy ok ,tylko zarobki co do konkurencji srednie... 3200 brutto z nadgodzinami jest ok,lecz sama czysta juz nie za bardzo... ludzie z duzym starzem pracy zarabiaja smieszne pieniadze ... tam gdzie trafisz na poczatku tam juz przewaznie bedziesz robic do konca zycia

Dpf master

Witam, Moze tutaj sie w koncu dowiem co z czterobrygadowka na dpf-ach? No bo niby mail byl, ale jest tyle roznych wersji, ze czlowiek nie wie co robic. Proszę o konkrety rzetelne fakty :)

Toyota
@Dpf master 26.08.2018 07:38

No to sam widzisz jak to jest. Z każdą wersją dodawana jest kolejna bajera jak w głuchym telefonie,a w rzeczywistości jest tak,że żadna wersja nie jest prawdziwa, tylko stan końcowy. Cały urok polega na tym, żeby do tego końca wytrzymać, bo niektórzy są bardzo poddatni na ploty i się zwalniają zanim zapadnie konkretna decyzja.

Nowy
@Dpf master 26.08.2018 07:38

Nie bedzie zaś jej czterobrygadówki

DalejPracujacy

Prawda jest taka że 150 200 osób będzie zwalniana lub umowy nie będą przedłużane:/ Osoby które często brały l4, mają słabe oceny to powinny się bać. Szczerze mówiąc robię tam 5 lat i mam 3800 brutto plus premia 380 ,czy to dużo? Moim zdaniem NIE . Stabilność zatrudnienia to już przeszłość ,wynagrodzenie dla nowych jest również mało konkurencyjne dlatego nie dziwię się,że młodzi uciekają bo co ich ma tu trzymać? Aa i coraz więcej Sebixow i Januszy co po pracy to muszą się napić piwa bo umrą...no cóż to akurat patologia wielu pracowników fizycznych którzy próbują zrobić z tego całkiem normalna rzecz bo JAK TO TAK BEZ PIWA !! Moim zdaniem na chwilę ta praca jest ok ale na stale odradzam chyba ,że chcecie skończyć jak Oplowscy :/ By the way wiadomo,że Ci stażem 10 lat+rękami i nogami będą się zapierać żeby zostać bo raz ,że rodzina dzieci a dwa to stawka 5000 na rękę;)

Zniesmaczony
@DalejPracujacy 01.08.2018 18:59

Co za bzdury opowiadasz. 5000 pln na rękę?!. Po 14 latach pracy tyle nie mam. (Nie lizało sie to sie nie ma). Firma dla znajomych i kolesi. Dobrze to bylo na poczatku

anonymous
@Zniesmaczony 02.08.2018 09:14

oceny wam dają hahaha upadek człowieczeństwa ot polak burak, cebulak i tyle w europie są znani z braku samodzielnego myślenia jak i zdania brawo! oceny hahaahhaaa dają wam hahahaha!

DalejPracujacy
@Zniesmaczony 02.08.2018 09:14

Pewnie nie oddajesz tych śmiesznych ocen które decydują o twojej podwyżce i zawsze dostajesz z dolnej granicy :/

9lat na p2
@DalejPracujacy 01.08.2018 18:59

Pewno znalazły by się osoby które chciały by dostać tak wysokie odprawy jak oplowcy tyle że ngk nie będzie płacić kroci za dobrowolne odejście po prostu nie przedłuża umów i pa

byly
@DalejPracujacy 01.08.2018 18:59

i przez takich straciłem zdrowie ...

On65
@9lat na p2 04.08.2018 10:30

Kolego odprawy dostali tylko ci stali pracownicy co mieli umowy na stałe a wszyscy co mieli na czas określony to dostali kopa w d..e Tak że to samo mogą zrobić w ngk

Qu
@DalejPracujacy 01.08.2018 18:59

Powiedz szczerze czy 3800 brutto to mało za taką robotę co wy robicie? Małpe wytresujesz i będzie robić to za banana bo większych umiejętności to tam nie trzeba mieć. Reasumując za bezmozga robotę i tak macie fajne pieniądze.

juz wkrotce
@Qu 24.08.2018 12:44

Gdyby nie nowotwór w pakiecie byloby OK

Janysz
@Qu 24.08.2018 12:44

Nie no masz racje 3800zl brutto to karygodne i zniewaga pracodawcy. 2100brutto to SZACUN!!!

Kowal
@Janysz 25.08.2018 14:42

2200+premia

Dżony

Balonik pękł buumm . Ludzie pozwalniali się z sąsiadujących zakładów bo w ngk zarobią więcej, rozwina się będą szkolenia ,podniosą kwalifikacje itd .... A tu przyszedł kryzys w firmie

pikuś

Nadeszła decyzja po ponad 7 latach pracy w tym zakładzie-czas się zwolnić ''teraz albo nigdy''dość pracy w tym syfie.Robota nie powiem bo ciężka nie jest ale monotonna no a teraz coraz bardziej chora sytuacja się robi w zakładzie,poza tym po nowym roku 4-brygadówka a to nie każdemu będzie pasować.Znalazłem robote blisko domu na jedna zmiane bez presji czasu i targetów.Zarobie może troche mniej ale spokój jest bezcenny,poza tym zaoszczędze na dojazdach do pracy.

Qu

Szczerze czy 3800 brutto to mało za taką lajtowa robotę co wy robicie? Małpe wytresujesz i będzie robić to za banana bo większych umiejętności to tam nie trzeba mieć. Reasumując za bezmozga robotę gdzie się nie narobisz i tak macie fajne pieniądze.

kazik

firma bez problemu zwolni lub nie przedłuży umowy 200 osobą również tym z ngk , ma juz takie doświadczenia ( kilka lat temu zwolniła 500-600 osób ) tym bardziej teraz nie będzie sie ograniczać , jak szukasz pracy to aktualnie zdecydowanie odradzam , ogólnie jak nie wchodzisz leniwemu czerwonemu w d.pe jetes na wylocie

lolo
@kazik 07.08.2018 13:43

Kolego, nie pisz bzdur bo wtedy nie przedłużyli ok 50 osobom z apt Addeco 1. 200 osobom z apt outsourcing addeco i 40 z NGK wygasili umowy. Więc jak umiesz liczyć to sobie dodaj i na pewno nie jest to 500 osób, ale lepiej szerzyć panikę.....

anonymous
@kazik 07.08.2018 13:43

W papierach mają (usunięte przez administratora) na kółkach. Przedłużenie umowy czy zwolnienie zależy od humoru przełożonego który tak naprawdę nic nie robi i pcha w górę tych co mu bez wazeliny włażą w tyłek albo piją z nim wódkę czyli tak zwana klika. Pracę odradzam chyba , że ktoś jest masochistą albo włazi dupkiem i jest w tym świetny wtedy ma szansę na dobre warunki pracy. Inaczej umowa o pracę tymczasową przez iks lat brak szans na awans nie ważne ile kursów zrobisz jak dobry będziesz w pracy bo nie liczą się wyniki a tylko kumoterstwo...

anonymous
@lolo 07.08.2018 20:33

Była mowa o 200 osobach a wg ciebie lolo zwolnili już prawie 300 co było kilka lat temu to nie wiem ale przerób pracowników jest duży a chętnych do pracy coraz mniej. Ciekawe te ile lolo ci płacą za wstawianie takich pochwał ale i na takie osoby przyjdzie czas...

lolo
@anonymous 08.08.2018 12:12

Pisałem o zwolnieniach w 2008 roku przy okazji kryzysu - wtedy co mieliśmy postojowe - czytaj ze zrozumieniem, nie sytuacji bieżącej o któej nie wspomniałem w poprzednim wpisie. Twoja negatywna postawa nt. ngk i wszystkich którzy chcą uczciwie pracować pokazuje tylko jak żałosny jesteś, wręcz twierdzę, że nawet nie jesteś pracownikiem tylko trolem leczącym jakieś kompleksy takimi wypowiedziami.

anonymous
@lolo 08.08.2018 16:50

Człowieku ogarnij się i nie obrażaj innych tylko dlatego, że mają inne zdanie i doświadczenia niż Ty. Piszesz jako odpowiedź na post kogoś w którym mowa jest o zwolnieniach 200 osób a Ty wyliczasz około 300 więc jak czytający ma to zrozumieć. Nie siedzę w Twojej głowie i nie czytam myśli tylko to co jest napisane ze zrozumieniem. Swoją drogą to wykonuję swoje obowiązki w pracy jak należy bo za to mi płacą, a to, że widzę inne rzeczy o których piszę to inna sprawa. Nikogo nie obrażam ani nie piszę bajek, bo nie w tym rzecz. Jeżeli źle czuję się z kumoterstwem to moja prywatna sprawa i mam prawo o tym napisać na forum. Bajzel w papierach również mi przeszkadza. Zresztą jak widzę nie tylko ja mam takie odczucia.

anonymous
@anonymous 17.08.2018 15:00

Jak masz to rozumieć głupi bucu,a tak że to nie jest rocznik statystyczny, tylko forum z opiniami, które są subiektywne.

xyzz
@anonymous 17.08.2018 15:00

Koleś pisze o Adecco - to już bucu powinno dać Ci do myślenia, że nie chodzi o bieżące wydarzenia, ale nawet to jest trudne dla Ciebie.

Toszek
@lolo 08.08.2018 16:50

Uczciwa praca to taka w której obie ze stron są zadowolone czyli pracodawca w tej sytuacji jest bardzo zadowolony bo za 700 euro może mieć takiego jak Ty co mu się wydaje że jak cały miesiąc przesiedzi w zakładzie i zarobi parę złoty stać go na Passata w kombi oczywiście w tłustej racie. Kiedy Polacy zaczną się cenić a nie mówić że jest dobrze bo 3400 z Sobotami, do kina restauracja teatru rodziny nie zabierze bo płaczę ze drogo w knajpie piwa się nie napije bo przecież w zabce za ten hajs kupi 3 ale i tak dalej idzie w zapisie zaparte że jest mega dobrze a jak słyszę te wasze wypłata na czas jest to mi się rzygać chce

bez egzaltacji
@Toszek 18.08.2018 11:21

Trafione w punkt. Dodać tylko tyle, że lepiej nie będzie.

anonymous
@xyzz 18.08.2018 00:00

Dla ciebie zbyt trudne jest zrozumienie słowa BUC a co dopiero ogarniecie sytuacji która się tu rozgrywa.

złota kaczka
@Toszek 18.08.2018 11:21

co racja to racja ziom...

Obiektywna opinia

Witam. Pracowałem do konca kwietnia na p6. Umowa nie zostala mi przedłużona . Nie ukrywam ze jest mi zal ponieważ nie byłem ani razu na l4 na wszystkie setki praktycznie sie zapisywalem. Ktos pomysli ze no cos na rzeczy musiało byc. Otoz pewien czerwony powiedzial mi ze ' trafiles na ch.... dział . Od znajomych dowiaduje sie , ze to byl poczatek zwolnien. Tzn nie przedłużania umow. Poszedlem tam poniewaz zalezalo mi na stabilizacji .. pieniążki jak najbardziej ok. Zawsze na czas . Atmosfera hmm.. na moim dziale ciężka.. pracownicy sami sobie uprzykszali zycie . Trzeba było uwazac co sie mowi i komu. Wiadomo byly tez uklady i układadziki. Kierownik naszego dzialu do lubianych nie nalezal. Podsumowując swoja kariere w tej firmie zostałem potraktowany jak pies . I wyladowalem bez pracy i konkretnego powodu na bruku . Pomijam fakt , ze kobieta moja byla w 8 msc ciąży. ( o czym dobrze wiedzieli przelozeni) ale niestety w duzych korporacjach nie licza sie z człowiekiem lecz patrza na zapotrzebowanie. Szkoda.

były
@Obiektywna opinia 06.08.2018 22:34

wiedzieli że zachorowałem na raka po prawie 7 latach pracy jako pracownik tymczasowy na P0 zostałem bez pracy ...z wyrokiem więc co mam dodać albo ująć

Obiektywna opinia
@były 09.08.2018 01:57

Rozumiem . . Przykre jest to w jaki sposob traktuja ludzi.. życzę duzo zdrowia podziwiam.

mkbh

odradzam w 100% paskudna praca za marne pieniądze po 7 miesiącach na piecach 2.900 wypłaty po12 godzin , posiłek dostaniesz jak główny czerwony ma humor i tak nie da się tego jeść. Cały czas w stresie czy przedłużą umowę czy nie.

lolo
@mkbh 06.08.2018 05:48

A co myślałeś, że po 7 miesiącach pracy dostaniesz 5000 wypłaty ??

Tomek
@lolo 06.08.2018 21:06

A dlaczego nie? Czasy ciesz się że masz pracę już się skończyły z takim podejściem to całe życie będziesz (usunięte przez administratora) sprawdzał BIK czy da radę kolejna ratę hahahaha

Nick
@Tomek 10.08.2018 09:38

Z całym szacunkiem ale 5k to mogą zarobić osoby, które realnie coś potrafią i ich praca jest coś warta gdzie te 5k to jest dolna granica netto. Reszta zwykłych pracowników produkcji nie może tyle zarabiać bo to co robią jest pracą prostą i nawet małpa po odpowiednim przeszkoleniu by to potrafiła. Jak dla mnie możecie i 10k zarabiać ale wasze podwyżki to zawsze musi być pensja wielokrotnie niższa od specjalisty, który realnie coś potrafi i jego wiedza i doświadczenie są coś warte.

Zalamka
@lolo 06.08.2018 21:06

Nie kartoflu,1000zl. Ja je*ie gdzie ja zyje.

lolo
@Zalamka 13.08.2018 09:13

Mogłeś się w szkole uczyć a nie za szkołę łazić to byś zarabiał te 5000zł.

Zalamka
@lolo 13.08.2018 10:09

janusz idealnie pasujesz na(polskiego)kierownika:jeb*ac,karac w wolnych chwilach prześladowac amiesięcznie wciagajac 30 000zl i wskazanie żebyś posiadal geny wiejskie.

experience
@lolo 13.08.2018 10:09

Papier wszystko przyjmie. Znam wielu ludzi wykształconych,a jednak pozbawionych rozumu.

Daria
@Nick 10.08.2018 22:00

Co to znaczy praca jest coś warta? Twoim zdaniem wartościowa praca to jaka? Człowiek z produkcji jest nic nie wart jego praca powinna być darmowa? Każda praca jest coś warta i każda powinna być nagradzana nie może być tak żeby ktoś taki jak Ty dzielił pracę na mniej bądź bardziej wartościową świat to symbioza szkoda tylko że większość o tym zapomniała i patrzy żeby tylko swoją gruba (usunięte przez administratora) spaść tłusta Kiełbasa a innemu dać ochłap bo czuje się od kogoś lepszy

Twojkoszmar
@Zalamka 13.08.2018 10:51

lol, Sebix ze Żubrem w ręku kogoś nazywa januszem !!! Kolejny po wyższej szkole lansu chce zarabiac 10000 na reke. Kiedys bylo fajnie w tej firmie ale zaczeli zatrudniac takich Sebixów i się porobilo

solara
@Twojkoszmar 13.08.2018 21:13

Sebuś Ty masz poważny problem sam ze sobą. Jak można być kimś kogo tak naprawdę się nienawidzi. Przecież to widać po Twoim ryju jak bardzo źle Ci w tej skórze.

Nick
@Daria 13.08.2018 12:45

Nie ja ustalam ile dana praca jest warta tylko wolny rynek

Czesław
@Nick 13.08.2018 22:27

Jak masz wyrzuty sumienia to na ch** to robisz. Później się tłumaczysz, szukasz usprawiedliwień i po co? Wychodzisz tylko na frajera.

Müller
@Czesław 13.08.2018 22:38

JE*AĆ TĘPYCH goroli.

Zalamka
@Twojkoszmar 13.08.2018 21:13

Paciuloku wiejski trafilem :DDD

Szymek
@Zalamka 15.08.2018 19:36

Prędzej papaciak z papaciakową i papaciaciątkiem

ŚWIEŻAK

Najwieksze Sebixy to Ci to tam pracuja sporo lat... zatrudnił się ciemny jak but ale pracuje 10-13 lat i kozak mu nie podskoczysz. Sa osoby co pogadaja posmieja sie i nic sobie nie mysla. Ale sa tacy co szkoda słów. Chcesz cos zapytac sie dowiedziec to Cie wysmieje. Zapomniał wół jak cielęciem był. Pracowałem w poprzedniej firmie 8 lat i nigdy nie przyszlo mi do glowy by kogos wysmiewac mimo ze czasem nie szlo juz wytrzymac. Praca jest OK. Jesli ktos chce zarobic to zarobi. Przyszly troche gorsze czasy ale tak jest w wiekszosci firm. Sam z takiej firmy odszedlem co upadala. Wszedlem najprowdopodobniej w to samo ale sie nie zalamuje bo pracy jest duzo i nie wyobrazam sobie by narzekać na NGK. Bedzie mi dane zostac to zostane nie to nie inni pracodawcy juz czekaja na info. Ale zawsze bede ten zaklad pracy wspominał MIŁO. Mimo ze ludzie w 30% sa go...no warci i tylko ze wzgledu na charakter nie styl pracy bo w tym sa dobrzy tak jak w Pysku.... PYRSK

natura ludzka
@ŚWIEŻAK 15.08.2018 01:24

Jest duża różnica w traktowaniu pomiędzy "świeżakiem" w średnim wieku, a "świeżakiem" po studiach. Komunistyczne pokolenie potrafi być bezlitosne dla magistra inżyniera, bo oni musieli sobie to wszystko wypracować, a taki leszcz od razu po szkole wyżej sra jak (usunięte przez administratora) ma i myśli,że mu się wszystko podane na talerzu należy. Dlatego umilają mu prace, żeby poznał jak w życiu potrafi być ciężko. Chodzi po prostu o to żeby to wytrzymać, bo jak odpadniesz to będą usatysfakcjonowani, że byli lepsi od inżynierka.

Zaręba

Bardzo zdrowy weglik krzemu jest wszechobecny w ngk. Ile osób ma już raka?

DD
@Zaręba 13.08.2018 18:59

Wszyscy, ale nie wiemy kiedy się uaktywni. Chronione jest tylko pokolenie Czarnobylu-najbardziej na szprycowane chemią tułataństwo.

Łukasz K.

Przepraszam czy w tym zakładzie drukuje się strażnice?

Karbowiak

To prawda że w tym zakładzie większość to sekciarza świadków strażnicy?

anonymous
@Karbowiak 12.08.2018 15:15

Nie dyskryminuje się za wyznanie religijne ty rasisto!

anonymous
@anonymous 12.08.2018 17:17

od kiedy rasizm to religia hahaha fakt praca na strefie tylko dla takich jak ty hahaaha,masz pawianie skrót tego :rasizm opiera się na przekonaniu, że różnice w wyglądzie ludzi niosą za sobą niezbywalne różnice osobowościowe i intelektualne - dotarło do łba pustego jak robole na strefie.

Samuel
@anonymous 12.08.2018 17:17

Gdzie masz dyskryminację? Zło trzeba nazywać po imieniu.

Anty brat
@Karbowiak 12.08.2018 15:15

Tak prawda, jest tego w ciul jeden ściąga drugiego a niektórzy to takie asy że aż ciężko uwierzyć ale lubią werbowac wybitne jednostki haha

Nagasaki
@Samuel 12.08.2018 21:14

Co się czepiasz Samuela. To mój ulubieniec-rozmawia tylko poprzez cytowanie biblii.

Talmud
@Nagasaki 12.08.2018 21:52

Kim teraz jest Rysiek z klanu, Łukasz K. I Samuelek?

anonim

(usunięte przez administratora)

5235235

agnieszka? Ta czarna? Na jej duże łapki to by obrączki wchodziły jesli to ta

anonymous

Co za gimnazjalne gadki

były

straciłem zdrowie w tej firmie walczę o sprawiedliwość jestem chory na raka i to nie żart trwa to już parę lat ...

juz wkrotce
@były 07.08.2018 00:52

Dlaczego przegrales walke z firma sądzie??

były
@juz wkrotce 07.08.2018 18:44

Nie przegrałem sprawa jest nadal w toku a ja chory tylko co się stanie puźniej to jest ciekawe jest art 220 kk

były
@juz wkrotce 07.08.2018 18:44

każdy kto odpowiada za ludzi i jest przełożonym obliguje go art 220 kk większość tzw inteligentnych nawet nie wie za co biorą pieniądze i to duże ale nic w przyrodzie nie ginie ...

były

nikt o tym nie mówi w 2017r Parlament Europejski dodał do substancji które powodują raka 11 nowych sprawdź jeśli nie wierzysz do listy rakotwórczych ogniotrwałe włókna ceramiczne glinokrzemianowe jak i pył glinokrzemianowy ...

9latek

Cześć. Czytam od dłuższego czasu opinie nt NGK w ktorym sam pracuje 9 lat. Wyrażę swoją opinię. Po prawie 9 latach zarabiam 3 500zł na ręke, zaczynałem od stawki 1 700zł brutto, teraz 4 200zł. Mam 3 moduły Dojo. Kolesiostwo sprawiło, że mółbym mieć co najmniej 300zł więcej ale... dawne czasy. Praca na produkcji, typowa robota dla mało inteligentnego szympansa, więc nie wymagajcie górnolotnych wyzwań, podróży na drugi koniec świata, obiadów z prezesami i kąpieli w szampanie. Niestety trzeba pracować czasami z ludźmi którzy nie potrafią napisać swojego imienia bez błędu ortograficznego. Jedni pracują bo chcą, bo widać po nich ambicje, bo mają rodziny do utrzymania, inni są Sebixami, którzy po miesiącu chcą podwyżki bo jak to? przecież jemu sie należy, bo on już pracuje aż miesiąc. Nie wie jak się nazywa stolica Polski. Mieszanka wybuchowa. Kadra rządząca? Plus nie musi mieć żadnego wykształcenia, co jest karygodne. Nie oszukujmy się, 14 lat temu ta firma to było jak dla kury złote ziarno, gdzie typowy kretyn po podstawówce zaocznej został plusem/brygadzistą/inżynierem do spraw niepotrzebnych i jest nietykalny a pojęcia nie ma o niczym. Co do zarobków? Czego wymagacie od roboty na produkcji? I tak nie ma źle. Chcesz zarabiać więcej? wykształć się, idź do IT, banku, zostań architektem, przestań narzekać, sprawdź się gdzieś indziej. Jeśli uważasz, że dostaniesz na start 5 000zł, możesz się gruuubo zdziwić. 4 brygadówka? jak ktoś chce to będzie pracował, system jak każdy inny. Ma plusy i minusy jak wszystko. Niektórzy z Was są jak typowe (usunięte przez administratora) Zawsze będziecie narzekać na wszystko. Zarobisz 8 000zł, to czemu nie 8 500? praca po 8h? czemu nie po 6? Darmowy autobus? czemu nie ma telewizorów w zagłówkach. Taka jest prawda. Moja opinia o NGK jest jak najbardziej pozytywna, a pracowałem u prywaciarza, na budowie (dziękuje 10h w takim upale z łopatą a przerabiałem ten temat), w oplu. BHP w NGK jest mega przestrzegane, żadnych zaległości z wypłatami, są dodatki, świadczenia, premie (Pamiętaj typowy polaku, premia to jest coś co zakład daje od siebie, a nie coś co Ci sie należy!), przewozy, jest się gdzie wykąpać, zjeść ciepły posiłek, zakład wspiera oddawanie krwi, gdzie możesz zyskać 6dni wolnego więcej. Owszem, też chciałbym więcej zarabiać jak każdy, ale ciesze się z tego co mam, że mam stałą umowę, że zakład ma plan na przyszłość, że inwestuje w GPF, które zobaczycie, jeszcze przeżyją swój bum. Wspomniane przez Was 200 osób do zwolnienia to są osoby które na to zwolnienie zasługują. Bumelanci, osoby poniżej 3.0, chorowici, Sebixy którzy niszczą mienie tej firmy, a druga sprawa jest taka, że nie myślicie jako pracodawca tylko jak typowy Polak. Jeśli sytuacja na rynku jest obecnie taka, to firma musi szukać redukcji kosztów właśnie w taki najprostszy sposób, gdzie wystarczy nieprzedłużenie umowy. Prawda jest taka, że każda szanująca sobie robotę osoba która ma porównianie z innymi zakładami nie docenia tego co jest w NGK na tle innych łagrów produkcyjnych. Oczywiscie, pewnie są zakłady gdzie jest lepiej, ale... wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

9lat na p2
@9latek 03.08.2018 23:40

Z tymi zarobkami to żeś przesadził też robie 9 lat i jeszcze nigdy jak długo tu robię na rękę nie miałem mniej niż mam stawkę brutto zawsze jest więcej więc albo ciulasz albo nie robisz na P2 tylko na 8h i nie chodzisz na ng

9latek
@9lat na p2 04.08.2018 07:57

Robie na lsh po 8h, nic nie wspomnialem nawet o p2. Nie mam nadgodzin niestety.

9lat na p2
@9latek 04.08.2018 14:35

Nic się nie martw będziesz robił po 12h to będą zetki płatne 50% i wypłata wyższa i czasu więcej w domu spędzisz nie pekaj bd dobrze hehe

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics