NGK Ceramics

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o NGK Ceramics

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Kandydat na automatyka

Dlaczego NGK nie może znaleść od roku automatyków? Wiele firm headhunterskich proponowało mi tu prace. Co jest nie tak?

kandydat

Kiedy przyjęcia? Ktoś coś wie?

Tyfus
@Graf 16.04.2018 20:28

Występuje. Wszyscy maja chore pluca.

P4

Z Dnia na dzień jest gorzej za dużo Gliwic tu się zjechało i myślą że są fajni. W gruncie rzeczy to ludzie co w Gliwicach mieli prze... a tu czują plaże bo Zagłębie za nich robi a ci tylko się wywyższają jacy to oni doświadczeni.Mass gnojków w pierwszej pracy a już czerwone koszulki znajomości albo dawanie (usunięte przez administratora) Podwyżka? Tak wyrolowali ludzi ze mało kto a głównie piękne Gliwice ja dostały. Moje dni w tym zakładzie są policzone szacunek już tu nie istnieje teraz tylko stare znajomości

Tyfus
@P4 19.04.2018 03:39

Zgadzam się. Mnie obiecywał czerwony pieniądze, a jak zobaczyłem ile ich jest to zacząłem się śmiać.

anonymous

WItam. Czy do Dąbrowy jeździ przewóz pracowniczy z Chorzowa?

anonymous
@anonymous 13.04.2018 16:39

Nie wiem czy jest rozkład, ale ze Świętochłowic jeździ 6:01 i 18:01 więc jadąc DTŚ w Chorzowie będzie za ok 2-3 min.

Endrju

Mam prośbę do osób, które pracują na montażu przez pośrednika. Moglibyście napisać czarno na białym jak wyglądają zarobki netto w tej firmi bez nadgodzin i z?

Zainteresowany
@anonymous 05.04.2018 11:10

Witam. Chciałem zapytać, czy te 10% premii jest bez problemu wypłacane co miesiąc, czy zdarza się, że premii nie ma?

two

Kto tak jak ja czeka na 2 etap rekrutacji i się doczekać nie może?

anonymous
@two 11.04.2018 16:43

rekrutacja ma być wznowiona w czerwcu

Nowy

Może ktoś napisać jak wygląda drugi etap rekrutacji?

Zapytajnik

Można powiedzieć , że praca w tym zakładzie to praca "ala 4-brygady" z tym, że 2 dni się pracuje i 2 dni wolnego,tak?

Woyock
@Frod 06.04.2018 06:38

Witaj Po pierwsze Pracujesz w zależności od działu ale zazwyczaj jest to praca siedząca i chodząca ponieważ taka jest specyfikacja odpowiednich działów. Od ilości osób pracujących na jednej Lini jest to okolo 7 osób, przerwy masz 3 co 3 godziny pierwsza i ostatnia po 15 minut środkowa 20 minut.

moze

Mnie zastanawia jedno. Czy czasem tych wszystkich pozytywnych opinii na temat zakładu nie piszą ludzie z biura NGK? Może jest to forma reklamy tego zakładu. LUdzie wchodzą i czytają praktycznie same pozytywne opinie to przychodzą do zakładu

kr
@moze 05.04.2018 10:20

Pracuje na produkcji i złego słowa nie moge powiedziec :)

Automat po I etapie

Mam pytanie do aktualnie pracujących w NGK DG - czy jest dostępny jakiś transport "pracowniczy" do centrum DG albo w dalsze rejony np w stronę Olkusza Pozdrawiam

Woyock
@Automat po I etapie 30.03.2018 12:11

Na dole strony masz podane listę busów do Dabrowy https://www.manpower.pl/szukaj-pracy/oferty-specjalne/ngk-ceramics/

Automat po I etapie

Pytanie do pracujących w UR NGK DG - jak wygląda sprawa dyżurów

Czerwony
@Automat po I etapie 30.03.2018 12:32

Dyżurów? Zderzenie z rzeczywistością Cię zaboli! Te chłopaki cały czas zapie..ja na jakiś usterkach. 90% usterek to u nich automatyczne zdarzenia!

Pracowity

Witam, jak są liczone niedziele? Jakiś dodatek do wypłaty? Jeżeli w miesiącu zrobię 16 dni po 12h to mam liczone 24 godziny jak setki?

Nowy

Jest na terenie zakładu jakaś stołówka, gdzie można zjeść obiad ? Jeśli tak, to ile kosztuje takie drugie danie

Chatsss
@Nowy 28.03.2018 19:06

Jeszcze nie ma, jest w trakcie budowy. Patrząc na etap budowy to za 1-1,5 mieś powinna być już otwarta.

Janusz

Czy obecnie coś się zmieniło czy zakład dalej płaci zaledwie 3600zł brutto miesięcznie na stanowiskach produkcyjnych? Czy jest możliwość robienia nadgodzin? Czy jeśli jestem dyspozycyjny to mogę liczyć na 48h nadgodzin miesięcznie? Czy nadgodziny to wieczna wojna i proszenie się o każdą godzinę? Generalnie zmierzam do tego czy mając mnóstwo czasu wolnego mam gwarancję w tym zakładzie, że co miesiąc zarobię 3500 netto?

Chatsss
@Janusz 27.03.2018 02:49

Na chwile obecną 3200 brutto + do 10% premii co miesiąc, do tego na piecach dochodzi miesięczny dodatek ok 220zł brutto. Ilość nadgodzin które można przepracować w miesiącu reguluje prawo, średnio jest to 30-35 nadgodzin miesięcznie.

pytający

Witam czy są lub będą jakieś przyjęcia do NGK DG?

Woyock
@pytający 05.02.2018 06:12

W NGK masz 3 pośredników Power Jobs, Work Service i Manpower.

Anonimowa

Cześć, czy są już jakieś nieoficjalne informacje kiedy ruszą przyjęcia na drugi zakład? Byłam na pierwszym etapie rekrutacji w PowerJobs który przeszedł pomyślnie i zastanawiam się czy będą jeszcze wakaty w obecnie pracującym zakładzie czy będą przyjmować już docelowo na drugi zakład. Z góry dziękuję za info :)

Mod
@Anonimowa 25.03.2018 12:47

Opiszesz jak dokładnie wyglądała rekrutacja?

XXXXX

Dobra a teraz bez owijania w bawełne. Pytanie do pracowników tego zakładu. Ile zarabiacie miesięcznie? Krótka piłka

JTR
@XXXXX 24.03.2018 12:27

Nie ma krótkiej piłki. Co miesiąc jest różnie. Zależy ile godzin dodatkowych pracuje akurat brygada. Na piecach dodatek 200zł brutto. Można założyć tzw. Z_ki w liczbie 3 czyli 12h poza miesięczny standard. Daje to około 300zeta. 2600 + 300 =2900. To już netto podaję. Niektorzy dobrowolnie mają możliwosc nadgodzin, a wtedy tak 3200-3400. Ale spoko podwyżką się teraz nadchodzącą wszyscy ekscytują :-)

Pati

Przyjmuja kobiety do ngk ale w DG?

anonymous
@anonymous 14.01.2018 20:44

Ja jak byłem na spotkaniu w PowerJobs to zabrałem cv siostry. Pani z rekrutacji powiedziała, że ngk nie zatrudnia zbyt wielu kobiet. Ale siostra też u niej była na rozmowie i czeka na 2gi etap. Najlepiej wysłać cv i zadzwonić. W moim przypadku zadziałało ;)

Zapytaj

Czy pracują u was w zakładzie osoby mieszkające w Katowicach? Jeśli tak to jak dostają się oni do pracy? Swoimi samochodami czy jest bus pracowniczy,który przez Katowice jedzie? Prosze o odpowiedź osobę, która wie coś na ten temat

Seba
@Zapytaj 22.03.2018 13:17

Siema z huty Baildon. O6:07 i 18:07

Łuki

Witam czy może wie ktoś czy są jakieś przyjęcia bo mam zamiar w poniedziałek złożyć cv.

anonymous

Szkoda tylko że nikt nie napisał. Bez wykształcenia średniego nie przyjmują. Konieczny warunek ŚREDNIE !!

pytajaca

hej ! mam pytanie głównie skierowane do kobiet pracujących w NGK. Czy praca na linii jest ciężka? Czy wykonuje się cały czas tą samą czynność czy może przy tej samej linii są różne stanowiska ? i czy praca na noc po 12 h jest znośna i czy czas przysłowiowo ''szybko leci '' ? Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi !

Aaa
@pytajaca 20.03.2018 11:32

Odpowiem bo zaraz się zlecą hieny i swoimi głupimi tekstami Cię zjedzą. Praca dla kobiet nie jest ciężka, nie masz tutaj do czynienia z przemysłem ciężkim, choć to pewnie zależy od osoby. Jedna powie, że ciezko, druga, że jest dobrze i nie odczuwa wielkiego zmęczenia. Przyzwyczaja się do pracy to i zmęczenie mniejsze a czas również szybko zleci. Wiele osób przeszło z Gliwic i jak wspominali, nie przypuszczali , że te 12 tak szybko lecą. Popracujesz w tym systemie i odczujesz jak wiele więcej masz wolnego aniżeli w systemie 8 godzinnym. Nie zdążysz się przyzwyczaić do zmiany a tu weekend. Najważniejsze, że jako kobieta nie wie czy gdziekolwiek tyle zarobisz. Stawka wysoka, podwyżki. W Gliwicach wiele kobiet zarabia ok. 4000 zł , oczywiscie z jakimiś setkami, a więc trzeba przyznać , że to jak na zarobek kobiety bardzo dużo. Od kilku lat w Gliwicach posucha była jeżeli chodzi o przyjęcia kobiet a jak jakiś czas temu rzucili 10 wakatów, to zgadnij kto się dostał na te 10 miejsc. Rodzina, znajome itp. Jeżeli będziesz miała szansę to się nie zastanawiaj. Taką prawda.

Beny

Jeszcze informacja bo wiele osób, którzy przyjmowali się w tamtym roku o tym nie wie. Żeby otrzymać podwyżkę musisz posiadać przynajmniej 10 ocen ! Tak było już od kilku lat, chyba, że coś zmienią w tym roku. Jeżeli będzie wszystko po staremu a nie posiadacie tylu ocen to otrzymacie gwarantowaną podwyżkę w okolicach 50 zł. Taką jaka przysługiwala za ocenę D. Tak już jest i myślę , że dużo osób tutaj goszczących pierwszy rok było bez podwyżki.

anonymous

Pamiętajcie , jeśli nie macie średniego wykształcenia to nie dostaniecie się do NGK . Tak mi dziś powiedziedziala Pani z powerjobs.

Mala

Hej . powiecie mi jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do ngk jeżeli chodzi o kobiety ? Czy ciężko sie dostać ? Jak zarobki dla kobiet i czy ciężka praca ? Z gory dziękuje ????

Mm
@Ja 1234 18.03.2018 12:33

12 godz. źle mi się napisało

Prosze o pomoc

Witam. Myślę, nad złożeniem CV do tego zakładu. Myślę,że jakieś tam szanse mam tym bardziej , że przepracowałem trochę czasu w Electroluxie w Siewierzu na linii produkcyjnej. Mam tylko 2 pytania na które chciałbym uzyskać odpowiedź. Nie do końca rozumiem ten system zmian. Pracuję od 7 do 19 i następny dzień mam wolny? A jak pracuję od 19 do 7 to potem 2 dni wolnego? I drugie pytanie chodzi o pracownicze autobusy. Czy któryś z nich jeździ może przez Katowice? Lub są jakieś osoby,które z Katowic dojeżdżają autem prywatnym i można by było się zabierać?

Woyock
@Prosze o pomoc 19.03.2018 16:27

System Pracy jest tak zrobiony że w jednym tygodniu pracujesz 2 dni (24h) zazwyczaj środa czwartek. Potem W kolejnym tygodniu te dni masz wolne czyli pracujesz 5 dni (60h), Inaczej co drugi weekend masz wolny. Co do busów sądzę że pod niniejszym linkiem na dole strony Masz rozpiskę busów i chyba jest ona w miarę aktualna. https://www.manpower.pl/szukaj-pracy/oferty-specjalne/ngk-ceramics/

Kaka

Witam! Orientuje się ktoś czy jest możliwość wybrania brygady w miarę możliwości jak zgłosimy to na rozmowie?

Chatssss
@Kaka 17.03.2018 10:27

Tia.... Od razu zgłoś kiedy byś urlop chciał, opiekę na dziecko i ewentualne UŻ. Chłopie....... To nie jest przedszkole, to jest zakład pracy. Na początku to możesz sobie wybrać przy którym stole będziesz jadł na stołówce, i na którym kiblu będziesz sra.....

Zainteresowany

Witam. Czy mógłby ktoś napisać ile wynoszą zarobki wraz z wszystkimi dodatkami i premiami za normalny czas pracy, a jak przedstawia się to z nadgodzinami. W ogłoszeniu jest podana kwota brutto ale jak się to ma w rzeczywistości ?

P2
@Zainteresowany 16.03.2018 15:00

Na początek na piecach 3000 na ręke, z dwoma setkami wezmie sie 3600.

Mm

W czwartek przyjęli trzy kobitki.

Zerg
@Mm 12.03.2018 13:33

nie będzie już parówkowej imprezy XD

zastanawia się...

Witam. Chciałbym zaczerpnąć informacji od osób odnośnie warunków pracy, atmosfery z tego względu, że aktualnie są jakieś tam przyjęcia i zastanawiam się nad zaaplikowaniem. Proszę o szczere odpowiedzi. Nie interesują mnie odp. odnośnie pieniędzy bo to w ogłoszeniu pisze.

Mojzesz
@Opek D 05.03.2018 12:44

Na C jest spoko i mamy jednego z lepszym plusowych, na prawdęrówny gość.

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics