NGK Ceramics

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 22 ocen.

Opinie o NGK Ceramics

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Bolek

Od kiedy będą przyjęcia??? Bo już prawie luty a nic się nie dzieje.

anonymous
@Bolek 23.01.2018 16:39

Ja z kumplem badania robimy w czwartek i od 1 lutego do roboty

Barry

Witam. Jak w Ngk wygląda sytuacja jeśli chodzi o przechodzenie bezpośrednio pod firmę ? Jest szansa dostać szybciej umowę czy raczej praca przez agencję przez 1,5 roku ?

anonymous
@Barry 23.01.2018 13:40

Przez agencje dopiero potem mozliwosc zatrudnienia pod firme;)

maja

Mam pytanie do pracujących- czy w czasie 12-sto godzinnej zmiany jest możliwość wyjścia za potrzebą? Czy musi was ktoś podmienić? Czy wliczają to w przerwę? A może trzeba nosić przysłowiowe pieluchy...

anonymous
@Mimi 04.01.2018 22:13

Narazie nie ma. Sa oferty ale przyjec nie ma. Beda jak przeniosa z G do DG

ABW
@anonymous 28.12.2017 11:08

Można wiedzieć jaki jest numer tego autobusu pod sam zakład?

anonymous

Jak wam sie pracuje na tych 12stkach?;)

Zerg
@anonymous 21.01.2018 12:58

Jest całkiem w porządku ,dwa lub trzy dni i znów weekend :D

pitaqq

Witam czy będą może jakieś przyjęcia do Dąbrowy w tym roku bądź miesiącu?

Nika
@pitaqq 16.01.2018 19:20

Gdzie mozna skladac papiery

Zerg
@Nika 17.01.2018 11:07

Przez internet albo na portierni jest skrzynka bodaj

anonymous

Mam pytanie. Wielu z was pisze, że praca jest ok i zarobki, raczej nikt nie narzeka. To skąd się biorą rekrutacje co jakiś czas? Ludzie się zwalniają, czy są zwalniani? I dlaczego?

Chatsss
@anonymous 16.01.2018 20:41

Ludzie się zwalniają, są zwalniani jak się nie nadają. Do tego wybudowana jest już druga hala i tam też trzeba pracowników

anonymous

Jak praca na piecach? Jakies opinie?

Katon
@anonymous 16.01.2018 13:46

Nikt nic nie napisze????

Pati

Przyjmuja kobiety do ngk ale w DG?

anonymous
@Chatsss 11.01.2018 18:33

pewnie jest dużo chętnych i bez doswiadczenia nie przyjmują?

Mojzesz
@anonymous 14.01.2018 20:44

Wyślij cv to się dowiesz ?

anonymous

Mam isc na piece opiszcie prosze jak to wyglada ile przerw itd czy przysluguje mi woda za prace w wysokiej temp.

anonymous
@SS 10.01.2018 10:12

No to mi pomogles;)

Sprt
@anonymous 09.01.2018 15:35

Robota jak kazda inna tylko goraco czasami

Zainteresowany

Wiadomo kiedy będą przyjęcia do Dąbrowy?

aaa
@Lis 09.01.2018 02:45

Na razie jest masowe przenoszenie pracowników z Gliwic. Mało kto tutaj udziela rzetelnych odpowiedzi ludziom, którzy chcą się zatrudnić. W Gliwicach postraszyli zamykaniem linii czy nawet hal co poskutkowało zgłoszeniem się bardzo wielu pracowników do pracy w Dąbrowie. Nie wiem jak to będzie wyglądać z nowymi, ale jeżeli chodzi o dział P1 to zgłosiło się na tyle doświadczonych pracowników, że już są obsadzone miejsca na drugą halę w Dąbrowie, która ma ruszyć w tym roku. Z tego co wiem to kobiety są również przenoszone, ale na Assembling, więc możliwe, że będą zatrudniać.

anonymous
@aaa 09.01.2018 11:00

Sa przyjecia jestem juz po rozmowie w worku a w czwartek jade do ngk tyle ze w gliwicach

Barry

Witam. Czy jeśli w ngk dostanie się umowę już pod firmę to warunki zatrudnienia zmieniają się w porównaniu z tymi, które ma się pracując pod agencją?

Barry
@Pwl 06.01.2018 16:49

W takim razie ile wynosi liczna dni urlopu jak jesteś pod firmą ? Nie 26 jeśli masz odpowiednią liczbę lat pracy ?

aa
@Barry 07.01.2018 11:55

Jeżeli masz powyżej 10 lat i jesteś lub będziesz pod firmą NGK to oczywiście przysługuje Ci 26 dni urlopu. Jeżeli będziesz pracować pod agencją to za każdy przepracowany miesiąc nalicza się 2 dni urlopu. Wychodzi z tego, że jeżeli nie masz przepracowanych 10 lat, to lepiej opłaca się urlop pod agencja, wtedy masz 12*2 czyli 24 dni urlopu a nie 20. W DG są dwunastki czyli jeżeli będziesz miał ochotę na wolne to zabiera się wtedy 1.5 dnia z Twojej puli. Rozumiano ? Podobno agencyjni mają lepiej niż pracownicy NGK, bo tam rozliczają 1:1.

Herki

Siema ludzie;) czy jest ktos kto mi powie bez owijania w bawelne ile zarabia sie na 12stkach majac 16 dni pracujacych w miesiacu? Z gory dzieki za powazne odpowiedzi;)

Zerg
@Herki 05.01.2018 21:17

Dupi się to pytanie już 8 raz !

anonymous
@Herki 05.01.2018 21:17

Ktoś niżej napisał że 3400 na rękę

Adrian

Panowie ile na rękę nie brutto pracuje w automotive lighting Sosnowiec tu mam 2600 bez nadgodzin jak u was bo chcę zmienić pracę .

anonymous
@Adrian 04.01.2018 11:03

Na reke z 2500 plus nadgodziny

Adrian
@anonymous 04.01.2018 12:37

Dzięki za info czyli tak ja u mnie ale pewnie macie robota lżejsza a to już dużo bo u nas jest w cholerę ciężko

Daniel

Dajcie znać jakie tam są zarobki na rękę za normalne godziny pracy czyli tak jak wyczytałem od 7-19 i od 19-7 dwa dni wolnego. Każdy pisze 3,200 brutto a ile do wypłaty z tego przychodzi? Druga sprawa jak tam wygląda praca przy piecu?

Kalek
@Daniel 26.12.2017 10:17

Troche nizej masz odpowiedzi na swoje pytania;)

Mojzesz

Pracuje tam niecałe 2 miesiące, gorąco polecam. Fajna atmosfera, firma się powoli rozkręca. Jest rozwojowa. Pracowałem w sumie 2tygodnie pod agencją i teraz już pod NGK

Pracowity
@Mojzesz 22.12.2017 11:03

A beda przyjecia do dabrowy po nowym roku? I na jakie dzialy?

Tomek
@Mojzesz 22.12.2017 11:03

Duzo jest osob z Zawiercia?

anonymous

Czyli można się spodziewać że pod agencją jest się krótko tak ? Widziałem wpisy że zarobki są około 3200 na rękę , prawda to ? Aktualnie pracuję w Sango Gobain umowę mam na stałe i trochę boję się żeby nie było gorzej , jak z tymi umowami i zarobkami , możecie coś dopisać :)

Kalek
@anonymous 10.12.2017 15:20

Do tego jak chodzisz na 12 wychodza nadgodziny z grafiku a to sa 50 tki;) dodatek za nocki na piecach tez jakis dodatek;) takze oby jak najwiecej nadgodzin to wyplata spoko;)

Robert
@Kalek 11.12.2017 08:46

Siemka. Czyli jak chodzisz na 12 stki i masz z grafiku nadgodziny sa wyplacane 50%+ stawki tak?

ciekawy

Mam pytanie pracuje ktoś przez agencje PowerJobs ? jeśli tak to były jakieś testy do przejścia podczas rekrutacji ? jeśli tak to jak to wyglądało.Pozdrawiam

Mojzesz
@ciekawy 11.12.2017 13:33

Pracowałem pod power jobs. Pierw była rozmowa+ testy w agencji power jobs. Pytania o twoje poprzednie zakłady pracy, przyczyny odejścia itp. Pytania pt. jak widzisz swoja przyszłość za pare lat itp. Później testy(nie wiem czy dobrze pamiętam): -układanie małej piramidy -matematyczne testy, -odczytanie wartości z manometru -coś chyba jeszcze ale nie pamiętam Nic trudnego na prawdę. A jak już cię zaproszą na następny etap w ngk to tam na miejscu kolejne pytania i układanie tym razem wieży + ogrodzenia. -pierw grupowe składanie właśnie wieży z klocków - później oprowadzenie po zakładzie(tutaj trzeba być uważnym i słuchać bo później na rozmowie będą pytania co zauważyłeś i co opowiadał oprowadzający) -i na koniec rozmowa, wystarczy że będziesz słuchał co się robi na danym dziale na który cię mają przyjąć + będziesz zapewniał że 12h ci nie przeszkadza i że masz nadzieje związać się z firmą na dłużej i rozwijać wraz z nią i powinno być ok.

MM

Na razie przyjęcia wstrzymane do Dąbrowy.

Pablo nowy
@pita 13.11.2017 21:47

Dzieki na info;) to widze ze u Ciebie z robota tak samo jak u mnie...

pita
@Pablo nowy 18.11.2017 14:08

Niestety...

ciekawy123

Siema powie mi ktoś o której jedzie autobus z Zabrza Goethego na 1 zmiane do Dąbrowy i gdzie staje ?

MARIAN

Witam czy faktycznie są przyjęcia do pracy w NGK Ceramics Dąbrowa Górnicza??? Jedna agencja Pawerjobs z Dąbrowy Górniczej ul. H. Kołłątaja 24 twierdzi że są przyjęcia cały czas jest rekrutacja, a druga Manpawer twierdzi że są wstrzymane .

Matt
@MARIAN 17.10.2017 12:01

Aktualnie NGK skupia się na przeniesieniu większej ilości pracowników z Gliwic do Dąbrowy dlatego jest ta rekrutacja wstrzymana. Ale po nowym roku to nie wiem.

Zainteresowany

Jak z dojazdem z Dąbrowy Górniczej?

Pytanie.

Mam pytanie ile sie wychodzi pracujac na dwie zmiany od 7 do 19 i od 19 do 7 majac 32 nadgodziny? Wychodzi 16 dni pracy w miesiacu. Dziekuje za powazne odpowiedzi;)

Zerg
@Pytanie. 03.11.2017 08:16

ok 3400

Pablo nowy
@Zerg 12.11.2017 20:40

Super! Dzieki za informacje;)

Beny

Na czas postoju osoby z agencji mają rozwiązywane umowy ? Jak to wygląda ?

Ciekawy

A są sytuacje ze np ktoś nie ma wystarczająco dużo urlopu bo juz wykorzystał go wcześniej czy dostajecie informację wcześniej żeby sobie przytrzymać ileś dni w razie czego ?

BGC

Wie ktos kiedy ruszy ponownie rekrutacja do NGK w Tucznawie?

BGC
@Spokojny 09.11.2017 07:58

Dziękuje bardzo :)

Worker
@BGC 09.11.2017 11:49

A czy sa jakies pewne informacje o przyjeciach po nowym roku? Nie ukrywam ze bardzo mi zalezy.

Nowy?

Witam, myślę o podjęciu pracy w firmie. Lecz mam kilka obaw. Zatrudnienie do pracy jest po przez agencje pracy. Czy jest szansa aby po pewnym okresie czasu, pracownik dostał "normalną " umowę o pracę?

Spokojny
@Nowy? 07.11.2017 10:23

Jak najbardziej, gdyż zakład w Dąbrowie Górniczej się rozwitaj, i powstaje juz 2 hala :)

Zaniepokojony

W grudniu postój ma całe Ngk czy tyko część???

kierek
@Zaniepokojony 31.10.2017 06:34

prócz piecy

speed3711

Pani z power jobs powiedziala mi ,ze do Dg jezdzi bus z Bytomia. Na stronie manpower w roxkladzie jazfy tez to jest ujete. Jest to rzeczywiscie prawda?

Pracownik
@speed3711 05.10.2017 19:12

Jeździ jeździ nawet duży ten bus a osób na brygadę w nim max 5 :) trochę logika NGK mnie powala

P0
@Pracownik 10.10.2017 19:08

Teraz juz jezdzi z 30 osob.

Rybka

Rotację? Zwolnienia? Postoje? Jak to wygląda?

Zerg
@Rybka 28.10.2017 14:13

jak się (usunięte przez administratora) to cie (usunięte przez administratora)

Sara

Czy może ktoś napisać co robią kobiety i czy jest to praca lekka czy eaczej cięższa? Jaka stawka dla kobiet? Czy to prawda, że w styczniy mają otwierać jakiś dział tulko dla kobiet?

Hardworker
@Sara 17.10.2017 12:36

Kobiety wykonuja taka sama pracę co mężczyźni ale mogą pracować tylko na niektórych działach. Zarabiają tyle samo. Nie ma i nie będzie działu dla samych kobiet. To plotki

Sara
@Hardworker 20.10.2017 20:59

Dziękuję za odpowiedź

Praca w NGK

To będą przyjęcia w najbliższym czasie do DG? ;)

Olo

Marian, ja wysłałem cv do Manpower i zero odpowiedzi, a potem bezpośrednio do Powerjobs do Dąbrowy i dostałem telefon po kilku dniach, żeby przyjść na rozmowę. Pani w agencji mówiła, że cały czas potrzebują ludzi.

MARIAN
@Olo 17.10.2017 20:05

Z tym naborem Pawerjobs to jakaś ściema , z tego co mi wiadomo to nie ma przyjęć do NGK Ceramics DG . Olo kiedy byłeś w Pawerjobs na rozmowie podaj mi datę ( nie musi być dokładna) . Czy dostałeś zaproszenie na drugi etap kwalifikacji do firmy???

Olo
@MARIAN 18.10.2017 11:04

W tamtym tygodniu. Zaproszenie dostałem

heligen

witam jak wyglada praca na magazynie? czy lepiej jest na produkcji? ilu magazynierów na zmianie?

Mark

Jaka praca? Liderzy? Czy w zakładzie są palarnie? Zakład się rozwija?

Raw
@Mark 05.10.2017 14:48

Są palarnie zakład się bardzo rozwija budują nową halę obok naszej w przyszłym roku ruszy ta druga Hala także podobnie jak w Gliwicach z czasem będzie około 3tys pracowników narazie jest ponad 300 osób

elemelek

Witam mam pytanie, będą jeszcze jakieś przyjęcia do Dąbrowy Górniczej?

semafor

Przyjęcia są przez agencje czy bezpośrednio przez NGK ?

ddaad

Witam będą bądź są jakiej przyjecia do NGK w Dąbrowie Górniczej?

Pracownik

Nie ma 4 brygadowki, pracujesz w jednym tygodniu 2 dni po 12, a w następnym 5 dni po 12, jak przekroczysz ilość godzin w miesiącu masz płacone jako nadgodziny. Za nocki jak wszędzie 25%.

nick
@Pracownik 30.09.2017 14:55

5 dni-nocek po 12?? nie mozna dwa pracy na dwa wolnego?

Chatssss
@nick 02.10.2017 20:31

2 dni pracy, 2 dni wolne, 3 dni pracy, 3 dni wolne. Tak mniej więcej wygląda grafik

zbych

Ile za godziny nocne

semafor

czterobrygadówka po 12 godzin, to chyba musi być więcej dni wolnych żeby nie przekroczyć ilości godzin w miesiącu. Jak to wygląda ?

anonim

(usunięte przez administratora)

semafor
@Chatssss 04.10.2017 11:15

Nie być taki chojrak , synek !!!! Nie wiedziałem że Dg - Dąbrowa górnicza pisze się z małej litery . Taki z ciebie cwaniak a ortografii ni w ząb nie pojmujesz .

Boo
@semafor 04.10.2017 16:18

Jak już taki poprawny gramatyczne jesteś to nie bądź lepiej pasuje niż nie być hehe

Nick

Witam czy ktoś mógłby opisać jak wygląda praca na poszczególnych dzialach? Czy na 12 godzin pracy przysługuje więcej przerw? Czy w firmie można kupić jakiś obiad? Czy na hali jest syf? Głośno? Co wam się tam podoba, a co byście zmienili? Z góry dziękuję i życzę powodzenia w Ngk!

Kem
@Nick 22.09.2017 07:22

Masz 3 przerwy masz 7 kantyn można kupić jedzenie i picie jaka jest nowa czysta nisko halas audi nie zauważyłem ogólnie pracownikom podoba się duzo rzeczy ja jeszcze takich dobrych warunków płacowych jak i pracowniczych nigdzie nie spotkałem

yaro2222
@Nick 22.09.2017 07:22

Praca nie jest ciężka ja pracuję na p1 tj . forming ,plugging,peling.Są 3 przerwy po 15 minut.Co do objadów w tj chwili jeszcze nie ma takiej możliwości ,chyba że na dowóz ale po nowym roku planują otwarcie stołówki.Hala czysta ,co do hałasu da się pracować bez stoperów.Pozdro.

semafor

Nie wysiliłeś się zbytnio tą odpowiedzią. Jaka jest praca na produkcji (lekka,ciężka) co dokładnie się wykonuje na produkcji. W jakim systemie się pracuje. Ogólnie napiszcie czy jesteście zadowoleni z tej pracy i jaki jest pracodawca w stosunku do pracowników.

Pomocny
@semafor 18.09.2017 13:49

Wszystko tak naprawdę zależy od tego na jaki dział i zmianę trafisz. Jak wiadomo każdy dział ma swoje plusy i minusy. Praca generalnie fizycznie nie jest ciężka. Najbardziej dokuczliwa jest jednak monotonia w pracy. Aktualnie pracujemy w systemie równoważnym czterobrygadowym po 12 godzin. Jeśli jesteś pracownikiem solidnym i przyglądasz się do wykonywanej pracy to nie masz się co martwić o przedłużenie umowy.

kopecdg

gitara

nowik

Witam, powiedzcie jak wam sie pracuje w Tucznawie, jak atmosfera i obciążenie pracą ?

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics