NGK Ceramics

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 45 ocen.

NGK Ceramics
5 45

Opinie o NGK Ceramics

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Roly

Czy wiadomo już coś mniej więcej kiedy będzie otwarta nowa hala, albo wznowią zatrudnienia tych kandydatów co mieli już etap pierwszy a na drugi czekają ?

lolo
@Nikoś 15.07.2018 17:23

Oooo kolega pierwszy raz w internetach.... Proponuje poczytać co to są emotikony by zrozumieć moją poprzednią wypowiedź.

Marta

@Nowy, a brałeś już udział w rozmowie kwalifikacyjnej? Możesz powiedzieć coś na jej temat? Chętnie dowiem się, w jakiej atmosferze przebiegała oraz czy miałeś podczas niej do wykonania jakieś zadania. @Bolec, pracujesz w NGK Ceramics? Możesz napisać coś na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę i atmosfery panującej w firmie?

Abb

Czy jest tu jakiś automatyk UR? Jaki charakter ma praca? Czy są jakieś zajęcia dodatkowe poza utrzymaniem ruchu maszyn?

Bolec
@Abb 07.07.2018 21:14

Człowieku, automatyk to czasem nawet nie siądzie przez 12h.

Nowy

Czy wiadomo kiedy drugi etap rekrutacji i kiedy przyjęcia?

zaciekawiona

Witam czy to prawda że firma poszukuje raczej bardzo młodych osób ,do 35 roku życia max ? I czy to prawda że w zakładzie sa przeprowadzane częste szkolenia ,które kończa sie trudnymi testami ,a niezdanie takiego testu jest równoznaczne ze zwolnieniem z pracy ?

Marta

@Abb, rozumiem, że interesuje Cię to stanowisko? Z jakich warunków oferowanych przez pracodawcę byłbyś zadowolony? @Kroni, a na jakie stanowisko aplikowałeś w NGK Ceramics? @Roly, czyli miałeś już pierwszą rozmowę rekrutacyjną tak? Możesz napisać jak wyglądała, czy miałeś do wykonania jakieś zadania?

Kroni

Czy termin etapów rekrutacji jest ściśle narzucony czy np jak będą dzwonić w okresie wakacyjnym a ktoś będzie na wakacjach to czy można z nimi ustalić inny termin czy raczej nie?

Rwd

Podobno 20 osob do zwolnienia . Prawda czy pogłoski ?

Amonn
@anonymous 06.06.2018 07:49

Czy wiadomo dlaczego są wstrzymane skoro hala już wybudowana?

ja

Witam, czy w waszej firmie pracuje tez w swieta

Zen_Psi
@ja 04.07.2018 05:35

Praca 24 h na dobę, 365 dni w roku, także w święta. Zmiana trwa 12 godzin.

Marta

@Jarek, pytasz, bo chciałbyś pracować w NGK Ceramics? Jakie stanowisko Cię interesuje w tej firmie? @Mojzesz, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w NGK Ceramics. Czy możesz jeszcze coś dodać na temat pracy w tym miejscu?

Jarek

Czy jest cos takiego w NGK jak nagrody półroczne dla pracowników produkcyjnych .czy wszyscy je dostają?

Mojzesz
@Jarek 01.07.2018 13:17

za brak l4 owszem

zastanawia się...

Witam. Chciałbym zaczerpnąć informacji od osób odnośnie warunków pracy, atmosfery z tego względu, że aktualnie są jakieś tam przyjęcia i zastanawiam się nad zaaplikowaniem. Proszę o szczere odpowiedzi. Nie interesują mnie odp. odnośnie pieniędzy bo to w ogłoszeniu pisze.

WTF
@WTF2 01.07.2018 10:11

Chyba brygada "kochanków"

Marta

Co możecie powiedzieć o aktualnych postępach firmy NGK Ceramics? Firma zwiększyła zatrudnienie w ostatnim czasie? A może ten pracodawca planuję utworzenie kolejnego oddziału swej firmy? Zachęcam Was do udzielenia nam odpowiedzi, nowe wieści w tym wątku będą bardzo pomocne dla innych użytkowników!

anonymous
@Weaver 29.06.2018 21:41

Mała liczba zamówień? Słyszę, że do Gliwic ciągle przyjmują osoby, więc firma raczej nie ma problemu z zamówieniami ( no tak na zdrowy rozsądek - mają zamówienia to zatrudniają). Chociaż naprawdę mam nadzieję, że przyjęcia do Dąbrowy będą jeszcze w tym roku. Czekam już tak długo ;(

Feliks

Dlaczego nie ruszy nowa hala?

Weaver
@Feliks 22.06.2018 18:53

Ruszy w swoim czasie.

Zainteresowana

Cześć, wiadomo cokolwiek o przyjęciach na starą bądź nową halę? Byłam na rozmowie w marcu i przyjęcia odwlekaja od tamtej pory... Miały być na pewno na przełomie czerwca i lipca a w telefonie echo. Proszę o info jeśli ktoś posiada, pozdrawiam :)

Weaver
@Zainteresowana 29.06.2018 13:18

Nie stresuj się ,na razie nikogo nie przyjęli .Nowa hala jeszcze nie otwarta .Uzbrój się w cierpliwość i czekaj ;) powodzenia

tak było

siema , witam pytanie takie do ludzików 1Czy można wybrać na jaką zmianę chce się przyjąć? chodzi mi o 4brygadówke po 12 godzin i normalne chodzenie 5 dni po 8 czy losowo od zapotrzebowania? 2praca to produkcja? czyli pewnie jakieś normy do wyrobienia?

Weaver
@tak było 29.06.2018 13:41

Witaj 1.Na DG tylko 12 jako szeregowy pracownik 2.Tak ,w pewnym sensie gdyż zautomatyzowana .Normy występują

Młody

Witam. Interesują mnie zarobki na dziale UR , czy jest możliwość wyrobienia nadgodzin? Jakie są relacje z kierownictwem? Może jest tu ktoś kto pracuje na stanowisku mechanika i podpowie czy warto.

Gość
@Micki 29.06.2018 08:50

Tak

Marta

@Xyz, a czy wiesz jak mają się sprawy dotyczące przerw? Czy pracownicy firmy NGK Ceramics mają możliwość odgrzania czegoś na ciepło podczas przerwy? Zapraszam Cię do kolejnej wypowiedzi, z miłą chęcią dowiemy się więcej w tym aspekcie.

Xhz
@Marta 24.06.2018 14:45

Nie ma z tym najmniejszego problemu jest kilka kantyn na których można usiąść i zjesc, na każdej znajduje się mikrofala (na dużej kantynie nawet 4) W najbliższym czasie zostanie otwarta stołówka

Kandydat na automatyka

Dlaczego NGK nie może znaleść od roku automatyków? Wiele firm headhunterskich proponowało mi tu prace. Co jest nie tak?

Loop
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Tak naprawdę chyba ich po prostu nie szukają/potrzebują. W przeciwieństwie do Ciebie, mną się w ogóle nie zainteresowali. Składałem papiery bezpośrednio do nich.

ala

wszyscy rozpisują się o rekrutacji i pieniądzach a ja mam pytanie odnośnie warunków pracy dla kobiety. Czy może się wypowiedzieć osoba tam pracująca jak to wygląda ? czy jest ciężka a może monotonna, jaka atmosfera i czy łatwo "przeżyć" te 12 godzin pracy ? z góry dzięki za odp!

JTR
@ala 24.05.2018 18:27

Jest monotonia i nuda. Inne warunki znośne. Atmosfera zależy gdzie i na którą zmianę trafisz - loteria. Jako kobieta możesz liczyć na nadskakiwanie niektórych facetów stąd, że kobiet jest stosunkowo niewiele.

Marta

Osoby interesujące się pracą w firmie NGK Ceramics zachęcam do odwiedzin oficjalnej strony tego pracodawcy w internecie: http://www.ngk.com.pl/ W zakładce kariera firma są informacje, co trzeba spełnić by zostać pracownikiem tej firmy. @Jestem w kropce, od Twojego wpisu minęło już trochę czasu, czy Twoja sprawa już się rozwiązała i firma NGK Ceramics poinformowała Cię, kiedy rusza owa rekrutacja? Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej w tym temacie.

Jestem w kropce
@Marta 24.05.2018 06:21

Z tego co się orientuję rekrutację przeprowadzają agencje pracy.Na stronach tych że agencji wisi ogłoszenie jednak w momencie aplikacji twierdzą że rekrutacja ruszy dopiero w maju potem czerwcu teraz że będzie to przełom czerwiec/lipiec.Rozumiem że firma aktualnie nie potrzebuje pracowników jednak agencje wprowadzają w błąd nie ściągając swoich ogłoszeń.

Liter

3200 brutto + premia to naprawde niezła kasa i lekka praca. Szkoda tylko, że jest to system 12-godzinny, bo mi niestety nie pasuje. Czy zna ktoś jakieś firmy produkcyjne, co by podobnie płacili, ale żeby praca była po 8 godzin i też żeby się nie narobić fizycznie. Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie.

anonymous
@Liter 20.05.2018 14:26

w Gliwicach robią po 8 h

Jestem w kropce

Składając CV otrzymałem informację że rekrutacja ruszy dopiero w czerwcu.Noi jestem w kropce co robić.Czy poczekać i liczyć na to że się uda czy iść do innej firmy.

Ciekawyxx

Hej , wiadomo cos juz o przyjęciach ? Podobno miały byc , maj -czerwiec ?????

anonymous
@Ciekawyxx 08.05.2018 23:57

w ogłoszeniach piszą, że przyjęcia czerwiec/lipiec

Amon

Ile się czeka na drugi etap?

SL+

Kilka kwestii odnośnie pracy w NGK w Dąbrowie: system 4 brygadowy po 12h (przerwy 2x15min 1x20min) regularne wypłaty + socjal (dla pracowników NGK agencje się nie wliczają) stawka startowa 3200 +10% premii Zakład nowoczesny zautomatyzowany stołówka kończy się budować Zorganizowany transport autobusami dla pracowników Jak się pracuje? To zależy indywidualnie od człowieka jedni będą narzekać (przeważnie to ci co nic nie robią ale mają postawę roszczeniową) inni wychwalać w niebogłosy.Ile ludzi tyle opinii. Prawda jest gdzieś po środku , jak przychodzisz do pracy i pracujesz a nie patrzysz jak odbębnić 12h to nikt ci nie zwróci uwagi a i na pochwałę można liczyć. Wszędzie trafiają się lenie i pracusie ,zarówno operatorzy jak i mistrzowie nie można generalizować i wskazać że jedna czy druga grupa jest lepsza lub gorsza taka natura ludzka a czarne owce są wśród nas. Kadra kierownicza ma swoje wymagania i jest to zrozumiałe pracujemy dla jak najwyższego zysku (normalka).Dokładnie tego samego oczekiwałby każdy z nas gdyby zarządzał swoją firmą czyli minimum wydatków max zysku tak się kręci cały świat. NGK pod względem nie odstaje od reszty to nie jest instytucja charytatywna. Każdy z nas co tam pracuje chyba świadomie podpisywał umowę i jakoś wtedy wszystkim warunki pasują a potem jak już się dostanie to nagle ciągle mało. Pozdrowienia dla tych co wiedzą po co się przychodzi do pracy .

anonymous
@Michal 07.05.2018 12:08

brutto

Sgs

Wiadomo coś na temat przyjęć, bo narazie brak ofert :(

SL+

Fabryka jest na etapie rozwoju wkrótce zostanie oddana 2 hala do produkcji,więc nadgodziny są po pierwsze wynikające z grafiku tzw zetki sa to 50%, oraz takie które wynikają z potrzeby pracodawcy np żeby wspomóc inne brygady z powodu braku ludzi na prod.Wtedy są to 100% lub miszane np 8h 100% +4h 50% opcji jest kilka, ale póki co na brak nadgodzun myślę że nie można narzekać.

kandydat

Kiedy przyjęcia? Ktoś coś wie?

anonymous
@Graf 16.04.2018 20:28

Ja mam znajomego co robi 10 lat w NGK i cierpi na astme oskrzelową, zaznacze ze nigdy nie palił.Sam jest tego świadom ze to od krzemu

Operator

Jaka jest mniej więcej temperatura na hali, da się wytrzymać w lato?

Chatsss
@Operator 22.04.2018 20:37

Zależy na której hali dokładnie. Da się wytrzymać, jakoś ludzie tam pracują.

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics