NGK Ceramics

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 50 ocen.

NGK Ceramics
5 50 6 1

Opinie o NGK Ceramics

Marta

@Kolonoskop, z Twojej wypowiedzi wynika, że pracujesz w NGK Ceramics. Widzę, że nie zgadzasz się z porównaniem do pracy w innych zakładach w okolicy. Mógłbyś zatem napisać, jaka jest Twoja opinia o pracodawcy, jakim jest NGK Ceramics? Wszelkie rzeczowe i merytoryczne opinie pochodzące od pracowników danej firmy są niezwykle ważne na forum.

Piter
@Marta 15.10.2018 16:29

Ngk to nowoczesny zaklad, który ze wszystkimi dodatkami płaci szeregowym pracownikom chyba najlepiej na Zagłębiu.

Marta

@Weaver, dziękuję za odpowiedź! Brzmi to całkiem nieźle. Jaka jest Twoja ocena tego pracodawcy? @Kolos, a czy Ty masz jakieś inne spostrzeżenia dotyczące pracy w NGK Ceramics? Zachęcam do podzielenia się nimi na forum! @majster, piszesz z perspektywy pracownika firmy czy też osoby zastanawiającej się nad podjęciem pracy w NGK Ceramics?

Kolos
@Marta 25.09.2018 22:48

W mojej opinii prawda o firmie jest mocno podkoloryzowana. Ciezka praca w dabrowie nigdzie się nie zajdzie. Układy i układziki..

Weaver
@Kolos 26.09.2018 10:26

Zgadzam się

filantrop
@Marta 25.09.2018 22:48

Cześć Marta!! Pracuję na produkcji, nie sprecyzuję na jakim dziale celowo aby zachować anonimowość. Chętnie podzielę się z Tobą swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi pracy w NGK DG Mam doświadczenie pracy w innych zakładach produkcyjnych i powiem bez ogródek że praca w tym zakładzie nie sprawia mi satysfakcji. Jest bardzo duża presja, targety, wymagania wobec pracowników takie współczesne NIEWOLNICTWO!!!!! Praca w tym systemie za 3200 brutto + premie +zetki (soboty ,niedziele, świątek ,piątek, po 12h) za średnio 3000zł/netto ( do ręki) to mało jest to wyzysk pracownika. Nie polecam tej pracy nikomu. Taki zapiernicz za takie pieniądze to sie nie opłaca.

Plagingowiec
@filantrop 01.10.2018 20:33

W innych firmach nie ma targetów? Dlaczego piszesz ile to musisz pracować a nie napiszesz, że masz pół miesiąca wolnego? No i podaj firmy gdzie zarobisz 5 tyś na rękę bo rozumiem, że 3 tyś ti mało. Wiec podaj te co płacą i nie wymagają.

Olek
@filantrop 01.10.2018 20:33

Czuje podobnie. Atmosfera jest średnia. Ludzie nie są dla siebie zbyt serdecznie nastawieni. Poprzeczka zawieszona jest wysoko..

Batman
@filantrop 01.10.2018 20:33

Przyjdź do brembo na odlewnie , na linie końcową to sobie polezysz ????

Kolonoskop
@Batman 12.10.2018 14:32

Dlaczego porównujesz Nas do najgorszych zakładów w okolicy? Przy brembo to ngk jest najlepsze na ziemi!

Marta

@Rychu, widzę, że jesteś dość dobrze zorientowany - czym zajmujesz się w NGK Ceramics? Jeśli oczywiście chcesz i możesz powiedzieć. Polecasz aplikować do pracy w tym miejscu osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego? @PolSl, niedługo w sumie pracowałeś w firmie. Może zyskałaby ona przy bliższym poznaniu? @Zmech, i jak, zdecydujesz się aplikować do pracy w NGK Ceramics? Daj znać na forum, jaka będzie Twoja decyzja!

Zmech

Ktoś mi może napisać jak wyglada robota mechanika na URce w DG? Oferta wygląda mega atrakcyjnie. Ktoś pisał o dużej biurokracji. O co właściwie chodzi?

Rychu
@Zmech 02.10.2018 16:21

Sama praca dość prosta - wszystkiego po trochu jak to na typowym utrzymaniu ruchu. Trochę mechaniki, pneumatyki, elektryki, hydrauliki. Sporo biurokracji jak na pracownika fizycznego - to trochę denerwuje i przeszkadza.

Zmech
@Rychu 03.10.2018 14:01

Czyli co oni musza wypełniać? Mają ogólnie spokoj? 12h chyba nie da się skutecznie usuwać awarii.

PolSl
@Zmech 02.10.2018 16:21

Pracowałem jakiś czas temu jako mechanik kilkanaście dni. Może to kwestia mistrza, ale atmosfera i nastroje na mojej brygadzie były zle. Gość z olbrzymimi kompleksami delegowany do zarządzania uważał , że kto krzyczy głośniej ten ma racje. Wole zarobić mniej, ale w dobrej atmosferze.

hihi
@PolSl 05.10.2018 18:23

W dobrej atmosferze pracuje się samemu. Może znajdziesz sobie kolegę, ale wystarczy,że któryś będzie miał lepiej to i atmosfera się popsuje,a asymilując się z resztą stracisz na poczuciu własnej wartości i godności. Nie na darmo nazwali to pracą, a nie kółkiem towarzyskim.

Psycholog
@hihi 05.10.2018 20:24

Ofiary przemocy seksualnej charakteryzują się zazwyczaj taka postawa! Lepiej nigdy nie zarządzaj ludźmi! :D

Marta

@Zmech, rozumiem, że pytasz o pracę w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej, tak? Planujesz wysłać swoją aplikację do tego pracodawcy? Napisz później na forum, czy zostałeś zaproszony na rozmowę i jak ona wyglądała. @filantrop, dziękuję za odpowiedź! Wydaje mi się jednak, że w większości, jak nie w każdej firmie, są do wyrobienia pewne plany czy targety. Pytanie brzmi, czy są one realne i w miarę dostępne w NGK Ceramics?

Marta

@Pracownik z Gliwic, może to jakiś tymczasowy przestój? Niedawno zakończył się okres wakacyjny, może niebawem znów wszystko wróci na dawne tory. @Weaver, a czy w momencie, gdy ktoś przechodzi do innego oddziału firmy, to firma zwraca mu na przykład za dojazd do pracy? Jak to wygląda w praktyce?

Weaver
@Marta 19.09.2018 16:29

Przejscia były dla osób które miały max 1,5 km do przystanku z darmowym dojazdem

Kolos
@Weaver 20.09.2018 18:57

:D czy Wam płaca za takie chwalenie na forum? To co mówisz to bujda.

Weaver
@Kolos 20.09.2018 19:05

nie ,tak powiedzieli ci którzy przechodzą .

majster
@Weaver 22.09.2018 20:59

no starzy wiedzą lepiej, tylko szkoda, że się nie wypowiadają..

Pracownik z Gliwic

Do końca roku nie będzie przyjęć na zakład. Co wiecej osoby które przyszły z Gliwic mają iść podobno na 3miesiące z powrotem na Gliwice bo tam ludzi potrzebują ze względu na produkcję gpf i zamówienia. A jak się ktoś nie zapisze Sam to podobno siłą ich będą wysyłać. Nie tak miała wyglądać produkcja na dg, ogólnie lipa mało zamówień. Druga hala stoi, a na pierwszej do końca roku 3/5 linii na jechać i nie wiadomo kiedy więcej. A na Gliwicach mają być hale do zamknięcia i ludzie uciekają gdzie się da.

Weaver
@Pracownik z Gliwic 17.09.2018 16:45

Przejście na gliwice jest dobrowolne ;) a od 1 października pod ngk przechodzę ja więc nie bardzo wierze ;)

Pracownik z Gliwic
@Weaver 17.09.2018 22:02

Chyba, że będzie zbyt mała liczba chętnych. Wtedy firma wysyła pracownika w delegację, tutaj nie potrzeba nawet zgody pracownika idziesz i już. To jest bodajże przedostatni podpunkt w mailu od zarządu. Już mówią że są listy osób wytypowanych przez zarząd, gdyby było zbyt mało chętnych.

Weaver
@Pracownik z Gliwic 18.09.2018 16:18

Duża racja co do przejść ,dzisiaj nieźle na chłopakach wymusili .Nic nie obchodziło zarządu

Kameralny

Wszędzie kamery, kierownictwo nie ma co robić to siedzą cały dzień i oglądają.. Zaniedługo w kiblu zamontują.

Deam
@Kameralny 05.09.2018 15:20

Duże prześladowania osób palących są ostatnio. 4x na 12h to maks.

bolojank
@Deam 08.09.2018 10:49

Jaki trzeba być biedakiem umysłowym by pisać takie głupoty. 4 x to mało? Do tego 3 przerwy czyli 7 fajek.

ja
@Deam 08.09.2018 10:49

do pracy przychodzi się żeby pracować a nie na papierosy. Nie pracuje w ngc ale zawsze mnie denerwowali pracownicy którzy robili sobie przerwy na papierosy a ja musiałam w tym czasie zasuwać.

Marta

@Szukacz, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w NGK Ceramics i aktywnie śledzisz firmę.Jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany? Może warto wysłać swoje CV tak po prostu, nawet bez ofert pracy - a nuż się uda. @Kamil, po brzmieniu Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz aktualnie w NGK Ceramics - co możesz powiedzieć o tym pracodawcy? Chętnie dowiem się (i myślę, że nie tylko ja) czegoś więcej!

Xxx

Czy wiadomo już coś o przyjęciach?

Kamil
@Xxx 05.09.2018 17:17

Nie będzie przyjęć, chyba ze po układach, albo do URu.

Szukacz

Witam . Przyjmują już do NGK w D.G czy nadal cisza . Podobno powstaje nowa Hala wiadomo coś?

Hg
@Szukacz 05.09.2018 17:18

Nie będą przyjmować na drugą skoro pierwsza nie działa jak należy..

Deam
@Szukacz 05.09.2018 17:18

Przenoszą z gliwic masę ludzi, bo tam likwidują czesc produkcji. Nie będzie przyjęć!

Marta

@Extruder, ale rozumiem, że pracowałeś w NGK Ceramics, tak? Czy zatrudnienie w tej firmie odbywa się tylko poprzez agencję pośredniczącą w znalezieniu pracy, czy po jakimś czasie Ci pracownicy przechodzą "pod skrzydła" już bezpośrednio pracodawcy? To ważne! @Kris, rozumiem. A sam chciałbyś pracować w NGK Ceramics, czy nie jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu? Warto podzielić się swoimi wrażeniami na temat pracy w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej.

Marta

@anonymous, rozumiem, że pracowałeś w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej, tak? Czy nie jesteś w żaden sposób związany z tą firmą? Przypominam, że na forum dzielimy się opiniami na temat pracodawców. @Beckhoff, myślałam, że powiesz nam coś więcej na temat pracy w tej firmie, ale później piszesz, że tylko "słyszałeś", tak więc rozumiem, że nie byłeś i nie jesteś w żaden sposób związany z tym pracodawcą?

Kris
@Marta 28.08.2018 16:31

Mam kolegę, który tam pracuje. Dział UR ma wysokie standardy, ale wiąże się to tez z olbrzymia biurokracja. Każdy na początku może czuć się tym nieco przerośnięty.

Yoko

Hej moje pytanie dotyczy pracy w Ngk.Jesli pracowałem w Tucznawie na 1 hali to czy jest szansa przyjść się przed drugą agencję na nową halę? Czy już nie ms szans po odejściu?

Extruder
@Yoko 02.09.2018 22:33

Mnie przy odejściu powiedzieli, że absolutnie nie ma powrotów. Wydaje mi się, że to odgórne zarządzenie.

Kandydat na automatyka

Dlaczego NGK nie może znaleść od roku automatyków? Wiele firm headhunterskich proponowało mi tu prace. Co jest nie tak?

Zet
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Podobnież gdzie indziej lepiej płacą ,tak słyszałem ;)

Ktoś
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Ogólnie widać, ze maja zapierd..l. Nie chodzą tylko na awarie, bo maja dużo usprawnień i prewencji.

Loop
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Tak naprawdę chyba ich po prostu nie szukają/potrzebują. W przeciwieństwie do Ciebie, mną się w ogóle nie zainteresowali. Składałem papiery bezpośrednio do nich.

Hexenmeister
@Kandydat na automatyka 19.04.2018 21:05

Znam jednego doświadczonego automatyka, który był na rozmowie i zaoferowali mu coś koło czwórki na początek czyli słabiutko jak dla mnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę zmiany i dwunastogodzinny system pracy.

Kloser
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Na URach kase zarobisz, gdy do normy etatu dorobisz ze 20h nadgodzin. Innaczej jest bieda!

Kris
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Dlatego 90% URu to studenci od razu po studiach. Każdy dostaje około 4000pln i na tym firma kończy.

Beckhoff
@Hexenmeister 06.08.2018 18:15

Przy tym systemie, który tam jest jakby nie było 4 brygadowym - ruch ciągły, 4000 na etacie podstawy to takie minimum. Słyszałem, ze dość skrupulatnie wybierają kandydatów do URu i raczej nikt nie odchodzi. Dobra robota podobno - luźno jest.

Endrju

Mam prośbę do osób, które pracują na montażu przez pośrednika. Moglibyście napisać czarno na białym jak wyglądają zarobki netto w tej firmi bez nadgodzin i z?

Zet
@Endrju 04.04.2018 10:16

jakim montażu ? o.O

Endrju
@Zet 04.04.2018 13:13

Chodziło mi o produkcje.

anonymous
@Endrju 05.04.2018 09:47

To produkcja nie montaż. Było wałkowane 1000 razy ,tak cieżko poszukać ? 3500 netto z nadgodzinami 0k 2600 bez.

Endrju
@anonymous 05.04.2018 11:10

Dzięki

anonymous
@Endrju 05.04.2018 11:58

Nie dziękuj tylko naucz się szukać.

Player
@anonymous 05.04.2018 11:10

Witam. Mam pytanie odnośnie nadgodzin. Czy na wszystkich liniach jest możliwość robienia nadgodzin, powiedzmy przynajmniej raz w miesiącu, czy np. są takie obszary, gdzie jest mniejsze zapotrzebowanie i nie ma szans na nadgodziny? Pozdrawiam

xx
@Player 09.04.2018 22:47

Nadgodziny na P4 i P5 zawsze da sie zrobic full, gdzie indziej ciezko ale nie mowie ze sie nie da :D

Player
@xx 10.04.2018 15:06

Dzięki za odpowiedź. To szkoda, bo nie wiadomo na jaki dział się trafi, a chciałbym mieć pewność, że zarobię min. 3000 na rękę.

Zainteresowany
@anonymous 05.04.2018 11:10

Witam. Chciałem zapytać, czy te 10% premii jest bez problemu wypłacane co miesiąc, czy zdarza się, że premii nie ma?

anonymous
@Player 11.04.2018 12:21

Ludzie 3 tys na reke? Taka wyplata moze jedynie zadowolić pracownika po szkole który mieszka z rodzicami i nie musi płacić za mieszkanie, zywnosc itd. Którzy jeszcze nie zdają sobie sprawy jak to jest mieć rodziny. Nie zwlekajcie tylko wyjezdzajcie, braknie rak do pracy to tylko wtedy moze sie cos poprawi. Pozdrawiam

Marta

@Kris, rozumiem, że pracujesz w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej, tak? Mógłbyś napisać, jak w Twoich oczach wygląda ten pracodawca? Rzeczowe i merytoryczne opinie pochodzące od pracowników firm są bardzo ważne na forum! Czy praca w NGK Ceramics jest rozwojowa? Ciekawi mnie, czy firma oferuje swoim pracownikom jakieś szkolenia.

Marta

@Kasia, widzę, że jesteś zainteresowana pracą w NGK Ceramics. Na jakim stanowisku chciałabyś pracować w tej firmie? Na stronie internetowej firmy w zakładce "Kariera" znajdziesz informacje o prowadzonych obecnie rekrutacjach. @Weaver, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w NGK Ceramics. Długo już jesteś związany z tą firmą? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w niej?

Kasia

Wiadomo coś o przyjęciach?? Miały być w czerwcu A nadal cisza

julka

Czy w tej firmie w Dąbrowie pracują także kobiety na produkcji? Jeśli tak to jakie zarobki?

Weaver
@julka 09.08.2018 20:49

Takie same jak facetów ,a podstawe itd masz określone w umowie ,ponieżej we wpisach oraz w ogłoszeniu o prace

Zorro

Macie jeszcze miejsca dla czerwonych z Gliwic?

Zaint #

Kiedy wkoncu będą te przyjęcia? Ktoś os wie??

Marta

@lolo, rozumiem, dziękuję za Twoją szczegółową odpowiedź. Stosowanie środków ochronnych powinno leżeć w interesie pracowników - może warto na to zwrócić uwagę w firmie? Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! Jeśli ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej - zachęcam!

Marta

@lolo, po Twoich wypowiedziach wnoszę, że pracujesz w NGK Ceramics. Możesz opisać swój przykładowy dzień pracy? @Alek90, czy Ty również pracujesz w NGK Ceramics w Dąbrowie Górniczej? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Polecasz aplikować do pracy w tym miejscu?

lolo
@Marta 20.07.2018 15:40

Jak opisać dzień w pracy?. Przychodzę na zakład, przebieram się, idę na dział, przejmuję stanowisko pracy, wykonuję moją pracę do przerwy. Wracam z przerwy kontynuuje pracę i tak do następnej przerwy. Wracam z przerwy, pracuję i tak do końca zmiany. Przebieram się i wracam do domu. Raczej chyba nie rozjaśniłem wątpliwości ?? :). Pracuję od 8 lat i powiem Ci jestem zadowolony - nie pada deszcz na głowę (pracowałem wcześniej w budowlance), klima w pomieszczeniach, płacą na czas - mi to wystarczy. Praca w szkodliwych warunkach jest na niektórych działach, ale stosowanie indywidualnych środków ochrony myślę, że zabezpiecza nas przed szkodliwym działaniem niektórych czynników. Stosowanie tych środków to inna historia - są działy / brygady gdzie nie stosuje się np maseczek bo czerwoni nie wymagają, nie pilnują.

Marta

Co możecie powiedzieć o aktualnych postępach firmy NGK Ceramics? Firma zwiększyła zatrudnienie w ostatnim czasie? A może ten pracodawca planuję utworzenie kolejnego oddziału swej firmy? Zachęcam Was do udzielenia nam odpowiedzi, nowe wieści w tym wątku będą bardzo pomocne dla innych użytkowników!

Xyz
@Marta 08.06.2018 23:39

Nowa hala prędko nie ruszy

Zaint#
@Xyz 15.06.2018 01:43

Właśnie dlaczego ? Miały być juz przyjęcia i cisza

Weaver
@Zaint# 23.06.2018 17:53

Mała liczba nadchodzących zamówień i hype na GPF ;)

anonymous
@Weaver 29.06.2018 21:41

Mała liczba zamówień? Słyszę, że do Gliwic ciągle przyjmują osoby, więc firma raczej nie ma problemu z zamówieniami ( no tak na zdrowy rozsądek - mają zamówienia to zatrudniają). Chociaż naprawdę mam nadzieję, że przyjęcia do Dąbrowy będą jeszcze w tym roku. Czekam już tak długo ;(

Alek90
@anonymous 30.06.2018 11:04

Tak gliwice mają tyle zamówień, że zamykają hale, a za dwa lata dpf tylko hala C bedzie

Roly

Czy wiadomo już coś mniej więcej kiedy będzie otwarta nowa hala, albo wznowią zatrudnienia tych kandydatów co mieli już etap pierwszy a na drugi czekają ?

CZY WARTO !!!
@Roly 05.07.2018 12:54

Dobrze się zastanów - praca w warunkach szkodliwych - choroby zawodowe: pylica krzemowa od zapylenia węglikiem krzemu uczulenia , nowotwory

lolo
@Roly 05.07.2018 12:54

Jeszcze jądra świecą w nocy... :P

Nikoś
@lolo 05.07.2018 21:40

komentarz na wysokim poziomie, świadczący o wysokim poziomie intelektualnym!!

lolo
@Nikoś 15.07.2018 17:23

Oooo kolega pierwszy raz w internetach.... Proponuje poczytać co to są emotikony by zrozumieć moją poprzednią wypowiedź.

Marta

@Nowy, a brałeś już udział w rozmowie kwalifikacyjnej? Możesz powiedzieć coś na jej temat? Chętnie dowiem się, w jakiej atmosferze przebiegała oraz czy miałeś podczas niej do wykonania jakieś zadania. @Bolec, pracujesz w NGK Ceramics? Możesz napisać coś na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę i atmosfery panującej w firmie?

Abb

Czy jest tu jakiś automatyk UR? Jaki charakter ma praca? Czy są jakieś zajęcia dodatkowe poza utrzymaniem ruchu maszyn?

Bolec
@Abb 07.07.2018 21:14

Człowieku, automatyk to czasem nawet nie siądzie przez 12h.

Nowy

Czy wiadomo kiedy drugi etap rekrutacji i kiedy przyjęcia?

zaciekawiona

Witam czy to prawda że firma poszukuje raczej bardzo młodych osób ,do 35 roku życia max ? I czy to prawda że w zakładzie sa przeprowadzane częste szkolenia ,które kończa sie trudnymi testami ,a niezdanie takiego testu jest równoznaczne ze zwolnieniem z pracy ?

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Dąbrowa Górnicza

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics