BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Żerniki
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

VERUM

09.10.2018 12:25

Witam Panie Piotrze, z zasady celem nowego kierownika obejmującego stanowisko jest wdrożenie nowych pomysłów mających na celu zapewnienie firmie podniesienia zysków i wydajności oraz jakości produkcji. W Pana przypadku można jednak odnieść wrażenie, że Pan powoli, ale systematycznie doprowadza firmę do upadłości. Pozbywanie się jednych z najlepszych pracowników z linii i wysłuchiwanie bezpodstawnych oskarżeń osób uprzedzonych to raczej nie jest dobra decyzja. Dobrych pracowników należy raczej nagradzać, a nie traktować przedmiotowo. Nie uważa Pan, że powinien przynajmniej przed ukaraniem danych pracowników wysłuchać i pozwolić im przedstawić ich wersję i postrzeganie na daną sytuację. Dlaczego Pracownicy/Pracownica rzucająca takie oszczerstwa w ich stronę nie ma odwagi powtórzyć tego przy nich. Kłamstwo, pomówienie - każdy tak może anonimowo, ale żeby od razu podejmować takie kroki. Może jednak problem tkwi w tych/tej osobie, która nie potrafi pogodzić się z systemem pracy danej linii? Na Pana też jest wiele skarg wiec Pan też powinien zmienić stanowisko, pracę? Skoro takie ma Pan metody. Byłam jedną z Pana podopiecznych i nie wysysam tego z palca tylko są to wielomiesięczne obserwacje i opinie większości pracowników z którymi pracowałam. Okłamywanie pracowników, żeby odczepili się i mieć problem z głowy to nie jest wyjście. Jeśli będzie Pan wszystko zamiatał pod dywan to kiedyś Pan się o ten dywan zaczepi, a upadek może być bolesny. Może trochę mniej sztucznego uśmiechu i żelu na głowie to myślenie będzie jaśniejsze. Pozdrawiam
    Ó

10.10.2018 13:53

Wybacz ale nie jestem Gosią, już od bardzo dłuższego czasu tam na szczęście nie pracuję, pozdrawiam:)
    Ó

10.10.2018 14:03

Niestety ale nie jestem Gosią, już od jakiegoś czasu tam na szczęście nie pracuję, pozdrawiam????
    Absolwent

10.10.2018 10:24

Witam,czytam wasze komentarze dotyczące pracy w bmz.... DZIEWCZYNY dajcie sobie spokój z tą firmą jest tyle miejsc pracy że można przebierać jak tylko się da na samej strefie w Gliwicach Szkoda życia i nerwów dla takiej pracy.

08.10.2018 11:25

Jak nie ma (usunięte przez administratora). To zaraz inaczej się pracuje
    Bfuznjw

09.10.2018 23:54

Zdecydowanie lepiej i bez stresów.
    Znajomyznajomego

02.10.2018 19:45

Może w końcu ktoś zrobi porządek(usunięte przez administratora)Przez tego bezmozga który przypadkiem rządzi ta firma bardzo dobrzy i wykształceni ludzie się zwalniają bo mają dość (usunięte przez administratora)i kolesiostwa. Panie prezydencie Gliwic przy kolejnej kadencji proszę zrobić z tym porządek bo ten (usunięte przez administratora)nie może rządzić rozwojową firma na Pana terenie.

06.10.2018 07:32

Ty nawet nie wiesz kto i na jakim stanowisku pracuję. Na Twoim miejscu bym się nie wypowiadam bo żal.
    The Tiger@

09.10.2018 12:08

Prezydent Gliwic nie ma nic do BMZ. Jedynie przy okazji może porozmawiać ze Svenem Bauerem... ale TJ ze Svenem się dobrali i ten ostatni wychodzi z założenia, że jeśli jakoś to działa, to nie ma sensu tego zmieniać. W Niemczech nie działa wcale lepiej...

08.10.2018 14:13

@Oserwator " Panie Kierowniku prosimy o pomoc..." no nie wytrzymam, kogo Ty prosisz o pomoc? Najbardziej zakłamaną osobę w zakładzie? No to brawo Ty. Lizustwem, a nie pracą do celu. Ałaaaaa... Żenada. Co do Księżniczek to jestem całym sercem za nimi, bo to najbardziej klatę i pracowite osoby jakie tam są. STIHL to najlepsza linia i ten kto tam nie był niech nie wypowiada się. Mobbing? Jaki mobbing, szczerość i pracowitość to dla Ciebie mobbing. Skoro nie podobało Ci się tam to oznacza tylko to, że jesteś nierobem i ślimakiem, a tam nikt nie ma zamiaru robić za czworo podczas, gdy ktoś spowalnia zespół. Nie wspomnę o "księżniczkach" przychodzących tam na gościnne występy i jeszcze wybredzające " Ja tego nie będę robiła", " Ja na kablach nie chcę stać". A co to koncert życzeń? Tam trzeba robić, a nie stać i pachnieć. STIHLówki jestem z Wami całym serduchem i trzymam kciuki. Sprawiedliwości w tym zakładzie nie ma, ale nie poddawajcie się. (usunięte przez administratora) BRAWO WY jesteście najlepsze. @Obserwator Tak, tak Panie Kierowniku niech Pan usunie wszystkich, którzy zwracają uwagę, bo Królewnie nie chce się pracować i do pracy przychodzi odsiedzieć 8 godzin. Jak nie umiesz pracować w zespole czy nawet w ogóle pracować to sama odejdź. Nie oczerniaj innych tylko dlatego, że Ci zwróci uwagę za nieróbstwo lub robienie na odwal, Królewno. Idź na skargę do mamusi, albo napisz do "Przyjaciółki".
    Monika

02.10.2018 23:18

Na STIHLu panuje Mobbing. Cały BMZ o tym rozmawia. Psychiczne znęcanie się nad słabszą koleżanką. Osoby, które powodują całą niemiłą atmosferę na linii najprawdopodobniej zostaną przeniesione na inne linie. Osoby, które nie nadają się do pracy w grupie nie powinny pracować na produkcji. To oczywiste.
    bpp

06.10.2018 00:58

Dziwię się, że jeszcze Pani (usunięte przez administratora) tam pracuje, już dawno powinni ją zwolnić, gdyby tylko góra wiedziała jaki ma szacunek dla pracowników i ile osób już doprowadziła bezpodstawnie do płaczu a tak nie powinno być :)

08.10.2018 10:47

07.10.2018 21:06

" Panie Kierowniku prosimy o pomoc..." no nie wytrzymam, kogo Ty prosisz o pomoc? Najbardziej zakłamaną osobę w zakładzie? No to brawo Ty. Lizustwem, a nie pracą do celu. Ałaaaaa... Żenada. Co do Księżniczek to jestem całym sercem za nimi, bo to najbardziej klatę i pracowite osoby jakie tam są. STIHL to najlepsza linia i ten kto tam nie był niech nie wypowiada się. Mobbing? Jaki mobbing, szczerość i pracowitość to dla Ciebie mobbing. Skoro nie podobało Ci się tam to oznacza tylko to, że jesteś nierobem i ślimakiem, a tam nikt nie ma zamiaru robić za czworo podczas, gdy ktoś spowalnia zespół. Nie wspomnę o "księżniczkach" przychodzących tam na gościnne występy i jeszcze wybredzające " Ja tego nie będę robiła", " Ja na kablach nie chcę stać". A co to koncert życzeń? Tam trzeba robić, a nie stać i pachnieć. STIHLówki jestem z Wami całym serduchem i trzymam kciuki. Sprawiedliwości w tym zakładzie nie ma, ale nie poddawajcie się. Kasia, Agata, Sabina, Mariolka, Baśka, Karolina BRAWO WY jesteście najlepsze.
    Kropek

06.10.2018 11:57

I trzeba było tak gwiazdorzyć ? Snikersów zabrakło i księżniczki wygnane ze stihla :D Brawo !!! Hue hue

07.10.2018 20:52

Kropek, Ty lepiej idź do schroniska, albo niech ktoś Cię przygarnie, bo chyba gwiazdorstwo od szczerości i pracowitości nie odrużniasz. Płytki jesteś .
    stihl

06.10.2018 23:11

A ja poszłam na sthila z własnego wyboru i nie narzekam a i za księżniczkę też się nie uważam :)
    Monter

04.10.2018 17:35

Praca ogólnie zła nie jest. Mam na mysli rzeczy które trzeba robic podczas pracy na produkcji. Ale o ile wszystko jest tak jak powinno. MM nie zawsze donosi komponenty, trzeba się prosić. Teraz możemy sami chodzić po taśmę itp ale jak byli jeszcze liderzy to trzeba było się prosić żeby dostać. Zleceń nie ma, jak są to tylko na chwile, przychodzimy do pracy i nie wiemy gdzie pójdziemy pracować. Zakres obowiązków pracowników się zwiększył, zarobki wcale. Firma szykuje się na audyt 2 dni przed, zamiast robic tak żeby było zawsze dobrze. Testery to stare komputery z Niemiec które tam już ledwo działały. Firma zatrudnia na stanowiska utr, qs, inżynierów, samych debilów. My pracownicy produkcji wiemy więcej niż nie jeden co więcej zarabia od nas. Już nie wspomnę o faworyzacji. Od przyjścia na nowa hale, wszystko dzieje się gorsze. Firma ciagle dostaje kary, reklamacje. BMZ ma same problemy jeśli chodzi o finanse. Pracy nie ma, zarobków nie ma, ogłoszeń o prace coraz więcej bo ludzie się zwalniają. Idiotyczne wymysły BHP na temat palenia, idiotyczne wymysły kierownika o „pracy” do ostatniej sekundy. Wszyscy mogą, ale robole na lini nic. Już nie mówię o tym co się dzieje na STIHLU czy HILTI. Prowadźcie ta firme tak dalej, a ogłoszenie upadłości będzie szybsze niż jej założenie.
    Paula

06.10.2018 11:41

nic dodać nic ująć!!!!

22.09.2018 13:48

A ja chcialam pozdrowic wszystkie ksiezniczki ze stilla, ktore reszte dziewczyn traktuja z gory i czuja sie najwazniejsze w bmz.
    Księźna

25.09.2018 09:52

A ja jestem jedną z księźniczek ze sthilla i w imieniu swoim i koleźanek księzniczek dziękuję za nadanie nam tak zaszczytnego tytułu bardzo nam miło paszteciku????????????????????????????????????????????????????????????
    Wrednaaa

06.10.2018 10:11

Słuchaj ksiezniczko z stihla . Jesteś osobą wredna zarozumiała nie sympatyczna i w dodatku z wielka zaleta potrafisz każdego (usunięte przez administratora) Moje zdanie jet takie to że coś potrafisz to super pokaż to innym i naucz ich tego a nie swicisz cienta riposta . Powiem ci tak takich rzeczy się nie robi ale jak trafisz na moją linie to nauczymy cię klasy i szacunku do drugiej osoby a jeśli nie to szybko się poddasz gwarantuje ci to. ????Pozdrowienia .
    ×××

31.07.2018 16:12

To prawda ,zwalniają się resztki osób z długoletnim stażem ,ogolnie atmosfera beznadziejna,aż się robić odechciewa.We wrześniu to zostaną sami koordynatorzy i Nepalczycy.Ci najbardziej pracowici i zaangażowani nie zostali docenieni i teraz muszą się zwalniać. Przykre!!!

31.07.2018 16:27

A ludzie z długoletnim stażem dalej będą się sami zwalniać, bo są coraz mniej doceniani tylko ciągle muszą zapier****c za "pupilow" liderów.

05.10.2018 21:39

Trza było się Óczyć tuku.
    Eryk

12.08.2018 17:44

Ja słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Czyżby konkurencja inspirowała?
    Zodiak

28.09.2018 12:30

Nie w kazdej z wymienionych dzialow tak jest w jednym sie nie zgodze MM nie ma czasu na papierosy chyba ze to jest przerwa tak samo musi tyrac jak i produkcja a po za tym wiekszosc osob z MM nie pali papierosow tak dla twojej wiadomosci

05.10.2018 21:34

Co masz ból (usunięte przez administratora) :) Ja wychodzę 3 razy na fajkę w ciągu godziny a 4 razy to tylko w soboty. Do mojego działu przyszły 2 nowe osoby które szkole i zaczynają chwytać temat. Jestem z tego Dumny.
    Nn

07.09.2018 15:23

Jak wyglada teraz praca na produkcji ? Ile jest zmian ? Po ile godzin sie pracuje ? Dziekuje bardzo za pomoc.
    Nn

27.09.2018 21:08

A jak wyglądają zmiany,na którą godzine ? Chodzi mi o produkcje? Czy pracujecie po 12 h?

28.09.2018 12:23

Praca po 12 godzin trafia sie bardzo ale to bardzo rzadko w zaleznosci od potrzeb klientow a tak to pierwsza zmiana od 05:50 do 13:50 a popoludniowka jest od 13:50 do 21:50
    ona

23.08.2018 12:56

ja pracuje w tej firmie od prawie 3 lat i właśnie szukam pracy jak większość bo jest co raz gorzej.Wiem że na liniach STIHL dziewczyny pracują pod presja a zarabiają tyle co na innych liniach więc tam tez odejdzie sporo osób bo atmosfera do tego jest nie do zniesienia. Nawet Dyrektor nie ma wstydu i wchodzi na halę 10 min przed końcem patrzeć czy ludzie jeszcze pracują czy juz aby nie szykują się do domu.Szoda że tak nie sprawdzają pracowników z biur którzy na papierosa chodzą kiedy chcą i na stołówce siedzą dłużej niż my.Do tego to pierwsza firma która zmusza ludzi do pracy w sobotę na nadgodziny a jak nie chcesz przyjść to zabierają dzień urlopu.To chyba do PIP się nadaje.Coś mi się wydaje że ci w białych fartuchach nie długo sami będą bateryjki se składać jak ludzie zwłaszcza z dolnej hali zaczną masowo odchodzić we wrześniu,bo zarabiaj,a najmniej nawet magazyn czy market maja większe stawki wiec nie dziwne ze mamy dość

26.09.2018 22:57

Magazyn i Market zarabiaja wiecej bo maja o wiele wiekszy zakres obowiazkow wy macie wszystko podstawione pod nos i trzepiecie jedno i to samo stojac w miejscu a biura to przesadzaja 60% pracy spedzaja z papieroskami i siedzeniem na przerwie (stolowce)
    BB

22.08.2018 17:23

halo halo Kia na firmo czy w wrzesniu bedzie huczny festym rodzinny jak w zeszłym roku tak na bogato z zespołem i darmowym jedzeniem??? hehehe taka ciekawość a swoją drogą czy bmz zainteresował sie już konkurencja z naprzeciwka..... dobrze bybylo patrząc na zarobki i prace...
    Malina18

07.09.2018 21:08

Tzn ?

26.09.2018 22:45

Ten festyn z zespolem to bylo otwarcie firmy tak dla twojej wiadomosci imprezy rodzinne mamy zupelnie inne spokojniejsze i skupiamy sie glownie na tych najmlodszych a zarobki sa jakie sa nie najgorsze
    MM

16.09.2018 22:15

To prawda, koordynatorzy mają za dużo wolnego czasu,dlatego tak często chodzą palić. Nie kryją się z tym, bo jeden drugiego głośno woła nie bacząc na resztę pracowników. Szkoda tylko, że to my pracownicy liniowi musimy szukać UTR gdy zdarzy się awaria lub marketu, gdy braknie czesci do produkcji. Powinniśmy być wtedy na wirtalu, a w rzeczywistości musimy takie sytuacje nadrabiać. Po co koordynator ma się z tego tłumaczyć , no i tez nie wypadałoby wkopywac tych z którymi się razem było. Są zakłady na strefie, gdzie lider czy koordynator pracuje przez kilka godz. na linii i tylko część czasu ma na zadania związane z nadzorowaniem linii.
    gość

26.09.2018 19:38

a po co mają a pracowac skoro nie muszą a hehe a renatka na to zezwala. módlmy się by w niedlugim czasie znalazł się ktoś kto postawi tą firmę z powrotem na nogi...
    Andrzejekk

07.09.2018 08:30

Witam Nie polecam pracy na stanowisku magazyniera, przede wszystkim przymus pracy po 12 h, kierownik wywiera silna presje na pracowniku,doslownie potrafi nad kims stay . ODRADZAM! Robia Co chca
    Iwona

06.09.2018 23:02

Jankowskiiiii DNO
    CALA PRAWDA O BMZ

01.07.2018 16:55

Zatrudniając się myślałam, że to najlepsza praca jaka miałam.. Ogłoszenie o pracę: - 2 zmiany, - może się zdarzyć potrzeba pracy w soboty, ale to bardzo rzadko, - w soboty na popołudnie nie pracujemy, - praca po 12h też może być jeśli będzie za potrzebowanie - o 3 zmianach nie było mowy ( MOGLI ZAPOMNIEĆ!*..) Umowa jest tak skonstruowana że nie jest napisane praca w systemie 2 zmianowym tylko 8 godzinna gdzie mogli zrobić 3 zmiany po 8 godzin.. Pierwsze zebranie z P.D : - zero zwolnień pracowników, - nie będzie 3 zmian do końca roku ! To były pierwsze KŁAMSTWA! Wszystko zaczyna się od braku zleceń i pracy! Przymusowe wybieranie swojego urlopu! Mieszanie ludzi na liniach. Pierwsze zwolnienia ludzi w biurze. Redukcja etatów! Liderzy zostają koordynatorami (z 25 osób tylko 10, reszta wraca na linie jako pracownicy produkcji, potraktowani jak śmieci za marną stawkę). Praca w soboty ! A gdy ktoś powiedział, że są wakacje i ludzie nie mają z kim zostawić dzieci pan K. Odpowiedział : WAKACJE MAJĄ DZIECI A NIE WY !.. Na samym końcu masowe zwolnienia z bardzo śmiesznych powodów.. Dziękuję, że mnie zwolniliście to była najlepsza decyzja w moim życiu! I szkoda mi ludzi którzy tam pracują i w każdej chwili mogą stracić pracę!
    Hhic

10.07.2018 08:44

Masakra oszukują ludzi na każdym kroku:/ najgorsza firma w której pracowałam!
    Iwona

06.09.2018 22:53

Jak był Alek KIEROWNIK, BYŁO OK, TERAZ TEN (usunięte przez administratora) BIŁ JANKOWSKI I JEGO ZONKA.... FUJJJ

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Obserwator

07.08.2018 07:59

Od jakiegoś czasu czytam wasze wpisy. Oprócz narzekania na tą firmę nic nie widzę Czy to jakieś miejsce waszych żali? W kółko narzekacie jak wam źle a tu zwolnienia a tu Kierownik pierdoła, nie ma pracy tylko lizo-dupy mają tutaj dobrze. Czy tylko potraficie narzekać i nic więcej. Jak wam się tam tak nie podoba to zróbcie coś z tym zacznijcie działać macie dużo opcji do wyboru i dużą silę tylko nie wierzycie w siebie. Zjednoczcie się zorganizujcie jakiś strajk albo masowo zwolnijcie się to pracodawca to odczuje w swoich portfelu. Chyba że nie macie jaj i potraficie tylko płakać jak wam źle jeżeli tak to jesteście żałośni. I ŻAL MI WAS
    TJ

13.08.2018 13:35

Gdybyś spojrzał na opinie o BMZ ok. roku temu zobaczyłbyś mnóstwo pozytywnych opinii i komentarzy. Zmiany które ostatnio zachodzą w firmie, zwolnienie oraz nieracjonalne decyzje sprawiły, że ludzie zaczęli być niezadowoleni i odchodzić z firmy. Jeszcze pół roku temu firma płaciła pracownikom za polecenie do pracy, teraz chcąc uniknąć płacenie odpraw płaci trolom internetowym do podburzania ludzi do strajku, choć wiadomo, że dałoby to kierownictwu BMZ podstawę do zwolnienia z winy pracownika.
    ja

10.08.2018 20:08

To co się teraz dzieje w firmie to przekracza ludzkie pojęcie .Ludzie zaczeli odchodzic a ci jeszcze wywierają presje to jakaś masakra Dziaiaj sam szanowny Dyrektor zszedł na halę o godz 13;45 żeby sprawdzić czy ludzie pracują do samej 13;50 bo przeciez trzeba nas wycisnąc do ostatniej sekundy .Otworzą im sie oczy od września jak ludzie wrócą z urlopów i grupami walną wypowiedzenia ,sami bedą se te bateryjki składać ,aa nie sami z Nepalkami

01.08.2018 05:41

Zdegradowali liderów z najdluzszym stażem,potraktowali ich jak śmieci!!Myślą,że teraz wszystko zacznie hulac.
    Zdegustowany pracownik

04.08.2018 21:42

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak że praxowników produkcji zwalniają z błachych powodó, spora cześć odchodzi lub planuje sama odejść, likfidują linie zespoły zgrane a ludzi rozsyłają po innych liniach.Rzucają ludźmi tych ktorzy „nie”zostali wspisani na listy ... jakby byli śmieciami tylko po to żeby zapchać nimi dziury, ludzi ktorzy są na urlopach. Suma sumarum bedzie taka że zwolnią ich przy najliższej okazji, bo przexież najkrocej byli na liniach, zrobią miejsca nepalkom. Panie brygadzistki zrobiły sobie listu- ciebie lubie ciebie nie ty bedziesz tu pracowal ty nie , bo panie lideki lizodupy muszą gdzieś wrocić, a reszta zajmuje miejsca na magazynie i l9gistyce. Ogolnie firma patrzy na swoich popilkow lizodupow tylko reszta to śmieci
    myopinion

09.08.2018 19:59

Szkoda niektórych, zwłaszcza tych rzetelnych i pracowitych.
    były

31.07.2018 18:46

tak wiec najwyzszy czas by glos na forum zabral szanowny kierownik bo odkąd objął stanowisko kierownicze firma sie sypie..... no sluchamy Panie kierowniku co pan wyrabia ze pracy nie ma, ludzi zwalniacie a teraz juz sami odchodzą....

08.08.2018 23:53

99% wypowiadających się tutaj ludzi to produkcja więc na 99% chodzi o kierownika produkcji. A jest tylko jeden :)
    The Tiger@

09.08.2018 07:27

@Nick: Który w BMZ ma niewiele do powodzenia....
    skrrrrt

30.07.2018 23:24

No pięknie BMZ wyrabia sobie opinię ;) Zwalnianie pracowników, nawet tych co mają kilkuletni staż. A dlaczego? Bo im się nie opłaca, jeszcze trochę i firma upadnie to wtedy zacznie się płacz i lament. Dzisiaj zwolniło się kilka osób, bodajże 4 lub 3, a szkoda. Zwłaszcza, że w tej czwórce lub trójce(nie pamiętam) była jedna osoba za którą przepadałem, miło się rozmawiało, przelotne spojrzenia, uśmieszki, chyba coś więcej niż koleżeństwo co, Patrycjo? ;-P Hehe sam się zwalniam z tego bagna

31.07.2018 12:18

Chyba jednak się nie znamy.
    Ona

31.07.2018 20:42

Odszedł jeden z najlepszych pracowników z MM. Zawsze uczynny i pomocny. Powodzenia Adam
    Szok

31.07.2018 16:16

Ciekawe kiedy do prezesa coś dotrze,bo chyba nic nie widzi.
    ...

31.07.2018 16:29

Raczej nie licz na to, bo nigdy nie dotrze. Chociaż jak ludzie się dalej będą tak hurtowo zwalniać to wtedy jest jakaś szansa na to.
    Jola

31.07.2018 16:18

PRAWDA PRAWDA
    Xxx

19.07.2018 19:04

Dziwne że osoby chętne do pracy którym daje się namiary . Pisze mi że nie potrafi się dodzwonić bo nikt nie odbiera :D .
    xyz

29.06.2018 11:33

Są w tej firmie jakieś wolne i NORMALNE dziewczyny? Wiem to nie portal randkowy - ale chętnie zabrałbym na spacer wzdłuż hali :D W poniedziałek lece na łowy, a zwolnieniami się nie przejmujcie. Takiego syfu w firmie nie widziałem już dawno, masowo lecą ludzie którzy pracują od lat i dostają takie super podziękowanie. Polecom i pozdrawiam tylko nasze dziołchy a zwłaszcza jedną okolczykowną :P
    XBBXZKK

30.06.2018 10:54

Nie potrzebuje portali internetowych dla zboczeńców. Coś dziwnego, że szukam koleżanki do towarzystwa? A koleżanek pełno u Reni :)
    Xxx

19.07.2018 19:01

Hahaha wzdłuż hali szału nie ma aż taka wielka nie jest ????????
    Gość

18.07.2018 21:17

A ja pozdrawiam Panią B.J. liderkę z tego wiem. Więcej takich uśmiechniętych ludzi jak ta Pani.
    łukasz87

16.07.2018 12:11

Witam, Jak wygląda praca na magazynie? Wszyscy piszą o produkcji a chciałbym się dowiedzieć jak atmosfera na magazynie i czy opłaca się składać cv bo tyle złych opinii o firmie. Pozdrawiam Łukasz
    xxxx

07.04.2018 09:45

Jestem nowym pracownikiem i muszę powiedzieć, że jestem trochę zawiedziona tym co się dzieje. Niby na ostatnim zebraniu sam Dyrektor produkcji powiedział że "nowych" nie wlicza się do normy, ale tak nie jest. Liderki nie biorą tego pod uwagę. Nowi muszą pracować jak pracownicy z doświadczeniem, a jak się coś odezwiesz to musisz się liczyć z tym, że będą się czepić. Masz niby 3 miesiące na naukę, jednak od samego początku pracujesz jak stary pracownik. Często jest tak, że Lider wybiera sobie osoby które mają fory, pomimo tego, że w oczy Ci powie " nie mam pupilków". Co do osób z którymi pracujesz, to też nie jest kolorowo. Starzy pracownicy niby z tobą rozmawiają, a jak się nie wyrabiasz to za plecami Cię obgadują. Tylko, że już chyba nie pamiętają jak to było jak oni się przyjmowali. Powiem szczerze, że na dzień dzisiejszy jestem pewna, że nie będę chciała przedłużać umowy.
    M.

10.07.2018 12:43

Dokładnie pamiętam jak to było jak ja się przyjęłam do firmy. Było to kilka lat temu i dziwie się nowym pracowniką że narzekają... kiedyś bylo o wiele gorzej. Miałam tylko tydzień na naukę i premia w ogóle mi się nie należała. Pracowałam za najniższą krajową a pierwszą premię dostałam po pół roku pracy... także nie przesadzanie...
    Joka

16.07.2018 09:47

Tylko że czasy się zmieniły... teraz trwa walka o pracownika.
    pracownica

03.07.2018 23:22

z calevo rozgłosu co slyszy sie na hali postanowilam zajrzec na komentarze i faktycznie ludzie co piszą prawda, jako że jestem anonimowa dodam że pracuje 4 miesiące a zwalniają ludzi z kilku letnim doświadczeniem bo byli na l4, bądź lider ich nie lubił... pewnie mnie tez kiedyś tak potraktują ale póki co pracy nie ma większość czasu się stoi a wypłata jest..
    On

09.07.2018 13:04

Nie zwalniają ludzi z L4 to bzdura , zwalniają ludzi którzy nie podpasowali liderowi . Broń boże nie zwracaj uwagi liderowi (koordynatorowi) że coś jest nie tak , bo kończy się to wylaniem z pracy. Sam tego doświadczyłem. Miałem własne zdanie i dlatego poleciałem.
    ja

10.07.2018 11:56

niespodobasz liderowi fakt zwolnią ale za l4 również... i osobiscie znam 2 dziewczyny które tak zwolnili i to z długim stażem a przecież nikt sobie wakacji w szpitalu nie robi...
    My-wy-oni

08.07.2018 22:31

Witam, jestem pracownikiem od kilku lat i to co się teraz dzieje w tej firmie to jest nie do pomyślenia. Również na dniach planuję złożyć wypowiedzenie z pracy. Ogólnie ludzie są świetni, praca też nie jest ciężka. Ale to co dzieje się wyżej przechodzi ludzkie pojęcie.
    newq

09.07.2018 00:42

zaczkejamy aż BMZ upadnie, nowy wlasciciel kupi i od podstaw poskłada nową firmę a wtedy kierownik i brygadzistki może zalapia na pracownikow i pokażą co potrafia:)
    Chast

12.02.2018 14:39

robię w tej nowej fabryce i jakoś nie narzekam. przyzwoite warunki te do pracy i same zatrudnienie. chwalę sobię ludzi, bardzo robotni

08.07.2018 12:47

Były - chyba mieliśmy styczność z tą samą liderką
    pracus

09.07.2018 00:38

to zaczekaj jak potraktują Cie jak wieloletnich pracowników teraz wyrzucając na bruk to zmienisz zdanie...

02.07.2018 21:00

przez to że "góra" narobiła przekrętów i sami pozwalniali to cierpią na tym teraz pracownicy, zleceń nie ma to trzeba zwalniać i to osoby z długim doświadczeniem.... widocznie nie zależy firmie na stałych doświadczonych pracownikach ....
    Q

03.07.2018 21:51

To nie wina kierownika, że firma nie ma zamówień, ani pieniędzy na komponenty trzeba winić osoby nad kierownikiem bo kierownik sam nie rządzi tą firmą.
    bolo

07.07.2018 18:44

tak zgadzam sie ze kierownik sam nie odpowiada ale odpowiada za produkcje i nie powinien zajmowac sie niczym innym ,Jezeli tego nie robi to powinni go zwolnic,Kombinuje i wprowadza nowe struktury zarzadzania ,ktore nie wplyna na poprawe plynnosci dostaw komponentow a tym samym ciaglosci produkcji .Od samego poczatku pracy kierownik zajmowal sie tym czym nie powinnien mianowicie ustalaniem premiowania i rozliczeniem pracownikow co przez siedem lat dzialalo bez zarzutu i czym powinny zajmowac sie kadry.Wszystkie zmiany wprowadzane przez niego maja katastrofalny wplyw na produkcje i kondycje firmy to wszystko sugieruje,ze osoba piastujaca stanowisko kierownika produkcji jest niekompetentna.
    Ulka

05.07.2018 23:02

Jestem rozczarowana pracą w BMZ. Nigdy nie nauczą się szanować pracownika. Po urlopie składam wypowiedzenie. Sam (usunięte przez administratora) i bałagan. Jeśli chodzi o Panie kordynatorki to czekam na efekty ich pracy bo większość jako liderki zdecydowanie się nie sprawdziły.
    onaon

04.07.2018 21:40

A tak z innej beczki, gorąco na hali jak diabli a wody od dwóch dni nie ma bo co na kubeczki was nie stać ? Obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić wodę pracownikom jak jest gorąco, poczytajcie jakie macie obowiązki wobec pracowników , przyda się bo chyba zapomnieliście...
    Nickkk

30.06.2018 22:23

Nie znam wielu liderów wiec nie osadzam wiem tylko ze kilka z nich zostało koordynatorami zr wzgledu na to ze ma sie dobre uklady z kierownikiem.. co wszyscy chyba wiedza..co jest wogile jakas porazka bo sa liderki ktore pracuja normalnie na linii i wszystlo zalatwia a nie sa doceniane.. ale wiadomo nikomu nie dogodzisz.. jeszcze dodam o niesproawiedliwosci jaka panuje, sa n ktorzy maja przerwy doslownie podwojne i ktore moga sie (usunięte przez administratora) a my pracownicy minuty nir mozemy sie spóźnić.. szok pracuje sie dobrze ale przeraża to co sie dzieje wokol. Tyle dzieki za uwage

30.06.2018 22:05

a ja jestem ciekaw czy brygadzistki tez zdegraduja bo nie wszystkie sa uczciwe do pracownikow... zwodzic do ostatniego dnia czy dostanie sie urlop a nawet żądaniówkę... wielką łaskę robi taka jedna....

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.