Telbridge

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 373 ocen.

Opinie o Telbridge

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telbridge

Qwertyxyz

Czy mógłby ktoś poradzić czy warto aplikować na konsultanta infolinii przychodzącej Play? Jakie są opinie? Czy osoba bez doświadczenia w call center poradzi sobie?

anonymous
@Qwertyxyz 30.11.2017 18:26
Czy mógłby ktoś poradzić czy warto aplikować na konsultanta infolinii przychodzącej Play? Jakie są opinie? Czy osoba bez doświa...

Poradzi sobie. Firma liczy na przypływ pracowników bez doświadczenia - nie będą mieć porównania z miejscami pracy gdzie ceni się rzetelność, pracę nad sobą i chęć pracy dla czegoś więcej niż najniższe możliwe zarobki.

Niedoszły Pracownik

Szkoda czasu na pracę w tak ŻAŁOSNEJ "firmie"! Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko w dziale IT, po kilku dniach zadzwoniono i poinformowano że zostałem przyjęty, umowę miałem podpisać kilka dni przed rozpoczęciem pracy, wszystko dogadane, miałem rozpocząć pracę od grudnia i dwa dni przed dzwonią i mówią że jednak nie mają już etatu! W momencie gdy już dogadałem wszystko z obecnym pracodawcą (złożyłem wypowiedzenie) dostaję informację że jednak już kogoś zatrudnili, a ja zostaje bez pracy! Cieszę się, że nie zacząłem jednak tam pracować, skoro tak traktują ludzi (usunięte przez administratora)

Agata

@Klosia czy częstotliwość takich spotkań integracyjnych od czegoś zależy, np. od wyników w pracy? Czy w takich imprezach bierze udział również kierownictwo?

Agentka
@Agata 21.11.2017 23:35
@Klosia czy częstotliwość takich spotkań integracyjnych od czegoś zależy, np. od wyników w pracy? Czy w takich imprezach bierze...

Buora udział wszystkie osoby zaangażowane w projekt. Powiem, ze jest całkiem spoko. :)

ja
@Agata 21.11.2017 23:35
@Klosia czy częstotliwość takich spotkań integracyjnych od czegoś zależy, np. od wyników w pracy? Czy w takich imprezach bierze...

Nie rozumiem po co takie pytania na formum, zainteresowała cie oferta pracy to złóż CV....

Agata

Na stronie internetowej Telbridge znaleźć można informacje o spotkaniach integracyjnych organizowanych przez pracodawcę. Jak one wyglądają w praktyce? Ktoś kto pracuje lub pracował w tej firmie może się wypowiedzieć na ten temat?

Klosia
@Agata 02.11.2017 11:54
Na stronie internetowej Telbridge znaleźć można informacje o spotkaniach integracyjnych organizowanych przez pracodawcę. Jak on...

sa 2 rodzaje imprez integracyjnych. Pierwszy rodzaj to organizowane przez sama firme Telbridge i odbywaja sie one w klubie, jest odpowiednia pula pieniedzy przeznaczona na alkohol dla pracownikow (czasami bardzo szybko się kończy). Jest drugi rodzaj imprez integracyjnych i to sa te lepsze, ktore sa organizowane przez Play i na nich alkohol jest no limit, jedzenie full wypas, gry i zabawy, muzyka.

Toud

Kończysz studia i zarabiasz jak po podstawówce, lepsza praca jest w biedrace.

Bella

Jak się pracuje w firmie Telbridge? O co chodzi z tymi krzesłami, tak o tym piszecie, że chyba jest ważne?

pomarańcze
@Bella 11.10.2017 08:35
Jak się pracuje w firmie Telbridge? O co chodzi z tymi krzesłami, tak o tym piszecie, że chyba jest ważne?...

chętnie odpowiedziałabym na to pytanie ale boję się ze usuna wpis w ciagu 2 dni.

Obecny pracownik

Zastanawiam się czy niektórym osobom pomaga w życiu takie narzekanie? Czasami pracuje się w gorszych warunkach ale z całą pewnością jest to jakaś sytuacja jednostkowa. Wydaje mi się, że niektórzy inaczej wyobrażają sobie pracę w firmie i są zawiedzeni.

Obecny pracownik

Nikt nie mówił, że będzie lekko. Trzeba sie wykazać i w ten sposób zdobyć odpowiednią pozycję w firmie. Pół sukcesu jak robimy co się lubi a dla przypomnienia atmosfera w pracy w dużej mierzy zależy od nas!!!!

Patii

Praca na infolinii sama w sobie nie jest zla ale kadra nia zarzadzajaca probuje na sile zrobic wielkie korpo z firmy i tu popelnia wielki blad

niegadajglupot

Siemasz, ja pracuje od 4 miesięcy, na początku był stres i lekka trema przed rozmowami z ludźmi... Na szkoleniu fakt mało się dowiedziałem ale to była czysta podstawa dla nowicjusza i tyle wystarczyło. Każdy kto dłuzej pracował nawet podczas rozmowy z klientem był w stanie mi pomóc bez żadnego problemu sero atmosfera jest bardzo fajna. Czy grafik elastyczny? Uważam, że tak jak ktoś głupa nie wali i nie kręci tylko stara się pracować jak się umówił to jest ok. Pracowałem 1 miesiąc nie miałem problemów, jak chciałem wolne 1 tydzień. Teraz już to jest mój 4 miesiąc i stosując sie na doświadczenie, rady starszych stażem kolegów i koleżanek potrafię miesięcznie wykręcić 2000 podstawy przy pełnym etacie 500-2000 premii i serio to nie jest jakiś problem. Można sporą kasę zarobić tylko nie można się bać tych ludzi, tylko odpowiednio stosować się do wskazówek ;) wiadomo wszystko zależy od bazy, nastawienia etc.. Wszystko jest do osięgnięcia. Zaraz ktoś się znajdzie, że podlizuję sie itp. ale taka prawda że idzie wyrobić dobrą pensje. Na pewno tutaj dłużej popracuje bo dla mnie 3000 - 4000 na czysto pensji łącznie z premią (całą) to dużo dla studenta zaocznego :P Karta multi sport etc. fajna sprawa. Ogólnie poklecam. PS. Piszę jak jest na sprzedaży (infolinia wychodząca) nie wiem jak jest na innych działach POZDRO ;)

Jasiek

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś więcej o pracy konsultanta ds. Obsługi Zleceń (infolinia)? Interesuje mnie ta oferta ale chciałbym wiedzieć coś więcej zanim złożę cv. Na jaka umowę można liczyć? Jaka jest atmosfera w firmie?

Pracuś

Praca w call center musi być lubiana przez pracownika gdyż w przeciwnym wypadku pracownik po krótkim okresie pracy odejdzie. Tu mogą pracować ludzie, którzy lubią ten rodzaj pracy. Żadne współczucie nie jest potrzebna dla osób lubiących to co robią w Telbridge!

Maw
@Pracuś 09.08.2017 23:23
Praca w call center musi być lubiana przez pracownika gdyż w przeciwnym wypadku pracownik po krótkim okresie pracy odejdzie. Tu...

moze nie potrzebują ale wspolczucie to jedyne co dostaja :) najnizsza mozliwa godzinowka i umowa zlecenie gorzej byc nie moze.

abc

a ja wspolczuje ludziom ktorzy pracuja dwa razy ciezej niz ja i i tak dostaja taka samą wyplate tak samo jak ludzie z wieloletnim stazem dajcie sobie spokoj tam sie chodzi siedziec w pracy a nie pracowac i nikt nie zostaje tam na stale:D

Alusia

Wprawdzie pracuję tu od niedawna ale jestem bardzo zadowolona z tej pracy. Inna sprawa, że lubię pracę na słuchawce i nie męczy mnie to. Widzę jak niektórzy tylko czekają kiedy skończą pracę, współczuję.

Agent

Świetne miejsce pracy, polecam wszystkim. W Toruniu kadra kierownicza bardzo miła, skora do pomocy. Podobnie jak reszta współpracowników. Jeżeli chodzi o elastyczny grafik to można go ustalać wedle swoich potrzeb. Jedynie gdy np. na godziny poranne danego dnia zapisane jest już wiele osób to można mieć trudności we wpisaniu się na taką zmianę. Jedynym minusem są trudni klienci od czasu do czasu ale to się zdarza na każdej infolinii.

Barboulis

Tak mało opinii na forum , czyżby wakacje wypędziły piszących od komputerów? Słyszałam sporo dobrego o firmie i jestem bardzo zainteresowana pracą dla doradcy tym bardziej, że oferują elastyczny grafik co mi odpowiada. Może dowiem sie coś więcej o tej pracy?

Monia

Jak widać Telbridge n ie ma wcale nowych ofert pracy!

Stefania

Firma spoko, ludzie spoko. Tylko ze są okresy 2-3 tygodni gdzie nie ma papieru toaletowego to skandal. Sanepid i inspekcja powinna się tym zająć. Papier dla ludzi!!!!

Stefania
@Stefania 12.06.2017 08:51
Firma spoko, ludzie spoko. Tylko ze są okresy 2-3 tygodni gdzie nie ma papieru toaletowego to skandal. Sanepid i inspekcja powi...

Papier na chwile obe na wrócił ???? Będę na bieżąco informować o sytuacji. Dziękuję kierownictwu za śledzenie posta.

Ed

Jakie obecnie są projekty w TL i ile trwa szkolenie?

Obecny pracownik

@Taka prawda Czy Team Leaderzy to nie ludzie? Znaleźli coś lepszego i zmieniają pracę to zupełnie normalne! Firmy podkupują pracowników, to nic dziwnego? Każdy powinien ocenić czy nadaje sie do danej pracy.

Obecny pracownik

@Taka prawda Telbridge to firma zatrudniająca ponad 1000 osób więc jeśli zwalnia się kilka osób to nie jest alarm. Rotacje zawsze były i będą i tego nikt nie zatrzyma ani nie zmieni. Oskarżanie firmy bez podstaw jest nieuczciwe. Przecież zawsze można odejść.

Taka prawda
@Obecny pracownik 19.05.2017 09:59
@Taka prawda Telbridge to firma zatrudniająca ponad 1000 osób więc jeśli zwalnia się kilka osób to nie jest alarm. Rotacje zaw...

I tak właśnie zrobiłem, odszedlem i polecam wszystkim taki ruch. Mówisz o 1000 pracowników, natomiast ja się wypowiadam tylko o infolinii w Toruniu. Nie wiem jak jest w innych oddziałach. Rotacje były zawsze i w call center to się nie zmieni. Ale zazwyczaj to były osoby z małym stażem, a teraz o zmianie pracy myślą Ci starzy wyjadacze. Zresztą w krótkim czasie przestało pracować dwóch Team Leaderow. Ja sobie nie przypominam wcześniej takiej sytuacji :)

Obecny pracownik

Nie rozumiem takie wróżenia . Jeśli szefostwo zatrudnia nowych ludzi to może mieć ku temu wiele powodów a wcale nie muszą to być problemy. Pracownik powinien pracować w pełni zaangażowany a w firmie będzie dobrze.

Taka prawda
@Obecny pracownik 14.05.2017 12:27
Nie rozumiem takie wróżenia . Jeśli szefostwo zatrudnia nowych ludzi to może mieć ku temu wiele powodów a wcale nie muszą to by...

Tak i dlatego ludzie szukają innej pracy :) Parę osób już się zwolniło i myślę, że będzie ich więcej. Szefostwo chyba też tak uważa, bo nie ma już gdzie posadzić ludzi, a tutaj nowe szkolenia.

Taka prawda
@Obecny pracownik 14.05.2017 12:27
Nie rozumiem takie wróżenia . Jeśli szefostwo zatrudnia nowych ludzi to może mieć ku temu wiele powodów a wcale nie muszą to by...

Tak i dlatego ludzie szukają innej pracy :) Parę osób już się zwolniło i myślę, że będzie ich więcej. Szefostwo chyba też tak uważa, bo nie ma już gdzie posadzić ludzi, a tutaj nowe szkolenia.

Niki

Telbridge jest fajną firmą , jeśli ktoś lubi taka pracę będzie zadowolony.

Taka prawda
@Niki 23.04.2017 23:04
Telbridge jest fajną firmą , jeśli ktoś lubi taka pracę będzie zadowolony.

Kiedyś to faktycznie była fajna firma, teraz trochę się tam robi syf. Przynajmniej na infolinii.

pablito
@Taka prawda 11.05.2017 14:33
Kiedyś to faktycznie była fajna firma, teraz trochę się tam robi syf. Przynajmniej na infolinii.

Coś w tym musi być, bo już szefowie szukją pracowników :d :d :d

Magda

Pracowałam w 5 call center to jest najlepsze według mnie.

Młoda Torunianka

Faktycznie jest tutaj średnio. Mój kuzyn jest księdzem i zarabia od 8 do 11 tysięcy złotych miesięcznie w zależności od ilości pogrzebów, ślubów i chrztów. Podatek płaci śmiesznie niski, więc ta kasa jest praktycznie na czysto. Ma bardzo dobrze płatny etat w szpitalu jako kapelan oraz zarabia na sakramentach i kropi firmy itp. Pytałam go czy mógłby mi załatwić jakąś robotę (w końcu mają swoje szkoły, przedszkola, media, uczelnie i inne biznesy) to powiedział, że może mi załatwić pracę, ale za Bóg Zapłać, czyli charytatywną. Na taką pracę to ja nie mogę się zgodzić, bo wynajmuję pokój i coś muszę jeść. To już wolę zostać tutaj w Telbridge i zarobić na chleb, masło i opłatę mieszkania.

Zainteresowany

Orientuje się może ktoś z was jak wygląda system premiowy w tej firmie?

Iza

Praca w Telbridge jest ok. ale wymaga od ludzi umiejętności sprzedażowych.

Pablo

Ooo proszę jak szybko niewygodna prawda znika, śmieszni jesteście bo się tak zachowujecie jakby nikt tam nie pracował ( usunięte przez administratora )!!! Żenująca i najgorsze firma cc w Toruniu, gdzie dzieci bawią się w jej prowadzenie !!!!

Agata

Konsultant ds. ubezpieczeń - jak przebiega proces rekrutacyjny? Z ilu etapów się składa?

Pracownik
@Agata 08.03.2017 11:28
Konsultant ds. ubezpieczeń - jak przebiega proces rekrutacyjny? Z ilu etapów się składa?

A co, chcesz zmienić pracę? :) U mnie była tylko rozmowa rekrutacyjna

Agata

DZIKI, dlaczego tak uważasz?

byly pracownik
@Agata 01.03.2017 14:25
DZIKI, dlaczego tak uważasz?

ze cyrk na kolkach? nie do konca. obskoczylem troche call center zanim znalazlem "stala" prace, telbridge nie jest najgorszy. atmosfere maja fajna, TL tez spoko do pogadania. zarobki.... jak sie pracuje to mozna zarobic ale w premie 1000 zl to bym nie wierzyl ;) jakos trzeba przyciagnac kandydatow......... a co do miejsca pracy to boksy maja slabe krzeslom tez kolek brakuje. prace tam polecam raczej studentom ktorzy chca sobie zarobic na wakacje

Nowachętna

Bardzo bym chciała pracować tutaj ale po lekturze wpisów nie wiem co myśleć. Słyszałam o nich dobre opinie.

maleńka

Co powiedzieć szkoda słów...

Pracownik

Normalna firma, ma taki zakres działalności i ludzie którzy przychodzą tu wiedzą jaki rodzaj pracy mają wykonywać. Za leżenie nikt nie płaci więc po co to narzekanie?

DZIKI

Strata czasu na ten cyrk na kółkach !!!!!! Szkoda, że na pseudo szkoleniach nie mówią prawdy jak się konkretnie o coś pyta !!!!!

luukasz

jakies opinie o dziale back office ?

onix
@luukasz 24.01.2017 16:43
jakies opinie o dziale back office ?

nie ma sensu pisac tu prawdy bo i tak skasuja wiec sory

xxx

Zarobki około 1000 zł miesięcznie, wielka korporacja :D

xxx

Uwielbiam patrzeć jak negatywne komentarze na temat firmy znikają :D Skoro moderatorzy akceptują komentarze przed dodaniem, to dlaczego potem znikają? Odpowiednia zawartość zmienia sie razem z porą dnia, czy mała dotacje na działanie serwerów? :3

Gabi

Cześć, dzisiaj zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Konsultanta Infolinii Przychodzące Play oto co oferuja: -stabilne zatrudnienie -elastyczny grafik - stawkę godzinową 10 - 15 zł - premie przekraczające średnio 500 zł oraz dodatkowe bonusy - benefity pozapłacowe: karta Multisport, dodatkowe ubezpieczenie na życie - ciekawe konkursy z nagrodami - możliwosć awansu - przyjazną atmosferę, czeste spotkania integracyjne czy ktoś mógłby napisać jak to wygląda w rzeczywistośći?

Obecny pracownik

Ja pracuję w Telbridge już długo i jestem bardzo zadowolony. Mam fajnych współpracowników i stworzyliśmy super zespół a wiadomo że dobra aura w pracy to połowa sukcesu. Polecam zniesmaczonym aby zmienili pracę na innym rodzaj bo pewnie to nie jest dla nich

mra

Widzę, że jest wiele ofert pracy "na słuchawce"... Stawki są w porządku. Ile godzin można wypracować?

R
@mra 29.09.2016 16:18
Widzę, że jest wiele ofert pracy "na słuchawce"... Stawki są w porządku. Ile godzin można wypracować?...

Do oporu ;) 160h na spokojnie

Tub

No cóż, kiedyś było zdecydowanie lepiej. teraz sie wszystko pozmieniało, ogólnie nie polecam, slaba robota, lepiej szukać czegoś innego za lepszą stawkę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownica

Taki jaki dasz przelozonym. Deklarujesz na rozmowie rekrutacyjnej jak mozesz przychodzic do pracy, a potem kwestia dogadania z szefem.

Noname

Powiem tak jeśli chcesz odnosić sukces musisz się przyłożyć, będziesz miał nawet dobrą wypłatę. Starać się musisz ale możesz wyrobić sobie normalnie wypłatę za godziny. Wymagane są dwa weekedny pracy i dwie popołudniówki w tygodniu. Atmosfera jest fajna. Teamlederzy są w porządku, czasami jest lekki nacisk ale to jak w każdej pracy. Na pewno jest tu elastyczny grafik taki jak w żadnej innej firmie. I nie robią problemu o wiele rzeczy :) Pozdrawiam ekipę z torunia :D

Kam

Właśnie zakończyłem współpracę z firmą Tellbridge i mam bardzo pozytywne wrażenia (odszedłem bo projekt w którym pracowałem padł a inne mi nie odpowiadały +inne osobiste sprawy) jak na korpo, panuje tam naprawdę bardzo przyjazna atmosfera. 'Zwierzchnictwo'nie robi żadnych problemów, z każdym idze się dogadać i wszyscy idą sobie na 'reke'. Panuje naprawdę loozna atmosfera i pierwszy raz doświadczyłem tak normalnych timliderów. Oczywiście można narzekać na stawkę itp. i wiadomo że robić trzeba ale timliderzy zawsze pomogą.pracować tam może każdy. Na początek kariery lub chcących pracować w korpo która jest jak najmniej 'korpo' Polecam. Kamil

heheszek

Na infolinii jest spoko - nie ma żadnej sprzedaży. Jest dużo procedur i nauki na start, ale jak się ogarnie to potem jest ju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Atmosfera ogólnie spoko - kierownictwo też (wiadomo, każdy ma czasem swoje humorki). Premie? To zależy, jak jesteś leniem to dostaniesz 0, a są tacy co miesiąc w miesiąc dostają 1200 samej premii :) Ogólnie - jak nie spróbujesz to się nie przekonasz ;)

Evvvva
@heheszek 12.05.2016 22:29
Na infolinii jest spoko - nie ma żadnej sprzedaży. Jest dużo procedur i nauki na start, ale jak się ogarnie to potem jest ju [u...

Witam:) evvva1719@o2.pl To moj adres maila ,bardzo bym prosiła o więcej informacji na temat pracy na infolinii ,jakas rejestracja szkód.Zostałam zaproszona na rozmowe i ciekawa jestem co to za praca.Baardzo proszę o odpowiedź.Pozdrawiam

sofi

Ja pracuje, studiuje dziennie i nigdy nie mam problemu z ułożeniem grafiku.. Wiadomo pewnie zależy od projektu i szefa ale jak dla mnie jest ok

pablo26

Elastyczny grafik jest na początku, później już coraz większe to problemy. Zgadzam się z poprzednikami jednego dnia możesz spisać 10 umów, drugiego 11 , trzeciego zero albo jedną przez 2,3,4 godziny i wychodzisz do domu, przez co ciężko wyrobić godziny. Umowe o prace mają tylko wyższe stanowiska. Jeśli ktoś szuka pracy przejściowej na 1, 2 msc to można wytrzymać.

patataj

nie, nie warto. Jedna nazwa dla tego samego stanowiska - wciskacz telefoniczny

Mała_Księżniczka

Są różne projekty - sprzedaż i infolinia. Sprzedaż jest ubezpieczeń, telefonów, przedłużanie i czat. Stawka jest 10 zl, ale jest opcja żeby było więcej jeśli wyrobisz godziny i wynik (tu między bajki wkładam). Ogólnue jest znośnie jak na call center.

patataj

znowu widac ze jakis team lider napisal ostatni komentarz...... Zeby miec 14 to trzeba by bylo z 10 lat tam pracowac..... premia tyle co kot naplakal..... elastyczny grafik do pewnego momentu

joł

A jak jest teraz na infolinii? Można zarobić? Tam się nie sprzedaje to chyba nie jest tak źle?

Zostaw opinię o Telbridge - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telbridge