MIDAS Małgorzata Wesołowska

Adres: ul. Tadeusza Kościuszki 17 lok. 9, 25-316 Kielce

NIP: 6571385278 REGON: 290712388

MIDAS Małgorzata Wesołowska
2 104 6 1

Opinie o MIDAS Małgorzata Wesołowska

Potencjalny

Ostatnio aplikowałem na stanowisko utrzymania ruchu. Nie minęło dwa dni od wysłania CV - telefon - zapraszamy na rozmowę. No więc gnam do Nowin na Przemysłową. Osoba z którą rozmawiałem nawet chyba nie zdążyła przeczytać mojego CV . Po kilku zdaniach wymienionych wzajemnie, rozejrzeniu się po hali i okolicy wiedziałem, że to miejsce nie jest dla mnie. Rozmowa mało konkretna. Odniosłem wrażenie, że gdybym wyraził chęć pracy od jutra to zatrudniony bym został z miejsca. Pan który mnie oprowadzał pokazał kilka maszyn od wewnątrz. Egzemplarze nie najnowsze i utrzymywane przy życiu chyba przez Grzebacza Amatora. Gdy stwierdziłem głośno, iż: "nasi tu byli" zauważyłem tylko delikatny uśmiech co przekonało mnie, że nie ma co tu szukać kariery. No i na koniec finanse. Krótko mówiąc kapitału się tam nie nakręci. Po okresie próbnym 2600 może 2800 na rękę. Dalej tematu nie drążyłem :)

Gość
@Potencjalny 17.07.2018 14:46

Zarobek 2600do 2800 to mało?! Na tutejsze koszty utrzymania?

tito
@Gość 19.12.2018 08:04

hahaha panie L. lub panie M. proszę się nie osmieszac

tito

nie polecam.. przyjmują każdego byle kogo kto chce tam robić bo nikt juz nie ma ochoty... obiecanki że można spokojnie zarobić 3tys na rękę.. szkoda że nie w jeden miesiąc.. ( taki szczegół) na produkcji zarówno jak i na magazynie. kierownicy śmieszni.... nikt do nich nie ma respektu. polecam przerobić okres próbny na przeczekanie żeby znaleźć coś lepszego i wiać ::)

Arkadio

a jak tam praca na wózku widłowym wygląda w tej firmie przez całe 8 godzin ? Czy ktoś od ciebie może powiedzieć szczerze ?

Rusin

Witam. Proszę o obiektywną opinie,czy warto tam złożyć CV. Dzisiaj zobaczyłem ofertę pracy na produkcji w tej firmie. Mieszkam w miarę blisko,bo na Podkarczówce,więc dojazd byłby w miarę. Natomiast chodzi mi o zarobki,benefity,umowe. Czy ktoś z pracowników lub byłuch pracowników może doradzić. Obecnie mam zastój w pracy,bo miałem kontuzję,a na zimę coś by wypadało zachaczyć.. Pozdrawiam.

Riks
@Rusin 08.10.2018 11:13

Zarobki do (usunięte przez administratora)

TKI
@Rusin 08.10.2018 11:13

Słaba kasa i same wiesniaki z okolic tam pracują

Riks

Praca taka nudna ze szło zdechnąć a zarobki do (usunięte przez administratora)

A.L.

Czy warto kandydować na technologa? Co to za stanowisko?

Agata

@Al Kapone, dziękuję za Twoją odpowiedź, możesz jeszcze powiedzieć jak długo pracowałeś w firmie? A jak przedstawiała się kwestia pozostałych aspektów pracy: umowa, benefity pozapłacowe, pakiet świadczeń socjalnych? @Jan, z Twojego komentarza można wnioskować, że w firmie występują nadgodziny, czy są one dodatkowo płatne? Jakie jeszcze inne zalety tego pracodawcy możesz wymienić? Widzę, że opinie o warunkach pracy i zatrudnieniu w firmie MIDAS były ostatnio raczej mieszane. Zachęcam osoby zatrudnione w tej firmie o opisanie aktualnej atmosfery panującej u tego pracodawcy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jan

Pracownicy o podejściu "byle do 16stej" nie zarobią więcej, w przeciwieństwie do tych którzy dają coś od siebie. Piszę to po 3 latach pracy z czystym sumieniem.

Kolo
@Jan 20.09.2018 11:35

Weź sie nie ośmieszaj durny kierowniczku.... leją z cIEBIE wszyscy...

Tom

Firma (usunięte przez administratora) chinskie (usunięte przez administratora) zapomnialem dodać

Agata

@Al.Kapone a możesz opowiedzieć skąd posiadasz informacje o takich zarobkach? Czy sam miałeś okazję pracować w firmie MIDAS Małgorzata Wesołowska, bądź ktoś z Twoich znajomych? @Iga udało Ci się znaleźć informacje na temat rekrutacji w tej firmie? Jeśli ostatecznie zaaplikowałaś do nich, to podziel się proszę swoimi odczuciami na temat warunków pracy.

Al Kapone
@Agata 06.05.2018 19:11

sam pracowałem więc wiem... jak pokażesz że umiesz więcej to dadzą Ci 50zl więcej i się musisz z tego cieszyć..

Grażyna Janusz
@Al Kapone 04.08.2018 08:02

Czyli nic się nie zmieniło od lat. Kiedyś wychodzili z założenia, że skoro pracownik mieszka z rodzicami, to ma co jeść i gdzie spać, więc zarabiać przyzwoicie nie musi. Byle by na waciki starczyło

Albert

Ja się nie zgodzę z poprzednim wpisem na temat magazynu. Nowoczesny magazyn, nowoczesne urządzenia, i dobre materiały do pakowania. W porównaniu do innych magazynów z regionu - klasa. Pracowałem w czterech - midasowy jest najlepszy. Tyle, że Nowiny.

maru-88
@Albert 09.08.2018 11:29

19stka dojeżdża pod same wrota midasa ;-) Na magazynie spoko, ciepło i czysto, nie to co w XXXXXXX

Tonik

Niestety jak komuś nie po drodze z dobra praca to wykazuje się w narzekaniu na forum?

byliy_pracownik69

dział magazynu jest tragedia. nie polecam. na początku wydaje się to fajne, magazyn ładny, pieniądze na rozmowie rekrutacyjnej tez, ale z czasem okazuje się że akord jaki wymyślili jest specjalnie zrobiony tak zeby się narobić a nie zarobić. dwaj panowie którzy robią wielkie rozmowy motywacyjne na temat akordu to sa szkoleni tak żeby robić ludzi w kulki.. aaa i rotacja ludzi na magazynie jak i na produkcji jest całkiem spora.. Ukraińcy byli i uciekli to juz daje do myślenia. niedługo dyrektorki będą sami tam robić. pozdrawiam.

Feliks

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Agata

@Karol, możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie MIDAS? Aktualnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko specjalisty do spraw eksportu. Czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, wynagrodzenia są adekwatne do wykonywanej pracy? Jak przedstawiają się benefity pozapłacowe, pakiet świadczeń socjalnych? Czy firma oferuje możliwość rozwoju i szkoleń?

Karol

Dla zaczynających karierę zawodową to raczej normalne, że zarobki są niskie!!

Al.Kapone

jeżeli ktos chce zarabiać najniższa krajową to odpowiednia firma. obiecują na rozmowie dużo.. ale to wałek. nikt tam już prawie nie chce pracować.

EM
@Al.Kapone 06.05.2018 12:02

Czyli jakie jest wynagrodzenie ?

Administrator

Opinie związane z warunkami zatrudnienia w MIDAS Małgorzata Wesołowska, to bardzo cenne wskazówki dla osób rozważających pracę w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Iga

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację i na jakie stanowiska?

Robert

Co aktualnie słychać w firmie? Czy nastąpiły jakieś zmiany? Możecie podzielić się tymi informacjami na forum? Jak ktoś szuka pracy to takie wpisy maja duże znaczenie.

Andżej
@Robert 21.11.2017 23:09

Zarząd się zmienił. Dużo zmian, ale wszystko na plus. Najlepszy moment by dołączyć jest teraz.

Agata

@Jaś możesz napisać coś więcej - jak tobie osobiście pracuje się w tej firmie? Każda aktualna opinia o pracodawcy jest ważna dla osób, które poszukują ofert pracy z tych okolic.

xxl

kto z rodziny odchodzi?

Jaś

Szkoda słów... nawet rodzina ucieka

dmao

A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na serwisanta sieci telekomunikacyjnych? Do głównych obowiązków należy instalacja usług telekomunikacyjnych, lokalizacja oraz usuwanie uszkodzeń i awari, ale dobrze, że w ramach umowy o pracę.

nowy

2700 zł brutto dla handlowca i samochód tylko do celów służbowych?!!! To jakaś kpina. Średnie zarobki w Polsce to 4200zł brutto. Omijajcie tą firmę z daleka!!!

Smok

Słaba firma, chce pracy na 4 województwach za 2700 brutto, auto tylko służy do pracy. Gonią człowieka przez Polskę, a później olewają.

Ciekawy

@rello co znaczy "sensowne zarobki"? Możesz coś bliżej powiedzieć o pracy w tej firmie? Widziałem ofertę operatora maszyny. Z góry dziękuję.

do Guest

rozumie, ze to na Twoje miejsce szukaja tego managera do spraw eksportu, bo wlasnie widzialam ogloszenie na pracuj. pl. Hahhahaah dobre to podsumowania ;-) Pozdrawiam

Łoś Superktoś

Zdecydowanie odradzam - handlowanie chińszczyzną(tylko się nie przyznawaj), symbol koloru ten sam a w rzeczywistości kolory różne! Jak to klientom tłumaczyć jak cię opieprzają? O pracy 8-mio godzinnej możesz pomarzyć. Firma kiedyś fajna, obecnie zwija się z rynku i bez perspektyw. Reklamacji do załatwienia tyle co sprzedaży. Jako handlowiec szybko nauczysz się olewać klientów, nie odbierać tel, albo zwariujesz.

Guest

Dużo pytań o managera eksportu. Więc najpierw sprostowanie: nie ma tu żadnych managerów! Firma jest wyłącznie nastawiona na handel i potrzebują przedstawicieli handlowych (a szumne nazwy sa dla naiwnych). Nieważne czy będziesz pracować w eksporcie, czy w kraju, dostajesz samochód, wyliczenia co do grosza, o lotach zapomnij. Chyba że se red bula kupisz. Masz zapakowac bagażnik materiałów marketingowych i katalogów (jeśli zdążą je zrobić) jakieś wzorniki na siedzenie i jedziesz do czech, na słowację, albo na wschód. inne kraje? no nie żartuj - w cywilizowanych krajach nie kupią takiego towaru. Do tego rozliczenia z każdej kropli benzyny i przejechanego kilometra, zaliczonych odwiedzin i zużytych wzorników. Wiecej sie naklikasz w tych systemach niż najeździsz. Różnica między PL i exportem jest taka, że w exporcie musisz jeszcze znać język. Atmosfera w pracy i rozwój firmy to osobna działka. Dawno temu firma rzeczywiście coś produkowała. teraz tylko ciągnie chińszczyznę - popatrz na metki. Parę lat temu zatrudniali naprawdę fajnych ludzi. Młodych, z pojeciem i doswiadczeniami. Zaczęli budowac zupełnie nową jakość ale ni z tego ni z owego wszyscy wyemigrowali. Domyśl sie dlaczego. Później padł blady strach na podrzędnych pracowników i raczej pracuje się bo nie ma nigdzie indziej zatrudnienia. Firma rodzinna z tradycjami, no i została sama rodzina i tradycyjnie kilku wyrobników. Atmosfera? Cóż, zastraszenie, wszystko pod dyktando właściciela. Nawet jak jesteś managerem/ dyrektorem/ kierownikiem to i tak tylko wykonujesz polecenia, a jak coś nie tak - to Twoja wina. O jakichkolwiek kompetencjach możesz zapomniec. Nie ma planu marketingowego, nie ma planu handlowego. jest towar, bierzesz i jedziesz w świat go opylić. kiedyś były szkolenia z nowych produktów, później większośc o tym co masz sprzedawać brało się z internetowych stron firmy bo mało kto wiedział czym tak naprawdę jedziesz handlowac. Jak masz dobrze ułożona współpracę z partnerami to mozna się dogadać w wielu kwestiach. Ale na to potrzeba lat. A tu chcą wszystko na wczoraj. Rekrutacja? A to w firmie jest profesjonalny dział HR? NIc mi nie wiadomo. Płaca? jak małe doświadczenia ale coś już wiesz i gdzies jeżdzisz pewno 2800. Jak z językiem i trochę wiedzy to 3500. Premie - nierealne do zrobienia. Jak się zdecydujesz to walcz o wysoką podstawę bo rzekome premie to utopia. Socjal? zerowy. Jak masz możlwiość to lepeij na wyspach albo w skandynawii się zakręc.

Zostaw opinię o MIDAS Małgorzata Wesołowska - Kielce

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIDAS Małgorzata Wesołowska