British American Tobacco

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1754 ocen.

British American Tobacco
3 1754

Opinie o British American Tobacco

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco

anonymous

mam pytanie odnosnie pracy PH. czy samochod sluzbowy jest rowniez do uzytku prywatnego? jak z paliwem? czy godziny pracy sa elastyczne ? jak zarobki( podstawa w jakich graniccach?)

   
Nick
@skarbimierz 20.06.2018 15:23

O masakra

   
Agnieszka

@Mephis Bardzo Ci dziękuję za Twoje aktywne uczestnictwo w dyskusji na temat pracodawcy, jakim jest British American Tobacco. Twoje uwagi i informacje na pewno posłużą tym, którzy są zainteresowani pracą w tej firmie. Jak myślisz, czy w tej pracy poradzą sobie osoby bez większego doświadczenia zawodowego?

   
VTi

Cześć wszystkim! Czy jest ktoś na sali kto pracuje w BAT w Warszawie jako PH ? Chciałbym się dowiedzieć jak atmosfera? godziny pracy ? ogólnie sytuacja. Byłem już na dwóch rozmowach, dostałem już konkretną propozycję i po przeczytaniu kilku komentarzy i opinii zastanawiam się czy warto :)

   
Mephis
@VTi 12.06.2018 13:07

W tym miesiącu targety zostały podniesione o jakieś 8-10%. Napewno będzie ciężko. Duzo zzależy od terenu po jakim jeździsz, czy klienci nie są zablokowani przez niepłacenie faktur. Wiec jest wiele zdarzeń które wpływają na wyniki

   
Agnieszka

@VTi To bardzo dobrze, że chcesz spróbować swoich sił, pracując w British American Tobacco. Piszesz, że byłeś już na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych. Jak one przebiegały? Zachęcam Cię do aktywnego uczestnictwa w dyskusji.

   
Agnieszka

@mario ck Faktycznie, nie wiem co się dzieje w British American Tobacco, dlatego dopytuje między innymi Ciebie. Zachęcam do spokojnego wyrażenia opinii o tym pracodawcy. @Prawda Bardzo dziękuję Ci za to, że postanowiłeś wyrazić swoje zdanie o firmie British American Tobacco? Jak długo już tam pracujesz? Pamiętaj, żeby przestrzegać regulaminu Gowork, zgodnie z którym nie wolno tutaj nikogo wyzywać i obrażać.

   
Prawda

Praca to typowy vanselling, także jak ktoś poszukuje konkretnie profilu PH to zdecydowanie nie to miejsce. Ludzie jak wszędzie...lepsi i gorsi. Zadania do realizacji przy odpowiednim zaangażowaniu. Największy minus to kadra managerska! Niejaki burek i jego legnickie "panie ASM"(BP i DD) poniżej jakiejkolwiek krytyki-kółko wzajemnej adoracji przy ogromnej dozie niekompetencji. Do tego zamordyzm, postrzeganie wszystkich jako potencjalnych złodziei, kłamstwa, zarządzanie metodą siły/stanowiska, zero rozwoju, zero merytoryki, recytowane bez zrozumienia regułki, rotacja vansellerów powyżej 60%, nieakceptowane inne zdanie niż własne, tylko zero jedynkowe podejście, bycie liderem słowem nieznanym-ot codzienność pracy w Legnicy, Poznaniu, Szczecinie i Zielonej Górze.

   
Agnieszka

@Bat -man Dziękuję Ci za Twoją opinię na temat British American Tobacco. Cieszę się, że warunki oferowane przez tę firmę Ci odpowiadają, jednak muszę Cię upomnieć, że na forum nie wolno używać wulgarnego słownictwa - zatem stosuj się do tego. Co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy? @mario Do czego konkretnie odnosi się Twój komentarz? Nie sądzę, by użytkownikom mówił on coś o pracy w British American Tobacco. Ponadto jest bardzo nie stosowny, dlatego odsyłam Cię do regulaminu Gowork https://www.gowork.pl/regulamin , z którego jasno wynika, iż nie wolno tutaj nikogo obrażać, jak również posługiwać się wulgaryzmami. Jeśli masz coś merytorycznego do napisania o tym pracodawcy, to zachęcam.

   
mario ck
@Agnieszka 28.05.2018 13:45

Oczywiście że mój komentarz jest merytoryczny i nawiązuje do wspólnych wizyt z wyżej wymienionym panem i w pewnym sensie ostrzeżenie potencjalnych kandydatów na PH co ewentualnie może ich czekać w pracy! Ty za dużo powiedzieć nie możesz bo zielonego pojęcia pewnie nie masz co się w tym korpo-głównie dzieje . Pozdrawiam merytoryczna Agnieszko

   
Agnieszka

@były z bata Co chciałeś nam przekazać poprzez swoją lakoniczną wypowiedź? Pracowałeś albo pracujesz w firmie British American Tobacco? Jeśli tak, to proszę, abyś w sposób merytoryczny wyraził swoją opinię o tym pracodawcy? Musze Cię również upomnieć, żebyś na forum publicznym nie wyrażał się w sposób wulgarny. Odysłam do regulaminu Gowork https://www.gowork.pl/regulamin

   
Bat -man
@Agnieszka 22.05.2018 15:20

:D były z firmy BAT :D :D lizac dupska i wprowadzac Gloo :D , po pedalsku :D produkt klasy premium D:) , wracając do pytanka , kasa nie jest zła ,ale sadze ze praca tutaj zalezy rowniez od nas samych od atmosfery . pozdr x-Dock R-3 :D

   
Paweł

Start przeważnie jest niska stawka ale wystarczy pokazać swoje umiejętności a będzie ok!!

   
Tiriri
@Paweł 21.05.2018 11:50

Hahaha, o czym Ty rozmawiasz, nowe osoby dostaja na start taka stawke jak doswiadczona juz osoba. Po roku jezeli bedziesz mial dobra ocene dostaniesz 100zl podwyzki...

   
Xxx

Jaka stawka netto na start ? Pozdrawiam

   
Karol

Cześć, obecnie odbywa się sporo rekrutacji na przedstawiciela marki premium - "Stajesz się częścią zespołu wprowadzającego rewolucyjną markę premium na rynek polski. Masz w rękach produkt, dzięki któremu #ZmieniaszWięcej." Ktoś pracujący w BAT, albo spoza BAT wie o jaki produkt chodzi? Ewentualnie jakieś opinie o Vansellerze w Dąbrowie Górniczej?

   
Wróżbita Maciej
@Karol 15.05.2018 20:18

Tak, coś jak icos od Philipa Morrisa. Ani to innowacyjne, ani premium. Ale pewnie na początku lepsza praca niż dla vansellera w BAT. Pewnie będą rekrutować ludzi do pracy z vansellerów. I pewnie praca będzie przyjemna do czasu pierwszego dashboardu, kiedy okaże się, że nie ma premii:(

   
Były Bity BATem

Wczoraj robiąc sobie dłuższą przerwę w nowej pracy, w swoim czystym samochodzie służbowym, na stacji Shell, na Katowickim Roździeniu zauważyłem Dziewczynę, która zasuwa z dwoma kartonami wypchanymi cudownymi papierosami. Rozumiem, że problemy kadrowe w XD Dąbrowa Górnicza powodują, że do tej ostrej tyrki zaczęliście zatrudniać Kobiety? Przyznaję z góry medal odrodzenia BAT, za podjęte wyzwanie. Ciekawe jak tam starzy Kadrowicze, Miras, Jaro N. i pogodny Adaś. Dobrze, że mam to za sobą, jak sobie przypomnę o tych 11 godzinach pracy a pensji za 8, to mnie dreszcze i skurcz żołądka dopada. Pamiętajcie w większości firm lepiej! A z BATowskim doświadczeniem, drzwi otwarte na świat :)

   
Vanseller
@jako 02.05.2018 23:36

A Karolina to przypadkiem nie w Krakowie śmiga?

   
ciekawsky__

Wiecie może dlaczego na wydrukach completed nie ma już godzin startu i końca dnia?

   
tiriri
@Ciekawa 14.05.2018 17:29

Używanie google nie boli. Poczytaj o tym, pierwszy lepszy artykuł.

   
anonymous

Gdzie jest xdock na regionie radomskim? I jak na tym rejonie, taka sama orka jak na innych rejonach tu opisywanych?

   
anonymous
@.. 14.05.2018 21:56

Przeczytałem jakieś 80% postów tutaj i nie chce mi się wierzyć, że w Radomiu nie ma orki 10-12 godz :) Kierownik tyran co drugi dzień jeżdżący w rejon?

   
Xyz

Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat stanowiska vensellera na slasku ? Katowice, Dabrowa Gornicza ? Jakie pieniazki na start ? Jakie auto, umowa ? I mniej wiecej jaki dzienny czas pracy?

   
Kasia

A czy ktoś mógłby napisać jakie są zarobki w tej firmie na stanowisku ph?

   
Misio
@Kasia 12.05.2018 15:39

Po pierwsze to nie PH tylko Vanseller, do przedstawiciela to trochę brakuje. Zaproponują Ci coś koło 3200 brutto + premia 2000brutto

   
re

Witam, Czy ktoś może napisać o atmosferze pracy w rejonie Legnica. Ile zarabia PH w BAT? Ile wynosi postawa i ile dodatkowo można zarobić na premiach? Zostałem zaproszony na rozmowę i chciałbym zapoznać się z opiniami na ten temat. Z góry dziękuje za wszelką informację.

   
Pomocny w hooj
@re 08.05.2018 23:24

Mało masz opinii?

   
Agnieszka

@Rozczarowany pracownik, nic pozytywnego nie da się opisać o firmie? A może chociaż wśród pracowników jest miła atmosfera? Kto jeszcze zna British American Tabacco? Podpowiecie czy według Was warto aplikować?

   
TRESTON
@Ex 29.04.2018 23:09

Brawo EX , Twój post jest strzałem w dziesiątke taki własnie jest bAT NIE szanuje pracowników i klientów.

   
spocony

Panie i Panowie BAT, sezon sauna na pace rozpoczęty! nie zapomnijcie włączyć wiatraczków...

   
Andrzejek

Koleżanki i Koledzy, od niedawna nie pracuję w BAT. Na początku, jak się zatrudniałem, praca nie była zła. Kasa ok, ASM bardzo w porządku facet, ekipa z.ajebbista, praca prosta, aż za prosta. Po miesiącu wszystko umiesz i nic nie jest w stanie cię zaskoczyć. Jednak jeśli myślisz, że będziesz Przedstawicielem Handlowym, to jesteś w grubym błędzie. Po prostu zapierdzielasz jak pan z piekarni na vanie, nie ma czasu zbudować normalnych relacji z klientem, bo ganiasz z wywieszonym jęzorem, żeby zmieścić się w ośmiu godzinach, bo za nadgodziny nie płacą. Teraz pracuję w innej firmie jako PH i pluję sobie w brodę, że zwlekałem tak długo z decyzją o odejściu. Kasa dużo lepsza, idę do roboty na którą godzinę chcę, nie wstaje na korpopranie mózgu o 5:00 żeby zdążyć na 6;40. Pamiętajcie, powoli robi nam się rynek pracownika, a BAT daje w kwietniu 100zł podwyżki i liczy, że ludzie będą chętnie pracować. Zresztą wystarczy popatrzeć co za ludzi tam pozatrudniali. Biorą z ulicy jak leci, bo za takie pieniądze można mieć normalną pracę jako PH, a nie vanseller. Tylko czekać, aż zatrudnią więźniów, czy inną patologie. Życzę wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy i pamiętajcie żeby się nie zasiedzieć i nie bać się coś zmienić w swoim życiu. Pozdrawiam, były BATowiec.

   
Miły
@Andrzejek 30.03.2018 19:41

Ukraińców zaraz będą zatrudniać bo nikt już nie chcę do tego kołchozu iść tyrać za 3000 brutto

   
batman

Siema Koleżanki i Koledzy pracownicy DSS. Zastanawia mnie taka cisza i przyzwolenie na "napad" na kasę w postaci odroczenia wypłat premii o miesiąc? Czas się odezwać i coś wspólnie ustalić. Nie może być tak że jakaś jedna decyzja pozbawia setek ludzi uczciwie zarobionych pieniędzy.

   
rozczarowany pracownik
@batman 30.03.2018 18:03

Dokładnie, firma przetrzymuje nasze ciężko zarobione pieniądze. To bark szacunku dla pracownika. Na szczęście pracy w naszym zawodzie nie brakuje a firma niech sobie dalej szkoli po 3 nowych pracowników w każdym miesiącu.

   
Agnieszka

Czy jest ktoś jeszcze kto obecnie pracuje w BritishAmericanToacco Czy firma jest godna polecenia? Nie widziałam na stronie informacji odnośnie rekrutacji, ale może koś z Was słyszał o obecnych wolnych stanowiskach? Jak wygląda sama rekrutacja? @Nick, a nowy pracownik może liczyć na umowę o pracę? W jakich godzinach odbywa się praca?

   
Olga

Po lekturze niektórych wpisów nie miałabym nic przeciwko gdyby zostały usunięte. Może komuś nie odpowiadać praca to niech zmieni ją i po kłopocie.

   
Nick
@Olga 20.03.2018 23:12

Wpisy są właśnie po to, żeby ludzie wiedzieli co ich czeka w bat. Piszemy tez o tym, ze nie jest ok jeśli chodzi o system pracy, dlatego czytaj ze zrozumieniem. Wszyscy normalni, którzy nie dadzą się wykorzystywać właśnie ta prace zmienili. Ja również. Pracuje teraz w normalnej firmie jako prawdziwy pH. A nie kurier. Zauważ ze tutaj biorą kogo popadnie. Możesz pracować w kiosku, w sklepie spożywczym a i tak dla nich masz „doświadczenie”. Żałosne jest to, ze nikt normalny nie chce pracować wiec biorą ludzi niedoświadczonych. Cieszę się,ze już mnie tu nie ma. Kurierem może być każdy z prawem jazdy

   
wwt

tesknicie za mała Bożenką ktora pracowała i z kazdym sie kłociła

   
Filip

Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej na stanowisko pH w Warszawie. Na wstępie odrazu zaznaczę,że z przesympatycznie brzmiała kobieta. Dojazd do bazy 20 km żeby być na 6:00,załadunek,spotkanie i wyjazd...to nie jest praca pH,kiedyś pracowałem jako PH w Philip M. Wyglądalo to jak praca pH tutaj typowy vansell. To się mija z celem.

   
Matahari

Czy to prawda ,ze kilka osob poleciało za mobbing ? Chce tam zlozyc papiery ale jak mam zamienic "siekierke na kijek " . Bede wdzieczna za odp.

   
bla
@Matahari 13.03.2018 10:58

Nie zamieniaj, nie warto...

   
Eldo

Hej. A szefostwo ? KAM ? Jak oceniacie ludzi ?

   
H

Witajcie :) Czy ktoś w przeciągu ostatnich kilku miesięcy był na rozmowie kwalifikacyjnej w Warszawie w biurze? Najlepiej na stanowiska analityczne, np Planning & Reporting Analyst

   
W potrzebie

Witajcie :) Czy ktoś w przeciągu ostatnich kilku miesięcy był na rozmowie kwalifikacyjnej w Warszawie? Czego można się spodziewać na rozmowie w biurze z trzema pracownikami BAT ? Ta rozmowa ma trwać aż 2h :O

   
W potrzebie
@... 28.02.2018 08:41

Planning & Reporting Analyst oraz Insight Analyst

   
Były utyrany pracownik

Orientujecie się, czy za poprzedni rok rozsyłali już PIT dla pracowników i byłych pracowników? Jestem byłym pracownikiem i nie wiem co zrobić z tym fantem, na infolinii odsyłają mnie do kolejnych działów, które nie znają odpowiedzi na wydawało by się proste pytanie. Pozdrawiam.

   
Kwiatkowski Pułkownik
@Robert 28.02.2018 17:21

Na e-maila przychodzi link do strony gdzie przychodzą paski rozliczeń i tam są też pity

   

Zostaw opinię o British American Tobacco - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco