Human & Hunter

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 60 ocen.

Human & Hunter
3 60 6 1

Opinie o Human & Hunter

Mart

Dogadać się z księgowością? Nie tutaj, mają Cię gdzieś :D Moje sugestie dla Human & Hunter: Bądźcie dla ludzi.

Zbigniew
@Mart 17.10.2018 12:43

Czy możesz napisać dlaczego negatywnie oceniasz kontakt z księgowością? Zazwyczaj jest to dział, z którym szeregowy pracownik nie ma częstej styczności. Może napisałeś swoją opinię z punktu widzenia kontrahenta tej firmy? Warto to wyjaśnić.

Edyta

@Amok, czy możesz coś więcej napisać na temat swojej decyzji? Opinie zawsze będą subiektywne. Każdy z pracowników ma inne wymagania i doświadczenie. Czy uczestniczyłeś w rozmowie kwalifikacyjnej? Może zaoferowano Ci pracę w firmie Human & Hunter, a Ty nie zdecydowałeś się przyjąć tej oferty?

Amok

Dobrze ze jest ta strona internetowa dzięki niej uniknąłem problemów. NIE JADĘ Z NIMI. LUDZIE A TAK PO ZA TYM PISZMY PRAWDĘ JAK JEST.

Edyta

@Wituś, dobrym pomysłem może być bezpośredni kontakt z firmą Human & Hunter. Warto zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie. Wtedy będziesz miał pełny obraz stanowiska, na której aplikujesz i informacje z pierwszej ręki. Jest to o tyle ważne, że zawsze zdania o firmach będą podzielone. Najważniejsze to odnaleźć swoje miejsce na rynku pracy i się go trzymać!

Wituś

Praca jako koordynator. Czy ktos się orientuję jakie pieniądze oferują ? Jakie auto służbowe i ogólne warunki pracy? Dziękuję

Pracownik

To niesety cała prawda, ponad 200h ptzepracowalem pensja jak za normalne godziny ,i ciągle zakrywają się jakimś innym grafikiem pracy.... UWAGA OSZUSCI!!!!! WYKOSLRZYSUJA LUDZI NA UMOWACH ZLECENIE OKRADAJA PRACOWNIKOW DOPIEPRZAJA KARAMI A COŚ ZAŁATWIĆ Z NIMI CIEZKO JAKIES ZAŚWIADCZENIE CZY COS DODZWONIC I DOPROSIC SIE NIE IDZIE MAJA PRACOWNIKÓW W (usunięte przez administratora) NIE POLECAM!!!! AGENCJA NIE GODNA ZAUFANIA!!!!!!!!!!!

Edyta

@Sprawiedliwy, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. W tym wątku rozmawiamy o agencji Human & Hunter. Czy miałeś okazję współpracować z tą agencją? Jak oceniasz swoją współpracę? Dzieląc się swoją opinią pomagasz innym kandydatom w dotarciu do cennych informacji.

Sprawiedliwy

Dlaczego pośredniak nie jest tak skuteczny w znajdowani pracy jak agencje pracy ?

Glover
@Sprawiedliwy 04.09.2018 14:38

Bo w pośredniaku mniej zarabiają i mają mniejszą możliwość robienia z człowieka niewolnika.

Zbigniew
@Sprawiedliwy 04.09.2018 14:38

Proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. Rozmawiamy w tym miejscu o warunkach pracy w firmie Human & Hunter oraz o kontraktach oferowanych przez tę firmę. Czy uważasz, że ta firma jest skuteczna i potrafi szybko znaleźć odpowiednią pracę?

Edyta

@Stonka, proszę opanuj negatywne emocje. Nie są one potrzebne nikomu z nas i nie wpływają pozytywnie na merytoryczność dyskusji. Czy możesz dokładnie opisać sytuację która miała miejsce? Czy jesteś pewien, że jako pracownik firmy Human & Hunter dotrzymałeś wszystkich obietnic i wywiązałeś się z zapisów umowy? Zarzut oszustwa jest poważnym zarzutem i należy mieć na niego odpowiednie uzasadnienie.

Stonka

UWAGA OSZUSCI!!!!! WYKOSLRZYSUJA LUDZI NA UMOWACH ZLECENIE OKRADAJA PRACOWNIKOW DOPIEPRZAJA KARAMI A COŚ ZAŁATWIĆ Z NIMI CIEZKO JAKIES ZAŚWIADCZENIE CZY COS DODZWONIC I DOPROSIC SIE NIE IDZIE MAJA PRACOWNIKÓW W (usunięte przez administratora) NIE POLECAM!!!! AGENCJA NIE GODNA ZAUFANIA!!!!!!!!!!!

Edyta

@Ewa, czy możesz sprecyzować swoje pytania? To forum odwiedza wielu pracowników jak i kandydatów do firmy Human & Hunter. Jeżeli sprecyzujesz swoje pytanie, to łatwiej uzyskasz na nie odpowiedzieć. Czy możesz powiedzieć na jakie stanowisko zamierzasz aplikować? Czy posiadasz już jakieś doświadczenie?

Stella

Human & Hunter ma dobrą opinię jako pracodawca i myślę, że warto próbować!

Ewa

Witam, czy ktoś może powiedzieć coś o Human & Hunter - Poznań, praca umowa zlecenie, studentka ?

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Human & Hunter? Czy tak samo jest w Human & Hunter?

Bartosz

No cóż koszty utrzymania w Niemczech są niestety wyższe niż w kraju. Każdy wybiera co uważa!!

paweł

Praca jako koordynator. Czy ktos się orientuję jakie pieniądze oferują ? Jakie auto służbowe i ogólne warunki pracy

anonymous
@paweł 18.04.2018 18:41

Max 4kola. Fatalna atmosfera i nadgodziny bezplatne

lindau

Witam wyjechałem z h&h do lindau drukarnia lakiernia praca lekka ale za grosze 140 miesięcznie za stawkę 9.23 wiec prosty rachunek. 1100 netto miesiąc ( zależy od klasy podatkowej może mniej zostac) od tego 1100 odejmi mieszkanie 225 e dojazd we własnym zakresie a koordynator dysponuje prywatnymi samochodami pracowników to skandal i trzeba kierowcy płacić za swoje około 40 e plus wyżywienie wiec nie warto. Opinia zgodna z prawdą w 100% pozdrawiam

sansei
@lindau 13.10.2017 17:28

Czyli za 140 godzin dostałeś netto wypłatę 1100€, przy stawce 9.23€? A pod jaką klasę podatkową cię podpięli? Mi oferują 11€ brutto i około 160-170 godzin.

młody
@lindau 13.10.2017 17:28

facet co ty pierd...sz 140 h razy 9,23 daje 1292,2 eu czyli zabrali ci tylko podatek niemiecki a gdzie ZUS w niemczech zabierają 40 % + mieszkanie a 40% z 1292,2 to daje 516,88 eu

Ula

Generalnie firma ma opinię dobrego pracodawcy. Ale niestety nawet najlepszym zdarzają się kłopotliwe sytuacje.

Niepolecam

Nie polecam!!! Przez cztery dni pracowałam bez umowy, sama musiałam wydzwaniac do osoby zajmującej się przyjmowaniem pracowników. Słowa rzucane na wiatr, umawianie się i nie dotrzymywanie ustalonej godziny spotkania. Jak dzwoniłam słyszałam przepraszam, ale zapomniałem. To powtarzalo się nagminnie. Nie znajomość pracy do jakiej zatrudnia się pracowników. Zostałam poinformowana o pracy dwu zmianowej po spotkaniu okazało się, że jest to praca trzy zmianowa. Nie znajomość adresu firmy do której przyjmują. Zlewcze zachowanie. Podejście fatalne! Odrazu zerwałam umowę po podpisaniu jej. Nie polecam!

Edyta

@Ares czasem może już tak być, że agencje nie posiadają satysfakcjonujących nas ofert pracy. Może to być taki okres, ale czy jest to powód, by agencję oceniać jako słabą? Tobie się te oferty nie spodobał, komuś innemu za to mogły.

xxx

(usunięte przez administratora) firma kolega pracuje w wurzburgu na cynkowni w grudniu dali im po 150 eu. premii świątecznej a w styczniu w wypłacie za grudzień im premie potrącili

AAAA

Firma (usunięte przez administratora) Sprawa Trafia do Sądu Pani Karolino jak i moja opinia O waszej firmie pracować rok czasu dostawać wypłaty po 1400 zł chłopak stojąc obok ta sama umowa ta sama stawka 1750 do wypłaty wiec za ten rok pracy i mnie okradanie z moich ciężko zarobionych pieniążków Sprawa Trafia Do sądu Pracy Nie dajcie się oszukać tej firmie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nikita

A czy ktoś ma jakąś opinię o Human Hunter z Wrocławia ? Bardzo byłabym wdzięczna :)

Były
@nikita 28.09.2017 13:09

Jechałem z okolic wroclaw do Lindau, zarobki 1100 euro odjąć 225 mieszkanie, praca lekka, ale bardzo słabe zarobki, zakład jest likwidowany i przeniesienie do Austrii, mieszkanie ok tylko za dużo osób w mieszkaniu po ok 5

Majka
@Były 05.01.2018 18:25

Dako z Gliwic czy Katowic płacą więcej i mieszkanie jest darmowe, w każdym razie tak było w tamtym roku

Ares
@nikita 28.09.2017 13:09

Bardzo słaba agencja... Nie dawno byłem na rozmowie. Zaproponowano mi dwa stanowiska pracy: produkcyjne i dostawcze. Niestety nie porwały mnie zarobki. Zapytałem też czy mają jakieś inne oferty, niestety nie mieli. Poszedłem do innej agencji, gdzie czekało na mnie kilka stanowisk.

Edyta

Piszemy tutaj o firmie Human & Hunter, a nie innych, więc proszę opisywać wyjazdy z tej agencji. @Aleksandra czyli zdecydowałaś się na wizytę Pani z biura w domu? To chyba dobra opcja dla niezmotoryzowanych osób. I widzę, że TY słyszałaś inaczej =, jeżeli chodzi o opłaty za mieszkanie. Dobrze byłoby, gdyby była jedna wersja ustalona.

Grandier

Fajna agencja a że czasami trafia na nieszczęśliwych ludzi to mają później masę hejtu. Jeśli nawet coś nie poszło zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jeszcze nie jest powód do oczerniania firmy, tak się zdarza!

Never ever.
@Grandier 01.10.2017 18:45

Jak łatwo przychodzi powiedZieć, ze zdarza się być oszukanym.... Nie mówiąc wszystkiego dokładnie podczas rekrutacji TELEFONICZNEJ- tylko i wyłącznie telefonicznej, bo na inną mie ma czasu - to rzeczywiście mały problem... no zdarza się. Haha. Radzę wszystkim sobie odpuścić a nie dawać sie wykorzystać - pracownicy dla swojej premii wcisną wszystko.

Dudu
@Grandier 01.10.2017 18:45

Fajnie to cię (usunięte przez administratora) capie wał się tyle w temacie.

Aleksandra
@Never ever. 21.11.2017 20:58

Ja jak rozmawiałam z ich rekruterką to Pani na dzień dobry zapytała mnie z jakiej miejscowości dzwonię poszukała blisko biura ewentualnie powiedziała że może przyjechać do nas także nie bardzo wiem czemu niby tylko telefonicznie

seiko
@Aleksandra 05.01.2018 19:20

Jakiego biura poszukała? To mała agencja z Katowic? Gdzie mają przyjechać, na Pomorze, do Suwałk? Nigdy nie słyszałem o agencji pracy tymczasowej co do ludzi przyjeżdża.

Aleksandra
@seiko 05.01.2018 20:27

Wejdź nawet na strone zobacz ile maja oddziałów ...

Aleksandra

Hej, tak was wszystkich czytam i nie wiem czy się śmiać czy płakać :) Od jakiegoś czasu poszukuję pracy na terenie Niemiec ... Patrzę oferty i po fb i olx itp.w większości są podane od razu stawki w ogłoszeniach i wahają się od 8.85 brutto euro a 9.23 brutto euro Human proponuje 11 brutto euro ... więc na logikę jak można uważać że słabe pieniądze ? Zna ktoś z was w ogóle realia pracy w Niemczech ? Bo z tego co ja się orientowałam to najniższa krajowa wzrasta od 2018 do 8.50 brutto euro ...

Operator
@Aleksandra 05.01.2018 19:31

Realia są takie że w szeroko pojętym CNC płaci się od 12 do 20€ brutto często z dietą i darmowym zakwaterowaniem. Język jest tu mniej istotny ponieważ większość sterowań jest po angielsku lub można zmienić język na inny. Natomiast rysunek techniczny jest uniwersalny w krajach ze systemem metrycznym. Wiec 11€ brutto bez diety pomniejszone o koszty kwatery nie jest jakąś specjalnie atrakcyjną ofertą. Co nie zmienia faktu że lepsze to niż magazyn z zeitkontem za 9,01€.

:)

Zdecydowanie odradzam. Praca za połowe podanej stawki godzinowej. Praca miała być na 5 dni co się potem okazało była na 1. Omijać szerokim łukiem. Nazwa firmy adekwatna do tego co się tam wyprawia. Nie pozdrawiam

Aleksandra
@:) 15.11.2017 19:16

Hej na jakim zakładzie taka sytuacja miała miejsce ?

Niezadowolona!

Zdecydowanie odradzam!!! Omijać szerokim łukiem. Oszukują przede wszystkim na wypłacie. Jeżeli chcesz pracować za pół darmo-polecam.

Aleksandra
@Niezadowolona! 15.11.2017 19:11

hej gdzie pracowałaś/pracowałeś ? Bo zastanawiam się nad wyjazdem w lutym przez te firmę

Edyta

@Brodacz na temat odtrąceń poniżej pisał już @młody. Ale myślę, że jeżeli zastanawiasz się nad wyjazdem to najrozsądniejszym wyjściem będzie skontaktowanie się z firmą Human & Hunter i upewnienie się jak dokładnie ta sytuacja wygląda, czy jest to uwzględnione na umowie.

Aleksandra
@Edyta 29.12.2017 09:13

cześć, zastanawiałam się nad wyjazdem z chłopakiem tylko czekam na oferty od lutego ponieważ wczesniej nie uda nam się opuścić Kraju . Pani rekruterka powiedziała ze oplaty za mieszkania NIE są odciągane tylko pod koniec miesiąca dostaniemy fakturę ze stanem rzeczywistym dni w których przebywamy na mieszkaniu z podanym kontem bankowym

poznaniak

Kto zna jakieś szczegóły pracy w Wuppertal jako pomocnik produkcji obsługa maszyn cnc? Niby 11€ brutto, ile wychodzi netto i przy której klasie podatkowej? Jakie kwatery za 225€, czy czysto? Czy można robić nadgodziny i czy jest dodatek zmianowy? Czy duża rotacja pracowników? Ilu Polaków tam pracuje?

sansei
@poznaniak 20.12.2017 17:15

Podpinam się pod pytanie.

młody
@poznaniak 20.12.2017 17:15

168 h x 11 = 1848 ok. 200 eu. podatek ok. 300 eu. zus 225 mieszkanie razem 725 eu. potrąceń do ręki ???? o pracy w soboty i nadgodziny możesz zapomnieć.a jeszcze na wypłacie kantują ,sam sobie nigdy nie policzysz ile zarobisz. poprzednia ekipa przed świętami jebneła wszystko i znaleźli robote gdzieś w pobliżu

Brodacz
@poznaniak 20.12.2017 17:15

Serio aż tak fatalnie ? Bylem zdecydowany jechać i sprawdzić ale patrząc na opinie ludzi muszę się jeszcze poważnie zastanowić. Logika podpowiada że 11 brutto z rozmowa kwalifikacyjna przez telefon to jeden wielki mit a nie miód. Dodam tylko, że według Pani 'rekrutującej' miejsce zamieszkania znajduje się około 800 m od miejsce pracy. Czekam az ktoś sie do tego odniesie. Pozdro

Jasiu
@poznaniak 20.12.2017 17:15

Do mnie też zadzwonili , na wszystko się zgadają nie mam pojęcia o obsłudze CNC ale to nic nadaję się ale zarobki coś marne.

Brodacz
@Jasiu 28.12.2017 21:02

Czekam na więcej info odnośnie pracy i warunków mieszkaniowych ( jak powyżej kolega) . I jeszcze jedno pytanie: Jak dużo H&H jest w stanie uciąć z pensji ? Podatek jest rzeczą oczywistą, podobnie jak zakwaterowanie. Nurtuje mnie tylko jak wielkie kwoty są w stanie ukrasć z wyplaty , bo że taki proceder ma miejsce jestem w stanie uwierzyć . Pytanie brzmi ile ? 100e, 200e, 300e ? Jeśli są to groszowe sprawy może jednak warto zaryzykować, choć nikt nie lubi być okradany . Spórzjy prawdzie w oczy. Każda agencja pośrednictwa pracy w PL oszukuje rekrutów. Takie realia.

poznaniak
@młody 28.12.2017 17:11

Jeżeli twoje wyliczenie ma sens to nawet nie zarobię 5000zł po odliczeniu wszystkiego. A co dopiero utrzymanie się, wyjazd na weekend do Polski co 2-3 tygodnie. Pieniądze bardzo marne, takie stawki są ok przy darmowej kwaterze lub gdy jest dieta. A te kwatery za 225€ to jak wyglądają?

Aleksandra
@poznaniak 20.12.2017 17:15

Jesli chodzi o oferte to najlepiej znaleźć ich oddział i udać się do biura po więcej szczegółów ewentualnie wstępnie zadzwonić . Klasy podatkowe ? można w internecie tez sprawdzić

Zostaw opinię o Human & Hunter - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Human & Hunter