databroker

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 185 ocen.

databroker
3185

Opinie o databroker

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie databroker

Jak zarobki j

Cześć powiedzcie Mi czy w tej firmie w oddziale warszawskim można zarobić chociaż 2500-3000?Czy jest to możliwe?Jak teraz u nich z tymi prowizjami,umowami?

anonymous
@Jak zarobki j 01.08.2016 03:20

nie możliwe to bajki

konsultant

hehehehe... wszedłem tu z ciekawości bo wpisałem w google "databroker NIP" ponieważ idę do lekarza i potrzebuje zwolnienie do pracy i tak sobie poczytałem co tu piszecie. Muszę stwierdzić, że wszystkie negatywne komentarze są wypisywane przez osoby którym albo się nie chciało pracować, albo powinny (biorąc pod uwagę swoje doświadczenie i wymogi XD ) aplikować na dyrektorskiego stanowiska :) Piszecie o niskiej kasie? jasne na dzień doby nie dostaniecie 16 zł za godzinę, ale ja pracuję tutaj 5 miesięcy i chce mi się pracować ponieważ jestem słoikiem i za własne utrzymanie w wawie odpowiedzialny jestem ja, a nie moi rodzice. jaką kasę zarabiam? XD 16 zł za godzinę X 7,5/dziennie x średnio 21 dni w miesiącu plus premie tygodniowe ok 100 zł. aaaaa zapomniałbym plus 100 zł za 100% obecności hahahaha.... nygusy!!! :) musi wam się chcieć robić, a nie tylko odwiedzać fora!!!!! ;) pozdro!!!!!!!!!! ps. dodam że zwolnienie L4 mam płatne!!!

anonymous
@konsultant 17.10.2016 10:57

jak jesteś z dziury to rób za 6 na godzinę tylko ciekawe na co ci to starcza bo nawet nie na mieszkanie

xxx

Napiszcie tak szczerze...ile tam się zarabia??

anonymous
@xxx 18.01.2017 13:58

1200

Lex

Dobry. Od jutra zaczynam szkolenie w DB, pozwoliłem sobie poczytać opinie nt. tej firmy i jakimś cudem zwątpiłem w słuszność mojej decyzji. Moje obcne doświadczenie z call center wynosi zaledwie miesiąc, ale stwierdziłem, że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało. Czy ta firma jest tak koszmarna jak piszą?

anonymous
@Lex 08.03.2017 18:07

jak ci wystarczy 1200 to ok o premiach zapomnij nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous
@databroker 28.07.2017 11:07

chętnie porozmawiam z osobą która zarabia 8 tys po co piszecie takie głupoty robicie wodę z mozgo i proszenie pisać że można bo nie można jest to nierealne czekam na odp pracowałem ponad 5 miesięcy to znam realia u was Generalnie ludzie nie chcą tych waszych magazynów wciskanie na sile i to głupie zbijanie obiekcji jak ktoś mówi nie ludzie czekają na tel tak chyba żeby wyzwać dzwoniącego

Były pracownik

Jakiś czas temu pracowałem,nie ma opcji żeby zarobić tam takie pieniądze,chyba że masz talent i siedzisz tam od 8 do 20,to może wtedy Mam pytanie z ciekawości,bo ponownie proponowali mi tam pracę,czy zrezygnowali już z praktyki re treningów(50% wynagrodzenia) czy nadal ma to miejsce?

anonymous
@Były pracownik 07.03.2018 18:26

nawet wtedy ne o do 20 nie pracują lipa totalna

królowa sprzedaży

Rekrutacja jest tu wkalkulowana jako proces staly booo... yyy... firma świetnie się rozwija dlatego ciągle potrzebują nowych pracowników. Polscy klienci pokochali databroker i nie mogą się doczekać aż wykręcisz ich numer jak kosza trawnik albo naprawiają kran w łazience a telefon dzwoni w gabinecie. Sprzedaż idzie świetnie, stad tak duży nabór. Nie wierz w historie,ze jest duza rotacja itd. Ja pracuje tam od 8 lat i zarabiam 8 tysięcy na rękę więc na zupę jest. Da się? Da. To tak w skrócie, jak masz więcej pytań to wal śmiało @databroker i pracownicy wiecznego szczęścia służą pomocą.

anonymous
@królowa sprzedaży 09.08.2017 14:09

chętnie sie spotkam na rozmowe i nie pisz takich glupot

Aneta

@Basia chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy databroker. Jak oceniasz proces rekrutacji? Jak wyglądało wdrażanie Cię do nowych obowiązków? Mogłaś liczyć na pomoc innych pracowników? Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób rozważających aplikację do firmy.

anonymous
@Basia 31.05.2017 11:21

rewelacja pracowalem 5 miesiecy 1400 max premia nie ma co mażyc

Aneta

Aktualnie Databroker szuka pracowników na call center. Ktoś może był ostatnio na rozmowie i podzieli się opinią? Jaki były wasze pierwsze wrażenia? Są dodatkowe bonusy przyznawane od firmy. Może prywatna opieka medyczna? Karnet sportowy? Napiszcie proszę.

Aneta

Czy w Databroker w Warszawie szukają obecnie pracowników na call center? Ktoś z Was był może ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej? Podzielcie się proszę opinia jaka panuje atmosfera w firmie. Czy można liczyć na wynagrodzenie za szkolenie, czy jest ono bezpłatne? Wydaje mi się, że jest to ciekawa opcja dla osób, które jeszcze nie maja doświadczenia zawodowego - czy tacy pracownicy są przyjmowani?

Kinii

Może się ktoś wypowie odnośnie szkolenia oraz czasu na ile dają umowę ?

Kiniii j

Witam byłam na rozmowie dostałam się i msm pytanie jak wygląda szkolenie i na ile dostaje się umowę?

Administrator

Posiadacie jakieś informacje dotyczące databroker? Dajcie znać, jak aktualnie przedstawiają się warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracodawca zapewnia jakieś pozapłacowe benefity?

anonim

(usunięte przez administratora)

piotrekkk

heh. To ma być merytoryczna odpowiedź? Chciałem się dowiedzieć co tam jest ok a co jest nie tak. Z takim podejściem to wszystko będzie nie tak. Dlaczego ta praca jest zła? "BO trzeba pracować? "

Pracujacy

Jeśli komu nie odpowiada taki rodzaj pracy niech zmieni firmę i niech nie marudzi. Spoko firma i dobry pracodawca

Aneta

Aktualnie firma prowadzi rekrutacje o tytule "Doradca/konsultant telefoniczny w branży oświatowej – stabilne godziny pracy, wysokie zarobki" - czy ktoś pracował i może opisać wyróżnione przez firmę warunki zatrudnienia?

Aneta

Dobrze, że poszukujący pracy @databroker mogą na forum przeczytać odpowiedź firmy. To zwiększa zaufanie potencjalnych pracowników. Czy można zatem korzystając z okazji zapytać w imieniu zainteresowanych osób, czy będzie jakaś rekrutacja w Databroker?

Aneta

@Basia bardzo dziękuje za uzupełnienie swojej opinii i odpowiedź na moje pytania.

Basia

Hej. Ja jestem pracownikiem dopiero od miesiąca, ale pierwsza wyplata wpłynęła o czasie, nawet troche wieksza niż sie spodziewałam :) na razie jest ok, atmosfera i ludzie w wiekszosci sa spoko, jest presja"sprzedażowa" (ja akurat umawiam spotkania, ale tez mamy cele do zrealizowania), ale nie doswiadczylam tego, o czym piszecie.Może dlatego, ze jakos niezle mi idzie:) Cieszę się, ze dopiero dzis weszłam na forum, bo gdybym zrobiła to po rozmowie na bank nie poszłabym na szkolenie, a to byłby blad. Ja polecam databroker, ale to pewnie każdy sam powinien ocenić firmę, kiedy ja zobaczy na zywo, a nie forum w Internecie.

Aneta

@Gośćna naszym portalu mogą wypowiadać się wszyscy pracownicy firmy. W zależności od posiadanego stanowiska mogą oni mieć różnie warunki pracy, dlatego też zachęcamy każdą osobę do opisania swojej. Nie jestem pracownikiem firmy databroker, a jako redaktor serwisu gowork.pl mogę powiedzieć że publikowane przez redaktorów komentarze zawsze są specjalnie wyróżnione. Tak, aby użytkownicy na tym wątku mieli jasność na temat naszej obecności na wątkach firm. Nie wiadomo mi nic o komentarzach, które jak twierdzisz zniknęły. Jeśli jakiś z komentarzy został zarchiwizowany, to stało się tak dlatego, że naruszał regulamin portalu.

Aneta

@gelorozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Długo już pracujesz w databroker? Chętnie usłyszymy również o Twoich doświadczeniach z procesu rekrutacji.

gelo

Ludzie, bez przesady. Nie jest wcale tak zle jak piszecie, ja jestem zadowolony. szybkie szkolenie - mam doswiadczenie w sprzedaży, szybko umowa i praca. Projekt jak projekt, ludzie w porządku, bez nadecia. Jak Wam sie nie chce pracować- nie pracujcie, znajdzcie sobie jakies inne zajęcie zamiast hejtowac w necie.

ufajpierwszemuwrażeniu

krótkie i złe doświadczenie. ładna i duża recepcja, poza tym już wszędzie ciasno, duszno, raczej mało czysto. Superwizorka zestresowana i sfrustrowana o (zbyt) prostym i bezpośrednim sposobie komunikacji. Zmaltretowany i wypłowiały baner na fasadzie odstrasza, i dalej już wszystko wygląda tak samo... Projekty i pieniądze takie same jak wszędzie...

Aneta

Osoby zainteresowane poznaniem bliżej firmy zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego dla nas udzielła przedstawicielka databroker. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,29,wywiad-anna-janas

Gość

Gościu sobie robi jaja bo też pewnie miał okazje nasłuchać się albo naczytać tego kitu o wyciąganiu 3 tysięcy. A wy to łykacie durnie

Spleniony

Ja wyciangalem 12 tysiency na miesiąc i 35 złotych na godzine. Ja się postarsz to wyciangiesz jeszcze wiecej. Powarznie. Jak ktoś nażeka to naczy ze jakiś nieudacznik. Nie czytaj, nie słuchaj tylko przyjdź i się przekonai - tu się zarabia lepiej jak w korpo na Sluzewcu. Powarznie.

Kazik
@Spleniony 20.01.2017 10:47

Biorąc pod uwagę Twoją znajomość języka polskiego , nie zatrudniłbym Cię w toalecie publicznej.

jarek

@konsultant no właśnie też mi się wydawało, że to narzekania z lenistwa.

L.

Mam bardzo mieszane uczucia co do tej firmy. Pewnie tak jak wiele innych osób, ja zostałem tam zwabiony perspektywą wysokich zarobków i możliwością rozwoju. Zrezygnowałem zanim jeszcze zdążyli mi naliczyć złotówkę do wypłaty i trochę pluję sobie w brodę, że wcześniej nie doczytałem od kiedy będą mi za cokolwiek płacić. Przy rezygnacji oczywiście cała bajka z cyklu "nie każdy się tu dostaje, powinieneś to docenić". Oprócz tego większość supervisorów bardzo sympatyczna i bardzo poszli mi na rękę w jednej sprawie o której już nie będę się rozpisywać. Tak czy inaczej, pięć dni w plecy, masa nerwów, ani złotówki więcej na koncie i ważna nauczka w głowie - nie łapać się na manipulację w firmach, które tą oto manipulacją zajmują się na codzień. I jeśli wiecie, że będziecie mieć jakiekolwiek hamulce przed wciskaniem ludziom nikomu niepotrzebnych, wątpliwej jakości przedmiotów kolekcjonerskich za dwukrotność przeciętnej dniówki, to ta praca nie jest dla was.

Spirit

Ale chodzi o to, moja droga, że z nawet niskimi kwalifikacjami lepiej iść do pracy gdzie comiesięczna wypłata jest bezwarunkowo zagwarantowana w konkretnej wysokości. BEZWARUNKOWO i od pierwszego dnia. Zwykła przyzwoitość tego wymaga ale, jak widać są pracodawcy, którym tej czysto ludzkiej, w sumie, cechy brakuje. Żeby wyżyć w Warszawie, żeby ponieść np. koszty dojazdu do miejsca pracy, a nie popłynąć w spiralę długów, to jest rzecz absolutnie konieczna. Powodzenia w zatrudnianiu ruskich na polskiej słuchawce (życzenia na coraz trudniejszą przyszłość prosto od wizjonerki)

Spirit

Napisałabym coś o moich doświadczeniach ale nie ma sensu powtarzać większości po innych. Przeczytajcie komentarze wyżej - najlepiej te dłuższe - bo tam mieści się więcej prawdy.

Zostaw opinię o databroker - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie databroker