Zibi S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 406 ocen.

Opinie o Zibi S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zibi S.A.

Joseph

Zacznę od plusów bo jest ich mniej to szybciej przejdę do minusów. Jeden zasadniczy plus to dobra atmosfera oraz pomocni pracownicy z tzw. "pierwszej linii". Koniec plusów. Minusy: 1 Na konto najniższa krajowa reszta do koperty. 2 Brak jakiegokolwiek funduszu socjalnego. Trzynastej pensji, paczki na święta czy wczasów pod gruszą tu nie uświadczy. 3 Dziwna polityka firmy wd Lean... 4 Papierologia i jeszcze raz papierologia Na wszystko musi być raport, 10 problemów na tydzień, tworzenie MP, aps, pdca, a3, pisanie pomysłów na siłę bo musi być w miesiącu np 10. 5 Ciągłe szukanie oszczędności czasu i pieniędzy 6 Poranne spotkania na których wszyscy recytują misję, wizję itp rzeczy które mało co obchodzą pracownika z "pierwszej linii ". 7 Brak chęci zatrzymania dobrego pracownika. Ciągłe rekrutacje i nowe twarze. 8 Na wszystkie czynności musi być APS...."a patrzyłaś w apeesie jak to się robi" 9 Rabat pracowniczy na zakupy jest tak "korzystny" że taniej kupić przez internet od klienta hurtowego Zibi. 10 Przerwa którą trzeba odpracować. 11 Kierownictwo w problematycznych sytuacjach zwala problem na szarego pracownika.... "a ty jak to widzisz " 12 Brak szkoleń.... No chyba że z Lean 13 Średnie wynagrodzenie to 50% tego co oferuje konkurencja. Upadł wielki Rzym a co dopiero takie....zibi.

franek

Czy to prawda, ze w Zibi zarobki sa wiekszosci w formie najnizszej krajowej i reszta p.st.?

ja
@franek 14.10.2017 17:17
Czy to prawda, ze w Zibi zarobki sa wiekszosci w formie najnizszej krajowej i reszta p.st.?

niestety prawda

NickCave

Ciagle te same ogłoszenia o pracę - tobchyba o czymś świadczy. Siedziba dziwna, chaos na recepcji. Pani od HR odrealniona. Dobrze ze nie dostałem tam pracy.

Agnieszka

Widzę, że obecnie firma szuka pracownika na stanowisko trenera wewnętrznego. Ms on być odpowiedzialny za podnoszenie umiejętności sprzedażowych, menadżerskich i przywódczych w firmie. To bardzo ciekawe rozwiązanie. Czy ktoś w takim razie może odnieść się do mojego poprzedniego pytania - czy zdarzają się w Zibi szkolenia ze znajomości produktów?

Nick
@Agnieszka 21.09.2017 21:20
Widzę, że obecnie firma szuka pracownika na stanowisko trenera wewnętrznego. Ms on być odpowiedzialny za podnoszenie umiejętnoś...

Jak najbardziej zdarzaja, doslownie. Po okresie probnym nie ma tak ze od razu pojdziesz na szkolenie, albo Ci sie trafi, ze akurat firma robi szkolenie albo nie. Z tym ze pierszenstwo maja osoby ktore pracuja dluzej od Ciebie, a nie mialy szkolenia. Ogolnie szkolenia ze znajomosci to tak naprawde, wiedza ktora przekaze Ci np kierownik salonu gdzie bd pracowac oraz materialy ktore Ci dadza do nauki.

Agnieszka

@Lala K. Czyli ile mniej więcej trzeba czekać na takie szkolenie? Rozumiem, że mówisz o szkoleniu z samej umiejętności sprzedaży. Co ze szkoleniami o produktach Zibi S.A.?

Agnieszka

@Pókicook a czy pracodawca organizuje jakiekolwiek szkolenia wewnętrzne? Jak rozumiem - ze znajomością produktów trzeba głównie poradzić sobie sam. A co ze szkoleniami sprzedażowymi? Te umiejętności w pracy sprzedawcy są szczególnie ważne.

Lala.k
@Agnieszka 07.08.2017 21:42
@Pókicook a czy pracodawca organizuje jakiekolwiek szkolenia wewnętrzne? Jak rozumiem - ze znajomością produktów trzeba głównie...

Jezeli chcesz sie zatrudnic to nie licz na szkolenie od reki. Takie moze Ci zapewnic osoba z ktora bedziezz pracowac o ile sama dobrze to ogarnia. Dopiero po okresie probnym mozesz miec mozliwosc udzialu w tzw tygrysach sprzedazy o ile sie zalapiesz , bo miejsca sa ograniczone, albo jezeli zorganizuja w jednej z galeri szkolenie z obslugi klienta, o ile jakis kierownik salonu zajmie sie organizacja miejsca itp. Moze sie okazac ze szybciej skonczysz tam prace albo znajdziesz nowa niz bedziesz na szkoleniu..

Pókicook

Praca doradcy klienta: Przychodząc do pracy musisz mieć świadomość że Twoja wiedza o asortymencie to klucz do sukcesu w sprzedaży. Firma nie oferuje pomocy w tym temacie chyba że współpracownicy podzielą się notatkami i mają katalogi o poszczególnych modelach. Początkowo przerażają Cię ilości procedur, potem dostajesz pakiet tych najważniejszych, uczysz się jak co masz robić. Im bardziej się w to zaglebiasz, tym bardziej zdajesz sobie sprawę że tego jest jeszcze więcej. Jeśli nie ogarniasz Excela to praca jako Doradca Klienta będzie dla Ciebie męką. Plany sprzedaży często bardzo zawyżone. Realizacja zależy w jakim miejscu pracujesz. Są salony gdzie towar sam się sprzedaje, a są miejsca gdzie musisz walczyć żeby ktoś w ogóle chciał coś kupić. Atmosfera zależy od współpracowników z którymi "prowadzisz" salon, bo to nie tylko kierownik zajmuje się salonem, tylko wszyscy. Jak każdy daje z siebie 100%, robisz to co Ci każą "z góry" i plany sprzedaży masz na plus, to nic do Ciebie nie maja. Jeśli nie, to presja z góry Cię demotywuje. Wynagrodzenia tak jak piszą, najniższa krajowa w zeznaniu podatkowym. Po 8 latach pracy nie dostaniesz kredytu, bo niskie zarobki... Ogólnie nie jest źle do póki wszystko się udaje. W grudniu nie masz czasu nawet przygotować się do wigilii zwłaszcza że pracujesz w ten dzień do 15:00.. A w inne dni nadgodziny. Okres urlopowy to maraton dwóch osób na zmianę. W tym wszystkim najfajniejszy jest kontakt z klientem, co ogólnie wiadomo samo w sobie juz jest ciężkie i wymaga cierpliwości. Gdyby zarobki były jak w SWISS lub innej konkurencji, to wszystko byłoby znośne. Szkoda że firmę stać rozdawać zegarki blogerkom, a pracownik musi sobie sam kupić z rabatem prawie jak na wyprzedaży dla zwykłego klienta.

Sprzedawca

Mam wątpliwości co do poprawności wizji Firmy. Z względów zainteresowań czytywałam publikacje o LEN, Kaizen i rzeczach związanych z tym, a z każdym dniem pracy coś mi zgrzytało. Ludzie tam zatrudniani przynajmniej w salonach i osoby im bliskie czyli Brand Menager'owie i KR to osoby z którymi pracuje się przyjemnie, gorzej jeśli chodzi o dalsze osoby, uogólnijmy ich do "centrali" to spotkałam się wyłącznie z niezadowoleniem - niepohamowanym i blokującym zdolność normalnej rozmowy. Potwierdzam, że system biurokratyczny jest przerośnięty i chyba nikt go nie ogarnia. Każdego dnia każdy miał z czymś problem - co widać po e-mailach typu: "Pomóż mi z czymś...". Sama do końca nie wiem co myśleć o pracy tam: stanowisko sprzedawcy całkiem atrakcyjne, zarobki jak na to stanowisko tez uważam za dobre, dogadać się w zespole zawsze można. Ale po okresie próbnym byłam jedynie zniechęcona: poziom stresu związany z wypełnianiem "wszystkiego" przerastał mnie i ciągle tylko się zastanawiałam czy na pewno jest dobrze czy ktoś mnie opieprzy, albo sztucznie uda, że nic się nie stało (a myślałam, to prawo polskie jest skomplikowane) - ogólne poczucie że pracujesz jako "kucharz, tynkarz i astronauta", ale niekoniecznie sprzedawca i to człowiek sprzedawca - popełniłeś błąd - zamknij się i ukorz, nie ma sensu się bronić czy rozmawiać o tym. Błędy zawsze drogo kosztują, ale ciągłe ich popełniane po dłuższym niż miesiąc okresie pracy skutkuje ciągłym poczuciem winy (ale może po prostu to ja jestem nieudolna) i frustruje. Wiedzę asortymentową przy minimalnej chęci da się ogarnąć, ale raczej na własną rękę bo materiały zapewniane przez firmę to raczej slogany marketingowe, a szkolenia to ich powtórzenie. Zaangażowanie w sprzedaż owocuje wynikami w konkursach sprzedażowych, które są częste i wymagające ale do zrobienia. Klienci w większości przyjemni i często wynagradzani niesmaki powstałe prze biurokrację.

były z centrali

wystarczy popatrzeć na to, że ciągle do tej firmy sa nabory na praktycznie każde stanowisko i nie jest to wynikiem dynamicznego rozwoju zibi tylko tego, że jest wysokaa rotacja a to znaczy bardzo wiele. Zibi i CHPM są dostarczycielem i kuźnią kadr dla konkurencji i odpływ kadr w zadadzie jest tylko w jedna stronę czyli do konkurencji...

Bania

Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Takie wypowiedzi na forum mogą zniechęcić nowych kandydatów.

AK
@Bania 25.06.2017 23:24
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Takie wypowiedzi na forum mogą zniechęcić nowych kandydató...

Nic dodać nic ująć tak jest

Mamuśka

Faktycznie raca jest w porządku ale nie dla każdego...miliony raportów tabele zasad procedur planów ...ale też konkursy motywacyjne, bony, premię zgodzę się z niektórymi wypowiedziami że trzeba się odnaleźć w tych wszystkich zasadach pracy ije realizować albo jak kto woli iść do innej sieciowki i stać za lada gapiąc się bezmyślnie w ścianę..mnie tam pasuje praca w TT przynajmniej czas leci , można dorobić do penśji co jest rzadkością w sieciowach , masz kontakt z całą siecią , szkolenia , konkursy i możliwość awansu. Jest czasami strasznie nerwowa atmosfera ale przynajmniej nie dzwoni rks z pytaniem : czemu tak mało pani sprzedała? Można pomyśleć w pracy,firma wymaga wymyślania i wdrażania rozwiązań na np słaba sprzedaż,brak klientów. Dużo też zależy od ekipy z którą się pracuje, ja mam taka w której się wspieramy i razem pracujemy na plan. Ogólnie podsumowując - da się tam żyć, jest milion rzeczy do zarapirtowania ale lepsze to niż 12 h układania ciuchów gdzie pensja nigdy nie rośnie, przynajmniej dla mnie.

Agnieszka

@Tomek, a co powiesz o pozytywnych aspektach pracy?

Tomek

szacunek do pracownika jest równy 0 pieniąszki pod stołem i zarobki fatalne nikomu nie można ufać w tej firmie, ja zaufałam i bardzo żałuje to prawda że jest poranna msza i recytowanie misji i wizji są wyjazdy do Sochaczewa, nocowanie tam bez sensu i praca po godzinach procedury wymyślane na siłe i nikt wszystkich nie zna a już na pewno nikt tego nie rozumie, ale nie zastosujesz sie to Cie tak dojadą durne głowy, że się poryczysz to prawda ze nikt o pracownika nie dba a złota zasada brzmi "nie ma ludzi niezastąpionych" wolą człowieka wywalić na pysk lub zmusić do odejścia niż dać 100zł podwyżki ta osoba co tu tak sie pieknie rozpisuje jaka to firma zibi nie jest rewelacyjna, to ja do ciebie apeluje, ze weź sie ogarnij pipo, bo nie wierzysz w to co piszesz, nikt ci za to nie zaplaci i medalu nie wreczy wiec nie chrzań, miej sumienie i nie marnuj ludziom czasu Kiedys o was napiszą ksiazke i to bedzie koniec firmy a ta osoba zarobi krocie na historii tej firmy i jej pracownikow.

javed
@Tomek 07.04.2017 21:49
szacunek do pracownika jest równy 0 pieniąszki pod stołem i zarobki fatalne nikomu nie można ufać w tej firmie, ja zaufałam i...

Zanim napiszesz książkę, popraw znajomość ortografii.

Agnieszka

@Ona, niestety nie mam takich informacji. Na stronie firmy możesz znaleźć aktualne ogłoszenia - https://www.zibi.pl/kariera/

Agnieszka

@Ona, na jakie stanowisko?

Ona
@Agnieszka 21.03.2017 14:51
@Ona, na jakie stanowisko?

Na sprzedawcę

Ona

Wymagane jest średnie wykształcenie?

Agnieszka

Widzieliście już nowe oferty pracy? Może znajdziecie w Zibi S.A. wymarzoną pracę? ;)

Fiku miku

Brak szacunku do pracowników ! Pensja marna i poniżająca dla ludzi z dluższym stażem, nie oszukujmy się premiami / konkursami wygórowanych planów nie da się wykonać często... Prezesa interesuje głos pracowników z pierwszej linni , szkoda tylko że do niego nie dociera przez świętą trójce. Raporty z których nic nie wynika, projekty które są sztuką dla sztuki, durnota goni durnotę. Ludzie ktorzy mieli serce do pracy w tej firmie odchodzą. Jesteś analitykiem, sprzątaczką czasem ekipą remontową, mistrzem exela i tabelek, masz smykałkę do wazeliniarstwa i sztucznych uśmiechów poradzisz sobie. Sprzedaz jest na końcu!! Zamiast szkoleń samodoskonalnie , zamiast couchingu samoocena . Brawo wy! Po 0,5 roku pracy obudza Cie w nocy i będziesz recytować misje i wizje he he .

była

Niestety atmosfera coraz gorsza większość osób która pracowała dłuższy czas odeszła a nowi też nie garną się do tej pracy. Powodów jest kilka a min. to że coraz bardziej praca tam przypomina jakąś sekte. Co ciekawe codziennie przed pracą trzeba odmówić modlitwe z innymi pracownikami na głos. Milion projektów które wyglądają tak że co miesiąc wprowadzany jest nowy i wszyscy na niego cisną do momentu pojawienia się nowego gównoprojektu. Tak naprawdę projekty służą tylko represji wobec pracowników bo zawsze ktoś może znaleźć coś co jest nie zrobione - jest tego tak dużo że już chyba nikt nie orientuje się w procedurach, projektach, pomysłach i innych dziwnych rzeczach. Co do Leanu jest owszem ale na tych płaszczyznach które pasują pracowdawcy. Obowiązkowe PLANOWANE (niezgodnie z prawem pracy) nadgodziny w grudniu. Przełożeni mają czelność dzwonić i pytać czy np. kiedy myłaś włosy, czy masz dziś na sobie świeżą koszule i pomalowane paznokcie. Najgorsze że to standard a nie jakieś odchylenia które są jeszcze gorsze a nie chce ich tu opisywać (było by co). Urlop tylko w wyznaczone dni i to też nie zawsze. Jeśli myślisz że idziesz tam sprzedawać to jesteś w błędzie bo najważniejsze i tak zawsze są raporty i tabelki a nie tak jak sie mówi klient. Klient niestety jest na samym końcu!

Igor
@była 07.02.2017 14:14
Niestety atmosfera coraz gorsza większość osób która pracowała dłuższy czas odeszła a nowi też nie garną się do tej pracy. Powo...

Z raportami zgoda, podobnie z porannymi. Z drugiej strony nikt nie trzyma nikogo na sile. Jesli komus nie odpowiadaja wymagania to zawsze mozna zmienic prace. Co do grudnia to owszem, jest to pewne utrudnienie, ale wiekszosc z nas rekompensuje to sobie wyplata w styczniu. Nasz RKS jest naprawde wymagajacy/a, miewa humory, ale nie spotkalam sie z represjami. Fakt, przesadza czasami z iloscia raportow i planow, czasami czlowiek w tym sie gubi, ale ta praca nie jest zla. Mam porownanie z wlasnego doswiadczenia jak i z tego co opowiadaja pracownicy zaprzyjaznionych sklepow. Zapewne mozna w handlu trafic lepiej, ale duzo latwiej jest wyladowac w gorszym miejscu. Nie trzeba nawet szukac daleko. Co do higieny, wygladu. Coz, pracujesz z ludzmi. Soba reprezentujesz firme. Musisz byc ladnie ubrana (zgodnie z wymogami), miec czyste wlosy, zadbane dlonie, paznokcie. Nigdy do mnie nie dzwonil regionalny z pytaniem czy mam umyte wlosy. Moze dlatego, ze nigdy z brudnymi mnienie widzial...

Byla
@Igor 18.02.2017 22:56
Z raportami zgoda, podobnie z porannymi. Z drugiej strony nikt nie trzyma nikogo na sile. Jesli komus nie odpowiadaja wymagania...

No widzę ze pani RKS czyta posty i coś ja zabolało. No cóż prawda boli. To prawda ze nikt nikogo nie trzyma i pewnie dlatego trudno znaleźć pracownika który jest tam dłużej niż rok. O czymś to świadczy. Zapomniałem wspomnieć o tym ze wypłaty są tylko w części legalne a cześć idzie pod stołem. Mysle ze o to chodzi na tym portalu żeby potencjalni pracownicy dowiedzili się o ciekawych aspektach tej "pracy"

Katie

NA BOGA! Czemu znów usuwa się stąd pawdziwe opinie byłych pracowników nt. negatywnych stosunków panujących interpresonalnych w ZIBI, mobbingu oraz innych takich niemiłych rzeczy, z których ta firma słynie?

zegarmistrz

Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca w serwisie? Chodzi mi o stosunki międzyludzkie, płacę itp... Widziałem ostatnio ogłoszenie, że poszukują ludzi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie Dzięki z góry

miruna

@malwina 87 cieszy i zachęca mnie twoja bardzo pozytywna opinia, chciałabym jednak wiedzieć m jakim konkretnie mówimy tutaj pakiecie szkoleń, odpowiedź proszę

GoGoGo
@miruna 03.10.2016 19:41
@malwina 87 cieszy i zachęca mnie twoja bardzo pozytywna opinia, chciałabym jednak wiedzieć m jakim konkretnie mówimy tutaj pak...

Miruna, z tego co orientowałam robią szkolenia w zalezności od stanowiska. W biurze mają często spotkanie z japońcami z Toyoty, chyba teraz z Googlem zaczeli współpracę. Słyszał ktoś czy to potwierdzone info?

Bajlando
@GoGoGo 09.11.2016 11:55
Miruna, z tego co orientowałam robią szkolenia w zalezności od stanowiska. W biurze mają często spotkanie z japońcami z Toyo...

Potwierdzone :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Mark

Za dużo trawki przypalił i wymyśla głupoty - pewno któryś "manago". Szef go pogonił, by pozytywnie napisał o Zibi. Znane sztuczki w tejże firmie.

Pracownik

Zarobki? - jakie wynegocjujesz takie masz Umowa? - jest o pracę na 1/1 etatu Wypłata? - na czas i co do złotówki się zgadza Przechodząc od prywaciarza do ZIBI człowiek jest w szoku. Wszystko ustandaryzowane , do wszystkiego masz pomocne materiały udostępnione na serwerze. Jest fajny system usprawnień pracy - wymyslisz coś co Ci ułatwi pracę/ pozwoli zaoszczędzić czas - pomagasz sobie, pomagasz firmie, dostajesz za to kasę w bonach sodexo. Urlop? - nie ma problemu Warunki pracy? - na każdym stanowisku jest inaczej, każdy kryje swoją dupe i nie ma problemów. i najważniejsze - jesli nie wiesz co to Lean to się z tym zapoznaj, mają fioła na tym punkcie, trochę z tym przesadzają ale i tak plus za to. Wszystko z korzyścią dla Firmy ale i dla Ciebie. Filozofia jest jedna - pracuj na siebie a nie pod siebie. Wykonujesz swoją prace to nie ma problemu, jak chcesz aby odpier*** 8 godzin i iść do domu to idź na magazyn układać towar na palecie. Cała prawda o firmie. Z niewolnika nie ma pracownika

Igor
@Pracownik 26.09.2016 18:15
Zarobki? - jakie wynegocjujesz takie masz Umowa? - jest o pracę na 1/1 etatu Wypłata? - na czas i co do złotówki się zgadza...

Zarobki? - jakie wynegocjujesz takie masz Umowa? - jest o pracę na 1/1 etatu Wypłata? - na czas i co do złotówki się zgadza Przechodząc od prywaciarza do ZIBI człowiek jest w szoku. Wszystko ustandaryzowane , do wszystkiego masz pomocne materiały udostępnione na serwerze. Jest fajny system usprawnień pracy - wymyslisz coś co Ci ułatwi pracę/ pozwoli zaoszczędzić czas - pomagasz sobie, pomagasz firmie, dostajesz za to kasę w bonach sodexo. Urlop? - nie ma problemu Warunki pracy? - na każdym stanowisku jest inaczej, każdy kryje swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie ma problemów. i najważniejsze - jesli nie wiesz co to Lean to się z tym zapoznaj, mają fioła na tym punkcie, trochę z tym przesadzają ale i tak plus za to. Wszystko z korzyścią dla Firmy ale i dla Ciebie. Filozofia jest jedna - pracuj na siebie a nie pod siebie. Wykonujesz swoją prace to nie ma problemu, jak chcesz aby odpier*** 8 godzin i iść do domu to idź na magazyn układać towar na palecie. Chyba jednak nie do konca jest tak jak piszesz. Zarobki - negocjowac mozesz, z klientem. Sa okreslone i Twoje negocjacje mozesz w buty wsunac. Umowa - jest, od pierwszego dnia. Pelen etat. Wyplata - zawsze na czas, na ogol sie zgadza choc system wynagrodzen pozostawial wiele do zyczenia, teraz zostal zmieniony. Jaki bedzie czas pokaze. Usorawnienia/bony - prawda. Urlop - hmm. Sezon urlopowy dwa razy w roku. Poza tymi terminami potrzebna zgoda dyrektora, choc jak jest potrzeba nie ma z tym problemu. Co do odebrania urlopu to musi ktos w tym czasie pracowac. Jestes wiezniem firmy i sytuacji. Jak nie ma ludzi, nie ma urlopu. Nawet jesli jest mowa o innych sklepach, w ktorych braki latane sa pracownikami z sasiednich tt. Roznie z tym wiec bywa, choc na ogol mozna wziac urlop w swoim terminie. Lean etc. Dluga historia. Albo ktos czuje te klimaty, albo nie. Lekka przesada na kilku plaszczyznach, ale da sie z tym funkcjonowac. Podsumowujac. Praca nie jest zla, choc ma swoje mankamenty (jak wszedzie). Teraz duzo zmian przed nami zwiazanymi z wynagrodzeniami. Moze bedzie dobrze. Jedno jest pewne, jak ktos chce przyjsc na 8h posiedziec i podlubac w nosie, nie liczy sie z innymi ludzmi to niech sobie odpusci. Tu trzeba wspoloracowac, stale sie uczyc.

x

wypłata jest na czas. potwierdzam

malwina87

Polecam! firma rozwojowa. Jest stabilna, wypłacalna, oferują szkolenia dla swoich pracowników..ja bardzo dużo się w niej nauczyłam.

malwina87

Polecam! firma rozwojowa. Jest stabilna, wypłacalna, oferują szkolenia dla swoich pracowników..ja bardzo dużo się w niej nauczyłam.

david

chciałeś , to masz: oferta pracy na magazynie w Sochaczewie i dają umowę o pracę (usunięte przez administratora)

paulax

firma daje od razu umowę o pracę,a to dużo w dzisiejszych czasach...jak ktoś jest dobry, to związują się z pracownikiem na lata i masz stabilną pracę. Myślę, że wszyscy, którzy narzekają odeszli, bo też firma nie trzyma nikogo na siłę. wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma....a na takich forach piszą w większości niezadowoleni, a tacy są w każdej firmie. Ja polecam

madonna

pracuje, polecam, nie narzekam sobie...

anonim

(usunięte przez administratora)

MIchał

już zatrudnili...byłem tam na rozmowie, bardzo ciekawa oferta, połączenie pracy elektroniki z muzyką, jeżeli ktoś lubi grać na instrumencie to praca idealna....i dowiedziałem się, że od razu oferują szkolenia techniczne, zawodowe, więc plus....niestety nie dostałem się...

pulsar

Hej, widziałem ogłoszenie na PH do ZIBI dotyczy marek zegarków Pulsar, Lorus i Nautica. czy ktoś coś ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś

Gadasz głupoty. Nikt z dnia na dzień nie zostanie zwolniony jeśli robisz co do Cibie należy. Powiem więcej - Jeśli nawet noga Ci się podwinie, też cię nie zwolnią ni z tego ni z owego. Powiem nawet jeszcze więcej - by Cię zwolnili musisz naprawdę być nieudacznikiem, lewusem i opiedalaczem. Jest to praca jak najbardziej stabilna, choć co do sfery budżetowej to niestety ludzie prawdę piszą

anonim

(usunięte przez administratora)

Grendel

Tak, każdy ma z góry narzucone normy. (usunięte przez administratora) jAK SZUKASZ PRACY TO SZUKAJ JEJ GDZIE INDZIEJ. Tylko nie w ZIBI.

ToMMy

Droga łyżko żółci, dajmy czas przedmówcy. Mogło mu chodzić o "managerów" i pracowników, którym słoma z butów wyłazi po "awansie społecznym" w postaci przyjazdu do Warszawy po raz pierwszy w zyciu. Wydaje im się że Boga za nogi złapali, a niestety wychodzą ich zaściankowe kompleksy które localsów rozśmieszają. Poczekajmy, zobaczmy co napisze. Przypominam że bardzo dużo negatywnych wpisów o ZIBI opisujących prawdziwe warunki pracy tam zostało w niewyjaśniony (???) sposób usunięte z tego forum.

Łyżka_dziegciu

Niedługo krótka i zwięzła relacja z pracy dla ZIBI, wnioski na temat tej "firmy" oraz kompetencji jej "ekspertów" tzw. "słoików" od pługa granatem oderwanych wyciągniecie sami ;-)

ANULKA

a łyżka na to niemożliwe :)

xxx

firma jest kuznią talentów kazdy kto nauczy sie dobrej pracy tam ucieka do innych Powinni brac dotacje z ministerstwa nauki Pozdrowienia dla byłego prezesa Marka R.

ljkj

Widzę że cała masa postów została wykasowana :(

Abi

Sądząc po wielu wcześniejszych wpisach wrażenie odnosi sie całkiem inne :)

fdhh

i wszyscy naiwni, że firma znana to będzie dobrze płacić.

Portos

Należy wspomnieć, że pracownik ma szanse się wykazywać za darmo, a nawet więcej będzie się wykazywał, czy chce czy nie ;)

Doradca handlowy

czy może ktoś powiedzieć coś na temat pracy jako doradca handlowy bo jest ogłoszenie i dość obszerny teren jakie warunki finansowe wchodzą w grę oraz jakie narzędzia pracy czyli chodzi mi o samochód czy też jest do celów prywatnych czy tylko i wyłącznie do służbowych oraz o atmosferę pracy bo w ogłoszeniu jest informacja na temat noclegów poza miejscem zamieszkania będę bardzo wdzięczny za informację.

Zibi

Moze uzupelnie niescislosci...

Rozczarowana

Nie muszę tutaj opisywać tego, co się działo po tej sytuacji. A tacy jak Ty to się pewnie cieszą, że w ogóle dostali pracę w sklepie w Galerii Handlowej, bo to szczyt ich marzeń, bo są z małej wsi. ja znam swoja wartość i nie będę pracować w takim miejscu, bo każdy z wyższymi aspiracjami tam nie zostaje na dłużej, a noi tylko ułatwili mi sprawę.

Rozczarowana
@lula 16.10.2015 19:06
"wyższe aspiracje" - fajnie by było jakby te WYŻSZE ASPIRACJE szły w parze z tym co się wnosi swoją osobą w pracy...

Jeśli chcesz zostać pracownikiem tej firmy i wynosić z niej pieniądze klientów to złóż aplikację na stronie. :)

inka
@lula 16.10.2015 19:06
"wyższe aspiracje" - fajnie by było jakby te WYŻSZE ASPIRACJE szły w parze z tym co się wnosi swoją osobą w pracy...

takie wyższe aspiracje, że panna wylądowała u konkurencji "sprzedając" wszystkie informacje o firmie, w której wcześniej pracowała. na tym skończyły się aspiracja, nawet w tej samej GH :D :D :D

Rozczarowana

Może teraz trochę prawdy, co do pensji to jest konkurs na pensję, aby zaoszczędzić na ZUS-ie i US-wym, wiadomo najniższa krajowa + konkurs. Ja tam pracowałam ponad 2 lata i byłam zaraz po okresie próbnym mobbingowana przez kierownika, bo zwróciłam mu uwagę, gdy klientka przyszła z awantura, bo on ściągnął jej z karty 5 zł więcej i nie zostawił mi informacji o takiej sytuacji, a co najlepsze rozliczając kasę wieczorem zorientował się, że było ok 5zł za dużo i jak na przykładnego kierownika przystało zabrał pieniądze ze sobą!! Następnego dnia musiałam świecić oczami przed klientką i z własnej kieszeni jej oddać! Po półtora roku pracy w tym miejscu musiałam pójść na zwolnienie lekarskie, bo nie wytrzymałam tego mobbingu i oczywiście po powrocie ze zwolnienia, które trwało pół roku mój kierownik wręczył mi wypowiedzenie z uśmiechem na twarzy, pewnie planował to od samego początku zwolnienia, ale to nie ważne, bo sprawa trafi do sądu. Na pewno opiszę jak się zakończyła, więc nie polecam tam pracy. A co do szkoleń to było 1 na całe dwa lata pracy, tylko z technik sprzedaży a nie z asortymentu.

lula
@Rozczarowana 13.10.2015 20:14
Może teraz trochę prawdy, co do pensji to jest konkurs na pensję, aby zaoszczędzić na ZUS-ie i US-wym, wiadomo najniższa krajow...

no ale na czym polegał ten mobbing, bo chyba nie na tym że kierownik nie powiedział Ci o tych 5 zł, które pewnie Ci zwrócił jak przyszedł do pracy? piszesz o mobbingu co chwila, ale nie piszesz o co chodzi, a co do szkoleń to asortymentowe masz na co dzień, ważniejsze z obsługi klienta. Na zakończenie wyjaśnię Ci jedną kwestię co do zwolnień: W każdej pracy nikt nie potrzebuje osoby, która siedzi na zwolnieniu maksymalny okres tylko po to by wyciągać kasę za free i to chyba normalne, że taka osoba nie ma co liczyć dalej na współpracę! Chyba że był to wypadek, operacja itp, a nie ściema. Widzę koleżanko, że pracuś z ciebie ;) ale za to dobry masz nick, bo myślę, że najbardziej to byli rozczarowani Twoi współpracownicy w salonie, ale z Ciebie!

fifka

Ludzie nie rozumiem was ciągle tylko narzekacie ze to kasa pod stołem ze kierownik nie taki ble ble ble .....CIESZCIE SIĘ ŻE MACIE PRACE I WYPŁATĘ NA CZAS a kasa nie jest wcale mała zawsze można przyjść złapać jakieś doświadczenie i przecież się zwolnić i iść gdzieś indziej w Zibi NIE JEST POWIEDZIANE ŻE DO KOŃCA ŻYCIA więc na siłę nikogo nie trzymają ....i tyle !!!!!Ja osobiście Polecam tu Pracę

angel

Pracowałam w teej firmie przez kilka lat i nie rozumiem czego wy od tej firmy chcecie. Pensję na czas, ubezpieczenie jest, urlopy są, można mieć plany! stabilna praca, nikt nie trzęsie tyłkiem że go zwolnią, kultura pracy dość wysoka. Grafiki w sklepach różnie wyglądały - przegięć nie było, godziny oddawane a nawet kiedyś płacone całkiem nieźle. Dużo można się nauczyć - praca w mocno dynamicznej firmie :)

ziomek

w tym 1500 jest wyrównanie ok 250 zł do podstawy jako dodatek pozapłacowy, tak jak cała premia. Na sklepach po okresie próbnym do ręki to tak średnio 2000-2100

ziomek

Nie polecam w ZIBI wokule pracy ogólnie jedynie to może na okres próbny 3 miesięczny. Pracowałem 3 miesiące i nie przedłużyłem umowy ze względu na kierownictwo, co ich zapytasz to oni mówią "nie wiem" i tak mają głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ganiają cię i ciągle gadają że im słupki spadają (słaba efektywność, za mało zrobione, za mało sprzedane, itd). Nerwowa atmosfera, stres pensja stała ok 1500 zł bez możliwości podwyżki i jak chcesz więcej kasy to po godzinach. Dostajesz najniższą krajową reszta pod stołem. Brak przyszłości i rozwoju. Ogólnie to nie polecam to jedna wielka pomyłka tam pracować

Zostaw opinię o Zibi S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zibi S.A.