COI - Centralny Ośrodek Informatyki
2 94 243 5 1

Opinie o COI - Centralny Ośrodek Informatyki

Filtruj opinie po kryteriach:

tester
 Opinia

Miałam okazje pracować w oddziale warszawskim w zespole jako tester. Moja subiektywna opinia będzie pozytywna, pomimo wszystko....... Poznałam fajnych, kompetentnych ludzi z poczuciem humoru, którzy w 100% starali się, aby wszystko było tip top. Kierownictwo super, partnerskie podejście, a zespól świetny. Zawsze można było liczyć na wsparcie merytoryczne, wiele wiedzy praktycznej, pracy przy projekcie, a nerwy... to normalne gdy terminy gonią. HR również oceniam pozytywnie, wspaniali ludzie, pomocni. Dziękuję i pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak1Nie6
1
Weryfikacja
Nazwa działu: IT
 Opinia
@tester 04.07.2019 15:41

Bzdura goni bzdurę. Stek kłamstw.

Pomocna?
Tak4Nie1
IT
 Opinia
@tester 04.07.2019 15:41

Mam dokładnie takie same zdanie.sa plusy i minusy, ale ludzie i atmosfera super. Z kierownictwem też się da dogadać.

Pomocna?
TakNie2
Nick
 Opinia

I pojawiły się kilkudziesięciotysięczne kary finansowe nakładane na pracowników. Nowe możliwości zdobywania $. Brawo COI :)

Pomocna?
Tak24Nie
Potwierdzam
 Opinia
@Nick 28.05.2019 15:33

Co najgorsze, że to prawda.. Pokazali swoją propracowniczość.

Pomocna?
Tak16Nie
ja2
 Opinia
@Potwierdzam 29.05.2019 09:09

O a za co te kary?

Pomocna?
Tak7Nie
Ja
 Opinia
@Nick 28.05.2019 15:33

Jak to? O co chodzi?

Pomocna?
Tak5Nie
Nicky
 Opinia
@Nick 28.05.2019 15:33

To jakiś żart? Chyba już Wasi odbiło na maksa...kto normalny teraz zaaplikuje? Nie wiem.

Pomocna?
Tak10Nie
Hmmm
 Opinia
@Nicky 29.05.2019 16:33

A no właśnie się zastanawiałam czy aplikować. Czy stnaowisko recepcjonistki też będzie narażone na jakieś kary finansowe?

Pomocna?
Tak6Nie
tak z grubsza
 Opinia
@ja2 29.05.2019 10:17

Tester pobrał zdjęcie testowe do dowodu testowego z internetu. Jakiś durny prasowy pismak zrobił zdjęcie. Zgłosił się właściciel zdjęcia który nie wyraził zgody na upublicznienie. Za to jest kara nałożona przez sąd. Pracownik informował przełożonych co zrobił ale olali temat. Teraz w nagrodę prócz dyscyplinarki dostał rachunek do zapłaty....Spokojnie - w sądzie się wybroni mam nadzieję. a COI spada na psy coraz bardziej - kolejnych kilka osób złożyło wypowiedzenia. Administratorów brak. Wsparcia na sprzęt brak. Ba nawet umowy na serwerownie nie są podpisane!!!! Zarządzanie w tej firmie to jedna wielka porażka - wszyscy z góry powinni być nie tylko zwolnieni dyscyplinarnie ale i pociągnięci do odpowiedzialności karnej... Najważniejsze że dostali nowe samochody a pracownik niech sprzęt do serwerowni zawiezie komunikacją miejską....

Pomocna?
Tak20Nie
kostek
 Opinia
@tak z grubsza 01.06.2019 14:44

Szkoda chłopaka, oby nie musiał nic płacić. Firma powinna stać za pracownikiem. Ciekawe czy to zdjęcie zostało wykorzystane tylko do pracy testerów czy też gdzieś wyciekło na zewnątrz. COI niech się wstydzi! Ale jak ja pracowałem tam dwa lata temu to zlewanie problemów przez górę już osiągnęło tragiczny rozmiar a tu jeszcze takie coś. Mam nadzieję, że nikt tam nie pójdzie do pracy!

Pomocna?
Tak11Nie
Op
 Opinia
@Nick 28.05.2019 15:33

Hehe to teraz bez ubezpieczenia OC ani myślcie się wybierać tam do roboty

Pomocna?
Tak7Nie
Kieropakiero
 Opinia
@Hmmm 30.05.2019 15:01

Oczywiście. Zostawisz list w nieodpowiednim miejscu, ktoś nieodpowiedni go otworzy i zobaczy nieodpowiednią rzecz. 50 kafli w tyłek, że tak powiem.

Pomocna?
Tak4Nie
janusz
 Opinia
@tak z grubsza 01.06.2019 14:44

W jakim dziale COI takie rzeczy sie dzieja? szok.....boje sie aplikowac.....

Pomocna?
Tak2Nie
Kamikadze
 Opinia
@janusz 01.07.2019 00:16

W każdym może Cię to spotkać bo to decyzja dyrektora generalnego, żeby pozwać pracownika o zwrot zasądzonej kary :(

Pomocna?
Tak4Nie
quis
 Opinia
@Nicky 29.05.2019 16:33

Jest tam rekrutacja na testerow? ktos tam zostal po tej akcji z danymi?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Zastępca ds fin i adm to powinna być osoba, która co nieco zna się na księgowości. A tu klapa, totalna porażka. Za to przyjaźń z KW pozwala na przymykanie oczu na wiele. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak17Nie2
Pracownik.
 Opinia
@Pracownik 14.09.2018 07:33

Dajcie już spokuj wszystkim pracownikom, jak coś nie odpowiada można to formalnie zaadresować - oczernianie na forach jest bardzo nieetyczne i nieprofesjonalne.

Pomocna?
Tak6Nie5
pracownik1
 Opinia
@Pracownik 14.09.2018 07:33

o kulturze osobistej i szacunku proszę zapomnieć

Pomocna?
Tak10Nie
Sam
 Opinia
@Pracownik 14.09.2018 07:33

Co to za firma, w której pozwala się na to, aby pracowały tam małżeństwa na wysokich stanowiskach. Gdzie etyka? Gdzie zwykła ludzka przyzwoitość?

Pomocna?
Tak15Nie2
Kieropakiero
 Opinia
@Pracownik. 14.09.2018 14:48

Formalne adresowanie kończy się zazwyczaj zwolnieniem. Dlatego co mądrzejsi nauczyli się używać takiego przedmiotu jak dyktafon. Jest taka jedna osoba, blondyna co lubi pruć japę. Po którejś jej akcji pojawiło sie kilka nagrań z jej wybryków to teraz trzymają ja w szachu

Pomocna?
Tak6Nie
Jarek
 Opinia
@Kieropakiero 11.06.2019 13:55

Wasia jest niezatapialna ! Chociaż inteligencja nie grzeszy...

Pomocna?
Tak7Nie
dziwne
 Opinia

Ciągle rekrutują. Albo faktycznie brak pracowników na rynku, albo z tą firmą coś jest nie tak.

Pomocna?
Tak11Nie
Real
 Opinia
@dziwne 13.02.2019 11:29

Jak w każdej normalnej firmie.... nie widzę nic w tym dziwnego.. widze że wyczerpyją się tematy oczerniania....

Pomocna?
Tak2Nie2
Rrryt
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Real 17.02.2019 09:04

W normalnej firmie nie ma rotacji jak na karuzeli ...

Pomocna?
Tak11Nie
Kieropakiero
 Opinia
@dziwne 13.02.2019 11:29

To je spółka skarbu państwa., to nie biz. Kto coś umiał to poszedł do biz

Pomocna?
TakNie1
Pracownik
 Opinia

Firma dobrej zmiany. PIS wymienia tu kadry średnio dwa razy w roku. Niekompetentne znajomki dostają intratne managerskie stanowiska. Znajomek choćby fryzjer pani minister, może zostać prezesem. Kadra kierownicza moim zdaniem, to kadra wielce niekompetentnych dupotrząsów. Ponieważ nie mają kompetencji ze strachu zwalniają podległych pracowników, by symulować, że straty są wynikiem dołu. Arystokracja prześciga sie w sloganach skrótów anglojęzycznych i jest na skraju bezużytecznośći. Firma źle zarządzana. Totalnie upolityczniona. Bardzo zły klimat pracy. Niestabilne zatrudnienie. PMowie lecą na koniec projektów, w ten sposób nie można udowodnić planowej defraudacji nieudaczników. Żaden projekt tutaj nie jest rozplanowany zgodnie z harmonogramem. Szczurzy chlew. Rotacja zdecydowanie ponad 100% w roku. Miesięcznie zwalniają z 10% pracowników, i 10% zatrudniają. Dwa razy do roku zwolnienia grupowe. Dodatkowo mimo rynkowych stawek wynagrodzenia, ludzie sami odchodzą. Jak na ustrojstwo państwowe całkiem nieźle płacą, ale jak wchodzisz do tej firmy to pytają Cię koledzy - ile będziesz tu pracować. W ciągu miesiąca jesteś przerzucony między 4 projektami, i w żadnym nic sensownego nie jesteś w stanie zrobić. Każą wyrabiać nadgodziny, by nadwyżkę kasy wydoić i zrobić prezent na urodziny pani Minister - jakąś zmianę ja już, by nadworne kmiecie (usunięte przez administratora) znajomce mogły połechtać. Potem fala, nie ma kasy. Zwolnienia. I tak w kółko.Kasa doim, brak kasy wywalamy, zmiana brygady wywalamy. Donosy, plotki, kłamstwa, szczury i gówniarze po studiach. Leaderzy donoszą na pracowników, do kierowników, jak obozowe kapusie. Wstyd dodając kłamstwa od siebie i kopiąc doły pod niewinnymi ludźmi na szeregowych stanowiskach, byleby zabłysnąć. Kasa - budżet. To ogromne marnotrastwo budżetowych funduszy. Dubluje się tu projekty. Pracownik szeregowy nie ma wpływu na bzdury polityczne, które tu się wyprawiają, każą przymykać oko na marnotrastwo i jednocześnie publikują broszurki, że widzisz defraudacje zgłaszaj. Zgłaszasz nadużycia - lecisz z roboty. Niestety ta firma powinna zostać zlikwidowana, naraża na straty Państwo Polskie, przynosi ogromne straty finansowe. Większość pracowników to niekompetentni studenci, którzy ledwo co przyszli do pracy. Plotki, szemrania, zwolnienia, niestabilne zatrudnienie i bardzo mało ludzi z kompetencjami. Jeżeli masz kompetencje, niestety jesteś zagrożeniem dla reszty obiboków - długo tam nie popracujesz. Jestem pracownikiem, już niedługo niestety mam kompetencje, stanowię zagrożenie dla reszty. Poraszka. B.zły klimat, nie wiadomo jak długo tu będziesz pracować. Dodatkowa zasługa PIS. Które zmienia stanowiska, by jak najwięcej na odprawkach wyciągnąć kasę z budżetu. W ciągu 2 lat, firma kilkukrotnie miała wymienioną kadrę. W większości PM owie są wywalani jak tylko kończy się projekt. Trzymają się tylko odpady nic nie robiące gwiazdy. Które lawirują politycznie. Góra wywala również dół by chronić własne tyłki. Jak się wejdzie do tej struktury to jest wrażenie że pracuje się z niedojrzałym stadem młodych niedoświadczonych szczurów, które dopiero przyszły do pracy. Wymądrzają się, poprawiają po sobie literówki. Praca wakacje - przeważnie nie ma co robić, ale długo nie popracujesz. No chyba że masz (usunięte przez administratora) kryte z góry. Co dziwne Ludzie z outsourcingu nie są wcale sprawdzani kompetencyjnie podczas rekrutacji. Tym sposobem do pracy wpadają kompletne dna, architektura systemów leży na dnie - poraszka. Studenckie niewydajne rozwiązania. Programistów także traktują jak mięso armatnie. Każą siedzieć nocami a potem wywalają, potem znów zatrudniają, analityków, testerów, w kółko tak. Wywalają, zwalniają, zatrudniają. Ta firma powinna przestać istnieć.

młody po studiach
 Opinia
@Pracownik 29.01.2018 17:36

Nooo, podoba mi się w tej firmie. Przemiły kwik świń odrzynanych od koryta. :) Szkoda, ze nie mogę popatrzeć na to z bliska

Pomocna?
Tak4Nie2
Marek
Nazwa działu: IT
 Opinia
@młody po studiach 09.04.2019 02:07

Podoba ci się bo po pierwsze nawet nie pracujesz w COI a po drugie niestety po studiach 90% które tam zawitało nie nadaje się do niczego....

Pomocna?
Tak5Nie
inżynier
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 29.01.2018 17:36

Proponuję zlikwidować na początek dział HR i zatrudnić tam nowych ludzi? Jak silnik źle pracuje, to czasem wystarczy wymienić filtr paliwa...

Pomocna?
Tak8Nie
Jaba
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@inżynier 13.05.2019 09:36

Dział HR podlega Pani od Admin/Fin. z góry skazane na totalną porażkę. Czyli ostatecznie zarządza HRem osoba po pierwsze nie mająca pojęcia o tej działce, a po drugie jako osoba - nielucka.

Pomocna?
Tak8Nie2
Wiesia
 Opinia
@młody po studiach 09.04.2019 02:07

Czy w coi pracują "świnie"?

Pomocna?
TakNie
Kieropakiero
 Opinia
@Marek 10.05.2019 19:59

Jak się popatrzy to niektórzy kierownicy nawet studiów nie ukończyli. Wystarczy przynależność partyjna. Jedyna stała, po wyborach polecą, pojawią się nowi.

Pomocna?
Tak3Nie
Elektroniczna lista obecności
Nazwa działu: IT
 Opinia

Po zmianie na nowego, "świetnego", "walniętego" dyrektora COI poprostu umarło. Nieudolność i niekompetentność doprowadziła do odejścia wielu zdolnych osób, które starały się sklejać chore wizje ministrów na produkty dla ludu. Awans ? Podwyżka? Zapomnijcie. Przecież COI ma rynkowe zarobki - no chyba że żyjemy w Wenezueli. Szacunek do pracowników to też kolejny ze sloganów.

Pomocna?
Tak25Nie
mm
Nazwa działu: IT
 Opinia

czy ktos pracuje/pracował w COI w Rzeszowie?

Pomocna?
TakNie
astar
Nazwa działu: IT
 Opinia

Cześć! Wiecie coś może odnośnie staży czy praktyk w danym miejscu? Jak się dostać? ;D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AD
 Opinia

Oferta pracy Kod referencyjny ZDO/DFA/122018- Asystentka Dyrektora. Czy mogę poprosić o szczere opinie na temat tej oferty?

Pomocna?
TakNie1
ja2
 Opinia
@AD 05.02.2019 13:23

Dowiedz się, którego dyrektora :)

Pomocna?
Tak7Nie
ja898
 Opinia
@ja2 08.02.2019 12:44

głównego dyrektora?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lola
 Opinia
@ja2 08.02.2019 12:44

Dyrektor M.W? Jakieś opinie?

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Blik
 Opinia
@Lola 18.03.2019 12:58

Specyficzna osobowość ale bardzo merytoryczna osoba! Duży poziom stresu.

Pomocna?
Tak2Nie2
lola
 Opinia
@Blik 22.03.2019 19:35

Rozważam aplikowanie na (usunięte przez administratora) .ten duży poziom stresu jednak nie zachęca ;)

Pomocna?
Tak1Nie
Nik
 Opinia
@Lola 18.03.2019 12:58

Haha. Zero kultury i kontroli. Wszyscy merytoryczni uciekli. Zostały (usunięte przez administratora) i wazeliniarze. COI to teraz dno.

Pomocna?
Tak10Nie
John Wayne
 Opinia

Dostałem propozycję pracy w COI jako programista Java middle za 9000 zł brutto na UoP. - Czy to standard w COI, czy sugestia, że nie są zainteresowani?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szukaj dalej
 Opinia
@John Wayne 05.01.2019 07:48

Za 9000 to bardzo mało ...... wręcz nierynkowe !

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia
@John Wayne 05.01.2019 07:48

A czy Ty chciałbyś podjąć pracę na tym stanowisku w COI - Centralnym Ośrodku Informatyki? Daj proszę znać, czy finalnie zdecydujesz się na podjęcie zatrudnienia w tym miejscu. Czy ktoś z Was również zastanawia się nad przyjęciem do pracy w COI - Centralny Ośrodek Informatyki? Jak oceniacie Wasze rozmowy rekrutacyjne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ale o co cho
 Opinia
@John Wayne 05.01.2019 07:48

Ale masz jakieś wcześniejsze doświadczenie? Ja po testach dostałem znacznie więcej niż 9 kafli :P

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
John Wayne
 Opinia
@Ale o co cho 08.01.2019 08:51

OK. Rozumiem, że ocena odpowiedzi na teście była decydująca. - Pytania na teście były ogólnikowe, więc specjalnie się nie wysilałem. Jeśli już taką wagę przywiązują do testów, to może lepiej powiedzieć wprost: Twoje kompetencje nie są przekonujące, zrób certyfikat Oracle z Java 8 Pro i wtedy przyjdź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
John Wayne
 Opinia
@Aneta 07.01.2019 22:18

Rekrutacja jest w porządku. Rozmowy rzeczowe i krótkie. Ja zwykle lepiej wypadam na zadaniach, które robię w IDE. Czy chcę pracować w COI? Tak. Po to biorę udział w rekrutacji.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
observe
 Opinia
@John Wayne 08.01.2019 17:54

Kobieto z HR - weź się nie wypowiadaj bo to żenua

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
John Wayne
 Opinia
@observe 09.01.2019 08:25

He, he. Bardzo mi pomogłaś podjąć decyzję. Współczuję wam wszystkim...

Pomocna?
Tak1Nie1
vip
 Opinia
@observe 09.01.2019 08:25

Patrząc na ilość lajków pod tym głupim komentarzem dochodzę do wniosku, że jedynym rozwiązaniem jest "zaoranie" COI tak jak kiedyś Strężyńska zaorała CPI.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy Rok
 Opinia

Mamy ogromną nadzieję, że zmiana w MC wpłynie na zmianę w zarządzie COI. Może nareszcie ktoś zauważy to ryzyko, niekompetencję, mobbing i marnotrawstwo. CZEKAMY. CZAS - START!!!!!

Pomocna?
Tak16Nie
Przykro/ wstyd
 Opinia
@Nowy Rok 04.01.2019 15:43

Oszczerstwa online.. brak konkretnych informacji.. pomówienia.... jak widać choroba nienawiści nawet tu dotarła.... smutne.

Pomocna?
TakNie3
Obserwator
 Opinia
@Przykro/ wstyd 16.01.2019 21:42

Zamilcz bo zalosny jestes czlowieczku! Nie wykorzystuj nastroju ostatnich tragicznych wydarzen do poprawiania wizerunku COI. Smutny to jest twoj stan umyslu...

Pomocna?
Tak8Nie
Nick
 Opinia
@Obserwator 16.01.2019 23:42

Czyli jedyna słuszna opinia to ta negatywna? Ludzie znajdźcie sobie pracowników na LinkedIn i pogadajcie z nimi bo tu nie wiadomo czy pisze to pracownik czy ktoś, kto tylko chce nawrzucać.

Pomocna?
TakNie2
jannekx
 Opinia

znów porządni fachowcy odchodzą, a kadra nie próbuje ich zatrzymać

Pomocna?
Tak10Nie
qwerty
 Opinia
@jannekx 02.12.2018 19:48

Co za bzdura, kolejni dobrzy fachowcy to przychodzą do tej firmy.

Pomocna?
TakNie5
Pracownik@nie@Dyrektor
 Opinia
@qwerty 03.12.2018 07:36

Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia... nie prawda??? Qwert?

Pomocna?
Tak9Nie
Anna
 Opinia
@qwerty 03.12.2018 07:36

Ci dobrzy jakos trafic nie moga...skoro tyle wolnych wakatow...

Pomocna?
Tak12Nie
Nick
 Opinia
@Anna 05.12.2018 17:31

Wakaty wolne bo firma się rozwija. Ludzi przybywa a nie odwrotnie

Pomocna?
TakNie2
qwerty
 Opinia
@Pracownik@nie@Dyrektor 05.12.2018 17:22

Raczej od zdrowego rozsądku :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Ytrew
 Opinia
@Nick 06.12.2018 22:53

Bzdura, przeciez firma caly czas ma taka sama etatyzacje, ludzie nie chca przychodzic bo opinia jest slaba. A wystawianie osob ze strony pracodawcy w celu pisania pozytywny komentarzy nie pomaga w zdobyciu zaufania rynku.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia
@Nick 06.12.2018 22:53

W czym jeszcze przejawia się - oprócz nowych wolnych miejsc pracy - to, że firma COI - Centralny Ośrodek Informatyki się rozwija? Czy pracownicy jakoś to odczuwają? Daj proszę znać na forum, jak to wygląda! Jaka jest specyfika pracy w tym miejscu? Poleciłbyś aplikować?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tomasz
 Opinia
@qwerty 03.12.2018 07:36

a kto przyszedł? Bo o takowych nie słychać...Ostatnio tylko jeden architekt - zobaczymy - podobno niezły a tak to kolejni dyrektorzy i kierownicy w ciągu dwóch lat kierownictwo rozrosło sie przynajmniej 5 krotnie....a cepik 2 leży i kwiczy

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ale o co cho
 Opinia
@tomasz 25.12.2018 15:38

W styczniu zaczynało ze mną 15 osób więc chyba jednak ktoś przyszedł (dyrektorem ani kierownikiem nie jestem). Na szkoleniu babeczka mówiła, że pracuje tu około 500 osób, a z ciekawości sprawdziłem i jest obecnie w zakładce "pracownicy" wypisane ponad 600 osób. Przez opinie na goworku trochę bałem się przyjąć ofertę i jeszcze nie wiem dobrze co mnie czeka ale póki co trafiłem na normalnych ludzi, czuję się jak człowiek a nie "trybik" i dostałem na umowie tyle ile chciałem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Margaret N
 Opinia

Oddział w Katowicach - nie polecam. Praca na akord. O merytorycznym podejściu do zagadnień - zapomnij. Rotacja po pokojach. Komputery jak na taką firmę lipne. 2 sprawne drukarki na całe Katowice . Urlop - zapomnij bo ktoś nie lubi tego słowai udziela niechętnie lub z wyrzutni i pytaniami czy konieczne bo nie ma kto pracować mimo np. frekwencji 90%. Na rozmowie bylo tak: elastyczne godziny pracy. Pensja tyle i tyle + płatne nadgodziny świadczenia itd. Później zgadzala się tylko podstawa pensji. Zwrot za delegacje do Warszawy - po prawie 2 miesiącach. Rotacja duza. Był okres ze dyrektor bez powodu nie przedluzal ludziom umowy (koniec czerwca) niektórzy dowiedzieli się 4 godziny przed końcem pracy ze od poniedziałku są bezrobotni. Teraz na te miejsca nabór 30 osób na roczna umowę. Nie chciałabym juz nigdy mieć stycznosci z ta firma.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ale o co cho
 Opinia
@Margaret N 06.01.2019 18:15

Ale miałaś zlecone nadgodziny i za nie nie zapłacili? Nie dostałaś żadnych świadczeń socjalnych?

Pomocna?
TakNie
Samozło
 Opinia

Każdy narzeka, wytyka nawet najmniejsze problemy - czy naprawdę nie można powiedzieć nic dobrego o firmie, w której pracuje tylu ludzi każdego dnia, tworząc wiele niesamowitych projektów??

Pomocna?
Tak2Nie
Pad85
 Opinia
@Samozło 28.10.2018 02:15

Styl zarządzania a raczej jego brak jest po prostu nie do zaakceptowania. Manipulacja, zagrywki poniżej pasa, kłamstwo i niekompetencja. Z drugiej strony ludzie z pasją, których z dnia na dzień coraz mniej. Odchodzą sami, są zwalniani lub zmuszani do podjęcia radykalnych kroków...

Pomocna?
Tak9Nie
qwerty
 Opinia
@Samozło 28.10.2018 02:15

Da się:) Tylko z tego co widzę, to wypowiada się tu ze trzech-czterech frustratów, którzy nie radzą sobie z sobą i z życiem a nie z pracodawcą. Z mojego punktu widzenia pracuje się ok. Jest kilka absurdów związanych z tym, że pracujemy dla administracji publicznej i zakres projektu czasami mocno pływa, ale ludzie są spoko, kasy dostałem tyle ile chciałem. Nadgodzin teraz jest mało (ale było momentami bardzo dużo). Póki co nie zamierzam zmianiać.

Pomocna?
Tak2Nie1
ytrewq
 Opinia
@qwerty 30.10.2018 08:04

Ile dostajesz za komentarz?

Pomocna?
Tak8Nie
qwerty
 Opinia
@ytrewq 30.10.2018 12:06

No i mamy pierwszego z czterech :D Chcesz coś jeszcze dodać?

Pomocna?
TakNie1
WhistleFixer
 Opinia
@qwerty 30.10.2018 08:04

Tak, w COI bez zmian, to tylko ludzie są frustratami i psują opinię. Kilka pytań: - dlaczego CEK, który miał być oddany w czerwcu, nadal nie jest oddany? Może dlatego, że zakres projektu pływa? A może zbyt wiele zmian wśród pracowników? - dlaczego CEP przez pierwsze 6 miesięcy był "w stabilizacji"? 6 miesięcy? Do dzisiaj potrafi się zbiesić i nie przyjmować zadań. - dlaczego w ciągu ostatnich 6 miesięcy odeszli PM, architekci, kierownicy, utrzymania kawałek? Przecież to taka wspaniała praca, tylko zakres projektów "pływa". - dlaczego Dyrektorzy, jak uda im się zaplanować wgranie formularza na OGP to sobie wysyłają gratulacje dobrej roboty? Przecież nie oni wgrywali, a myśmy.

Pomocna?
Tak6Nie
qwerty
 Opinia
@WhistleFixer 02.11.2018 21:10

Mogę tylko odpowiedzieć, że w SRP wszystkie wdrożenia od prawie dwóch lat bez śladu krytyków. Dowieźliśmy dużo zmian wynikających z legislacji plus FIXy i dzięki - moim zdaniem- solidnej współpracy rozwoju z utrzymaniem system działa stabilnie i nikt się na niego nie skarży. Z tego co wiem to koledzy i koleżanki w CEP i CEK też się nie nudzą, tylko wdrażają kolejne WUD'y.

Pomocna?
TakNie1
tomasz
 Opinia
@qwerty 07.11.2018 14:49

Kłamiesz. Każde wdrożenie w SRP z ostatnich dwóch lat zawiera masę błędów - od bubli w schematach dla baz przez buble w aplikacjach. Tylko dzięki DES te babole udaje się wdrożyć. A co do CEK to nawet nie wspominaj - nic nie jest ruszone a wudami to się developerka bawi tracąc czas. Oczywiście każdy się klepie po pupci a co złego to DES - no ale skoro do wdrożeń bierze się zamiast fachowców (tym pozwolono odejść zamiast im coś zaproponować) zespół z monitoringu w którym prócz kilku osób zostały świeżaki klepiące maile że się czujka zapaliła to cóż.... Zapamiętaj koleżko - to DES trzyma tą firemkę na powierzchni - bez DES w ciągu kilku dni padną wszystkie systemy i sobie pójdziesz szukać nowej roboty zamiast pajacować i wciskać ludziom kit jak jest wspaniale

Pomocna?
Tak5Nie1
Obserwator
 Opinia

Z okazji Swiat i zblizajacego sie 2019 zycze sobie i innym spelnienia marzenia aby rzady KW i MW sie wreszcie zakonczyly, zeby spektakularnie " wylecieli" z COI-pomacham im na pozegnanie i odpale wtedy fajerweki!

Pomocna?
Tak16Nie
Pracownik
 Opinia
@Obserwator 19.12.2018 09:36

Nie znałem osób z większymi kompleksami i strachem. Zarządzanie przez terror to prymitywny acz łatwy sposób poganiania bydła.

Pomocna?
Tak10Nie
Anna
 Opinia
@Pracownik 20.12.2018 07:55

Niestety jesli o Coi to przychodzi sie tu do pracy ale szybko odchodzi sie od dyrekcji.

Pomocna?
Tak7Nie
Pro
 Opinia
@Obserwator 19.12.2018 09:36

Wam i sobie tego życzę. Nawet niewiem jak określić obecna sytuacje to poprostu farsa !!! Czy naprawdę nikt tego niewidzi ? Chciałem tworzyć systemy dla kraju a w rzeczywistości sami wiecie co się dzieje. Daje sobie jeszcze miesiąc.

Pomocna?
Tak10Nie
Była ......
 Opinia

To ja Tutaj złoże życzenia Świąteczne Wszystkim pracownikom, którzy się nie poddali! Dziękuję również Pani dyr. K , że dzięki jej „ stylowi zarządzania ” jestem w nowej firmie. COI zawsze będzie w moim sercu! Powodzenia!

Pomocna?
Tak15Nie
UX world
 Opinia

Witam, chce kandydować na stanowisko STARSZY SPECJALISTA DS. PROJEKTOWANIA UX - co możecie mi szczerze powiedzieć o kadrze kierowniczej/ dyrektorskiej z tego obszaru? Wynagrodzenie? Godziny pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marek bednarczyk
 Opinia
@UX world 14.11.2018 06:42

moge ci polecic zebyś tam nie aplikował jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o ux

Pomocna?
Tak9Nie
UX world
 Opinia
@marek bednarczyk 17.11.2018 12:10

Nie rozumię - z tego co powiedzieli mają duży zespół , topowe Państwowe projekty i szefa zespołu z ogromnym doświadczeniem międzynarodowym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia
@UX world 17.11.2018 20:56

Pytałeś kilkanaście dni temu o pracę w COI - Centralny Ośrodek Informatyki. I jak, zdecydowałeś się aplikować? A może jesteś już po spotkaniu rekrutacyjnym? Jeśli brałeś w nim udział, to napisz nam proszę, jak przebiegało, czy atmosfera była przyjazna i czy miałeś do wykonania jakieś zadania rekrutacyjne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Albert
 Opinia

A ja napiszę obiektywnie, jak było w okresie mojego zatrudnienia w COI. W chwili obecnej jestem już byłym pracownikiem, ale zdecydowałem o zmianie sam- nikt mnie nie zwolnił ani do tego nie zmusił. I nie czułem się mobbingowany ani nie zauważyłem jakiś mega naruszeń uprawnień pracownika i prawa pracy. Wręcz przeciwnie, fajne biuro, ludzie spoko, a jeżeli komuś nie pasuje sposób zarządzania to nikt go koniami tam nie trzyma. Rynek jest otwarty i można spróbować swoich sił gdzie indziej. Pensja zawsze była na czas, bo nie mogło być inaczej z uwagi na dyscyplinę finansową. Może niech pesymistyczni komentatorzy dokładniej opiszą co ich tak bardzo bolało w pracy, to będzie łatwiej się do tego odnieść. Albo niech przestaną przesiadywać w kuchni na kawie i plotach i zabiorą się za robotę.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olo
 Opinia
@Albert 31.10.2018 08:04

Kir, Obserwator i Wioletta...ma trzeci nick - Albert. Umiesz czytac?!- wszyscy juz dobitnie napisali co ich zdaniem jest nie tak w COI a dokladniejsze komentarze koncza sie straszeniem policja i kk... Co do przesiadywania w kuchni (...) - nie mierz innych swoja miara.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia
@Olo 31.10.2018 09:30

No i w postaci Olo mamy kolejnego przegrywa, który nie potrafi sobie poradzić z rzeczywistością. Znowu odpowiadasz w stylu, że jest źle a nie podam szczegółów (bo nie znam ;) ). Żenada. Zgadzam się z Albertem.

Pomocna?
Tak1Nie1
Olo
 Opinia
@qwerty 31.10.2018 11:01

Kolejny "najemnik" od ratowania wizerunku...za to z Was zadni zwyciezcy....brrrrr...brzydze sie takimi jak Wy.

Pomocna?
Tak4Nie
Albert
 Opinia
@Olo 31.10.2018 09:30

Olo, nie wiem kim jest Kir, Obserwator i Wioletta. Ja pisze swoje obiektywne opinie. Ale widzę że nie dopuszczasz do swojego umysłu że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. Musiałeś być słabym pracownikiem, skupiającym swoją uwagę wyłącznie na konspiracjach, plotach i szukaniu podstępu. Praca to praca, czasami jest lepiej, czasami gorzej ale nikt tam nikogo na siłe nie trzyma. I jeszcze jedno - wynagrodzenie tez z taką niechęcią przyjmowałeś?

Pomocna?
Tak2Nie1
Olo
 Opinia
@Albert 31.10.2018 16:26

Hipokryta...no wlasnie widac kto nie dopuszcza do wiadomosci innej opinii a jak brak argumentow to wyzywa od przegrywow, slabeuszy itp. Katarzyno nie denerwuj sie tak bo jeszcze wiecej zmarch dostaniesz he he :D I to by bylo na tyle w tej jalowej dyskusji.

Pomocna?
Tak6Nie
qwerty
 Opinia
@Olo 01.11.2018 13:21

Olo podsumowanie godne 13to latka :). Powodzenia w życiu!

Pomocna?
TakNie1
Olo
 Opinia
@qwerty 02.11.2018 08:48

Pani Katarzyno W. no nie ma Pani godności, sumienia, klasy i tak dalej i tak dalej.

Pomocna?
Tak7Nie
WhistleFixer
 Opinia
@Albert 31.10.2018 08:04

Zakończyłem współpracę. Pracowałem w DES. - to jako uwiarygodnienie mojej osoby. Do minusów: - brak komunikacji pracownik-kierownik - proste zadania typu urlop były podpisywane kilka dni, maile z pytaniem o szkolenia notorycznie ignorowane - traktowanie ludzi jak zasób np. kierownik akceptował wszystkie głupie projekty, które rzucili mu dyrektorzy. - miotanie się dyrekcji, które odbijało się na pracownikach - dyrektor potrafił rzucić k...wami do administratora, kierownik nazwał mnie chłopakiem jak w zdaniu "chłopak nie rozumie", - nigdy, ale to nigdy nikt nie wyjaśnił dlaczego M.D. został zwolniony, dlaczego w zeszłym grudniu ca 50 osób poszło za bramę, dlaczego znienacka K.L. dostała wypowiedzenie. - brak pomysłu na utrzymanie - raczej łatanie dziur, bieganie od projektu do projektu i bezcenne zdziwienie na twarzy kierownika, że Zespół też robi X, bo na to jest SLA, a nie tylko siedzi i czeka na zadania od góry. Do plusów zaliczyłbym miejsce - budynek, komunikacja i niektórych pracowników, co byli w porządku i nie donosili dyrektorom.

Pomocna?
Tak8Nie
Trew
 Opinia
@WhistleFixer 02.11.2018 21:03

I nie było nigdy sensownych zarządzających ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WhistleFixer
 Opinia
@Trew 03.11.2018 09:32

Byli. M.K. Ł.R. G.G. ale w ciągu 2017 pozwalniani zostali, albo sami odeszli.

Pomocna?
Tak5Nie
ytreyertytregfds
 Opinia
@WhistleFixer 03.11.2018 18:25

Będą nowi, mierni ale z nadania łóżkowego...... Chyba, że prezes się rozmyśli co do PS zanim to trafi do gazet.

Pomocna?
Tak3Nie
qwerty
 Opinia
@WhistleFixer 02.11.2018 21:03

To może są to problemy DES a nie całej organizacji? Lub ew. któregoś z zespołów?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DES
 Opinia
@qwerty 07.11.2018 14:51

A może DES ma być kozłem ofiarnym niepowidzeń ?

Pomocna?
Tak1Nie
Weź się przytul
 Opinia

Weź nie pytaj... Melodramat .... czytając niektóre wypowiedzi..

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ya
 Opinia
@Weź się przytul 05.11.2018 19:59

Dobre. ;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Upso
 Opinia

Każda instytucja ma swoje złe i dobre strony - może w końcu ktoś poda konkrety a nie przepycha się słownie! Gowork COI ta strona zaczyna wyglądać jak telenowela :)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Biedna
 Opinia

A ja mam pytanie do szanownych pracowników - dziś jest 26.10., regulaminowo pensja ma być do 28. każdego miesiąca. I na moim koncie jej nie ma, a kadry puściły wypłatę dziś po południu licząc na to, ze dotrze. Czyli pracodawca(usunięte przez administratora)TERMINOWO wynagrodzenia. Często się to tutaj zdarza?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Whistlefixer
 Opinia
@Biedna 26.10.2018 21:44

@biedna to już drugi raz, że kadry zawalają robotę w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Na 5 osób w zespole, tylko 1 dostała o 19, a druga dostała o 20 pensję. Reszta pewnie czeka do poniedziałku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia
@Biedna 26.10.2018 21:44

I jak? dostałaś? U mnie w zespole wszyscy mieli już w sobotę rano tj.27.10.

Pomocna?
TakNie1
Tyu
 Opinia
@qwerty 29.10.2018 13:03

Przeciez w sobote nie ma sesji elixir ?

Pomocna?
Tak3Nie
qwerty
 Opinia
@Tyu 29.10.2018 21:55

Ja mówię, że w sobotę wszyscy mieli. A kiedy przyszło to mnie w sumie mało obchodzi czy w piątek o 17ej czy o 19ej, czy o której tam banki naliczają. Najważniejsze, że kasa była 27.10 ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Czekacz
 Opinia
@Biedna 26.10.2018 21:44

Porażka. W innych firmach to jest pikuś, a tu duuuuuży problem wysłać pensję. Coś jest ewidentnie nie tak i to od bardzo długiego czasu. Cały czas się słyszy o błędach w dokumentach czy poprawianych wynagrodzeniach.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia
@Czekacz 30.10.2018 09:58

A co kasy kiedyś nie dostałeś w terminie, czy tak sobie narzekasz? ;)

Pomocna?
Tak1Nie1
Łał
 Opinia

Co za film! #CodeWeekPLChallenge2018 - Centralny Ośrodek Informatyki podjął wyzwanie! https://www.youtube.com/watch?v=f9voENuxDJA

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Walenty
 Opinia
@Łał 04.10.2018 07:17

COI scary movie ! Tylko główny na każdym kadrze, a dzieci na obrazku potraktowane jak czarni w kolonii. Czy ktos zastanowił się, że takie ujęcia, taki montaż, nie pokazuje dzieci w dobrym swietle, tylko wielki dyrektor mowi, a murzyniątka siedzą cicho, a potem murzyniątka się cieszą, bo bialy czlowiek daje im paciorki? Prawdopodobnie nie. A przeciez mozna by pokazac dzieci jak uczą się, jak się cieszą, jak różni z COI tłumaczą, ale po co? Lepiej wpaść w formę WEIRD (White, educated, industrialized, rich and democratic) vs sieroty. Szkoda dzieci :( Ale jak to mówią, możesz wyjechac z prowincji, ale prowincja z ciebie nie wyjdzie nigdy.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator
 Opinia
@Walenty 08.10.2018 20:12

Ciekawe czy rodzice dzieci zgodzili się na udostępnianie wizerunku do promocji COI! Takie akcje nie robi się po to, żeby nagrać sobie filmik i pochwalić się. Przykro

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magdalena
 Opinia
@Walenty 08.10.2018 20:12

Człowieku o czym Ty mówisz??? Czy ty oglądasz jakiś inny film?? Jeżeli jesteś pracownikiem to żal Ciebie, że z tak nieobiektywnym nastawieniem musisz codziennie iść do pracy, jeżeli już nie jesteś, to zacznij żyć swoim życiem bo ten jad samego Ciebie zniszczy! Widziałeś radość tych dzieci? Wiesz, że może dzięki tej inicjatywie któreś z dzieci odnajdzie swój cel w życiu? Ja jestem dumna z COI , że angażuje się w takie inicjatywy- dodam że jestem byłym pracownikiem - żebyś nie miał złudzeń!

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mimu
 Opinia
@Obserwator 09.10.2018 08:04

Obserwator - dzieci z domów dziecka w Otwocku - polecam obejrzeć relację, poczytać o idei spotkania - może wtedy komentarz będzie bardziej konstruktywny.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mieszczanin Szlachcicem
 Opinia
@Magdalena 10.10.2018 21:46

Walentemu chodziło o https://www.coi.gov.pl/codeweek/ @Magdaleno, jak tego nie zauważasz, to szkoda, bo ja też to widziałem, wykorzystywanie dzieci, żeby DYRO zrobił sobie promo. Jak ta bogata Polka robiła zdjęcia z biednymi czarnymi gdzieś tam.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Whistlefixer
 Opinia
@Mieszczanin Szlachcicem 12.10.2018 13:15

A teraz pojechał management na rewizytę. I te grube ryby, z napchanymi portfelami, żarły jedzenie przygotowane z pieniędzy Domu Dziecka. Pewnie nie było suszy ani steaków. No bo my kierowniki musimy zjeść, a że dzieci przez miesiąc będą na diecie pęczakowo-marchewkowej, co tam, byle był film na jutubę i prestyż.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia
@Obserwator 09.10.2018 08:04

To dzieci z domów dziecka, także pozwolenie od rodziców mogło być problematyczne mistrzu ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik COI
 Opinia

Ostatnio wybieraliśmy komisję ds bhp. Zastanowiło mnie to i sprawdziłem temat. Dlaczego do tej pory nie było w COI powołanej komisji bhp? Sprawdziłem i okazało się, że w firmach zatrudniających powyżej 250 pracowników taka komisja jest obowiązkowa. Przecież zatrudniamy powyżej 250 osób już od bardzo dawna, odkąd jestem, a jestem długo. Pytanie do osób zarządzających – dlaczego nikt do tej pory nie zadbał o to, żeby taka komisja była? Od czego są osoby zarządzające? Czy nie powinny się zajmować zabezpieczeniem interesów firmy i przestrzeganiem przepisów? Czy są tylko od wytykania błędów innym i gnębienia ich? Za co biorą pensje na swoich wysokich stanowiskach?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PiSS
 Opinia
@Pracownik COI 22.10.2018 18:09

Oznacza to, że to działanie osób zarządzających naruszało przepisy prawa pracy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nium
 Opinia
@Pracownik COI 22.10.2018 18:09

Wytykać innym błędy a nie sobie - takie podejście do sprawy.... ważne że już jest!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Whistlefixer
 Opinia
@Nium 26.10.2018 12:53

Siedzieć na goworku i komentować, zamiast pomnażać majątek RP i chwałę COI - takie podejście do sprawy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Świat jest malutki
 Opinia
@Whistlefixer 27.10.2018 08:46

Czekamy. Mamy cały czas nadzieję, że może będzie nami dowodzić ktoś myślący, wtedy nie będziemy żalić się na goworku. Na razie w oczach każdego pracownika COI jest PRZERAŻENIE! Czy to jest normalne?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nikt
 Opinia

Czy warto startować w rekrutacji do działu IT? kto... coś?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Whistlefixer
 Opinia
@Nikt 28.09.2018 20:05

którego? ZAS, ZWIT, DES, DRO?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia

Zarzadzanie przez terror. Ludzie sa bardzo zle traktowani. Pracownicy zastraszenj przez tandem dyr.: MW i KW. Tych dwoje nie szanuje nikogo przez co atmosfera jest fatalna... Zarobki na rynkowym poziomie ktore jednak nie sa w stanie powstrzymac odejsc wartosciowych ludzi. Folwark zwierzecy....

Pomocna?
Tak77Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kabas
 Opinia
@pracownik 18.05.2018 09:38

za MW podziekujcie AS ktora w MC lubila sie otaczac takimi balwanami

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@kabas 30.07.2018 20:56

Ale to MZ go wypromowal... Faktem jest ze MW to czlowiek ktory zrobi naprawde WSZYSTKO by nie pojsc na dno.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik86
 Opinia
@Pracownik 16.08.2018 18:56

Nie polecam pracy w tak koszmarnych warunkach, ludzie odchodzą masowo lub są zwalniani, wspomniana wcześniej finansowa robi wszystko żeby utrzymać się przy władzy absolutnej nie zważając na nic.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Pracownik86 17.08.2018 14:17

Wspomniana KW nie lubi mądrzejszych od siebie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam66
 Opinia
@Pracownik 24.08.2018 11:45

To w takim razie chyba nie lubi prawie wszystkich :)

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oli
 Opinia
@pracownik 18.05.2018 09:38

Najśmieszniejsze jest to ze MW tylko myśli ze rządzi a tak naprawdę KW dryguje nim jak chce. Ma kobieta talent.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
R2D2
 Opinia
@Oli 03.09.2018 21:56

Nie nazwałbym tego talentem... to raczej bardziej niesmaczne.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
12
 Opinia
@R2D2 03.09.2018 23:07

Wszyscy o tym po cichu mówią ale nie ma tematu. KW tak zawsze działała i z kolejnym zrobi to samo. Gorzej będzie z szefową.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@12 05.09.2018 12:50

Zawsze w pracy znajdzie sie jakas dzida ( raczej tepa) i nikt nie wie dlaczego tam jest ale dyrektor twierdzi ze ma talent...

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ala
 Opinia
@Pracownik 05.09.2018 21:05

Moim zdaniem MW jej potrzebuje (@pracownik, dzida to bardzo obraźliwe słowo - trochę więcej kultury!!!!!!) .KW jest bardzo sprytna ale nie tempa. Potrafi świetnie wykorzystaj swoje 5 minut i manipulować.Dogadali i oboje traktują ludzi przedmiotowo - trudno. Pytanie kto na ile sobie pozwoli - zawsze można poszukać czegoś nowego. Są ludzie którym to odpowiada i potrafią tak pracować. Inni powinni odpuścić i zapomnieć. Świat nie kończy się na C O I.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana opinią o COI
 Opinia
@Ala 07.09.2018 07:32

Ala, a polecasz pracę w COI jako osoba podległa KW? Chodzi o dział księgowości. Mogę podać priv kontakt do siebie, jeśli wolisz wypowiedzieć się prywatnie, a nie na forum

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nitka
 Opinia
@Zainteresowana opinią o COI 07.09.2018 11:38

Niech Cię ręka boska broni, żeby mieć taką szefową.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sucharek
 Opinia
@nitka 07.09.2018 14:22

Nitka, niegrzeczna jesteś. Klapsik jak się spotkamy :* przecież wiesz, że sama zasłużyłaś

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Igła
 Opinia
@Sucharek 07.09.2018 14:35

Ty nie strasz nie strasz ???????? tylko wyraz swoją opinię.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana opinią o COI
 Opinia
@nitka 07.09.2018 14:22

Czyli unikać jak ognia pracy tam?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik1
 Opinia
@Ala 07.09.2018 07:32

chyba zapominacie, że to nie jest ich prywatna firma i że żadne z nich nie włożyło w jej powstanie czy funkcjonowanie ani jednego grosza więc decyzje powinny być bardzo przemyślane i zasadne z punktu widzenia ekonomicznego bo są to pieniądze publiczne czyli idą z podatków każdego z Was niezależnie od tego czy pracujecie w COI czy poza COI.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
to tyle
 Opinia
@pracownik1 24.09.2018 20:03

Ludzie którzy włożyli serce i swój cenny czas w powstanie i rozwijanie COI już tam nie pracują Zostali potraktowani jak (usunięte przez administratora) Upadek COI jest bliski - jeszcze niech paru zwolnią to nie będzie komu utrzymywać tych wszystkich systemów

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klark
 Opinia
@to tyle 14.10.2018 08:21

Bardzo marne zarządzanie, a raczej nie ma tu zarządzania tylko pomiatanie ludźmi.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
123
 Opinia
@to tyle 14.10.2018 08:21

Bardzo dobrze, pracowałem i życzę upadku temu kołchozowi, a do dyrektorów żeby karma do nich wróciła.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Uim
 Opinia

Czwartki powinny być wolne od pracy - co wy na to?? :) jak nie czwartki to piątki :) może jakaś wspólna petycja?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaba
 Opinia
@Uim 18.10.2018 06:22

Jeśli KW będzie się opłacało żeby czwartki albo piątki były wolne, to pójdzie do pokoju MW i to załatwi :-)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Areczek
 Opinia

Jestem niezadowolony bo zostałem zwolniony :-)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan
 Opinia
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratuluję ;) Wiele nie tracisz.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
01101011
 Opinia
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratulacje! Wszak to jedyna pozytywna rzecz w COI, która mogłaby Ci się przytrafić :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ted
 Opinia
@Areczek 28.08.2018 07:02

Boję się, że mnie zwolnią jak dam wypowiedzenie :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WW
 Opinia
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratuluje ;) Mnie cos nie zwalniaja...odejde sama.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krt
 Opinia
@WW 29.08.2018 11:58

A idź gdzie chcesz! Byle daleko :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WW
 Opinia
@Krt 30.08.2018 00:27

Byle daleko...od Ciebie :D

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tomasz
 Opinia
@WW 29.08.2018 11:58

Bo okres próbny 3 miesiące Wioletto - ciekawe jak długo wytrzymasz bo póki co niewiele możesz na temat firmy powiedzieć świeżynko

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inżynier IT
 Opinia

Witam, jako że pracuję w COI podzielę się kilkoma moimi spostrzeżeniami. Pracuje się 8h dziennie, jak się zdarzają nadgodziny to są płatne. Można przyjść elastycznie do pracy pomiędzy 7 a 9tą. Robimy nowe rozwiązania a nie customizację po sto razy tego samego ERP'a czy CRMa. Stawki są rynkowe i można dostać podwyżkę. Pracowałem wcześniej w korpo i tutaj mam dużo bardziej ludzkie warunki. Z minusów są pewne formalizmy wynikające z jednoznacznego przestrzegania prawa pracy, ale dotyczą zarówno pracownika jak i pracodawcy.

Pomocna?
Tak4Nie1
Big
 Opinia
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Brawo!!! Strategia obronna - odsłona pierwsza....teraz czekac na kolejne.... prawda zawsze sama sie obroni !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yui
 Opinia
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Ja pierdziu...takie wpisy sa tak nierealne ze az strach....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ali
 Opinia
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Panie Inzynierze/ Wioletto/ Obserwatorze...czy jak tam sie zwiesz -nieładnie tak kłamać!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inżynier IT
 Opinia
@Ali 05.09.2018 20:58

Ali a co konkretnie jest nieprawdziwe w mojej opinii?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
InżynierIT2
 Opinia
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Tak....?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sympatyk COI
 Opinia
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Hej, To chyba bardzo krótko pracujesz w tej firmie albo jesteś panem mw lub kw albo nasłanym przez nich zaciemniaczem. Takiej ignorancji i braku poszanowania dobrych praktyk czy wypracowanych standardów jeszcze nie było!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inżynier IT
 Opinia
@Sympatyk COI 07.09.2018 21:27

Drogi Sympatyku COI gwarantuje Ci, że MW i KW nie wchodzą w architekturę kodu, czy jak to nazwałeś "dobre praktyki" wynikające z podejścia do wytwarzania oprogramowania. Podaj proszę jakieś przykłady, może zacznij od nazwy projektu, w którym pracujesz. Może siedzimy obok siebie ;)

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik1
 Opinia
@Inżynier IT 06.09.2018 10:04

chociażby to, że do przestrzegania prawa pracy nie wystarczy samo napisanie regulaminu, ale trzeba go przestrzegać, a z tym to już jest problem. Firma zmaga się z olbrzymimi falami rotacji pracowników od połowy 2016 r. a co za tym idzie z ciągłymi lukami niedoboru specjalistów.