COI - Centralny Ośrodek Informatyki
2 78 6 1

Opinie o COI - Centralny Ośrodek Informatyki

jannekx

znów porządni fachowcy odchodzą, a kadra nie próbuje ich zatrzymać

qwerty
@jannekx 02.12.2018 19:48

Co za bzdura, kolejni dobrzy fachowcy to przychodzą do tej firmy.

Pracownik@nie@Dyrektor
@qwerty 03.12.2018 07:36

Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia... nie prawda??? Qwert?

Anna
@qwerty 03.12.2018 07:36

Ci dobrzy jakos trafic nie moga...skoro tyle wolnych wakatow...

Nick
@Anna 05.12.2018 17:31

Wakaty wolne bo firma się rozwija. Ludzi przybywa a nie odwrotnie

qwerty
@Pracownik@nie@Dyrektor 05.12.2018 17:22

Raczej od zdrowego rozsądku :)

Ytrew
@Nick 06.12.2018 22:53

Bzdura, przeciez firma caly czas ma taka sama etatyzacje, ludzie nie chca przychodzic bo opinia jest slaba. A wystawianie osob ze strony pracodawcy w celu pisania pozytywny komentarzy nie pomaga w zdobyciu zaufania rynku.

Aneta
@Nick 06.12.2018 22:53

W czym jeszcze przejawia się - oprócz nowych wolnych miejsc pracy - to, że firma COI - Centralny Ośrodek Informatyki się rozwija? Czy pracownicy jakoś to odczuwają? Daj proszę znać na forum, jak to wygląda! Jaka jest specyfika pracy w tym miejscu? Poleciłbyś aplikować?

UX world

Witam, chce kandydować na stanowisko STARSZY SPECJALISTA DS. PROJEKTOWANIA UX - co możecie mi szczerze powiedzieć o kadrze kierowniczej/ dyrektorskiej z tego obszaru? Wynagrodzenie? Godziny pracy?

marek bednarczyk
@UX world 14.11.2018 06:42

moge ci polecic zebyś tam nie aplikował jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o ux

UX world
@marek bednarczyk 17.11.2018 12:10

Nie rozumię - z tego co powiedzieli mają duży zespół , topowe Państwowe projekty i szefa zespołu z ogromnym doświadczeniem międzynarodowym?

Aneta
@UX world 17.11.2018 20:56

Pytałeś kilkanaście dni temu o pracę w COI - Centralny Ośrodek Informatyki. I jak, zdecydowałeś się aplikować? A może jesteś już po spotkaniu rekrutacyjnym? Jeśli brałeś w nim udział, to napisz nam proszę, jak przebiegało, czy atmosfera była przyjazna i czy miałeś do wykonania jakieś zadania rekrutacyjne.

Albert

A ja napiszę obiektywnie, jak było w okresie mojego zatrudnienia w COI. W chwili obecnej jestem już byłym pracownikiem, ale zdecydowałem o zmianie sam- nikt mnie nie zwolnił ani do tego nie zmusił. I nie czułem się mobbingowany ani nie zauważyłem jakiś mega naruszeń uprawnień pracownika i prawa pracy. Wręcz przeciwnie, fajne biuro, ludzie spoko, a jeżeli komuś nie pasuje sposób zarządzania to nikt go koniami tam nie trzyma. Rynek jest otwarty i można spróbować swoich sił gdzie indziej. Pensja zawsze była na czas, bo nie mogło być inaczej z uwagi na dyscyplinę finansową. Może niech pesymistyczni komentatorzy dokładniej opiszą co ich tak bardzo bolało w pracy, to będzie łatwiej się do tego odnieść. Albo niech przestaną przesiadywać w kuchni na kawie i plotach i zabiorą się za robotę.

Olo
@Albert 31.10.2018 08:04

Kir, Obserwator i Wioletta...ma trzeci nick - Albert. Umiesz czytac?!- wszyscy juz dobitnie napisali co ich zdaniem jest nie tak w COI a dokladniejsze komentarze koncza sie straszeniem policja i kk... Co do przesiadywania w kuchni (...) - nie mierz innych swoja miara.

qwerty
@Olo 31.10.2018 09:30

No i w postaci Olo mamy kolejnego przegrywa, który nie potrafi sobie poradzić z rzeczywistością. Znowu odpowiadasz w stylu, że jest źle a nie podam szczegółów (bo nie znam ;) ). Żenada. Zgadzam się z Albertem.

Olo
@qwerty 31.10.2018 11:01

Kolejny "najemnik" od ratowania wizerunku...za to z Was zadni zwyciezcy....brrrrr...brzydze sie takimi jak Wy.

Albert
@Olo 31.10.2018 09:30

Olo, nie wiem kim jest Kir, Obserwator i Wioletta. Ja pisze swoje obiektywne opinie. Ale widzę że nie dopuszczasz do swojego umysłu że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. Musiałeś być słabym pracownikiem, skupiającym swoją uwagę wyłącznie na konspiracjach, plotach i szukaniu podstępu. Praca to praca, czasami jest lepiej, czasami gorzej ale nikt tam nikogo na siłe nie trzyma. I jeszcze jedno - wynagrodzenie tez z taką niechęcią przyjmowałeś?

Olo
@Albert 31.10.2018 16:26

Hipokryta...no wlasnie widac kto nie dopuszcza do wiadomosci innej opinii a jak brak argumentow to wyzywa od przegrywow, slabeuszy itp. Katarzyno nie denerwuj sie tak bo jeszcze wiecej zmarch dostaniesz he he :D I to by bylo na tyle w tej jalowej dyskusji.

qwerty
@Olo 01.11.2018 13:21

Olo podsumowanie godne 13to latka :). Powodzenia w życiu!

Olo
@qwerty 02.11.2018 08:48

Pani Katarzyno W. no nie ma Pani godności, sumienia, klasy i tak dalej i tak dalej.

WhistleFixer
@Albert 31.10.2018 08:04

Zakończyłem współpracę. Pracowałem w DES. - to jako uwiarygodnienie mojej osoby. Do minusów: - brak komunikacji pracownik-kierownik - proste zadania typu urlop były podpisywane kilka dni, maile z pytaniem o szkolenia notorycznie ignorowane - traktowanie ludzi jak zasób np. kierownik akceptował wszystkie głupie projekty, które rzucili mu dyrektorzy. - miotanie się dyrekcji, które odbijało się na pracownikach - dyrektor potrafił rzucić k...wami do administratora, kierownik nazwał mnie chłopakiem jak w zdaniu "chłopak nie rozumie", - nigdy, ale to nigdy nikt nie wyjaśnił dlaczego M.D. został zwolniony, dlaczego w zeszłym grudniu ca 50 osób poszło za bramę, dlaczego znienacka K.L. dostała wypowiedzenie. - brak pomysłu na utrzymanie - raczej łatanie dziur, bieganie od projektu do projektu i bezcenne zdziwienie na twarzy kierownika, że Zespół też robi X, bo na to jest SLA, a nie tylko siedzi i czeka na zadania od góry. Do plusów zaliczyłbym miejsce - budynek, komunikacja i niektórych pracowników, co byli w porządku i nie donosili dyrektorom.

Trew
@WhistleFixer 02.11.2018 21:03

I nie było nigdy sensownych zarządzających ?

WhistleFixer
@Trew 03.11.2018 09:32

Byli. M.K. Ł.R. G.G. ale w ciągu 2017 pozwalniani zostali, albo sami odeszli.

ytreyertytregfds
@WhistleFixer 03.11.2018 18:25

Będą nowi, mierni ale z nadania łóżkowego...... Chyba, że prezes się rozmyśli co do PS zanim to trafi do gazet.

qwerty
@WhistleFixer 02.11.2018 21:03

To może są to problemy DES a nie całej organizacji? Lub ew. któregoś z zespołów?

DES
@qwerty 07.11.2018 14:51

A może DES ma być kozłem ofiarnym niepowidzeń ?

Samozło

Każdy narzeka, wytyka nawet najmniejsze problemy - czy naprawdę nie można powiedzieć nic dobrego o firmie, w której pracuje tylu ludzi każdego dnia, tworząc wiele niesamowitych projektów??

Pad85
@Samozło 28.10.2018 02:15

Styl zarządzania a raczej jego brak jest po prostu nie do zaakceptowania. Manipulacja, zagrywki poniżej pasa, kłamstwo i niekompetencja. Z drugiej strony ludzie z pasją, których z dnia na dzień coraz mniej. Odchodzą sami, są zwalniani lub zmuszani do podjęcia radykalnych kroków...

qwerty
@Samozło 28.10.2018 02:15

Da się:) Tylko z tego co widzę, to wypowiada się tu ze trzech-czterech frustratów, którzy nie radzą sobie z sobą i z życiem a nie z pracodawcą. Z mojego punktu widzenia pracuje się ok. Jest kilka absurdów związanych z tym, że pracujemy dla administracji publicznej i zakres projektu czasami mocno pływa, ale ludzie są spoko, kasy dostałem tyle ile chciałem. Nadgodzin teraz jest mało (ale było momentami bardzo dużo). Póki co nie zamierzam zmianiać.

ytrewq
@qwerty 30.10.2018 08:04

Ile dostajesz za komentarz?

qwerty
@ytrewq 30.10.2018 12:06

No i mamy pierwszego z czterech :D Chcesz coś jeszcze dodać?

WhistleFixer
@qwerty 30.10.2018 08:04

Tak, w COI bez zmian, to tylko ludzie są frustratami i psują opinię. Kilka pytań: - dlaczego CEK, który miał być oddany w czerwcu, nadal nie jest oddany? Może dlatego, że zakres projektu pływa? A może zbyt wiele zmian wśród pracowników? - dlaczego CEP przez pierwsze 6 miesięcy był "w stabilizacji"? 6 miesięcy? Do dzisiaj potrafi się zbiesić i nie przyjmować zadań. - dlaczego w ciągu ostatnich 6 miesięcy odeszli PM, architekci, kierownicy, utrzymania kawałek? Przecież to taka wspaniała praca, tylko zakres projektów "pływa". - dlaczego Dyrektorzy, jak uda im się zaplanować wgranie formularza na OGP to sobie wysyłają gratulacje dobrej roboty? Przecież nie oni wgrywali, a myśmy.

qwerty
@WhistleFixer 02.11.2018 21:10

Mogę tylko odpowiedzieć, że w SRP wszystkie wdrożenia od prawie dwóch lat bez śladu krytyków. Dowieźliśmy dużo zmian wynikających z legislacji plus FIXy i dzięki - moim zdaniem- solidnej współpracy rozwoju z utrzymaniem system działa stabilnie i nikt się na niego nie skarży. Z tego co wiem to koledzy i koleżanki w CEP i CEK też się nie nudzą, tylko wdrażają kolejne WUD'y.

Weź się przytul

Weź nie pytaj... Melodramat .... czytając niektóre wypowiedzi..

Ya
@Weź się przytul 05.11.2018 19:59

Dobre. ;)

Upso

Każda instytucja ma swoje złe i dobre strony - może w końcu ktoś poda konkrety a nie przepycha się słownie! Gowork COI ta strona zaczyna wyglądać jak telenowela :)

Biedna

A ja mam pytanie do szanownych pracowników - dziś jest 26.10., regulaminowo pensja ma być do 28. każdego miesiąca. I na moim koncie jej nie ma, a kadry puściły wypłatę dziś po południu licząc na to, ze dotrze. Czyli pracodawca(usunięte przez administratora)TERMINOWO wynagrodzenia. Często się to tutaj zdarza?

Whistlefixer
@Biedna 26.10.2018 21:44

@biedna to już drugi raz, że kadry zawalają robotę w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Na 5 osób w zespole, tylko 1 dostała o 19, a druga dostała o 20 pensję. Reszta pewnie czeka do poniedziałku.

qwerty
@Biedna 26.10.2018 21:44

I jak? dostałaś? U mnie w zespole wszyscy mieli już w sobotę rano tj.27.10.

Tyu
@qwerty 29.10.2018 13:03

Przeciez w sobote nie ma sesji elixir ?

qwerty
@Tyu 29.10.2018 21:55

Ja mówię, że w sobotę wszyscy mieli. A kiedy przyszło to mnie w sumie mało obchodzi czy w piątek o 17ej czy o 19ej, czy o której tam banki naliczają. Najważniejsze, że kasa była 27.10 ;)

Czekacz
@Biedna 26.10.2018 21:44

Porażka. W innych firmach to jest pikuś, a tu duuuuuży problem wysłać pensję. Coś jest ewidentnie nie tak i to od bardzo długiego czasu. Cały czas się słyszy o błędach w dokumentach czy poprawianych wynagrodzeniach.

qwerty
@Czekacz 30.10.2018 09:58

A co kasy kiedyś nie dostałeś w terminie, czy tak sobie narzekasz? ;)

Łał

Co za film! #CodeWeekPLChallenge2018 - Centralny Ośrodek Informatyki podjął wyzwanie! https://www.youtube.com/watch?v=f9voENuxDJA

Walenty
@Łał 04.10.2018 07:17

COI scary movie ! Tylko główny na każdym kadrze, a dzieci na obrazku potraktowane jak czarni w kolonii. Czy ktos zastanowił się, że takie ujęcia, taki montaż, nie pokazuje dzieci w dobrym swietle, tylko wielki dyrektor mowi, a murzyniątka siedzą cicho, a potem murzyniątka się cieszą, bo bialy czlowiek daje im paciorki? Prawdopodobnie nie. A przeciez mozna by pokazac dzieci jak uczą się, jak się cieszą, jak różni z COI tłumaczą, ale po co? Lepiej wpaść w formę WEIRD (White, educated, industrialized, rich and democratic) vs sieroty. Szkoda dzieci :( Ale jak to mówią, możesz wyjechac z prowincji, ale prowincja z ciebie nie wyjdzie nigdy.

Obserwator
@Walenty 08.10.2018 20:12

Ciekawe czy rodzice dzieci zgodzili się na udostępnianie wizerunku do promocji COI! Takie akcje nie robi się po to, żeby nagrać sobie filmik i pochwalić się. Przykro

Magdalena
@Walenty 08.10.2018 20:12

Człowieku o czym Ty mówisz??? Czy ty oglądasz jakiś inny film?? Jeżeli jesteś pracownikiem to żal Ciebie, że z tak nieobiektywnym nastawieniem musisz codziennie iść do pracy, jeżeli już nie jesteś, to zacznij żyć swoim życiem bo ten jad samego Ciebie zniszczy! Widziałeś radość tych dzieci? Wiesz, że może dzięki tej inicjatywie któreś z dzieci odnajdzie swój cel w życiu? Ja jestem dumna z COI , że angażuje się w takie inicjatywy- dodam że jestem byłym pracownikiem - żebyś nie miał złudzeń!

Mimu
@Obserwator 09.10.2018 08:04

Obserwator - dzieci z domów dziecka w Otwocku - polecam obejrzeć relację, poczytać o idei spotkania - może wtedy komentarz będzie bardziej konstruktywny.

Mieszczanin Szlachcicem
@Magdalena 10.10.2018 21:46

Walentemu chodziło o https://www.coi.gov.pl/codeweek/ @Magdaleno, jak tego nie zauważasz, to szkoda, bo ja też to widziałem, wykorzystywanie dzieci, żeby DYRO zrobił sobie promo. Jak ta bogata Polka robiła zdjęcia z biednymi czarnymi gdzieś tam.

Whistlefixer
@Mieszczanin Szlachcicem 12.10.2018 13:15

A teraz pojechał management na rewizytę. I te grube ryby, z napchanymi portfelami, żarły jedzenie przygotowane z pieniędzy Domu Dziecka. Pewnie nie było suszy ani steaków. No bo my kierowniki musimy zjeść, a że dzieci przez miesiąc będą na diecie pęczakowo-marchewkowej, co tam, byle był film na jutubę i prestyż.

qwerty
@Obserwator 09.10.2018 08:04

To dzieci z domów dziecka, także pozwolenie od rodziców mogło być problematyczne mistrzu ;)

Pracownik COI

Ostatnio wybieraliśmy komisję ds bhp. Zastanowiło mnie to i sprawdziłem temat. Dlaczego do tej pory nie było w COI powołanej komisji bhp? Sprawdziłem i okazało się, że w firmach zatrudniających powyżej 250 pracowników taka komisja jest obowiązkowa. Przecież zatrudniamy powyżej 250 osób już od bardzo dawna, odkąd jestem, a jestem długo. Pytanie do osób zarządzających – dlaczego nikt do tej pory nie zadbał o to, żeby taka komisja była? Od czego są osoby zarządzające? Czy nie powinny się zajmować zabezpieczeniem interesów firmy i przestrzeganiem przepisów? Czy są tylko od wytykania błędów innym i gnębienia ich? Za co biorą pensje na swoich wysokich stanowiskach?

PiSS
@Pracownik COI 22.10.2018 18:09

Oznacza to, że to działanie osób zarządzających naruszało przepisy prawa pracy.

Nium
@Pracownik COI 22.10.2018 18:09

Wytykać innym błędy a nie sobie - takie podejście do sprawy.... ważne że już jest!

Whistlefixer
@Nium 26.10.2018 12:53

Siedzieć na goworku i komentować, zamiast pomnażać majątek RP i chwałę COI - takie podejście do sprawy

Świat jest malutki
@Whistlefixer 27.10.2018 08:46

Czekamy. Mamy cały czas nadzieję, że może będzie nami dowodzić ktoś myślący, wtedy nie będziemy żalić się na goworku. Na razie w oczach każdego pracownika COI jest PRZERAŻENIE! Czy to jest normalne?

Nikt

Czy warto startować w rekrutacji do działu IT? kto... coś?

Whistlefixer
@Nikt 28.09.2018 20:05

którego? ZAS, ZWIT, DES, DRO?

pracownik

Zarzadzanie przez terror. Ludzie sa bardzo zle traktowani. Pracownicy zastraszenj przez tandem dyr.: MW i KW. Tych dwoje nie szanuje nikogo przez co atmosfera jest fatalna... Zarobki na rynkowym poziomie ktore jednak nie sa w stanie powstrzymac odejsc wartosciowych ludzi. Folwark zwierzecy....

kabas
@pracownik 18.05.2018 09:38

za MW podziekujcie AS ktora w MC lubila sie otaczac takimi balwanami

Pracownik
@kabas 30.07.2018 20:56

Ale to MZ go wypromowal... Faktem jest ze MW to czlowiek ktory zrobi naprawde WSZYSTKO by nie pojsc na dno.

Pracownik86
@Pracownik 16.08.2018 18:56

Nie polecam pracy w tak koszmarnych warunkach, ludzie odchodzą masowo lub są zwalniani, wspomniana wcześniej finansowa robi wszystko żeby utrzymać się przy władzy absolutnej nie zważając na nic.

Pracownik
@Pracownik86 17.08.2018 14:17

Wspomniana KW nie lubi mądrzejszych od siebie.

Adam66
@Pracownik 24.08.2018 11:45

To w takim razie chyba nie lubi prawie wszystkich :)

Oli
@pracownik 18.05.2018 09:38

Najśmieszniejsze jest to ze MW tylko myśli ze rządzi a tak naprawdę KW dryguje nim jak chce. Ma kobieta talent.

R2D2
@Oli 03.09.2018 21:56

Nie nazwałbym tego talentem... to raczej bardziej niesmaczne.

12
@R2D2 03.09.2018 23:07

Wszyscy o tym po cichu mówią ale nie ma tematu. KW tak zawsze działała i z kolejnym zrobi to samo. Gorzej będzie z szefową.

Pracownik
@12 05.09.2018 12:50

Zawsze w pracy znajdzie sie jakas dzida ( raczej tepa) i nikt nie wie dlaczego tam jest ale dyrektor twierdzi ze ma talent...

Ala
@Pracownik 05.09.2018 21:05

Moim zdaniem MW jej potrzebuje (@pracownik, dzida to bardzo obraźliwe słowo - trochę więcej kultury!!!!!!) .KW jest bardzo sprytna ale nie tempa. Potrafi świetnie wykorzystaj swoje 5 minut i manipulować.Dogadali i oboje traktują ludzi przedmiotowo - trudno. Pytanie kto na ile sobie pozwoli - zawsze można poszukać czegoś nowego. Są ludzie którym to odpowiada i potrafią tak pracować. Inni powinni odpuścić i zapomnieć. Świat nie kończy się na C O I.

Zainteresowana opinią o COI
@Ala 07.09.2018 07:32

Ala, a polecasz pracę w COI jako osoba podległa KW? Chodzi o dział księgowości. Mogę podać priv kontakt do siebie, jeśli wolisz wypowiedzieć się prywatnie, a nie na forum

nitka
@Zainteresowana opinią o COI 07.09.2018 11:38

Niech Cię ręka boska broni, żeby mieć taką szefową.

Sucharek
@nitka 07.09.2018 14:22

Nitka, niegrzeczna jesteś. Klapsik jak się spotkamy :* przecież wiesz, że sama zasłużyłaś

Igła
@Sucharek 07.09.2018 14:35

Ty nie strasz nie strasz ???????? tylko wyraz swoją opinię.

Zainteresowana opinią o COI
@nitka 07.09.2018 14:22

Czyli unikać jak ognia pracy tam?

pracownik1
@Ala 07.09.2018 07:32

chyba zapominacie, że to nie jest ich prywatna firma i że żadne z nich nie włożyło w jej powstanie czy funkcjonowanie ani jednego grosza więc decyzje powinny być bardzo przemyślane i zasadne z punktu widzenia ekonomicznego bo są to pieniądze publiczne czyli idą z podatków każdego z Was niezależnie od tego czy pracujecie w COI czy poza COI.

to tyle
@pracownik1 24.09.2018 20:03

Ludzie którzy włożyli serce i swój cenny czas w powstanie i rozwijanie COI już tam nie pracują Zostali potraktowani jak (usunięte przez administratora) Upadek COI jest bliski - jeszcze niech paru zwolnią to nie będzie komu utrzymywać tych wszystkich systemów

Klark
@to tyle 14.10.2018 08:21

Bardzo marne zarządzanie, a raczej nie ma tu zarządzania tylko pomiatanie ludźmi.

123
@to tyle 14.10.2018 08:21

Bardzo dobrze, pracowałem i życzę upadku temu kołchozowi, a do dyrektorów żeby karma do nich wróciła.

Uim

Czwartki powinny być wolne od pracy - co wy na to?? :) jak nie czwartki to piątki :) może jakaś wspólna petycja?

Jaba
@Uim 18.10.2018 06:22

Jeśli KW będzie się opłacało żeby czwartki albo piątki były wolne, to pójdzie do pokoju MW i to załatwi :-)

Areczek

Jestem niezadowolony bo zostałem zwolniony :-)

Jan
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratuluję ;) Wiele nie tracisz.

01101011
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratulacje! Wszak to jedyna pozytywna rzecz w COI, która mogłaby Ci się przytrafić :)

Ted
@Areczek 28.08.2018 07:02

Boję się, że mnie zwolnią jak dam wypowiedzenie :)

WW
@Areczek 28.08.2018 07:02

Gratuluje ;) Mnie cos nie zwalniaja...odejde sama.

Krt
@WW 29.08.2018 11:58

A idź gdzie chcesz! Byle daleko :-)

WW
@Krt 30.08.2018 00:27

Byle daleko...od Ciebie :D

tomasz
@WW 29.08.2018 11:58

Bo okres próbny 3 miesiące Wioletto - ciekawe jak długo wytrzymasz bo póki co niewiele możesz na temat firmy powiedzieć świeżynko

Inżynier IT

Witam, jako że pracuję w COI podzielę się kilkoma moimi spostrzeżeniami. Pracuje się 8h dziennie, jak się zdarzają nadgodziny to są płatne. Można przyjść elastycznie do pracy pomiędzy 7 a 9tą. Robimy nowe rozwiązania a nie customizację po sto razy tego samego ERP'a czy CRMa. Stawki są rynkowe i można dostać podwyżkę. Pracowałem wcześniej w korpo i tutaj mam dużo bardziej ludzkie warunki. Z minusów są pewne formalizmy wynikające z jednoznacznego przestrzegania prawa pracy, ale dotyczą zarówno pracownika jak i pracodawcy.

Big
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Brawo!!! Strategia obronna - odsłona pierwsza....teraz czekac na kolejne.... prawda zawsze sama sie obroni !

Yui
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Ja pierdziu...takie wpisy sa tak nierealne ze az strach....

Ali
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Panie Inzynierze/ Wioletto/ Obserwatorze...czy jak tam sie zwiesz -nieładnie tak kłamać!

Inżynier IT
@Ali 05.09.2018 20:58

Ali a co konkretnie jest nieprawdziwe w mojej opinii?

InżynierIT2
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Tak....?

Sympatyk COI
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

Hej, To chyba bardzo krótko pracujesz w tej firmie albo jesteś panem mw lub kw albo nasłanym przez nich zaciemniaczem. Takiej ignorancji i braku poszanowania dobrych praktyk czy wypracowanych standardów jeszcze nie było!!!

Inżynier IT
@Sympatyk COI 07.09.2018 21:27

Drogi Sympatyku COI gwarantuje Ci, że MW i KW nie wchodzą w architekturę kodu, czy jak to nazwałeś "dobre praktyki" wynikające z podejścia do wytwarzania oprogramowania. Podaj proszę jakieś przykłady, może zacznij od nazwy projektu, w którym pracujesz. Może siedzimy obok siebie ;)

pracownik1
@Inżynier IT 06.09.2018 10:04

chociażby to, że do przestrzegania prawa pracy nie wystarczy samo napisanie regulaminu, ale trzeba go przestrzegać, a z tym to już jest problem. Firma zmaga się z olbrzymimi falami rotacji pracowników od połowy 2016 r. a co za tym idzie z ciągłymi lukami niedoboru specjalistów.

to tyle
@Inżynier IT 05.09.2018 12:14

No właśnie - robicie nowe rozwiązania a CEPIK 2.0 leży i kwiczy bo nie potraficie naprawić prostych błędów od roku... Co wdrożenie to bubel

anonymous

PR manadżer - no tak się napracował biedaczek w tym miesiącu, że chyba nagrodę dostanie. Odkąd jest - jakoś nie widać żeby coś działał, może ktoś coś zauważył, bo ja nie

Miu
@anonymous 11.10.2018 07:08

2 sprzeczności w jednej wypowiedzi - człowieku pracą się zajmij i zacznij od rozliczania samego siebie.

Igor Ryciak

Taka magia zdarzyła się w Centralnym Ośrodku Informatyki: https://www.coi.gov.pl/codeweek/

Smut

Żal, że kolejni pozytywni ludzie - specialisci w swojej dziedzinie , kierownicy, PM, odchodzą.......COI traci - a ma ogromny potencjał !!

JA

Podczas rekrutacji usłyszałem od pani z HR, że skontaktuje się ze mną niezależnie od wyniku. Minęły prawie 2 miesiące i cisza. Jak się coś obiecuje to warto o tym pamiętać i poinformować o procesie rekrutacji. W innym wypadku pozostaje wrażenie mało profesjonalnej firmy.

ja2
@JA 11.09.2018 21:34

Miałem teraz tak samo. W lipcu rozmowa i nic. Jeśli się przedłuża rekrutacja czy coś to trzeba mówić. W firmie, która mnie zatrudniła, dostawałem statusy co chwila o moim procesie a w COI pani od rekrutacji jest bardzo niesłowna.

Były pracownik
@JA 11.09.2018 21:34

Ja z kolei zostałem oczarowany na rekrutacji wizją i misją oraz narracją sukcesu. Niestety dałem się nabrać, rzeczywistość okazała się absolutnie odmienna od tego co usłyszałem. Już tam nie pracuje ...

Co?
@Były pracownik 12.09.2018 10:12

Czyli nie przedłużyli Tobie umowy po 3mc?? Bo nie rozumie??

JA2
@Co? 13.09.2018 14:10

To nie ma związku z decyzją z ich strony. Tematem kluczowych jest to, żeby mówić prawdę

Mm
@JA2 14.09.2018 07:27

Nie rozumie, dla mnie wyglada to tak ze po 3mc obie strony zdecydowały ze kandydat/praca nie są odpowiednie?? Co w tym dziwnego - po to jest okres próbny.

pracownik1
@JA 11.09.2018 21:34

Zapytaj ile mają otwartych rekrutacji i ilu pracowników aby je zrealizować (ale nie w całym zespole tylko ilu pracowników zajmuje się strikte rekrutacją) a sam odpowiesz sobie na to pytanie. Wymagania to jedno, a fizyczne możliwości i ilość pracowników to zupełnie co innego. Jako obserwator z zewnątrz współczuję zespołowi HR.

pooo
@pracownik1 24.09.2018 20:13

Co za marne tłumaczenie się

Muka

Było lepiej, jest gorzej zwłaszcza po tak zwanej "dobrej zmianie. Na plus pieniądze jak się ktoś wynegocjuje odpowiednio, ciekawe projekty jeśli ktoś lubi państwówkę atmosfera jak się trafi na podobnych w poglądów ludzi i stworzy włąsną koterię, impreza firmowa raz do roku (talon na pół piwa gratis!) Na minus powszechne donosicielstwo, ludzie nie są zainteresowani czymkolwiek tylko przesiedzeniem swoich dupogodzin i nie mają zainteresowan, zero koleżeństwa, przepłacani #programiści15k któryz nie potrafią sprawdzić ip, do tego są chamscy i butni bo przecież tyle zarabiają to pewnie są lepszy no i część kierowników którzy uważają się za nadludzi a w rzeczywistości potrafią coś około zera ale mają kumpla dyrka albo ktoś ich przyniósł w teczce.

Muki2wie
@Muka 04.07.2018 14:46

Potwierdzam!!!

anonymous
@Muka 04.07.2018 14:46

przydałaby się jakaś porządna kontrola bo aż żal patrzeć jak rządzi się państwową firmą za państwowe pieniądze

Pracownik

Zastępca ds fin i adm to powinna być osoba, która co nieco zna się na księgowości. A tu klapa, totalna porażka. Za to przyjaźń z KW pozwala na przymykanie oczu na wiele. (usunięte przez administratora)

Pracownik.
@Pracownik 14.09.2018 07:33

Dajcie już spokuj wszystkim pracownikom, jak coś nie odpowiada można to formalnie zaadresować - oczernianie na forach jest bardzo nieetyczne i nieprofesjonalne.

pracownik1
@Pracownik 14.09.2018 07:33

o kulturze osobistej i szacunku proszę zapomnieć

Luck

Witam, chce aplikować do COI ale po negatywnych komentarzami zaczynam mieć wątpliwości - proszę o uczciwe opinie o instytucji. Wszystkim „pseudo pracownikom” z góry dziękuję. Potrzebuje uczciwych opini.

Cezar

Chce aplikować do działu IT, poradźcie czy warto i jak wygląda rekrutacja, jakie zarobki?

Jurand

Chcę aplikować na specjalistę ds zamówień publicznych. Czy może ktoś rzetelnie wypowiedzieć się na temat atmosfery i systemie pracy w tym dziale?

IP i art. 212

Za niektóre wpisy można założyć sprawę. art.212. Policja itd. Już współczuję

Pisbolszewia
@IP i art. 212 08.09.2018 21:35

Dokładnie, kto podniesie rękę na partię, władzę i rząd ten musi wiedzieć, że ręka ta zostanie mu uwalona! Kwacz do rytmu albo wywalaj w podskokach, taki to rytm w tej firmie teraz grają - pis, pis.

Pro-mista

Pracuję od ponad roku. Robię swoje, i nie dotyka mnie to o czym piszą tu kreciki :-) Jaki terror????? Ludzie to są jakieś żarty

Ahoi
@Pro-mista 03.09.2018 20:25

Stosowanie zdrobnień w stosunku do ludzi z forum jest złośliwością i jak rozumiem, ma na celu umniejszenie ich wiarygodności. Jeśli chodzi o żarty to nie widzę, żeby tym co piszą opinie było do śmiechu...robaczku :)

Pro-mista
@Ahoi 03.09.2018 23:17

Rynek jest tak chłonny, że nawet ty sobie poradzisz :-)

Kasia
@Pro-mista 04.09.2018 21:29

Nie mierz wszystkich swoją miarą skarbeńku :*

Wioletta

Pracuje w tej firmie od miesiąca, niektóre z opini uważam za krzywdzące dla pracowników których poznałam. Jak w każdej firmie można znaleźć różne osobowości i z gustami się nie dyskutuje- ale ja wiem ze poznałam tu wielu inteligentnych, kompetentnych pracowników którzy wiedzą jak ważne projekty są prowadzone w COI. Presja czasu tak jest, ale wiedziałam o tym przy zatrudnieniu i świadomie podjęłam decyzje co do tego- nie jest jakoś inna niż w moim poprzednim miejscu pracy. Jak narazie nikt mnie nie prosił o wykonywanie nadgodzin, ale wiem też, że jeżeli tak będzie to płacą za każdą jedną( tak mówią inni). Wynagrodzenie uważam za ponadprzeciętne - przynajmniej w moim obszarze. Trochę skomplikowany budynek - można pochodzić w kółko kilka razy :) ale widoki zacne. Jak na pierwszy miesiąc polecam... zobaczymy co będzie dalej...

tomasz
@Wioletta 19.07.2018 20:08

kłamiesz - żadnej wioletty nie zatrudniono w ciągu miesiąca - ba nawet w ciągu ostatniego roku. nadgodzin mieć nie będziesz bo w działach typowo biurokratycznych nie ma roboty wymagajacej nadgodzin

lamia
@tomasz 27.07.2018 12:47

Tomasz, ludzie w najbardziej biurokratycznym dziale w Katowicach pracują od dwóch lat po minimum 10 godzin dziennie :)

Wioletta
@tomasz 27.07.2018 12:47

Witam, @Tomasz zakładam że jesteś pracownikiem - może kadr skoro tak świetnie orientujesz się w zatrudnieniu ;) - może spotkajmy się żebyś wiedział że istnieje :) .... @Ali proszę przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz- ze zrozumieniem polecam ;)

Dell
@Wioletta 19.07.2018 20:08

Napisz jak idzie? Czy opinia się potwierdza ?

Solo
@Wioletta 19.07.2018 20:08

Jak Twój komentarz się ma do innych negatywnych? Czy po czasie zmieniłaś zdanie?

ITR
@tomasz 27.07.2018 12:47

Człowieku a Ty podajesz prawdziwe imię? masz zatwardzenie?

Kir
@Wioletta 19.07.2018 20:08

Widać, że nie jesteś tym , kto zamiast pracować trzęsie się w dzień a wieczorem na go worku cwaniakuje :-)

Adam66
@Kir 04.09.2018 21:34

Komentowanie wlasnych wpisów jest zenujace, choc chyba bardziej niepokoi... praca w coi chyba konkretnie nadszarpnela psychike :D

Niezadowolony

Dziś nie było mleka bez laktozy na 13, niedobrze

Anna

Czy ktos wie z czego moze wynikac tak ogromna rotacja pracownikow?

Balu
@Anna 25.08.2018 13:23

Jak ogromna? Ogromna to pojęcie względne... czy jest większa niż w podobnych firmach???

Ghyua
@Balu 26.08.2018 20:44

Większa zdecydowanie.

Balu
@Ghyua 27.08.2018 17:14

Większa od czego? Co to znaczy że większa? Jaki jest %? Czy to tylko opinia a nie faktyczne dane?

hyunda
@Balu 27.08.2018 17:24

Prosze przedstawicieli pracodawcy o nie zabieranie glosu bo to zakloca wymiane opinii i jest zalosne.

Ali
@hyunda 28.08.2018 10:22

Słuszna uwaga!

Balu
@hyunda 28.08.2018 10:22

Nie jestem przedstawicielem Pana Pracodawcy. Chciałem poznać dane statystyczne. Przy okazji wymiana opini polega na odniesieniu się do tematu nie tylko jednej ze stron wiec nie rozumię zarzutów w kierunku pracodawcy.

PKT4
@Anna 25.08.2018 13:23

Nie rozumiem w ogóle zdziwienia rotacją. Czy ktoś z Was pracowała w innych firmach o podobnym profilu? Wszędzie jest wysoka rotacja. Po prostu jak nie tu to tam

Adam66
@PKT4 29.08.2018 07:50

Wszedzie wysoka...podaj statystyki!

Pracownik
@Balu 28.08.2018 22:44

Na co liczysz!? Na raport z cyferkami?Jak chcesz odniesienia do tematu drugiej strony to skontaktuj sie z coi i nie mecz. Statystykami mozna zonglowac i nie odzwieciedla one koszmarnego klimatu coi i DUZEJ ROTACJI widocznej golym okiem. Przy okazji, kazdy ma prawo do wlasnej opini i nie musi Ci jej uzasadniac liczbami.

PKT4
@Adam66 29.08.2018 11:03

Człowieku wyluzuj. Tryb rozkazujący stosuj sobie w domu. Może trochę relaksu, saksu itp. Albo jakaś terapia

Adam66
@PKT4 30.08.2018 00:26

Dawaj statystyki i to już he he :):):) A terapia "dzięki" pracy w COI jest niezbedna.

Big

Dziś były duże korki w drodze do biura

Obserwator

Pracownicy, którzy piszą negatywne opinie - SAMI SOBIE WYSTAWIAJĄ OCENĘ. Zamiast zająć się pracą opisują niewiarygodne historie. To jest dowód na to, że nie praca jest najważniejsza lecz tematy zupełnie nieistotne.

Obsertwatorzy
@Obserwator 10.08.2018 10:47

bu ha ha !! :D Jak to mówią -uderz w stół...

waksyls
@Obserwator 10.08.2018 10:47

Moze pisza w czasie prywatnym, bo im sie uzbieralo? A ta proba ratowania wizerunku, cieniutka, oj cieniutka.

Dell
@Obserwator 10.08.2018 10:47

Pisac negatywnie/ pozytywnie to jedno! Pisać uczciwie to ważne, a nie w pryzmacie złości, żalu czy niespełnionych ambicji... narzekać każdy potrafi!

Pracownik
@Obserwator 10.08.2018 10:47

Kazdy ma prawo do swojej opini i takie sa tu wyrazane. Zamiast pluc jadem i zaganiac do pracy trzeba czytac ze zrozumieniem! Skad ta pewnosc ze niewiarygodne?!?! Taka nachalna proba reperownia wizerunku jest zenujaca...

Ali
@Obserwator 10.08.2018 10:47

Niewiarygodny to jest koszmarny klimat w COI. Nieistotny to jest kolor szminki szefa, a nie opinie o pracy, w której raczej nie ma szans na zmiany jeśli dyrekcja jak Obserwator, komentujących chce rozganiać/ zaganiać do pracy lub wmawia im że są do niczego.

Zostaw opinię o COI - Centralny Ośrodek Informatyki - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COI - Centralny Ośrodek Informatyki