CLAR SYSTEM

• Czapury
  • Kicin
Bydgoszcz - CLAR SYSTEM
Kalisz - Clar system
Katowice - Clar System S.A.
Kraków - Clar System
Łódź - CLAR SYSTEM S.A ZPCH
Warszawa - Clar system
Wrocław - Clar System

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o CLAR SYSTEM

Opinie o CLAR SYSTEM Poznań

Nie przegap nowości o CLAR SYSTEM!

OSZUKANY

30.01.2013 17:36

Piotr K. - 2013-01-10 18:24:33 Solidarność - 2012-08-23 16:54:23 d 24 Lutego 2012 roku działa w Konsorcjum Clarsystem Organizacja MiędzyzakładowaNSZZ ,,Solidarność" Adres mailowy [usunięte przez moderatora] Wszelkie nieprawidłowości występujace w tych firmach prosimy zgłaszać -postaramy się załatwiać te trudne sprawy pracownicze; oczekujemy na zapisywanie się do naszego załozonego związku Zawodowego ,,Solidarność" Delkaracje prześle po uzgodnieniiu adresu Mam pytanie do związków. Czy pracownicy wyłącznie clar system mogą być waszymi "człąnkami", czy inne powiedzmy spółki im podległe też podlegają? Jakie warunki trzeba spełnić aby być waszym członkiem i koszta z tym związane itp.? Podejrzewam że wiele osób by do was przystąpiło ale nawet o was nikt nie wie i nie słyszał! Za mało o was w firmie się mówi i mało się promujecie między pracownikami. Po prosze o więcej informacji i promujcie się więcej!Kolego te związki to fikcja, tak jak cała firma. Lepiej być bez pracy niż pracować dla nich!!!

24.01.2013 19:02

pn - 2013-01-23 16:39:44 witam wszystkich! zamierzam ubiegac sie o prace w Clar system, przeczytalem chyba polowe opini same skargi( [usunięte przez moderatora] koordynatorzy, kierownicy, dyrektor) pracownicy donosza na siebie na wzajem, gdzieniegdzie opinie o zlej atmosferze. Nikt nie podal konkretnych przykladow, same ogolniki ! Jak mam wyciagnac wnioski z waszych opini bez konkretow???Czy mam wyciagnac wnioski, ze wiekszosc pracownikow to malkontenci ( to tez potrafie zrozumiec, malkontenci sa wszedzie)ale cos mi tutaj nie pasuje, za duzo malkontentow i za malo konktretow na lamanie przepisow i niewlasciwego postepowania wspolpracownikow???Prosze dajcie mi konkretne przyklady na zarzuty ktore podaliscie! ! ! przeciez piszecie anonimowo, nikt was za to nie ukarze, ze piszecie prawde!!!Może być. Praca jak praca a wszystko gdzie i u jakiego kierownika wtrafisz. Wszędzie w podobnych firmach o tej branży jest podobnie i wynagrodzenie tak samo. Szkoda tylko że nie doceniają pracowników którzy są zaangożowani w to co robią, ale to wszędzie tak jest już.
    pn

23.01.2013 16:39

10.01.2013 18:24

clode

10.01.2013 10:22

Wszedłem na opinie o CS tak z ciekawości i stwierdzam, że poziom znajomości języka ojczystego u 99% piszących to skandal!!! Popełniacie błędy ze wszystkich możliwych grup: ortografia, składnia, interpunkcja i stylistyka. Moderator powinien to wszystko usunąć, bo nie daj Boże jakieś dziecko to przeczyta i potem będzie tak mówić i pisać. A co o waszych żali... Cytując klasyka: NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI. Nie wiecie jakie macie prawa, o co się upomnieć itp. pretensje do siebie!
    anonimka

28.12.2012 18:18

Na przyzwoitości powinni sprawdzać co się dzieje z ich ludzmi. Wiem że nikt na siłe nikogo w firmie nie trzyma ale jakieś normy obowiązują chyba w firmie. Nie placi nikt nam za lerzenie ale to my firme utrzymujemy i powinni zachować się co do nas i jakoś z szacunkiem i zgodnie z normami!
    kaśka

12.12.2012 00:09

niewiem jak gdzie ja pracowałam przez ostatni rok w tej firmie i nie nażekałam z koleżankami ja w ochronie ,one w usługach pożądkowych koordynatora i biuro miałysmy w bydgoszczy i życzyłabym każdemu mieć takiego koordtnatora jak my człowiek normalny ,wysluchał załatwił co mógl,co było możliwe było załatwione dziewczyny z biura jak dzwonione było wszystko zaraz załatwiały nie piszcie że nie dają umów ,niepłacą że wszyscy żli to zależy od ludzi trafiliści na takich co oszukiwali ,co mogę dodac to prawda jest taka że w głównej siedzibie w biurach siędzą wielkie panie z Poznania i myślą że już gdzie inndziej to już matoły i podżędny gatunek ,ale co do firm są od nich jeszcze lepsi w innych firmach co wejdą na stołki dyrektorów oddziałów myślą że jak dadzą sprzątaczce tytan wc to tym mają myć wszystko od biur po toalety teraz w takiej firmie pracuję mamy dyrektorke co niewie co to spryskiwacz lud dozownik do płynu ha ha ha ,,niewiem jak została dyrektorem ...więc nienażekajcie cieszcie się jak jakoś się pracuje bo możecie trafić gożej nie z wyboru tylko z konieczności pozdrawiam tych nie zadowolonych
    anonimka

03.12.2012 17:12

Nareście coś mondrego ktoś coś napisał!

30.11.2012 18:36

wróg - 2012-11-27 12:58:49 Firmie panuje Mobbing wybiera się brygadzistkę która nawet skończyła ledwo Podstawówkę (MATOŁ ,GAMOŃ) Ludzi traktuje jak szmaty lubi ludzi który ,brudni, (usunięte przez administratora) plotkarzy ,jak się traktuje pracowników porządnych jak szmaty umowy śmieciowe wygodne dla pracodawcy Nikt nikogo na siłe w firmie nie trzyma! Komu nie pasuje to może zmienić firme. Kiedyś tak było że trzeba było mieć szkołe a teraz liczy się doświadczenie! Pracowałem w podobnej kiedyś firmie i co z tego że kierowniczka była po maturze jak była burakiem bez kultury i jakiego kolwiek doświadczenia! Wszysto pytała się mnie bo jako wieloletni pracownik znam zasady pracy w takich firmach, ona żadnego pojęcia nie miała w banży utrzymania czystości! Po paru latach nauczyła się i zrobili ją w firmie dyrektorem a mi obiecała stanowisko kierownika,ale na obietnicach się skończyło tylko. Musiałem odejść bo powiedziałem jej w oczy co myśle o niej. Teraz pracuje w tej firmie i zasady pracy są jednakowe jak wszędzie, umowy formowane podobnie i obiecują wiele czy spełnią to się o karze. Oszukają mnie to odejde i pujde do podobnej, takich firm jest do wyboru do koloru a z moim wieloletnim doświadczeniem przyjmą mnie od razy, bo ja lubie robić to co robie i nie wstydze się powiedzieć że jestem pracownikiem gospodarszym i sprzątam, a płacą wszędzie podobnie! I po co te żale i lamenty, po prostu powiedzieć o swoich uwagach na temat firmy i wystarczy. Bo wszędzie jest jednakowo a ostatnim okresie pracownicy w naszej branrzy są ostatnio wychwytywani i poszukiwani, więc powodzenia życze wszystkim pracownikom w firmie i tym biurowym i tym z najniszego szczebla co i ja pochodze aby szanowali się na wzajem, bo czasem ten co miotłą pracuje ma więcej szacunku na człowieka i rozumu w głowie nisz ten na stołku, nie chce nikogo oberzać tylko wyczulić! WZAJEMNEGO SZACUNKU PROSZE W FIRMIE!!!!
    ewa

19.11.2012 10:16

prosze jaka kultura jest u ciebie smieszne co napisales tylko nie przemyslales ....
    anonimowy

15.11.2012 17:06

Witam. Nie wiem jak jest w wewnątrz waszej firmy ale widze jak wasi pracownicy pracują. Od pewnego czasu wasza firma sprząta u nas na obiekcie pod warszawą w radzyminie. Musze przyznać że byliśmy z kolegami uprzedzeni do osób i całej firmy! Ale po dłuszej obserwacji widze że ludzie są OK i firma jak firma zewnętrzna niczym się nie odróżnia od firm. Niedawno byliśmy z kolegami świadkami jak zwykła sprzątaczka ublirza chyba swojemu przeorzonemu i to przy ludziach! On wysłuchał i powiedział tylko że wydał polecenie służbowe i ma go wykonać a ona w śmiech. Ja na miejscu tego gościa dał bym jej w r...y....j że kopytami by się nakryła,ale on trzymał nerwy na uwięzi i nie dał się i poszedł! Powinniście bardziej dobierać sobie pracowników, rozumie że jestecie zakładem pracy chronionej i różne istoty ludzkie przyjmujecie ale tak się nie rozmawia ze swoimi spółpracownikami bo wasi pracownicy są wizytówką u nas na obiekcie! Mam nadzieje że poza tą moją uwagą jestecie w porządku w przeciwięństwie do tego co tu czytamy o was.
    strange19

20.09.2012 12:52

Niestety rzetelności w tej firmie nie ma. Moja mama miała zacząć pracowac w tej firmie. Przy podpisaniu umówy nie kazali wpisywać daty. Umowy mama nie otrzymała. Pani podpisująca z nią umowe powiedziała, że warunki są takie, że umowe otrzymuje się dopiero po tygodniu pracy. Co to za śmieszne warunki? Umówili mame na pierwszy dzień pracy, który był przekładany kilkukrotnie- nie mówie już o formie w jakiej mama dowiadywała się o tym. SMS wysyłane koło 23:00 wieczorem, że jednak na drugi dzień nie idzie się do pracy, są troche poniżej poziomu. W końcu mama pojechała pierwszy dzień do pracy - sprzątanie banku. Otrzymała informację na miejscu, że tam już pracuje inna osoba z firmy i bardzo jej dziękują. Wróciła do domu. Niestety myślałem, że tak będzie po przeczytaniu tego forum zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami i oczywiście będe je rozgłaszał. Mam nadzieje, że nikt nie będzie się nabierał na warunki tej firmy. Dodatkowo wspomnę, że otrzymali wsparcie z Uni Europejskiej i dostają fajne dofinansowanie a pracownicy jakoś z tego nic nie widzą.
    Ela

18.09.2012 13:14

Clar to rzetelna firma, nie zgadzam się z komentarzami poniżej
    Michasia

07.09.2012 11:53

To chyba Twoje stanowiski mi w czerwcu proponoano ale po preczytaniu opinio zrezygnowałam tej firmy
    ja

07.09.2012 11:47

a ortografia jakaś obowiązuje?????
    ja

07.09.2012 11:39

ale lukrujesz... dodatkoa premia czy jstś na etacie aby pisać takie durne rózowe laurki????
    PK

22.08.2012 19:34

(usunięte przez administratora) Wszelkie nieprawidłowości występujace w tych firmach prosimy zgłaszać -postaramy się załatwiać te trudne sprawy pracownicze; oczekujemy na zapisywanie się do naszego załozonego związku Zawodowego ,,Solidarność\" Delkaracje prześle po uzgodnieniiu adresuWitam Oczekuje konkretnych informacji jak można zostać członkiem związków zawodowych i czy to prawda że firma CLAR SYSTEM ma co kolwiek spulnego z firmą sc-sysrem lub impel? Niedlugo zostane waszym pracownikiem i oczekuje konkretnej otpowiedzi, jeśli wyjdzie że jestem oszukany na samym początku to nie chce i nie będe waszym pracownikiem. Takich firm jest multi i do wyboru i do koloru! Pozdrawiam
    gren

27.06.2012 21:18

takie samo zdanie jest i moje w tej klice-Firmie nie ma miejsca na myślacych ludzi!!!

27.06.2012 18:08

Jestem mocno rozczarowany tą firma, pracowałem w Poznaniu na stanowisku brygadzisty z możliwością przejścia na stanowisko koordynatora.. ale, że ja jestem uczciwy i człowiek myślący to mnie zwolnili….{ jest tam wielu takich jak ja} sądzę że błąd jest w samej dyrekcji i sposobie zarządzania i rozliczania.. wszytko jest na zasadzie emocjonalnej a nie racjonalnej. Cieszę się bardzo ,ze mogę spojrzeć sobie rano prosto w oczy i cieszy mnie też ze a byli pracownicy nadal mnie szanują i pytają mnie gdzie pracuje i czy pamiętam o nich…..
    kubiak

14.06.2012 18:10

be firma beeeee....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CLAR SYSTEM?

Kontakt - CLAR SYSTEM

Janickiego 20 B 60-542 Poznań

malina

27.04.2012 14:55

Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy jest ktoś z Wrześni, kto pracuje w tej firmie? czy mógłby ktoś coś powiedzieć na temat tej firmy?
    danka

04.04.2012 19:34

Co to jest zwiazek zawodowy? Związek zawodowy to organizacja pracowników, którzy postanowili zorganizować się w celu reprezentowania swoich interesów wobec pracodawcy. Pracownicy organizują się w Związek po to, aby uzyskać: •lepsze wynagrodzenie •płace za nadgodziny •premie •odpowiednie warunki pracy •sprawiedliwą ocenę pracowników •dobrą atmosferę pracy Mówiąc krótko pracownicy tworzą związek zawodowy po to aby skutecznie reprezentować swoje interesy.Polskie prawodawstwo (ustawa o związkach zawodowych) mówi, że reprezentatywną organizacją pracowników do rozmów z pracodawcą jest związek zawodowy. Tak więc jeśli pracownicy chcą skutecznie rozmawiać z pracodawcą powinni zorganizować się w związek zawodowy. W Polsce prawa pracownicze regulowane są przez zapisy Kodeksu Pracy. Jednakże istnieje możliwość wynegocjowania kodeksu pracy, który będzie zadawalał pracowników w twojej firmie. Takim zbiorem przepisów prawa pracy wynegocjowanym na poziomie firmy jest Układ Zbiorowy Pracy.Upoważnione do zawierania układów zbiorowych pracy z pracodawcą są tylko działające na terenie zakładu pracy związki zawodowe. Czyli jeśli w firmie nie działa związek zawodowy nie ma możliwości zawierania układu. Tracą na tym pracownicy, których praw broni się tylko w oparciu o wyznaczający minimum Kodeks Pracy. Zacznijmy od początku ... --------------------------------------------------------------------------------
    plis

03.04.2012 20:27

udzielcie odpowiedzi
    zuza

03.04.2012 20:25

a płacą chociaż na czas?
    anna

03.04.2012 15:32

Pracodawca nie jest nietykalny, nie narzekajcie tylko zróbcie coś konkretnego. Ja wstąpiłam do związków zawodowych które powstały w CLAR SYSTEM, a także SOLCOM-BAYARD. ZZ to dla pracodawcy zgryzota to prawda, ale nie może być tak że pracownik podstawowy jest wyzyskiwany choć tak naprawdę to dzięki pracownikom gospodarczym Prezes jeździ samochodem takim jakim jeździ.
    Polka61

29.03.2012 17:10

tak sobie czytam te wypowiedzi i myślę, że polacy to bardzo sfrustrowany naród.. narzekaja, że nie ma pracy, narzekają, że ją mają.. uważam, ze w firmie Clar System, która zajmuje sie sprzątaniem i ochrona obiektów nie trzeba miec wielkich kwalifikacji więc i zarobki nie będą za wielkie. Jak się komuś nie chce pracowax to i w raju będzie im żle... ludzie mniej narzekajmy a więcej pracujmy... i bedzie super
    do czyścik

29.03.2012 17:05

a na czym to straszenie polega... a może Ci się robic nie chce hahahah
    Polka61

29.03.2012 17:00

wiesz co człowieku... masz rację Ty się do takiej roboty nie nadajesz... do miotły?? no nie... powienienes sie zając pisaniem DONOSÓW to ci wychodzi hahahahh najlepiej. siedzą takie typy po katach i patrzą żeby czas minąl i do domu, a kasy to by chciał jak Premier. dziwi mnie jeszcze jedno, taki zły koordynator a wygrywa konkursy na najlepsze obiekty :)
    danka

29.03.2012 07:52

Od Lutego 2012 roku działa w Konsorcjum Clarsystem Organizacja MiędzyzakładowaNSZZ Solidarność w konsorcjum clarsystem Adres mailowy [email protected] [email protected] [email protected] [usunięte przez moderatora] Pan [usunięte przez moderatora] ze swoim dworem ten fakt ukrywa przed załogą! Wszelkie nieprawidłowości prosimy wystepujace w tych firmach prosimy zgłaszać -postaramy się załatwiać te trudne sprawy pracownicze; oczekujemy na zapisywanie się do tego załozonego związku Delkaracje prześle po uzgodnieniiu adresu
    Paula Płock

28.03.2012 09:22

Witam czy jest ktoś z Płocka pracujący w tej firmie który również został oszukany przez pseudo firmę czy jedna osoba musi robić za 4 proszę o pomoc
    truskaweczka

21.02.2012 14:24

Grupa znaczna i umiarkowana jest w tym roku preferowana w tej firmie.Zatrudniona jestem na cały etat.Zglosiłam się do lekarza w zakładzie i dostałam zaświadczenie.Teraz pracuję na cały etat tylko siedem godzin.W ubiegłym roku pracowałam osiem i za każdą ósmą godzinę miałam płacone dodatkowo,niestety w tym roku państwo zmieniło przepisy i juz nie płacą za nadgodziny.W takiej sytuacji pracuje siedem godzin za normalny cały etat wynagrodzenia.Pracuję w tej firmie dwa lata i jestem bardzo zadowolona.Czasami tylko brakuje zaopatrzenia w papier,ale nie jest źle.Byłam już na szkoleniu i turnusie bezpłatnym rehabilitacyjnymw Boszkowie i było super.Nie mam problemu z osobami nami kierującymi są ok.Polecam.Najlepiej dostać pracę na rano,wtedy jest lżejsza praca chociaż wciaż każdy nas widzi.Ale mniejszy zakres pracy.
    laaaala

20.02.2012 20:38

ludzie przecież to co ta firma sobą reprezentuje to żenada prowadzą nabór pracowników w samochodzie na parkingu szok że jakiś urząd nadzoru się nimi nie zajmie,przyjmują emerytów na czarno makabra co się dzieje
    truskaweczka

20.02.2012 17:48

Ja pracuje w tej firmie i u nas w Poznaniu panie z trzecią grupą są zatrudnione na 7/8 etatu na umowę na czas określony.
    róża

16.02.2012 13:10

Witam. Staram sie o prace w tej firmie i czytam różne opinie, w takiej sytuacji nie wiem co mam zrobić. Mam grupe umiarkowana, czy to oznacza że bym dostała umowe zlecenie? Jakie są płacę? Z góry dziekuje za odpowiedz.
    Czyścik

10.02.2012 16:21

Masz racje ludzie z 3 grupa dostaja umowe zlecenie z nie wpisana data tak robi pan [usunięte przez moderatora] tylko przyjeżdża i straszy ludzi zwolnieniami i tylko brygadzistka [usunięte przez moderatora] to sie nie boi zwolnienia ale mysle ze wkrotce sprawa znajdzie swoj final w PIP a pozniej w sadzie pracy dostaja kupe kasy z pefronu maja fundusz socjalny a dla pracownika to najnizsza krajowa .
    cLAROWNY

12.01.2012 18:32

Kierownicy to ludzie bez serca wykształcenia oraz kultury i co najważniejsze wiedzy. nie szanuja człowieka i maja nas za śmieci Dyrektorzy regionalni... no cóż... nie chcę się zniżać do ich poziomu. Koordynatorzy [usunięte przez moderatora] wszystkich-mają przyznane wyższe wynagrodzenia dla pracowników-ale dają nam najniższe.... reszta na premie dla nich i popijawy na szkoleniach.ZMKNĄĆ TA FIRME
    Kris

12.01.2012 17:22

Byłem tam zatrudniony do końca roku jako prtier.Oczywiście nikt nie raczył mnie poinformować że nie mam przedłużonej umowy.Pan kierownik (chyba przez pomyłkę) wyjaśnił mi że jest za dużo ludzi więc moja umowa nie jest przedłużona.Ale półtora miesiąca wcześniej sam zatrudnił jeszcze jedną osobę,a mi co mam pierwszą grupę zaproponował pracę przy sprzątaniu gdzie trzeba nawet zrobić do 10 km dziennie.Ludzie którzy mogliby wykonywać taką pracę siedzą i po znajomości mają lekką pracę,a niepełnosprawni najwyraźniej muszą na nich zarobić.Takie firmy okradają tylko państwo i wykorzystują ludzi.Powinno się je likwidować i powinni wypłacić ludziom pokrzywdzonym i oszukanym odszkodowania.
    Pracownik były

09.01.2012 15:25

PRACOWAŁEM FIRMIE CLAR SYSTEM [ W JANKOWICACH ] TO OSZUSTY A TYM BARDZIEJ ICH PRACOWNICY NP;[usunięte przez moderatora] KORDYNATOR TA OSOBA NAWET NIE POTRAFI USTAWIĆ LUDZI NA STANOWISKA JEDNYM SLOWEM [ GAMOŃ ] A [usunięte przez moderatora] KOORDYNATOR OBIECAŁA ZŁOTE GÓRY NA POCZĄTKU A POTEM OBCINAŁA PREMIE ŻEBY SIĘ PRZYPODOBAĆ DYREKTOROWI JEDNYM SŁOWEM NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY IDZIE SOBIE ZROBIĆ GARBA ???????????????
    ruda małpa

08.01.2012 18:54

muszę się wypowiedzieć bo mnie krew zalewa jak bezsensowne czytam opinie i niesprawdzone plotki sama pracuje na duzym przemyslowym obiekcie Bridgestone w Poznaniu i nie slyszalam nigdy od swoich podwladnych narzekania i wogóle niczego niedobrego wazne jest aby z ludźmi umieć rozmawiać i kiedy trzeba to pomóc od tego jesteśmy a jeśli nie my to nasza góra tzn.dyrekcja to są normalni ludzie wiem co piszę.pozdrawiam i życzę więcej optymizmu :)
    xxx

06.01.2012 22:15

NP - 2012-01-05 14:26:27 Firma zatrudniających niepełnosprawnych na których jest największa kasa z PRFRONu. Organizacyjnie chaos i bałagan bo Prezes jest od spraw wyższego rzędu i się firmą nie interesuje... Zresztą był kopaczem piłki ustawianej za PRLu i chyba na tym się jego kompetencje kończą.. Firma się rozrosła dzięki min dotacjom z UE i z PFRONU. Gdyby miała funkcjonować normalnie na rynku to nie przetrwała by nawet jednego dnia... faktycznie nie ma z kim rozmawiać w tej firmie, nie można doczekać się umów

Zostaw merytoryczną opinię o CLAR SYSTEM