CLAR SYSTEM

• Czapury
  • Kicin
Bydgoszcz - CLAR SYSTEM
Kalisz - Clar system
Katowice - Clar System S.A.
Kraków - Clar System
Łódź - CLAR SYSTEM S.A ZPCH
Warszawa - Clar system
Wrocław - Clar System

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o CLAR SYSTEM

Opinie o CLAR SYSTEM Poznań

Nie przegap nowości o CLAR SYSTEM!

solo

16.01.2014 11:40

A we Wrocławiu ZUS kto pracuje jak tam jest napiszcie bo dostałem propozycję..
    Ania

15.01.2014 14:25

(usunięte przez administratora) Pisałam ,iż ze skargą nie ma po co jechać na (usunięte przez administratora) w Poznaniu ,ponieważ pan dyrektor do kierowniczki kierował takie słowa,,...to są twoi ludzie ,rób z nimi co chcesz...'' c (usunięte przez administratora)
    Akl

14.01.2014 19:29

A ja znam brygadzistę który ma szkołę ale niema żadnego pojęcia o kierowaniu ludźmi i rozdzielanie pracy! Nie szkoła ale wieloletnie doświadczenie się liczy i znajomość branży! Mieliśmy dobrego brygadzistę na obiekcie ale nasz kierownik go zabrał z obiektu a wsadził swojego znajomego ze "szkołą", zero pojęcia o sprzątaniu! Nie można mierzyć wszystkich jedną miarą. Zastanówcie się dokładnie nad swoimi wypowiedziami czasem.
    wojtek

14.01.2014 19:00

To zakład pracy chronionej czy ktoś w nim przestrzega norm zasad pracy ludzi niepełnosprawnych, piszcie o swoich problemach,
    Anna

24.01.2014 00:39

Tak ja pracuje w ZUS i powiem tak: trzeba pracowac jak w kazdej pracy ale niestety większosc pracownikow nie chce tego robic tylko narzekaja a z narzekania jeszcze nic dobrego nie wyszlo!!!!
    Ania

14.01.2014 08:57

Chcę jeszcze dodać ,że faktycznie brygadzistą zostaje ktoś kto nie ma wykształcenia i pojęcia o kierowaniu ludzmi Karierę robi osoba która dogadza na rózne sposoby koordynatorce ,a koordynatorka wyżej omijajcie Clar System opinia dotyczy Poznania iobiektu sprzatającego którym są Termy Maltańskie
    soloTak

14.01.2014 18:55

Zgadzam się koordynator zrobi wszystko by było o nim dobrze, ma brygadzistę niewyszkolonego jeżeli chodzi o prowadzenie zespołów i spraw interpersonalnych, ludzie pracują za małe kwoty i robią duże przestrzenie chociażby Uniwerek Wrocławski, czy ktos pracuje w ZUS bo tam dawano propozycje, napiszcie
    Paweł

19.12.2013 09:54

Firma jak firma,najniższa krajowa ciężka praca w sprzątaniu albo nieprzespane noce w ochronie ale przynajmniej płacą na czas co w dzisiejszych czasach jest już jakimś plusem.
    tina

13.12.2013 14:44

witam.pracuje firmie clar system wogole nie daja bony ani premie straszne(usunięte przez moderatora) tylko wykosztuja ludzi do pracy ze 1600brutto +premia 200 to jest nie prawda fałsz.
    ALA

05.01.2014 17:40

Zgadza się, wynagrodzenie urąga godności osobistej a wymagania nie wiadomo jakie. Premia może jest ale na papierze bo ja i koledzy z którymi pracuje nigdy jej nie widzieliśmy. Co dofinansowanie zwrotów za leki itp. to oszustwo kompletne! Żeby chociaż połowę kwoty zwracali ale to nic z tego, z wielką łaską zwracają co jakiś czas po wielkich prośbach ale 10 lub 20 procent. Przy zatrudnianiu obiecują bug wie co ale co do czego to i wynagrodzenia całego potrafią nie wypłacić!
    memka

03.12.2013 13:54

a jak jest w łodzi,jak się pracuje-chodzi mi o kadrę kierowniczą i atmosferę,od stycznia obiekt w którym sprzatam przejmuje właśnie ta firma
    monia plock

02.12.2013 17:19

Czy jest ktos kto pracowal w tej firmie na terenieplocka
    LUPIN

02.12.2013 16:22

Właśnie ta firma szuka pracowników do sprzątania i do pracy na produkcji jako operator maszyn produkcyjnych. Tu moje pytanie po co firmie sprzątającej operator maszyny? Oni coś produkują.

27.11.2013 09:34

Chcesz skończyć na prochach i środkach uspakajających to zatrudni się w clar system ,masz to jak w banku ,ale osobiście nie polecam

26.11.2013 21:32

Ta firma (usunięte przez administratora) ,znęcania się nad tymi co są naprawdę chorzy ,to psełdo zakład pracy chronionej ,radze omijać dla własnego dobra ,chyba że się chce skończyć na lekach uspakających i być manipulowanym i wietrznie zastraszanym
    PK

24.11.2013 10:38

Podejmując prace każdy wie na jakich warunkach jest przyjęty. Nikt nikogo nie trzyma na silę w firmie, na gębę do pracy nikt nie podejmuje pracy bo to nielegalne, a wykształcenie zbyt niema tu nic do znaczenia, liczy się doświadczenie w branży. Bo można mieć nawet wyże a nie mieć pojęcia o branży. Rozumie rozżalenie niektórych ale ale taka jest prawda. Zastanówcie się nar pierw za czym podejmiecie prace w jakiejkolwiek firmie i swoich oczekiwaniach względem wynagrodzeniem a obowiązkami jakie się wam oferuje. Pozdrawiam wszystkich.
    Box

23.11.2013 22:29

Ta firma to totalne nieporozumienie.Pracować każą za trzech ,a pensja najniższa krajowa.Zatrudniają chorych ludzi , a zdrowy by nie podołał tym wymaganiom. Do zarządzania ludźmi powinno się mieć chociaż średnie wykształcenie!!! NIE polecam nikomu tej firmy , zwłaszcza w Poznaniu
    Była pracownica

19.11.2013 12:01

Pracowałam w tej firmie. Przydzielono mnie do obiektu(sprzątałam biura. Miałam bardzo dobrą opinię, dobrze dogadywałam się z pracującymi tam ludźmi oraz z prezesem tej firmy. Mój kierownik zapewniał mnie,że będę miała przedłużoną umowę, która kończyła się w sierpniu. Niestety przyjechał i oświadczył mi, że jestem ostatni dzień w pracy. Do dzisiaj tak naprawdę nie wiem dlaczego mnie zwolnił. Jego tłumaczenia były śmieszne.Teraz wiem, że zaplanował sobie to jak byłam na urlopie. Strasznie emocjonalnie to przeżyłam. Po prostu się tego nie spodziewałam. Jeśli chodzi o zarząd firmy, dział kadr to nie miałam żadnych problemów, zawsze służyli pomocą. Zależy na jakim obiekcie się pracuje i na jakiego pracodawcę trafisz. Żal do mojego kierownika pozostaje,ale dziękuję za współpracę, szkoda, że tak krótko.

13.11.2013 20:05

Widzę że jeszcze można spotkać ludzi normalnych i nie zastraszonych ,otóż ta firma zatrudnia ludzi z grupą niepełnosprawności i dostaje dofinsnasowanie z pefronu na jedną osobę dwa i pół tysiąca a osoba pracująca dostaje z łaską tysiąc złoty ,ta firma nadaje się do sądu jak i do imspekcji pracy by wypadało to w końcu zmienić
    Elzbieta

28.10.2013 07:17

[usunięte przez moderatora].Najgorszy oddzial Szczecin z pania kierownik [usunięte przez moderatora] i koordynatorka [usunięte przez moderatora].Takie osoby wogle nie powinny zajmowac takich stanowisk.Wszystkim odradzam pracy w Clar System Oddzial Szczecin
    EliaszKolasinski

27.10.2013 23:10

Wrocilem tam poniewaz nic innego nie udalo mi sie znalezc, ale gdyby moj byly kierownik sie za mna nie wstawil bylbym bez pracy. Nie ukrywam jednak ze mam dosc nagunania wciaz w pracy za marny grosz i zwalniam sie z dniem 1 listopada.Wiec po krotce clar syem i lanua investment poland mialem okazje wam przedstawic i sami sobie odpowiedzcie co sadzic o tych firmach i czy chcecie z nimi wspolpracowac. Gdybym poszedl do inspektoratu pracy i opowiedzial im swoja historie bardzo by sie zainteresowal i zajal sprawa, ale ja nie jestem zlym czlowiekiem i nie bede nagabywal na innych, by w najgorszym wypadku ludzie potracili prace, wole trzymac sie od nich z daleka i ostrzegam innych. Przepraszam za bledy :-) Nazywam sie (usunięte przez administratora) i tez mowie jak jest :-)
    EliaszKolasinski

27.10.2013 22:48

Ja takze pracuje w tej firmie pol roku i chetnie powiem jak tam jest. Na wstepie dodam ze pracuje w firma lanua investment poland ktora ma wspolna siedzibe z clar system (ale to ubrania z logo claru nosze). Wiec na wstepie zakres moich obowiazkow to sprzatanie, ale ja pracuje na produkcji, malo tego jestem operatorem maszyny. Na poczatku powiedzieli ze to bedzie praca dwu zmianowa w zakladzie dedora w srodzie wlkp. Praca oczywiscie ponoc 4-brygadowa z tym, ze za miast 4ch dni pracy i jednego dnia wolnego ja mam dwa dni rano, dwa dni popoludniowka, trzy dni nocka. Owy trzeci dzien jest ruchomy, co tydzien mam trzy dni innej zmiany. Prqcuje w sobott, swieta i niedziele za 9,50 brutto (tu jest wliczona premia za niepalenie ktora daje zaklad w wysokosci 100zl, wczesniej mialem 8,90 i 100zl premi, a na samym poczatku 1600zl brutto oczywiscie, poniewaz za duzo nie mozna zarabiac. Skoro panstwo przewidzialo najnizsza sume wynagrodzenia to nalezy ja przyjac), tyle w kwesti wynagrodzenia c jest najwazniejsze. Pierwsza umwe otrzymalem po 3 tygodniach racy (kodeks pracy przewiduje na dostarczenie umowy tydzien czasu). Dlaczego tak dlugo zwlekali? A no dlatego, ze gdybym okazal sie zlym pracownikiem i zaklad pracy nie chcialby ze mna wspolpracowac po 2 tygodniach pracy (okres bez posiadania umowy) nie dostalbym od clar system/ firma lanua investment poland ani grosza, poniewaz nie bylo zawaRtej zadnej umowy miedzy mna a wsppmniana agendja pracy (to jest zaoszczedzenia na gorszych/niechcianych pracownikach). Kolejna rzecza, a raczej faktem o ktorym chcialbym wspomniec jest ich sprawnosc biura ladr, bhp i koordynatorow, a wiec mialem wypadek w pracy (cialem towar na odpad i wjechalem sobie nozem w palec tj. pierwszy opuszek palca drugiego czyli wskazujacy reki lewej). Zajscie bylo dnia 11 sierpnia tego roku, o wyadku wiedzial moj kierownik, posredniczka z clar system i moja koordynatorka lanua investment poland i mial zostac spozadzony protokul powypadkowy (kodeks pracy przewiduje maks 14 dni po jego zgloszeniu). Z racji ze nkt do mnie nie dzwonil w tej sprawie, sam sie o to pofatygowalem. 20 ktoregos sierpnia biuro lanua investment poland dowiedzialo sie ze mialem wypadek (oczywiscie gdybym nie zadzwonil dalej by nie wiedzieli) po czym chcieli mi ewidentnie wcisnac chorobowe zamiast wypadkowego (chorobowe wynosi 80% wynagrodzenia przy czym wypadkowe stanowi 100% wynagrodzenia) poniewaz kadrowa i koordynatorka chcialy bym dostarczyl swiadectwa pracy (w nich jest zawarta ilpsc dni wykorzystanych na chorobe, ilosc ta moze wynosic 30 kilka dni w roku, wiec jesli ktos by to wykorzystal wczesniej w innej pracy nie dostalby nic, badz kwote pomniejszona o ilosc dni przeznaczonych na chorobe/-y). Nie pozwalajac wcisnac sobie wspomnianego blefu sporzadzilem protokol po wypadjowy, ktory zostal zaakceptowany jako faktyczny wypadek (na protokol skladaja sie moje zeznania i zeznania swiadka oraz rozpatrzenie dolegliwosci w szpitalu ktory wydaje stosowny dokument). Dostalem wynagrodzenie 10 pazdziernika tak jak powinienem, ale nie dostarczyli mi orginalu zeznan moich, zeznan swiadka i sporzadzonego na ich podstawie protokolu po wypadkowego (bylo mi to potrzebne do zusu mianowicie do wniosku o jednorazowe odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu, w susie sie takze dowiedzialem ze firma powinna zrobic kopie tych dokumentow wypadkowych i przeslqc mi oryginal) wiec znowu sam musialem sie o wszystko troszyc i zadzwonilem z pytaniem dlaczego owe papiery nie zostaly przeslane do zus-u. Skonczylo sie na tym ze zostana wyslane (wraz z papierami L4 ktorych takze nie wyslali zusowi, a powinnie bezzwlocznie to zrobic, a o ktore sam sie uppmnialem, L4 bylo potrzebne mi do chorovowego). Na tym sie skonczyla moja przygoda z ww firmami poniewaz musieli mi placic za siedzwnie w domu nie chciali mnie pobownie zatrudnic

26.10.2013 09:33

Na temat Clar System szkoda mówić ,ta firma nie powinna istnieć ,jest tam wyzysk człowieka przez człowieka ,czy nikt nie rozumie że mając wypłaty tysiąc złoty po przepracowanym roku nie dostanie zasiłku z urzendu pracy ,bo musi być najnirza krajowa czyli 1200 ,dlaczego urzędy pracy więdząc jak jest wysyłają ludzi tam do pracy w pełni świadomi nie liczą się wogule z człowiekiem ,uważm że clar system powini mieć sprawę w sądzie jak urzedy pracy którzy ludzi tam wysyłają do pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CLAR SYSTEM?

Kontakt - CLAR SYSTEM

Janickiego 20 B 60-542 Poznań

bydg.

25.10.2013 22:13

Witam jak się pracuje w Bydgoszczy w Clar System , proszę o szczerą odpowiedż bo mam u nich pracować na grupie , czy Security Clar System z Wrocławia to to samo?
    były pracownik

05.10.2013 15:28

Pracowałem w tej firmie rok(oddział katowicki). Lepszego zakładu nie miałem. Kompletne umundurowanie przed podpisaniem umowy, wypłata zawsze na czas, przedłużenie umowy bez upominania się, koordynator obiektu sprawiedliwy,uczciwy, załatwiał wszystko szybko i sprawnie.
    solo

09.01.2014 13:31

bo miałeś umiarkowany stopień, lub umowę na kilka miesięcy na zlecenie, ja miałam okazję widzieć te złe rzeczy i dobre, szkoda ze nie szkoli się długo terminowych pracowników, k ordynatorowie nie mają umiejętności interpersonalnych które są potrzebne w zespole...oj.... ale bym pogadała z prezesem w poznaniu
    mloda

11.02.2014 17:38

zgadzam się z opinią byłego pracownika ja też z umową nie miałam żadnego problemu podpisałam papierki oddałam do biura i za pare dni miałam papiery i do pracy wypłaty na czas koordynatorka bardzo wyrozumiała a jak trafiłam na 3 miesiące na L4 z tego 1,5 miesiąca w szpitalu to Panie w biurze same mówiły żebym pierw doszła do siebie i jak będę się czuć na siłach to mam dopiero wrócić do pracy a brygadzistka co drugi dzień dzwoniła i pytała jak się czuje i czy wyniki mam dobre !! Wielka pozytywna opinia na temat tej firmy a już rok jestem z nimi
    obiekt coca cola w radzyminie

16.09.2013 19:33

wiki - 2013-09-11 20:53:16 Zgadzam się z opinią również w 100 % Dlaczego nie awansują osób z orzeczeniem,skoro to jest zakład pracy chronionej. Warunkiem powinno być minimum średnie wykształcenie i oczywiście niekaralność. Właśnie! Dziś miałem rozmowę z kierownikiem na obiekcie. Upomniałem się o swoje zaległe-6dni, w zamian zaczołga mi wiliczać że na dzień dzisiejszy to ja muszę dopłacić firmie bo więcej mi i tak dali. Skąd te wyliczenia to nie wiem, chyba z kosmosu. Na początku obiecują złote góry a co do czego to lepiej nie mówić, czy pracujesz 20 dni czy 30 dni to należy ci się (usunięte przez administratora) i to brutto. Dobrze że moja żona pracuje w rachunkowości w firmie to ja nauczę jak się nalicza pensje, poza tym pracując na umowę zlecenie nie należy ci się pasek wynagrodzenia, co za bzdura w zamian oferują ci jakiś rachunek za prace! Brygadzista na obiekcie wymagania ma niewiadomo jakie. Na obiekcie gdzie jest co robić i jest dużym, jest jeden co jeździ na wózku widłowym a drugi zamiata i zbiera śmieci, kpina brygadzista jest gorszy od kierownika bo gania i mówi że powinienem się cieszyć że mam prace. (usunięte przez administratora) Ja jak wytrzymam przez zimę to będzie dobrze. Dzwoniąc do biura w poznaniu za swoimi sprawami potem mi się dostaje za to że powinienem zachować drogie służbową tak usłyszałem od kierownika. (usunięte przez administratora) Mam nadzieją że czyta ktoś to z biura i zrobi porządek z ludźmi na nieodpowiednich stanowiskach!
    wiki

11.09.2013 20:53

11.09.2013 18:02

zagadzam się w 100% z ta opinią. cała prawda.żenada ta(usunięte przez administratora)
    mila4444

11.09.2013 18:00

zagadzam się w 100% z ta opiunia.cała prawda.
    gosia

29.08.2013 16:56

chce sie dowiedziec czy firma clar system i hectas to to samo?czy ktos wie?
    .......

26.08.2013 15:00

Czy ktoś z Was pracuje w Krakowie? Jakie są warunki? Czy na umiarkowany st.niepełnosprawności dostanę umowę o pracę? Zwrócą mi też koszty dojazdu?
    kordynator

05.01.2014 12:37

Teraz to szysko jest cały bałagan ! Przy pracy z poprzednim zarządzającym oddziałem można było spokojnie pracować i zarobić
    ira

21.08.2013 09:15

na pewno nie
    ira

21.08.2013 09:11

zgadzam się z tą opinią a 100%
    Jadzka

19.08.2013 16:31

gosia - 2013-08-19 16:01:36 czy ktos wie może czy zakład cleaner i cler system to ta sama firma?proszę o odpowiedźTa sama. Jedna z ponad dwudziestu firm należąca do CLAR SYSTEM.
    gosia

19.08.2013 16:01

rekrut

15.08.2013 12:00

proszę o opinie chce się zatrudnić w tej firmie czy ktoś pracował tam ze środkowej Polski?
    pracownik od dwóch lat

10.08.2013 09:57

ja tu tylko sprzątam - 2013-08-09 11:47:39 gość*** - 2013-08-08 11:24:47 Chciałem zatrudnić się w tej firmie oferowali(usunięte przez administratora)brutto i umowę o prace .Pierwszego dnia pracy oferowali już jedynie umowę zlecenie i stawkę(usunięte przez administratora)ł na rękę. Lepiej już nic nie robić i siedzieć w domku. Trzeba się szanować.Na jakie stanowisko sie zatrudniałeś? Może nie miałeś grupy. Osoby z grupą mają umowę o prace i 1(usunięte przez administratora)zł Ja mam grupę i mam (usunięte przez administratora)zł na rękę! A umowę na 1600zł brutto! Ta firma to oszustwo i same przekręty w niej, obiecują złote góry a prawda jest inna!
    ja tu tylko sprzątam

09.08.2013 11:47

gość*** - 2013-08-08 11:24:47 Chciałem zatrudnić się w tej firmie oferowali (usunięte przez administratora)brutto i umowę o prace .Pierwszego dnia pracy oferowali już jedynie umowę zlecenie i stawkę(usunięte przez administratora) na rękę. Lepiej już nic nie robić i siedzieć w domku. Trzeba się szanować.Na jakie stanowisko sie zatrudniałeś? Może nie miałeś grupy. Osoby z grupą mają umowę o prace i (usunięte przez administratora)zł
    GOSIA

08.08.2013 13:44

gość*** - 2013-08-08 11:24:47 Chciałem zatrudnić się w tej firmie oferowali (usunięte przez administratora) brutto i umowę o prace .Pierwszego dnia pracy oferowali już jedynie umowę zlecenie i stawkę (usunięte przez administratora) na rękę. Lepiej już nic nie robić i siedzieć w domku. Trzeba się szanować.Daj spokój tyle to płacą już na rękę byle gdzie, nawet w tej firmie tyle nie płacą ,(usunięte przez administratora)
    gość***

08.08.2013 11:24

Chciałem zatrudnić się w tej firmie oferowali(usunięte przez administratora) brutto i umowę o prace .Pierwszego dnia pracy oferowali już jedynie umowę zlecenie i stawkę(usunięte przez administratora) na rękę. Lepiej już nic nie robić i siedzieć w domku. Trzeba się szanować.
    xyz

31.07.2013 21:04

też-clarowiec - 2013-04-01 22:16:13 zadolony pracownik - 2013-04-01 18:48:12 Nikt nie kazał mi nic pisać. Pracuję w tej firmie dwa lata i jestem zadowolony. Jeżeli chodzi o wpisy na na forach to w większości się z nimi nie zgadzam (część zapewne jest prawdziwa, ale niewielka) Sam znam osobę która dokonała wpisu na tym forum i objechała firmę od góry do dołu w 100% nie miały racji (została zwolniona z powodu na jaki sobie zapracowała swoją postawą i podejściem do pracy) Jak czytam te wpisy to mi was żal wylewać swoją złość na firmę za swoje niepowdzenia. Jak komuś nie pasuje to niech się zwolni i idzie do pracy do konkurencji: Impel, Amlux, Invemer i zobaczą jak się pracuje u innych. Jeszce raz powtarzam nikt nie kazał mi nic pisać na tym forum. Znam sporo osób, które pracują w tej firmie i są bardzo zadowolone i bardzo sobie chwalą pracę w Clar System.baranie z układu twój los sie zmieni i zmienisz podejście do uczciwych clarowców - ponieważ Clar bedzie już niedługo wystawiony na sprzedaż i takie etatowe pismaki jak ty poleca jak liście z drzewa na jesień ;- ) na 99 % ImpelNIEWIEM SKĄD TAKIE INFO ŻE SPRZEDAJĄ CLAR SYSTEM S.A ALE PROPONUJE ZMIENIĆ ŹRÓDŁO INFORMACJI:)
    xyz

31.07.2013 20:51

to szukaj dalej bo jak narazie to ścieme walisz TY!
    bomba

28.10.2013 15:42

dużo zależy od koordynatora czy ma pojęcie o pracy
    melinda

29.06.2013 16:54

czy ktoś może wyrazić swoja opinie na temat(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o CLAR SYSTEM