Opinie o A.Blikle Sp. z o.o. w Warszawa

Poniżej znajdziesz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie A.Blikle Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj również opinie kandydatów do zatrudnienia w A.Blikle Sp. z o.o. o rekrutacji.


Branże: Piekarnie
Piekarnie Warszawa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o A.Blikle Sp. z o.o. w Warszawa

Kapusta

A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" Świat jest tak zbudowany że aby przeżyć trzeba pracować. Człowiek jest tak zbudowany że marudzić będzie w większości przypadków. Człowiek jest też tak zbudowany że nie odpuści pseudoataku skierowanego w swoją stronę. Zauważcie że większość opinii na tego typu portalach to raczej opinie negatywne. Rzadko kiedy zadowolony pracownik po pracy wchodzi w internet po to by napisać coś pozytywnego o szefie. Wiadomo. Tyłek lepiej lizać realnie niźli wirtualnie. Nie mówię że marudzący nie mają racji. Mają. Opisują swoje przeżycia z firmą. Obrońcy powinni cieszyć się że posiadają inne. Nie ma sensu przekonywać innych ludzi do zmiany swojego zdania. Proszę was. Ani jedna ani druga strona nic nie zdziała, poza wyzbyciem się emocji, frustracji. A to lepiej chyba zrobić na spokojnie przy piwerku, żaląc się dobremu znajomemu. Jeśli komuś praca nie odpowiada to należy ją zmienić. Tak było w moim wypadku z Bliklem. Nie zawsze było kolorowo, ale nie mogę powiedzieć że każdy dzień był tym "najgorszym" Cóż. Życzę powodzenia wszystkim. Zluzujcie bo trochu smutno patrzeć na to co się tu wyrabia.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Staropolski
@Kapusta

Sebastian proszę! xD

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick

Wiecie ze w stanach udowodniono ze anonimowo hejtuja przede wszystkim ludzie nieszczęśliwi, z ilorazem inteligencji ponizej średniej krajowej i emocjonalnie mniej dojrzali ...?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ktoś
@Nick

W Stanach prezydentem został Donald Trump, po tym wydarzeniu kraj ten nieco stracił w moich oczach :) A forum poświęcone opiniom o pracodawcy jest po to, aby wyrażać na nim swoją opinię, a nie lizać tyłek prezesom i dyrektorom. Pozdrawiam serdecznie - były pracownik Bliklego.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obecny pracownik
@ktoś

Moim zdaniem zeby wyrazić swoją opinie trzeba iść do prezesa czy tam dyrektora i otwarcie pogadac bo wtedy jest szansa aby cos zalatwic a tymi anonimowymi wypocinami przeciez nikt sie nie przejmie tym bardziej ze większość z tego to nieprawda... wole trumpa niż naszego

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były pracownik.
@Obecny pracownik

Iść do prezesa? Dyrektora? Czy to kpina? W tej firmie nawet dodzwonić do dyrektor ds. sprzedaży się nie można, a co dopiero do prezesa! A jak już łaskawie ktoś zawita do cukierni... to czy po to, aby czegoś wysłuchać? Nie, żadna z szanownych Pań dyrektor nie posiadała niestety tej cudownej umiejętności słuchania, potrafią jedynie wygłaszać monologi. Większość to nieprawda? Jejku, teraz to mnie przekonałeś/aś, merytoryczny argument.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
obiektywnie

555 czytając Twoją opinię obiektywnie można zauważyć: nawiązując do karierowicze i półgłówki- brak dobrej woli aby zauważyć,że tym osobom zależało jednak na dobru firmy , chociaż być może nie robili tego idealnie nawiązując do "Praca w utrzymania ruchu było spoko. Jak się smażalnik z rana nie zepsuł, to do 8:00 szło pospać w warsztacie." Nie widzisz nic złego w okradaniu swojego pracodawcy ( spanie zamiast naprawy ) =czas , w którym należało podjąć naprawę , aby inni mogli pracować na tym urządzeniu i uczciwie zarabiać na swoje wynagrodzenie. Między innymi przez takie osoby ta firma upada. Mam nadzieję jako potencjalny pracodawca nie trafić na takiego "superfachowca "od smażalnika.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
555
@obiektywnie

Typowo po polsku, czyli nie znam się, a się wypowiem. Brawo. Śpieszę wyjaśnić jak dział DUR. Jest awaria, zgłoszenie, usunięcie awarii, wznowienie produkcji. Gdyby ktoś to ewidencjonował, wyszło by że miałem najszybszy czas reakcji i najkrótsze przestoje. Nigdy nie spałem jeśli było coś do zrobienia. Zdarzało mi się jechać na Nowy Świat po zgłoszeniu że żarówka nie działa i podłączać lampę do gniazda elektrycznego... jak inaczej nazwać kierownika takiego punktu niż półgłówkiem? (koszty: paliwo, amortyzacja auta, mój czas) Jak inaczej nazwać kierownika DUR który przyjmuje wciąż nowe funkcje (flota, monitoring), a nie jest w stanie stworzyć harmonogramu przeglądów? W mojej opinie jest karierowiczem i/lub półgłówkiem. Kilka innych przykładów podałem już wcześniej. Wiele kolejnych mógłbym przytoczyć. Kadra zarządzająca za mojej kadencji została chyba wyłowiona z rynsztoka.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik.

Pani kierownik sprzedaży najbardziej zacznie pomagać, jak przestanie się do wszystkiego wtrącać. i pozwoli wszystkim normalnie pracować.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
@Pracownik.

Pracownik. 2017-01-03 20:52:37 chyba tylko w stolicy tak "pomaga":) bo po za jej bardzo mało ,bardziej przeszkadza druga Pani dyrektor/kierownik :)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik.
@pracownik

Pozostaje nam się cieszyć z tego, że żadna z tych jakże kompetentnych dyrektorek nie wpada na coraz to nowe (wcale nie durne) pomysły, które służą jedynie utrudnieniu pracy wszystkim.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik były
@Pracownik.

Jednej strony szkoda mi Pani dyrektor M bo nie uważam jej za głupia osobę widocznie dobrze zarabia że siedzi w tonacym statku lecz i szkoda tradycji jakim jest cukiernia pod nazwiskiem Blikle :(

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik

Niestety nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli i zawsze znajdzie się coś co nas denerwuje i złości albo trzeba się z tym pogodzić albo zmienić pracę. Ale zapewniam Cię, wszędzie jest tak że firma jest nastawiona na zysk i dobro klientów i pracowników jest na dalszym planie zwłaszcza pracowników.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rónież pracownik.
@Pracownik

Nie, wcale nie trzeba się na to godzić. Bardzo lubię moją pracę, punkt w którym pracuję i ludzi tam, bardzo lubię większość naszych klientów. Jeśli wszyscy, którym się coś nie podoba będą siedzieć i milczeć, to w firmie nigdy się nic nie zmieni. I jasne, można się zwolnić i znaleźć inną pracę - ale jak mówisz, w każdej (według mnie w większości) firmie jest podobnie. A zmieniać pracy co dwa miesiące, w nadziei na to, że gdzieś indziej jest lepiej, nie mam zamiaru. W końcu, kiedyś, gdzieś na jakimś znaczącym stanowisku pojawi się osoba, która posłucha pracowników, namówi prezesa do zainwestowania chociaż odrobiny pieniędzy w mniejsze punkty i wrócenia do jakości, jaką Blikle miał chociażby jeszcze kilka lat temu. Ktoś w końcu zrozumie, że aby firma zaczęła przynosić zyski trzeba w nią zainwestować, trzeba traktować pracowników godnie. Bo jeśli traktuje się ich jak pomiotło i konieczność, to sprzedaż nigdy nie wzrośnie - bo i z jakiego powodu pracownikowi ma zależeć na dobrym imieniu firmy? Jeśli nieważne jak pracuje, czy się stara, czy obija, czy sumiennie wykonuje swoją pracę, czy wszystko olewa - zawsze traktowany jest tak samo. I przepraszam, ale ta firma nie jest nastawiona na dobro klienta. Zdecydowaną większość naszych klientów irytuje i drażni nasz sposób obsługi, to że gdy tylko ktoś się spojrzy w stronę cukierni, już dopada do niego sprzedawca, rzucając idiotycznymi zagadnieniami typu "Widzę, że przygląda się Pani naszym ciastkom". Wypadałoby odpowiedzieć "Brawo Sherlocku!". Tak agresywny sposób obsługi często klienta odstrasza, a nie przyciąga. Gdy przychodzi klient po jednego pączka, a my mu do tego proponujemy trzy inne produkty, to klient zamiast w tym czasie zjeść naszego pączka - dopiero wyjmuje pieniądze z portfela. Zaproponowanie kawy do pączka - to jak najbardziej, tego wymaga nawet zwyczajna uprzejmość. Ale tort, praliny, lody i kawa? Klient głupieje pod wpływem takiej ilości informacji. I tak, piszę to wszystko bo wiem, że przeczyta to ktoś, kto ma mniejszy, lub większy wpływ na standardy sprzedażowe i może pomyśli dwa razy, zanim znów każe nam witać klientów hasłem "Polecam nasze przepyszne tartaletki z delikatnym kremem i świezymi owocami, są naprawdę pyszne". Ludzie to nie idioci, każdy podświadomie wyczuwa fałsz i obłudę, gdy w opisie pojawia się tyle przymiotników. Poza tym, już chyba każdy wie, że pracownik w KAŻDYM sklepie powie, że produkty, które sprzedaje są najlepsze. To puste słowa, które nic nie znaczą. Jeśli firma chce być nastawiona na klientów, niech wróci do dawnej jakości produktów i zadba o codzienne dostawy nie tylko w Warszawie, mówienie klientom, że ciastka są z dzisiejszej dostawy, gdy wie się, że dostawa była poprzedniego dnia, dla nikogo nie jest komfortowa.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
 Rozmowa kwalifikacyjna
Aplikowałeś na stanowisko Kierownik Cukierni oferowane przez firmę A.Blikle Sp. z o.o.? Czy zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną? Czy spotkanie odbyło się w formie online, czy w siedzibie firmy? Opisz swoje wrażenia. Jaki był rezultat rozmowy?
logo firmy Rozbieracz
Ostrołęka
Zakłady Mięsne Pekpol Ostrołęka S.A.
(31 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Inżynier Serwisu Obrabiarek Laserowych
Leszno
Polscy Inżynierowie Rafał Janowski
(3 opinie)
Wyślij CV
logo firmy Młodszy Maszynista Chłodni
Chojnice
Zakłady Miesne "Andrzej Skiba"
(233 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Również pracownik

W czym to pomoże? W niczym, dyrektorzy do różnych spraw nie słuchają pracowników bezpośrednio, więc anonimowych wypowiedzi na forum tym bardziej pod uwagę nie wezmę. Ale to forum jest nie od pomagania firmie i budowaniu wizerunku, a od mówienia o tym, jak jest. I masz rację! Jestem niedocenionym i rozżalonym pracownikiem, który wyładowuje swoją frustrację na forum. Ponieważ w firmie nikt nie słucha takich opinii, jak moja. Opinii, których są setki. Gdyby firma traktowała pracowników przynajmniej przyzwoicie, to takie opinie, jak moja zapewne nie szkodziłyby wizerunkowi firmy, bo nigdy by nie powstały. A obecnemu wizerunkowi zaszkodzić już bardziej nie można, zgodzi się ze mną każdy, kto pracuje bezpośrednio z klientami. Co do składów ciast - najpierw zostaje mi powiedziane, abym zapoznał się ze składem ciast - ja je znam od dawna, ale uznałem że inni również mają prawo je znać, bo bez tego ta dyskusja nie miałaby sensu. W składach ciast wyszczególnione są składy samego ciasta biszkoptowego chociażby, wydaje mi się, że dalsza dyskusja na temat składu ciast nie ma sensu - każdy teraz ma możliwość ocenienia samemu, co w produktach się znajduje. Co do dostaw ciast - oczywiście, takie jak sernik domowy, jabłecznik, strucla Antoniego - były z aktualnych dostaw. Ale proszę nie wmawiać mi, że nie wiem kiedy foliowałem ciasta typu piernik królewski, placek makowy, czy karmelowe z orzechami i odkładałem je do zamówień. Co więcej - wszystkie punkty dostały instrukcję mówiącą o tym, aby ciasta z długim terminem zamawiać jak najwcześniej, aby je odpowiednio wyeksponować i spakować. To w tej firmie ma największe znaczenie - to, jaka kokardka na cieście jest zawiązana i czy cenówka stoi prosto.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik cukierni

Dostawa na swieta w polowie grudnia ,dobre:) My mielismy 23 i 24 dostawe na swieta.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik

Jak juz ujawniasz sklady to moze ujawnij paczki,ciasta drozdzowe,ptysie itp. Tam gdzie nie stosuje sie polprodukotow tak jak w tortach.Podales sklady tortow ,te skady zawieraja tez sklady polproduktow wykorzystach do produkcji (np. skorka kandyzowan,ozdoba siwateczna,dzem),oczywisite jest ze w takich rzeczach mozna zanalesc rozne rzeczy. Tu chodzi o skladniki uzywane do produkcji ciast ,kremow,robione przez cukiernikow.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik

Masz rację, tylko powiedz w czym to pomoże że wypisujesz to na forum? Jeśli tak bardzo Ci to przeszkadza to się zwolnij i przestań działać na szkodę firmy, twoje wypowiedzi w niczym nie pomogą a wręcz przeciwnie szkodzą i to przez takie wpisy jest coraz mniej klientów. A po sposobie wypowiedzi wydaje Mi się że nie jesteś z produkcji. Jesteś niedocenionym i rozżalonym pracownikiem sklepu który wyładowywóje swoją złość na tym forum, oczywiście mogę się mylić. Wiem internet daje nam poczucie bezpieczeństwa wypowiedzi i w pewnym stopniu anonimowości. Tylko pytanie jest takie POCO? Niema klientów niema pieniędzy tym samym niema podwyżek, premi, bonów... Pozdrawiam serdecznie.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik

To co wczoraj napisałem nie było skierowane do klientów tylko do pracowników firmy. I zgadzam się z wpisami klientów którzy są w jakiś sposób niezadowoleni z naszych produktów mają prawo o tym napisać. Nie mogę tylko zrozumieć po co pracownicy piszą takie rzeczy szkodzą tym firmie. Naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma cukierni która robi w 100 % naturalne produkty. A wpis o tym że firma kłamie klientą jest trochę śmieszny bo nie wieżę w to że na produkcji pracuję ktoś komu aż tak zależy na dobru klientów. Pozdrawiam pracownik produkcji w Bielawie. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik

Widze ze wywaleni dalej nie daja za wygrana. Kazdy sklad jest ogolnodostepny.Jezeli ktos uwaza ze firma dodaje sztucznych barwnikow itp ,bo jest on uzyty do jakiejs posypki czy czegos podobnego to gratuluje.Proponuje zapoznac sie ze skaldem ciast,drozdzowek,paczkow itp a potem zabierac glos.Blikle w porownaniu do innych duzych cukierni jest super pod wzgledem tego co uzywaja. Proponuje zatrunic sie u konkurencji gdzie torty maja 5 dniowe terminy a nie 2. I jeszcze jedno,moze podzielisz sie znami gdzie sprzedaja ciasta z polowy grudnia?Przeciez to jakas sciema.Pytam jak to molziwe.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik

Wszyscy tylko piszą że sama chemia i tak dalej w takim razie poproszę o podanie chociaż jednego ciasta w 100% z naturalnych składników i nazwy cukierni w której jest robione.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik

taaa naturalne składniki.... a ważność ciasta z nowej oferty 21 dni :) sama natura :) Składniki składnikom ale profesjonalizm osób z biura.... ( wszyscy się tytułują DYREKTORAMI w tej firmie same dyrektory :) a poprosić ich o pomoc i uzyskać ją graniczy z cudem

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tri

Tragicznej jakości?Same naturalne składniki.W każdym momecie można sprawdzić skład. To jest forum o pracy ,wiec niech ci wywaleni desperaci juz dadzą sobie spokój i przestaną oczerniać produkty,niech zostaną przy płaczu jak to im sie zle pracowało.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotr
@Tri

To jest forum o inwestorze który rozwala Polskie firmy !!!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ania

Czy ktoś wie ile zarabia menadżer takiej cukierni/kawiarni u nich?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
@Ania

Mało :(jak na tą pracę . nie mogę tu napisać kwoty.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik

Napiszę krótko.... NIE POLECAM PRACY W TYM MIEJSCU W MIESCIE ŁODZI decyzja należy do Was/Ciebie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jakościowiec

Receptury, skłądy...temat rzeka. marmolada różana (przeciery owocowe mieszane, cukier, przecier z płatków róży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),- brzmi świetnie, niestety niewiele ma wspólnego z rzeczywistością ciasto drożdżowe (mąka pszenna, woda, jaja, masło, cukier, drożdże, mleko pełne w proszku, sól, barwnik: ryboflawina), jak dla mnie chociażby masa jajowa to nie jest to samo co jaja.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx

i ważne że wypłaty są na zawsze w nieprzewidywalny terminie !

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Je

Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.Na stronie jest dostępnych o wiele więcej pełnych receptur. Podałem skład ciast drożdżowego bo wg ciebie jest chemiczne w Blikle. Tak samo jak twierdziłeś o cieście francuskim.Ktorego skład rozwniez jest dostępny i który ci skopiowałem. Nie masz pojęcia o składnikach. Jako substancje niezdrowe wymieniasz ryboflawine,która jest Witamina!!!! Albo sól jodowana.Nie masz poprostu pojęcia o czym piszesz. I rzeczywiście nie rozumiem o czym mówisz,bo ciezko zrozumieć cos zupełnie pozbawione sensu,nawet jak ma sie maturę i nawet skończone studia.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktoś.

Boże, ludzie. Naprawdę - do zrozumienia tego, co ktoś pisze powinna wystarczyć zdana matura. Tam jest czytanie ze zrozumieniem, ale jak widać... niektórzy mają z tym problem. Takie wytyczne z firmy? Na wszystkie zarzuty co do jakości produktów odpowiadać "masz składniki ciasta drożdżowego na pączki, prosto ze strony internetowej, więc na pewno zgodny z prawdą". Już raz ten skład był tu przekopiowany, raz wystarczy.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Je

Zaraz napewno napiszesz ze to ciasto drożdżowe z paczka. W drożdżowe jest dokładnie taki sam skład.Powinnienes pamietać skoro pracujesz/pracowałeś.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o A.Blikle Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w A.Blikle Sp. z o.o.?

    Zobacz opinie na temat firmy A.Blikle Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w A.Blikle Sp. z o.o.?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 0 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
A.Blikle Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii