Advertis Grupa
2 31 6 1

Opinie o Advertis Grupa

Były ..na szczęście!

Nieprzychylne opinie znikają!!!! Widzę że szefostwo wysupłało (mniemam z zaoszczędzonych opłat za pracowników) sporo kasy na abonament w ,,GoWork'' z możliwością kasowania opinii mówiących prawdę o tej firemce. Choć ich na to stać ...... zawsze to jakaś kara za cwaniactwo wobec pracowników,U.S. i ZUS-u.

Wiedźma
@Były ..na szczęście! 19.08.2018 13:51

No nie wiem, GoWork podobno nie usuwa wypowiedzi, które nie łamią ich regulaminu, a firma sama ze swojego widzimisię też nie może ich usuwać - z tego, co mi wiadomo. Ale jestem ciekawa, ile jeszcze osób się natnie na Advertis i ich podejście do pracownika.

Wiedźma
@Były ..na szczęście! 19.08.2018 13:51

A wiesz coś może w temacie ZUSu? Wzięli im się za tyłek w końcu?

Były ....na szczęście!
@Wiedźma 29.08.2018 15:33

A jak wytłumaczysz że opinie znikają...jedną pamiętam na 100%...... bo była dość ciekawa i ostra :)

Były ....na szczęście!
@Były ....na szczęście! 30.08.2018 19:45

FAQ dla pracodawców.....regulamin GoWork 12. Jak mogę uzyskać lepszą kontrolę nad wątkiem dot. mojej firmy na forum? Poza narzędziem subskrybowania wpisów (zob. pytanie 3), które jest darmowe, oferujemy Państwu jeszcze jedną, płatną opcję - Złoty profil pracodawcy. Złoty profil pracodawcy to złożona usługa, której częścią jest m.in. możliwość samodzielnego archiwizowania wpisów niezgodnych z regulaminem, bez potrzeby kontaktu z naszym konsultantem czy wymogu czekania maksymalnie 21 dni na zarchiwizowanie opinii. Musimy jednak zaznaczyć, że możliwość samodzielnej archiwizacji również dotyczy wyłącznie wpisów łamiących regulamin forum lub prawo polskie. Wszystkie samodzielnie zarchiwizowane przez pracodawcę wpisy są przeglądane przez naszego administratora, a następnie przywracane na forum, jeśli nie noszą znamion łamania regulaminu. Regulamin świadczenia usługi Złotego profilu pracodawcy dopuszcza również możliwość zablokowania narzędzia samodzielnej archiwizacji w wypadku, w którym byłoby ono nadużywane do archiwizacji opinii zgodnych z regulaminem. Na ten moment taka sytuacja nie miała miejsca – dokładamy starań, aby wszyscy pracodawcy posługiwali się swoimi uprawnieniami w zgodzie z regulaminem forum.

Wiedźma
@Były ....na szczęście! 30.08.2018 19:54

Właśnie o to chodzi, jeśli wpis nie łamie regulaminu bądź prawa polskiego, nie można go usunąć. Widocznie tamten wpis musiał być wulgarny i dlatego gowork go usunął, przynajmniej tak sądzę na tyle, na ile znam mechanizmy moderacyjne.

Były...
@Wiedźma 03.09.2018 12:19

Nie pamiętam tam żadnych wulgaryzmów i o to chodzi

Belzebub
@Wiedźma 29.08.2018 15:50

Witam chyba się wzięli dostałem dziś info z zusu o wszczętym postępowaniu. Pamiętam jeszcze jak przed kontrolą z zusu pracownicy byli pouczani co mają mówić a czego broń Boże nie.

Wiedźma
@Belzebub 19.10.2018 17:51

Też to pamiętam. To był absurd najwyższych lotów. Z perspektywy czasu widzę, że praca w tej firmie w ogóle była absurdem. Żadne nowe kompetencje nie są warte tego, jak tam jest traktowany pracownik i cieszę się, że nie przypłaciłam tego kolejnym pobytem w szpitalu psychiatrycznym. Sprawdzę, może też na mnie czeka list z ZUSu. ;)

Teresa
@Wiedźma 03.09.2018 12:19

Przede wszystkim, nie wypowiadajcie się na temat "złotego profilu" w taki sposób, jakby informacja o tym była tajemnicą. Użytkownik wkleił wyłącznie część treści tak zwanego FAQ dla pracodaców i regulaminu. Pozostała część treści widnieje na stronie głównej serwisu, w zakładce Opinie o Pracodawcach. Dla zainteresowanych przesyłam link dotyczący funkcjonowania forum: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy oraz https://www.gowork.pl/faq_pracodawcy Jeżeli dany wpis został usunięty, musiał łamać regulamin lub/i polskie prawo. Dlatego też zawsze proszę, by czytać zasady regulaminu, ponieważ usprawni to komunikacje nam wszystkim. https://www.gowork.pl/regulamin

Obserwator
@Teresa 14.11.2018 15:28

Czytałem i pozostała część nie ma właściwie znaczenia co do meritum sprawy tu poruszonej ..dotyczy ogólnych spraw związanych z regulaminem.Skopiowane zostało to co najważniejsze i nie odczułem atmosfery tajemnicy!-- Więc wypowiedź Teresy/pracownika jest powiedzmy nie wiadomo po co!(choć wiadomo po co!)------ Natomiast poszperałem z ciekawości i spotkałem bardzo ciekawe informacje(zaznaczam pochodzące od pracodawców!!!) o nagabywaniu przez tzw. handlowców portalu ich do zakupu "złotego profilu" w celu kasowania złych opinii. Biznes to biznes więc chyba nie wszystko jest tak kryształowo bezinteresowne.

Teresa
@Obserwator 25.11.2018 19:52

Warto zapoznać się ze wszystkimi źródłami dostępnymi na oficjalnej stronie GoWork.pl a następnie wyciągać wnioski. Ponownie proszę, abyś zapoznał się z linkami dostępnymi poniżej i nie wprowadzał użytkowników w błąd: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicyhttps://www.gowork.pl/faq_pracodawcy Znajdziesz tam wszelkie informacje na temat funkcjonowania serwisu.

Daniel

Znalazłem ogłoszenie o pracę na stanowisku "Kierowca/Zaopatrzeniowiec" w firmie Advertis. Na rozmowie byłem w poniedziałek, pani Monika Gardasiewicz która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjną, obiecała odezwać się do środy tegoż samego tygodnia. Niestety, tak się nie stało. Telefon otrzymałem dopiero po 9 dniach będąc na dniu próbnym w innej firmie, ale jako że na Rymarską miałem dużo bliżej, zdecydowałem podjąć pracę u Państwa Gardasiewiczów i przyjechać na dzień próbny (nie płatny, jeżeli nie zdecyduje się zostać w firmie(sic!)). Jako, że dzień próbny wypadł ok, postanowiłem zostać. Niestety drugiego, a w zasadzie pierwszego dnia pracy, dowiedziałem się, iż jest to praca na maksymalnie 2tyg.(zastępstwo za kierowcę na zwolnieniu) czego oczywiście w ogłoszeniu, jak i na rozmowie o pracę się nie dowiedziałem!!! W sytuacji kiedy zrezygnowałem z pracy (stałej!) w poprzednim miejscu, nie miałem innego wyjścia jak przystać na tę ofertę i dorobić te parę stów, w międzyczasie szukając stałego miejsca pracy. Nie pracuję tam od tygodnia, kasa miała być do 10 sierpnia maksymalnie, choć liczyłem na szybszą zapłatę z racji pracy tymczasowej, ale ok z głodu nie umieram, mogę poczekać te 10 dni. Niestety, dzisiaj tj. (10.08.18) dowiedziałem się iż pieniążków nie dostanę na czas i będę musiał prawdopodobnie poczekać jeszcze 2 tyg.! Podsumuję to krótko, choć więcej słów ciśnie się na usta (klawiaturę). Zostałem po prostu oszukany przez: Advertis Rymarska 5, 05-802 Pruszków

Kiedyś wykorzystany
@Daniel 10.08.2018 14:16

Nie ty pierwszy i nie ostatni..... niestety :(

Adrian

A jak wygląda praca w logistyce.może ktoś się wypowiedziec

Żuczek

Bardzo się cieszę czytając opinie poniżej, że nie zdecydowałem się na pracę w Advertis :)

Teresa

@Były @Wiedźma dziękuję za Wasze wypowiedzi. Jak wygląda sytuacja z wypłacaniem wynagrodzenia za wspomniane nadgodziny? Czy jest z tym problem? Czy w Advertis Grupa są możliwości uzyskania awansu?

Były

Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami - zarówno umowy o pracę (umowa na minimalną uzupełniana śmieciówką - zwykła kradzież) jak i warunków pracy. W przypadku wypowiedzenia umowy jesteś do tyłu. Chociaż szef twierdził, że płacą od całości np. ekwiwalent za urlop - po czasie muszę powiedzieć że kłamał. Pracownicy - na dole w chwilach "stresu"- pracują po kilkanaście godzin. Wyobraźcie sobie sytuację - startują o 7.00 rano jadą na montaż - pracują do późnego wieczora (13-15H na nogach) - po czym dowiadują się, że muszą pracować Bóg wie do której. Raz przeszło - przy następnych próbach szefuncio kilka razy został sam - po prostu wąchał smród spalin odjeżdżającego samochodu. Ta sytuacja mówi wiele o podejściu do pracownika - liczy się zadanie nie trud czy trup człowieka. Z perspektywy czasu brzmi ironicznie..., ale niestety takie podejście do pracownika prezentowane jest w firmie Advertis. Poza tym usłyszysz wiele obietnic zarówno finansowych (system motywacyjny wprowadzany jest już ponad rok i założę się że jeszcze dłuuuuuuuuuugo...... nie wejdzie w życie). A jeśli nawet podołasz wymogom to i tak na końcu okaże, że i tak będziesz musiał użyć twardego narzędzia aby wywalczyć to co ci obiecano.

Teresa

@Wiedźma praca na dwóch umowach? A jak to wygląda? Czy to jest umowa o pracę i jeszcze dodatkowo jakaś inna, czy może dwa razy umowa zlecenie? @Obecny pracownik powiedz więcej o swoich doświadczeniach w Advertis Grupa. Wszystkie informacje z pierwszej ręki będą cennymi wskazówkami dla potencjalnych przyszłych pracowników.

Wiedźma
@Teresa 17.06.2018 21:24

Praca na dwóch umowach wygląda dokładnie tak, jak piszesz. Jest umowa o pracę na pół etatu i umowa-śmieciówka. Według mnie jest to celowe oszczędzanie na składkach i nie jest fair względem państwa. :) Pracownik też na tym traci, bo ma tylko pół urlopu za pracę wykonywaną na cały etat, bo to tylko połowa umowy o pracę. W przypadku zwolnienia lekarskiego również traci się na tym więcej. Nie pomnę już zarzucania podwładnym, że to oni wprowadzają "złą atmosferę", oraz tego, że pracownicy są zmieniani jak rękawiczki. Nie warto pracować w takich warunkach.

Gregor

Może trzeba szukać pracy bardziej spokojnej?

Obecny pracownik

Advertis Grupa to firma, która ma opinię dobrego pracodawcy. Niestety w każdej firmie znajdą się marudy!!!

nieobecny
@Obecny pracownik 05.02.2018 15:23

Czytajac Twoja opinie zbiera mi sie na wymioty . Nie osmieszaj sie... Wynagrodzenie,atmosfera jak i podejscie 'szefostwa' znajdują sie na poziomie 0. Jaka dobra opinia ? wzgledem czego ? wynagrodzenia ? atmosfery ? czy moze godzin pracy ? stres,natłok,brak odpowiedniej wiedzy i ciągłe rotacje. - cała 'frima'

Wiedźma
@nieobecny 28.02.2018 15:57

Potwierdzam, rotacja zabójcza, atmosfera jak roller-coaster, raz jest super, a potem padaka. Jedyne, co mi dobrego przyszło z pracy w tej firmie (a raczej, dwóch firmach??? w końcu chyba każdy tam robi na dwie umowy (sic!)), to duża garść nowej wiedzy. Szkoda tylko, że za cenę czucia się jak bezwartościowe gie. Cały czas myślałam, że tylko ja tak miałam, że problem leżał we mnie - otóż nie... :) Z czystym sumieniem - NIE polecam.

Administrator

Za wiele nie wiemy na temat warunków zatrudnienia. Ktoś chce się wypowiedzieć na temat firmy Advertis Grupa?

Gregor

Zastanawiam się jaki jest powód, że przestaliście pisać?

Belzebub

Brawo "niegodzien" jakie to wszystko prawdziwe.

niegodzien

Witam. Nie polecam pracy w tej firmie. Wynagrodzenie... takie sobie, biorąc pod uwagę fakt, że praktycznie na każdym stanowisku pracy wykonuje się minimum dwa stanowiska ( a na pewno pracy jest na dwa etaty) to wypada ono naprawdę słabo. To jednak nie jest najważniejsze (przynajmniej nie dla mnie). Dla mnie liczy się atmosfera w pracy i podejście właścicieli do pracowników. Tu już na prawdę jest słabo. "Szefowa" wie wszystko tzn. tak jej się wydaje w rzeczywistości o większości nie ma bladego pojęcia. Nie trafiają do niej absolutnie żadne argumenty. Potrafi wciskać ludziom farmazony prosto w oczy mając świadomość tego, że to nie prawda i tego, że druga osoba też o tym wie. Życie rodzinne pracowników dla tych ludzi nie istnieje, a przynajmniej nie ma najmniejszego znaczenia. Poza tym nieustający stres, pośpiech, ogrom pracy, presja i rotacje coraz to nowych pracowników. Szef hmm... da się z nim dogadać ale trzeba mieć twarde argumenty. Gorzej z podwyżką ;) Jeśli chodzi o awans, jest on możliwy po osiągnięciu 38 progów przy czym w trakcie z każdego jednego robią się kolejne trzy (ale jest taka opcja). Ogólnie odradzam pracę w tej firmie chyba, że jest się człowiekiem, któremu nie zależy na wynagrodzeniu, nie ma rodziny ani własnego życia, nie przeszkadza ciągły stres i pretensje. może pracować po minimum 10 godzin dziennie i nie interesuje go atmosfera w pracy. PS. Dodam, że w Adveris dzień pracy nie jest 8 godzinny tylko 9.

mnb

w advertisie stabilizacji nie znajdziesz.

Marcin
@mnb 23.05.2016 18:54

dlaczego tak Pan(i) uważa? Szczycimy się znikomym wskaźnikiem rotacji.

BS...
@Marcin 21.03.2017 09:53

Znikomym wskaźnikiem rotacji?? Wystarczy pojechać do, któregokolwiek z waszych dostawców i zapytać o zaopatrzeniowca Advertis. Odpowiedź jest tylko jedna: "A który to? Przez ostatnie 1,5 roku poznałem ich chyba z 6. To samo dotyczy project menager-ów i technologów. Marcin na prawdę tego nie widzisz czy nie chcesz widziec???

Kasia

Mimo wszystko jednak uważam, że 9-godzinny system pracy to przesada. Jest jej dużo i jest ważna ale to nie wszystko czego człowiek potrzebuje. Są sprawy ważniejsze na które człowiek z chęcią poświęciłby chociażby tą godzinę dłużej.

Maciek

Jestem Zły na powyższe wpisy i chcę napisać: Taki Portal ma wskazywac na opinie o Pracodawcy ( piszą więc aplikujący oraz byli Pracownicy. Być może również aktualni Gracze ale ze względu na nieuczciwy dynamit takich wpisów ufam że to Margines ale do NICH PISZE) Ja w tej Firmie przepracowałem prawie pół Dekady ( kiedyś mnie wywalili mnie ale dlatego jest FAIR pisac PRAWDE) Dlatego uważam że moja opinia ma sens bo popieram ją moim Doswiadczeniem. W Port-Folio będę umieszczał moje kontakty z Advertis ( in + ) - bo brałem udzaiał i widziałem jak z małej rodzinnej Firmy to miejsce zmienia się wraz ze swiadomoscią Włascicieli. ( Kropka !) Moja pensja nie rosła - to prawda - ale dane mi było pewnośc zatrudnienia i udział w Zmianach Dzisiaj postronni widzicie Advertis jak Rolls Royce w Pruszkowie jaki jest niezłym miejscem pracy ( Czy ktokolwiek może napisać że został oszukany na wynagrodzeniu jakie ustalił? Nie! - 100% pewności albo oddaje swojego Bentelya! Firma zmienia się bo tak chce Właściciel - zatrudniani exppertów ( różnych, z Boże łaski albo Prawdziwych) menedzero , albo Kto mają pomoć Włascicielowi zająć się czym innym niż zamknięta w istocie konstrukcja biznesowa - Advertis Design Więc ich zatrudnia i zwalnia - a pracownicy głupiją po tych zmianach-:) Piszą tu ludzie jacy nie zostali przyjęci do pracy - rozumiem powód ich frustracji , ale nie rozumiem tych jacy pracują i wciskacją Etos Marcina Magazyn - jako przykląd Obciachu działania Firmy? Czy kiedykowliek pracowaliście w lepszychych warunkach? - Proszę o przykłady? Czy kiedykowliek Ktoś może coś złego powiedzieć o magazynierze? to przywoity człowiek jaki zrozumiał że pracą zasługuje na szacunek a nie udzial w Gierkach marketingowych Piętra jakie istnieje na ulicy Miejskiej ja Ciebie Magazynierze pamiętam jako Chłopaka z Mojej Bandy-:)) - nawet jesli dzisiaj cwiczysz 99 etatów jestem przekonany że zostaniesz doceniony w Grupie Tyle. ( wywalili menedzero, kerowce, zauszy menedzero może jeszcze kogos wywalą i Co? i NIC - Marcin - dla Ciebie NIC - pracujesz solidnie - za to Cię lubiąi ufam że .... comes 2 be all r Pozdro

wiktor

Praca w tej firmie? Podobno nikomu się nie podoba. Zastanawiam się tylko dlaczego wszyscy tylko o tym mówią a nic z tym nie robią. Może i płacą ale nie za wiele. Za to wymagają mega. Najlepiej jakby dało się rozmnożyć. Gadas, obiło mi się o uszy, że na stanowisku kierowca/zaopatrzeniowiec pracuje teraz magazynier. Trzy etaty w jednym. Ciekawe czy kasa też potrójna. Szczerze wątpię. Pozdrawiam ekipę firmy. Trzymajcie się i pracujecie ciężko. Może kiedyś ktoś wam za to chociaż podziękuje.

gadas

jak się sprawy mają na stanowisko kierowca/zaopatrzeniowiec ?

Marcin
@gadas 10.03.2017 11:32

Rekrutacja jest otwarta. Zapraszamy do składania CV na adres rekrutacja@advertis.pl

anonim5

Szkoda czasu.

anonim

(usunięte przez administratora)

mona

Witam serdecznie, nie wiem, na jakie stanowisko Pani aplikuje. Wszyscy pracownicy mają umowę o pracę. Większość z ekipy pracują od kilku lub kilkunastu lat, czy,s to nie jest wystarczająca informacja o stabilizacji firmy? Podaję adres do rekrutacji i zapraszam do kontaktu. rekrutacja@advertis.pl

zika

jak sytuacja w biurze w firmie ADVERIS? obecnie szukają osoby na stanowisko SPECJALISTA DS ADMINISTRACJI.

gość111

nie polecam współpracy z tą firmą, nie płacą, zwyczajni oszuści.

pytacz

Witam, czy ktoś może podzielić się opinią o aktualnej sytuacji w firmie? jakie dają umowy? pieniądze? czy warto sobie zawracać głowę ?

milch

(usunięte przez administratora). nie do końca wiedzą kogo chcą zatrudniać. Typowa polska (usunięte przez administratora) firemka ktora sadzi sie by byc kims na skalę światową... a jest to tylko jakaś lokalna manufaktura ktora sobie wnętrze upstrzyła i stara sie przekonać wszystkich że sa kims wyjątkowym. Zarządza ta firmą koleś który mam wrażenie nie bardzo jarzy o co chodzi (chemik ktory siedzi w reklamie... to jak połaczenie(usunięte przez administratora) z perfumami) Nazwisko tego szpeca mozna znaleźć w sieci.

wujek dobra rada

byłem na rozmowie na stanowisko specjalisty ds. zakupów. Pracuję w wielkiej korporacji i zostałem zaczepiony na goldenline przez Panią Dyrektor z tej firmy. Siedziba fajnie zrobiona, jest wizytówką tego co produkują. Zeby było jasne zostałem zaproszony na rozmowę, nie wysłałem im nawet CV. Pan Dyrektor pyta mnie: jak chce ich przekonać do siebie. Gdy odpowiedziałem, że to on powinni mnie próbować przekonać zostało mi wytłumaczone, że ta rozmowa nie będzie tak przediegać. Pomyślałem: OK, może rzeczywiście firma jest kzak i nie ma co się stawiać. Zostałem standardowo przepytany, potem ja przepytałem Pana Dyrektora. Okazało się, że szukają prawej ręki pana Boga :D Nie byłem zdecydowany czy jestem zainteresowany, gdyż system w jakim sobie pozwalają pracować mi nie do końca pasuję. Haos i wszystko na wczoraj... Kiedy padło pytanie odnośnie oczekiwań finansowych i powiedziałem ile zarabiam i za ile jestem skłonny rozpatrzeć tą propozycję, Dyrektor oznajmił mi, że nie będzie mnie czarował, gdyż nie mieszczę się w budgecie, który wynosi dokładnie połowe kwoty której oczekuję. Brak pojęcia, próbują przyciągnąć kogoś z wielkiej firmy i zapłacić mu telo co dobramu magazynierowi. Trochę parsknąłem i poleciłem, żeby szukali wśród studentów bez doświadczenia :D

henryk

pracodawcy nie szanują pracowników. stwarzają pozory poządnej firmy, jednak niejednokrotnie mozna obawiać się albo opóźnienia wypłaty wynagrodzenia albo nie wypłacenia całości. wydłużone godziny pracy, niepłatne nadgodziny. umowa na najniższą kjarową...

Krystyna

Nie polecam pracy w advertis! Nie wypłacają wynagrodzenia w terminie. Ogólnie atmosfera pełna napięcia i stresu. Nie szanują nikogo!

Zostaw opinię o Advertis Grupa - Pruszków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Advertis Grupa