GTI Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 152 ocen.

GTI Sp. z o.o.
2 152 6 1

Opinie o GTI Sp. z o.o.

Edyta

@Ali, mobbing to poważne oskarżenie, na które należy mieć konkretne dowody. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika. Na forum GoWork.pl pojawiła się funkcja, dzięki której możesz to zgłosić i załączyć stosowne dowody. Czy planujesz z niej skorzystać?

ali
@Edyta 11.10.2018 13:42

alez oczywiscie ze tak o firmie GTI mam zamiar wydac ksiazke

Ali

to kto oposze mobbing w firmie Gti jako pierwszy

Edyta

@Były kierownik, może początek października przyniósł w firmie GTI zapowiedź zmian? Może wiesz coś na ten temat? Jak aktualnie wygląda kwestia zatrudnienia w tej firmie. Czy firma poszukuje nowych pracowników? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Edyta

@Były kierownik, Forum GoWork.pl odwiedza wielu kandydatów zainteresowanych nową pracą. Zdarza się, że wielu z nich regularnie odwiedza forum jednak udziela się pod różnymi pseudonimami. Dzieje się tak, ponieważ chcą zachować anonimowość. Nie ma firm idealnych, ale nie ma też firm całkowicie złych. Może dostrzegasz jakieś plusy w pracy dla GTI?

Były kierownik
@Edyta 23.09.2018 19:30

Żadnych. Niestety...

Edyta

@Karolina, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o tej firmie. Czuwam też nad przestrzeganiem regulaminu forum. Na forum zostało zamieszczonych wiele opinii. Czy uważacie je za zgodne z prawdą? Czy te opinie mają odniesienie do faktycznej sytuacji w firmie GTI?

Były kierownik
@Edyta 17.09.2018 10:24

Tak są zgodne z prawdą. Zamieszczają je byli pracownicy firmy to raz. Dwa - sytuacja firmy na rynku i jej wizerunek też jest ogólnie znany i dostępny i pokrywa się z opiniami tutaj. Chyba nie sądzi Pani, że kilkaset osób zmówił się, żeby pisać tutaj jaka firma GTI jest beeee... :/

Edyta

@anonim, czy możesz opisać typowy dzień pracy na swoim stanowisku? Czy z perspektywy czasu możesz napisać, że jesteś zadowolony z pracy dla firmy GTI? Z każdej pracy można wynieść cenne doświadczenia. Wszystko zależy od perspektywy i przyszłych wyzwań zawodowych. Czy te także istnieją w tej firmie?

Karolina
@Edyta 11.09.2018 10:21

pani (usunięte przez administratora)reprezentuje chyba GTI, może napisze Pani z kim mamy przyjemość?

Edyta

@Maria Paulina Barbara Jędrzej, czy próbowałaś szczerze porozmawiać ze swoja przełożoną o tych sprawach? Może lepiej było porozmawiać i znaleźć wspólne rozwiązanie. Czy jako pracownik firmy GTI wywiązywałaś się ze wszystkich obowiązków? Pytam o to, ponieważ wspomniałaś, że użytkowałaś w pracy telefon, a w większości firm jest to po prostu zabronione. Czy przełożona wyraziła na to zgodę?

anonim
@Edyta 03.09.2018 17:32

gti to firma sprzedazowa daje telefony sluzbowe do uzytkowania w celu kontaktu z klientem

Maria Paulina Barbara Jędrzej

Dolnośląskie, miasto na G, najważniejszy punkt w mieście. Pracowałam tam dość długo, bo... Musiałam. Kierowniczka opryskliwa, fałszywa. Każe pracownikom dosłownie wciskać klientom jakieś beznadziejne produkty, których oni nie potrzebują. Wymagała, żeby mówić im, że to darmowe usługi. Potem musieliśmy udawać głupie jak przychodzili z reklamacjami. Do tego krążyły plotki, jakoby nie dzieliła premii, które pracownice wyrobiły, tak jak należy. Całe dnie spędzała na telefonowaniu do syna i koleżanek, a nam zwracała uwagę gdy nawet przy braku klientów odpisalysmy na SMS. No patologia. Pani ISS, niech pani wie, że w salonie były o pani średnie opinie.

Edyta

@Igor, praca handlowca wymaga talentu. Oprócz tego pożądanymi cechami dobrego handlowca są umiejętności miękkie, szczególnie umiejętność rozmowy z klientami. Czy jesteś pracownikiem firmy GTI? Może zastanawiasz się nad złożeniem swojej aplikacji do tej firmy? Czy pracowałeś wcześniej w handlu?

Igor

Praca handlowca nie jest lekka i tu nie każdy potrafi się wykazać. Trzeba mieć do tego talent! Klienci mają prawo wyboru!

Ss

Nie wiem skąd tutaj tyle negatywnych komentarzy. Pracuje od roku w salonie pod GTI. Po trzech miesiącach otrzymałam umowę o pracę. To jest korporacja Takie są uroki korporacji. Są plany do wyrobienia i jest też nacisk. Ale o to chodzi ktoś nad nami jest i pilnuje co sprzedawać bo to jest dla niego kasa jak i dla nas. Szkolenia są na wysokim poziomie. Można dobrze zarobić. Nie każdy się nadaje do tej pracy. Jak ktoś ma dryg to dobrze zarobi. Owszem są też takie rzeczy jak tajemniczy klient i jak się nie zaliczy rutyny sprzedażowej to mogą 500 zł zabrać. Jest kilka rzeczy za co mogą kasę odliczyć. Są plusy i minusy. Jak jesteś dobrym, świadomym, sprzedawcą to jest dobra wypłata i masz umowę o pracę U mnie dziewczyny po kilka lat pracują pod GTI. Więc jak czytam takie negatywne to wydaje mi się że piszą to słabi sprzedawcy. Pozdrawiam serdecznie

Meggy
@Ss 26.05.2017 23:30

Ewidantnie widać że wypowiedź kogoś z szefostwa gti

asdman
@Ss 26.05.2017 23:30

jedne wielka ściema, na bank pisał to ktoś z kierownictwa

Anonimowa z czystym sumieniem
@Ss 26.05.2017 23:30

Nie byłaś tam konsultantem. Konsultant wie, że żeby cele osiągnąć, trzeba ludzi oklamywac. Warunkiem zdobycia premii przez salon, gdzie pracowałam, było mówienie, że ta karta sim jest darmowa, a pakiet nc+ nie zmieni wysokości rachunku.

Anonimowa z czystym sumieniem

Praca tam to katorga. Kierownik naciskał na mnie, żebym kłamała klientów, że dodatkowa karta sim za 20 złotych miesięcznie, tak naprawdę jest darmowa. To było ponad moje siły. Musiałam się zwolnić. (usunięte przez administratora) Dla pracowników - sytuacja miała miejsce w regionie Jacka M.

Typ Wysoce Konwergentny

GTI w Warszawie się zwija, a nie rozwija. Najpierw sprzedali salon w Wawrze robiąc z niego subagenta. Teraz zlikwidowali salon-ruinę w CH Reduta. Została im w Warszawie tylko Jubilerska na Grochowie. Ogólnie kibel i gó**o po pas. ODRADZAM!

Mario
@Typ Wysoce Konwergentny 06.04.2018 22:19

Cześć. Skąd wiesz ze zlikwidowali salon w Reducie? Widzę ze jesteś obeznany wiec pracowałeś bankowo w GTI;w Wawie. Co tam się stało z Reduta?

Edyta

@PYTON, proszę Cię o nieprowokowanie innych użytkowników na forum. Jakie są według Ciebie największe plusy pracy w tej firmie? Czy przez ten czas udało Ci się zdobyć jakieś nowe umiejętności albo poszerzyć swoje doświadczenie zawodowe? Czy firma GTI wspiera zdolnych pracowników w rozwoju zawodowym? Każdy zdolny pracownik jest trwałą wartością firmy.

Jerry
@Edyta 22.07.2018 23:54

Nie wspiera, uczy tylko jak nazywać produkty darmowymi, podczas gdy tak naprawdę są płatne.

Edyta

@Jerry, czy o tych wszystkich rzeczach zostałeś poinformowany na rozmowie kwalifikacyjnej do firmy GTI? Każda duża firma, która chce być konkurencyjna na rynku powinna określać swoje cele sprzedażowe. Może udało Ci się dostrzec w tej pracy jakieś plusy? Inni kandydaci na pewno będą Ci wdzięczni, za dodatkowe informacje.

Jerry
@Edyta 16.07.2018 10:27

Na rozmowie kwalifikacyjnej poinformowano mnie jedynie o tym, że 3 miesiące będą na umowe zlecenie - niby po to, żeby można było się zwolnić, albo zostać zwolnionym, jeśli nie uda nam się nawiązać współpracy. Co ciekawe, wysokość pensji poznałem dopiero po przejści całego procesu rekrutacyjnego - kiedy na stole przede mną wylądowała umowa. Dla mnie to była kpina, że przy rozmowie twarzą w twarz, rozmowie telefonicznej i formularzu w sieci, pytano o oczekiwania finansowe a potem tak czy owak dostajesz odgórnie narzucone 14zł brutto na godzinę albo 2350 brutto na umowie o pracę. O tym jak dziala system premiowy dowiedzialem się po zatrudnieniu - w skrócie, największe pensje dostaje się tylko, jeśli cały salon osiągnie bardzo wysokie cele. W tym przypadku, który mnie spotkał - w zasadzie nierealne. Oprócz tego są konkursy, w których też liczą się wyniki całego zespołu (więc praktycznie nie da się nic osiągnąć, bo podstawowe wymaganie to sprzedaż czegoś, czego nikt nie chce), no i drobniejsze konkursy indywidualne, gdzie dostajesz 10-20zł brutto od sprzedanego produktu (oczywiście tylko takiego, którego nikt nie chce). Jakie plusy? Względny luz, ale to dlatego, że jestem nowy. Starsi pracownicy mają na przykład swobodę w czasie przerwy, ale są niejako zmuszani do naciągania klientów - najczęstsza praktyka to dorzucanie "darmowej usługi w pakiecie", mimo że pakiet bez tej usługi jest tańszy i ogólna presja na wynik mimo wszystko. Albo jesteś moralnym sprzedawcą i oferujesz to, czego klient chce, ewentualnie proponujesz mu więcej, albo osiągasz wyniki, wciskając seniorom nielimitowany internet. Osobiście nie przeszedłem jeszcze wszystkich szkoleń, a chyba zaczynam właśnie szukać nowej pracy. Wolę kosić trawę zawodowo, wiedzieć co robię i za co mi płacą, niż pracować jako handlowiec, który bogaci się na tym, że kto inny ponosi gigantyczne straty (mówimy tu o naciąganiu ludzi na jakieś 500 zł przy okazji przedłużenia umowy, absurd).

Jerry
@Jerry 16.07.2018 22:06

No i o tym, że salon nie osiąga wyników dowiedziałem się dopiero od pracowników. Wcześniej wiedziałem, że odświeżany jest zespół i chcemy wrócić do czołówki, a nie, że do tej czołówki brakuje nam kilkudziesięciu procent do realizacij celów. Do tego śmieszna sprawa - premie przyznawane sa całemu salonowi, ale to kierownik rozdziela je między siebie a zespół. Niczego nie sugeruję, ale kierownik na zarobki nie narzeka, konsultanci/eksperci jak najbardziej.

PYTON
@Jerry 16.07.2018 22:06

Minimum zarobek w GTI jako konsultant w Salonie to 2650 brutto. Jeśli masz mniej to zostałeś zrobiony w balon.

Jerry
@PYTON 21.07.2018 20:18

Chyba jesteś nie na czasie, bo wszystkim w salonie płacą mniej

Gosia

Pracuje tu już ponad miesiąc, mam narzucone cele sprzedażowe a nie mam dostępu do systemów sprzedażowych. Dostaje ochrzan za brak obsługi, a ja nie mogę udzielić nawet podstawowych informacji klientom. Żenada.

Smok z Żelaza
@Gosia 19.07.2018 13:39

A czy wiesz, że w ten sposób pracujesz na innych. Ktoś bierze za Ciebie Twój hajs. Normalka w tej gów****ej pseudo firmie.

Jerry

A do tego pojawiły się groźby zwolnienia, bo za mała sprzedaż w czasie gdy nawet szkoleń mi nie zrobili

Jerry

Miała być umowa o pracę, benefity i atrakcyjny system premiowy. Salon od ponad pół roku nie zobaczył żadnej premii, cele są tak masakrycznie wysokie, że nie da się zrealizować wszystkich, a co za tym idzie, nie da się dostać bonusów. Kierownictwo pochwała wciskanie ludziom na siłę dodatkowych usług wmawiając im, że jest to darmowe. Po miesiącu czuję, że pora się pakować. No i zarobki - 1700 na umowie o pracę w 2018. Cóż.

Edyta

@Patrycja, Mobbing to poważny zarzut wobec pracodawcy. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika, lub jego ośmieszanie przed innymi. Czy byłaś świadkiem lub uczestnikiem takiej sytuacji? Należy to w pierwszej kolejności zgłosić przełożonemu. Czy pracowałaś w firmie GTI wystarczająco długo, żeby właściwie ocenić firmę? Czasami nie warto wyciągać pochopnych wniosków!

gość
@Edyta 10.07.2018 15:41

Edyto Odpowiedz na ogłoszenie o pracę w GTI zatrudnij się tam na 3 mc i zobaczysz jakie będziesz miała zdanie. Myślę, że opinię wyrobisz już po miesiącu. Mobbing, groźby brak premii to charakterystyka firmy GTI

Goosc
@gość 10.07.2018 22:54

Ja już w pierwszym dniu szkolenia w innym salonie od kierowniczki jako pierwsze zdanie usłyszałam: "nie słuchaj opinii, że tu jest mobing". Od razu zapaliła mi się czerwona lampka, że coś musi być na rzeczy skoro zaczynają szkolenie od takich słow. Stwierdziłam, że sobie nie pozwolę. O jakże się pomyliłam! Przelożony tyran, przełożony przełożonego demon. A sama góra uznawała to za normę, sama również stosowała ukryte groźby. Koniec końców trzeba było ostro głowkować i kombinować aby odejść z firmy bez strat finansowych.....

Chętny do pracy

Może czasami w celu utrzymania wysokiego poziomu firma musi pilnować pracy, jakości !!

RWS
@Chętny do pracy 22.03.2018 23:53

Ludzi do pracy zachęca się wysokimi prowizjami (których tam nie ma) a nie mobbingiem. Dlatego GTI ssie oporowo.

Jaa
@Chętny do pracy 22.03.2018 23:53

Tak, niech w końcu zaczną osiągać jakiś poziom, póki co dno pod dnem.

Edyta

Szukam opinii na temat firmy, co możecie powiedzieć na temat atmosfery? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? @Justyna, może jednak widzisz jakieś pozytywy pracy w tej firmie?

Patrycja
@Edyta 02.06.2018 17:27

O tej firmie można pisać wiele, ale jedno jest pewne - mobbing gwarantowany. O psich pieniądzach i braku socjalu (nawet wody nie dostaniesz) nie wspominają.

Jaa
@Edyta 02.06.2018 17:27

Nie musisz mieć kwalifikacji, a nawet nie powinieneś jeśli chcesz umowę zlecenie i tak skomponowany regulamin premiowy, że pieniądze dostaniesz okrojone o przynajmniej połowę. Czego możesz oczekiwać po dłuższej współpracy? Kopa w d*, smutne ale prawdziwe.

Gość

@ Edyta w moim przypadku opinia własna. Pracowałem w tym miejscu.

Meggy

Czy zaglądają tu osoby z salonów potelkomowych?

Ja
@Meggy 12.12.2017 15:17

Zaglądają :)

Meggy
@Ja 18.12.2017 06:51

Zadowoleni ze zmiany?

Po-telkomowiec
@Meggy 19.12.2017 19:29

Nie nie nie, zrobił się kołchoz a wszechobecny jest brak szacunku do pracownika. Na takie coś nigdy wcześniej nie trafiłem. Oszustwo na każdym kroku. Ustalisz coś, myślisz że wszystko jest ok a jak przychodzi co do czego to słyszysz: Czy użyłem słowa "obiecuję"?. Jakaś dziecinada na kółkach. Menago myślą, że są Bogami i poza kilkoma osobami, którym liżą to i owo, okazują absolutny brak szacunku, jesteś nikim i nie wiesz kiedy potraktuje Cię jak rzecz. Czekam niecierpliwie aż tym, dla których teraz są mili (bo potrzebują zaangażowania i zachowują się jak hieny) powinie się nóżka i dostana na głowę wiadro. Jest jeszcze paru naiwniaków, głownie tych, którzy wcześniej pracowali dla GTI, poczekajcie, poczekajcie... Telkomowcy przecierają oczy ze zdziwienia, że pracodawca może takie rzeczy wyprawiać..!

Justyna
@Po-telkomowiec 13.02.2018 08:48

Stracilam rok zbednego czasu na tego agenta. Po 10 miesiacach otrzymalam umowe o prace... a pracownikach gwarantuja taka przedluzana co rok. Przeszlam do konkurencji i niebo a ziemia i zarowno warunki i pensja.. Pzdr

potelkomowiec
@Justyna 28.05.2018 14:55

Aż dziwne ale patrząc na gti teskni sie za telkomem ;-)

Gość

@Edyto widać jak na dłoni, co to za badziew firma. Ich ogłoszenie o pracę https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-ds-sprzedazy-w-salonie-orange-bedzin-dabrowa-gornicza-myslowice-myszkow-zory,oferta,6056106 Stabilna praca z umową o pracę- ktoś tu już pisał umowa zlecenie Konkursy - Zmiany regulaminów, co tu zrobić, aby zarobić, a nic nie dać pracownikom Benefity- Nie zostaniesz zmieszana z błotem przez MWS Atmosfera- hym praca dla desperata Wymieniać można dalej Myślę, że ta pseudo firma nie miała kontroli z PiP lub ZUS.

Edyta

@Remik Miałeś może styczność z firmą GTI? Mógłbyś rozwinąć swoją myśl i podzielić się z nami swoją opinią na temat pracy i atmosfery w tej firmie? Każda dodatkowa opinia może komuś pomóc, więc jak czymś chcecie się podzielić to proszę napiszcie.

Remik

Może idealna firma nie jest ale chyba ostro przesadzacie z tym narzekaniem

Paweł Mass Soho
@Remik 24.04.2018 21:45

To jest dramat nie firma. Prawo pracy i BHP mają gdzieś, traktują pracowników jak śmieci.

Mariusz
@Remik 24.04.2018 21:45

Skoro konsultanci masowo uciekają do salonów firmowych to jest kiepsko :)

never again

Pracowałem rok - najgorszy z wszystkich agentów Orange Polska. Salon partnerski to już całkowite dno. Brak szacunku dla pracownika i wykonywanej przez niego pracy, ciągła rotacja ludzi, co działa i na zespół i na klientów. Ciągłe pretensje, nawet przy dobrych wynikach. Małe wsparcie ze strony MWS, który nie zwraca uwagi na to co dzieje się w podległych salonach. Jednym słowem - dramat, w porównaniu z innymi agentami porażka. Dziwie się że to największy partner Orange.

praca

Pracowałem w salonie GTI rok temu na stanowisku kierownika. Powiem tak, pracowałem w wielu firmach też telekomunikacyjnych. Tak złego podejścia menagerów do pracowników nie widziałem nigdzie. Dziwić się że jest rotacja pracowników jak traktują pracownika jak śmiecia.

gosc

a co dokładnie robi pracodawca? możesz przytoczyć

Gość

Praca w sprzedaży nie jest dla każdego. Nie można na pracodawcę powiedzieć złego słowa. Jest cieżko wszędzie gdzie sa plany sprzedażowe. zawsze można iść do supermarketu na kase ...

Zostaw opinię o GTI Sp. z o.o. - Warszawa

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GTI Sp. z o.o.