GTI Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 151 ocen.

GTI Sp. z o.o.
2 151 6 1

Opinie o GTI Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Igor

Praca handlowca nie jest lekka i tu nie każdy potrafi się wykazać. Trzeba mieć do tego talent! Klienci mają prawo wyboru!

Anonimowa z czystym sumieniem

Praca tam to katorga. Kierownik naciskał na mnie, żebym kłamała klientów, że dodatkowa karta sim za 20 złotych miesięcznie, tak naprawdę jest darmowa. To było ponad moje siły. Musiałam się zwolnić. (usunięte przez administratora) Dla pracowników - sytuacja miała miejsce w regionie Jacka M.

Typ Wysoce Konwergentny

GTI w Warszawie się zwija, a nie rozwija. Najpierw sprzedali salon w Wawrze robiąc z niego subagenta. Teraz zlikwidowali salon-ruinę w CH Reduta. Została im w Warszawie tylko Jubilerska na Grochowie. Ogólnie kibel i gó**o po pas. ODRADZAM!

Mario
@Typ Wysoce Konwergentny 06.04.2018 22:19

Cześć. Skąd wiesz ze zlikwidowali salon w Reducie? Widzę ze jesteś obeznany wiec pracowałeś bankowo w GTI;w Wawie. Co tam się stało z Reduta?

Edyta

@PYTON, proszę Cię o nieprowokowanie innych użytkowników na forum. Jakie są według Ciebie największe plusy pracy w tej firmie? Czy przez ten czas udało Ci się zdobyć jakieś nowe umiejętności albo poszerzyć swoje doświadczenie zawodowe? Czy firma GTI wspiera zdolnych pracowników w rozwoju zawodowym? Każdy zdolny pracownik jest trwałą wartością firmy.

Jerry
@Edyta 22.07.2018 23:54

Nie wspiera, uczy tylko jak nazywać produkty darmowymi, podczas gdy tak naprawdę są płatne.

Edyta

@Jerry, czy o tych wszystkich rzeczach zostałeś poinformowany na rozmowie kwalifikacyjnej do firmy GTI? Każda duża firma, która chce być konkurencyjna na rynku powinna określać swoje cele sprzedażowe. Może udało Ci się dostrzec w tej pracy jakieś plusy? Inni kandydaci na pewno będą Ci wdzięczni, za dodatkowe informacje.

Jerry
@PYTON 21.07.2018 20:18

Chyba jesteś nie na czasie, bo wszystkim w salonie płacą mniej

Gosia

Pracuje tu już ponad miesiąc, mam narzucone cele sprzedażowe a nie mam dostępu do systemów sprzedażowych. Dostaje ochrzan za brak obsługi, a ja nie mogę udzielić nawet podstawowych informacji klientom. Żenada.

Smok z Żelaza
@Gosia 19.07.2018 13:39

A czy wiesz, że w ten sposób pracujesz na innych. Ktoś bierze za Ciebie Twój hajs. Normalka w tej gów****ej pseudo firmie.

Jerry

A do tego pojawiły się groźby zwolnienia, bo za mała sprzedaż w czasie gdy nawet szkoleń mi nie zrobili

Jerry

Miała być umowa o pracę, benefity i atrakcyjny system premiowy. Salon od ponad pół roku nie zobaczył żadnej premii, cele są tak masakrycznie wysokie, że nie da się zrealizować wszystkich, a co za tym idzie, nie da się dostać bonusów. Kierownictwo pochwała wciskanie ludziom na siłę dodatkowych usług wmawiając im, że jest to darmowe. Po miesiącu czuję, że pora się pakować. No i zarobki - 1700 na umowie o pracę w 2018. Cóż.

Edyta

@Patrycja, Mobbing to poważny zarzut wobec pracodawcy. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika, lub jego ośmieszanie przed innymi. Czy byłaś świadkiem lub uczestnikiem takiej sytuacji? Należy to w pierwszej kolejności zgłosić przełożonemu. Czy pracowałaś w firmie GTI wystarczająco długo, żeby właściwie ocenić firmę? Czasami nie warto wyciągać pochopnych wniosków!

Goosc
@gość 10.07.2018 22:54

Ja już w pierwszym dniu szkolenia w innym salonie od kierowniczki jako pierwsze zdanie usłyszałam: "nie słuchaj opinii, że tu jest mobing". Od razu zapaliła mi się czerwona lampka, że coś musi być na rzeczy skoro zaczynają szkolenie od takich słow. Stwierdziłam, że sobie nie pozwolę. O jakże się pomyliłam! Przelożony tyran, przełożony przełożonego demon. A sama góra uznawała to za normę, sama również stosowała ukryte groźby. Koniec końców trzeba było ostro głowkować i kombinować aby odejść z firmy bez strat finansowych.....

Chętny do pracy

Może czasami w celu utrzymania wysokiego poziomu firma musi pilnować pracy, jakości !!

Jaa
@Chętny do pracy 22.03.2018 23:53

Tak, niech w końcu zaczną osiągać jakiś poziom, póki co dno pod dnem.

Edyta

Szukam opinii na temat firmy, co możecie powiedzieć na temat atmosfery? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? @Justyna, może jednak widzisz jakieś pozytywy pracy w tej firmie?

Jaa
@Edyta 02.06.2018 17:27

Nie musisz mieć kwalifikacji, a nawet nie powinieneś jeśli chcesz umowę zlecenie i tak skomponowany regulamin premiowy, że pieniądze dostaniesz okrojone o przynajmniej połowę. Czego możesz oczekiwać po dłuższej współpracy? Kopa w d*, smutne ale prawdziwe.

Gość

@ Edyta w moim przypadku opinia własna. Pracowałem w tym miejscu.

Meggy

Czy zaglądają tu osoby z salonów potelkomowych?

potelkomowiec
@Justyna 28.05.2018 14:55

Aż dziwne ale patrząc na gti teskni sie za telkomem ;-)

Gość

@Edyto widać jak na dłoni, co to za badziew firma. Ich ogłoszenie o pracę https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-ds-sprzedazy-w-salonie-orange-bedzin-dabrowa-gornicza-myslowice-myszkow-zory,oferta,6056106 Stabilna praca z umową o pracę- ktoś tu już pisał umowa zlecenie Konkursy - Zmiany regulaminów, co tu zrobić, aby zarobić, a nic nie dać pracownikom Benefity- Nie zostaniesz zmieszana z błotem przez MWS Atmosfera- hym praca dla desperata Wymieniać można dalej Myślę, że ta pseudo firma nie miała kontroli z PiP lub ZUS.

Edyta

@Remik Miałeś może styczność z firmą GTI? Mógłbyś rozwinąć swoją myśl i podzielić się z nami swoją opinią na temat pracy i atmosfery w tej firmie? Każda dodatkowa opinia może komuś pomóc, więc jak czymś chcecie się podzielić to proszę napiszcie.

Remik

Może idealna firma nie jest ale chyba ostro przesadzacie z tym narzekaniem

Mariusz
@Remik 24.04.2018 21:45

Skoro konsultanci masowo uciekają do salonów firmowych to jest kiepsko :)

never again

Pracowałem rok - najgorszy z wszystkich agentów Orange Polska. Salon partnerski to już całkowite dno. Brak szacunku dla pracownika i wykonywanej przez niego pracy, ciągła rotacja ludzi, co działa i na zespół i na klientów. Ciągłe pretensje, nawet przy dobrych wynikach. Małe wsparcie ze strony MWS, który nie zwraca uwagi na to co dzieje się w podległych salonach. Jednym słowem - dramat, w porównaniu z innymi agentami porażka. Dziwie się że to największy partner Orange.

praca

Pracowałem w salonie GTI rok temu na stanowisku kierownika. Powiem tak, pracowałem w wielu firmach też telekomunikacyjnych. Tak złego podejścia menagerów do pracowników nie widziałem nigdzie. Dziwić się że jest rotacja pracowników jak traktują pracownika jak śmiecia.

gosc

a co dokładnie robi pracodawca? możesz przytoczyć

Gość

Praca w sprzedaży nie jest dla każdego. Nie można na pracodawcę powiedzieć złego słowa. Jest cieżko wszędzie gdzie sa plany sprzedażowe. zawsze można iść do supermarketu na kase ...

Mateusz

Witam, pracowalem w salonie gti prawie 2 lata. Dużym plusem są wspolpracownicy. Jezeli chodzi o ciśnienie na sprzedaż - takie są uroki pracy w sprzedaży :) czy to bank czy salon, kiero zawsze będzie wymagal wykonania planu. Niestety prowizji kiepskie w porównaniu do wymagań jakie mam stawia firma. Balagan na szczeblu koordynatorow i ogromna rotacja pracownikow. Jezeli jestes dobrym handlowcem uciekaj do salonu firmowego :) gti nie da sie Tobie dobrze zarobić.

Zbynio

Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie?

Expert Orange Open
@Zbynio 18.01.2018 19:28

Daj sobie spokój z tym kieratem.

Ss

Nie wiem skąd tutaj tyle negatywnych komentarzy. Pracuje od roku w salonie pod GTI. Po trzech miesiącach otrzymałam umowę o pracę. To jest korporacja Takie są uroki korporacji. Są plany do wyrobienia i jest też nacisk. Ale o to chodzi ktoś nad nami jest i pilnuje co sprzedawać bo to jest dla niego kasa jak i dla nas. Szkolenia są na wysokim poziomie. Można dobrze zarobić. Nie każdy się nadaje do tej pracy. Jak ktoś ma dryg to dobrze zarobi. Owszem są też takie rzeczy jak tajemniczy klient i jak się nie zaliczy rutyny sprzedażowej to mogą 500 zł zabrać. Jest kilka rzeczy za co mogą kasę odliczyć. Są plusy i minusy. Jak jesteś dobrym, świadomym, sprzedawcą to jest dobra wypłata i masz umowę o pracę U mnie dziewczyny po kilka lat pracują pod GTI. Więc jak czytam takie negatywne to wydaje mi się że piszą to słabi sprzedawcy. Pozdrawiam serdecznie

Anonimowa z czystym sumieniem
@Ss 26.05.2017 23:30

Nie byłaś tam konsultantem. Konsultant wie, że żeby cele osiągnąć, trzeba ludzi oklamywac. Warunkiem zdobycia premii przez salon, gdzie pracowałam, było mówienie, że ta karta sim jest darmowa, a pakiet nc+ nie zmieni wysokości rachunku.

Sprawa gti

Sprawa GTI Widzę, że GTI wysyła informację do adminów Go work o kasowaniu nieprzychylnych, a prawdziwych im informacji. Już nie długo przyjdzie czas zapłaty Państwo Z GTI za wasze wały. Dla przypomnienia jeśli zostaliście oszukani nie zostały wam wypłacone pieniądze pracowaliście na umowę zlecenie piszcie na sprawagti@wp.pl

J
@Sprawa gti 17.12.2017 14:53

mam nadzieję. salon opuściłam końcem listopada. za konkursy nie otrzymałam pieniędzy za miesiąc październik. jedna wielka PORAŻKA nic więcej. To jest taki przyklad...wielu "cudownych" opinii można tu mnożyć na pęczki! (usunięte przez administratora)i nic więcej.

adrianozzz

Czy w tej firmie dorzucanie nowego numeru i telefonu, bez zgody i akceptacji firmy - jest na porzadku dziennym? Czy to jest poscig za prowizjami? Prosze o informacje o szczegoly, bo zamierzam zglosic sprawe na policje i opisac cale zjawisko w sieci.

adrianozzz
@adrianozzz 07.12.2017 11:23

Poprosze o szczegoly na finansozerca@gmail.com Zbieram materialy.

anonim

(usunięte przez administratora)

J
@Martyna 21.11.2017 20:42

Trochę widać nas tu jest

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Też jestem na wypowiedzeniu . Jeszcze kilka dni. I też slyszalam ,że zwalniając sie nie otrzymasz nic za miesiąc poprzedzający dramat. Cieszę się , że odchodzę z tego cyrku na kółkach.

Ali

Czy są tu osoby, którym pracowało się źle w GTI i chciałyby o tym opowiedzieć?

Paweł Socha xD
@Ali 16.05.2017 20:09

Są są!

kilo

Bez przesady. Piszecie jakby to była najgorsza praca na świecie. Wiadomo, że nauka wszystkich ofert wymaga czasu i jest trudna, ale pamiętam takie konkursy, w których wygrywało się po 300 zł lub 400 zł dodatkowo. Byli i tacy co zgarniali 1500 zł z jednego konkursu, a jest ich zawsze kilka miesięcznie. Fajni ludzie, praca dla ludzi wytrwałych i takich którym chce się pracować. Wtedy jest kasa.

Paweł socha xD
@kilo 12.11.2016 15:12

Ehe pracuje od roku..konkursy to mit o ktorym sie mowi...a i tak mimo spełnienia warunków nie dostajesz... A to moj orange za malo a to nps.. I tym podobne tna prowizje ... Kasa coraz mniejsza, plany coraz wyższe... Nie polecam chyba ze sie jest desperatem ..

ehe

Dla mnie najważniejsza jest i tak bieżąca atmosfera wśród pracownikow, bo dbanie o prawidłow estosunki z pracownikami znacznie umila zatrudnienie i można mowić o sukcesie całej firmy. A socjale jakie?

Zostaw opinię o GTI Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GTI Sp. z o.o.