Valeo
3 218 6 1

Opinie o Valeo

Filtruj opinie po kryteriach:

ValeoFan
 Opinia

Najlepszy zakład w jakim pracowałem.Rewelacja w100% polecam

Pomocna?
Roman
 Opinia
@ValeoFan 10.02.2019 12:09

Tak pod biurkiem szefostwa..

Pomocna?
paweł
 Opinia
@ValeoFan 10.02.2019 12:09

jasne najwiekszy (usunięte przez administratora) i goraco w sezonie, wyplaty ponizek krytyki ludzie sie zwalniaja zostaja ukraincy

Pomocna?
paweł
 Opinia
@ValeoFan 10.02.2019 12:09

ile ci placa za ten wpis

Pomocna?
werka
 Opinia

witam, jakich pieniędzy można spodziewać się na stażu ? Jakie obowiązki i perspektywy zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie
WNM
 Opinia

Przecież te wypłaty to kpina! J.... ten obsrany kolchoz!

Pomocna?
.... K
 Opinia
@WNM 29.01.2019 16:55

Po swojej wypłacie, też stwierdzam że to kpina. Poczekam na pasek.. U mnie po zmianie APU i kierownika wszystko jest możliwe.. Ale jeżeli wszystko się zgadza, to nie zostawię tego tak

Pomocna?
WNM
 Opinia
@WNM 29.01.2019 16:55

Valeo będzie niedługo ukraińskie.. Najgorsze to że oni ni poniemaju... Na nowej hali będą robić pracownicy z bangladeszu..

Pomocna?
.... K
 Opinia
@WNM 29.01.2019 21:06

Będę szczera, sama kiedyś, parę lat temu byłam w podobnej sytuacji jak oni, gdzie oczywiście nikogo nie bronię, mam 2 osoby z Ukrainy, z których jestem zadowolona, na ich temat nie będę się wypowiadać, ponieważ oni paniemaju, i znają moje zdanie na temat ich obywateli, za każdym razem powtarzam, Valeo nie powinno do tego dopuścić, że ważniejsze jest, to, że oni są ważniejsi, a doszły mnie słuchy, od osoby która w większości co do wypowiedzianych słów miała rację (potwierdzoną) oni mają pierwszeństwo co do przyjęcia pod agencję to już przesada.. Rozumiem dużo, ale....!!!

Pomocna?
Hahaha macie walese i solidar
 Opinia
@WNM 29.01.2019 21:06

Nasze panstwo do tego doprowadza robiac doplaty za ich zatrudnienie przez pracodawcow takie patriotyczne panstwo macie pata chy a od czterech lat kopaczowa podpisala 2500 tys dla kazdego roma bo sa mniejszascia narodowa chodz tylko 40 prpcent w polsce romow pobiera ten zasilek

Pomocna?
TakNie
ValeoFan
 Opinia

SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ

Pomocna?
asdfasdfasdfasdfasdfasd
 Opinia
@ValeoFan 10.02.2019 12:13

Sebastian uspokój się! padaczki dostaniesz!

Pomocna?
ValeoFan
 Opinia

Najlepszy zakład w jakim pracowałem.Rewelacja w100% polecam

Pomocna?
WNM
 Opinia

Noi czemu usuwacie komentarz jeśli ktoś napisze prawdę o tym (usunięte przez administratora)?

Pomocna?
lol
 Opinia

Zawsze pozdrawiam.... szmaty

Pomocna?
Natala 35
 Opinia

Popisali sie wyplata z 29 stycz tego roku tragedia niektorym nie wyplacili nadgodzin z grudnia to juz jest kpina w zakladzie oby do wiosny ludzie beda odchodzic za te pieniadze i podwyzki sa nie powazni

Pomocna?
Bystry
 Opinia

Mam pytanie odnośnie kierownika zmiany. Jakie obowiązki do niego należą i czy praca na tym stanowisku jest ok w Valeo?

Pomocna?
TakNie
żenua
 Opinia

To jak w tym zakładzie traktuje się ludzi to szkoda gadać , jeden zapierdziela a drugi sie opierdziela , zero sprawiedliwości , układy i układziki wszędzie ,ale tego nikt nie widzi.

Pomocna?
żenua
 Opinia
@żenua 24.01.2019 15:26

Zgodność ze standardem - ile razy ja już to słyszałem , tylko dlaczego wymusza się na operatorach wtrysku aby pomagali operatorom metalizacji?!-gdzie to jest napisane w instrukcji pracy?Zamiast czepiać sie o byle nic to weźcie sie w końcu za to co trzeba , tak dalej być nie może!!!

Pomocna?
Marcinekkkk
 Opinia
@żenua 24.01.2019 15:56

A na montażu kazują rozbierać lampy na odzysk elektroniki i tego też nie ma tego w standardzie nie zgodne z bhp A ten przekręt jest na całym zakładzie z tym . Że się ludzie dają..... wywalać całe lampy na scrap nie przejmować się ich stratami jak nie chcą Polakom dać zarobić to niech tracą za lampki !

Pomocna?
Żenua
 Opinia
@żenua 24.01.2019 15:26

Marcinekkkk Pokaż w końcu jaja , jeżeli nie ma tego w standardzie , nie ma tego w instrukcji pracy to tego nie rób , dopóki sie nie postawimy to bedziemy śmieciami Valeo , taka prawda.

Pomocna?
Marcinekkkk
 Opinia
@Żenua 24.01.2019 19:38

Oczywiście że się stosuje wywalam lampy całe - ile sobie wyrzucą to tyle wywale. Już nie jeden nawiedzony biurowiec się doczepił a ja nie raz chciałem do Bhpowca iść jak się czepiał no ale narazie temat cisza bo nie mogą mi nic za to zrobić;) . Instrukcji i stanowiska sie nie doczekalem wiec nie ma rozbierania lampek ;)

Pomocna?
aasdgasdfgadfagadfg
 Opinia
@Marcinekkkk 24.01.2019 19:31

Zdajesz sobie sprawę, że tu nie chodzi o "ich stratę" tylko o to, że na niektóre komponenty jest strasznie długi czas oczekiwania?

Pomocna?
Marcinekkkk
 Opinia
@aasdgasdfgadfagadfg 26.01.2019 14:35

Tu chodzi o redukcję kosztów złomowania bo elektronika jest droga a nie że się długo na nią czeka

Pomocna?
Ewa
 Opinia
@aasdgasdfgadfagadfg 26.01.2019 14:35

A lampy sa wyrzucane bo...?? Cos z nimi nie tak - nie spelniaja standardu - bo ktos czegos nie zauwazyl - bo nie zachowano standardu - bo wina operatora - koło sie zamyka - tak można ma w kolko. Na tym wlasnie polega praca w korpo... Jak jest zle to powinno byc dobrze, a jak jest dobrze to zawsze mozna znalezc cos zeby bylo zle.

Pomocna?
Pusia
 Opinia
@Ewa 26.01.2019 15:07

Przecież przy takim tempie pracy na montażu nie jest się w stanie wszystkiego zauważyć . Jak by się robiło ze standardem to by była inna sprawa ale to jest kołchoz i fakt że dalej nie doceniają pracownika pomimo tego że za nie długo to będą robić sami ukraincy jest przerażający. Czy osoba zarządzająca widzi jaki jest rynek pracy. Ukraina jest lepiej traktowana od Polaków. Pracuje w tym zakładzie ale myślę nad zmianą pracy na dniach bo to co się tu dzieje to istny armagedon.

Pomocna?
patryk24
 Opinia

Odra zaklad jebniety na glowe powinni ich sprawdzac na wjezdzie ukraincow a terz nam polakom sie kaza szczepic.Niech nam lepiej podniosa zarobki na godne bo Ukraina juz lepiej zarabia od nas masakra jakas

Pomocna?
Magda
 Opinia
@patryk24 23.01.2019 11:14

Boze przecież Szczepienie nic nie da .To jest to samo jak ze szczepienie na grype .Ktoś sie zaszczepi a tak zachoruje.Szczepionka daje tylko zabezpieczenie ze choroba moze przebiegać " łagodniej " ale kazdy organizm człowieka różny dzieci ludzie starsi lub osoby na codzien chorzy i przyjmujący leki nie jest wiadome jak przejdą chorobe zakazna Odre.

Pomocna?
Dorota
 Opinia
@Magda 23.01.2019 11:58

Zgadzam sie Odra panuje dziś nawet mówiono o tym w przychodni. Odpowiem tylko że dzieci bardzo to przechodzą!

Pomocna?
Siergiej
 Opinia

Fajna u Was praca

Pomocna?
Sonia
 Opinia

Ukraincy zafundowali nam odre na zakładzie! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Paula
 Opinia
@Sonia 19.01.2019 18:59

Jaka Odra? Na Valeo jest Odra

Pomocna?
Em
 Opinia
@Sonia 19.01.2019 18:59

Zafundowali nam ją pracodawcy, którzy zatrudniając Ukraińców powinni wymagać podstawowych szczepień a jeżeli takowych nie mają skierować ich na to tutaj.

Pomocna?
Wkurzony
 Opinia

No còż czasy w polsce teraz są jakie są ludzie są fałszywi polski rząd siłę roboczą sprowadził z Ukrainy ponieważ Polaków ma w (usunięte przez administratora) i lepiej wpuścić Ukraińców niż dac swojemu zarobić lejcie po mordach tych psów z Ukrainy pokażcie żeś cie polacy a nie tylko narzekać w internecie.

Pomocna?
uuu
 Opinia
@Wkurzony 07.12.2018 23:46

lac w morde polaka wiesniaka!!

Pomocna?
Rudy
 Opinia
@Wkurzony 07.12.2018 23:46

Zastanów się nad sobą namiastko człowieka

Pomocna?
Eldo
 Opinia
@Wkurzony 07.12.2018 23:46

Oczywiście że się z Tobą zgadzam! Wracać do kraju ojczyzny bronić przed ruskim!

Pomocna?
Ewka
 Opinia
@uuu 17.01.2019 03:15

cIEBIE lać (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Stary
 Opinia
@Ewka 18.01.2019 20:57

robię dla okularnicy. Wiec szukaj. Jest takie fajne przyslowie ,, miej wy..... a będzie ci dane,,

Pomocna?
uuu
 Opinia
@Ewka 18.01.2019 20:57

ewka pyskuj sobie polaku w internecie, na tyle was stac i (usunięte przez administratora) bo ukraincowi chce sie pić

Pomocna?
NANA
 Opinia

Dyrekcja nie chce słyszeć o podwyżkach(zarobki bez nadgodzin w systemie 4 brygadowym czyli weekendy i święta w pracy, z tymi wszystkimi dodatkami 2200 zł netto podstawa 2400 zł brutto nie da się za to w pojedynkę przeżyć), obwiniają operatorów o wszystko , ludzie mają już tego dość, pyskują, chodzą na L-4. Połowa pracowników na produkcji to Ukraińcy , znaczna część niekomunikatywna, władza udaje że o tym nie wie i uważa że Polacy są nie tolerancyjni.Jak wytłumaczyć /nauczyć coś komuś jak oni nic nie rozumieją , za ewentualne błędy obwiniani są oczywiście Polacy.ŻĄDAMY PODWYŻEK CO NAJMNIEJ 400 ZŁ NETTO DLA WSZYSTKICH! Inaczej będziecie mieć bardzo duży problem z pracownikami wszystkich nas nie zastąpicie Ukraińcami.

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia

Jak tam uwas wyglądają związki zawodowe kim jest przewodniczący

Pomocna?
TakNie
Bunia
 Opinia
@Zainteresowany 01.12.2018 08:02

Nikim

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia
@Bunia 01.12.2018 19:46

Bunia Jak to mam rozumieć

Pomocna?
anonim
 Opinia
@Zainteresowany 01.12.2018 08:02

Związki w Chrzanowie są do niczego,ludzie się z nich wypisali .Obecnie jest w nich ok 300 osób z 2000 zatrudnionych,jedyne co to organizują kilka imprez w roku,paczka na święta dla dzieci i mają tańsze bilety do parku rozrywki w Zatorze nic poza tym .Związki powinny być niezależne,a pan przewodniczący ma pensyjkę od Valeo więc sam rozumiesz ,tylko gada co to by nie zrobił ,a nikt nie wie co naprawdę robi za zamkniętymi drzwiami (efektów brak).

Pomocna?
Bunia
 Opinia
@Zainteresowany 01.12.2018 20:02

Właśnie tak jak napisał anonim

Pomocna?
TakNie
Biały Miś
 Opinia
@anonim 02.12.2018 02:46

Pan przewodniczacy jest zwyklym frajerem - bo dalej wierzy ze cos moze zrobic i siedzi w tym gownie po same uszy. Ciepla posadka to nie jest, bo walka "jeden za wszystkich, ale nikt za mnie "to nic fajnego. Poza tym dla potencjalnego nowego pracodawcy chlop jest spalony bo jest zwiazkowcem - zero widokow na zmiane pracy. A pensja od Valeo nie rozumiem czemu bulwersuje. Gosc jest PRACOWNIKIEM VALEO i ta firma ma mu placic wynagrodzenie, tu odsylam do USTAWY o zwiazkach zawodowych - wszystko jest regulowane prawem. Funkcja przewodniczacego jest funkcją spoleczna - czyli ch. ja z tego ma. Oczywiscie poza wiecznymi pretensjami ludzi dookola. Bronic go nie bede bo nie lubie typa, ale pracy mu nie zazdroszcze.

Pomocna?
lol
 Opinia
@Biały Miś 10.01.2019 15:09

Nie rób z pana przewodniczącego męczennika,rozśmieszyłeś mnie.Biedny walczy o nasz lepszy byt a sam cierpi i nawet jak by chciał się zwolnić to nie może i musi siedzieć na tej ciepłej posadce?Związek zawodowy musi być NIEZALEŻNY od Valeo tylko tak może coś wywalczyć,ktoś kto ma fajną dobrze płatną prace nie będzie szedł na noże ze swoim szefem.

Pomocna?
Operatorka
 Opinia
@anonim 02.12.2018 02:46

Eh... Zero znajomosci tematu... Zwiazki to nie supermarket w ktorym bierzesz co Ci sie podoba... Niestety teraz tak wszyscy mysla ze manna ma spadac z nieba. Zwiazki to sa PRACOWNICY =ZAŁOGA=LUDZIE=MY!! Zeby cos mieć/dostac trzeba to wypracowac. Przeciez zarzad zwiazkow to operatorzy, czemu nie wpadniesz do biura i nie powiesz jak zrobic zeby bylo dobrze... ??

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Sprawiedliwy
 Opinia

Wiesz że za tego typu wypowiedzi są paragrafy z kodeksu karnego to że się z czymś lub kimś nie zgadzsz to nie upoważnia cię do tego żeby obrażać i nawoływać do nienawiści. Pamiętaj że nie jesteś anonimowy.

Pomocna?
Ona
 Opinia

Kazda podwyzka wywalczona przez zwiazki powinna byc tylko dla zapisanych i uczestniczacych w zwiazkach!

Pomocna?
Nie należąca do związków
 Opinia
@Ona 11.01.2019 08:02

Chyba Ci się coś pomyliło... Hahaha, w takim razie niech wszyscy Ci co są zapisani do związków i dostaną podwyżkę, to niech pracują za tych co do związków nie należą? Proszę bardzo... Jak jesteś w związkach, to mogę Ci powiedzieć gdzie pracuje, to ja postoję, popatrzę jak za mnie pracujesz, przecież nie należę do związków, i podwyżka mi się nie należy... Hahaha rozbawiłaś nawet moje gruczoły mleczne

Pomocna?
ona
 Opinia
@Nie należąca do związków 11.01.2019 17:46

to jednak chcialoby sie te nedzne podwyzki wywalczone przez zwiazki??! Proponuje dla was te, ktore dal dyrektor 17zl ????????????????

Pomocna?
Nie należąca do związków
 Opinia
@ona 11.01.2019 17:56

Nigdy nie narzekałam na związki, jeżeli chodzi o podwyżki, wystarczyło raz, jak mnie potraktował Pan S.... I mi. Wystarczy, weź sobie te podwyżki, i udław się nimi.. A w robocie pewnie g... o robisz, ale że do związków należysz to podwyżka Ci się należy.. Powodzenia

Pomocna?
TakNie
ona
 Opinia
@Nie należąca do związków 11.01.2019 18:08

Chyba Ty, moze prawde powiedzial i urazil ksiezniczke... zapraszam na negocjacje zobaczymy co zdzialasz przyjsc moze kazdy i sie wykazac, ale wy tylko na anonimowym forum potraficie sie wypowiadac- az zal

Pomocna?
Scooby
 Opinia
@Ona 11.01.2019 08:02

Wyjdź!

Pomocna?
TakNie
Nie należąca do związków
 Opinia
@ona 11.01.2019 19:06

Za księżniczkę, to chyba Ty się uważasz, bo to Tobie należą się podwyżki nie mi hahaha, tak jakby tylko ci co do związków należą, ciężko pracowali.. Anonimem nie jestem, chciałam Ci powiedzieć gdzie pracuje, żebyś za mnie robotę zrobiła.. Bo tobie się należy mi nie..

Pomocna?
TakNie
Nie należąca do związków
 Opinia
@ona 11.01.2019 19:06

I współczuję tym, którzy z tobą pracują.. Bo ciekawa jestem czy to co napisałaś tutaj, powiedziałaś tym co do związków nie należą prosto w oczy.. Jesteś trolem internetowym, nie będę cię karmić..

Pomocna?
TakNie
Operator wtrysku i metalizacji
 Opinia
@Ona 11.01.2019 08:02

... i takim oto sposobem związki strzelają sobie w kolano, bo jeżeli dbają tylko o swoje d..y, to ch.j im w nie!

Pomocna?
TakNie
Operator wtrysku i metalizacji
 Opinia
@Ona 11.01.2019 08:02

... i takim oto sposobem związki strzelają sobie w kolano, bo jeżeli dbają tylko o swoje d..y, to ch.j im w nie!

Pomocna?
...
 Opinia

Szacunek druga zmiano, która w znacznej części zbojkotowała wigilię. Zaczyna się coś dziać!

Pomocna?
iksde
 Opinia
@... 20.12.2018 20:05

jezu odpuscili sobie wigilie, coz za heroiczna postawa, pomnik im

Pomocna?
Zołza
 Opinia
@... 20.12.2018 20:05

Dzisiejsza postawa ludzi była pierwsza ale nie ostatnia i pamiętajcie nie trzeba należeć do związków żeby strajkować i walczyć o swoje .Ludzie którzy dzisiaj pokazali bunt w większości nie należą do związków.Wystarczyło tylko jedno hasło całe przody i cześć z tyłów nie poszła.Wiec może góra niech otworzy oczy ...... bo może pójdziemy w slady innych .......i w jednym czasie większość weźmie L4.

Pomocna?
Ksbxh
 Opinia
@Zołza 21.12.2018 00:46

dzieki wam zaoszczedza na przyszly rok

Pomocna?
TakNie
hahahha
 Opinia
@Ksbxh 21.12.2018 09:40

Jakim cudem zaoszczędzą skoro jedzenie się zmarnuje , kawa , chyba kawy do kieszeni sobie nie wsadzą.

Pomocna?
TakNie
lol
 Opinia
@iksde 20.12.2018 21:45

Głupi/a jesteś,bardzo dobrze zrobili,coś się zaczyna dziać.Teraz czas na następny krok,zróbmy to co nauczyciele i policja i chodźmy na L-4.Wtedy ich zablokujemy.

Pomocna?
Biały Miś
 Opinia
@Zołza 21.12.2018 00:46

Góra ma na to (usunięte przez administratora) - P. P. powiedzial ze jak dla niego nikt na ta wigilie nie musi przychodzic...

Pomocna?
TakNie
oleg
 Opinia

Polacy powinni już dawno zastopować produkcje w tym (usunięte przez administratora) Jak można pracować za mniejsze pieniądze niż ukraińcom płacą ?? Tym (usunięte przez administratora) ze wschodu płacą 2800 brutto + dodatki. Każdy polak, który ma mniej nie powinien kiwnąć palcem w tej robocie.

Pomocna?
Masakra
 Opinia
@oleg 21.11.2018 20:07

Jeśli to prawda to jest wręcz kuriozum. Nie rozumiem jak tak można...

Pomocna?
Maskara2
 Opinia
@Masakra 21.11.2018 21:53

Czekamy my wszyscy, a później ja. Czekamy na recenzje

Pomocna?
TakNie
Hymm
 Opinia
@oleg 21.11.2018 20:07

Ciekawe co pokażą związki na negocjacjach. Znów wywalczą 2.50 za punkt na ocenie rocznej?

Pomocna?
stefan
 Opinia
@Hymm 22.11.2018 23:23

związki wywalczą podwyżki dla nowych i ukraiców

Pomocna?
Hi
 Opinia
@oleg 21.11.2018 20:07

co ty piszesz jakie 2800 ??????????????? widzialam umowe ukraińca miał 2300 to chyba duza roznica

Pomocna?
Ktos
 Opinia
@Hi 07.12.2018 20:28

I opłacone mieszkanie 500zl

Pomocna?
Hi
 Opinia
@Ktos 10.12.2018 12:27

O to nie wiedziałam sorki. No to faktycznie

Pomocna?
TakNie
Pusia
 Opinia
@Ktos 10.12.2018 12:27

Tego się nie da nazwać mieszkaniem to są baraki.

Pomocna?
TakNie
no name
 Opinia
@Pusia 04.01.2019 08:52

To są normalne domy,z dużą ilością łóżek!

Pomocna?
TakNie
Pusia
 Opinia
@no name 05.01.2019 10:56

Fakt faktam mają za darmo czyli więcej zarabiają od nas bo my nie dostajemy 500 zł do wypłaty!

Pomocna?
TakNie
FiNE
 Opinia
@Hymm 22.11.2018 23:23

A co mogą związki zrobić jak w nich jest tak mało ludzi? Jaki pracodawca będzie poważnie traktował takie związki z garstką pracowników? Nie cierpię tak tępych ludzi którzy tego nie pojmują i szydzą i wystawiają złą opinię związkom nawet nie będąc ich członkiem. Cieszcie się matoły że w ogóle macie związki bo bez nich było by jeszcze gorzej ale wiedzę że wasz intelekt nie sięga tak wysoko. Pozdrawiam i zachęcam do zapisywania się w biurze związkowym, wejście jest na samym końcu dużej stołówki trudno nie jest trafić.

Pomocna?
Adi
 Opinia

Co sadzicie i APU 2

Pomocna?
TakNie
Leoncio
 Opinia

Kto ma informację jakie będą podwyżki w tym roku

Pomocna?
TakNie
Gosciu
 Opinia
@Leoncio 07.01.2019 13:39

Dostaniesz 200brutto maxymalnie i sie ciesz tak jak co roku tu niemozna liczyc na wiecej

Pomocna?
TakNie
olga
 Opinia

Słyszeliście , że ponoć kapitan Foch menager apu4 dostał kopa w dół i rzucił papierami ? Koleś Dawno stracił poczucie realności , sodówka uderzyła do głowy bo w końcu z patałacha mi tylko pracował jak sam mówił. Z Bogiem kosmito i żebym Cię już w Valeo nie widziała.

Pomocna?
kosmita
 Opinia
@olga 06.01.2019 15:36

z Bogiem niewolniku

Pomocna?
Tomek
 Opinia

Czy ktoś coś wie jak jest na valeo w Trzebini bo chcą mnie tam przerzucić :( z góry dzięki za info

Pomocna?
zażenowany
 Opinia

Człowiek chodzi do pracy w weekendy , święta , nawet na oszukanych 200% za 1 listopada byliśmy (zapomnijcie ,ze JA następnym razem przyjde na wasze rzekome 200%, spędze ten czas w domu) 12 listopada też byliśmy , jak jacyś niewolnicy i jeszcze po świętach tyranie ,no bo po co dawać białym murzynom wolne.

Pomocna?
Hi
 Opinia
@zażenowany 28.12.2018 11:29

To zostałeś.... Ja byłam 1 listopada i 12 też i dostałam 200% . A za 12 nie było 200% tylko normalne nadgodziny

Pomocna?
TakNie
zażenowany
 Opinia
@Hi 28.12.2018 12:40

Taa ,ciekawe ile wynosiło to Twoje 200% , pewnie jesteś nawet nie świadoma/y,że Ciebie równiez zrobili w bambuko , pytałem ludzi po Valeo i dostali podobną zapłate, czyli na oko jakieś 150 % ale nie netto tylko jeszcze do opodatkowania.

Pomocna?
TakNie
tik
 Opinia
@zażenowany 28.12.2018 13:31

wszystko co dostajesz w valeo jest brutto i do opodatowania. Jak chcesz coś zarobić bez podatku to zmień firme

Pomocna?
zażenowany
 Opinia
@tik 28.12.2018 18:01

No i własnie na takich ludziach jak Ty Valeo zarabia , zapłacą CI , powiedza ,ze to 200% a Ty uwierzysz.

Pomocna?
TakNie
Hi
 Opinia
@zażenowany 28.12.2018 18:51

Być może 150 % ale za dodatkową niedzielę dostaliśmy 150 zł tak że kto został wydy many to został

Pomocna?
TakNie
lol
 Opinia
@zażenowany 28.12.2018 11:29

Nie było 200% ponieważ kadry nas oszukały,dwa razy nam ściągneli podatek.Pamiętacie pomyłkę ok 900 zł,na konto dostajemy netto resztę bierze skarbówka,a valeo nam pobrało kwotę brutto .

Pomocna?
TakNie
zażenowany
 Opinia
@lol 29.12.2018 19:37

Dobrze ,ze nie tylko ja widzę ,ze 2 krotnie opodatkowali 200% , reszta ślepo wierzy i powtarza ,ze wszystko jest ok.

Pomocna?
TakNie
Tik
 Opinia
@zażenowany 29.12.2018 19:54

Ludzie!!! Jak za zwykłą dniówkę zarabiasz 80pln na rękę to za zwykłe nadgodziny 100% dostaniesz 160pln na rękę. A te 200% to 240pln na rękę a nie jak się wielu wydaje 320.

Pomocna?
pytający i brak odpowiedzi.
 Opinia
@Tik 30.12.2018 11:49

Taaa... może i masz racje , tylko dlaczego Panie w Adecco tego wytłumaczyć nie potrafią?

Pomocna?
TakNie
kaska
 Opinia

nowy rok nowe wyzwania

Pomocna?
TakNie
bl
 Opinia

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jaki jest sens pisać wyniki , deklarować produkcje , skoro i tak nigdy nie wiedzą ile jest danej produkcji na wipie i trzeba ją liczyć? No przecież to jakaś kpina ,bo liczenie produkcji w tych ciasnych wipach to jak kara, wystarczy,że montaże oddeklarują etykiete i już powinno być wiadomo jaki jest stan produkcji na wipie.

Pomocna?
WtryskLamp
 Opinia
@bl 29.11.2018 18:06

To bardzo proste, nie mówiąc już o tym że rozbieżności powstawały juz przy scrapowaniu, ale na montażu najprościej w świecie operator nie miał by czasu żeby to robić (zresztą jak by to miało wyglądać) lampa ma mnóstwo komponentów. Montaż nie stać na taką stratę czasu

Pomocna?
TakNie
hehe
 Opinia

merry christmas niewolnicy

Pomocna?
Hi
 Opinia
@hehe 24.12.2018 23:20

I wzajemnie. Mamy wolne

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

Ja się uwolnilam od tego cyrku i bardzo się cieszę. Po kilku latach pracy na produkcji stralam się o staż w dziale jakości. Odbyłam rozmowę, jedna druga trzecią i cisza.... Mija prawie pół roku, idę na rozmowę do kobiety od rekrutacji zapytać co w mojej sprawie, a tu co? Owszem, była Pani jedyną kandydatka ale Pani nie weźmiemy bo jest Pani operatorem produkcji. Z tego miejsca nie ma szans. Wolelibyśmy kogoś z zewnątrz. I o czym to świadczy? Albo masz znajomości albo wypier.... Co z tego że nam wyższe wykształcenie i zaczęłam studia jakościowe od października? Mają gdzieś ludzi. Liczą się wyniki. Zaraz po rozmowie złożyłam wypowiedzenie

Pomocna?
Hff
 Opinia
@Marta 07.12.2018 19:50

jak widac nizej po poltorej roku panna samanta br. d bez problemu wskoczyla na.. jakosciowca:)) jaka firma tacy pracownicy i zasady lub ich brak

Pomocna?
D
 Opinia
@Marta 07.12.2018 19:50

Hej Marta, pozdrawiam "po sąsiedzku" jeszcze z apu1, po trzech latach też dałem sobie spokój. Nie ma sensu szargać nerwów

Pomocna?
Zołza
 Opinia
@Marta 07.12.2018 19:50

Polityka Valeo wolą przyjąć z zewnątrz co na niczym się nie zna i nie umie podjąć konkretnej decyzji zamiast wziąść osobę z produkcji która ma już jakieś pojecie .

Pomocna?
2
 Opinia
@Marta 07.12.2018 19:50

W Apu2 jakoś potrafią wyciągnąć ludzi z produkcji do biur. Wystarczy tylko angielski. Może byłaś mega słaba?

Pomocna?
TakNie
lop
 Opinia

Prawda to jest ,że Ukraińcy chcą pracować w Wigilie i Swięta ?Podobno oni nie przyjechali tutaj do Polski na przestoje i pragną pracować , najpierw niech nauczą sie wypełniać papiery , wypisywać SCRAP , bo póki co większość nie potrafi podstawowych rzeczy a na nadgodziny to pierwsi.Parodia , zaraza Valeo.

Pomocna?
Dymek
 Opinia
@lop 22.12.2018 16:03

Aha, ciekawe sforułmowanie. Ukraincy i robota tylko ich trochę za mało, aby ruszać z produkcją.

Pomocna?
TakNie
Bunia
 Opinia
@lop 22.12.2018 16:03

Prawda. Oni by tam spać mogli. Proponuję tym z góry namioty rozstawic obok by mieli bliżej do pracy robili by sobie chwilę przerwy i z powrotem na produkcję.

Pomocna?
TakNie
Ainub
 Opinia
@Bunia 22.12.2018 21:02

Co tam Valeo będzie sponsorem hehhahhe wracając do tematu związków!! Zewnętrzne związki rozpier dolą firmę, to są moje przemyślenia

Pomocna?
Ciekawa
 Opinia
@Ainub 22.12.2018 21:07

Co masz na myśli zewnętrzne czyżby ktoś coś szykował

Pomocna?
TakNie
Dymek
 Opinia
@Ciekawa 23.12.2018 17:36

Trza się dotlenić CO2

Pomocna?
no name
 Opinia
@Ciekawa 23.12.2018 17:36

W Skawinie mają mieć wolny związek zawodowy Sierpień 80,niezależny ,nie pobierający pensji od Valeo.

Pomocna?
Pokemon
 Opinia
@no name 23.12.2018 22:53

Mają od listopada i się dzieje nie ma wpływu Valeo na Przewodniczącego nie da się go zastraszyć i zwolnić trzeba z nim rozmawiać. Ostatnio konroliwali warunki pracy na APU 2 ale się dyrektor z behapowcem pocili. A co chłopu powiedzą że podwyżki mu nie dadzą albo go zwolnią. Ale trzepali gaciami aż im nogawkami kapało.

Pomocna?
TakNie
PikaPikaczu
 Opinia
@Pokemon 24.12.2018 11:10

Hehe jak mi kspło to potrafili z podłogi zlizać. Ekspert od debilizmu

Pomocna?
TakNie
Pokemon
 Opinia
@PikaPikaczu 24.12.2018 14:41

Czyż byś był z tych co potrafą lizać do białej kości? I jesteś ekspertem w tej dziedzinie?Czy debilzm przez ciebie przemawia?

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Valeo - Chrzanów

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.