Valeo Lighting Systems

Chrzanów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 164 ocen.

Opinie o Valeo Lighting Systems

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo Lighting Systems

Uwaga

Słyszeliście nowa akcję w vipach? Sexy na nocce, Pani J. I Pan R.R. haahah

Puchaty
@Uwaga 19.01.2018 15:50

A tak dobrze mu szło zatajanie swoich personaliow.. w końcu ktoś wypalil hahaha

Adas

Zlozem Cv do Valeo,ale jak czytam wpisy pracowników to źałuje.

Lolek
@Adas 25.08.2017 08:00

Jak mozesz zalowac! Tyle chetnych DOOPECZEK CZEKA!

pepe

Witam.Powiedzcie,czy można się powtórnie przyjąć do Valeo do pracy jeżeli się samemu zwolniło

A/B/C/D/E

życzę wszystkim spokojnych świąt Bożego Narodzenia tym samym spokojnego życia. Spełnienia się prywatnie jak i zawodowo.

HeyaBanana
@A/B/C/D/E 23.12.2017 22:50

Dzieki! Wzajemnie!

anonim

(usunięte przez administratora)

Pudło

Kiedy widzisz dobrego człowieka, postaraj się być takim jak on. Jeśli widzisz złego zastanów się, czy taki sam nie dżemie w tobie.

Kasss

Podstawa pod Valeo to 2400 zł. Jeśli nie byłes na l4 to premia co miesiąc od 50 do chyba 250zl. Do tego dadatek nocny, dodatek brygadowy jeśli pracujesz na 4bryg (Chyba 300 brutto) premie świąteczne 2x w roku. Na początku pracujesz w Adecco-stawka godzinowa ale podobna, dodali tak samo tylko świątecznych nie ma.

Tomek

Czemu tylko 800zl na swieta?

Zenek
@Tomek 28.11.2017 09:26

A ile bys chcial? Ciesz sie, ze chociaz tyles dostal, niektorzy maja taka miesieczna wyplate!

nowy

a mógłby ktoś powiedzieć na czym polegają badania lekarskie ?? podobno różnie to bywa a tutaj kierują wszystkich do jednej przychodni więc pewnie wszyscy przechodzą te same. więc co tam badają, długo to trwa, bardzo szczegółowe są?

PikaPika!

RenDgen :) Z kad :D No pewnie, że nie robiłaś, bo jesteś fizolką, a te wymienione wyżej są dla kadry. I nie wymyśliłAm, bo jestem facetem.

Mućka

A ja robiłam kupe!!!

Marysia

Miłej nocki Valeonki moje kochane :*.Śpijcie spokojnie, bo jutro znowu do kieratu... A ja znowu będę malowała paznokcie pół dnia :D.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pis
@PO 25.11.2017 19:33

Juz tam nie pracuje w tym syfie profesorze miodku

Profesor Miodek z Uszu
@Pis 26.11.2017 10:12

WIem, bo wróciłaś do szkoły :D

nikt

Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku inżyniera? jakie są dodatki/premie ? W okolicy można liczyć na 6 tyś. brutto + 10% premii/miesiąc + premia kwartalna w wysokości 8% (liczone z 3 miesięcznych pensji), mowa o pensji na start. Czy można liczyć na podobne warunki w Valeo?

Maciuś bez klanu
@nikt 23.11.2017 19:35

Że sobie jeszcze pozwolę dodać: co do płacy: ZAWSZE, ale to ZAWSZE podczas rozmowy kwalifikacyjnej dochodzimy do pytania "ile?". I ma być konkretnie, tak i tak, a nie (tak jak właśnie wspomniałeś), że na początek tyle, a potem "zobaczymy". Niestety, póki polski pracodawca nie nauczy się szanować pracownika, póty porządnych współpracowników miał nie będzie. Howgh!

nikt
@Maciuś bez klanu 23.11.2017 20:41

Dzięki, staram się pisać na konkretne temat. Przerabiałem różne sytuacje z zarobkami na rozmowie kwalifikacyjnej a tym co było potem. Było powiedziane ok rozumiemy pana oczekiwania i nie mówimy NIE ale sam pan rozumie, że musi się najpierw wdrożyć i co najważniejsze sprawdzić. Ok to rozumiem jeszcze takie coś i grając w otwarte karty idę na kompromis schodząc ze stawki nawet 50%, w końcu te 3 miesiące (tyle zazwyczaj ma okres próbny) przetrzymam. Ale wyraźnie zaznaczam, że po tym wracamy do stawki domyślnej. Niestety po 3 miesiącach jak mówię o stawce to słyszę z rozbrajającą szczerością, że wie pan nie możemy dać panu podwyżkę w wysokości x2 tego co ma pan obecnie, możemy oczywiście coś dorzucić, pada kwota 300zł brutto. Kurczę no sorry ale kto by się nie spienił po czymś takim. Pracodawca liczy na to, że się najzwyczajniej w świecie zasiedzisz i przywykniesz do takich zarobków. Co jest ciekawym zjawiskiem to to, że na początku hakujesz na 120% mając przed oczami perspektywę ustalonych zarobków po okresie próbnym. A w tym samym czasie prezes patrzy na ciebie i myśli kurczę ale zapitala, odwala robotę bez mała za 2-óch i to za taką stawkę - hmm jestem geniuszem. Po okresie próbnym się spotykacie i jest tak, ty odmrażasz w głowie stan negocjacji z początku i rzucasz ponownie swoją stawkę ale po całych 3 miesiącach pracodawcy na tyle się już uzwojenia w mózgu poprzestawiały, że on nie jest w stanie wyjść poza stereotyp myślenia, że ma pracownika o super wydajności i taką stawkę i nie wyobrażą sobie, że ma zapłacić 2x więcej za taką samą pracę. Baa on myśli, że za tyle może mieć wręcz ie jedna ale 2 takie osoby jak ty. Takie uwstecznienie w podejściu do pensji przerabiałem w moich poprzednich pracach. Teraz już nauczony przykrym doświadczeniem bardzo niechętnie idę na ustępstwa, kompletnie nie ufając pracodawcy (no cóż skrzywienie zawodowe). Problemem są też sami pracownicy którzy idąc do pracy i chcąc być bardziej konkurencyjni w stosunku do innych rzucają nienormalnie niskie stawki. Potem inny który rzuca kwotę adekwatną do poziomu kompetencji jego stanowiska słyszy od razu "nie dziękujemy" albo "jakie jest min. za ile zgodzi się pan pracować". Kurdę no nie możemy sami siebie tak gnoić. Ja rozumiem że obecnie 4-7 musiałby się poświęcić i rzucając normalną stawkę nie iść na żadne ustępstwa i tym samym tracąc szansę dostania pracy ale ten 8 wreszcie ją dostanie.

Zmasakrowany

Czy tylko ja odnoszę wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej? Szefostwo kpi z pracowników praca ponad siły. Zero szacunku dla pracownika. Jednym słowem żenada...

Szef

Czy pracodawca zapewnia wygodne miejsca na nocnej zmianie?

Julita

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Niedopuszczalne są wpisy, które propagują przemoc, naruszają dobra osobiste, czy też zawierają treści wulgarne i ordynarne. Zachęcam do ponownego zapoznania się z treścią regulaminu: http://www.gowork.pl/regulamin To też dzięki Waszym wpisom, osoby szukające opinii o być może przyszłym miejscu pracy mogą dowiedzieć się czegoś więcej. Dlatego tak ważne jest, by wpisy dotyczyły Valeo Lighting Systems jako pracodawcy. Nie jest to miejsce na dyskusję na temat życia prywatnego współpracowników.

Mała

Który chce loda?obciagam w wc.

Endi
@Mała 07.11.2017 14:46

Tak?

Misio
@Mała 07.11.2017 14:46

Bury! Jest zimna i lodów się nie je! A masz kulki czy z automatu?

anonim

(usunięte przez administratora)

Pijok

No dobra, dobra :D

nowy

witam,aplikowałem 3 dni temu o prace w valeo przez adecco i cisza,zero odpowiedzi,czy ktos może powiedzieć ile trwa proces rekrutacji?

anonim

(usunięte przez administratora)

Diabli nadali

Życzę wszystkim smacznego, będziecie się zbierać, albo już była pora śniadaniowa :D będzie, będzie tylko trzeba iść za winkiel i za kłaki przytargać, aby później wór był targany :D Lecz wcześniej jeszcze pasuje ogarnąć bajzel, cholera jasna klucze mi się gdzieś zapodziały, Nie jestem fizykiem lecz z tego co wiem każdej akcji towarzyszy reakcja, nie tylko na poziomie atomowym. g

anonim

(usunięte przez administratora)

Ke?

Y... Co?...

:)

Za jej rowa pewnie nawet jej facet się nie chce brać, dlatego tak się martwi: )

anonim

(usunięte przez administratora)

Szczotka

:(:(

Ludzik

Jakie szczęście, że Twój umiał i dzięki temu możesz nam pokazać popis swojej erudycji.

Ona

Ale wy chrzanicie, umowcie się na browar oficjalnie i poplotkujcie jeśli macie potrzebę, a nie obgadujcie kogo popadnie... Każdy mądry jak gęby nie nie musi pokazywać.. znam połowę z tych ludzi o których gadacie i nie są oni zdolni do tych rzeczy które im przypisujecie. A że pier..... głupoty dla zabicia czasu!? Wam się nie zdazylo z nikim głupio pogadać!? To nie znaczy że idą zaraz do klopa robić sobie dobrze... Ja pier..... Banda dzieciaków..

Lili
@Hihi 01.11.2017 23:13

90% z was nawet nie wie o którą dziewczynę chodzi a szczeka gęba. Musicie mieć bardzo nudne i beznadziejne swoje życie skoro tak bardzo interesuje was czyjeś.

Pracownik

Przykro mi ale nie pracuje na taśmie :) a no biorą udział biorą pewnie się zastanawiają jak to się stało, rozniosło się po całej hali nie tylko na bryg D :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Oj tak

Do 15 nie jedną wypije :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Osz...

Mi znów czerwona rakieta się śniła...

Ktosik
@Osz... 01.11.2017 09:09

Kim Dzong Un?

anonim

(usunięte przez administratora)

Leon

Oczywiscie brutto

anonim

(usunięte przez administratora)

Platyna

Chętnie się pozna nową jakość.

Andy

Chce wrocic po dlugim l4 tylko nie wiem ktora brygada ? Pozmienialo sie cos ?

Fty
@Andy 27.10.2017 18:07

Duzo sie pozmienialo...zalezy gdzie wcześniej bylas??

MałaMi
@Andy 27.10.2017 18:07

Trafisz do apu tam gdzie byłaś chyba ze nie bedą cie chcieli to trafisz gdzie indziej sama sobie montazu ani wtrysku niestety nie wybierzesz

Steven Spielberg

pozdrawiam Billa Cosby'ego, rezydenta palarni z brygady D

Ada

Ludzie wypowiedzcie sie na temat placy w valeo ,rzadow kierownikow i liderow moze cos zw tym trzeba zrobic??

Kierownik
@Ada 27.10.2017 14:36

Nie trzeba nic robić. Pozdrawiam Kierownik

anonim

(usunięte przez administratora)

Muuućka!

Yyyy... CO?... Nawet Super Mućka ma problem z tymi wypocinami... Ktoś rzuci więcej światła na sprawę? Czy to może.... ZMARCHA?!?!?

Asaa

Duzo by pisac o tym zakladzie...ludzie robia bo musza.

Asaa

Wiekszosc kierownikow ma operatorów gleboko w powazaniu...o wszystko trzeba sie prosic nawet o glupie rekawiczki ktore powonny byc zmieniane jak sie ubrudza....liderzy w wiekszosci mozna spotkac jak nic nie robia siedza na palarni lub stolowce.ciezko im pomoc na lini, co niektorzy to podstawowych papierow wypelnic nie umieja,lenie śmierdzące (usunięte przez administratora)operatorzy glownie ci mlodzi za grosz kultury do starych operatorow...

tomek

stawiaja na maszyny nowych co nie maja pojecia o komponencie porazka brak szkolen albo karza wywodzic gluty za seterow porazka za skoczkow cza robic i za liderow(usunięte przez administratora)Przekrety w valeo robia po znajomisciach mozna szybko avansowac a awansuje typowe (usunięte przez administratora) .

normalny_gosciu

Pytanie na serio: - jeździ ktoś z Siemianowic/Chorzowa/Katowic lub przez te miasta? Jeżeli tak, to proponowałbym wspólny dojazd - żeby podzielić koszty transportu.

Dramat
@normalny_gosciu 20.10.2017 14:06

Serio ktoś jezdzi z Katowic do CH do robo? :/

anonim

(usunięte przez administratora)

Muuuuuućka!
@małami 17.10.2017 05:31

Epidemia dotknęłą kolejną osobę! Przecinki znikają! Kropki bledną! RATUUUNKUUU! A może te farmazony wypisuje jedna i tama sama osoba?!? Intrygujące! To zadanie dla... (TADA!!!) SUPER MUĆKI! Wytropię was i zdrapię jak zmorkę na czarodziejskim księżycu, któregom ciekawska!

Marta
@Kejt 16.10.2017 19:35

Tu bez strajku to chyba się nie obędzie.Trzeba tylko odważnego żeby tym pokierował.To jest skandal co robią starym pracownikom!!!!!

panzvaleo

Ktoś wie, kiedy mają rozbudować Valeo o ten oddział hiszpański, co niby tam zamykają?

Lonia
@panzvaleo 17.10.2017 19:54

Prędzej zamkną to

Balon
@panzvaleo 17.10.2017 19:54

Prace zaczną się od stycznia 2018

Nowy

Ja tam nie narzekam 2700 na reke w 4br.a robie dzien z nocą.extra

zbych
@Nowy 17.10.2017 17:55

Ludzie obudżcie się. Ta firma zabrała wam najlepsze lata życia. Tyraliście za minimum krajowe a teraz ściągają nowych i dają im stawke 2400 i 450 za 4bryg. na dzień dobry!!! A starych pracowników dalej mają w (usunięte przez administratora)traktowanie i odzywki że "jak się nie podoba to się zwolnij". I pewnie po nowym roku z wielką łaską podniosą nam stawke do tej co nowi już teraz dostają a za 4 bryg. dalej 250 dla starych. Śmiech przez łzy !!!!

ciekawski
@zbych 17.10.2017 19:01

Nic mi nie zabrała, moje najlepsze lata spędziłem właśnie tam - na kartonach :D. A kasa? Rzecz nabyta :P

Zdrapka

Znalazła się Pani od przecinkow co ma pod sufitem nie pokolei . Spokojna twoja rozczochrana moge w valeo i do śmierci pracować nic ci do tego . Mnie sie tam praca podoba nie przemęczam sie nie narzekam Skoro tobie praca tam nie odpowiada to sie zwolnij

Marysia

wiecej w valeo nie robow jak pracujacych liderzy nie robia nic tak samo skoczkowie liderzy to pasorzyci atmosfera fatalna .SV zalezy jak im zawieje masakra .Zarobki slabe tylko praca i praca.Na chwile tak praca jest .

Muuuuuućka!
@Zdrapka 17.10.2017 05:28

"Apisz"! Kalecząc swój ojczysty język zatracasz poczucie przynależności do polskiego narodu. WSTYD! WSTYD! Hańba WSTYD! To końca życia będziesz harować w Valeo :] A na Twoim nagrobku też będą błędy!

Zdrapka
@Muuuuuućka! 17.10.2017 09:24

Znalazła się Pani od przecinkow co ma pod sufitem nie pokolei . Spokojna twoja rozczochrana moge w valeo i do śmierci pracować nic ci do tego . Mnie sie tam praca podoba nie przemęczam sie nie narzekam Skoro tobie praca tam nie odpowiada to sie zwolnij

Mieciu

Co do pracy w firmie to prosiłbym o wersalke bo kartony niewygodne? i o dostep do tv na nockach skoro drzemka zabroniona.?ostatnio nie moglem dopchac sie do tv zeby ogladnąć mecz.pozdrawiam

Lonia
@Mieciu 09.10.2017 16:54

Zapomniales o pojemnikach na puszki zeby w szafce nie trzeba bylo chowac jak sie wypije.?

Julita

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w firmie, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam o obowiązujących wszystkich użytkowników zasadach regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające treści wulgarne, czy też ordynarne.

Adas

Kto idzie do maka ? bo mi maszyna stoi.

anonim

(usunięte przez administratora)

Umck

Pamiątka zawsze zostaje :)na gorsze dni ,wspomnienia są ulotne.

Zuza

czy ma ktoś jakiś pomysł co do parkingu? jak wykurzyć " biurowców" aby opuścili parking nasz parking-operatorów i żeby parkowali na swoim parkingu ( bo na popołudniówkach masakra z parkowaniem) ma ktoś jakiś pomysł ?

CzarodziejkaZksiężyca
@Zuza 05.10.2017 17:27

Zuza przecież dopiero co powiekszyli parking wiec o co ci chodzi Z takim zapytaniem to do dyrektora a nie do nas czemu biura nie parkuja na swoim parkingu a przepraszam ktory to ich ? Masz na myśli ten gdzie co roku imprezy sie odbywają ? Jesli tak to długo tam nie poparkują bo valeo ma sie rozbudować w tamtą stronę wiec na chwile nic ci to nie da

Ciekawski
@CzarodziejkaZksiężyca 06.10.2017 05:34

A to jest jakiś oficjalny podział na parkingi? Jest zapis w umowie lub znak na parkingu, że tylko na wybranych parkingach można parkować będąc w danym dziale?

lol

Czy to prawda że nowo przyjęci pod Valeo mają 2400 na umowie?

Jeszcze inny ciekawski
@lol 05.10.2017 12:11

Nie, 2200. BRUTTO! Podawanie takich zarobków mija się z celem.

Ania

Heja, na inżyniera chce startować do biura, powiedzcie czy tu jakieś lojalki ładują, tzn. wyślą mnie na szkolenie i dadzą do podpisania cyrograf? Słyszał ktoś o takich praktykach w valeo chrzanów?Jak z umowami, na ile dają w biurach umowy, najpierw na 3 miesiące a potem na ile? Dziękuję ślicznie za pomoc moi mili.

ciekawski
@Fałszywy ciekawski 04.10.2017 11:26

Nieprawda. Ale co ja tam wiem...

prawdziwy ciekawski
@ciekawski 04.10.2017 12:56

To już zależy czy przez Adecco czy bezpośrednio. Ale co ja tam wiem...

nowy

jak wygląda praca przez Addeco?Czy są szanse aby po jakimś czasie pracować pod Valeo?Czy ktoś może powiedzieć na jaką stawkę można liczyć na produkcji?

adminka
@nowy 03.10.2017 16:48

2200 na początek po 3 miesiącach 2400 zł .. Nie mają ludzi do pracy to podnoszą stawkę , a starego pracownika nie doceniają.. Pod Valeo przyjmują po pół roku .....

Ciekawski

Widzę, że niektórzy pracownicy w Valeo zachowują się jakby byli w podstawówce... po co podszywacie się utaj pod inne osoby i piszecie głupoty? Żeby w te sposób oczerniać innych?? Przykład: pisałem tutaj jako "ciekawski", ktoś opdpatrzył, że zadaje pytania, i dwa ostatnie posty nie licząc tego - zostały napisane nie prze ze mnie, lecz sądząc po ostatnim charakterze zdania, przez osobę, która lubi tutaj siedzieć i naśmiewać się z ludzi. W każdym razie - podszył się pode mnie. Po co? Nie wiem, widocznie ktoś nie ma jaj.

Ciekawski
@Ciekawski 02.10.2017 08:36

Ja w sumie jeszcze jestem w przedszkolu. A na dodatek mam schizofrenię i gadam do siebie :]. Ok, a tak serio: no a czy nie jest idiotyzmem, że na tej "fantastycznej" stronie nie jest wymagane logowanie? Jakby chociaż IPki było widać, to (mniej a więcej) można by było stwierdzić, że jednego "nicka" używa kilka osób. A tak? Hulaj dusza, piekła nie ma. Dzisiaj jestem ciekawski, jutro stasio, zdzisio, basia, muchomorek albo betonowy bucik... I nawet kont e-mail nie muszę zakładać. Ten serwis ssie. P.S. Nawet bardziej niż Lonia i praca w Valeo :D.

Ciekawski
@Ciekawski 02.10.2017 19:29

Ej, no to który teraz jest tym prawdziwym? :( Bo już się gubię! Pozdrawiam Zmorkę i jej mokrą Norkę!

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawski

Za darmo? ! ? O panie, ale promocja!

Zxc

To po co tam pracujesz

Nowy

W sumie to co mi po kasie jak slyszalem ze Valeo do konca 2018 tylko. :

Nowy
@CzarodziejkaZksiężyca 29.09.2017 13:32

Projekty przejmie Skawina a my pa pa

CzarodziejkaZksiężyca
@Nowy 01.10.2017 06:25

Taaa napewno Skawina ehh gadasz takue glupoty ze szkoda słów.

Nowy

To jak naprawde jest z tą kasą za wczasy? Jest czy jej nie ma?

Muuuuuućka!
@Nowy 27.09.2017 17:30

Zdradliwa wena, raz jest, raz jej nie ma. Piszę bzdury, bo mam chorobę szalonych krów!

Ciekawski

Witam, ktoś orientuje się, jak wygląda premia świąteczna? Jak wygląda premia roczna oraz miesięczna, wczasy pod gruszą ile są warte? I roczny wzrost wynagrodzenia? Ile % podnoszą? I kiedy? Na początku roku? Interesują mnie informacje od osób z produkcji oraz osób z biura.

Mućka
@Ciekawski 27.09.2017 10:09

No w sumie zawsze się nieco narzeka, ale ogólnie normalka, nic specjalnego. Dobra ekipa jest, więc idzie jakoś przeżyć.

Stary pracownik
@Mućka 27.09.2017 08:39

Gdzie Ty masz jakieś paczki na święta? Albo 800zl? Po co piszecie takie bzdury? Paczki owszem są ale dla dzieci pracowników i to do 14 roku życia a kasa na święta czy wczasy pod grusza to nieco ponad 300 zł brutto plus Ok 100 na dziecko Wiec szału nie ma. Podwyżki uzależnione od oceny jaka wystawi Ci kierownik ale w granicach 80 - 150 zł brutto. Premia raz jest a raz jej nie ma ( max 250 zł brutto)

Julita

@Barrus piszesz, że polecasz pracę w firmie. Możesz powiedzieć dlaczego? Takie dodatkowe, merytoryczne informacje będą szczególnie cenne dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy. Co możesz im doradzić?

Zdrapka
@Julita 25.09.2017 11:55

Ja polecam chociaby dlatego ze masz ciepło wynagrodzenie co miesiac regularnie . Mnie osobiscie praca sie podoba byc moze innym nie ale skoro im sie nie podoba to poco yu pracują. Kazdy narzeka ale pracuje

Mariusz
@Zdrapka 26.09.2017 05:18

"Ja polecam chociaby dlatego ze masz ciepło wynagrodzenie" Ciepło... CIEPŁO... Ciepło to ja czasem mam czy nas z Frankiem z kontrabandą na bramkach nie złapią... Hm...No to duży plus. Zima idzie, w domu nie grzeją, więc idziesz do robo, gdzie jest ciepło. Kij, że poniewierają Tobą jak najgorszym odpadem, ale skoro jest CIEPŁO, to warto przyjść. Ej, a co mamy robić jak nie narzekać? W powiecie roboty nie ma, a ja nie chcę się oddalać od rodziny (i kochanki), tylko mieć robo na miejscu. Jest jakie jest, trza z tym żyć.

Zostaw opinię o Valeo Lighting Systems - Chrzanów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo Lighting Systems