Valeo

Chrzanów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 212 ocen.

Valeo
3 212 6 1

Opinie o Valeo

oleg

Polacy powinni już dawno zastopować produkcje w tym (usunięte przez administratora) Jak można pracować za mniejsze pieniądze niż ukraińcom płacą ?? Tym (usunięte przez administratora) ze wschodu płacą 2800 brutto + dodatki. Każdy polak, który ma mniej nie powinien kiwnąć palcem w tej robocie.

Masakra
@oleg 21.11.2018 20:07

Jeśli to prawda to jest wręcz kuriozum. Nie rozumiem jak tak można...

Maskara2
@Masakra 21.11.2018 21:53

Czekamy my wszyscy, a później ja. Czekamy na recenzje

Hymm
@oleg 21.11.2018 20:07

Ciekawe co pokażą związki na negocjacjach. Znów wywalczą 2.50 za punkt na ocenie rocznej?

stefan
@Hymm 22.11.2018 23:23

związki wywalczą podwyżki dla nowych i ukraiców

Hi
@oleg 21.11.2018 20:07

co ty piszesz jakie 2800 ??????????????? widzialam umowe ukraińca miał 2300 to chyba duza roznica

Ktos
@Hi 07.12.2018 20:28

I opłacone mieszkanie 500zl

Marta

Ja się uwolnilam od tego cyrku i bardzo się cieszę. Po kilku latach pracy na produkcji stralam się o staż w dziale jakości. Odbyłam rozmowę, jedna druga trzecią i cisza.... Mija prawie pół roku, idę na rozmowę do kobiety od rekrutacji zapytać co w mojej sprawie, a tu co? Owszem, była Pani jedyną kandydatka ale Pani nie weźmiemy bo jest Pani operatorem produkcji. Z tego miejsca nie ma szans. Wolelibyśmy kogoś z zewnątrz. I o czym to świadczy? Albo masz znajomości albo wypier.... Co z tego że nam wyższe wykształcenie i zaczęłam studia jakościowe od października? Mają gdzieś ludzi. Liczą się wyniki. Zaraz po rozmowie złożyłam wypowiedzenie

Hff
@Marta 07.12.2018 19:50

jak widac nizej po poltorej roku panna samanta br. d bez problemu wskoczyla na.. jakosciowca:)) jaka firma tacy pracownicy i zasady lub ich brak

D
@Marta 07.12.2018 19:50

Hej Marta, pozdrawiam "po sąsiedzku" jeszcze z apu1, po trzech latach też dałem sobie spokój. Nie ma sensu szargać nerwów

samantha

samanta komu sie wypielas za stanowisko jakoscciowca po poltorej roku???

Aaae
@samantha 07.12.2018 17:50

Ból (usunięte przez administratora) ściska widzę

Hff
@Aaae 07.12.2018 22:38

a ciebue kto i za co sciskal za stanowisko??

Sweetgirl

Jak w rym roku wygląda paczka na mikołaja?

no name
@Sweetgirl 06.12.2018 20:10

Jesteś za stary/a na mikołajki:)

Sweetgirl
@no name 06.12.2018 20:38

Nie mi. Dziecku????

Hi
@Sweetgirl 06.12.2018 20:10

dowiesz sie 8 grudnia

Sweetgirl
@Hi 07.12.2018 20:25

Czemu 8? Paczki do odbioru podobno 10?

Wkurzony

No còż czasy w polsce teraz są jakie są ludzie są fałszywi polski rząd siłę roboczą sprowadził z Ukrainy ponieważ Polaków ma w (usunięte przez administratora) i lepiej wpuścić Ukraińców niż dac swojemu zarobić lejcie po mordach tych psów z Ukrainy pokażcie żeś cie polacy a nie tylko narzekać w internecie.

pepe

Witam.Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda rekrutacja na operatora produkcji przez adecco?.Czy są jakieś testy manualne.Czy przy rekrutacji na magazyn są jakieś testy?

Edzia
@pepe 05.12.2018 20:24

Przy rekrutacji na operatora jest test manualny- pęsetą trzeba władać małe śrubki na gwóźdź powiedzmy. Ma się to nijak to wykonywanej potem pracy. Do tego jeszcze test z matematyki Na magazyn to nie wiem

pepe
@Edzia 05.12.2018 23:19

dzięki za odpowiedż

Xyz

Jak wyglądają zarobki setera czy piovana ? Tez takie tyle o ile ...?

bajbaj

no jak tam polaki wypieliście się odpowiednio dla francuskiego nadzorcy??? schylcie się bardziej może skapnie wam 40zł w ocenie rocznej, jak nie to paszli won i priviet ukrainski tawarisz

AntyNi_poniemaju

Nie ma to jak dać Ukraińca na wtrysk i słuchać od liderów ,żeby im pomagać wypełniać papiery ... jak pomagać?! Te lesery nawet swojego nazwiska nie potrafią wpisać , podobno są ukraińskie papiery ale po co lepiej wykorzystać Polaka i kazać wypełniać Ukraińcom papiery... co z tego będe miał? Poza tym,jak ktoś nie nosi kamizelki ,,Ucze się'' to nawet nie mam takiego obowiązku mu pomagac , mogę ale nie musze.

Tadek

Czyli 300 Polakow zwolnia ?by zatrudnic 300 nowych pracownikow z Ukrainy i z wieksza stawka$$$$

Pusia
@Tadek 02.12.2018 19:39

Nie 300 osób złożyło wypowiedzenie , więc lukę ukraincami zapełnią.

Hymm
@Pusia 02.12.2018 19:49

Skąd wy macie takie informacje o tych 300 osobach? Ja nic nie słyszałem żeby tyle osób złożyło wypowiedzenie.

Beti
@Tadek 02.12.2018 19:39

Źle się dzieje, naprawdę żle,czy ONI tego nie widzą ,sami doprowadzą zakład do ruiny. Na niczym im nie zależy...na ludziach na produkcji dosłownie na niczym ,siedzą sobie na wygodnych stołeczkach i wymyślają coraz to nowe "ulepszenia".A pracownicy ...co tam pracownicy nie ten to przyjdzie następny na jego miejsce 10 "ni panimaju" nie ważnie że nic nie potrafią zrobić, scrap puszczają ,jeszcze MY musimy im pomagać,odwalać za nich robotę ,a przecież mamy jedną wypłatę .Powiedzmy Stop ,nie dajmy się tak wykorzystywać.

Hmm
@Hymm 03.12.2018 06:50

Że co ??? Papier od tego mają!!! Co z nim później robią :////

Gogus
@Tadek 02.12.2018 19:39

Poprostu ludzie nie chcą pracować za takie pieniądze... Ta niby anonimowa ankieta na temat zadowolenia pracy w valeo wyszła super według osób odczytujacych wyniki. Podobno 82% pracowników jest BARDZO ZADOWOLONA z pracy w valeo i z płacy jaka otrzymujemy...A naszą najmocniejszą stroną jest KOMUNIKATYWNOSC !!!!!! Masakra to jest poprostu!! Wiązki ino namawiają żeby się do nich zapisać ale po co jak on nic nie działa.... szkoda gadac

Ukrainien ni poniemaju

A Ukraińcy śmieją się Polakom w twarz bo oni tylko staną na taśmie i odbierają komponenty a reszte odwala Polak czyli wypełnianie papierów,deklaracja produkcji , to dlatego nie widać po nich zmęczenia po 12 h skoro nic nie robią.

Jehhes
@Ukrainien ni poniemaju 02.12.2018 23:16

Wiecie gdzie mam tą za 10g zobaczy, to mina blednie No chyba ż idzie z 5 ogonami

.

Pozwolę skomentować.. A resztę zrobi b uc..

Pietrek

Kpina jest w tedy co się przeniosłem. Na początku była 5 za władzy odpowiedniej osoby, później drabinka i jest ten menager co jest, zostało ile zostało, a ile zarabiam to zapewne niektórzy wiedzą... wracając do tematu. Jest nas dwóch, trza na późniejsze czasy czterech. No cóż Beata, czasy się zmieniły.

Beti

Wcale się nie dziwię ,że się ludzie zwalniają,bo to co się tam wyprawia ...ten zakład to jednen wielki cyrk.Nie ma ani jednego mądrego rządzącego, kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo.Menager zamiast się zająć sprawami naprawdę ważnymi to chodzi i sprawdza czy green boxy z workami są podpisane.Kpina

Zainteresowany

Do nas w Skawinie przyszedł związek zawodowy z zewnątrz Sierpień80 kierownicy wpadli w taką panikę że założyli związek zawodowy pracowników valeo w Polsce. Ten związek Sierpień80 działa sąsiedztwie z tego co wiem to wtm roku wywalczył lepsze podwyżki i walczą o dodatek stażowy i to nie jest 30 zł inie przy ocenie nie znam szczegółów tyle co rozmawialiśmy z przewodniczącym. Dlatego pytam jakie u was są związki.

Morze
@Zainteresowany 02.12.2018 19:27

Napisze ci tyle ,,takich trzech jak nas dwóch nie ma anikednego,, jak u was będzie trzech. I wdodatku karzdy od czego innego. To więcej huta zarobi

Darek

300 osób na wypowiedzeniach do marca następnego roku!

dyrektor
@Darek 02.12.2018 12:11

i 300 uKRAINCOW zatrudnionych w marcu :D z wieksza stawką

Pusia
@dyrektor 02.12.2018 16:29

300 Ukraińców nie komunikatywnych ????????????

dyrektor
@Pusia 02.12.2018 16:51

wy sie tak komunikujecie ze , ukraince wiecej od was zarabiaja haha to chyba lepiej sie zwolnic

Pusia
@dyrektor 02.12.2018 17:39

Żebyś wiedział najlepsza alternatywa.

Darek
@Pusia 02.12.2018 16:51

Nie nasi!

Barbara

Nie rozumiem jednego w Gazecie Krakowskiej było napisane że pracownicy z Ukrainy to Tania Siła Robicz... Jak Tania??? Skoro zarabiają więcej niz my! Maja zapłacone mieszkania, i w tym wyżywienie.

Zainteresowany

Jak tam uwas wyglądają związki zawodowe kim jest przewodniczący

Bunia
@Zainteresowany 01.12.2018 08:02

Nikim

Zainteresowany
@Bunia 01.12.2018 19:46

Bunia Jak to mam rozumieć

anonim
@Zainteresowany 01.12.2018 08:02

Związki w Chrzanowie są do niczego,ludzie się z nich wypisali .Obecnie jest w nich ok 300 osób z 2000 zatrudnionych,jedyne co to organizują kilka imprez w roku,paczka na święta dla dzieci i mają tańsze bilety do parku rozrywki w Zatorze nic poza tym .Związki powinny być niezależne,a pan przewodniczący ma pensyjkę od Valeo więc sam rozumiesz ,tylko gada co to by nie zrobił ,a nikt nie wie co naprawdę robi za zamkniętymi drzwiami (efektów brak).

Bunia
@Zainteresowany 01.12.2018 20:02

Właśnie tak jak napisał anonim

Bunia

Dlaczego wczorajszy post został skasowany. Czyżby za dużo prawdy w nim było. Jeśli posty są kasowane bo komuś najwyraźniej nie wygodnie to trzeba będzie iść do gazety z tym.

bl

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jaki jest sens pisać wyniki , deklarować produkcje , skoro i tak nigdy nie wiedzą ile jest danej produkcji na wipie i trzeba ją liczyć? No przecież to jakaś kpina ,bo liczenie produkcji w tych ciasnych wipach to jak kara, wystarczy,że montaże oddeklarują etykiete i już powinno być wiadomo jaki jest stan produkcji na wipie.

Darek

Ten zaklad to cos z nocnego koszmaru....ogrodzenie mowi za siebie... wyzysk za groszowe stawki. Ale frajerow I lizusow nie brakuje

AAA

Dlaczego dyrekcja tak bardzo NIENAWIDZI Polaków,żeby u nas Ukrainiec lepiej zarabiał wstyd I HAŃBA! Jeszcze jak by byli wydajniejsi od Polaków,a tu nic nie są bardziej pracowici do tego większość jest nie komunikatywna.

Diana
@AAA 25.11.2018 14:18

Za pracowników z Ukrainy maja dodatki i tak ma każdy zakład w którym pracują a znam oprócz Valeo dwa inne które tak właśnie działają nawet maja mieszkania opłacone i posiłki. To też są ludzie też chcą pracować też chcą żyć. Szkoda że nam Państwo nic tak nie pomoże

AAA
@Diana 27.11.2018 06:55

Nie mam pretensji do Ukraińców ,tylko do naszej dyrekcji ,która woli na dzień dobry lepiej płacić im niż polakom z kilkuletnim stażem.Tak być nie może!

Panstwo w ktorym koczy siewoda
@AAA 25.11.2018 14:18

Wszyscy nienawidza Polakow.wschod zachód kazdy z nich chce nas zniszczyc wyelminowac ze swiata tak dzialo sie kiedys tak dzieje sie teraz wystarczy otworzyć oczy i zobaczyc co sie dzieje w PL gowniane jedzenie szczepienia mala placa papierologia itp ogulnie wyzysk chca po prostu sie nas pozbyc Polakow i zamienic (usunięte przez administratora)

Panimaju

Mam nadzieję ze ten zakład upadnie,jak zostaną same Ukry "Ni Panimaju".Zarabiają wiecej od was nie robiąc prawie nic :D Kto był kumaty to uciekł z tego kołchozu :D

Karol
@Panimaju 25.11.2018 11:11

ciebie nie było jak ty to twierdzisz Ukry już były. Miejsce mają i to swoje nie miszą wynajmować ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

lol2

Taaa zrobiłbyś... co najwyżej do wipu możesz wejść aby liderowi produkcje policzyć.

nowy

apu4... gdzie najlepiej trafić ?

Stary
@nowy 24.11.2018 22:59

Jak to gdzie na stare wydym.mane rury :)

Wiem co pisze.
@nowy 24.11.2018 22:59

Jak trafisz na kobiety liderki to masz przechlapane , one same w sobie są ok , ale kierują bandą człowiekopodobnych ale tylko z wyglądu,strasznie ograniczeni ludzie tam są.

eWk42

Jedno wielki (usunięte przez administratora) Operator traktowany najgorzej jak tylko można a prawda jest taka, że gdyby nie operatorzy to c***a by tam nie mieli a nie lampy. Inżynierowie tylko chodzą z podniesionymi głowami. Liderzy myślą, że są bogami- plotkują, nic nie robią, drą się bez potrzeby, nie potrafią pomóc, wysyłają na przerwę kiedy mi się podoba a sami mają ją przez 8godz, są najbardziej zmęczeni. Ludzie wzajemnie nie mają tam do siebie szacunku. Cudem jest trafić na normalnych, empatycznych. Wypłata to oczywiście śmiech na hali. Najwięcej zarabiają ci co nic nie robią. Więcej Ukraińców niż Polaków. Jeśli nie chcecie sobie zrujnować zdrowia fizycznego a przede wszystkim psychicznego to stanowczo odradzam. Nie ma po co zaczynać, żeby zaraz rezygnować. Bez pozdrowień.

Pracownica

Moge przejść na 4 brygady jeśli jestem na systemie zmianowym?

Ola
@Pracownica 08.11.2018 16:16

Pewnie trzeba gadać z kierownikiem

tfu
@Ola 08.11.2018 23:57

Od razu iść do kadr, no chyba że ma sie spoko kierownika to z nim gadaj ale lepiej do kadr iść więcej załatwisz

Viki
@Pracownica 08.11.2018 16:16

Na 4 brygady masakra bylam i dużo kasy więcej nie ma a chodzisz Świątek piątek a jeszcze nie raz mnie upierdzielili na kasie

noo
@Viki 18.11.2018 16:42

Każdy wie ,że jak się tam nie chodzi na wybitki to się nie opłaca pracować w takim systemie , jak nie chodzisz na wybitki to lepiej już pracować na 3 brygady.

Misiek
@Viki 18.11.2018 16:42

Wypier,niczać po co kontakt wogóle utrzymywać.

Filip

Pracuje pod Adecco jestem w czterobrygadowce. Wypłaty dostałem 2 tysiące. A mam nadgodziny. No i wiem że jest też dodatek za czterobrygadowce.

Ja
@Filip 11.11.2018 10:48

To coś za mało

Filip
@Ja 11.11.2018 11:10

A ile jest dodatku za czterobrygadowke z gory dziekuje za info .

lol
@Filip 11.11.2018 14:12

Dodatek do : -systemu 4-brygadowego-280 zł -za nd/św-90 zł -godziny nocne-145 zł +premia która jest wywieszona na ścianie koło małej stołówki. Możesz mieć trochę inaczej bo z grafiku ci wypadnie np. mniej przepracowanych niedziel albo nocek.

Filip
@lol 11.11.2018 16:29

Dzięki za info Ja jestem pod Adecco mam przepracowane tyle co trzeba było i zarobek 2 tysiące czekam na pasek to się okaże ale jak mi wiadomo już to tak jest marnie z wypłatą a żeby mieć coś lepiej trzeba robić nadgodziny. Czyli cały mieciac siedziec najlepiej we Valeo i to czy nie okrada bo wiem że byli tacy co nie byli podliczenia do końca za nadgodziny

ha
@Filip 11.11.2018 22:18

W Adecco masz płacone za godziny więc łatwo to sobie policzyć ilość godzin x stawka godzinowa + premia-27%(podatek+zus),ale 2000 zł za przepracowany cały miesiąc w 4 br. z nadgodzinami(wybitki to też nadgodziny 100% płatne) to na pewno jakiś błąd,który trzeba wyjaśnić.

Z uśmiechem na twarzy ;)
@lol 11.11.2018 16:29

Zapomniałeś dodać że podane kwoty są kwotami BRUTTO a nie netto ... W każdym razie nie opłaca się robić w każdy weekend za 280 zł brutto

Bunia
@Filip 11.11.2018 10:48

To ja więcej wezmę na jedną zmianę. Bez nadgodzin 2200

noo

Ciekawe jak długo jeszcze Polacy będą odwalać robote za Ukraińców w tym zakładzie,nie uzupełniają swoich papierów,nie drukują etykiet, nie deklarują produkcji,jednym słowem NIE PONIMIAJU, co mnie to obchodzi ,że oni nie znają języka , niech się uczą skoro chcą tu pracować , nikt nam nie płaci za to ,że robimy robote za kogoś.

no name
@noo 19.11.2018 10:45

Na dodatek dają ich na te łatwiejsze maszyny,a my musimy (usunięte przez administratora)

Edyta

Nie rozumiem tego podejścia do sprawy Przecież panuje teraz na Ukrainie Gruźlica więc po co ten hejt. Choroba rozwija się szybko i przenosi droga kropelkowa. Ale to nie liczna z chorób które są dostarczane do Polski.

Zostaw opinię o Valeo - Chrzanów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo