Famur

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Famur

Opinie o Famur Katowice

Nie przegap nowości o Famur!

19.07.2017 07:48

Specjalista :)

18.07.2017 19:56

Mogę być dyrektorem a mogę być Panią z serwisu sprzątającego. Nie jest ważne to jakie sie posiada stanowisko, ale to kim sie jest i jak sie rozwija. Ja nie próbuje nikogo obrażać tylko staram sie nakłonić do ciągłego rozwoju. Tym bardziej czytając jak ludziom źle tutaj. Każdy ma szansę trzeba tylko ruszyć tylek z fotela i sięgnąć po marzenia - uświadomcie sobie przyjaciele, że one same nie przyjdą. A jak chcecie znać stanowisko wystarczy, że podacie nazwisko - więcej nie trzeba.

18.07.2017 20:10

No pochwal się wreszcie. Kim Ty u nas jesteś. No nie daj się prosić.

18.07.2017 20:15

No już się w tobie zakochałam. No taki men żal (usunięte przez administratora) ciska jak czytam twe mądrości

18.07.2017 19:46

Malarz jak malarz - dobra dusza zakładu :).

18.07.2017 19:53

Zmień nick na Kabareciarz

18.07.2017 18:06

Pokazać to ja Ci mogę słownik języka polskiego. Pracownik portierni jest gorszy od was? Dlaczego? Skąd u was takie poczucie bycia lepszym od innych? Napisanie stanowisko pozwalające oceniać - to był zabieg wyciągając wasz intelekt - każdy nawet bez stanowiska może oceniać, to właśnie ta nadmieniam wolność słowa. Osoba inteligentna może mieć stanowisko bez podlizywania się, jak? A no prosto, jeśli potrafi zapewnić swoją osobą rozwój firmy i zyski dostaje adekwatne stanowisko i zarobki. Jak chcecie rozmawiać zachowajcie odrobinę kultury.

18.07.2017 19:31

to pochwal się kim tam Waść Pan jest?
    Technolog

18.07.2017 16:31

oooo znów kasują posty, Malarz posikany ze szczęścia :)

18.07.2017 16:10

Ile wy macie lat? Taka pustka intelektualna i brak kultury jest po prostu tragiczny. Nie odebraliście starannego wykształcenia i teraz próbujecie podnosić sobie ego pisząc takie głupoty. Pomimo tego co uważacie, myślenie aż tak nie boli, a wręcz przeciwnie,daje rezultaty. A o tym, że nie pracuje to był sarkazm, widać ciężka forma sztuki dla was. A malarz jest to po prostu pseudonim, który sobie obrałem, a stanowisko mam adekwatne do oceniania was.

18.07.2017 16:17

Malarz, jakie to masz stanowisko? Czopek prezesa? Wazelina pospolita? Gnida moralna? Kapuś działowy? Czy (usunięte przez administratora) pospolita?

18.07.2017 16:20

Malarz pokarz jaja imię nazwisko i stanowisko służbowe. Cieć na portierni???????????

18.07.2017 15:32

Wiesz, stanowisko moje jest jakby nie patrzeć nie wymienione tutaj, więc ciężko debatować gdzie powinienem pójść i co zrobić, nawet nie masz pewności czy pracuję w tej firmie :). A co do Karoliny, ja rozumiem, że podstawy prowadzenia biznesu i znajomość prawa może sie wydawać dla Ciebie dziwna, ale warto je znać, bo tylko wtedy można na poważnie myśleć o bmw czy innych lexusach. Ja nie chcę nikogo obrażać tylko zachęcam do rozwoju osobistego a nie zamykania się w ciasno obranej perspektywie i poglądach.

18.07.2017 15:41

Malarz, ile bierzesz za malowanie pokoju 30 m kwadratowych?

18.07.2017 15:44

Palant nie pracuje w Famurze ale lubi pisać. Mam adres dobrych psychiatrów, podać ?

18.07.2017 13:47

A co znaczy wolność słowa? Masz wolność poczynań nazwijmy to w taki sposób, możesz chcieć kupić u pani Oli butelkę wody, ale pani Ola wcale nie musi Ci jej sprzedać, nie rozumiesz tego? Tak samo masz swój dom tak? Jeśli Ci ktoś do domu wejdzie musisz mu pozwolić w nim mówić co chce i nie masz prawa go wyprosić bo jest to atak na Twoją wolność? Radzę wrócić do książek, albo zacząć się więcej zastanawiać nad tym o czym się pisze.

18.07.2017 14:09

Człowieku masz zryty beret.....
    edward

18.07.2017 14:13

A co się stało z Anonimusem? Awansował gdzieś i nie wypada mu pisać?

17.07.2017 16:05

o cenzurę włączyli, kasują posty - niech żyje komuna :)

18.07.2017 05:31

Widać chłopcze że nie znasz pojęcia wolność słowa

18.07.2017 09:15

Pan Malarz i te jego wypociny....
    ...

16.07.2017 19:23

Ależ naturalnie że można. Wolny kraj. Ale śmieszą mnie ludzie którzy w taki sposób wyrażają się o swoim pracodawcy dzięki któremu mają co do garnka włożyć. Powtórzę jeszcze raz, jak Wam się nie podoba droga wolna ;) Domyślam się że nagonka przeniesie się teraz na mnie - bawcie się dobrze ;) Współczuję Wam że chodzicie do pracy niezadowoleni i wiecznie narzekacie ;)
    ...

16.07.2017 19:08

Z całym szacunkiem do wszystkich wygłaszących tu swoje opinie - nie bardzo rozumie dlaczego taką nagonkę robicie na Anonimusa. Napisał prawdę. Jest rynek pracownika - jeżeli komuś coś się nie podoba to droga wolna. Po co macie się męczyć skoro wg. Was tak źle się pracuje na Famurze? ;)

16.07.2017 19:14

Przepraszam a czy nie można pisac opinii negatywnych? Aż tak wszystko jest cool we firmie ? Panie/ Pani ... nie bądź śmieszny/śmieszna. Jak chcesz być całe życie klakierem to już Twoja sprawa.

14.07.2017 21:37

16.07.2017 17:07

Czytam twe wypowiedzi i zgadzam się z innymi. Chory człowiek jesteś.
    Anonimus

16.07.2017 20:55

A Tobie biedna dziewczyno zostało dorabianie na te twoje smutne czasy, patyka ssać.
    Ulejna

13.07.2017 13:12

Zawsze znajdziemy powód do niezadowolenia. Firma słaba to źle, firma prężna i potrafi działać to również nie jest dobrze.

09.07.2017 14:38

Czy może mi ktoś powiedzieć na czym w praktyce polega praca na stanowisku wydawcy narzędzi? na stronie wisi takie ogłoszenie iż poszukiwany jest pracownik na to stanowisko. Czy jest to ciężka praca i na czym to mniej więcej polega?
    Anonimus

07.07.2017 20:51

Pracujecie w firmie, która swoją największą konkurencję zrównuje z ziemią. Przejmując ją i wszystko to co do niej należało. Doceńcie wreszcie to i ludzi, którzy zapewniają wam stabilność pracy. Większość zachowuje się tutaj jak wielmożna szlachta, której coś się należy z tytułu tylko takiego, że pracują, wykonując codzienne obowiązki. Obudźcie się. Łaski nikomu nie robicie. Możliwości macie nieograniczone, a tkwicie w tym. Może problem jest w was samych.
    Technolog

08.07.2017 22:33

Co masz na myśli? Mam się czuć nieswojo, że moja firma zrównuje konkurencje z ziemią czy mam być z tego zadowolony?
    wal

13.08.2017 13:21

Zarobki najmniejsze w tej branzy oferujecie. Panie majstet????

06.07.2017 21:20

Marudzić zawsze można tylko po co? Czy nie lepiej zająć się pracą a efekty przyjdą szybko i zaraz zmieni się zdanie!

05.07.2017 07:13

Gdyby liczyło się pojęcie o pracy to połowa zakładu pożegnałaby się z kontraktem, więc nie widzę sensu umniejszania komuś z powodu doświadczenia.
    PanD

03.07.2017 23:51

Moze ktos powiedziec jak aktualnie maja sie zarobki ns stanowisku serwisanta pod ziemia ? I czy praca jest stala czy trzeba sie martwic o kolejne umowy
    Pracownik 34 lata stażu

01.07.2017 21:31

Najlepsze jest to że nowi bez pojęcia o pracy dostają tyle co pracownicy którzy pracują po 30 lat albo więcej......to jest chore..
    Rozumek

29.06.2017 10:36

Najlepiej oskarżać firmę o własne błędy i często lenistwo. Dlaczego narzekają osoby ciągle te same? Firma zatrudnia więcej osób a nie kilka. Niektórzy lubią hejtować.

01.07.2017 12:32

O następny klakier

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Famur?

Kontakt - Famur

al.Roździeńskiego 1b 40-202 Katowice

lol

27.06.2017 20:43

ponton już zatonął czy jeszcze nie

25.06.2017 21:55

Uważam że to jest akurat normalne iż firma zatrudnia jak potrzebuje a zwalnia ludzi jak jest taka konieczność. To jest przykre ale taka jest rzeczywistość. Ekonomia w firmie rządzi inaczej wszyscy mogą stracić pracę. Prowadząc swoja firmę widzimy te zależności.

27.06.2017 06:11

Następny klakier widzę

20.06.2017 19:26

Asystent ds. analiz taka praca bardzo mi odpowiada. Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą o firmie na forum? Trochę martwią mnie wpisy, myślę, że poradzę sobie.

19.06.2017 06:52

Od początku roku słyszę, że w Famurze są podwyżki ale pytam dla kogo? Na razie co wiem to dostało kierownictwo i najbardziej zasłużeni m.in. żona kierownika. A co z resztą.

20.06.2017 04:39

Reszta w Lidlu na kasie może dorobić

15.06.2017 22:19

W poprzednim poście był link do artykułu, w którym było opisane, że człowiek zarządu w dziale kadr pewnej firmy motoryzacyjne uważa podobnie i pracownicy dostali super premie jako podziękowanie za to. Wpiszcie sobie w wyszukiwarce "5400 euro premii"

12.06.2017 20:34

t co Famur wyprawia z pracownikami Kopexu nadaje się do opisania w jakiejś gazecie, choć może wszyscy widzą ,,,,, tylko udają ,że nic nie widzą ,,,,

11.06.2017 20:18

Widocznie firma musi wprowadzić oszczędności ale niektórzy tego nie chcą zrozumieć. Może będąc szeregowym pracownikiem przestaniecie ciągle krytykować decyzje zwierzchników.

13.06.2017 22:30

No to Cię zaskoczę, że nie jestem szeregowym pracownikiem. Z tym słowem „musi” niekoniecznie się zgadzam. Zamiast się rozpisywać przytoczę przykładowy link, który też nawiązuje do tych „ludzi, którzy są największą wartością firmy” (usunięte przez administratora)
    Endriu

25.06.2017 20:29

Famur traktuje pracowników jako siłę najemną. Jest potrzeba to zatrudnią z zewnętrznej firmy, nie ma potrzeby - zwolnią. Na dobre zarobki nie ma co liczyć. A jak się nie podoba - to do widzenia.
    Rudy

09.06.2017 18:16

I powiedz to osoba które zarabiają minimum krajowe i zbliżają sie wakacje i mają wysłać na nie dzieci - za co ? Chyba za subiektywna wartość firmy
    Anita

04.06.2017 13:37

@Erich Ogólnie firma dobrze prosperuje a to jest wartość również dla pracowników!

05.06.2017 06:10

Powiedziała Anita - pierwszy klakier firmy

07.06.2017 05:27

Tak, zgadzam się z tym, ale powiedz to pracownikom, którzy zostali zwolnieni.
    Amorek

22.05.2017 11:41

Widziałem nowe oferty pracy FAMUR-a, czyli jest ok.

29.05.2017 21:16

Firma to ludzie , a dla Famuru nie pracują ludzie...

16.05.2017 08:52

@Waldek piszesz, że w firmie FAMUR prawie wszyscy pracownicy dostają wypowiedzenie. Jaka jest tego przyczyna? Dlaczego firma postanowiła zwolnić tak wiele osób? Czy piszesz tutaj o całej firmie, czy może konkretnych stanowiskach?

04.06.2017 10:51

Wydaje mi się, że jest to spowodowane chytrością firmy. Pewne stanowiska są likwidowane, a pracę wykonywaną przez tych ludzi i tak trzeba wykonać, więc rozchodzi się to na innych pracowników. Wyniki coraz lepsze, a ludzi zwalniają. I nie piszcie proszę, że jak by nie zwalniali to by nie mieli lepszych wyników. Wiem, że koszta utrzymania pracownika nie są małe, ale i tak to jest nic w porównaniu do zysków. Jak czytam, cytat prezesa, który jest nieraz przytaczany o ludziach, którzy są największą wartością firmy to mi się robi niesmacznie. Kiedyś byłem zadowolony, że pracuję w tak dużej firmie, teraz patrzę na to trochę inaczej.
    wacław

06.05.2017 12:44

mam pytanie-prośbę o wytłumaczenie, bo dzwoniła do mnie Pani proponując pracę, pytam jaka firma, a ona mówi że z Famura ale praca dla Pgo? i się zgubiłem to jakaś nowa spółką u nich, bo pani mówiła ,że to to samo.
    Grzegorz

06.05.2017 18:56

PGO to Polska Grupa Odlewnicza. Właścicielem PGO oraz Famuru jest ten sam podmiot - TDJ

27.04.2017 21:50

Hanka jak jesteś redaktorem , to dlaczego nie piszesz o tym ,co się dzieje w Kopexie z pracownikami , że prawie wszyscy dostają wypowiedzenie , są zwalniania z pracy , a nie są to zwolnienia grupowe , tylko po cichu pykają co miesiąc po kilka osób , omijając w ten sposób prawo , gdzie zostają tylko osoby po znajomości i stare krowy przed emeryturą , które dostały cynk z zatrudnienia , uciekły na L-4 ,i są teraz chronione , dlaczego nikt nie pisze i nie mówi głośno o tym nieuczciwym działaniu

29.04.2017 16:04

Od początku było wiadomo że Kopex kupiono by pozbyć się konkurencji i aby go zaorać
    Lemur

25.04.2017 15:01

FAMUR jest doświadczonym producentem zaawansowanych technologicznie i wysokowydajnych rozwiązań dla górnictwa i myślę, że o firmie dyskusja byłaby znacznie ciekawsza a tu jakieś dyrdymały jak w przedszkolu.
    lol

06.05.2017 21:06

To co sam napisałeś jest dyrdymałami i jak w to wierzyć to co dzien se powtarzaj "go global " i ze technologia jak w nasa bo nawet w kosmosie takich niedoróbek nie widzieli komu ten kit wstawiasz
    Ktoś tam

14.04.2017 20:12

Na jakie wynagrodzenie może liczyć frezer CNC?
    Edmund

15.04.2017 16:44

Hanka odpowiedz Panu :-)
    pracownik od roku

17.06.2017 20:41

jakieś 7k
    Ciekawski

06.04.2017 11:52

Witam, widzę, że pojawiła się oferta na stanowisko młodszego technologa-programisty, ktoś może wie na jakie widełki można liczyć jeśli chodzi o płacę? Praca wydaje się interesująca i na rozpoczęcie kariery zawodowej może być to dobry punkt w CV

03.04.2017 08:13

Pisalem o tym wyzej, mozliwosc rozwoju istnieje, ale tylko na wlasna reke. Wg podejscia firmy dopiero pracownicy od dyrektora w gore powinni sie rozwijac bo to od nich zalezy cala firma. Dla zwyklego pracownika typu np taki operator zrobia kursy zwiazane z praca jak kurs i certyfikat na suwnice. Duzo osob nie posiada szkolen zwiazanych z praca jaka maja robic, wiec czesto robia cos tak jak im sie "wydaje". Rozwoj osobisty jest nagradzany bo mozna dostac awans itd, ale jednak wymaga to swojego wkladu pienieznego, poniewaz firma nie potrzebuje zwiekszac kompetencji swoich pracownikow, z tego tez powodu, ze moga miec rozliczne roszczenia wzgledem placy wtedy. W przypadku nie otrzymania takowej moga zmienic firme, wiec lepiej by pracownik sie nie rozwijal za pieniadze firmy, poniewaz moze odejsc z niej. Jesli chcesz wiedziec wiecej o rozwoju, odsylam do mojego wpisu troche wczesniej.

31.03.2017 09:05

A jak w FAMUR wygląda możliwość rozwoju pracownika?

31.03.2017 19:28

Hanka to znów ty???????????? Wstydu nie masz czy co :)
    Zdzichu prawdziwy

02.04.2017 23:33

Jak nie jesteś kolegą kierownika/dyrektora ze szkoły, to marnie.
    Zdzichu prawdziwy

29.03.2017 22:34

Wiadomo coś o połączeniu z Kopexem ? Będą coś likwidować, łączyć działy ?

31.03.2017 07:57

Kopex zostaje, bo jest to jednak firma znana a co za tym idzie ich klienci na pewno nie byliby zadowoleni z powodu "zmiany" dostawcy sprzętu. Możliwe, że trochę maszyn z kopexu przejdzie pod famur. Pracownicy wyższych stanowisk na pewno w większości zostaną (załatwiane są umowy na przenoszenie numerów służbowych z bodaj t mobile do plusa lub podpisaniu z nimi umowy). Co do zwykłych pracowników ciężko powiedzieć, ale z powodu zostawienia na razie kopexu w spokoju prawdopodobnie nie mają się na razie (w większości) czego obawiać.
    Zbycho

04.04.2017 17:18

To jest nieprawda , co pisze Malarz, zwykli pracownicy Kopexu ,a w zasadzie Kopexu Machinery są zwalniani ,ale tylko Ci , dlaczego ? Dlatego , bo zostają koleżanki i koledzy z Kopexu, nie żadni specjaliści , oraz grono strych pierdzieli przed emeryturą , co uciekli przed zwolnieniem ...i maj (usunięte przez administratora) pod ochroną teraz

27.03.2017 13:45

@Edek z fabryki kredek, nie wygłaszam opinii na temat firmy, dopytuję Was o Waszą ocenę. Może Ty też podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w tej firmie?

27.03.2017 19:07

Nie podzielę