FAMUR SA
3 432 6 1

Opinie o FAMUR SA

elmutek

Panowie i Panie , proszę o prawdziwe info, na jakie wynagrodzenie można liczyć jako serwisant ?

Malarz
@elmutek 18.07.2018 15:59

Nie wiem jak w tej chwili, ale z tego co pamiętam mieli po 3-4.5 , ale musisz wiedzieć, że jesteś wtedy wołem, który ma być wyeksploatowany do upadku. Jedno z bardziej niewdzięcznych stanowisk.

Hajer ze Staszica
@Malarz 31.07.2018 21:23

Lekko 5k można mieć przy 10 zjazdach i średnio 10-15 nadgodzinach.

Jacek

Chciałbym się podzielić moją opinią z właścicielem lub osobą odpowiedzialną za magazyn w Waszej Firmie na Boya Źeleńskiego. Jestem kurierem i cyklicznie dostarczam do Was towar. Niestety muszę z przykrością stwierdzić, że mam dość niemiłe relacje z pracownikami magazynu. Osoby te są zawsze bardzo "zapracowane, zajęte" i trzeba się naprawdę uzbroić w cierpliwość, żeby rozładować przywieziony towar. Jak każdy kurier jestem rozliczany z dowiezionego towaru i chciałbym zrobić to możliwie szybko, lecz pracownicy magazynu zdaje się, że robią się wyjątkowo złośliwi gdy chcemy ich trochę pospieszyć. Sytuacja taka zdarza mi się praktycznie za każdym razem. Nadmieniam, że magazyn na Armii Krajowej działa bez zarzutu i można tam spotkać ludzi uśmiechniętych i życzliwych.

Zawsze Uśmiechnięty )))))))
@Jacek 08.11.2018 18:14

Dzięki !!!! Uśmiechnięty z Armii Krajowej 51 :)))))))

Rudi

UR to jeden wielki cyrk zapraszamy

Szpak12
@Rudi 07.11.2018 01:34

Dlaczego tak uważasz? Chyba w głównej siedzibie jest najlepsze ?

Mariolka

Witam, Chciałbym zasięgnąć opinii na temat Pani B.Z odpowiedzialnej za obszar finansów Famur. Jakim jest przełożonym - można liczyć na jej wsparcie czy raczej odwrotnie ?

.joł.

Jaka płaca na stanowisku operatora CNC?

Pytający88888

Witam. Zauważyłem ze cały czas pojawia się ogłoszenie na technologa. Taka rotacja na tym stanowisku? Nadmiar obowiązków? Wielkie oczekiwania? Kasa?

Kojot151

Zastanawia mnie co myślicie o dziale UR w kato?

Krufam+Nafam+zapomnialem
@Kojot151 12.10.2018 18:47

chyba wlasciciel zaplacil za usuniecie zlych opini na (usunięte przez administratora) gdyz zniknal caly watek dot pracy w tej wspanialej firmie

RFS
@Krufam+Nafam+zapomnialem 16.10.2018 13:07

Jako informatyk uważam, że jest to świetny pomysł na biznes. Założyć stronę z opiniami o pracodawcach, a potem zbierać od właścicieli PLN'y za usunięcie niepochlebnych. Dzięki. Rozważę to.

Malarz
@RFS 16.10.2018 23:47

Jako malarz uważam, że się mylisz. Dlaczego pracodawcy, który zatrudnia ponad tysiąc ludzi miałoby zależeć na tym jakie są o nim opinie wśród pracowników? Większość z tych osób, które narzekają i tak zostaną w famurze. Druga część i tak do famuru przyjdzie, tylko dlatego, że jest to moloch jeśli chodzi o przemysł ciężki i na pewno lepiej wygląda kilka lat pracy w Famurze niż w garażu wujka Sama. To nie jest mechanik, który żyje z klientów jednostkowych i dla którego każda opinia może być niszcząca.

Krufam+Nafam+cos tam 3 bylo
@Krufam+Nafam+zapomnialem 16.10.2018 13:07

sorry pomylilem sie sa opinie dalej tylko serwery daja d...y

Krufam+Nafam+cos tam 3 bylo
@RFS 16.10.2018 23:47

pomysl bardzo dobry tylko serwery musza byc za granica bo tak to policja oraz inne sluzby beda non-stop gnebic bo ludzie sa imbecylami i sie z imienia i nazwiska przezywaja

Typo

Jakie sa zarobki na stanowisku kontrolera jakosci? Prosze o konkretna odpowiedz. Dzieki

Pele
@Typo 08.07.2018 02:18

Bardzo rozpięte - z tego co się orientuję to od 2200zł netto do około 4k zł, ale nie wiem jak tam ma kierownik i Ci wyżej.

anonymous
@Pele 22.08.2018 21:11

4k chyba zartujesz pracownik z 25letnim stazem z nadgodzinami wyciaga max 3,5k

Pele
@anonymous 13.09.2018 08:45

To, że ma 25 lat stażu i doświadczenie wcale nie znaczy, że ma najwyższą stawkę. Weź pod uwagę jego przyzwyczajenie do tępa pracy oraz prawie zerową znajomość komputera nie mówiąc już o innych czynnikach i przyzwyczajeniach i nie robić przykrości tu wieloletnim pracownikom.

anonymous

Czy ktoś wie ile zarabiają pracownik serwisu

krufam
@anonymous 18.09.2018 11:44

zapytaj sie jeszcze 7 razy to bedzie razem 10 i wowczas moze ktos ci odpowie a tak na powaznie wyslij cv, idz na rozmowe, zatrudnij sie to sie dowiesz a nie pytaj sie glupkowato

anonymous
@krufam 19.09.2018 07:03

No toto wypowiedź godna ciebie. Dzięki za głupotą odpowiedź :)

Bbbaaaassssseee

Jak tam mają się pracownik serwisu czy ktoś może opisać

anonymous
@Bbbaaaassssseee 10.09.2018 12:12

Czy ktoś coś wie o pracownikach serwisu i ile zarabiają

Igor

Może zamiast tak narzekać bez końca to porozmawiamy o zaletach firmy? Może ktoś słyszał , że FAMUR to wielokrotnie nagradzana z różnych tytułów firma? Nikt na siłę nie trzyma w firmie i zawsze można zamieć na inną tylko bez gwarancji , że będzie lepiej !

Malarze
@Igor 18.10.2017 18:37

Powiedz mi co pracownika interesuje nagroda tytułowa firmy, pracownik chce zarobić, chce być dobrze traktowany bez tego nie ma motywacji do pracy i bez tych wymienionych wyżej spraw firma nie będzie dobra firmą dla pracownika.

Malarz
@Malarze 05.06.2018 15:16

Firma - korporacja, nie polega na tym by motywować pracowników, a po to by zapewniać zarobek korporantom. Nie wiem czy można narzekać na to jak firma wygląda. Każda korporacja jest taka sama, czasem pracownik dostanie więcej w firmach, których korzenie są bardziej socjalistyczne. Jednak w większości firm człowiek musi sam zapracować na dobre granty. Najpewniejsze jest założenie własnej działalności, tylko to znowu nie jest dla zwykłych pracowników, bo jeśli ktoś nie miał na tyle "szału" by poradzić sobie w firmie (i narzeka na wszystko) to i w tym przypadku by się nie udało.

MIREK36

Witam.Mam kilkunastoletnie doświadczenie na stanowisku elektromontera.Na jaką stawkę można liczyć w Famurze bo z tego co się orientuję to jest ogłoszenie na to stanowisko?.Pozdrawiam.

Welnes
@MIREK36 31.05.2018 07:11

Musisz ostro negocjować. Na dzień dzisiejszy mają straszne braki elektryków, dużo się zwolnili. Możesz wynegocjować na początek 26zl brutto

cnn
@Welnes 06.06.2018 20:36

Braki ? Gdzie ? Nikt sie nie zwolnił. Stawka ok. 20zł

Malarz
@MIREK36 31.05.2018 07:11

Jeśli nic się nie zmieniło to elektromonter miał na rękę trochę poniżej najniższej krajowej. Było to bodaj 1.8 tys na rękę. Jeśli chcesz się nauczyć to polecam, jeśli coś umiesz to poszukaj lepszej propozycji.

prezes

na rozmowie to oni sa bardzo madrzy a jak sie sami zatrudniali to nie potrafili odroznic freza od gwintownika

Dramat
@prezes 14.05.2018 07:32

No niedoczekanie, że ktoś się czegoś uczy po rozpoczęciu pracy. Pewnie najlepiej jakby jeszcze tak z 20 lat uczyli się rozróżniać te gwintowniki i frezy to może by zyskali w oczach pracowników na hali. Jestem tu tylko przelotem z kompletnie innej branży, ale takie komentarze jak ten zawsze mnie bawią. Jak się całe życie przesiedziało bez większych ambicji to z nieba nie spadnie stołek za biurkiem specjalnie dla kogoś z takim wypaczonym podejściem.

pocahontas
@Dramat 30.06.2018 16:40

to jak jestes przelotem motylu i nie wiesz o co kaman to lec sobie i sie nie wypowiadaj. poza tym nie masz paszportu...polsatu hehe chodzilo o to ze te madrale wymagaja teraz bog wie czego a jak sami przychodzili to nic nie umieli dobrze ze jeden z nich idzie do zabrza. bedzie lepiej czy gorzej?

Malarz
@prezes 14.05.2018 07:32

Coś w tym jest. Rzucenie w głównym oddziale haseł technicznych w stosunku do maszyn czy technologii powodowało, że były nadmiernie powtarzane często nawet mam wrażenie, że bez sprawdzenia ich definicji chociażby w internecie, na który kadra zarządzająca poświęca większość dnia. Proste pytanie, czym różni się napęd od falownika? No wiadomo - tym, że napęd jest droższy, abstrahując jednak, że jest to jedno i to samo. Zamiana fraz czujnik na sensor także skutkowała skołataniem myśli o osób z wyższym wykształceniem. Dosyć zabawne rozmowy o zagadnieniach technicznych do czasu pojawienia się osoby, którą uważali za bardziej "obeznaną", wtedy rozmowy cichły by przypadkiem ktoś ich nie wyśmiał za podstawowe braki wiedzy.

Hanna

@Daniel, czy napiszesz coś więcej o Famur? Rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy? Opinie dotyczące warunków zatrudnienia w firmie, to bardzo cenne wskazówki dla osób rozważających pracę w tym zakładzie. Wiecie jak wygląda poziom wynagrodzenia w przedsiębiorstwie? Dysponujecie informacjami na temat benefitów pozapłacowych?

gowork
@Hanna 21.05.2018 09:50

jest 955 opini na ten temat a wy wkolko jedno i to samo zadajcie te swoje glupkowate pytania. zakladam ze tak debilny moze byc tylko automat

Daniel

Taka firma nie zwalnia bez powodu!!

karlik
@Daniel 17.05.2018 17:30

tys widziol famur na slypia? chlopie nie wypowiadej sie jak nie wiysz o co biego

Kontrloer

Jak wygląda praca kontroli. Jakie stawki i warunki. Posiadam VT PT MT. Jak wygląda rozmowa. Warto składać papiery

Tobiasz

Sposób przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych w tej firmie na poziomie dna. Pan bardzo zniechęcający , nie przyjemny i skutecznie potrafiący udowodnić Ci, że jesteś nikim , mimo że masz dobre kwalifikacje i ambicje . Owszem trzeba mieć twardy tyłek i odporność na takich ludzi, ale w przypadku rozmowy kwalifikacyjnej o pracę podejście tego Pana jest nie na miejscu . Szkoda , bo firma tylko na tym straci

fantomas
@Tobiasz 06.04.2018 10:51

pewnie miales do czynienia z kierownikiem produkcji co nie tak dawno awansowal nie wiem ktory gorszy ten co jest czy ten co byl obaj po jednych pieniadzach z republiki kolesi (usunięte przez administratora)

Malarz
@fantomas 07.04.2018 08:38

Obaj są strasznymi karierowiczami i ludźmi, którzy często się ośmieszają, stąd pewnie ich podejście do osób, które rekrutacją. Znam ich z trochę innego "poziomu" i trochę rozumiem czemu próbują dopingować swoje ambicje kosztem kandydatów.

furioza famuroza
@Tobiasz 06.04.2018 10:51

beda zatrudniac cie przez kilka miesiecy w kilkuetapowej rekrutacji a jak im cos nie spasuje to cie zwolnia z dnia na dzien bez swiadczenia pracy wszystko pieknie ktos opisal na podawanym juz tu konkurencyjnym portalu miejmy nadzieje ze powroci ktos stworzyl podobny portal www.najgorszapraca.pl ale mu nie wyszlo bo skopiwal opinie z innych portali dotyczacych danego zakladu i powstal groch z kapusta

Zenek

Wie ktos jak sie pracuje w bulk transport systems?

Ja

Miałem "przyjemność" udziału w procesie rekrutacji w tej firmie jakiś czas temu. Spodziewałem się rozmowy na poziomie i z należytą kulturą. Zamiast tego jasno pokazano mi miejsce w szeregu, a osoby rekrutujące (szef produkcji oraz kierownik jakości) z niebywałą przyjemnością okazywały fakt, że wiedzą coś, czego nie wiem ja. Było to niezwykle poniżające. Firma również nie wywiązała się z jednej kwestii, na której mi zależało, a o którą wielokrotnie się upominałem. Do dnia dzisiejszego bezskutecznie. W ocenie potencjalnego kandydata do pracy całość przedstawiła się niezwykle zniechęcająco, a przecież na stronie firma jest opisana w samych superlatywach. Widać niesłusznie. Niestety tą firmę wykreśliłem z miejsc, w których chciałbym kiedyś podjąć zatrudnienie.

ktos
@Ja 09.05.2018 20:05

szkoda ze znikla (mam nadzieje ze chwilowo) strona www.pracadokitu.com gdyz tam byla cala prawda o tej firmie. niejeden kandydat moglby wowczas uniknac rozczarowania. pieknie to opisuja firme tylko na zewnatrz (internet, gazetki, reklamy etc) wiem co mowie bo tam pracowalem. o osobach wymienionych na rozmowie tez tam bylo wszystko opisane

Irek

Podpowiedzcie czy trudno dostać się do pracy w firmie?

Bryczka

Szukam ludzi do pracy na terenie śląska: CAD+programowanie laserów Kontakt poprzez formularz https://goo.gl/forms/yUDW1hzhmix40QXY2

malarz
@Bryczka 04.04.2018 07:01

no napewno jakis nieudacznik sie znajdzie buahahahahahaha

Zainteresowany praca

Witam jak tam wygląda z praca oraz płacą na produkcji do przuczenia .albo na magazynie ??

Hanna

@Viesio, dowiedziałeś się jak wygląda w FAMUR kwestia sobót? W ogóle czy składałeś już aplikację do pracy? Ogólnie jak wam się pracuje w Famur? Widzę że firma na swojej stronie ma sporo ofert pracy (https://famur.com/kariera/), zamierzacie aplikować? Możecie polecić którąś ofertę?

malarz

ciekawe bo jak sie przyjmujesz podpisujesz min papier ze nie bedzie sie umieszczac w internecie zadnych wpisow na temat tej pseudo-firmy a tu jest ich juz prawie 1000. raczej nie umiescili ich ludzie ktorzy tam nie pracuja

Viesio

A jak jest opłacana praca w soboty

Jo
@Viesio 02.03.2018 10:17

Trza zapytać gadułe z brudką i kurdupla oni są co sobota. Czyżby tak zapracowani.

Antos

Robota typu pożar w Bordelu wszyscy latają a nic nie zrobione

fantomas
@Antos 23.02.2018 00:20

dokladnie tak jak majstry wszystko pod publiczke powinno byc jak w jednym programie kulinarnym "zostaw fartucha"

Pietrk

Jak wygląda praca technologa? Robi się konkretną robotę czy jednoosobowa armia 5 stanowisk w jednej osobie i wszytsko w międzyczasie? Na jakich programach pracują? Solid? Inventor?

Malarz

25zł brutto za godzinę to raczej stawka poniżej średniej. Zważając tym bardziej na fakt stawki godzinnej to rozumie się samo przez się prawda?? Stawka średnia w Famurze jest około 48zł brutto na godzinę, ale tak jak mówię - tyle by było gdyby była stawka godzinna.

Tomek
@Malarz 31.10.2017 08:36

Poważnie tak dużo u was płacą?

tom
@Malarz 31.10.2017 08:36

Chyba w innym wymiarze albo liczyć nie potraficie. 48zł brutto to za 160 godzin 7680 zł. Jakby tam były takie stawki to by ludzie drzwiami i oknami walili a ogłoszenia są co miesiąc. 25 zł brutto to już bliżej.

Karolina
@Malarz 31.10.2017 08:36

malarz, gdzie takie kretyny jak ty się rodzą?

Malarz
@Karolina 05.02.2018 17:10

"A ty słuchasz i zanim skończę już przeczysz, bo w tym co mówię widzisz tylko nóż w plecy [...]. [...]Widzisz świat doskonale. Nikt ci nie wmówi, że czarne jest czarne a białe jest białe, bo rozróżnianie barw jest jedną z zalet licznych, gdy świat, który widzisz jest monochromatyczny."

Karolina
@Malarz 05.02.2018 18:32

człowieku odstaw te prochy i odwiedź lekarza od stanu umysłu

Malarz

Praca jak już kiedyś podkreślałem dobra na początek, żeby załapać podstawy i nie mając żadnych umiejętności podciągnąć się. A na tym w sumie koniec. Praca na rok-dwa, żeby coś mieć w cv, gdyż bardzo łatwo rozdają stanowiska, ponieważ za oferowane przez ową firmę stawki mało która osoba z doświadczeniem chciałaby pracować :p. Zresztą famur słynie z tego, ze nie nagradza nadmiernie swoich pracowników. Przykład stawki kierownicze w wysokości 4 tys netto, gdzie odpowiednik w innych firmach ma inżynier a specjalista jeszcze plus tysiąc. Skoro kierownicy nie mają tam luksusowo, to czy można się spodziewać, że pracownicy mają? Stąd też taki poziom kierownictwa. Ludzie bez wykształcenia średniego, lub ze studiami typu "przyjdź to zdałeś" i potem jedyne czym kierownik może się popisać to nie umiejętnościami czy wiedzą, a tytułem przed nazwiskiem na kazdym papierze jak Patryk. Ale jak się wiedzy nie ma, która potwierdza posiadany dyplom, to warto wspomnieć, że jest się mgr, bo w polsce to przecież rzadki i elitarny tytuł. Jeśli ktoś chce tutaj pracować a ma doświadczenie to się nie rozwinie ani zawodowo ani finansowo. Polecam tylko na początek. :)

Karolina
@Malarz 31.01.2018 07:22

Gościu kiedy ty się wreszcie zwolnisz? Tych twoich wypocin już się nie da czytać

1234

Witam od bardzo dawna śledzę oferty pracy Grupy Famur jak to jest na stronie firmy brak ogłoszeń co do pewnych stanowisk pracy natomiast na portalach rekrutacyjnych systematycznie co miesiąc pojawiają się te same stanowiska... Według mnie to brak kompetencji Firmy gdyż nawet jeśli nie prowadzi rekrutacji na dane stanowisko to powinna to zastrzec portalom rekrutacyjnym dlaczego? Jest to wprowadzaniem w błąd potencjalnej osoby składającej aplikację na stanowisko.

Zostaw opinię o FAMUR SA - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAMUR SA