Famur

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Famur

Opinie o Famur Katowice

Nie przegap nowości o Famur!

BYŁY

22.11.2020 11:59

WIDAC ZE NA BARKACH RYFAMY ROBIĄ DALEJ TO CO MIELI ROBIC W RYBNIKU. LUDZI WYWALILI ALE DYREKCJA SIEDZI JAK SIEDZI
    Suszec

12.12.2020 16:24

Na Krupinskim Budimex postawil 7 nowych hal. Aktualnie je wyposazaja w nowe maszyny etc. Jak to ruszy przykryja famurek czapkami.
    ksw

20.12.2020 12:56

Troche do Suszca daleko z Zabrza ale za odpowiednie wynagrodzenie powinno się ściągnąć fachowców, technologów i serwisantow.
    Emil Cioran

25.11.2020 10:09

Wszystkiego najlepszego dla jednego z najlepszych :)
    Be

18.11.2020 15:46

Dzień Dobry, W związku zbliżającym się black friday proszę o informację jakie przeceny Famur przewiduje na: - am50 - przenośniki taśmowe - e-kopalnię dodatm tylko, że oczekuje wszystkiego z montażem i szkoleniem.( nie zaponijmy też o kablach:) Pozdrawiam
    Obrobka

04.11.2020 18:49

Fatalna atmosfera układy i spychologia
    Jaz

06.11.2020 17:02

Przeproś. Piszesz nieprawdę, w naszej, firmie są ludzie przez duże L.
    Dyskutantka

08.09.2020 23:41

Nigdy nie skomentowałam mojego byłego już na szczęście związku z Famurem, ale pewnego słonecznego dnia, czytając, że Famur Pioma będzie zlikwidowany, nachodzi człowieka taka refleksja, że może jednak dobrze byłoby się podzielić swoimi spostrzeżeniami o byłym pracodawcy. Zdaję sobie sprawę, że sytuacja na rynku górniczym nie jest łatwa dla takich przedsiębiorstw jak Famur i moje przemyślenia, które nie będą raczej pozytywne, na pewno mu nie pomogą w kwestiach wizerunkowych, ale osobiście mam to gdzieś, tak jak jakiś czas temu miał mnie Famur, zwalniając mnie i dziesiątki innych osób, niezaleznie od szczebla, „po famurowsku” czyli w jedynie słuszny sposób. Ci, którzy to przeszli tą procedurę – procedura to mega ważne słowo w Famurze – wiedzą o czym mówię. I chciałabym podkreślić, że w kontekście tej procedury zwolnienia, mówię tu o osobach, którzy zostawili w Famurze solidny i trwały ślad swojego życia zawodowego i dalej są dobrze wspominani przez wielu pracowników, którzy się jeszcze ostali, a zostali zwolnieni tylko z powodu tego, że nie pasowali do aktualnej wtedy „układanki” personalnej bądź ośmielili się wejść w dyskusję z przełożonymi – bardzo często w dobrej wierze i ku chwale Famuru – chociaż nie powinni tego robić o czym będzie poniżej. Zgadzam się z opiniami przedmówców, tak jak pamiętam, sytuacja w Famurze była taka – praktycznie niezależnie od szczebla/działu – że środowisko było rzeczywiście toksyczne, przepełnione układami i układzikami róznych grup, a atmosfera niepewności i nerwowości wkradała się nawet w codzienne i rutynowe działania co czasami powodowało niepotrzebne błędy. Jednak największym błedem jaki mógł popełnić pracownik, świadomie lub nie, była dyskusja z szeroko pojętą „kadrą zarządzającą” w sytuacji, gdy pracownik miał odmienne zdanie i ośmielił się nim podzielić. Tak jak pamiętam, to właśnie odmienne zdania pracowników, nijak się nie wpisywały w nieoficjalny i obowiązujący regulamin, w którym pkt. 1 stanowił, iż kadra zarządzająca ma zawsze rację, a jak nie ma to patrz na pkt. 1. Moim skromnym zdaniem, takie sytuacje, w których pracownik ośmielał się mieć odmienne zdanie, na zawsze pozostawały w nieomylnej pamięci kadry zarządzającej i w czasie trochę gorszej koniunktury na rynku, były wyciągane z tej pamięci. Wtedy niczego nie świadomy pracownik zderzał się - jak nie przymierzając z tirem - z procedurą zwolnienia „po famurowsku”, bo jak sięgam pamięcią to w pierwszej kolejności zawsze obcinano koszty osobowe zgodnie z zasadą, że wszyscy i zawsze są wymienialni i zastępowalni i to od samego do dołu do prawie samej góry. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że paradoksalnie taki sposób redukcji kosztów zawsze działał tzn. spełniał w 100% swoją rolę wg. kryteriów kadry zarządzającej: ogólnie koszty malały, zyski dzięki temu rosły, niewygodni dyskutanci odchodzili, a reszta była jeszcze bardziej zastraszona i tylko dziękowała w duchu, że tym razem nie padło na nich. Nasuwa się oczywiste pytanie: czy to jest rzeczywiście najlepszy spoósb na ograniczanie kosztów w firmach w gorszych czasach? Czy tak powinni do tego problemu podchodzić prawdziwi liderzy/menedżerowie w dzisiejszych czasach? Czy kapitał ludzki nie jest tym najważniejszym kapitałem w firmie? To są, uważam, ważne pytania, które powinni sobie zadać menedżerowie. Zdaję sobie sprawę, że jak ja pracowałam w Famurze to nikt nie myślał nawet o pandemii jakiegoś wirusa, ale patrząc z dzisiejszej perspektywy psychozy związanej z koronawirusem, to teraz jest dużo gorzej dla pracowników, bo pracodawcy formalnie dostali do ręki kolejne narzędzia do tego by jeszcze łatwiej i z mniejszymi konsekwencjami zwalniać pracowników „po famurowsku” . Niektórzy mogliby pomyśleć, że te moje przemyślenia to taki rewanż na Famurze, nic bardziej mylnego, to jest taka wewnętrzna potrzeba podzielenia się osobistymi przemyśleniami z osobami, które myślą o Famurze jako o przyszłym pracodawcy. Biorąc pod uwagę to co napisałam powyżej, przyszły pracownik powinien sobie zdawać sprawę, że rotacje personalne, przedmiotowe traktowanie pracownika i szeroko pojęte zmiany są jednakowoż niezmienne w Famurze – no chyba, w co wątpię, że coś się jednak zmieniło w tej kwestii w Famurze w ostatnim czasie.
    Kandyd at

31.10.2020 13:21

Jestem w szoku jak możesz pisać, że nie ma liderów. A człowiek, ktróry napisał parę książek, był drektorem kopalni oraz prezesem jednej z większych spółek w Europie to kto?
    Fill the gap

01.11.2020 10:46

Jestem mocno poruszony wpisem dyskutantki sam pracowałem w tej firmie wiele lat wiele zim wiosen oraz jesieni. Po dziś dzień jestem dumny, że mogłem legitymować się wizytówką czempiona. Zostałem wychowany w taki sposób , że z rodzicami/ przełozonymi się nie dyskutuje. Ciężko polemizować z człowiekiem, który rozkręcił export w kpx jak i fam czy też z żywą legendą światowego górnictwa, który mógłby spokojnie być prezesem każdej spółki na świecie nie wspominając polskiego Jacka Welcha , który codziennie o 6 rano z papierosem przemierzał fabrykę. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność ( kapitalny duet z ligoty dwóch starszch Panów czy też '' Francis Underwood'' z Piotrokowa itd itp) Co tacy ludzie jak ja czy Ty możemy wnieść pośród takich znakomitości. Jestem wdzięczny, że mogłem być częścią czegoś wielkiego, świadkiem absolutu. Jak piszesz mi że nie było liderów to łapię się za głowę. Nie chcę tutaj rzucać imion ani nazwisk ale jedna osoba wspominana już na tym forum mogłaby obdzielić sukcesami parę pokoleń. Dla mnie praca u Czempiona zawsze będzie się kojarzyła z serdecznością, rodzinną atmosferą i pewnością , że człowiek jest na pierwszym miejscu. Bardzo mi przykro , że tego nie doświadczyłaś. Czasami może jednak zanim rzucimy kamieniem zastanówmy się czy my daliśmy z siebie wszystko? Często bywam na targach górniczych i zawsze odwiedzam stoisko mojego byłego pracodawcy zawsze mogę liczyć na ciepłe przyjęcie, miejsce przy stoliku czy smaczny posiłek. O to kilka haseł, które warto zapamiętać. : Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Kryzys to po chińsku szansa. Ludzie są największą wartością grupy. Kompleksowe rozwiązania dla górnictwa. Am50 to mercedes klasy G. itd itp
    Zainteresowany pracą w famur

11.10.2020 15:25

Może Pani z HR lub ktoś z dyrekcji jest w stanie udzielić na tym forum odpowiedzi czy jest jakieś prawdopodobieństwo że pracownik przychodzi do pracy i nie ma zajęcoa więc śpi przy biurku po kilkanascie minut dziennie do kilku godzin dziennie a pozostali ludzie z pokoju to widza i zgłaszają przełożonemu kierownikowi i taki ktoś dalej pracuje a projekty kt[rymi sie zajmuje nie działają lub są niepotrzene? Czy to raczej w kato niemożliwe? Byłbym zainteresowany takim stanowiskiem.
    Rzodkiewka

14.10.2020 23:26

(usunięte przez administratora)wciąż śpi? To sprawa dla lekarza bardziej a nie dyrektora.
    Famur

15.10.2020 09:30

Czas prywatny pracownika jest czasem, w którym on w całości decyduje o swoich działaniach. RODO nie ma zastosowania, jeśli wykorzystuje się dane osobowe w ramach czynności o „czysto osobistym lub domowym charakterze”. Inaczej mówiąc, samo robienie zdjęć w celach prywatnych nie stanowi przetwarzania danych osobowych do momentu kiedy nie zostaną one upublicznione np. w mediach społecznościowych. W takiej sytuacji zgoda jest konieczna. Niemniej nawet w sytuacjach prywatnych dobrą praktyką jest uzyskanie od osoby, którą się fotografuje zgody na rejestrowanie wizerunku. W ten sposób szanujemy jej prawo do decydowania o sobie. Wyjątkiem są ujęcia, na których trudno rozpoznać osobę czy stanowi ona niewielki element krajobrazu. Niezwykle ważna jest również intencja osoby, która wykonuje i upublicznia zdjęcia. Rejestrowanie i przetwarzanie wizerunku osoby w celu jej ośmieszenia czy upokorzenia jest zwyczajnie nieetyczne i nie powinno mieć miejsca.

05.10.2020 17:57

Dobra adminie merytorycznie i zgodnie ze stanem faktycznym.Famur to firma która zabiera premie bez merytorycznego powodu.nie warto się starać robić minimum i to wszystko.stosuje odpowiedzialność zbiorowa za błąd 1 konkretnej osoby która znana jest z imienia i nazwiska.Ale ta osoba została wybroniona przez rodzinę siedząca na stoleczkach.Zenada żenada i kpina.Pracujac w famurze mimo firmy z tradycjami masz wrażenie że pracujesz niepotrzebnie bo oni i tak twoją pracę mają gdzies
    Famaa

12.10.2020 19:19

Dyrektorom o dziwo to nie przeszkadza i to jest najbardziej podejrzane w tym wszystkim. Każda inna osoba by już dawno kontynuowała karierę poza strukturami.

12.10.2020 20:16

To naprawdę nie wiesz z kim dyskutujesz oceniasz i zgadujesz choć to nie trafna diagnoza.Powodzenia w dążeniu do wymienionych celów.Ale przede wszystkim szacunek i wzajemnie zrozumienie buduje.Miedzy rządzeniem a zarządzaniem jest piekielna roznica

17.09.2020 20:22

Korek

18.09.2020 10:08

Za takie komentarze powinieneś mieć zakaz wstępu na stosiko czempiona podczas targów i na dobitkę 5 dni wykładów z papieżem górnictwa one on one.

22.08.2020 08:14

Ryfame rozwalili. Ponad 200 ludzi na bruk. Dostali co prawda odprawy (3 krotnosc pensji) i odszkodowania (razem ok 20tys brutto). Teraz pukaja do innych firm. Znalezc prace w dobie kryzysu i pandemii graniczy z cudem. Niektorzy pracowali tam po 25lat.
    były

26.08.2020 09:38

a ci co pracowali dłuzej i dostali kopa

08.09.2020 17:47

teraz czas na piome. najpierw skupowal miliarder co sie dalo a teraz zamyka. gdzie tu logika?
    :-)

19.08.2020 12:34

Jedno firmie trzeba przyznać, w czasie pandemii dba o bezpieczeństwo pracowników jak żadna inna firma.Nie pisze tego z ironią tylko ze stanem faktycznym. Grupa ds covid działa naprawdę prężnie i dba żeby nie zabrakło środków ochrony. Druga sprawa to widać że można w firmie się już usmiechać ( bo podobno usmiech był nie na miejscu ). Jednaka chłopaki z Zabrza pokazuja jak naprawdę można pracować a nie ściemniac z miotłą na hali czy kapować jeden na drugiego. Trzeba być pozytywnie nastawionym i może w końcu właściciel zauważy że niestety na stołkach posadził sztywniaków i służbistów a nie na tym polega współpraca międzyludzka.
    Franek

03.08.2020 14:13

Kiedyś na FSS było dwóch dyrektorów: operacyjny oraz produkcyjny. Jest kryzys oszczędności są na wszystkim a dyrektorów nagle jest 3. Doszło stanowisko zastepcy dyrektora operacyjnego. Może ktoś z HR wyjaśni dlaczego. Czy dwa stanowiska dyrektorskie nie wystarczą?? Co na to zarząd?
    Werner Herzog

04.08.2020 16:28

Kiedy czy Jaki?

05.08.2020 06:53

jak sie 3 niedziele do kupy zejda...palmowe
    Ceryna

27.07.2020 17:27

Prosimy o merytoryczne opinie -mówi HR. A my pracownicy prosimy o metytoryczne informacje a nie zwalnianie ostatnich co robią. Ilu zwolniono dyrektorów?
    Jeremoza

27.07.2020 17:21

No a teraz jeszcze kurs akcji idzie w dół.Famur dołuje patrząc na działania HR i patrząc na kurs akcji. Czy ta firma jest jeszcze coś warta?

09.04.2020 11:44

Witam. Czy pracownicy serwisu też mają się obawiać zwolnień ?
    hajer

04.06.2020 10:00

to sobie kup tone wegla polskiego i zagranicznego np z bylego ZSRR i pal tym w piecu zobaczysz roznice.
    ...

10.07.2020 02:25

(usunięte przez administratora) ty się w czerep
    Specjalista od schematów

05.07.2020 19:19

Hej, Dosyć ciekawie wrócić wspomnieniami do tej firmy ????????. Nigdy nie narzekałem na pracę tam, chociażby dlatego, że to tam moja kariera trochę się zmieniła i ukształtowało mnie. Miałem kilka nieprzyjemności z różnymi decyzjami i przestojami z powodu braku męskich decyzji - cóż tak bywa w tym zawodzie. Jednak sama firma nauczyła mnie dużo. Trochę jej blask przyćmiewają kolejne zawody, jakich się podejmowałem w późniejszym terminie. Dlaczego? Jak się okazało odejście z famur nie było dla mnie rozstaniem się z tym zakładem, a wręcz w dalszym ciągu mam z nim pewne styczności zawodowe. Biorąc na początek pracę w handlu + serwisie, był to okres, który spowodował, że ta firma zaczęła być dla mnie jak odcisk i jak o niej słyszałem, miałem automatycznie myśli : "co tym razem". Przypominanie się pora n-ty o wpłaty, zapłacenie faktur, zablokowanie dostaw.... Zawsze wszystko potrzebne na szybko a później bujaj się z nimi. Jak na tak dużego "gracza" było to żenujące, ale też tłumaczyło, dlaczego żaden serwis nie chciał odwiedzać famuru, a każdy sprzęt był do niego sprzedawany jako proforma, oraz tłumaczy to niejako rozterki z początku tekstu. Kolejna zmiana pracy i wyspecjalizowanie się, pokazało mi, że specjaliści z famuru nie znają podstawowych narzędzi i funkcji. Posiadać sprzęt za dziesiątki tysięcy i nie znać nawet bazowych funkcjonalności. To jest ten okres, kiedy zacząłem uważać, że famur nie posiada nawet wyspecjalizowanej kadry. Zresztą za mojego urzędowania, większość specjalistów odchodziła za lepszymi warunkami. Zazwyczaj publicznie o famurze mówię dobrze, jednak tutaj niejako wśród swoich mogę otwarcie powiedzieć co o nim myślę. Niestety zarobki też nie są dobre, jedyny plus jest taki, że po szkole można zdobyć doświadczenie. W chwili zmiany pracy niemal od wejścia stawka podwoiła się, mimo, że kolejny pracodawca wymagał mniej. Jak ktoś jest ciekaw jakichś opinii w temacie famuru, chętnie pomogę ????????.
    Max

03.07.2020 17:24

Ta firma jest tak nie udolna że zgroza.Pracowników Ryfamy tak zwolnił że ZUS nie chce im przyznać dodatku solidarnościowego bo coś jest nie tak ze zwolnieniami.
    Jerrt

23.06.2020 14:17

Famur -stracił już wszystko. Odchodzą specjaliści, zamykają kolejne zakłady. Kiedy zamkną Piomę? 130mln straty na segmencie górnictwa odkrywkowego i zamknięcie Famuru Rybnik to znak że potrzeba mrówek do utrzymania dyrektorów. Obecnie brak motywacji do pracy, brak pomysłów na firmę. Dyrektorzy jeżdżą na jakieś obrady rozwoju i co? Brak perspektyw.

30.06.2020 08:36

wczesniej byl jeszcze kilka miesiecy prezes od "biura bez papierow" ale jak szybko przyszedl tak szybko wylecial biorac suta odprawe.
    hen

01.07.2020 08:36

O kim Ty mówisz?
    Buhahaha

30.04.2020 17:39

L4 się bardziej opłaca niż w Famurze praca....
    Nie stąd!

14.05.2020 14:26

Wszyscy dowiedzą się na wypłatę, więc po co te wywody.
    haha

25.05.2020 13:57

@Dyrektor Nie do końca dyrektorze.. L4 liczy się z 12 miesięcy, więc jak ktoś ma dobrą średnią to nawet 80% płatne chorobowe i tak będzie wyższe niż zmniejszona pensja.
    CnC

21.05.2020 18:45

Panowie wiadomo kiedy ruszy rekrutacja na stanowiska cnc ? Czy park maszyn został rozbudowany i potrzeba operatorów? Kiedyś musi firma ruszyć...
    Hot six

15.05.2020 18:36

Kogo z firmy nominowalibyście do hot16challange 2 ?

19.05.2020 08:33

ciebie
    Sygnalista

20.05.2020 07:23

Napewno jednego z nich jak jeszcze byl majstrem widziano nad morzem pod namiotem z "kolega" he he

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Famur?

Kontakt - Famur

al.Roździeńskiego 1b 40-202 Katowice

RUMAF

22.02.2020 14:58

Panowie i Panie, Głównie złe komentarze. Ja pracowałem parę lat i mogę tylko zachwalać ludzi, którzy mi pomogli i od których mogłem się uczyć. Wszyscy myślą, że w budowaniu potęgi najważniejsze są przejęcia/zakupy firm, paradoksalnie najważniejszym ruchem na szachownicy biznesu było zatrudnienie jednego człowieka, który zmienił losy spółki i na nowo ustalił reguły gry. Jest to człowiek, który pytany na stacji benzynowej przez kasjerkę o stanowisko odpowiadał Prezes, po chwili jednak słyszał nr dystrybutora, stanowisko tankowania. Puentował to śmiechem i "sutym napiwkiem" za który kasjerką mogła spędzić ze swoim synem sobotę w Silesii kupując swojej pociesze ulubioną grę playstation . Człowiek, który łączy w sobie teorię i praktykę, wiedzę techniczną oraz umiejętność sprzedaży a właściwie zrozumienie klienta. Pomimo "męskiego wieku" ciągle w formie ciągle w "sztosie" mający styl bo styl to odpowiedź na wszystko. Myślę, że Tony Halik mógłby się powstydzić niejednej przygody niejednej historii. My Polacy nie umiem chwalić a lubimy narzekać w taki dzień jak dziś gdy Tyson Fury zmierzy się z WIlderem ponownie, zmierzmy się ponownie z własnymi słabościami i spytajmy sami siebie czy nie mamy sobie nic do zarzucenia? Dla mnie ta firma będzie zawsze orderem na piersi i będę miał tylko dobre wspomnienia między innymi dzięki ludziom, którzy spotkani na biznesowym szlaku podają rękę. Jak mawiał bodajże Slavoy Zizek najważniejszą wartością firmy jest wiara w ludzi.
    kotek

07.05.2020 08:41

Fajnie dawał większe napiwki niż premie swoim pracownikom.
    kotek

18.05.2020 10:32

@RUFAM Ten którego tak wychwalasz nie byłby godzien Tonemu nocnika zmieniać, nie te czasy nie ten format.

10.05.2020 10:39

Co jaki okres czasu w FAMUR SA można ubiegać się o podwyżkę?

11.05.2020 09:40

Ubiegać codziennie dostać po przebyciu roku świetlnego możliwe ale maloprawdopodobne
    jacek

13.05.2020 13:29

Po okresie ochronnym :)
    Mario

06.05.2020 21:21

Jakbyście mieli do dyspozycji nieograniczony budżet to o kim z firmy nakręcilibyście serial?
    Malarz

07.05.2020 07:17

O tobie

05.05.2020 10:14

Tej firmie mimo tego co się wyprawia z pracownikami różnych szczeblow ciągle wszyscy udają że jest ok.A nie jest i nigdy nie bylo.Ludzie są jak zaszczute psy i do tego dostają jakieś ochłapy a nie zapłatę.
    Stasiek

03.05.2020 16:05

Jak się komuś nie podoba zawsze może kontynuować karierę poza murami grupy Famur. Nikt nikogo na siłę nie trzyma :)
    ten ten

03.05.2020 19:17

Akcja "zostań w domu" polecam dwie książki: - Czy japoński system zarządzania zasobami ludzkimi odchodzi do przeszłości? - Zarządzanie zmianami i konfliktami w przedsiębiorstwach górniczych. Polecam obie pozycje, czyta się jak kryminał albo horror.

18.03.2020 20:37

02.05.2020 14:32

Z RYFAMA koniec na profilach rynien FAMUR to po co im to? CEL osiągnięty. Teraz produkcja przeniesie się do NOWOMAG u. A coś czuję że nie na długie lata. Wamag.... Zzm.... Ryfama NOWOMAG?
    były z ZZM

02.05.2020 18:57

Nowomag chyba jest bezpieczny, bo gdzieś muszą robić te przenośniki. Obstawiam, że następny będzie FAMAK. A co do Ryfamy to niezależnie od koronawirusa i tak była pewnie do zaorania - przecież to spółka z przejętego KOPEXU. W FAMURZE była zasada "wszystko co z kopexu jest (usunięte przez administratora)" nawet jak nie była to prawda i pewne rozwiązania można było podebrać. Likwidacji Ryfamy jak i całego Kopexu można było się spodziewać.
    ktos

18.03.2020 21:05

Jak już wspomniałeś o ryfamie to napisz co sie tam dzieje?, jaki jest klimat do pracy, jacy są tam decydenci? czy zakład sie rozwija? pomoże to w podjęciu decyzji czy można tam podjąć pracę czy nie? na stronie famuru widzę że jest dużo ofert pracy w tym zakładzie

02.05.2020 14:38

30 czerwca zamykają bramę
    olo

02.04.2020 10:41

Kiedy zamykają Ryfamę. Wie ktoś jakie plany ma zarząd.Pozdrawiam Wszystkich w czasach niedoli.

02.05.2020 14:27

Koniec czerwca.
    Rdzenny

01.05.2020 12:28

Nie pierwszy u nas kryzys i nie ostatni
    Masakra

29.04.2020 14:28

Przez 3 miesiace bez premii 4 dniowy tydzen pracy wszystko po to by sie zalapac na pomoc od rządu... bez komentarza
    Kulka

29.04.2020 18:30

Teraz to pracownicy ze swoich oszczędności beda pokrywać straty pracodawców w imię ratowania miejsc pracy po czym zwolnią i tak część załogi w imię ratowania zakładu.Firma oszczędności ocali dostanie od państwa a my i tak pozbędziemy się oszczędności i tak część nie utrzyma się.Obecnie we firmie trzyma się darmozjadow.Po co są te liczone współczynniki którymi niedawno jeszcze machanie pracownikom przed oczami.Skorzystajmy z tego i odrazu będzie widać kto ma jakie czasy i wykon.Slabych wyrzucić leniwych wyrzucić a reszta pociągnie to do lepszych czasiow
    technolog

24.04.2020 18:51

a propos dyrektorow jedynym specjalista byl Karol S. Niestety pewnie podskoczyl ktoremus prezesowi i sie go pozbyli. Mial wiedze i doswiadczenie. Reszta dyrektorow moze mu lampy w aucie wypucowac. Pracowal w tej manufakturce od poczatku kariery. Pewnie jeszcze konczyl przyzakladowa szkole. Zaczynal jako operator na maszynie. Pozniej trafil do biura technologicznego gdzie pial sie po szczeblach. Mlodszy technolog, technolog, starszy, kierownik sekcji, glowny technolog, dyrektor ds rozwoju etc Jak cos przekrecilem lub pominalem to niech mnie ktos poprawi. Zycze mu powodzenia w dalszej karierze.

25.04.2020 18:27

z famuru bo podskoczyl prezesowi a z kopexu bo famur kopex przejal wiec niejako wrocil do tego samego wlasciciela.

27.04.2020 12:22

teraz te pedalki co sa tylko inwigilowac umieja. nic poza tym. w pracy i po pracy. juz sie calkiem w glowce poprzewracalo. pamietaj dyrektorku jeden z drugim ze im wyzej siedzisz tym bedzie bardziej bolalo przy upadku.

24.04.2020 20:42

Ponad 200 pracowników rybnickiego oddziału Grupy Famur - dawnej fabryki Ryfama - straci pracę w wyniku likwidacji zakładu. Jego zamknięcie Famur tłumaczy koniecznością "dopasowania struktur produkcyjnych do zmieniających się potrzeb rynkowych" wobec spowolnienia w górnictwie i pandemii.

16.04.2020 12:05

Boss

16.04.2020 22:23

A to nie wiesz do czego spłuczka służy ?
    Emil Cioran

15.04.2020 20:55

"Gdybym uległ swojemu pierwszemu odruchowi, spędzałbym dnie na pisaniu listów obraźliwych i pożegnalnych."

11.04.2020 10:21

dr

11.04.2020 16:52

prostaka i kreature szukaj w spodniach c.elu albo w rodzinie. sorry ty nie masz rodziny
    Staszek

11.04.2020 21:14

Chyba ktoś chce zabłysnąć ale nie ma jak i gdzie..... współczucia...

09.04.2020 19:14

Kadra

10.04.2020 08:01

I co w związku z tym ?
    Erkahmet

28.03.2020 13:53

Bardzo fajna inicjatywa że famur wsparł szpital w Tychach, a że zbliżają się kwartalne premie dla pracowników to zobaczymy ile szlachetności było w tym geście :))
    robol

08.04.2020 15:05

człowieku jakie premie????
    Erkahmet

08.04.2020 17:52

Byś nie łaził na L4 to byś wiedział
    Kadra

05.04.2020 08:35

Ci co tu pluli na firmę teraz trzęsą tyłkami o pracę. Jakie życie jest przewrotne....
    Staszek

06.04.2020 21:34

Ludzi zwalniają a dyrektorów przybywa...
    kierownik

07.04.2020 09:58

w famurze tak bylo, jest i bedzie

03.04.2020 19:20

witam. gdzies wyczytalem ze zwolnili 100 osob. prawda to czy prima aprilisowy zart? dzieki za odpowiedz. pozdro.

05.04.2020 14:18

mają zwalniać do listopada, ale kogoś już pozwalniali z tego co słyszałem.
    Dozor

06.04.2020 15:53

Powinni zaczac zwalniac w 1 kolejnosci kadre zarzadzajaca i na tym pozostac. Mysle ze w calym kraju znajdzie sie setka nieudacznikow na wyzszych stanowiskach.

04.04.2020 10:56

podobno od poniedzialku postoj
    MN

04.04.2020 23:23

Tydzień świąteczny. Dla niektórych czas wytchnienia, dla innych praca jak zwykle. Zależy od wydziału. Smacznego jajka i wesołego alleluja koledzy i koleżanki.

Zostaw merytoryczną opinię o Famur