Nest Bank S.A.
3 56 6 1

Opinie o Nest Bank S.A.

as

W chwili obecnej jestem bardzo niezadowolona z działania usług banku, wręcz mam bardzo negatywną opinię. Problemy zaczęły się, gdy komornicy weszli mi na konto firmowe, pomimo tego złożyłam pismo o uwolnienie środków na wynagrodzenia pracowników, gdzie również napisałam, że Nest Bank jest moim jedynym bankiem firmowym. No cóż, jestem na lini z centralą od 22.11.2018 tzn.prawie codziennie wydzwaniam i za każdym razem mówiono mi, że muszę wypisać oświadczenie, że nie składałam listy płac w innych bankach. W dobie gdy banki mają centralną bazę danych , chyba nie jest to trudno sprawdzić klienta! okazuje się też, że moje oświadczenie w złożonym piśmie jest nic nie warte, bo muszę wypełnić druk oświadczenia banku! Rozmawiam więc z konsultantem, gdzie taki druk otrzymam i tu powiedziano mi, że taki druk ściągnę ze strony Nest Banku, szukam, szukam a tu nic nie ma!, nawet konsultant też nie mógł nic znaleźć! w końcu konsultant zaproponował mi, że może prześle mi taki druk, ja oczywiście zgodziłam się, ale po chwili [ po naradzie konsultanta z działem zajęć ] dowiedziałam się, że taki druk mają w oddziale banku, bo oni nie mają nie wiem czy mają mnie za głupka to, co centrala banku nie ma druków, tylko oddział. Nieźle już zdenerwowana zadzwoniłam do mojego oddziału w Poznaniu i co się dowiedziałam, otóż to, że takiego druku nie mają!!! nie wiem czy zrywać boki ze śmiechu, czy płakać!! to jest jakaś paranoja!!!, to tylko mały wycinek z moich konsultacji z konsultatami banku. Jedno mogę na koniec powiedzieć, że stanowczo odradzam zakładanie konta firmowego w tym banku, bo w razie zajęć komorniczych , zaczynają się schody i dokładnie nikt nie potrafi udzielić konkretnej informacji , to nie jest poważne traktowanie klientów! Moje sugestie dla Nest Bank S.A.: żadnych Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pracodawca raczej nie jest w stanie nic zrobić, przy takiej prawnej wiedzy banku!

Gość

Odradzam ! Każdy pracownik pracuje przy kasie i jest od wszystkiego zarobki poniżej krytyki

zażenowany pracownik

Odradzam wszystkim pracę w placówce partnerskiej Nest Banku w Lublinie w centrum. Brak szkoleń, wszystkiego uczymy się sami na zapleczu, plany narzucane są już w pierwszym miesiącu pracy - nierealne do wykonania dla nowej osoby, bazę klientów tworzysz sam, rozliczanie z ilości połączeń, sprawdzenie telefonu ile połączeń zostało wykonanych. Zarobki to jednym słowem żart (połowę mniej niż stawka w normalnym oddziale banku) dodatkowo "pani prezes" nakazuje swoim doradcom chodzić i rozdawać ulotki po mieście w godzinach pracy, rotacja pracowników co 2-3 miesiące bo nikt dłużej tam nie wytrzymuje.

Ewel.
@zażenowany pracownik 04.08.2018 17:15

Dzień dobry, ja również mam doświadczenie '' nie miłe '' z tym bankiem, konkretnie z jednym '' Panem'' mieliśmy opóźnienie '' 2 miesięczne w zapłaceniu kredytu (2 rat) oczywiście jak najszybciej dazylismy do uregulowania i dzwonilismy wcześniej, konsultant powiedział żeby wpłacić do 2 tyg 2 raty łącznie tak też zrobiliśmy ... Ku naszemu zdziwieniu umowa została nam wypowiedziana i zostaliśmy zarejestrowani w Biku...(po niecałych 2 miesiacach opuznienia) Chcieliśmy się dogadać i wgl... (Pan który niestety nas '' prowadzi '' powiedział że '' mógł poczekać miesiąc ale zrobił tak, bo mu się tak podobało '' i kazał nam zapłacić całe zadłużenie na raz, chcieliśmy nr do dyrektora nest bank,... Pan Zręcznie odmówił, mówiąc że nic ciekawego się nie dowiemy... Nie wiemy co mamy teraz zrobić... Czy ma może ktoś nr do dyrekcji banku.?

Załamany

Witam, jakiś czas temu byłem na rozmowie w centrali Nest Banku w Wawie. Byłem w mega szoku jak na rozmowę rekruterem był młody chłopaczek i przyszedł w krótkich spodenkach. Szkoda, że nie miał do tego klapek, hawajskiej koszuli i słomianego kapelusza. Wszak to kompletny brak szacunku dla potencjalnego pracownika, który przychodzi na rozmowę elegancko ubrany. Oczywiście nie dostałem, żadnej informacji w zrotnej po spotkaniu, mimo zapewnień tego jakże elegancko wyglądającego rekrutera. No cóż jaka firma tacy rekruterzy xD

Nest Bank S.A.
pracodawca
@Załamany 19.07.2018 15:44

W naszym dziele HR nie zatrudniamy obecnie żadnego rekrutera. W zespole jest natomiast kilka sympatycznych rekruterek. Osoba, z którą odbył Pan rozmowę była zapewne menedżerem działu, do którego prowadziliśmy rekrutację. Wiek w naszej organizacji nie gra roli, stanowisko menedżerskie może zajmować zarówno starsza jak i młodsza osoba. Przykro nam, że poczuł się Pan urażony z powodu stroju naszego pracownika. Zależy nam, aby nasi pracownicy czuli się swobodnie w pracy. Dlatego w centralach naszego Banku nie mamy obowiązującego stylu ubioru. Pracownicy cenią sobie to, że mogą zakładać do pracy strój, w którym czują się komfortowo. Jest to jeden z elementów naszej kultury organizacyjnej. W zależności od procesu rekrutacyjnego, jego długość może się różnić. Niestety nie wskazał Pan we wpisie w jakiej rekrutacji brał Pan udział dlatego nie jesteśmy w stanie zweryfikować statusu informacji zwrotnej. Zachęcamy jednak do skontaktowania się z naszym wydziałem rekrutacji rekrutacja@nestbank.pl , który udzieli Panu szczegółowych informacji dotyczących statusu procesu.

Zegar betonowy
@Nest Bank S.A. 31.07.2018 09:53

Kultury organizacyjnej?! Chyba braku kultury. Babcia nie uczyła cię że do kosciola nie chodzi się w krótkich spodniach? Na slub też idziesz w krótkich spodniach? Junior senior front end accountant hr sales ?

Zegar betonowy
@Nest Bank S.A. 31.07.2018 09:53

Kultury organizacyjnej?! Chyba braku kultury. Babcia nie uczyła cię że do kosciola nie chodzi się w krótkich spodniach? Na slub też idziesz w krótkich spodniach? Junior senior front end accountant hr sales ?

Ggg
@Zegar betonowy 03.09.2018 22:29

Pfff ok na rozmowę mógł się ubrać lepiej. Ale brak dres coś i to duża zaleta

sherlo
@Zegar betonowy 03.09.2018 22:29

A co ma kościół do tego? jakie to zabawne...

Sen
@Załamany 19.07.2018 15:44

Potwierdzam żadnej informacji zwrotnej po spotkaniu.

Rafał

Nest Bank to naciągacze mają takich którzy załatwiają kredyty jako pośrednicy i ich słowa są takie kredyt na dobrych warunkach ale umowy do ręki nie dostajesz bo jest podpisywana na kolanie dostajesz umowę po wybraniu pieniędzy na poczcie na jakieś czeki a ten co to załatwia stoi za plecami i wyciąga rękę po pieniądze borze wszystkie a ty przyjeżdżasz do domu czytasz umowę i szok i choćbyś chciał odstawić od umowy to nie masz jak bo wszystkie pieniądze trafiają do pośrednika

bankowiec

Witam. Dostałam propozycję pracy w Nest Bank S.A. na stanowisku Dorady Klienta Indywidualnego. Mam 8-letnie doświadczenie w bankowości, miejscowość 350 tys mieszkańców. Proszę o informację na jaką realnie podstawę mogę liczyć i jak jest z premią, czy jest ogóle do zrealizowania? Czy 4000 zł brutto podstawy można otrzymać? Czy przy przedłużaniu umowy po okresie próbnym jest szansa na podwyżkę? Proszę o pomoc, pozdrawiam :)

Marianna
@bankowiec 15.10.2018 20:00

Hej, byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej?

bankowiec
@Marianna 21.10.2018 14:45

Tak, byłam :)

Marianna
@bankowiec 24.10.2018 12:57

I jak?

????

Pytanie o pracę w oddziałach w Warszawie i w Piasecznie. Rozważam pracę w Nest Banku. Czy mógłby się ktoś podzielić opiniami pracy w tych oddziałach?

anonymous

Jakie są miesięczne plany dla doradcy?

Ronin

To młoda marka. Dużo się dzieje bo szybko się rozwijają. Dobre miejsce dla ludzi, którzy lubią mieć wpływ i uczestniczyć w tworzeniu procesów. Ja cenię sobie tą dynamikę. Super nowe biuro. Wcale niezłe zarobki. Fajne programy dla pracowników. Osobiście polecam.

Marta

@Ana, rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź. Przypominam, że wątek dotyczy pracy w Nest Bank w Warszawie. @Lisbeth , możesz powiedzieć coś więcej na temat samej rekrutacji? W jakiej atmosferze przebiegała Twoja rozmowa, czy miałaś podczas niej do wykonania jakieś zadania? Myślę, że będą to bardzo cenne informacje dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w tym miejscu. @zażenowany pracownik, dziękuję za Twoją opinię niemniej jednak tak jak pisałam wyżej - ten wątek dotyczy pracy w Nest Bank w Warszawie.

Lisbeth
@Marta 05.08.2018 20:07

Moja rozmowa przebiegła w bardzo dobrej atmosferze. Rozmawiałam z potencjalnym bezpośrednim przełożonym. Nie było zadań, tylko różne pytania, dużo o przykłady z doświadczenia i moje pomysły.

Mati

Dodam ,że jak na narazie zespół HR, dyrektor regionalny i w odziale są przemili :) jeżeli chodzi o rekrutacje

Mati

Cześć, Zastanawiam się nad pracą w NestBanku jako doradca , jak jest z tą sprzedażą ? cisną mocno na sprzedaż? Czy faktycznie jest tak kolorowo i taka super atmosfera jak obiecują?

Załamny

Mój poprzedni wpis został skasowany więc napiszę raz jeszcze. Miałem okazje być na rozmowie w centrali Nest Banku w Warszawie. Rekruterem, który przeprowadzał ze mną rozmowę był młody chłopak ubrany w....krótki spodenki. Szkoda, że nie miał do tego klapek i słomianego kapelusza. Kompletny brak szacunku dla elegancko ubranego potencjalnego pracownika. Oczywiście informacji zwrotnej po spotkaniu też nie dostałem. Cóż to tylko swiadczy o tej firmie. Można by powiedzieć, jaka firma tacy rekruterzy ;)

Nest Bank S.A.
pracodawca
@Załamny 19.07.2018 16:29

Dzień dobry, Cenimy wszystkie wpisy naszych kandydatów i pracowników. Zarówno te dobre jak i te mniej przyjemne. Pozwalają one nam spojrzeć z boku na nasz proces rekrutacji oraz pracę w Banku. Dzięki nim wzmacniamy nasze mocne strony i niwelujemy słabe punkty. Zapewniamy, że Pana komentarz nie został usunięty, nie pojawił się zapewne od razu po dodaniu lecz po upływie kilku minut ze względu na techniczne ograniczenia portalu. W naszym dziele HR nie zatrudniamy obecnie żadnego rekrutera. W zespole jest natomiast kilka sympatycznych rekruterek. Osoba, z którą odbył Pan rozmowę była zapewne menedżerem działu, do którego prowadziliśmy rekrutację. Wiek w naszej organizacji nie gra roli, stanowisko menedżerskie może zajmować zarówno starsza jak i młodsza osoba. Przykro nam, że poczuł się Pan urażony z powodu stroju naszego pracownika. Zależy nam, aby nasi pracownicy czuli się swobodnie w pracy. Dlatego w centralach naszego Banku nie mamy obowiązującego stylu ubioru. Pracownicy cenią sobie to, że mogą zakładać do pracy strój, w którym czują się komfortowo. Jest to jeden z elementów naszej kultury organizacyjnej. W zależności od procesu rekrutacyjnego, jego długość może się różnić. Niestety nie wskazał Pan we wpisie w jakiej rekrutacji brał Pan udział dlatego nie jesteśmy w stanie zweryfikować statusu informacji zwrotnej. Zachęcamy jednak do skontaktowania się z naszym wydziałem rekrutacji rekrutacja@nestbank.pl , który udzieli Panu szczegółowych informacji dotyczących statusu procesu.

Nest Bank S.A.
pracodawca
@Załamny 19.07.2018 16:29

Dzień dobry, Cenimy wszystkie wpisy naszych kandydatów i pracowników. Zarówno te dobre jak i te mniej przyjemne. Pozwalają one nam spojrzeć z boku na nasz proces rekrutacji oraz pracę w Banku. Dzięki nim wzmacniamy nasze mocne strony i niwelujemy słabe punkty. Zapewniamy, że Pana komentarz nie został usunięty, nie pojawił się zapewne od razu po dodaniu lecz po upływie kilku minut ze względu na techniczne ograniczenia portalu. W naszym dziele HR nie zatrudniamy obecnie żadnego rekrutera. W zespole jest natomiast kilka sympatycznych rekruterek. Osoba, z którą odbył Pan rozmowę była zapewne menedżerem działu, do którego prowadziliśmy rekrutację. Wiek w naszej organizacji nie gra roli, stanowisko menedżerskie może zajmować zarówno starsza jak i młodsza osoba. Przykro nam, że poczuł się Pan urażony z powodu stroju naszego pracownika. Zależy nam, aby nasi pracownicy czuli się swobodnie w pracy. Dlatego w centralach naszego Banku nie mamy obowiązującego stylu ubioru. Pracownicy cenią sobie to, że mogą zakładać do pracy strój, w którym czują się komfortowo. Jest to jeden z elementów naszej kultury organizacyjnej. W zależności od procesu rekrutacyjnego, jego długość może się różnić. Niestety nie wskazał Pan we wpisie w jakiej rekrutacji brał Pan udział dlatego nie jesteśmy w stanie zweryfikować statusu informacji zwrotnej. Zachęcamy jednak do skontaktowania się z naszym wydziałem rekrutacji rekrutacja@nestbank.pl , który udzieli Panu szczegółowych informacji dotyczących statusu procesu.

szop pracz
@Nest Bank S.A. 31.07.2018 09:52

szop pracz 25.06.2018 11:19 Rozmowa - na -> t r a g i c z n y m poziomie. Zero atencji, kultury, profesjonalizmu od otwarcia drzwi do pożegnania... jeśli rekruter w zamyśle ma być wizytówką firmy ... to po tak przepr. rozmowie..., a właść. przeczytaniu banalnych, tendencyjnych pytań z kartki - to ja do tego pociągu nie wsiadam, nawet za 10tyś miesięcznie. Szacunek do samego siebie najważniejszy :D

zażenowany

Odradzam wszystkim pracę w placówce partnerskiej Nest Banku w Lublinie w centrum. Brak szkoleń, wszystkiego uczymy się sami na zapleczu, plany narzucane są już w pierwszym miesiącu pracy - nierealne do wykonania dla nowej osoby, bazę klientów tworzysz sam, rozliczanie z ilości połączeń, sprawdzenie telefonu ile połączeń zostało wykonanych. Zarobki to jednym słowem żart (połowę mniej niż stawka w normalnym oddziale banku) dodatkowo "pani prezes" nakazuje swoim doradcom chodzić i rozdawać ulotki po mieście w godzinach pracy, rotacja pracowników co 2-3 miesiące bo nikt dłużej tam nie wytrzymuje.

jam jest syn królewski

Jeżeli chcecie wciskać produkty które są najdroższe na rynku, gdzie prowizja potrafi sięgać 40% w CF to śmiało. Jeżeli chodzi o produkty dla firm jest podobnie.... W każdym innym banku jest taniej co najmniej o połowę. Praca dla ludzi bez sumienia i o braku kręgosłupa moralnego. Dają do przerobienia szkolenie z mobbingu, ale kompletnie nie stosują się do tego czego uczą. Omijać z daleka, szkoda czasu!!!

Bbb
@jam jest syn królewski 26.04.2017 10:02

Po pracy w firmie pozabankowej albo w pośrednictwie te elementy już nie przerażają????

Magda161110
@jam jest syn królewski 26.04.2017 10:02

Nie pracowałeś chyba w idea banku tu prócz prowizji 40% jest ubezpieczenie 50% więc słabo znasz ten rynek kredytowy...

Gregor

Podpowiedzcie czy bank potrzebuje pracowników? Słyszałem dużo dobrego o nich!!!

Nestomat
@Gregor 04.02.2018 19:37

Radzę Ci. Nie idź tutaj. Ja jestem na etapie poszukiwania pracy. Umowę z nimi mam do końca marca i mam zamiar w ostatni dzień powiedzieć "sajonara frajerzy".

XoXo
@Nestomat 11.02.2018 10:19

Nestomat - kulturą nie grzeszysz

Lisbeth
@Gregor 04.02.2018 19:37

Chyba wszyscy teraz potrzebują pracowników ;) Nest ma sporo ofert na Pracuj.pl także możesz zobaczyć czy znajdziesz coś dla siebie.

Lisbeth

Ja wspominam bardzo miło proces rekrutacji. W sumie miał jeden etap i dość szybko otrzymałam informację zwrotną. Obecie pracuję w Centrali w Warszawie - super biuro! Fajna i luźna atmosfera, można chodzić w dowolnym stroju co jest mega atutem zwłaszcza w lecie :) dla mnie plusem są też kuchnie - wcześniej pracowałam w firmie gdzie każdy miał swoją herbatę i cukier, a jak nie przyniosło się własnej łyżeczki to się piło gorzką bo nie było jak zamieszać ;) w Neście wszystko jest - kubki, talerze, sztućce, kawa, mleko, cukier i różne herbaty, a do tego codziennie jakieś owoce lub warzywa. Miła odmiana, dla mnie mega plus :)

Marta

@Ana, czy Twój komentarz odnosi się do pracy w Nest Bank w Warszawie? Czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Nie piszecie aktualnie zbyt wiele na temat pracy w Nest Bank. Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Ana
@Marta 30.07.2018 15:04

Marta , praca niestety jest w województwie śląskim , atmosfera , warunki i przede wszystkim wynagrodzenie jest chyba najwyższe na ta chwile jeśli chodzi o partnerskie placówki

Rozczarowany

Na rozmowie fajna atmosfera i zapewnienie ze strony HR że będzie kontakt bez względu na decyzję w przeciągu 14 dni. Czekam do dzisiaj a rekrutacja w połowie kwietnia...

Junior
@Rozczarowany 17.05.2018 21:55

To fakt, oszukują z tą informacją, trochę błądzą jak dzieci we mgle.

Ilona B.
@Junior 18.05.2018 10:30

Może wpada Wam mail do spamu po prostu. Ja dostałam odpowiedź od rekruterki ale wpadł w spam. Niestety decyzja negatywna. Ale nie wykluczam, że będę tam jeszcze aplikowała w przyszłości. Mimo negatywnej odpowiedzi doświadczenia na etapie rekrutacji bardzo pozytywne - spotkanie z rekruterem i kierownikiem bardzo swobodne ale i merytoryczne . Moja koleżanka tam pracuje i bardzo sobie chwali :)

Dawid

Cześć. Moja opinia dotyczy gdańskiej centrali. Proces rekrutacji do Nest Banku jest dość przyjemny i przyjazny - w sumie nie ma do czego się przyczepić. Telefon, spotkanie z kierownikiem, kolejny telefon, dość standardowo, ale w bardzo fajnej atmosferze. Jednak już w oczekiwaniu na zatrudnienie zaczęły się schody z dokumentacją, przesuwała się data zatrudnienia ze względu na brak skierowania na badania, przy zapewnianiu przez kilka dni przez Panią z HR (notabene sympatyczna osoba), że załatwi je na dzień następny. Oczywiście było to dość uciążliwe. W końcu doszło do zatrudnienia, umowę dostałem bez żadnego problemu. Pierwsze, co urzekło mnie w Banku to młody zespół, wydawał się naprawdę spoko - w większości przypadków taki był. W dziale, w którym pracowałem było 12 osób w jednym pomieszczeniu, w małych odstępach (smyranie nogami pod biurkiem sąsiada z naprzeciwka, siedzenie na kablach). Przeszkadzały także wielkie monitory w niewielkiej odległości od oczu - efekt pierwszego rzędu w sali kinowej. System wdrożenia w moim dziale raczej kulał. Kierownik oczekiwała wielkich inicjatyw, sztucznego i nadmuchanego dopytywania, jednak bez żadnego konkretnego planu, czy programu na wdrożenie nowego pracownika. Osoba która miała mnie wdrożyć zawsze była zajęta, albo akurat już skończyła wykonywać dane zadanie. Jednak dwie bardzo ogarnięte w temacie koleżanki mocno pomagały, wyjaśniały, nadrabiały za kierownika i kolegę, którego miałem zastąpić. Trzeciego dnia pracy Kierownik zorganizowała spotkanie, na którym oświadczyła, że jest zawiedziona moimi dwoma dniami pracy (tak jak pisałem, żeby było dobrze, trzeba było głośno krzyczeć i pytać w sposób, który słyszała), ja zaś jestem wzrokowcem - usiłowałem powtarzać to, co podejrzałem, czytałem procedury, przyglądałem się innym. Stwierdziła też, że myślała, że jestem bardziej otwarty itp., a stwierdziła to po dwóch pierwszych dniach :D Mocno przesadzone i nieprzemyślane wygłaszanie opinii. To mi dość mocno ścięło skrzydła, raczej to nie jest zbyt motywująca praktyka, zapewne HR też nie instruował kierowników co do takiego zachowania wobec wdrażanych pracowników (po dwóch dniach, sytuacja trzeciego dnia rano). Przypomnę tylko, że nie było żadnego harmonogramu, czy określonego programu wdrożenia: raczej polegało to na tym, co podejrzę u innych, wyczytam z procedur. Po ośmiu dniach postanowiłem, że to nie dla mnie, bardzo mnie zawiódł Nest Bank jako organizacja - a dla kultury organizacyjnej, o której słyszałem wiele dobrego wcześniej, podjąłem tam zatrudnienie. Możliwe, że trafiłem nie do tego działu. Jednak Nest to też wiele dobrego: 1) Młody, fajny i pomocny zespół. 2) Spoko pieniądze jak na brak doświadczenia. 3) Fajny, nienarzucający się HR. 4) Dobra lokalizacja biura. Ja bym już nie wrócił - jednak jeśli komuś odpowiada nadmuchiwany na siłę przez przełożonego klimat subkorporacyjny i specyfika pracy w Banku, to nie jest źle. Warunki pracy nie są zgodne może ze standardami wynikającymi z przepisów, ale nie ma też tragedii. Współpracownicy to wielki plus, naprawdę wśród tych dwunastu osób w pomieszczeniu większość była bardzo spoko :)

misia
@Dawid 27.04.2018 18:01

Jak wyglądają zarobki brutto?

Johny
@misia 27.06.2018 21:46

Misia, zarobki brutto oscylują w granicy 3500 - 4000 zł.

Nest Bank S.A.
pracodawca
@Dawid 27.04.2018 18:01

Dziękujemy za wpis. Wspólnie z naszymi pracownikami z kilku działów powołaliśmy grupę projektową, której celem jest zbudowanie i wdrożenie przyjaznego i efektywnego procesu on-boardingu w całej organizacji. Dbamy również o rozwój naszych menedżerów oferując im programy szkoleniowe w obszarze kompetencji miękkich i zarządzania zespołem. Przykro nam, że proces wdrożenia w Pana przypadku przebiegł w taki sposób. Jesteśmy przekonani, że podjęte przez nas działania nie pozwolą na powtórzenie się takiej sytuacji w przyszłości.

Ana

Praca w placówce partnerskiej zapraszam , zasady te same co do realizacji planów ale pensje 8000 w górę to różnica , chce się samemu szukac klientów i nikt nie musi Cię zmuszać jak widzisz na koncie pensje.. Kto z okolic Katowic ..pracowałam w banku i bałam się partnera ale szczerze różnica kolosalna

Marta

@Załamany, jeśli jakiś Twój komentarz został usunięty przez administratora forum, to musiał naruszać obowiązujący nas tu wszystkich regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin . Przypominam, że na forum wypowiadamy się w sposób rzeczowy i kulturalny. Być może nie dostałeś jeszcze odpowiedzi, bo rekrutacja jeszcze trwa? Myślę, że zawsze warto samemu skontaktować się z firmą i dopytać.

Marta

@Ona456, pytasz, bo jesteś zainteresowana pracą w Nest Bank? Jakie stanowisko Cię interesuje? @Były Pracownik Nest Bank, co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tej firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Masz jakieś pomysły?

Ona123

Cześć. Nie wiem czy wątek aktualny, ale zdecydowałam się podjąć współpracę z Nestem w Warszawie, tylko pod innym kątem niz kredyty, pożyczki. Z rekrutacji jestem mega zadowolona, umowa na start na czas nieokreślony, podstawa 5k brutto plus prowizja. Póki co jest spoko. ;)

Ona456
@Ona123 23.06.2018 12:06

@Ona123 a jak z prowizjami? Mamy już lipiec to chyba coś możesz powiedzieć? Warto? Cele do zrobienia? Prowizja uzależniona od postawy czy sam limit?

Marta

@misia, widzę, że jesteś zainteresowana pracą w Nest Bank. Jakie stanowisko Cię interesuje? Aplikowałaś już? @Johny, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz lub pracowałeś w Nest Bank. Co jeszcze możesz powiedzieć na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę?

Marta

@szop pracz, możesz napisać coś więcej o rozmowie, w której brałeś udział? Czy miałeś do wykonania jakieś zadania? @Marek, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w Nest Bank. Aplikowałeś już? @Ona123, a na jakim stanowisku pracujesz (jeśli oczywiście możesz powiedzieć)? Planujesz związać się z firmą na dłużej?

szop pracz

Rozmowa - na -> t r a g i c z n y m poziomie. Zero atencji, kultury, profesjonalizmu od otwarcia drzwi do pożegnania... jeśli rekruter w zamyśle ma być wizytówką firmy ... to po tak przepr. rozmowie..., a właść. przeczytaniu banalnych, tendencyjnych pytań z kartki - to ja do tego pociągu nie wsiadam, nawet za 10tyś miesięcznie. Szacunek do samego siebie najważniejszy :D

Marek

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Marta

@Sławomir, czy koniec końców podjąłeś pracę w Nest Bank, czy nie? Czy podczas rozmowy rekrutacyjnej miałeś do wykonania jakieś szczególne zadania? @Mada, rozumiem, że mówisz o pracy w call center tej firmy tak? A jaka atmosfera panuje wśród pracowników Nest Bank?

Mada

Robisz plany to jesteś ok, a żeby je zrobić musisz się nieźle nakłamać , kredyty drogie jak smok, plusem są wysokie kwoty maksymalne, telefonów musisz wykonać dziesiątki, bo klienci słyszą w słuchawce "nestbank" i w najlepszym przypadku sie rozłączają , najczęściej straszą podaniem do sądu za nękanie. Nie masz swoich klientów, dzwonisz po całej bazie i zdarza sie , że do jednego klienta dzwoni kilku doradców tego samego dnia. Nie robisz planów to dostajesz plan wspomagający/naprawczy czy jeszcze jakiś inny. Nie zrealizujesz go - out i nikt za Tobą płakał nie będzie. Sprawdzą Ci bilingi, bo nie wystarczy realizacja planu, musisz mieć ze 20 wniosków kredytowych co miesiąc, a skąd masz je mieć jak Ci udowodnią ze nie dzwonisz ? no więc - out. Dyrektor tylko chodzi i wiecznie upomina, "dzwonić dzwonić dzwonić ,ile wniosków masz dzisiaj" Jestem tu krótko, ale szukam intensywnie czegoś innego bo nie da się psychicznie tu wytrzymać.

Zostaw opinię o Nest Bank S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nest Bank S.A.