Fortum Marketing And Sales Polska

• Mokry Dwór
  • Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka
Gdańsk - Fortum Energia S.A.
Warszawa - Fortum Sprzedaż Sp. z o.o.
Wrocław - Fortum Power And Heat Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Fortum Marketing And Sales Polska S.A.

Opinie o Fortum Marketing And Sales Polska Gdańsk

Nie przegap nowości o Fortum Marketing And Sales Polska S.A.!

Aleksander

18.09.2017 15:40

polecam tego allegrowicza xDD A tak serio to tego pracodawcę, hehe. Ogólnie wszystko raczej na plus (kasa dobra, w terminie, mili ludzie w firmie, z wszystkim mozna sie dogadać)
    rex

18.09.2017 15:16

przeszedłem od konkurencji do fortum na stanowisko handlowca i nie zaluje. Jak sie umie sprzedawac i jest sie kontaktowym to pieniadze są z tego fajne.
    Olka

18.09.2017 15:00

lubię pracę w tej firmie, przyjaznie nastawieni ludzie, jak potrzebujesz to pomogą..... Kasa się zgadza, terminowe wyplaty.
    jary

18.09.2017 14:09

to moja [pierwsza praca w takiej firmie i w sumie to mi sie tu podoba. Bardzo fajna atmosfera przede wszystkim. Ogólnie ok.
    Ewa

18.09.2017 11:33

bardzo dobra firma polecam, można się sporo nauczyć, nie jest to typowa sprzedażówka
    Makoś

18.09.2017 08:37

Pracowałem pół roku, ale ogarnąłem, że to raczej nie moja działka. Co do samego Fortum to jest ok, to nie wina firmy, tylko bardziej moja, bo poszedłem trochę w ciemno i po prostu czułem, że to nie to.
    darek

15.09.2017 12:35

Różnica w mojej firmie spora - bo na fakturze ok. 200zł mniej. Umowa przejrzysta, sprawdzana przez prawników.
    Szymon

15.09.2017 07:43

najpierw bylem sceptycznie nastawiony do umowy teraz wiem ze nie popelnilem bledu nizsze rachunki, oszczednosc polecam
    Rafał

13.09.2017 15:22

Jako PH robota nie jest samą przyjemnością, ale da się przeżyć. Nie zawsze na przyjemnych klientów się trafi, ale taka praca. Co to zarobków to człowiek dostaje tyle ile chce mu ktoś zapłacić - w tym przypadku Fortum. Ja nie narzekam i mogę polecić Fortum jako pracodawcę.
    James

13.09.2017 12:48

Ja się cieszę bo firmę mam pod ręką i praca jest stabilna i bez stresu. Ale wiadomo co kto lubi.
    Dominik

13.09.2017 11:54

Ważne, że masz pewną umowę i stabilizacje. Nie masz uczucia, że lada chwila Cie zwolnią. Jak robisz swoje i masz wyniki to stratny nie będziesz. Na umowie zarabiam naprawdę dobre pieniądze i spokojnie mogę utrzymać swoją rodzinę. Atmosfera też ok. Nie ma jakichś spin czy niedomówień. Fajny zespół.
    Karolina

13.09.2017 09:49

Spora ekipa pracowników z długim stażem. Nowi pracownicy to konsekwencja rozwoju firmy. Ja pracuję już drugi rok i mogę polecić. Dobra atmosfera, fajnie się pracuje :)
    meg

12.09.2017 13:24

Jak tam pracowałam to nie miałam zastrzeżeń. Wszystko czarno na białym na umowie, znasz wymagania, co możesz dostać i tyle. Nie ma zaskoczen
    Sabina

12.09.2017 11:25

Firma jest ok. Umowa naprawdę jest dobra, wiadomo też muszą zarobić swoje, ale jak się all sprawdzi to powinno być ok. Haczyków specjalnych nie ma i wystarczy się dopytać co i jak. U mnie rozmowa trwała długo i nie odczuwałam aby pracownik był tym faktem zawiedziony, bardziej próbował mi przedstawić wszystko czego potrzebowałam.
    Mirek

08.09.2017 09:34

Wczoraj do mojej matki ktôra ma 87lat która niedowidzi, oraz ma dwa aparaty słuchowe, zawitała pani z fortum która sprzedała matce ofertę na sprzedaż gazu i prądu, matka z całej rozmowy zrozumiała może 20% ze Bedzie miała tanio Ale ile tego nie wie, co może osoba w takim wieku,chora zrozumieć. Może oferta jest dobra nie powiem. Ale coś polecać osobą starym niedołęznym to jest nieľadni, mało powiedziane. Gdyby firma, pracownik firmy Fortum był uczciwy, to by zostawił ofertę i przyszedł później, kiedy będzie inna osoba. A tak co można o takiej firmie pomyśleć ? Ja źle pomyślałem. Tego samego dni wysłałem rezygnację z umowy
    Monika

11.09.2017 09:10

Nikt z nas - handlowców nie wciska tej umowy. Każdy może się z nią zapoznać i ma tyle czasu ile potrzebuje. Nieraz było tak, że Pani lub Pan twierdzili, że muszą to przemyśleć i z dziećmi porozmawiać i tak też się działo.
    Mirek

08.09.2017 07:23

arek

07.09.2017 12:00

Nie ma co narzekać bo pieniądze są dobre. Rozmowa nie jest żadną mordęgą tylko konkretnym testem Twoich umiejętności. Co do samych umów to jestem podobnego zdania co "Domino" - czytajcie je, żebyście wiedzieli na czym i pod czym się podpisujecie, a krzywda się Wam nie stanie. Pozdrawiam Arek

05.09.2017 13:18

Jak dla mnie praca naprawdę w porządku. Pieniądze dobre, warunki pracy też są ok. Jeśli chodzi o rekrutację to nie ma co się martwić, jak masz odpowiednie kwalifikacje to sobie poradzisz.

Kontakt - Fortum Marketing And Sales Polska S.A.

Marynarki Polskiej 197 80-868 Gdańsk

Branża główna: Usługi wspomagające rolnictwo

FacebookIconXIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Domino

01.09.2017 10:31

A ja mam taką radę - czytajcie umowy. Wszystko się zgadza jak czytacie, ale ze zrozumieniem. Dwa razy każdy punkt i będzie dobrze. Możesz zawsze zadzwonić i dopytać. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony :)
    mirab

02.09.2017 23:29

zwracam się z zapytaniem czy warto podpisać umowę na dostawkę prądu i gazu z Fortum
    Domino

04.09.2017 08:39

Według mnie warto, bo zaoszczędzisz kasę. Tylko radzę czytać umowy. Tu nie chodzi tylko o Fortum ale i inne - wszystkie które podpisujecie. Tam macie czarno na białym za co płacicie, dlaczego płacicie i wtedy będziecie pewni tego co macie.
    Adrian

31.08.2017 15:40

Mogę polecić firmę jako pracodawcę. Pracuję od 4 miesięcy i nie mam zastrzeżeń. Pieniądze płacone na czas, warunki pracy ok, a atmosfera też dobra.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fortum Marketing And Sales Polska?

Karol

29.08.2017 12:36

Jak sytuacja wygląda z wypłatami w tej firmie, bo o tej firmie jako o pracodawcy słyszałem sporo dobrego. Nie pytam kandydatów tylko ludzi którzy tam pracowali/pracują. Pozdrawiam
    floyd

29.08.2017 15:19

Wypłaty są płacone na czas, nie ma opóźnień. Jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia to jest ono zależne od zajmowanego stanowiska w firmie.
    pius

04.08.2017 17:04

tragedia i tyle mam do przekazania, zarobki wysokie pod warunkiem sprzedaży ponad normę ale organizowanie konferencji tzw komando bardziej pasuje do sonderkommando

15.07.2017 13:47

Mary

28.07.2017 08:51

Fortum nie ma oddziałów stacjonarnych... więc gdzie byłeś?
    Kiker

02.08.2017 08:30

Zapewne nie dowożą każdego dnia swoich domokrążców do Lublina więc ktoś codziennie chodzi z plakietkami tej niesamowitej firmy po lubelskich osiedlach i przedstawia się że jest jej pracownikiem, a jeśli sama firma nie posiada oddziału to musi współpracować z innymi podmiotami zajmującymi się przeszkoleniem tych osób pod kątem oferty i kolega wyżej napisał właśnie w jaki sposób tam szkolą i mam nadzieje że tematem kolejny raz zajmie się jeden z lubelskich tytułów prasowych i lub portali informacyjnych (usunięte przez administratora)
    Nowy pracownik firmy

05.07.2017 12:57

Pracuję w centrali- krótko ale na razie polecam. Materiał wydaje się trudny i tematyka odstrasza ale w prosty sposób i szybko w pare dni przekazany był na szkoleniu i potem dużo testów coachingów jest tu robionych i scenek które najwięcej mi dały. Ja tylko z dwa razy trzeba było dopytać o coś drobnego technicznego, generalnie czuję się pewnie w rozmowach mimo, że jestem nowa osobą. Organizacja w pracy też jest ok, każdy wie kiedy ma co robić, inna kwestia, że niektórzy nie robią nic aż dziw bierze za taki tupet ale tutaj kadra chyba wlicza takie ryzyko i przymyka oczy - i tak wychodzą pewnie na swoje. Mi w pierwszych dniach było wstyd sie obijać ale trzeba nauczyć sie nie wychodzić przed szereg :) Dobra praca żeby zarobić a się nie narobić. Większość czasu to wypełnianie papierków dokumentów, drukowanie więc nie ma mowy żeby czuś się zmęczonym. Łatwa prosta i przyjemna praca biurowa tak raczej to określam, sprzedać można bo oferty są ok zależy jakie bazy. Najgorzej oceniam atmosferę między ludźmi, widać że niektórych ta praca upokarza i uważają że dzwonienie to kara mierzą wyżej i próbują to na innych przenosić. Zarobki ok, ludzie w 1 mies pracy dostają już ok premię. Więcej fajnych na luzie osób do działu zeby poprawić klimat. Z czasem może zmienię zdanie na ten moment pierwsze wrażenie jest OK i w porównaniu do innych miejsc pracy to na plus.
    Bolek

23.06.2017 20:41

Nie wiem skąd te pozytywne opinie. Zgadzam się z osobą, która napisała, że poziom szkoleń (usunięte przez administratora)Wyuczone formulki, jeśli się nie dopytasz to sprzedajesz z praktycznie żadną wiedzą na dany temat. Praca jako sprzedawca przypomina nawracanie przez Jehowych(usunięte przez administratora) Nie polecam tej pracy, więcej wkładu własnego niz zarobionych pieniędzy plus marnowanie czasu, cały dzień wyjęty z zycia, i tak przez cały tydzień.
    Nicky b

23.06.2017 10:50

Mam zla opinię. . jak slysze nazwę duon albo fortum to tylko nerwy i strach.
    gość

08.05.2017 20:22

Witam, byłem na rozmowie kwalifikacyjnej (a dokładniej Assessment Center) w Firmie FORTUM. Prowadząca na początku wyjaśniała i odcinała się od firmy DUON, twierdząc, że ją kupili i teraz jest nowa jakość. Informacja o wynikach AC miała być za kilka dni (padła data). Na pytanie, czy podają ocenę po AC prowadząca stweirdziła, że tylko na życzenie. Dużo było mowy o jakości i profesjonaliżmie firmy. Dyżo juz czasu minęło od wyznaczonej daty odpowiedzi i nic. Rozumiem, że się nie zakwalifikowałem ale skoro firma jest tak profesjonalna jak opowiadała prowadząca to coś chyba jest nie tak. Jak dla mnie jest to praca dla osób lubiących chodzić bezpośrednio dla klikentów (stanowisko na które aplikowałem to sprzedaż). Niestety wiele informacji przekazanych podczas AC było niespójnych. Komentarz czysto informacyjny dla osób chcących poświęcić czas na aplikowanie do FORTUM. Wnioski każdy może wyciągnąć sam. Pozdrawiam wszyskich serdecznie.
    gość

10.05.2017 17:39

Ja również byłem na Assessment Center na to samo stanowisko i również czekam na informację (miała być przekazana do końca poprzedniego miesiąca). Mimo przypomnienia firma dalej się do mnie nie odezwała.
    AnnaH

19.04.2017 23:53

Fajną ofertę mają. Polecam w 100% Uczciwa firma. Wszystko sprawnie i ok.
    KC

02.04.2017 21:12

Jakie są zarobki w tej firmie ??
    best trader in the world

11.03.2017 14:13

witam mam pytanie za 3 dni mam rozmowe o prace w lublinie. pani przez tel powiedziala mi ze pomyslnie przeszedlem pierwszy etap rekrutacji (rozmowa telefoniczna) i teraz mam drugi etap rozmowe z pania menager . w zwiazku z tym mam pytanie jak wyglada sytuacja czy daja auto sluzbowe od razu i jak to jest z ta podstawa??
    Seba

14.02.2017 15:15

Dobrze wiedzieć o mały włos i bym podpisał umowę z prądem ufff !!!
    obiektywna

24.12.2016 10:39

Firma duon miała już tak złą opinię i masę niezadowolonych klientów więc zmieniła nazwę na fortum. poczytajcie opinie o firmie duon http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,902741 nic więcej nie trzeba dodawać . nikt nie chciał do nich isc do pracy i maja najwieksza rotacje pracownikow. nowi wytrzymuja max 2-3 miesiace i wiecej wkladaja swojej kasy nic zarobia w tym czasie bo za wszystko ucinaja kase!. wystarczy poczytac opinie osob ktore tam pracowaly. dno i wodorosty.
    Zosia

05.06.2017 18:48

Witam, ja pracuje w tej firmie od 4 miesięcy. Przykro mi czytać Pani głupoty. Atmosfera pracy jest bardzo przyjemna, gdy czegoś potrzebuje zawsze jest ktoś kto chce mi pomóc. Pensja bardzo dobra. I przepraszam bardzo ale do czego musisz dokładać? Nikt za nic nie ucina tu pieniędzy. Co za bajki! Szkolenia są na bardzo dobry poziomie. Z czystym sumieniem polecam pracę w tej firmie jak i jej ofertę. Pozdrawiam wszystkich :)
    Kinii

22.06.2017 14:31

Firmę Duon wykupiło szwedzkie Fortum. TO nie był zwykły rebranding.

21.12.2016 18:35

Akdil

04.04.2017 10:35

To nie jest to samo co Duon, sam naucz się czytać. Duon został kupiony przez międzynarodową, 5 co do wielkości firmę na świecie jaką jest FORTUM. Ciężko pracować jak się nie wie dokładnie dla kogo a co za tym idzie, proponować ofertę.
    Aga

14.12.2016 23:33

Firma zmieniła nazwę z Duon , poczytajcie opinie :)

31.05.2017 07:36

Nie zmieniła nazwy tylko ją przejęła firma Fortum. W zasadzie nie ma różnicy jaką się firmę wybierze jak sprzedawcę EE ( nie dotyczy Energii dla Firm), wszystko zależy jaką się cenę wynegocjuje
    ewa

22.11.2016 11:18

Rzetelna, międzynarodowa firma o dużym potencjale. Zwojuje polski rynek!
    spespe

21.11.2016 13:40

Dostałem ofertę pracy z tej firmy i na początku długo, a nawet bardzo długo się zastanawiałem bo dużo się słyszy i czyta o tego rodzaju "sprzedawcach". Sprawdziłem sobie dokładnie firmę oraz ofertę jaką mają, podszywając się pod klienta, i okazało się że jest ona bardziej niż ok. Postanowiłem spróbować bo przecież "do odważnych świat należy". Początki nie były łatwe, ponieważ ich styl pracy wydawał mi się czasami katorżniczy, a rynek całkowicie dla mnie nowy. Jednakże po bardzo trudnym początku, w momencie gdy pojawiła się pierwsza sprzedaż, potem następna i następna, okazało się, że moje obawy były w większości bezzasadne. Przede wszystkim liczy się to, że ne muszę się chować przed klientami, tylko dzwonią do mnie, dziękuję i jeszcze dają polecenia. Na pewno nie jest to praca dla osób, które czekają aż coś się wydarzy, tylko dla takich które cały czas lubią szukać a przede wszystkim ciężko pracować. Jednakże za ciężką pracę zgadza się stan konta, a to jest dla mnie najważniejsze. Polecam bo jest to w miarę nowa branża, w której można jeszcze zarobić, a poza tym nie bazują na jednorazowej sprzedaży i ważny jest dla nich klient a nie przede wszystkim zarobek.

12.01.2017 07:58

Kolego przestań kłąmać. Firma Duon została wykupiona przez Fortum. Opinie o Duon są znane i z pewnością nie są pozytywne. (usunięte przez administratora)Prąd bardzo drogi i klienci strasznie narzekają. (usunięte przez administratora) Zarobki w granicach 8 tysięcy to bajka. Rotacja pracowników na poziomie 85 %. 2 - 3 miesiące i wylot. Oszukają Cię gdzie i na czym tylko bedzie można. Straszny nacisk na sprzedaż, codzienna motywacjai opowiadanie bajek. Są osoby które sprzedają super ofertę Fortum ale czy później mogą spać spokojnien? Poziom szkoleń to dno. Osoby które prowadzą szkolenia nie maja pojęcia o czym mówią. Niby tanio i dobrza ale nie używać argumentów cenowych przy sprzedaży. Omijać dalekim łukiem tą firmę.
    Mary

17.02.2017 09:37

Hahaha... rozbrajają mnie ludzie, którzy idą do sprzedaży i piszą, że jest "straszny nacisk na sprzedaż" :D Dzięki za wpis - poprawiłeś mi humor...

Zostaw merytoryczną opinię o Fortum Marketing And Sales Polska S.A.