Fortum Marketing And Sales Polska S.A.

3Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Fortum Marketing And Sales Polska S.A.

Dziękujemy za odwiedzenie naszego profilu! Znajdziesz tu informacje o tym kim jesteśmy, w co wierzymy i jakie są nasze cele. Doceniamy każdy komentarz i cieszymy się że możemy wspólnie zmieniać i budować naszą markę.

Wzajemny szacunek jest dla nas ważny, dlatego zwracamy się z uprzejmą prośbą o zamieszczanie merytorycznych wypowiedzi, zachowujących kulturę języka.

Zapraszamy również do odwiedzenia naszych oficjalnych mediów społecznościowych: LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter i WWW.

Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami, nie tylko przez portal GOWORK.PL

Dbajmy o czystą energię również na profilu.
Mario

Firma z zasadami, w której troska o klienta nie jest jedynie pustym frazesem. Polecam

@Mario

Z zasadami ? Unikania klienta nie dotrzymania terminów Nie slownosci Nie polecam

Magda

Dzień dobry, jestem managerem w wewnętrznej sieci sprzedaży w firmie Fortum i pracuję tu od niespełna 5 lat. Myślę, że biorąc pod uwagę parametr jakim jest staż pracy pozwala mi tu zostawić absolutnie miarodajną opinię, która być może okaże się pomocna dla osób poszukujących tu odpowiedzi na pytanie: CZY WARTO?! Otóż może warto zacząć od początku, a mianowicie faktu, że jest to praca w sprzedaży do klienta biznesowego. Być może osoby, które nie znają charakterystyki pracy w sprzedaży poczują się rozczarowane ale wyznacznikiem takiej pracy na pewno jest : konsekwencja, motywacja, zaangażowanie, samodyscyplina. W takich strukturach stricte sprzedażowych każdy z nas ma przede wszystkim realizować cele, własne ambicje oraz uzyskiwać absolutnie maksymalną satysfakcję z wykonywanej pracy (komfort pracy, poziom zarobków, awanse, realizacja własnych założeń, etc) Od początku pracy każdy kto podejmuje decyzje o dołączeniu do naszego zespołu ma pełne wsparcie wielu osób. Począwszy od fantastycznych szkoleń, przez managerów, mentorów, pozostałe osoby z zespołu, wsparcie z centrali - pomagamy i wspólnie pracujemy w terenie. Muszę dodać, że praca w Fortum-jak każda praca jest wymagająca. Nie każdy niestety ma chęć podjęcia wysiłku od samego początku- i tu znów być może coś, co rozczaruje - my managerowie wkładamy 100% zaangażowania , energii, własnych doświadczeń w to aby wspierać rozwój każdego naszego doradcy z zespołu- natomiast nie uda się to jeśli nam będzie chciało się bardziej niż Wam! OT ! cała prawda! Musze dodać jeszcze coś co jest bardzo ważne w kontekście pracy - KAŻDEJ PRACY! Etyka naszej pracy, postawy, które prezentujemy u Klientów jest czymś na co zwracamy ogromną uwagę. Jesteśmy w pełni odpowiedzialni za to co mówimy, jak prezentujemy nasze rozwiązania i w jaki sposób Klient decyduje się na podpisanie umowy z nami. Zachęcam do tego aby takie elementy jak otwartość rozmów, uczciwość, profesjonalizm były dominującymi cechami naszych postaw sprzedażowych. A na koniec dodam coś, co jest nieodłącznym elementem pracy w Fortum - wspólne spotkania , zjazdy, imprezy integracyjne! Pracujemy na 100 % i bawimy się na 100% - równowaga musi być zachowana :) Jeżeli ktoś z Państwa nie czuje się zniechęcony po przeczytaniu moich refleksji a chciałby się jeszcze dowiedzieć czegoś więcej w kontekście naszej pracy, możliwości rozwoju zawodowego, zapraszam do kontaktu- 795514477 pozdrawiam Wszystkich i życzę realizacji własnych ambicji zawodowych! Magda

Michał
@Magda

Dobrze czytać taką wypowiedź bo jako klient widzę to po kontakcie z firmą. Jesteśmy ukontentowani i współpraca na pewno potrwa długi czas.

Bar Smakosz

Nie żałuję, jest taniej niewiele bo 140 PLN miesiąc ale bardzo mily przedstawiciel zawsze odbiera telefony i nigdy nie mial problemu z wyjaśnieniem moich wątpliwości. Polecam!!!

@Bar Smakosz

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Cieszymy się, że są Państwo zadowoleni ze współpracy z nami. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Jadźka

ja tam złego słowa nie napisze bo jestem zadowolona. na początku nie wierzyłam że może być na niska cena, zaryzykowałam i od dwóch lat płacę mniej w fortum.

Reksio Nowy wpis

Jest taka możliwość podjęcia sie pracy jako młodszy specjalista ds. obsługi klienta jeszcze będąc aktualnie studentem, można byłoby trochę pod siebie grafik ustalić, czy ciężko?

Były pracownik Nowy wpis

Totalna porażka. Brak umowy o pracę przez pierwsze 3 miesiące, praca po 10 godzin dziennie, po dwóch miesiącach pracy nie otrzymałem żadnego wynagrodzenia, dojazdy do klienta własnym samochodem i brak zwrotu kosztów chociażby za paliwo czy parkingi. Pilnujcie się i nie dajcie wykorzystać

Zuzu Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 16 dni.

Globalny program dobrego samopoczucia - na czym takowy polega? Przeczytałam o nim w ofercie dla People Partner .

anna

Są chętni do przyjęcia osoby ze statusem studenta zaocznego jako recepcjonisty. Mimo wszystko dostanę UoP czy raczej zlecenie?

@anna

Droga ANNO, status studenta zaocznego w niczym nie przeszkadza - zapraszamy do aplikowania na ofertę:) Forma współpracy to Umowa o Pracę. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Przedstawiciel handlowy
Przebieg rekrutacji

Osoba rekrutująca od początku nie budziła zaufania, zachowywała się bardzo nonszalancko. "Kilka" rozmów mam już za sobą i nigdy nie spotkałem się z takim podejściem do kandydata. Rozmowa tylko w jedną stronę - rekruter ma swoje racje i kompletnie ignoruje co się do niego mówi. Na rozmowie dowiesz się, że najważniejsze dla Ciebie są pieniądze - nie ważne jakie masz zdanie na ten temat. Po prezentacji jak wygląda praca (tutaj tylko zarys) i ile to nie zarobisz w firmie (tutaj za to cały wywód: Panie tu się zarabia 10.000 zł i więcej jak się chce) czas na Twoje pytania. Uwaga to podstęp! Tak naprawdę to rekruter nie chce żadnych pytań. Odpowiada zdawkowo, kompletnie nie na temat albo nie odpowiada W OGÓLE. Tak! gdy pytanie się nie podoba (wytknięcie błędu logicznego) Pan potrafił patrzyć się pusto przed siebie lub na Ciebie i sprawę przemilczeć. Chcesz się dowiedzieć więcej - wszystkiego dowiesz się w pracy. Nie próbuj wyciągnąć tego od pana z rekrutacji, bo staje się bardzo drażliwy i wyraźnie dłuży mu się ta rozmowa. W tym miejscu się poddałem i zrezygnowałem. Rozmowa jednak nie była bezowocna jak widzę, gdyż ze strony zniknęło wiele nieprzychylnych komentarzy i diametralnie podskoczyła ocena pracodawcy. Pozdrawiam. :)

Pytania

Takie jak wszędzie + czemu pieniądze są najważniejsze? (jeżeli uważasz inaczej, rekruter Cię naprostuje)

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Kociokwik

Czy może ktoś z byłych teraźniejszych pracowników napisać ile podstawy wynagrodzenia proponuje, bo nie wiem czy warto poświęcać aż godzinę czasu na rozmowę z tym pracodawcą.

Były Pracownik
@Kociokwik

Nie ma podstawy

xyt
@Były Pracownik

W ofercie pracy, na którą aplikowałem dzisiaj jest podana, że dostaję się podstawę, zlecenie lub B2B. t jest czy nie?? Pozdrawiam

@xyt

Drogi XYT, będziemy wdzięczni z informację o jaką konkretnie ofertę pracy chodzi - w tedy będziemy mogli merytorycznie odnieść się do Twojego pytania. Pozdrwiamy, Zespół Fortum

Noname

Aktualnie jest rekrutacja na stanowisko RTR Process Specialist. Elastyczne godziny pracy oznaczają że mam dowolność z grafikiem czy jest jakiś narzucany?

@Noname

Praca we wszystkich naszych zespołach odbywa się zgodnie z przyjętym modelem hybrydowym ( tj. 2 dni w biurze, 3 dni Home Office). W przypadku rekrutacji o którą Pan/Pani pyta jest możliwość wyboru godziny rozpoczęcia pracy w przedziale 7:00 -9:00. Pozdrawiamy i zapraszamy do aplikowania. Zespół Fortum

pepo

Dają umowę o pracę na stanowisku młodszego specjalisty ds. obsługi klienta?

@pepo

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Chcielibyśmy poinformować, że na stanowisku młodszego specjalisty ds. obsługi klienta oferujemy wyłącznie umowę o pracę. Jeśli masz jakiekolwiek dodatkowe pytania, chętnie na nie odpowiemy. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Domi

Niedawno pojawiła sie oferta dla specjalisty ds. sprzedaży B2B. niestety proponowana jest umowa zlecenie która nie bardzo mi pasuje. Jest światełko nadziei na umowę o pracę?

@Domi

Domi, dziękujemy za zainteresowanie ofertą specjalisty ds. sprzedaży B2B. Z uwagi na specyfikę pracy w sprzedaży oferujemy dwie dostępne formy współpracy: umowę zlecenie ( najczęściej wybieraną na początku współpracy ) i umowę B2B. Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów dotyczących oferty, zapraszamy do dalszego kontaktu rekrutacja@fortum.com. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Arek

Konsultant ds. telesprzedaży ma wpisane w ogłoszeniu bezpieczne, stabilne i elastyczne środowisko pracy. jeśli tak jest to czy nigdy nie doszło do zwolnienia ze strony firmy?

@Arek

Arek, dziękujemy za pytanie. Zgodnie z opisem w ogłoszeniu oferujemy takie warunki pracy – bezpieczne m.in. dzięki wewnętrznym procedurom zapobiegania zachowaniom niepożądanym oraz Kodeksie Etycznym firmy. Są także elastyczne, ponieważ pracujemy w trybie hybrydowym. W Fortum zatrudniamy na podstawie umowy o pracę, stąd stwierdzenie o stabilnym środowisku. Należy jednak pamiętać, że nasi pracownicy tak, jak u każdego pracodawcy, są rozliczani z wykonanej pracy. W wypadku długotrwałego nieosiągania pozytywnych wyników pracy oraz braku poprawy ze strony pracownika, pomimo dawanego mu wsparcia, ostatecznym wyjściem może być rozwiązanie umowy o pracę. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Mario

@Mario

Czesław

Jakość usług mniej niż zero . Nie słowny , nie odbiera telefonu , (usunięte przez administratora) ! Nie polecam

Zależy nam na ciągłym doskonaleniu naszych usług, dlatego chętnie poznamy szczegóły Twojego doświadczenia, aby móc wprowadzić odpowiednie zmiany. Czy mógłbyś wskazać, co konkretnie nie spełniło Twoich oczekiwań? Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Hes

Rekrutacja na poziomie zera. Bardzo nie polecam tej firmy szkoda na to czasu oraz nerwów….

@Hes

HES, prowadzimy obecnie kilka procesów rekrutacyjnych i zawsze dbamy aby kontakt kandydata z naszą firmą pozostawiał pozytywne odczucia dlatego aby lepiej zrozumieć Twoje wątpliwości prosimy o wskazanie co konkretnie nie spełniło Twoich oczekiwań oraz na jakie stanowisko aplikowałeś? Pozdrawiamy, Zespół Fortum

paula

Jesteście w stanie podac widełki placowe na jakie może liczyć Senior OT SOC Analyst? w ogłoszeniu nie piszą o stawkach wprost a szkoda bo potrzebuje sie zorientować

Jakie pytania dostaliście podczas rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Specjalista w firmie Fortum Marketing And Sales Polska S.A.?

Klarysa

Interesuje mnie przede wszystkim zdrowa i fajna atmosfera w pracy. Na stronie odszukałam wakat dla project managera. Faktycznie atmosfera wśród zespołu jest przyjazna i motywująca do działania?

@Klarysa

Klarysiu, oferta którą Pani znalazła to rekrutacja do zespołu Project Execution w Fortum, obecnie strategicznego działu dla realizacji strategii biznesowej. Wszystkie nasze zespoły pracują w przyjaznej atmosferze i praktykują kulturę feedbacku, co wspiera komunikację oraz działania zespołowe???? Współpraca z Menagerem zespołu również jest bardzo dobra. Menager dba o to aby każdy członek zespołu miał realne, jasno sprecyzowane cele. Aplikując do tego zespołu może się Pani spodziewać ciekawej, zorientowanej na najwyższą jakość pracy, dużej eksperckości w działaniu oraz interakcji z ludźmi motywującymi do działania i przekraczania oczekiwań. Pozdrawiamy, Zespół Fortum

Gosia

Niedawno ktoś wspominał że czuje się zmotywowany przez w firmę w kwestiach rozwoju. Ja w ogłoszeniu dla specjalistki ds.telesprzedaży czytałam o szkoleniach i kursach. Czy firma finansuje taki rozwój?

@Gosia

Gosiu, dziękujemy za pytanie. Pracownikom na tym stanowisku zapewniamy szkolenia produktowe oraz pełne wdrożenie w nasz sposób pracy. Do tego, by na bieżąco podnosić jakość usług i ułatwiać naszym pracownikom osiąganie celów, Team Leaderzy przeprowadzają odsłuchy rozmów z informacją zwrotną. Dla wszystkich osób zatrudnionych w firmie oferujemy także szkolenia związane z dobrostanem pracowników i akcje promujące zdrowy styl życia. Zachęcamy do zaaplikowania i przekonania się, jak to u nas wygląda ????

Zigi

Na specjaliście ds. sprzedaży jak to jest koniec końców z tymi stawkami? Ktoś pisał, że informacje odnośnie nich różnią się. Faktycznie w pakiecie segmentów medycznych kadra tworzy tak dobrą atmosferę?

@Zigi

Zigi dziękujemy za pytania. Na stanowisku Specjalisty ds. Telesprzedaży oferujemy dwuskładnikowe wynagrodzenie – pensję podstawową i prowizję zależną od wyników pracy. Dzięki temu nasi pracownicy mają znaczący wpływ na wysokość swoich zarobków. Natomiast w odpowiedzi na pytanie o atmosferę zachęcamy do zaaplikowania i przekonania się o niej w czasie spotkania rekrutacyjnego z Mateuszem, Team Leaderem zespołu ???? Pozdrawiamy Zespół Fortum

Karina

Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić pracę w segmencie Pakietów Medycznych B2C. Gdyby nie fakt, że zdecydowałam się obrać nieco inną ścieżkę zawodową, z chęcią zostałabym w teamie pod opieką Mateusza i Marzeny. Wyrozumiałość, życzliwość i pomoc. Brak jakichkolwiek objawów mikrozarządzania, czy w ogóle złego zarządzania. Jeśli ktoś szuka pracy, w której poczuje się wspierany i motywowany - polecam aplikować. :)

@Karina

Karino dziękujemy za pozytywną opinię. Bardzo nam miło, że zdecydowała się Pani na podzielenie się swoim doświadczeniem. Podejmujemy starania w kształtowaniu kultury pracy wspierającej pozytywne relacje w zespole oraz zapewnienie autonomii pracownikom i cieszymy się z informacji zwrotnych potwierdzających efekty tych działań. Życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym. Zespół Fortum

Analityk

@Pracodawca 1. Jakie są widełki dla stanowiska Analityk Baz Danych? (chodzi o pozycję, na którą aktualnie jest prowadzona rekrutacja) 2. Dlaczego nie ma podanych widełek przy ofertach pracy? W innych korporacjach to standardowa praktyka

@Analityk

Dziękujemy za komentarz. Zgodnie z zasadami wewnętrznymi Fortum nie podajemy widełek płacowych, ale odnosimy się do oczekiwań finansowych kandydatów, które dołączają do swojego zgłoszenia rekrutacyjnego. Dlatego zachęcamy do zaaplikowania, a na pewno wrócimy z informacją zwrotną odnośnie do Pana kandydatury. W razie dodatkowych pytań odnośnie do procesu rekrutacji zachęcamy do kontaktu z osobą odpowiedzialną za proces, wymienioną w ogłoszeniu o pracę. Pozdrawiamy Zespół Fortum

Zostaw merytoryczną opinię o Fortum Marketing And Sales Polska S.A. - Gdańsk

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Fortum Marketing And Sales Polska S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Fortum Marketing And Sales Polska S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 35.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Fortum Marketing And Sales Polska S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 4 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Fortum Marketing And Sales Polska S.A.?

Kandydaci do pracy w Fortum Marketing And Sales Polska S.A. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii