Active Telecom

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 200 ocen.

Opinie o Active Telecom

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Active Telecom

Mareczek

Wie ktoś, gdzie aktualnie przebywa Jarosław Świergiel vel Marek Janc, albo jak się z nim skontaktować??

Biedronka
@Koleżanka z pracy 17.01.2018 19:00

Ciekawa jestem gdzie ze mna pracowalas bo raczej nie w tej firmie hihi.Nie mam zamiaru wchodzic w potyczki slowne na stronie ktora wogole do tego nie sluzy.A poza tym nikt nie kaze ci tu A..... wchodzic i czytac.Regulamin mi nie zabrania posania tu i pomagania ludziom oszukanym.

Biedronka
@Jareczek 17.01.2018 20:42

ren.wyr@wp.pl frodo tez duzo wie

Mail

Jezeli chcesz sie kontaktować z firma to mozesz wysłać info na maila interwencja@activetelecom.pl Mnie pomogli błyskawicznie

Hej

A ja mam wszystko w nosie :)

Nikt

Poleci ktos jakis dobry serial do oglądania ??

Pogoda

Znudzony jestem. Czy na Was tez ta pogoda tak negatywnie działa ??

opiekunka

Hej, znacie firmę Globertrop ? Zatrudniają opiekunki. Moze ktos powiedziedz co i jak ?

nowa

Słuchajcie mam pytanie odnośnie polecenia skutecznej metody nauki języka angielskiego. Moze ktos cos polecić ?

Dentysta

Witam Czy ktos moze polecić jakiegoś dobrego dentystę ? Szukam w Krakowie

Administrator

Przypominamy, że z godnie z regulaminem serwisu podawanie danych adresowych, numerów telefonów i innych danych naruszających ustawę o ochronie danych osobowych jest surowo zabronione. Osoby łamiące regulamin zostaną zgłoszone do odpowiedniego organu oraz usunięte z serwisu

Zuza

Czy prawdę piszecie o tych niezapłaconych składkach do ZUS-u? Chciałbym aplikować do firmy dlatego dopytuję.

Biedronka
@Zuza 14.01.2018 18:56

Niestety prawda.Firma tlumaczyla sie trudna sytuacja finansowa ale niestety skladki do zusu nadal nie dotarly zus czeka juz rok za skladkami.

Biedronka

Zdrowych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szcześliwego Nowego Roku dla adminów tej strony,strony ktora pomogła w komunikowaniu się z innymi oszukanymi oraz wszystkim pracownikom tej firmy wierze że Nowy Rok przyniesie nam dużo dobrego i odzyskamy nasze pieniądze.Życze Wam również aby nigdy więcej nie trafić na takich oszustów jak ta firma.

Frodo
@Biedronka 21.12.2017 08:35

Podaj mi swojego maila bo chce wiedzieć więcej na ten temat-może będziemy sobie mogli wzajemnie pomoc

Biedronka
@Frodo 03.01.2018 18:55

ren.wyr@wp.pl

Wkurzona

Do Biedronki. Dziewczyno przestań wypisywać głupoty tylko się weź za robotę leniu patentowy. Jak z takim pustym mózgiem można chodzić po ziemi. Noś kamienie w kieszeni bo odfruniesz. Nic nie można poczytać konstruktywnego tylko jakies Twoje żale. Co wchodzę na ta stronę to ciągle Twój post. Zajmij się czymś

Biedronka
@Wkurzona 21.12.2017 11:00

Zejdz ze mnie bo mi duszno.Ty wez mnie nie obrazaj bo juz tu nie pisze dawno a jezeli zyczenia swiateczne to sa glupoty to albo jestes niewierzaca albo ....... I kto tu ma pusty mozg zeby pomiatac ludzmi ktorzy sobie zyczenia skladaja.Haha.Zal mi ciebie.A jak ci przeszkadza co pisze to nie czytaj i nie wchodz na ta strone.Aaaa jeszcze jedno przeczytaj regulamin jak cos piszesz i bardzo mnie interesuje co to u cb znaczy konstruktywne wiadomosci bo raczej nie rozumiesz slow pisanych przez siebie.

Ozi

Zapewne Estera sławik przyjaciółka Anity zna adres i gdzie przebywa cała ta szajka złodziei.

anonymous
@Ozi 31.08.2017 10:50

anita mieszka na orlika rickemana ta,m starzy a ona wynajmuje na krakoskiej kolo katedry

Pipi
@Ozi 31.08.2017 10:50

Kościańska prokuratura wszystkich namierzyła i przesłuchała jeżeli nadal ktoś ma z nimi problem wystarczy iść na policję w swojej miejscowości zgłosić przestępstwo i dodać że kościan zna adresy.

zetka

otworzyli w czestochowie biuro na jana pawla.jest ogloszenie konsultant Różne projekty takie jak: *Umawianie na bezpłatne badania *Projekt finansowy *Pozyskiwanie środków na podopiecznych z fundacji a laska to anita. ci co pracowali tam dzwonili i anita pozniejj nie odbiera . mozecie sie udac ci co im zalegaja. nikomu nie wylacili pani emerytka kity wciska

Rrrfkxkc
@zetka 05.12.2017 11:50

Mają nawet funpage na fb i wystarczy wpisać ecallcenter

Marcin

Ma ktoś z Was jakiś adres email kontaktowy lub numer telefonu gdzie mógłbym się skontaktować z kimś z firmy w sprawach pracownika?

bibi
@Marcin 27.11.2017 13:04

tego to raczej nikt nie ma a jeżeli ma i ci poda to tak ci nic nie odpiszą bo u nich to norma

Emerytka

Jestem już leciwą kobietą bo mam prawie 60 lat i w Active pracuje ponad rok. Faktycznie w marcu i kwietniu firma miała przejściowe problemy i spóźniała się z wypłatami ale od maja wszystko wróciło do normy. Teraz od kilku dobrych miesięcy dostaje na czas a często nawet sporo przed czasem. Przeżyłam już trochę tych firm i uważam że każda może mieć przejściowe problemy. Takie czasy. Najważniejsze że z nich wyszła i dalej wszyscy pracujemy. Dla mnie praca jest ok, tym bardziej zimą kiedy za oknem plucha a ja sobie w domy pracuje i nie muszę nigdzie wychodzić. W mojej miejscowości to pracy brak albo do fabryki mogę iść więc dla mnie praca konsultanta jest super. Ja osobiście polecam pracę w tej firmie

xdxdxd
@Emerytka 21.11.2017 09:32

Przejściowe problemy?Chyba do teraz. Ja,jak i wiele innych moim znajomych,którzy pracowali w Active za miesiąc marzec nadal nie widzielismy pieniędzy. I te śmieszne maila,o ratach. (usunięte przez administratora) i oszust zawsze w człowieku zostaje. Widziałam go raz i może to nawet dobrze. Bo na takich naciągaczy jak szanowny pan Ś, mam uczulenie. :)

Pytająca

Rozpoczęłam pracę w firmie. Po przeczytaniu tylu negatywnych opinii nie wiem co robić . Czy są tu jakieś osoby które są zadowolone z pracy ? Pracują w domu i dostają regularnie wypłatę ? Jak wygląda rozwiązanie umowy ?

Onna
@Marcin 17.11.2017 18:10

Ale płacą Tobie na czas?

Marcin
@Onna 17.11.2017 18:40

Tak, zawsze placa mi na czas

Qwerty

Dziwię się że activetelecom jeszcze istnieje a czy zmieniło nazwę może wiecie ok czy odzyskaliście pieniądze są ze które niby na ZUS szły a do niego nie trafiały

Biedronka

Prezes Świergiel zostal znaleziony i bedzie sprawa w sadzie

PP
@PP 02.11.2017 08:37

Kancelaria soryyyy

nick
@nick 31.10.2017 18:58

rata dotarła

:/

ActiveTelecom kiedy oddacie mi wyplate za miesiac marzec ?????

Rr

TT

Igaaaa

HMM,COŚ MI TO MÓWI. A OGŁOSZENIA SĄ NA OLX NA CAŁĄ POLSKĘ. Call Center Witam, Dziękujemy za zainteresowanie naszym ogłoszeniem. Na początek przybliżę Państwu na czym polega praca, oraz jak jest ona płatna, aby mogli Państwo ocenić, czy jest to zgodne z Państwa predyspozycjami, oraz oczekiwaniami. Zostanie zainstalowany Państwu telefon internetowy i dostęp do systemu za pomocą którego będziecie Państwo mogli wykonywać połączenia na koszt naszej firmy. Nie ponosicie Państwo żadnych kosztów związanych tą pracą. Do wykonywania pracy potrzebny będzie komputer stacjonarny lub laptop, słuchawki z mikrofonem oraz dostęp do Internetu. Parę słów o samym projekcie: Pozyskiwanie środków finansowych poprzez kontakt telefoniczny dla podopiecznych fundacji (stawka godzinowa + 1% od pozyskanych środków) Zadaniem konsultanta jest kontakt telefoniczny z osobami prywatnymi, firmami celem zachęcenia ich do uiszczenia wpłaty na rzecz podopiecznych którymi są małe chore dzieci. Projekt jest bardzo sympatyczny i dobrze płatny. Wynagrodzenie składa się ze stawki godzinowej uzależnionej od ilości godzin wypracowanych w miesiącu + prowizji (1 % od wpłaty uiszczonej przez rozmówcę) Każda osoba sama reguluje ile godzin dziennie będzie pracowała i w jakie dni. Jedyny warunek jaki należy spełnić to praca min. 2 godziny. Warunki finansowe są następujące: Ilość godzin wypracowanych w miesiącu: 0- 59 – Stawka 7,00 zł netto/h Ilość godzin wypracowanych w miesiącu: 60-80 – Stawka 8,50 zł netto/h Ilość godzin wypracowanych w miesiącu: 81-120 – Stawka 9,50 zł netto/h Ilość godzin wypracowanych w miesiącu: 121-160 – Stawka 10,00 zł netto/h Ilość godzin wypracowanych w miesiącu: od 161 – Stawka 10,50 zł netto/h + 1% od pozyskanych wpłat System działa w godzinach 9-20. Forma umowy to umowa o dzieło. Osoby, które pracują co dzień po 6-8 godzin dziennie po trzech miesiącach pracy otrzymają umowę zlecenie. Wynagrodzenie wypłacamy w formie dogodnej dla Państwa tj. tygodniówki, dwutygodniówki lub miesięczne. Jak dołączyć do naszego zespołu ? TO BARDZO PROSTE!! Wystarczy wysłać maila na adres: info@fundacja24.com.pl z dopiskiem "Konsultant zdalny" oraz załączając swoje CV a w odpowiedzi przyjdzie do Państwa mail powitalny z którym należy się zapoznać. Zawarte są w nim, materiały do pobrania, zasady pracy, system do dzwonienia itd. Proszę postępować zgodnie z opisanymi wytycznymi, które pozwolą Państwu samodzielnie zainstalować wszystko i zacząć pracę. W przypadku jakiś pytań proszę o telefon w 517 353 186 (jestem dostępny od poniedziałku do piątku w godzinach 10 do 17) Pozdrawiam Marek Kwarc

biedronka
@Igaaaa 21.10.2017 21:05

Hmm brzmi znajomo.Kolejne nazwisko pana Świergiela?Ojoj oby poszedł za to siedzieć.

olaboga
@Igaaaa 21.10.2017 21:05

ludzie Jarek znowu rekrutuje nie dajcie się nabrać znowu będzie obsuwa a dodatkowo ludzie którzy będą zbierali te środki bekną za wyłudzanie pieniędzy

Uprzejma

Nalezy im sie ;)

info z ostatniej chwili

dzisiaj kogoś zatrzymali 4 osoby w tym właściciela call center nie wiem czy akurat chodzi o Świergiela i czy to on ale kto wie :)

GOWORK. PL
@info z ostatniej chwili 10.10.2017 15:51

Oby to była prawda. Już mam dosyć tych Śmierdzieli śmierdzących

Bbs

Czy ktoś wie może gdzie przebywa swiergiel?

Administrator
@Bbs 09.10.2017 15:33

Szanowni Państwo, Zgodnie z art. 49 ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Zatem bezprawne przetwarzanie danych jest przestępstwem karnym, za które grozi odpowiedzialność. Zachęcamy aby nie ujawniać na forum prywatnych adresów, telefonów, danych personalnych itd. ponieważ, czym ten będzie zgłaszany organom.

szczera

zapracowana, co jeszcze nie poznałaś Jarusia przez rok? to jeszcze poznasz to jego druga firma którą topi, wiec nie licz na dłuższą współpracę i zacznij szukać czegoś nowego bo on jest niezrównoważony, wszyscy to wiedzą

zapracowana

Ja pracuje od ponad roku i jestem zadowolona. Faktycznie były chwilowe problemy ale kto w tych czasach ich nie ma. Mogłam odejść ale postanowiłam zostać bo sama praca mi się podoba i dobrze się stało że zostałam. Sytuacja się uspokoiła, wszystko wróciło do normy. Dostałam podwyżkę, wypłaty mam na czas a często przed czasem więc czego chcieć więcej. Niech każdy myśli za siebie.

szczera
@NIEWIADOMO A WIADOMO 29.09.2017 12:33

NIEWIADOMO A WIADOMO miałam napisać to samo :) ale się powstrzymałam

Onaaaa@

Hej zła. A ile czasu tam pracowałas? Po jakim czasie przestali tobie płacić?

Biedronka

Hmmm czyli maja pieniadze a nam napisali w pismie ze firma bedzie musiala oglosic upadlosc bo kasy nie maja.Ja jestem oszustem haha w takim razie nie odprowadzili skladek do zus to oni tez sa oszustami?Normalnie ta firma nie konczy mnie zaskakiwac.Po 3 miesiacu pracy czyli w marcu tego roku zaczely sie problemy kasa sie nie zgadzala i duze opoznienia z przelewem.

onaaaa@

kongo a po jakim czasie zwlekali tobie z wypłatą pieniedzy? i czy pracowałeś w domu czy u nich?

Kongo
@onaaaa@ 13.09.2017 19:41

Pierwszy miesiąc też było wszystko ok. Później opóźnienia z wypłata aż końcu jej brak. Radzę ci żebyś trzymała się z dala od tej firmy. Uciekaj póki jeszcze ci kasę wyplacili. To są złodzieje, jeśli tam będziesz nadal pracować, przekonasz się. A tak Apropo to kto ci umowę podpisywał? Janowski, swiergiel czy janc? Bo niewiem czy wiesz ale to jedna osoba pod kilkoma nazwiskami. I kto tu jest oszustem?

onaaaa@

hej... postanowiłam spróbować tej pracy mimo komenatrzy... praca w domu... na razie nie mogę narzekać bo wypłata została przelana na czas i wszystko sie zgadza jesli chodzi o kwote i o czas wysłania... z ciekawosci napisałam do nich na fejsie na profilu call center tej firmy zapytałam się dlaczego jest mase negatywnych opinii o ich firmie... dostałam odpowiedz ze oszustą nie wypłacają pieniędzy którzy niby dzwonią a w rzeczywistosci tego nie robia... tylko tyle moge napisac co wiem. ja osobiscie jestem zadowolona i mam nadzieje ze tak zostanie. poinformowałam ich ze jezeli zostane oszukana to automatycznie sprawe zgłaszam na policje... a wam życze żebyscie odzyskali swoje ciężko zarobione pieniadze i zeby wszystko sie wyjasniło... pozdrawiam buziaki!!!

Kongo
@onaaaa@ 12.09.2017 20:07

Poczekaj jeszcze trochę, nam też na początku płacili, a skoro nazywają pracowników oszustami to kim oni w takim razie są? Bo oszuści to za mało powiedziane. Życzę ci aby tobie się udało, lecz bądź ostrożna bo my póki co założyliśmy sprawę w sądzie pracy i zglosilismy na policję i do prokuratury.

ciekawa
@onaaaa@ 12.09.2017 20:07

@onaaaa@ Czy nadal jest wszystko w porządku jeśli chodzi o wypłaty?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Jak możesz podaj dokładny adres na orlicka rickemana.

Biedronka

Zapomnialam dodac ze na pieczatce firmy podpisal sie prezes jaroslaw janowski a nad pieczatka widnieje prezes swiergiel.Nadal przekrety nawet w kancelarii.

Biedronka

Moja kolezanka dostala pismo od active telecom pisane przez kancelarie adwokacka ze splatami rat.Dodatkowo strasza ja tam kara pieniezna za pisanie w necie na temat firmy.Jak nie usunie wpisow to naloza na nia kare 1000 zl.Kara za pisanie prawdy.Splata kasy tez smieszna bo uwaga kasa jak zwykle sie nie zgadza.

szczera

Boże ale wy jesteście naiwni, w tej firmie nie ma żadnego działu księgowości -Anita wszystko robi a Jarek wypłaca pieniądze jak mu się podoba - nie zatrudniajcie się tam, szkoda waszego czasu i zdrowia

Młoda

Hej, Ja miałem też podobny problem i długo się z nim bujałam aż przez przypadek dostałam od jednego z byłych pracowników kontakt do osób z działu księgowości: interwencja@activetelecom.pl. Opisałam swój problem. W ciągu tygodnia został mój problem rozwiązany. Pisz może Ci pomogą

nick
@Młoda 01.09.2017 19:20

Cześć.Dzięki za informację.Napiszę.Mam nadzieję,że mój problem też zostanie rozwiązany.Pozdrawiam.

taka informacja

czytam tu te wasze informacje i włos mi się jeży na głowie. Estera przecież pracowała wcześniej w tym sygna bank ma to wpisane na facebooku tej firmy nie ma bo raczej nikt nie wpisuje w swoim życiorysie firmy kogucik, Druga sprawa jak to możliwe jest że pani o nazwisku Anita Mackiewicz przecież jawnie funkcjonuje na facebooku i jest uchwytna jest zdjęcie dane a pomimo to policja nie może z nią nawiązać kontaktu. W jakim państwie my żyjemy??? może warto zgłosić się o pomoc do Ministerstwa Sprawiedliwości jeśli w tej sprawie są jakieś luki prawne no i oczywiście do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych może i oni mocniej zajmą się tą sprawą, Szkoda tylko tych ludzi którzy jak widać do chwili obecnej nie dostali pieniędzy tym bardziej że ci pracujący nadal u siebie w domu pieniądze otrzymują i to o czasie

nick

Czy ma ktoś adres biura w którym pracują dla Marka Janca?

kajat2

Ja również pracowałam w tej firmie od lutego do kwietnia. Na początku wszystko było ok, pieniądze zgadzały się co do złotówki, niestety za kwiecień nie dostałam wynagrodzenia do tej pory i również nie mogę się z nimi skontaktować. Zdecydowanie nie polecam tej firmy !!!!

Ex pracownik

Pracowałam w firmie Jaroslawa. Przedstawil sie jako Marek Janc. Firma rowniez pod inna nazwa. Pracowalam tam ok miesiaca, poniewaz pozniej przeczytalam owe opinie. Jesli chodzi o kwestie wynagrodzenia to otrzymalam je co do zlotowki i w terminie. Szczerze? Az sama bylam w szoku bo to co tu przeczytalam niezle mnie zaniepokoilo.

nick
@Ex pracownik 26.08.2017 11:49

pracowałaś w domu czy w biurze stacjonarnym?jeśli tak to gdzie? i dlaczego zrezygnowałaś?

Była pracownica

Czy są jeszcze jakieś biura stacjonarne czy wszystkie juz zamknęli?

Biedronka

Za marzec nikt nie dostal a mnie wyrejestrowali z zusu z dniem 30 kwietnia a L4 przyjeli do 14 czerwca i nie chca oddac.ZŁODZIEJE!!!!!!!!

Była pracownica

Widzę, że nic nie zmieniło się w tej firmie. Jakiś czas temu pracowałam tam, wynagrodzenia za marzec nie dostałam do dnia dzisiejszego. W końcu też przestałam wydzwaniac i pisać do nich maili bo nie przynosiło to żadnych rezultatów. Jednak nie daje mi to spokoju. Szkoda słów i nerwów na tą firmę. Czy ktokolwiek dostał zaległe wynagrodzenia??

nick
@Była pracownica 21.08.2017 13:46

Ja też za marzec nie dostałem złotówki.Kontakt z nimi zerowy.

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Masz może jakieś bliższe informacje?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Dzięki wielkie za informację.

Dobra rada.

Również nie polecam. Może wypłatę ostatnie czasy dostawało się w czasie, lecz, kontakt z jakimkolwiek szefem jest ZEROWY. Składki nie opłacone, szefostwo nie potrafi mówić prawdy, tylko jest jedno wielkie owijanie w bawełnę. Nie bądźcie głupcy, i omijajcie to miejsce.

nick
@E.S 12.08.2017 13:39

byc moze masz jakies blizsze informacje odnosnie adresu w ktorym mozna sie z mackiewicz spotkac?

nick

na Facebooku być może łatwo ją znaleźć niestety w rzeczywistości dotrzeć do niej nie jest łatwo,jeszcze.

sandruuula

hej ludzieee!!! czy naprawde nikomu nie wypłacają kasy? chce umowe podpisac ale po tym co czytam to strach...

###!!!
@sandruuula 07.08.2017 20:06

Odradzam. To sa zlodzieje. Nie wyplacili nam od kwietnia.

Abcdef
@sandruuula 07.08.2017 20:06

Tak od kwietnia nikomu nie placa. Jesli chcesz za free pracowac to zapraszam do mnie:)

monika

a podalabys adres maila jej ?

rozsądna
@monika 06.08.2017 17:23

Oczywiście; amackiewicz@activetelecom.pl /niestety nie odpowiada/

rozsądna

Piszę z Częstochowy.9 lipca otrzymałyśmy mailem informację od Anity;''sprawa została przekazana do radcy prawnego.Otrzymacie Państwo tradycyjną pocztą,na adres zamieszkania pismo z kancelarii ze szczegółami spłat zobowiązań''. I tyle do tej pory.Na mojego maila z żądaniem konkretów nie otrzymałam odpowiedzi. Czyli dalej oszukują i zbijają kasę na domówkach.Ciekawe kiedy skończy się ten kryminalny proceder.

anonim

(usunięte przez administratora)

ale checa

na to wygląda że jej, a co ciekawe pisze że mieszka w Warszawie ciekawe czy dla zmyły czy tam się wyprowadziła?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Dzięki wielkie.

Zostaw opinię o Active Telecom - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Active Telecom