MAXI ZOO Polska

3.6/5

• Nasze wartości
  • Nasza wizja i misja
  • Poznaj nasze historie awansów
  • Wspólnie dla Zwierząt​ - Razem dla zwierząt w potrzebie

Nasze wartości

Nasza wizja i misja

Poznaj nasze historie awansów

Wspólnie dla Zwierząt​ - Razem dla zwierząt w potrzebie

5. Opinie o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.

Opinie o MAXI ZOO Polska Warszawa

Nie przegap nowości o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.!

20.08.2019 21:40

Pracowałam w Maxi Zoo dość długo i jedyne co mogę dodać to że nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Zarobki? To jakieś nieporozumienie... dodając to że masz zakaz rozmów na temat wypłaty z innymi pracownikami- powód? To że każdy zarabia inaczej a mężczyźni maja płacone więcej. Nie dość że zarobki są beznadziejne to BARDZO NIE POLECAM PRACY w Milanówku (pozdrawiam cieplutko) przychodząc tam do pracy jedyne co możesz zrobić to uciec szybciej niż zdążysz wejść. Atmosfera między pracownikami wygląda tak że są utworzone grupy, i albo jesteś w tej grupie gdzie cię lubią albo w tej grupie gdzie jesteś najgorszym sortem. Pracownicy którzy przychodzą do pracy maja robione pod górkę, bądź maja podkładane świnie pod nogi. Kierownik nie kontroluje to co się dzieje między pracownikami, a dochodzi do incydentów karalnych. Utrudnianie pracy, wyzywanie pracowników przez osoby funkcyjne, naśmiewanie, poniżanie... to tylko mały stos tego co was tam czeka. Jedyne plusy? To ze osoby funkcyjne rozdają przeterminowana karmę i biorą sobie ją hurtowo do domu :)

14.09.2019 07:59

Czy istniała? Wydaje mi się ze owszem. Załodze przydał by się inny kierownik ale to uszczęśliwiło by osoby funkcyjne, które jak uważam są toksyczne dla całej załogi
Miałemtamszkolenie

22.11.2019 14:54

Jeśli dalej pracują tam te same osoby co pracowały 2 czy 3 lata wstecz to zgadzam się z opinią :) Albo jesteś w grupie w której Cię lubią albo jesteś gnojony na każdym kroku. A jeśli chodzi o wypłaty mężczyźni mają więcej pewnie ze względu na to że są tam od dźwigania a kobiety od przenoszenia lekkich rzeczy :)

09.11.2019 17:42

Czy w Maxi ZOO Polska Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?

13.11.2019 12:06

Są. Poza szkoleniami są również do zrobienia elearningi.
MaxiZuo

15.08.2019 01:50

Warto spróbować - zorganizowana praca, ale po pół roku robi się monotonna. Praca dobra dla początkującej osoby, chcącej zdobyć doświadczenie, studenta, ewentualnie osobie jeszcze na utrzymaniu rodziców. Praca w maxi zoo   Opis stanowiska doradca klienta Praca na najniższym stanowisku polega w skrócie jak w każdym sklepie na obsłudze i staniu na kasie. Poza pewnymi parametrami do wykonania... Odróżniającym od innych sklepów jest obsługa klienta według karty oceny, która jest przeprowadzana kontrolnie do dwa tygodnie przez kierownika lub zastępcę kierownika, raz na miesiąc przychodzi tajemniczy klient i gdy się uda na 100% cała załoga dostaje premię kwartalną około 100 brutto. Poza tym premie się dostaje trzy – wypłacane kwartalnie – za sprzedaż marek własnych, tajemniczy klient, a także średni paragon. Jak zostaną normy wyrobione to około 100 brutto na miesiąc. Karta oceny w skrócie polega na zadaniu przynajmniej trzech pytań otwartych, zrobienie pogłębionej analizy potrzeb, przekierowanie klienta na inny dział produktowy, żeby dokonał zakupu jeszcze innego produktu niż po który przyszedł, a także poinformowaniu o markach własnych itd. Podstawa 100-200 zł brutto większa od najniższej krajowej.  Jest duża presja na tzw. Niezbędniki, dobra zabawa dopóki niestety ktoś nie przychodzi i nie każe Ci ich robić do najtańszej karmy na sklepie. Niezbędnik to 10% na 7 różnych produktów z każdej kategorii. Panuje trochę taka jakby kryptokomuna, nie można mówić co się naprawdę myśli, firma narzuca że wszystko jest pozytywne, gdy jakieś parametry spadają – są wdrażane tzw.systemy naprawcze.   Paca jest monotonna, co chwilę przychodzą tzw.planogramy i trzeba przekładać całe regały w lustrzanym odbiciu, albo zmieniać cenówkę z lewej na prawą stronę itd.czasem to jest bardzo absurdalne. Przychodzi kontrola z góry, trzeba najlepiej co dwie minuty podlatywać do tej samej osoby i najlepiej na cały głos krzyczeć „Czy jej coś doradzić”, żeby było to widoczne że jest obsługiwana, co jest dziwne ponieważ e-lerningi mówią : „Daj klientowi czas, aby zorientował się, co oferuje Twój sklep. Zwróć się do niego otwarcie i z uśmiechem, gdy zauważysz, że czegoś szuka lub po ok. 2–4 minutach. Obserwuj dyskretnie klienta i dostosuj się do jego profilu.” Co świadczy może że jednak standardy w większości nie pochodzą z niemieckiego Fressnapfa, lecz z Tchibo.   Wady -pensje pracowników to temat tabu -średni narzucony paragon, który trzeba wykonać za niezbędniki nie wynosi tyle co premia za niego, jest o wiele mniejsza niż sam ten parametr -na szczęście jest bon na marki własne, jeżeli się wykona ich ilość narzuconą na sklep (np. trzeba zrobić 30 niezbędników za średnio 400 zł za to dostaje się 100 zł bon na marki własne) -manipulacje między stanowiskami (na szkoleniach rozwojowych uczą stanowiska kierownicze jak pracownikowi dać mniej i żeby więcej robił) -cały dzień oprócz przerwy na nogach  -systemy operacyjny na kasie i w biurze jest taki jakby stanął w erze Windowsa XP -brak bonów, premii, prezentów na święta, brak wolnego w wakacje i dofinansowania do wczasów Zalety -brak zwierząt -odpowiednie wielkości klatek -przerwa 30 min -rabat pracowniczy na marki własne 50% (limit 400 zł po, 800 zł pierwotnej kwoty) – niestety już zdążał zmaleć :P -trzy szkolenia wliczane w czas pracy -umowa o pracę   Zależne -atmosfera na sklepie zależy od kierownika
Asia

12.11.2019 19:29

Przerwa 30min? My mamy 10-15"min i zawsze trzeba przeczytać w tym czasie albo nowego maxinewsa albo nowe procedury
Kelnerka

07.11.2019 20:33

A co jest trudnego w zrozumieniu, że to forum z opiniami o pracodawcy i warunkach zatrudnienia, a nie o sklepie? Nikogo tutaj nie obchodzi Twoje akwarium.
Pracuje

06.11.2019 10:30

Zawsze bawi mnie to że opinie wstawiają głównie ludzie zwolnieni i sfrustrowani. Więc dla odmiany ktoś komu niedawno minął rok pracuje i dalej będzie pracować bo jest zadowolony. Firma stawia na pozytywną atmosferę w biurze i na sklepie co da się odczuć każdego dnia. Szkoli swoich pracowników co aktualnie robi mało firm większość wymaga samodzielnego zdobywania wiedzy. Są drobne konkursy które są miłym dodatkiem do pensji. Polecam firmę szczególnie osobą które są zafascynowane światem zwierząt, można tu połączyć pracę z pasja.

07.11.2019 16:24

Pracuje ponad 2 lata i zgadzam się z Tobą :)
ganc69

31.10.2019 20:34

Jakim cudem ten psedosklep jeszcze istnieje to nie mam pojecia. Podam ich do sadu bez zmrużenia oka. Musialem alarmowo kupic karme bo poltorej tygodnia jest im za malo na dostawe. Ze Stanow szybciej paczki dochodza.
niktnicniewie

04.10.2019 00:31

Hej. Planuję złożyć aplikacje do maxizoo. Czy może ktoś z pracowników wypowiedzieć się o pracy tam i o zarobkach na stanowisku sprzedawcy?

10.10.2019 23:49

Pracuje po 8h :) jeśli np. W weekend jesteśmy dłużej bo wiekszy ruch to innego dnia mamy oddane godziny

28.10.2019 23:04

Nie wiem, ale wątpię. W grafiku ma się zgadać ilość godzin przepracowanych w miesiącu. I raczej kierownicy tego pilnują. Wiadomo w jakiejś awaryjnej sytuacji może i jest taka możliwość. Ale zazwyczaj masz 8h. Jeśli w jeden dzień 10h, to w inny np. 6.
Czarna

21.10.2019 18:55

Najgorszy sklep z jakim sie spotkalam dosyć że zamówiłam akwarium czekałam 3 tygodnie dojechalo pekniete ponieważ źle zapakowali. Po rozmowie z konsultantem czekam już 3 tygodnie na zwrot pieniedzy paranoja nie życzę nikomu zakupów w tym sklepie żenada.
Niezatrudniony

17.09.2019 15:43

Obiecali pracę jak złożyłem wypowiedzenie u dotychczasowego pracodawcy, zostałem poinformowany iż mnie nie przyjmą......
Noname

18.09.2019 13:21

Niestety nie jestes pierwsza osoba, ktora dostala propozycje pracy i ostatecznie nie zostala zatrudniona
Maxikit

25.04.2019 09:16

Jeśli pójdziesz tam do pracy jesteś człowiekiem od wszystkiego.. czasem na zmianie potrafią być 4 osoby i co z tego jak wszyscy siedzą na zapleczu na telefonach i nic nie robią. Osoby funkcyjne uważają że ich praca polega tylko na siedzeniu przy komputerze. Praca doradcy? Śmieszne przez tydzień możesz stać na kasie dzień w dzień gdyż inne osoby będą twierdziły że ich stanowisko jest wyżej i nie muszą stać na kasie :) Niektórzy uważają się za koordynatorów którymi nie są i będą wmawiać że musza siedzieć na zapleczu robić zamówienia a gdy wchodzisz na zaplecze nagle okazuje się że siedzi ta osoba na telefonie :) Kierowniczka? Haha gdy nie zna się przepisów trudno nim być i to kolejna osoba która rządzi wszystkimi a sama nic nie zrobi tylko grzeje tyłek :) Teraz przynajmniej wiem czemu ludzie nie chcą pracować w tej firmie jedna wielka kpina i (usunięte przez administratora):)
Bubla

05.09.2019 23:04

Zgadzam się!!!
Bubla

29.08.2019 19:42

Cześć mam do was pytanie, bo ja sama gapa nie zauważyłam w umowie, jak czytaliscie umowę maxi zoo, czy było coś napisane na temat odpowiedzialności materialnej? Lub czy pytał się ktoś kierowniczym czy coś takiego obowiązuje? Bo ja niestety ta ważna kwestie pominelam... A parę dni temu przyszło mi do zapłaty jak się nie zgadzało w kasie... Naszczescie grosze, ale mieliście takie przypadki?

29.08.2019 21:54

U nas jak kasjer liczy swoją kasetke i brakuje to powinien dołożyć ale całe szczęście raczej jak brakuje to do paru groszy. Dziwne że masz dołożyć jak to nie od razu A wiesz po kilku dniach

29.08.2019 21:55

Aaa źle zrozumiałam . Jak dowiedziałaś się od razu to tak, powinno się oddać

07.07.2019 15:23

Ja pracuję już dość długo i wiadomo, że są lepsze i gorsze dni. Uważam, że wiedza jaką musimy posiadać jest ogromna, ale jak kogoś to interesuję, to powinna być przyjemność. A nie wyobrażam sobie żeby osoba pracująca w takim sklepie robiła to bez pasji. Atmosfera? Zależy gdzie się trafi i jakie ma się osoby w zespole. Targety są do zrealizowania jeśli przyłoży się do tego cały zespół. Jedno co mogłoby się zmienić to faktycznie większe wynagrodzenie.
zajączkowa

06.07.2019 10:25

Osoby biorące udział w rekrutacji i rozważąjące pracę dla Maxi Zoo proszę o poważne potraktowanie opinii przedmówców:))) Jestem pracownikiem jednego ze sklepów w Małopolsce - jeszcze, ponieważ złożyłam wypowiedzenie umowy. Powód: wymaganie nieadekwatne do zarobków; praca dla osoby mieszkającej z rodzicami gotującymi obiadki:))) Nie polecam osobomo wynajmującym mieszkania, bez finansowego wsparcia. Minimalna pensja plus sto jeśli się poszczęści, premie to baśnie z tysiąca i jednej nocy, niemożliwe do spełnienia targety i braki jakichkolwiek podwyżek frustrują zespół. Duża rotacja, żadnych bonusów na święta, tzw. wczasów pod gruszą itd. itp. Zwykle bardzo przyjazne zespoły, koleżeńska atmosfera między przełożonymi a pracownikami - co z tego jeśli ciężko mi wygospodarować piniążki na leczenie kanałowe zęba. Wciskanie klientowi bezsensownych produktów albo żałośnie źle wykonanych gadżetów byle tylko podnieść wartość paragonu. Rezygnuję z żalem, ponieważ pochwał z jakimi się spotykałam (zwykle angażuję się w pracę, taki już mam charakter) i moich starań pracodawca nie zrobił nic żeby zatrzymać mnie w firmie.

06.06.2019 11:18

MAXI ZOO WROCŁAW - Borowska Witam, praca na Borowskiej to jakiś koszmar i to głównie ze względu na kierowniczkę Honoratę. Najgorszy typ przełożonego. Zrezygnowałem z pracy po okresie próbnym, bo nie widziałem sensu współpracy z kimś kto nie rozumie podstawowych zasad panujących w firmach, sprzedaży i marketingu. Pani kierownik odstrasza swoim nachalnym podejściem większość klientów, którzy się później skarżą, że spokojnie nie można zrobić zakupów. Wchodząc do sklepu pytają czy jest „szefowa” i jeśli jest to wychodzą, by wrócić później jak pani H. wyjdzie do domu. Najgorsze, że nie potrafi się wstawić za pracownikiem kiedy przyjeżdża Regionalna i kierowniczka sama donosi na wszystkich pracowników. Takiego braku lojalności chyba nigdzie nie uświadczyłem. Podziękowałem za współpracę, a szkoda bo super ludzie tam pracowali i fajni klienci kochający zwierzęta. Gdyby nie zastępca kierownika Agnieszka sklep totalnie nie potrafiłby funkcjonować, bo to ona odwala 80% całej roboty, która należy w kompetencjach kierowniczki. Powodzenia wszystkim obecnym pracownikom, życzę Wam jak najszybszej zmiany kierownika.
Bajka

05.07.2019 23:27

Miałam okazję poznać Honorate i troszkę przesadzasz. A poza tym to po pierwsze ulica się nie zgadza bo sklep jest na ul. Bardzkiej... więc nawet wątpię, że tam pracowałeś...
Zainteresowany

08.05.2019 22:55

Witam, pracował ktoś może sklepie w lesznie ? Można liczyć na jakiekolwiek opinie ? Po przeczytaniu opinii czuje się z lekka zawiedziony, ale może w różnych miastach wygląda to inaczej.
Halinka

14.05.2019 13:41

Na nowym sklepie przez pierwsze kilkanaście dni rozkładasz towar. Na cały sklep, do otwarcia. Czyli niby jesteś sprzedawcą, ale nie nie, jesteś jesteś od przerzucania towaru z palet na półki. Ja na prawdę nie polecam pracy tam. Ekipa to głównie albo młodzi ludzie, którym pasuje praca za minimalną czy tam minimalną + 50zł albo osoby, które tam pracują X czasu i boją się zmienić pracę. Fajna ekipa na sklepie... Fajnie się narzeka jak robią z nas ludzi do wszystkiego za marne pieniądze. Aaaa przepraszam PREMIE BONUSY DODATKI! Kto z pracujących ostatnio widział większą premię, niż 50zł NA KWARTAŁ? "Spoko benefity" - mydlenie oczu... Takie są te bonusy, które obiecują niecałe 20zł na miesiąc. Albo możesz sobie wziąć karmę po terminie do domu jak masz zwierzaka. Dobre opinie piszą osoby na wyższych stanowiskach. Kierownik, zastępca kiero - oni mogą siedzieć w biurze i udawać,że całą zmianę robią zamówienia. Takie zamówienia, że centrala i tak wysyła co chce. Brakuje towarów, które sprzedają się najlepiej. Brakuje towarów z gazetek. Idą na rękę z grafikiem? Tak, można się dogadać. Ale jak już ktoś wspominał - jak coś się na sklepie nie zgadza, a nie zgadza się często - siedzisz. Siedzisz do późna, do 23 na przykład albo i później. Dopóki nie znajdziecie błędu w rozliczeniu. Nikt za to dodatkowe siedzenie nie płaci. A następnego dnia cyk do pracy na 8:30. Zatrudniasz się jako sprzedawca, kim na prawdę jesteś? Jaki masz zakres obowiązków? Kasjer i odpowiedzialność za kasę (nie zgadza się - dokładasz z wypłaty), sprzątaczka - myjesz wszystko, od zwierzęcych odchodów, przez mycie podłóg i kibla na zapleczu, po warstwy kurzu z karm na półkach, magazynierem i rozkładaczem towaru - przyjechało 17 palet? Trzeba tyle rozładować, ile przyjechało. Palety puszek, ogromne worki karm, kosze drobiazgów - Ty za to odpowiadasz. Dodatkowo musisz mieć ciągle uśmiech na twarzy, obsługiwać Klientów zgodnie ze standardem firmy (pytania otwarte, dodatkowa sprzedaż, wywiad na temat zwierzaka w czasie zakupów). Czy warto tam pracować? NIE. Lepiej iść na magazyn czyli robić w sumie taką samą robotę i tez pracować w weekendy + pon-pt za 2500 na rękę. Albo za tyle, ile daje Maxi czyli minimalną + 50zł BRUTTO oczywiście iść jako pomoc do biura, kserować dokumenty w ciszy i spokoju. Bez strachu o tajemniczego klienta, bez świecenia oczami bo brakuje towarów, bez słów "Witamy w maxi zoo!" które do dziś mi się po nocach śnią. Praca TOTALNIE nie adekwatna do wynagrodzenia. Plus co mnie najbardziej śmieszy - można dostać ochrzan za inny kolor spodni, niż czarne. A koszulki i bluzy, które dostajesz na przyjęciu są od innych pracowników. Przy odejściu musisz oddać te ciuchy, w których pracowałeś/aś. Jeszcze jeden minus Maxi - ogromne kolesiostwo na sklepach. Kierowniczka jest Twoją koleżanką, rodziną? Masz dokładnie taki grafik, jaki chciałaś. Nie musisz robić nic, tylko stać i się uśmiechać. Podpadłeś kierowniczce? Idziesz robić porządek na magazyn. Czekam tylko, aż ktoś spadnie z tych ich drabin rozkładanych i zrobi sobie krzywdę. Półki pod sam sufit, regały wysokości 4metry, może więcej. Nawet kasku nie dostaniesz, nie mówię juz o obuwiu roboczym.
bajka

05.07.2019 23:16

W Lesznie sklep dopiero się otwiera, za to Kierownik przesympatyczny :)
zrezygnowana

05.04.2019 18:15

Powtórze to co mówi większość. Zarobki marne, wymagania duże. Kompleksowa wiedza, uśmiech na ustach, witanie klientów przy drzwiach jak w ekskluzywnej restauracji. Kasjer pracuje na systemie pełnym błędów. Potem klienci wracają z paragonamj, bo coś sję nie zgadza i dostaje sję kasjerowi. Dochodza coraz to nowe obowiązki, niepraktyczne pomysły marketingu. Potem wpada kontrola i wszystko jest nie tak. Jest nie tak, bo na zmianie są 2 osoby, jedna szaroie się z dostawą na zaple zu, a druga próbuje obsługiwać kasę i klientów na sklepie jednocześnie. O pracowników się nie walczy, nawet dobrych. Bardzo duża rotacja.

30.06.2019 11:46

Oj tak, sprawę systemu zgłaszałem już parę razy kierownikowi bo najzwyczajniej w świecie system albo okrada klientów, albo sklep bo sam gubi się w aktualnych promocjach i zniżkach. Ogólna funkcjonalność jakby na szybko robił to jeden przeciętny licealista interesujący się po godzinach informatyką. Najlepsze jest zdziwienie i nagły szok co parę miesięcy, gdy okazuje się, że sklep zarabia mniej niż powinien i kontrole transakcji momentami tylko po to , żeby po dłuższym czasie wyjaśniania sprawy znowu wszystko olać xD Jeden wielki żart.
Lod

14.06.2019 10:32

Dłuższa chwila w Maxi ZOO przekonała mnie, dlaczego nigdy więcej nie uwierzę pracodawcy na piękne słówka. Obiecane podwyżki, premie, zniżki, nagrody. Nagle się okazało, że jedyne czym mnie "nagrodzą" to nieudolne próby kołczingu w stylu "ONE TEAM ONE DREAM". Po 2 latach pracy dziewczyny dostawały podwyżki - 50 zł brutto. Raz była akcja "podwyżkowa" - zmniejszyli premie. Utrudnianie konkursów, żeby nie dawać nagród, a potem się dziwią, że nikomu się nie chce tego robić. Konkursy wygrywa sklep, gdzie kiero jest znajomym prezesa. W kółko pytają: co by Cię zmotywowało do pracy? Odpowiedź: wyższa pensja chyba tylko wywołuje śmiech w biurze. Wymagają specjalistycznej wiedzy, a płacą jak za pracę w osiedlowym kiosku. Awans? Ha Ha. Czekaj pół roku - szkolenie, chyba, że wcześniej wezmą kogoś z zewnątrz, kto nic nie umie. Za mało etatów: sklep pełen ludzi, a na zmianie 2 osoby, w tym kierownik, który akurat musi 15 raz robić to samo, tylko w drugą stronę, bo biuro zmieniło zdanie. No i kwestia przełożonych... Trafi się fajny, prozespołowy kierownik, to mu utrudniają. Trafi się tak, który nic nie wie, niewiele umie, nie radzi sobie z ludźmi - JEST SUPER!! Kompletny brak kontroli nad tym co się dzieje w zespołach, a potem zdziwienie, że ludzie rezygnują po 2 tygodniach. Na początku mój zespół był super, przychodziło się do pracy z uśmiechem. Potem zmienili kiero i się zaczął dziać dramat... Samą pracę polecam, można się dużo nauczyć, zwłaszcza jak się trafi na fajny zespół. Jednak jeśli chcesz się rozwijać lub utrzymać, nie daj Boże jeszcze z rodziną (:O) uciekaj. MAXI ZOO You are doing it wrong...
krzysztof

12.06.2019 11:14

w sklepie w Toruniu nie ma żadnej suchej karmy stomatologicznej dla kotów, na moje pytanie czy można zamówić padła odpowiedź że w ofercie jest tylko to co sklepie
K.

13.06.2019 17:17

A jaki to ma związek z pracą tam? Tego rodzaju uwagi należy kierować bezpośrednio do centrali firmy, jak sądzę. Poza tym pamiętajmy, że sklep Maxi Zoo jest jednym z nielicznych, posiadających w ogóle w ofercie karmy weterynaryjne.
Szuka pracy

31.05.2019 11:34

Czy ktoś tutaj orientuje się, czy przyjmują do pracy bez żadnego doświadczenia (pierwsza praca)?

01.06.2019 14:26

Najważniejsze są chęci i to, byś miał/a świadomość, że nie jest to praca na tydzień :) jestem pewna, że znajdziesz zatrudnienie w sklepie w swoim mieście :)
Szuka pracy

04.06.2019 18:11

Chęci mam, jak najbardziej. Niestety, póki co nadal nikt się do mnie nie odezwał... Ile Wy czekaliście na odpowiedź na wasze CV?
Żałosne

09.04.2019 13:02

Zarobki gorsze niż w (usunięte przez administratora), a doświadczenia i wiedzy wymagają tyle, że 5000 na rękę można by zarabiać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAXI ZOO Polska?

Kontakt - MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.

Wybrzeże Gdyńskie 6C 01-531 Warszawa

Branża główna: Ogrodnictwo
Płock

31.01.2019 11:09

Witam, daję opinie tylko odnośnie rekrutacji. Sklep nowo otwarty, w środku wydawało się czysto i w miarę ogarnięte (jak to w nowym sklepie) umówiłem się z rekruterem na 15.20 (przybliżona godzina. Gdy przyszedłem okazało się, że Pan może przyjąć dopiero za chwilę. Po około 10 minutach stania przy magazynie rozmowa się zaczęła. Jak na stanowisko doradcy klienta mieli dosyć ciekawe pytania odnośnie zainteresowań itp. Wszystko odbywało się kulturalnie, rozmowa niezbyt dobrze mi poszła niestety lub jak teraz myślę na szczęście. Piszę tak ponieważ Pan rekrutujący okazał brak profesjonalizmu no i jeśli ktoś mówi: "odezwiemy się do Pana jeśli będziemy zainteresowani" to ok taka informacja mówi, że nie muszą się odezwać. Jednak gdy rekruter tłumaczy, że telefonicznie odezwie się do osoby przyjętej, natomiast do reszty wyśle sms bo tak jest łatwiej, to rozumiem nie dzwoni, bo poinformował o tym natomiast wiadomości sms też się nie doczekałem. To pokazuje jaki szacunek (czy też jego brak) ma pracodawca w stosunku do przyszłych pracowników.
Oliwia

26.03.2019 12:19

Ja zostałam poinformowana o tym, że wybrane osoby zostaną poinformowane telefonicznie, a pozostali dostaną maila. Ani jednego ani drugiego się nie doczekałam.
Abc

13.02.2019 13:03

Praca na miejscu doradcy to jakaś kpina! Generalnie jestes pracownikiem od wszystkiego! Ludzie niekompetentni obejmujacy stanowiska osoby funkcyjnej i wyzej. Mysla, ze nie musza nic robic i siedza calymi dniami na zapleczu w telefonie udajac, ze wysylaja meile. Za 1700zl miesiecznie stanowczo odradzam! To jest wyzysk, a nie firma, ktora dba o pracownika! NIE POLECAM!
piotr

18.01.2019 09:30

Rekrutacja w tej firmie to porazka, zapraszają wstępnie na spotkanie obiecując, ze za kilka dni odezwa sie z data spotkania po czym cisza. Nie polecam, widac ze nie szanują osob zainteresowanych praca.
Fabienne

04.01.2019 13:23

NIE POLECAM uwaga bo aktywnie poszukują ludzi do pracy. Zastrzeżenia mam dokładnie takie, jak w poprzednich opiniach - kierownik/doradca to tak na prawdę pracownik od wszystkiego. Po miesiącu pracy w tej firmie masz gratis zdarte, suche dłonie i ból pleców od przerzucania worków z karmą. Chcesz rękawiczki bo trzeba rozpakować 18 palet po ponad tonie towaru na każdej? To idź i sobie kup za śmieszną wypłatę, którą proponują :) Plusy pracy w maxi zoo: + atmosfera wśród pracowników niższego szczebla + mili klienci + bardzo duża zniżka pracownicza + kasa zawsze na czas + wyposażony socjal - mikrofalówka, lodówka itp. Minusy: - niestabilne zatrudnienie - chwalą się UoP i stabilnością, a dają umowę zlecenie i o przedłużeniu umowy lub nie dowiadujesz się max 3-4 dni przed jej wygaśnięciem. Trzeba się samemu prosić, dzwonić do księgowości i tak dalej by się czegokolwiek o zatrudnieniu dowiedzieć - sprzątanie odchodów zwierząt - NIE JESTEŚ OBSŁUGĄ KLIENTA!!! Jesteś magazynierem, sprzątaczką (sklep + zaplecze również, mycie toalet, lodówki, podłóg), doradcą, aktywnym sprzedawcą, merchandiserem itp. - brak premii przez niewykonalne plany sprzedażowe, lub śmieszna premia typu 100zł za kwartał - ogólna irytacja brakiem zorganizowania: braki towarów z gazetek, braki dobrze sprzedających się produktów, potrzeba ciągłego łatania miejscami pustych półek - całkowita odpowiedzialność za braki w kasie - gdy jest nadwyżka, kasa zostaje "na sklepie" (kierownik nie zgłasza nadwyżki, tylko odkłada pieniądze do pudełeczka na zapleczu), gdy jest minus - wszystko trzeba oddać w gotówce, nawet gdy inny pracownik/kierownik kasował na naszym koncie i to on mógł popełnić błąd - darmowe zostawanie w pracy gdy coś się nie zgadza. Popołudniową zmianę powinno kończyć się o 21:30. Gdy cokolwiek się nie zgadza - siedzisz. Do 22, 23... Nieważne, że nie masz jak wrócić do domu o tej porze i siedzisz za darmo ;)
Nikt ważny

28.11.2018 15:09

Wszystko było w porządku, gdy w całej Polsce istniało raptem 6 sklepów, czyli do 2016 roku. Im więcej sklepów, tym większe zamieszanie, co dało się we znaki tej firmie. Miejsca pracy są, tylko nikomu nie chce się produktywnie pracować, na pewno nie na dłuższą metę. Plusem pracy w tej firmie na pewno są zniżki pracownicze przyznawane po okresie próbnym. Dobry zespół? Zależy, gdzie trafisz. Było mi dane pracować w wielu sklepach Maxi Zoo i zazwyczaj w zespole nie brakowało otwartych osób. Kierownicy byli (są) różni, niektórzy w jakimkolwiek stopniu empatyczni. Duży minus to premia (a raczej jej brak) dla pracowników - owszem, istnieje kwartalna, ale rzadko kiedy się ją widzi na koncie. Z miesiąca na miesiąc poprzeczka stawiana jest sklepom coraz wyżej. Tylko jak zrobić więcej za miesiąc, skoro teraz jest się na minusie? Doradca klienta (niegdyś Kasjer/Sprzedawca) nie tylko stoi za ladą i przekłada produkty przez czytnik. Do jego obowiązków należy również profesjonalna obsługa klienta oraz ekspercka wiedza produktowa (również z zakresu weterynarii), rozpakowywanie towaru, dbanie o pozytywny wizerunek firmy oraz czystość, cotygodniowa zmiana ekspozycji, "praktyczna" wiedza na temat obowiązujących promocji, witanie wszystkich klientów bezsensowną formułą "Witam w Maxi Zoo", a przy tym wszystkim uśmiech od ucha do ucha. Nie da się tego wszystkiego zrobić, gdy na zmianie są dwie osoby, w tym jedna funkcyjna mająca po dziurki w nosie biurokracji i spędzania czasu przed ekranem komputera. Nie chce się tego robić, gdy dostaje się marne pieniądze, za które ciężko wyżyć. Dodam jeszcze, że przebywanie w jednej alejce dwóch i więcej pracowników nie wchodzi w grę, bo przecież nie da się pracować u boku innego pracownika - na pewno tylko stoi się i nie robi absolutnie nic. Schodzenie na zaplecze w dowolnym momencie jest przeznaczone tylko dla osób funkcyjnych - Doradca klienta ma wartę przez całą zmianę, nie licząc obowiązkowych 15 minut, kiedy może na chwilę spocząć. Dodatkowo w grę wchodzi tzw. "Tajemniczy klient" odwiedzający sklep raz w miesiącu i to od niego zależy, czy dostanie się premię, czy też nie. Znam przypadki, w których bez odniesienia się do przełożonych nie byłoby odwołania do ankiety "Tajemniczego", a co za tym idzie - brak dodatkowych pieniędzy. Niejednokrotnie zdarzało się, że owy "Tajemniczy" robił zakupy w momencie, gdy cały zespół nie wiedział, w co ręce włożyć i obsługa klienta była najmniej ważnym elementem. Pracy jest ogrom + ludzi stanowczo brak = niemożność wykonania zadań na czas, a ciągle przybywają nowe. Często spotykana jest kontrola dokonywana przez osoby pracujące w biurze. Wtedy najlepiej przywdziać maskę i udawać, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powiedziano mi, że wszyscy jesteśmy dla siebie otwarci, tymczasem podczas wizyt osób z biura czujesz się, jakbyś był zmieszany z błotem (no, chyba, że jesteś kierownikiem, wtedy masz taryfę ulgową). Słabo to wygląda, gdy przyjeżdża przełożony Twojego kierownika i nawet nie wita się z pracownikami, jakby na to nie zasługiwali, bo przywdziewają zieleń i są przecież tacy jacyś zwykli. Totalnie nie rozumiem braku oparcia w kierowniku regionalnym, co w moim przypadku dało się odczuć na własnej skórze. Zdaję sobie sprawę z tego, że praca w handlu jest trudna i niekiedy niewdzięczna, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, że firmie, która uważa się za tak ważną i poważną spotkam się z brakiem jakiegokolwiek szacunku wobec pracownika. Moi poprzednicy w swoich opiniach zawarli wiele innych istotnych uwag, więc każdemu, kto decyduje się na pracę w tej firmie radzę to stanowczo przemyśleć. O ile kiedyś pracownik był choć trochę doceniany, tak teraz można o tym zapomnieć. Jeśli masz stalowe nerwy, inne ścieżki dochodu i nie posiadasz własnego zdania to miejsce jest właśnie dla Ciebie!
byly pracownik

27.11.2018 09:18

Ogolnie nie polecam . Pracowalam tam pol roku i chetnie odeszlam . Jako "doradca" bo tak nas nazywaja bo mamy niesamoeita wiedze o zywieniu i zwierzetach zarabiasz grosze . Bez premii to 1700 z premia co trzy miesiace 1900 ... pieniadze marne za prace jaka wykonujesz i stres przed tajemniczym klientem . Oczekiwanie ze rozlozysz dostawe w tym samaym czasie zrobisz niezbednik klientowi i z konca sklepu przywitasz obowiazkowo klienta ktory wlasnie wszedl . Glownie na zmianie jestes jedna lub dwie plus starszy sprzedawca ktory siedzi caly dzien w biurze i grzeje (usunięte przez administratora) mimo ze ma wykonywac takie same obowiazki jak i ty . Przysluguje ci 15 minut przerwy na caly dzien i bron boze zebys usiadla na 5 min na socjalu poza orzerwa . Porazka totalna . Za ogromna wiedze i doradztwo przy 165/180 godzinach miesiecznie zarabiasz grosze . Nikomu nie polecam . A wymowki pod tytulem ze masz do 50% znizki na zakupy pracownicze nic ci nie dadza bo jeszcze zaraobione pieniadze w wiekszej czesci oddajesz . TOTALNA MASAKRA .
Katarzyna

07.11.2018 18:29

Po raz kolejny nie mogę się doprosić faktury w maxi zoo w Milanówku, na miejscu nie wystawiają. Mają dosłać mailem - nie dosyłają. To jedyna firma tego typu w Polsce gdzie nie można otrzymać faktury. Należność zapłacona została z konta fundacji więc muszę wyegzekwować ten dokument, ale odbijam się od ściany. Telefon nie działa, faktury nie ma. Żenada. Moje sugestie dla Maxi ZOO Polska Sp. z o.o.: szanować klientów, bo ja już tam nie wydam ani złotówki na moje fundacyjne zwierzaki
Były pracownik Maxi Zoo

16.05.2018 08:54

Sklep jakich wiele, z szumnych zapowiedzi jakimi raczono mnie na początku przed otwarciem sklepu pozostało jedynie wspomnienie po pierwszym miesiącu pracy. Benefity, które obiecywano można między bajki włożyć. Jeżeli chodzi o pracę samą w sobie to jest bardzo dużo obowiązków, które pierwotnie były przeznaczone dla innych osób. Nie warto też wierzyć zapewnieniom, że po okresie próbnym dostanie się umowę na czas nieokreślony, gdyż jeżeli pani kierownik będzie miała gorszy dzień lub nastrój to może wam po prostu pod koniec miesiąca oświadczyć, że was zwalnia. Pół biedy jeśli poinformuje o tym wcześniej, gorzej jak dostanie się list z taką informacją. Warto nadmienić, że jako były już (na szczęście) pracownik, mogę dać tylko radę by zastanowić się przed aplikacja do tej firmy i jej oddziału w Białymstoku, gdyż może to kosztować przyszłego pracownika wiele nerwów i straconego czasu, który mógłby przeznaczyć na swój dalszy rozwój w innej firmie. Szczególnie radzę uważać na kierowniczkę w tym oddziale (Podlaskie), która w mojej jak i innych opinii nie nadaje się na to stanowisko a dodatkowo wprowadza jedynie toksyczną atmosferę wśród swoich pracowników.
Obecny pracownik MZ

06.10.2018 22:17

Kierowniczka tam jest fantastyczna i mega mila, wystarczylo sie przylozyc na szkoleniu ktore pomoglo by w wykonywaniu obowiązków,, a premie sa kwartalne i spore ale tego na papierosku nie wyrobisz..
You

03.11.2018 13:36

Jak macie te premie to chyba za klientów zakupy robicie albo wbijacie na kasę maxi miliony z własnej kieszeni ????
joanna

19.05.2018 01:35

Zarobki zupełnie nieadekwatne do wykonywanych obowiązków (mocny nacisk na budowanie "koszyka" czyli aktywną sprzedaż pod formułkę, dźwiganie worów i zgrzewek z puszkami po 15-20kg, całe zmiany 8-9h na kasie bez przerwy, gdzie klient nie poda nawet tego worka 20kg tylko drobna dziewczyna sama musi sobie go przerzucić i zeskanować kod kreskowy). Na stanowisku kasjer-sprzedawca zarobki od najniższej krajowej (marną premię można pominąć, bo sklepy w większości nie "wyrabiają" targetów, więc premii prawie nikt nie zobaczy na oczy) do max chyba 2500 brutto (jak się ma szczęście, ale to nie jest norma). Brak podwyżek - mimo kilku lat pracy na pełen etat i z dużym zaangażowaniem. Z plusów to umowa o pracę i pakiet w enel-medzie (podstawowe wizyty i badania są faktycznie darmowe, można korzystać). Z minusów prócz zarobków: wygórowane wymagania jak za takie marne grosze, ciągłe naciski i marudzenia o niewyrabianie targetów, obowiązkowe "dzień dobry witamy w maxi zoo" do każdego klienta (jakby zwyczajne uprzejme dzień dobry nie wystarczało), kontakt z często bardzo nieprzyjemnym klientem (nie, niestety to że ktoś ma zwierzę nie oznacza z automatu, że będzie uprzejmy i dobrze wychowany), traktowanie pracowników przez sporą liczbę klientów jak śmieci. Co do zespołu to zależy jak się komu trafi, natomiast główny zauważalny na różnych sklepach problem jest taki, że kierownictwo i zastępcy odreagowują swoje własne stresy na sprzedawcach, co wprowadza bardzo przykrą atmosferę. Nie polecam.
Xyz

19.05.2018 15:31

A gdzie pracowalas ze takich nieprzyjemnych klientow macie?
x

12.10.2018 12:37

Nie musisz dźwigać worków 20kg, masz to zapewnione w prawie pracy ;) tak samo jak masz prawo do przerwy, jeśli kierownik Ci nie pozwala - po prostu sobie na nią idź. Masz umowę o pracę. A skoro tkwisz tam od LAT, wszystko Ci pasuje i po co cokolwiek ma się zmieniać, skoro narzekasz tylko na tej stronce?

22.08.2018 11:39

Bijin

05.09.2018 03:39

Niestety nie tylko od tego. System "odpowiadasz za kasę, którą obsługują wszyscy pracownicy" jest tego najlepszym przykładem. A błędy zdarzają się każdemu. W przypadku tej spółki, nawet jeśli błąd nie przydarzy się tobie, i tak Ty zwracasz pieniądze.
Bijin

05.09.2018 03:30

Stanowczo odradzam pracę w tym sklepie. Zaskakująco amatorskie i nieuczciwe traktowanie kasjerów. Na jednej zmianie za kasę odpowiada jedna osoba, podczas gdy dostęp do niej mają wszyscy pracownicy. W pozostałych sieciówkach jest to niedopuszczalne. Każdy powinien odpowiadać za kasę, którą sam obsługuje. Skutkuje to fatalną atmosferą między pracownikami. Mnie dodatkowo nikt nie nauczył obsługi kasy, a już pierwszego dnia pracy obslugiwałam ją cały dzień. Za błąd, który popełniłam, musiałam oczywiście sama zwracać pieniądze. Praca mogłaby być bardzo fajna, ale niestety system jest oburzający. Musiałam zrezygnować.
Dominik

22.08.2018 00:05

Fajna ekipa w sklepie to jedyny plus pracy w tej firmie ???? Reszta tragedia... Wszystko pod schematy, zero swobody, debilne "witamy w maxi zoo" do każdego klienta który przekroczy wejście no i oczywiście gonitwa za klientem, najlepiej stać przed wejściem i już pytać "czy w czymś mogę pomóc", non stop nacisk na koszyk i wciskanie tych niesamowitych dodatkowych produktów a co do Pani regionalnej to zgadzam się z przedmówcą, wieczny problem to chyba jej motto i wisienka na torcie to wynagrodzenie za które zrobi się podstawowe opłaty kupi trochę jedzenia i zostaje nam przetrwać do 10.. Nie Polecam, Pozdrawiam Łódź
Zatroskany

01.09.2018 11:30

Tak
Niezatroskany

04.09.2018 08:52

To niestety nie pomogę.
Qwert

16.05.2018 09:23

Chore latanie za klientami, ktorzy w ocenie sklepu w internecie daja za to 1 gwiazdke ale taki jest przymus yek firmy. Na ponad 500 metrowy sklep na zmianie pracuje sprzedawca i osoba funkcyjna, ktora ma obowiazki w biurze wiec tak na prawde na sklepie jest jedna osoba, ktora najlepiej zeby sie sklonowala.
Qwert

16.05.2018 09:14

Korporacja. Zero szacunku do pracownika. Ciągły nacisk na wskazniki i marne pieniadze. Premie widzi chyba rtlko kierownik i kierownik regionalny.

15.05.2018 09:21

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w Maxi ZOO Polska Sp. z o.o.? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki zatrudnienia?
Dorian

15.05.2018 09:56

Warunki bez zmian, zaczynasz od minimalnej + jak sobie wynegocjujesz to masz 100zł więcej. Starszy sprzedawca podobnie, układanie grafiku to jak trafisz - fajna kierowniczka Cię wysłucha i spełni wszystkie prośby o dopasowanie, a są takie, które mają wszystko w (usunięte przez administratora) Atmosfera kiepska w nowo otwartych sklepach, obiecywali świetne lokalizacje a mało co wypaliło, małe obroty, nie da się wyrobić premii (nie mówię o sklepach typu Warszawa, Kraków). Dalej dźwigasz worki z karmą po 15-20kg, nadal sprzątasz psie odchody na sklepie, upychasz towar na malutkim magazynie bo jakaś mądra głowa wysyła po 8 palet tam, gdzie mieszczą się 4. A wszystko to wina twojej niegospodarności, przeciesz wszystko się da, klientów wyczarować z kosmosu, magazyn w mniemaniu ludzi "z góry" jest z gumy, ogólnie frustrująca praca na co dzień, przykład: wrzucają świetny produkt w gazetkę, ludzie przychodzą i pytają, a wam dowieźli albo 5 sztuk, albo zero.
Hanna

13.04.2018 13:19

Na stronie głównej firmy MAXI ZOO Polska widnieje wiele nowych ofert pracy. Tu podrzucam link - http://www.maxizoo.pl/kariera/oferty-pracy-maxizoo/ . Szuakają między innymi kierownika i zastępcy kierownika sklepu. Czy ktoś miałby więcej do powiedzenia na temat obowiązków i charakteru pracy na tym stanowisku? Czy warto tam aplikować? Jak ma się ogólna atmosfera pracy w tej firmie?
///

14.04.2018 16:43

Atmosfera jest ciepła i przyjazna, bieżące wymagania racjonalne i do spełnienia, ale zarobki do niczego, nawet dla zastępców. Z tego co wiem, to tylko kierownicy zarabiają godne pieniądze i też nie jest to rewelacja. Sympatyczne miejsce, żeby sobie dorobić jako biedny student, ale na etat raczej nie polecam.

28.02.2018 10:58

Maxi ZOO kolejny raz w przeciągu dwóch lat szuka Księgowej i w związku z tym mam pytanie, czy ktoś wie jaki jest problem w w tym dziale??? ewidentnie cos tu nie gra, bo nie myślę że są to kolejne nowe etaty.
kej

05.03.2018 15:00

również jestem ciekawa!
Donald

10.04.2018 12:04

Pewnie chodzi o zarobki, stąd rotacja pracowników. Obiecują podwyżki i na obietnicach się kończy
Tamara

05.04.2018 19:17

Czasami zgłaszają się pracownicy ale niestety nie radzą sobie, szczególnie księgowa.
?

07.04.2018 20:43

to znaczy?

24.01.2018 10:29

Teraz się ogłaszają ze szukają pracowników. Krótki był w 2018 na takiej rozmowie? Jak warunki teraz?
Daro

19.02.2018 10:19

Dalej proponuja najnizsza ewentualnie mozna wynegocjowac 100zł wiecej jak sprzedawca albo smieszne 2500 BRUTTO jako starszy sprzedawca. Bardzo duzo obowiazkow, inni pracodawcy za taki warunki proponują wyzsza stawke.
natalia

20.10.2016 13:08

praca trochę ciężko trzeba dźwigać worki z karma po 12 kg 15 kg zarobki głodowe najniższa krajowa.
Olo

06.12.2017 22:01

2500 + premie Ale to też zależy od doświadczenia i negocjacji z HR. Koniec języka za przewodnika.
@

17.12.2017 11:35

Kasjer-sprzedawca niecałe 1600zł + premia kwartalna pod warunkiem, że wyrobisz target.

Zostaw merytoryczną opinię o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.