MAXI ZOO Polska

3.7/5

• Nasze wartości
  • Nasza wizja i misja
  • Poznaj nasze historie awansów
  • Wspólnie dla Zwierząt​ - Razem dla zwierząt w potrzebie

Nasze wartości

Nasza wizja i misja

Poznaj nasze historie awansów

Wspólnie dla Zwierząt​ - Razem dla zwierząt w potrzebie

• Skierniewice

5. Opinie o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.

Opinie o MAXI ZOO Polska Warszawa

Nie przegap nowości o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.!

Aneta

07.02.2020 16:40

Złożyłam zamówienie w maxii zoo 02.02 nie dość, że zamówienia przyjmują dopiero od kwoty 69zł to do dnia dzisiejszego przesyłka do mnie nie dotarła. Jak zadzwoniłam na infolinię to poinformowano mnie, że przesyłka będzie dostarczona 10 lutego. Kpina normalnie,zeby przez tydzień czasu nie mogli wysłać trzech małych rzeczy typu żwacze i uszy do gryzienia. NIE POLECAM TEGO SKLEPU!!!!
    MM

26.01.2020 22:02

Złożyłam zamówienie 11 grudnia i opłaciłam je z góry na kwotę 108,26 zł. Paczka niekompletna, DHL odmówił doręczenia, paczka wróciła do Maxi Zoo, a ja dostałam zwrot na marne 23,40 zł i mimo tego, że na infolinii obiecują zwrot, ja nic więcej już nie otrzymałam. Na maile nie odpisują, na Facebooku tym bardziej. Czuję się oszukana. Nie wiem, gdzie szukać pomocy i jak odzyskać moje pieniądze. Omijajcie ten sklep z daleka!
    Piotrek Piter

24.01.2020 18:28

Nie wiem jakie 30 lat świętujecie. Paczka zamówiona i opłacona 3 grudnia kurier nigdy się nie pojawił paczka została cofnięta do was a ja dalej nie mam pieniędzy na koncie. Mimo około 40 prób dodzwonienia się może z 3-4 razy udało mi się porozmawiać z kimś a i tak nikt nie umie mi wytłumaczyć czemu nie ma moich pieniędzy z powrotem na koncie. Nie dość ze zapłaciłem prawie 200 zł to przez telefon uzyskałem informacje ze 90 zł zostało zwrócone mi na konto, z czego i tak żadnych pieniędzy nawet tych śmierdzących 90 zł nie zdołałem zobaczyć na rachunku bankowym. Nie jestem zwolennikiem pisania takich wiadomości ale to jest poprostu jakiś cyrk na kółkach a nie sklep zoologiczny który świętuje 30 lat. Kopiuje ten komentarz i będę go wam zamieszczał wszędzie. Aż mnie język świerzbi żeby wam tu pare ku*** posłać. Nie pozdrawiam

20.12.2019 14:22

Mam identyczną sytuację, też od 11.12.......pierwszy raz i ostatni zamówiłam z tej firmy, tym bardziej, że w innych ceny sa podobne. NIE POLECAM!!
    Ula

03.01.2020 22:02

Wydaje mi się że już poniosła Panią fantazja. To jest strona poświęcona opinią pracy w sklepach Maxi Zoo, a nie odnośnie przesyłek sklepu internetowego :)
    Gość

15.01.2020 15:03

Ceny w stacjonarnych takie że lep odpada za ta sama karmę...
    Jan

11.01.2020 07:47

Przestrzegam przed tą firmą Zapłaciłem na konto pieniądze zamawiając produkty za 98,40 zł nr zamówienia (nr 707765005). Wysłałem potwierdzenie wpłaty PD ponieważ dziwnym trafem odsyłane zostały mi maile i nie dokonałem płatności. Do wczoraj starałem się nawiązac kontakt telefoniczny ( brak możliwości połączenia ), milem ( jak w ścianę ), po przesłaniu wczoraj potwierdzenia wpłaty mój mail został zablokowany i ponowne wysłanie maii było już niemożliwe. (usunięte przez administratora)

12.01.2020 06:10

To jest forum dla pracowników. Należy oceniać Maxi Zoo jako pracodawcę. Swoimi opiniami nt sklepu internetowego w szczególności, proszę się dzielić w innym miejscu! Zaśmieca Pan forum bzdurami!
    Kate

15.01.2020 15:00

Dziekuje serdecznie za opinie.Uslyslyszalam reklamę w radio i weszłam na stronę .Polecam stronę Zooplus...zamawiam od dwóch lat karmę dla psa i kota bez zastrzeżeń wszystko Ok.Pozdrawiam.
    Klientka

06.01.2020 07:36

Wiem, że nie jest to strona poświęcona opiniom samej "obróbki wysyłki" i traktowania klienta przez firmę ale skoro już każdy komentuje to co się zadzialo w grudniu. Złożyłam zamówienie na samym początku grudnia, po czym zadzwoniłam na po paru dniach i dostałam informacje że mają "lekkie opóźnienia" ale na pewno do 5 dni roboczych otrzymam zamówienie. Przyszedł 30.12 a wraz z nim zamówienie. Oczywiście zamówienia nie przyjęłam ( na szczęście coś mnie tknęło żeby nie płacić online) w tym momencie sklep pokazał jakie ma podejście do klienta. Oczywiście maja pewnie mnóstwo klientów i gdzieś mają to że ktoś zapłacił - zapłacił to niech czeka. Ale skoro mają tak wspaniałych "konsultantów" to Ci powinni przed wysyłką prawie miesięcznego opóźnienia zadzwonić i zapytać czy klient życzy sobie jeszcze przesyłkę a nie w ciemno wysylaja a nóż może się uda. Nigdy więcej. Pozdrawiam

08.01.2020 06:04

To jest forum dla pracowników. Należy oceniać Maxi Zoo jako pracodawcę. Swoimi opiniami nt sklepu internetowego w szczególności, proszę się dzielić w innym miejscu! Zaśmieca Pani forum bzdurami!

12.01.2020 06:09

Bzdury na tym forum. Uwagami odnośnie sklepu można się dzielić w wielu innych miejscach, to jest forum określające warunki zatrudnienia, a nie problem ze sklepem internetowym ????????‍♀️ Wypada się zaznajomić z tematyką strony, zanim się coś na niej napisze.
    Rafał

09.01.2020 13:01

Witam. Czy mógłby się ktoś podzielić opiniami na temat pracy na magazynie w tej firmie? Podejścia pracodawcy do pracownika? Na jakie zarobki można liczyć w tej firmie?

07.01.2020 16:48

08.01.2020 06:03

AnnaM.

31.12.2019 16:03

Absolutnie nie polecam.Na zamówienie czekałam miesiąc.Na maile nie odpowiadają, dodzwonić się na infolinię zakrawa na cud.A kiedy już się człowiek dodzwoni, to jest traktowany jak (usunięte przez administratora) Z rozmów z tzw.,,konsultantami" nic nie wynika. Nigdy więcej Maxizoo !
    Gabriel

27.12.2019 21:34

Witam. Czekam od 10.12.2019r. 8 dni temu otrzymałem wiadomość, że towar wysłano. Od tego czasu ani towaru, ani kontaktu ze sklepem.
    Jola

26.12.2019 01:53

10 dni i ani słychu, ani widu po zamówieniu. Dwie wiadomości wysłane i nie ma kontaktu z działem obsługi klienta. Nie polecam sklepu, nie wolno tam z góry opłacać zamówień.
    Zawiedziony klient

21.12.2019 18:16

Towar zamówiony 29 listopada 2019r. Do dziś nie dotarł. Brak informacji kiedy wyślą
    Magda

22.12.2019 16:17

To jest strona poświęcona opinią pracy w sklepach Maxi Zoo, a nie odnośnie przesyłek sklepu internetowego :) Przez takie komentarze niepotrzebnie zaśmiecają Państwo stronę.
    Ania

21.12.2019 09:07

Totalna porażka, zamówienie złożone 30.11.2019 do dzisiaj nie doszło,omijajcie ten sklep szerokim łukiem!!!!!!!!!
    Domi

20.12.2019 09:45

Ostatnie moje zakupy w tym sklepie, towar zamówiony 02.12 jeszcze nie dotarł, zero kontaktu a jak juz ktoś odbierze na infolinii zero pomocy i jakiś konkretów. Zrzucają wszystko na black friday :/ masakra
    Paulina

19.12.2019 19:36

Masakra...gdybym wiedziala, ze tak będa wygladac zakupy w tym sklepie, nie zamawiala bym na pewno. Złożyłam zamowienie 11.12.2019r., zaplacilam od razu "Przewalami24", przyszlo na maila powiadomienie ze transakcja zostala zrealizowana i odbiorca otrzymal moja wplate, tymczasem na stronie internetowej sklepu na moim koncie widnieje status zamowienia ''nie oplacono". Kilka dni temu napisalam wiadomosc do sklepu. Nikt nie pofatygowal sie odpowiedziec. Dzisiaj dzwonię na infolinię, automat każe czekać, nikt nie odbiera...to jakas ściema. Mam nadzieje ze w koncu zamowienie zostanie zrealizowane. Odradzam zakupy w tym sklepie. Jestem bardzo zawiedziona i zdenerwowana. Nie wiem jak można tak lekceważyc klienta. Hańba!
    Kate

19.12.2019 16:23

Niestety ale nie jestem zadowolona ze sklepu, duże opóźnienie w dostawie- mogę zrozumieć, ale dlaczego pracownik nie pofatygował się aby napisać choć słowo? Kontakt z3 sklepem żaden, mam nadzieję że kiedyś zamówienie dotrze i nie stracę wpłaconych pieniędzy. Prawdopodobnie to moje pierwsze i ostatnie zakupy
    yolayola

19.12.2019 11:04

Sklep maskara!!!!! omijac z daleka!!! od 05.12.2019 do dziś czyli 19.12.2019 nie otrzymałam zamówienia!!!
    Karma

17.12.2019 22:23

Porazka karma zamowiona 6.12.2019 do 17.12.2019 nadal brak zenada
    Ann

17.12.2019 16:03

Tragedia. 2 tygodnie czekam na przesyłkę. Nie można się do nich dodzwonić na infolinię a na maile nikt nie odpowiada. Już tam nie zamowie
    Becik

17.12.2019 11:01

Masakra dwa tygodnie oczekiwania na przesyłkę . Pół godziny oczekiwania na odebranie telefonu A na koniec pani twierdzi że karma jeszcze nie wyszła z magazynu i nie potrafi powiedzieć kiedy wyjdzie ???? ostatni raz cokolwiek kupiłam w maxizoo

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAXI ZOO Polska?

Kontakt - MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.

Wybrzeże Gdyńskie 6C 01-531 Warszawa

Branże: Ogrodnictwo
    Paweł

23.11.2019 19:24

Tragiczne warunki. Spóźnienia w wypłatach. Szefostwo godne pożałowania. Pracowałem rok. Odpuściłem.

07.12.2019 20:39

NIGDY nie było opóźnienia w wypłacie od laaaaat
    kamila

16.12.2019 22:55

Przykład dla Twojej wiadomości to maxi zoo to DRAMAT!!! po złożeniu i opłaceniu zamówienia dostałam maila z informacją, że są opóźniania w realizacji dostaw Czekam na przesyłkę 10 dni; po tel na infolinię dostałam od Pani odpowiedź , że przecież mogę zrezygnować.... DRAMAT!!! Zgłoszę sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta, że firma nie informuje na swojej stronie o opóźnieniu w dostawach!!!!
    andy

16.12.2019 13:57

nie polecam zbyt dlugie terminy dostawy
    Although

11.12.2019 23:49

Jak prezentują się godziny pracy?
    Mateusz

29.11.2019 13:49

Praca jak każda inna ;) możliwość awansu i rozwoju na wyższe stanowiska na pewno jest sporym plusem. Minus to zdecydowanie za niskie zarobki. Praca ciężka fizycznie. Zdecydowanie jest to zajecie dla zapaleńców, osob interesujących się branża zoologiczna.

20.08.2019 21:40

Pracowałam w Maxi Zoo dość długo i jedyne co mogę dodać to że nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Zarobki? To jakieś nieporozumienie... dodając to że masz zakaz rozmów na temat wypłaty z innymi pracownikami- powód? To że każdy zarabia inaczej a mężczyźni maja płacone więcej. Nie dość że zarobki są beznadziejne to BARDZO NIE POLECAM PRACY w Milanówku (pozdrawiam cieplutko) przychodząc tam do pracy jedyne co możesz zrobić to uciec szybciej niż zdążysz wejść. Atmosfera między pracownikami wygląda tak że są utworzone grupy, i albo jesteś w tej grupie gdzie cię lubią albo w tej grupie gdzie jesteś najgorszym sortem. Pracownicy którzy przychodzą do pracy maja robione pod górkę, bądź maja podkładane świnie pod nogi. Kierownik nie kontroluje to co się dzieje między pracownikami, a dochodzi do incydentów karalnych. Utrudnianie pracy, wyzywanie pracowników przez osoby funkcyjne, naśmiewanie, poniżanie... to tylko mały stos tego co was tam czeka. Jedyne plusy? To ze osoby funkcyjne rozdają przeterminowana karmę i biorą sobie ją hurtowo do domu :)

14.09.2019 07:59

Czy istniała? Wydaje mi się ze owszem. Załodze przydał by się inny kierownik ale to uszczęśliwiło by osoby funkcyjne, które jak uważam są toksyczne dla całej załogi
    Miałemtamszkolenie

22.11.2019 14:54

Jeśli dalej pracują tam te same osoby co pracowały 2 czy 3 lata wstecz to zgadzam się z opinią :) Albo jesteś w grupie w której Cię lubią albo jesteś gnojony na każdym kroku. A jeśli chodzi o wypłaty mężczyźni mają więcej pewnie ze względu na to że są tam od dźwigania a kobiety od przenoszenia lekkich rzeczy :)

09.11.2019 17:42

Czy w Maxi ZOO Polska Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?

13.11.2019 12:06

Są. Poza szkoleniami są również do zrobienia elearningi.
    MaxiZuo

15.08.2019 01:50

Warto spróbować - zorganizowana praca, ale po pół roku robi się monotonna. Praca dobra dla początkującej osoby, chcącej zdobyć doświadczenie, studenta, ewentualnie osobie jeszcze na utrzymaniu rodziców. Praca w maxi zoo   Opis stanowiska doradca klienta Praca na najniższym stanowisku polega w skrócie jak w każdym sklepie na obsłudze i staniu na kasie. Poza pewnymi parametrami do wykonania... Odróżniającym od innych sklepów jest obsługa klienta według karty oceny, która jest przeprowadzana kontrolnie do dwa tygodnie przez kierownika lub zastępcę kierownika, raz na miesiąc przychodzi tajemniczy klient i gdy się uda na 100% cała załoga dostaje premię kwartalną około 100 brutto. Poza tym premie się dostaje trzy – wypłacane kwartalnie – za sprzedaż marek własnych, tajemniczy klient, a także średni paragon. Jak zostaną normy wyrobione to około 100 brutto na miesiąc. Karta oceny w skrócie polega na zadaniu przynajmniej trzech pytań otwartych, zrobienie pogłębionej analizy potrzeb, przekierowanie klienta na inny dział produktowy, żeby dokonał zakupu jeszcze innego produktu niż po który przyszedł, a także poinformowaniu o markach własnych itd. Podstawa 100-200 zł brutto większa od najniższej krajowej.  Jest duża presja na tzw. Niezbędniki, dobra zabawa dopóki niestety ktoś nie przychodzi i nie każe Ci ich robić do najtańszej karmy na sklepie. Niezbędnik to 10% na 7 różnych produktów z każdej kategorii. Panuje trochę taka jakby kryptokomuna, nie można mówić co się naprawdę myśli, firma narzuca że wszystko jest pozytywne, gdy jakieś parametry spadają – są wdrażane tzw.systemy naprawcze.   Paca jest monotonna, co chwilę przychodzą tzw.planogramy i trzeba przekładać całe regały w lustrzanym odbiciu, albo zmieniać cenówkę z lewej na prawą stronę itd.czasem to jest bardzo absurdalne. Przychodzi kontrola z góry, trzeba najlepiej co dwie minuty podlatywać do tej samej osoby i najlepiej na cały głos krzyczeć „Czy jej coś doradzić”, żeby było to widoczne że jest obsługiwana, co jest dziwne ponieważ e-lerningi mówią : „Daj klientowi czas, aby zorientował się, co oferuje Twój sklep. Zwróć się do niego otwarcie i z uśmiechem, gdy zauważysz, że czegoś szuka lub po ok. 2–4 minutach. Obserwuj dyskretnie klienta i dostosuj się do jego profilu.” Co świadczy może że jednak standardy w większości nie pochodzą z niemieckiego Fressnapfa, lecz z Tchibo.   Wady -pensje pracowników to temat tabu -średni narzucony paragon, który trzeba wykonać za niezbędniki nie wynosi tyle co premia za niego, jest o wiele mniejsza niż sam ten parametr -na szczęście jest bon na marki własne, jeżeli się wykona ich ilość narzuconą na sklep (np. trzeba zrobić 30 niezbędników za średnio 400 zł za to dostaje się 100 zł bon na marki własne) -manipulacje między stanowiskami (na szkoleniach rozwojowych uczą stanowiska kierownicze jak pracownikowi dać mniej i żeby więcej robił) -cały dzień oprócz przerwy na nogach  -systemy operacyjny na kasie i w biurze jest taki jakby stanął w erze Windowsa XP -brak bonów, premii, prezentów na święta, brak wolnego w wakacje i dofinansowania do wczasów Zalety -brak zwierząt -odpowiednie wielkości klatek -przerwa 30 min -rabat pracowniczy na marki własne 50% (limit 400 zł po, 800 zł pierwotnej kwoty) – niestety już zdążał zmaleć :P -trzy szkolenia wliczane w czas pracy -umowa o pracę   Zależne -atmosfera na sklepie zależy od kierownika
    Asia

12.11.2019 19:29

Przerwa 30min? My mamy 10-15"min i zawsze trzeba przeczytać w tym czasie albo nowego maxinewsa albo nowe procedury
    Kelnerka

07.11.2019 20:33

A co jest trudnego w zrozumieniu, że to forum z opiniami o pracodawcy i warunkach zatrudnienia, a nie o sklepie? Nikogo tutaj nie obchodzi Twoje akwarium.
    Pracuje

06.11.2019 10:30

Zawsze bawi mnie to że opinie wstawiają głównie ludzie zwolnieni i sfrustrowani. Więc dla odmiany ktoś komu niedawno minął rok pracuje i dalej będzie pracować bo jest zadowolony. Firma stawia na pozytywną atmosferę w biurze i na sklepie co da się odczuć każdego dnia. Szkoli swoich pracowników co aktualnie robi mało firm większość wymaga samodzielnego zdobywania wiedzy. Są drobne konkursy które są miłym dodatkiem do pensji. Polecam firmę szczególnie osobą które są zafascynowane światem zwierząt, można tu połączyć pracę z pasja.

07.11.2019 16:24

Pracuje ponad 2 lata i zgadzam się z Tobą :)
    ganc69

31.10.2019 20:34

Jakim cudem ten psedosklep jeszcze istnieje to nie mam pojecia. Podam ich do sadu bez zmrużenia oka. Musialem alarmowo kupic karme bo poltorej tygodnia jest im za malo na dostawe. Ze Stanow szybciej paczki dochodza.
    niktnicniewie

04.10.2019 00:31

Hej. Planuję złożyć aplikacje do maxizoo. Czy może ktoś z pracowników wypowiedzieć się o pracy tam i o zarobkach na stanowisku sprzedawcy?

10.10.2019 23:49

Pracuje po 8h :) jeśli np. W weekend jesteśmy dłużej bo wiekszy ruch to innego dnia mamy oddane godziny

28.10.2019 23:04

Nie wiem, ale wątpię. W grafiku ma się zgadać ilość godzin przepracowanych w miesiącu. I raczej kierownicy tego pilnują. Wiadomo w jakiejś awaryjnej sytuacji może i jest taka możliwość. Ale zazwyczaj masz 8h. Jeśli w jeden dzień 10h, to w inny np. 6.
    Czarna

21.10.2019 18:55

Najgorszy sklep z jakim sie spotkalam dosyć że zamówiłam akwarium czekałam 3 tygodnie dojechalo pekniete ponieważ źle zapakowali. Po rozmowie z konsultantem czekam już 3 tygodnie na zwrot pieniedzy paranoja nie życzę nikomu zakupów w tym sklepie żenada.
    Niezatrudniony

17.09.2019 15:43

Obiecali pracę jak złożyłem wypowiedzenie u dotychczasowego pracodawcy, zostałem poinformowany iż mnie nie przyjmą......
    Noname

18.09.2019 13:21

Niestety nie jestes pierwsza osoba, ktora dostala propozycje pracy i ostatecznie nie zostala zatrudniona
    Maxikit

25.04.2019 09:16

Jeśli pójdziesz tam do pracy jesteś człowiekiem od wszystkiego.. czasem na zmianie potrafią być 4 osoby i co z tego jak wszyscy siedzą na zapleczu na telefonach i nic nie robią. Osoby funkcyjne uważają że ich praca polega tylko na siedzeniu przy komputerze. Praca doradcy? Śmieszne przez tydzień możesz stać na kasie dzień w dzień gdyż inne osoby będą twierdziły że ich stanowisko jest wyżej i nie muszą stać na kasie :) Niektórzy uważają się za koordynatorów którymi nie są i będą wmawiać że musza siedzieć na zapleczu robić zamówienia a gdy wchodzisz na zaplecze nagle okazuje się że siedzi ta osoba na telefonie :) Kierowniczka? Haha gdy nie zna się przepisów trudno nim być i to kolejna osoba która rządzi wszystkimi a sama nic nie zrobi tylko grzeje tyłek :) Teraz przynajmniej wiem czemu ludzie nie chcą pracować w tej firmie jedna wielka kpina i (usunięte przez administratora):)
    Bubla

05.09.2019 23:04

Zgadzam się!!!
    Bubla

29.08.2019 19:42

Cześć mam do was pytanie, bo ja sama gapa nie zauważyłam w umowie, jak czytaliscie umowę maxi zoo, czy było coś napisane na temat odpowiedzialności materialnej? Lub czy pytał się ktoś kierowniczym czy coś takiego obowiązuje? Bo ja niestety ta ważna kwestie pominelam... A parę dni temu przyszło mi do zapłaty jak się nie zgadzało w kasie... Naszczescie grosze, ale mieliście takie przypadki?

29.08.2019 21:54

U nas jak kasjer liczy swoją kasetke i brakuje to powinien dołożyć ale całe szczęście raczej jak brakuje to do paru groszy. Dziwne że masz dołożyć jak to nie od razu A wiesz po kilku dniach

29.08.2019 21:55

Aaa źle zrozumiałam . Jak dowiedziałaś się od razu to tak, powinno się oddać

07.07.2019 15:23

Ja pracuję już dość długo i wiadomo, że są lepsze i gorsze dni. Uważam, że wiedza jaką musimy posiadać jest ogromna, ale jak kogoś to interesuję, to powinna być przyjemność. A nie wyobrażam sobie żeby osoba pracująca w takim sklepie robiła to bez pasji. Atmosfera? Zależy gdzie się trafi i jakie ma się osoby w zespole. Targety są do zrealizowania jeśli przyłoży się do tego cały zespół. Jedno co mogłoby się zmienić to faktycznie większe wynagrodzenie.
    zajączkowa

06.07.2019 10:25

Osoby biorące udział w rekrutacji i rozważąjące pracę dla Maxi Zoo proszę o poważne potraktowanie opinii przedmówców:))) Jestem pracownikiem jednego ze sklepów w Małopolsce - jeszcze, ponieważ złożyłam wypowiedzenie umowy. Powód: wymaganie nieadekwatne do zarobków; praca dla osoby mieszkającej z rodzicami gotującymi obiadki:))) Nie polecam osobomo wynajmującym mieszkania, bez finansowego wsparcia. Minimalna pensja plus sto jeśli się poszczęści, premie to baśnie z tysiąca i jednej nocy, niemożliwe do spełnienia targety i braki jakichkolwiek podwyżek frustrują zespół. Duża rotacja, żadnych bonusów na święta, tzw. wczasów pod gruszą itd. itp. Zwykle bardzo przyjazne zespoły, koleżeńska atmosfera między przełożonymi a pracownikami - co z tego jeśli ciężko mi wygospodarować piniążki na leczenie kanałowe zęba. Wciskanie klientowi bezsensownych produktów albo żałośnie źle wykonanych gadżetów byle tylko podnieść wartość paragonu. Rezygnuję z żalem, ponieważ pochwał z jakimi się spotykałam (zwykle angażuję się w pracę, taki już mam charakter) i moich starań pracodawca nie zrobił nic żeby zatrzymać mnie w firmie.

06.06.2019 11:18

MAXI ZOO WROCŁAW - Borowska Witam, praca na Borowskiej to jakiś koszmar i to głównie ze względu na kierowniczkę Honoratę. Najgorszy typ przełożonego. Zrezygnowałem z pracy po okresie próbnym, bo nie widziałem sensu współpracy z kimś kto nie rozumie podstawowych zasad panujących w firmach, sprzedaży i marketingu. Pani kierownik odstrasza swoim nachalnym podejściem większość klientów, którzy się później skarżą, że spokojnie nie można zrobić zakupów. Wchodząc do sklepu pytają czy jest „szefowa” i jeśli jest to wychodzą, by wrócić później jak pani H. wyjdzie do domu. Najgorsze, że nie potrafi się wstawić za pracownikiem kiedy przyjeżdża Regionalna i kierowniczka sama donosi na wszystkich pracowników. Takiego braku lojalności chyba nigdzie nie uświadczyłem. Podziękowałem za współpracę, a szkoda bo super ludzie tam pracowali i fajni klienci kochający zwierzęta. Gdyby nie zastępca kierownika Agnieszka sklep totalnie nie potrafiłby funkcjonować, bo to ona odwala 80% całej roboty, która należy w kompetencjach kierowniczki. Powodzenia wszystkim obecnym pracownikom, życzę Wam jak najszybszej zmiany kierownika.
    Bajka

05.07.2019 23:27

Miałam okazję poznać Honorate i troszkę przesadzasz. A poza tym to po pierwsze ulica się nie zgadza bo sklep jest na ul. Bardzkiej... więc nawet wątpię, że tam pracowałeś...
    Zainteresowany

08.05.2019 22:55

Witam, pracował ktoś może sklepie w lesznie ? Można liczyć na jakiekolwiek opinie ? Po przeczytaniu opinii czuje się z lekka zawiedziony, ale może w różnych miastach wygląda to inaczej.
    Halinka

14.05.2019 13:41

Na nowym sklepie przez pierwsze kilkanaście dni rozkładasz towar. Na cały sklep, do otwarcia. Czyli niby jesteś sprzedawcą, ale nie nie, jesteś jesteś od przerzucania towaru z palet na półki. Ja na prawdę nie polecam pracy tam. Ekipa to głównie albo młodzi ludzie, którym pasuje praca za minimalną czy tam minimalną + 50zł albo osoby, które tam pracują X czasu i boją się zmienić pracę. Fajna ekipa na sklepie... Fajnie się narzeka jak robią z nas ludzi do wszystkiego za marne pieniądze. Aaaa przepraszam PREMIE BONUSY DODATKI! Kto z pracujących ostatnio widział większą premię, niż 50zł NA KWARTAŁ? "Spoko benefity" - mydlenie oczu... Takie są te bonusy, które obiecują niecałe 20zł na miesiąc. Albo możesz sobie wziąć karmę po terminie do domu jak masz zwierzaka. Dobre opinie piszą osoby na wyższych stanowiskach. Kierownik, zastępca kiero - oni mogą siedzieć w biurze i udawać,że całą zmianę robią zamówienia. Takie zamówienia, że centrala i tak wysyła co chce. Brakuje towarów, które sprzedają się najlepiej. Brakuje towarów z gazetek. Idą na rękę z grafikiem? Tak, można się dogadać. Ale jak już ktoś wspominał - jak coś się na sklepie nie zgadza, a nie zgadza się często - siedzisz. Siedzisz do późna, do 23 na przykład albo i później. Dopóki nie znajdziecie błędu w rozliczeniu. Nikt za to dodatkowe siedzenie nie płaci. A następnego dnia cyk do pracy na 8:30. Zatrudniasz się jako sprzedawca, kim na prawdę jesteś? Jaki masz zakres obowiązków? Kasjer i odpowiedzialność za kasę (nie zgadza się - dokładasz z wypłaty), sprzątaczka - myjesz wszystko, od zwierzęcych odchodów, przez mycie podłóg i kibla na zapleczu, po warstwy kurzu z karm na półkach, magazynierem i rozkładaczem towaru - przyjechało 17 palet? Trzeba tyle rozładować, ile przyjechało. Palety puszek, ogromne worki karm, kosze drobiazgów - Ty za to odpowiadasz. Dodatkowo musisz mieć ciągle uśmiech na twarzy, obsługiwać Klientów zgodnie ze standardem firmy (pytania otwarte, dodatkowa sprzedaż, wywiad na temat zwierzaka w czasie zakupów). Czy warto tam pracować? NIE. Lepiej iść na magazyn czyli robić w sumie taką samą robotę i tez pracować w weekendy + pon-pt za 2500 na rękę. Albo za tyle, ile daje Maxi czyli minimalną + 50zł BRUTTO oczywiście iść jako pomoc do biura, kserować dokumenty w ciszy i spokoju. Bez strachu o tajemniczego klienta, bez świecenia oczami bo brakuje towarów, bez słów "Witamy w maxi zoo!" które do dziś mi się po nocach śnią. Praca TOTALNIE nie adekwatna do wynagrodzenia. Plus co mnie najbardziej śmieszy - można dostać ochrzan za inny kolor spodni, niż czarne. A koszulki i bluzy, które dostajesz na przyjęciu są od innych pracowników. Przy odejściu musisz oddać te ciuchy, w których pracowałeś/aś. Jeszcze jeden minus Maxi - ogromne kolesiostwo na sklepach. Kierowniczka jest Twoją koleżanką, rodziną? Masz dokładnie taki grafik, jaki chciałaś. Nie musisz robić nic, tylko stać i się uśmiechać. Podpadłeś kierowniczce? Idziesz robić porządek na magazyn. Czekam tylko, aż ktoś spadnie z tych ich drabin rozkładanych i zrobi sobie krzywdę. Półki pod sam sufit, regały wysokości 4metry, może więcej. Nawet kasku nie dostaniesz, nie mówię juz o obuwiu roboczym.
    bajka

05.07.2019 23:16

W Lesznie sklep dopiero się otwiera, za to Kierownik przesympatyczny :)
    zrezygnowana

05.04.2019 18:15

Powtórze to co mówi większość. Zarobki marne, wymagania duże. Kompleksowa wiedza, uśmiech na ustach, witanie klientów przy drzwiach jak w ekskluzywnej restauracji. Kasjer pracuje na systemie pełnym błędów. Potem klienci wracają z paragonamj, bo coś sję nie zgadza i dostaje sję kasjerowi. Dochodza coraz to nowe obowiązki, niepraktyczne pomysły marketingu. Potem wpada kontrola i wszystko jest nie tak. Jest nie tak, bo na zmianie są 2 osoby, jedna szaroie się z dostawą na zaple zu, a druga próbuje obsługiwać kasę i klientów na sklepie jednocześnie. O pracowników się nie walczy, nawet dobrych. Bardzo duża rotacja.

30.06.2019 11:46

Oj tak, sprawę systemu zgłaszałem już parę razy kierownikowi bo najzwyczajniej w świecie system albo okrada klientów, albo sklep bo sam gubi się w aktualnych promocjach i zniżkach. Ogólna funkcjonalność jakby na szybko robił to jeden przeciętny licealista interesujący się po godzinach informatyką. Najlepsze jest zdziwienie i nagły szok co parę miesięcy, gdy okazuje się, że sklep zarabia mniej niż powinien i kontrole transakcji momentami tylko po to , żeby po dłuższym czasie wyjaśniania sprawy znowu wszystko olać xD Jeden wielki żart.

Zostaw merytoryczną opinię o MAXI ZOO Polska Sp. z o.o.