Wojas

Koszalin - Wojas Trade

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Wojas S.A.

Opinie o Wojas Nowy Targ

Nie przegap nowości o Wojas S.A.!

Wojas S.A.

14.09.2018 14:14

Szanowni Państwo,

jesteśmy firmą otwartą na opinie zarówno obecnych jak i byłych pracowników. Śledzimy treści pojawiające się na forum i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki.

Prosimy jednak pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawa. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię, propagujących faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa. Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora.

Przypominamy, że we wszystkich niepokojących Państwa kwestiach, możecie kontaktować się z nami bezpośrednio pod adresem e-mail: wojas@wojas.pl

Serdecznie pozdrawiamy,

WOJAS S.A.
    VooDoo

29.04.2026 10:27

Klimat w sklepach Ok, ale jeżeli chodzi o pracodawcę to już inna kwestia. Jeżeli firma jest otwarta na opinie to dobrze. Braki w środkach do czyszczenia 150 zł to raczej mało na utrzymanie porządku , papier do drukarki pod wydział , zakupy produktów kupione w innym sklepie i oddane w innym są liczone na minus sklepu który przyjął, taki sklep a herbaty dla pracowników nie ma , choć nie ma wymogu ,ale myślałem że taki sklep znany to i standard wysoki. Wiele innych minusów. Również najniższa krajowa to żaden luksus .Pracodawco pamiętaj że Twoje sukcesy to praca ludzi nie Twoja .
    #ObslugaKlienta
    Paweł

10.06.2026 06:29

Dzień dobry, Pani prowadząca rekrutację w Poznaniu obiecuje kandydatom do pracy informację zwrotną, a później ani nie oddzwania, ani nie wysyła maila. Bardzo nieprofesjonalne.
    Agnieszka

09.04.2025 17:23

Polecam. Stabilność zatrudnienia, wypłata zawsze na czas. Stabilna firma. A pracować trzeba, jak wszędzie.
    Gonia

21.10.2025 11:50

To prawda, dla mnie też akurat najważniejsza jest atmosfera tak na codzień w miejscu pracy
    On

11.01.2026 02:10

Kierownik salonu wpisuje sobie godziny bez pokrycia logowania

12.02.2025 13:13

neste

03.10.2025 00:00

te premie w salonach to z mojego doświadczenia nigdy nie było nic trudnego raczej spokojnie wpadały
    neste

03.10.2025 00:01

wiadome że na początku jak zaczynasz to może się nie udać w pierwszym miesiącu, ale dla kogoś kto chwile popracował to nie jest duży problem :)
    szmerko

06.06.2026 14:52

Jak oceniacie ogólną atmosferę w firmie?

Cieniowanie

08.06.2026 02:04

według mnie nie da się przewidzieć. Ktoś może trafić na fajny zespół, a inny już mniej, więc nie da się tego uogólnić do całej firmy

14.06.2026 10:01

Mam pytanko czy firmą Wojas jest odpowiedzialność materialna za rzeczy które (usunięte przez administratora) wynosi i czy to prawda że pracuje się na swoje konto może mi ktoś wyjaśnić dziękuję bo zastanawiam się nad podjęciem pracy .Czy praca jest ciężka fizycznie dziękuję za odpowiedź
    Roztok

22.04.2026 14:45

Pracuję tu już jakiś czas. Warunki są wporzo, kasa nie jest zawrotna, ale nie jest źle, da się z tego żyć. Rekrutacja przeszła gładko, spoko atmosfera, konkretne pytania bez zbędnych ceregieli. Ogólnie jestem dość zadowolony.
    wąwóz

24.04.2026 10:34

szczerze mówiąc, jest tu całkiem spoko. Atmosfera w zespole jest luźna i można się dogadać. Ciekawe, czy nowi pracownicy też to odczują

14.06.2026 08:43

Mam pytanie czy odpowiedzialność materialna jest . Czy to prawda że pracuje się na siebie w sensie swój kod .
    geralt

05.06.2026 13:12

są szkolenia dla nowych, czy raczej rzucają na głęboką wodę? na rekrutacji są jakieś zadania, czy zwykła rozmowa, jak to wygląda ?
    spot

07.06.2026 01:01

Na rekrutacji faktycznie głównie rozmowa, zadania zdarzyły się tylko u mnie przy kierowniku. Co do szkolenia, to nie rzucają na głęboką wodę, raczej stopniowo ucza co i jak w salonie

calmripple

07.06.2026 05:27

Co do tych zadań na rekrutacji, u mnie to było raczej luźne podejście, głównie rozmowa bez większego sprawdzania. Za to z tym rzucaniem na głęboką wodę ze szkoleń przesadzają raczej krok po kroku uczą podstaw w salonie
    rozi

03.06.2026 11:30

Gdzie najprędzej znajdę jakieś aktualne ogłoszenia o pracy? Tyle teraz stron z ogłoszeniami, że już się gubię…
    Zawiałow

03.06.2026 20:17

Pracuj. olx. Raczej nie szukałabym dalej bo pewnie i tak coś znajdziesz tam
    Dulla

04.06.2026 06:18

Gdziekolwiek by to nie było to i tak dotrze w to samo miejsce to żadna różnica w praktyce.
    przymgła

02.06.2026 13:06

Jak wygląda kolejny etap rekrutacji? Czy to rozmowa z przełożonym, czy jakieś zadania praktyczne? Pytam, żeby się lepiej przygotować.
    Cloudshore

02.06.2026 22:08

Chyba że jako zadanie praktycznie macie na myśli dzień próbny, to tak. Jakoś musza sprawdzić czy się człowiek nadaje.
    sog

03.06.2026 12:45

dzień próbny? masz nam myśli jeden dzień faktycznie czy chodzi ci jednak o okres próbny na 3 miesiące przykładowo?
    kruk

25.05.2026 19:11

Najgorszemu wrogowi nie życzę trafienia do wojasa! ( a na pewno nie do pewnego salonu w galerii K.). Kierowniczka nawet nie pofatygowała się żeby zrobić mi szkolenie za to miała pretensje że nie umiałam obsługiwać klienta (było to moje pierwsze 10 minut w tej pracy, bez żadnego przeszkolenia, nie pokazała mi nawet sklepu i tego które buty gdzie leżą). Źle wypowiadała się o klientach nawet wtedy kiedy byli na sklepie i mogli to usłyszeć. Był zakaz wystawiania paragonów jeżeli ktoś kupował samą papierową torbę bo kierowniczce spadły by jakieś chore wskaźniki (przypominam że coś takiego nie jest legalne i można za to dostać karę pieniężną ale kierowniczka miała swoje zasady). Było też kilka sytuacji że podczas inwentaryzacji nie mogłyśmy się czegoś doliczyć a ona rzucała tekstem (usunięte przez administratora) jak nie znajdziecie to ja na pewno nie będę za to płacić,,. Jechanie po byłych pracownikach to była norma, nazywanie ich złodziejami, wymyślanie że ten coś na pewno ukradł, ten coś zgłosił. Generalnie każdy zły tylko ona święta. Obserwowanie pracowników na kamerach, zakaz rozmów na sklepie z innymi pracownikami (!!), jedna 30 minutowa przerwa na 13 godzin stania(!!). Oprócz tego ciągle wszystko było źle. W pewnym momencie bałam się tam przychodzić bo każdego dnia wychodziłam z płaczem. Szczytem wszystkiego było jak zaczęła na mnie krzyczeć na zapleczu. Odeszłam stamtąd jak najszybciej. Do dzisiaj jak myślę o tej pracy z nerwów boli mnie brzuch, przez rok bałam się przejść obok tego g*wno wartego salonu. NIE POLECAM!!
    Kto pyta nie błądzi

31.05.2026 09:45

Kraków?
    Myszka

01.06.2026 06:56

Może Galeria Krakowska? Nie polecam.
    Dd

10.05.2026 12:41

Nie polecam, praca w tej firmie to strata czasu, nic więcej.
    xyz

08.05.2026 20:00

Porażka, o premii zapomnijcie. Ktoś przyjdzie ze zwrotem to waszej premii już nie ma. Stawiają sklepy w słabym miejscu a później na kamerach i z góry jęczą że jak to możliwe. Czas zatrudnić dobry marketing a nie oczekiwać od pracowników darmowej promocji.
    #PracownikSklepu
    ZMojejPerspektywy

08.05.2026 13:52

Moje doświadczenie związane z pracą w tej firmie było trudne. W moim odczuciu brakowało szacunku do pracowników, szczególnie jeśli chodzi o komunikację i sposób zarządzania. Często oczekiwano wykonywania wielu zadań jednocześnie, w bardzo krótkim czasie, co powodowało duży stres. Miałam też poczucie ciągłej presji i braku przestrzeni na odpoczynek czy złapanie równowagi. Jeśli chodzi o monitoring, w moim przypadku miałam wrażenie, że kamery były wykorzystywane do bieżącej kontroli pracy i oceny pracowników, co było dla mnie dodatkowym źródłem stresu. Moim zdaniem problematyczna była również sytuacja związana z premią po zakończeniu pracy. Po zamknięciu miesiąca i zrealizowaniu wszystkich obowiązków, spodziewałam się otrzymania premii kierowniczej. W moim przypadku oba salony osiągnęły założone cele na poziomie 100%. Ostatecznie jednak premia nie została mi wypłacona. W rozmowie zostało mi przekazane, że decyzja była związana m.in. ze sposobem złożenia wypowiedzenia oraz oceną mojej pracy. Była to dla mnie trudna i niezrozumiała sytuacja. Dlatego z mojej perspektywy warto bardzo dokładnie dopytać o warunki przyznawania premii oraz zasady obowiązujące przy zakończeniu współpracy. To jest wyłącznie moje osobiste doświadczenie — możliwe, że inni pracownicy mają inne odczucia.
    #PracownikSklepu
    Kandydatka

06.05.2026 00:05

Powiecie mi ile brutto na start otrzymuje kierownik sklepu? Czy jest premia od obrotu? Zastanawiam się czy w ogóle brać udział w rekrutacji, bo w ogłoszeniu nie ma konkretów.
    #KierownikSklepu
    Viper

24.04.2026 14:01

Ile trwa tak mniej więcej proces rekrutacyjny od wysłania CV? Ktoś kojarzy może?
    VEIL

27.04.2026 09:12

Z tego co pamiętam, nie trwa to jakoś ekstremalnie długo, ale wszystko zależy od kalendarza rekrutacyjnego. Jaką stanowisko cię interesuje
    Cichomrok

20.04.2026 15:33

Trzeba mieć doświadczenie czy Świeżaka też przyjmą?
    ZapisZBoku

20.04.2026 12:44

Ktoś ostatnio przechodził rekrutacje ? Spora jest konkurencja jeśli chodzi o rekrutacje ?
    RealnyGłos

15.04.2026 10:49

Kontakty pracowników z szefostwem są na dobrym poziomie?
    Zaszron

16.04.2026 09:59

Relacje z szefostwem są na poziomie, da się spokojnie ogarniać sprawy.
    Windhollow

20.04.2026 11:59

Wydaje mi się, że w firmie panuje dość otwarta atmosfera. A ty na jaki dział aplikujesz?
    Rozświetl

13.04.2026 12:12

Obowiązują tu też premie frekwencyjne? Bo w niektórych firmach to całkiem fajny motywator. Dobrze wiedzieć, jak to wygląda tutaj.
    półświat

15.04.2026 08:31

Nie ma premii frekwencyjnej, ale są różne inne premie uznaniowe. Można się więc zmotywować do lepszej sprzedaży
    Cieplak

15.04.2026 08:57

Premie frekwencyjne to nie jest standard tutaj, ale jest sporo innych bonusów. A na jaki dział aplikujesz?
    była pracownica

27.03.2026 10:34

Czy nadal kierownik ma najniższą krajową lub 100 zł więcej czy coś się zmieniło? Czy pracownicy, którzy pracują tam lata mają jakieś dodatki ?
    #KierownikSklepu
    ex

07.04.2026 08:18

Dodatki? Po kilku latach możesz dodatkowo wykonywać obowiązki kierownika, na zasadzie "skoro nie ma go na zmianie to ty to zrób" i tak kilka razy by z uznano cię po cichaczu za DARMOWEGO zastepce. Ucinali godziny by być samemu kilka godzin wiec teoretycznie masz dodatkowo zadań dla dwóch za tą samą wypłatę. Takie to były dodatki.
    była pracownica

08.04.2026 14:50

Myślałam, że po latach zmienili swoją politykę i wprowadzili jakieś dodatki na pracowników z dłuższym stażem. Bo tak na prawdę jak ktoś nowy przychodził miał prawie tyle samo lub tak samo jak pracownik co pracował tam lata. Dlatego dużo osób się pozwalniało, oczywiście są inne powody: nierealna sprzedaż, brak ubrania firmowego, regionalna, kradzieże w sklepie czy zazdrosne koleżanek o utarg i inne. Praca może nie była zła, ale jej polityka straszna.
    Breezestill

28.03.2026 12:39

Gdzie mieści się główna siedziba firmy? Jest gdzie zaparkować? Pytam, bo nie ukrywam, że dojazd to dla mnie spora kwestia. Czasem miejsca niby są, ale w praktyce trzeba parkować kilometr dalej.
    Nimbus

29.03.2026 22:00

a jak to z tym parkowaniem? są jakieś miejsca blisko, czy raczej trzeba się liczyć z dalekim marszem?

25.03.2026 08:48

dimmorning

26.03.2026 11:07

rekrutacja to zazwyczaj jedna rozmowa, chyba że chcesz na kierownika, to może być 1 lub 2 spotkania.
    zamglaczek

26.03.2026 11:55

z tego co słyszałem, to dwa etapy są w przypadku kierowników, a dla sprzedawców wystarczy jedno
    łagodnik

23.03.2026 15:22

Jak sprawa wygląda z przerwami, tak jak w kodeksie pracy czy jakoś inaczej jest to rozwiązane?
    zasmużka

24.03.2026 10:47

nie wiem jak w innych miejscach, ale u nas przerwy są zgodnie z kodeksem. jak jest zmiana to standardowe 15 minut na przerwę, a czasem dodatkowo dłużej jak się uda
    PamiętnyKoment

25.03.2026 08:26

z tego co słyszałem to raczej tak jak w kodeksie, czyli nie ma tragedii. A jakieś specjalne zasady są w waszej firmie
    Softember

23.03.2026 08:12

Czy mogę się spodziewać jakichś konkretnych pytań na rozmowie o pracę?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojas?

Kontakt - Wojas S.A.

Szewska 8 34-400 Nowy Targ

REGON:120415969

Branże: Moda, projektowanie

Zmierz

19.02.2026 13:46

Powiedzcie szczerze, jaka jest jakość waszych produktów? Tak od strony pracowniczej patrząc? Bo wiadomo, reklama swoje, a codzienność swoje. Jest się czym chwalić, czy raczej przeciętnie?
    Mistwovenly

20.02.2026 23:33

jak to wygląda z perspektywy pracowników? słyszałem różne opinie o jakości, ale chętnie posłucham co wy na ten temat sądzicie
    Kori

21.03.2026 22:51

Jakoś butów bardzo spadła, na starcie jak buty przychodzą na dzień dobry są niedociągnięcia produkcyjne jakby nie było kontroli jakości, umazane klejem, nie domalowane, a na domiar złego w tym sezonie 2025/20226 buty ciemne brązowe które są jako nowe to te same buty które były sezon wcześniej jaki jasny brąz. Klienci po miesiącu czasu buty na reklamacje oddają bo żywcem farba schodzi. Wojas mało co szyję sam tylko ma już w Chinach swoich ,, podwykonawców " więc jakość niedługo będzie jak CCC . Wiemy że firma chce się rozwijać i poszerzać asortyment ale szyjąc bubel traci klientów. Pracuje w galerii gdzie jest też Ryłko . Mamy bardzo dużo klientów którzy od nas odeszli do nich, jednak jakość robi swoje a dobrego piękne kolory i modele.wojasa ratują jeszcze rabaty bo rylko ich akurat nie daje.
    Slowbloom

18.03.2026 13:17

Ja pracowałem dla firmy przez 4 lata. Teraz mam coś swojego. Powiem tak – te 4 lata to była szkoła życia, bo nie powiem, że było łatwo. Z drugiej strony teraz na swoim czuję się dużo bardziej pewnie i naprawdę z perspektywy tych lat doceniam to doświadczenie. Fajnie, że ktoś napisał z dystansem i uczciwie. Widać, że sporo można się tam nauczyć, nawet jeśli nie wszystko było idealne.
    Quietemberly

19.03.2026 08:39

no wiesz, każdy ma swoje doświadczenia. u mnie też były wzloty i upadki, ale sporo się nauczyłem przez te lata.
    Starfieldy

20.03.2026 08:55

fajnie, że tak mówisz. a co konkretnie dało ci to doświadczenie? chętnie posłucham.
    trawa

16.03.2026 11:13

Czy jest tutaj jakiś rodzaj dofinansowania na przykład do wczasów albo do zajęć edukacyjnych? Cokolwiek w tym rodzaju?
    Driftlight

17.03.2026 08:23

nie ma co liczyć na dofinansowanie, przynajmniej ja się z takim czymś nie spotkałem.
    kamyczek

18.03.2026 09:17

nie słyszałem, żeby były jakieś dofinansowania na wakacje czy edukację. raczej dostajemy premie i bonusy za wyniki.
    lawinek

12.03.2026 13:01

Średnie wykształcenie będzie ok, by pracować tutaj? Nie każdy miał okazję iść na studia, ale przecież to nie wszystko. Ważniejsze, żeby człowiek chciał pracować, nie?
    roztaja

13.03.2026 08:30

średnie wykształcenie wystarczy, ważniejsze jest, żebyś chciał pracować i się starał.
    trzask

14.03.2026 11:19

a co z doświadczeniem? myślisz, że można się nauczyć wszystkiego na miejscu
    Lowglimmer

26.02.2026 12:17

Są jakieś zadania podczas rekrutacji, czy jedynie rozmowa? Wolałbym wiedzieć, zanim mnie zaproszą, czego się spodziewać... Niektórzy dają testy praktyczne, inni tylko rozmowę. Jak to wygląda tutaj?
    przyświt

27.02.2026 10:18

to zależy od stanowiska, ale najczęściej jest tylko rozmowa. rzadko się zdarzają jakieś testy.
    półdźwiękek

27.02.2026 10:59

rozmowa zazwyczaj wystarczy, przynajmniej na sprzedawcę. ale lepiej być przygotowanym na wszystko
    świateczko

24.02.2026 08:41

W jakim systemie pracujecie? Czy praca jest zmianowa? Pytam, bo nie ukrywam – nie jestem fanem nocy. Ale jak trzeba, to trzeba.
    trzask

25.02.2026 10:42

praca w sklepach jest na zmiany, wiec z nocami różnie bywa. ale w centrali masz normalne godziny od 8 do 16
    przymrokek

25.02.2026 13:59

czyli mam rozumieć, że są zmiany? nie chciałbym kończyć późno, ale jak trzeba to najwyżej się spytam
    oszron

23.02.2026 14:53

Obowiązuje okres próbny dla Świeżaków? Bo różne słyszałem wersje, jedni mówią że tak, inni że nie. Chciałbym wiedzieć, zanim zrezygnuję z obecnej pracy.
    Lowshine

18.02.2026 12:39

Słyszałem o tej firmie wiele i przyznam, że były to raczej spoko opinie. Jak uważacie?
    Afterquiet

19.02.2026 11:33

tak, słyszałem podobne rzeczy. Praca może być okej, ale wiadomo, wszystko zależy od ekipy w danym sklepie.
    świstek

19.02.2026 17:44

a jak to wygląda? jakieś konkrety? czy raczej same ogólniki?
    Slowlumen

17.02.2026 11:34

Bardzo maglują na rekrutacji? Chce spróbować swoich sił. Jakie są ogólne wymagania dla kandydatów?
    Zastygła

18.02.2026 10:17

nie jest tak źle, na rekrutacji raczej nie ma jakichś mega wymagań. Sprawdzają głównie doświadczenie i chęć do pracy.
    Zawich

18.02.2026 15:09

jakieś podstawowe wymagania są, ale generalnie wydaje mi się, że ważniejsze jest nastawienie i chęci do pracy
    Zadrg

13.02.2026 10:55

Jest możliwość pracy zdalnej? Nie chodzi mi o full remote, ale może chociaż kilka dni w miesiącu? Czasem lepiej się człowiekowi pracuje z domu niż w biurze.
    quietfield

14.02.2026 20:27

a wiesz, dostępność pracy zdalnej często zależy od działu. może lepiej zapytać na rozmowie rekrutacyjnej?
    rój

14.02.2026 20:45

no raczej nie ma mowy o pracy zdalnej, chyba ze w wyjątkowych sytuacjach. w biurze jest lepiej, bo masz wszystko pod ręką
    półzasłon

10.02.2026 14:03

Można pracować na 3/4 etatu? Pytam, bo studiuję i nie wiem, czy da się to połączyć. Czasem firmy mają z tym luz, a czasem twarde "pełny etat albo nic".
    półprzedsen

11.02.2026 10:02

da się jakoś dogadać, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. raczej pytaj kierownika, oni mogą ustalić różne godziny.
    oszron

11.02.2026 11:56

nie mam pewności, ale myślę, że warto zapytać na rozmowie. czasem przychylają się do elastycznych grafików.
    Klient

09.02.2026 11:36

Jestem rozczrowana zakupem butów, ponieważ buty po mimo konserwacji środkami marki Wojas, zaczęły się odbarwiać, skóra zaczęła schodzić, buty straciły połysk natomiast obcas jest tak delikatnie, że ściera się z niego lakier, mocno się rysuje. Buty były ubrane kilka razy w ciagu 2 miesięcy, więc uważam że bardzo słaba jakość jak na tak rekomendowaną markę jaką jest firma Wojas. Złożona przeze mnie reklamacja została rozpatrzona negatywnie. W związku z czym nie jestem już więcej zainteresowana zakupem czegokolwiek z firmy Wojas. NIE POLECAM!

17.01.2026 19:49

Dzień dobry, pracuje w jednym z salonów firmowych, moje odczucia odnośnie firmy są różne. Wielu pracowników ostrzegało mnie przed monotonią i małą pensją. Ale wiecie co Wam powiem jeżeli ktoś chce zarobić to zarobi wszystko zależy od nastawienia i tego czy chcemy sprzedawać czy nie. Jeżeli chodzi o siedzibę to nigdy nie miałem problemów aby dodzwonić się do księgowości lub kadr i uzyskać pomoc. A jakie są Wasze doświadczenia np. z kadrami czy marketingiem? Bo wielu pracowników narzeka na pracowników kadr, księgowości i innych działów.
    ktoś

04.02.2026 11:14

jeśli chodzi o dział marketingu to jest wszystko ok. chodzi mi o (usunięte przez administratora). najnormalniejsza babka w firmie. dział kadr i księgowości dramat. myślą że mamy taką samą wiedzę jak one. brak normalnej komunikacji tylko wiecznie pretensje i pytania "DLACZEGO...". (usunięte przez administratora)
    Damianos

31.01.2026 16:08

Kupiłem buty za prawie 600 zł i po przejściu dosłownie kilkuset metrów obtarły mi kostkę. Ledwo wróciłem do domu. Oddałem do reklamacji ale stwierdzili że z butami jest wszystko w porządku i nic nie zrobili aby poprawić sytuację mimo że buty wróciły do producenta na reklamację. A wystarczyło cokolwiek wkleić albo doszyć. Pierwszy raz w życiu kupiłem tak drogie buty i nigdy nie wrócę do tego sklepu. Buty nie nadają się do użytku. Zdarta skóra w kostce. Nie jest to bezpieczne.
    Myszka

12.01.2026 20:35

Hej. chciałam zapytać o tą premie. Nie dowiedziałam się czy to 2% ok tys zł to brutto czy netto i 4% to 2 tys i też czy to brutto czy netto? Ile można tam zarobić +/-
    #Sprzedawca
    On

11.01.2026 02:33

Kierownik salonu dopisuje sobie godziny bez logowania i nikt go nie sprawdza
    Niezalogowany

29.12.2025 15:00

Nie mam doświadczenia w pracy, czy mogę próbować się tu przyjmować?
    Neutralist

31.12.2025 10:46

Jeśli nie masz doświadczenia, to nic straconego – wiele firm docenia chęć do nauki. Warto aplikować i pokazać swoją motywację w rozmowie rekrutacyjnej
    ups

30.12.2025 09:32

Kilka lat temu to było moje miejsce pracy. Niestety, okazało się, że kierownik z punktu w Ostrowcu św mnie mobbingował. Teraz żałuję że nie było z tym nic zrobione ale jak się ma dwadzieścia parę lat to niewiele jeszcze się wie. 1. Kierownik wymagał ode mnie nauki wszystkich procedur w 3 dni, nie ucząc się ich podczas robienia tylko z kartek. 2. Krzyczał na mnie przy klientach, doprowadzając do płaczu, na co patrzyli klienci 3. Wyśmiewał się ze mnie przy innych pracownikach, w zasadzie oni robili to samo a były to kobiety 20 lat ode mnie starsze (powinny być dojrzalsze) 4. Prowadził dziennik uwag, za każdą rzecz, nawet dobrze zrobioną 5. Podczas inwentaryzacji, po 11 h pracy kazał siedzieć jak wszyscy (z gorączką) pod zimną klimatyzacją 6. Zabraniał rozmów z innymi pracownikami, nawet gdy na sklepie nie było klientów, twierdząc że przez 11 h mam się uczyć (nadal z kartek a nie na żywym towarze). Argumentem było to ze inni latami harowali żeby móc gadać a mi nie wolno i koniec 7. Skrytykował moje podejście do klientki, gdy pochwaliłam jej kurtkę, że tak się nie robi itd (!) Sytuacji było na pewno więcej. 3,5 miesiąca wyjęte z życia. To miało miejsce około 8- 9 lat temu. Podejrzewam że nic się nie zmieniło bo inna osoba przeszła przede mną przez to samo. Zdecydowanie odradzam to miejsce, firmę.
    Lana

16.12.2025 22:18

Czy trzeba stać całą zmianę czy są jakieś krzesła?

29.12.2025 23:08

Nie ma żadnych krzeseł, na 13 godzin zmiany możesz usiąść tylko na 30 minut bo tyle trwa przerwa. Ogólnie warunki okropne i ból pleców gwarantowany od stania w miejscu jak słup po kilkanaście godzin dziennie.
    Still Motion

26.12.2025 14:08

Raczej łatwo czy ciężko się wdrożyć na stanowiska tutaj?
    Lightness

28.12.2025 14:11

Wdrożenie jest na pewno możliwe, jeśli masz chęci i otwarte podejście. Szkolenia i wsparcie są dostępne, więc można szybko się zaadoptować.
    KtośCoPatrzyZBoku

28.12.2025 14:24

Myślę, że to nie powinno być problemem. Z rozmów z innymi pracownikami wynika, że mają dobre programy szkoleniowe i pomoc ze strony zespołu.

Zostaw merytoryczną opinię o Wojas S.A.