Lina Medical Polska Sp. z o.o.

Wysogotowo

Opinie o Lina Medical Polska Sp. z o.o.

admin 2015-10-23 17:59:34
Jesli byłeś pracownikiem firmy Lina Medical Polska Sp. z o.o. to właśnie na Twój komentarz czekamy. Zapraszamy na nasze forum.
12
N_ 2015-12-28 20:44:53
Cześć, czy ktoś z obecnych/byłych pracowników biurowych mógłby napisać jak pracuje się w Lina Mediacal? Jak atmosfera, wynagrodzenie, branie urlopów?
Dzięki
27
L-ka 2017-06-13 21:36:48
Firma która chce uchodzić​ za rodzinną, niestety pędzi w kierunku korpo i to bez żadnych zasad. Występuje sporo konfliktów w stylu przełożony-rodzina, lub przełożony-bliska osoba. W administracji tylko naprawdę wąskie grono ma szansę na awans. Na produkcji trzeba wykazać się całkowitym brakiem umiejętności bo w przeciwnym razie kierownik wykorzysta to bezwzględnie. Nie należy brać na poważnie rozmów kwalifikacyjnych, jeżeli jesteś inżynierem to z całą pewnością zostaniesz specjalistą w innych dziedzinach, a raczej zostana nałożone przeróżne dodatkowe obowiązki. Operatorki produkcji dostaja upomnienia za zbyt częste wizyty w toalecie które są monitorowane. Mobbing przez część starych pracownic to norma. Trzeba mieć stalowe nerwy żeby wytrzymać. Nie jest to firma która można polecić.
10
ABC 2017-06-22 16:42:28
Zdecydowanie nie zgadzam się z tą opinią! Firma dba o swoich pracowników organizuje wycieczki integracyjne i eventy. Osoby wyróżniające się zaangażowaniem nie są wykorzystywane a wręcz, przeciwnie otrzymują możliwość rozwoju zawodowego. Płaca jest również satysfakcjonująca o czym świadczy fakt że na produkcji bardzo mało osób rezygnuje z pracy a w administracji pracuje się długie lata. Zarówno pracownicy biurowi jak i produkcyjno są traktowani z szacunkiem i życzliwością, firma cały czas się rozwija i poszukuje rozwiązań usprawniających pracę. Ponadto Lina angażuje się w wiele akcji charytatywnych. Ja polecam tą firmę :)
2
... 2017-06-22 20:13:06
Serio? A jak długo drogi anonimie zagrzałeś/łaś miejsce w tej firmie żeby móc takie wiadro pomyj wylewać? Ile czasu poza halą spędzałeś/łaś, że dostałaś upomnienie? Jeżeli uważasz się za tak dobrego/dobrą to dlaczego nie pracujesz w państwówce tylko w jak to określiłeś/łaś w korpo? Dlaczego też w firmie gro pracowników pozostało od samego założenia firmy do dziś, a procent osób odchodzących jest znikomy? Ja mogę jedynie podpisać się pod tym co napisał ABC. Dobrze mi się pracuje, wiele od firmy dostaję i nie zamierzam stąd odchodzić. Przykro mi, że takie masz zdanie, w dodatku wypowiadasz je całkowicie anonimowo. Tak najłatwiej ale czy uczciwie?
1
Wert 2017-06-30 19:22:00
Jeżeli chodzi o wycieczki integracyjne, to się odbywają. Ale inne eventy? @ABC jakiś przykład? Wiadomo, że można pisać o firmie same super opinie. Ale bez przesady... Pracowników "starych" od założenia firmy jest garsta w porównaniu z ilością zatrudnionych osób. Według mnie firma jest dobra, ale bez przesady. Są gorsze, ale są też lepsze.
2
X 2017-07-28 13:46:12
Strona jest po to by byli lub nawet obecni pracownicy mogli wyrazić opinie, więc atakowanie kogoś kto opinie ma negatywną nie jest na miejscu..

Zgadzam się z opinią że firma bardzo chce uchodzić za rodzinną, organizując różne eventy ale nic ponad te czynności nie robią w tym kierunku. Firma robi bardzo dobre wrażenie na początku ale później pojawiają się liczne negatywne opinie wsród obecnych nawet pracowników i historie które mają zaskakujące zakończenie.

Poziom cwaniactwa wśród niektórych osób na wyższych stanowiskach (np. dyrektor) jest zaskakujący a tolerowanie wcześniej wspomnianych konfliktów nawet pomiędzy samymi pracownikami jest zadziwiająco spore.

Co do rodzinnej firmy to niestety, pracowników dobrych traktuje się w sposób który pozostawia wiele do życzenia - choćby podczas urlopu macierzyńskiego pojawia się nacisk na powrót wcześniej bo jak nie to znajdą kogoś innego itp...

Owszem, wykorzystuje się potencjał pracowników ale nie dając im prawie nic w zamian - każdy słyszy to samo - jak na nasze warunki to jest wysoka stawka (itd) i każdego sie traktuje tak samo.

Obiecuje się coś i często potem starają się wymigać z tego no i to poczucie konfliktu pomiędzy wiecznie walczącymi o resztki pracy Duńczykami a coraz lepiej funkcjonującą częścią w Polsce..

Firma robi fantastyczne wrażenie na początku ale potem okazuje się że dyrektor który wszem i wobec ogłasza jakie to on ma wpływy i jaki jest istotny, tak naprawdę nie jest w stanie przepchnąć nawet najprostszych kwestii w Zarządzie i udaje że zawsze wszystko jest ok podczas gdy atmosfera w firmie robi się coraz to gorsza a podejmowane decyzje niestety nie skutkują nuczym dobrym.

Co do kwestii urlopowych to nie ma problemu raczej. Sami ludzie tam pracujący są bardzo fajni (z małymi wyjątkami), ale są niestety pracownicy którzy ze względu na swoją rolę w firmie robią co chcą bo nie ponoszą żadnych konsekwencj
4
m jak miłość 2017-08-01 21:59:24
Witam,

Rozważam złożenie aplikacji o pracę do Lina.
Ale jestem ciekawy jakie są zarobki w działach jakości/R&D/walidacji?
Oczywiście nie liczę, że ktoś poda dokładne dane ale jaki to rząd wielkości?

Z góry dziękuje....
Pracownik 2017-08-07 15:14:13
Wert pytasz jakie eventy. Co roku organizowane są - Dzień Dziecka, paczki świąteczne, malowanie kartonów, kiermasze i licytacje, oprócz tego spotkania Mam pomysł, wolontariat czy też inne okazje, jak np. otwarcie nowego magazynu, czy zbliżająca się "parapetówka". Czy to mało? Chyba nie można oczekiwać, że co tydzień firma będzie organizować imprezę?
Zostaw swoją opinię o Lina Medical Polska Sp. z o.o. - Wysogotowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lina Medical Polska Sp. z o.o.