brak logo

Dino Polska

Krotoszyn

Opinie o Dino Polska

iwa 2016-09-07 12:44:33
zgadzam sie z pani opinia takze odwiedzam sklep codziennie i takie zachowanie naganne jest na porzadku dziennym
2
zdziwiona 2016-09-07 13:11:10
Pracowałam w sklepie spożywczym i wiem że jako zwykły pracownik nie ponosiłam żadnej odpowiedzialności za wykonywane zadania, bo w takich marketach za wszystko odpowiedzialny jest kierownik. Jego rolą jest wydawanie poleceń i wykrzesenie jak największej ilości zaangażowania od swoich pracowników. Proszę mi uwierzyć, że spora grupa ludzi pracujących w marketach ignoruje swoje obowiązki, nie czuje potrzeby aby się starać za 1500 zł, a ma pracę bo brakuje ludzi. Normalne w takiej sytuacji są nerwowe reakcje kierownika, który musi biegać za trzech, bo na końcu to on jest rozliczany z wyglądu sklepu. W każdym sklepie pracują ludzie, do których trzeba krzyknąć aby łaskawie coś zrobili.
5
zdziwiona 2016-09-07 13:25:35
Widziałam nowe panie w pracy i nie widziałam różnicy pomiędzy nimi a innymi pracownikami. Jedyna różnica to plakietka na koszulce :). Ciekawi mnie w jaki sposób klient wnioskuje że pracownice są beszczelne? Mój jedyny kontakt z paniami to :dzień dobry, a czasem można usłyszeć jak wydają polecenia. Nie mam pojęcia skąd mogłabym wiedzieć czy są sympatyczne czy może beszczelne. Wulgaryzmy? Raz słyszałam jak pani przeklnęła pod nosem jak wywróciły jej się kartony, ale wulgaryzmów w stronę klientów czy pracowników naprawdę nie słyszałam i nawet nie jestem w stanie sobie takowych wyobrazić.
3
Ja 2016-09-07 13:27:23
I myśli Pani ze krzykiem coś można zdziałać ? To ani nie motywuje ani nie zachęca, zgadam się ze za 1500 ludziom nie chce się pracować,ale tym bardziej powinni mieć zachętę do pracy a nie nękanie. Na Kamińskiego z tego co obserwuje dostawa towaru jest codziennie, zawsze na sklepie stoi pełno palet z towarem do rozłożenia, że ciężko przejść , i 3-4 osoby w pracy do rozłożenia tego wszystkiego. Z czego jedna non stop obsługuje przy kasie a druga stoisko mięsne . Zostają góra 2 osoby do rozłożenia towaru w przeciągu paru godzin ! A jeszcze dochodzą kolejki i obsługa na pomocniczej kasie, posprzątanie sklepu i to wszystko za 1500 zł jak Pani pisze... hmm tez by mi się nie chciało
3
zdziwiona 2016-09-07 13:45:55
Jak można według Pani zmotywować ludzi do pracy? Czy uśmiechnięty kierownik sprawi że będzie się ludziom chciało ciężej pracować? Kierownik musi być twardy, inaczej pracownicy wejdą mu na głowę. Fakt że codziennie jest dostawa, a na sklepie mało pracowników to nie wina kierownika, tylko osób zarządzających na wyższych stanowiskach. Ludzie ciężko pracują, ma Pani rację, ale dla nich nagrodą nie jest towarzystwo uprzejmego kierownika, tylko premie na koniec miesiąca. I właśnie te premie powinny motywować, a ludzie którzy uważają że dla premii nie warto się starać są osobami na które trzeba krzyczeć.
1
Ja 2016-09-07 13:54:32
Bez obrazy ale żal mi Pani z powodu podejścia do drugiego człowieka
3
Ja 2016-09-07 13:56:23
życzę żeby nikt nigdy nie potraktował Pani gorzej niż się pani wypowiada . Dziwne jest to ze sporo osób ma inne zdanie na temat tego marketu niż Pani , a może prowadzę dyskusje z samą panią kierownik która tak bardzo broni swojej osoby ?
1
zdziwiona 2016-09-07 14:08:58
Nie odpowiedziała Pani na pytanie w jaki sposób utrzymać porządek na sklepie nie będąc wymagającym. Muszę panią rozczarować, kierowniczką nie jestem i obawiam się że pracownicy marketu nie interesują się anonimowymi wypowiedziami obecnych tu gości forum.
2
lolo456 2016-09-07 14:16:23
Masakra te DIna SZCZURY LATAJĄ PO SKLEPIE OBGRYZAJĄ WSZYSTKIE WARZYWA A ZATEPCA KIEROWNIKA TO TĘMPY GLEŃ SZKODA GADAC
zdziwiona 2016-09-07 14:17:00
Napisała pani że wiele osób tu obecnych posiada negatywną opinię o markecie. Wystarczy stworzyć kilka różnych nicków i nagle pojedyncza osoba może wypowiadać swoją opinię pod postacią kilku różnych osób. Trochę ciężko mi uwierzyć w historię według której w przeciągu paru dni kilkunastu obywateli Legnicy czuło wspólną potrzebę wejścia na to samo forum internetowe by napisać wspólne, podobnie brzmiące opinie o sklepie
1
lolo456 2016-09-07 14:17:48
Masakra te DIna SZCZURY LATAJĄ PO SKLEPIE OBGRYZAJĄ WSZYSTKIE WARZYWA A ZATEPCA KIEROWNIKA TO TĘMPY GLEŃ SZKODA GADAC
Ja 2016-09-07 15:36:03
Czyli jednak Pani kierownik broni swojej posadki
zdziwiona 2016-09-07 17:57:53
Czyli jednak nie ma pani pomysłu na lepszą odpowiedź i ponownie muszę napisać że kierownikiem żadnego marketu nie jestem
1
klient 2016-09-07 18:14:11
co was interesuje zachowanie kierowniczek jak przychodzicie na zakupy? wchodzisz do sklepu, robisz szybkie zakupy i wychodzisz. co wy jesteście, kierownictwo regionalne że narzekacie że kierownik przez telefon rozmawia albo komuś w nieodpowiedni sposób wydaje polecenia? nie wasz interes, nie wasza praca i nie wasza wypłata. pozdro od normalnego klienta
6
igor 2016-09-07 18:35:56
cięzko pracujące osoby w dino? ty chyba kobieto ciężko pracujących osób nie widziałaś biedne panie muszą towar rozkładać i na dodatek klientów obsługiwać, żeby się nie spociły przez przypadek
1
Ja 2016-09-08 01:40:05

Nic mnie to nie interesuje, bo nie dotyczy to bezpośrednio mojej osoby ale często rozmawiam z załogą sklepu i słyszę skargi. A Pani widoczne jest "ę" "ą"i nie rozmawia z pracownikami . Ja jestem ze " starym" personelem " praktycznie na Ty, i duuzo wiem o obecnie panujacych tam warunkach pracy. A są karygodne !!!
1
ewen74 2016-09-08 13:24:03
Praca w Dino nie jest najgorsza, wszystko do ogarnięcia. Problem tkwi w przełożonej: mianowicie. Jak przyszłam do pracy zaproponowano mi stanowisku funkcyjnej, uczyłam się powoli. Będąc na szkoleniu kierowniczka dała WSZYSTKIM szkolącym się dziewczyną wolny weekend. po czym zapałała mnie cz y chcę w niedzielę jechać na inny market. wybrałam wolne. Miałam już wtedy minus jak pas startowy. Nękała mnie I poniżała non stop. Jedna dziewczyna zemdlała to kierowniczka kazała robić wywiad środowiskowy czy jest pod wpływem. nie polecam pracy w Dino Miasteczko Śląskie
Nezja 2016-09-08 18:51:47
Regionalna na Dolny Śląsk Anna Baranowska przeprowadziła ankietę anonimową na temat mobbingu w markecie Dino...każdy pracownik został przesłuchny przez kierownika sklepu i kierowniczy ręką ankieta została wypełniona....zachodzi pytanie w jaki sposób mamy się wypowiadać na temat mobbingu w pracy skoro wypełnia się za pracowników anonimowe ankiety pod celnym okiem kamery...Regionalna osoba w ten sposób nagina prawa pracownicze...czy my pracownicy jesteśmy jak ryby...karma powraca a co jest pożyczone będzie oddane...
1
dno 2016-09-08 20:29:31
DNO polska
3
Pani z brzuszkiem 2016-09-08 21:41:48
A wracając do wypowiedzi miło ze jest Pan kobietą.obecną panią magde z-ca kierownika proszę dowolnie obrażać jednak nie mylić jej ze mną ponieważ ja nie pracuje tam od miesiąca maja i dziwne jest Pani wypowiedź na mój temat po tylu miesiącach mojej nieobecności.czyż niee?pozdrawiam joanna
Pani z brzuszkiem 2016-09-08 21:49:06
Dzięki za prawdziwą relacje z tego co rzeczywiście sie dzieje na sklepie.nie chce bym była mieszana z błotem i brana za obecną pożal sie boże z-ca kierownika bo zawsze stawiałam ludzi na pierwszym miejscu bo to oni robili cała brudna robote a ja zbierałam laury lub opr...to oni wyrabiali premie.zreszta nie mam sobie nic do zarzucenia ....jeszcze raz dzięki OlaB
Pani z brzuszkiem 2016-09-08 21:56:47
A moze tylko p.o kierownika?
ul. Argentyńska 2016-09-09 09:09:46
Witam! Od jakiegoś czasu czytam opinie o markecie Dino przy ul. Kamińskiego w Legnicy. Jest to najbliższy market w mojej okolicy i bardzo mnie to cieszy , ponieważ jest tam prawie wszystko. Mięso ok, warzywa no tez ok, ogólnie co do jakości towarów nie można mieć zastrzeżeń. Jednak i tak muszę zostawić ocenę niedostateczną pracownikom tego marketu. Jestem waszym klientem od momentu otwarcia i przez ten caly okres można było zauwazyc niedociagniecia? Patologie? Nie wiem jak to nazwac? Kiedys wyczułem woń alkoholu od dwóch pracujących tam chłopców, ten sam zapach od Pana z ochrony (mimo wszystko bardzo sympatyczny :) ), ale pracująca tam dziewczyna w ciąży pobiła chyba wszystko? Rzucająca paletami? Paląca papierosy za marketem? Nie bojąca sie o zdrowie własnego dziecka? Wulgarna? Nie widzę juz dłuższy czas tej Pani i mam nadzieje ze ma sie dobrze jej maleństwo jak i ona. Drodzy Państwo takie skrajne zachowania... widać po prostu widać no i czuć :) Mimo wszystko i tak będe Waszym klientem
3
WielkiRajkiPtaś O.. 2016-09-09 15:13:13
TO ZALEŻY NA JAKIM DZIALE PRACUJESZ.., NA OiW PRACUJE SIE PRZEWAZNIE PIEC DNI W TYGODNIU, SOBOTA WOLNA I W NIEDZIELE.., NP. NA 19:00, A NA RESZCIE DZIAŁOW CZASAMI NAWET 7 DNI W TYGODNIU.., ZA NADGODZINY I SOBOTE ORAZ NIEDZIELE DOSTAJE SIE DZIEŃ WOLNY.., JESLI ISTNIEJE TAKA MOŻLIWOŚĆ A JESLI NIE WYPŁACAJA CI TO RAZEM Z WYPŁATĄ..
XXX 2016-09-09 21:49:02
Znowu od jakiegoś czasu śledzę Wasze opinie. Nie chciałam brać udziału w tym głupim kłóceniu się na wypowiedzi. Odpowiedzcie sobie, moi drodzy, na pytanie - kto to czyta? Jeżeli złe opinie na temat funkcjonowania marketu czy złej obsługi trafią tu, to ktoś "z góry" wyciągnie jakieś konsekwencje? Odpowiedź jest prosta - NIE! Jeżeli jesteś niezadowolonym Klientem, proszę napisz skargę na stronie naszego marketu. A tutaj na temat pracy wypowiadają się leniwe osoby zatrudnione w dino (za karę oczywiście) i osoby, które już nie pracują, a chcą narobić problemów.

PANI Z BRZUSZKIEM - gratuluję podejścia. Jeżeli zwykły post na temat Pani osoby zdołał obudzić w Pani złość, to tak na prawdę nie chcę wiedzieć, co dzieje się na Pani markecie. Jeżeli była by Pani osobą, taką, jak to powyżej zostało przez Panią napisane, to nie powinna żadna zła opinia Panią ruszyć. Ale czasami niewiele trzeba, żeby dowiedzieć się prawdy o czlowieku. I pozwolić na obrażanie swojego zastępcy... ŻAL!
4
XXX 2016-09-09 21:51:14
Super opinia, akurat na poziome osoby dorosłej. Pgratulowac :-)
xxx 2016-09-13 17:13:45
a ja sie nie zgadzam.pani ania od niedawna jest nasza regionalna i bardzo sobie cenie współprace z ta pania. nie jest jedna z tych co se zamyka w biurze tylko zasuwa na sklepie razem z nami. jest wymagajaca ale to przynajmniej motywuje do działania a nie narzekan.jest ciezko ale nigdzie za darmo pieniedzy nie daja.trzeba sobie zapracowac.pracuje od 3 lat i róznie bywało ale wiem ze nigdzie nie ma rózowo jak sobie chwala.z biedronek ludzie tez odchodza.
wwwwwwww 2016-09-14 10:07:41
a ile zarabiasz??czy myślisz ze 1300zl to kokosy?miesny,sprzatanie toalet itd.,
wwwwwwww 2016-09-14 10:20:29
dino swiebodzin.3 osoby na zmianie....pracuje na stoisku mięsnym,teoretycznie,bo w praktyce to wygląda inaczej.trzeba rozlozyc towar,obsluzyc klienta....a na zamkniecie sklepu dodatkowo tanczyc z mopem po sklepie bo od x czasu nikogo nie obchodzi ze maszyna sluzaca do mycia jest popsuta.najpiekniejsze sa niedziele w dino tzw.gospodarcze.wielkie sprzątanie skumulowanego brudu.do tego toaleta do sprzątania(az na wymioty się zbiera),robactwo do wytepienia,posprzatanie pomieszczenia socjalnego,chlodni,rozlozenie towaru no i oczywiście bieganie na stoisko mięsne.zadnego weekendu w miesiącu wolnego i wyplata 1360zl.pieknie prawda?dino polska zaprasza do pracy
3
Zzzzzzzzzzz 2016-09-14 19:19:42
Wwwwww to się zwolnij.
2
XXX 2016-09-14 21:48:44
Niezadowolony Pracowniku Dino, czy myślisz, że Twoja opinia jest ok? Do kogo pretensje o wymiociny podczas sprzątania toalety? Do kogo pretensje o ogólnie panujący syf na sklepie oraz magazynie i pomieszczeniu socjalnym? Może do Kierownika Regionu albo Lidera? Albo wiem, do naszego Prezesa! Bo to te osoby przyjeżdżają i pozostawiają bałagan po sobie, HAHAHA. Zacznij może od tego, żeby spłukać po sobie kupkę lub siku, to wymiotować nie będziesz, zapewniam. Posprzątaj po swojej przerwie i zostaw po zakończonej swojej pracy taki porządek, jaki sam/a chciałbyś/chciałabyś zastać. I ot cała recepta na porządek. W domu też masz taki syf? Na to chyba wychodzi... Brak słów na ludzkie rozumowanie.

Biedny kolejny pracownik, który myślał, że przyjmując się do pracy zupełnie nic nie będzie musiał robić. Ale firma oczywiście wypłatę co miesiąc na konto przeleje. Zwolnij się człowieku, a nie denerwuj ludzi głupimi wpisami pokazujacymi jaki to ciężki los spoczywa nad pracownikiem Dino!!! Jesteś syfiarzem, to Twoja sprawa!!!
1
xxx 2016-09-14 21:52:55
taka kwota to chyba pomylilas sklepy.od dawna juz jest 100 do wyplaty wiec nie sciemniaj ze dostajesz 1360..jak sie pracuje tak sie zarabia.
1
Alfa 2016-09-15 19:50:14
Myśle że jako pracownik mający coś do zarzucenia
przełozonemu ( regionalnej) jedynym słusznym ruchem było napisanie oficjanej skargi do centrali badź do lidera , któremu podlega owa regionalana. Wypisywanie anonimowych postow z zamieszczaniem nazwisk odbiera możliwosc ustosunkowania sie do zarzutow. A moze to zemsta....... ? Hmmmm tak właśnie jak piszesz zło wraca pamietaj .
1
YYYYYYYY 2016-09-15 21:53:37
Pani wwwwww do kogo ma Pani pretensje?trzeba było szukać pracy adekwatnej do Pani możliwości ,umiejetności itd. bo szuranie nogomi po sklepie ,obsługa na stoisku mięsnym z miną wisielca i bez rekawiczek faktycznie godna podziwu! tak jak Pani wspomniała dbanie o porzadek wokół siebie przyprawia Panią o mdłości ,poprostu trzeba było napisać że zatrudniając się w Dino myslałam że za mnie wszystko zrobią a ja wezmę tak jak Pani twierdzi te 1360 zł i ok. tylko pogratulować
elegancik 2016-09-19 12:03:02
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej
-1850 brutto+ 500 brutto "obecnościówki"+ewentualne premia za obrót + nadgodziny: urlop lub PLNy, najczęśćiej 3Nd w miesiącu pracujące (Dlaczego? Brak pełnej obsady sklepu 5-6 pracowników na zmianie, byłoby optymalnie?). Funkcyjni: Kierownik,młodszy zastępca k-ka, zastępca k-ka, 4-5 osób na sklepie/zmiana. Osoby z grupą I na kasie, w sumie ze 3 osoby na sklepie coś robią. Reszta pozoruje prace z tego co zauważyłem. Nie dziwię się, przy takich warunkach zatrudnienia do pracy przychodzą "nieroby" i praca się sypie, bo zespół jest jaki jest. Pewnie to nie reguła, ale duża rotacja świadczy o tym, że część ludzi się nie nadaje (funkcyjni oraz fizyczni pracownicy). Brak podwyżki po okresie próbnym i dalej. :)
1
WeRa 2016-09-19 16:58:31
A ja moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia. Szkolenie odbywa sie na umowe zlecenie badz o dzielo niewiem konkretnie bo przez kilka dni zadnej nie podpisalam. Praca polega na wykladaniu towaru najwiecej calych zgrzewek napoi puszek itp wieczorem tzw fejsowanie czyli ustawianie kazdego produktu etykieta do klienta i conajmniej 3 produkty musza stac jeden za drogim,jesli jakiegos towaru brakuje to trzeba sasiedni tak ustawic aby nie bylo wolnego miejsca z przodu pulki(czyli trzeba ogarnac kilkaset produktow a moze i wiecej),do tego przeglad warzyw i owocow. po zamknieciu spis pieczywa przeterminowanych towarow zepsutych owocow,zamiatanie mycie podlogi sprzatanie pokoju socjalnego i toalety. to tyle jesli chodzi o osoby szkolace sie. obsluga kasy i miesnego w blizej nie okreslonym czasie.z pracy wychodzimy ok 23. po kilku dniach zrezygnowalam bo moj kregoslup nie wytrzymal takiego obciazenia...
1
nowa 2016-09-20 00:48:48
Witam,praca w Dino jest ciężka ,i powinna być lepiej płacona,a proponują śmieszna premie 50 zł.A ta stówa do wypłaty ,to tez absurd ,nie dadzą do umowy ,bo w każdej chwili mogą odebrać.To jest jałmużna,a kokosy zbierają na górze.
mn 2016-09-20 05:46:28
ktos kto chce pracowac to bedzie pracował. trzeba doceniac to co sie ma .tyle w tym temacie
1
WeRa 2016-09-20 12:42:01
idz i przepracuj tam chociaz jeden dzien to zmienisz zdanie. maja czlowieka za niewolnika i zlodzieja...
dinus 2016-09-20 14:44:33
DINUS ;TO prawda ze w Dinie jest praca niewolnicza . Wina lezy po stronie Kierowniczek i wyzszych wladz .Kierownikami zostaja ludzie bez doswiadczenia bo jakie moga miec doswiadczenie osoby ktore maja 24 lata. szkola ich przez 4 miesiace a jak przyjdzie cos rozwiazac to n ie umieja i obwiniaja pracownikow . zwalniaja ludzi tylko dlatego ze maja lepsze wyksztalcenie i wiedza wiecej niz one. Pozostawija tylko podlizywaczy i donosicieli . Tak jest w jednym z dino miedzy Buskiem a Kazimierza
mn 2016-09-21 06:37:30
pracuje tam od poltora roku.takze swoje wiem
Xs 2016-09-21 10:04:06
Dokladnie, kierownikiem czy zastępca zostaje osoba "z ulicy " nie miejaca pojęcia o niczym. Nie znająca się na kontroli stoiska miesnego ani OIW . Osoba która nie zrobi nawet przerwy na stoisku miesnym"bo jej za to nie płacą " KPINA co się dzieje !!!
WeRa 2016-09-21 16:15:05
to ciekawe jak wyglada twoj dzien pracy...bo jak bys przez ponad 6 h przezucila kilkaset butelek z napojami kilkadziesiat zgrzewek po 6 lub 8 butelek i to nie tylko na najnizsza polke ale od samej ziemi do samej gory regalu,potem do 22 fejsowanie po zamknieciu rozpiska pieczywa przeterminowanych towarow owocow warzyw zamiatanie i mycie sklepu i socjalki to bys nie wiedziala jak sie nazywasz
1
dorota 2016-09-21 18:26:20
dla mnie to najgorsze jest to fejsowanie i wychodzenie z pracy prawie zawsze ok 23
1
mn 2016-09-22 06:59:18
a wiesz ze tak wyglada przewaznie moj dzien w pracy....i czasem niewiem jak sie nazywam.i co z tego lubie pracowac.a jak sie komus niepodoba to zawsze sie mozna zwolnic.a nie narzekacie wiecznie!jestem mlodszym zastepca kierownika takze duzo wiem na temat tej pracy...
1
Ula 2016-09-22 08:43:01
Czy jak młodszy zastępca masz jakis dodatek do wynagrodzenia?
mn 2016-09-23 06:00:16
cos tam niby jest
N 2016-09-27 12:43:12
Ja tez jestem mlodszym niby 90 zl ale jakos tego w wyplacie i na fiszce nie odczulam.
onaa 2016-09-28 15:15:54
Dlaczego wychodzicie okolo 23 ? U nas na markecie wybija godzina 20 i bierzemy sie za sprzatanie przodowanie i wychodzimy punktualnie zawsze o 22.15. Po prostu macie dla organizacje pracy. A co do wypłaty to ja nie narzekam jestem osoba funkcyjna i co miesiąc mam okolo 2tys wypłaty. Fakt faktem pracuje na wysokoobrotowym markecie ale nie narzekam na brak zajęcia. Zawsze gdy konczy sie 1 czy 2 zmiana to zostawiamy sobie porządek. Mycie kibli ❔ boże czy nie można posprzątać po sobie kupki której sie zostawilo.... Czy na koniec dnia przeleciec te kilka plytek mopem, no ludzie zastanówcie się czy w domu tez macie taki chaos i nie sprzątacie po sobie. Troche porządku i dobrej organizacji pracy by się niektórym przydało....
2
majka 2016-09-28 20:42:45
Dokladnie my tez wychodzimy o 22.15 siedząc we trzy robiąc gazetkę zawsze sie znajdzie czas na wyfejsowanie sklepu. Chodzi o organizacje pracy sobie a nie szuranie butami po sklepie i mówienie jak mi się nie chce. To nasz obowiązek zeby bylo czysto bo to w pewnym sensie jest wizytowka jak dbamy o market
Zostaw swoją opinię o Dino Polska - Krotoszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska