Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dino Polska

Pracowałeś w firmie Dino Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-17 09:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mam pytanie czy słyszał ktoś o związkach zawodowych w Dino? Jeżeli tak to czy wam poprawiły warunki pracy?
zdjecie uzytkownika
klijent - 2016-03-26 12:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogu
lnie dziadostwo żeby wielkom sobotę sklep był czynny do 22 kierownictwo biedronki jest bardziej wyrozumiałe bo pracujom do 16
zdjecie uzytkownika
dinomięsiara - 2016-03-26 19:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
pracuje w tej firmie już cztery lata,od dwóch jestem na mięsie ,teraz przed świetami wracałam do domu ledwie zywa,w domu płakałam z bólu kręgosłupa i jakiegoś żalu jak Polski właściciel może tak traktować pracowników,na święta nie dostaliśmy ani złotówki przerw śniadaniowych nie było bo przyjedzie kontrola punktowa,za wypłatę jaką wziełam nie stać mnie na zrobienie świąt,po świętach szukam nowej pracy,w DINO PRACOWNIK TO ŚMIEĆ I ZŁODZIEJ
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-27 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dinomięsiara - 2016-03-26 19:00:37]:
Zgadzam się z tą opinią ,zero ludzkich odruchów w stronę pracowników,2 lata na mięsnym i kończę swoją pracę ,bo w przeciwnym razie za jakiś rok już nigdzie nie popracuję ponieważ nie będę w stanie ,bo zdrowie na to nie pozswoli
zdjecie uzytkownika
kleo - 2016-03-31 13:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej szczerze nie polecam zapierdziela się jak beduin a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ma niby dodatek lokalizacyjny a zachorujesz i go już nie masz nawet jak jest się 2 dni na zwolnieniu poza tym kierownictwo jest do du... noszą głowę wysoko jak by nie wiadomo co tylko pracują jak przyjeżdża regionalna lub kontrol a tak to poniżają pracowników jedna wielka porażka
zdjecie uzytkownika
kleo - 2016-03-31 13:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Daa - 2016-03-10 00:10:22]:
atmosfera możne i my tworzymy ale jeżeli jest kierownik sklepu który miesza i skłóca załogę to na pewno nie jest wina kasjerek bo kasjerki zapierdzielają a kierownictwo co niektóre siedzi i zbija baki albo chodzi i obgaduje pracowników...
jak przełożeni nas traktują z laska to po co włazić im ze tak powiem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak się nie podliżesz to jesteś wrogiem a czy warto zmieniać swoja osobowość dla kogoś kto jest stanowisko wyżej??!!
zdjecie uzytkownika
ten sklep to totalna porażka zawieszaja premie gol - 2016-04-01 18:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Porażka
zdjecie uzytkownika
Meeee - 2016-04-01 18:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy ze zawieszaja premie? To chyba jakaś nowość :)
zdjecie uzytkownika
*zawieszane/premie* - 2016-04-01 21:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowość...wszystko możliwe. a jak sklep wyrobił jedną premię to moim zdaniem powinna być wypłacona dla pracowników, którzy sobie ją wypracowali a nie "zabierają" na poczet np.wyniku operacyjnego...."bo się nie zamknął". w dino już nic mnie nie zdziwi..
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-02 22:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie podzielę się z Wami moim zdaniem na temat pracy w markecie Dino. Jest to praca, jak w każdym innym markecie/sklepie. Wiecie, kto tylko narzeka na wykonywanie zleconych im zadań? Osoby, które myślą, że jak mają stanowisko kasjer - sprzedawca, to będą siedzieć tylko na kasie i nic więcej do roboty im nie wolno zadać, bo sie biedni zmeczą. Jeżeli LUDZIE macie takie podejście, to proszę zatrudnijcie się w TESCO czy jakimś innym supermarkecie. Jeżeli jesteście leniwi, to proszę, nie wymyślajcie bzdur! Atmosfera, jaka jest u Was na marketach, jest tworzona przez Was samych. Znacie takie słowo jak współpraca? Wydaje mi się, że nie... Kolejna kwestia zwolnień, czy zabierania dodatku lokalizacyjnego za zwolnienia lekarskie. Który / Która z Was pisząc złą opinię na temat sieci Dino nie przegina z braniem L4? Czy ktoś z Was kiedyś się zastanowił, że właśnie przez Was SYMULANCI cała załoga dostaje po tyłku? Zapierdzielają na 10 biegu, bo pani X zmęczyła się pracą i musi 2 dni odpocząć. I za to należy się premia? I taką osobę należy trzymać na sklepie, żeby cała reszta cierpiała? Ilu z Was przed świętami Wielkanocnymi przyniosło L4... Zastanówcie sie nad sobą i nad tym, czy pracując dajecie 100% z siebie... jeżeli nie, to myślę, że nie mamy o czym rozmawiać. Żeby zarobić trzeba sie narobić!
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-04-03 08:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-02 22:11:20]:
Nie do końca masz rację XXX. Każdy ma prawo zachorować niezależnie od czasu i L4 nie powinniśmy komentować... A jakie są konsekwncje L4, to każdy chyba wie...pozbawienie premii. więc każdy z nas ma wybór, jesteśmy przecież dorosłymi ludźmi.
Atmosferę rzeczywwiście towrzą pracownicy i kierownictwo marketów, a zadaniem kierownika jest wytworzenie takiej atmosfery, by pracownik przychodził do pracy z chęcią i dawał z siebie 100% i wychodził z pracy zadowolony, choć zmęczony...
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-03 08:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-02 22:11:20]:
praca jak w każdym innym markecie? no pewnie że tak, tylko pensja najmniejsza i nie porówywajmy tej pracy do pracy w'każdym innym markecie' a tak pozatym jaka praca taka płaca!i jak pracodawca traktuje pracownika tak samo pracownik traktuje kierownika....sorryyyyyyyy
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-05 19:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie praca w w markecie Dino jest jak każda inna praca w markecie. Przepracowałam trochę czasu również w innych marketach i dokładnie wszędzie jest tak samo. Zawsze znajdą sie osoby, które narzekają jak im to ciężko i przynoszą zwolnienie lekarskie na 2 dni. I temat L4 będę ciągnąć dalej, bo nie rozumiem takich osób. Mnie osobiście wstyd byłoby przyjść do pracy po takim "chorobowym". Odnośnie stwierdzenia "JAKA PRACA TAKA PŁACA" - kto Cię trzyma w markecie na siłę? Proszę znajdź sobie inną pracę, w której będziesz zarabiać godne wg. Ciebie pieniądze. Zwolnisz tym samym etat dla osoby, która chce pracować i będzie to robić z radością, nawet za najniższą krajową. Sami jesteście kowalami swojego losu, więc nie rozumiem Waszego piorytowania i odradzania innym pracy w Dino. Kwestia złego zarządzania przez Kierownika... tacy mądrzy w pisaniu, ale zgłosić sprawę tam gdzie trzeba już nikt nie potrafi. Wiec w czym jest problem? Na prawdę nie rozumiem.
zdjecie uzytkownika
rewi - 2016-04-08 13:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kto jest kowalem swojego losu
zdjecie uzytkownika
mnb bn - 2016-04-08 23:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz rację @XXX. teraz szukają zastępcy kierownika marketu oczekują Doświadczenie na podobnym stanowisku oraz znajomość specyfiki handlu detalicznego, Umiejętność delegowania zadań i kierowania zespołem, Przynajmniej podstawowa znajomość obsługi komputera
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-09 00:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rewi kowalem swojego losu jest każdy z nas. Składając CV do naszego marketu i w momencie, kiedy przychodzi sie na rozmowę kwalifikacyjną jesteśmy zaznajomieni z warunkami pracy. Wiec albo je przyjmujesz i pracujesz, albo nie i szukasz dalej pracy. Jeżeli coś nam nie odpowiada i się z tym nie zgadzamy, to po co na siłę to ciągnąć? Każdy z nas ma wybór i nie musi się męczyć, jeżeli praca na markecie jest dla niego za ciężka. Wiadomości na temat zastępcy kierownika trochę nie rozumiem... nie wiem, czy to ironia. Natomiast jeżeli dla kogoś za dużym obowiązkiem na takim stanowisku jest kierowanie ludźmi, składanie zamówień, rozliczanie kasjera oraz zwroty, to chyba ma za wysokie ambicje. Praca przy komputerze w dzisiejszych czasach jest na porządku dziennym, wiec i u nas inaczej być nie może. Program, w którym pracujemy jest bardzo prosty - wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem. No i oczywiście ściągi również firma nam udostępnia, żeby wiedzieć, jak np. krok po kroku zrobić odpisy ze stanu. Trochę chęci i zaangażowania i wszystko się ogarnie.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-11 12:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep w milkowicach taki jak Dino byl nam potrzebny chetnie odwiedzam ten sklep jest przyjemnie i miło obsługa fantastyczna chodzi o kasy panie grzeczne miłe usmiechniete zawsze doradza jakiegos drineczka pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowka przyjezdzam aż z pawlikowic.
zdjecie uzytkownika
Ewka - 2016-04-12 15:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może pracował w dino jako referent administracji biurowej??
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-14 09:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-09 00:54:38]:
co do twojej wyczerpującej opowiesci o pracy w dino to to co jets obiecywane na rozmowie to całkiem coś innego niżeli praca w tym markecie ciągłe kontrole wystraszony personel zero szacunku dla pracownika o ym podobno nie wsponinaja na spotkaniach z przyszłym pracownikiem
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-18 21:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto nie wspomina, ten nie wspomina. Pamiętam moją rozmowę kwalifikacyjna... Kierownik oprowadziła mnie po markecie, opowiedziała dokładnie na czym praca polega, że są kontrole i trzeba wtedy spiąć tyłek i robić tak, żeby na markecie było ok. Oprócz tego zaznajomiła mnie z najważniejszymi procedurami oraz z zakazem palenia. No i zabroniła noszenia długich, kolorowych paznokci. Narzekam? Nie, bo się zdecydowałam na tą pracę i wiedziałam co robię. A jeżeli ktoś nie został z podstawowymi informacjami zapoznany ma dwa wyjścia z sytuacji:
1). zaakceptować je i pracować tak jak należy;
2). zwolnić się.
Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-18 21:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Acha, chciałam jeszcze tylko tyle dodać, że nasza polska społeczność ma okropne podejście do życia. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, to najlepszym rozwiązaniem jest narzekanie. I gdyby nasz sklep to nie było DINO, tylko jakaś inna sieciówka i tak byłoby źle. Tak więc drodzy koledzy i koleżanki proszę ogarnąć sie teraz w pełni i zacząć normalnie żyć, szukając również zalet czegoś, co nam niby nie odpowiada, a bedzie nam łatwiej. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2016-04-20 18:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem stałym klientem Dino Kalisz Godebskiego 5 uwielbiam ten sklep jest czysty miła obsługa świeże owoce i warzywa bardzo wesoło super dziewczyny pani Ewa i pani Eliza Pozdrowienia
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-25 10:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziwie się szefom sieci Dino, którzy zapewne czytają te opinie i nic sobie z tego nie robią. Czekają chyba aż wybuchnie pozew zbiorowy pracowników, tak jak kiedyś w Biedronce. Mam kontakty wśród pracowników Dino na dolnym Śląsku i podczas wysłuchiwania ich opowieści na temat pracy w tej sieci włos jeży się na głowie. Wniosek jest jeden : ryba psuje się od głowy., tzn.brak profesjonalnego zarządzania kapitałem ludzkim,brak kompetencji kadry kierowniczej spowodowana tym,że na te stanowiska kierownicy regionalni wybierają osoby kierując się osobistymi preferencjami, często intymnymi a nie fachowością, doświadczeniem i skutecznością. Nie wypłacają dodatków funkcyjnych, które zgodnie z kodeksem pracy należą się dla osób funkcyjnych prowadzących zmiany. Wiele innych jeszcze nieprawidłowości, którymi nikt nie przejmuje się spowoduje to co napisałem na wstępie albo upadek tej firmy. Życzę" optymizmu" Dyrekcji Spółki i" satysfakcji" z kadry zarządzającej regionami sieci Dino.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-26 16:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Kliencie marketów Dolnego Śląska, czy personel, który się żali, że "aż włos się jeży" powiedział, że awans musi dostać osoba z wnętrza firmy? Wiadomo, że jak w każdej innej branży, wykorzystuje się znajomości, ale trzeba mieć ku temu jakieś wytłumaczenie. Być może jednym z nich jest to, że nikt z podległego personelu zwyczajnie nie nadaje się na Kierownika.
Ja pełnię stanowisko osoby funkcyjnej na swoim markecie. Ktoś mnie do tego zmusił? Nie. Dostałam propozycję od p. Kierownik i nie musiałam tego przyjąć. Ale świadomość tego, że (powiedzmy) będę niezależna od kogoś (w przeciwieństwie do kasy) zmotywowało mnie do działania.
Tak więc po raz kolejny zaznaczam, że każdy jest kowalem swojego losu.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-04-26 21:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Jeśli już tak każdy pisze na temat sklepów Dino to i ja również napisze. Dino Wielka Wieś- jest to jeden wielki syf, że tak powiem. Kolejka na kasie numer 1 niesamowita, kasjerka dzwoni dzwonkiem, ludzie się denerwują, a osoba, która ma przyjść na kasę drugą olewka.. Kasjerki m.in Pani Malwina jest nie miła dla klienta, nie wiem co ona jeszcze tam robi. Niektóre Panie unoszą się taką dumą, że szkoda słów. Gdzie jest kierownik lub zastępca marketu, który by tym wszystkim zarządził?! Szkoda słów.. Klienci są zniechęceni do robienia tam zakupów.. NIektóry towar przeterminowany stoi na półkach, pytanie gdzie jest sanepid żeby to wszystko skontrolować?! Też nie ma.. Nie ma porządnej osoby, która zarządza marketem...
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-28 11:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-26 16:50:27]:
,,Kowalu swojego losu " ,uważaj aby w DINO kowadło nie spadło Ci na stopy. Nieźle liżesz ty... kierownictwu na co nie zasługują. Chyba chcesz zrobić błyskotliwą karierę albo jesteś wtyką szefostwa, bo jesteś nieobiektywna i widzisz tylko jedną stronę medalu tak jak większość kadry kierowniczej w DINO.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-28 14:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem Twojego poirytowania. O co Ci tak na prawdę chodzi? O to, że ktoś widzi sens swojej pracy? A nie tylko same minusy. Jeżeli chciałabym "lizać" komuś tyłek, to nie robiłam tego na forum pod pseudonimem, tylko u siebie na markecie. Wydaje mi się, że zwyczajnie prawda w oczy kole, tylko nikt nie potrafi tego przyznać i woli pisać bzdety. Wszystkie moje wpisy są prawdą i nikt temu nie zaprzeczy. I proszę nie oceniaj wszystkich ludzi tą samą miarą. Przeczytaj sobie kilka opinii od Klientów - są i pozytywne i negatywne. Więc nie na wszystkich marketach jest tak samo. Powodzenia życzę :-)
zdjecie uzytkownika
faja - 2016-05-01 18:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Abc - 2016-03-10 19:37:21]:
Chyba sobie żartujesz 400??? byłam w delegacji, większość personelu miało dość i odeszło- powód nie trudno zgadnąć, zapytałam się babeczki z mięsnego, która tam pracuje 5-lat.=,ile dostaje premii,,,usłyszałam tylko rechot, a młyn był niesamowity( kasjerka zdawała kasę 10 razy)a premia tylko w marzeniach, odeszłam miałam dość,,,pozdrawiam dinówy
zdjecie uzytkownika
DUSIA - 2016-05-06 10:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM KLIEMTEM DINO WSCHOWA2 JEST SKLEPEM CZYSTYM ALE SA KOBIETY CO SA WULGARNE I TO NA SKLEPIE OCZYWISCIE NIE WSZYSTKIE PANIE TAKIE OSTATNIO KUPUJAC BULKI SLYSZALAM PRZEZ ZAMKNIETE DRZWI JAK WULGARYZMY IDA AZ SIE WLOS PODNOSILA JEDNA PANI TO JUZ JEST STRASZNA ALE PLAKIETKE MA ZASLONIETA ZEBY NAPISAC JEJ IMIE ALE RZADZIC LUBINIC PRZYJEMNEGO Z NIA PRACOWAC PRZYNAJMNIE JA BYM NIE CHCIALA
zdjecie uzytkownika
misia - 2016-05-08 15:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2016-04-11 12:39:28]:
zgadzam się
zdjecie uzytkownika
fgh - 2016-05-09 19:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej widze ze teraz poszukuja do zatrudnienia kasjera- sprzedawcy w kilku miastach w Polsce chodzi o obsługę klientów marketu zgodnie z przyjętymi standardami firmy,obsługę kasy fiskalnej i rozliczanie środków płatniczy
zdjecie uzytkownika
mądra - 2016-05-12 22:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nikola - 2016-02-23 22:48:32]:
witam zgadzam się z osobami które piszą prawdę o dinach(koszmar)piszę do was po to żebyście się nie dawali sprawdzajcie godziny pracy ,oszukują podpisują urlopy bez waszej wiedzy sprawdzajcie dobrze fiszki to się musi skończyć.......dyrektorzy pajace udają ,że nic nie wiedzą a powód zwolnień pracowników to jaki ?
zdjecie uzytkownika
rozczarowany klient - 2016-05-13 11:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DINO MIĘDZYCHÓD to jest dopiero syf,kiła i mogiła.
puste półki,lodówki z napojami,lodami,jakaś maskra.
Teraz pracują osoby z łapanki.
zdjecie uzytkownika
Cytryna - 2016-05-15 10:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Jestem troche oburzona po tym jak ktos wymyslil sobie calkowity zakaz palenia w pracy. Przecież mam przerwę jem sniadanie koncze i zawsze wychodzilam na dwór aby sobie zapalic.... Ale po tej akcji z jednego marketu ze laska spalila wiatę oraz market byl zamkniety na 5 godz. CZY PRACODAWCA MOZE ZAKAZAĆ PALENIA I GROZIĆ DYSCYPLINARNYM ZWOLNIENIEM ZA PALENIE W czasie przerwy ???????!!.!!!

Przecięz to moja przerwa jest i nawet moge zeobic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na srodku parkingu i nie powinno to kogo interesowac co robie..... .!
zdjecie uzytkownika
d. - 2016-05-15 13:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cytryna - 2016-05-15 10:07:35]:
Nie do końca masz rację Cytryno. Owszem przerwa jest do dyspozycji pracownika, ale...na terenie oraz w otoczeniu marketu obowiązuje Cię regulamin pracy, w którym jest jasno napisane, że obowiązuje całkowity zakaz palenia. Zresztą, z takim regulaminem musiałaś się zapoznać oraz podpisać, że zobowiązujesz się do jego przestrzegania, zaś w przypadku nieprzestrzegania poniesiesz konsekwencje służbowe, włącznie ze zwolnieniem dyscyplinarnym.
Trzeba czytać, co się podpisuje...pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
a taka sobie ja - 2016-05-15 20:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OMG włos się jeży na głowie jak Was się czyta brrrrr XXX masz 100%racji komu nie chce się pracować albo pomylił się z powołaniem zawsze będzie narzekał,praca jak każda inna ktoś jest od delegowania zadań a ktoś od ich wykonywania i jak ja wydampolecenie to Ty nie marudź tylko je wykonaj,jesteście w pracy 8 godzin w tym 15 minut przerwy czyli 7 godzin PRACA NIE OBIJANIE SIĘ i o co chodzi?? jak chcesz siedzieć to siedź w domu bo tu za siedzenie się nie płaci ...ktoś mi już mówił żeby tych głupot tutaj nie czytać...nie uwierzyłam weszłam i co?? a jednak mieli rację.A przepracowałam już wiele lat na marketach i tu w Dino jest porządek ,czysto świeżo i bez kombinacji wypłata na czas ubezpieczenie 100% atmosfera ok a obiboki zawsze narzekają...
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2016-05-15 20:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cytryna - 2016-05-15 10:07:35]:
może i Twoja przerwa ale nie obiekt i otoczenie i skoro ktoś wymyślił sobie procedurę z zakazem to trzeba go przestrzegać i ma prawo zwolnić Cię za nie przestrzeganie procedur firmy
zdjecie uzytkownika
x - 2016-05-17 00:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie jedynie ciekawi ilu pracowników się zwolni .Na szczęście chętnych do pracy w Dino jak widzimy jest dużo i przyjmowane są coraz lepsze osoby :)Takie którym palcem trzeba pokazywać co mają zrobić ,albo takie które po kilku dniach pracy idą na chorobowe .Proponuję zainstalować podsłuch na sklepie i posłuchać jak klienci narzekają ,bo co chwilę ktoś się zwalnia ,a nowe osoby nie dają rady .Co za tym idzie są wieczne kolejki i braki na półkach.500 plus zapewne też wielu osobom pomoże w podjęciu tej życiowej decyzji .Uprzedzając następne wypowiedzi zaznaczam ,że tak bardzo się obijam w pracy ,że moje przerwy o ile już na nie idę trwają jakieś 5 min ,bo nie mam na nie czasu .
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2016-05-18 16:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [d. - 2016-05-15 13:40:39]:
Witam! Niestety nie masz racji , przerwa oczywiście Ci się należy , ale nie możesz opuszczać miejsca pracy czyli wychodzić na zewnątrz .A co mają zrobić osoby które nie palą ?! Może też im się należy ,wyjście na świeże powietrze co godzinę Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-05-18 22:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiedziałam, że chwilę po informacji dotyczącej zakazu palenia papierosów od razu będzie odzew... zakaz był od zawsze tak jak już osoba przede mną pisała. Tylko wszyscy przymykali na to oczy. Za obecną sytuację, drodzy palaczy, możecie podziękować tylko tej dziewczynie, która się do tego przyczyniła. Dlaczego znowu obwiniacie osoby, które nie miały z tym nic wspólnego? Jestem tylko ciekawa, gdyby to któryś bądź któraś z Was miała własną działalność gospodarczą... ciekawe, czy wtedy wpisując te wszystkie bzudry byłoby tak pięknie i cudownie jak myślicie. Inteligencja ludzka w dzisiejszych czasach spada po niżej zera!

Odnośnie marketu Międzychód... "syf, kiłę i mogiłę" tworzą na tym markecie tylko pracownicy łącznie z Kierownikiem. Świadczy to tylko o osobach, które tam pracują - przepraszam, leniuchują. Jak można doprowadzić do sytuacji, w której nie ma towaru na półkach czy w zamrażarce? Chore, po prostu chore... może na ten market wróciły czasy komuny... kto wie.

I ostatni wątek dotyczący kontrolowania czasu pracy. HAHAHA! Chyba ktoś sobie po raz kolejny żarty robi. A informacja na temat kontrolowania czasu pracy z tym co jest na nagraniach z monitoringu oraz z zablokowaniem i odblokowaniem alarmu jest Ci znana? Chyba nie. Więc po co się wypowiadasz, jak nie wiesz jak działa nasz market. Ludzie, ogarnijcie się!
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-05-23 00:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-05-18 22:38:00]:
skoro jestes osoba funkcyjna to powinnas wiedziec cos o pustych polkach na sklepie bo jesli na zmianie sa 3 osoby w w szczegolnosci na popoludnie jedna na miesie jedna na kasie nr 1 a ta co zamyka musi ogarnac wszystko to dla mnie nic dziwnego bo ta jedna osoba tez nie peknie niestety co do l4 nie mow o innych zle i ciesz sie ze jestes zdrowa ale wiedz ze kiedys los sie odwroci i ty mozesz potrzebowac tego l4 i wtedy ktos bedzie charowal za ciebie
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-05-23 07:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na moim markecie nie ma innej sytuacji jak na Waszych. Tez zdarza się, że jesteśmy na popołudniowej zmianie po 3 osoby... czasami zdarza się, że nawet tylko we dwie jesteśmy i wtedy nie tylko mam salę sprzedaży, kasę nr 2, magazyn biuro, ale również i mięsny. Są sytuacje, które tego wymagają, ale nigdy nie zdarzyło się, żeby z powodu, który wymieniłeś/aś na sklepie były puste półki. Wystarczy zorganizować sobie czas pracy tak, żeby ogarnąć wszystko. A przede wszystkim ilość osób na zmianie zależy od umiejętności tworzenia grafiku przez Kierownika.

O jakim losie człowieku Ty mówisz? L4 to los?! Katar to los? Stan podgorączkowy to los? A może delikatny ból w dolnej partii kręgosłupa to też los (chociaż tutaj bardziej stawiała bym na brak odpowiedniego ruchu)? Przez całe moje 2 lata pracy w Dino byłam tylko raz na tygodniowym zwolnieniu lekarskim. Oczywiście miałam być dłużej, ale nie chciałam, pomimo tego, że miałam zapalenie płuc. Wyleczyłam się na tyle, że mogłam wrócić do pracy. A gdybyś, drogi ktosiu, czytał dokladnie, ze zrozumieniem, to wiedziałbyś o jakie L4 mi chodzi. Ale to jest czytanie miedzy wierszami, tak samo jak Wasza praca... robienie wszystkiego tak, żeby to wszyscy dookoła byli źli, a ja najlepsza i najbiedniejsza, bo pracuje i dostaje za to kase.
zdjecie uzytkownika
x - 2016-05-24 21:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-05-23 07:16:58]:
Piszesz,że pracowałyście czasami po 2 osoby na zmianie i uważasz że wszystko jest w porządku? Ludzie odchodzą z Dino ,bo trafiają się same nieroby? Może jest inny powód .Może ludzie przychodzą ,żeby pracować a praca w Dino nie jest ich powołaniem :)Może mają domy ,rodziny i nie mają ochoty pracować ciągle po godzinach i chcą mieć siłę po pracy żeby cokolwiek jeszcze zrobić w domu.Może ktoś na górze zamiast wpadać na świetne pomysły ,które to mają nam ułatwić pracę ,pomyśli nad zwiększeniem liczby pracowników ,bo niedługo w niektórych sklepach kierownicy zamiast robić zamówienia będą musieli obsługiwać klientów.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-05-25 09:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [x - 2016-05-24 21:15:18]:
Dwie osoby na zmianie ? To z pewnością ruchu tam nie macie.Może 5 osób(klientów) na osiem godzin się przewinie.Prowadząca prowadzi sklep siedzi na kasie i na mięsnym w dodatku ma czas wykładać towar -nie wspomnę o biurze??? To powiedz mi jak masz kolejke na kasie i na mięsnym ? co wtedy robisz ? rozdwajasz się ?? haha...XXX haha nie bądź śmieszna-ny musisz być jakimś "CYBORGIEM Z KOSMOSU"
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-05-25 11:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha ha
zdjecie uzytkownika
Hhhhh - 2016-05-25 22:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie na temat Pana Przemysława M??
zdjecie uzytkownika
x - 2016-05-27 14:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hhhhh - 2016-05-25 22:24:04]:
Czemu ma służyć ta opinia ?
zdjecie uzytkownika
Gigi - 2016-05-27 16:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prostak..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Miła pani kierownik, pytania dotyczące posiadanej wiedzy i umiejętności, motywacja do pracy na danym stanowisku
Pytania: dla mnie brak
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2016-05-28 08:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2016-05-24 21:15:18]:
Dwie osoby na zmianie ? To z pewnością ruchu tam nie macie.Może 5 osób(klientów) na osiem godzin się przewinie.Piszesz,że prowadząca prowadzi sklep siedzi na kasie i na mięsnym w dodatku ma czas wykładać towar -nie wspomnę o biurze??? To powiedz mi jak masz kolejke na kasie i na mięsnym ? co wtedy robisz ? rozdwajasz się ?? haha...XXX haha nie bądź śmieszna-ny musisz być jakimś "CYBORGIEM Z KOSMOSU"
zdjecie uzytkownika
lula - 2016-05-30 12:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jak jeszcze pracuję w DINO powiem szczerze że załoga się dotarła i w miare ok ale zależy od klientów są różni i to człowiek nieraz ma dosć wiadomo że przed świętami tłok i niedzielą ale niech każdy spróbuje popracować a potem iść do sklepu i narzekać że nas mało a tego nie ma a kasa 4 by sie przydała.ja gdyby nie problemy z dziećmi na pewno bym pracowała ale za dużo drugich zmian tym bardziej przy 3 dzieci i muszę szukać opieki a szkoda:((

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Dino Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert