Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dino Polska

Pracowałeś w firmie Dino Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ŚWIDNICZANIN - 2016-02-11 20:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
HEJ potrzebuje namiar do Pana Rafała Lesickiego bo to co sie dzieje w sklepie to masakra stary towar chyba trza powiadomić sanepid pozdr
zdjecie uzytkownika
faja - 2016-02-12 00:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jolanta-48@wp.pl. - 2016-01-19 17:04:46]:
Jestem zdziwiona, nasza kierownik jest konsekwentna. Mam grupę, nie pozwala mi pracować w nadgodzinach, bardzo tego pilnuje. A w ogóle świetna atmosfera, Pozdrawiam kierownika- Gośkę, zajefajna babka, jak trzeba to (usunięte przez administratora)ale za chwilę spokojnie wytłumaczy, gdzie tkwił błąd... tak trzymaj Gośka z Marcinowic :)
zdjecie uzytkownika
lpmp - 2016-02-15 12:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnij się to zmienisz zdanie. Rekord pracy w cisku to 4godz. I babka wyszła. Zreszta nie ma sie co dziwic...
zdjecie uzytkownika
nikola - 2016-02-23 22:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wasze opinie i powiem wam. Ze te wasze markety dino to jeden terroryzm. Nikomu nie zycze tam pracowac.Tylko uklady i znajomosci a temat kierowniczek to jest wielkie nieporozumienie ale powiem wam ze one tak sa tresowane jak pieski przez szefostwo te kamery co wam montuja to pamietajcie sa tylko na was a nie na zlodzieji jeszcze sie nie zdazylo zeby przechwycili jakiegos zlodzieja dopiero wtedy jak im kasier zglosi .Wracajac do kierowniczek teroryzuja pracownikow ze nie schodzi mieso slabo poleca lub kasjera .Mogla bym plsac jeszcze duzo l poruszyc bardzo wazne sprawy ale niebawem bedzie reporter tv w jednym z wlkp marketow dino na temat jednej z kierowniczek ktora wymienila w przeciagu 10 m-cy 11 pracownikow i beda jeszcze inne tematy ale nie bede onich narazie pisac bo jak narazie jest to panstwo w panstwie.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-02-24 13:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Chetnie obejrze ten reportaz w tv, tylko powiedz kiedy i na jakim programie chetnie obejrze, :)
Wszedzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
Artur.S - 2016-02-25 18:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkaka - 2015-12-16 16:23:51]:
Market DINO Święta Katarzyna dolnyśląsk. Otóż w tym markecie od paru tygodni spotykam się z najgorszą obsługą przy kasie pracują nie mówię że wszystkie pracownicze są opryskliwe i nie miłe dwie takie starsze panie bym wymienił z imienia ale nie noszą identyfikatorów nie mówią dzień dobry dziękuję odwidzenia stoją przy tych kasach jak za karę "burczą" na klientów i wiecznie są kolejki . Podsumowując wybieram zakupy w biedronce puki coś się nie zmieni w sklepie obsługa jest beż porównania miła i kulturalna.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-02-25 21:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To samo się dzieje w Dino KOWARY zwalniają najlepszych pracowników,kilka osób zwolniono tylko dlatego że były na zwolnieniu lekarskim,i po powrocie do pracy,pod koniec zmiany wręczają wypowiedzenie.Czy żaden z prezesów,nie widzi a może nie chce wiedzieć co się dzieje marketach. Tu w kowarach jak nie zmienią KIEROWNICZEK to już niedługo będą musieli zamknąć ten...... Ludzie wolą robić zakupy w Biedronce i innych sklepach.
zdjecie uzytkownika
Zalamana - 2016-02-26 18:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem czesto na kasie nie z checi tylko z przymusu, jak nie ma kasjerki to siedze na 1 .szczerze klienci tez do milych nie naleza. Ile osób nie odpowie dzień dobry.Dziekuje, i rowniez zycze milego dnia. Skoro twierdzisz ze.kasjerka siedzi na kasid za kare to tak jest, bo kasjerka ma dosyc chamskich ludzi którym jest za brak kultury osobistej..., ktorzy udaja ze nie slysza dzien dobry, czy tez produktu dnia którego aktualnie polecamy.., przeciez to dla nas kasjerow to tez mile nie jest....
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-02-27 17:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2016-02-24 13:02:31]:
Telewizja przydałaby się również w markecie w Kowarach. Pracownicy traktowani są tam przedmiotowo. Kierownictwo traktuje sklep jak swój prywatny, ich zachowanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu krytyki. Również kierowniczka regionalna nie zachowuje się profesjonalnie w stosunku do pracowników. Osobiście słyszałem jak kierowniczka regionalna przy klientach wyżywa się na pracownikach nie patrząc na to, iż w klientach budzi to nie smak i zniechęca do robienia zakupów w sklepie. Takie zachowanie dotyczy również pożal się boże kierowniczek marketu. Znam też osoby bezpodstawnie zwolnione z pracy za zwolnienie lekarskie- a jest ich nie mało.
zdjecie uzytkownika
Hm - 2016-02-27 20:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drogi kliencie, otóż kierownik odpowiada za caly sklep jak i pracowników, sam kierownik musi sie z byle gowna tłumaczyć wyzej...., otóż jezeli pracownik leci sobie w kulki i nie chce mu sie pracowac, przynosi zwolnienie lub jest chory na prawde, to na co komu taki pracownik ktory ciagle choruje lub symuluje... Na to miejsce znajdzie sie inny, lepszy,,,,, takie jest moje zdanie.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-02-27 21:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nisia - 2016-01-01 14:40:49]:
Nie. Z tego co się orientuję to na jednym markecie mogą, ale nie na jednej zmianie!
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-02-27 21:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2016-02-24 13:02:31]:
Telewizja przydałaby się również w markecie w Kowarach. Pracownicy traktowani są tam przedmiotowo. Kierownictwo traktuje sklep jak swój prywatny, ich zachowanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu krytyki. Również kierowniczka regionalna nie zachowuje się profesjonalnie w stosunku do pracowników. Osobiście słyszałem jak kierowniczka regionalna przy klientach wyżywa się na pracownikach nie patrząc na to, iż w klientach budzi to nie smak i zniechęca do robienia zakupów w sklepie. Takie zachowanie dotyczy również pożal się boże kierowniczek marketu. Znam też osoby bezpodstawnie zwolnione z pracy za zwolnienie lekarskie- a jest ich nie mało.
zdjecie uzytkownika
dxx - 2016-02-28 10:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PREZES DINO - 2016-01-10 08:53:24]:
pójdą się pisze przez ó a nie pujdą - nieudaczniku
zdjecie uzytkownika
Kama - 2016-02-29 14:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Grupa pracowników ma podejrzenia, że Pani kierownik kradnie.. ma ona tez dobre stosunki z panią regionalna. Co mamy zrobić??
zdjecie uzytkownika
Miiii - 2016-02-29 15:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę że podejrzenia to za mało, jeśli nie macie dowodu. Mimo wszystko zawsze możecie podzielić się swoim podejrzeniem z Liderem.
zdjecie uzytkownika
dusia - 2016-03-03 10:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PREZES DINO - 2016-01-10 08:53:24]:
taki z ciebie prezes jak z .......trabka
zdjecie uzytkownika
dusia - 2016-03-03 10:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PREZES DINO - 2016-01-10 08:53:24]:
mam na mysli ze prawdziwy prezes nie obrazal by swoich pracowników więć czenu sie z ludzi nasmiewać
zdjecie uzytkownika
Czarna mamba - 2016-03-05 21:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ludzie tworzą tę firmę od kasjerow po samą górę wszędzie chamstwo i prostactwo nie ma poszanowania dla kolegów z pracy choć powinien przyswiecac nam wszystkim jeden cel bo przecież to jedna firma kasjerzy robią łaskę kierownikom kierownicy regionalnym kierowcy sklepom dzwonisz zyskujesz pomoc z łaską itd i jak tu pracować a czy dino płaci ja odkąd pracuje dostaje wynagrodzenie na czas więc kto tu komu łaskę robi Jest ciężko ale atmosferę tworzymy my wszyscy
zdjecie uzytkownika
Daa - 2016-03-10 00:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia 2 grosze?? Śmiać się czy płakać??
zdjecie uzytkownika
Abc - 2016-03-10 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia 2 gr ?powaznie mowisz ? Ja mialam przeszlo 400 zl premii...
zdjecie uzytkownika
Daa - 2016-03-10 20:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety poważnie..
zdjecie uzytkownika
Abc - 2016-03-10 21:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj to ci współczuję...ja sobie nie wyobrazam jakbym miala 2 gr premii... Dla mnie nawet 2stowy premii tp jest malo s co dopiero grosze,
zdjecie uzytkownika
wrog dino - 2016-03-14 20:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [werty - 2016-01-10 14:15:08]:
hej powiem wam ze nie zycze pracy w firmie dino najgorszemu wrogowi, to co sie tam dzieje to jakis obóz sie robi, pracowałam w dino kilka lat i powiem wam wysiadłam psychicznie wiecznie kontrole czeepianie sie kompletnie o wszystko ze jedno pomaranczko trafiło sie zgnite ze kurz jest na hydrancie, ze mucha osrała sciane ludzieee to sa rzeczy normalne a u nich nie ma wyjasnien tylko pstryk zdjecie a bo oni lepsza kase beda miec. a te maile od regionalnych wiecznie głupie pytania zadawane dlaczego nie wyrobiono sie na procentach w działach swiezych itp.... ale jak sie prosi ich o pomoc bonie ma ludzi bo choruja to tego nie widza i tak przyjada pstrykna zdj a nie pomoga bo my to juz maszyny jestesmy. do godziny ma byc rozlozony warzywniak nabiał a na zmianie 3 osobyy dajcie spokoj my tez mamy zdrowie jednoo NIE POLECAM NIGDY TEJ FIRMY!!!!! Mogłabym bardzo duzo jescze pisac na temat dino ale brak mi słow starałes sie a oni i tak cie zjeb..... i nie docenili, temat wypłaty to wogole inna bajka jak moze kierownik miec 2800zł a zastepca 1650 jak zastepca robi to samo co kierownik o wiele wiecej zapierdziela bo do niego nalezy robota papierkowa, wyłozonie towaru kompletnie wszystko a kierownik usiadzie sobie w biurze z d.... Uciekajcie jak najalej mozecie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-17 09:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie czy słyszał ktoś o związkach zawodowych w Dino? Jeżeli tak to czy wam poprawiły warunki pracy?
zdjecie uzytkownika
klijent - 2016-03-26 12:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogu
lnie dziadostwo żeby wielkom sobotę sklep był czynny do 22 kierownictwo biedronki jest bardziej wyrozumiałe bo pracujom do 16
zdjecie uzytkownika
dinomięsiara - 2016-03-26 19:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuje w tej firmie już cztery lata,od dwóch jestem na mięsie ,teraz przed świetami wracałam do domu ledwie zywa,w domu płakałam z bólu kręgosłupa i jakiegoś żalu jak Polski właściciel może tak traktować pracowników,na święta nie dostaliśmy ani złotówki przerw śniadaniowych nie było bo przyjedzie kontrola punktowa,za wypłatę jaką wziełam nie stać mnie na zrobienie świąt,po świętach szukam nowej pracy,w DINO PRACOWNIK TO ŚMIEĆ I ZŁODZIEJ
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-27 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dinomięsiara - 2016-03-26 19:00:37]:
Zgadzam się z tą opinią ,zero ludzkich odruchów w stronę pracowników,2 lata na mięsnym i kończę swoją pracę ,bo w przeciwnym razie za jakiś rok już nigdzie nie popracuję ponieważ nie będę w stanie ,bo zdrowie na to nie pozswoli
zdjecie uzytkownika
kleo - 2016-03-31 13:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej szczerze nie polecam zapierdziela się jak beduin a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ma niby dodatek lokalizacyjny a zachorujesz i go już nie masz nawet jak jest się 2 dni na zwolnieniu poza tym kierownictwo jest do du... noszą głowę wysoko jak by nie wiadomo co tylko pracują jak przyjeżdża regionalna lub kontrol a tak to poniżają pracowników jedna wielka porażka
zdjecie uzytkownika
kleo - 2016-03-31 13:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Daa - 2016-03-10 00:10:22]:
atmosfera możne i my tworzymy ale jeżeli jest kierownik sklepu który miesza i skłóca załogę to na pewno nie jest wina kasjerek bo kasjerki zapierdzielają a kierownictwo co niektóre siedzi i zbija baki albo chodzi i obgaduje pracowników...
jak przełożeni nas traktują z laska to po co włazić im ze tak powiem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak się nie podliżesz to jesteś wrogiem a czy warto zmieniać swoja osobowość dla kogoś kto jest stanowisko wyżej??!!
zdjecie uzytkownika
ten sklep to totalna porażka zawieszaja premie gol - 2016-04-01 18:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porażka
zdjecie uzytkownika
Meeee - 2016-04-01 18:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy ze zawieszaja premie? To chyba jakaś nowość :)
zdjecie uzytkownika
*zawieszane/premie* - 2016-04-01 21:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowość...wszystko możliwe. a jak sklep wyrobił jedną premię to moim zdaniem powinna być wypłacona dla pracowników, którzy sobie ją wypracowali a nie "zabierają" na poczet np.wyniku operacyjnego...."bo się nie zamknął". w dino już nic mnie nie zdziwi..
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-02 22:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie podzielę się z Wami moim zdaniem na temat pracy w markecie Dino. Jest to praca, jak w każdym innym markecie/sklepie. Wiecie, kto tylko narzeka na wykonywanie zleconych im zadań? Osoby, które myślą, że jak mają stanowisko kasjer - sprzedawca, to będą siedzieć tylko na kasie i nic więcej do roboty im nie wolno zadać, bo sie biedni zmeczą. Jeżeli LUDZIE macie takie podejście, to proszę zatrudnijcie się w TESCO czy jakimś innym supermarkecie. Jeżeli jesteście leniwi, to proszę, nie wymyślajcie bzdur! Atmosfera, jaka jest u Was na marketach, jest tworzona przez Was samych. Znacie takie słowo jak współpraca? Wydaje mi się, że nie... Kolejna kwestia zwolnień, czy zabierania dodatku lokalizacyjnego za zwolnienia lekarskie. Który / Która z Was pisząc złą opinię na temat sieci Dino nie przegina z braniem L4? Czy ktoś z Was kiedyś się zastanowił, że właśnie przez Was SYMULANCI cała załoga dostaje po tyłku? Zapierdzielają na 10 biegu, bo pani X zmęczyła się pracą i musi 2 dni odpocząć. I za to należy się premia? I taką osobę należy trzymać na sklepie, żeby cała reszta cierpiała? Ilu z Was przed świętami Wielkanocnymi przyniosło L4... Zastanówcie sie nad sobą i nad tym, czy pracując dajecie 100% z siebie... jeżeli nie, to myślę, że nie mamy o czym rozmawiać. Żeby zarobić trzeba sie narobić!
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-04-03 08:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-02 22:11:20]:
Nie do końca masz rację XXX. Każdy ma prawo zachorować niezależnie od czasu i L4 nie powinniśmy komentować... A jakie są konsekwncje L4, to każdy chyba wie...pozbawienie premii. więc każdy z nas ma wybór, jesteśmy przecież dorosłymi ludźmi.
Atmosferę rzeczywwiście towrzą pracownicy i kierownictwo marketów, a zadaniem kierownika jest wytworzenie takiej atmosfery, by pracownik przychodził do pracy z chęcią i dawał z siebie 100% i wychodził z pracy zadowolony, choć zmęczony...
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-03 08:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-02 22:11:20]:
praca jak w każdym innym markecie? no pewnie że tak, tylko pensja najmniejsza i nie porówywajmy tej pracy do pracy w'każdym innym markecie' a tak pozatym jaka praca taka płaca!i jak pracodawca traktuje pracownika tak samo pracownik traktuje kierownika....sorryyyyyyyy
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-05 19:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie praca w w markecie Dino jest jak każda inna praca w markecie. Przepracowałam trochę czasu również w innych marketach i dokładnie wszędzie jest tak samo. Zawsze znajdą sie osoby, które narzekają jak im to ciężko i przynoszą zwolnienie lekarskie na 2 dni. I temat L4 będę ciągnąć dalej, bo nie rozumiem takich osób. Mnie osobiście wstyd byłoby przyjść do pracy po takim "chorobowym". Odnośnie stwierdzenia "JAKA PRACA TAKA PŁACA" - kto Cię trzyma w markecie na siłę? Proszę znajdź sobie inną pracę, w której będziesz zarabiać godne wg. Ciebie pieniądze. Zwolnisz tym samym etat dla osoby, która chce pracować i będzie to robić z radością, nawet za najniższą krajową. Sami jesteście kowalami swojego losu, więc nie rozumiem Waszego piorytowania i odradzania innym pracy w Dino. Kwestia złego zarządzania przez Kierownika... tacy mądrzy w pisaniu, ale zgłosić sprawę tam gdzie trzeba już nikt nie potrafi. Wiec w czym jest problem? Na prawdę nie rozumiem.
zdjecie uzytkownika
rewi - 2016-04-08 13:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kto jest kowalem swojego losu
zdjecie uzytkownika
mnb bn - 2016-04-08 23:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz rację @XXX. teraz szukają zastępcy kierownika marketu oczekują Doświadczenie na podobnym stanowisku oraz znajomość specyfiki handlu detalicznego, Umiejętność delegowania zadań i kierowania zespołem, Przynajmniej podstawowa znajomość obsługi komputera
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-09 00:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rewi kowalem swojego losu jest każdy z nas. Składając CV do naszego marketu i w momencie, kiedy przychodzi sie na rozmowę kwalifikacyjną jesteśmy zaznajomieni z warunkami pracy. Wiec albo je przyjmujesz i pracujesz, albo nie i szukasz dalej pracy. Jeżeli coś nam nie odpowiada i się z tym nie zgadzamy, to po co na siłę to ciągnąć? Każdy z nas ma wybór i nie musi się męczyć, jeżeli praca na markecie jest dla niego za ciężka. Wiadomości na temat zastępcy kierownika trochę nie rozumiem... nie wiem, czy to ironia. Natomiast jeżeli dla kogoś za dużym obowiązkiem na takim stanowisku jest kierowanie ludźmi, składanie zamówień, rozliczanie kasjera oraz zwroty, to chyba ma za wysokie ambicje. Praca przy komputerze w dzisiejszych czasach jest na porządku dziennym, wiec i u nas inaczej być nie może. Program, w którym pracujemy jest bardzo prosty - wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem. No i oczywiście ściągi również firma nam udostępnia, żeby wiedzieć, jak np. krok po kroku zrobić odpisy ze stanu. Trochę chęci i zaangażowania i wszystko się ogarnie.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-11 12:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep w milkowicach taki jak Dino byl nam potrzebny chetnie odwiedzam ten sklep jest przyjemnie i miło obsługa fantastyczna chodzi o kasy panie grzeczne miłe usmiechniete zawsze doradza jakiegos drineczka pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowka przyjezdzam aż z pawlikowic.
zdjecie uzytkownika
Ewka - 2016-04-12 15:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może pracował w dino jako referent administracji biurowej??
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-14 09:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-09 00:54:38]:
co do twojej wyczerpującej opowiesci o pracy w dino to to co jets obiecywane na rozmowie to całkiem coś innego niżeli praca w tym markecie ciągłe kontrole wystraszony personel zero szacunku dla pracownika o ym podobno nie wsponinaja na spotkaniach z przyszłym pracownikiem
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-18 21:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto nie wspomina, ten nie wspomina. Pamiętam moją rozmowę kwalifikacyjna... Kierownik oprowadziła mnie po markecie, opowiedziała dokładnie na czym praca polega, że są kontrole i trzeba wtedy spiąć tyłek i robić tak, żeby na markecie było ok. Oprócz tego zaznajomiła mnie z najważniejszymi procedurami oraz z zakazem palenia. No i zabroniła noszenia długich, kolorowych paznokci. Narzekam? Nie, bo się zdecydowałam na tą pracę i wiedziałam co robię. A jeżeli ktoś nie został z podstawowymi informacjami zapoznany ma dwa wyjścia z sytuacji:
1). zaakceptować je i pracować tak jak należy;
2). zwolnić się.
Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-18 21:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Acha, chciałam jeszcze tylko tyle dodać, że nasza polska społeczność ma okropne podejście do życia. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, to najlepszym rozwiązaniem jest narzekanie. I gdyby nasz sklep to nie było DINO, tylko jakaś inna sieciówka i tak byłoby źle. Tak więc drodzy koledzy i koleżanki proszę ogarnąć sie teraz w pełni i zacząć normalnie żyć, szukając również zalet czegoś, co nam niby nie odpowiada, a bedzie nam łatwiej. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2016-04-20 18:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem stałym klientem Dino Kalisz Godebskiego 5 uwielbiam ten sklep jest czysty miła obsługa świeże owoce i warzywa bardzo wesoło super dziewczyny pani Ewa i pani Eliza Pozdrowienia
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-25 10:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziwie się szefom sieci Dino, którzy zapewne czytają te opinie i nic sobie z tego nie robią. Czekają chyba aż wybuchnie pozew zbiorowy pracowników, tak jak kiedyś w Biedronce. Mam kontakty wśród pracowników Dino na dolnym Śląsku i podczas wysłuchiwania ich opowieści na temat pracy w tej sieci włos jeży się na głowie. Wniosek jest jeden : ryba psuje się od głowy., tzn.brak profesjonalnego zarządzania kapitałem ludzkim,brak kompetencji kadry kierowniczej spowodowana tym,że na te stanowiska kierownicy regionalni wybierają osoby kierując się osobistymi preferencjami, często intymnymi a nie fachowością, doświadczeniem i skutecznością. Nie wypłacają dodatków funkcyjnych, które zgodnie z kodeksem pracy należą się dla osób funkcyjnych prowadzących zmiany. Wiele innych jeszcze nieprawidłowości, którymi nikt nie przejmuje się spowoduje to co napisałem na wstępie albo upadek tej firmy. Życzę" optymizmu" Dyrekcji Spółki i" satysfakcji" z kadry zarządzającej regionami sieci Dino.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-26 16:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Kliencie marketów Dolnego Śląska, czy personel, który się żali, że "aż włos się jeży" powiedział, że awans musi dostać osoba z wnętrza firmy? Wiadomo, że jak w każdej innej branży, wykorzystuje się znajomości, ale trzeba mieć ku temu jakieś wytłumaczenie. Być może jednym z nich jest to, że nikt z podległego personelu zwyczajnie nie nadaje się na Kierownika.
Ja pełnię stanowisko osoby funkcyjnej na swoim markecie. Ktoś mnie do tego zmusił? Nie. Dostałam propozycję od p. Kierownik i nie musiałam tego przyjąć. Ale świadomość tego, że (powiedzmy) będę niezależna od kogoś (w przeciwieństwie do kasy) zmotywowało mnie do działania.
Tak więc po raz kolejny zaznaczam, że każdy jest kowalem swojego losu.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-04-26 21:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jeśli już tak każdy pisze na temat sklepów Dino to i ja również napisze. Dino Wielka Wieś- jest to jeden wielki syf, że tak powiem. Kolejka na kasie numer 1 niesamowita, kasjerka dzwoni dzwonkiem, ludzie się denerwują, a osoba, która ma przyjść na kasę drugą olewka.. Kasjerki m.in Pani Malwina jest nie miła dla klienta, nie wiem co ona jeszcze tam robi. Niektóre Panie unoszą się taką dumą, że szkoda słów. Gdzie jest kierownik lub zastępca marketu, który by tym wszystkim zarządził?! Szkoda słów.. Klienci są zniechęceni do robienia tam zakupów.. NIektóry towar przeterminowany stoi na półkach, pytanie gdzie jest sanepid żeby to wszystko skontrolować?! Też nie ma.. Nie ma porządnej osoby, która zarządza marketem...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Miła pani kierownik, pytania dotyczące posiadanej wiedzy i umiejętności, motywacja do pracy na danym stanowisku
Pytania: dla mnie brak
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-04-28 11:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2016-04-26 16:50:27]:
,,Kowalu swojego losu " ,uważaj aby w DINO kowadło nie spadło Ci na stopy. Nieźle liżesz ty... kierownictwu na co nie zasługują. Chyba chcesz zrobić błyskotliwą karierę albo jesteś wtyką szefostwa, bo jesteś nieobiektywna i widzisz tylko jedną stronę medalu tak jak większość kadry kierowniczej w DINO.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-04-28 14:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem Twojego poirytowania. O co Ci tak na prawdę chodzi? O to, że ktoś widzi sens swojej pracy? A nie tylko same minusy. Jeżeli chciałabym "lizać" komuś tyłek, to nie robiłam tego na forum pod pseudonimem, tylko u siebie na markecie. Wydaje mi się, że zwyczajnie prawda w oczy kole, tylko nikt nie potrafi tego przyznać i woli pisać bzdety. Wszystkie moje wpisy są prawdą i nikt temu nie zaprzeczy. I proszę nie oceniaj wszystkich ludzi tą samą miarą. Przeczytaj sobie kilka opinii od Klientów - są i pozytywne i negatywne. Więc nie na wszystkich marketach jest tak samo. Powodzenia życzę :-)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Dino Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert