Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Klient - 2011-04-04 15:15:21 odpowiedz | cytuj
Czy wiecie że w tym sklepie zostaje naruszone prawo i godnośc pracownika przez kierownictwo sklepu (zastępstwo). Na sklepie m.in. u( usunięte przez administratora ), kiedy poprosiłem pracownice o porade ta pracownica odpowiedziała mi że nie moga rozmawiac. Na sklepie słychac caly czas 2x szybciej pracujcie bo tak wymaga góra, bo zaraz bedzie telefon z Krotoszyna. Pracownice biegają po sklepie nie chodzą ,a kiedy klijenci zapytają się dlaczego jesteście takie wystraszone one boja się odezwać. Czy zdajecie sobie sprawe ze w nie dlugim czasie ma powstać market konkurencyjny dla was i jeśli nie zmieniecie kierownictwa w zawłascza zastępstwa które krzyczy na sklepie do pracowników ze na wasze miejsce są nastepne to klijenci pójdą do sklepu gdzie bedzie normalna atmosfera a pracownice nie bedą wystraszone. Na Każdy odgłos obcasów włosy im sie jeża na głowie. Nie dość że ceny macie nie konkurencyjne to atmosfera pozostawia wiele do życzenia. I kto to widział żeby w markecie nie milei wydać reszty. Ludzi zachęcają do kupowania niskie ceny i pogodna obluga a nie polki pełne towaru. Tym bardziej że to jest małe miasteczko i wszyscy sie znają. Opinia o sklepie na terenie gminy Iłowa jest negatywna !
anonim - 2011-05-08 12:35:23 odpowiedz | cytuj
Witam, niestety nie zgadzam sie z poprzednia opinia sklepu DINO i Ilowej. Mieszkam w Ilowej i jestem, mozna tak powiedziec, \\\"stalym klientem\\\". Po przeczytaniu poprzedniej opinii jestem w szoku. To jakas bzdura! Jestem tam prawie codziennie i nigdy nie spotkalem sie z taka sytuacja zeby ktoras z pracownic nie chciala mi w czyms pomoc. Pracownicy sa mili ( staraja sie). Moze dzialaja na sklepie szybko, ale idzie to zrozumiec. Ruch maja spory i wymaga to sprawnosci. Sklep jest nowy ale jak w kazdej pracy trzeba sie wszystkiego nauczyc, nabrac wprawy. Co do kierownictwa to jezeli naprawde by sie tam tak dzialo jak jest to opisane powyzej to czy by tam ktos pracowal? Chyba nie. Jezeli kierownictwo stosowalo by mobing juz dawno by wylecialo, tym bardziej jak ktos zauwazyl wszyscy sie tam znaja i szybko by sie to roznioslo. Ta metoda jest karalna i kazdy zdaje sobie z tego sprawe. Uwazam ze sklep ma pare szczegolow do poprawy ( ale to jak kazdy). Ja jestem z niego zadowolony i bede tam dalej robil zakupy. Pozdrawiam
anonim - 2011-05-08 12:37:00 odpowiedz | cytuj
Witam, niestety nie zgadzam sie z poprzednia opinia sklepu DINO i Ilowej. Mieszkam w Ilowej i jestem, mozna tak powiedziec, \\\\\\\"stalym klientem\\\\\\\". Po przeczytaniu poprzedniej opinii jestem w szoku. To jakas bzdura! Jestem tam prawie codziennie i nigdy nie spotkalem sie z taka sytuacja zeby ktoras z pracownic nie chciala mi w czyms pomoc. Pracownicy sa mili ( staraja sie). Moze dzialaja na sklepie szybko, ale idzie to zrozumiec. Ruch maja spory i wymaga to sprawnosci. Sklep jest nowy ale jak w kazdej pracy trzeba sie wszystkiego nauczyc, nabrac wprawy. Co do kierownictwa to jezeli naprawde by sie tam tak dzialo jak jest to opisane powyzej to czy by tam ktos pracowal? Chyba nie. Jezeli kierownictwo stosowalo by mobing juz dawno by wylecialo, tym bardziej jak ktos zauwazyl wszyscy sie tam znaja i szybko by sie to roznioslo. Ta metoda jest karalna i kazdy zdaje sobie z tego sprawe. Uwazam ze sklep ma pare szczegolow do poprawy ( ale to jak kazdy). Ja jestem z niego zadowolony i bede tam dalej robil zakupy. Pozdrawiam
ANONIM - 2011-05-09 16:42:26 odpowiedz | cytuj
,nie zgadzam się z poprzednim wpisem,jestem stałą klientkom tego marketu,i zawsze jestem miło obsłużona nawe( usunięte przez administratora )która jest zastępcą pomaga w obsłudze,pracownice są bardzo miłe zawsze doradzają,a jeśli chodzi o mobbing to ten \"klient\" nie wie co to znaczy,ale jak się nie chce pracować to najłatwiej powiedzieć że kierownictwo jest złe i prześladuje.POZDRAWIAM
była pracowniczka - 2011-08-26 17:22:46 odpowiedz | cytuj
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi.. Mogę jedynie dodać , że opinie negatywne odzwierciedlają sytuację panującą w tym sklepie.( usunięte przez administratora ) użyte przez kolegę/koleżankę doskonale tutaj pasuje. Jak ktoś wcześniej zauważył ( usunięte przez administratora ) Muszę się z tym zgodzić. Cały czas słyszy się szybciej , szybciej.. , a kierownictwo siedzi i oglada co sie dzieje w kamerach z pozdrowieniam( usunięte przez administratora )same nie potrafią poradzić sobie ze stresem i nerwami. Nie mogę się zgodzić z tym , że jest tak super, miło i przyjemnie. Gdyby tak było nie zwolniłyby się 3 pracownice w ciągu miesiąca ,dwóch co jest zastanawiające.. Pensje pozostawiają wiele do życzenia ( usunięte przez administratora ) !!!! Nawet nie ma najniższej krajowej. pozdrawiam
anonim - 2011-09-02 13:03:04 odpowiedz | cytuj
Witam wypowiedziały się pracownice sklepu i to dośc śmiało ,bo z konkretnymi nazwiskami to opinia musiała zejść z monitorów,ukłony dla nich ,nie dajcie się!!
... - 2011-09-05 23:45:04 odpowiedz | cytuj
ludzie ale jedziecie( usunięte przez administratora ) oczywiscie sa to osoby zarzadzajace sklepem w Iłowej ale macie racje jestem klientka i to co widze i slysze od moich znajomych lub robiac zakupy w sklepie to az w głowie nie miesci mi sie ze tak moga byc traktowani pracownicy w Dino w Iłowej myslalam ze jest to porzadny sklep bo nowy i wiadomo pracownicy nie znaja sie tak jeszcze ale tu pracownicy sa zgrani a co do tych dwoch( usunięte przez administratora )estem w szoku oj tracicie duzo ludzi.Przez wasze kierownictwo siedzace w biurze i stosujace swoje tortury wobec pracownikow a z tego co mi wiadomo to ten sklep ma swoj szyld ( usunięte przez administratora ) bedziecie mieli spokojna prace .
anonim - 2011-09-06 17:57:08 odpowiedz | cytuj
Panie kierowniczki !,może i te pracownice mają problemy ze składnią,ale wykształcenie samo nie jest miarą inteligencji,jak widać paniom ta definicja jest obca . Choć i w edukacji i matematyce spore luki macie wydaje wam się że własnym ''mocarstwem władacie"
anonim - 2011-09-07 17:20:38 odpowiedz | cytuj
Witam ! Co tak ucichło w Dino?nowe pracownice,narazie spokój przed burzą?
my my - 2011-09-27 19:52:27 odpowiedz | cytuj
heheheh cos cicho o Dino jest chyba panie kierowniczki pokłóciły sie ze nikt nie chce pisac co tam sie dzieje ale my klienci wiemy ze nie jest tam wesoło bo to co słychac z zaplecza to smiech na lini pani zastepczyni placze i kluci sie z kierowniczka ale to normalka w tym sklepie i debiliz......
odp :my my - 2011-09-29 02:08:00 odpowiedz | cytuj
człowieku zastanów się co piszesz !
w sumie lekcja pokory i "kubeł zimnej wody" przydał się kierownictwu i miejmy nadzieje , że na "dłuższą" metę to zostanie gdyż 1.12 otwarcie biedronki ! jednym słowem konkurencja i muszą ciężko zapracować sobie na dobrą opinie sklepu.
Tomasz był świetnym pracownikiem , ale raczej nikt nie potrafił tego docenić również pani Alicja była kolejną ciepłą i wspaniałą osobą ,której i za co zostali zwolnieni ??.
Pracowali po 12 godzin za marne grosze !
Puki co mogę jedynie dodać , że jest bałagan i tylko jedna z kierowniczek zaczęła wreszcie pracować jak każdy normalny pracownik sklepu,miejmy nadzieje , że druga się ogarnie :)
Biorąc rzutem na taśmę przykładu sklepu Eko..
Pracownicy są równi łącznie z kierownikiem sklepu i tam nie ma historii , że kierownik to jest tylko od nadzorowania i poganiania pracuje jak każdy normalny pracownik, a odpowiedzialność materialna jest solidarna. Każdy klient zauważył i ludzie sobie chwalą ten sklep i tych pracowników.
Myślę , że i w tym wypadku kiedyś taka rzecz nastąpi w Dino, ale potrzeba czasu..,ile ? hmm.. zobaczymy , de fakto trzeba sprężyć cztery litery do grudnia !
anonim - 2011-10-09 18:11:38 odpowiedz | cytuj
A co to Dino ma stażystę a jak ją poganiają ,nie wiedzą co to staż? przecież to nie pracownik a traktują ją jak gumkę .
gal anonim - 2011-10-12 21:21:05 odpowiedz | cytuj
hehe :) przecież rusza się jak żółw to gdzie mowa o poganianiu ?
anonim - 2011-10-13 08:06:01 odpowiedz | cytuj
Ma prawo to staż ,a nie wyścig z czasem ,za to 2 nowe twarze są na jak długo?
anonim - 2011-10-13 08:07:09 odpowiedz | cytuj
Ma prawo to staż ,a nie wyścig z czasem ,za to 2 nowe twarze są na jak długo?
anonim - 2011-10-13 08:51:09 odpowiedz | cytuj
He he Panie kierowniczki bużkami potrafią obracać porządnie ,ale podcięte wasze stołeczki , już Biedroncia was pożre!!
anonim - 2011-10-14 08:11:20 odpowiedz | cytuj
A co to p. J. logiki nie uczono ? Strusia nie pogania się ,ale żółwika tak.Należy czytać to co się pisze ,a nie zaprzeczać sama sobie.
anonim - 2011-10-20 19:03:46 odpowiedz | cytuj
A ta trzecia- nowa Pani była nie na rękę ,bo szybko odeszła z Dinka.
gal anonim - 2011-10-26 19:17:21 odpowiedz | cytuj
hmm.. pracę w Dino można byłoby porównać do sexu bez zobowiązań..
więcej czy mniej się starasz tym bardziej będą chcieli Cię szybko wyru.. ,
a potem kopa na zapęd bo zawsze znajdą łosiam który będzie robił za psi grosz.. inteligentni zabiorą kasę i już tam po prostu nie wracają.
Tak robiła większość byłych pracowników.

pozdro !
pracownik - 2011-10-28 10:07:36 odpowiedz | cytuj
przestańcie już tak jechać to Dino, pracuję tam od paru m-cy i to co tu czytam nie mieści mi się w głowie, z wypowiedzi wnioskuję, że albo wypowiadają się byli pracownicy, którzy wiązali swoją cało życiową karierę w pracy w tejże placówce i im nie poszło, albo ludzie z konkurencyjnych sklepów. Co do klientów, to każdy ma prawo kupować gdzie chce, czy to będzie nowo otwarta Biedronka w Iłowej, czy Carrefour w Zielonej Górze. A co do kierownictwa, to albo z zazdrości jest tak oczerniane, albo wypowiadają się po prostu ludzie,którzy wypominają komuś swoje błędy. Przecież one też mają kogoś nad sobą i wierzcie mi są to ludzie dążący do perfekcjonizmu, ale wysiłkiem innych ludzi. Atmosfera w pracy jest normalna, powiedziałabym nawet że cała nasza ekipa jest zgrana włącznie z kierowniczkami, więc już dajcie na luz bo zaczynacie przynudzać.
anonim - 2011-10-28 18:57:51 odpowiedz | cytuj
Oj tam! same bzdety tu ktoś pisze widać ,że z paczki'' Ruszów'' ,bo oni wszystkich wygryzają ,poziom inteligencji poniżej najniższego.Każdy kto tam pracował dobrze to wie,Pomaga im tez kapuś z Cz.
anonim - 2011-10-28 20:00:01 odpowiedz | cytuj
Jedno tylko prawda ,że dążą do czegoś kosztem innych ludzi.
anonim - 2011-10-28 21:08:18 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się w zupełności z koleżanką z pracy, nie rozumiem dlaczego tak najeżdżacie na Dino? Przecież nikogo nie zmuszamy żeby robił w tym sklepie zakupy.. A co do atmosfery w sklepie to też uważam, że jesteśmy bardzo zgrane ( i mówię to, choć nie jestem z Ruszowa a dziewczyny stamtąd są na prawdę fajne i nie wiem o co się tak czepiacie?? Prawda jest taka, że ich nie znacie i dlatego gadacie takie głupoty!!!)
gal anonim - 2011-10-29 01:11:01 odpowiedz | cytuj
"nie rozumiem dlaczego tak najeżdżacie na Dino? "

Bo widocznie nie zauważasz, a może nie chcesz widzieć rzeczy, które są i były trudnymi momentami dla pracowników.
Była naruszana godność człowieka, a płaca za tą mordęgę ??
Chyba pozostawia wiele do życzenia.
Notabene stosowany był mobbing !! -> to zjawisko jest karalne,
a koniec powinien być w sądzie pracy, a nawet przepraszam nie usłyszałam. Bo obrzucenie "mięsem" za popełniony błąd się należało.
A jak się kierowniczki kłóciły między sobą i potem jedna z nich wyszła się wyżyć na pracownikach to było okey ??

"Atmosfera w pracy jest normalna, powiedziałabym nawet że cała nasza ekipa jest zgrana włącznie z kierowniczkami"

" z wypowiedzi wnioskuję, że albo wypowiadają się byli pracownicy, którzy wiązali swoją cało życiową karierę w pracy w tejże placówce i im nie poszło, albo ludzie z konkurencyjnych sklepów."

Normalna ?? Od początku istnienia sklepu zwolniło się 5-6 pracowników i wszyscy z tego samego powodu.. i to jest Twoim zdaniem normalne ?! chyba bez komentarza to pozostawimy.
Teraz też jest duża rotacja i myślisz , że to jest sposób?..
Z jednym się z Tobą muszę zgodzić każdy ma tam dobrze , kto się podlizuje i kapuje do "pokoju zwierzeń" bądź do "centrum dowodzenia" :).

hmm... co do drugiej kwestii masz rację wypowiadają się byli pracownicy, którzy znają wszystkie aspekty pracy w tym miejscu.
Skoro robisz kilka miesięcy to nie czarujmy się , że było i jest tak "słodko"jak opowiadasz. Z drugiej jednak strony rozumiem , że mogłaby się noga powinąć 1-2 osobom max , ale 5-6 ??
Bez komentarza , a dalsza konwersacja do niczego nie prowadzi

pozdrawiam
anonim - 2011-10-29 09:30:15 odpowiedz | cytuj
Tak ,wszystko to prawda,ale do tej pory nikt nie zgłosił tego w PIP ,a w Dino przydałaby się taka kontrola i wtedy wypowiadaliby się i wszyscy byli pracownicy.Niech ktoś się odważy ,już dawno powinnyście to zrobić.!!
x