SAMSUNG ELECTRONICS POLAND MANUFACTURING Sp. z.o.o.

Wronki

Opinie o SAMSUNG ELECTRONICS POLAND MANUFACTURING Sp. z.o.o.

skjdh 2016-02-04 22:21
Witam czy moge sie dowedziec kiedy i o ktorej godzinie mniej wiecej wplywa wyplata gdy jest sie w work service?
tester 2016-02-10 16:27
Widziałem że Samsung ma na Pracuj.pl 10 ogłoszeń na stanowisko Testera.
Zastanawiałem się nad złożeniem do nich CV, ale powiedziano mi że Tester na start dostaje ok 1900zł na rękę co przyznam że jak dla mnie jest to żenująca stawka.

Może ktoś to potwierdzić?
2
Zaangażowany 2016-02-19 13:25
Wcale nie płaca tak mało w porównaniu do innych pracodawców
ANKA 2016-02-23 18:23
zaangażowany, robisz sobie jaja ???

Tester manualny bez doświadczenia/ z 3-miesięcznym doświadczeniem i bez wykształcenia informatycznego dostaje w dużej korpo minimum 2500zł netto/ 15zł za godzinę w przypadku zatrudnienia na Umowę-zlecenie albo Umowę o dzieło.
Wiadomo, na umowie o pracę te kwoty będą niższe bo koszty pracodawcy robią swoje.

Normalna pensja na start dla świeżaka w dużej korporacji w Warszawie.
Więc przestań mi tu ściemniać, że 1900 to dobre pieniądze dla Testera.
Dobre pieniądze- może co najwyżej w Rzeszowie albo w Suwałkach.

Tylko że w tamtych rejonach bezrobocie jest 2 razy większe niż na Mazowszu i trudno jest znaleźć jakąkolwiek pracę i nie tylko w sektorze IT.
jan86 2016-02-23 18:33
Przyznam szczerze jako rekruter że szeregowych pracowników Samsunga z doświadczeniem dłuższym niż 2-3 lata skreślam już na początku przeglądając CV.
Powód: brak podstawowej wiedzy.

Moja firma przykłada dość dużą wagę do wiedzy pracowników z działu IT, toteż rekrutacja jest mocno selektywna i składa się z 3 etapów.
Jeszcze się nie zdarzyło żeby ktokolwiek z Samsunga, kto przepracował w tej firmie minimum 3 lata przeszedł do 2. etapu.
2
Rufus 2016-03-11 09:07
Podejrzenia to mało. Moja żona pracowała w korporacji. Wytrzymała aż rok. Dobre zarobki to nie wszystko.
pawelec 2016-03-11 16:09
Nie zgodzę się z wypowiedzią @kuba,
na Inżyniera Oprogramowania dość łatwo jest się teraz dostać w porównaniu do tego co było 2-3 lata temu.
Selekcja nie jest zbyt wymagająca bo trochę ludzi uciekło z Samsunga, szczególnie szeregowych pracowników a jak wiadomo- im mniej kandydatów tym mniejszy wybór i wymagania trzeba dostosować do poziomu kandydatów bo ktoś jednak musi pracować.

Nie wiem jak jest z zarobkami bo jak w wielu innych firmach tu także jest to temat "tabu"
karisza 2016-03-22 09:43
Witam! Mam takie pytania, jestem z Ukrainy ma wizę pracowniczą na rok, chciałbym pracować na fabryce Samsung, czy może mi Państwo pomóc w tym! nadać jakiś kontakt do tej fabryki! Dziękuje bardzo! Pozdrawiam
3
kandydat 2016-05-09 11:13
Witam, ile czekaliście na telefon ze strony HR-u po wysłaniu CV?
kandydat11 2016-05-10 16:26
Ktoś wie jak jest z językiem angielskim ? Dokładnie np dla testera - studenta lub praktykanta jaka powinna być znajomość angielskiego ?
2
Max 2016-05-15 11:47
Dzień dobry. Słyszałem, że wielu ukraińców pracuje w tej fabryce. Proszę podpowiedzieć z kim można się skontaktować na temat zatrudnienia. Dziękuję.
tom 2016-05-23 22:39
work serwis
hhihihi 2016-06-06 18:13
ja już czekam 1,5 roku
bleks 2016-06-26 18:43
Witam.Mam pytanie odnośnie pracy w samsungu jako operator wózka widłowego.Dostałem ofertę pracy na tym stanowisku przez Work Service i zastanawiam się czy faktycznie można jeżdzić owym wózkiem czy raczej jest to praca polegająca na dostarczaniu elementów na taśmy produkcyjne za pomocą ,,pieska,,a o wózku widłowym można pomarzyć tylko.Interesuje mnie także info czy cały zakład pracuje w systemie 4/2 po 12 h czy jest opcja pracy 8h?Pozdrawiam i czekam na info.
3
łoś 2016-06-28 23:14
hahaha.przyjdż,popracuj,zobaczysz jak jest.

2
Beti 2016-08-22 23:42
co powiecie na temat dnia Bobasa kazdy miał zaproszenie tyle dzieci a co tam robił ten pan z białym pieskiem gdzie była ochrona czy to miala byc maskotka dla Bobasów ???
kamileot 2016-08-29 10:27
w moim samsungu szybka pękła sama, posiadałem casa i szkło hartowane, pracownik wmawiał mi że ja opuściłem telefon i nie posiadałem szkła hartowanego
norton 2016-08-29 19:44
Co sądzicie o ostatnich posunięciach Panów na pralkach. Zastraszanie i zmuszanie pracowników do pracy w każdą sobotę. Co na to HR, czy my nie mamy prawa to żadnego wolnego weekendu. Panowie radzę jak najszybciej zaznajomić się z Kodeksem Pracy.
3
beti 2016-08-30 22:48
tam chyba wszyscy są swiadomi co robią i HR i cala reszta
4rtg 2016-09-01 22:25
No to w końcu przecież jest bardzo znana firma prawda?
1
jarooooo 2016-12-14 13:12
odradzam ,popsuła mi sie pralka umówiłem sie z serwisem na na dzis oczywiscie nie przyjechali,gdy do nich zadzwoniłem to powiedzieli ze beda dopiero za 2 dni. a specjalnie wziełem wolne w ten dzien
dla mnie sa smieszni...................
2
Iwi 2016-12-16 21:01
Czy ktoś orientuje się czy supporter na pralkach jest wolny?ciacho do schrupania.Taki wysoki blondyn
1
RICO 2016-12-22 14:20
PRODUKTY SAMSUNGA TO NAJWIĘKSZA PORAŻKA W MOIM DOMU, PSUJĄ SIĘ A SERWIS NIE UZNAJE REKLAMACJI, NP ŻE ODKURZACZ NIE SŁUŻY DO ODKURZANIA, BO MOŻE SIĘ POBRUDZIĆ FILTR, ALBO KUCHENKA DO PIECZENIA, BO MOŻE SIĘ PRZEGRZAĆ SPIRALA. PO PROSTU MASAKRA KOGO ZATRUDNIAJĄ W SERWISACH. CHYBA, ŻE JEST TO CELOWE DZIAŁANIE FIRMY ABY SPRZEDAĆ BYLE CO I W RAZIE AWARII NIE UZNAĆ REKLAMACJI. NIE KUPUJCIE, CHYBA ŻE MACIE DUŻO CZASU ABY DOCHODZIĆ SWOICH PRAW.
2
2016-12-27 18:42
Za 15 brutto mozecie mnie pocalowac w (_!_)
2016-12-27 18:47
Za 15 zl brutto mozecie mnie pocalowac w (_!_).
Loluś 2017-01-16 10:59
Czy Samsung prowadzi jeszcze jakieś rekrutacje? Nigdzie nie mego ich namierzyć a bardzo bym chciał tu pracować. Może jakiś niezadowolony zwolni swój etat?
1
tom 2017-01-19 16:28
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Samsungu i takie pytanko może ktoś będzie się orientował w temacie.Czy można się dostać bezpośrednio przez Samsunga czy tylko przyjmują przez pośredników?chciałbym podjąć prace na stanowisku-wózkowego.Kolejna sprawa bo słyszałem takie plotki że ma niby od marca być praca po 8h na niektórych działach,12h średnio mi się uśmiecha pracować,wiecie coś może na ten temat?Może ktoś z użytkowników tego forum ma adres e-mail do HR-ów żeby wysłać cv.Pzdr.
Klientka 2017-01-19 18:23
Ja znam tą firmę i jako klient i jako pracownik i jestem bardzo zadowolona. To że jakis egzemplarz jest trefny to zawsze się może zdarzyć. Ale nie trzeba zaraz opisywać!!!
wert 2017-01-20 19:51
szukam pracy na wtryskarkach, posiadam kilkunastoletnie doświadczenie
1
obwe 2017-01-22 16:46
ja tez jestem ciacho ... wiec ?
Ochotnik 2017-01-23 19:46
Czy Smsung prowadzi nowe rekrutacje? Nie mogę ich nigdzie namierzyć a bardzo chcę pracować w tej firmie. Może ktoś ma info?
tom 2017-01-30 16:03
Witam.Proste pytanie,jaką stawkę dostaje osoba przyjmująca się do Samsunga jako monter lub wózkowy przez agencje pracy?oraz przy 160 godzinach w miesiącu jakie są wypłaty?są jakieś widoki na pracę 3x8h czy tylko 12h?pzdr.
1
Szreder 2017-02-03 22:15
Samsung nie ma nowych rekrutacji ponieważ dobre firmy trzymaja swoje sprawdzone załogi.
pool 2017-02-11 18:15
Samsung sprowadza Ukrainców. Ma ich już ok.1000. Są tańsi i nie podskakują.
6
Lojalny 2017-02-14 14:56
Samsung to świetna firma, szkoda że nie doceniają jej pracownicy.
1
Kobieta01 2017-02-17 00:33
Witam. Jak zlozyc cv do Samsunga? Mozna wyslac przez jakas stronę? Jaki jest najlepszy dzial w zarobieniu 2tys a moze i wiecej dla kobiety? Ile czeka sie na odpowiedz? Jak wygląda przyjęcie, rozmowa kwalifikacyjna a potem? Proszę o szczegolowe odpowiedzi, będę wdzięczna. Pozdrawiam.
misio 2017-02-18 11:49
Jezeli jestes ladna i dobrze robisz loda i lubisz te klocki to zarobisz ponad 2 tys i sie nie narobisz.
8
Lojalny 2017-02-24 19:01
Pracownicy firmy, którzy pracę traktują poważnie nie narzekają przeciwnie są zadowoleni z firmy. Natomiast osoby z gruntu nie lubiące pracować wolą pisać.
1
ja 2017-05-31 23:51
Niestety te opinie się potwierdzają
Olek 2017-06-04 17:58
Jakie pytania można spotkać na testach z angielskiego albo rozmowie z HR'em?
Loluś 2017-06-06 18:47
Cieszę się, że pracuję dla SAMSUNG-a, można się rozwijać i zarobić.
1
TechnoEngine 2017-06-19 23:04
I can also help -Technologies5@grafton.pl
1
Loluś 2017-06-20 08:46
Interesuje mnie praca z ostatniej oferty dla AI - Inżynier uczenia maszynowego. Może ktoś ma wiedzę i mógłby podzielić się nią z innymi w temacie jakie stawki obowiązują dla tej pracy?
Magnolia 2017-07-15 19:47
Widzę, że firma ma długa listę ofert pracy to chyba dobrze? Tak dawno nikt nie pisał, nie macie czasu? Myślę, że w firmie dzieje się dobrze i nikomu nie chce się pisać. A może maruderów już sie pozbyliście i nie ma komu narzekać? Nowi chcieliby wiedzieć
romek 2017-07-17 13:48
dzień dobry, cześć i czołem! pytacie skąd się wziąłem?jestem wesoły romek Amica to moj drugi domek a w domku wodę, światło, gaz
1
Falka 2017-07-23 18:41
Jakie warunki trzeba spełniać na ph w firmie? Może ktoś podpowiedzieć?
Iza 2017-08-10 15:30
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się informacjami na temat zatrudnienia we Wronkach? Cz Samsung poszukuje pracowników właśnie w tej lokalizacji? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia?
Patriota 2017-09-27 21:38
Ta firma to tragedia. To praca dla niewolników. Może w Korei 12 godzin pracy to norma ale w Polsce to nieporozumienie. Zero poszanowania dla pracownika.
2
pracownik 2017-10-07 15:44
Cały zakład nie pracuje po 12 h ale większość tak
Pracownik 2017-10-16 12:15
Jestem pracownikiem SAMSUNG ELECTRONICS i nie narzekam. Praca w firmie jest dla ludzi ambitnych in chancy pracować. Wysokie standardy stawiają przed pracownikami wyzwania i niestety nie wszyscy dają radę!
Zostaw swoją opinię o SAMSUNG ELECTRONICS POLAND MANUFACTURING Sp. z.o.o. - Wronki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMSUNG ELECTRONICS POLAND MANUFACTURING Sp. z.o.o.