Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Samsung

Pracowałeś w firmie Samsung i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-16 12:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [anna - 2014-12-14 14:03:45]:
Panie Adamie M czy na wtryskarkach placa za randki kilku godzinne na stołówce kochanków. A nie pracują przy zgaszonych swiatlach chyba. .
zdjecie uzytkownika
norton - 2015-01-17 17:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję, aby PRO-3M wyrywkowo sprawdzało również trzeźwość pracowników, a nie tylko porządek. Dotyczy WM zmiana Jacka N. Niektórzy notorycznie na 2 zmianę przychodzą pod wpływem alkoholu. Kim oni są, że im wolno. Gratulacje dla ochroy.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-01-17 21:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2015-01-16 12:41:50]:
ANIU,a ja myślałam że na wtryskarkach pracują sami porządni ludzie.Muszę porozmawiać z moim ukochanym i mieć go na uwadze,aby go tam żadna lafirynda nie omamiła
zdjecie uzytkownika
nortonka - 2015-01-17 23:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2015-01-17 21:05:35]:
Prosze mi zalatwic taki etat to ja moge chodzic i sprawdzac czy sa wszyscy trzezwi ... no troszke nie ciekawe miejsce na takie opisy.
zdjecie uzytkownika
karolina mulina - 2015-01-19 11:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do tej pory właśnie szukałam pracy przy wtryskarkach, i widzę że piszecie że można się w Samsung załapać, to nadal aktualne to zatrudnienie? bo ja bym bardzo chciała, już mam doświadczenie zawodowe w tym temacie spore. a możecie tez przy okazji napisać czy finansowo warto się zatrudnić u nich na takim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
"zainteresowana" - 2015-01-20 01:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez sprobuje zabawic sie w serwis randkowy. Kim jest kierownik Arek, czy jest zonaty, a moze ma juz upatrzona swoja dziewczyne z hali?
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-01-21 01:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Arek ma chłopaka
zdjecie uzytkownika
tedi - 2015-01-21 23:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-01-21 01:14:52]:
no i po sprawie jak milo .
zdjecie uzytkownika
@#$ - 2015-01-25 23:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A słyszeliście o romansie pana (usunięte przez administratora)tego spod pociągu?
zdjecie uzytkownika
agatka - 2015-01-28 14:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam pytanie chodzi o pewnego pana ktory jezdzi bialym oplem , jaki on jest wiem tylko iz pracuje na WM. ten jego wasik tak mnie kreci a okulary dodaja mu uroku
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-01-31 14:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wielu ludzi z Piły szuka pracy poza miastem, dlatego też wyjeżdżają 70 km od Piły do pewnej znanej koreańskiej firmy produkującej sprzęty AGD. Ludzie! Nie przyjmujcie się tam do pracy jeżeli cenicie sobie swoje zdrowie! Niewątpliwie zarobicie tam, ale nie takim kosztem... praca po 12h nieraz po 7 dni w tygodniu, najniższa krajowa stawka (zarobki są wysokie ze względu na nadgodziny)... bywały sytuacje, że pan X chodził od pn-sb do pracy od 18-6 w niedzielę od 14-22 (lub dłużej!) a w pn następnego dnia na 6 spowrotem do roboty! Zatrudnienie oczywiście przez spółkę, comiesięczne umowy.. Niekompetentni ludzie na wysokich stanowiskach.. wszystko załatwiane "po znajomości"... nieraz bywały kontrole, ale urzędnicy nie widzieli uchybień, niewątpliwie dostali "w łapę".. nieraz niesprawne maszyny na których pracują ludzie.. dyrektorzy itp. nie martwią się o pracownika tylko o własne cztery litery i porządek na hali (pracownik zakrwawiony leży po wypadku, a pewien azjata pyta "Dlaczego nie jest tu jeszcze posprzątane?")..
Jeżeli przyjmiecie się tam do pracy to wasze dzieci niedługo zapomną, jak wyglądacie, bo nie będzie was w domu po 15h dziennie (z dojazdami)..
Pozdrawiam i nie dajcie się!
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-01-31 18:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lili - 2015-01-31 14:08:13]:
a co maja wykazac kontrole skoro o godz.9 kierownik łazi po hali i ogłasza, że o 11 lub 12 będzie inspekcja w zakładzie? Na czas kontroli taśma zwolniona, wszyscy ładnie pracują, ze wszystkim nadążają... po kontroli znowu tempo podkręcone byle plan był wyjechany, a ludzie? Padnie - przyjdzie następny, może jakiś górników będą teraz dowozić jak kopalnie zamkną:D
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-02-01 13:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [byly - 2015-01-31 18:17:12]:
a na niektorych wydziałach moga pracować w prywatnych rzeczach i nikt nie zwrawa na no uwagi np.pralkach gdzie tu przeszeka przepisy na pewno nie bhp
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-02-01 23:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z tym chlopakiem???
zdjecie uzytkownika
Mijah - 2015-02-02 14:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobrze, jakby kontlorerzy weszli bez zapowiedzi i zobaczyli jaka jest sytuacja, to szok co tam się wyprawia, żednego szacunku do człowieka. Mam nadzieję że ktoś zgłosi to i przyjdzie czas że sprawiedliwie będą podchodzili do pracownika. Każdy przeciez chce pracować w normalnych warunkach. Z tym bhp to kwestiia czasu i na pewno coś się wydarzy
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-02 15:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze mozna nagrac telefonem co sie tam dzieje najgorzej jest na lodówkach zero szacunky dla człowieka pomiataja tam ludzmi jakby byli ludzmi girszego pokroju wszyscy to widza i tego doswiadczyli ale kazdy boi sie odezwac ale ludzie wkoncu nie wytrztmia ui zaczna mówic prawde Michał trzymam kciuki za ciebie Ty wiesz najlepiej co naprawde sie stalo
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-02-04 21:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z Michałem???
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-02-06 21:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak to rozumiec iz jedna dziewczyna z pralek ktora pracuje na testerach w godzinach pracy czyta prywatna ksiazke co na to majster N??NIECH SIE W KONCU ZAINTERESUJE bo moze wszystcy wezma ksiazke do pracy i zamiast pracowac beda czytac ?
zdjecie uzytkownika
ww - 2015-02-11 14:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monter - 2015-02-06 21:13:57]:
ona tez donosi
zdjecie uzytkownika
cezar - 2015-02-12 22:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ww - 2015-02-11 14:48:21]:
Bo to kabel a raczej wtyczka to jej wolno.
zdjecie uzytkownika
Mita - 2015-02-16 17:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja uważam ze najlepiej jest pilnować swoich spraw i obowiązków w pracy, po co zaprzątać sobie głowę co kto czyta w pracy. Gdybym się tam zatrudnił to wykonywałbym swój zakres obowiązków sumiennie i należycie- może inaczej by mnie potraktowali....Poza tym kiedyś ta firma cieszyła się pozytywną opinią- nie wiadomo dlaczego zaszły aż takie zmaiany
zdjecie uzytkownika
bak1980 - 2015-02-17 01:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2015-01-17 21:05:35]:
Żeby tylko przychodzili napici do pracy...w samsungu chleją i ćpają na potęgę!!! 14 lutego wyprowadzili kilka osób, które tak były nawalone że o Bożym świecie nie wiedziały...potem się dziwić że wypadki są!!!!!!!!1
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-17 07:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ww - 2015-02-11 14:48:21]:
A moze PQC zajmie sie swoja praca a nie chodzeniem i kablowaniem ?
zdjecie uzytkownika
zupełnie obca - 2015-02-21 18:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czytając wasze wypowiedzi dochodzę do jednego tylko wniosku: ludzie obudzicie się z tego letargu ,naskakujecie na siebie jak "sfora psów",obszczekujecie się na wszystkie strony ,kto z kim i dlaczego-obrzydliwe to wszystko jest.Zastanówcie się czy każdy z was nie ma innych własnych codziennych zmartwień.
zdjecie uzytkownika
Mundek - 2015-02-23 13:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdyby to była taka poważna firma, to:
1) na stanowisku promotora nie oferowaliby umowy śmieciowej przy prawie pełnym wymiarze czasu. Zamiast tego daliby nawet najniższą krajową i premię od wyników przy umowie o pracę. A jak jest? wystarczy wpisać "prezenter samsung" "promotor samsung" i zobaczyć.
2) z zasady powinno się odpisywać na maile dot. oferty pracy. Zamiast tego pośrednicy samsunga widocznie wolą spędzić 20minut na rozmowie kwalifikacyjnej z pracownikiem, któremu warunki się nie spodobają, zamiast odpisać na maila w 5 minut i rozwiać jego wątpliwości. Najwidoczniej koreańska kultura pracy nie przeszła przez cło.
3) zamiast ustalać cele na wybrane (często najdroższe) modele daliby pracownikowi możliwość wykazania się sprzedażą całościową, z większej ilości działów. Uwierzcie mi, że łatwiej jest zmotywować pracownika uświadamiając go, że nie chodzi o wyżyłowany plan, tylko o sprzedaż na tyle skuteczną, by wyróżniała się na tle konkurencji w skali miesięcznej. Przecież jeśli w danym miesiącu jako promotor samsunga sprzedam 30 telewizorów, tzn. że inne firmy nie odnotują tej sprzedaży. Nie o to chodzi?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Samsung
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Samsung?
Zadaj pytanie