logo Samsung

Samsung

Wronki

Opinie o Samsung

Aneta 2015-09-11 01:18
Witam czy ktos dojezdza z Poznania do pracy ?(samsung)
1
lili 2015-09-11 13:32
Najnizsza krajowa plus dodatki za nadgodziny ktorych nie brakuje z racji 12 godzin charówy
marta 2015-09-18 14:03
Może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają wypłaty osób które pracują na weekend trzeba oddać listę do 2 każdego miesiąca jak odda się póżniej to wypłacą troszkę póżniej ale ile to bedzie trwało Oddałam listę 4 i nie wiem kiedy dostanę wypłatę ????? ktoś coś wie ?????
Eliza25 2015-09-24 11:05
Nawet nie probuj....Ciezko sie dostac i nie polecam. Dlugo tam pracowalam ale mialam dosyc.
Eliza25 2015-09-24 11:06
Nawet nie probuj....Ciezko sie dostac i nie polecam. Dlugo tam pracowalam ale mialam dosyc.
3
marta 2015-09-28 12:26
Powiedzcie z jakiego banku wysyłają kasę ??????
2
M86 2015-09-29 11:27
Można się uśmiać czytając te wszystkie hejterskie opinie.
Każdy wie za jaką stawkę będzie pracował już w momencie czytania umowy przed podpisaniem (no chyba że ktoś nie czyta). To specyfika lokalnego rynku pacy sprawia, że stawki są takie a nie inne. Jak warunki nie odpowiadają, to trzeba szukać gdzieś indziej. Jak ktoś pracuje w Samsungu to znaczy, że warunki mu odpowiadały...
Tyranie po 12h dziennie, tak samo - jeśli komuś nie odpowiada, to może zrezygnować (Niektórzy wolą pracować od 6 do 14 a potem od 15 do 23 zapylać na fuchach)
Tak naprawdę to gdyby nie Samsung to pewnie Wronki w tej chwili by mocno podupadły.
Co do zwolnień i nieustannych zmian kadrowych, to dla porównania dodam, że Amica w czasach swojej świetności zatrudniała około 2500 pracowników, a maksimum w Samsungu to było jakieś 4500 pracowników. Dodatkowo lokalni kooperanci dają pracę tysiącom osób, dzięki temu że mają zamówienia. Po prostu brakuje rąk do pracy.
Pamiętam przypadki ludzi z okolicznych wiosek w puszczy noteckiej, którzy do Samsunga przychodzili tylko po to, żeby przepękać zimę a na wiosnę wybywali do siebie, żeby pracować w lesie (tam przerwę robi się kiedy się chce, nikt nie zabroni przy pracy piwka wypić itp.) i ci też szybko się wykruszali, bo za duży rygor.

Pozdrawiam wszystkich hejterów, bo naprawdę czyta się te opinie z uśmiechem na twarzy :-)
4
tedi 2015-10-01 11:36
Może ktos sie wypowie na temat tego złodziejstwa na szatniach co było,bo narazie nikt sie nie wypowidział to nie jest w domu tylko miejscu pracy ktos za to odpowiada ...
3
tedi 2015-10-01 11:43
moze ktos cos powie w koncu na temat tego złodziejstwa na szatniach bo wszyscy jestesmy miedzy soba a tam niespodzianka szafki otwarte i wszystkie kieszenie przelecone i co wartosciowe brak ...
2
Reza 2015-10-28 01:44
Jest tylko jedna kontrolerka (usunięte przez administratora)
3
Jestem z Ukrainy 2015-10-29 18:54
Chcę jechać do Polski do pracy. Nie mów mi, gdzie najlepsze warunki do Samsung czy LG.
ms.cool 2015-10-29 18:57
Chcę jechać do Polski do pracy. Nie mów mi, gdzie najlepsze warunki do Samsung czy LG.
qwerty 2015-10-29 18:59
Chcę jechać do Polski do pracy. Nie mów mi, gdzie najlepsze warunki do Samsung czy LG.
tedi 2015-10-29 19:51
ja zawsze duzo zostawiałem po kieszeniach w szatni bo szafka jest przypisana do mnie nikt nie ma prawa tam nic szukac,a do pracy ide z pustymi kieszeniami
3
osman 2015-11-20 20:24
kontrola z PQC najlepsza
zainteresowany 2015-11-26 19:16
Cześć,mam pytanie czy przyjmują do Samsunga w tym miesiącu ?
3
spot 2015-11-26 19:23
Mam pytanie,czy w tym miesiącu przyjmują do Samsunga ?
4
jan 2015-11-30 16:41
Hej powiem tak nie jesteś w stanie ustawić wtryskarki bo one i tak nie trzymają parametrów non stop eksperymenty z granulatami ,masakra
xyz 2015-12-04 23:03
to źle słyszałeś :P
huzart 2015-12-11 20:58
witam od kiedy jest postój w Samsungu chodzi mi do kiedy chodzi się do pracy czy od 19 grudnia od wigilii dla pracowników to już jest do świąt wolne
ola 2016-01-03 20:42
Wolne sie skonczyło,a tak bylo milo i znów tyrania nastał czas,ale moze przyszedł lepszy rok dla GASKETOW tok,gdyz tyrana sie pozbyli i nowego naganiacza na stanowisko odziedziczyli.Pazurki swieżo naostrzone,wiec uwazajcie jezyk też ma cięty ,juz ją poprzednik odpowiednio przygotował, zeby potulne baranki były i się w
A zmianie wyróżniły i 10 wózków robiły.
WM-y 2016-01-06 19:41
Niektórzy przełożeni Samsunga traktują jak swój prywatny folwark, a pracowników traktują jak stado baranów, które można poganiać (przez głośnik). Tyle się mówi , że w Samsungu liczy się głównie człowiek, a tak naprawdę liczy się tylko sztuka zarówno ta na lini jak i ta wyprodukowana. A coś takiego jak ergonomia to prawdopodobnie nie wiedzą co to jest. To na pewno dotyczy tylko pracy przy komputerze.Nie ważne czy baran czy owca stanie ważne żeby jechało.
3
szajsung 2016-01-23 13:45
hahahaha nom i lodówkę i pralkę a do pracy przychodzisz tylko 10go po wypłate haha
2
przemek22 2016-02-09 10:16
Witam Wszystkich. Czy może Mi ktoś odpowiedź czy przyjmują na weekendy czy nie za bardzo. Czy wogóle iść się starać żeby dostać się na weekend do samsunga. Za odpowiedź z góry dziękuje. Pozdrawiam
lolek 2016-02-09 11:29
Witam wszystkich, wiecie może jaki długi postój jest zaplanowany na okres letni oraz w jakim terminie?
g.kuś 2016-02-09 16:47
Możecie powiedzieć jak jest w samsungu z awansami?
Czy np, do kontroli jakości, czy na stanowiska typu koordynator, mistrz pracownicy biurowi itd można dostać się tylko z wykształceniem wyższym - przecież to praca umysłowa czy tak jak to ma miejsce w Amice decydują układy?
Seba 2016-02-17 06:02
Witam,mam pytanie czy ktoś dojeżdża na trasie Pniewy-Binino-Wronki na 12 godzin i ma wolne miejsce?
2
daniellll78 2016-04-01 00:22
16
1
przemek28 2016-04-06 18:42
Witam Wszystkich,
Mam pytanie : Czy przyjmują teraz na weekendy, czy można przyjść sobie dorobić w sobotę i niedziele. I czy jest dużo załatwiania żeby dostać się na weekend. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
tedi 2016-04-15 21:01
w samsungu nie wiem co decyduje o awansach chyba slyszeliscie co za zmiany będą na pralkach szkola tu chyba nie ma zanczenia
1
Beti 2016-04-22 00:47
Jak to mowia w SAMSUNGU wszyscy to jedna wielka rodzina ale niech ci sie noga powinie kto ci pomorze no kto???tej odpowiedzi nikt nie zna
5
Beti 2016-05-14 23:54
easy chyba jednak nie w tej firmy sa jednostki ale za malo mja do powiedzenia
Beti 2016-07-15 10:57
PRZYPOMINAMY ZASADY CULTURE 2020
Najlepsze jest to buduj zaufanie, tylko powinno to wychodzic od tych na wyzszym stanowisku a ja powiem tak szkoda sie wypowiadac na ich temat ,nie wszystkich ale Ci ktorzy powinni budzic zaufanie to odpychają od siebie
1
Beti 2016-07-15 10:58
PRZYPOMINAMY ZASADY CULTURE 2020
Najlepsze jest to buduj zaufanie, tylko powinno to wychodzic od tych na wyzszym stanowisku a ja powiem tak szkoda sie wypowiadac na ich temat ,nie wszystkich ale Ci ktorzy powinni budzic zaufanie to odpychają od siebie
Dawid. 2016-07-21 18:05
Ile tam zarobisz pracując normalnie po 8 godz i jak Są nadgodziny wypłacane chodzi mi o magazyn?
cleo 2016-08-19 13:12
dam prace !!! praca polega na sprzedazy jesli jestes wstanie poswiecic 6h w tygodniu dzwon 608243435 sam sobie jestes szefem i sam ustalasz grafik jesli jestes osoba obrotna to zarobisz nawet 3 tysiace w miesiacu
ona 2016-09-05 23:10
Jak trzeba bylo sobie zapracowac na wyjazd na TARGI IFA tyle osób ma wystawione ze tam byli a inni nawet nie wiedzieli o wyjezdzie .Dlaczego???
tedi 2016-10-09 20:53
No wlasnie dlaczego dlaczego jedni wiedzą i jadą a inni sie dowiaduja po wszystkim
edrf 2016-10-09 21:10
niestety takiej oferty nie widze :( ale na praktyki szukają
ciekawy 2016-11-20 15:18
napiszcie coś o kobietach co ukrytkiem podrywają mężczyzn oczywiście o tych żonatych
10
Sam 2016-12-19 22:08
A co te mężatki wyprawiały z żonatymi na Samsung Party.W głowie się nie mieści.Jeden wielki kurwidołek
6
ola 2016-12-20 22:42
Czy między świętami a sylwestrem Samsung ma postuj ?
LOl 2016-12-28 19:09
Ile płacą w Samsung
1
Hubsch 2017-01-08 18:16
1400 złotych netto miesięcznie
4
xxx 2017-01-11 10:14
Dla osób które chcą się zatrudnić jako operator wózka : Tytuł ten to ściema robisz to samo co montażysta, stanowiska na operatorów są zajęte.
1
myśleć 2017-01-14 10:52
Stare to , ale muszę koment wrzucić mam nadzieje ,że pod latarnia nie wylądowałaś.
zapracowany 2017-01-16 21:23
Witam

interesuje mnie poznanie fajniej dziewczyny do zamieszkania, moze byc innej narodowości, w wieku 20-38 lat, aby razem pracowac
7
studentka 2017-02-14 11:16
JAK DOSTAĆ PRACĘ
Kończę w tym miesiącu studia inż. kierunek Mechanika Budowa Maszyn. CV do samsunga ( Wronki ) wysyłałam kilka razy i dzwoniłam ( cały czas nikt nie odbiera ) z tego co słyszałam trzeba zacząć tam prace od produkcji, pytanie gdzie są oferty pracy? Dodam , że nie mam znajomości, aby mi ktoś załatwił. Jak dostaliście pracę, jak aplikowaliście na dane stanowisko i jak w ogóle się tam dostać ? Proszę o odpowiedź.
diabeł 2017-02-28 13:50
Firma Samsung ,która zajmuje 7 miejsce na świecie w skali najlepiej zarabiających i sprzedających swoje towary ma najniższą stawke godzinną dla pracownika.Netto na ręke 7 zł na godzine .Odradzam przyjmowanie się do tej firmy z powodu wykorzystywania i naginania przepisów.Praca tasmowa nie jest pracą godzinową ,ponieważ trzeba zapieprzac jak w akordzie. Jeszcze raz odradzam prace w Samsungu !!!
5
Zuzanna 2017-04-07 12:00
A na jakie możliwości rozwoju można liczyć pracując w Samsung? Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń.
Zostaw swoją opinię o Samsung - Wronki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Samsung