brak logo

RUBO Sp. z o.o.

Rumia

Opinie o RUBO Sp. z o.o.

1 2014-10-15 22:07:36
kolejny? zawsze było wolne odkąd pracuje za sobotnie świeto
buglo 2014-11-26 13:27:13
uprzejmie odradzam ta firme,oszukala mnie z kasa kiedy wypowiadałem im umowę o prace, 2/10 ocena
atmosfera fatalna, taka ze siekiere można zawiesić w powietrzu,
największemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zycze tekiego przezycia
2
rw 2014-11-28 07:02:33
W jaki sposób oszukali możesz coś więcej napisać?
buglo 2014-12-03 18:50:52
Potracili kasę,mniej na konto dali.
1
gosc 2014-12-07 15:37:40
jak mogli Cie oszukac, skoro miales umowe?
buglo 2014-12-13 22:30:13
zapytaj ich jak mogli mi to zrobic skoro mialem umowe. jak dowiesz sie juz to napisz mi pozniej,sam jestem ciekaw. dzieki za pomoc i troske przede wszystkim
Fizol 2014-12-27 17:53:39
Jak zwykle jak co roku Żaden z szefostwa i kierownictwa jełop życzeń pracownikom nie złożył
osobiście mam gdzieś
PS- ABC nauka dobrego wychowania się kłania i świąteczny klimat
1
operator wozka widlowego 2015-01-17 23:33:42
swietna firma, wlasciciel inwestuje,czuje koniunkture.przenosimy sie do coca-coli na hutniczej i teraz zacznie sie produkcja elementow stalowych no i moze upragniona cynkownie otworza.polecam firme z racji wizji wlasciciela
1
kazik 2015-01-20 20:16:21
Chyba siebie nie rozumiesz sam???albo chwyciłeś pana za nogi!!!!
Ps-właściciel inwestuje no właśnie w siebie
nie w ludzi którzy na niego robią dziad podwyżek nie daje ludzie wiążą koniec z końcem tyle w temacie ośle
3
inny gość 2015-01-21 11:29:20
kazik: raczej inwestuje w nowe miejsce do pracy i rozwój. ludzie robią też dla siebie i na tym to polega. są firmy, że nie dostajesz pieniedzy na czas i pracujesz na działalności. tu dostajesz może mniejsze pieniadze, ale to sobie obwiniaj zus i skarbówkę, że cie na tyle kroją co miesiąc a nie obwiniaj firmy, która daje ci normalną umowę. teraz bedziesz winił firmę, że ci mało daje bo masz pełen zus, a za 30 lat jakbyś był na "działalności" w innej firmie to sam będziesz dziadem bo będziesz mia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie emeryturę.
1
operator wozka jezdniowego z widlami 2015-01-31 14:57:19
kazik wez zastanow sie zanim cos napiszesz. firma rozwija sie i gwarantuje prace.
i to wszystko, kazdy by chcial powzyzki i podwyzki- moja rada zatrudnij sie w kopalni tam latwiej ponoc wywalczyc podwyzki-ja jeszcze raz polecam firme i przepraszam za dziada kazia
1
do dziekana 2015-02-04 15:49:58
dziekan- napisz do p.Marioli Guminskiej kardowej o prace podanie,ponoc będą przyjmowac
Archaik 2015-02-12 22:08:45
lepiej nie pisz bo zamiast na nowym powinno się polepszyć to będzie po staremu ,bez podwyżek i z tymi samymi warchołami-Michasiem i Tomusiem czyli z parą -zakompleksiony z przestraszonym .Co to za aspekt że pieniądze są na czas-jak spawacz zarabia 2500.Przecież nie muszę tam pracować- możesz odpisać.Trochę tam już pracuje i przyzwyczajenie mnie trzyma ale kto wie może się w końcu wkurwie!!!
spawacz 2015-02-13 11:28:46
Ty Jacuś i tak zarabiasz za dużo w stosunku do tego co robisz...ślizgaczu
Jacek Sz.. 2015-02-13 17:40:31
Słuchaj pajacu po pierwsze skąd wiesz ile zarabiam? Jak wiesz jaką mam stawkę to idź proś widocznie jesteś nic nie wart skoro pracujesz za 2500zł czy coś tego typu ślizgaczy tam oczywiście nie brakuje jak wszędzie piszecie tu takie bzdety że włos się jeży
najlepiej na tych kogo nie ma chwilowo aktualnie w zakładzie
To że połowa spawaczy w tym zakładzie nie widzi co robi oraz jest to nie do przyjęcia i później spawy pękają czy wiszą farfocle to ich problem... pokupowali se uprawnienia certyfikaty brak doświadczenia itp... później karierę chcą zrobić kosztem innych...Tyczy się tych Osłów co ujadają na mnie na Michała i Tomka.....
Jacek Sz.. 2015-02-13 18:02:31
Do ARCHAIKA pajacyka....
Słuchaj jak ktoś chce się zwolnić to się zwalnia a nie pisze że się wku...e to się zwolnię i za 2500zł pracuje
łaski nie robisz nikomu w zakładzie idź po podwyżkę
na forach siejesz ploty oczerniasz ludzi i Niki zmieniasz..
Proponuje ci jak masz olej w głowie i dobrą rękę i widzisz co spawasz to CV w łapę i ślij E-maile są też telefony
pracy dla spawaczy od cholery a jak się nie boisz to zagranice...jak już będziesz taki nieudacznik próbek nie przejdziesz czy cokolwiek to siedź cicho i lepiej pracuj....
4
do jacek.sz 2015-02-19 13:20:33
JAcku:dobrze gada trzeba mu polać(wódy), dobrze pisze broni firmy podwyżka się należy, pewnie ze nie gryzie się ręki która karmi
1
Potwór z Jamy 2015-02-19 17:22:50
Jacek a niech ida to zaobacza jak trzeba tyrac, jakie grosze placa i ile sie czasem na kase czeka.
Potwór ciasteczkowy 2015-02-22 20:32:21
narzekac na robote kazy moze gorzej jak trzeba rysunek techniczny przeczytac i cos ze zrozumieniem zrobić. swoją drogą klimat pracy nie najlepszy-nerwówka. rozmowa kwalifikacyjna łatwa, pytają gdzie poprzednio robileś, patrza na kwalifikacje, certyfikaty i pytaja o projekty w jakich bralo się udział. potem mówią stawkę za godzine i jak pasuje idziesz na dół do kadr po skierowanie na badania.
składak 2015-02-23 20:25:20
Nie polecam tej firmy
brak suwnic wykończyć stawy można i kręgosłup
praca nie jest zapłacona godnie a brygadzista M.P
nie ma szacunku do pracownika.

Uwaga-w pracy jest stosowany mobbing przez przełożonych.



komentarze wyżej same za siebie mówią w 99% wiarygodne
powodzenia dla nowych pracowników.
7
archaik 2015-02-25 10:00:39
tak racje praca sama w sobie ok, firma ma zlecenia, rozwija się, ale atmosfera pozostawia wiele do zyczenia i traci lekkim mobingiem- także w tej kwestii uwazalbym na to, jeśli masz silne nerwy to idz tak, chętnie przyjmują. a na fizycznej pracy zawsze stawy i plecy siadają moja ocena 3,5/10
1
do jacusia szulista 2015-02-25 21:48:50
Jacus ty to dobrze umocowales sie w tej firmie. nie dziwota ze tak ujadasz i bronisz jej. jak jeszcze robilem w tej zatechlej dziurze to pamietam jak siedziales w swoim warsztacie i paliles frana ze ciezko pracujesz.a michasia nie bron tak bo sam na niego psy nie raz wieszales, no chyba ze pod publiczke zeby kogos podpuscic i pozniej zakablowac. pamietam jak zartowales sobie i do magazyniera powiedziales ze jak strzeli pokojnikowi w ryj na odchodne przy wszystkich to najlepsza wode postawisz. jacus ja sadze ze mogz ci sie obtluscil razem z reszta ciala i nie potrafisz myslec racjonalnie
1
Jacek Sz. 2015-02-26 16:31:17
Najpierw się naucz pisać gamoniu bo mam podejrzenia, że nauczycielka j. polskiego zaniemogła.
Imię i nazwisko się pisze z dużej litery poza tym nie używa się nazwisk w miejscu publicznym, a o reszcie tekstu nie wspomnę. Dziwie się też, że szkołę skończyłeś.Nic dziwnego, że tam nie pracujesz. Nikt nie tęskni ani nie wspomina o Tobie (to coś musi znaczyć :))
Poza tym pomyliłeś forum z Facebook'iem lub czymś w tym stylu.
W tym miejscu ludzie wyrażają zdanie na temat pracodawców jak i o samej pracy. Chyba ominąłeś jednej stopień ewolucji Ty prymitywie.
2
do jacek.sz 2015-02-27 14:08:21
Ludzie sami zobaczcie jacy pracownicy w rubo robią, nawet na jakimś forum potrafią zbrukać cię, nawet zabójcy swojej matki nie poleciłbym tam pracy. jACEK od kiedy nie można uzywac nazwisk w internecie?! a pisząc personalnie, wiem co komu chce zarzucić, pokazujesz człowieku swoje oblicze, czekam jeszcze na jakieś wpisy od Michasia ale pod prawdziwym nazwiskiem.
p.s a z małej litery pisze bo nie mam do ciebie szacunku- "prymitywie i tępaku"
1
Jacek Sz. 2015-02-27 17:19:15
Do ostatniego postu. Szybka korepetycja u sąsiadki była.Jesteś płytki, ze swoimi wpisami nie na temat piszesz. Chyba jak poszedłeś z firmy to ci życie kuleje i ubolewasz nad tym, że tak bruździsz na forum.
Ojciec idąc do pracy na godz 6.00 spłodził cie o 5.55(nie wyszyłeś mu) i się spóźnił stąd taki nieudacznik z ciebie.
Gówno ruszysz to śmierdzi.
Nie chce mi się pisać. Ośle byś swoje nazwisko napisał jak taki kozak jesteś.
Tyle w temacie...
3
do jacusia sz. 2015-02-28 19:19:25
oj jACUS pajacus, forum nie na obrzucanie się gównem a sam to robisz, ludzie wyzej o pracy pisali ze slaba atmosfeta itd. a ty zaczales ublizac, ujadac. brygadzista od siedmiu bolesci.
widze ze bardzo wiele znasz szczegółów na temat mojego poczecia i nie tylko- powiedz mi tylko jedna rzecz, czy syn doradza ci w pisaniu takich tekstow?!
pokazujesz swoj brak kultury i chamstwo typowego burka z chyloni.
powiedz mi czy z horoskopu wyczytales ze kuleje mi zycie czy skad masz takie informacje?
Ludzie widza,czytaja i wyciagaja wnioski czy warto pracowac i byc ponizanym, bo firma to nie nazwa, budynek, spawarka itd ale ludzie tam pracujacy, a przez takich jak ty nie chce sie tam robic.
ALE JUZ WIDZAC TAKI JESTES- BO LUDZIE CO NIE MAJA NIC CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA TO PISZA GLUPOTY W INTERNECIE.pozdrowienia dla ludzi czytajacych prawdziwe wpisy
2
absolwent 2015-03-02 12:48:48
kiedy przenosiny do nowego miejsca? czy w związku z tym więcej roboty będzie i jakieś oferty pojawia się dla ludzi z zsbo? chętnie nabede doświadczenia. proszę o jakieś porady, bo widzę ze ogień momentami na forum idzie!
xxxx 2015-03-29 20:01:17
Niech mają dobrze ci co liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwu pozdrawiam
1
loluś-szulistek 2015-05-06 13:56:55
jakbym czytał wpisy na forum w Cosmopolitan :-p jak baby, a nawet gorzej, ciekawe jest ze ten szulist nie wstydzi sie po tych wpisach pokazywac w pracy ....lol :-D
2
norbert 2015-07-22 21:26:02
bądź gotów na rzeczy niespodziewane takie które nigdy przez głowę nie przeszły ci. atmosfera denna jak cholera. wpisy od byłych ale także w dużej mierze od obecnych pracowników
1
nick 2015-08-02 19:04:30
powiem żę Rubo to najsłabsza firma w której pracowałem, zero organizacji ze strony przełożonych ( zastanawiam się za co oni pieniądze dostają). Pieniądze są mega słabe w porównaniu do tego co sie tam robi. Ogólnie nie polecam tej firmy no chyba że przejściowo bo niczego innego nie ma na rynku pracy
2
NOWY 2015-08-17 10:39:00
Nieobrzucajcie się błotem tylko piszcie opinie.Ja wraz z kolegami zastanawiamy się nad zatrudnieniem w tej firmie więc prosiłbym o prawdę!!!!!
Maciek 2015-09-25 20:38:22
Dziękuje za to forum twórcom, co za jełopy tam pracują, leczcie się na głowy debile, byłem pewien ze przeczytam słabo źle lub nic a tu się na śmiałem na potęgę, żałosne standard w małych firmach.........

żegnam moje dane nie trafia tam nigdy
2
247 2015-10-16 20:56:20
Wszystkie siedem firm Rubo należą do tego samego właściciela.
W firmie panuje bardzo rodzinna atmosfera, członkiem zarządu i prokurentem jest dwudziesto-kilkulatka(można?można!), a zbieżność nazwisk (wyłącznie na wyższych stanowiskach) nie jest przypadkowa.
Polecam pracę w tej firmie!
RAFAŁ 2016-01-09 09:49:53
Witam mam zamiar zatrudnić się w firmie jako spawacz spawam metodami 135 136 141 niestety nie mam aktualnych certyfikatów ale jakbym był tylko zaakceptowany przez pracodawcę i dostał w miarę fajna stawkę na początek to nic nie stoi na przeszkodzie abym na własny koszt odnowił certyfikaty .Obecnie pracuje 30 km od Gdyni wiec na same dojazdy tracę ok 300 zeta miesięcznie dlatego chce zmienić prace może ktoś z kadr zauważy mój wpis i co nie co powie na priw meil Rafal_przybyszewski@interia.pl Od razu zaznaczam iż stosunki miedzy pracownikami mnie nie interesują na tym forum jak pracuje to się wyłączam i przełączam w tryb pracy ciągłej i nic po za tym mnie nie obchodzi pozdrawiam
2
Nasz S. 2016-01-13 17:43:40
Pracuje w Rubo trzeci rok. I prawda jest taka że niestety ale milionerem w tej firmie nikt nie zostanie. W tej firmie nie ma żadnych kopert czy lewych dochodów, wszystko co dostajesz masz na papierze i do tego umowę o pracę nadgodziny. Przelewy nigdy się się nie spóźniły ale niestety opiewają na 2200 - 3000zł. Coś kosztem czegoś.
Generalnie byłaby to praca jak praca gdyby nie buractwo jakie zasiada w nadzorze na Gdańskich budowach. Cały niestety w wykonaniu pewnych osób mobing i forma w jakiej podchodzi się do pracownika jest poniżej krytyki. Najgorsze jest to, że informacje o zachowaniach i tym jak pewien pan ma wszystko i wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trafiają do dyrekcji w biurze . Ale i tak jest to bagatelizowane bo jest to poniekąd wygodne dla firmy.
2
jacuś szulistek 2016-02-05 20:22:41
Tak przyznaję się jestem najgorszym ścierwem w Rubo. Jesli kogos skrzywdzilem PRZEPRASZAM
Jaca 2016-02-08 20:58:24
Kolejny przygłup który się wypowiada pisząc podszywając się pod kogoś
nieszczęśliwy z życia i pracy...bojący się podejść i powiedzieć w twarz....
Ewa 2016-02-13 11:22:22
Moja znajoma pracuje w Rubo w biurze i z tego co wiem jest zadowolona. Umowa o prace, dobre warunki, duzo pracy ale w dobrej atmosferze. W I połowie roku maja sie przenieść do Gdyni na hutnicza bo firma sie rozwija.
Nico 2016-04-11 08:53:09
praca w biurze - rekrutacja 5 min. polegała na zapytaniu ile chcę zarabiać. Nie zatrudnili mnie więc zakładam, że więcej niż 1400/1500 netto nie płacą.
1
Mmer 2016-04-21 17:30:46
Dno
3
ert 2016-05-06 18:01:32
hm..wiem ze maja teraz caly czas wlasnie @marta oferta dla specjalsity do spraw handlowuch w Rumii oferuja wsparcie, szkolenia i możliwość rozwoju,niezbędne narzędzia pracy: laptop, telefon, samochód służbowy
ex pracownik 2016-11-07 08:43:43
Pracowałem niestety w tej fimie pare lat temu jak dostali zlecenie na roboty w elektrociepłowni EDF w Gdańsku. Oczywiście kierownicy (czytaj pseudo kierownicy) nie pojęcia co i jak ale to już nie o to chodzi.
Doszło do wypadku na EDF jeden chłopaków spadł z rusztowania, na szczęście miał szelki na sobie i był podpięty. Poobijał się coś tam z noga sobie zrobił i ręką że nie mógł dalej pracować. Ci wspaniałomyślni ''kierownicy'' z Rubo zamiast chłopaka odwozić do szpitala to sie obsrali i zawieźli go na stocznie do szatni.... a dlatego że pewnie gdyby BHP z EDF sie dowiedzieli to Rubo leci z budowy a z Rubo ''kierownicy''. Ów kierownicy czyli pan Stanisław W. i Krzysztof S. pracują do dziś w tej nie wiem jak to nazwać bo firmą to to nie jest tylko obóz pracy... Przestrzegam ogólnie przed pracą w tym fyrtlu, takie firmy powinny zniknąc z rynku pracy... A i zapomniałem o panu Wiesławie który kompletnie sie nie zna na robocie i zawsze pyta się każdego podwładnego co ma zrobić, ale co w rodzinie to......
1
ex pracownik 2016-11-07 08:47:45
Rubo to ściero nie firma i traktują ludzi jak gówno taka prawda...
3
Mati 2016-11-16 07:49:50
MOBBING, MOBBING, MOBBING !!!!!!!! Ktoś powinien sie zająć brygadzistą Rubo Konstrukcje bo MOBBING prowadzi niesamowity a prezes itak go będzie bronił. Moze jakaś państwowa instytucja sie zainteresuje w końcu :) BHP zero tylko okulary i stopery przy prasach ok sie zgadza a reszta ? Reszta jak pan czy pani od BHP za dużo drąży automatycznie jest zwolniony/a. Nie polecam
5
Pracownik miesiąca 2016-11-27 22:48:28
Zgadzam się z Matim że w Rubo jest mobing a prezes broni brygadzistę, bo nie wie co tam się dzieje. Ciekawe czy prezes wie o przyrządzie do rozet który jest rozwalony już na starym Rubo - napewno pójdzie na pontona. Podobnie z setkami metrów rur wywalanych w małych ilościach w złom aby nie podpadło, wina pracownika? Nie!!! Takie wymiary dostał od brygadzisty na wykazie i odziwo następnego dnia rano wykaz samoczynnie zmienił wymiary. A to brygadzista zmienił wykaz. Jak w piosence "Pojawiam się i znikam" taka prawda brygadzista z dyrektorem robią prezesa w balona jak chcą szkoda prezesa i zakładu bo nie wie co oni tam robią a tego jest owiele więcej. Jak w programie państwo w państwie - tak brygadzista z dyrektorem zakład w zakładzie. Biedny prezes
7
Ryba psuje się od głowy 2016-11-27 23:33:21
Teraz firma ma siedzibę w Gdyni
Niestety wszystkie negatywne opinie to prawda. Umowa zlecenie a w razie problemów firma się na Ciebie wypnie, zwolni i zapomni.
To jest firma bardzo rodzinna więc w biurze nie jest lepiej. Mają przegrane procesy w sądzie pracy.
Fatalne warunki, kamery tylko w kiblu nie ma, brak możliwości awansu, zdarzaly sie bezpłatne nadgodziny, za szkolenia płacisz sam lub lojalki na dwa lata wciskają, a jak jaki pociotek będzie pracy potrzebował to wywalają pracownika i zatrudniają swojaka. Dlatego ludzie się od nich zwalniają jak tylko mają okazję.
7
Robus 2016-11-28 19:22:11
Wszystkie powyższe opinie to prawda.
Nie zatrudniajcie się w tej firmie.
Na zakładzie panują bardzo złe warunki.
Ludzie to tylko kolejne numery na karcie pracy.
Żadnego poszanowania.
Firma przeniosła się na Gdynię i chyba prezesa przerosła lokalizacja, bo tnie koszty wszędzie
U nas nie ma ani narzędzi ani wypłaty.
Niepotrzebnych się zwalnia z dnia na dzień.
Żadnych szkoleń.
Z tego co wiem w biurach jest tak samo. Żadnych szkoleń Pracują tylko pupile prezesa albo jego rodzina.
Trzymajcie się z daleka.
9
zwolniony i zawiedziony 2016-11-30 16:19:08
Panie Prezesie może czas pomyśleć o pracownikach którzy napędzają własnymi siłami tą Firmę nękanych przez przełożonych wulgaryzm i obrażanie i odgrażanie się typu ja się za waz wezmę premie po zabieram itp machanie z okna rękoma i pytanie gdzie się idzie.Czy oni nie mają innych obowiązków tylko polowanie na ludzi i naśmiewanie się (Jak się idzie gdzieś to chyba za potrzebą nikt nie chodzi do pracy poleżeć ).Do tego doszło iż Pracownicy boją się skorzystać z toalety żeby nie zostać poniżonym .
Sami potrafią siedzieć i bajerować z kierowcą na czele przez pół dnia no i mają pole do popisu...

Dlaczego tyle opinii negatywnych odnośnie tej firmy jest dlaczego tak czy inaczej się dzieje?


Proponuje zrobić anonimowe ankiety odnośnie Mobbingu w zakładzie bez przełożonych.

Zebrania przy nich nic nie dadzą bo zamydlą oczy to co Szef chce usłyszeć tak powiedzą a żaden pracownik nie będzie pod siebie robił.
9
Globver 2016-12-04 06:56:00
Prezes zatrzymał się w PRL.
Tak to wygląda.
Ludzi ma za go.ówno, żyje w świecie marzeń i absurdów.
Nie potrafi zarządzać, potrafi tylko łatać dziury finansowe.
Na całą firmę pracują tam może 3 kompetentne osoby.
Reszta to tylko rodzina (bez kompensacji i szacunku do innych), za do z ego na pierdyliard kilometrów.
Jeżeli chcecie się zatrudnić w Rubo - obojętnie w jakiej spółce z tej Grupy To ABSOLUTNIE TEGO NIE RÓBCIE
NICZEGO SIĘ TAM NIE NAUCZYCIE. Ta firma skazana jwst na porażkę, stacza się z dnia na dzień.
2
Zostaw swoją opinię o RUBO Sp. z o.o. - Rumia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUBO Sp. z o.o.