RUBO Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o RUBO Sp. z o.o.

anonim 2010-04-20 20:46
Dla porządnych fachowców miejsce w Rubo zawsze się znajdzie. Ja pracuję już przeszło dwa lata i generalnie nie idzie wylecieć z byle powodu - musi coś grubego wyjść. Co do warunków pracy na budowach to wszystko zależy od poszczególnego kierownika jak dba o swoich ludzi. Jeśli jesteś wiecznie niezadowolonym pieniaczem - nie aplikuj do Rubo.
*** 2011-02-18 19:07
Jak nie masz co do gara wrzucić to do Rubo,inaczej lepiej dłuzej szukac lepszej pracy!!!
anonim 2011-02-26 22:40
Ja pracuje tam już parę latek i polecam firmę,Osoba która ma pojecie co robi na pewno nie zostanie zwolniona a i prezes da zarobić.
anonim 2011-04-10 12:16
szkoda zawracac sobie głowę
anonim 2011-11-19 23:34
ja pracuje tam już kilka lat i nie narzekam. Trochę cierpliwości a mozna wyrobic sobie godna pensję. pozdrawiam
jachu 2012-12-12 20:43
Hmm, a ja mam przeciwnie, bardzo pozytywne wspomnienia. Przynajmniej pensja była zawsze na czas, a wynagrodzenie nie odbiega od poziomu tego na rynku.
anonim 2013-08-30 09:27
A jak wyglada sprawa z papierem toaletowym w kiblach tez daja go czy trzeba miec wlasny?
Krrrrr1983 2013-10-22 20:43
rubo to kilka firm, ja pracowalem w Rubo Konstrukcje na produkcji. firma zatrudnia na legalu. ja akurat miałem zlecenie na kilka miesięcy ale norma dla stałych to umowa o prace. nie wiem skad pogloski o o jakiś kopertach, wszystko na konto wpływa. praca na produkcji do lekkich nie nalerzy ale jest godziwie. lepiej to niż na jak w gdansku stoczni nie wiedziec kiedy cie wywalom.
Anonim 2013-11-19 15:22
Niewiem kto powiedzial ze praca na akord:P... swoje trzeba zrobic ale dla pracujacych uno problemo:P
jażemjest 2013-12-04 10:06
Co do Rubo, wiadomo - ciężka praca, niebezpieczna itp. Ale jeśli chodzi o wypłatę 1. zawsze na czas, 2. możesz mieć na umowie np 1400 netto, a i tak dostaniesz premie (mówię tu o umowie o pracę, gdyż nie wiem jak wygląda to przy zleceniu). Pracujesz w tej firmie 3 miesiące, jak jesteś dobry lecisz na kurs i masz umowe na pare lat. Wiadomo, jak jest się leniem, albo osoba której nie pasuje to że coś trzeba zrobić (przez takie osoby praca się przedłuża) to nie polecam, bo tylko psuje się krew innym, którzy chcą zrobić swoje i nie siedziec po godzinach. Dla osób pracowitych polecam. Pracowałem tam parę lat i mimo różnych sytuacji (jak w każdej pracy) nerwowych, nie powiem by było tak źle jak pisza co niektórzy :P (Mowa oczywiście o stanowisku monter rusztowań)
tom 2013-12-07 15:32
a jak tam z czystoscia sprzataja tam
2
spawacz 2013-12-15 12:36
rubo troche dziwna firma,ale jak nie bierze sie do glowy za wiele to idzie odpekac swoje i do domu.akordu tam nie ma wcale, przynajmniej nie bylo jak robilem tam, kierwnictwo troche denerwujace pozdrowienia dla (usunięte przez administratora) ogolnie 7/10
2
Spawacz 2013-12-27 13:52
(usunięte przez administratora) a podwyżek nie daja zbytnio
2
marek 2014-01-08 15:10
no cos ty na swieta jak to na swieta w firmie dostajesz czekoladke, pomarańcz i ptasie mleczko,kasy niet
1
Jarecki 2014-03-25 11:22
Kiedyś tam pracowałem, stanowczo również odradzam,(usunięte przez administratora) wszędzie kamery, (usunięte przez administratora)polecam
1
miro 2014-05-25 21:59
widze z opini ze nie warto interesowac sie praca w tej firmie, musi byc wiele prawdy skoro co druga opinia to narzekanie na atmosfere i kierownictwo. chcialem zapytac tylko czy umowa o prace czy dzialalnosc obowoazuje w firmie?
2
pracownik 2014-06-03 21:31
jak robisz swoje to jest ok, a i nawet jakaś dodatkowa premia wpadnie
1
nick 2014-09-06 18:53
glupoty gadasz, ale jaka atmosfera za takie pieniadze! (usunięte przez administratora)
spawacz 2014-09-17 18:18
no wlasnie jaka atmosfera, samzastanawiam sie nad zmiana firmy (usunięte przez administratora)
1
buglo 2014-12-13 22:30
zapytaj ich jak mogli mi to zrobic skoro mialem umowe. jak dowiesz sie juz to napisz mi pozniej,sam jestem ciekaw. dzieki za pomoc i troske przede wszystkim
absolwent 2015-03-02 12:48
kiedy przenosiny do nowego miejsca? czy w związku z tym więcej roboty będzie i jakieś oferty pojawia się dla ludzi z zsbo? chętnie nabede doświadczenia. proszę o jakieś porady, bo widzę ze ogień momentami na forum idzie!
NOWY 2015-08-17 10:39
Nieobrzucajcie się błotem tylko piszcie opinie.Ja wraz z kolegami zastanawiamy się nad zatrudnieniem w tej firmie więc prosiłbym o prawdę!!!!!
Ewa 2016-02-13 11:22
Moja znajoma pracuje w Rubo w biurze i z tego co wiem jest zadowolona. Umowa o prace, dobre warunki, duzo pracy ale w dobrej atmosferze. W I połowie roku maja sie przenieść do Gdyni na hutnicza bo firma sie rozwija.
Nico 2016-04-11 08:53
praca w biurze - rekrutacja 5 min. polegała na zapytaniu ile chcę zarabiać. Nie zatrudnili mnie więc zakładam, że więcej niż 1400/1500 netto nie płacą.
2
ert 2016-05-06 18:01
hm..wiem ze maja teraz caly czas wlasnie @marta oferta dla specjalsity do spraw handlowuch w Rumii oferuja wsparcie, szkolenia i możliwość rozwoju,niezbędne narzędzia pracy: laptop, telefon, samochód służbowy
EMO 2016-12-13 21:36
RUBO SERWIS jest ok się rozwija - kuzyn jest monterem we Francji -mają kontrakty za granicą podobno wszystko gra , nadzór w Polsce też zawsze pomoże
3
polo 2017-02-03 20:48
A co to za przywilej ze wypłatę masz w teminie? Co ta firma Ci daje oprócz głodowej pensji ? Że nadgodziny możesz robić na stoczni ? Ale przywilej ...
1
Paulina 2017-03-07 12:04
Jak często firma prowadzi rekrutacje?
Paulina 2017-03-27 11:27
@hugo, a możesz coś powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w RUBO Sp. z o.o.?
Spawacz 2017-05-28 17:06
(usunięte przez administratora) Słaba firma ! Michał wygryzł Tomka firma na skraju bankructwa! jeszcze trochę i lidzie bedą musieli działalności zakładać . Złe sie dzieje non stop są usuwane wpisy mój ostatni z tego miesiąca tez. Dlatego znów pisze nie polecam !!
Spawacz 2017-05-28 17:06
(usunięte przez administratora) Słaba firma ! Michał wygryzł Tomka firma na skraju bankructwa! jeszcze trochę i lidzie bedą musieli działalności zakładać . Złe sie dzieje non stop są usuwane wpisy mój ostatni z tego miesiąca tez. Dlatego znów pisze nie polecam !!
1
pracownik 2017-05-29 19:12
(usunięte przez administratora) Tak to prawda. Usuwają wpisy cały czas Ale my się nie damy. Firma bankrutuje A ludziom nic nie mówią. Każdy ma przejść albo na zlecenie albo na działalność. Michał wygryzł Tomka to mało powiedziane. Gdzie kompetencje tego szczy...a a Tomka. Może I darł się i wyrzywał Ale był dobrym szefem. Jak można było tak zrobić ??!!! Pensji też już niedługo nie bendzie. Uciekać kto może bo zaraz nie będziecie mieli co do gara włożyć.
2
hultaj 2017-05-29 19:14
(usunięte przez administratora) Runo serwis też kuleje. Wypowiedzieli im umowy na stoczni. Ludzie naprawdę uciekajcie. Już lepiej pracować w lidlu
1
eMa 2017-05-31 14:33
(usunięte przez administratora) Cała masa opinii została wykasowana i nadal jest kasowana, na bieżąco. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć co to oznacza.... (usunięte przez administratora) i tyle!
Igła 2017-06-01 14:20
(usunięte przez administratora) Firma była dość przyzwoita do momentu aż ten głupawy zięć właściciela nie przejął sterów. Wiedza żadna a na dodatek słuchać nie umie. Efekt niestety do przewidzenia chyba ze go od tego steru ktoś odsadzi. Na portiera się co najwyżej nadaje. Szkoda tej polskiej firmy.
2
eMa 2017-06-03 09:36
(usunięte przez administratora) Opinie o tym co się dzieje w firmie są masowo kasowane. Ostrzegam!
1
stały pracownik 2017-06-04 15:29
(usunięte przez administratora) Czy to jakiś żart ze Rubo Konstrukcje szuka handlowca ????Przecież dopiero co zwolnili 3/4 ludzi. A w zeszłym roku wyrzucili wszystkich handlowców. Co to ma być ??? Jakiś szwindel. Uważajcie i nie aplikujcie.
2
kołek 2017-06-06 18:11
(usunięte przez administratora) To nie żarty. Teraz władze nad rk przejęła córka prezesa. Ma 26lat i zero doświadczenia. Najpierw władze miał zięć hiphopowiec, a teraz jak instalacjami, bo nie udźwignoł tematu to prezes dał zabawkę córce która wspanialomyslnie pewnie chce kogoś zatrudnić, a potem jak nie wypali to zwolnić. Szkoda tylko, że Państwo Sz. nie widzą tego, że ich dzieci i zięciowie mają za co żyć do końca życia i nie muszą się o nic martwić a ludzie to ludzie. Mają pensje i szukają stałego, uczciwego zatrudnienia. Przestrzegam każdego kto chce tam pracować - Nie stawiajcie nogi za próg tej firmy.
5
Rebirth 2017-06-08 19:07
Śmiać mi się chce jak czytam niektóre opinie , widzę że hejt wśród młodzieży nadal na topie , fakt firma przechodzi ciężki okres , zwolnienia były koniecznością , ja nadal pracuje , i nie mam powodów żeby narzekać , pracy teraz jest tyle że niema gdzie rąk włożyć , zawsze się dogadam i załatwię jak mam sprawę , jakoś nie uświadczyłem mobbingu (jak ktoś tu kiedyś wspomniał )nad moją osobą , poprostu zajmuje się tym co do mnie należy i nie interesuje się co mnie nie powinno dotyczyć , to że firmę przejęła Paulina i że ma 26 lat ? Czy ma pojęcie czy nie ma pokaże czas , nie nam to oceniać . Pracuje w tej firmie już kilka lat i nie mam zamiaru jej zmieniać , patrząc na stosunek godzin do zarobków i praca jaką wykonuje niema się do czego przyczepić , a i wypłata zawsze jest na czas .
3
sługusek 2017-06-09 15:41
(usunięte przez administratora) Ciekawe co zrobisz jak Cię wywalą z dnia na dzień jak resztę ludzi? Pamiętasz jak prezes wywalił przed świętami Bożego Narodzenia ludzi z produkcji??? Nigdy Ci tego nie życzę. Pewnie jesteś biurowym pracownikiem, który siedzi wygodnie za przeszklonymi drzwiami w ekstra biurze. Musisz być pewnym swojej pozycji, skoro taki z ciebie hojrak. Jesteś z rodziny? Może jesteś kumplem dyrektora? Mondrala się znalazł… i tak i tak zaraz tą firmę zamkną. Zobaczysz. Zwolnienia były koniecznością - to po co teraz zatrudniają? Skoro miesiąc temu połowę wywalili? Bo ktoś ma kaprys? Pamiętaj chłopie, że liczy się człowiek zawsze, a dopiero potem zachcianki Pani Pauliny
4
Jaco 2017-06-09 15:44
(usunięte przez administratora) Widać chłopie twoją ambicję - jedyne czego Ci trzeba to wypłaty na czas. Pracy masz tyle, że nie wiesz gdzie włożyć ręce - nie dziwota, skoro wywalili trzyczwarte ludzi.
3
eMa 2017-06-11 10:08
(usunięte przez administratora) Nie tylko z produkcji wywala się ludzi z dnia na dzień. Z biura też, chyba że z rodziny jesteś .Nowi pracownicy albo szybko orientują się o co chodzi i sami uciekają albo znienacka dostają wypowiedzenie a za miesiąc pojawia się ogłoszenie na ich stanowisko. Właściciele jadą z ludźmi jak ze szmatką zgodnie z zasadą "Nie ma ludzi niezastapionych, następny proszę " Nie mają szacunku ani do cudzej pracy ani do osoby która dla nich pracuje. To jest ciasna, rodzinna firma. Kasa bardzo przeciętna, szału nie ma. Znajomemu spawaczowi proponowali 1800. Premię albo są albo ich nie ma i nigdy nie wiesz ile dostaniesz. Praca głównie sezonowa.
6
lukas 2017-07-06 15:38
i jesteś mega wykształconym człowiekiem z produkcji, który pisze opinie bez najmniejszego błędu. Ciekawe czy z rodziny czy z przyjaciół rodziny jesteś
2
Szokol 2017-07-11 22:01
Firma się stacza na samo bardzo czarne dno...produkty z Chin żadna Polska produkcja. .. wszystko jeżdżę kontenerami do polandii prosto od małych chińskich rączek
1
eMa 2017-07-13 12:29
Jeszcze niedawno, na tej stronie, na liczniku było ponad 150 opinii
Już minęło sporo czasu jak mnie tam nie ma, ale za moich czasów odeszła lub została zwolniona większość kompetentnych ludzi, fachowców już tam dawno nie ma, w żadnym z działów.
Terminowe wynagrodzenie to powód do dumy? Ludzie czekali na kasę co do dnia, bo nie mieli z czego rachunków opłacić.
Pewnego dnia wracam wieczorem od znajomych i ku mojemu zdziwieniu z jednego ze śmietników wyłania się znajoma twarz jednego ze stałych pracowników warsztatowych. Obopólne zmieszanie, cześć, cześć ale wyraz mojej twarzy musiał być ciekawy. A facet był z tych raczej niepijących, normalny skromny, starszy gość, na stałej pensji, co rano trzeźwy. Nie pasował mi do schematu. Małe śledztwo wykazało, że ma w domu niepełnosprawne dziecko, żona od lat nie pracuje a w domu tylko on ich utrzymywał. Wiedziałam ile zarabia. Stąd było to ciekawe, dodatkowe zajęcie bo firma niechętnie płaciła za nadgodziny, raczej dawała wolne. To był moment w którym coś we mnie pękło i było dla mnie już jasne że mój czas w tej firmie dobiega końca. Z czasem sprawy miały się coraz gorzej a decyzje kierownictwa stawały się coraz bardziej "egzotyczne"...
1
Zostaw swoją opinię o RUBO Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUBO Sp. z o.o.