Nie rozumiem waszych negatywnych opinii...pracuje tutaj od 10 lat I jestem zafowolony
co to znaczy zafowolony?jakieś drukarskie słowo którego nauczyłeś się w tym (usunięte przez administratora),gdzie ludzi traktóją jak tanią siłę roboczą?
Przecież to literówka. Uważasz że mało płacą skoro pracowników określasz jako tanią siłę robocza. To ile? Najniższą krajową?
Zasiedzialeś się synu , uwierz ze wszędzie jest inaczej , No chyba ze nie masz kredytu rodziny to praca elegancka
cześć, chciałabym wysłać taty CV do pracy ale nigdzie nie ma stawek za godzinę. Tata ma duże doświadczenie na produkcji i pracowal kilka lat na magazunie. HELP
Chcę się zatrudnić jako Print Sales Representative for the Scandinavian market. Trafię na zespół pełen wsparcia i życzliwości?
Przepracowałem w firmie 9 lat na produkcji. Praca ciężka niewdzięczna maszyny się psują a Ty masz sam radzić sobie z usterkami i potem nadganiać bo przecież był przestój to teraz trzeba więcej zrobić w krótszym czasie. Płaca słaba standardem jest to że dzwonią np.2 godziny przed początkiem zmiany że masz przyjść lub nie przyjść bo coś się nagle w grafiku zmieniło, nikt nikomu na produkcji nie pomaga pomocnik ważniejszy od operatora bo kierownik powie że źle pomocnika wyszkoliles dlatego Ci nie pomaga cała wina spada na operatorów małą wpadkę lub reklamację rozpamiętują miesiącami generalnie dramat a jak jest więcej pracy to zmuszanie do brania nadgodzin i pracy np. 7 dni po 12 h i 2 dni wolnego i znów 5 dni w pracy a jak się nie zgodzisz to pretensje do Ciebie że o firmę nie dbasz. Zwalniam się z tamtąd bo przez tą firmę się pochorowałem i właśnie dochodzę do zdrowia. Nigdy więcej to ciężki (usunięte przez administratora) i płacy minimalnej.
Jakie maszyny offsetowe tam stoją? Możesz mi coś powiedzieć na ten temat?
Witam. Chciałbym poznać opinię i uzyskać informacje na temat ewentualnej pracy na stanowisku maszynisty offsetowego. Tutaj potocznie chyba nazywanego "operatorem". Jakiej marki i jaki rodzaj maszyn jest w drukarni i jakie głównie prace wykonuje się na tych maszynach. Jak kształtują się obecnie stawki dla maszynisty z dwudziestokilkuletnim stażem pracy na tym stanowisku? Czy umiejętności i nabyte doświadczenie stanowią jakiś atut dla pracodawcy? Za wszelkie interesujące informacje i opinie, serdecznie dziękuję ????.
Na stanowisku dla specjalisty ds.social media wśród benefitów wymieniają dodatek wakacyjny/świąteczny. Czyli tak naprawdę co to za enigma? I faktycznie biuro jest miejscem przyjaznym zwierzakom?
W Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. poszukiwana jest osoba na stanowisko Księgowa. Zainteresowała Cię ta oferta i złożyłeś swoje dokumenty aplikacyjne? Podziel się wrażeniami z procesu rekrutacyjnego z innymi użytkownikami.
Hej. Planuje aplikować na Grafika komputerowego. Jak widać w treści ogłoszenia proces rekrutacyjny ma formę zdalną. Możecie mi o nim bardziej szczegółowo opowiedzieć? Jak polecacie się przygotować?
Na stanowisko grafika cała rekrutacja zajęła mi łącznie Ok 10h prywatnego czasu. Rozmowy z tym siamtym, potem 3h ćwiczenie praktyczne na miejscu a potem jeszcze telefony mające sprawdzić moją szybkość pracy i reakcje na korekty. I co ? Dowiedziałam się po jakimś czasie (musiałam się dopraszać o informacje, bo było zero feedbacku) ze już nie szukają już nikogo na to stanowisko bo rekrutacja została wstrzymana. Mega słaba sprawa. Między innymi ta akcja sprawiła ze już nie bawię się w długie procesy rekrutacyjne i czasochłonne darmowe zadania praktyczne. Szanujmy się.
Dziekuje za Twoja opinie wlasnie aplikowałam na to stanowisko, i teraz juz wiem ze szkoda na to czasu:)
Słuchajcie, czy trudno jest się dostać na Graphic Designera? Dopiero oglądam ofertę i jest w niej napisane, że 3 lata doświadczenia to minimum i dodatkowo należy je uzasadnić swoim portfolio. To i tak trzeba będzie rozbić to zadanie praktyczne o którym ktoś kiedyś pisał, że mu z 10 godzin zajęło?
Copywritera dalej odradzacie? Właśnie wczoraj dodali ofertę i zastanawiam się czy cos się zmieniło w warunkach względem poprzednich opinii? i co z praca jako grafik? Również wystawiona została oferta w dodatku pozbawiona widełek placowych. Ile mogą wiec wynieść?
Hej, opinie na forum zdają się być rozbieżne i ciekawa jestem z czego to wynika. Jeden Pan deklarował że nawet 10 lat pracuje, ciekawa jestem czy staż pracy odbija się znacząco na przywilejach? Jest opcja pracy jako Copywriter i był tam wpisany tryb hybrydowy, wiecie czy byłaby szansa żeby kiedyś przejść na zdalne? No bo co fizycznie jest tak istotnego na tym stanowisku do wykonania w firmie, że fizycznie trzeba być na miejscu?
Hej, jeśli zastanawiasz się czy podjąć pracę w tej firmie to odradzam, ale ze względu, że to upadający okręt. Drukarnia ma się coraz gorzej, coraz mniej zleceń, obłożenie produkcji dramatycznie niskie, porównując z latami ubiegłymi, ludzie wysyłani są na przynosowe urlopu a produkcja stoi całymi dniami. Sam pracuje tu wiele lat, ale gołym okiem widać , że to wszystko zmierza w zła stronę, ku końcowi, przynajmniej na taką skalę jak do tej pory.
Wiele lat? masz przy tym chociaż jakąś podwyżkę lub dodatkowy przywilej? I co z tymi zleceniami? Widzę, że minęło parę miesięcy od tej wypowiedzi. Czy ich poziom jest podobny czy jednak znowu się obniżył? Padło stwierdzenie o przymusowych urlopach a co dalej? jakie są plany?
Jak do tej pory co roku były podwyżki , ale tylko i wyłącznie dzięki temu , że podwyższana jest stawka minimalna. Obłożenie produkcji cały czas dramatycznie niskie w porównaniu z latami ubiegłymi. Część ludzi z produkcji została zwolniona, niektórzy odeszli sami. Ludzie wyszkoleni, z kilkuletnim/kilkunastoletnim doświadczeniem rzucani są między działami , muszą pracować na najniższych stanowiskach mimo kilkunastoletniej pracy na stanowiskach wyższych, a nawet oddelegowani do pracy w hali w innej części Wyszkowa.w zależności od potrzeby. A najgorsze w tym Wszystkim jest brak jakichkolwiek informacji od nadzoru. Nikt nic nie wie, zero jakiegokolwiek planu naprawczego, pomysłu. Jest jak jest i sprawia to wrażenie, że każdy się pogodził z obecną sytuacją. Jeśli ktokolwiek planuje tu przyjść do pracy , niech sobie wybiję ten głupi pomysł z głowy..firma na tą chwilę,bez perspektyw i przyszłości.
Szkoda czasu na komentowanie tej firmy. I tyle w temacie
Kilka dni temu ta firma przysłała mi pismo o rzekomym zamówieniu czasopisma Forbes co jest nieprawdą, nigdy nic w tej firmie nie zamawiałem. Jest to grubo szyta próba wmanewrowania w rzekome zamówienie, o charakterze (usunięte przez administratora)
Ile dostaje pracownik na godzinę netto zatrudniony przez quad Europę?
Jak do tej pory nikt nie podał aktualnych stawek na forum. Myślę że tylko na rozmowie coś się dowiesz. Mnie też to interesuje bo myślałem żeby wysłać papiery. Jakbyś wcześniej coś się dowiedział to napisz.
w jakim sensie z premią i nockami? nocki to o ile lepiej są tu płatne? i te premie to jakie widełki mają?
Ależ to aż miło popatrzeć jak z oceny 3.5 jeszcze 5 lat temu spadliście do 1.5. Wątpię aby taka ocena była wynikiem krystalicznie cudownej atmosfery i warunków pracy w tej firmie/korporacji. Dziwię się, że korporacje w Polsce mają ustępstwa podatkowe i dużo lepsze warunki rozwojowe gwarantowane przez rząd (partie rządzące) niż zwyczajni polscy przedsiębiorcy, a i tak nie potrafią wprowadzić sprawiedliwego, uczciwego i przejrzystego środowiska pracy. Tak niska ocena jest adekwatna i rzetelna, wystawiona przez pracowników swoim liderom. Nie potrzeba ponad przeciętnej wyobraźni aby zwizualizować sobie... co to za miejsce, jacy kierownicy, dyrekcja i zarząd.
No dobra ale osobiście nie mam przekonania do statystyk, możesz konkretniej napisać jak tu wygląda sytuacja? Czemu mówisz że ta słaba ocena jest wystawiana w kierunku liderów, jak oni podchodzą do pracowników?
Do kierownictwa i zarządu... nie ma firm niezastąpionych. Każdą firmę można zastąpić i zmienić na inną. I tak właśnie się stało - szczęśliwy były pracownik ;)
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.?
Moje zdanie dotycy działu IT. Pracują w nim fajni, młodzi ludzie. Team są zgrane, a ludzie mają ze sobą dobre relacje. W wielu przypadkach robimy coś razem poza godzinami pracy, spotykamy się i lubimy również prywatnie. Atmosfera pracy jest bardzo przyjemna.
Totalne (usunięte przez administratora). Mobbing, odklejenie od rzeczywistości od dołu do samego wiceprezesa. (Prezes J. Dyląg już nie jest prezesem a został nim Francuz). Dział HR to zwykle klakiery bez wiedzy i wyczucia. Nie polecam jeśli ktoś swoje życie opiera na zdroworozsądkowości.
Przepracowałem tam 10 lat. Brak mozliwosci rozwoju w firmie. Jezeli jestes dobry w tym co robisz, to tym bardziej nie pozwola ci z tego stanowiska odejsc. Nie ma tutaj premiowania dobrej i solidnej pracy. Łudziłem się przez kilka lat, że jezeli bede dawal od siebie wiecej, to zostanie to zauwazone i nagrodzone. Nic bardziej mylnego. Dla nich licza się tylko slupki, aby było na plus, nie liczy sie czlowiek. Po 10 latach odszedlem, przez brak mozliwosci rozwoju, zasiedzenie. Oczywiscie prolbemy z odejsciem, bo traca jednego z lepszych pracownikow. Szkoda zycia. Jak wujek nie jest kierownikiem, to bedziesz tam pracowal za najnizsza.
Aż10 lat się zbierałeś żeby odejść? Dość długo. Nie było przez ten czas żadnych szkoleń albo możliwości wewnętrznego awansu? A zarobki? Podasz jaką miałeś stawkę?
Tez pracowałem tam 10 lat , potwierdzam twoje słowa , u mnie na dziale było tak ze czym więcej potrafiłeś tym więcej od ciebie wymagali ,a czym więcej potrafiłeś tym łatwiej można było się na czymś przejechać (zle zrobić ) i śmieszne ostrzeżenie i cyk -5% premi , praca dobra dla kogos co ma gospodarkę i potrzebuje dużo wolnego , system 5 pracy 5 wolnego kozak , ale podsumowując za 15 dni 3.3.5 tys to niezłe zarobki dla ucznia po szkole co mu mama prasuje i gotuje ✌️
Cześć, Jak wyglada praca na stanowisku IT Help Desk w Bydgoszczy? Jakiego wynagrodzenia się spodziewać? :)
Cześć, Jak wyglada praca na stanowisku IT Help Desk? Jakiego wynagrodzenia się spodziewać? :)
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. - Wyszków
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.?
Zobacz opinie na temat firmy Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 26.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 0 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.?
Kandydaci do pracy w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- Firma Handlowo-Usługowa Auto-Części s.c. Elżbieta Księżak Mariusz Księżak
- Zygmunt Rozenek Handel-Usługi
- Alicja Kozłowska Usługi Radiologiczne
- Michał Zajko
- Europe Car Rent Sp. z o.o.
- Mycie Okien Stanisław Pankowski
- Małgorzata Sarnacka-Poręba Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |