logo Nielsen Polska Sp. z o.o. (Badania rynku)

Nielsen Polska Sp. z o.o. (Badania rynku)

Warszawa

Opinie o Nielsen Polska Sp. z o.o. (Badania rynku)

KK 2015-01-06 23:03:56
To typowa korporacja dzięki obecnemu szefowi regionalnemu który ludzkich odruchów raczej nie ma, zależy im tylko na wyciśnięciu z pracownika tyle ile się da a później kopniak w tyłek, poza tym transferuje część usług jakie wykonuje obecnie poza Polskę więc za jakiś czas będą grupowe zwolnienia w niektórych działach.
nick 2015-02-09 23:39:14
Jasne że u nas jest taniej ale transferuje się po to aby było jedno centrum operacyjne. W sumie nie wiadomo czy to się uda bo amatorzy to robią już kilka lat. Jak masz małe dochody na osobę to możesz zgłaszać się o kasę do komisji socjalnej, a jeśli chodzi o motywację to zależy na jakiego szefa trafisz, będą oceny okresowe pracy, ja akurat mam tutaj złe wspomnienia gdyż były niesprawiedliwe, jak wyniki liczbowe były bez zarzutu to nie spełniałem jakiś wartości firmy (pojemne, wszystko można w to wrzucić jak się chce). Opieka medyczna i sport jest.
nowy12342342 2015-07-07 01:03:31
prosze o opinie, Panowie! ;)
3
nowy12342342 2015-07-07 18:01:35
Rekrutacja trwa, Market Research Analyst. Wasze opinie? Placa, kolektyw, rozwoj, ilosc pracy? Dzieki ;)
1
Vanilla 2015-10-11 17:54:41
Typowe Korpo! Pracowałam w Nielsenie kilka lat, bardzo dobre miejsce dla studentów stawiających pierwsze kroki na rynku zawodowym, można się bardzo dużo nauczyć i uciekać do klienta ;)
Kiepska płaca, kadra zarządzająca porażka,brak motywacji pracowników, monotonna praca w niektórych działach, zero szkoleń!
Bardzo duża rotacja pracowników, rekrutacja zazwyczaj wewnętrzna z polecenia, a więc standard..:)
Naprawdę, kiedyś w Nielsenie pracowali rzeczowi, fachowi i merytoryczni ludzie, ale to już niestety przyszłość, do pół metka emerytury nie dochowają ;)
Jedną z pozytywnych stron są ludzie, ale to też nie we wszystkich działach.

6
Vanilla 2015-10-12 11:18:58
wynagrodzenie to zależy w jakim dziale, czy zarobisz więcej na zlecenie? nie sądzę,premie zależne od budżetu i Twojego szefa,dobra praca dla kumatych i ogarniętych studentów :)bardzo dużo ludzi po sgh-u, można się załapać przez uczelnie na program stażowy 6m-scy i jak się wykażesz i jesteś dobry duża szansa na zostanie w firmie. Wynagrodzenie na stażowym? 120% zasiłku dla bezrobotnych ;)
dobry angielski i umysł analityczny, Excel biegły z tworzeniem makr i tabel przestawnych, zweryfikują to bardzo szybko.
Az tak prosto przeciętnemu Kowalskiego się tam dostać wcale nie jest łatwo .
Chyba, że ma się plecy tak jak wszędzie !
ariana 2016-04-18 16:53:00
Czy ktoś był na testach analitycznych do Nielsena?
Zaprosili mnie. Jak długo trwają? Jaki poziom trudności? Można mieć ze sobą kalkulator?
ver 2016-07-14 16:09:43
nie nie nie i jeszcze raz nie. pomijam fakt, że w procesie rekrutacji chcą informacji odnośnie zarobków w poprzednich firmach. co to w ogóle za pomysł??????????????
Rozczarowana 2016-07-20 19:33:30
Ta firma to porażka - darmowe nadgodziny do oporu, pisanie raportów w weekendy to norma. Poza tym nie liczcie na podwyżki, są przyznawane tylko w przypadku awansu, a to również nie są zawrotne sumy. Polskie biuro jest traktowane jak taśma produkcyjna raportów dla badań sprzedanych w innych krajach. Praca w Nielsenie ma sens tylko dla młodych osób, które szukają doświadczenia i są w stanie pracować za niższe stawki niż daje konkurencja. Wysoka rotacja najlepiej świadczy o podejściu firmy do pracownika.
4
Victorix 2016-09-01 00:40:23
Hej, dostałem propozycję pracy tam, ale nie wiem czy warto, dosyc niska stawka,daleko nawet nie siegajaca 5000 brutto. Czy to norma tam czy jednak zarobki są wyższe, a ja się dałem zrobić? Na specjalistę 5000 tysi to moim zdaniem powinna być norma. Dajcie znać czy dla kogoś z wieloletnim doświadczeniem ta firma ma sens.
Goska 2016-10-04 19:31:29
Macie pojecie Ile zarabia client consultant z doświadczeniem? Dostałam propozycje spotkania i zastanawiam się czy wogole warto iść. .. (oczekuje więcej niż 5k)
Goska 2016-10-04 19:31:49
Macie pojecie Ile zarabia client consultant z doświadczeniem? Dostałam propozycje spotkania i zastanawiam się czy wogole warto iść. .. (oczekuje więcej niż 5k)
nie powiem kto 2016-10-06 22:37:49
@Goska: realne, zależy od doświadczenia. Około 3.5-5k to stanowisko juniorskie (widełki zależne od działów), konsultant 4.5-6.5 może dostać.
soja 2016-10-06 22:40:13
no jak na konsultanta to zaskakująco uważam wysokie wynagrodzenie jak na polskie warunki rynku pracy, ciekawe tylko jakie wymagania należy spełnić żeby dostać stanowisko takie
justyna 2016-10-27 00:19:24
Do Gosi, czy ty podawalam kowoty brutto czy netto.??
Zostaw swoją opinię o Nielsen Polska Sp. z o.o. (Badania rynku) - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nielsen Polska Sp. z o.o. (Badania rynku)