brak logo

Okpol Sp. z o.o.

Skarbimierz Osiedle

Opinie o Okpol Sp. z o.o.

Ktos 2011-11-16 14:05
Szczerze polecam, wymagana odporność na wybiórczo myślące kierownictwo ale firma poważna i stabilna . Dla myślących bardzo dobra baza do dalszego rozwoju. Pozdrawiam
3
Asd 2013-09-25 16:08
Może ktoś podrzuci aktualną sytuację w tej firmie.
Pozdrawiam
1
PH 2013-12-03 20:33
Aktualna sytuacja pewnie nieciekawa skoro brak dwóch etatów już 2 miesiące,
znałem pracujących tam, firma wymagająca cierpliwości bo zarządzana przez rodzine ...Warunki zatrudnienia były dobre.
2
Maja 2014-10-16 08:23
Firma z w całości oparta na polskim kapitale. Produkuje dobrej jakości okna dachowe. Praca stabilna , dobre jak na Polskę warunki płacowe. Przestrzegane
prawo pracy i przepisy BHP. Pracuję tutaj już ponad 10 lat i nie narzekam.
2
Sylwek77 2014-10-30 12:43
Pracowałem w Okpolu 5lat. Firma Okpol to solidny i stabilny pracodawca. W ostatnim okresie zaszło tam sporo zmian - bardzo duże nakłady inwestycyjne na rozwój produktów. Firma z perspektywami na osiąganie sukcesów. Jako pracodawca cenią wiedzę i fachowość pracowników, żadnych problemów z płatnościami; Pracy jest dużo ale można się sporo nauczyć. Pracując u kolejnego pracodawcy z łatwością wykorzystuję nabytą wiedzę i umiejętności. Doskonała szkoła dla wszystkich chcących poznać nowoczesne systemy zarządzania procesami produkcji. Firma rodzinna, dużo pracowników z długoletnim stażem pracy. Po za tym codzienne problemy jak w podobnych zakładach produkcyjnych. Płace na poziomie średnich krajowych na porównywalnych stanowiskach pracy.
1
kris 2014-11-09 13:16
Czy możecie napisać jaka jest podstawa na początek oraz jakie narzędzia pracy dają np. auto .?
MadEd 2015-04-08 15:53
Tutaj wpisy o okpolu chyba cała rodzina dodaje... Mobbing to codzienność w tej firmie, zarobić powyżej najniższej to już teraz nie można... Nawet Ukraińcy po krótkim czasie uciekli z tej firmy... Jednym słowem, chcecie mieć normalne życie, nie idźcie tam do pracy... Jest wiele lepszych zakładów wokoło.
22
Koksu 2015-04-24 12:20
W zakładzie praca jest stabilna i odpowiednio wynagradzana. Plusem jest też jedna zmiana i praca od poniedziałku do piątku.
4
jaro 2015-08-16 17:09
koksu uśmiałem się nad twoim wpisem od lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś ci się w główce porobiło
11
marko 2016-04-24 19:42
o jakich premiach mowa bo nie wiem czy się mam śmiać czy chwalić głupotę piszących
10
były pracownik produkcji 2016-07-10 23:31
nie polecam nikomu, mobing, mobing, jeszcze raz mobing
wymaga sie od pracownika, zeby pracowal jak robot(nie mozna nawet pojsc do ubikacji, bo od razu jakis problem) za chyba najnizsze w okolicy wynagrodzenie jednoczesnie bedac traktowanym jak...
po krotkim czasie pracy w tym "obozie" dziwie sie, ze jeszcze tam ktos pracuje, chyba tylko ludzie nie majacy innej perspektywy.
a powyzsze opinie ladne napisane przez ludzi z biura dbajacych o dobry pr

jeszcze raz zdecydowanie nie polecam
18
Łukasz 2016-09-29 21:03
Nie polecam. Stosunek do pracownika na bardzo niskim poziomie, płaca jest kpiną, a sama praca ciężka.
16
makarena 2016-10-01 17:24
a jak się niby ten stosunek ma objawiać? bo tak to każdy w internetach ogólnika może straszyć i oczerniac - a co do kwestii czy praca czy lekka to wiadomo że w oknach dachowych nigdzie nie ma lekko, nie ma co oczekiwać sielanki, wazne że na koncie sporo wpływa
zponton 2016-12-28 07:22
Największym i moim zdaniem jedynym atutem firmy jest fakt że praca odbywa się w systemie jednozmianowym, w godzinach od 7 do 15...co czyni w tym względzie firmę "atrakcyjną" dla potencjalnie zainteresowanych podjęciem zatrudnienia (nie do końca to prawda bo na stanowisku trzeba być o 6.55, a końcowy dzwonek jest o 15.05 i dopiero wtedy możesz opuścić stanowisko, 10min dziennie pracodawca mi zabiera nie płacąc za nie... dla zobrazowania - w 2016 r daje to 42h) i na tym nie koniec "atrakcji"...
Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing (niekompetencja kadry kierowniczej, która w większości nie ma pojęcia co to słowo znaczy), chamstwo, grubiaństwo, zakłamanie, dupowłaztwo - ma bezpośrednie przełożenie finansowe więc jest wszechobecne, a co niektórzy, gdyby nie uszy (czasem baaardzo odstające) to by całkowicie między pośladki powpadali....
w firmie panuje ogólny lęk przed przełożonym i wręcz paniczny strach przed szefem;
parafrazując: z BHP i Prawa Pracy to sobie robią Sp-kę z o.o. (ostatnio BHP pozabierało ludziom premie za kurz na produkcji - odkurzaczy brak ;) a w tym czasie na polecenie szefa ściany na wys 8-10m ludzie malują z wózka widłowego, bez zabezpieczeń bo wizytacja przyjeżdża...
Podczas podpisywania umowy - dwukrotnie zostałem nakłoniony do poświadczenia nieprawdy...
ogólnie polecam jeśli ktoś chce sprawdzić ile jest w stanie wytrzymać....
Sama praca dla jednego ciężka dla innego nie - niestety nie mam porównania gdyż to moja pierwsza praca na produkcji.
Kierownik produkcji - sfrustrowany kurdupel - nadrzędny firmowy faryzeusz...
liderzy - (w przeważającej większości) poganiacze bez kultury i często z bardzo ograniczonym zasobem słów...
boss - jeśli wie jak to wszystko wygląda to jest NAJWIĘKSZYM HIPOKRYTĄ z jakim dane mi było obcować kiedykolwiek (i nie zasługuje na uścisk dłoni ciężko pracujących tam ludzi) i najpewniej dla poprawy własnego samopoczucia przechodzi co rano przez wszystkie działy by z każdym się "przywitać" ;), a
"międzypośladkowi wślizgiwacze" ustawiają się kolejką by rano jako pierwsi dotknąć ręki "Boga"...
Hipokryzja i nieuczciwość - tak w dwu słowach mogę nazwać to z czym się spotkałem za bramą ul. Topolowej 24...
Pozdrawiam i życzę rozwagi i szczęścia przy wyborze pracodawcy :)

PS. do Moderatora
zapoznałem się z regulaminem serwisu w całości, w tym również z §4. Zasady korzystania z Serwisu;
słowo " dupa" celowo użyte zostało w powyższym tekście gdyż nie jest słowem niecenzuralnym o czym większość ludzi wykształconych wiedzieć powinna, a ludzie inteligentni mają tego świadomość ;)
pozdrawiam
27
jaro 2017-01-03 19:02
zponton
Zgadzam się z tobą prawie w 100 procentach że nie wszystko w tej firmie gra ale mimo to jesteś zwykłą świnią taką żabą rozjechaną przez tira malutki człowiek zagubiony w świecie udajesz człowieka z zasadami nazywasz ludzi dupowłazami kurduplami hipokrytami ludzi bez kultury kim jesteś by oceniać ludzi w ten sposób schowałeś się za klawiaturą kompa i piszesz to z żalu czy z nie nienawiści do świata masz odwagę pisać to mniej odwagę powiedzieć tym ludziom to w twarz tylko do tego trzeba mieć odwagę a ty jak widać jej nie masz bo nie podpisałeś się nawet swoim imieniem aktualny pracownik międzypośladkowy wślizgiwacz
11
Jula 2017-01-10 11:11
Proszę napisać o tej firmie prawdę jaka jest od podszewki . Aktualnie szukam pracy i chciałabym podjąć prace w tej firmie o ile są przyjęcia. Bo szukam pracy na jedną zmianę bo muszę odprowadzić dzieci do żłobka i przedszkola. Z góry dziękuję.
Piotr 2017-01-13 16:05
Drogi Pontonie,
Zdradź proszę szerszemu audytorium jak długo w firmie Okpol pracujesz? Ile w tym czasie dni przebywałeś na L4, ile razy się spóźniałeś ?
4
ph 2017-02-03 11:35
Witam
Jakie są warunki finansowe na stanowisku przedstawiciel?
Jaki samochód?
Czy można go używać prywatnie?
Łysy 2017-02-05 22:36
porsche cayene , można używać prywatnie ale tylko do offroadu
ph 2017-02-09 16:34
OO i to mnie sie podoba, mam nadzieje że jeszcze dziewki dorzucają raz na tydzień :)
adam 2017-03-05 15:02
zponton- lepiej tego ująć nie mogłeś, jakbym czytał swoje słowa.
a co do kierownika produkcji to ja bym użył cięższych słów, ale komentarz zostałby skasowany. tak czy inaczej, odradzam stanowczo ten kołchoz.
btw- w okolicy jest multum lepszych miejsc pracy
8
Kim 2017-03-20 14:53
Pracowałem tam ponad 5 lat. Wcześniej przez 3 lata na wakacjach tam pracowałem. Jakby to był kołchoz to bym tam nie wrócił. BHP- malowanie na wózku widłowym - tak w koszu, na co przepisy zezwalają. Nigdy niczego nie brakowało jeśli chodzi o apteczkę, czy jakieś środki ochrony. Jeśli chodzi o przedstawicieli to jeżdżą peugeotami kombi, teraz chyba nawet wymienili flotę na najnowszą. Jeśli chodzi o wizerunek firmy na zewnątrz to godna pochwały. Jeśli chodzi o sytuację wewnątrz to można się rozwodzić. W każdym większym zakładzie i tym cywilizowanym zachodnim jest coś takiego jak czas operacji, dzwonki na przerwę, zebrania poranne i kończące pracę. Nie wiem czemu ludzie piszą, że to jest coś niedopuszczalnego jak to jest normalne. Pójdźcie do Keipera, Cadburry itp, to się przekonacie. Sam też byłem liderem i wątpię, żeby któryś z moich pracowników na mnie złe słowo powiedział. Szef wymagający i nie dający sobie nic przetłumaczyć, ale jakoś nie odczuwałem przed nim strachu (nie twierdzę, że była jakaś przyjacielska więź). Potrafi się wydrzeć i postawi na swoim choćby miał na tym stracić 5 razy. Taki jest szef i ta firma to jego dziecko. O awansie bliżej koryta faktycznie można zapomnieć, bo rządzi sama rodzina. Kierownik produkcji to dziecko tej firmy, ślizga się, bo robi tam prawie od samego początku i faktycznie nie da się z nim w ogóle dogadać. A sama praca, jak praca lekka nie jest, tylko pytanie czy chce się pracować. Jak mówiłem ja tam pracowałem ponad 5 lat i nie żałuję, bo dużo się nauczyłem, a miałem takie gwiazdy co po 4 godzinach rezygnowały, bo ta praca ich przerasta. To o czym my tu rozmawiamy, jak ktoś nie myśli, jest nieogarnięty i najzwyczajniej myśli, że zarobi 5000 za dłubanie w nosie to się myli. Członka mojej rodziny też wciągnąłem na wakacje pare lat temu, a teraz pracuje tam już pół roku i sobie chwali, po ostatnich podwyżkach dostaje 2100. O 100 więcej niż ja zarabiałem po 3 latach stażu, a i tak dla mnie to nie było mało patrząc, że tyle gdzie niegdzie można zarobić na kilka zmian, albo brygadówka, albo nadgodziny. Prawda jest taka, że jak ktoś chce pracować to będzie pracował. Ważne by robić swoje, a nie w czasie pracy urządzać sobie pogawędki, bo za to szef nie będzie płacił.
5
Łukasz 2017-04-05 22:55
Uśmiałem się z pozytywnych komentarzy. Czyżby ktoś z rodzinki czy może jakiś nadgorliwy pracownik, któremu wchodzenie przełożonym do końca układu pokarmowego bez substancji nawilżającej tak obtarło głowę, że pisze takie komentarze? Być może te komentarze są ironiczne- nie wiem.
Wracając do meritum- firma specjalizuje się w relacjach z pracownikami. Można rzec, iż jest liderem w regionie jeżeli chodzi o zarządzanie zasobami ludzkimi.
Mianowicie, nigdzie w pobliżu nie znajdziecie takiego braku kultury do pracowników. Trzeba też dodać, iż firma Okpol inwestuje w swoich pracowników- bo takiego chamstwa, bezczelności i arogancji, u począwszy brygadzistów po najwyższe stanowiska nie sposób doświadczyć.
W komentarzach przewija się "...wymagana odporność na wybiórczo myślące kierownictwo..."- to, jak mniemam, oznacza mniej więcej tyle co "jeżeli nie przeszkadza Ci, że przełożony się na Ciebie wydziera jak na psa, lubisz niesprawiedliwe traktowanie oraz kółeczka wzajemnej adoracji z obgadywaniem tych, którzy nie wchodzą przełożonym w pupcię to wchodź w nasze szeregi".

Jeżeli ktoś jest normalnym człowiekiem to nie radzę tam zaglądać. Natomiast jeżeli potrafisz odpowiedzieć przełożonemu językiem patologi, poużywać przekleństw, powydzierać się, wprowadzić jad do atmosfery pracy- to może się sprawdzić, bo tylko tak się dogadasz z ludźmi, którzy wydają Ci polecenia w tej firmie, bo jedyny język jaki tam się używa to język mobbingu.

PS
Pamiętajcie, że ludzie wyżsi stanowiskiem w tej firmie nie są nadludźmi, a szczególnie kierownik produkcji z kompleksem Boga, który w traktowaniu pracowników jak kimś gorszym osiągnął najwyższy poziom. Są jedynie wyżsi stanowiskiem, nic więcej.
14
życzliwy 2017-05-09 21:29
Jak czytam te posty to śmiem twierdzić że są dla niektórych krzywdzące mówienie o wszystkich liderach i kierownikach że są chamami bez kultury to przesada owszem jest taka jedna gnida nazwana liderem. K.S to typowy gad, który nie szanuje pracowników fizycznych i umysłowych z jego pyska nie usłyszysz kulturalnego słowa wyzwiska i brak szacunku dla pracowników to jego znak firmowy to typowy narcyz zakochany tylko w sobie ale myślę że nie długo jego rządy będą trwały jakość produktów pod jego rządami leci na łeb i szyje nie widzą tego oficjele choć widzą to szeregowi pracownicy
9
Aneta 2017-05-10 12:23
Wątek ten nie jest miejscem do obrażania konkretnych pracowników firmy. Komentarze nie mogą naruszać dóbr osobistych, ani zawierać pomówień. Zależy nam na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie dzięki merytorycznym komentarzom.
Obecnie firma poszukuje osób do pracy na jako Doradca Techniczno - Handlowy. Pracujesz w Okpol na tym stanowisku? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca.
życzliwy 2017-05-11 19:05
Rozumiem Pani Aneto. chciał bym mocno przeprosić wszystkich tych co poczuli się obrażeni moim wpisem szczególnie przeprosiny kieruje do wszystkich gadów i gnid a pan K.S stwierdzam jest burakiem myślę że buraki się nie obrażą co do firmy nie narzekam z pracy jestem zadowolony/a choć nie wszystko jest różowe ale płaca na czas i tylko jedna zmiana jak ktoś nie boi się pracy polecam na koniec przepraszam wszystkie buraki oprócz jednego za naruszenie waszych dóbr osobistych i że was pomawiam ja kocham buraki niech żyją buraczki
2
Infrar3d 2017-05-11 20:24
Jestem pracownikiem Okpolu 3 może 4 lata. Firma jest ok...jedna zmiana z pieniędzmi nie ma żadnych problemów nie ma co psuć reputacji o firmie i wszystkich liderach czy pracownikach bo znalazł się jeden gad co jak mówi ''ON MOŻE WSZYSTKO'' Ludzie przez niego chodzą znerwicowani a jak wiadomo taki pracownik nie jest produktywny jak dostanie wiązankę wulgaryzmów.Może za jakiś czas ''złoty chłopiec'' zrozumie że źle postępuje co do swoich podopiecznych.
4
Udupiony 2017-05-15 20:31
Zponton doskonale opisał firmę,nic ująć choć można co nieco dodać,ludzie bali się klikać łapki pod postami z obawy przed namierzeniem,a pozytywne komentarze pisane są na zlecenie szefa.Reakcja szefa na posta Zpontona : zróbcie coś żeby to usunąć, najwyraźniej doskonale wie co tam się dzieje i nie widzi w tym problemu,w końcu: " jak ci się nie podoba to na twoje miejsce czeka 100 za bramą" ,niejeden to usłyszał.
4
szrek 2017-06-01 22:12
Drodzy Państwo. Jeszcze się taki nie narodził by wszystkim dogodził. Jestem tzw . świeżakiem .Jak to się mówi jadłem chleb nie z jednego pieca . Wszystko zależy kto i jakie ma oczekiwania . Jest to firma prywatna i właściciel dyktuje warunki .Wszystko jest zgodne z literą prawa, pensje może nie wysokie ale zawsze na czas .Kadra jak wszędzie -są ludzie i ludziska, trzeba się z tym pogodzić. Są liderzy tzw. ludzcy i karierowicze. ŻYCIE.
Przecież nikt nikt nikogo nie trzyma tam siłą. Jest tyle firm wokół że można coś wybrać dla siebie. Ja wybrałem i nie żałuję . Ucinam spekulację -szefa widziałem pierwszy raz w życiu i nie jestem spokrewniony.
Zwykły szary pracownik.
2
Aneta 2017-06-09 09:11
@szrek wspominasz, że jesteś w firmie nowym pracownikiem. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak w Okpol wygląda proces wdrażania pracownika do nowych obowiązków i stanowiska pracy? Jak było to w Twoim wypadku? Czy mogłeś liczyć na pomoc innych pracowników?
Infrar3d 2017-06-10 20:44
@Aneta nie spotkałem się osobiście z jakimś chamstwem na działach a pracuję w firmie kilka dobrych lat. Ludzie są pomocni a to dlatego że firma pracuje na 1 zmianę i kadra jest mała i wszyscy się znają czy chcą czy nie ;p A co do nauki na stanowisku to zawsze pomoże Ci Lider lub pracownik który zna temat.
trochę żal mi tych wpisów powyżej bo napisali go ludzie którzy wielkiej kariery nie zrobili w firmie a to dlatego,że mają wysokie mniemanie o sobie a tak naprawdę byli słabi w tym co robili i musieli się rozstać.
2
PAWEL 2017-07-07 21:40
KOLHOZ nie polecam nikomu a szef potrafi. Ci powiedzieć w twarz (patrz mi w oczy jak do ciebie mówię ) masakra wieśniak!!!!!! Nie polecam nikomu tej firmy
1
ZenekMartyniuk 2017-07-08 17:43
Co Ci konkretnie nie pasuje?
Aneta 2017-07-17 14:15
@PAWEL
dołączam się do pytania @ZenekMartyniuk. Co konkretnie nie odpowiadało Ci w pracy w Okpol Sp. z o.o.? To co sprawia, że praca w firmie Tobie nie odpowiada, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Bardzo jednak proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i o nie obrażanie innych pracowników firmy.
Zostaw swoją opinię o Okpol Sp. z o.o. - Skarbimierz Osiedle
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Okpol Sp. z o.o.