brak logo

gryphon

Świdnica

Opinie o gryphon

mick 2012-02-04 19:30:06
Mam pytanie jaki system pracy jest w gryphon?
milusia 2012-02-06 11:32:09
system pracy trzyzmianowy. Ale nie radze tam iść do pracy. Chory zakład.
ciekawy 2012-02-06 14:33:23
a co jest chore ????
dawny pracownik 2012-02-14 12:09:04
wszystko tam jest chore daj spokój i nie idx tam do pracy bo mozesz sobie zrobić krzywdę albo komuś jak ci nerwy puszczą ja bym to spalił na popiół
dawny pracownik \\\"2\\\" 2012-02-14 19:19:17
Masz rację dawny pracowniku.
Zero BHP, na każdym kroku widać zagrożenie zdrowia i życia.
Pani inspektor BHP przychodzi z zewnątrz raz na jakiś czas i nic z tego nie wynika (podejrzana sprawa).
były Pracownik 3 2012-02-16 19:46:48
Nie polecam zakładu. Tam pracują sami desperaci co innej roboty sobie nie mogą znaleźć. Ale jak już coś maja innego to każdy stamtąd ucieka.
były pracownik 2 2012-02-18 08:04:07
to co piszą wyzej jest to 100% prawda a tak poza tym jak tam juz ktos pracuje to trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ć bo pan kierownik lubi kapusi
Uwaga dłużnik 2012-03-30 10:26:59
Uwaga! Nie płaci podwykonawcom.
Blady 2012-04-11 08:50:03
Uwaga dłużnik - 2012-03-30 10:26:59

Uwaga! Nie płaci podwykonawcom.
Jak tam ta pyra [usunięte przez moderatora]? dalej siedzi ? nie rusza sie ? co słychać ? nikt nic nie pisze?
szatanek 2012-04-25 03:11:02
Panie [usunięte przez moderatora] bo każdy sie brzydzi powiedzieć Ci coś w ten twój [usunięte przez moderatora]
Syn prezesa 2012-04-26 07:50:27
Panie [usunięte przez moderatora] !!!!!!!!! pogielo cie do reszty !!!!!!! tylko nie Panie pusta kobieto!!!!!!!!!
Syn prezesa 2012-04-26 07:54:00
Miarka sie przebrala i ktos nie wytrzyma i stanie sie zobaczysz!!!!!!!!!
aleeeeeee 2012-04-30 16:27:11
szatanek - 2012-04-25 03:11:02

Panie [usunięte przez moderatora] bo każdy sie brzydzi powiedzieć Ci coś w ten twój [usunięte przez moderatora]' !
Co ja czytam! Czerwony ulubieniec daje popalic,he he ,i co nie ma rady,myslisz? tylko tak jak piszesz wszyscy sie brzydza tyfusem!!!!
sebastian 2012-05-12 18:13:25
haha i jeszcze haha pozdrowienia dla całej ekstruzji ;);)

w zwiazku z duzym sentymentem do calej \\\"bystrej\\\" zalogi z ryjówki przesylam pozdrowienia ;)

ciekawe czy by nas [usunięte przez moderatora] przyjeli z powrotem ;
syn prezesa 2012-05-14 11:02:36
jak nie, jak tak tylko uchyl drzwi ,tam bez przerwy brakuje rak do roboty,tydzien ktos jest i juz nie widzisz goscia))))))))
robert 2012-06-01 22:14:31
i tak ciągle bedzie brakowac rąk do pracy poniewaz nik mie wytrzyma z zarzadajacymi zmianami a wiecie o kogo chodzi [usunięte przez moderatora]
adam 2012-06-03 11:06:33
nie ma jakiegos haka na nich co sie boicie ? brakuje wam jaj!!
brat roberta 2012-06-05 21:06:32
zrobcie zdjecia jak dostanie [usunięte przez moderatora] , to sie zrobi duzy plakat ha ha ha ha
Faz 2012-07-27 22:23:01
i jak tam w Gryphonie? Ja jako "exkomunikowany" pracownik tej firmy przewidywałem jej upadek na początku bieżącego roku.... jednak z tego co widzę jeszcze coś tam się toczy....
Jak tam [usunięte przez moderatora]?
Bardzo dobry 2012-08-03 15:11:33
Hehe [usunięte przez moderatora] jak zawsze osrany chodzi. Swego czasu dostał ksywe [usunięte przez moderatora] [na razie nie wie o co chodzi], ekstruzja robi teraz na 3 zmiany, a [usunięte przez moderatora] dostał tą która po nim jedzie i ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie buehehe.
Andrzej-ktoś w końcu oficjalnie 2012-08-10 00:20:48
Pracowałem bardzo krótko na magazynie w \\\\\\\"tej firmie???\\\\\\\";zrezygnowałem z dobrej pracy w innej firmie,żeby nie dojeżdżać;A TU:SYF jestem magazynierem od wielu lat, A CZEGOŚ TAKIEGO NIGDY NIE WIDZIAŁEM!!!!!;
...w tym czasie umierał mój ojciec i umarł, więc byłem trochę rozkojarzony, a 3 dni po śmierci-WYPOWIEDZENIE!!!;bo uszkodziłem troszkę drzwi wózka widłowego; ale byłem w tym czasie na serio załamany-i co [usunięte przez moderatora] ??? będzie następny;
Dlatego nie ukrywam się , bo mam wielki żal do [usunięte przez moderatora] itp, bo to nie był ten moment, żeby mnie zwalniać(dałem sobie radę i nie narzekam),ale w TEJ firmie to jest norma
Andrzej-ktoś w końcu oficjalnie 2012-08-10 01:20:13
Dlaczego się czaicie ujawniać skoro wiadomo że tam nie wrócicie ???
...same jakieś \"anonimy\"
Przecież tam nie ma żadnego przestrzegania przepisów i norm BHP;
TRZEBA TAKIE FIRMY TĘPIĆ!!!
[usunięte przez moderatora] -sorki że tak napisałem, fajny gościu byłeś, ale miałeś niestety wpływ i na to co nastąpiło...komuś [usunięte przez moderatora]; no ale tak w tej firmie jest, zresztą nie tylko w tej, hehe
syn prezesa 2012-08-12 13:24:23
Andrzej-ktoś w końcu oficjalnie - 2012-08-10 01:20:13

Dlaczego się czaicie ujawniać skoro wiadomo że tam nie wrócicie ???

...same jakieś \"anonimy\"

Przecież tam nie ma żadnego przestrzegania przepisów i norm BHP;

TRZEBA TAKIE FIRMY TĘPIĆ!!!

[usunięte przez moderatora] -sorki że tak napisałem, fajny gościu byłeś, ale miałeś niestety wpływ i na to co nastąpiło...komuś [usunięte przez moderatora]; no ale tak w tej firmie jest, zresztą nie tylko w tej, hehe
Dlaczego? ano polowa ludzi tam daej pracuje ,i jak sobie popisza to im lzej na sercu,)))) a ryje to msciwe ryje wiec jak ma sie podpisac?
Widmann rulezz 2012-11-28 12:51:45
A ja tam robiłem na widmankach i było mi dobrze, tylko ze kiero zrobił mnie w [usunięte przez moderatora] wiec kopnąłem ten cały cyrk w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pę!!! ale fakt faktem, syf jakich mało. A powiedzcie mi jak tam [usunięte przez moderatora], słyszalem ze zrezygnował z zakładu na amen, w koncu jego 48 wypowiedzenie z rzędu doszlo do skutku :D:D pozdro dla całej ekipy
Pracownik 2012-12-04 13:53:51
Wszystkie opinie są niestety prawdziwe. Jest tam bardzo ale to bardzo nieciekawie , najwięcej po tyłku dostają
pakowaczki na widmanach. Muszą mieć ostre ruchy kiedy maszyny idą na 100%.
BHP na produkcji? istna kpina! Najgorzej
jest w lecie , brak klimatyzacji , wymaganej wentylacji (przy niektórych maszynach ok 50stopni).
Firmę nie stać na wodę dla ludzi (dlatego dystrybutor jest podłaczony do kranówy !) Istny cyrk na kółkach.
Kadra zarządzająca jest na bardzo niskim poziomie, mistrzowie nie potrafią nawet właczyć niektórych maszyn (a co dopiero zarządzać
produkcją?).
Mechanicy nie mają podstawowych narzędzi, korzystają z prywatnych. Wykręcają częsci zamienne gdzie się
da żeby uruchomić potrzebną maszynę.

Wypłaty są przelewane na 4 raty w miesiącu, zakład nie płaci firmom zewnętrznym lub zalega długoterminowo.

Jedynymi osobami na odpowiednich stanowiskach to [usunięte przez moderatora] i jego wierny giermek [usunięte przez moderatora] :) :) :P
anonim 2012-12-12 11:04:07
SERDECZNIE DZIEKUJEMY ZA LOSOWANIA GRYPHONO LOTTO ZA TO ŻE CZĘŚĆ DOSTALA WYPŁATE CZĘŚĆ POLOWE A CZEŚĆ DOSTALA C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PRZED ŚWIĘTAMI ZALATWILI LUDZI NA CACY KASY NIE MA A ROBOTA MA IŚĆ TYLKO JAK TO ZROBIĆ JA NIE MA GRANULATU BO OCZYWIŚCIE MAJA W DUPIE I LUDZI I WSZYSTKICH W PIĄTEK POJAWIŁ SIĘ PAN KOMORNIK CIEKAWE CO ZAJOŁ PEWNIE POLOWE ZAKLADU JEŚLI CHODZI O WYPLATY TO LUDZIE POPEŁNILI BŁĄD BO POWINNI SIE ODEZWAĆ JAK DOSTALI PIERWSZA WYPŁATE NA RATY I TAK SRAJA JUZ 6 MIESIAC A NA ŚWIETA MAMY DRODZY KOLEDZY I KOLEŻANKI CI CO NIE DOSTALI WYPŁATY ZAPROSZENIE DO PREZESA NA ŚWIETA BO C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WIE KIEDY BEDZIE WYPLATA
1
syn prezesa 2013-01-01 17:41:27
widac ze malo pracujesz pracowniku anonimowy, w tym zakladzie, tak zawsze bylo i tak bedzie , amen,a ryje czerwone zawsze sie trzymaja .
widmann 2013-03-07 16:09:07
zakład tragedia ekstruzja wylewa folie nawet ich nie interesuje czy nadaje sie ona do produkcji kierownik zadowolony że na colinesie zrzut za zrzutem a potem sie obrywa chłopakom na widmanach i chinkach że produkcja mała a oni jeszcze normy podnoszą
1
gryfuś 2013-07-12 10:15:44
Tak jest przyjacielu! Premie, odsetki, bony na swieta, wakacje pod grusza nad morzem w pustkowie do tego podwyzki, a na koniec kazdej zmiany dyrektor caluje kazdego po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zyczy milego dnia!
ja 2013-08-13 21:20:41
Umowę może się dostaje, ale wypłaty już na pewno nie!
były operator skoroszytu robert 2013-08-29 21:48:20
siema widze ze coraz gorzej w tym syfie sie dzieje nie zaluje wyjazdu do niemec ... pozdro dla starej załogi jezeli jescze ktos tam został hehe
Stuchly 2013-09-06 23:25:04
Pozdrowienia :)
Żyjecie jeszcze ???
olo 2013-10-16 15:11:08
czym zajmuje sie gryphon?
6
skoroszyt 2013-12-18 19:07:08
niczym sie nie zajmuje bo juz chyba splajtowali i pan prezes jest na bezrobociu hee
2
stefan 2013-12-20 17:23:15
Czy Gryphon ogłosił już upadłość? Drzwi pozamykane, cisza, ciemno. A może powstanie nowa spółka?
telefan 2014-01-04 15:22:41
tego to oni sami nawet nie wiedza co maja ogloscic
3
gryphon_FAN 2014-01-09 17:29:55
Od siebie dodam tyle, była sobie firma, która nazywała się gryphon. Zamknięta, bez prądu, właściciele jak zawsze w sytuacjach kryzysowych chowają głowę w piasek. Kto się nie zwolnił to niech się szybko zwalnia. Reasumując, niech jej ziemia lekką będzie.
3
NIKT 2014-01-10 08:55:50
(usunięte przez administratora)NIKT SIĘ TYM NIE PRZEJMUJE! W GAZTACH PISZĄ JAK FAJNIE NA STREFIE EKNOMICZNEJ ILE MIEJSC PRACY, A TU 100 LUDZI IDZIE NA BRUK!!!!!!!!!!!!! BRAWO WŁADZE STRFY I MIASTA!
Okradziony 2014-01-11 10:17:20
A co teraz z naszymi pieniędzmi
Chyba nie myślicie im ich darować
Andrzej 2014-01-12 21:30:36
Widzę, że większość osób, które zostawiają komentarz robią to aby ulżyć sobie albo anonimowo wyładować się w sieci. W obecnej sytuacji jakiej się znaleźli (chodzi mi tylko o byłych/obecnych pracowników gryphon/porta)jest to zrozumiałe ale czy warte tego wszystkiego????
Rozumiem i wspieram walkę z nieuczciwymi pracodawcami i sam nie zamierzam siedzieć i czekać na rozwiązanie sytuacji bo jako takie nie nastąpi. Niestety trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i walczyć o: swoje prawa, pieniądze i godność. Jest to ciężka walka, wiem coś o tym bo nie pierwszy raz mam do czynienia z taką sytuacją.
Życzę wszystkim poszkodowanym cierpliwości, zaciętości w walce i powodzenia.
berta 2014-01-13 10:48:37
Andrzej, a w ramach tej walki co zamierzasz zrobić? Bądź realistą, jak oficjalnie JG nie ma nic, to jak odzyskasz swoje pieniądze? Ewentualny wyrok sądowy to jedno, ale komornik nic nie odzyska od osoby, która w teorii nic nie ma, a z żona od roku ma rozdzielność majątkowa.
2
stef 2014-01-15 20:24:40
na zakładzie został sprzęt to komornik to sprzeda na złom i trochę kasy będzie, ja już kończę pozew i nie odpuszczam
były 2014-01-16 09:21:02
@stef
W pierwszej kolejności zabezpieczani są: długi względem państwa, wierzyciele wszelacy, i pracownik na końcu
Marne szansę na kase
berta 2014-01-23 09:02:33
@były - nie wprowadzaj w błąd.
Wierzyciele nie związani z US ZUS i sadami - są na samym końcu, za pracownikami.
Na pierwszym miejscu koszty upadłości, potem sprawy pracownicze, w tym składki zusowskie, potem podatkowe i dopiero w 4 kategorii wierzyciele wszelacy jak to nazwałeś.

Ale przyznaję rację, moim zdaniem marne szanse na kasę. Podejrzewam, ze prezes już o to się zatroszczył, o czym świadczy chociażby rozdzielność majątkowa z żoną od 2012 roku, gdy poczuł, ze nie będzie tak dobrze, jak sądził.
3
Lok 2014-01-27 13:36:06
To oni tacy bogobojni i rozdzielność majątkową mają... toż to grzech!

A co do kasy jak nie od prezesa to od jego dzieci wyciągnę... nie teraz to za 30 lat! W spadku długi też się dziedziczy...
3
judyta 2014-02-10 13:44:22
do Lok - od dzieci nie wyciągniesz, nieletni dziedziczą tylko z dobrodziejstwem inwentarza
1
brat albert 2014-06-12 10:13:22
pytanie do byłych pracowników: udało się komuś odzyskać pieniądze, może ktoś wie co z sprawą upadłościową...????
ggbbmm 2015-02-24 22:30:59
No cóż a myślałem że to profesjonalna firma- nawet wysłałem cv. W takim razie napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej (zostałem zaproszony), ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę w trakcie rozmowy i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają?
1
były oszukany 2015-02-25 11:13:37
Firma w trakcie likwidacji! Nikt tam nie pracuje!
ktoś 2015-07-18 15:55:11
@były oszukany w trakcie likwidacji była w lutym, więc podejrzewam, że już nie istnieje. Zastanawia mnie co spowodowało zamknięcie się i dlaczego pracownicy nie otrzymali do tej pory swoich pieniędzy. Chociaż mogli otrzymać, bo dawno nikt się tu nie żalił. Strasznie przykra sprawa, sądy, groźby, ehh..
Zostaw swoją opinię o gryphon - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gryphon