logo Bocian Pożyczki  Everest Finanse S.A.

Bocian Pożyczki Everest Finanse S.A.

Śrem

Opinie o Bocian Pożyczki Everest Finanse S.A.

Marek 2016-06-07 10:29
Moi drodzy. Brałem udział w rekrutacji do boćka. Powiem tak.
Proces rekrutacji na kierownika jak na prezesa. Dużo testów, rozmów ok. 3 godziny.
W dodatku od razu odpuście sobie, jeśli macie, lub mieliście jakieś zadłużenie kiedykolwiek, bo was sprawdzą i odpadnięcie na przebiegach.
Wydaje mi się - nawet jestem pewien, że wszelkie wpisy pozytywne są wpisywane przez ludzi z biura, nawet nie przez kierowników, bo Ci są zabiegani. Kierownik pracuję po 16 godzin dziennie. Wiem co mówię z autopsji. Chcesz wiedzieć więcej napisz do mnie. M.Holan@prokonto.pl
Rotacja jest bardzo duża. Dla bociana to spory problem. Jeśli się zdecydujecie, to nie pokazujcie zbytnio swej inteligencji, bo przełożeni nią nie grzeszą, więc wykluczają mądrzejszych od siebie.
Praca w bocianie to strata czasu i zdrowia. Niestety to przykra prawda. Warunki trzeba przyznać są nie najgorsze, ale obecnie jestem w firmie, która daje etat doradcom, a nie gnoi ich na umowie zlecenie, która nawiasem mówiąc, jest nielegalna w bocianie.
Pozdrawiam.
8
Marek 2016-06-07 10:46
Koleżanka Zosia z 14.04, czy Kamila mówią 100% prawdy. Niestety pełna inwigilacja. Śledzenie każdego ruchu. To praca dla samotnej osoby najlepiej bez pasji, bo trzeba podpisać papier, że niczym innym nie macie prawa się zajmować. Taka sekta finansowa.
Jeśli na prawdę jesteś zdesperowany i masz kasę jeździć na kilka spotkań rekrutacyjnych, to możesz spróbować. Każdy ma wolność wyboru. Niestety nikt już z moich znajomych już nie pracuje... odpali i niestety nie zgadzają się na niewolnictwo za parę groszy. Doradcom także odradzam, choć ci już mają lżej.
Pozostaje życzyć powodzenia.
5
Ewka 2016-06-08 17:01
Moi dordzy. Zgadzam się z Kamilą, Zosią, Markiem i innymi. Pracowałam w Boćku. Tragedia. Pieniądze nie są takie małe, nie ma co narzekać. Terminowo wypłacane, ale te ciągłe śledzenie, wydzwanianie, śledzenie gpsem sprawia, że nawet 3 tysie tracą całkowicie na wartości. Kiedy miałabym wychowywać dziecko? W niedzielę?
Jako adres korespondencji najlepiej podać nr rejestracyjny auta, bo tam spędzicie cały swój czas. Przełożonym brakuje odpowiedniej wiedzy. W dodatku nastawieni są na wykonanie planu po trupach. Nie ważne, że doradca ma pracę zawodową i to jest jego praca dodatkowa. Kogo to obchodzi. Zamiast go wspierać, to karzą go jeb... z góry i wymagać, wymagać.
Potem tylko narzekają, że duża rotacja wśród doradców. Zdziwieni? Gdzie tu problem prawda? W podejściu do sprawy głąby! Jakże się cieszę, że już się uwolniłam z tej firmy.
8
Kamila 2016-06-11 20:35
Niestety zgadzam się większość kadry zarządzającej nie ma pojęcia o zarządzaniu.Kierownik Regionalny E.K. buja się na krzesełku podczas rozmowy rekrutacyjnej drugi J.P buty w napisy i przydługawe tłuste włosy-oboje bez wykształcenia. Kierownicy Rejonu bawią się w donoszenie jeden na drugiego Co się stało z tą Firmą. Kierownicy mają problem z higieną osobistą .Ubierają się do pracy jak na zakupy . Zero wyglądu wykształcenia za to wymagania uuuu!!!!!!A co będzie jak przyjdzie nowa miotła i zrobi porządek.Kadra zarządzająca wróci do sprzedaży w sklepie,szycia ,zbijania palet. Problem jest w tym ,że przeczytanie paru książek o zarządzaniu nie pomoże nawet jak się zatrudni10 trenerów.!!! ale jak coś się wydarzy to każdy wie najlepiej i wszyscy są świętsi od Papieża.Administracja nadęta ,kadry obrażone bo ktoś coś chce..To co się stało z tą firmą w ostatnim czasie aż, przykro mówić. Nie polecam nie warto tam pracować. A wszystkim ,,Judaszom,,życzę żeby pracowali dalej w firmie tyle dobrego zrobili dla innych więc niech mają w nagrodę. A dla właścicieli przesłanie wymieńcie tych ludzi bo zniszczą wszystko to co stworzyliście swoją kiedyś ciężką pracą!!!!!
6
Staniek 2016-06-12 09:19
Święte słowa Kamila. Maniek, takie slogany piszą ludzie bez ambicji. Umowa o pracę. Tylko na tym Ci zależy? To nie jest najważniejsze. Co Ci po niej, jak cała reszta jest do d... Ponadto jaka um.o pracę, skoro Ci bez których nie byłoby firmy, czyli doradcy mogą tylko o niej marzyć?! W innych firmach doradcom dają etat. W bocianie nie, a wymagają jakby człowiek miał etat z 5 tys. pensji. Szkoda czasu i słów.
Anka 2016-07-04 09:54
A słyszeliście coś o Eden Finance, bo słyszałam, że dużo osób z Bociana tam przeszło... podobno dobre warunki proponują.
1
2@ 2016-09-07 14:11
Hehe a ja w bocianie juz kilka lat robie i nie narzekam ,tylko umowa cywilno prawna. Ludzie jak sie pracuje to w kazdej takiej firmie mozna wyciagnac pare tysiecy na miesiac!
leonardo sanchez 2016-09-13 08:50
Czy jesteś w potrzebie pożyczki? Chcesz być stabilna finansowo? Albo chcesz rozwinąć swój biznes? Oferujemy pożyczki dla przedsiębiorstw, kredyt samochodowy, kredyt biznesowe, pożyczki osobiste i Boże Narodzenie kredytu. dajemy pożyczki na bardzo niskim oprocentowaniem 2% trwałego komfortu, który jest do negocjacji. Ta oferta jest otwarta dla wszystkich, prosimy o kontakt z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej na (sanchezloanfirm@gmail.com)
madzia 2016-09-18 16:10
Tak jak najdalej od nich obiecanki a pożniej szkoda słów... lichwa i tyle
1
Sydia 2016-09-28 23:13
Pracuje w firmie ponad rok i jestem bardzo zadowolona. W podobnej branży miałam doświadczenie 5 lat. Musiałam więcej czasu poświęcać za mniejszą kasę. Polecam
Joanna 2016-09-29 11:05
Karol. Skoro Sydia ukrywa swoje dane, a przecież jest zadowalana przez firmę, to pewno sam kierownik ją zadowala na swój sposób i to nie wiedzą, bo jeszcze w bocianie nie spotkałam inteligentnego przełożonego.
4
Przyjmę do pracy 2016-09-29 11:49
W Bocianie pracowalem kilka lat,kiedyś bylo po ludzku a teraz to korporacja gdzie ludzie to cyferki i ciagly nacisk by pracowac wiecej. Nobilon z tej samej branzy szuka do pracy na doradcę mobilnego na etat . Wynagrodzenie 2tys na rękę, samochód służbowy i telefon.. Lokalizacje: Szczecin i okolice,Trzebiatów i okolice,Słupsk i okolice,Wałcz i okolice. Kontakt slawek.nobilon@gmail.com
1
ja 2016-10-06 20:31
To żart - prawda ;-). Ha ha ha ha
Peter45 2016-10-06 23:00
Czy masz złych kredytów?
Czy potrzebujesz pieniędzy, aby zapłacić rachunki?
Czy trzeba założyć nową firmę?
Czy masz niedokończony projekt pod ręką z powodu złej finansowania?
Czy potrzebujesz pieniędzy, aby inwestować w jakiejś dziedzinie specjalizacji, które będą
zysku co? i nie wiem co robić.

Oferujemy następujące kredyty poniżej
pożyczki osobiste [zabezpieczone i niezabezpieczone]
kredytów na działalność gospodarczą [zabezpieczone i niezabezpieczone]
kredyty kombinowane
studentów kredyty
kredyty konsolidacyjne i wielu innych.

Email (peterjamesuba@gmail.com)

Z poważaniem
Joanna 2016-10-09 08:10
Halo. Głównie te mało pozytywne wypowiedzi są właśnie pod pracowników, bo piszą o faktach i tyle.
Podczytaj dokładnie!
2
doradca klienta bocian 2016-10-11 19:39
Ja pracuje w tej firmie ok 2 miesięcy. Na dzień dzisiejszy nie mam powodu aby narzekać na pracę w bocianie..
1
doradca klienta bocian 2016-10-11 20:38
A co chcesz wiedzieć dokładnie? Ja pracuje jako doradca klienta
doradca klienta bocian 2016-10-11 21:51
Prawda :) jeśli się komuś nie chce pracować to nigdzie nie znajdzie na dłużej pracy bo zawsze będzie mu "coś" nie pasowac. A poza tym czasem mimo wątpliwości warto spróbować, może okazać się ze jest to taka praca która nam odpowiada.
Sasiad bociana 2016-10-12 13:26
Znam jedna kierowniczkę z bociana ze Stargardu Szczecińskiego. Rotacja doradców jak by miala to w celu. Pytanie czy tak malo zarabiają jako doradcy i odchodzą czy to taki kierownik ... Warto pracowac tam gdzie ludzie są zespołem i nie donoszą na siebie, ale to wg opini powyzej raczej nie u tego pracodawcy. Warto dobrze decydować co robic z czasem, stracony nigdy sie nie wroci.
aga 2016-10-18 22:40
To prawda ze sie zamykaja ?
1
Marek 2016-10-19 07:47
Ludzie. Jak czytam, że ktoś ocenia pracodawcę, bo ma fajną reklamę, to ja p... wart jest bociana.
Ponadto jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracodawca, jak to wyzysk. Umowy o pracę nie ma dla doradcy, a a taki zap...ol i stres inne firmy dają stała pensję!
Ponadto jak do wielu pisało, przełożeni nie grzeszą rozumem!
Powodzenia, bo widzę, że niektórym będzie niezbędne.
2
doradca klienta bocian 2016-10-19 20:59
Nie, to nie jest prawda.
...... 2016-11-10 20:18
Taa na bank
Reksio 2016-11-13 18:12
Rekrutacja bardzo żmudna i długa. Po 3 tygodniach od momentu rekrutacji brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej, kierownik regionalny, naprawdę osobę tę można pozostawić bez opinii. Prostactwo i chamówa.
Ponad to, oczekują że z doradców będzie robiło się osoby które bedą robić za darmo. Byłem na rekrutacji i naprawdę nie polecam - rekrutacja na rejon Brzeg, Nysa, Grodków ... Dno i sto metrów mułu.
2
cyganka 2016-11-13 20:47
To prawda bocian to banda oszustów przez 4 miesiące nie zjawia się doradca a oni obwiniają klienta o brak wpłaty i straszą sądem zero odpowiedzialności za własne błędy.
2
Pirol 2017-01-10 10:41
Żeby utrzymać pewne standardy na rynku muszą robić szczegółową rekrutację. Dobra firma dba o pełen profesjonalizm swojej załogi a taki rodzaj działalności jest bardzo podatny na krytykę głównie ze strony klientów, niestety.
Krystian 2017-01-11 11:20
Witam serdecznie. Dostałem ofertę pracy jako Doradca Klienta. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Bocianie sprawa podpisania weksla in blanco?. I czy potrafią wykorzystać lub nie oddać weksla gdy rozwiąże się z nimi umowę oraz jaka kwota w takim przypadku jest wpisywana na wekslu?. I czy w ogóle warto podejmować pracę w tej firmie?. I czy może być wykonywana jako dodatkowa?.
Z góry dziękuję za informację.
1
Krystian 2017-01-11 11:20
Witam serdecznie. Dostałem ofertę pracy jako Doradca Klienta. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Bocianie sprawa podpisania weksla in blanco?. I czy potrafią wykorzystać lub nie oddać weksla gdy rozwiąże się z nimi umowę oraz jaka kwota w takim przypadku jest wpisywana na wekslu?. I czy w ogóle warto podejmować pracę w tej firmie?. I czy może być wykonywana jako dodatkowa?.
Z góry dziękuję za informację.
duda 2017-01-13 00:45
Niestety, ale niejeden się już przekonał, jakie kwoty z koziej d... powpisywali ludziom na wekslach, także odradzam.
lala 2017-01-13 00:49
Niestety prawda, nie mają szans na funkcjonowanie z nową ustawą, jak ktoś chce zostać w branży to tylko chwilówki. Ponadto tam idzie zarobić 3 x więcej.
Krystian 2017-01-13 16:52
Duda
Co masz na myśli?.
Krystian 2017-01-13 16:57
Comaszna myśli pisząc jakie kwoty z koziej D... podpisywali ludziom na wekslach?.
doradca Gniezno 2017-01-18 19:38
Ludzie piszecie bzdury albo to konkurencja wypisuje.jezeli sie chce to mozna zarobic duza kase wystarczy tylko chciec.nikt za darmo nie zaplaci.zero nacisku super ludzie.polecam Bociana.
Straszek 2017-01-20 11:48
Mam pytanko czy aktualna jest oferta na doradcę w Gryficach? Jak wyglada rozliczenie finansowe i jakie podpisuje się umowy? Czy rozmowa kwalifikacyjna jest ciężka?
Czapla 2017-01-20 13:43
Fajna kierowniczka jest w terenie Gryfic. Polecam, miałem okazję pracować z nią kilka lat,mało już takich sympatycznych osób . Firma jednak skrajnie wymagająca jak na warunki płacowe...
1
Narybek 2017-01-26 12:16
Czy firma ma jakieś nowe oferty na doradcę klienta. Nigdzie nie mogę ich namierzyć. Wiem, że wśród firm prowadzących taką działalność są dobrzy. Chciałbym dostać się do pracy. Może ktos wie jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Czy zadają jakieś trudne pytania?
Jamie Freeman 2017-01-30 07:14
Oferujemy szybkie, niedrogie i niezawodne pożyczki dla każdego. Kontakt z Freemanloanfinance@gmail.com lub www.freemanfinance.webs.com i uzyskać natychmiastowy zatwierdzenia pożyczki dziś, pożyczki wszelkiego rodzaju są oferowane.
1
HR 2017-02-03 22:08
Zapraszamy na stronę www.bocianpozyczki.pl do zakładki KARIERA - WYSZUKIWARKA OFERT PRACY.
Poldek 2017-02-24 13:52
Dobrze wiedzieć, że moje informacje o firmie, iż są dobrzy w tym co robią się potwierdzają. Mam zamiar zmienić firmę i właśnie myślę o Bocianie. Może ktoś dopowie kilka cennych dla mnie uwag. Zawsze łatwiej idzie się na rozmowę, przynajmniej wiadomo o co pytać
alden 2017-03-01 00:06
Jeśli chodzi o Bydgoszcz - musisz na rozmowie z kierownikiem ustalić czy ma być to Twoja praca stała, czy dodatkowa i ile jesteś ogólnie w stanie poświęcić czasu. Ja pracuje od trzech miesięcy i nie narzekam - kasa zawsze jest, różne premie, do tego spoko szefowie :)
Lidia 2017-03-01 15:50
@alden, a od czego uzależniony jest system premiowy? Premie indywidualne czy ogólne?
Minionek 2017-03-05 14:24
Witam. Mam jutro rozmowe w Bocian pozyczki a stamowisko Konsultanta ds. Obsługi Klienta. Na czym to polega? I o co w tym chodzi? Jaka jest pensja?
alden 2017-03-07 14:10
Lidia: System premiowy jest uzależniony głównie od zbiórek, jeśli masz określony poziom to dostaniesz procent więcej od zbiórki, oraz masz premię za przyrost klientów no i są różne konkursy.
Lidia 2017-03-08 16:01
O, konkursy, całkiem dobrze to brzmi. A czy są jakieś szkolenia?
alden 2017-03-08 23:05
Człowiek się całe życie szkoli :)
Marek 2017-03-09 09:32
Witam. Eden finanse. Ja tam nie pracowałem, ale poznałem przełożonych... Cóż... Mało konkretni ludzie, zadufani i niesłowni.
Dlatego od razu odpuściłem dalsze rozmowy. Jakbym rozmawiał z idiotami z bociana. Jednakże tak może być tylko na Opolszczyźnie, a w innym regionie ok.
Powodzenia.
1
Marek 2017-03-09 09:41
Jaka pensja? Nie w tej firmie! Prowizja człowieku i kary nawet za rzeczy na które nie masz wpływu, jak np. spłacalność. Szukaj innej pracy jak chcesz utrzymać rodzinę, albo choć siebie. W bocianie możesz pracować, gdy masz za co żyć, ma ci kto chatę opłacić i da kieszonkowe. Wtedy można próbować i można cieszyć się z paru groszy!
Szansę i tak masz marne na podpisanie umowy, chyba, że masz iloraz inteligencji poniżej przeciętnej jak kadra bociana, bo mądrych tam nie zatrudniają! Może w północnej Polsce jest inaczej. Pozdrawiam
1
bociekpozyczki 2017-03-15 21:03
Witam, mam pytanie odnośnie tego jak wygląda praca na stanowisku doradcy klienta, jakie są aktualnie warunki zatrudnienia. Co dokładnie się robi na tym stanowisku. Wcześniej pracowałem w firmach pożyczkowych w dziale windykacji, W przypadku zatrudnienia, na co można liczyć jeśli chodzi o wynagrodzenie oraz ewentualne benefity. Jaką umowę się podpisuję, przeglądałem opinie i była informacja, iż trzeba podpisać weksel in blanco, czy to prawda w przypadku chęci podjęcia pracy? Interesują mnie opinie z terenu i okolic Warszawy, za wszystkie informację dziękuje
xXx 2017-03-19 00:39
Brałam udział w procesie rekrutacyjnym dwa razy... Pierwszy około dwóch lat wstecz... Za pierwszym razem przeszłam proces ale odmówiłam, ponieważ na tamten czas nie odpowiadały mi zarobki... Teraz na rozmowie nie pytali mi się o kompetencje i moje osiągnięcia ale wypytywali mi się o strukturę firmy konkurencyjnej... Rozmowa przebiegała p/n poziomu. Podczas procesu rekrutacyjnego chcą uzyskać informację o konkurencji (zarobki, specyfikę pracy i strukturę). Kiedy odmawia się im udzielenia informacji na ten temat to się bardzo irytują... Ja osobiscie nie polecam...
bociekpozyczki 2017-03-19 14:09
Dziękuje za informację, odnośnie tego co i jak na rozmowie wygląda, zdaje sobie sprawę, że startując do innego zp, to są pewnego rodzaju normy odnośnie tego jak wygląda to wszystko u konkurencji. Natomiast jeśli jest osoba która pracuje bądź pracowała na stanowisku doradcy klienta w mazowieckim, bym prosił o informację jak wygląda taki standardowy dzień pracy. Ile czasu poświęca się w terenie oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć. Co do kierownictwa jestem świadom, że mają swoje fanaberie raz mówią tak a raz co innego. Tak jest niestety w większości przedsiębiorstw ...
Zostaw swoją opinię o Bocian Pożyczki Everest Finanse S.A. - Śrem
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bocian Pożyczki Everest Finanse S.A.