Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Polvik


Oceniono 45 razy
stwórz własny profil firmy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Polvik
Zygmunta Chmielewskiego 22A
70-028 Szczecin
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-09 22:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego ja jestem na własnej działalności ponieważ ponieważ mi to się bardziej opłaca place zus i podatek w Polsce. ubezpieczenie jak masz opłacony zus to wyrabiasz kartę na Europe i jak co to karzy szpital cie przyjmie. urlop to ustalasz indywidualnie z kierownikiem warsztatu ja zjeżdżam co 2 tygodnie do polski pierwszy raz zawsze na weekend a 2 raz na tydzień i niema żadnego problemu tylko ze jednocześnie nie mogą zderzając 2 osoby wiec ustala się zawsze z chłopakami kto kiedy zjeżdża i na jak długo nie ma z tym problemu
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-09 22:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego ja jestem na własnej działalności ponieważ ponieważ mi to się bardziej opłaca place zus i podatek w Polsce. ubezpieczenie jak masz opłacony zus to wyrabiasz kartę na Europe i jak co to karzy szpital cie przyjmie. urlop to ustalasz indywidualnie z kierownikiem warsztatu ja zjeżdżam co 2 tygodnie do polski pierwszy raz zawsze na weekend a 2 raz na tydzień i niema żadnego problemu tylko ze jednocześnie nie mogą zderzając 2 osoby wiec ustala się zawsze z chłopakami kto kiedy zjeżdża i na jak długo nie ma z tym problemu
zdjecie uzytkownika
kikor - 2014-08-10 14:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super klego ale z tego co piszesz to wynika ,ze pracujesz wylacznie na podatek i bilet do domu tylko pogratulowac poodzenia hej
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-10 20:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie kolego nie pracuje na podatki i bilety.policz stawkę razy godziny i od tego place 8 procent podatku 167 godzin miesięcznie masz + nadgodziny. dojeżdżam własnym autem. wiec liczyć za bardzo nie umiesz widocznie mi sir opłaca ta praca a jak nie pasuje ci taka praca nikt cie nie zmusza żebyś tutaj pracował i aplikował w ogóle mi to pasuje wiec tu pracuje
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-08-29 09:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem ostatnio ogłoszenie w Szwecji, że Polvik poszukuje mechanika przyczep. Pracował ktoś u nich na podobnym albo takim samym stanowisku i mógłby coś powiedzieć co w trawie piszczy? Firma wydaje się być całkiem dobrym pośrednikiem, chociaż spodziewałem się dużo więcej możliwości podjęcia pracy...
zdjecie uzytkownika
Bedrosi - 2014-09-05 11:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wymaganiach jakie mają od razu widać, że kierują tym nasi kochani rodacy... jak już ktoś pisał jeżeli nie macie wyjścia stoicie pod scianą ok. Ale z takimi kwalifikacjami i odrobiną cierpliwości znajdziecie pracę np. w szwecji za 18-19 euro na godzine. Praca za pośrednictwem dorobkiewiczów z Polski opłaca się w 80% tylko im. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
aro.mat - 2014-09-28 10:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bedrosi - 2014-09-05 11:34:02]:
W firmie popracowałem miesiąc, zapożyczyłem sie na wyjazd, zrezygnowałem z pracy w Polsce i po miesiącu dostałem kopa, bo sie nie dogadali z warsztatem i projekt upadł. Jestem w plecy, tak jak i reszta chłopaków która była tu trzy miesiące. (usunięte przez administratora) Może nie do końca to ich wina, ale po jaką holere wystawiaja nowe ogłoszenia skoro ludzi mają na miejscu w Szwecji i odsyłają ich do domu? Nic nie rozumiem z tego. Zakwaterowanie ok, brak nadgodzin, goła stawka (usunięte przez administratora) chłopqki musieli wykupować prywatnie. Firma wypłacalna, w miarę możliwości pomagała we wszystkim, ale i tak nie dobrze będe wspominał tę porażkę.
zdjecie uzytkownika
kami - 2014-10-07 08:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy są zawsze niezadowoleni. Taki polski standard.
zdjecie uzytkownika
Mark40 - 2014-10-25 20:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre czasy już się skończyły w Polvik już trzeba płacić za mieszkanie 300euro miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-10-27 09:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Rzeczywiście wprowadziliśmy opłaty za mieszkania - jednak są one wynikiem zachowania Panów mieszkających w naszych mieszkaniach - wybite szyby, zniszczone meble lub braki w wyposażeniu to tylko kilka przykładów. Wynajem mieszkania wiąże się z wpłatą bardzo wysokiej kaucji przez nas jako firmę. W momencie zdania mieszkania wszystko jest dokładnie sprawdzane przez właścicieli - każde braki i zniszczenia wiążą się z tym iż kaucja nie zostaje zwrócona. Pomimo wielu próśb, aby dbać o mieszkania i regularnie sprzątać nic się nie zmieniło dlatego właśnie została wprowadzona opłata dzięki której Panowie będą skłonni do większej dbałości o zakwaterowanie, proszę sobie wyobrazić, że wynajmujecie Panowie komuś swoje mieszkanie a po miesiącu czasu w mieszkaniu brakuje szyb w oknach a sprzęty są popsute itp. nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności - rozumiem że bez słowa żalu pokryją Panowie wszystkie straty z własnej kieszeni? Nam też jest przykro, że musimy w taki sposób zmuszać Panów do dbałości i czystości o miejsce w którym żyją nawet kilka miesięcy.
zdjecie uzytkownika
Ofinia - 2014-10-28 08:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ofert mają naprawdę sporo, ale zastanawiam się czy nie ma wolnej ręki w stosunku do poszukiwania mieszkań? Mam paru znajomych w Szwecji, którzy mieszkają blisko miejscowości w których pojawiają się oferty pracy. Czy koniecznym jest zakwaterowanie przez Polvik? Tutaj też mógłbym oszczędzić parę groszy.
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-10-28 09:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak najbardziej wszyscy Panowie mogą mieć swoje zakwaterowania. Nikt absolutnie nie zmusza Panów do korzystania z naszych mieszkań, jeżeli ktoś ma własne mieszkanie lub ma możliwość mieszkania u znajomych to my nie widzimy problemu.
zdjecie uzytkownika
ROBO - 2014-11-02 13:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panowie pracowałem pół roku i mega dobrą opinię mogę wystawić pomimo że rozwiązano ze mną kontrakt powodem jak to bywa z naszymi rodakami podłożono mi ŚWINIE ale cóż i tak bywa z naszymi polaczkami pozdrawiam POLVIK
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-11-06 13:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Mam kilka pytań . Czy warunkiem koniecznym do pracy jako mechanik jest posiadanie E . Czy kwatery są płatne . Co z Ubezpieczeniem . Oczywiscie mogę napisać maila do pań z biura ale tu tez sporo ludzi zagląda i może chcą mieć aktualne informacje . Czy w związku z płatnymi kwaterami jeżeli takowe są stawka jest wyższa .I w jakim kraju jest praca .
zdjecie uzytkownika
weronika - 2014-11-13 16:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a słuchajcie jak wygląda sprawa tego wynagrodzenia dokładnie? czy to nie jest tak, że macie tam ileś razy większe pensje niż to co oferują normalnie na rynku pracy? Mam nadzieje, że jest jeszcze możliwość awansu pionowego w tej firmie, ktoś może się wypowiedzieć na ten temat czy średnio, dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2014-11-19 22:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć. dostałem propozycję pracy w polvik jestem tylko ciekawy zarobków tak naprawdę ( liczę na minimum 50 godz. tygodniowo czy to jest realne )obecnie pracuję w Holandji za 1600euro czy w polvik można wyciągnąć więcej?
zdjecie uzytkownika
fifi - 2014-11-27 19:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd wy wszyscy bierzecie te wszystkie propozycje od pracodawców? Tak właściwie to nie mam doświadczeniu w szukaniu pracy a ten temat wybrałem trochę losowo. Może się uda dostać pracetylko najpierw powiedzcie coś więcej o samej pracy a nie tylko pytania ktoś zadaje tutaj i brak odpowiedzi dla wszystkich
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-01 18:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [SzaSzu - 2014-03-15 20:42:54]:
Pytanie do fachowców pracujących przy naczepach w Skandynawii.
Pracuję już rok przy montażu naczep chciałbym się dowiedzieć co należy do Waszych codziennych obowiązków?
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-07 15:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj Darku
Interesuje mnie wszystko co jest związane z tym pośrednikiem i pracą już na miejscu. Dostałem propozycję wyjazdu, zastanawiam się poważnie nad wyjazdem. Jeśli możesz to prosiłbym Cię o jakiś kontakt do siebie
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-08 19:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę Cię Darku napisz co należy do Twoich codziennych obowiązków.Jak wygląda faktyczna początkowa stawka i ile można odłożyć miesięcznie po odliczeniu mieszkania i wyżywienia.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-08 20:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A orientujesz się jak wygląda sytuacja w Norwegii, Szwecji?
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-12-09 14:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Panie Dariuszu niestety nie zgodzę się z Panem. Nasi pracownicy dostają stawki od 13 eur/godzina. Zapomniał Pan dodać, iż stawki zależą od godzin pracy i tak: praca w godzinach między 6.00 -18.00 to 13 euro, praca w godzinach między 18.00 - 6.00 to 14 euro a w weekendy 14,5. Te stawki dostaje nowy pracownik po 3 miesiącach stawka wzrasta o 1 euro. W tym momencie Pana wyliczenia niestety nie są rzetelne i wprowadza Pan w błąd osoby szukające pracy. Ilość godzin pracy na warsztacie nie zależy od nas, jednakże wiem że bardzo wielu Panów pracujących w naszych warsztatach ma ponad 200 godzin pracy miesięcznie, jeżeli jest tylko możliwość to warsztaty starają się dawać jak najwięcej pracy naszym mechanikom. Pana wyliczenia zawierają kwotę 500 euro/miesiąc na jedzenie co niestety jest kwotą bardzo zawyżoną (nie wiem co Pan tam kupuje?) i połowa tej kwoty spokojnie wystarczy na miesiąc normalnego życia. jeżeli chodzi o zakwaterowanie to jest ono różne standard podstawowy ale nie tragiczny jak Pan pisze na naszej stronie są zdjęcia naszych zakwaterowań, które ja osobiście robiłam więc wiem jaki jest standard. Opłata 300 euro także jest niska jak na warunki skandynawskie ponieważ wynajęcie pokoju w Szwecji czy Danii to koszt minimum 4000 koron plus opłaty . Przez długi czas nasze zakwaterowania były darmowe jednak koszt zniszczeń jakie Panowie robili był tak wysoki, iż podjęto decyzje o opłacie za zakwaterowanie. W cenę naszego zakwaterowania oprócz wszystkich mediów wliczane jest sprzątanie raz w tygodniu oraz internet ale tego oczywiście nikt z Panów nie napisze. tego, że są różne stawki i często o wiele więcej godzin niż 8 dziennie też nikt nie napisze. Niestey często zdarza się, że mechanicy pracujący już u nas nie chcą, aby przyjeżdżali następni Panowie w obawie o utratę godzin co jest błędnym myśleniem i niestety często to forum sprawia, ze nowi Panowie rezygnują a starzy wyjadacze jak to Pan ładnie ujął się cieszą. Przykre jest to, ze zamiast Panowie sobie pomagać to sobie szkodzicie zarówno w Polsce jak i na obczyźnie.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-10 19:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieję że ktoś napisze faktycznie jak jest.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-12
Żródło: Gowork.pl
Goteborg, Helsingborg, Malmo, Greve, Horsens
( )
Dla swojego klienta w firma Polvik Sp. z o.o. poszukuje kandydatów do pracy w warsztatach naprawczych naczep samochodów ciężarowych w Skandynawii (Szwecja, Dania, Finlandia, Norwegia) i Holandii.   Mechanik naczep i samochodów ciężarowych Miejsce pracy: Skandynawia Obowiązki:  Analiza oraz diagnoza uszkodzeń  Naprawa uszkodzeń
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-12 18:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Czy będąc zatrudnionym za pośrednictwem tej agencji od mojego wynagrodzenia odprowadzana jest prowizja dla nich? Ile kosztuje skorzystanie z pośrednictwa? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem? Czy przy umowie zlecenia odprowadzane są z mojego wynagrodzenia składki społeczne?
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2014-12-15 17:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co myślicie o kursie angielskiego który organizuje firma Polvik i o późniejszej pracy jako mechanik naczep (pod warunkiem ukończenia kursu z wynikiem pozytywnym) ?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polvik
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polvik?
Zadaj pytanie
x