Polvik

Szczecin

Opinie o Polvik

bonzo 2015-01-05 22:24:27
Czołem, czy jest ktoś w stanie przybliżyć na forum kwestię pieniędzy? -tzn. mając początkową stawkę 13euro na godzine przy 40 godzinach pracy w tygodniu daje nam około 2100euro na miesiąc -z tego odchodzi 300euro na mieszkanie i około 300euro na życie ,zostaje nam 1500euro a jakiś podatek lub pieniądze dla agencji ? -bo chyba wiadomo,że to także odliczane będzie...
4
Tomek 2015-01-30 17:12:19
Podatek to do urzędu skarbowego odprowadzisz od 8,5 do 23% zależy jaka działalność od kwoty 2100E, no i zus jeszcze.
1
Driver6667 2015-02-07 15:11:01
Witam wszedłem tutaj by zobaczyć jaką opinię ma ta firma bo prowadziłem rozmowę o zatrudnieniu z tą firmą i myślę że opinie mogą być różne ponieważ każdy jest inny i to jak jesteśmy traktowani zależy głównie od nas samych jest to lustrzane odbicie naszego zachowania trzeba się postawić w sytuacji ludzi tam pracujących i wziąć pod uwagę zachowanie i kulturę (niektórych)Polaków trzeba zrozumieć że firma musi zarabiać i po to jest założona i myślę że jeżeli ktoś stara się by firma w której pracuje zarabiała to firma również odwdzięczy się i da zarobić taka jest natura ludzka.
1
King 2015-04-07 12:23:42
widać, że firmie bardziej opłaca się zapłacić goworkowi za usuwanie komentarzy niż polepszyć warunki pracy i współpracy. Drobni naganiacze.
3
Zenek 2015-04-07 17:47:11
Postanowiłem podzielić się informacjami odnośnie firmy PolVik czy PlusVikar ( ta sama firma )
Płacą regularnie i bez potrąceń, to co zarobicie minus mieszkanie
Zatrudnienie na kontrakt ( bez kwitków wypłaty = nielegalnie ) lub na własną działalność = nielegalnie, ubezpieczenie daja z PZU, turystyczne, jeśli zachorujecie to lepiej jechać do polski bo zapłacicie za wszystko sami.
Mieszkania można wynając samemu, ich nie dość, że drogo to jeszcze tragiczne warunki, brak podstawowych naczyń, brak żarówek itp.
Praca na warsztacie nie zależy od firmy więc nie ma co pisać, wysyłają na warsztat i zapominają o pracowniku do czasu potrącej lub problemów na warsztacie.
Mają dużo ogłoszeń bo wielu ludzi odchodzi szybko ( 2-3 miesiące ) ze względu na brak pracy
Realne zarobki 1300-1600E
1
Polvik 2015-04-07 19:46:33
Witam serdecznie, postanowiłam odpowiedzieć na zarzuty wymienione powyżej. Zatrudnienie jest jak najbardziej legalne umowa dunska o prace tymczasowa. Ubezpieczenie które panowie dostają z PZU jest ubezpieczeniem dodatkowym i to my jako firma za to płacimy nie obciazajac pracownika ( ciekawa jestem ile agencji daje ubezpieczenie prywatne gratis). Wielu pracowników już z tego korzystało i nigdy nie było problemów, Panowie jeżeli musieli zaplacic za leczenie (zależy to od miejscowości i szpitala) to wszystkie koszty były im zwracane. W opcji ubezpieczenia jest także tumacz i pobyt rodziny razem z poszkodowanym - rozumiem ze dla Pana to jest mało i latwiej jest pisać szkalujące opinie zamiast docenić to co daje firma. Jeżeli chodzi o zakwaterowanie to zdjęcia naszych zakwaterowan sa na naszej stronie inernetowej - zakwaterowanie to koszt około 300-350 euro - normalnie koszt zakwaterowania w Skandynawii to powyżej 5000 koron miesięcznie plus kaucja i to spora. Internet na zakwaterowaniu jest darmowy i przeznaczony do normalnego użytkowania ( a nie sciągania filmow jak miało to miejsce wiele razy). Firma udostepnia zakwaterowanie i podstawowe wyposażenie oraz pralke i lodowke gdzieniegdzie zmywarke. Panowie niestety zadaja od nas cudow i w momencie kiedy rzepali się zarowka w lampce dzwonią do nas z żadaniem zakupu nowej zarowki - rozumiem że Pan Zenek gdy przepali mu się zarówka w domu dzwoni do spoldzielni lub dewelopera z żadaniem kupienia mu nowej bo lampka w domu nie działa. Panowie ja wszystko rozumiem ale wypisywanie takich bzdur tylko dlatego ze zostało się zwolnionym z pracy za brak kompetencji lub pijaństwo to jest lekka przesada. Osobiscie jestem pod telefone 24/7 odbieram telefony od naszych pracowników nawet w nocy gdy cos się dzieje - Panowie sa z nami w stalym kontakcie jeżeli tylko tego chcą, pomagamy im dostać się na miejsce, dzwonimy do nich przynajmniej kilka razy w miesiącu np. w sprawie rozliczen i wyplat - Oskarzenia Pan sa nieprawdziwe i przedstawiają firme w negatywnym swietle - co więcej obraza Pan osoby które starają się aby Panom było na miejscu jak najlepiej i często poswiecaj swój prywatny czas na kontakt z pracownikami. Żadacie panowie zarówek, pieniędzy za dojazdy do pracy, czasem prosicie konsultantow na miejscu o kupno np. pasty do zebow co jest moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem. Wyplaty sa na czas, kontrakty legalne, warsztaty istnieja, zakwaterowanie jest - tylko pracować się nie chce niestety. Panie Zenku bez znajomości podstawowych zasad kultury oraz jezyka obcego nie sadze aby zarobil Pan w Polsce więcej niż 1600 euro, wiem ile zarabia mechanik w Polsce i jest to rzeczywiście około 1600 ale złotych polskich. Jeżeli nie odpowiadala Panu praca to czemu tak długo Pan dla nas pracowal??
2
King 2015-04-07 19:49:28
zaraz wykasują wpis Zenka. Kolega zachorował, to pytali o ubezpieczenie zus. I tyle widział pokrycie kosztów leczenia. Takie to ich ubezpieczenie skuteczne jak i ich zgłoszenie do duńskiego czy szwedzkiego urzędu skarbowego. Fikcja i bajki.
2
Polvik 2015-04-07 20:39:15
Niczego nie mamy zamiaru kasować ponieważ nie mamy nic do ukrycia. Panowie którzy pracują na własnej działalności powinni sami się ubezpieczać i odprowadzać podatki - my jako firma także dodatkowo prywatnie ich ubezpieczamy chociaż nie musimy tego robić. Wszyscy Panowie dostają od nas numer polisy i telefon pod który trzeba dzwonić w razie choroby lub wypadku. Jak pisałam wcześniej Panowie korzystają z tej polisy i w wielu sytuacjach okazala się przydatna. Niestety zapomina Pan , że zanim dostana Panowie numer personalny i karte podatkowa może minąć kilka tygodni a w tym czasie różne rzeczy mogą się przydarzyć ale o tym już Panowie nie piszą.
0
Zenek 2015-04-07 22:45:13
Cóż, co do legalności pobytu w szwecji czy danii, jak wytlumaczy Pani brak numery CPR/PN przez mechaników, którzy pracują tam od stycznia poprzedniego roku ? mogę zrozumieć kilka tygodnii ale rok i prawie 4 miesiące ? Nigdy nie zobaczyłem nawet mojego odcinka wypłaty, jak ma się legalność osób z własną działalnością skoro ma ona być założona w polsce ?
Nikt nie mówi o żarówkach, mowa tu o pordzewiałych garnkach, braku czajnika czy podstawowych sztućców, skoro są braki warto to uwzględnić podczas pierwszej rozmowy, ludzie wchodzą pierwszy raz i są w szoku, bo nie ma tego czy tamtego, warto powiedzieć : weźcie ze sobą podstawowe elementy użytku codziennego.
Co do ubezpieczenia, tak jak napisał King, jest na papierku, w razie problemów pytają o numer PR/CPR, nie ma ? legalnie pracując powinien być, rachunek w kieszeń, potem bieganie i załatwianie spraw w PZU. Skoro piszę Pani, iż jest pobyt legalnie to powinna być opieka podstawowa zapewniona. Mi powiedziano, iż mamy ubezpieczenie w pracy a nie DODATKOWE ubezpiecznie, to są dwa odrębne zwroty ale to tym też nikt nie informował podczas pierwszej rozmowy, zwracają koszty? coż mogę poprosić osoby które nie dostały takich zwrotów o wypowiedz.

Nazywanie mnie osobą bez kultury bez wyraźnych przesłanek ku temu jest z lekka przesadzone. Czy byłem nieuprzejmy aby zostać tak potraktowany? To ma być merytoryczna rozmowa nie przepychanka słowna dwóch gimnazjalistów.
1
Polvik 2015-04-08 11:00:41
Nasi pracownicy są zatrudniani legalnie i posiadają wszystkie potrzebne dokumenty oraz pozwolenia. Jeżeli chodzi o osoby na własnej działalności to radzę Panu, aby zaznajomił się Pan z prawem - Zgodnie z powoływanym przepisem osoba, która normalnie wykonuje pracę najemną i prowadzi działalność na własny rachunek w różnych państwach członkowskich, podlega ustawodawstwu państwa, w którym wykonuje swą pracę najemną.

Osoby takie opłacają składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne do systemu państwa wykonywania pracy najemnej, mimo że w dalszym ciągu prowadzą działalność na własny rachunek na terytorium Polski. Panowie robią to samodzielnie gdyż jest to ich własna firma my nie mamy wpływu na to czy Panowie płacicie podatki i składki czy nie.

Jeżeli chodzi o wyposażenie mieszkania to wszyscy Panowie przed wyjazdem dostają od nas listę rzeczy, które są na wyposażeniu i listę rzeczy których nie ma. My nie udostępniamy sztućców, dlatego takie pretensje są nieuzasadnione - zardzewiałe garnki także gdyż Panowie powinni mieć swoje - swoja droga Panowie często nie dbają o rzeczy udostępnione w mieszkaniu, dlatego my dajemy niezbędne minimum resztę kupują Panowie we własnym zakresie także żarówki.

Ja z kolei Panie Zenku mogę poprosić o wypowiedź naszych pracowników którzy dostali zwrot za leczenie, którzy zarabiają o wiele więcej niż 1600 euro, którzy maja CPR i są zadowoleni z pracy u nas. Najłatwiej jest oczerniać firmę nie podając swoich danych i wymyślać niestworzone historie - pytanie tylko czy Pana słowa są czymś poparte?

Jesteśmy legalną firmą, która dba o swoich pracowników bardziej niż większość pracodawców - Niestety Panowie maja często wygórowane wymagania - bez znajomości języka i fachu chcą zarabiać 10 000 euro plus dojazdy i zwroty za wszystko co tylko możliwe - w Polsce żaden z Panów nie zapytałby pracodawcy o zwrot kosztów dojazdu do pracy a za granicą wszyscy Panowie tego wręcz wymagacie.

Nie zwracamy kosztów dojazdu do pracy, nie udostępniamy naczyń i sztućców w mieszkaniu, telewizorów itp. - dajemy legalną pracę z wypłatami grubo powyżej 1600 euro , dodatkowe prywatne ubezpieczenie oraz mieszkanie w rozsądnej cenie, a także opiekę naszych konsultantów jeżeli to dla niektórych Panów za mało to prosimy nie wysyłać swoich cv.
0
King 2015-04-08 15:36:55
Zenek, czego się spodziewasz? Kultura u pani tu piszącej trzyma się jej tylko przez 5 minut rozmowy. Potem puszcza i zostaje jedno wielkie nic. CPR nikt nie widział bo one tego nie umieją załatwić. Tak jak poinformować nieraz prostych i bardzo młodych pracowników, by założyli działalność. Ich kontakt z firmami, do których naganiają pracowników jest żaden i ogranicza się jedynie do naganiania polskiego Murzyna. A cv wcale w nadmiarze nie mają, więc może po prostu grzeczniej, psze pani?
1
Polvik 2015-04-08 17:45:10
Nie mam zamiaru sie z Panami wdawać w nic nie wnoszące dyskusje. Stanowisko firmy przedstawilam i dla mnie jest to koniec tematu a Panom życzę sukcesów zawodowych w innych firmach, ktore predzej czy pozniej tak samo obsmarujecie na tym forum.
0
GOŚĆ 2015-04-08 21:54:06
Jestem osobą bezstronną.nigdy nie pracowałam w firmie polvic.ale pracowalam za granicą,w tym również jako koordynator.
Mam porównianie,jak zachowują sie nasi rodacy w UK (są OK), a jak na ten przykład w Holandii.
Z tej drugiej uciekłam po 2 miesiącach.Często pracownicy mieli pretensje o przepalone żarowki czy inne "wagi Państwowej "sprawy.
Czy -jak słusznie zauważył/a przedstawiciel/ka firmy-w Polsce również domagacie się od pracodawców zaspokajania wszelskich zachcianek?Każecie opłacać przejazd?kupować sobie sztućce?
Ja rozumiem,że kazdy pracujący,wyjeżdzający za granicę ma prawo oczekiwac dobrych warunków pracy i mieszkaniowych,ale litości,nie pieśćcie sie tak ze soba.
Od razu piszę-proszę mnie nie atakować.Dziele sie swoim doświadczeniem z punktu widzenia osoby bezstronnej.I to,co czasem ludzie wyprawiają za granicą,przechodzi ludzkie pojęcie.
A że osobie,ktora reprezentuje firme czasem puszczają nerwy-wcale się nie dziwie.Ileż można znosić jakies dziecinne ataki.Ja sama po dwoch tygodniach pracy czasem odkładałam sluchawke ;)
I żeby nie było-pracownik tez swoje prawa ma .Kazdy-ja tez-chce pracowac legalnie,mieszkac jak czlowiek i czuc sie bezpiecznie.
Pozdrawiam.I proszę wybaczyc ze byc moze nie do konca na temat.Na szczeście to wolny kraj,i mozna pisac,gdzie sie chce.pozdrawiam .
0
Zenek 2015-04-08 23:00:26
Gość jeśli nie pracowałeś to proszę o przeczytanie całego wątku. Tu są przykłady tylko, nikt za przejazdy nie ma zwrotów i nie o tym mowa. Ja od siebie mogę dodać liste wlasnych pakunków jaka ma być wzięta do mieszkania. Na stronie info, iź jest kompleksowe wyposarzenie a teraz Pani uświadamia, źe nie ma nic.
To jest, dość śmiszne co Pani napisała, iź osoba z własną działalnością ma płacić podatki w szwecji dla przykładu, aby to zrobić naleźy wyrobić pperson numer przez rozpoczęciem pracy. Wy umowy dajecie na duńską firmę i nie moźna sie zameldować aby wyrobić person numer, jak wg. Pani to się ma do legalności pobytu?
I teraz skoro Pani powiedziała, iź mamy płacić podatki w szwecji czy danii to moźe doda Pani wysokość minimalnego podatku (38%), ile zostanie z 1600E?
Więc proszę nie pisać o legalności pobytu bo moge wrzucić decyzję i korespondencję ze Skatem.
Co do mieszkań czy pracy, moźe doda Pani, iź część mechaników pracowała przez dłuźszy czas w mrozie ( fl ) czy bez wody w mieszkaniu ( dk ), czy bez ogrzewania ( se ). Naprawde sądzi Pani, że warszaty nie przekazują sobie informacji? O wypadkach i ich przyczynach? Jest wiele do napisania odnośnie tej super firmy i warunkach pracy czy mieszkania, żarówki są tu tylko odniesieniem, nie chcę pisać o prawdziwych brakach w firmie polvik
0
GOŚĆ 2015-04-08 23:27:10
Przeczytałam cały wątek.W przeciwnym wypadku nie zabierałąbym głosu.
To o czym piszesz Zenek-to inna strona medalu.Kwestia podatkó i zameldowania-jesli to prawda,to rzeczywiście błędne kolo.
Kwestia komfortu typu ubezpiecznie itp.sa dla mmnie istotne,Wiec rozumiem oburzenie.
Mieszkania-znam tylko ze zdjęć na stronie firmy.wyglądają niezle.Naprawde widzialam gorsze,duzo gorsze warunki.
Wyposazenie-ok,obicuja,powinno byc.Z drugiej jednakze strony nieco mnie to dziwi,bo oprocz duzych artykow AGD (pralka.lodowka)nikogo nie obchodzilo,czy w mieszkaniach znajdują sie inne przydatne rzeczy.
Nie chce szkalowac naszych rodakow,bo duzo mialam tez do zarzucenia ostatniemu (zagranicznemu) pracodawcy,ale czasem mialam wrazenie,ze nie ma co rozpieszczac.
Zniszczenia,kradzieże ,bałagan itd.Nie umieja sie czasem ludzie zachowac,oj,nie umieja.Pozniej cierpia niewinni,ale to wiadomo komu mozna podziekowac.
Nic to,tymczasem sobie poczytam,bo warto wiedziec co w trawie piszczy
0
King 2015-04-09 12:12:35
pani GOŚĆ jest bezstronna jak klakier Putina. I nie śpi, by dodać swą bezstronną opinię koordynatora. Polvik angażuje pracowników do oklasków po nocach. W sumie biedne dziewczyny. A co do Polaków jako pracowników to jakby inna inszość i nie związana z ostatnimi postami. Tematem żali i pretensji jest rozmydlanie umowy, brak godnych warunków zamieszkania i pracy (Europa a brak wody w mieszkaniu, praca w garażu bez podłogi i drzwi zimą) brak należytej informacji i współpracy z warsztatami docelowo zatrudniającymi pracowników. Plus niemiła obsługa, której to próbkę widać powyżej.
1
GOŚĆ 2015-04-09 12:53:40
PUTIN NIE MA KOTA,PSEUDOWSZECHWIĘDZĄCY KING-U.
(swoja drogą taki z Pana king jak z klakiera baletnica).

Szkoda gadac,tfu pisac-bo zawsze sie znajdzie taki,co wyleje żółć na kazdego,kto akurat sie nawinie.

Kwestia mojej obecnosci po tzw.nocach to tylko i wyłącznie moja sprawa.

Jak pisałam-nie pracuję dla Polvic,powiem wiecej,nigdy nie bylam w Szwecji,ale co tam, w/w wpis świadczy o skłonnościach maniakalnych.

0
King 2015-04-10 20:11:50
Ależ spokojnie pani GOŚĆ, nikt na pewno Pani za baletnicę nie weźmie. Do tego trzeba mieć lekkość (pióra) i lotność. Albo też zwyczajne obycie i oczytanie. Nie wiem, jak bardzo zaoczną szkołę dla guwernantek musiała Pani skończyć albo jak bardzo być oporną na wiedzę, by nie znać znaczenia słowa klakier. Obu (?) Paniom polecam więcej literatury przepisów zamiast oglądania bajek, by słowa SKAT czy klakier nie kojarzyły się malowniczo. A aby dobrze wykreować suspens i swe alter-ego nie trzeba, tuż po poprzedniej wymianie zdań, tworzyć kolejnego bytu ani zapewniać o jego bezstronności. Pozdrowienia dla kota. Przemiłe zwierzęta.
2
GOŚĆ 2015-04-10 20:52:11
Dlugoś Pan myślał nad odpowiedzią,a i tak jest mało blyskotliwa.
(Pewnieś byl pan ogromnie zajety,zapewne tlumaczeniem wyrazow z potocznego na leksykon)
Rzeczywiście,chyba złoże reklamacje do szkół,w których sie edukowałam,bo tam "straż przyboczną"polityków nazywano inaczej niz klakier.Co nie znaczy,ze nie zrozumialam tego wyrazenia w panskich wypocinach.
Nie do konca jest dla pana zrozumiłe slowo"alter ego.Ale nie zamierzam uzupalniac panskich brakow w wyksztalceniu.
Moje RZEKOME zaprzeczenie w tym przypadku to nie zaprzeczenie ale fakt,ktory ma miejsce.(Co za opór przed przyswajaniem informacji.eh..)
Tak czy inaczej koncze dyskusje.Pana slownictwo moze i poprawne,ale tresc do niczego.
Widze ze wszystko sprowadza sie do tego aby stwierdzic:szkoda Was dziewczyny",szkola dla guwernantek(kiedys bardzo ceniona)i tym podobne biale kruki wlasnego autorstwa.
Nie ma to jak byc malkontentem,a w zawoalowany sposob kogos obrazic,pod plaszczykiem kultury kogos umniejszyc.Rozumiem,ze samopoczucie sie poprawilo?
Koty-moze i mile,ale wredne.
0
GOŚĆ 2015-04-10 21:06:11
Bylabym zapomniała-pierwsze słyszę ze baletnicę czyni oczytanie,obycie czy lekkość piora.
lol
0
Export 2015-04-15 10:15:15
"Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina...
Wiem co możemy zrobić ludziska kochane - my się po prostu musimy trzymać - wszyscy razem solidarnie" ;)
Sami się nie szanujemy w Polsce, to jak nas mają szanować na exporcie.
0
takise 2015-04-21 21:03:04
witam i czytam te bzdury co piszecie powiem wam tylko tyle sa tu w tej firmie naprawde normalni i nienormalni ale pamietajcie jedno nawet jak was wyzuca czy oczernia to tylko przez zazdrosc albo kopanie bo sie was boja nie szefostwo tylko ci co dla niej pracuja aaaaaaaa i jeszcze jedno uwazajcie co robicie i mowicie ocene dla firmy bardzo dobra ale dla pracownikow yyyyyyyyyyyyskurwysyny sorki za wyrazenie pamietajcie zawsze placa na czas i naprawde jak chcesz to zarobisz i przestanicie glupoty pisac bo sie smiac chce hmmm pozdrawiam moich wrogow ps wiecie kto heheeeee spotkamysie jeszcze pozdrawiam goraca
0
jac 2015-04-29 01:58:52
Hej, a jak w Polvik pracuje sie w Polsce, a dokładnie w Szczecinie, bo sporo ofert pracy mają jednak do Niemiec. Dokładniej zainteresowało mnie stanowisko Monter oznakowania - praca w Szczecinie.
0
Krzysiek 2015-05-02 22:55:03
Niestety nie zgodzę się z tobą, pracuje za granicą wraz z wieloma rodakami prawdziwymi fachowcami którzy się cenią, w kraju za swoją fachowość nie jesteśmy w stanie utrzymać rodzin na godnym poziomie życia, to prawda jeżeli ktoś jest dobry w tym co robi to i w Polsce zarobi ale musi doginać po 12 godzin i więcej, bo płacą tyle co nic :)
0
Kułasz 2015-07-22 23:01:03
Powiem wam szczerze, że jest mnóstwo pracodawców, którzy dorabiają się kosztem pracowników, ale z tego co widzę to Polvikowi tego nie można przypisać. Praca za granicą wymaga dyscypliny i jako takiego zachowania aby się nie zbłaźnić - bynajmniej ja mam takie poczucie - co sobie obcokrajowcy o mnie pomyślą.
0
Kułasz 2015-07-22 23:04:16
Powiem wam szczerze, że jest mnóstwo pracodawców, którzy dorabiają się kosztem pracowników, ale z tego co widzę to Polvikowi tego nie można przypisać. Praca za granicą wymaga dyscypliny i jako takiego zachowania aby się nie zbłaźnić - bynajmniej ja mam takie poczucie - co sobie obcokrajowcy o mnie pomyślą.
0
Kułasz 2015-07-22 23:06:17
Powiem wam szczerze, że jest mnóstwo pracodawców, którzy dorabiają się kosztem pracowników, ale z tego co widzę to Polvikowi tego nie można przypisać. Praca za granicą wymaga dyscypliny i jako takiego zachowania aby się nie zbłaźnić - bynajmniej ja mam takie poczucie - co sobie obcokrajowcy o mnie pomyślą.
0
Max 2015-07-24 23:30:12
W miarę godny polecenia pracodawca, raczej się nie zawiedziesz.
0
Krzysiek 2015-08-22 12:49:13
Powiem tak .Jest to spostrzeżenie takie moje.Każdy kto wyjeżdża do pracy za granicę i nie tylko jest pracownikiem osobą której się płaci za wykonaną prace usługę.Pracodawca patrzy ile może zarobić na twojej pracy a nie odwrotnie.Tak jest wszędzie.Jeżeli nie godzisz się z tym załóż własną działalność sprzedaj produkt, usługę .Poco narzekać .Zmień mentalność .Przychodzisz na osiem godzin do pracy "dostajesz talerz zupy który konsumujesz " nie martwisz się skąd on jest bo ci się należy.Tym bardziej praca za granicą wymaga twojego zaangażowania poznaj język poznaj prawo.Przyjechałeś do pracy a nie do domu opieki.Nie jesteś gotowy to nie wyjeżdżaj. To nasze narzekanie to brak naszej samodzielności i błędne koło bo nam się należy.A za granicą najczęściej nie dają sobie rady polsccy etatowcy,gdzie wszystko podane mieli pod nos .Rekrutujący ma też swoją rodzinę i on nie musi zajmować się każdą jednostką, setkami osób które wyjechały bez odpowiedniej wiedzy .
Tak na marginesie ,Pracowałem w Szwecji 6-ć lat .Znam doskonale polską mentalność.Tak że nie wylewajmy żalów nasze braki obarczając innych.
1
Krzysiek 2015-08-22 12:57:57
Dużo Pan mówi ale mało wie .Dużo Pan chce a nic w tym kierunku nie robi.Poszę iść do Skatu z odpowiednimi dokumentami.Język już Pan zna chyba perfect .Proszę założyć działalność .I działać.Pozdrawiam i powodzewnia.
1
liko 2015-08-22 15:41:54
Moim zdaniem firma na pewno jest dobrym miejscem dla człowieka na początek pracy. Wiele można się tutaj nauczyć i przy okazji zdecydować czy to aby na pewno ten zawód którego szukamy. W polviku glazurników jest cała masa i każdy będzie potrafił dobrze nauczyć Cię zawodu. Z kasą też nie ma problemów.
0
onder 2015-09-21 18:49:23
Ofert pracy jest sporo., nie wiem czy ktoś z was w tym miesiącu był może na jakiejś rozmowie rekrutacyjnej czy nie chodzicie bo nie chcecie się pchać za granicę z racji na problemy migracyjne europy ? Jeżeli tak by było to byłbym w mocnym szoku bo to może oznaczać, że sporo firm typu polvik i podobnych po prostu padnie.
0
Black 2015-10-06 21:53:05
1600euro brutto na Skandynawię to jest mało ale dzieje się tak przez to ż ktoś na kimś musi zarobić.Teraz przyleciałem ze Szwecji gdzie byłem zatrudniony przez firmę Polską jako podkreślam pomocnik przy pracach ziemnych ale nie przez pośrednika.13euro na rękę na godzinę bezpłatne zakwaterowanie przejazdy do pracy bezpłatne i przeloty oraz ubrania robocze.To przy cenach w Szwecji to 13euro na rękę to jest minimum.Takie jest moje zdanie.
0
mika 2015-10-21 22:02:03
ja tez slyszlalam ze Polvik Sp. z o.o. jest godnym polecenia pracodawca tak jak niektorzy tutaj to potwierdzieli. a jak teraz u nich z naborami, bo wiem ze poszukiwali na rozne stanowiska m.in. Asystent Działu ds. Wsparcia Przewoźników, Mechanik samochodów ciężarowych - Skandynawia czy Elektryk Budowlany (DSB, grupa L) w Oslo, Norwegia. mnie osobiscie interesuje stnaowisko asystenckie. i czy spokojnie tam 2000 zl zarobie? z gory dzieki
1
adam 2016-01-25 21:55:05
Ja słyszałem bardzo podobne rzeczy @mika, dlatego bede tutaj chyba aplikował jako ciesla budowlany/okrętowy. Praca ma byc w Odense, pomagaja przy zakwaterowaniu i oferują 18 euro za godzine pracy!
0
wronek 2016-02-08 17:40:25
@wojciech a na jakiej umowie pracowałeś? Bo mi wpadło w oko stanowisko mechanika naczep i zatrudnienie jest albo na duńskiej umowie albo na własnej działalności. Nie wiem czy jakieś ubezpieczenie przysługuje na umowie duńskiej
0
rgth 2016-02-10 18:00:12
fajnie ze mozna sie u niuch zarudnic za rowno w kraju jak i za grania..ale najwiecej ejst ofert do Szczecina..na przyklad jako elektryk wymagana jest znajomosc niemieckiego
0
misiek 2016-02-18 13:42:40
Wydaje mi się, ze teraz poszukuja znaczy mają chyba jakas mała rekrutację, ponieważ widziałem kilka ogłoszeń już do pracy za granicę w Polsce też coś było, szukali kogoś do Hinnerup na mechanika naczep.
0
Trik 2016-02-20 21:22:25
Polvik ma wręcz przeciwnie, sporą rekrutację. Nie dziwię się, coraz więcej Polaków szuka pracy za granicą, a jednak firma działając w Szczecinie ma szansę zapewnić szybszy "transport" do Danii.
0
kasza 2016-02-23 17:55:25
no coś w tym jest hehe, ja właśnie będę startować na stanowisko mechanika naczep w malmo, dobre warunki zakwaterowania, tanie posiłki i legalne zatrudnienie - to jest to !
0
Krzysiek 2016-03-06 20:23:58
Witam
Pracowałem w firmie Polvik w 2014 i wszystko było ok pieniądze takie jakie zarobiłeś były na czas zakwaterowanie bardzo dobre dostęp do Internetu. Osobiscie polecam.
pozdrawiam
Krzysiek
0
Amadeusz 2016-03-12 19:09:14
Mam nadzieję, że od tego 2014 nic się nie zmieniło i dalej nie ma z nimi żadnych problemów :) Myślę nad wyjazdem do Danii jako mechanik naczep samochodów ciężarowych. Zapewniają przejazd, zakwaterowanie, ubezpieczenie. Nie ma więc na co narzekać. A zarobki pewnie też niczego sobie. Lepsze niż w Polsce.
0
Młot 2016-03-14 20:24:34
Mechanik zawsze się przyda i na mechanika zawsze jest wzięcie, widzę że tutaj bardziej potrzebne są ręce do naprawy przyczep i naczep, ale i tak brzmi to dość dobrze
0
Jan 2016-04-20 20:14:59
a ja widzę, że Polvik największe wzięcie to ma na kierowców i właśnie mechaników. Ogłoszenia pojawiają się masowo, coraz to nowe. Widać, że potrzebują ludzi,a to znaczy, że mają zainteresowanie, choć obawiam się warunków finansowych trochę. No i zakwaterowanie spędza mi sen z powiek :)
0
blady 2016-05-03 19:07:31
polvik ściema ściema i jeszcze raz ściema niejasne zasady rozliczeń
0
misiek 2016-05-05 11:27:19
Czy ktoś może aplikował na spawacza do pracy w Bochum (Niemcy)? Widzę, że wystarczy komunikatywna znajomość niemieckiego, a oferta wydaje się bezpieczna. Ktoś był i może potwierdzić?
0
EDI 2016-06-02 18:08:39
UWAGA!!Firma regularnie spóżnia się z wypłatami.z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej...
0
e 2016-06-02 20:38:56
no kwestia tyl;ko jak będę weryfikować znajomość języka
0
Polvik 2016-06-03 11:40:05
Witam,

Firma nie spóźnia się z wypłatami. Wypłaty wychodzą do ostatniego dnia miesiąca w związku z tym iż przelew wychodzi z Danii, a panwie maja polskie konta przelew może trwać nawet do 3 dni w zależności od banku. Następną sprawa jest, że wielu Panów nie pilnuje swoich godzinówek i nie trafiają one do nas na czas pomimo wielokrotnych upomnień ze strony działu rozliczeń co przekłada się na
to, ze mamy o wiele mniej czasu na przygotowanie listy płac. Dodatkowo Panowie na własnych działalnościach notorycznie spóźniają się z przesyłaniem do nas swoich faktur przez co nie jesteśmy w stanie zrobić przelewu. Panowie z mojej strony mogę tylko prosić o terminowe uzupełnianie godzinówek i przesyłanie faktur i wtedy nie będziecie musieli żalić się na forach internetowych.
0
kaao 2016-06-08 22:54:25
Zazwyczaj w biurach nieruchomości takich jak to, pracuje się na podstawie i prowizji jako doradca ds. nieruchomości. Pytanie tylko jakiej wysokości jest ta wspomniana podstawa, żeby nie była zbyt niska, tak na wszelki wypadek chudszych miesięcy w nieruchomościach :)
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polvik