Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Polvik

zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-10-27 09:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Rzeczywiście wprowadziliśmy opłaty za mieszkania - jednak są one wynikiem zachowania Panów mieszkających w naszych mieszkaniach - wybite szyby, zniszczone meble lub braki w wyposażeniu to tylko kilka przykładów. Wynajem mieszkania wiąże się z wpłatą bardzo wysokiej kaucji przez nas jako firmę. W momencie zdania mieszkania wszystko jest dokładnie sprawdzane przez właścicieli - każde braki i zniszczenia wiążą się z tym iż kaucja nie zostaje zwrócona. Pomimo wielu próśb, aby dbać o mieszkania i regularnie sprzątać nic się nie zmieniło dlatego właśnie została wprowadzona opłata dzięki której Panowie będą skłonni do większej dbałości o zakwaterowanie, proszę sobie wyobrazić, że wynajmujecie Panowie komuś swoje mieszkanie a po miesiącu czasu w mieszkaniu brakuje szyb w oknach a sprzęty są popsute itp. nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności - rozumiem że bez słowa żalu pokryją Panowie wszystkie straty z własnej kieszeni? Nam też jest przykro, że musimy w taki sposób zmuszać Panów do dbałości i czystości o miejsce w którym żyją nawet kilka miesięcy.
zdjecie uzytkownika
Ofinia - 2014-10-28 08:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ofert mają naprawdę sporo, ale zastanawiam się czy nie ma wolnej ręki w stosunku do poszukiwania mieszkań? Mam paru znajomych w Szwecji, którzy mieszkają blisko miejscowości w których pojawiają się oferty pracy. Czy koniecznym jest zakwaterowanie przez Polvik? Tutaj też mógłbym oszczędzić parę groszy.
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-10-28 09:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak najbardziej wszyscy Panowie mogą mieć swoje zakwaterowania. Nikt absolutnie nie zmusza Panów do korzystania z naszych mieszkań, jeżeli ktoś ma własne mieszkanie lub ma możliwość mieszkania u znajomych to my nie widzimy problemu.
zdjecie uzytkownika
ROBO - 2014-11-02 13:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panowie pracowałem pół roku i mega dobrą opinię mogę wystawić pomimo że rozwiązano ze mną kontrakt powodem jak to bywa z naszymi rodakami podłożono mi ŚWINIE ale cóż i tak bywa z naszymi polaczkami pozdrawiam POLVIK
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-11-06 13:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Mam kilka pytań . Czy warunkiem koniecznym do pracy jako mechanik jest posiadanie E . Czy kwatery są płatne . Co z Ubezpieczeniem . Oczywiscie mogę napisać maila do pań z biura ale tu tez sporo ludzi zagląda i może chcą mieć aktualne informacje . Czy w związku z płatnymi kwaterami jeżeli takowe są stawka jest wyższa .I w jakim kraju jest praca .
zdjecie uzytkownika
weronika - 2014-11-13 16:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a słuchajcie jak wygląda sprawa tego wynagrodzenia dokładnie? czy to nie jest tak, że macie tam ileś razy większe pensje niż to co oferują normalnie na rynku pracy? Mam nadzieje, że jest jeszcze możliwość awansu pionowego w tej firmie, ktoś może się wypowiedzieć na ten temat czy średnio, dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2014-11-19 22:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć. dostałem propozycję pracy w polvik jestem tylko ciekawy zarobków tak naprawdę ( liczę na minimum 50 godz. tygodniowo czy to jest realne )obecnie pracuję w Holandji za 1600euro czy w polvik można wyciągnąć więcej?
zdjecie uzytkownika
fifi - 2014-11-27 19:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd wy wszyscy bierzecie te wszystkie propozycje od pracodawców? Tak właściwie to nie mam doświadczeniu w szukaniu pracy a ten temat wybrałem trochę losowo. Może się uda dostać pracetylko najpierw powiedzcie coś więcej o samej pracy a nie tylko pytania ktoś zadaje tutaj i brak odpowiedzi dla wszystkich
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-01 18:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [SzaSzu - 2014-03-15 20:42:54]:
Pytanie do fachowców pracujących przy naczepach w Skandynawii.
Pracuję już rok przy montażu naczep chciałbym się dowiedzieć co należy do Waszych codziennych obowiązków?
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-07 15:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witaj Darku
Interesuje mnie wszystko co jest związane z tym pośrednikiem i pracą już na miejscu. Dostałem propozycję wyjazdu, zastanawiam się poważnie nad wyjazdem. Jeśli możesz to prosiłbym Cię o jakiś kontakt do siebie
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-08 19:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę Cię Darku napisz co należy do Twoich codziennych obowiązków.Jak wygląda faktyczna początkowa stawka i ile można odłożyć miesięcznie po odliczeniu mieszkania i wyżywienia.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-08 20:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A orientujesz się jak wygląda sytuacja w Norwegii, Szwecji?
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-12-09 14:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Panie Dariuszu niestety nie zgodzę się z Panem. Nasi pracownicy dostają stawki od 13 eur/godzina. Zapomniał Pan dodać, iż stawki zależą od godzin pracy i tak: praca w godzinach między 6.00 -18.00 to 13 euro, praca w godzinach między 18.00 - 6.00 to 14 euro a w weekendy 14,5. Te stawki dostaje nowy pracownik po 3 miesiącach stawka wzrasta o 1 euro. W tym momencie Pana wyliczenia niestety nie są rzetelne i wprowadza Pan w błąd osoby szukające pracy. Ilość godzin pracy na warsztacie nie zależy od nas, jednakże wiem że bardzo wielu Panów pracujących w naszych warsztatach ma ponad 200 godzin pracy miesięcznie, jeżeli jest tylko możliwość to warsztaty starają się dawać jak najwięcej pracy naszym mechanikom. Pana wyliczenia zawierają kwotę 500 euro/miesiąc na jedzenie co niestety jest kwotą bardzo zawyżoną (nie wiem co Pan tam kupuje?) i połowa tej kwoty spokojnie wystarczy na miesiąc normalnego życia. jeżeli chodzi o zakwaterowanie to jest ono różne standard podstawowy ale nie tragiczny jak Pan pisze na naszej stronie są zdjęcia naszych zakwaterowań, które ja osobiście robiłam więc wiem jaki jest standard. Opłata 300 euro także jest niska jak na warunki skandynawskie ponieważ wynajęcie pokoju w Szwecji czy Danii to koszt minimum 4000 koron plus opłaty . Przez długi czas nasze zakwaterowania były darmowe jednak koszt zniszczeń jakie Panowie robili był tak wysoki, iż podjęto decyzje o opłacie za zakwaterowanie. W cenę naszego zakwaterowania oprócz wszystkich mediów wliczane jest sprzątanie raz w tygodniu oraz internet ale tego oczywiście nikt z Panów nie napisze. tego, że są różne stawki i często o wiele więcej godzin niż 8 dziennie też nikt nie napisze. Niestey często zdarza się, że mechanicy pracujący już u nas nie chcą, aby przyjeżdżali następni Panowie w obawie o utratę godzin co jest błędnym myśleniem i niestety często to forum sprawia, ze nowi Panowie rezygnują a starzy wyjadacze jak to Pan ładnie ujął się cieszą. Przykre jest to, ze zamiast Panowie sobie pomagać to sobie szkodzicie zarówno w Polsce jak i na obczyźnie.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-10 19:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieję że ktoś napisze faktycznie jak jest.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-12-12 18:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A Czy będąc zatrudnionym za pośrednictwem tej agencji od mojego wynagrodzenia odprowadzana jest prowizja dla nich? Ile kosztuje skorzystanie z pośrednictwa? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem? Czy przy umowie zlecenia odprowadzane są z mojego wynagrodzenia składki społeczne?
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2014-12-15 17:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Co myślicie o kursie angielskiego który organizuje firma Polvik i o późniejszej pracy jako mechanik naczep (pod warunkiem ukończenia kursu z wynikiem pozytywnym) ?
zdjecie uzytkownika
gregory - 2014-12-26 21:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie widziałem, że polvik organizuje jakies kursy dla pracowników. Sa one w pełni darmowe? Jak to w ogóle wyglada, ucza języka w zalezności od poziomu zaawansowania, czy jest jedna wielka grupa? Moze to tylko kurs wstępny, przygotowujący ze słownictwa technicznego, czy coś w tym stylu? Z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2014-12-27 16:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gregory - 2014-12-26 21:23:07]:
tak. kurs z podstaw angielskiego+ słówka techniczne. Jedna grupa. kurs darmowy chyba że nie zdasz końcowego egzaminu to albo poprawiasz albo płacisz 2200 zł
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-12-31 15:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kikor - 2014-08-09 20:14:33]:
Witaj Piotrze
Być może i ja za jakiś czas będę pracował dla Polvik jako mechanik naczep/przyczep. Będę wdzięczny jeśli napiszesz parę zdań o tym jak wygląda sama praca, współpraca z biurem.
zdjecie uzytkownika
duduś - 2015-01-02 11:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Wszystkich,
Ja także zastanawiam się nad podjęciem pracy jako mechanik naczep za pośrednictwem WW agencji.
Jestem tylko ciekaw jak praca wygląda,jaki jest rodzaj umowy i przedewszystkim czy jest to praca stała... ?
W Polsce pracuję cały czas i nie chciałbym zrezygnować z obecnej pracy,wyjechać -po czym okazało by się,że praca w skandynawii okazała się niewypałem np. poprzez wypowiedzenie mi umowy albo przez jakieś inne niezależne odemnie powody...
zdjecie uzytkownika
mareckikonik - 2015-01-04 20:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja wiem jedno jak ktoś normalny i dobry w mechanice to zrobią wszystko żeby go zostawić wyrzucają tylko ciamajdów który nic nie potrafi wiem to z doświadczenia jak ktoś jest dobry to w Polsce zarobi dobrze co wy na to
zdjecie uzytkownika
doduś - 2015-01-05 17:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wiadomo -doświadczenie i umiejętności to jedne z głównych warunków które trzeba spełnić.
Zarobić w Polsce -to dość ogólnikowe stwierdzenie,bo dużo zależy od rejonie w którym się mieszka i pracuje.
Dajmy na to,w Warszawie doświadczony mechanik zarobi więcej niż doświadczony mechanik w jakiejś mniejszej mieścinie. Takie moje zdanie,w sumie to podparte faktami.
zdjecie uzytkownika
bonzo - 2015-01-05 22:24:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czołem, czy jest ktoś w stanie przybliżyć na forum kwestię pieniędzy? -tzn. mając początkową stawkę 13euro na godzine przy 40 godzinach pracy w tygodniu daje nam około 2100euro na miesiąc -z tego odchodzi 300euro na mieszkanie i około 300euro na życie ,zostaje nam 1500euro a jakiś podatek lub pieniądze dla agencji ? -bo chyba wiadomo,że to także odliczane będzie...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-03-04
Żródło: Gowork.pl
Berlin
( )
Agencja pracy Polvik Sp. z o.o. jest częścią duńskiej firmy Plusvikar z główną siedzibą w Danii. Jesteśmy zarejestrowanym podmiotem i działamy na polskim rynku z dużym powodzeniem. Poszukujemy kandydatów do pracy w sektorze: motoryzacyjnym, logistycznym, budowlanym, technicznym a także w sektorach opiekuńczym, hotelarskim oraz służby zdrowia. Pomagamy znaleźć dobrą pracę na terenie państw skandynawskich: Finlandii, Norwegii, Szwecji
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-01-30 17:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podatek to do urzędu skarbowego odprowadzisz od 8,5 do 23% zależy jaka działalność od kwoty 2100E, no i zus jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Driver6667 - 2015-02-07 15:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszedłem tutaj by zobaczyć jaką opinię ma ta firma bo prowadziłem rozmowę o zatrudnieniu z tą firmą i myślę że opinie mogą być różne ponieważ każdy jest inny i to jak jesteśmy traktowani zależy głównie od nas samych jest to lustrzane odbicie naszego zachowania trzeba się postawić w sytuacji ludzi tam pracujących i wziąć pod uwagę zachowanie i kulturę (niektórych)Polaków trzeba zrozumieć że firma musi zarabiać i po to jest założona i myślę że jeżeli ktoś stara się by firma w której pracuje zarabiała to firma również odwdzięczy się i da zarobić taka jest natura ludzka.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polvik
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polvik?
Zadaj pytanie