Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Polvik Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-05-05 13:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma jest Duńska, oddział Polski jest w Szczecinie. Zdjęcia naszych zakwaterowań już są na stronie zainteresowanych zapraszam na www.polvik.com
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-05-14 09:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto wyjeżdżać z tą firmą za granicę czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, bo nie wiem czy wiązać się z tą firmą na wakacje...
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-05-14 16:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście coś jest nie tak przemyślałem fakt iż firma co jakiś czas daje to samo ogłoszenie.

Wniosek ? Jak już się ktoś podda i zwolni się to łapią kolejnego nowego.

Z reszta tu nie ma jednego frustrata dziękować ludziom którzy się wku... i podzielili się opinią.

Ludzie przestańcie się nabierać czasem ciężko ale trzeba spiąć poślady i szukać dłużej konkretnej pracy u sprawdzonych ludzi a takich firm jak ta jest jak grzybów po deszczu się nauczyli skur... wzbogacania na krótkoterminowym wyzyskiwaniu ludzi.
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-05-15 01:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle zastanawiam się czy im to się znudzi bo ile można w nieskończoność to samo robić i wykonywać. Rutyna gwarantowana.
zdjecie uzytkownika
Polvik - 2014-05-15 09:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, rozumiem że żaden z Panów tu piszących nie bierze pod uwagę faktu iż współpracujemy z tak dużą ilością warsztatów, że wciąż potrzebujemy nowych mechaników na to samo stanowisko ale do różnych miejsc, dlatego właśnie ponawiamy nasze ogłoszenia tak często. Wszystkich chętnych nadal zapraszam do aplikowanie na stanowisko serwisanta/mechanika pracy jest dużo, zapraszam także na naszą stronę internetową, gdzie można zobaczyć zdjęcia naszych zakwaterowań.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-05-30 13:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to za firma która zawzięcie broni swojej opinii tutaj? Sami sobie odpowiedzcie.

Mają tyle warsztatów? Że ciągle szukają ludzi hahah

Ogłoszenie na pracę w Szwecji dzwonią i mówią praca w Norwegi a zatrudnienie i podatki w Dani? To nie jest kombinacja ?

Tak tak bo tam akurat mają swoją filie ;)
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-05-31 02:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że bardziej chodziło o to, że na te same miejsca czasami da się zauważyć te same stanowiska...
zdjecie uzytkownika
kikor - 2014-06-06 20:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w Polvik jest jak kazda inna niczym sie nie rozni od innych prac pracowalem w tej firmie okolo pol roku warunki mieszkaniowe ok warunki placowe no coz na takie sie zgadzamy nie wybrzydzajmy ludzie tak tu sie robi pod gore spotykasz czlowieka ktory ci mowi ze od pol roku tu pracuje i jest the best ucz sie od niego
tylko taka roznica ze zapomnial ci zadac pytania co robiles wczesniej i gdzie zachowanie jak wszedzie ani lepiej ani gorzej normalnie ogolnie ocena dobra co do pracy dostateczna co do ludzi a co do warunkow placowych to nie ma co wypisywac bog wie czego bo jezeli sie zgodziles przyjechac i pracowac za to co ci zaproponowano to znaczy jest ok a o kompetencjach mechanikow lepiej nie pisac bo to co niektorzy wyprawiaja (naprawiaja)z naczepami to tylko zyczyc im tego aby ta naczepa wrocila drugi raz do nich .................
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-06-08 00:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ważne, żeby trafić po drodze na dobrych ludzi, którzy będą potrafili dopomóc i w odpowiedniej chwili pokierować. Wtedy to w polviku raczej mało rzeczy pozostanie strasznych.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-13 12:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lipa a nawet powiem wecej mina - z daleka to moja rada ale jak ktos jest desperatem?
zdjecie uzytkownika
Marek4006 - 2014-07-08 18:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy,mam 20 lat,pracowałem w warsztacie który specjalizuje się w naprawie naczep w Szwecji.Początkowo miałem się tam uczyć na mechanika no ale trafiła sie robota specjalistyczna przeznaczona dla wyuczonej kadry jak sie okazało pracy dla mnie nie było,robiłem tylko 5 dni, w wyjazd włożyłem około 2,5 tys zł (nie licząc kosztu biletu 272 zł bilet i plus do tego musiałem przebukować bilet na inny termin na prośbę Polvik koszt przebukowania 389zł).Za prace w tej firmie może otrzymam 2150 zł aaaa ale w ramach rekompensaty firma Polvik zakupiła mi bilet powrotny do Polski. NIE POLECAM TEJ FIRMY STRACICIE CZAS I PIENIĄDZE TO BYŁ MÓJ NAJWIĘKSZY BŁĄD.
zdjecie uzytkownika
Marek4006 - 2014-07-09 01:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A i jeszcze jedno, na warsztacie robiłem głównie blacharkę,szpachla,matowanie,czyszczenie naczep,nakładanie nowych naklejek.Nikt mi nie kazał robić nic z mechaniką związanego i oni po 3 dniach stwierdzili że jednak się nie nadaje do pracy.Sam fakt tego że oceniają pracownika po 3 dniach w tym jeden dzień to dzień zapoznawczy.
zdjecie uzytkownika
Marek4006 - 2014-07-09 10:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z zakwaterowaniem było bardzo dobrze ponieważ jest bezpłatne, normalnie jakbym miał płacić za mieszkanie jak to w innych agencjach jest to jeszcze byłbym stratny również mieliśmy odpowiednią opiekę przez Polvik odebranie z lotniska,ciągły kontakt telefoniczny i dopytywali sie czy czegoś nam aby nie trzeba bo można było napisać taką listę i Polvik zakupował potrzebne rzeczy więc to mi się u nich jak najbardziej podoba również szukali mi pracy w innym warsztacie.Opiekę nad swoimi pracownikami mają akurat na najwyższym poziomie.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-07-12 08:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczytałem, pomyślałem. Desperatem nie jestem, zaryzykuję. Co mam do stracenia najwyżej parę dni. A pieniądz rzecz nabyta.
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-08 21:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie co wy tak ciśniecie na ta firmę. ja tutaj pracuje od lutego złego słowa nie mogę powiedzieć. fakt faktem jest taki ze jak się ktoś do pracy nie nadaje to go zwalniają inni ludzie zjeżdżają z powodów prywatnych i i wielu innych. z drugiej strony jak mówisz ze masz jakieś uprawnienia czyli prawo jazdy c+e i kartę kierowcy do tachografu będziesz miał za parę dni to ja miej a jak nie masz i nie będziesz jej miał to powiedz. wracając do kolegi co pracował tam parę dni i go zwolnili. uczyć to ty się miałeś wcześniej teraz to masz pracować i myślisz ze 13 euro za godzinę ktoś ci zapłaci za naukę to chyba z huja spadłeś a druga sprawa każdy ma przez miesiąc ochronkę czyli pracujesz z pracownikiem i ci pokazuje jak wypełniać dokumenty i cala resztę wiec coś musiałeś odpierdolić i to poważnego ze cie zwolnili po kilku dniach i za te koszty dojazdu to tez masz z kosmosu chyba sobie limuzynę wzioles do 1200 zl masz bilety lotnicze w 2 strony. dziewczyn tez się czepiacie one tam pracują jak ja i robią swoja robotę od mikiego tez sie odwalcie jak chce niech prowadzi 10 firm na raz ważne ze płaci na czas tak jak jest ustalone pracuje w jednym z tych warsztatów i obliguje ta firma 30000 naczep i warsztatów jest pełno wiec i ludzie się zmieniają jak wszędzie chcecie to wam podam nazwy chujowych firm w polsce idźcie tam popracować to dostaniecie szkole. i mieszkania tez są fajne duże jakieś 75m2 na 2 osoby ze wszystkim bez opląt wiec niema co narzekać mogę wysłać foto jak ktoś chce zobaczyc
zdjecie uzytkownika
kikor - 2014-08-09 20:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego witam super ze tak ci sie podoba ale wyjasnij mi jak to wyglada w dalszym biegu tzn ubezpieczenie emerytura urlop itp ok hej
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-09 22:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego ja jestem na własnej działalności ponieważ ponieważ mi to się bardziej opłaca place zus i podatek w Polsce. ubezpieczenie jak masz opłacony zus to wyrabiasz kartę na Europe i jak co to karzy szpital cie przyjmie. urlop to ustalasz indywidualnie z kierownikiem warsztatu ja zjeżdżam co 2 tygodnie do polski pierwszy raz zawsze na weekend a 2 raz na tydzień i niema żadnego problemu tylko ze jednocześnie nie mogą zderzając 2 osoby wiec ustala się zawsze z chłopakami kto kiedy zjeżdża i na jak długo nie ma z tym problemu
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-09 22:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego ja jestem na własnej działalności ponieważ ponieważ mi to się bardziej opłaca place zus i podatek w Polsce. ubezpieczenie jak masz opłacony zus to wyrabiasz kartę na Europe i jak co to karzy szpital cie przyjmie. urlop to ustalasz indywidualnie z kierownikiem warsztatu ja zjeżdżam co 2 tygodnie do polski pierwszy raz zawsze na weekend a 2 raz na tydzień i niema żadnego problemu tylko ze jednocześnie nie mogą zderzając 2 osoby wiec ustala się zawsze z chłopakami kto kiedy zjeżdża i na jak długo nie ma z tym problemu
zdjecie uzytkownika
kikor - 2014-08-10 14:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super klego ale z tego co piszesz to wynika ,ze pracujesz wylacznie na podatek i bilet do domu tylko pogratulowac poodzenia hej
zdjecie uzytkownika
Piotr Horsens - 2014-08-10 20:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie kolego nie pracuje na podatki i bilety.policz stawkę razy godziny i od tego place 8 procent podatku 167 godzin miesięcznie masz + nadgodziny. dojeżdżam własnym autem. wiec liczyć za bardzo nie umiesz widocznie mi sir opłaca ta praca a jak nie pasuje ci taka praca nikt cie nie zmusza żebyś tutaj pracował i aplikował w ogóle mi to pasuje wiec tu pracuje
zdjecie uzytkownika
martin - 2014-08-29 09:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem ostatnio ogłoszenie w Szwecji, że Polvik poszukuje mechanika przyczep. Pracował ktoś u nich na podobnym albo takim samym stanowisku i mógłby coś powiedzieć co w trawie piszczy? Firma wydaje się być całkiem dobrym pośrednikiem, chociaż spodziewałem się dużo więcej możliwości podjęcia pracy...
zdjecie uzytkownika
Bedrosi - 2014-09-05 11:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wymaganiach jakie mają od razu widać, że kierują tym nasi kochani rodacy... jak już ktoś pisał jeżeli nie macie wyjścia stoicie pod scianą ok. Ale z takimi kwalifikacjami i odrobiną cierpliwości znajdziecie pracę np. w szwecji za 18-19 euro na godzine. Praca za pośrednictwem dorobkiewiczów z Polski opłaca się w 80% tylko im. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
aro.mat - 2014-09-28 10:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bedrosi - 2014-09-05 11:34:02]:
W firmie popracowałem miesiąc, zapożyczyłem sie na wyjazd, zrezygnowałem z pracy w Polsce i po miesiącu dostałem kopa, bo sie nie dogadali z warsztatem i projekt upadł. Jestem w plecy, tak jak i reszta chłopaków która była tu trzy miesiące. (usunięte przez administratora) Może nie do końca to ich wina, ale po jaką holere wystawiaja nowe ogłoszenia skoro ludzi mają na miejscu w Szwecji i odsyłają ich do domu? Nic nie rozumiem z tego. Zakwaterowanie ok, brak nadgodzin, goła stawka (usunięte przez administratora) chłopqki musieli wykupować prywatnie. Firma wypłacalna, w miarę możliwości pomagała we wszystkim, ale i tak nie dobrze będe wspominał tę porażkę.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-24
Żródło: Gowork.pl
Berlin
( )
Agencja pracy Polvik Sp. z o.o. jest częścią duńskiej firmy Plusvikar z główną siedzibą w Danii. Jesteśmy zarejestrowanym podmiotem i działamy na polskim rynku z dużym powodzeniem. Poszukujemy kandydatów do pracy w sektorze: motoryzacyjnym, logistycznym, budowlanym, technicznym a także w sektorach opiekuńczym oraz służby zdrowia. Pomagamy znaleźć dobrą pracę na terenie państw skandynawskich: Finlandii, Norwegii, Szwecji, Danii oraz
zdjecie uzytkownika
kami - 2014-10-07 08:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy są zawsze niezadowoleni. Taki polski standard.
zdjecie uzytkownika
Mark40 - 2014-10-25 20:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre czasy już się skończyły w Polvik już trzeba płacić za mieszkanie 300euro miesięcznie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polvik Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x