brak logo

Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.

Warszawa

Opinie o Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.

wiki_zdziwiona 2014-07-19 22:58:56
kolejna rekrutacja...faktycznie dają ogłoszenia co 2 m-ce. Ciekawe co z nimi nie tak, że nie moga znaleźć pracowników
1
Katarzyna 2014-09-09 10:00:01 [użytkownik zarejestrowany]
Jeśli ktoś zamierza tam iść na konsultanta do spraw sprzedaży to niech nie popełnia tego błędu, jest to strata czasu, szkolenia nieprofesjonalne chaos i głupoty, i wyzysk jak to było w 99% CC.
1
Kandydat 2014-09-26 14:33:20
Witam.
Aplikowałem do Wolters Kluwer Polska we wrześniu 2014 na stanowisko Specjalisty ds. telesprzedaży produktów elektronicznych.
Po kilku dniach od wysłania CV zadzwoniła do mnie osoba zajmująca się rekrutacją. Zapytała, czy możemy odegrać scenkę sprzedażowa. Zgodziłem się. Następnie zaproponowała rozmowę w siedzibie firmy. Nauczony doświadczeniem postanowiłem się uprzednio jak najwięcej dowiedzieć drogą telefoniczną, żeby nie jechać na darmo. Intuicja mnie nie myliła.
Okazało się, że to jedno wielkie CZARNUCHOWO!
A o to, co mi zaproponowano …
Umowa śmieciowa (zlecenie) na dzień dobry, bo jakże by inaczej + obietnica Umowy o pracę w czasie bliżej nieokreślonym, czyli zapewne nigdy. Stawka godzinowa, to UWAGA! „aż” 13,50 PLN brutto + jakaś śmieszna prowizja. Po trzech miesiącach jest możliwość negocjacji stawki podstawowej do 14,50 PN. Żenada! 7 lat temu więcej zarabiałem – też w Call Center, mając Umowę o pracę na dzień dobry.
MURZYŃSTWO w czystej postaci. A zakres obowiązków bardzo niewdzięczny. Polega na wykonywaniu telefonów do firm i wciskaniu publikacji elektronicznych, które większości z nich są tak potrzebne, jak świni słońce w pochmurny dzień. Ale za nim uda się połączyć z osobą decyzyjną w zakresie kupna, to trzeba się przecisnąć przez szerokie grono sekretarek, do których obowiązków należy spławianie telemarketerów na drzewo. Poza windykacją wg mnie to najgorsze zajęcie w Call Center.
Zajęcie (bo ciężko to nazwać pracą) dla desperatów, którzy są w mega trudnej sytuacji finansowej i chcą się zaczepić gdziekolwiek albo dla studentów, chcących sobie dorobić na przysłowiowe piwo, bo wyżyć się z tego CZARNUCHOWA na pewno nie da.
Pozostałym osobom radzę omijać Wolters Kluwer Polska dalekim lukiem.
Szkoda czasu na rekrutacje do tego MURZYNOWA!
6
Michał - były Handlowiec 2014-10-14 09:38:27
Witam,

Chciałem się podzielić swoim doświadczeniem zdobytym w WKP.
Pracowałem tam 2 lata na stanowisku handlowca (były to lata 2010-2012).
Trafiłem tam na świetnego dyrektora jakim był D. Nosorowski. Przez rok czasu było świetnie i zarabiałem duże pieniądze, średnio po 7-9 tys już na ręke po odliczeniu wyszystkiego (najwyższa jaką udało mi się zarobić to 16,5k). Co chwile mieliśmy zjazdy w hotelach, imprezy, fajne spotkanie itp. Po roku czasu się bardzo popsuło. Zmieniali nam umowy 3 razy w ciagu 3 miesiecy. Była sytuacja w której kazali nam oddawać pieniądze, w moim przypadku to było 3500 tys. Ponoć sprzedawaliśmy bazę programu wbrew zasadom przy przedłużaniu abonamentów. Najlepszy handlowiec miał do zwrotu około 80 tys złotych. Po tej aferze nasz dyrektor odszedł gdyż niechciał być naszym katem i wypowiedział im umowę. Przez ostatni rok mojej pracy moje zarobki spadły po odliczeniu kosztów do 2 tys złotych przy ogromnej ilości pracy. Następnie została mi wypowiedziana umowa za porozumieniem stron z dnia na dzień.

Reasumując z przykrością stwierdzam że wszystkie negatywne komentarze są niestety zgodne z realiami jakie tam panują.
4
ania26 2014-10-21 00:14:08
Witam ,odradzam i jeszcze raz odradzam pracy w WK w Warszawie.Wyzysk i praca jak na plantacji bawełny i jeszcze wulgarne slowa jezeli pracownik nie wykona celu i zakaz wyjscia do domu .koszmar po 2 m-cach nowa rekrutacja- szukanie naiwnych.
1
Kandydat 2014-11-18 17:39:29
@tomuś – tyranie w Wolters Kluwer Polska, to zajęcie (bo ciężko je nazwać pracą) dla DESPERATÓW, którzy są w mega trudnej sytuacji finansowej i chcą się zaczepić gdziekolwiek albo dla studentów, chcących sobie dorobić na przysłowiowe piwo, bo wyżyć się z tego CZARNUCHOWA na pewno nie da.
Znajdź sobie normalną pracę.
Szkoda czasu na rekrutacje do tego MURZYNOWA!
2
kuba 2014-12-06 21:19:01
Jako uzytkownik oprogrowania notariat system stwierdza ze wk dzila jak micry soft mowe wersje z bledami i ciagle w tym momencie nowe wersje ostatnio trzy cztery lata temu bylo duzo lepiej zenada
2
Kandydat 2014-12-16 13:49:14
@Patys – jak to (usunięte przez administratora)nie wypłaci pensji, to mając Umowę cywilnoprawną można iść do Sądu Pracy, ażeby zmusić ten (usunięte przez administratora)do wypłaty.
Myślę, że na pracę w tym (usunięte przez administratora)decydują się Desperaci, dla których każdy - nawet głodowy grosz się liczy oraz Ci, którzy nie zadali sobie trudu, ażeby poczytać przestrzegające przez nimi opinie na GoWork.
2
Raw 2014-12-19 15:42:20
Firma nie wywiązuje się z treści zawartej w umowie. Wypłaty opóźnione. Ogólnie traktują pracownika jak (usunięte przez administratora).
1
Kandydat 2014-12-21 15:56:56
@Raw - szkoda czasu na harówę w tym MURZYNOWIE!
1
Faf 2015-01-07 11:33:21
Prawdziwe oszustwo! Firma przez blisko 2 miesiące od zamówienia ebooka i rezygnacji z zakupu nie przelewa wpłacone pieniądze a kontakt z firmą jest utrudniony tzn. 2 odpowiedzi na prawie dwa miesiące! NIE POLECAM kupować EBOOKÓW!
2
Zako88888 2015-01-14 19:19:46
Czy możesz napisać jakie zadania sprzedażowe były przeprowadzone na rozmowie rekrutacyjnej?
1
Kandydat 2015-01-16 15:10:16
@Zako88888 - po co Ci wiedza o zadaniach sprzedażowych, skoro Wolters Kluwer Polska Sp z o.o., to( usunięte przez administratora )
1
Nacja 2015-01-22 21:05:29
czy ktoś po 2-3 miesiącach pracy/tyrania dotał umowę o pracę z prawdziwego zdarzenia czy są to bajki czyli do swiętego nigdy i jest rotacja, rotacja , rotacja
Kandydat 2015-01-24 22:39:19
@Nacja - w tym MURZYNOWIE zwanym Wolters Kluwer możesz dostać co jedynie umowę śmieciową!
1
Prawnik 2015-01-25 11:11:28
to źle swiadczy o firmie, ze tak obchodzi prawo bo praca jest typowo regularna, przychodzisz codziennie w to samo miejsce pracy masz zwierzchnika zawsze można im popędzić kota zgłaszając tę kwestie gdzie nalezy
Kandydat 2015-01-27 19:52:53
@Prawnik – wydaje mi się, że to CZARNUCHOWO zwane Wolters Kluwer Polska Sp z o.o. ma wykupiony pakiet gold w najlepszych kancelariach prawa pracy, żeby tylko wyjść na swoje kosztem pracowników pracujących za pół darmo na umowach śmieciowych.
3
asia... 2015-05-04 14:11:17
Chciałam się dowiedzieć gdzie są tygodniowe szkolenia na przedstawiciela handlowego? Proszę o odp
Iwona 2015-05-09 12:55:27
Witam,
też zostałam oszukana przez WK. Obiecanki cacanki... a teraz przez to mam same kłopoty. Jest mi w stanie pomóc ktoś z byłych handlowców w latach 2008-2011? pomóżcie mi proszę...
iwona
6
KINGA 2015-05-17 19:30:59
JA TEŻ SZUKAM PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH WOLTERS KLUWER.
3
Maniek 2015-05-21 15:13:56
Witam,
chciałbym odnowić temat handlowca. Ktoś mógłby napisać jak teraz jest w firmie. Zwrócić na coś szczególnego uwagę podczas rozmowy rekrutacyjnej?

Pozdrawiam,
3
ktos 2015-07-16 08:41:49
Witam,
Firma szuka handlowców, zdaję się że chyba 2. Prowadzą rekrutacje przez agencje pracy. Jestem po pierwszym etapie, czyli po rozmowie telefonicznej.
Osoba zatrudniona ma być na własnej działalności gospodarczej, a facet, który do mnie dzwonił był na tyle chamski i opryskliwy, że skutecznie zniechęcił mnie do tej firmy. Pamiętajcie, że jak jesteście zatrudnieni w oparciu o umowę o pracę, to jesteście pracownikami firmy. Muszą wówczas stosować się do przepisów kodeksu pracy. Muszę też traktować was w odpowiedni sposób. Jak jesteście na działalności to jesteście tylko firmą świadczącą dla nich jakąś usługę. Kodeks pracy was nie obejmuje ( możecie pracować od rana do nocy), mogę was też zwyzywać od najgorszych i nic im nikt za to nie zrobi
Pokłos 2015-07-22 19:24:32
A ktoś napisze jak u Przedstawicieli z urlopami skoro są na działalności?
ystat 2015-07-22 21:28:35
Pracuję w tej firmie ponad rok. Jeżeli ktoś chce dostać podwyżkę i umowę o pracę powinien wykazać swoje zaangażowanie i uwierzcie mi, że ciężka praca zostanie tu dostrzeżona. Nie liczcie na łatwy zarobek, trzeba naprawdę postarać się. Można całkiem dobrze zarobić, tylko trzeba chcieć.To jest poważna firma i nie ma tu miejsca dla obiboków. Zdarzają się miesiące, że nie wykona się planu w 100%, a nawet w 80% (minimum). To zależy od pory roku i od tego, czy jest coś do sprzedania, czy są jakieś nowości itd. Przełożeni obserwują cię.Zdarza się, że dostajesz warunek (tzw. plan naprawczy).Jeżeli nie podołasz i w dodatku obijasz się, to po co jesteś tam potrzebny? Jeżeli ktoś uważa, że to jest czarnuchowo, to niech pójdzie do pracy do kołchozu do Delty przy 17 Stycznia pod skrzydła niejakiej furiatki i histeryczki Moniki K, albo do dziadowskiej Arterii za 1.400 zł brutto. Chcesz pracować w Wolters Kluwer - zaciśnij zęby, wykaż minimum zaangażowania i możesz mieć godziwy zarobek. Przełożeni są wymagający, bo taka ich rola,aale zawsze służą pomocą.
3
Ktoś 2015-07-24 18:23:57
Jak jesteś na działalności to nie podlegasz pod kodeks pracy. Czyli możesz pracować od rana do nocy, 7 dni w tygodni w święta itd. Nie przysługuje Ci płatny urlop, nie masz żadnego okresu wypowiedzenia, mogą z dnia na dzień rozwiązać z Tobą współpracę i powiedzieć, żebyś już jutro się nie pojawiał. Staż pracy nie liczy Ci się do urlopu, czyli jak kiedyś podejmiesz pracę na umowę o pracę będziesz miał 20, a nie 26 dni urlopu. Jeżeli pracodawca źle Cie potraktuje, wyzwie, oszuka itd. nie możesz liczyć na pomoc inspekcji pracy, możesz jedynie dochodzić swoich praw na drodze cywilnej.
Normalnie funkcjonująca, duża firma nie ma problemu z tym, żeby dać umowę o pracę.
Prawdopodobnie własna działalność jest tylko i wyłącznie dlatego, żeby pracownicy nie mieli praw pracowniczych
5
aaga 2015-07-27 20:15:06
hehe kto ci kazał to napisać?

King 2015-10-13 10:00:56
człowieku naucz się pisać i używać znaków interpunkcyjnych albo wracaj do szkoły podstawowej
Pracownik wk 2015-10-14 17:50:26
Dokladnie, zgadzam się w powyższą odpowiedzią.Nie jest łatwo ale jak osiągniesz wynik 100% planu lub więcej zarabiasz niezłą kasę i do tego sprzedajesz najlepszy produkt na rynku
1
Pracownik wk 2015-10-14 17:51:37
Dokladnie, zgadzam się w powyższą odpowiedzią.Nie jest łatwo ale jak osiągniesz wynik 100% planu lub więcej zarabiasz niezłą kasę i do tego sprzedajesz najlepszy produkt na rynku
1
Kazik# 2015-11-03 23:58:39
Witam,
Mam pytanie,
CZY CHCESZ MIEĆ 100% SPRZEDAŻY, BO TWÓJ PRODUKT JEST NAJLEPSZY I ROZCHODZI SIĘ JAK ŚWIERZE BUŁECZKI?!?
LUDZIE SAMI DO CIEBIE PRZYCHODZĄ, ALBO DZWONIĄ, BO CHCĄ SKORZYSTAĆ Z TWOICH USŁUG?!?!
CZY CHCESZ PO ROKU PRACY STWIERDZIĆ, ŻE TO NIE TO, ŻE SIĘ NUDZISZ, NIE ROZWIJASZ?!?
TO IDŹ WYKŁADAĆ TOWAR W SUPERMARKECIE, ALBO ZAJMIJ SIĘ PILNOWANIEM DZIECI!!!
Pracuję w Wolters Kluwer niewiele ponad rok. Najpierw na słuchawce, a teraz na bardzo odpowiedzialnym stanowisku. Nie pomagali mi "ZNAJOMI", wykształcenie też odbiega od profilu firmy, ale, dzięki intensywnym szkoleniom (merytorycznym i produktowym, w których bierze udział każdy bez wyjątku czy jesteś nowy, czy z większym stażem) dzięki wierze moich przełożonych, że dam sobie radę (i oczywiście ciężkiej pracy), JESTEM TU GDZIE CHCĘ I LUBIĘ BYĆ!
Zdarzają się miesiące gdzie mniej się zarobi, oczywiście, ale w dalszym ciągu są to spore i stałe pieniądze. A jeśli nie czujesz się dobrze na danym stanowisku, chcesz iść dalej, rozwijać się, czy chcesz obrać zupełnie inny kierunek, to nie ma problemu! DRZWI STOJĄ OTWOREM!!! To firma, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, jest wiele możliwości.
Ale jak jesteś osobą, która wiecznie narzeka, szuka problemów,
TO NIE ZATRUDNIAJ SIĘ W WOLTERSIE!!! NIE TRAĆ CZASU!!!
Jeśli zależy Ci na monotonnej pracy, gdzie idziesz, żeby odbębnić swoje,
NIE ZATRUDNIAJ SIĘ W WOLTERS KLUWER!!! TO NIE JEST FIRMA DLA CIEBIE!!!
To jest miejsce dla ludzi, którzy naprawdę są zaangażowani w to co robią, lubią wyzwania, i konstruktywną krytykę przyjmują jako inspirację i bodziec do rozwoju!!! Nie oszukujmy się jest to w większości sprzedaż B2B.
JEŚLI JESTEŚ OSOBĄ KREATYWNĄ, KTÓRA NAPRAWDĘ INDYWIDUALNIE PODCHODZI DO KLIENTA I CHCESZ SIĘ ROZWIJAĆ, TO NA PEWNO ODNIESIESZ SUKCES W TYM WYDAWNICTWIE!!!
Pozdrawiam,
Kazik.
Kazik# 2015-11-26 19:08:54
Wolters Kluwer SA jest największym wydawcą publikacji prawniczych i biznesowych na rynku polskim. Od lat dostarcza najwyższej klasy wiedzę, nowoczesne rozwiązania, narzędzia i usługi dla profesjonalistów z branży prawniczej, podatkowej, biznesu, ochrony zdrowia, edukacji, administracji państwowej i samorządowej. Wspiera ich w podejmowaniu kluczowych decyzji tak by mogli działać pewnie i bez obaw.
boshe 2015-12-16 13:52:25
znam tę firmę i naprawdę przychodzi mi tylko jedno do głowy, pozytywne opinie piszą ludzie z marketingu firmy, każdy kto był zatrudniony w dziale handlowym, zawsze otrzymywał umowę śmieciową lub działalność. Umowa o pracę i stabilizacja, to oksymoron w przypadku tej firmy. Owszem jest to duże i znane wydawnictwo ale szacunek dla człowieka i jego pracy to coś czego tu nie znajdziesz. Firma ma tak skonstruowane umowy aby dodatkowo zarabiać na pracownikach ...a jeżeli nie dasz się zaszantażować, tak rozpiszą Twoją sprzedaż abyś nie otrzymał za swoja pracę nic więcej niż parę groszy premia za realizację planu wynosi 600 do 800 zł za pracę od bladego światu do ciemnej nocy. Jeżeli pracowałeś w jakiejkolwiek firmie wcześniej szybko zobaczysz gdzie trafiłeś i jaki poziom kultury reprezentuje ta firma.
1
Kazik# 2015-12-17 09:17:13
Witam,
Moze od razu przejdę do rzeczy. Nie pracuję w marketingu. Wiem o jakich zagrywkach mówisz, też ich nie lubię. Czuć je na kilometr i uważam że są żałosne. I nie zgodzę się z Tobą w kwestii wysokości premii. Jest ona uzależniona od wyniku. Każdy kto pracował jako konsultant, doradca klienta zdaje sobie sprawę z tego na czym polega ta praca i jaki jest zakres obowiązków na tych stanowiskach. Do pracy przychodzi się pracować, a nie szukać nowych znajomości, rozrywki i nikt nikogo nie głaszcze, mówiąc jaki jesteś wspaniały. Moim zdaniem nie świadczy to również o złym podejściu do pracowników, jedynie o profesjonalizmie. Są zadania do wykonania, cele... Hmmm ciekawi mnie jak Tobie w życiu codziennym idzie spełnianie swoich celów, marzeń... Na jakim poziomie ustawiona jest Twoja poprzczka?
Ale do meritum. Klienci korzystający z programów płacą nie małe pieniądze za produkt, ale też za obsługę i oczekują najwyższej jakości zwłaszcza obsługi klienta, dlatego proszę, nie dziw się, że firma kładzie na nią szczególny nacisk. I tu również nie zgodzę się, że w związku z tym panuje grobowa atmosfera. Jesteśmy ludźmi i nikt nie będzie przebywał osiem godzin jak robot wpatrując się w monitor. Panuje tu bardzo miła i przyjazna atmosfera pomagamy sobie wzajemnie, na przełożonych też można liczyć. Ba! Powiem nawet że stają na głowie żeby Ci pomóc np. w uzyskaniu większego rabatu, wyliczenia korzystniejsze oferty czy jakiegoś prezentu dla klienta. Pomagają też jak się nie wyrabiasz z obowiązkami.
Ja 2015-12-17 23:06:57
18 000 PLN
TO MÓJ WCZORAJSZY WYNIK
Ja 2015-12-17 23:09:19
18 000 PLN
TO MÓJ WCZORAJSZY WYNIK
Kazik# 2015-12-28 20:01:33
Brawo Ty!
Ja 2015-12-30 01:42:01
Czy są oferty pracy?
Pewnie są, tak jak w każdej firmie.
Ktoś odchodzi na macierzyński, emeryturę itp. Najłatwiej sprawdzić to na stronie Woltersa
Kucharek 2016-03-08 11:59:17
13 zł brutto za godzinę :)
1
szanuj się 2016-04-02 08:54:03
dziwię się, że ludzie godza się na pracę na śmieciówkach to jest niewolnictwo w Polsce :jesteś bez opieki madycznej, składki na ZUS, praw pracowniczych, ochrony inspekcji pracy, prawa do urlopu, a jak się rozstaniesz z firmą zostajesz bez możliwości zarejestrowania się w urzędzie pracy do pobierania zasiłku, bo nikt nie opłacał składek. Dla międzynarodowej firmy pozbawianie części pracowników umówy o prace to hańba. Dziwię sie też ludziom, że się na to godzą, żaden szanujący się człowiek nie powinien się zgodzić na taki wyzysk. Może chcą takich co się nie szanują
2
kate 2016-04-23 13:35:32
firma rekrutuje na doradcę klienta za pomocą agencji z Poznania. Proces jest rozbudowany rozmowy, scenki, zadania, test...ocena bardzo dobra i informacja na koniec, że tak naprawdę to ogłoszeniami motywują pracujących handlowców, a nie szukają nowych. Piątka dla menadżerów w tej firmie. Może czas na nową książkę, wiek XX się skończył i świat się zmienia. Po tych rozmowach nawet w empiku nie chce mi się brać do ręki ich publikacji..ot taki niesmak.
xanm 2016-04-26 14:21:10
Tez zmeczyla mnie ta ich rekrutacja. pare telefonow, pare rozmów, scenki, testy, spotkania jakby rekrutowali conajmniej na regionalnego managera czy dyrektora.
Ludzie, opanujcie sie !
1
Exhunter 2016-06-19 18:07:58
Uwaga przy rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta, obiecują 4 200 zł netto na fakturę podstawy plus 1100 zł netto zwrotu ZUS w sumie podstawa 5 300 zł netto na fakturę plus samochód służbowy plus kartę paliwową. Po zatrudnieniu okazuje się, że 4200 to z ZUS a 1100 zabierają za samochód służbowy
1
Exhunter 2016-06-19 18:08:52
Uwaga przy rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta, obiecują 4 200 zł netto na fakturę podstawy plus 1100 zł netto zwrotu ZUS w sumie podstawa 5 300 zł netto na fakturę plus samochód służbowy plus kartę paliwową. Po zatrudnieniu okazuje się, że 4200 to z ZUS a 1100 zabierają za samochód służbowy
4
Niki 2016-08-23 18:49:38
jaki poziom obsługi klienta mogą zaoferować studenci ? denny, firma dbająca o własnych klientach nie zatrudni studenta do obsługi. Student gwarantuje szybkie wyrwanie kasy od klienta, więcej jest strat niż korzyści. Call centre bazujące na studentach + niepoważna firma
~oszukany 2016-10-08 20:00:17
Uważajcie na zamawianie usługi przez telefon!!! Ja zamówiłem program LEX i po otworzeniu go stwierdziłem, że nie jest on dla mnie. Chciałem z niego zrezygnować, ale okazało się, że "jednostronne wypowiedzenie nie jest możliwe" (cytat z listu jaki otrzymałem od ich prawników). teraz muszę płacić haracz za coś co mi nie jest potrzebne!
Godzina 2016-10-08 20:39:36
Z tego co wiem to Wolters Kluwer Polska Sp z o.o. zatrudnia w tym momencie do Warszawy, nie ma co prawda zatrzęsienia ofert, ale sądze, że powinniście spróbować wysłać po prostu CV i liczyć na to, że Wam odpiszą, czasami tak się dzieje z tego co wiem że korzystają z własnej bazy
ona 2016-11-11 23:38:35
Rekrutacja do Wolters Kluwer prowadzona jest przez firmę zewnętrzną, przez jakichś głupkowatych rekruterów. Nawet nie potrafią dać odpowiedzi w określonym czasie. Dno.
1
Paragraf 2016-11-17 18:08:55
I dlatego z publikacji nie korzystam
M 2016-11-17 18:12:24
Jeszcze napisz, że jesteś kobietą.
e 2016-11-23 09:53:27
Jakby kogoś interesowało, firma Wolters Kluwer oferuję pracę na własnej działalności gospodarczej, auto służbowe plus karta paliwowa, kasa między 3700-4300 zł netto plus vat.
Zostaw swoją opinię o Wolters Kluwer Polska Sp z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.