brak logo

Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.

Warszawa

Opinie o Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.

Ktoś 2015-07-24 18:23
Jak jesteś na działalności to nie podlegasz pod kodeks pracy. Czyli możesz pracować od rana do nocy, 7 dni w tygodni w święta itd. Nie przysługuje Ci płatny urlop, nie masz żadnego okresu wypowiedzenia, mogą z dnia na dzień rozwiązać z Tobą współpracę i powiedzieć, żebyś już jutro się nie pojawiał. Staż pracy nie liczy Ci się do urlopu, czyli jak kiedyś podejmiesz pracę na umowę o pracę będziesz miał 20, a nie 26 dni urlopu. Jeżeli pracodawca źle Cie potraktuje, wyzwie, oszuka itd. nie możesz liczyć na pomoc inspekcji pracy, możesz jedynie dochodzić swoich praw na drodze cywilnej.
Normalnie funkcjonująca, duża firma nie ma problemu z tym, żeby dać umowę o pracę.
Prawdopodobnie własna działalność jest tylko i wyłącznie dlatego, żeby pracownicy nie mieli praw pracowniczych
6
aaga 2015-07-27 20:15
hehe kto ci kazał to napisać?

2
King 2015-10-13 10:00
człowieku naucz się pisać i używać znaków interpunkcyjnych albo wracaj do szkoły podstawowej
Pracownik wk 2015-10-14 17:50
Dokladnie, zgadzam się w powyższą odpowiedzią.Nie jest łatwo ale jak osiągniesz wynik 100% planu lub więcej zarabiasz niezłą kasę i do tego sprzedajesz najlepszy produkt na rynku
3
Pracownik wk 2015-10-14 17:51
Dokladnie, zgadzam się w powyższą odpowiedzią.Nie jest łatwo ale jak osiągniesz wynik 100% planu lub więcej zarabiasz niezłą kasę i do tego sprzedajesz najlepszy produkt na rynku
2
Kazik# 2015-11-03 23:58
Witam,
Mam pytanie,
CZY CHCESZ MIEĆ 100% SPRZEDAŻY, BO TWÓJ PRODUKT JEST NAJLEPSZY I ROZCHODZI SIĘ JAK ŚWIERZE BUŁECZKI?!?
LUDZIE SAMI DO CIEBIE PRZYCHODZĄ, ALBO DZWONIĄ, BO CHCĄ SKORZYSTAĆ Z TWOICH USŁUG?!?!
CZY CHCESZ PO ROKU PRACY STWIERDZIĆ, ŻE TO NIE TO, ŻE SIĘ NUDZISZ, NIE ROZWIJASZ?!?
TO IDŹ WYKŁADAĆ TOWAR W SUPERMARKECIE, ALBO ZAJMIJ SIĘ PILNOWANIEM DZIECI!!!
Pracuję w Wolters Kluwer niewiele ponad rok. Najpierw na słuchawce, a teraz na bardzo odpowiedzialnym stanowisku. Nie pomagali mi "ZNAJOMI", wykształcenie też odbiega od profilu firmy, ale, dzięki intensywnym szkoleniom (merytorycznym i produktowym, w których bierze udział każdy bez wyjątku czy jesteś nowy, czy z większym stażem) dzięki wierze moich przełożonych, że dam sobie radę (i oczywiście ciężkiej pracy), JESTEM TU GDZIE CHCĘ I LUBIĘ BYĆ!
Zdarzają się miesiące gdzie mniej się zarobi, oczywiście, ale w dalszym ciągu są to spore i stałe pieniądze. A jeśli nie czujesz się dobrze na danym stanowisku, chcesz iść dalej, rozwijać się, czy chcesz obrać zupełnie inny kierunek, to nie ma problemu! DRZWI STOJĄ OTWOREM!!! To firma, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, jest wiele możliwości.
Ale jak jesteś osobą, która wiecznie narzeka, szuka problemów,
TO NIE ZATRUDNIAJ SIĘ W WOLTERSIE!!! NIE TRAĆ CZASU!!!
Jeśli zależy Ci na monotonnej pracy, gdzie idziesz, żeby odbębnić swoje,
NIE ZATRUDNIAJ SIĘ W WOLTERS KLUWER!!! TO NIE JEST FIRMA DLA CIEBIE!!!
To jest miejsce dla ludzi, którzy naprawdę są zaangażowani w to co robią, lubią wyzwania, i konstruktywną krytykę przyjmują jako inspirację i bodziec do rozwoju!!! Nie oszukujmy się jest to w większości sprzedaż B2B.
JEŚLI JESTEŚ OSOBĄ KREATYWNĄ, KTÓRA NAPRAWDĘ INDYWIDUALNIE PODCHODZI DO KLIENTA I CHCESZ SIĘ ROZWIJAĆ, TO NA PEWNO ODNIESIESZ SUKCES W TYM WYDAWNICTWIE!!!
Pozdrawiam,
Kazik.
1
Kazik# 2015-11-26 19:08
Wolters Kluwer SA jest największym wydawcą publikacji prawniczych i biznesowych na rynku polskim. Od lat dostarcza najwyższej klasy wiedzę, nowoczesne rozwiązania, narzędzia i usługi dla profesjonalistów z branży prawniczej, podatkowej, biznesu, ochrony zdrowia, edukacji, administracji państwowej i samorządowej. Wspiera ich w podejmowaniu kluczowych decyzji tak by mogli działać pewnie i bez obaw.
1
boshe 2015-12-16 13:52
znam tę firmę i naprawdę przychodzi mi tylko jedno do głowy, pozytywne opinie piszą ludzie z marketingu firmy, każdy kto był zatrudniony w dziale handlowym, zawsze otrzymywał umowę śmieciową lub działalność. Umowa o pracę i stabilizacja, to oksymoron w przypadku tej firmy. Owszem jest to duże i znane wydawnictwo ale szacunek dla człowieka i jego pracy to coś czego tu nie znajdziesz. Firma ma tak skonstruowane umowy aby dodatkowo zarabiać na pracownikach ...a jeżeli nie dasz się zaszantażować, tak rozpiszą Twoją sprzedaż abyś nie otrzymał za swoja pracę nic więcej niż parę groszy premia za realizację planu wynosi 600 do 800 zł za pracę od bladego światu do ciemnej nocy. Jeżeli pracowałeś w jakiejkolwiek firmie wcześniej szybko zobaczysz gdzie trafiłeś i jaki poziom kultury reprezentuje ta firma.
1
Kazik# 2015-12-17 09:17
Witam,
Moze od razu przejdę do rzeczy. Nie pracuję w marketingu. Wiem o jakich zagrywkach mówisz, też ich nie lubię. Czuć je na kilometr i uważam że są żałosne. I nie zgodzę się z Tobą w kwestii wysokości premii. Jest ona uzależniona od wyniku. Każdy kto pracował jako konsultant, doradca klienta zdaje sobie sprawę z tego na czym polega ta praca i jaki jest zakres obowiązków na tych stanowiskach. Do pracy przychodzi się pracować, a nie szukać nowych znajomości, rozrywki i nikt nikogo nie głaszcze, mówiąc jaki jesteś wspaniały. Moim zdaniem nie świadczy to również o złym podejściu do pracowników, jedynie o profesjonalizmie. Są zadania do wykonania, cele... Hmmm ciekawi mnie jak Tobie w życiu codziennym idzie spełnianie swoich celów, marzeń... Na jakim poziomie ustawiona jest Twoja poprzczka?
Ale do meritum. Klienci korzystający z programów płacą nie małe pieniądze za produkt, ale też za obsługę i oczekują najwyższej jakości zwłaszcza obsługi klienta, dlatego proszę, nie dziw się, że firma kładzie na nią szczególny nacisk. I tu również nie zgodzę się, że w związku z tym panuje grobowa atmosfera. Jesteśmy ludźmi i nikt nie będzie przebywał osiem godzin jak robot wpatrując się w monitor. Panuje tu bardzo miła i przyjazna atmosfera pomagamy sobie wzajemnie, na przełożonych też można liczyć. Ba! Powiem nawet że stają na głowie żeby Ci pomóc np. w uzyskaniu większego rabatu, wyliczenia korzystniejsze oferty czy jakiegoś prezentu dla klienta. Pomagają też jak się nie wyrabiasz z obowiązkami.
1
Ja 2015-12-17 23:06
18 000 PLN
TO MÓJ WCZORAJSZY WYNIK
1
Ja 2015-12-17 23:09
18 000 PLN
TO MÓJ WCZORAJSZY WYNIK
1
Kazik# 2015-12-28 20:01
Brawo Ty!
1
Ja 2015-12-30 01:42
Czy są oferty pracy?
Pewnie są, tak jak w każdej firmie.
Ktoś odchodzi na macierzyński, emeryturę itp. Najłatwiej sprawdzić to na stronie Woltersa
Kucharek 2016-03-08 11:59
13 zł brutto za godzinę :)
1
szanuj się 2016-04-02 08:54
dziwię się, że ludzie godza się na pracę na śmieciówkach to jest niewolnictwo w Polsce :jesteś bez opieki madycznej, składki na ZUS, praw pracowniczych, ochrony inspekcji pracy, prawa do urlopu, a jak się rozstaniesz z firmą zostajesz bez możliwości zarejestrowania się w urzędzie pracy do pobierania zasiłku, bo nikt nie opłacał składek. Dla międzynarodowej firmy pozbawianie części pracowników umówy o prace to hańba. Dziwię sie też ludziom, że się na to godzą, żaden szanujący się człowiek nie powinien się zgodzić na taki wyzysk. Może chcą takich co się nie szanują
2
kate 2016-04-23 13:35
firma rekrutuje na doradcę klienta za pomocą agencji z Poznania. Proces jest rozbudowany rozmowy, scenki, zadania, test...ocena bardzo dobra i informacja na koniec, że tak naprawdę to ogłoszeniami motywują pracujących handlowców, a nie szukają nowych. Piątka dla menadżerów w tej firmie. Może czas na nową książkę, wiek XX się skończył i świat się zmienia. Po tych rozmowach nawet w empiku nie chce mi się brać do ręki ich publikacji..ot taki niesmak.
1
xanm 2016-04-26 14:21
Tez zmeczyla mnie ta ich rekrutacja. pare telefonow, pare rozmów, scenki, testy, spotkania jakby rekrutowali conajmniej na regionalnego managera czy dyrektora.
Ludzie, opanujcie sie !
2
Exhunter 2016-06-19 18:07
Uwaga przy rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta, obiecują 4 200 zł netto na fakturę podstawy plus 1100 zł netto zwrotu ZUS w sumie podstawa 5 300 zł netto na fakturę plus samochód służbowy plus kartę paliwową. Po zatrudnieniu okazuje się, że 4200 to z ZUS a 1100 zabierają za samochód służbowy
1
Exhunter 2016-06-19 18:08
Uwaga przy rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta, obiecują 4 200 zł netto na fakturę podstawy plus 1100 zł netto zwrotu ZUS w sumie podstawa 5 300 zł netto na fakturę plus samochód służbowy plus kartę paliwową. Po zatrudnieniu okazuje się, że 4200 to z ZUS a 1100 zabierają za samochód służbowy
6
Niki 2016-08-23 18:49
jaki poziom obsługi klienta mogą zaoferować studenci ? denny, firma dbająca o własnych klientach nie zatrudni studenta do obsługi. Student gwarantuje szybkie wyrwanie kasy od klienta, więcej jest strat niż korzyści. Call centre bazujące na studentach + niepoważna firma
~oszukany 2016-10-08 20:00
Uważajcie na zamawianie usługi przez telefon!!! Ja zamówiłem program LEX i po otworzeniu go stwierdziłem, że nie jest on dla mnie. Chciałem z niego zrezygnować, ale okazało się, że "jednostronne wypowiedzenie nie jest możliwe" (cytat z listu jaki otrzymałem od ich prawników). teraz muszę płacić haracz za coś co mi nie jest potrzebne!
Godzina 2016-10-08 20:39
Z tego co wiem to Wolters Kluwer Polska Sp z o.o. zatrudnia w tym momencie do Warszawy, nie ma co prawda zatrzęsienia ofert, ale sądze, że powinniście spróbować wysłać po prostu CV i liczyć na to, że Wam odpiszą, czasami tak się dzieje z tego co wiem że korzystają z własnej bazy
ona 2016-11-11 23:38
Rekrutacja do Wolters Kluwer prowadzona jest przez firmę zewnętrzną, przez jakichś głupkowatych rekruterów. Nawet nie potrafią dać odpowiedzi w określonym czasie. Dno.
2
Paragraf 2016-11-17 18:08
I dlatego z publikacji nie korzystam
M 2016-11-17 18:12
Jeszcze napisz, że jesteś kobietą.
e 2016-11-23 09:53
Jakby kogoś interesowało, firma Wolters Kluwer oferuję pracę na własnej działalności gospodarczej, auto służbowe plus karta paliwowa, kasa między 3700-4300 zł netto plus vat.
1
Gmyk 2017-01-02 09:07
Firma jest ok. i mam aplikować do pracy. Może ktoś wie jak się pracuje, czy ludzie są życzliwi dla nowych dla mnie to ważne. Jakie są zarobki w marketingu.?
BylyWKowiec 2017-01-23 17:47
Pracowałem tam w 2015-2016 roku, niestety nie moge wypowiedziec sie pozytywnie na temat atmosfery pracy - duza czesc ludzi jest bardzo zamknieta i ciezko nawiazac jakiekolwiek relacje z kimkolwiek. Rotacja bardzo duza. Dodatkowo chaos organizacyjny i systemowy oraz bardzo przecietna kadra zarzadcza ktora raczej wyznaje zasade ze pracownika nalezy opieprzac non-stop, stosujac slownictwo nieprzystające w kulturalnej rozmowie. Warunki pracy i zakres obowiazkow w moim przypadku znacznie sie rozbiegl z tym o czym rozmawialismy podczas rozmowy rekrutacyjnej. Ogolnie rzecz mowiac - nie polecam :)
1
frabasz 2017-01-25 10:20
Pracowałem w firmie 2015-2016 na stanowisku doradcy klienta i pracę polecam tym , którzy lubią sprzedaż i są pracowici. Przez 3 miesiące miałem umowę zlecenie później umowę o pracę a sprzedawałem produkty elektroniczne. Cele realizowałem co miesiąc więc kasa była fajna (5-8tys podstawa+premia). Zresztą patrząc po swoich kolegach każdy kto sprzedawał zarabiał - a kto nie niestety... premii nie miał.
Kadra pomocna ale wymagająca i duże wsparcie z zespołu. Sam wielokrotnie pomagałem nowej osobie w pierwszych dniach.
Jeszcze jedno, produkt jest trudny do ogarnięcia na pierwszy rzut oka - przynajmniej mnie na początku to przerażało, ale wszystko w trakcie praktyki staje się proste.
Tak więc z mojej strony polecam - to było cenne doświadczenie które mnie wiele nauczyło.
1
:) 2017-01-26 17:44
Dwutygodniowe szkolenie przygotowuje do pracy naprawdę kompleksowo. Trenerzy - genialni. Następnie - umowa o pracę na 3 miesiące, potem jeszcze 2 na czas określony i w końcu na czas nieokreślony.

Są do zrobienia targety, to nie jest praca typu przyjść, wypić kawę, posiedzieć i czas jakoś zleci. Kto się obija, jest notorycznie upominany (zresztą bardzo słusznie).

Nie nazwałbym pracy w dziale sprzedaży pracą "na słuchawkach". Tu trzeba naprawdę kompleksowo rozmawiać z klientem (skrypt sprzedażowy każdy tworzy pod siebie, obowiązkowe są jedynie elementy których w rozmowie wymaga wydawnictwo ze względów na obowiązujące ramy prawne) bada klienta i stara się dopasować produkt do potrzeb. Jednak sama rozmowa to nie wszystko. Potem trzeba skonstruować ofertę dla klienta dopasowaną do jego budżetu i wprowadzić ją do systemu, podobnie jak i całe zamówienie po udanej transakcji.

Pracy jest dużo, ale jest całkiem przyjemna i przynosi mi satysfakcję.

Jeżeli chodzi o wynagrodzenie, jest to podstawa i prowizje od sprzedaży. Podstawa wynosi ok. 2500 brutto, a po uzyskaniu odpowiednio wysokiego wyniku sprzedaży - 4000 brutto więc bardzo przyzwoicie.

Atmosfera to pomieszanie call center z korpo z dużą dozą humoru i luzu.

Podsumowując - warto.
4
Gwiazdor 2017-01-27 21:15
Czytając dwa wpisy poprzedzające stwierdzam, że są pisane na zamówienie WOLTERS KLUWER.
Dramat. Spokojnej nocy
1
Gryzak 2017-01-29 18:22
Dlaczego jak ktoś szkaluje firmę to wszystko jest ok?. Jak tylko ktoś napisz dobrze to musi być na zamówienie pracodawcy? Każdy jest inny i inaczej pracuje!!!
1
:) 2017-02-02 20:00
Wszystkie opinie jakie tu widziałem były nt. pracy na stanowisku tzw. ROH (Regionalnego Opiekuna Handlowego). Wypowiedziałem się więc jak wygląda sprzedaż produktów WK stacjonarnie w biurze. Możecie wierzyć lub nie - mnie to zwisa. Oczywiście są minusy i są momenty, w których mam ochotę rzucić to i poszukać czegoś innego. Ale to tylko momenty.
1
Mirosław 2017-02-14 10:33
Pracuje tu nie narzekam bo firma jest spoko. Wiadomo, że jest raz lepiej raz gorzej ale generalnie jest dobrze pod względem finansowym i pozostałymi warunkami. Mam zasadę,że jak pracuje to na całego a jak odpoczywam to również. To daje dobre rezultaty.
Weronika 2017-02-28 11:56
Zaglądaliście już w nowe oferty pracy Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.? Firma obecnie poszukuje Asystent/ka redaktora! Zgłaszacie się? ;)
... 2017-03-01 00:50
Ta firma się kiedyś sama zje od wewnątrz. Na razie jest tak, że obrywają osoby będące na najniższych stanowiskach, ale szefostwo działu sprzedaży stacjonarnej też nie jest z gumy, nie jest przyspawane do stołków i prędzej czy później głowy polecą. Póki co - straszne, rażące niekompetencje i brak jakiegokolwiek uporządkowania w zarządzaniu, co skutkuje ogromną rotacją personelu niższego szczebla. Przyjdzie czas na to, że zarząd przyjrzy się wnikliwie tej jednostce, a wtedy zmiany będą nieuniknione.
2
Weronika 2017-03-01 09:32
Mi podoba się to, że firma na swojej stronie internetowej jasno przekazuje informacje na temat rekrutacji - http://www.kariera.wolterskluwer.pl/ Przydatne, prawda? ;)
Król Albani 2017-03-03 08:59
Król Wazeliny.Bynajmniej nie chodzi o jej producenta
2
Weronika 2017-03-06 10:01
Był ktoś ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej do Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.? Może podzielicie się jakimiś radami? ;)
. 2017-03-07 18:01
Omijać szerokim łukiem.
1
Weronika 2017-03-08 08:56
@. dlaczego? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami.
Moje zdanie w temacie 2017-03-14 20:45
@Weronika, jeśli chcesz, to podzielę się z Tobą moim doświadczeniem związanym w pracy zespole sprzedaży Wolters Kluwer.

Zacznijmy od rozmowy kwalifikacyjnej - moja odbyła się z Elą, szefową całego zespołu. Rozmowa ma standardowy przebieg, obie strony poznają się wzajemnie i prezentują swoje warunki. Oczywiście jest też test polegający na ocenie umiejętności sprzedażowych kandydata.

Mała rada: nie jarać się, gdy usłyszymy teksty w stylu "biorę Pana/Panią do zespołu, bo się Pan/Pani wyróżnia od pozostałych kandydatów!" wypowiedziany na początku, w trakcie czy pod koniec rozmowy - to słyszą wszyscy którzy przychodzą na rozmowę :) Tak samo jak nie cieszmy się na myśl, że trafiliśmy do firmy w której "nie ma skryptów, bo stawiamy na doświadczenie zawodowe naszych handlowców!" od pierwszego dnia, gdy zaczniemy dzwonić, dostaniemy plik kartek z regułkami, które muszą pojawić się w rozmowie z klientem ;]

Kolejny etap to szkolenie, które ma, powiedzmy, dwa etapy? Pierwszy jest profesjonalny, w sensie jest prowadzony przez Martę, która w przeciągu dwóch dni uczy jak działają produkty WK. Robi to tak dobrze, że największy tłumok ogarnie co i gdzie należy kliknąć, by pomóc klientowi w obsłudze programów, które zakupił od wydawnictwa.

Odnośnie powyższego akapitu jest jednak mały zgrzyt - takie szkolenie produktowe jest podstawą o ile naszym zadaniem w firmie będzie SZKOLENIE klienta. Jeśli natomiast ma się być sprzedawcą, to ta wiedza owszem, może się nam przydać, ale i tak w 99% przypadków sprzedawca nie ma czasu na to, by prowadzić klienta za rączkę. Zresztą, po co ma to robić, skoro ma plany do zrealizowania a firma ma zespół zajmujący się szkoleniami?

Drugi etap nie wygląda, a raczej nie wyglądał w moim przypadku, tak fachowo jak poprzedni. Polega on na tym, że kręcisz się między zespołami, siedzisz za plecami pracującego konsultanta przez cały dzień jako jego "cień" i obserwujesz przy codziennej pracy
1
Walter 2017-03-15 07:03
Do przyszłych kandydatów:
Praca jako handlowiec w tej firmie zawsze jest w oparciu o samozatrudnienie. Oferują podstawę + prowizję od sprzedaży. Faktem jest, że otrzymujesz wszystkie niezbędne narzędzia + wypłatę na czas. Co do samej pracy to nie ma lekko. Sprzedajesz to pracujesz, nie sprzedajesz to OUT. Nad sobą masz RDS, którzy weryfikują twoje wyniki pracy codziennie. Prawdą jest, że w firmie są Handlowcy pracujący od wielu lat wynika to z ich zasiedzenia (przyzwyczajenia) i układów w firmie. Co do reszty to kwestia indywidualnych oczekiwań i potrzeb. Na pewno nie ma szans na rozwój zawodowy i awanse - jeżeli jesteś sprzedawcą tj. handlowcem.
Weronika 2017-03-15 08:35
@Moje zdanie w temacie, dziękuję za podzielenie się Twoją opinią z nami. Pracujesz teraz w Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.?
Moje zdanie w temacie 2017-03-16 11:33
@Weronika nie, nie pracuję. Generalnie jeśli mam się określić czy polecam czy odradzam pracę w zespole sprzedaży to odpowiem w ten sposób: jeśli ktoś lubi pracować w warunkach, w których szefowa co chwilę "motywuje" pracowników odpowiednimi mailami, meetingami informującymi o rychłych zwolnieniach czy pytaniem o wyniki co pół godziny, przy użyciu fraz w stylu "ja wam tę sprzedaż z gardła wyrwę!" to zapraszam, niech próbuje szczęścia.

Pozostałym, szukającym pracy w normalnych warunkach sugerowałbym dalsze poszukiwania na rynku pracy ;]
Weronika 2017-03-16 11:44
@Moje zdanie w temacie, rozumiem. A firma oferuje jakieś benefity?
Moje zdanie w temacie 2017-03-16 13:01
@Weronika standardowo to, co inni - opieka w LuxMedzie i karta MultiSport. Mała rekompensata za taką pracę ;]
Weronika 2017-03-16 13:11
@Moje zdanie w temacie, dziękuję za informację.
. 2017-03-20 09:35
Odnośnie @Moje zdanie w temacie - została powiedziana cała prawda.

Z tym, że rekrutując się do WK musisz liczyć się z tym że nieważne jest, nie liczy się stanowisko na jakie aplikowałeś/aś. Chyba, że przypadkiem trafisz do działu szkoleń - wtedy masz farta. W każdym innym wypadku musisz dużo sprzedawać - najlepiej od pierwszego dnia, zaraz, natychmiast.
Moje zdanie w temacie 2017-03-20 19:30
W dziale szkoleń nie ma już miejsca, by przydzielić do niego nową osobę :)
Zostaw swoją opinię o Wolters Kluwer Polska Sp z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wolters Kluwer Polska Sp z o.o.