brak logo

OLEKSY SP.J PAWEŁ I WITOLD OLEKSY - FABRYKA OBUWIA

Stanisław Dolny

Opinie o OLEKSY SP.J PAWEŁ I WITOLD OLEKSY - FABRYKA OBUWIA

Camille 2017-08-18 09:26
Branża obuwnicza czy też odzieżowa jest specyficzna. Jeden produkt z kolekcji może popsuć wszystko. Ja akurat buty Oleksy kupuję już dłuższy czas i nigdy się nie zawiodłam. Solidne wykonanie, a cena jest dobra, więc nie można narzekać. Panie w salonach naprawdę potrafią doradzić i dobrać coś. Nie wciskają tego na siłę, a to duży plus. W innych firmach po wejściu do sklepu często mi się zdarza, że od razu bombardowana jestem przez sprzedawcę, a to nie jest zbyt fajne...
Edyta Z. 2017-08-18 10:47
Fakt, obsługa w sklepie jest bardzo pomocna.
ok 2017-08-18 13:32
Mi praca w fabryce odpowiadała. Nie było jakichś chorych nadgodzin czy innych akcji. Płacili na czas, warunki bhp ok.
1
Karol 2017-08-18 15:28
W salonie praca inna niż na fabryce. Ja pracowałem w fabryce i było ok. Mogę polecić, bo kasa wpływa na konto w normalnych terminach. Każdy się z każdym praktycznie znał, więc czasem się pogadało czy po pracy skoczyło na jakieś piwo. A co do jakości butów to materiały, z których wykonywane są buty są naprawdę najwyższej jakości
Kasia 2017-08-21 08:23
Jeśli ktoś z założenia uważa, że w firmie można się poobijać w czasie godzin pracy to jest w błędzie Praca jest przyjemna ale dla ludzi którzy lubią handel, maję wówczas dobre wyniki co przekłada się na zarobki! Mogę powiedzieć , że podoba mi się taka praca
Weronika 2017-08-21 10:00
Mam porównanie z innymi sklepami obuwniczymi, bo pracowałam już w kilku i wiem, że Oleksy na tym tle wypada dobrze. Sprzedaż do ogarnięcia, nie ma jakichś chorych wygórowanych poprzeczek nie do przeskoczenia. Nawet nie trzeba mieć jakichś specjalnych umiejętności tylko po prostu potrafić rozmawiać z ludźmi :)
Kowal 2017-08-21 11:20
Dokładnie ;) Ja również jestem zadowolony. Praca w fabryce może nie należy do tych najprostszych, ale jak ktoś już zaaklimatyzuje to nie będzie problemu.
Moniq 2017-08-21 12:03
Każda firma ma swoją politykę i trzeba będąc pracownikiem się do niej dostosować. Takie są realia i trzeba się z tym liczyć. Ja w Krakowie nie pracowałam długo, bo zmieniłam miejsce studiów. Duży plus za to, że można było dostosować grafik do studiów (akurat studiowałam dziennie). Pieniądze jak dla mnie były ok.
Adrian 2017-08-21 13:57
Praca w fabryce jest jak najbardziej w porządku. Pracuję już kawałek, więc widzę jej stały rozwój. Fabryka produkuje obuwie skierowane dla wielu odbiorców, więc nie ma określonej jednej grupy do której one miałyby trafić, a inni musieliby się obejść smakiem. To ułatwia przebicie się na rynku w Polsce, który jest dosyć chimeryczny.
Piotr 2017-08-21 15:18
Pracowałem i nie miałem zastrzeżeń. Warunki pracy dobre, zachowane wszelkie zasady BHP. Ogólnie polecam
Anita 2017-08-21 15:49
Zgadzam się w 100%. Plany są ok i można się na pracy skupić - bez spiny tylko na spokojnie. Wiem, że praca pod dużą presję często zamiast motywować zniechęca. Oleksy pod tym względem jest dobry, bo na spokojnie lepsze wyniki sprzedażowe można zrobić. Ja pracowałam w Bytomiu i było bardzo fajnie.
AS 2017-08-21 16:30
Jako dostawcy materiałów również polecamy.
Julia 2017-08-21 22:27
Kupuję buty w sieci sklepów Oleksy i nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło. Kiedy mąż reklamował but, w którym puścił szew to nie było najmniejszego problemu. Dostał nową parę i jak do tej pory sprawują się bez zarzutu.
king 2017-08-22 08:33
Największym atutem jest atmosfera w firmie - to wg mnie największy plus. Pieniądze wpływają na czas, a godziny pracy też są jak najbardziej znośne.
Adam 2017-08-22 09:51
Ja pracowałem na początku istnienia firmy. Teraz widzę jak mocno się rozwinęła, bo ma już wyrobioną markę i nie jest pierwszą lepszą fabryką obuwia w Polsce. Nie wiem jak jest obecnie, bo pracuję w innej branży, ale kiedy tam byłem to było widać w firmie potencjał. Sprzęt był dobry, atmosfera napawała optymizmem, że się to rozwinie.
1
Ina90 2017-08-22 10:27
Jeśli chodzi o wypłacalność jest ok
. 2017-08-22 11:05
W jakim sensie?
Pytam bo rozważamy podjęcie współpracy z tą firmą
Ina90 2017-08-22 12:23
Wszystkie faktury są opłacane w terminie i nie zdarzyło się, żeby były jakieś opóźnienia. Zastrzeżeń do kontaktu z firmą też nie mam.
Dawid 2017-08-22 15:01
Firma jak najbardziej ok. Wszystko w jak najlepszym porządku. Płacą na czas, nie ma wyzysku, a my - pracownicy mamy ściśle określone obowiązki. Wiadomo, nie ma pracy któa by każdemu odpowiadała, ale firmę Oleksy mogę polecić
Julka 2017-08-22 16:12
Pracę można pogodzić ze studiami, więc to powoduje, że w w sklepach pracują głównie studentki. Kasa wg mnie dla studentek żeby sobie dorobić fajna. Ja pracowałam tam koło roku i byłam w podobnej sytuacji, grafik elastyczny, jakoś sobie z dziewczynami radziłyśmy i podzieliłyśmy tak, żeby każdej z nas pasowało.
Anitka 2017-08-22 23:03
Ja mam pogląd na firmę z dwóch perspektyw, ale pośrednio. Chłopak pracował w fabryce, a koleżanka w jednym ze sklepów. Mówili zawsze, że praca jest w porządku. Jak sama nazwa wskazuje idzie się tam pracować, ale jak masz normowane, określone umową godziny pracy to jest zdecydowanie lepiej. Nie musisz siedzieć po godzinach i ogarniać wszystkiego. Chłopak zawsze opowiadał, że to nie jest taka prosta robota, że złożysz but i o - juz, bo wykończyć go trzeba tak, żeby był gotowy do przekazania do sprzedaży. Trzeba mieć o tym pojęcie. Sprzedawca to rola bardziej dla ludzi którzy lubią kontakt z innymi i mają tzw. gadane, jak to potrafisz to sprzedaż każdy produkt. Wiem tyle, że zarówno atmosfera jak i warunki pracy były dobre. Powiem im, żeby sami się wypowiedzieli to powiedzą coś więcej i może pomogą w decyzji.
Stryju 2017-08-22 23:44
Jak zakaszesz rękawy i działasz to z czasem będziesz sobie w fabryce radzić bardzo dobrze. Nie ma nic za darmo. Ja pracowałem w fabryce i baaardzo dużo te 2 lata mi dały. Polecam, bo to nie jest jakaś firemka tylko prężnie działająca firma, która stale się rozwija.
ok 2017-08-23 09:07
W tej firmie nie ma tragedii powiem inaczej, jak chcesz pracować i robisz to dość dobrze to pracujesz wiele lat. Stres czy jakieś nadgodziny, nie odbiega to od innych firm, a w Oleksym masz chociaż pewność że wynagrodzenie wypłacane masz na czas i wysokość jest taka jak powinna. Podsumowując jest ok
Mates 2017-08-23 12:21
Jak do tej pory podoba mi się w fabryce. Wiadomo roboty dużo, ale płaci się za pracę, a nie za siedzenie i wcale nie jest to takie banalne zajęcie jak się większości wydaje. Praca mi odpowiada bo mam stały, pewny zastrzyk gotówki.
kondzik 2017-08-23 13:48
Jestem skłonny dać pozytywną ocenę tej firmie. Pracowałem tam 8 miesięcy i musiałem odejść, bo zakładałem własną działalność. Porządek i wszystko określone co jest od czego, co kto ma robić, jaki jest zakres obowiązków i za co go będą rozliczać. Pensja w terminie
koxx 2017-08-23 14:06
Z tym się zgodzę, bo na fabryce faktycznie jest wszystko bardzo dobrze ogarnięte. Oprócz tego mogę od siebie dodać, że warunki pracy są dobre. Przy maszynach nie ma problemów z bezpieczeństwem.
1
Lol 2017-08-23 14:11
Ile ta firma ma pracowników, bo jak czytam opinie to mam wrażenie że setki.? Codziennie tłumy pracowników odwiedzają portal gowork i dodają opinie jak to nie jest cudownie. Z tego co kojarze to to jest mała firma a ludzie nie czekają tylko żeby móc podzielić się na portalach jak to się super nie pracuje. Takie to jest trochę naciągane.
10
moni 2017-08-23 15:18
Przez te lata działalności przewinęło się pewnie dużo pracowników może dlatego tyle opinii. Widzisz ja przeglądałam gowork i mi właśnie pojawił się wysoko Oleksy, a że wczoraj byłam w ich sklepie w Bytomiu to mogę się wypowiedzieć na temat pracownicy tamtego sklepu, bo poświęciła mi ona prawie 45 minut. Wchodzisz do sklepu - widzisz uśmiechniętą osobę, która proponuje pomoc - widać, że nie jest tam z przymusu. Doradziła mi i dobrałam czółenka dla siebie i taką pomoc się ceni :)
2
Lol 2017-08-23 19:19
Na pewno się przewinęło dużo osób, ale nie wierzę że wszyscy jak jeden mąż od początku miesiąca przypomnieli sobie że tutaj 10 lat temu pracowali i muszą się podzielić z innymi swoją radością zadowoleniem z pracy.... pracuje w firmie która zatrudnia dużo więcej ludzi i nie ma tam postów średnio jeden na godzinę. Powiem szczerze te posty to są grubymi nićmi szyte
14
Lol 2017-08-23 19:21
P.S. fajnie że wszyscy tak skrzętnie śledzą i się przejmują opiniami o firmie Oleksy i na moją wypowiedź dostałam odp w przeciągu godziny.....
14
Jasiu 2017-08-24 10:27
Przepraszam, pomyliłem się.....
(usunięte przez administratora) i dodam , bardzo nerwowa atmosfera.
Omijajcie te firmę z daleka !!
18
Okocha 2017-08-24 13:27
Przesadzacie... W każdej firmie są jakieś problemy, ale jak się da je przeskoczyć to nie stanowią jakiejś przeszkody nie do ominięcia. Jak masz chęci do pracy to będzie ok, a jak jesteś nierobem to na pewno nie, bo tacy ludzie szybko są zwalniani. Proste zasady - pracujesz to zarobisz. Ja tam pracowałem i nie odczuwałem jakiejś nie wiadomo jakiej presji i było ok. Ludzie się zmieniali, bo tak to jest, raz ktoś przyjdzie, raz odejdzie. Życie...
1
Aneta 2017-08-25 08:58
Ja też nie narzekam. Mogło być gorzej. Niektórzy przesadzają. Fajna praca, fajni ludzie wiec dobrze się pracuje przynajmniej na moim salonie.
Kamil 2017-08-25 12:14
Może to nie jest taki duży zakład, żeby określić aż tak dużym słowem jak fabryka, ale jako pracodawca są godni polecenia. Pracowałem i było wszystko ok.
M.Roman 2017-08-25 16:00
Firma jak najbardziej ok, bo wywiązuje się ze swoich umów w 100%.
ogarnijcie się 2017-08-27 10:03
4 komentarze w 18 minut... Sfrustrowany pracownik?

3
Ach 2017-08-27 19:06
Po postach widać że jest tych pracowników więcej, ale frustracja się bierze z warunków oraz atmosfery w pracy....
11
Agnieszka 2017-08-27 23:15
Mnie w Oleksym było ok. Wypłacalni i to co oferują się potwierdza. Masz sprzedażówki i to jest normalne w takich sklepach.
Dee 2017-08-28 08:24
Dokładnie, zawsze ktoś się trafi...

Ja pracowałem przy produkcji jakieś 1,5 roku i nie miałem zastrzeżeń. Jak komuś zależy na pracy to nie będzie narzekał. Nikt nie trzyma na siłę. Podpisując umowę zgadzasz się na warunki, więc to Twoja decyzja. Ja byłem zadowolony i polecam, ale czy ktoś skorzysta to jego osobista sprawa.
piotrek 2017-08-28 09:05
Może ktoś wie o ofertach pracy teraz? Mieszkam w Zebrzydowicach więc dojazd nie stanowiłby dla mnie problemu. Sporo osób z tego rejonu tam pracuje i o Oleksym wypowiadali się dobrze.
Magda 2017-08-28 09:58
Najłatwiej będzie jak do nich zadzwonisz. Kontakt z nimi akurat jest dobry, a numer podany masz na ich stronie internetowej, na pewno znajdziesz.
piotrek 2017-08-28 10:24
No i tak właśnie zrobię :)
Cris 2017-08-28 11:53
Pewna firma, bez żadnych bajer przy rozmowie, tylko konkrety. Umowa klarowna, bo nie ma żadnych haczyków. Odpowiada mi praca tutaj i myślę, że parę lat jeszcze tutaj zostanę.
Marta 2017-08-28 12:57
Wszystko zależy od tego, czego oczekujecie, bo dla mnie w Oleksym było ok. Byłam tam dwa lata i równolegle studiowałam. Grafik mogłam ustawić tak, żeby na spokojnie studiować.
Marysia 2017-09-02 20:28
nieprzyjemna atmosfer , ciągłe nerwy , stałe poczucie zaszczucia , systematyczne zastraszanie , poniżanie , zaniżanie oceny przydatności do pracy , NAJGORSZA PRACA JAKĄ MIAŁAM . Nie polecam nikomu

Marysia
4
Jordan 2017-09-04 14:20
Niektórzy piszą tutaj bzdury , chyba nie bardzo wiedzą co piszą bo dlaczego nie powiedzą wszyscy udzielający się na gowork.pl , że są ubezpieczeni od najniższej krajowej??czyżby tak nie zależało im na kasie??? wszyscy są minimalistami ??? to może dopiszę że za obroty ze sklepów za jeden kwartał Ci "wspaniali" pracodawcy mogą sobie kupić piękny dom? A Wam pracownicy wystarczy na chleb i wodę
3
Jola 2017-09-09 10:07
W moim sandale pękła sprzączka w czasie chodzenia , skręciła mi się stopa i nie uznano reklamacji ??!!
Należy kupować lepszej jakości , to była jakaś tandeta plastikowa
2
Eh 2017-09-09 19:27
A co Ci odpowiedzieli na reklamację?
Patrycja 2017-09-12 12:22
@Marysia atmosfera, którą opisujesz faktycznie nie była najlepsza, ale tylko to Ci się nie podobało w pracy w OLEKSY SP.J PAWEŁ I WITOLD OLEKSY - FABRYKA OBUWIA? Czy mimo swojego żalu widziałaś jakieś plusy w tej pracy? Np. benefity? Czy umowa o pracę?
Mała mi 2017-09-12 15:24
Szczerze to te minusy co Marysia wymienila to nie tylko ale aż; atmosfera zaszcucia i inne, nawet gdyby mi ktoś dawał umowę i kupę kasy to bym nie poszła:)
2
Zostaw swoją opinię o OLEKSY SP.J PAWEŁ I WITOLD OLEKSY - FABRYKA OBUWIA - Stanisław Dolny
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OLEKSY SP.J PAWEŁ I WITOLD OLEKSY - FABRYKA OBUWIA