Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EXotic Green (Goodmorning)

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Pracowałeś w firmie EXotic Green (Goodmorning) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kogo - 2015-12-12 14:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i tak być powinno, jak wiadomo praca jest za granicą, no i głównie poszukują do tej firmy pracowników fizycznych, także łatwo nie jest no ale pieniądze są dobre.
zdjecie uzytkownika
23456 - 2015-12-14 20:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kogo wlasnie widzialem ze teraz szukaja montera rur..faktycznie praca za granica ale to dobrze mozna sie bedzie podszkolic z jezyka obcego na przyklad
zdjecie uzytkownika
kuli - 2015-12-17 02:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [23456 - 2015-12-14 20:15:37]:
Chciałbym zmienić swoją dotychczasową pracę ze względu na niskie zarobki. Podobno w tej firmie z kasą jest całkiem nieźle, tylko ta robota ciężka niestety
zdjecie uzytkownika
xyzzyx - 2015-12-19 14:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam pracowałam przez Goodmorning prawie 2 miesiące, po tym czasie zrezygnowałam. Firma zalega mi z 3 wypłatami (Byłam jako para z koleżanką - pracowałyśmy jak i mieszkałyśmy razem i ona dostaje wszystko systematycznie). Kazano mi napisać na stronie do Pani która podobno się tym zajmuję, na dzisiejszą chwilę wiem tyle, że na początku podobno nie mieli moich godzinówek (co było dziwne ponieważ miałam solarisy za te tygodnie więc, musieli je z czegoś wyliczyć) a później, że kwoty na rozliczeniach są minusowe za zakwaterowanie i ubezpieczenie. Czy ktoś miał podobny problem? Jak sobie z tym poradzić? Nie chciałabym być zmuszona do sprowadzenia tego na sprawę karną. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mil - 2015-12-19 14:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale jak to sie mowi bez pracy nie ma kolaczy, ja np pracy sie nie lekam a to stanowisko wydawalo sie ciekawe, wazne aby pieniadze byly na czas, w koncu po to pracujemy
zdjecie uzytkownika
kabin - 2015-12-29 17:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale skoro podpisujecie z nimi umowy to rozumiem, ze wszystkie rozstrzygniecie proglemow znajdzie swoj koniec, co innego jak godziliscie sie pracowac bez umów...
zdjecie uzytkownika
gwak - 2016-01-16 23:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kabin raczej wszystko jest do ugadania, bowiem umowy czy to na zlecenie czy też o pracę dostaje każdy pracownik. Aczkolwiek trzeba walczyć o swoje czasem.
zdjecie uzytkownika
lola - 2016-01-20 14:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam zamiar wyjechać z tej firmy na pomidory czy może mi ktoś napisać jak wygląda tam praca jacy ludzie itp
zdjecie uzytkownika
frotte - 2016-01-21 12:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie pewnie różni @lola, bo nie wydaje mi się, żeby rok rocznie wyjeżdżała ta sama ekipa. Zresztą, ważne by warunki zatrudnienia i zakwaterowanie było ok, a tu chyba nie można tego brać pod wątpliwość
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2016-02-06 09:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,wymieram się w przyszłym tygodniu z tej firmy do pracy na szklarni,jedzie ktoś jeszcze? jakieś nowe niewsy na temat ich działalności?
zdjecie uzytkownika
krawat - 2016-02-06 12:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro zakwaterowanie jest w porządku i rzeczywiście zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, to oplaca się zatrudnienie u nich. A teraz to chyba nie prowadzą żadnej rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2016-02-12 21:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzwoniłam do firmy Goodmorning,aby dowiedziec sie jak wyglada wspolpraca z nimi.No wiec- za zerwanie umowy licza sobie 250 euro kary,zastrzegaja sobie tez tydzien okresu probnego,tzn tydzien pobytu w NL gdy nie gwarantuja ci pracy. Hmm,to mnie odstraszylo . Sa lepsze agencje.BEz tego typu kombinacji.
zdjecie uzytkownika
basia1 - 2016-02-13 12:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@podlasianka dotyczy to każdej pracy? może mieli takie warunki akurat w jakiejś konkretnej ofercie..250euro za zerwanie umowy to dużo chociaż z tego co wiem w takich firmach zawsze jakaś lojalka niestety jest
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-18 10:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jaka jest opinia wasza na ta chwile oplaca sie wyjechac przez ta agencje pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
telen - 2016-02-18 12:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja, z tego co widziałem to ostatnio nie potrzebowali żadnych pracowników. Jakaś oferta była w styczniu ale chyba znaleźli. Ja nie wiem kto jest odpowiedzialny za nocleg etc.
zdjecie uzytkownika
pemos - 2016-02-21 19:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim poszukują pracowników fizycznych @telen. Praca jest ciężko, ale jak najbardziej legalna, podpisujesz bowiem holenderską umowę o pracę...
zdjecie uzytkownika
podlasianka - 2016-02-24 00:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
za kazdy rodzaj pracy, tyle wynosi kara,tak mowil mi koles z biura w olsztynie kiedy zadzwonilam do nich z lista pytan,naprawde lepiej znalezc inna agencje niz ryzykowac, sa agencje ktore nie maja kar,i nie kaza se placic za korzystanie z roweru. i maja mieszkania i domy nie tylko przeludnione hotele. warto poswiecic chwile i poszukac agencji ktora mniej z nas zedrze,i zapewni lepsze warunki.
zdjecie uzytkownika
Jabalga - 2016-02-28 09:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pemos - 2016-02-21 19:15:00]:
Przedewszystkim poszukują dojnych krów. Praca nie jest legalna - bo umowy podpisujesz dwie a tylko Holenderska ( która nie jest tłumaczeniem umowy Polskiej ) obowiązuje. Dodam, że pracy w 99% przypadkach nie ma i doją ludzi na hotelu za puste dni. Wymyślają kary ( WYMYŚLAJĄ bo ludziska starają się o te burdele dbać ). Jak cię nie ma to możesz pożegnać się z osobistymi rzeczami - albo współlokatorzy rozgrabią albo personel zajuma. Alarmami na recepcji się bawią - a co tam - niewolnicy niech nie śpią - mają jedynie prawo iść precz do Polski ( jak mają za co bo tylko na swój koszt ). Rowery są płatne i nie można ich wypożyczyć poza dojazdem do pracy.
zdjecie uzytkownika
pola - 2016-02-28 16:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie ja słyszałem, że może być tylko zakwaterowanie w nie do końca odpowiadającym nam miejscu jednak i to mnie martwi. Bo jako pracownik fizyczny to jest regularna wypłata.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2016-03-04 17:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wybiera się ktoś może w przyszłym tygodniu do pracy z goodmorning? bo dzwonili do mnie,że jest praca tylko czekaja na potwierdzenie strony Holenderskiej,tylko niewiem czy w to wszystko wierzyć po przeczytaniu tych wszystkich złych opinii na ich temat.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2016-03-05 12:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam zaproponowano mi prace w okolicach bredy przy pakowaniu owoców. Czy ktoś kto pracuje przez tą agencję mógłby napisać troche o warunkach współpracy? Czy rzeczywiście jest jakaś kara za zerwanie umowy, czy faktycznie bywa różnie z godzinami?
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-03-07 22:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znajoma pojechała tam do pracy miała pracować w szklarni albo na produkcji wylądowała w piekarni a mieliśmy jechać razem tak nam obiecywali okazało się że dla mnie nie ma pracy cały czas czekają niby. Po tych opiniach odechciało mi się jechać masakra
zdjecie uzytkownika
Ancia88 - 2016-03-08 20:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostales juz potwierdzenie? czy w ogole rezygnacja z wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
Zoska - 2016-03-08 20:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos wyjezdza w najblizszym tygodniu moze?? Jak to wyglada z praca rzeczywiscie jest czy trzeba sie o nia prosic? Wyjezdzam sama i przyznam ze mam wiele watpliwosci... Poza praca jak ludzie juz tam pracujacy i koordyznatorzy?? Mozna sie z nimi?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-03-08 21:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja z kolezanka jedziemy i niby zaczynamy prace od poniedzialku, niby ma byc zapewnione minimum 32 godziny pracy, a kase za hotel i ubzepieczenie maja pobierac ze stawki godzinowej... no zobaczymy jak to bedzie
zdjecie uzytkownika
Zoska - 2016-03-08 21:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie powodzenia Gdzie dokladnie bedziecie pracowac? Daj znac jak wrazenia po pierwszych dniach.
zdjecie uzytkownika
sek - 2016-03-08 21:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy jak zwinę się i pojadę dadzą mi kare? Siedzę od piątku sobota niedziela Poniedzialek w pracy bylem kartki zapomialem a trzeba 3 wypisać teraz bylem niby 1 dzień w pracy jakby mnie nie bylo bo nie zabrałem tego do pracy na drugi dzień zaś wolne i chce uciec z stad dostane za to kare jak wyjadę?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-03-11 20:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sek - 2016-03-08 21:48:33]:
po pierwsze przestudiuj umowe- warto to bylo zrobic przed podpisaniem.
Po drugie - zawsze mozesz probowac sie ugadać - jakas "nagla" sytuacja - zdechl ci chomik, musisz wracac - kwestia kreatywnosci.
Nam mowiono w PL (ale na to trzeba brac grubą tolerancję:P), żwe kar jako takich za zerwanie umowy nie ma ale radze zweryfikowac to u koordynatora.
zdjecie uzytkownika
tomecek - 2016-03-12 08:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zoska,do czego jedziesz,bo ja wyjedzam razem z dziewczyna do papryki?Co sadzicie na temat firmy i pracy wtym sektorze?
zdjecie uzytkownika
Oho - 2016-03-12 16:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja nie rozumiem ludzi, którzy nie czytają umowy przed podpisaniem jej i potem mają jakieś problemy i wylewają swoje żale na niczemu winną firmę. Jest teraz oferta na pracownika fizycznego, osoba, która postanowi wyjechać w okolice Bredy niech najpierw przeczyta umowę, by potem problemów nie było :) Ale nie wiem co miałoby być nie tak, bo fajna robota. Jest zapenwiony dojazd, ubezpieczenie, opieka polskiego koordynatora.
zdjecie uzytkownika
Esik - 2016-03-16 09:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyjechalismy jako para do pakowania i sortowania owoców mieszkanie mialo byc dla nas (pokój ,kuchnia,łazięka) mieliśmy miec zaraz po przyjezdzie nr Sofi gdy dojechalismy na miejsce okazalo sie ze mamy tylko pokój i na domku jest jeszcze 7osób ,praca zupełnie inna przy kwiatach która zaczynała sie od 6 a niewiadomo kiedy skończysz my pracowaliśmy ponad 10 godzin i dopiero był koniec .a nr sofi niewiadomo kiedy .gdy dzwonisz do kordynatorki to cie olewa .wyjazd z tego biura to jedna wielka ściema nikomu nie polecam
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-03-16 09:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co tu czytam to jakieś bzdury, byłam przez tą firmę już i byłam bardzo zadowolona a w najbliższym czasie wybieram się z chłopakiem. polecam dla zmotywowanych
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2016-03-16 10:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,właśnie dostałem tel.z firmy Goodmorning z możliwością wyjazdu do pracy przy kwiatach(tj.ścinanie,magazynowanie,przygotownie do transportu itp.)w okolicach Bredy i Rotterdamu pod Holenderskim zleceniodawcą firmą: LG FLOWERS.Dostał też ktoś tą oferte i zamierza z niej skorzystać?? a może ktoś mógłby coś powiedzieć jak wygląda współpraca z tymi pracodawcami ??
zdjecie uzytkownika
cooś - 2016-03-16 11:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może mało się na tym znam @Pablo, ale wydaje mi się, że nie masz się czego obawiać. Skoro agencja podała Ci dokładne miejsce pracy i firmę, w której zostaniesz zatrudniony, to nie mają niczego do ukrycia :)
zdjecie uzytkownika
Miki - 2016-03-17 10:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krawat - 2016-02-06 12:13:57]:
Właśnie ja 4Kwietnia podobno mam jechać tam do pracy, widzę różne opinie a byłem nastawiony dobrze teraz to już sam nie wiem co myśleć a chce wyjechać z dziury której brak normalnej pracy....
Co za masakra
zdjecie uzytkownika
kinder - 2016-03-18 11:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miki, nie podłamuj się. Spróbuj tam pojechać, a jak Ci nie bedzie pasować to najwyżej wrócisz. Druga opcja jest taka, aby tam na miejscu znaleźć inną pracę:) WŻyczę powodzenia !
zdjecie uzytkownika
Jabalga - 2016-03-29 13:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Miki - 2016-03-17 10:13:22]:
Nie jedź. Stracisz kasę, zdrowie. Jedź lepiej do niemiec.
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2016-03-29 13:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Oho - 2016-03-12 16:19:02]:
Ja nie rozumiem firm, które podpisują dwie umowy z człowiekiem z czego jedna w innym języku i całkowicie odmienna od tego co jest w języku Polskim. Ta firma jest winna ludziom tyle pieniędzy, naciągają ludzi na wyjazdy, obiecują konkretną pracę a po przyjeździe okazuje się, że idziesz do innej a polską umową możesz sobie tyłek podetrzeć.
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2016-03-29 13:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ola - 2016-03-16 09:48:35]:
Nie kłam.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-03-29 13:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@HGWXIX nie wiem co w tym dziwnego wiele osób nie zna języka niemieckiego dlatego firma pewnie sporządza 2 egzemplarze..to co piszesz to są bardzo poważne oskarżenia chyba za poważne na takie forum
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2016-03-29 16:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostał też ktoś oferte pracy z Goodmorning do LG FLOWERS na 4 Kwietnia???
zdjecie uzytkownika
Dziapip - 2016-03-29 19:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO tych opiniach nie wiem co mam robic,
Mam propozycje na wyjazd 4 kwietnia, jutro mam dostac szczegoły, naprawde jest tam tak kijowo?
zdjecie uzytkownika
mm - 2016-03-30 22:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w zeszłym roku przez goodmorning w LG FLOWERS i było całkiem dobrze, praca w sumie to nie za ciężka przy gerberach tylko gorąco na szklarni bo akyrat było to latem.
zdjecie uzytkownika
Hania - 2016-03-31 14:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście polecam, współpracowałam z nimi przez pół roku i byłam bardzo zadowolona,wypłata była wypłacana w terminie, warunki lokalowe ok, myślę, że jeśli się nie spróbuje to nie wie się co się traci.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-04-01 14:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z pracą w złotowie w odziale???Fajna robota na stanowisku biurowym???
zdjecie uzytkownika
tar - 2016-04-02 19:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba muszę Cię zmartwić @kasiu bo z tego co mi wiadomo to oni teraz nie prowadzą rekrutacji, nie wiem czy ten zastój jest spowodowany ale miejmy nadzieje, że coś niedługo ruszy
zdjecie uzytkownika
monia87 - 2016-04-20 13:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może Ja się wypowiem bo przez owa agencję pracowałam 3 lata, 3 lata temu:-)W firmie w której''się załapałam''akurat był nabór na stałych pracowników i z ok 30 osób wybrali 5 w tym mnie:-) W tej firmie'' przewineło'' sie multum ludzi a dużo z nich po prostu się nie nadawała do pracy a czasami potrzebowali tylko np ludzi na miesiąc i później zwalniali. Człowiek który chce pracować to będzie pracować, czasami ma na początku po górkę bo np.nie może się wkręcić do żadnej stałej pracy a się stara to nie jego wina tylko może akurat pracodawca potrzebuje kogoś tylko tylko na parę dni. Wypłaty były na czas a warunki mieszkalne ogólnie nie najgorsze w zależności gdzie: od super warunków z własnym pokojem, internetem, kuchenką itd do słabych warunków. Jednak najgorsi są lokatorzy. Zdarzają się złodziejstwa, pijaństwo, narkomania jak wszędzie ale z tym też sobie mozna poradzić jak się chce. Pozdrawiam wszystkich chcących pracować przez tą Agencję i Ja polecam.
zdjecie uzytkownika
damo - 2016-04-24 17:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monia87 - 2016-04-20 13:57:39]:
witam, a jak to wyglada dalej z kontraktem po 2 latach w good morning??
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2016-04-28 22:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kasia - 2016-03-29 13:44:56]:
Właśnie trzeba tutaj o nich powiedzieć prawdę, i to ja razem z wieloma innymi oszukanymi przez tą firmę robimy. Ta firma powinna być już dawno zamknięta a personel odbywać karę więzienia ( i to długą ) i płacić każdemu oszukanemu grubą forsę. To forum to nie jest po to aby przycwaniakować i powiedzieć jak to u nich fajnie. Tam nie jest fajnie. To zwykły obóz pracy gdzie jesteś tylko numerem SOFI za który biorą kasę. Ale jednocześnie nie dają nic w zamian.
zdjecie uzytkownika
Jabalga - 2016-04-28 22:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [damo - 2016-04-24 17:52:17]:
Tak zrobią abyś zaczynał od początku.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EXotic Green (Goodmorning)!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert