Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Pracowałeś w firmie EXotic Green (Goodmorning) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gucio/p-ń - 2015-03-25 19:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bylem przez gm rok i nie narzekam mieszkałem na stelli w zwijndrecht i na parku spoko praca bez pracy byłem może łącznie jakieś 3 tygodnie teraz wracam do pracy na początku kwietnia a większość osób które tu pisze negatywy po części mają racje ale bez przesady to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak naprawdę nikt tam nikogo na siłę nie trzyma ja pracowałem w ponad 15 firmach i za różne siano 200-350 tygodniowo najważniejsze żeby za dużo nie pić i palić zioła bo patrzą na to
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-03-26 23:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktos w najblizszy wtorek na truskawki?
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-03-27 07:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybiera się ktoś w najbliższy wtorek na kwiaty???
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-03-27 07:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiki, a pytałas o zarobki? Mi powiedzieli ze po odciagnieciu za mieszkanie i ubezpieczenie wyjdzie 6 euro na reke. Gdy spytalem ile minimum godzin pracy gwarantuja powiedzieli ze 32 godz. Nie wiem co robic...do dzis musze potwierdzic chcec wyjazdu we wtorek ale wydaje mi sie to malo oplacalne.
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-03-27 08:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomoże ktoś, kto już był w Holandii przez GD? Chodzi mi o te niby gwarantowane godziny pracy. Czy jest szansa na przepracowanie większej ilości godzin i zarobienie pieniędzy które będą adekwatne do 3-miesięcznej nieobecności w domu?
zdjecie uzytkownika
an - 2015-03-27 18:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zerwałam kontrakt po miesiącu. Pisząc w skrócie: KAŻDA informacja przekazana mi przez biuro w Złotowie okazała się być kłamstwem począwszy od wysokości wynagrodzenia (miało być 6euro netto, było 5) a skończywszy na miejscu zamieszkania (ze Stelli mogą oddelegować cię w każdej chwili do innego obiektu nie zważając na to, że przyjechałaś/eś z partnerem/partnerką).
zdjecie uzytkownika
Polak - 2015-03-27 19:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamierzamy wraz z dziewczyna wyjechac do pracy przez ta agencje do holandii mogły ktos powiedziec jak jest tam z wyjazdami dla par? Jak juz w biurze powiedza ze zakwaterowanie jest w parze to tak bedzie czy w holandii moze okazac sie inaczej?
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-03-30 11:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Thomas ja też właśnie nie wiem co robić, pewnie dzisiaj zrezygnuję,bo mi powiedzieli ,że na czysto dostane 5,50 ;/ - w ogóle się to nie kalkuluje. ;/ Widząc opinie i komentarze poszukam chyba innej oferty. A Ty jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-03-30 11:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
à propos godzin...- gwarantują niby 40-45, a mieszkanie na Stelli.
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-03-30 14:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jednak nie pojechałem. Za dużo "niewiadomych". Może by wypaliło, może nie...nie pojechałem więc się nie dowiem ale nie chciałem ryzykować i zostawiać żony z 4 -letnim dzieciakiem...bo gdyby okazało się że g... zarobiłem miałbym więcej do słuchania niż to warte. Nadal szukam pracy za granicą ale już nie na pewno przy zbiorach. Pewnie różnie to bywa ale ryzyko jest...i sądząc po stronach takich jak ta niemałe.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-03-30 22:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze thomas zrobiles mowia z jest praca przyjezdzasz i nic. Siedzisz tydzzien w pkkoju albo wysla ciena dwa trzy dni i znow siedzisz. Tylko wiedza jak o swoje sie upominac.
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-03-31 13:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli podsumowując w/w agencja pracy jak i pewnie wiele innych (choć nie powiedziane ze wszystkie) powstały po to aby ciągnąć realną gotówkę od zagranicznych pracodawców za "załatwianie" polskich fizoli do pracy...rzucając im "ochłapy" aby mogli zapłacić za zakwaterowanie i ubezpieczenie które widnieje na umowie. W sumie pomysł na biznes niezły...szkoda tylko że Polak dla Polaka jest taką wyrafinowaną suką.
zdjecie uzytkownika
Polak - 2015-03-31 14:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla tych ,którzy sie wybierają za pośrednictwem GD mam parę informacjii:Warunki ,zależy gdzie traficie ale nie ma tragedii ,Zwindrecht,Stella Maris,nie licze Parku bo nie wiem czy jeszcze ktoś tam jest.Zarobki -jezeli masz na umowie 8,67 brutto to mozesz liczyc na 5 euro na reke przy 40 godzinach,mniej godzin to troche wiecej bo inny podatek ale szału nie ma,raczej bym zapomniał ,ze po odliczeniu mieszkania,ubezpieczenia ,samochodu zarobicie 6 euro .5 euro wychodziło mi przy 40 godzinach a pracuje dla GD trzy lata,po trzech latach kopną was w tyłek bo pracodawca musi za was wiecej płacić a jak wiadomo ,raczej tego nie zrobi:).Praca to loteria ale duże prawdopodobieństwo ,ze bedziecie czekali na prace na hotelu a to ,ze wam obiecują to bajki bo babka w biurze nie wie gdzie jest jaka praca.Ogólnie są lepsze biura ,Ja akurat mam stałą prace ale to też była loteria bo mialem pracowac gdzie indziej.To ,ze jesteście parą nikogo nie obchodzi.Organizacja żadna i gdyby nie Pani , call center ,nawiasem mówiąc calkiem sympatyczna i pomocna ,to byście nic nie wiedzieli.Kase płacą regularnie co tydzień to fakt ale najmniejszea pomyłka i wyrównują dopiero za tydzień .Ja już niedługo kończe z nimi współprace i sie ciesze ,bo zwyczajnie robią ludzi w ciula na wszystkim.Jak macie jakieś pytania to smiało piszcie tutaj .Dodam ,ze nie naleze do tych narzekających ale do tych co nie lubią być robieni w konia a niestety GD jest w tym mistrzem.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Thomas - 2015-04-01 06:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polak, a może masz namiary na jakiegoś uczciwego pracodawcę lub agencję? Nie boję się żadnej pracy bo wiele już w życiu robiłem, od stolarki po ślusarkę ze spawaniem włącznie. Daj znać jakbyś mógł ewentualnie pomóc.
zdjecie uzytkownika
Polak - 2015-04-01 09:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Thomas szczerze to najlepsze to holenderskie biura ,trzeba znac holenderski,z angielskim to ciężko znalezć coś.Wiem ,ze np ManPower czy tempo team są dobre ale to opinia moich znajomych,jezeli mazz wiekszy staż cos okolo 5 lat to podobno Adecco jest dobrym biurem.Ewentualnie Otto ale to opinia tylko dwóch znajomych wiec nie wiem czy miarodajna.
zdjecie uzytkownika
kamil304 - 2015-04-01 15:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim. Był ktoś w Bredzie obok Rotterdamu przez GM ? Jak z zakwaterowaniem i pieniążkami ? Jest praca, czy tak jak piszą wyżej - siedzenie w domu ? Dodam, że praca w szklarni przy pomidorach, ogórkach.
zdjecie uzytkownika
mmmmm - 2015-04-03 16:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ja wyjechałem pżez gd ponad tydzień temu i się cieszę bo miałem fuksa obiecywali ogórki papryke co na oczy niewidziałem i czekałem na prace 3 dni i mieszkam u holendra i pracuje prz kwiatach i nawet dziś mi holender mówił że gd jest lipa bo pisze do nich meile dzwoni i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają i powiedział żebym się nie stresował bo sam mnie zatrudni i powiedział co ciekawe że ta firma już plajtuje ja miałem szczęście z pracą jestem zadowolony bo szef jest oki i powiedział że za tyle co gd płacą to napewno niebędę pracował bo wykożystują ludzi i jeśli nieodezwą się do niego do wtorku to ma gadać z księgową jak tą sprawe rozwiązać w stella jest jak w kurniku i dużo kasy się płaci a ja za 2 tyg tyle niepłacę u holendra co tam za tydzień najważniejsze że pracuje z polakiem co jest tu już 6 lat i pracuje z nami szef więc oki a nie jak w mrowizku pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
fifi - 2015-04-10 13:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam możliwość wyjazdu do Holandii przez GM do Sella podobno robota na mnie czeka wystarczy bym dojechał do środy i podpisał z nimi umowę.Dostane auto do dojazdów do pracy. Praca jest pewna już. Lecz mam dylemat bo kasa mała i nie wiem czy warto. I już sam nie wiem co mam robić... ma ktoś również taki termin wyjazdu ?
zdjecie uzytkownika
Lam - 2015-04-10 16:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pakujcie sie w Goodmorninga, sama zjechalam po 4 miechach bo traktuja ludzi jak smieci. Rysiu, Tomeczek i cala banda Rumuncow. Masakra. Zofia to przy nich lajcik. Ja pracowalam najdluzej w jednym zakladzie 2 tygodnie, bo potem szef zrezygnowal z Goodmorninga, bo sobie leca w kulki a nacpany Rysiek nie umie wyslac okreslonej liczby ludzi do roboty. Beda wszyscy powoli z nich rezygnowac bo strasznie duzo kasy sobie licza za uslugi, a pracownicy dostaja po 5 euro.
zdjecie uzytkownika
kaz.sko - 2015-04-13 14:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakaś kpina te biuro w Złotowie - pracują tam niedorozwinięci ludzie mysla że są bogami opowiadają pierdoły i specjalizują się w kłamstwie i obłudzie, a najlepsze jest w tym że jak byłem i rozmawiałem delikatnie mi zasugerowano że jak cos odpale to do pracy juz w nastepnym tygodniu pojadę to jakas kpina.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-04-17 12:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaz.sko - 2015-04-13 14:58:30]:
Osoba ktora pisała powyższego maila raczej ma problem ze soba. Jak mozesz kogoś tak obrażać i wyzywać od niedorozwiniętych ? Pracuję przez biuro w Złotowie 3 lata. Mam stała pracę i jestem zadowolony. Znam dziewczyny z biura w Złotowie ktore maja ogromną wiedzę i doswiadczenie. Wszystkie po studiach. Zawsze służą pomocą. Zastanów się co piszesz bo takie oszczerstwa są karalne. Jak masz odwagę pisać takie komentarze to się przedstaw.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-17 15:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez goodmorning pracuje już kilka tygodni. Najpierw wylądujecie w jakimś hotelu, prawdopodobnie na Stelli. Od razu lub po kilku dniach dostaniecie jakąś prace, na kilka dni lub dłużej. To zależy ile jest w tym czasie pracy. Warunki na Stelli są dobre. Nie ma co narzekać. Czy praca jest ciężka? Zależy gdzie pracujecie i dla kogo. Jak ktoś ma determinacje i przyjechał zarobić to zarobi. Śmiać mi się chce jak przyjeżdżają tu ludzie bez prawka i nie potrafią podstawowych słów po angielsku :O nawet liczyć do 10. Wiadomo, że tacy będą siedzieć na hotelu bo nikt takich nie chce do pracy a później narzekanie. Do tego ludzie prości, którzy nie potrafią się zachować, nie sprzątają po sobie, robią burdy, co drugie słowo to kur***. Robią nam kiepską opinie. Później takie zdanie o polakach. Czasami trudno się skontaktować z opiekunami(koordynatorami), ale da radę. Płacą co tydz. i raczej nie ma żadnych pomyłek w wypłatach. Wiadomo, że czasem się zdarzają ale wyrównują za tydz. Wypłaty na czysto ok 200-300 euro na tydzień. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Arczi - 2015-04-18 16:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest może wśród was ktoś kto wybrał się do pracy z tym biurem zaraz po szkole?
Chodzi mi o tych co chcą na studia zarobić. Jakie macie opinie na temat tego biura? Opłaca się je wybrać? Ew. jakie inne biuro możecie polecić lub coś doradzić?
zdjecie uzytkownika
kaz.sko - 2015-04-18 17:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2015-04-17 12:16:55]:
sorki ale nie będę wchodził z tobą w konwersacje wyrażanie opinii i swoich wrażeń z wizyty nie jest karalne a tak dodam od siebie powołujesz się że skończyłeś studia ale widocznie nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem po pierwsze a po drugie twoja reakcja świadczy że mogę nadal podtrzymać swoją opinie że uważacie się za bogów i traktujecie ludzi jak śmiecie jeżeli zabraniasz nawet na forum wypowiadać o swoich wrażeniach ze spotkania z tym biurem.To są moje wrażenia i moja opinia nie wymieniłem z imienia i nazwiska pracownika z którym miałem spotkanie, ale jak się domagasz to mogę w centrali przedstawić jak działacie i jak pracujecie na wizerunek firmy dla mnie to nie problem.Ciekawe co właściciele powiedzą na tego rodzaju zachowania pamiętaj kij ma 2 końce
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-04-18 19:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja chwalę sobie pracę w Goodmorning. Wyjeżdżam przez biuro w Złotowie i też złego słowa o paniach w Złotowie nie powiem. Fakt czasami realia o tym co mówią a tym co jest na miejscu w Holandii różni się ale w Nl traktują ludzi jak numer personalny. Tam jak ktos pojedzie w innym celu niż zarobkowy to robi wypad i stad te opinie negatywne. Często widzę syneczkow mamusi czy lalunie które mysla ze wyjada i swiat sie otwiera. Albo jedzie jakas sierota i nie umie się odezwać to sobie nie poradzi. W firmie Goodmorning jest dobrze ale trzeba walczyć o dobra prace i przestrzegać zasad.jak chcesz ściemniać to jedz do gdzie indziej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EXotic Green (Goodmorning)?
Zadaj pytanie