Profil firmy EXotic Green (Goodmorning)

EXotic Green (Goodmorning)

Złotów

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Dziapip 2016-03-29 19:09:18
PO tych opiniach nie wiem co mam robic,
Mam propozycje na wyjazd 4 kwietnia, jutro mam dostac szczegoły, naprawde jest tam tak kijowo?
1
mm 2016-03-30 22:48:16
Pracowałem w zeszłym roku przez goodmorning w LG FLOWERS i było całkiem dobrze, praca w sumie to nie za ciężka przy gerberach tylko gorąco na szklarni bo akyrat było to latem.
0
Hania 2016-03-31 14:05:51
Osobiście polecam, współpracowałam z nimi przez pół roku i byłam bardzo zadowolona,wypłata była wypłacana w terminie, warunki lokalowe ok, myślę, że jeśli się nie spróbuje to nie wie się co się traci.
0
kasia 2016-04-01 14:25:37
Jak z pracą w złotowie w odziale???Fajna robota na stanowisku biurowym???
0
tar 2016-04-02 19:47:26
chyba muszę Cię zmartwić @kasiu bo z tego co mi wiadomo to oni teraz nie prowadzą rekrutacji, nie wiem czy ten zastój jest spowodowany ale miejmy nadzieje, że coś niedługo ruszy
0
monia87 2016-04-20 13:57:39
Może Ja się wypowiem bo przez owa agencję pracowałam 3 lata, 3 lata temu:-)W firmie w której''się załapałam''akurat był nabór na stałych pracowników i z ok 30 osób wybrali 5 w tym mnie:-) W tej firmie'' przewineło'' sie multum ludzi a dużo z nich po prostu się nie nadawała do pracy a czasami potrzebowali tylko np ludzi na miesiąc i później zwalniali. Człowiek który chce pracować to będzie pracować, czasami ma na początku po górkę bo np.nie może się wkręcić do żadnej stałej pracy a się stara to nie jego wina tylko może akurat pracodawca potrzebuje kogoś tylko tylko na parę dni. Wypłaty były na czas a warunki mieszkalne ogólnie nie najgorsze w zależności gdzie: od super warunków z własnym pokojem, internetem, kuchenką itd do słabych warunków. Jednak najgorsi są lokatorzy. Zdarzają się złodziejstwa, pijaństwo, narkomania jak wszędzie ale z tym też sobie mozna poradzić jak się chce. Pozdrawiam wszystkich chcących pracować przez tą Agencję i Ja polecam.
0
damo 2016-04-24 17:52:17
witam, a jak to wyglada dalej z kontraktem po 2 latach w good morning??
0
HGWXIX 2016-04-28 22:22:26
Właśnie trzeba tutaj o nich powiedzieć prawdę, i to ja razem z wieloma innymi oszukanymi przez tą firmę robimy. Ta firma powinna być już dawno zamknięta a personel odbywać karę więzienia ( i to długą ) i płacić każdemu oszukanemu grubą forsę. To forum to nie jest po to aby przycwaniakować i powiedzieć jak to u nich fajnie. Tam nie jest fajnie. To zwykły obóz pracy gdzie jesteś tylko numerem SOFI za który biorą kasę. Ale jednocześnie nie dają nic w zamian.
1
Jabalga 2016-04-28 22:24:47
Tak zrobią abyś zaczynał od początku.
2
e 2016-05-02 21:03:03
@hghweim nie zgadzam się , jest na tyle dobrze że nawet nowe rekrutacje są
0
HGWXIX 2016-05-04 18:24:48
A potem co spokojniejszych odsyła się bo przyjechali nowi i trzeba gdzieś ich upchnąć.
1
max 2016-05-05 12:40:47
HGWXIX' jak to przeciez skoro podpisuja z ludzmi umowe to chyba ot tak sobie nie moga zerwać nagle umowy bo im sie nie podoba, że człowiek jest spokojny, To jakaś bzdura chyba o czym piszesz.Widzialm ogloszenie na pracownikow fizycznych teraz do Bredy
0
Kels 2016-05-05 14:31:10
Witam Serdecznie!
Czy mógłbym prosić o telefon do kogoś kto jest tam obecnie w pracy lub wrócił? Bardzo mi zależy na kontakcie w tej sprawie
1
byłem - widziałem1 2016-05-11 16:55:32
witam,
Ostrzegam wszystkich, którzy zastanawiają się na tą agencją.
Opiszę historię swoją i swojej dziewczyny jaka spotkała nas w kwietniu.
Po wysłaniu aplikacji do pracy zadzwoniła do nas pani Aleksandra Sz. z biura w Złotowie.
Porozmawialiśmy przez telefon, poprosiła o dosłanie dokumentów i zapewniła, że znajdą dla nas jako pary pracę i się będzie kontaktować. Dosłaliśmy wszystkie niezbędne dane i czekaliśmy.
Po paru dniach dostaliśmy telefon, że jest dla nas praca. Dla mojej dziewczyny przy chryzantemach, dla mnie w tej samej fabryce prace produkcyjne.
Firma miała się znajdować ok 1,5km od Stella Maris - ich ośrodka w którym Pani Aleksandra Sz. zapewniła,że dostaniemy własne jednopokojowe mieszkanie z łazienką i aneksem. Dodam, że informowałem właśnie, że bardzo nam na tym zależy aby nie dzielić z nikim mieszkania i łazienki. Pani kolejny raz potwierdziła, że nie ma problemu. Wysłała mi nawet link do strony gdzie były zdjęcia takich własnie pokoi.
Jeśli chodzi o zarobki to powiedziała, że po potrąceniu kwoty za mieszkanie, dojazd do pracy i ubezpieczenie będzie to 6 euro netto za godzinę, chyba że będziemy pracować też nadgodziny to wtedy więcej.
Zgodziliśmy się, mieliśmy czekać na telefon kiedy mamy wyjechać.
Za kolejne kilka dni znów zadzwoniła i powiedziała, że praca się zmieniła na pracę przy warzywach, segregacja pomidorów, ogórków itp. Trochę dalej bo 7 km od Stella Maris ale wszystko pozostałe bez zmian. Praca od poniedziałku.
Ustaliliśmy,że dotrzemy tam we własnym zakresie w sobotę, podpiszemy umowę i zaaklimatyzujemy się.
Wysłała dane adresowe.
Dotarliśmy na miejsce w sobotę ok 14. W Stella Maris byli trochę zaskoczeni naszym przybyciem i na początku nikt nic nie wiedział. Po paru minutach okazało się, że tam na pewno nie będziemy mieszkać i mamy jechać 50 km pod Rotterdam, tam mają mieszkania w blokach. Jak powiedziałem, że ustalaliśmy coś innego to odesłali nas do sławnego na tym forum koordynatora Ryszarda, który z cynicznym uśmiechem powiedział, że zawsze najpierw przysyłają do Stella żeby podpisać umowę itp a na miejscu dopiero rozsyłają dalej. Odesłał nas na portiernie żebyśmy podpisali umowy, ale my nadal drążyliśmy - czy będziemy mieszkać sami - chłopak który miał z nami podpisać umowę powiedział że nie może nam tego obiecać, jak zapytałem jaka to praca - do końca nie wiadomo jeszcze. Na pytanie dlaczego nie ma w umowie stawek za godzinę itp powiedział,że u każdego pracodawcy są inne i dlatego nie mogą mieć wpisanych.
W umowie były informację, że: jest na rok i w ciągu roku muszą zapewnić 520 godzin pracy (tylko !)
pracodawca może w każdej chwili zmienić warunki umowy bez naszej zgody,
umowa jest w języku polskim dla nas i w holenderskim dla nich i w razie różnicy w tłumaczeniu brana pod uwagę jest ta holenderska (!)
każą podpisać umowę na mieszkanie zanim je zobaczysz a koszt miesięczny dal pary to 760 euro!
Po przeczytaniu tego wszystkiego powiedziałem temu z recepcji, że nie podoba mi się ta umowa to mi odpowiedział, że u nich i tak nie jest tak skomplikowana jak w innych agencjach.
Zabraliśmy te papiery, wsiedliśmy w auto i wróciliśmy do Polski.
Moim zdaniem Ci co dojadą tam ich transportem są skazani na męczarnie tam bo bus ich wysadzi na wiosce i zanim się zorientują, że to co obiecują w Polsce to oszustwo to już nie mają jak wrócić.
Dla niedowiarków mam skan umowy, bo to nie wszystko co w niej się znajduje.
Jedyne co ich chroni to to, że część informacji mówią przez telefon żeby ich potem nie zaskarżyć.
Nie polecam nikomu.
0
Janek 2016-05-16 17:19:42
Wyslij skan umowy .marcinbeat@gmail.com
0
Home 2016-05-16 19:08:05
Witam. Mam zamiary wyjechac 25 do Holandii co mysliscie o tej firmie ?
0
perla 2016-05-16 21:50:20
Witam wszystkich zainteresowanych praca ,za pośrednictwem goodmorning.
Po mimo kilku pozytywnych komentarzy i tak nie dam się przekonać ,ze tam jest fajnie , kilka dni temu podpisałem umowę o prace (miejscowosć złotow) i zakwaterowanie w Holandii w pensjonacie Stella Maris. A mianowicie mieliśmy pracować przy papryce tak jak zagwarantowało nam biuro w Złotowie , mieliśmy mieszkać w 2 lub 4 osobowym pokoju z kuchnią i łazienką , miało być to bardzo czyste mieszkanie lecz z tego co sie okazalo po przyjezdzie do Stella Maris był to bardzo brudny i zaplamiony box oddzielony od innych kotarą.
Powiadomieni bylismy też o szkoleniu które miało się odbyć po zjechaniu się wszystkich busów lecz nic z tego !. zamiast tego odbyło się 5 minutowe spotkanie , ze sprzątaczką która poinformowała nas o wszystkich kruczkach ktore zataiło biuro w Zlotowie. Np : 90 euro za pakamere tygodniowo + 18 euro za ubezpieczenie tyg + 30 euro mies za parking + 50 euro za karte służącą do otwierania pomieszczeń + opłata za internet który i tak nie działa. Z góry dziękuję wszystkim , za przeczytanie mojej opinii na temat tego ''biura pracy '' Goodmorning i szczerze nie polecam tej firmy nikomu chyba , że jest ktos aż tak zdesperowany i na dodatek ma zamiar pogorzyc swoja sytuacje. Odradzam i pozdrawiam .
1
byłem - widziałem 2016-05-18 12:26:16
proponuję zgłaszać te nieprawidłowości i oszustwa do: Inspekcja Spraw Społecznych i Zatrudnieni pod linkiem: h( usunięte przez administratora )
Im więcej dostaną sygnałów tym większa szansa, że to się skończy.
pozdrawiam
1
pablo 2016-05-20 19:01:25
nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupot
0
Anna 2016-05-21 19:49:45
Śmiech, a nie firma. W Polsce obiecują gwarantowanie 30parę godzin pracy tygodniowo. Efekt? przez 3 miesiące pracowałam łącznie 14 dni! Co dzień jeszcze musiałam dzwonić i prosić o pracę, a oni kazali tylko czekać... Strata czasu i pieniędzy! Gwarantowane łóżka? pewnie! takiego brudu dawno nie widziałam, a w krótkim czasie od tych materacy wylądowałam u ginekologa i znów wykładałam pieniądze jakich nawet nie zarobiłam...generalnie żal, a tak mieszkanie w domkach letniskowych w zimie też jest jakimś nieporozumieniem i jeszcze pilnowali by za dużo nie grzać... w biurze kłamią, a ja już nigdy przez żadną agencję nie jadę. wyjechałam na własną rękę i jak znasz język,czy same podstawy to polecam. Mam stałą pracę, czyste i ciepłe mieszkanie i żadnych chorych umów i warunków.
0
Kris 2016-05-23 17:30:24
To co piszę ten Pan to jest święta prawda , obiecują a nic z tego nie wynika. Robią z ludzi idiotów , którzy przyjeżdzając busem są skazani na warunki , które bym najgorszemu wrogowi nie życzył . Dokładnie co do umów , to umowa Polska jest zupełnie inna jak Holenderska a brak stawek w tych umowach jest karygodne i to jak piszesz głupi uśmiech Rysia, że każdy pracodawca płaci inaczej , ludzie pomyślcie co robicie , to są sami oszuści . W Złotowie mówili o stawkach zupełnie innych a na miejscu są inne , jak tak można ludzi oszukiwać. Oni trafią jeszcze na swoich. Dobry adwokat i ten śmieszny goodmorning zamknie na zawsze.
0
Kris 2016-05-23 17:34:45
Mogłeś ich nagrać , wtedy masz twarde dowody i na pewno zbierzesz sporo ludzi, którzy chętnie się dołączą do pozwu zbiorowego przeciwko oszustą i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wyślij mi numer tel , to się zgadamy i coś w końcu zrobimy, aby dalej nie oszukiwali ludzi
0
byłem - widziałem 2016-05-24 20:19:23
odezwij się na mail bylem.widzialem@onet.pl, pomyślimy co można im zrobić.
Na tą chwilę ich umowę polską i holenderską przegląda znajomy prawnik.
Już samo to, że nie ma w niej stawek jest podobno w polskim prawie złamaniem przepisów.
Proponuję żeby każdy oszukany się skontaktował mailowo, policzymy ile nas jest i pomyślimy co dalej.
0
Izolda93 2016-05-24 22:55:39
Nierozumiem czemu tak wiele ludzi narzeka na firme Goodmorning ja pracowałam tam przez 2 lata wyjechałam 18.04.2014 pracowałam na szklarni przy kwiatach w wieku 21 lat za 40h miałam na reke 174 euro gdy po 3 miesiącach praca się skończyła (był piątek) to dostałam kolejną prace (w poniedziałek)na piekarni i tam spędziłam do końca mojej pracy w firmie i stawka rosła co 6 miesięcy mieszkanie zaczełam od piątki na Zwindrecht i potem dostałam dwuosobowe z narzeczonym a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe dla mnie b.dobre bo każdy ma tak jak dba kordynatorzy ??? jak na moje relacje to okybo jak potrzebowałam czegoś to załatwione wypłaty wpływały na moje konto nawet po miesiącu zakończenia pracy i polecam barrdzo są o wiele gorsze agencje wiem z własnego doświadczenia.
0
Izolda93 2016-05-24 22:56:29
Nierozumiem czemu tak wiele ludzi narzeka na firme Goodmorning ja pracowałam tam przez 2 lata wyjechałam 18.04.2014 pracowałam na szklarni przy kwiatach w wieku 21 lat za 40h miałam na reke 174 euro gdy po 3 miesiącach praca się skończyła (był piątek) to dostałam kolejną prace (w poniedziałek)na piekarni i tam spędziłam do końca mojej pracy w firmie i stawka rosła co 6 miesięcy mieszkanie zaczełam od piątki na Zwindrecht i potem dostałam dwuosobowe z narzeczonym a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe dla mnie b.dobre bo każdy ma tak jak dba kordynatorzy ??? jak na moje relacje to okybo jak potrzebowałam czegoś to załatwione wypłaty wpływały na moje konto nawet po miesiącu zakończenia pracy i polecam barrdzo są o wiele gorsze agencje wiem z własnego doświadczenia.
0
byłem - widziałem 2016-05-25 10:14:03
jak widać na tym forum jest kilka (zaledwie) osób które mają dobre wspomnienia. Szkoda, że wszystkie te opinie są o tym, że kiedyś było ok, nie ma ani jednej osoby, która jest na miejscu tam i twierdzi, że teraz jest ok.
Widocznie się drastycznie pogorszyły warunki.
P.S ja też bym był zadowolony z 174 euro na tydzień, mimo że w Złotowie obiecują 240 euro, ale nikt na miejscu nie był w stanie zapewnić że będziemy mieć te 40 godzin tygodniowo i nie było ani słowa o wynagrodzeniu w umowie.
0
monika 2016-05-25 11:20:42
Czy jest teraz ktoś przez tą firme w Holandii ?
0
Piotrek 24 2016-05-25 22:49:04
Ja jestem już drugi tydzień ;) nie narzekam
0
Piotrek 24 2016-05-25 22:52:13
Mój mail: trawolta11@wp.pl ;) jestem w Stella Maria drugi tydzień ,pracę mam od poniedziałku do piątku ;) dobry pokój i czekam na pierwsze przelewy
0
Izolda93 2016-05-26 00:18:07
Słuchaj ja skończyłam prace w lutym b.r. i naprawdę polecam te firmę sami z narzeczonym staramy się o powrót do Goodmorning i znam wiele osób które nadal pracują dla tej firmy.
0
Izolda93 2016-05-26 00:26:48
Moim zdaniem jest bardzo mało pozytywnych opinii bo piszą to osoby które nie spróbowały pracować albo ważniejsze było co innego niż praca.I myślę że wszyscy wiedzą o co chodzi ponieważ HOLAND to bardzo wolny kraj i wiele rzeczy jest tam na legalu.
0
bylem - widzialem 2016-05-26 10:45:22
Nie sprobowalismy bo skoro ktoś jest oszustem od samego początku bo inaczej nie można tego nazwać to doszedłem do wniosku, że będzie tylko gorzej. Nie zależało mi na niczym innym jak tylko pracy właśnie.
P.S skoro było tak super to po co wracałas a teraz piszesz ze się staracie o wyjazd?
0
bylem - widzialem 2016-05-26 10:52:56
I jeszcze jedno, kilka postów wcześniej piszesz ze byłaś 2 lata od kwietnia 2014, teraz ze wrocilas w lutym b.r. Nie wygląda to wiarygodnie.
0
Em 2016-05-28 09:48:55
i jak praca daj znac
0
michał 19 2016-05-28 15:14:00
witam serdecznie nie polecam tej firmy oszukuja na zarobkach mieszkania to chlew na temat tej firmy i mieszkan na temat solarispow oszukanych zapraszam na mojego fejsa Michał Aristow Kraczki i tam obejrzycie jakie sa warunki i zobaczycie oszukane solarisy przez tą firme ni9e polecam pozdraiweam
1
gentry 2016-05-29 20:32:43
w Want 2work gliwice też płacisz za sofii i mieszkasz w syfie w którym szczury wieją hee hee hee to w AB w Action przynajmniej myszy biegały to oznacza że warunki były przyzwoite hee hee hee ???
1
HGWXIX 2016-05-30 07:36:45
Jeden pies. Holandia powinno za te agencje iść pod wodę.
2
Jabalga 2016-05-30 07:40:28
Są tacy co pracowali, nikt nie jarał ani nie chodził nachlany. To wina agencji i tyle.
1
Adrian 2016-05-31 09:11:46
Goodmorning jest spoko. Jedyny problem to ze z automatow na stelli zamiast Lechow wypadaja Ciuki. Trzeba koniecznie rozwiazac ten problem.
1
gentry 2016-05-31 20:24:37
Ale wtedy gdzie byśmy pracowali my Polacy ,może w Australii hee hee hhe hee???
0
mąż kaśki 2016-06-04 21:22:04
a skoro już tak międzynarodowo jest w tej firmie to mam takie pytanie - bo chcę żonę wysłać do Etten Leur do pracy jako Międzynarodowy serwisant inżynierii elektrycznej - czy musi znać dobrze język?
0
Medewerker 2016-06-14 10:55:34
Witam chciałem sie z wami podzielić opinią na ten temat GOODMORNING Tutaj nie moge sie zgodzić z wszystkimi ludzmi ktorzy wyjechali do pensjonatu Stella Maris i maja takie odczucia >Prawda jest taka ze niektorzy naprawde sie nie nadaja do pracy a niektórzy maja zbyt wysokie aspiracje naucz sie jeden z 2 gim jezyka i potem wyjedz a sa tacy ze nawet angielskiego nie znaja (Podstaw_) a ze tam przyjezdzaja ludzie rowniez z Rumuni gdzie biegle znaja jezyk angielski to o czym wy chcecie sie z nim dogadac . Nawet do pracy rano nie pojedziecie bo sie nie dogadacie w sprawie wyjazdu do pracy autem słuzbowym i musza to zalatwiać inni A co do koordynatorow to nie mam zastrzezen ja tam mialem prace caly czas pracowalem nawet w świeta itp Generalnie polecam prace poprzez to biuro jeśli chcesz pracować
0
pola 2016-06-14 16:01:55
no ale teraz chyba już lepsze są oferty jeśli chodzi o sam wyjazd no nie? Bo chodzi mi o prace jako Pracownik sezonowy konkretnie w okolice Etten Leur.
0
Medewerker 2016-06-14 16:33:47
Tak teraz maja oferty napewno musisz sprobować a czy akurat okolice Etten Leur nie wiem Swoja drogą znam Etten mieszkałem tam jakiś czas:)
0
tyrion 2016-06-14 17:45:09
potwierdza, w Etten- Leur potrzebny pracownik sezonowy - podobno nawet zapewniaja dojazdy do pracy na miejscu
0
ed 2016-06-17 20:38:00
@tyrion ale o jakiej ofercie piszesz? ja widze ze teraz suzkja na stanowisku Au Pair oferuja możliwość poznania nowego kraju i jego kultury, wyżywienie i mieszkanie za darmo + kieszonkowe miesięczne, czas pracy od około 12.00 do 17.00 , czasem wieczory .
0
Anonim 2016-06-25 21:04:11
Witam ,przebywam na Stelli i powiem wam szczerze ze juz prawie dwia miesiące pracuje i mam dobra prace, od początku dostałem dobry pokój a pieniądze sa na czas wiec nie moge narzekac , oczywiscie jest prawda ze niektórzy musza mieszkac w gorszych warunkach na tak zwanej ,,szkole" lecz w tego co wiem to krótko po w tygodniu sa przeprowadzki wiec pokoje sie zwalniaja, jesli ktos przyjechał z luksusów to bedzie mial kilka dni szkole przetrwania ale jakos da sie tam zyc, nawiązujac do tematu Ryśka to nie rozumiem problemu , zawsze pomaga choć wiadomo nie zapamieta kazdego problemu jesli jest tu tyle ludzi, poprostu trzeba chodzić i sie przypominac , a z drugiej strony pisze tez do tych co pisza glupoty, pamietajcie ze wy tworzycie ta firme i opinia jest tez dzięki wam no bo przeciez jest tu tyle patologi co nie umieją nic robic bo w polsce mama dawala to sie dziwia ze roboty nie ma , a z drugiej strony co sie dziwic jak pelno alkoholików tu przyjezdza i mysla tylko o tym by pic a pozniej cos wciagnać do nosa a rano ledwo to samochodu moga wejsc , jest wiele normalnych ludzi ale przez wielu idiotów robi sie taka atmosfera ze koordynatorzy tez maja dosc sluchania kazdego błachego problemu , przed wyjazdem zastanow sie czy jedziesz pracowac czy na wakacje bo jesli pracowac to mysle ze zarobisz i cos odlozysz no i nie mówie zebys był lub była abstynentem bo sam tez pisze to teraz a obok mam piwo :D mam radę dla firmy goomorning , wprowadzcie jakis test na inteligenje przy podpisywaniu umowy za astmosfera na stelli bedzie miła :) Na koniec chce pozdrowić Panią Maje , która jest przesympatyczna kobietą :)
0
kama 2016-06-25 21:06:36
jak widzę zatrudniają około 1500 zmotywowanych pracowników w różnych sektorach a tu znaklazł się ktoś naprawde zadowolony, pozdrawiam cię anonim gorąco:*
0
mika126 2016-06-27 07:04:46
Witam, wybieram się na okres wakacyjny do pracy w Holandii. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jakim terminie otrzymuje się pierwszą wypłatę? jakie są koszty utrzymania tam na miejscu? ile wziąć na początek ze sobą pieniędzy?
1
golem 2016-06-27 10:16:59
a ktoś się może orientuje dlaczego zmienili nazwę z Exotioc Green na Goodmorning właśnie?a jak chcesz poznać najlepiej odpowiedzi na pytania które zadałeś to polecam ich portal mymorning albo skorzystać z opcji ze biuro ma swoje call center służące pomocą
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)