Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EXotic Green (Goodmorning)

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Pracowałeś w firmie EXotic Green (Goodmorning) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pałka Zapałka - 2015-04-29 21:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No to fakt prawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kto tam był to wie dokładnie o czym piszę. Dziwię że że to biuro ma jeszcze certyfikaty. A może już nie ma. Kto wie. Ale ogólnie nie polecam, chyba że masz znajomości w biurze w Holandii lub którymś biurze w Polsce. To wtedy może nie pojedziesz siedzieć i patrzeć tygodniami czy łaskawie będziesz na liście.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2015-05-06 13:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Thomas - 2015-04-01 06:41:54]:
Cześć, możesz mi pomóc ,dostałam propozycję pracy przez tę agencję do przetwórni ryb, co o tym myślisz?Aneta
zdjecie uzytkownika
maria.13 - 2015-05-07 19:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam !
Ja tez wybieram sie na ryby i chcialabym dowiedziec sie cos wiecej o tej pracy, jesli byles, bylas napisz mi prosze czy ciezko, co konkretnie sie robi, jak z godz i ile za godz. daja, co z atmosfera w pracy itd.Dziekuje bardzo za wiadomosc. Pozdrawiam maria.piotrowska13@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-05-08 13:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W złotowie co jakiś czas panuje super akcja: dziewczyny piszemy pozytywne komentarze! Skad wiem? Moze to bardzo niegrzeczne ale stalam pod drzwiami i podsluchalam. Oczywiscie zawinelam sie i poszlam, bo co mozna sadzic o takiej firmie
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-05-13 15:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam potrzebuje opini o firmie goodmoring sobote mam wyjazd
zdjecie uzytkownika
beti - 2015-05-14 10:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
firma Gooodmorning to jedna wielka pomyłka... okradają ludzi jak się tylko da. Kłamią , oszukują i wpowadzają w błąd ludzi a najbardziej tych nowych ,którzy nie są niczego świadomi. Praca nigdy nie jest pewna , rzucajato tu to tam i nie ma co liczyc na godziny, a.jeśli chodzi o mieszkanie to to najpierw 2 dni w luksusie zeby zachęcić do pracy a potem męczarnia na jakiejs spelunie z patologią. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-05-20 16:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bardzo nieprzyjemna agencja, fałszywi i nieuprzejmi ludzie w biurze w Złotowie, szczerze nie polecam.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-05-20 19:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,pani w biurze w Olsztynie obiecywala góry,dobre zarobki itd,jak do niej zadzwonilem to niedosc ze byla bardzo wulgarna,bełkotala cos moze nawet pijana to powiedziala ze mam se radzic sam oni sa tylko posrednikami.
zdjecie uzytkownika
Marcin88 - 2015-05-25 09:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miesiąc temu wyjechałem przez Goodmoring i jestem póki co zadowolony. Mam godziny, pracauję na pakowaniu owoców i warzyw. Mieszkam na Stella Maris w Welberg- bardzo ładne mieszkanka- trzeba dbać- bo jest to sprawdzane. Przelewy mam 250e na tydzień. Mi się udało, tylko tyle mogę powiedzieć. Ja złego słowa na agencję nie napiszę- jak się coś zmieni dam Wam znać. POZDRO!
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-05-27 12:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam, czy na wszystkich lokacjach jest internet czy tylko na stelli? :/
zdjecie uzytkownika
rrrrrrrrrr - 2015-05-29 08:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te 250 e przy ilu godzinach pracy miała
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-05-29 10:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyzej ktos napisal ze biuro w Zlotowie to jedno wielkie g... Zgadzam sie :) ! Pani Kasiu, wiem ze Pani to czyta - zycze powodzenia w szukaniu po 30 ludzi na wyjazd bo nikt nie bedzie chcial jechac jak sie takie pierdoly opowiada! Klamstwo i zarobek tanim kosztem - brawo!
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-05-29 22:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monika - 2015-04-18 19:20:42]:
Co ty chrzanisz? Tam dobrze ma tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przydupas, ku**a i donosiciel. No i personel mający zadanie ciebie omotać. Ale pewnie należysz do personelu, tylko oni i te 4 kategorie się w taki sposób wypowiadać pozytywnie mogą.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-06-06 20:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, w zeszłym tygodniu przyjechałem z Holandii po 3 tygodniach pobytu tam przez firmę GM. Nie polecam tej firmy. Uzasadnienie:
- koszt przejazdu do Holandii - 350 zł busem, który wyglądał jak by dzień wcześniej przewożono w nim kartofle;
- na miejscu w hotelu Stella Maris dowiedziałem się, że umowa podpisana w Polsce w biurze tam w Holandii się nie liczy i mogę sobie nią tyłek podetrzeć;
- codziennie musiałem prosić się o pracę, bo gdybym siedział i czekał aż mnie gdzieś wyślą, to pewnie bym się nie doczekał,
- konsekwencją mojego codziennego upominania się o pracę było to, że przydzielali mnie do najgorszych robót;
- 90 euro / tygodniowo wynosi opłata za pobyt w hotelu, gdzie powiedziano nam, że wi-fi i tv kablowa (satelita) jest wliczona w tę opłatę, po czym okazało się, że dodatkowo z tygodniówki nam to odciągnięto;
- odciągane jest ubezpieczenie które tygodniowo wynosi ponoć 10 euro, ale mi z ostatniej tygodniówki odciągnięto 17;
- niby GM zapewnia transport do pracy i z pracy, ale odciągają po 6 euro / tygodniowo z wypłaty za to, że cię wożą - śmiech na sali;
- wyżywienie we własnym zakresie trzeba sobie zapewnić, a wiadomo tam drogo, więc żeby tam pojechać trzeba ze sobą wziąć "trochę" gotówki;
- po 3 tygodniach przeniesiono mnie z hotelu na domki, do innej pracy, na następny dzień po pierwszej przerwie powiedziano mi, że pracy jednak nie ma i mam wracać do kraju - na własny rachunek i transport też samemu trzeba sobie zorganizować. Wyglądało to tak, że żona w Polsce dzwoniła po firmach transportowych, szczęśliwym trafem udało się w ten sam dzień zorganizować busa, za który zapłaciłem już w Polsce, gdyż zostałem tam bez pieniędzy - koszt podróży powrotnej - 300 zł
Przelewy na konto owszem są, ale z tego co zarobiłem połowa jest odciągana i odliczane są jakieś dziwne opłaty, kwit z wypłatą jest w języku holenderskim, trzeba siedzieć z tłumaczem google, żeby w ogóle wiedzieć o co chodzi, podsumowując - nie wiem czy pokryją się wszystkie wydatki jakie poniosłem, żeby w ogóle z tej firmy pojechać.
zdjecie uzytkownika
StasiDDR - 2015-06-06 21:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Marek - 2015-06-06 20:15:56]:
Współczuję ci. Ale tak ta agencja działa. Mnie spotkało coś podobnego.
zdjecie uzytkownika
Majek - 2015-06-12 11:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Również odradzam tą firmę.
Z pracą jest ciężko, trzeba się prosić... Ludzie przyjeżdżają i nie mają ani zakwaterowania zapewnionego ani pracy (zdarzyło się, że ludzie przyjechali i po prostu nie było dla nich miejsca na nocleg).
To co panie ze Złotowa opowiadały to jedna wielka bujda. A jak jest się na miejscu i próbuje coś z nimi załatwić to umywają rączki i kierują do biura w Etten.
W gwarancję dojazdu z pracy i do pracy też nie wierzcie bo z tym jest wielki bajzel i kompletny brak organizacji (trzeba się prosić by łaskawie ktoś cie odebrał z pracy, czasami czekać nawet godzinę lub dwie na transport).
Są lepsze agencję, tą zdecydowanie odradzam.
zdjecie uzytkownika
suomi - 2015-06-18 09:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co czytam wszyscy są niezadowoleni, bałagan i syf, brak pracy - czyli nie jest dobrze. Koleżanka mi poleciła tą agencję i mówiła, ze wszystko jest, zakwaterowanie, pomoc z dokumentami, praca, dojazdy. Teraz po przeczytaniu komentarzy mam ogromne wątpliwości bo nie chcę się władować na minę.

Czy ktoś z was poleca jakąś inną dobrą agencję pracy?
zdjecie uzytkownika
Majek - 2015-06-19 17:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja nie wierzyłam w opinie o tej agencji ponieważ też miałam tą agencję z polecenia no i uwierzcie mi, nie przekonujcie się na własnej skórze, ta agencja jest po prostu beznadziejna.
A pozytywne opinie potrafią o nich wyrazić tylko ludzie którzy pracują tam od dłuższego czasu i nie mają nic wspólnego od syfu który tam jest dla nowych pracowników
zdjecie uzytkownika
jan 3 waza - 2015-06-21 19:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem w sezonie 2014, przyjechałem w piątek w poniedziałek zacząłem pracę, w dniu przyjazdu byliśmy w urzędzie złożyć wniosek o sofi, stella ogólnie spoko tyle że jak się zaczyna sezon to upychają ludzi, w pokojach max 2 osobowych mieszkają 3, w 1 osobowych mieszkają 2, ludzie którzy tam pracują to debile, może był jeden z którym się dało porozmawiać, praca przez większość sezonu 48-53 godziny netto co tydzień około 350E, ale to zależy gdzie się trafi na jaką pracę, no i biuro nie wypłacało nadgodzin chociaż w Polsce powiedzieli co innego, z hajsem nie było problemów nigdy, ale ogólnie to nie ma sensu przed przyjazdem się ich słuchać gdzie się jedzie bo i tak można trafić gdziekolwiek, po przyjeździe na stelle mogą powiedzieć żeby się nie rozpakowywać bo Cię zaraz przeżucają w inne miejsce, są prace lepsze i gorsze(nie ma chyba gorszej niż trzepanie worków), wydaje mi się że trzeba mieć trochę szczęścia i napewno chcieć pracować, najwięcej narzekają Ci co mają dwie lewe ręce i nie wiem czego się spodziewali za granicą, co do ogólnej oceny to nie wiem bo nie pracowałem w innych agencjach, sama Holanida i miasteczko gdzie się znajduje stella w porządku, ludzie też, tyle że się nazjeżdżało za dużo Januszy i Andżeli (no i romków)
zdjecie uzytkownika
jan 3 waza - 2015-06-21 19:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jan 3 waza - 2015-06-21 19:09:02]:
ludzie ( usunięte przez administratora ) - chodziło mi oczywiście o obsługe/recepcje stelli :) którzy nie wiem po co tam są
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2015-06-22 11:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Good Morning to totalna porażka! Tak, jak już zostało napisane: ściągają ciągle nowych ludzi na hotel, gdzie nie ma miejsca, więc upychają przyjezdnych "na szkole"- wygląda to jak w szpitalu polowym: łóżka oddzielone zasłonami... Panie w Złotowie opowiadają piękną historię o pracy, dobrych warunkach itd. a po przyjeździe dowiadujesz się, że to co panie w biurach opowiadają to jest jedna wieka ściema i mówią o tym otwarcie nawet sami koordynatorzy. Generalnie ludzie są upychani na hotelu i traktowani jak bydło. Nie licz na stałą pracę, mieszkanie czy ilość przepracowanych w tygodniu godzin. Ludzie są rzucani w różne miejsca, pracują po 2-3 dni w tygodniu (jak truj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cichociemnemu pracownikowi biura, którego imię zaczyna się na R...) a nawet mniej lub nie pracują wcale. Nie wiem po co cały proces rejestracji na stronie, wysyłanie dokumentów itd. skoro na miejscu przydzielają Ci całkiem inną pracę niż oferta, na którą aplikujesz,w zależności od zapotrzebowania. Była raz taka sytuacja, że przyjechała koordynatorka, więc pani na recepcji robiła łapankę przy wejściu i kto nie miał aktualnie pracy miał zostać na "spotkaniu". Wyglądało to tak, że koordynatorka przepytała obecnych ze znajomości angielskiego, Ci, którzy nie umieli mieli iść na kwiaty (oczywiście nic takiego się nie stało), bo ona szukała osób ze znajomością języka na magazyn. Niektórzy czekają na powrót z pracy po kilka godzin, są też sytuacje, w których rano wpada ktoś do pokoju i mówi, że za 5min. masz jechać do pracy.
Good Morning bazuje na dobrych opiniach pracowników, którzy pracowali tam wcześniej, kiedy biuro nosiło nazwę Exotic Green. Sama zmiana nazwy jest zastanawiająca, oznacza to, że firma miała problemy, bądź zwyczajnie robiła przekręty- jak w tym przypadku.
NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ, nie słuchajcie pochlebnych opinii tych, którzy pracują tam już dłużej, bo Wy jako nowi pracownicy po przyjeździe zastaniecie to, co zostało wyżej napisane.
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-06-23 07:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Oszukana - 2015-06-22 11:28:13]:
Sama prawda. Szkoda, że ludzie nie zbiorą się i nie zrobią porządku z tymi złodziejami pozwem zbiorowym. Tyle zeznań i popłyną.
zdjecie uzytkownika
beeny - 2015-06-24 14:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SHEPA FORCE byłem przez goodmorning to shepa jest 10000 razy lepsza jak tam pani beti na stelli żyje jeszcze dalej ma opryszczke po lodach?? pozdrawiam obóz pracy na stelli
zdjecie uzytkownika
beti - 2015-06-25 01:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [beeny - 2015-06-24 14:09:32]:
lol to ona jeszcze nie na emerycie
zdjecie uzytkownika
beeny - 2015-06-25 14:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dalej lachu ciągnie aż jej opryszczka wyskakuje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EXotic Green (Goodmorning)?
Zadaj pytanie
alert