logo EXotic Green (Goodmorning)

EXotic Green (Goodmorning)

Złotów

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Mati 2017-05-04 18:20
Ludki złote,ilu z nas w potrzebie pracy podaje wszystkie newralgiczne dane osobowe.
Też podawałem: prosimy w celu dokończenia rekrutacji wysłać skan dowodu,sofi,nr konta.
A po otrzymaniu dokumentów,kontakt się urywa bo pracodawca się rozmyślił.

Każdy może dawać lipne ogłoszenia a pózniej sprzedawać nasze dane osobowe.
Jest praca? ok,proszę o przesłanie umowy,wraz z gwarancją godzin i stawką oraz terminem rozpoczecia pracy.Wtedy mogę rozmawiać,w ciemno to sobie sami skanujcie.
3
mlody90 2017-05-04 18:21
Hej a na hotelu stella maris bylo ok czy omijac ? I praca byla na produkcji czy na szklarni ?
Ponek 2017-05-11 08:47
Interesuje mnie praca w okolicach Bredy ale jakie to są prace?
HGWXIX 2017-05-14 10:53
Powiem to samo co 99% ludzi co tutaj piszą. Firma oszukująca ludzi. Obiecują pracę - często zaklinając się na wszystkie świętości, że nie na szklarni, a potem na Stelli w Welbergu dowiadujesz się, że trafiasz właśnie na szklarnię. Firma nie potrafi załatwić pracy ludziom - tak jak w kilku przypadkach - 3 tygodnie pobytu i tylko 6 dni pracy ( a potem odesłanie - klienci nie byli zadowoleni - przepraszam to agencja towarzyska czy co? ). Co do pokoi - może i są w hotelu ładne, ale to dalej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny. Ciągłe przenoszenie z pokoju do pokoju. Wizyty personelu kiedy "mieszkańców" nie ma w pokojach. Raz akurat w dniu wolnym trafili na mnie, i szybciutko pani z recepcji opuściła pokój. Problem też jest z tym, że ciągle są alarmy p-poż. w hotelu. Ale to akurat nawet nie problem z tym, że ktoś naprawdę coś przypalił, tylko po prostu gdzieś jest przycisk do tego i ktoś się musi tym bawić. Bez względu na porę dnia.
3
Do Holandii 2017-05-14 18:59
Czy wybiera się ktoś w maju??
Daniel 2017-05-20 12:22
Tak jest ja jadę :) jak coś pisz "cherrykokolino@gmail.com"
Paulaaaa 2017-05-24 16:20
Hej powiedz mi bo ja jestem tu w holandii przez good morning i wlasnie nie dostaje tygodniowek kordynatorka ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do kogo moge sie zglosic ????
1
Puszek 2017-05-24 23:08
Fajnie, że EXotic Green ma taką ofertę pracy. Jak ludzie szukają pracy żeby dobrze zarobić to jest z czego wybierać.
Alicja 2017-05-25 09:06
@Puszek więcej na ten temat możesz dowiedzieć się na stronie internetowej EXotic Green (Goodmorning), gdzie można zarejestrować swoje CV: https://www.goodmorning.eu/pl/kandydaci/twoje-cv/
popek 2017-06-03 16:49
Ludzie 300 euro za tydzień?? jakieś jaja.ta firma jawnie okrada ludzi i pewnie zakwaterowanie za swoje i dojazd?W niemczech na budowie jako zwykły pomocnik miałem 10 euro na h.10h pracy i stówka za dzień a nie 300 za tydzień.nie dajcie się oszukać.uwarzajcie też na firme searchwork ze złotowa oszuści.1000 euro i za swoje nocleg.To w polsce te 3 tysie się zarobi
3
prawdziwy 2017-06-03 17:00
Pewnie pisze pani z biura exotic.Ale nie z nami takie numery.najniższa krajowa w Holandi to 1551,60 euro od lipca nieznacznie w góre.I co mają polacy tyrać za najniższą ,nawet nie????
2
Dr dre 2017-06-16 12:18
Co ice płyty sie nie sprzedają i trzeba tyrać w holandii hehe
Puszek 2017-06-18 15:39
Myślę, że niektórzy celowo wprowadzaj w ład innych? Najlepiej dowiedzieć się wszystkiego w firmie.
1
PATRYK 2017-06-23 14:07
WITAJCIE czytelnicy wiecie jak to jest niektuzy jada by zarobic na siebie a niektuzy balowac itp. POZDRAWIAM
1
Puszek 2017-06-24 20:47
Smutna jest ta opinia ale jakże prawdziwa. Jeździłem już za pośrednictwem EXotic Green i wiem jak było. Jedni jadą i ciężko pracują a inni balują i maja kłopoty, tam się nikt nie pieści z takimi.
1
SzuszU 2017-06-27 13:22
Każdy jak wiadomo ma swoją opinie staram sie to wszystko jakoś wypośrodkować bo wiadomo ze każdy ma inne mniemanie o tym co zastanie. Zastanawiam się nad wyjazdem z tą agencją . Czy ktoś może tak konkretnie mi powiedzieć czy warto czy nie ?
Pawelec 2017-06-29 11:47
Jakich pracowników do Holandii poszukuje Exotic? Może ktoś wie i mógłby coś napisać? Czy warto wyjeżdżać i na co trzeba zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy? Jak stoi sprawa mieszkań na miejscu?Dzięki
Q 2017-07-01 09:59
Witam. Ktoś wie z autopsji jak praca na wózkach?
Podstawę mam mieć 10.10e i minimum 40h/week.
Często jest możliwość nadgodziny?
A i jeszcze jeśli ktoś się orientuje jak wyglądają te wyższe stawki na wozkach i ile mniej-więcej po odliczeniu mieszkania zostanie na rękę za 40-50h?
Tak pi razy oko niech ktoś kto pracuje się wypowiedzi...
Z góry dzieki
Leszek 2017-07-02 21:10
EXotic Green potrzebuje pracowników do Holandii, o jaką robotę chodzi?
Kimboldt 2017-07-20 11:31
Puszek - w firmie to ci powiedzą to co ty masz usłyszeć. A co się dzieje po twoim przyjeździe to inna bajka. Biuro zawsze będzie kłamać na swoją korzyść. Mam nadzieję tylko że skończy się to Eldorado takich KonzentrazionsLager'ow jak Goodmornin jak unię diabli wezmą.
1
Piotr 2017-07-20 11:43
Niektórym zawiść przesłania wszystko!. Nawet mozliwości legalnego wyjazdu i pracy do innych krajów .
obywatel 2017-07-22 17:57
Zniesławienie lub pomówienie to przestępstwo
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy) czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego.
IP komputera - to skrót od angielskich słów Internet Protocol. Jest to protokół komunikacyjny, zwany czasem "dowodem osobistym" komputera, który można namierzyć !
Przestępstwo zniesławienia podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jeżeli jednak sprawca dopuści się pomówienia za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
W razie skazania za przestępstwo pomówienia sąd może też (obok kary grzywny, pozbawienia lub ograniczenia wolności) orzec nawiązkę finansową.
1
Paulina 2017-07-23 22:56
Czy EXotic Green ma jakieś aktualne ofert pracy za granicą? Czy mają coś dla kobiet? Szukam agencji z którą wyjazd będzie spoko i słyszałam sporo dobrego . Może mi ktoś podpowiedzieć kiilka informacji?
Nowy 2017-07-24 16:21
Witam Wszystkich. mam jedno pytanie, ponieważ ta agencja Goodmorning dzwoniła do mnie z oferta pracy na szklarni i opłata bedzie wynosiła za mieszkanie 97e i 22 za ubezpieczenie. Czy to jest dobra suma bo mi sie wydaje ze trochę za duza. A ja bym miał gdzieś 9.50e Brutto (8.20e). Boje sie zeby mnie w konia nie zrobili
Nowy 2017-07-24 16:22
Witam Wszystkich. mam jedno pytanie, ponieważ ta agencja Goodmorning dzwoniła do mnie z oferta pracy na szklarni i opłata bedzie wynosiła za mieszkanie 97e i 22 za ubezpieczenie. Czy to jest dobra suma bo mi sie wydaje ze trochę za duza. A ja bym miał gdzieś 9.50e Brutto (8.20e). Boje sie zeby mnie w konia nie zrobili.
1
Tom 2017-07-24 22:46
Nie polecam agencji tragedia oszusci i nic wiecej.
2
Palestra 2017-07-29 12:38
Jeśli ktoś chce podjąć pracę za granicą to powinien być świadomy,że nie będzie lekko. Za wszystko trzeba płacić ale myślę, że jak się dobrze pracuje to zawsze jest ok
1
OBYWATEL 2017-08-02 07:53
Każdy KOMPUTER ma swój IP !!!!
Zniesławienie lub pomówienie to przestępstwo !!!
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy) czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego.
podróżnik 2017-08-02 07:56
Dlaczego się nie podpisujecie z IMIENIA I NAZWISKA ???pod negatywnymi wypowiedziami ? jakby GOODMORNING NIE BYŁO SUPER - to już dawno by tej agencji nie było !!!!
Piotr 2017-08-02 22:28
Nie widziałem aktualnych ofert pracy, czyżby agencja nic nie miała? Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie szukać?
Iwo 2017-08-10 22:13
Tak czytam te kometarze i widze ze od lat tam sie nic nie zmienilo takie dziadostwo bylo kilka lat temu i jest dalej co to za firmy ze w nl nie ma na nich paragrafu od 3 lat czekam hehe az mi wyplaca zalegle pieniadze za 3 tygodnie zapierniczania na szklarni polacy ktozy siedza tam w biurach jako menagreowie badz opiekunowie sprzedali sie za euro i gnoja ludzi slabszych ktozy chca zarobic a Tomek dziwie sie ze on tam jeszcze jest ladnie musial w d..wejsc holendrowi ze przydupas tam jeszcze jest takich ktorzy sie za euro sprzedali i robia z siebie wielkich holendrow jest duzo ale kiedys i na nich czas przyjdzie holandia wieczna dla nich nie bedzie bo wkoncu zatrudni sie ktos mlodszy i madrzejszy i takie os.jak np. Tomek czy nawet panie opiekunki heh na ktore niie mozna liczyc kiedy sa pitrzebne czas przyjdzie i zostana zdegradowane ze swoich stanowisk i ktos nimi bedzie pmiatal tak jak oni teraz robia polki sprzedaly sie holendra jak zdz.....dla nazwiska i pieniedzy
1
Klaudiusz 2017-08-11 20:11
Bardzo różne opinie i trudno wyciągnąć jednoznaczne wnioski. Ale ktoś napisał coś rozsądnego, że gdyby agencja była zła to już dawno by jej nie było. Myślę, że ludzie jadą za granicę z nastawieniem, że tam jest spoko praca.
irek 2017-08-14 16:24
Goodmorning zeruje na naiwnosci ludzkiej. Gdyby agencja byla zla to by juz jej nie bylo... nie do konca.
Placa kary, za oszustwa. Szukaja z pomoca specjalnie zatrudnianych osob sposobow by jak najwiecej z ludzi wyciagnac, oczywiscie "zgodnie z prawem"...
Gdyby wszyscy wiedzieli jakie maja prawa i sie ich domagali za pomoca zwiazkow zawodowych, dosyc preznie prosperujacych, to Goodmorning juz dawno by nie bylo.

Jasne ze najwiecej zlych komentarzy wstawiaja lewusy, co wylecieli za picie, cpanie lub obijanie sie w pracy.
Ale o Goodmorning musi wiedziec jedno - to agencja, ktora zeby istniec, musi realizowac zamowienia na ludzi za kazda cene, a zwykle cene ludzkiej naiwnosci.
Co roku w okresie wakacji potrzebuja po 100 osob na likwdacje szklarni. Musza ich wyslac bo do klienta wejdzie konkurencja. Obiecuja wiec ze praca niewiadomo jaka i bonusy itd. te 100 osob ma w praktyce prace na tydzien. Potem okolo 30 zostaje w domu i kolejny (drugi ttydzien - tez niepelny) pracuje ok 70 osob. po czym 50% konczy kariere. zostaje 30 w pracy na kolejny tydzien poczym jest koniec pracy.
W miedzyczasie na male, inne zamowienia, Goodmorning potwierdza kolejne osoby. po jakis 3 tyg maja ponad 120 osob w domu bez pracy i bez zamowien.
Poniewaz 120 oso korzysta z pradu, gazu itd...to wszystko kosztuje, wiec najlepiej polowy sie pozbyc.. i tak sie dzieje. co lepsi albo po ukladach cos tam dostana na 3/4 dni w tyg a reszta posiedzi i zjedzie...
Zycie.
ale kazdy chce zarobic na wakacje wiec kusi sie na oferte bez jezyka i prawa jazdy...

Padlo pytanie, dlaczego nie podpisujemy sie z nazwiska pod negatywnymi komentarzami?
A dlacze Panie w Zlotowie nie przedstawiaja sie z nazwiska, podczas rozmowy z kandydatami?
odpowiem. zeby nie bylo roszczen bezposrednich za opowiadanie bzdur podczas rekrutacji... potem po przyjezdzie do NL jak sie okazuje ze pakowanie ciastek staje sie zrywaniem pomidorow nik nic nie wie i nie wiadomo do kogo miec pretensje i jak sie nazywa osoba co opowiadala tak pieknie o pracy, zarobkach i zakwaterowaniu.

zacznijcie myslec, zanim zapozyczycie sie by wyjechac do pracy z Goodmorning.
5
Piotr 2017-08-15 13:20
Czasami nieudany wyjazd za pracą za granicę powoduje, że obwiniamy agencję i dopatrujemy się różnych kombinacji. Życie pokazuje, że czasami coś nawet najlepszym nie uda się tak jak planowali. To nie znaczy, że jest to działanie celowe, sądzę ,że agencja mogłaby dużo stracić.
ja 2017-08-15 15:13
Agencja powinna dawac szanse ludziom na prace i zarobek.
Jezeli od kilku lat pojawiaja sie podobne komentarze, to chyba znaczy, ze agencja nie wyciaga wnioskow, nie uczy sie na bledach, zeby cokolwiek polepszyc. A moze agencja wcale nie chce sie polepszac, tylko jak najwiecej zarobic?
2
HGWXIX 2017-08-16 13:49
Drogi Piotrze. Agencja na tym nie traci. Po prostu robi duży przemiał.
3
Alicja 2017-08-17 00:11
Czy wyjeżdżając do pracy za granicę możemy liczyć na doszkalające kursy językowe oferowane przez pracodawcę? Bardzo często bariera językowa jest przeszkodą w podjęciu pracy poza granicami Polski. Dodatkowe lekcje języka będą na pewno przydatne dla osób nie czujących się komfortowo w komunikacji z innymi pracownikami czy obywatelami kraju, w którym przyszło im pracować. Jak sytuacja wygląda w EXotic Green (Goodmorning)?
Panek 2017-08-20 19:53
@irek Chyba jednak przesadzasz, bo agencja jest spoko . Nie szukaj afer tam gdzie ich nie ma.
John 2017-08-22 13:45
Byłem tam i szkoda czasu na siedzenie tam. 35 godzin pracy w tygodniu i 180 euro wyplaty. Śmiechu warte. Pokoje 3-osobowe ledwo idzie się w nich pomieścić i gdzie nie popatrzysz to sami Rumunii. Nie polecam. Do pracy miałem mieć 9 km i miałem. Tylko zapomnieli w Polskim biurze 2 z tyłu i tak na prawde to było 92 km w jedną strone. I jak to w większości biur koordynatorzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero kontaktu
2
malina 2017-08-22 16:36
A mi tam się dobrze pracowało. Byłam tylko na wakacje, ale chcieli żebym została. Wystarczy tylko chcieć pracować bo postawa większości pracowników jest masakryczna... Wieczne balangi, chodzą na kacu do pracy jak im sie chce a jak nie chcą to nie idą. A potem sie dziwić że lecą zwolnienia.
2
Paweł 2017-08-24 10:38
Szukałem dobrej agencji i wyszło , że EXotic Green (Goodmorning) ma dobrą opinię wśród pracowników!
Kaliber 2017-08-26 00:17
Koordynatorzy nie dają potwierdzenie szczególnie Izabela Ale na nią już przyszedł moment...tylko najdzie okazja A już prawie jest .my sobie z nią pogadamy...myśli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze kim jest?to jej pokażemy jej czas dobiegł końca!!
2
ruda85 2017-08-29 10:30
Agencja jest sprawdzona, praca jest znośna-wiadomo trzeba pracowac żeby zarobić- przy 40 godzinach przelewy około 300 euro na czysto. Polecam
1
HGWXIX 2017-08-30 16:23
Powiedzenie prawdy nie jest pomówieniem. Zresztą masa ludzi potwierdzi negatywne opinie. I przy badaniu wariografem wyszłoby, że mówią prawdę. Jak firma nie potrafi zapewnić pracy to niech się za to nie bierze. Firma postępująca uczciwie nie musi się obawiać o straty z powodu złych opinii, bo takowych nie będzie, bo uczciwie będzie traktować swoich klientów.
2
Robcio 2017-08-31 22:58
Niestety nie ma idealnych agencji. Czasami trafi się coś gorszego i ludzie mają słuszne pretensje, takie życie.
HGWXIX 2017-09-14 08:23
Ale powinien być na takie agencje bat, żeby wypłacili ludziom odszkodowanie za okradzenie z możliwości zarobku.
3
Sztorm 2017-09-29 15:32
Podzielam opinie innych w biurze goodmorning nie sa uczciwi, pracujesz, zarabiasz a jeszcze potrafia Cie okrasc i wmawiac czegos czego nie ma w umowie tak ma moja znajoma ze poszla na prywatne i jest 2 miesieczne wypowiedzenie najmu domku firmowego a jej pani koordynator powiedziala ze przez ten czas beda jej odciagac za domek w ktorym juz nie mieszka, a w umowie nie ma zadnej wzmianki o platnosci przez ten czas. Kolezance koordynatorka powiedziala ze to sa ich zasady ze musi palcic za domek, dla mnie to jest lamanie zasad i nieuczciwe takze czasami zastanawiam sie czym sie kieruja osoby ktore pracuja w goodmorning i czemu mydla ludzia oczy mowiac w ten sposob bo jak na razie z tego co wnioskuje to oni lamia zasady i jezeli oni nie przestrzegaja zasad sami ktore sa w umowie to raczej nie sa dobra zaufana firma. To moja opinia
sprawiedliwy 2017-09-29 16:34
Partulak 2017-10-01 19:35
Nie piszcie bajek, chyba każdy umie czytać swoje dokumenty. Tego się trzymamy i po co to narzekanie?
Luiza 2017-10-13 23:02
przy czym pracujesz ?
Zostaw swoją opinię o EXotic Green (Goodmorning) - Złotów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)