logo EXotic Green (Goodmorning)

EXotic Green (Goodmorning)

Złotów

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Izolda93 2016-05-24 22:56:29
Nierozumiem czemu tak wiele ludzi narzeka na firme Goodmorning ja pracowałam tam przez 2 lata wyjechałam 18.04.2014 pracowałam na szklarni przy kwiatach w wieku 21 lat za 40h miałam na reke 174 euro gdy po 3 miesiącach praca się skończyła (był piątek) to dostałam kolejną prace (w poniedziałek)na piekarni i tam spędziłam do końca mojej pracy w firmie i stawka rosła co 6 miesięcy mieszkanie zaczełam od piątki na Zwindrecht i potem dostałam dwuosobowe z narzeczonym a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe dla mnie b.dobre bo każdy ma tak jak dba kordynatorzy ??? jak na moje relacje to okybo jak potrzebowałam czegoś to załatwione wypłaty wpływały na moje konto nawet po miesiącu zakończenia pracy i polecam barrdzo są o wiele gorsze agencje wiem z własnego doświadczenia.
byłem - widziałem 2016-05-25 10:14:03
jak widać na tym forum jest kilka (zaledwie) osób które mają dobre wspomnienia. Szkoda, że wszystkie te opinie są o tym, że kiedyś było ok, nie ma ani jednej osoby, która jest na miejscu tam i twierdzi, że teraz jest ok.
Widocznie się drastycznie pogorszyły warunki.
P.S ja też bym był zadowolony z 174 euro na tydzień, mimo że w Złotowie obiecują 240 euro, ale nikt na miejscu nie był w stanie zapewnić że będziemy mieć te 40 godzin tygodniowo i nie było ani słowa o wynagrodzeniu w umowie.
monika 2016-05-25 11:20:42
Czy jest teraz ktoś przez tą firme w Holandii ?
Piotrek 24 2016-05-25 22:49:04
Ja jestem już drugi tydzień ;) nie narzekam
Piotrek 24 2016-05-25 22:52:13
Mój mail: trawolta11@wp.pl ;) jestem w Stella Maria drugi tydzień ,pracę mam od poniedziałku do piątku ;) dobry pokój i czekam na pierwsze przelewy
Izolda93 2016-05-26 00:18:07
Słuchaj ja skończyłam prace w lutym b.r. i naprawdę polecam te firmę sami z narzeczonym staramy się o powrót do Goodmorning i znam wiele osób które nadal pracują dla tej firmy.
Izolda93 2016-05-26 00:26:48
Moim zdaniem jest bardzo mało pozytywnych opinii bo piszą to osoby które nie spróbowały pracować albo ważniejsze było co innego niż praca.I myślę że wszyscy wiedzą o co chodzi ponieważ HOLAND to bardzo wolny kraj i wiele rzeczy jest tam na legalu.
bylem - widzialem 2016-05-26 10:45:22
Nie sprobowalismy bo skoro ktoś jest oszustem od samego początku bo inaczej nie można tego nazwać to doszedłem do wniosku, że będzie tylko gorzej. Nie zależało mi na niczym innym jak tylko pracy właśnie.
P.S skoro było tak super to po co wracałas a teraz piszesz ze się staracie o wyjazd?
bylem - widzialem 2016-05-26 10:52:56
I jeszcze jedno, kilka postów wcześniej piszesz ze byłaś 2 lata od kwietnia 2014, teraz ze wrocilas w lutym b.r. Nie wygląda to wiarygodnie.
Em 2016-05-28 09:48:55
i jak praca daj znac
michał 19 2016-05-28 15:14:00
witam serdecznie nie polecam tej firmy oszukuja na zarobkach mieszkania to chlew na temat tej firmy i mieszkan na temat solarispow oszukanych zapraszam na mojego fejsa Michał Aristow Kraczki i tam obejrzycie jakie sa warunki i zobaczycie oszukane solarisy przez tą firme ni9e polecam pozdraiweam
1
gentry 2016-05-29 20:32:43
w Want 2work gliwice też płacisz za sofii i mieszkasz w syfie w którym szczury wieją hee hee hee to w AB w Action przynajmniej myszy biegały to oznacza że warunki były przyzwoite hee hee hee ???
1
HGWXIX 2016-05-30 07:36:45
Jeden pies. Holandia powinno za te agencje iść pod wodę.
2
Jabalga 2016-05-30 07:40:28
Są tacy co pracowali, nikt nie jarał ani nie chodził nachlany. To wina agencji i tyle.
1
Adrian 2016-05-31 09:11:46
Goodmorning jest spoko. Jedyny problem to ze z automatow na stelli zamiast Lechow wypadaja Ciuki. Trzeba koniecznie rozwiazac ten problem.
4
gentry 2016-05-31 20:24:37
Ale wtedy gdzie byśmy pracowali my Polacy ,może w Australii hee hee hhe hee???
mąż kaśki 2016-06-04 21:22:04
a skoro już tak międzynarodowo jest w tej firmie to mam takie pytanie - bo chcę żonę wysłać do Etten Leur do pracy jako Międzynarodowy serwisant inżynierii elektrycznej - czy musi znać dobrze język?
Medewerker 2016-06-14 10:55:34
Witam chciałem sie z wami podzielić opinią na ten temat GOODMORNING Tutaj nie moge sie zgodzić z wszystkimi ludzmi ktorzy wyjechali do pensjonatu Stella Maris i maja takie odczucia >Prawda jest taka ze niektorzy naprawde sie nie nadaja do pracy a niektórzy maja zbyt wysokie aspiracje naucz sie jeden z 2 gim jezyka i potem wyjedz a sa tacy ze nawet angielskiego nie znaja (Podstaw_) a ze tam przyjezdzaja ludzie rowniez z Rumuni gdzie biegle znaja jezyk angielski to o czym wy chcecie sie z nim dogadac . Nawet do pracy rano nie pojedziecie bo sie nie dogadacie w sprawie wyjazdu do pracy autem słuzbowym i musza to zalatwiać inni A co do koordynatorow to nie mam zastrzezen ja tam mialem prace caly czas pracowalem nawet w świeta itp Generalnie polecam prace poprzez to biuro jeśli chcesz pracować
pola 2016-06-14 16:01:55
no ale teraz chyba już lepsze są oferty jeśli chodzi o sam wyjazd no nie? Bo chodzi mi o prace jako Pracownik sezonowy konkretnie w okolice Etten Leur.
Medewerker 2016-06-14 16:33:47
Tak teraz maja oferty napewno musisz sprobować a czy akurat okolice Etten Leur nie wiem Swoja drogą znam Etten mieszkałem tam jakiś czas:)
tyrion 2016-06-14 17:45:09
potwierdza, w Etten- Leur potrzebny pracownik sezonowy - podobno nawet zapewniaja dojazdy do pracy na miejscu
ed 2016-06-17 20:38:00
@tyrion ale o jakiej ofercie piszesz? ja widze ze teraz suzkja na stanowisku Au Pair oferuja możliwość poznania nowego kraju i jego kultury, wyżywienie i mieszkanie za darmo + kieszonkowe miesięczne, czas pracy od około 12.00 do 17.00 , czasem wieczory .
Anonim 2016-06-25 21:04:11
Witam ,przebywam na Stelli i powiem wam szczerze ze juz prawie dwia miesiące pracuje i mam dobra prace, od początku dostałem dobry pokój a pieniądze sa na czas wiec nie moge narzekac , oczywiscie jest prawda ze niektórzy musza mieszkac w gorszych warunkach na tak zwanej ,,szkole" lecz w tego co wiem to krótko po w tygodniu sa przeprowadzki wiec pokoje sie zwalniaja, jesli ktos przyjechał z luksusów to bedzie mial kilka dni szkole przetrwania ale jakos da sie tam zyc, nawiązujac do tematu Ryśka to nie rozumiem problemu , zawsze pomaga choć wiadomo nie zapamieta kazdego problemu jesli jest tu tyle ludzi, poprostu trzeba chodzić i sie przypominac , a z drugiej strony pisze tez do tych co pisza glupoty, pamietajcie ze wy tworzycie ta firme i opinia jest tez dzięki wam no bo przeciez jest tu tyle patologi co nie umieją nic robic bo w polsce mama dawala to sie dziwia ze roboty nie ma , a z drugiej strony co sie dziwic jak pelno alkoholików tu przyjezdza i mysla tylko o tym by pic a pozniej cos wciagnać do nosa a rano ledwo to samochodu moga wejsc , jest wiele normalnych ludzi ale przez wielu idiotów robi sie taka atmosfera ze koordynatorzy tez maja dosc sluchania kazdego błachego problemu , przed wyjazdem zastanow sie czy jedziesz pracowac czy na wakacje bo jesli pracowac to mysle ze zarobisz i cos odlozysz no i nie mówie zebys był lub była abstynentem bo sam tez pisze to teraz a obok mam piwo :D mam radę dla firmy goomorning , wprowadzcie jakis test na inteligenje przy podpisywaniu umowy za astmosfera na stelli bedzie miła :) Na koniec chce pozdrowić Panią Maje , która jest przesympatyczna kobietą :)
kama 2016-06-25 21:06:36
jak widzę zatrudniają około 1500 zmotywowanych pracowników w różnych sektorach a tu znaklazł się ktoś naprawde zadowolony, pozdrawiam cię anonim gorąco:*
mika126 2016-06-27 07:04:46
Witam, wybieram się na okres wakacyjny do pracy w Holandii. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jakim terminie otrzymuje się pierwszą wypłatę? jakie są koszty utrzymania tam na miejscu? ile wziąć na początek ze sobą pieniędzy?
3
golem 2016-06-27 10:16:59
a ktoś się może orientuje dlaczego zmienili nazwę z Exotioc Green na Goodmorning właśnie?a jak chcesz poznać najlepiej odpowiedzi na pytania które zadałeś to polecam ich portal mymorning albo skorzystać z opcji ze biuro ma swoje call center służące pomocą
abc 2016-07-02 18:20:39
pierwsza kasa po 3 tyg na początek weż 200 e lepiej miec jak póżniej szukac żeby przeżyc
dcs 2016-07-02 18:35:47
@golem wlasnie to jest dobre pytanie tez jestem w sumie ciekawe..a jezeli chodzi o oferty to pameitam ze szukali kiedys to glownie pracownikow fizycznych
ewela 2016-07-12 11:35:24
To wszystko co tu jest napisane to jest szczera prawda :) Miałam identyczną sytuację z chłopakiem
wk 2016-07-12 11:38:26
ale to nie tylko przecież oferty stricte fizyczne, niedawno był przykładowo do pracy poszukiwany Międzynarodowy serwisant inżynierii elektrycznej do Etten Leur, no wiadomo że wymagania większe
HGWXIX 2016-07-17 08:26:00
Tylko tej pracy tam nie ma. A jak jest to tylko zajęta przez kogoś a ty siedziesz i oddajesz kasę hotelowi i GM.
max 2016-07-17 10:55:45
jak masz doswiadczenie w tej branży to cięzko nie jest.
byłam, wiem 2016-07-25 00:48:27
"agencja" goodmorning to sciema!!!! nie jedzcie z nimi do Holandii... brak pracy, brak pokoi(mieszkanie z 20 Rumunami w jednej haliz kotarami) + 100 euro tygodniowo z wlasnej kieszeni za te luksusy, w Polsce przez telefon opowiadaja same klamstwa!
Wan 2016-07-25 13:06:56
Jaka ściema, skąd Ty masz takie nieścisłe informacje, przecież to jakieś plotki chyba są kolego więc spokojnie
Flyfaj 2016-07-28 23:16:38
W biurze mówią o pracy na piekarni fajna przyjemna . Przyjeżdżam na miejsce pierwsze co nie ma jeszcze wolnych pokoi i śpi się na jakimś strychu (gdzie na dodatek ukradli mi ładowarkę do telefonu) pierwszy dzień umowy nie ma pracy później okazuje się, że mam jechać na jakieś bakłażany. Praca 12 godzin w słońcu gdzie mówiłem jeszcze w Polsce że takich ofert nawet nie będę rozpatrywał bo chciałem gdzieś na hali magazynie pracować. Na drugi dzień powiedziałem ze tam nie wrócę i dziś dostałem telefon z recepcji ze mam wracać do Polski. Oszuści i tyle podobno dużo osób miało jechać do innej pracy (magazyn czy piekarnia) a później okazuje się coś innego bo pewnie takiej oferty byś w Polsce nie przyjął.
1
fist 2016-07-28 23:22:10
Hej, a wiecie czy w najbliższym czasie jest szansa, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? W końcu umowa jest w pełni respektowana, co jest dobrym znakiem.
besos 2016-07-31 16:28:27
Ja to rzeczywiście chętnie bym się załapał, bo w końcu wypłata jest terminowa, wiedzą czy jest szansa, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. A jaka panuje bieżąca atmosfera w firmie? Dziękuję za szybką odpowiedź
Ice Cube 2016-08-01 06:57:24
Witam, może ja też dodam coś od siebie. Na stelle przybyłem 17 czerwca (piątek) do poniedziałku czekałem za pracą, w ten poniedziałek wraz z grupą Rumunów zostaliśmy zawiezieni do urzędu miasta aby wyrobić numer Sophii, we wtorek zostałem przeprowadzony do Etten Leur, zacząłem pracę w Bettine Hoeve (Fabryka Sera) Praca dosyć ciężka, większości ludzi którzy tam pracowali po niecałym miesiącu siadał kręgosłup, po kilku tygodniach zostałem zwolniony, po powrocie do domu, nie zdążyłem nawet wziąść prysznica, a moja koordynatorka dzwoniła do mnie z informacją dot. nowej pracy. Ogólnie jestem zadowolony z pracy w Holandii, jedynym wielkim minusem jest WIEKÓWKA, zarabiam ledwo 170 euro tygodniowo, wystarczające pieniądze aby żyć spokojnie ale wychodzić praktycznie na czysto co piątek (tygodniówki) oraz tak jak wspomnieli koledzy wyżej, przede wszystkim najbardziej rażą w oczy kłamstwa pracownic w biurze, zapisałem się razem z kolegą, pani obiecała nam wspólny pokój oraz pracę, gdzie będziemy pracować razem, dzień po przyjeździe mój kolega został przeniesiony na park, potem dalej i potem dalej. Ogólnie prace przez goodmorning oceniam na 3+/10.

PS: Nie polecam wybierać się do pracy jeżeli ktoś nie ukończył 23 lat, bo na wiekówce bardzo, bardzo ciężko odłożyć pieniądze.
No 2016-08-01 11:32:52
Bardzo ciekawa opinia, człowiek się przynajmniej czegoś dowie, więc nie jest źle, dobre forum, pozdrawiam
karol 2016-08-02 18:41:29
Co się będę rozpisywał... nie polecam. Wręcz odradzam, szczególnie młodym chłopakom i ludziom którzy chcą wyjechać w kilka osób, rozdzielą Was wszystkich i to nie po pokojach na stelli a po 30 czy 50km.... Śmieszne pieniądze i śmieszne godziny pracy, ledwo po 30 godzin tygodniowo idzie wyrobić.
karol 2016-08-02 18:41:45
Co się będę rozpisywał... nie polecam. Wręcz odradzam, szczególnie młodym chłopakom i ludziom którzy chcą wyjechać w kilka osób, rozdzielą Was wszystkich i to nie po pokojach na stelli a po 30 czy 50km.... Śmieszne pieniądze i śmieszne godziny pracy, ledwo po 30 godzin tygodniowo idzie wyrobić.
max 2016-08-02 18:48:51
Ale jak podpsiujesz umowę to powinni chyba informować wszystkich zainteresowanych i podpisujacych umowy juz w szeczolnosci o tym na jaki czas zapewniaja umowe oraz na ile godzin w tygodniu bedzie praca
ziaja 2016-08-09 12:04:05
Nie ma w umowie ile godz tygodniowo . Jest tylko , że 520 godz rocznie agencja ci gwarantuje .
max 2016-08-09 12:10:04
To ja dla mnie trzeba było się postarać o zapis tygodniowy no sorry ale nikt nie wiem na ile się wyjeżdża więc moim zdaniem takich rzeczy trzeba jednak pilnować @ziaja
Suzuki 2016-08-20 13:25:02
Witam wszystkich!
obecnie pracuję w tej firmie. Razem z dziewczyną przyjechaliśmy do stelli tam oczywiście nie wiedzieli że jesteśmy parą, biuro nie przekazało im tej informacji. dosaliśmy pokój a obok w pokoju trzech innych gości , mieliśmy wspólną kuchnie i łazienkę. do jednego z nich przychodzili dresiarze na wódkę i jaranie masakra jakaś kuchnia wieczorami była zajęta cały czas jakaś impreza. moja dziewczyna w pierwszym tygodniu miała jeden dzień pracy jeszcze dzięki temu ze załatwiła sobie nr do piekarni i poprosiła żeby ją wzięli przynajmniej na jeden dzien . ja w poniedziałek i wtorek pracowałem jakieś 8 godzin, środę miałem oczywiście wolną a w czwartek zadzownili o 20.30 że za 15 minut jadę sam na nockę jakieś 100 km , a i te pozostałe dojazdy do pracy tj. poniedziałek wtorek też jechałem jakieś 80 km w jedną stronę . po tygodniu zadzwonili że biorę auto i od poniedziałku mamy stała pracę przeprowadzili nas do hotelu , warunki fajne bo mamy pokój ale współlokatorzy w dodatku rumuni mają łóżko na korytarzu my jak wychodzimy z pokoju to ich łóżko stoi przy naszych drzwiach , ścianki są cienki i szyba nad drzwiami , słyszymy jak oni sobie szepczą , żeby iść do łazienki musimy przejść koło ich łóżka masakra a co najlepsze płacimy tygodniowo 184 euro razem z dziewczyną , dzięki temu że dogadujemy się z szefem i jest zadowolony z naszej pracy jesteśm tutaj tak by już nas na pewno nie było . kierowca miał nie mieć odciągane za kilometry a mnie i tak odciągają czasem 3 euro czasem 7 zależy chyba od ich humoru nawet nie chce sie z nimi juz kłócić, a nasza droga to jedynie dom praca i czasem stacja benzynowa a i ta głupia wiekówka jest więc szału nie ma ale nikomu nie polecam naprawę widzę co tu sie dzieje .

Ps jak mówią że będzie stała praca to nie prawda, jak się wykazujesz w pracy i szef chce cię zatrzymać to zostaniesz w mojej obecnej pracy pracowało ze mną jakieś 8 osób z tej firmy i to czasem dzień dwa, a najczęściej to zastępstwa za stałych pracowników co wyjechali na urlop
xxx 2016-08-20 19:00:01
Ale jak idziesz do nich an rozmwę to chyba informuja cie od razu o ilosci godzin do wyrobienia tygodniowo?
zxc 2016-08-27 10:10:56
bo na piekarni masz najlepsze stawki w całym Goodmorning,a tam pracują ludzie którzy znają koordynatorów .Inni,pracują za najniższe stawki .taka jest prawda i nie fisiuj,ze nie wiesz,pzdr.
jaro 2016-08-27 11:18:49
To, że ktoś dogaduje się z koordynatorami, to nie znaczy, że dostał pracę po znajomości. Czasami te wnioski wyciągane tak pochopnie są trochę irytujące :) Ważne, że płaca jest ogólnie dobra
M1996 2016-08-29 14:55:32
Jestem w Holandii z chłopakiem od tygodnia wlasnie przez goodmorning, pracowalismy w tej samej firmie on ma prace, a mnie po 3 dniach zwolnili. Najlepsze jest to ze wszyscy wiedzieli tylko nie ja... dopiero jak zadzwonilam do koordynatorki to mi powiedziala ze musza mnie przeprowadzic bo szef cos tam napisał ze nie pracowalam odpowiednio (wtedy sie zorientowalam ze juz tam nie pracuje) ona mi tego prosto z mostu nie powiedziała... i czekam od tej pory (25.08.16) na tel od niej czy znalazła mi cos innego, ale najchętniej bym wróciła do Polski. I mam pytanie czy jak pojadę nic nikomu nie mówiąc to cos sie stanie??
romek 2016-08-29 14:59:13
tak naprawde to jest u nich widze teraz Pracownik szklarniowy - zbiór pomidorów konkretnie. Jest to oczywiście praca sezonowa ale podobno dobrze płacą jednak.
Zostaw swoją opinię o EXotic Green (Goodmorning) - Złotów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)