Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EXotic Green (Goodmorning)

Opinie o EXotic Green (Goodmorning)

Pracowałeś w firmie EXotic Green (Goodmorning) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-07-06 11:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kasia - 2015-05-29 10:18:37]:
powiem ci tak ludzie nazekali i nazekaja ale i tak tam jezdza i jezdzic beda takze zamknijcie mordy bo smutni jestescie
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-07-06 11:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beeny - 2015-06-24 14:09:32]:
smieszny jestes na co pozew ze wam luksosow nie zapewnili wiekszosc z was nawet kibla w domu nie ma sracie gdzies na dworzu do dziury woda ze studni szambo kolo domu 3 programy w telewizji do sklepu 5 km albo i lepiej internetu brak bo gdzie w tych dziurach kolo zlotowa internet maja, a w holandi panstwo wielkie udajecie luksusow sie zachcialo to trzeba bylo sie uczyc a nie zawke skonczyl i milionerem chcial zostac albo byc traktowanym jak ksioze brytyjski was sie po... sluchac nie da i czytac piszecie bzdury a wiekszosc z was tam juz 10 lat robi
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-07-06 11:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marek - 2015-06-06 20:15:56]:
idz w polsce do pracy i czekaj az ci pracodawca zapewni samochod i da na paliwo do pracy ja pie... debile normalnie moze jeszcze ci na jedzenie mieli dac i na oplaty za mieszkania w polsce bo krol do holandi do pracy pojechal. A kto ci kazal busem za 350 zl jechac sam sobie durniu takiego zamowiles to plac ubezpieczenie 40 euro miesiecznie to duzo ile w polsce ludzie placa durniu
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-07-07 11:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [jasiu troll - 2015-07-06 11:31:13]:
Ja znam angielski. I też rzucali na odczepnego. Albo działają porządnie albo niech się nie biorą za coś co przerasta ich kurze móżdżki.
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-07-07 11:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jasiu - 2015-07-06 11:34:02]:
Sam zamknij swoją. Po to ludzie tu piszą aby inni się nie dali w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wpędzić.
zdjecie uzytkownika
StasiDDR - 2015-07-07 11:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jasiu - 2015-07-06 11:44:28]:
Pozew żeby zapłacili odszkodowanie za walenie przez nich w intymną część ciała. Mają zapewniać stałe godziny i normalne stawki. I porządek. To ich zasrany obowiązek. A ty pochodzisz widać z takiej dziury jaką ty opisałeś. To ty się powinieneś był uczyć patusie.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-07-09 09:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jasiu - 2015-07-06 11:51:09]:
a widzisz, tak wszedłem z ciekawości na stronę gdzie miesiąc temu dodałem swoją opinię. byłem ciekaw ile jeszcze osób dało się zrobić w bambuko jak ja. no i patrzę na twój komentarz. powiem tylko tyle: teraz pracuję w PL, praca w moim zawodzie, umowa o pracę, kasa większa niż miałbym rzekomo zarobić w Holandii jak twierdzi firma GM, no i najważniejsze jestem na miejscu z rodziną. przygoda z firmą GM do był kop w tyłek dla mnie, ale to już rozdział zamknięty. życzę powodzenia tym, którzy wrócili z Holandii oszukani przez firmę GM i pozdrawiam tych, którzy jednak są zadowoleni z ich usług.
zdjecie uzytkownika
Crew - 2015-07-12 18:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
To co się działo tam to istna masakra, przyjechałem tam do pracy, powiedziano mi przez telefon że warunki są bardzo dobre jest wi-fi, siłownia, blisko do sklepu itp. itd. Hotel Stella Maris, ok czas wyjazdu w czwartek bo zawsze tak mają, a w środe już mi wysłała inny adres na Kaatsheuveel, Wyjazd z Polski 5:15 transport nawet ok, z Wrocławia była przesiadka na inny bus, który był zepsuty bo mu olej wyciekał, to mu zmienili na inny gdzie wycieraczki były zepsute i klimatyzacja nie działa, godzina przyjazdu 21:20 bylibyśmy wcześniej ale takie są uroki właśnie psucia się busów, kierowca sam powiedział że się zwalnia z tej firmy przewozowej, bo w takim syfie nie będzie pracował. Jak zobaczyłem te domki mówię no nie jest najgorzej, wchodzę do środka a tam pełno dymu, ćpańska itp. Wziąłem swoje rzeczy i się rozpakowałem, było dosyć późno to się położyłem spać, na następny dzień budzą mnie o 4:20 że o 4:35 mam już być gotowy do pracy, mówię JPRDL obłęd, praca jak praca spoko nie jest męcząca, tylko ciepło, dosyć długo się robi do 6, zależy czy się wyrobią czy nie. No i tak z tygodnia na tydzień, któregoś dnia widziałem jak młode typki przyjechały przez 3 dni byli gnębieni przez tych zasranych kolesi co ćpają i się du*pią do domkach, kolesie musieli sprzedać laptopa za 100 euro aby uciec z tego syfu, niestety mnie też zmuszano do tego abym wziął zajarał, lecz odmówiłem, wściekli się i we dwóch mi groziło że jak nie zapale to mnie zabiją i zakopią moje ciało w lesie, niestety pech tak chciał i zajarałem, nie wiem co to dokładniej było, ale po tym straciłem przytomność, nie pamiętałem potem nic, tylko to że się obudziłem w innym domu, na następną noc koleś najarany jak szpak w du*pe budzi mnie i mówi wstawaj i przeklina, że ja na niego nadałem na policje, pobił mnie i okradł, broniłem się jakoś, ale wiadomo człowiek jak jest naćpany ma większą agresje i nie panuje nad sobą. Na następny dzień wyszedłem z domku nikt tego nie widział, podbite całe oko i czerwona twarz od uderzeń, była na szczęście informacja, tam się do nich zgłosiłem i powiedziałem co się stało po Angielsku oczywiście, zadzwonili do koordynatora pana R.... no i przyjechał, co ciekawe nawet nie była wzywana Policja, Pogotowie aby zobaczyć moje oko czy jest z nim ok, albo czy nie mam wstrząsu mózgu od uderzeń, pan R... powiedział że nie akceptują picia i ćpania że to jest złamanie regulaminu, ale fajnie bo pan R... jest z nimi przyjazny i wie dokładnie że ćpają a mi mówi co innego. Spakowałem się, koleszka co mnie pobił również, choć powinien zostać wyrzucony za złamanie regulaminu, to został tylko i wyłącznie przeniesiony do innego hotelu. Jednym słowem takiego syfu jeszcze nigdy nie spotkałem i według mnie najgorsza firma, obiecanki cacanki a głupiemu radość, weźcie się walnijcie w głowę że tak traktujecie nowych pracowników oraz to jak zostałem potraktowany. Jednym słowem firma to istne oszustwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-07-13 07:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Crew - 2015-07-12 18:42:19]:
Ostro człowieku miałeś, na Stelli za to próbują naraić jakieś pasztety na "dziewczyny", byle tylko kontrolować i zatrzymać u siebie robotnika.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-07-13 09:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Crew - 2015-07-12 18:42:19]:
Treść Twojego posta świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem. Taki porządny, biedny bezbronny i ćpał bo mu kazali i pech tak chciał..., -człowieku ośmieszasz się. Nie pisz takich bzdur bo pracuję w tej firmie drugi rok i wiem jakie osoby tu przyjeżdzają... jak ktoś chce przyjechać i zarobić pieniądze to pracuje a nie szuka dodatkowych rozrywek.
zdjecie uzytkownika
Crew - 2015-07-13 11:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
człowieku ośmieszasz się. Nie pisz takich bzdur bo pracuję w tej firmie drugi rok i wiem jakie osoby tu przyjeżdzają...
Właśnie wiesz jakie osoby, zapewne sam/sama taka/taki jesteś a mówisz że ja się ośmieszam, przyjechałem aby zarobić a nie aby po kliku tygodniach zostać tak potraktowanym.
zdjecie uzytkownika
zybi - 2015-07-13 18:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Agencja robi wszystko żeby nie zgłaszać tego typu spraw na policję. Robią to naprawdę tylko w ostateczności, gdy np. ktoś gania z nożem i sami się boją reagować. Na Stelli pod tym względem jest nieco lepiej. Mnie też kiedys pobili, ale w innej agencji. Zadzwoniłem na policję to później koordynatorzy bardzo zmartwieni byli tym właśnie faktem, nie sam fakt pobicia i wandalizmu na domku ale wlasnie dlatego że była policja i ten fakt gdzieś tam jest odnotowywany i ostatecznie agecja może mieć problem. Niestety generalnie do NL ciągnie patologia, choć oczywiście uogólniać nie można.
zdjecie uzytkownika
konik - 2015-07-13 23:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Rysiu koreczku napisz cos.Odnieś sie do opinii.
zdjecie uzytkownika
HGWXIX - 2015-07-16 21:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Marta - 2015-07-13 09:30:48]:
Kto che pracować, ten nie pracuje bo pracy cwaniacy nie potrafią załatwić mu. A skoro tak długo pracujesz to albo masz wtyki albo donosisz albo cwaniakujesz.
zdjecie uzytkownika
kamilo - 2015-07-16 22:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie nie jedzcie tam jedna wielka patologia na hotelu nie trzymajcie żadnych cennych rzeczy typu laptop czy inne tego cenne rzeczy, tylko polacy czekają na okazję aby ci zajumac sprzęt,same hlory i cpuny, a biuro jeszcze gorsze, napisał bym więcej ale szkoda słów, w Polsce zarobicie więcej.
zdjecie uzytkownika
nanz - 2015-07-21 17:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Na pewno da się również znaleźć takie miejsca gdzie nie będzie problemu z takimi osobami. Bo jakby nie było opróćz ćpunów i żuli wiele normalnych osób chciało by pracować i mieszkać w godziwych warunkach. Przydałoby się coś z tym zrobić, jakaś grubsza akcja może... nie wiem no ale jak tak dalej będzie to pracownicy będą rezygnować
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-07-22 14:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktoś 2015-08-01 ??? okolice łodzi
zdjecie uzytkownika
tez tam bylem :( - 2015-07-23 14:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adi - 2013-05-11 18:07:20]:
daj sobie spokoj kolego z tym wyjazdem,tam jest tak jak sie nadajesz i bedziesz zapier..lal lubisz goraco i dasz rade przy ok. 50st na szklarni przez 8 godzin(bo temp.musi przekroczyc 50st w szklarni zeby przerwac prace) to spoko a ludzie sie scigaja sami ze soba jak bedziesz za wolny to Cie wymienia i tak bedziesz sie blakal. Szczerze odradzam!!!!!!!KAZDEMU!!!!! SA LEPSZE FIRMY!!!!!
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-07-24 08:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanje podstawowe czy placa na czas i czy jest praca bo po to chce jechac a warunki to sa juz szczegolem potrzebuje zarobic a nie wakacji
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-16 03:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-08-16 03:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema.
Opowiem wam moją historię z Gm.
Ogólnie jak wyjechałem miałem 18 lat- pierwsza praca za granicą, pierwsze życie na emigracji itp.
No ale powróćmy do warunkach itp/itd.
Ogólnie wyjechałem w roku 2014 roku- pracę miałem praktycznie "zapewnioną" codziennie od poniedziałku- do piątku pracowałem. Praca na prawdę była spoko, co do kasy jak sami wiecie wiekówka była to mało zarobiłem ale okradali np na domku - 89 euro płaciłem - choć na wiekówce w Holandii jest to katastrofalne. Zgodnie z prawem Holenderskim powinnem płacić bynajmniej 50 euro - 18 lat..
To co się działo na Hotelu to ksiązke bym napisał ale raczej wspomnienia całkiem fajne ;)
Wiadomo imprezy na unitach - czyli pokoje, na palarni też :)
No ale od tych 6 miesięcy bardzo dużo się zmieniło- coraz więcej rumunów tam przyjmują, kiedyś tego nie było - sami Polacy tam mieszkali i było mega [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A z tego co wiem - na Stelli Maris - mieszka 80 % rumunów ;/
Bardzo szkoda, firma nabiera bardzo złą opinie, coraz mniej pracy, i traktowanie pracownika.
W ciągu 6 miesięcy przybyło tyle tych rumunów ,że szok na Hotelu- mowa, w jesieni troche więcej pracy było bo " rozbiórki szklarni itp = ale nie polecam !
Potem = przymusowe urlopy - i w tym problem gdy urlop przymusowy dostajesz, juz nie wrócisz tam .
Moja przygoda zakończyła się z firmą po 6 miesiącach - dostałem urlop przymusowy , oczywiście dzwoniłem do firmy " chce wrócić! Proszę w środę zadzwonić, i tak co tydzień więc odpuściłem ;/ ...
Po miesiącu moi znajomi zaczeli zjężdżać, zmieniać firmy itp aż tylko jedna osoba tam została bo ma stała pracę.
Do Pani Zosi trzeba mieć podejście :)
Teraz pracuje w takiej firmie co jak dostanę urlop przymusowy - to nie zabieram całego majątku do Polski - po prostu rezerwuje mieszkanie i jadę np na 2 -3 tygodnie do Polski i wracam,w goodmorningu jest to odwrotnie.
No i jeszcze jedna plama - Jeśli dostaniecie tą pracę 15/100 osób to nie cieszcie się dłuuugo.
Człowiek się zaaklimatyzuje, pozna ludzi itp - czas zleci szybko szczególnie 12 miesięcy i awioo do Polski wysyłają.
GoodMorning - wprowadziło takie coś że maksymalnie możesz pracować u nich rok, potem do Polski na 3 miesiące. CZEMU? bo muszą jakieś składki wiesze płacić coś takiego.
U mnie w firmie takiego czekoś nie mam, pracownika się szanuje, jeśli mam problem to idę do PRACODAWCY i zgłaszam to.
Ale nie ma co porównywać GOODMORNING ma pełno prac - moja firma ma tylko jeden zakład , ale duży - tam mają oddział ,są związki zawodowe itp.
Ale jak na mój wiek 18 lat jak tam byłem to dużo ludzi poznałem, nadal mam z nimi kontakt.
Szkoda że firma zeszła na psy ;/
Pozdroooo ; p

Ps- kurde gdzie jest mój uni!? moja karta !? - Ci co byli na stelli to wiedzą o co chodzi.
Pierwszy to był mój wyjazd za granicę - nawet dobrze trafiłem i dlatego wspominam często te czasy.


" O kurde znowu kartka na stole " Proszę posprzątać salon i łazienkę.
Nadal są te karteczki !? :D


Ocena- 3
zdjecie uzytkownika
kuli - 2015-08-20 22:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-08-16 03:58:19]:
Firma jak najbardziej moim zdaniem warta polecenia, pomimo , że niektórzy starają się przeforsować swoje inne zdanie. Nie warto ich słuchać. Jak każdy pośrednik pracy za granicę posiadają oczywiście pewne wady które ciężko ukryć. Jednak jeśli chodzi o możliwość zaufania to warto im zaufać i wyjechać.
zdjecie uzytkownika
abz - 2015-08-24 00:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam moze ktos cos napisac o stella maris ?w srode mam tam jechac
zdjecie uzytkownika
zybi - 2015-08-24 20:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwykły hotel robotniczy, ze wszystkimi wadami tego typu miejscami... generalnie to ciasnota, zero prywatności, no i alarmy w środku nocy, jak w wojsku
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 21:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
para - 2015-08-28 21:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mieszkał ktoś na kaatsheuvel d 20? van haestrechtstraat???
zdjecie uzytkownika
Czrsc - 2015-08-30 21:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A cos wiecej o tym hotelu? Slyszalem ze jest podzielony na mieszkania.. O co chodzi z tymi alarmami?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXotic Green (Goodmorning)

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EXotic Green (Goodmorning)?
Zadaj pytanie
alert