logo Correct

Correct

Nowe Skalmierzyce

Opinie o Correct

anonim 2011-06-21 21:29:35
Mam pytanie - chciałbym sie dowiedziec jakimi kryteriami kierowano sie podczas wyboru poszczególnych osób na stanowisko mistrzów działu? ....z tego co mi wiadomo osoba taka musi miec odpowiednie kwalifikacje, wiedze , a przede wszystkim zaliczony komisyjny egzamin którego zwięczeniem jest owy tytuł i prawo do jego używania. Correct stanowi swego rodzaju ewenement tutaj bowiem mistrz nie musi nic wiedziec i za nic nie odpowiada a sam tytuł jest mu tak samo odległy jak i wiedza i obowiązki z nim związane.
1
anonim 2011-07-05 09:45:45
anonim - 2011-06-21 21:29:35

Mam pytanie - chciałbym sie dowiedziec jakimi kryteriami kierowano sie podczas wyboru poszczególnych osób na stanowisko mistrzów działu? ....z tego co mi wiadomo osoba taka musi miec odpowiednie kwalifikacje, wiedze , a przede wszystkim zaliczony komisyjny egzamin którego zwięczeniem jest owy tytuł i prawo do jego używania. Correct stanowi swego rodzaju ewenement tutaj bowiem mistrz nie musi nic wiedziec i za nic nie odpowiada a sam tytuł jest mu tak samo odległy jak i wiedza i obowiązki z nim związane.

jak to jakim kryteriami 1.znajomościami 2.Wazelinowaniem komu trzeba i podstawa trzeba mięć gdzieś tą mase roboli która się przewija po działach
anonim 2011-07-07 22:45:57
Nikt nic nie potrafi, pytanie tylko dlaczego skoro jesteś taki super tkwisz w tak beznadziejnej firmie bez przyszłości i to zapewne na mało imponującym stanowisku:) Każdy potrafi tylko narzekać zamiast zrobić coś ze swoim życiem i pracą, nikt nikogo na siłę nie trzyma. Masz predyspozycje i ambicje znajdź pracę na którą narzekać nie będziesz musiałm - tylko obawiam się, że szansę są niewielkie, zwłaszcza w przypadku osób tak negatywnie nastawionych do wszystkiego i wszystkich.
Link2europe 2012-02-09 10:32:15
Witam,
Czy są wśród Was operatorzy lub szwaczki?
Firma Link2europe poszukuje pracowników do Belgii!
Bardzo dobre warunki pracy i stała praca, nawet na lata.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontakt: (usunięte przez administratora)
1
desa30 2012-04-29 20:25:52
w 1 kolejnosci o ile to czyta szanowny pan adam b zajaol byl sie ksm ludzie ktorzy chodzi na zawolanie na kazda 12 itp w urlop tak im podziekowano ze latex rozwlono i wyrzucono ludzi na materace ramowe a pozostawiono na latex ludzi ktorzy chodza po przepiciu do pracy i takich ludzi zostawiono
no name 2012-05-07 11:51:29
...hahaha no cóz życie - ale poważnie jeżeli wydaje ci się że wspomniana przez ciebie osoba, potrafi chocby w zarysie zadbac o interesy zwykłego pracownika, to ciężko się mylisz.Jedyną realną czynnością, która go nie przerasta, jest wymiana bateri w aparacie którym robi fotki podczas tzw.audytów aby tym samym urwac premię i błysnąc przed "kierownictwem" no i nadwaga , chociaż tutaj mogę się mylic.
3
ten który tam pracuje 2012-05-26 19:58:16
...to może w 2 kolejnosci zapytaj tego \"pana\" w jakiej sprawie odwiedzila nasz zakład policja kryminalna? , która zreszta własnie po niego przyjechała - oczywiscie fakt ten miał miejsce już jakis czas temu. Dziwie sie jak ktos tak zdemoralizowany może nadal pracowac w tej firmie.
Wojtek nowaczyk 2012-05-27 13:27:52
(usunięte przez administratora), brygadzista ktory mysli ze jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie kim, mowa tu o (usunięte przez administratora)z dzialu materace ramowe
nie przyjemni nie mily gosc dla ktorego pracownik to jedynie maszyna ktora niema prawa wziasc sobie urlop tam tylko sie liczy norma jakies smieszne oee ludzkie wartosci i prawa tam nie istnieja
nie polecam pracy w tym zakladzie to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dosłownie oczywiscie niektorzy nie maja wyboru bo kazdy kto ma wybor zaraz z tamtad powinien uciekac poza tym ktos z wyzszych stanowisk powinien sie wziasc za tego brygadziste rygor jaki wprowadza straszenie utrata pracy stosowany (usunięte przez administratora)wiec czemu niek nie slucha nie czyta opini zwyklych pracownikow ktorzy wiedza co pisza i czuja zeby cos z tym zrobic co to ma byc ?? (usunięte przez administratora)hah smieszny okularnik a i jeszcze jedno jak ktos nie zgodzi sie przyjsc na 12 to oczywiscie strasza utrata premi NIE POLECAM ! ALE NIEMA TO JAK SAMEMU SPROBOWAC I SIE PRZEKONAC JAK TAM JEST NIE PRZYJEMNIE I STRESUJACO
desa75 2012-06-16 20:00:27
(usunięte przez administratora)- 2012-05-27 13:27:52

(usunięte przez administratora)ktory mysli ze jest c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie kim, mowa tu o (usunięte przez administratora) z dzialu materace ramowe

nie przyjemni nie mily gosc dla ktorego pracownik to jedynie maszyna ktora niema prawa wziasc sobie urlop tam tylko sie liczy norma jakies smieszne oee ludzkie wartosci i prawa tam nie istnieja

nie polecam pracy w tym zakladzie to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dosłownie oczywiscie niektorzy nie maja wyboru bo kazdy kto ma wybor zaraz z tamtad powinien uciekac poza tym ktos z wyzszych stanowisk powinien sie wziasc za tego brygadziste rygor jaki wprowadza straszenie utrata pracy stosowany (usunięte przez administratora) wiec czemu niek nie slucha nie czyta opini zwyklych pracownikow ktorzy wiedza co pisza i czuja zeby cos z tym zrobic co to ma byc ??(usunięte przez administratora) hah smieszny okularnik a i jeszcze jedno jak ktos nie zgodzi sie przyjsc na 12 to oczywiscie strasza utrata premi NIE POLECAM ! ALE NIEMA TO JAK SAMEMU SPROBOWAC I SIE PRZEKONAC JAK TAM JEST NIE PRZYJEMNIE I STRESUJACO
hehhe a co kolego [powiesz na temat ksm gzie liderem jest szanowny pan wieleba hehehhe i pan(usunięte przez administratora) jako brygadzista ukladziki jak nic
desa75 2012-06-16 20:04:42
najlepszy jest (usunięte przez administratora) CZLOWIEK Z ZAWODOWYM WYKSZTALCENIEM HEHEHHEHE ALE JAK TO
desa75 2012-06-16 20:08:50
hhehe biniew wioska obsadzona swoimi pracownikami ktorzy nawet nie umieja sie wypowiedziec miedzy innymi pan (usunięte przez administratora) KOLEGO WIELEBA ZABRAKLO WYKSZTALCENIA HEHHEHEH GLAB I TYLE POMOGLY ZNAJOMOSCI Z WIOCHY BINIEW I TYLE GLAB DO POTEGI WIELEBA CWANIACZEK POPYTAJCIE ZNAJOMYCH Z ZNTK KAPUS I TYLE TATUS ZALATWIL NA ZNTK ZE ROBIL JAKO BRYGADZISTA
desa75 2012-06-16 20:14:05
hehhehe najlepsza klika wieleba cwaniaczek znany z zntk jako kapus ale wiadomo wiocha wioche trzyma BINIEW TRZYMAJMY SIE RAZEM HEHEHHE i do tego LEWICCY SMIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WARTE TO JEST
desa75 2012-06-17 13:38:35
najlepszy lider z liderow nasz rafaf wieleba jest the best heheheh malo o nim wiecie i tyle cwaniaczek jest i tyle a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umie robic ludzie za niego robia i tyle i on na tym bazuje taka prawda o tym czlowieku jak sie z nim rozmawia o czymkolwiek gosc jest zielony i tyle za malo go znacie i tyle popytajcie ludzi ktorzy pracowali na zntk to wam powiedza co to jest za czlowiek i tyle kapus itp dupowlaz itp postraszcie go troche ze dostanie po r itp to zobaczycie jaki slodki bedzie
desa75 2012-06-17 13:42:17
uklady i ukladziki sa sami doskonale wiecie ze na ksm sama klika jest i tyle kto pasuje szanownemu panu wielebie i pani (usunięte przez administratora) to zostaje reszta do odstrzalu jest i pan(usunięte przez administratora) tez doskonale o tym wie ale na temat pana(usunięte przez administratora)napiszemy jeszcze pare slow
desa75 2012-06-17 13:51:09
szanowny pan (usunięte przez administratora) heheh smiac mi sie chce z tego pana uwaza siebie za boga ale nim nie jest i nie bedzie i ten drugi brygadzista kolega jego po jednych pieniadzach sa aby robic a oni laza i nic nie wiedza ale tak to jest takich ludzi kupa jest wezcie sobie np brygadziste z ciecia pianki czarnojanczyka jakos nikt nie narzeka na niego przyjdzie zagada pogada itp dla brygadzistow z ramowych tylko sie liczy kasa a kasa to nie jest wszystko
1
desa75 2012-06-17 13:57:19
(usunięte przez administratora) heheh smiechu warte gosciu aby straszy aby umie komus [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e obrobic i tyle i ten drugi kolega jego jako brygadzista oni powinni isc na produkcje i tyle ale jak sie ma znajomosci to wiesz
no name 2012-06-22 20:05:27
nic dodac nic ujac
pracownik wydzialu ciecia pianki 2012-06-29 15:39:56
odnosnie czarnojanczyka - nigdy na zadnej z maszyn nie robił!!!wbrew temu co mowi! - pozer i konfident!.Na temat produkcji wie tyle co mu powiedza inni lub zdoła podpatrzec.Dajcie go na którą kolwiek z maszyn a zginie pierwszego dnia.
2
Nowy 2012-09-14 12:10:19
A zna ktoś ludzi z latexu tam z tej hali gdzie na razie stoi tylko jedna linia materacy a od października mają drugą stawiać. Co możecie powiedziec na temat brygadzisty i mistrza produkcji?
pracownik wydziału ciecia pianki 2012-09-14 18:03:32
...w tej firmie nie ma mistrzów ani brygadzistów! - są tylko osoby pełniące funkcję, idioci często z podstawowym wykształceniem, omyłkowo nazywane własnie tak. Przykład - Cięcie Pianki , tam na tym dziale masz pełen wachlarz takich własnie osób. Oni tam nie pracują - to jest WEGETACJA!!!
1
serafin 2013-05-20 16:12:28
...nic sie nie martw! kolektyw wdroży Cie expresowo, zarówno odnosnie pracy po 12h jak i panującej tam atmosfery.Gwarantuje Ci że po odbyciu takiego "szkolenia" w tej firmie, staniesz sie innym człowiekiem...powodzenia - przyda Ci sie!
1
Bronek 2013-06-28 08:40:04
Negatywne opinie są jak najbardziej słuszne i wiekszość ludzi tam pracujących z przyjemnością zmieniłoby firmę na inną,ale ze względu na sytuacje jaka jest w tym rejonie z pracą każdy chce"jakoś" przewegetować,a potem jak się uda zniknąć z tej firmy,dlatego tak duża rotacja w tego typu zakładach.
2
serafin 2013-07-20 18:32:14
...sobota to nie weekend, a niedziela to nie dzień wolny! - spróbuj to rozgrysć, a zrozumiesz czym jest urlop w tej firmie.
4
kapitan nemo 2013-12-03 11:20:16
Ktoś pytał tutaj o mistrzów oraz ich kwalifikacje...otórz w tej firmie takowi nie istnieją.Są tylko osoby pełniące owe funkcje,wybrani nierzadko przez kolesiostwo,lub osoby wyżej postawione w hierarchi firmy.Co do samych pracowników, sytuacja jest podobna,"mistrzowie" wybierają sobie ślepo lojalnych brygadzistów, ci zaś liderów itp.Wiedza jaką powinno cechować się owe towarzystwo stanowi rzecz drugożędną, ponieważ winę za wszelkie niedociągnięcia, niedopatrzenia, czy też wadliwe produkty ponosi zwykly szary pracownik,reszta umywa ręce.Nie ma złych pracowników , są tylko zle zarządzające nimi osoby.
3
Oferty Pracy
2014-06-20
Żródło: pracuj.pl
Kalisz (okolice)
(Ociąż (pow. ostrowski))
Firma Correct – K. Błaszczyk i Wspólnicy Sp. k. poszukuje osób na stanowisko:TECHNOLOGMiejsce pracy: Ociąż / okolice Kalisza i Ostrowa Wlkp Zadania:Przygotowywanie i nadzór nad recepturami technologicznymi pianki poliuretanowejNadzór technologiczny nad realizacją procesu produkcyjnego pianki poliuretanowej (wylewu, dojrzewania, sezonowania)Monitorowanie oraz wykonywanie analiz wyników badań gotowego produktuRozpatrywanie reklamacji jakościowych
111111 2014-09-17 10:36:34
Praca na lini na dziale produkcji sprężyn, monter ramek, zszywanie filcu do boneli, kobiety to nie praca dla was pistolet waży ponad 1,5 kg, ciągłe,nieustanne chodzenie w pochyleniu zszywającw szybkim tempie pistoletem wlibrującym,aby tylko móc wyrobić norme. Nie zdajecie sobie sprawy z konsekwencji po dłuższym przepracowaniu. Praca ta przekracza granice przepisów BHP.(usunięte przez administratora)
2
Do anonima 111111 2014-10-25 16:13:46
Ostatnie zdanie: ,,praca ta przekracza granice przepisów BHP "
Moje zdanie jest takie że to nie praca przekracza granice przepisów BHP, tylko sami pracowniki którzy na siłę nabierają tempa ,aby mieć jak najwyższą premie, zapominając często o swoim zdrowiu.
2
sylwa 2014-11-04 15:25:20
najlepiej iść na dział sprężyn, dużo nadgodzin, nie ganiają tak, norma niska,się człowiek nie narobi a zarobi, zawsze się pościemnia
1
sylwa 2014-12-05 23:01:42
jak w ms masz do przepracowania np 160h a na 4brygadach wychodzi 180 to te 20 sa płacone ekstra,nikt wtedy nie bierze urlopu,pozatym czesto wtedy wypada czyszczenie maszyn które zajmuje ci ok2h reszta to ściema,że oni jeszcze sie nie dopatrzyli...
bolo 2014-12-18 18:20:41
roblił na He3 jak go grzecznie odstawili na chwil pare z KSM i wielki powrót do kamizelki pasuje mu do solarki.... prostota cwaniactwo bije
1
domino 85 2014-12-25 21:11:22
co z tego ze robil nie znasz go i tyle to byl najlepszy brygadzista ktorego znam z ksm i pianki gosc ogarniety w temacie nie robil zadnych problemow nigdy z wolnym itp dla ludzi bardzo w porzadku jezeli robisz i nie tniesz w h to zadnych problemow nie ma z nim tak ze nie wiem po co sie czepiasz
1
hmm 2015-01-17 15:10:11
O kim wyżej mowa?
1
Aga 5555 2015-02-17 18:42:02
Mam pytanko zatrudniaja osoby niepełnosprawne
1
pianka 2015-03-22 22:41:25
co do pracy na piankach robota jest ok tylko jest jedna osoba na którą trzeba uważać bo liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
kiki 2015-03-25 20:36:16
a kto taki i jak się pracuje
pianka 2015-04-06 08:41:39
To mowa o wielkiej pani masażystce w pracy mówimy na nią czarna mamba jest taka śmieszna i takie głupoty opowiada nikt nie chciał iść w delegacje a ona pierwsza poleciała pracuje na piance a na fec pisze że w transport logistyka czy to normalne a tak mam wuja w jej miejscowości i tam nikt niema dobrego zdania o tej rodzinie
nika 2015-05-21 15:39:03
witam mam pytanko złożyłam jakiś czas temu papiery do correctu, ale nie pojawiłam się na rozmowie wyznaczonym terminie bo mi coś wypadło ? jest szansa że jeszcze zadzwonią, co mam zrobic bo bardzo na tej pracy zależy
DAMIAN 2015-05-25 14:27:48
Nika szansy na to że zadzwonią drugi raz raczej nie ma ponieważ Oni takie cv wówczas bagatelizują,proponuje abyś złożyła ponownie cv i jak zadzwonią to pojechała jeśli bardzo ci na tej pracy zależy.
saveth 2015-06-26 09:56:34
Mam pytanie, czy dział produkcja pianki znajduję się w Ociążu czy w Nowych Skalmierzycach?
ja 2015-07-02 13:39:34
Dział pianki znajduje się w Ociążu w firmie correct.
minio 2015-09-10 15:57:21
pracowalem 2 lata i juz nie dalem rady robia wszystko zebys nie zarobil premia zabierana za wszystko zarobki pod wszelka krytyka o urlopie decyduje zaklad nie polecam
1
xxxxxxsw 2015-10-28 18:20:23
w tym zakładzie jest jedno zdanie o pracownikach maja więcej robić i mniej zarabiać
2
xxxxxxs 2015-11-09 09:18:34
i tu macie racje
mam tylko jedno pytanie związanie z montażem 1dlaczeko podniesiono oee z 85% na 88% i z tym się zwracam do właściciela zakładu bo NIK mi na to pytanie mi nie odpowiedział i dlaczego nie można wpisać w raport 100% OEE DLACZEGO PYTAM się DLACZEGO!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
1
pracownik montaż1 2015-11-16 22:35:47
podnieśli oe bo ludzie za duzo zarabiali, duże premie były, wiem jest sie w stanie wyciagnac oe 100% ale lider ci nie wpisze bo znowu poniosą... czyli morał jest taki ze im wiecej sie starasz pracując szybciej na lini tym gorzej! nie daja zarobic oni mają norme tyle i koniec mają ci wypłacic.
jimm 2015-11-17 12:12:06
zauwazyliscie ze ktos zaczal tutaj pisac i z bior i z hr czyli ktos sie zainteresowal tym forum
jerzyk 2015-12-02 12:29:23
ile zarabiaja wozkowi w Comie w Skalmierzycach?
jimm 2015-12-18 15:49:06
wozkowi po podwyzce zarabiaja ok2200 czyli szalu nie ma w innych mniejszych zakladach maja wiecej najlepsza kasa jest w dziale utrzymania ruchu z 3000tys a kazdy z firmy wie co to za praca ale ciezko sie dostac .co do awansu to musisz miec znajomosci to nawet po 5 miesiacach mozesz awansowac na mistrza jak to jest w correcie a dobra atmoswera to jest ale miedzy kierownikami i mistrzami jak lacha tna z ludzi zapie...na produkcji.no i juz nawet jesli cos powiesz w kadrach nie tak na przelozonego to szybko sie dowie.
1
zdruzgotany 2016-10-03 12:19:28
Ale firma takich ludzi potrzebuje nie ważne czy mają wykształcenie najważniejsze jest to że umieją ludzi gnębić a tak jest na cięciu pianki wszystkich liderów powinni wymienić lub ich wymieszać bo czują się bezkarni i ludzi mają za zło konieczne może znajdzie się jakiś wyjątek ale z opini co słyszy się to nie na cieciu pianki
1
zdruzgotany 2016-10-03 12:20:29
Ale firma takich ludzi potrzebuje nie ważne czy mają wykształcenie najważniejsze jest to że umieją ludzi gnębić a tak jest na cięciu pianki wszystkich liderów powinni wymienić lub ich wymieszać bo czują się bezkarni i ludzi mają za zło konieczne może znajdzie się jakiś wyjątek ale z opini co słyszy się to nie na cieciu pianki
1
Jajkamiliz 2016-11-29 17:21:56
On jeszcze pracuje ? Podobno zwolnili go. I masz kolego racje - na belownicy ( nikogo nie obrazajac ) by sobie nie poradził. Mleko pod nosem a siły ponad zamiary. Chciałbym( usunięte przez administratora )potkać prywatnie :-)
Zostaw swoją opinię o Correct - Nowe Skalmierzyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Correct