brak logo

Dolkom

Wrocław

Opinie o Dolkom

ANONIM 2010-03-04 12:50:58
dOLKOM TO JEDNO WIELKIE DZIADOSTWO W SKRÓCIE, NIE MA TAM NIC NORMALNEGO I ŁOJĄ CIĘ TAM NA KAŻDEJ OKAZJI,
3
Były Pracownik 2010-04-20 18:26:58
W sumie do jest tam takie powiedzenie-''Nie chcesz mieszkać w domu,przenieś się do Dolkomu ".Zarobki jak na kuroniu
Prac. 2010-05-01 16:46:31
i to prawda to najgorsza firma w jakiej pracowałem a robota jak za komuny, bałagan, burdel. brak kompetencji.
ktoś 2010-09-10 21:31:50
Straszne,co to za firma ?co to za kierownictwo? tak traktować pracowników,a gdzie związki zawodowe? obozy pracy
mazurka 2010-11-05 21:30:29
Nie chcę wyjeżdzać na zachód mam prawo tu być, pracować i dostawać za pracę godne wynagrodzenie
Zresztą nie znam firmy ,ale tak sobie myślę ,ze to pewnie jakieś ,,zreformowane po polsku,, przedsiębiorstwo przejęte przez byłą nomenklaturę
Emeryt 2013-01-25 10:17:32
Pokomunistyczna kadra,banda nierobów,przewodniczący Solidarności w Radzie Nadzorczej spółki i WSZYSTKO JASNE.
ja 2013-08-01 19:59:47
to zależy co kto lubi i jeśli nie przeszkadza ci zapach spalin olejów farby to jest praca dla ciebie. trzeba mieć zmysł techniczny i olej w głowie
kolejara 2013-08-13 11:31:49
Jak ja pracowałam jako mistrz, to na wstępie dostałam 1900 zł brutto, do tego dochodzi 10% premii i jesli wyjezdżasz na delegacje, to też masz dodatek za dzień. Jeśli jestes kobietą, to masz przerąbane, bo rawdopdobnie nie będie dla Ciebie miejsca w hotelu, więc musisz dojeżdżać cdziennie i zasuwac po 12h. A jesli sobie cos sama zorganizujesz, to i tak Ci za to kasy nie oddadzą.
Co do tych zarobków, to jesli masz prlowska duszę i jesteś kombinatorem i cwaniakiem, to możesz zarobić więcej.

nie polecam na dłużej, ale polecam na początek - można się wiele dowiedzieć. Kobietom nie polecam absolutnie! PRL,(usunięte przez moderatora)
były pracownik 2013-08-21 09:44:44
Pracowałem w DOLKOM-ie gdyż budownictnwo kolejowe to moja pasja niestety odszedłem z tej firmy.
Dobra rada dla tych co chcą tam pracować
Jako dyrektor pracuje tam (usunięte przez moderatora). wyznający zasadę"kto nie z Mieciem tego zmieciem" i generalnie on tam kręci lody. Jeżeli myślisz inaczej to Cię zgnoi.
Jeżeli chodzi o opinie które czytałem to mam tylko jedną uwagę.
Teraz żądzi w DOLKOM-ie "styropian" a nie postkomuna - są jeszcze gorsi.
były pracownik 2013-08-21 17:39:34
Jak napisałem wcześniej, moim zdaniem popartym własnym doświadczeniem przyznanie premii o którą pyasz zależy od(usunięte przez moderatora) jeżeli nie będziesz w jego .... (zespole) zapomnij o premii.
byly pracownik inz 2014-01-30 15:48:02
pracowalem krotko, ale przestrzegam mlodych inzynierow - dostaja 1700-1800 zł na reke na poczatek. obiecuje sie ze beda pensje rosly a "rosna" 120 zl BRUTTO!! raz w roku. na wiecej nie ma szans zebys nie wiem co robil. szkoda czasu.
geronimo 2014-04-13 16:57:13
tak, za 10 lat będzie ona wyglądała tak jak powinna w tej chwili. Szanujmy się trochę, bo zaczniemy robić za darmo
landon 2014-04-21 17:25:23
tak gadacie o tych pieniądzach a czy ktoś z Was pracuje w Dolkomie? może wiecie czy jest obecnie rekrutacja?
gix 2014-05-26 16:49:40
Może ja zapytam wprost, bo Dolkom wykonuje prace związane z modernizacją linii E 59, chciałbym pomóc, nie potrzeba ludzi?
maszynista 2014-08-03 08:53:35
Nie mam pojęcia kto tej bandzie daje zlecenia, ale pewne jest że to WAŁ okrutny. Nie ma kawałka toru robionego przez dolkom żeby po kilku miesiącach nie musiano wprowadzić ograniczeń :(
1
czadoman 2015-02-06 22:44:23
jak na początkującego inżyniera, w pierwszej pracy te prawie dwa tysiące na rękę nie są jeszcze taką tragedią. Zwłaszcza , że i tak i tak potrzebujesz doświadczenia , a nigdzie go nie zdobędziesz za dużo lepszą kasę. Lepiej popracować trochę za takie nie duże pieniądze ,aby jak najszybciej dojść do dobrej kasy
Mechanik/ maszynista 2015-08-04 21:11:40
Sa rektutavjw jak najwbardziej ale trzeba przekac bardzo szczegolowe badania . ja akualnie tam pracuje i szczerze nie polecam w lato zarabiasz dosc dobrze ale robisz po 16 godzin nawet wiecej a w zime robisz 8 i masz bardzo mala wyplate;) pierwsza umowe dostajesz na rok czasu druga juz na stale . pozdrawiam ;)
nokin 2016-05-12 13:05:55
tre, nie spodziewałbym się aby u nich dało się teraz jakąś pracę dorwać tak szczerze. Słyszałem, że ludzie standardowo zarabiają tam nie więcej jak 2 tyś zł. W moim odczuciu nie jest to za wysoka pensja.
Zostaw swoją opinię o Dolkom - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dolkom