logo Castorama Polska

Castorama Polska

Konin

Opinie o Castorama Polska

Krzysztof 2013-01-08 18:56:18
Witam serdecznie. Kandyduję na stanowisko „Kierownika działu handlowego” i zostałem zaproszony na mini Assessment Centre. Czy może ktoś napisać czego mogę się spodziewać na takim spotkaniu? Z góry dziękuję za pomoc. Krzysztof.
6
były pracownik 2014-06-22 12:04:41
katastrofa! promują, a inne podwyzszają ceny. Ogólnie nie polecam
2
ja 2014-10-21 15:43:59
Czy pracował tam ktoś jako koordynator kierowców bo mam ofertę pracy
4
ja 2014-10-22 10:29:07
Mam mieć okazję pracować jako koordynator kierowców w castoramie czy coś może na ten temat wiecie
kasia 2014-12-01 01:11:55
hej :-) Zostalam zaproszona na rozmowe w sprawie pracy-zgloszenie wyslalam na stanowisko kasjerki:-) Prosze o informacje o pracy w Castoramie. Mysle, ze jak juz mnie zatrudnia to jakąs umowe konkretna dostane ( mam 5 lat przepracowanych w zawodzie). Moze ktos z Was pracowal lub pracuje i udzieli informacji?? Slicznie dziekuje z gory...
7
jaco 2015-01-30 02:35:50
@kasia, hej pewnie jestes już po rozmowie i jak mniemam pracujesz w Castorama, możesz napisac jak przebiegał ten cały proces rekrutacji? W ogóle to słysząłem, że w każdym ze sklepów jest zamontowana skrzynka na CV i tak podobno najlepiej aplikowac, prawda to? Zawsze lepiej chyba wygląda jak zaniose Cv osobiście, ale nie dostrzegłem nigdzie tam skrzynek.
5
gosc 2015-02-06 21:54:39
Nie warto tam pracowac. Znam osoby, które pracują w największej Castoramie na ul Popularnej i już szykują sie z zalozeniem Zwiazkow Zawodowych. Ta praca to mobbing. Dyrektor Bernard H. oraz jego grono z góry nagrywa pracowników z dnia na dzien po czym wzywaja ich na dywanik i wymuszaja kary. Ochrona zamiast lapac złodzieji nagrywa filmy z pracownikami którzy zamieniaja ze soba kilka slow. Dodatkowo chodza za pracownikami do WC i sprawdzaja czy nie pisza na telefonach. Stazowe zabrane, kolejne do zlikwidowania maja byc 13 i 14. Place to 1800 zł netto bez niedziel na msc. (po 4 latach pracy) Turbo progresje sa male, szkolen brak, kierownicy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Boja sie o wlasne tylki i oczerniaja swoich pracownikow przed dyrektorstwem. Sami zobaczcie jak pracownicy sa porozstawiani przy polkach. Coraz wiecej ludzi odchodzi z tego smietnika i maja racje. To nie jest juz to co bylo nascie lat temu. Badziew.
6
Miner 2015-03-13 19:19:17
Tak rozmyślam na możliwości zatrudnienia w siedzibie Castoramy. Jesteście w stanie powiedzieć czy finansowo w biurach można wyjść lepiej niż na sklepach i przede wszystkim czy osobom ze sklepu oferuje się przejście gdzieś wyżej? Jeżeli tak to czy to w Koninie się opłaca, dzięki za udzielenie szczegółów.
gość 2015-03-24 18:23:11
Witam Trochę prawdy o Castorami i sieci Brico Depot. Obecnie pracuje tam na wysokim stanowisku i widzę że w firmie nie jest za ciekawie. Dodam że opinie o tej firmie w kujawsko-pomorskim już wyrażałem prade dni temu najwyżej ktoś ją skasował. A więc jeśli planujesz sie zatrudnic tej kampani to szczerze 2 razy przemyśl. poza płaca 2002 brutto.i platnymi niedzielami(tylko wybrani) to na podwyzkę nie masz co liczyć.2. musisz wyrobic sobie nawyk mordochlapa(czyli umiec prosto w oczy popd... kolegę kierownika dyrektora itp. Firma pod tym wzgledem bardzo lubi takie sytuacje a wylecić można zawsze. Szkolenia zapomnij. grafik jak bedzie pasowal kierownikowi ,dyrektorowi. Socjal minimalny to co muszą dać dają tak samo wygląda sytuacja BHP niby jest ale i tak nie raz na pograniczu. co do ludzi to jest duzą rotacja bo ten kto potrafi myślec i być kreatywny juz tam nie pracuję. Zdanie liczy się tylko kierownika i dyrektora. Jeśli jesteś ciekawy zapraszamy do nas. Atrakcji mnóstwo. Proszę administratora tego forum o nie kasowanie posta. Strona jest po to aby przyjrzec sie blizej firmom w Polsc.
3
mariola 2015-03-24 18:25:47
Hmm.. coś w tym jest
3
castoludek 2015-03-25 09:45:31
To co napisał gość 2 posty wyżej to niestety prawda, tak to obecnie wygląda. Jeśli będziecie słyszeli bardzo dobre opinie od ludzi o tej firmie zapytajcie czy jeszcze tam pracują, bo faktycznie jeszcze 4-5 lat temu było ok, a 6 lat i wstecz to nawet super. Niestety castorama jedzie na opinii sprzed lat, gdy podwyżki były często 2 w roku, premie wynosiły od 80-120% a nie jak teraz sztywno 80%, czyli czy zapierdzielasz czy leżysz bez znaczenia. Podwyżki obecnie dla wybranych, ulubieńców, donosicieli, jak do nich nie należysz to dostaniesz raz na 2-3 lata jakiś ochłap typu 50-100 zł brutto, tak to nie żart takie daje się podwyżki teraz. O stopnie ciężko, to nie to co kilka lat temu że po 3 miesiącach jak byłeś dobry 1 stopień, kolejny po roku i szybko to leciało, teraz po 4 latach możesz mieć dalej 1 stopień mimo, że wiedze masz nie gorszą niż doradca techniczny, sprzedaż wyższą itp.

Obecne hity to przebudowy 2 razy w roku minimum według rengów z centrali, często plany są bez sensu, bo nie da się fizycznie upchnać regałów, albo nie ma elementów ale co tam. Kolejne zmiany powodują, zmniejszanie się liczby pracowników, część się zwalnia, części nie przedłuża umów, lub też co najlepsze robi wszystko by dana osoba sama się zwolniła.

Podstawa jak powyżej napisał kolega, niedziele 150 brutto za każdą. Jak będziecie się starać o pracę, zobaczcie po rozmowie na dziale ile jest osób, bo możecie trafić na działy gdzie zmiany są 1 na 1 i ktoś na środek. Podstawa zostaje taka sama, dużo osób przekonało się po 1-2 miesiącu i sama odchodziła, bo jednak wypłata nieadekwatna do liczby obowiązków.

Z plusów wypłata wpływa co miesiąc i to by było na tyle.
5
karol 2015-03-26 08:51:00
A o co chodzi w działem BHP bo jestem nieco zdezorientowany a pracuję w innym mieście. Mieliśmy fajnego bhpowca, wracam po urlopie a jego nie ma i nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi ?
klient 2015-04-01 19:48:57
ostatnimi czasy często kupuje w castoramie bo remoncik w mieszkaniu i miłe zaskoczenie bo dziunie na kasach fajne,miłe i prezentują się nieźle...
gość 2015-04-20 22:06:41
witam,jako że jestem klientką weekendową raczej muszę trochę pomarudzić-pierwsze nie ma gdzie zaparkować,drugie za duży tumult w sklepach,trzecie za mało kasjerek i gigant kolejki!!!! naprawdę aż tak źle sklep zarabia żeby nie było ludzi na każdej kasie? klienci maja pełne wózki towarów-i stoją, i stoją...te dziewczyny na kasach jak roboty,dziękuje,zapraszamy ponownie i tak wkoło.dobrze ,że nie wciskają batonów jeszcze...a te urzadzenia do wypisywania faktur-ile to czasu zajmuje...a jak stane do okienka po fakturę to pani ma kilka wózków albo pełno pierdół do przyjęcia od klientów i... SAMA jest.Do tego wciąż dzwoni telefon i odbiera go w miedzyczasie..tylko współczuć...byłam po płytki łazienkowe w sobotę-a tam jeden pan i oblegany przez klientów a drugi targał pełny wózek skądś i już czekali następni klienci na niego wiec byłąm ok.10 w kolejce...a ten konkurs-ludzie pogłupieli, stoją nawet tam w kolejce...
2
rademenes 2015-04-21 14:45:28
Cześć. Pisze dla zainteresowanych. Pracowałem w Casto 7lat zwolnilem sie w roku ubieglym. Glownym powodem zwolnienia nie byla pensje ani atmosfera w pracy. Te nie byly zle. Powodem bylo to, ze ta firma w tym momencie nie jest juz nic w stanie zaoferowac pracownikom. Dobre czasy skonczyly sie w okolicach roku 2010/2011. Gdy zatrudnialem sie w 2007r podstawa na dzien dobry po przyjeciu wynosila ok 1700zl brutto+125zl za kazda niedziele. W roku 2011 zarabialem juz jako zastepca kierownika dzialu Istopnia ok 3300 brutto+150zl za kazda niedziele+2 premie w roku (czerwiec i grudzien) w wysokosci ok 2500 brutto. Do tego dochodzily szkolenia z pracy+ szkolenia organizowane przez firmy wspolpracujace (czasami naprawde na bogato). Kierownik dzialu czyli moj bezposredni przelozony- swietny gosc, kazdemu zycze takiego szefa. Dyrektor sklepu rowniez bardzo w porzadku, szczery i uczciwy, zlego słowa nie powiem. Niestety to tyle z dobrych rzeczy. Od roku 2011 przez kolejne 3 lata 0 podwyzek, zadnych szkolen. Coraz wiecej wymagan za ta sama kase, coraz wiecej przypieprzania sie, czesto o glupoty, zazwyczaj ze strony dyrektora regionalnego (gosc oderwany od rzeczywistosci), ktory jak slowo daje, nie wiem jak trafil na to stanowisko. Przebudowa za przebudowa, pomysly z centrali niczym ze skeczów Monty Pythona. Dostawy z magazynu centralnego w ilosciach ktore wystarczylyby na 10 lat handlu( nikt w centrali nie myslal gdzie sklepy pomieszcza ten towar). Kupcy ktorzy kontraktowali towar (glownie z Chin) byli albo totalnymi amatorami albo co bardziej prawdopodobne brali grube łapowki za zamowienia, pozniej nie interesujac sie zupelnie tym co z tym towarem sie stanie(czesto wrecz gnil na magazynach). Dyrektor generalny zupelnie nie interesowal sie firma (taka byla powszechna opinia) majac na posylki swojego ,,pitbulla" Denisa. Mimo, ze ja na atmosfere nie narzekalem (glownie dlatego, ze pracowalem z fajnymi ludzmi) to serdecznie odradzam pracę w tej firmie. W chwili obecnej totalnie nierozwojowa, ukierunkowana na to zeby z pracownika wycisnac jak najwiecej, w zamian dajac jak najmniej. Szkoda waszego czasu i nerwow na prace za 2000 brutto podstawy.
Mam nadzieje, ze moj opis sytuacji w firmie bedzie dla kogos przydatny.
7
były pracownik 2015-04-28 21:57:13
Witajcie
Ja również pracowałem w castoramie wiele lat w pełni zgadzam się moim przedmówcą - rademenesem ja pamiętam jeszcze czasy Pana Claudie Acard , nie będę powtarzać przedmówcy wszystko co napisał to święta prawdą , dziś na dzień dobry dostajesz 2002 zł brutto + 150 zł brutto i żadnej gwarancji że po trzech miesiącach ci nie podziękują , byłem światkiem wielu takich sytuacji gdzie chłopaki się do pracy naprawdę nadawały i pasowało by wywalić nie jednego który niestety miał już umowę na czas nieokreślony lecz opierdzielał się jak mógł , ale to niestety nie takie proste było, jeżeli kierownik nie miał na niego żadnego poważniejszego argumentu by go zwolnić, a miał zrobić cięcia bo dział nie robił założeń to redukował go niestety kosztem nowo przyjętego nie przedłużając mu umowy przykre . W castoramie spędziłem najlepsze lata , dużo wyjazdowych szkoleń produktowych , imprez , dzień dziecka ,mikołaj , karta multisport ludzie super , tu mam na myśli " starą " ekipę i odszedłem jeszcze w takim czasie gdzie informacja w CV że właśnie tam pracowałem ma jeszcze znaczenie . Dziś nie ma już szkoleń produktowych jeżeli ci przedłużą umowę to już jest super o podwyżkach zapomnij , to już nie jest praca dla ambitnych .Gdy się zwalniałem mój dyrektor mi powiedział że się dziwi że ludzie chcą tu za te marne grosze pracować , ciężko o dobrych ludzi jeśli są to szybko uciekają znajdując coś lepszego a zostają tacy mało ambitni albo tacy którzy żyją na garnuszku u rodziców i im te marne grosze wystarczają dla kogoś kto ma rodzinę to nie jest praca ,tej firmy już nic nie wyróżnia od obi czy LM takie samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobre czasy już nie wrócą .
5
Anna 2015-05-29 10:21:50
Witam wszystkich z waszych postów wynika iż marnie w Casto płacą 2002 brutto jako Sprzedawca, to tyle dostaje kasjerka w Leroy-u Merlin. Porażka. miałam do was przyjść do roboty ale zostanę gdzie jestem narazie.
XxX 2015-06-02 14:39:23
1500zl z niedzielą . Weekendy pracowite , smiech na sali , praca dla studentow lub kawalerow mieszkajacych u rodzicow , nawet oni pracuja po pare tyg i po pierwszym przelewie rezygnuja . . .
TomTom 2015-06-11 11:40:11
Pracuję w Castoramie od roku, zamierzam zmienić pracę, ponieważ za pensje 2002 brutto robię zdecydowanie za dużo. Przyjmowałem się na stanowisko doradcy klienta, owszem doradzam klientom, pomagam przy wyborze ale przy okazji jestem budowlańcem, osobą od remontów ( prace remontowe na terenie sklepu ). Dostaje milion zadań na minute, kierownik i dyrektor chyba nie wiedzą, że w tym sklepie są jeszcze ludzie, tu przebudowa tam przebudowa. Najbardziej irytującą sprawą jest to, że gdy zrobisz co do Ciebie należy, nie ma czegoś takiego " super, zabieramy sie za następne" tylko " W Opolu mają to ładniej - DO POPRAWY, masz tydzień".
Wnioski:
- za te obowiązki płaca wynosząca 1500zł miesięcznie na ręke jest dla mnie totalnym wyzyskiem
- Robisz coś, ale zawsze jest źle.
- praca od pn-niedzieli (niedziela 9h)
- traktowany jesteś jak śmieć
- wieczna rotacja pracowników
9
robotnic 2015-06-22 12:21:39
witam, jestem pracownikiem casto od 2 miesiecy ,pracuje jako "agentka" czyli zatrudniona przez agencje na kasach .przyjmujac sie do casto kierownik mówił mi ze wszyscy sa traktowani równo i okazuje sie ze nie! my jako agentki siedzimy całe 8 godz na kasie z przewą na 30 min, kierowniczki sie do nas odzywaja jak do smieci , jak zrobimy błąd to mają taka mine jaby patrzyły na "głąba" nie mówiac juz o pracownicach które są tam zatrudnione do Nas w ogóle się nie odzywają a jak juz to zwyższoscią ....sama praca nie jest zła ale atmosfer do d....., a otanio usłyszałam ze jesli sama nie potrafie znalez pracy tylko przez agencje to jestem nikim.....super co?
6
Robert 2015-07-16 16:40:53
Najgorsza Casto to w Rzeszowie każdy podp...erdla każdego kier.ds bezp.robi zdjęcia i filmy wysyła do dyr a ten h..uj potem opier....ala dwóch pacowików na dziale masakra
nikt 2015-07-20 11:17:04
dziewczyny które tam dłużej pracują wchodza tylko wtedy kiedy są dłuższe kolejki na kasach a tak to sie ukrywają potrafią wejsc na 10 min
i teraz taka agentka zapierdziela i ledwo dycha a one nie!uśmiechniete wymalowane a ta biedaczka nie ma łyka wody kiedy zrobic!pracuje nadziale i widze co sie dzieje!!
5
Realista 2015-07-20 23:02:36
Witam, pracowałem w Castoramie przy Popularnej, a przyjmowali na Wolę Park tylko tam się szkolą ludzie. Zalety: Nauczysz się co to prawdziwa harówka, zwłaszcza osoby bez doświadczenia polecam, przerwa 30 minut-15 minut niepłatnej, naprawdę bogaty pakiet socjalny, zarobki...na pewno wyższe niż 2300 a niższe niż 2500...:) nie mogę tak bezpośrednio ich ujawnić. I to na stanowisku masz Kasjer. Są i Wady tej pracy, nie dajcie się zwieść typu, że usiądziesz na kasie jeśli będziesz gotów itp. Tam po prostu siadasz i po 4 dniach dostajesz kasetke i pracujesz na własny rachunek. Atmosfera jest niezła, chodź nie które osoby to kapusie. I tu się zgodze..czegoś takiego nie lubię. Powinien być zespół a nie że jedna donosi na drugą byle coś ugrać u przełożonych. Sorry to nie dla mnie.
5
max 2015-08-07 11:22:39
Castorama Wrocław, kobieta z rekrutacji dzwoni na godzinę przed spotkaniem, z rozkazem, że mam się stawić na rozmowę w sprawie pracy??? szok, jeszcze nie zatrudnili, a już wydają dyspozycję, kobitka chyba nie pojmuje,że ktoś może akurat jest w pracy, albo po prostu nawet w ciągu godziny nie zdąży dotrzeć do celu. Proponuję zmienić najpierw pracowników działu rekrutacji, nowych przeszkolić, że na spotkanie umawiać się co najmniej z jednodniowym wyprzedzeniem, a potem dopiero szukać ludzi do pracy w innym charakterze.
12
lola 2015-09-06 01:00:57
Byłam na rozmowie na doradcę handlowego, spytałam jak z niedzielami, pracuje się w każdą? A Pani dyrektor na to: nie, nie w każdą, tak średnio 3,4 niedziele w miesiącu :)...rozbawiła mnie tym. Jak wychodziłam to zauważyłam kartkę nad drzwiami: Pracownicy nie mogą wnosić na salę telefonów, pieniędzy itp...jak to zobaczyłam to od razu mi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przed oczami ukazał. Odmówiłam.
3
jurek 2015-09-14 23:37:03
Witam. Wie ktoś czy zatrudniając się przez agencje pracy w Castoramie jest się zatrudnionym na innych warunkach ? Osobiście dostałem propozycje z agencji na 11.90 brutto. umowa zlecenie
jurek 2015-09-14 23:37:13
Witam. Wie ktoś czy zatrudniając się przez agencje pracy w Castoramie jest się zatrudnionym na innych warunkach ? Osobiście dostałem propozycje z agencji na 11.90 brutto. umowa zlecenie
ert 2015-09-21 12:18:15
Ja również dostałem ofertę pracy za pośrednictwem agencji interkadra. Pan przedstawił mi warunki pracy,że atmosfera jest wspaniała. Powiedział że kilka osób po 3 -5 dniach są zatrudniane przez Castoramę bo tak wspaniale pracują i otrzymują umowę o pracę. Przeczytałem wcześniej opinie i rezygnuję . Zapierdalasz w nocy .Szok niech spierd...ją-)
Chrisldn 2015-11-09 16:35:20
A jak ktoś pracował w Castoramie i ma doświadczenie z materiałami budowlanymi to ANT Venture Sp. z o.o. szuka kogoś takiego do pracy w Gdańsku. Jedynym problemem może być tylko to że wymagają min. komunikatywnej znajomości jęz. angielskiego. Znam tam warunki i z pewnością polecam.
anonin 2015-11-14 15:19:57
Nie polecam castoromy która odmówiła złożenia regału nadmieniam ze jestem samotna kobieta i nie znam sie na montażu
Prośba o pomoc została negatywnie odrzucona jestem zawiedziona
nie polecam castoramy osobom którzy sa w takiej sytuacji jak ja
Moim zdaniem castorama powinna miec człowieka odpowiedzialnego za montaże regałów itp w koncu to my klienci powinniśmy byc zadowoleni z obsługi towaru
Przykro mi ale bede kierowała wszystkich moich znajomych na inne sklepy budowlane ktore wykonują usługe klienta
1
oj tam 2015-11-15 20:18:24
to jest market budowlany a nie pomoc dla samotnych. E-darling jest dla samotnych Pań. Może jeszcze jakieś oczekiwania co do spełniania potrzeb?
10
oj tam 2015-11-15 20:21:34
Cóż, takie procedury nie wynikają z niczego tylko doświadczeń z klientami.
oj tam 2015-11-15 20:22:04
Cóż, takie procedury nie wynikają z niczego tylko doświadczeń z klientami.
Tereska 2015-11-16 00:01:36
I znowu zgodnie z polskimi narzekaniami pełno negatywnych opinii. Pracuję w Castoramie od ponad 10 lat i nie jestem żadnym kierownikiem tylko zwykłym doradcą. Bardzo się cieszę, że związałam się z tą firmą, bo dla mnie oferuje ona stabilną pracę, o której przyszłość jestem spokojna, a to dla mnie bardzo ważne, bo pracowałam wcześniej w firmie "uduś" i martwiłam się o każdy dzień. Wypłata zawsze wpływa na czas, a warunki socjalne są bardzo dobre. Atmosfera w pracy natomiast zależy tylko i wyłącznie od ludzi, którzy wokół nas pracują i na pewno oddzieliłabym opinie o Castoramie jako firmie od tego jakie zdanie mamy o niektórych jej pracownikach. Na przestrzeni wszystkich moich lat pracy zaobserwowałam jedno zjawisko, a mianowicie, że ci którzy najbardziej gnębili pracowników już z nami nie pracują. Jesteśmy bardzo zgranym zespołem i każdego dnia, mimo, że nie raz jest bardzo duże ciśnienie i masa obowiązków, to przychodzę z uśmiechem na twarzy, bo kocham to miejsce i ludzi z którymi pracuję. Ta praca to mój drugi dom i niech tak zostanie.:)
8
robert 2015-11-22 15:13:25
a ile chcesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobić za obiboctwo?
dada 2016-01-04 19:09:54
jak wyglada praca w castoramie w Sosnowcu albo Katowicach ?? jaka atmosfera ??
wyzysk 2016-02-24 17:52:47
Pracuje w Castoramie w Warszawie od jakiegoś czasu (niecały rok) jako "doradca klienta" hehe tak to sie teraz mówi na osobę od WSZYSTKIEGO i zarobki to 2400 brutto + 150zł brutto za niedzielę, można zarobić średnio 1850-2050 na rękę i to jest na plus, dojazd mam dobry, dają dobrej jakości ubrania robocze i wydaje mi się, że starają się dać pracownikom te minimum do zachwytu.
Niestety kierownictwo, klienci i zakres obowiązków daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w kosc, człowiek po paru dniach jest totalnie wymordowany, 2 dniowe wolne to mało ale czasem sie pracuje po 5-6 dni non stop, codziennie przechodzę kilkanaście kilometrów na powierzchni sklepowej w butach 0,5 kg każdy bo są z ochraniaczami na noskach, człowiek zawsze coś ma do roboty-ZAWSZE ! Jest dyrektywa że przerwy można mieć w określonym czasie nawet po 6 godzinach po przyjciu na poranna zmianę, czyli 2 śniadanko jem prawie w porze obiadowej bo wczesniej mi nie wolno-zakaz. Przerwa 30 minut, ale 15 minut zostaje dluzej w pracy za to. Kierownictwo uwaza ze trzeba przyjsc zawsze wczesniej a wyjsc pozniej (jest osoba co patrzy na to i nawet potrafi zrobic mala awanture z tego powodu) bo punktualne odbijanie sie jest traktowane zle, czyli codziennie kilkanascie minut dluzsza praca za darmo, jak mam klienta to zostaje do poki nie obsluze-czasem wychodzac 15-20 minut pozniej z pracy.
Robi sie bardzo duzo ale bez doceniania i slowa pozytywnego.
PRacownicy najnizszego szczebla czyli "doradcy klienta" sa od wszystkiego , zostalem przyjety na dzial nie majac pojecha co i do czego, po paru miesiacach czlowiek poznal swoj asortyment.
Szkolenia ?? Jakie szkolenia ?? :) Nie ma zadnych szkolen, szkolenia beda jak juz sie wszyscy naucza wszystkiego prawdopodobnie albo i nie..
Praca jest bardzo mecząca ale to chyba tak jest we wszystkiech sklepach, w dodatku trzeba byc przyzwyczajonym do klientow ktorzy zostawiaja swoje mozgi w domu i czasem wszystko trzeba za nich robic-rowniez myslec.
Jak zwykle slyszemy o odpowiedzialnosci za zamowienia, ze klient ma zawsze racje nawet jesli jej nie ma i traktuje pracownika jak gowniarza albo kogos mniej inteligentnego.
Powoli czuje ze nie ma przyszlosci w Castoramie, atmosfera jest taka sobie, czesto mam wrazenie ze jestem w jakims [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Oobserwuja mnie kamery a ochrona ma za zadanie robic notatki i zdjecia pracownikow co maja chwile luzu.
Ponad 7,5 godziny to ciągle stanie na nogach czy chodzenie-nie mamy w pracy siedzien jak ci w leroy merlin !
Przebudowy czesto sa bezsensowne ale to chyba norma w marketach bud.
Kasjerzy zarabiaja tyle samo co doradca klienta.
Reasumujac kasa co miesiac 2000 zl przy dobrych wiatrach za taka prace to moim zdaniem dobre dla tych co nie maja rodzin, dzieci i sa na utrzymaniu rodzicow a zarobione pieniazki wydaja na rozrywki.
Znam ok 10 osob co odeszly z pracy z powodu za niskich zarobkow w stosunku do wykonywanej pracy, sam obecnie rozgladam sie za czyms lepszym, ale juz nie w markecie budowlanym.
Praca dobra na chwile..
1
pesci 2016-02-29 23:17:34
2000 minus 200 bilet miesieczny( bo na auto nie stac) minus 500 za pokoj ( bo na mieszkanie nie stac) - 100 tel i net ,minus 700 wyzywienie ,toz to zostaje cale 500 zl nas wypadek dentysty,urodzin mamy,nowych butow,imprez okolicznosciowych , czy chociazby by zaoszczedzic na wklad na wlasne M
3
1910 2016-03-29 17:41:54
jak wyglada praca na dziale serwis?
wyzysk 2016-04-01 18:13:53
Płacą tylko trochę lepiej niż w innym marketach budowlanych, tylko że praca jest cięższa, nikt cię za bardzo nie szanuje, za prace nikt ci nie podziękuje tylko opieprzy gdy cośjest nie tak. Jesteś mrówą robiącą na swoje utrzymanie, odpowiadasz za sprzedaż, porządek, kulture osobistą i wygląd, musisz wszystko wiedzieć i byćdo usług i klientów i przełożonych.
Np . we Francji za 1 pensję w markecie budowlanym czy innym możesz utrzymać całą rodzinę, stać cię na samochód i na wakacje.. a u nas ??
Jakas EGZYSTENCJA i życie od jednej do drugiej wypłaty i weź tu kup sobie mieszkanie i samochód..
1
Iwanejro 2016-04-20 19:15:26
Jestem zatrudniona przez agencję, i nie mogę narzekać. Umowa o pracę, zarobki na 1/2 etatu ( 11,73 na rękę / h ) niemal dwukrotnie większe niż w poprzedniej pracy (CCC, gdzie miałam najniższą krajową), dodatki za niedziele i przede wszystkim ATMOSFERA. Jestem w stanie powiedzieć tylko jak to wygląda w moim sklepie, ale kontakt nawet z kierownictwem jest super, z reguły każdy jest dla siebie miły (nawet jeśli tylko pozornie). Jako studentka jestem zadowolona.
Klient 2016-07-02 10:37:40
Obsługa nie mila, nie przyklądając się do swoich obowiązków, pomoc naganna, tak jak by kompletnie się nie znali na produktach z działu do którego zostali przydzieleni. Nie pozdrawiam, nie zadowolony klient.
Ważna opinia 2016-07-06 08:04:17
Castorama to tragiczny sklep przychodzę do Castoramy w Kaliszu i pisze , że jeśli znajdę gdzieś tańszy produkt to obniżę jego cenę . Ja byłem zainteresowany basenami i w Castoramie był za 358 zl . Ja jadę do Decathlona i taki sam basen za 199 zł więc jadę spowrotem do Castoramy i się pytam na ile obniżę a oni powiedzieli że na pewno nie więcej niż na 199 zł więc nie chciało mi się nawet czekać .
w skali od 1 do 10 daje 3,5
1
Kasjerka 2016-07-12 00:01:57
Dobrze, że chociaż kasować potrafi, bo Ty KLIJENCIE nawet pisać nie potrafisz. I taki poziom prezentuje właśnie 3/4 KLIJENTÓW Casto - ludzie nie zatrudniajcie się tam - pracuję trzeci miesiąc jako kasjerka i marze tylko o chwili kiedy odejdę - KLIJENCI to dosłownie półmózgi, tylko chamstwo i prostactwo, kupa starych zboków, którzy napastowuja kasjerki zalosnymi tekstami i spojrzeniami w dwóch kierunkach, jeszcze więcej awanturnikow, którzy oczekuja, ze im się wszystko poda pod nos, najlepiej jeszcze za nich zapłaci i zawiezie towar do domu, to też masa "turystów" ciągnących z oddalonych o 70-80 km wioch i nie potrafiacych nawet odłożyć koszyka na miejsce czy nie rozumiejacych podstawowych zasad obowiązujących w sklepach, faceci o paznokciach dłuższych niż moje i wyklinajacy za to, że nie jest się alfa i omega, rzucający pieniędzmi itd., mogła bym wymieniać o wiele dłużej :/

A i drogi KLIJENCIE jestem u końca drugich studiów magisterskich i potrafię zapewne o wiele więcej niż Ty i na pewno nie jedna kasjerka osiągnie w życiu więcej niż Ty czyli dno :)
6
pols 2016-08-15 20:59:13
Pytanie do pracowników bo byłem na rozmowie
jakie są szanse rozwoju
zarobki
dyrektor mówił o 13 i 14 pensji czy to prawda
jak wygląda socjal i premie
proszę o odp pozdrawiam
GOSCIU 2016-10-05 23:11:32
gówniane pieniądze sie w cascie zarabia :) Szczególnie ciołki bez znajomosci jezykow, bez wykształcenia, ktorzy kasują grube siano jako kierownicy, siedzac na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jadalni i zabawiajac sie gierkami na smarphonach. Ze szczerymi pozdrowieniami dla kierowników działu dekoracje, ogród, drewno z Bielska Białej. Kółeczka wzajemnej adoracji :))
3
steff 2016-10-17 21:46:00
Pracowałem w Gdańsku ponad 7 lat. Był to czas stracony. Kierownictwo nie ma pojęcia o kierowaniu ludźmi. To są przeważnie ludzie małointeligentni którzy załapali się przez kablowanie i nadal to robią... Awanse,..liczą się tam tylko pod.pierdalacze a nie pracujący ludzie.
Pieniądze.. kiedyś były dobre, teraz jest z tym słabo.
2
pol 2016-10-17 22:42:38
kwestia inteligencji @ steff obawiuam się ze to ocena bardzo subiektywna. Ktoś może ci powiedzieć że uwaza zupełnie inaczej. A po czym konkretnie wnosisz?
Wielki Wrobel 2016-10-28 22:25:44
Idealnie tak
To samo w casto Radom
Obietnice bla bla, grafik wersje po 21zmian
Da sie zarobic 2tysia netto, pracujac 3-weekendy.

Idealny post- zgadzam sie Castorama byla fajna 6lat temu teraz to benefit dostaniesz.

A i garba tez
2
Krzysztof 2016-11-11 16:38:35
Mila i pomocna obsluga towary poukladane w sposub rozwarzny i dostepny jak oczu jak rowniez dla rak ,mugl bym zamieszkac w castoramie w bytomiu bo czuje sie tam wspaniale .
Zostaw swoją opinię o Castorama Polska - Konin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska