brak logo

Pilkington.

Sandomierz

Opinie o Pilkington.

Roket 2017-06-29 19:40
jaki jest najlepszy wydział w sandomierzu do pracy?boczne,box,wrh2?
WTF 2017-06-30 02:45
Ogólnie to bieda z nędzą, widziałem przypadki, że ludzie kradli wszystko z papierem toaletowym włącznie. Potrafili nawet brać butelki po jakimś jogurcie i wylewać do nich płyn z dozowników w ubikacji żeby wziąć sobie do domu.
Innym razem koleś kradł te białe ścierki używane do mycia szyb, okleił je taśmą w koło tułowia a jego kolega to na nim ubijał żeby przejść przez bramę (klepcie kolegów po plecach przy bramie połowa dostanie zawału :) i wcale nie poczujecie pleców)
A ile gratów kobiety potrafią wywlec w torebkach! Jak by taką kogoś trafiły to śmierć na miejscu.
I wynoszą wszystko nawet graty które kosztują grosze i które wstyd jest kraść normalnej osobie.

Strażnicy czekają na młodych żeby ich badać alkomatem a wtem czas ich starsi koledzy przemykają przez bramy podczas gdy ich koledzy strażnicy badają młodych na alkohol :) (napruci jak meserszmity).

Ludzie są zarąbiście dziwni potrafią myć stopy w zlewie mimo normalnych łatwo dostępnych I DARMOWYCH pryszniców...
Niby jest darmowe żarcie ale to oznacza jedynie ciężką pracę a wtedy pracodawca jest zmuszony do zapewnienia tego czegoś co obok jedzenia nie stało (śmierdzi plastikiem w którym jest przywożone i to taki smród czegoś co jest rakotwórcze).
Widziałem raz jak jeden element ukradł koledze jogurt i był z tego bardzo zadowolony...

Jak jesteście młodzi to będą was jeb... Ekhem zachęcać do pracy jak się da tzw. nadrabianiem żebyście mieli mniej pracy na drugi dzień po czym gdy ten dzień nadejdzie wyślą was gdzie indziej (do cięższej roboty) żeby starsi koledzy mogli odpocząć :)
Innymi słowy typ leserstwa który zwali robote na was za przyzwoleniem zmianowych.

Obuwie robocze jest tak... lekko mówiąc beznadziejne, że nogi to się pokryją odciskami bardziej jak goła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] komarami na dworze w środku chaszczy nad Wisłą a brałem już takie 2 rozmiary większe i dopiero to cokolwiek pomogło.

Szefostwo i właściciele to bodajże japończycy a oni mają taką kulturę pracy że zatyrają sie na śmierć dla pracodawcy którego widzą jak Boga i tego samego oczekują po białych murzynach w zielonych strojach (was).

Ogólnie to młodym chłopakom radzę żeby wyjechali z tego kurzego dołka za granicę a Polki piękne kobiety niech lepiej robią dzieci z murzynami niż stałymi pracownikami tego zakładu (murzyn dostanie więcej kasy na zasiłku i zapewni lepszą przyszłość potomstwu).

Ja nie wytrzymałem, jak ktoś nie może się wynieść z tego syfu to szczerze współczuję i życzę jak najlepiej. Ewentualnie jak chcecie zobaczyć jak wygląda mentalność roszczeniowych kundli będących spuścizną po PRLu to zapraszam na jakiś czas. Nie będziecie po tym narzekać na żadną robotę. Życzę miłego dnia tym nielicznym, normalnym :)
16
Nico 2017-07-19 15:28
10000 % obiektywnej prawdy.
2
Julita 2017-07-25 14:23
@Paweł a Ty pracowałeś tam? @zainteresowana dla kobiet także się coś znajdzie .Teraz jest dużo ofert pracy, szukają na stanowiska: Programista maszyn i urządzeń, Specjalista ds. księgowości, Specjalista CAD, Młodszy specjalista ds. procesu zakupu, Młodszy analityk ds. kontroli procesów biznesowych, Konsultant IT, Specjalista ds. księgowości, Młodszy specjalista ds. księgowości, Młodszy Administrator Danych SAP. Kto aplikuje i na które?
Magda 2017-07-25 15:05
Ja aplikowałam na młodszego specjalistę ds księgowości ale nikt się nie odezwał. Zastanawiam się czy proces rekrutacji na to stanowisko już się nie zakończył i czy jest sens czekać dalej...
Klk 2017-07-25 17:21
Może ktoś napisać po jakim czasie od wysłania cv można się spodziewać zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną? Czy jeśli ktoś ich zainteresuje to szybko się odzywają czy może to trwać znacznie dłużej, a jeśli tak to ile, tydzień, dwa, miesiąc? Chodzi mi głównie o stanowiska w ecuw.
1
Roket1q 2017-07-26 19:46
Co sadzicie o wydziale wrh2? Jak wyglada tam praca?
Ojjj-karrramba 2017-08-10 09:48
Fajna atmosfera. Gering to przeokrutnie miły człowiek tak przyjemny ze nic nie załatwi, gania wszędzie a sam się opierdziela, siedzi tylko przy kompie i tyłek mu do krzesła przyrasta. Zapierdziel na linii straszny płace zarombiście niskie, oczywiście każdy musi posiadać wielozadaniowosc, debilne oceny za prace. (dostaniesz 6 będziesz miał 1 zł brutto a i tak jej nie dostaniesz bo maksymalna ocena jaką ci wpisza to 4 i 80 gr brutto. nie licz na więcej) nie licząc tego że jest strasznie gorąco, a specjalisci w biurze nie znają się na niczym; są od wszystkiego, ale nie potrafią nic. Jak brakuje ludzi to zabierają z innych stanowisk gdzie więcej i trzeba tyrać. Dodać jeszcze do tego przemiłych ochroniarzy służbistów na bramie to będzie wszystko.
TAKŻE JEŚLI CHESZ TU PRACOWAĆ TO POMYŚL DWA RAZY POTEM POMNÓŻ PRZEZ CZTERY I SPIER**@LAJ ZA GRANICĘ A TO BADZIEWIE OMIJAJ Z DALEKA BO TU NIE ZAROBISZ NAWET PO 10 LATACH NIE BĘDZIE CIĘ STAĆ NA WYJAZD NA DOBRE WAKACJE ZA GRANICĄ !!!!!
10
Ojjj-karrramba 2017-08-10 09:54
A propo żarcia jak chcesz się zatruć to smacznego Kasia dobrze się w tym sprawuje
6
Chudy kalafior 2017-08-19 14:07
racja 100 % bo żarcie jest fatalne. Pies by tego nie zjadl :-) odnośnie pracy to moge powiedzieć, ze zalosny jest sam fakt zarabiac 2200 dopiero po 5 latach zatrudnienia. Sporo osób codziennie narzeka na ta prace, a mimo to nadal tam tyrają jak woły. Norma norma i tylko norma. Box 2 lamino to wymarzone miejsce...
3
Roket1q 2017-08-19 16:16
Chudy kalafior dlugo tam pracowales? Boxie jest dobra robota?
Chudy kalafior 2017-08-24 07:44
3 lata. Na boxie 2 jest taka sobie robota. Na linii koncowej jest ciezej.
Roket1q 2017-08-24 18:52
A o wrh 2 co myslisz?
chudy kalafior 2017-08-25 14:08
Nie mam pojęcia jak tam jest.
Roket1q 2017-08-25 16:28
Ogolnie polecasz prace w hucie? Czy lepiej gdzie indziej poszukac roboty?
1
Chudy kalafior 2017-08-26 12:13
Ja odszedlem bo mi nie pasował system 4 brygadowy: praca w swieta itd, oraz podejscie brygadzisty do wykonywanej pracy i relacje jakie panowaly. Ale nie kazdy brygadzista jest zly. Ogólnie to lepiej szukac zatrudnienia gdzie indziej i omijac szerokim łukiem ten obóz...
3
Roket1q 2017-08-26 16:26
Taka jest czterobrygadowka swiatek.piatek a teraz daja 12 brutto na stat dobrze? O
2
Chudy kalafior 2017-08-27 11:32
No nie jest źle z taka stawka. No ale zalezy kto ma jakie wydatki. Ja zaczynalem od 10.40 zl jakoś tak. Nie ma rewelacji. Powinni dawac chociaż 13 brutto.
3
Roket1q 2017-08-27 16:37
Ale to jest produkcja I jakos powinni zachecic pracownikow
4
chudy kalafior 2017-08-29 13:34
Są i tacy którym ta praca odpowiada ;-)
Roket1q 2017-08-29 23:32
To znaczy?
Chudy kalafior 2017-08-31 07:56
Zawsze sie znajda ludzie którzy beda chwalic brygadziste, firme i sama prace "nie jest zla robota", "lepszej w regionie nie znajdziesz" itd. :-)
Roket1q 2017-08-31 18:02
UKlady na tym sie ludzie wybijaja
1
Chudy kalafior 2017-09-02 11:43
Dokładnie. Ciotki wujki wnuczki bracia szwagrowie. Jeden drugiego wkreca do pracy.
1
Roket1q 2017-09-03 14:42
Teraz 12,60 daja na start
John Doe 2017-09-05 12:27
Hej Hartownia Niech ta stara panna za Wisły przestanie miżdżyć się do facetów, niech się nie błaźni to jej nic nie da, śmiechu warte.
2
chudy kalafior 2017-09-10 12:02
To nadal słaba stawka.
3
Dużo_widziałem 2017-09-10 23:27
Pracowałem w tej pięknej firmie z 7 lat więc też się wypowiem.
Jeżeli chodzi o IT. to jakieś chyba 5 lat temu nastąpił bum w Sandomierzu powstawały nowe stanowiska osoby awansowały i rozpoczął się czas wielkich zmian. Wynikową tych zmian są ludzie na stanowiskach menadżerskich bez doświadczenia i w większości przypadków bez chęci do nauki i bez jakiegokolwiek pojęcia o tym co maja pod sobą. Oczywiście w większości przypadków bo jest część ludzi którzy maja głowę na swoim miejscu i nie biorą tanich szkoleń dosłownie tylko myślą i potrafią wiedzę dostosować to charakterystyki tego miejsca pracy. Płaca marna przez nią ludzie uciekają zaraz po dostaniu kilku szkoleń.
Mniej więcej z tego co słyszałem od 2 tys zł jeśli robią od 8-16 do 2600 jeśli maja już doświadczenie i robią już na 4 brygadowe zmiany (dodatek robi "robotę"). Podobno jakiś czas temu wprowadzono dodatkowy podział stanowisk, IT konsultant już nie awansuje bezpośrednio na analityka tylko na starszego konsultanta a dopiero potem na analityka ... wynikowa jest taka ze trzeba 2x dłużnej targać się na wyższa kasę więc bida straszna ludzie bardzo narzekali zwłaszcza ze roboty coraz więcej i gdy kiedyś dzisiejsi szefowie spali na nockach po 3 godziny, dziś ten czas zapełnili zadaniami :) .
Teraz warto przejść na automotive tu można opowiadać długo. Płaca marna strasznie dla zielonych dlatego tez nie mogą ciągle znaleźć pełnej obsady.. choć w zimę jest lepiej gdyż sezon owoców się kończy... A tak to wszyscy próbują wepchać swoja robotę na innych. Co u biurowych dużo powiedzieć nie mogę, znałem tam sporo osób ale też się często wymieniali, choć chyba najtragiczniej miał oddział odpowiedzialny za oprzyrządowanie, kiedyś kolega stamtąd pokazał mi kartę obowiązków i za tydzień już poszedł pracować gdzie indziej.
Nie chce mi się już więcej pisać ale opinie różnych pracowników mówią jedno jesteś po studiach chcesz doświadczenia idź na max rok do biura i uciekaj, jeśli jesteś fizycznym daj sobie spokój . Jako robotnik fizyczny potwierdzam choćbyś cos wymyślił, naprawił , wypruł sobie flaki .. nie dostaniesz nic a wręcz ożenią cie z zajęciami tak że stracisz zdrowie a dyrektorzy i ich "plecaki" pozbierają śmietankę i profity.
To jest tylko moje zdanie nie musicie wierzyć, idźcie i przekonajcie się sami tam się czas zatrzymał 15 lat temu.
8
Julita 2017-09-12 15:32
@Dużo_widziałem dziękujemy za tak obszerną opinię na temat firmy Pilkington. @Roket1q jest to stawka na start a czy po dłuższym okresie czasu pracy nie ma możliwości dostania podwyżki? Albo awansowania? Jak sprawa wygląda z rozwijaniem się w firmie?
1
bzzz 2017-09-12 23:41
Jako operator podwyżka po 3 miesiącach po 12 i po 15 (tu umowa na stałe), a potem co roku w kolicach bodajże marzec/kwiecień - wielkość podwyżki zależna od oceny (lepiej nie bawić się w manpower). A awans to raczej zależy od tego czy będzie miał cię kto wybić.
2
Roket1q 2017-09-13 10:00
Czemu lepiej nie bawic sie w manpower?
Rafał 2017-09-14 23:11
Nie pchaj sie na hartownie to piekło na ziemi.
1
Roket1q 2017-09-15 01:28
To tak ciezko zostac zmianowym?
1
Sylwek 2017-09-15 21:39
Haha. Nie wiedzialem ze w kosciolach. Moze zaczna na gieldzie w Sand wywieszac plakaty. Racja 100 proc. Nie ma szans na awans bez koneksji. Zreszta kto by chcial uzerac sie z tymi ludzmi. Tam jest niezla mieszanka charakterów i specyficznych osobowosci...
3
Ojjj-karrramba 2017-09-22 15:11
Ludzie spier#@/ajcie stąd jak najszybciej a przez manpower nawet szkoda słów 1/4 pensji wam zapier*olą
1
konan 2017-09-22 22:26
pracowalem tam miesiac czasu na lini koncowej boxa pakowalismy do kontenera szyby trakowe zawsze 600 szt na zm kazda po 40 kg [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba jak niewiem praktycznie od gwizdka do gwizdka i te grosze za ta mordercza prace na4 brygadowce wziolem 1830zl smiechu warte szczeze nie polecam tylko przepukliny mozna dostac
2
Arek 2017-09-26 16:21
Racja. Omijac szerokim łukiem.
1
Roket1q 2017-09-26 20:23
Arek pracowales tam?
Julita 2017-09-27 13:41
@Arek jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w firmie Pilkington.? @konan rozumiem, że była to dla Ciebie ciężka praca fizyczna. Czy ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w firmie Pilkington.?
bzzz 2017-09-28 00:41
jeśli będziesz miałą nad sobą mężczyzne to nie będziesz miała źle, a jeśli kobiete (mniej prawdopodobne) to gorzej, w duże mierze chodzi o widzimisię liderów no i zmianowych (zbyteczna robota), oczywiście przełożeni nie mogą zachowywać się ludzko i wyrozumiale, bo w tym zakładzie to nie przejdzie
1
Randomowy Random 2017-09-30 14:37
Mało ludzi podzieliło się opinią wyżej? Wystarczy przeczytać osoby o nickach "WTF" albo "Ojjj-karrramba". Tam się od lat nic nie zmienia jak ktoś się w to pcha to albo desperat albo fetyszysta sadomasochizmu. Trzeba już totalnie nie mieć szacunku do siebie żeby pracować w tej firmie. Albo być frajerem który chce dorobić przez co tylko napędza w tym tworze rotacje ludzi.
2
zolty 2017-09-30 15:27
WTF kolego masz 100% racji. Już bałem się, że sam mam takie zdanie, a tu jednak jest ktoś jeszcze. Pracowałem nie pracuje. Bardzo dobrze mi z tym. Do Twojej wypowiedzi jeszcze chcę dodać tą monotonie, wieczne narzekanie załogi jak nikt nie słyszy. Przecież na 1 zmianach "cwaniaki" się nie odezwą tylko stoją na baczność. Obgadywanie nawet w kwestii prywatnych, rodzinnych spraw. To jedzenie też było ciekawą sprawą, pewnie nie jeden miał zgagę przez to, że innym się nie należy ;). Do tego ta czystość toalet, tzn palarni, która też nikomu nie przeszkadza. Więcej, Szybciej, Taniej. Jeszcze więcej i od deski do deski. Na koniec pozdrawiam wszystkich chłopaków z którymi można było zamienić chociaż tak cenne parę słów, bez wysłuchiwania: jabłek, pomidorów, śliwek, orzechów, mechaników, spawaczy itp.
1
Julita 2017-10-03 14:18
@Randomowy Random pamiętaj, że nie możesz nikogo obrażać na forum. Radze zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim dodasz kolejny komentarz. Widzę, że większość osób nie jest zadowolonych z pracy w firmie Pilkington. Czy ktoś może widzi jakieś plusy w pracy w firmie?
Rafał 2017-10-05 09:00
Zapytaj tych w biurze o plusy a nie liniowych pracownikow.
Myślą że jak dołożą karte multisport to zachęcą ludzi do pracy zresztą kto po robocie ma jeszcze siły i chęci na siłownie? Chyba tylko administracyjni.
2
Julita 2017-10-06 15:35
@Rafał widzę, że nie jesteś zadowolony z pracy w firmie Pilkington. Karta multisport dla niektórych osób to duży plus, natomiast nie wszystkim jest potrzebna. Czy powiesz jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w tej firmie?
Gazior 2017-10-06 17:04
Widzę że niektórzy chyba pracują na górze ( Julita)i podpuszczają tych z linii aby dzielili się opiniami na temat pracy . Czy mało już zostało napisane? Wystarczy ludzi UCZCIWIE wynagrodzić i nie będzie złych opinii.
1
Paweł 2017-10-08 12:27
Jedyny plus to taki że masz pensje na czas. Ubezpieczenie i dach nad głową. A co do pensji i podwyżek to śmieszne kwoty. Na te czasy i koszty utrzymania domu rodziny to wegetacja
3
Ewelina 2017-10-13 09:28
Też mi sie wydaje że ta Julita to z biura jest i ciągnie za język.
1
Roket1q 2017-10-18 16:28
Teraz 12.50 brutto daja na start bo nie ma kto robic
Roket1q 2017-10-18 16:29
Teraz 12.50 brutto daja na start bo nie ma kto robic
Zostaw swoją opinię o Pilkington. - Sandomierz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.