brak logo

Pilkington.

Sandomierz

Opinie o Pilkington.

Robol z pilkingtona 2017-03-08 20:52
Mija trzeci miesiąc mojej harówy w pap chmielów i ledwo tysionc pincet na rękę.
Chyba trza szukać innej roboty bo po tygodniu nic z tej wypłaty nie zostaje.
Jak żyć panie prezesie Jania ?
14
Nico 2017-03-09 09:06
Lepiej uciekać z tego obozu. Ja po e latach ledwo co mialem 2 tysia na reke. Zaczynalem 4 lata temu. Norma co raz wieksza a podwyzki 40 gr.
4
Jania 2017-03-09 11:38
Krótko, nie zapomnij o obiegówce.
1
Robol z pilkingtona 2017-03-16 21:37
Jaka obiegówka? Przecież te zielone drelichy to do wyrzucenia są bo całe poharatane od szkła jak moje rence.
5
Mar 2017-03-17 21:09
Jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu?
Parasol 2017-03-19 14:41
Normalnie
John 2017-03-25 16:34
Most na Wiśle powinien zostać zburzony to te parasole nie przekroczyłyby Wisły i atmosfera w Pilkington
byłaby ok a zwłaszcza baby bo one rozumy wszystkie pozjadały stare panny też.
12
los 2017-03-26 20:52
Panowie tez postradali ;) 1:1
john 2017-03-26 21:14
jest stara panna za Wisły jest tak miła,że zagłaskałaby kota na śmierć a zwłaszcza jak przyjdzie nowy facet ona i jej koleżanka
5
Leon 2017-03-26 21:55
A blondyneczka w biurze w Chmielowie jaka jest? Jak robilem pare lat temu to byla tzw proces improver czy cos takiego:-) A w Sandomierzu pracuje tez blondi i jest tłumaczem od angielskiego. Kobitki sa fajne w tych fabrykach. Praca za to juz nie fajna i za nedzne pieniadze. Norme tylko podwyzszaja co chwile. Wiecej szyb i wiecej.
1
Parasol 2017-03-27 20:01
Podwyżki normy
1
Mariusz 2017-03-30 12:41
Witam.
Jaka jest atmosfera i zarobki w utrzymaniu ruchu (automatyk)?
John 2017-04-02 15:15
Ja nieraz już nie mogę tego słuchać jedna stara panna około 50 druga też są tak miłe w oczy a później to tak wszystkim obrobią tyłek i zielonym i niebieskim jak można być tak fałszywym a rozumy wszystkie pozjadały księżniczki myślą że bez nich wydział nie istnieje ale jedna to parasolka
6
kole 2017-04-03 18:36
Tak to juz u Was w pilkingtonie jest. Milutcy kochani a potem wszystkim rozpowiadac tajemnice
1
John 2017-04-04 21:22
Niech pilnuje swoich a ma co pilnować stare babsko
a co tam. 2017-04-13 02:08
Nie polecam! słaba kasa, atmosfera kiepska i ciągła rotacja.
6
Metyl 2017-04-14 20:39
Zakładam, że albo pracowałeś zbyt krótko w momencie pisania tego posta, albo naprawdę nie wiesz gdzie jesteś....

Jest dokładnie tak jak pisał Lucas...nic dodać, nic ująć.
obcy 2017-04-16 19:46
hartownia to jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
??? 2017-04-18 21:14
jak traktują niepełnosprawnych w waszej firmie? czy traktuja ich poważnie czy jak druga kategorie?
nikt 2017-04-19 20:29
Hartownia Baby zza Wisły przestańcie obgadywać zielonych i wózkowych bo ja zacznę pisać o was
jakie z was ziółka tego nie można słuchać już
7
TSA 2017-04-21 18:14
Żółtobrzuchy wy tylko narzekać umicie a do roboty próżniaki sie weśta!
1
Janusz 2017-04-22 21:54
Cieżka praca,słabe zarobki.Ja sie zwalniam.
4
RT 2017-04-23 09:47
TSA - Tata Sadzi Antonówki człowieku jesteś chyba po OHP bo kulturą nie grzeszysz
4
Paweł 2017-05-13 08:18
A co koledzy sądzicie o imprezie na 20lecie firmy Pilkington? Na cały ten regulamin i miejsce które realizacji całej zabawy?
Arek 2017-05-13 09:07
Już nie bedzie bijatyk jak w sand :-)
robun 2017-05-14 10:57
Lipa - " karnety na jedzenie" , sam regulamin zniechęca do udziału w tej imprezie.
Xxx 2017-05-16 21:02
Co macie w karnetach na jedzenie?
pracapoplaca 2017-05-20 17:47
A ja pracuje w pilkingtonie I nie narzekam.
Pracowałem na linii dłuższy czas, fakt wypłata nie była może zbyt wysoka, stawka bardzo powoli rosła, ale nie mam rodziny na utrzymaniu, stąd to co zarabiałem wystarczyło. Teraz po czasie i po nabyciu doświadczenia dostałem awans. Zarabiam w miarę rozsądne pieniądze i czuje satysfakcję z pracy w tej firmie. Doświadczenie rośnie a to się dla mnie liczy.

Nikt wam niczego za darmo nie da. Ciężka I rzetelna praca po czasie się opłaci. Jak robicie na odwal to widać, więc za co chcecie być nagradzani?
A bez doświadczenia nikt stanowisk nie rozdaje. Czasami warto zacisnąć zęby, zrobić swoją robotę jak należy.
4
Leon 2017-05-20 23:32
Lepiej powiedziec co sie mysli niz zacisnac zeby. I wcale nie jest tak latwo z awansem.
2
Łysy 2017-05-23 20:11
Gdzie będzie ta impreza ? Już nie na bulwarach w Snd ?
quack 2017-06-02 10:39
Jakich zarobkow mozna spodziewac sie na start jako IT Service Desk / Delivery?
Jakie zakres wiedzy jest wymagany?
Czy odbywa sie wczesniej szkolenie?
Brat 2017-06-02 23:40
Kilka dni szkolenia na początek, wymagany świetny angielski, chęć do nauki w branży i jako takie obycie z komputerami. Nieco ponad 2k na rękę.
OMG 2017-06-10 09:58
To chyba ty w stróżówce pracujesz
Niezdecydowany 2017-06-10 10:11
Pytam z ciekawości co sądzicie o pracy na hartowni? Poszukują cały czas ludzi, takie rotacje czy po prostu braki personalne? Proszę o odpowiedź osoby mające porównanie między wydziałowe. Pozdrawiam.
zainteresowana 2017-06-13 15:15
Witam. Chciałam zatrudnić się w Sandomierzu. Czy ktoś orientuje się, jak wygląda sytuacja z pracą dla kobiet w Pilkingtonie?
1
Paweł 2017-06-15 16:29
Zależy na jakim wydziale. Pamiętam jak w Chmielowie na boxie 2 kazano kobietom dźwigać ciężke szyby...
2
zainteresowana 2017-06-21 11:33
Dzięki za odpowiedź Paweł. Jednak bardziej chodziło mi o to, czy są przyjęcia . W tej chwili zauważyłam jedynie zapotrzebowanie przez Agencję. Ta z kolei, nie ma dobrej reputacji, wśród zatrudnionych już w ten sposób pracowników.
Hartownia 2017-06-22 08:51
Przyjmij się i zobaczysz :)
Paweł 2017-06-22 13:48
Nie ma bo nie jest dobra. Możesz spróbować. Co jakiś czas ktoś rezygnuje gdy zobaczy jak jest.
4
Roket 2017-06-29 19:40
jaki jest najlepszy wydział w sandomierzu do pracy?boczne,box,wrh2?
WTF 2017-06-30 02:45
Ogólnie to bieda z nędzą, widziałem przypadki, że ludzie kradli wszystko z papierem toaletowym włącznie. Potrafili nawet brać butelki po jakimś jogurcie i wylewać do nich płyn z dozowników w ubikacji żeby wziąć sobie do domu.
Innym razem koleś kradł te białe ścierki używane do mycia szyb, okleił je taśmą w koło tułowia a jego kolega to na nim ubijał żeby przejść przez bramę (klepcie kolegów po plecach przy bramie połowa dostanie zawału :) i wcale nie poczujecie pleców)
A ile gratów kobiety potrafią wywlec w torebkach! Jak by taką kogoś trafiły to śmierć na miejscu.
I wynoszą wszystko nawet graty które kosztują grosze i które wstyd jest kraść normalnej osobie.

Strażnicy czekają na młodych żeby ich badać alkomatem a wtem czas ich starsi koledzy przemykają przez bramy podczas gdy ich koledzy strażnicy badają młodych na alkohol :) (napruci jak meserszmity).

Ludzie są zarąbiście dziwni potrafią myć stopy w zlewie mimo normalnych łatwo dostępnych I DARMOWYCH pryszniców...
Niby jest darmowe żarcie ale to oznacza jedynie ciężką pracę a wtedy pracodawca jest zmuszony do zapewnienia tego czegoś co obok jedzenia nie stało (śmierdzi plastikiem w którym jest przywożone i to taki smród czegoś co jest rakotwórcze).
Widziałem raz jak jeden element ukradł koledze jogurt i był z tego bardzo zadowolony...

Jak jesteście młodzi to będą was jeb... Ekhem zachęcać do pracy jak się da tzw. nadrabianiem żebyście mieli mniej pracy na drugi dzień po czym gdy ten dzień nadejdzie wyślą was gdzie indziej (do cięższej roboty) żeby starsi koledzy mogli odpocząć :)
Innymi słowy typ leserstwa który zwali robote na was za przyzwoleniem zmianowych.

Obuwie robocze jest tak... lekko mówiąc beznadziejne, że nogi to się pokryją odciskami bardziej jak goła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] komarami na dworze w środku chaszczy nad Wisłą a brałem już takie 2 rozmiary większe i dopiero to cokolwiek pomogło.

Szefostwo i właściciele to bodajże japończycy a oni mają taką kulturę pracy że zatyrają sie na śmierć dla pracodawcy którego widzą jak Boga i tego samego oczekują po białych murzynach w zielonych strojach (was).

Ogólnie to młodym chłopakom radzę żeby wyjechali z tego kurzego dołka za granicę a Polki piękne kobiety niech lepiej robią dzieci z murzynami niż stałymi pracownikami tego zakładu (murzyn dostanie więcej kasy na zasiłku i zapewni lepszą przyszłość potomstwu).

Ja nie wytrzymałem, jak ktoś nie może się wynieść z tego syfu to szczerze współczuję i życzę jak najlepiej. Ewentualnie jak chcecie zobaczyć jak wygląda mentalność roszczeniowych kundli będących spuścizną po PRLu to zapraszam na jakiś czas. Nie będziecie po tym narzekać na żadną robotę. Życzę miłego dnia tym nielicznym, normalnym :)
13
Nico 2017-07-19 15:28
10000 % obiektywnej prawdy.
1
Julita 2017-07-25 14:23
@Paweł a Ty pracowałeś tam? @zainteresowana dla kobiet także się coś znajdzie .Teraz jest dużo ofert pracy, szukają na stanowiska: Programista maszyn i urządzeń, Specjalista ds. księgowości, Specjalista CAD, Młodszy specjalista ds. procesu zakupu, Młodszy analityk ds. kontroli procesów biznesowych, Konsultant IT, Specjalista ds. księgowości, Młodszy specjalista ds. księgowości, Młodszy Administrator Danych SAP. Kto aplikuje i na które?
Magda 2017-07-25 15:05
Ja aplikowałam na młodszego specjalistę ds księgowości ale nikt się nie odezwał. Zastanawiam się czy proces rekrutacji na to stanowisko już się nie zakończył i czy jest sens czekać dalej...
Klk 2017-07-25 17:21
Może ktoś napisać po jakim czasie od wysłania cv można się spodziewać zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną? Czy jeśli ktoś ich zainteresuje to szybko się odzywają czy może to trwać znacznie dłużej, a jeśli tak to ile, tydzień, dwa, miesiąc? Chodzi mi głównie o stanowiska w ecuw.
1
Roket1q 2017-07-26 19:46
Co sadzicie o wydziale wrh2? Jak wyglada tam praca?
Ojjj-karrramba 2017-08-10 09:48
Fajna atmosfera. Gering to przeokrutnie miły człowiek tak przyjemny ze nic nie załatwi, gania wszędzie a sam się opierdziela, siedzi tylko przy kompie i tyłek mu do krzesła przyrasta. Zapierdziel na linii straszny płace zarombiście niskie, oczywiście każdy musi posiadać wielozadaniowosc, debilne oceny za prace. (dostaniesz 6 będziesz miał 1 zł brutto a i tak jej nie dostaniesz bo maksymalna ocena jaką ci wpisza to 4 i 80 gr brutto. nie licz na więcej) nie licząc tego że jest strasznie gorąco, a specjalisci w biurze nie znają się na niczym; są od wszystkiego, ale nie potrafią nic. Jak brakuje ludzi to zabierają z innych stanowisk gdzie więcej i trzeba tyrać. Dodać jeszcze do tego przemiłych ochroniarzy służbistów na bramie to będzie wszystko.
TAKŻE JEŚLI CHESZ TU PRACOWAĆ TO POMYŚL DWA RAZY POTEM POMNÓŻ PRZEZ CZTERY I SPIER**@LAJ ZA GRANICĘ A TO BADZIEWIE OMIJAJ Z DALEKA BO TU NIE ZAROBISZ NAWET PO 10 LATACH NIE BĘDZIE CIĘ STAĆ NA WYJAZD NA DOBRE WAKACJE ZA GRANICĄ !!!!!
9
Ojjj-karrramba 2017-08-10 09:54
A propo żarcia jak chcesz się zatruć to smacznego Kasia dobrze się w tym sprawuje
4
Chudy kalafior 2017-08-19 14:07
racja 100 % bo żarcie jest fatalne. Pies by tego nie zjadl :-) odnośnie pracy to moge powiedzieć, ze zalosny jest sam fakt zarabiac 2200 dopiero po 5 latach zatrudnienia. Sporo osób codziennie narzeka na ta prace, a mimo to nadal tam tyrają jak woły. Norma norma i tylko norma. Box 2 lamino to wymarzone miejsce...
2
Roket1q 2017-08-19 16:16
Chudy kalafior dlugo tam pracowales? Boxie jest dobra robota?
Zostaw swoją opinię o Pilkington. - Sandomierz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pilkington.